Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Moilasen haastattelu radiossa

Feministi Anne Moilanen: "Tilastoista selviää 7:ssä sekunnissa, että Suomi ei ole tasa-arvon mallimaa."

 • Jos me katotaan tilastoja Euroopan tasolta, niin Suomi on todella väkivaltainen maa. Me ollaan osa Itä-Eurooppaa ja Venäjä on lähempänä kuin länsimaat.

Professori Töttö kirjoittaa: "Media lietsoo [aiheettomasti] mielikuvaa Suomesta yhtenä Euroopan väkivaltaisimmista maista. Euroopan maat jakaantuvat selkeästi kolmeen ryhmään. Ensimmäisessä ryhmässä on ainoastaan yksi maa, Venäjä. Naisia surmattiin siis Venäjällä 20-kertaisesti ja miehiä 60-kertaisesti Saksaan verrattuna. Euroopan väkivaltaisimman maan tittelistä eivät muut pysty kilvoittelemaan. Toisen ryhmän maat ovat Ukraina, Valko-Venäjä, Latvia, Viro, Liettua ja Moldova. Naisten luku on siis kahdeksankertainen ja miesten luku 21-kertainen Saksan lukuihin verrattuna. Kolmannen ryhmän muodostavat 29 muuta Euroopan maata. Suomi on niiden joukossa."

 • Valtio jättää naiset oman onnensa nojaan väkivaltaisen hakkaajan armoille.

Väkivalta on lailla kiellettyä.

 • Turvakoteja naisille on neljä kertaa liian vähän.

Miehille vielä vähemmän.

 • Mitään ei ole tehty [naisiin kohdistuvan väkivallan poistamiseksi], vaikka meillä on ennätysmäärä naisministereitä.

Valtiollahan on miljoona erilaista väkivallan vastaista ohjelmaa naisille. Töttö tuo esille, että "Meillä surmattiin sataatuhatta henkeä kohti naisia 1,2 ja miehiä 3,2."

 • Miehet eivät käytä juuri ollenkaan perhevapaita, mutta valtiovalta ei tee mitään.

Ongelman ydin on naisten tavassa avioitua ylöspäin, mikä estää miesten perhevapaiden pitämisen.

 • Talvisodastakin on selvitty, mutta miksi hoitajien ja kunnallisen alan palkkoja ei nosteta? Naisten vaan ajatellaan olevan tuomittuja huonoon palkkaan koko elämänsä ajaksi. 

Valtion rahat ovat vähissä. Miksi aina pitäisi nostaa hoitajien palkkoja? Naisia työskentelee muillakin kuin hoitoaloilla.

Yhteenveto

 1. Ensimmäisenä Moilanen nostaa esille moneen kertaa vääräksi osoitetun valheen Suomesta yhtä väkivaltaisena maana kuin Venäjä, vaikka Suomi kuuluu vähiten väkivaltaiseen ryhmää Länsi-Euroopassa.
 2. Moilasen mielestä naisiin kohdistuva väkivalta on suuri tasa-arvo-ongelma, vaikka miehiin kohdistuu enemmän väkivaltaa.
 3. Naisten turvakotien puute on Moilasen mielestä naisten tasa-arvo-ongelma, vaikka miehille ei ole turvakoteja ollenkaan.
 4. Moilasen mielestä valtion pitää tehdä jotakin, että miehet saataisiin perhevapaille. 
 5. Kunnallisen alan palkkoja pitäisi nostaa.

Tässäkö on tosiaan feministin 7 sekunnin lista naisten epätasa-arvosta? Kun listaa vertaa miesten tasa-arvo-ongelmien listaan, niin ei voi kuin hämmästyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Stacy Siivonen
Aleksi Laine

Joku vuosi sitten monen turvakodin maine oli erittäin miesvihamielinen. Nyttemmin keskusjärjestö on pyristellyt eroon feministeistä, mistä kaikki kunnia heille. Edelleen monet turvakodeista kuitenkin ovat feministien hallussa. Siksi miehen ei kannata turvakoteihin hakeutua, jollei pysty jotenkin varmistamaan, että hänen avun tarpeensa otetaan tosissaan. Käytännössä se on ensikertalaiselle lähes mahdotonta.

Ja kun nyt meni neuvontalinjalle: Feministisissä turvakodeissa naisia saatetaan neuvoa heti pistämään välit poikki mieheen ja avustetaan mustamaalaamiskampanjoinnissa. Mies on tällaisissa tapauksissa lähes puolustuskyvytön, vaikka olisi syytön. Ainoa edes jotenkuten toimiva tapa valmistautua syytöksiin on nauhoittaa salaa kaikki keskustelut vaimon ja turvakodin edustajien kanssa. Taitavasti ärsyttäen vastapuolen voi saada paljastamaan korttinsa.

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Moilanen, kuten kaikki äärifeministit (ja myös vähemmän äärif.) elävät fantasia-maailmassa, jossa naisia todella sorretaan ja syrjitään hänen kuvaamallaan tavalla.

Ongelma on, että tuohon fantasia-maailmaan ei valtiovalta pääse mitenkään operoimaan poistaakseen siellä tapahtuvaa naisten syrjintää.

Näin ollen mitkään poliittiset päätökset täällä reaalimaailmassakaan naisten aseman kohentamiseksi (esim. perustamalla tuhat turvakotia pelkästään naisille tai sairaanhoitajattarien palkannosto nelinkertaiseksi eduskunnan päätöksellä jne.) eivät saa näitä äärifeministejä tyytyväiseksi.

Heidän maailmassa naisten sorto jatkuu loputtomiin.

Jouni Hölttä

Muutama vuosi siten tällä Moilasela oli vähän aikaa oma feministinen radio-ohjelma. Kyllä oli kovaa vihanlietsontaa ja valehtelua parhaimmillaan. Sitten se ohjelma lopetettiin ilmeisesti ylen tahota. Ihmetyttää vaan, että miksi tällänen akka pääsee puhumaan paskaa valtakunnan päämediaan. Siitä ohjelmasta tehtiin poliisikantelukin, mutta siihen se sitten tais jäädä.

Toiset saa huutaa vihaansa vapaasti, toiset ovat vihattuja jo puoluekantansa vuoksi. Ja se viha kun kohdistuu suomalaiseen mieheen, mutta mamumiehet ovat ok, eikä heidän väkivaltansa ja alistamisensa hetkahuta femineistejä.

Markus Lehtipuu

Laasanen on suosikkini!

Eräs nainen kirjoittaa FB-sivulla "Laasanen oksettaa minua niin paljon, että en levitä hänen sairaita ajatuksiaan linkittämällä niitä omalle FB-sivulleni."

Tästä on hyvä jatkaa keskustelua: ääripäät ovat jo olemassa.

Miehet diggaavat, naisia oksettaa.

Stacy Siivonen

Katselin Lasasen FB-sivua ja hänellä on kavereina useita naisia, täältäkin tutut Helena Eronen ja Maria Rajakari.

Veikko Penttinen

Suurin osa naisista on erittäin fiksuja. Minä olen koko ikäni saanut onnen löytää toinen toistaan fiksumpia naisia. Se että vaihtoon on mennyt useamman kerran ei johdu fiksuudesta, ei naisten eikä minun. Se on vain elämää.

Henry Laasanen

"hänellä on kavereina useita naisia..."

Tämä kuulostaa hiukan siltä, että naiskaverit ovat arvokkaampia kuin mieskaverit. Ja jos miehellä on naisia FB kavereina, niin jätkähän ei voi olla ihan mätä.

Jos sen sijaan on kavereina vaan työttömiä persumiehiä, niin jotain on pielessä...

Stacy Siivonen

"Ja jos miehellä on naisia FB kavereina, niin jätkähän ei voi olla ihan mätä."

Siitä en tiedä, mutta ainakaan Lehtipuun yleistys, että naisia oksettaa ei näköjään pidä paikkaansa kaikkien naisten kohdalla ja se oli ihan helposti todettavissa, joten Lehtipuu voisi tehdä taustatyönsä paremmin seuraavalla kerralla.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Helena ja minä olemme esimerkillisiä kaikkien kavereita!:-)Ottakaa muut mallia!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Toisaalta voi ajatella, että feministien puhe ei ole naisten puhetta miehille, vaan naisten puhetta toisille naisille.

Kun vaahdotaan, että Suomessa perheväkivalta on suuri ongelma, niin silloin naiset oikeastaan kehottavat toisia naisia varomaan ottamasta väkivaltaan taipuvaista miestä, ja kehotetaan naisia eroamaan mahdollisimman nopeasti miehestään, jos tämä osoittaa perheväkivaltaisia taipumuksia.

Tällainen varoittelu: "Varokaa, miehet ovat väkivaltaisia", toimii paremmin, kuin syyllistävä: "Ongelma ovat typerät naiset, jotka ottavat hullun hakkaajan miesystäväkseen".

Eri kulttuurit suhtautuvat eri tavoin hyväksyvästi fyysiseen väkivaltaan. Toisissa kulttuureissa toleranssitaso väkivaltaan on koreammalla, kuin toisissa. Tämä koskee myös sitä, kuinka paljon kulttuurissa elävät naiset hyäksyvät naisiin kohdistuvaa perheväkivaltaa.

Käyttäjän akv kuva
Alpi Virtanen

Moralista ja moraalinen viereistä närkästymistä havaittavissa.

Täällä sa närkästyä ihan luvan kanssa ja hyvin äkkipikaisesti.
http://www.facebook.com/groups/358812474171718/

Seppo Hildén

Henry, ei tarvitse edes sitä seitsemää sekuntia tajutakseen sääliä Moilasen aviomiestä.

Victor Troska

Kun kilpaillaan mediahuomiosta, niin feministit taitavat voittaa miesasiamiehet 6-1. Kyse on ehkä historian tuomasta etulyöntiasemasta, sillä tasa-arvon edistäminen on pitkään nähty lähes pelkästään naisten aseman parantamisena. Nykyaikana heiluri on heilahtanut toiseen ääriasentoon ja feminismistä on tullut entistä enemmän tasa-arvon jarru. Miesten huono asema eri elämänalueilla unohdetaan ja feminismi pyrkii parantamaan suhteellisen hyväosaisten asemaa.

Toki väkivalta naisia kohtaan on huono asia, mutta eikö kaikki väkivalta ole sitä, miksi miehiin kohdistuva väkivalta jää näissä puheissa mainitsematta. Siksikö, että mies on korvattavissa oleva sukupuoli, kun taas nainen on suojeltava sukupuoli ja siten yhteiskunnan kehittymistä ja olojen vakautta kuvastaa juuri suhtautuminen naisten turvallisuuteen eikä niinkään se miten paljon miehiä menehtyy/loukkaantuu väkivallan tai työtapaturmien johdosta.

Tuo kunnallisten naisvaltaisten alojen palkkojen nosto oli aika mielenkiintoista, kun samaan aikaan monissa kunnissa vastustetaan kuntaliitoksia ja sairaanhoitopiirien yhdistämistä isoiksi kokonaisuuksiksi ja taitaapa mukana olla myös paineita yksityistää terveydenhoitoa.

Itselläni ei ole mitään sitä vastaan, että miehet olisivat enempi perhevapailla, joten sikäli olen Moilasen kannalla. Mutta olikos siitä jotain kansainvälisiä tutkimuksiakin, että iso osa naisista haluaa vapaaehtoisesti olla joko osa-aikatöissä tai kokonaan kotirouvina. Eikö meillekin ole tullut viime vuosina uutena piirteenä se, että terveysasemilla ei ole lääkäreitä, koska osa naisista ei syystä tai toisesta tee yhtä paljon työtunteja, kuin mitä on perinteisesti totuttu aikoina, kun ala oli vielä miesvaltainen.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

"Ensimmäisenä Moilanen nostaa esille moneen kertaa vääräksi osoitetun valheen Suomesta yhtä väkivaltaisena maana kuin Venäjä, vaikka Suomi kuuluu vähiten väkivaltaiseen ryhmää Länsi-Euroopassa."

Eihän Moilanen edes sano noin, joten argumentoit olkinukkea vastaan.

Lisäksi: Suomi ei todellakaan kuulu "vähiten väkivaltaiseen ryhmään Länsi-Euroopassa" vaan on itse asiassa Länsi-Euroopan väkivaltaisin maa, henkirikoksilla mitattuna.

Tässä linkki Optulan raportista napattuun kuvaan, josta tämä hyvin selviää.
http://todellisuus.org/index.php?topic=1656.30

Aleksi Laine

Parisuhdeväkivalta ja seksuaalinen väkivalta OECD-maissa (s. 3):

http://www.oecd.org/dataoecd/30/26/45583188.pdf

Suomessa on uhritutkimusten mukaan poikkeuksellisen vähän ko. väkivaltaa. Tämä tieto ei kuitenkaan ole kiinnostanut ketään, koska suomalaisten miesten vihaaminen on niin kivaa. Vai miten pitäisi selittää Oksasen oksennukset ja Moilasen möläytykset ja niiden saama myönteinen vastaanotto? Saarikoski on ilmoittanut kerta toisen jälkeen haluavansa tappaa miehiä, mutta silti hän päätoimittaa Tulvaa ja tekee yhteistyötä Amnestysn kanssa. Miten se on mahdollista?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Hyvä jos näin on ja olen ihan samaa mieltä, että väkivallan määrän analysoiminen vain henkirikosten perusteella on virheellistä. Kommentoin Laasasen juttuun liittyen vain sitä virheellistä käsitystä, että Suomi olisi henkirikoksilla mitattuna Länsi-Euroopan vähiten väkivaltaisia maita.

Henry Laasanen

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Suomi+ei+o...

Vertailumaana voi käyttää Euroopan väkivallattominta maata Saksaa. Vuosina 2003–2007 siellä surmattiin vuosittain sataatuhatta henkeä kohti keskimäärin 0,6 naista ja 0,7 miestä.

Venäjä. Sen luvut ovat 12 ja 43. Naisia surmattiin siis Venäjällä 20-kertaisesti ja miehiä 60-kertaisesti Saksaan verrattuna.

Meillä surmattiin sataatuhatta henkeä kohti naisia 1,2 ja miehiä 3,2.

Eli pyöristettynä, Saksassa ja Suomessa surmataan 1 nainen sataatuhatta henkeä kohden, Venäjällä 12 naista.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Niin, henkirikoksilla mitattuna Suomessa on (paljon) vähemmän väkivaltaa kuin Venäjällä ja muissa Itä-Euroopan maissa, mutta sinä väitit, että Suomi kuuluu "vähiten väkivaltaiseen ryhmää[n] Länsi-Euroopassa", joka selkeästi ei ole totta.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Mikael Lönnroth, taidat olla suomenruotsalainen? - Ja suomalaisen miehen (suomenkielisen) syyllistämisessä TE olette omaa luokkaanne.

Aleksi Laine

Tökerösti syyllistät suomenruotsalaisia.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Aleksi :)

Heikki: Olen, mutta en katso maailmaa tuollaisten värillisten silmälasien kautta :)

EDIT: Tai no, mistä minä tiedän miten minä katson. Hankala olla objektiivinen itsensä suhteen.

Käyttäjän amgs kuva

Mistä lähtien miesten tasa-arvon ajaminen on kielestä kiinni? -Höpönpöppö.

Henry Laasanen

Haastattelun alussa toimittaja-mies yrittää kertoa Moilaselle tekosovinistisen vitsin, mutta Moilanen ei ymmärrä koko vitsia, vaikka toimittaja yrittää selittää vitsin rautalangasta.

Heikki Ojala

jos osaisin jaksaisin viitsisin kirjoittaa edes bloggauksia, yksi aihe olisi "Voiko ihminen muuttaa lokeroaan". Voisiko vaikka Anne Moilanen tai Henry Laasanen vaihtaa näkökulmaansa mistä aina asioita tarkastelevat, ja huomattuaan viimein olleensa liian paljossa väärässä omastakin mielestään tai melko turha, lopettaa mielipiteittensä esittämisen. Mitäs ne sitten tekisivät.

Miltä joukolta tällainen on onnistunut? Olisko neukku-uskon vaihto monikulttuuri-uskoon ja vihreyteen jne. asiaan kuuluvaa hyvä esimerkki vai onko se samaa eri paketissa, eri painotuksilla.

Markus Lehtipuu

Moilasen kannattaa olla varovainen demonisoidessaan ihmisryhmän ja lietsoessaan vihaa ihmisryhmää vastaan.

Tietääkseni Moilanen on kotoisin jostakin Kainuusta-mikä-lie-Taivalkoskelta, ja Tsadin Pravda tietää kertoa, että

http://www.hs.fi/kotimaa/Maaseudulla+asuvat+kolaro...

Taivalkoskelta tulevat ihmiset ovat törpöimpiä Helsingin liikenteessä.

Eli rautalangasta:

Kun itse väittää olevansa siinä "paremmassa" ihmisryhmässä, voi yhtäkkiä joutua myös Hesarin vihanlietsonnan kohteeksi, ja siihen "huonompaan" ihmisryhmään.

Vortac Catrov

"Moilanen, kuten kaikki äärifeministit (ja myös vähemmän äärif.) elävät fantasia-maailmassa, jossa naisia todella sorretaan ja syrjitään hänen kuvaamallaan tavalla.

Ongelma on, että tuohon fantasia-maailmaan ei valtiovalta pääse mitenkään operoimaan poistaakseen siellä tapahtuvaa naisten syrjintää. "

Harvinaisen hienosti muotoiltu. Juuri noin se on.

- Vortac

Vortac Catrov

"Suurin osa naisista on erittäin fiksuja."

Voisitko perustella tämän kummallisen väitteesi?

Tai voisitko esimerkiksi kertoa, mitä tarkoitat 'fiksulla'?

- Vortac

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset