Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Neljännen aallon feminismi

Sylvin artikkelin mukaan feminismi jaetaan neljään aaltoon: tasa-arvon aaltoon, radikaalifeminismiin, postmoderniin feminismiin ja neljänteen (vielä määrittelemättömään) feminismiin.

Soili Takkala nimesi Laura Gustafssonin kirjan Huorasatu neljännen aallon feministiksi.
Katson Huorasadun edustavan neljännen aallon feminismiä, koska siinä ovat jossain muodossa mukana kaikki aikaisempien feminismin vaiheiden oivallukset, mutta niitä kierrätetään ja niillä leikitään.

Laura Gustafsson sanoo: "Kukapa feministi ei olisi törmännyt ääliömäiseen “miestenvihaaja”-leimaan. Mua alkoi ärsyttää, miksi se on aina tuota samaa. Se, miten feministi mielletään Suomessa. Että se on joku rintsikanpolttaja, joka tappaa miehiä. Ja ehkä se on vielä jotenkin taistolainen tai muuten epäilyttävä. Tämä kuva tympäisee kyllä pahasti. Voisivatko nämä asiat pikkuhiljaa päivittyä."

Neljännen aallon feminismin päivittäminen

Gustafssonia riepoo feministien ääliömäinen leima, mutta miten leima voisi olla erilainen, kun neljännen aallon feministit suorastaan juhlivat ääliömäisyyttään:

Neljännen allon feministejä: Laura Gustafsson, Katja Kettu, Anne Moilanen, Emilia Kukkala, Sofi Oksanen, Atlas Saarikoski.

Mikä neljännen aallon feministejä yhdistää? He ovat exhibinisteja, erikoisuuden tavoittelijoita, yksinkertaisia, epäakateemisia, rääväsuisia, miesten mollaajia, fiktiivisiä, uhriutujia, suomalaisten miesten halveksujia, wannabeälykköjä ilman lahjoja.

Ai niin, sanoinko jo, että neljännen aallon feministit ovat ruokotonta kieltä käyttäviä rääväsuita.

Neljännen aallon feministejä luonnehtii vihaisuus, tuohtumus ja katkeruus miehiä kohtaan.

Neljännen aallon feministeille ei löydy enää oikeita ongelmia, joten he joutuvat kirjoittamaan fiktiivisiä tarinoita naisten uhriudesta.

Neljännen aallon feministeissä kulminoituvat oikeastaan kaikki ne piirteet, johon normaalit naiset eivät halua samaistua.

Entäs Laasanen sitten?

Joku näsäviisas kysyy tähän väliin, että "etkös sinä ole miespuolinen vastine neljännen aallon feministeille: vihainen ja katkera ruokotonta kieltä käyttävä wannabeälykkö?"

Vastaus saattaa yllättää, mutta olen oikeassa elämässä aivan päinvastainen persoona kuin neljännen aallon feministit. Äärirauhallinen, joviaali, hauska, älykkö (shakki- ja bridgemestari) ja asiallista kieltä viljelevä akateeminen faktuaalikko.

(Esiinnyin Akuutti-ohjelmassa ajasta 22.20 alkaen)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (102 kommenttia)

Jukka Korhonen

Mitäpä tuohon lisäämään.

Paitsi että jotkuthan noista ovat saaneet tuosta itselleen ihan elinkeinon.

krista virta

"Joku näsäviisas kysyy tähän väliin, että "etkös sinä ole miespuolinen vastine neljännen aallon feministeille: vihainen ja katkera ruokotonta kieltä käyttävä wannabeälykkö?"

Vastaus saattaa yllättää, mutta olen oikeassa elämässä aivan päinvastainen persoona kuin neljännen aallon feministit. Äärirauhallinen, joviaali, hauska, älykkö (shakki- ja bridgemestari) ja asiallista kieltä viljelevä akateeminen faktuaalikko(."), joka uhriutuu sillä perusteella ettei saanut tarpeeksi hyvännäköisiltä naisilta seksiä, on hauska omasta mielestään kuten nämä palkitut kirjailijatkin, mutta katsoo oman menestyksen puuttensa johtuvan femakkojen salaliitosta ja rauhallisuuuskin on taattu vain sillä jatkuvalla pilden saannilla, koska muuten joku voi syrjäytyä ja räjäyttää tai ostaa sen 22. pyssyn.

Lisäksi pikkumainen juuri samalla naismaisella (pikkutyttö)tavalla, että jaksaa nimeltä muistaa ja blogiin nostaa aina uudelleen ja uudelleen nämä samat naiset, jotka eivät kehtaavat menestyä omalla panoksellaan, eikä herran teorian mukaan kukkamekkoon pukeutumalla, kikattelulla ja sellaisella pikkusievällä pikkurouvamaisuudella, joka nyt vaan ihan OIKEASTI on se ainoa tapa, jolla nainen voi miestä miellyttää. ROFLMAO, tekopyhyys on aina kaunista, naisissa ja miehissä ja varsinkin pariutumisessa ja paranee vaan kunnon valheilla, joista voi tehdä tiedettä ihan "faktuaalisesti", ottaen huomioon, että kukaan ei ole vain sellainen stereotypio, kun sarjishahmot, missit ja jäkispelaajat jonkun "tieteellisessä" teoriassa. Laasasen kertoo itsestään turhan paljon vain jauhamalla samaa katkeraa virttä vuodesta toiseen ja samoista asioista/henkilöistä nalkuttamalla. Tottahan toki se Finlandia-palkinnon olisi pitänyt mennä jollekin kirjailijalle talvisodasta ( kunhan sen on kirjoittanut mies eikä Katja Kettu tms.), eikä tälläiselle viheliäiselle feminististiselle suuntautuneelle akalle, jolle keittokirjan väsäys on ainoa sallittu teko, sillä ehdolla, että femakko itse ostaa, väsää ja tarjoilee ne safkat miehelleen ja odottaa tämän hyväksyntää jokaiselle pöperölle, ennen kuin kehtaa julkeasti sellai tienata rahaa, uhmata pariutumismarkkinoita ja kyseenalaistaa kuka on herra talossa.

Voi itkupotkuraivari sentään.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Eikö tällaisten erilaisten ihmisten olisi parempi asua eri alueilla tai eri valtioissa?

Sofioksaslaiset eroon henrylaasaslaisista, niin ei tarvitse sietää toisia. Mitä mieltä?

Petri Haapa

Ihmisiähän me kaikki ollaan. Tämän kun muistais niin telaketjufeministit kuin heidän vastustajansa.

Henry Laasanen

"Sofioksaslaiset eroon henrylaasaslaisista, niin ei tarvitse sietää toisia. Mitä mieltä?"

Pitäisi päästä eroon feministisestä miesvihapolitiikasta.

Eri alueelle siirtyminen ei auta mitä tuon pääongelman ratkaisemiseen.

krista virta

Luulen, ettei Sofi Oksasta paljon paina millään tavoin joku Laasanen, toisin kuin Laasasta, jolla ikiherne jossain v.1960 asti ja mikä tahansa menestys, jos kohdistuu väärälle sukupuolelle on suora uhka koko lihaa syövälle valkoiselle heteromiehelle näin käsitteenä, kun se on niin suoraan jo sanottu, mikä naisillle annetaan ( by them of course, siis valkoiset lihaa syövät heteromiehet antavat naisille esim. äänioikeuden, joiden pitäisi olla tosi kiitollisia tästä, tai muuten...)on miehiltä pois ja siksi, koska amerikkalaismallinen so 50s ihanne on onnela miehille, on tosi kurjaa, kun feministit peräänkuuluttavat ns.oikeuksiaan ja kehtaavat vielä puhua tasa-arvosta, joka on käytännössä miehen sortoa vaan. Kumma kun jotkut sopeutuu ja menestyy ilman sitä evoluutoon sanelemaa täysin luonnollista ns.raiskausmetodia hyödyntämättä, vaikka Suomen laki on mitä on ja harvempi ämmä nai raiskaajansa sillen kaikkien hyväksi enää. Joku hihamerkki olisi hyvä jo, vai saako niitä enää kenellekään ehdottaa edes vitsinä?

krista virta

Mukavan 50-lukua, tulee tämä blogi jostain syystä mieleen, vaikka tekopyhyydessäsi yritätkin paeta omia juttujasi.

http://www.google.fi/imgres?hl=fi&sa=X&rlz=1G1ACPW...

Tämä menee jo feminismin kritiikkiin kai. Toki kunnon nainen säästää viikkorahansa lapsuudesta asti omaan puuroon ja keittiötarvikkeisiin, ettei vaan nainen voi käyttää valtaa siihen, mitä esineitä kodissa ostetaan.

http://www.google.fi/imgres?hl=fi&sa=X&rlz=1G1ACPW...

Henry Laasanen

"katsoo oman menestyksen puuttensa johtuvan femakkojen salaliitosta"

Mistä tuo feministien salaliitto aina putkahtelee? Feministithän käyttävät avoimesti valtaa valtiofeminismin muodossa. Ei siinä mitään salaista ole.

Seppo Hildén

" joka uhriutuu sillä perusteella ettei saanut tarpeeksi hyvännäköisiltä naisilta seksiä.."

Tää on juuri hauskaa näissä naisissa, ne vetää aina ton seksikortin esiin kun muuta eivät keksi. Jos naisia siis yksikään mies arvostelee mistään, sellainen mies on varmasti naisten mielestä onneton reppana, joka ei ole saanut naisilta seksiä.

Great.

No, tämä naisten reagoiminen tällä vakioselityksellä todentaa vaan sen tosiasian, että kun miehille ei pärjää yläpäällä, niin otetaan sitten se alapää käyttöön.

krista virta

Kerro nyt Seppo, millä sillä yläpäällä hävisin Laasaselle? Selkeäsanaisesti Henry itse on kertonut surkeasta kohtalostaan, jossa nuori mies pubiruusuissa ainoan turvan sellai sai ja tasot eivät lainkaan kohtaan näin tämän herran mielestä ja meininki oli parempi silleen 50-luvulla, kun joka tohtorille ( tai wannabe...) riitti tarpeeksi nuori ja nätti tyttö automaattisesti ja herra sai mitä ansaitsee, kun miehillä keskimäärin isommat aivot kuin naispoloilla ja SIKSI naisten ( kuten Afrikkalaistenkin kai) on palveltava näitä SOPIVIA miehia alati ja nöyryydellä herkeämättä feminismin saastaan ja ns. kuviteltuihin oikeuksiin olla ihan ihminen ja tehdä mitä haluaa ihan sellai Nietzscheläisesti vaikkei oikein sopivaa oo koskaan naisimmeiselle ollut tällänen, kun parempi on aina ollu lepytellä ja silitellä ja sovitella ja tehä ihan ruokaakin ja maata aina selällään ja olla heikko ja alistuvaki, että varmasti saaku saakin tälläsen puoljumalan sinne huusholliin, mutta kun se lampun kääntö ja väänt ei oo niin monimutkasta ku o uskottu eli se ihan itse onnistuu itse siis ja rumalla miehellä ei vaan oikeasti tee mitään, jollei se ole nöyrä samalla.

Henry Laasanen

"meininki oli parempi silleen 50-luvulla"

Missäs minä olen tuollaista väittänyt?

"Selkeäsanaisesti Henry itse on kertonut surkeasta kohtalostaan, jossa nuori mies pubiruusuissa ainoan turvan sellai sai ja tasot eivät lainkaan kohtaan näin tämän herran mielestä"

Ei minulla ole ollut erityisen surkea kohtalo, vaan keskitasoisen surkea. Eli samanlainen tai parempi kuin 70 % miehistä.

Petri Haapa

Älykkyystestit ovat aina kyseenalaisia kulttuurisidonnaisia mittavälineitä testattaessa ihmisen älykkyyttä

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

krista virta: "Kerro nyt Seppo, millä sillä yläpäällä hävisin Laasaselle?"

Aivan kaikessa. Laasanen argumentoi selkeästi ja lähes kaikista hänen kirjoituksistaan luulen ymmärtäneeni ainakin oleellisimmat asiat, vaikka en ole yhteiskuntaoppia lukenutkaan. Sinun kommenteistasi en ymmärrä juuri mitään. Paitsi tietysti sen, että sinulla on tosi paha olla.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ritva Puolakka: "Voi että on ihana kun Krista nuoren naisen kiihkeydellä keskustelee"

En kutsuisi sitä keskusteluksi. Nimimerkki "krista virta" vääristelee Laasasen sanomisia, ja sitten haukkuu omaa väärää tulkintaansa. Ei edes argumentoimalla kumoa mitään, kunhan haukkuu.

krista virta

No hyvä, kun on tullut taas sensuroitua kaikki turhat rakkausvalmennukset ym. muut ja nämä asiat on täysin kunnossa sitten, eikä kai löydy mitään turhaa nokan koputtamista ylipäänsä siitä kuka saa kenet ja millä perustein ja kukaan ei ole puutteessa ja vain täysin asiallista kritiikkiä on tässä blogissa tarkoitus esittää femakkoja vastaan, täysin moraalisesti ja vailla tekopyhyyttä ja sen sellaista. Kultu pieni Korhonen, ei mulla ole lainkaan paha olla, miksi olisi? Naiset ei taida olla teille kovin tuttuja kuitenkaan? Mukava vino hymy huulilla olen tänne mitä mieleen tulee kirjoittanut sangen huvittuneena välillä. Hubaisaa. Älä projisoi omaa huonoa oloasi tai suuttumustasi minuun. Kitkerä sävy on eräänlainen kirjoitustyyli, jolla voi osoittaa sekä naurettavuutta että halveksuntaa samaan aikaan. Ja oonhan mä tosin aina inhonnut tekopyhiä ihmisiä, erityisesti valehtelevia ja tekopyhiä ihmisiä/teorioita. Siitä kun tota ad hominemia huudetaan täällä, niin mitä nämä Henkan Kukkalan horinat, Sofi Oksennukset, Kettu Gatet ym. sitten ovat ( tai Jäätteenmäen mahdolliset vanhat Jallukuvat)? Ja aina ne samat naiset tässä blogissa ja tietyssä valossa esitettynä ihan pakkomielteisesti uudestaan ja uudestaan ihan kuin sillä nostaisi omien juttujen tasoa jotenkin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Edelleen sama ongelma. Ainakaan minä en ymmärrä yhtään, mitä yrität esimerkiksi tuolla kommentillasi sanoa. Pahaa oloa epäilin sen takia, koska et selvästikään tule tänne keskustelemaan, vaan riitelemään. Yleensä riidanhakuisilla ihmisillä on paha olla.

krista virta

Korhonen, väännä nyt tiivistelmä tähän siitä mitä olen vääristellyt. Tekopyhyyttä todellakin haukuin ja tätä Laasasen omaa vinoilevaa linjaa ns. feministien kustannuksella, vaikka itse sortuu paljon pahempiin ylilyönteihin ja valheellisesti yrittää vääntää milloin minkäkin asian tiettyyn valoon väkisin ja antamalla jonkun (anteeksi vaan) naurettavan itsestäänselvän naivin vastauksen vaikka nyt sille Kukkalalle tyyliä raiskaukset vähenisivät jos kaikki saisivat aina keneltä sattuisivat haluamaan miten olisi vastaavasti että naiset eivät pariutuisi ylöspäin, jos vain naiset saisivat palkkaa työstä,ja miehet olisivat orjia kaikki.Turha huutaa rikasta toisten silmässä, jos on malka siinä omassa jo.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

No tässä muutamia Laasasen ajatuksia koskevia väitteitäsi, jotka ovat virheellisiä:

- Oma menestys johtuu feministien salaliitosta. (Laasanen on moneen kertaan todennut, että kyse ei ole mistään salaliitosta, vaan naiskiintiöitä yms. naisia suosivaa politiikkaa ajetaan täysin avoimesti.)

- Ainoa sallittu tapa naiselle menestyä on "pikkurouvamainen kikattelu" ja kukkamekkoon pukeutuminen. (Kukaan ei ole väittänyt näin, eikä ainakaan Laasanen)

- Finlandia palkinnon olisi pitänyt mennä miespuoliselle kirjailijalle. (Laasanen ei ole tällaista vaatinut. Vain sitä, että palkinnot annetaan samoilla kriteereillä sekä miehille että naisille.)

- Keittokirjan väsäys on ainoa sallittu teko "viheliäiselle feministisesti suuntautuneelle akalle". (Edelleen, kukaan ei ole sanonut noin.)

- Mikä tahansa menestys, jos kohdistuu väärälle sukupuolelle on suora uhka koko lihaa syövälle valkoiselle heteromiehelle. (Ei mikä tahansa menestys, vaan vain, jos se on saavutettu siksi, että naisiin sovelletaan eri sääntöjä kuin miehiin.)

krista virta

Tässä näitä otsikoita:
Niinistö ärsyttää feministejä kybällä
Feministinen aivopesu osaksi asevelvollisuutta
Kettugate - kattava analyysi
Kääk, kilpaileva teoria seksuaalisesta vallasta
Naisen puute yhdistää
Ovatko hoiva-alan työt oikeasti huonoja?

Kaikki samanlaista schaibaa ja spekulaatiota, joiden ainoa tarkoitus vinoilla ja vääristellä ja jättää kertomatta osa ( usein se olennainen juuri) ja kun sitä tehdään herralle itselleen, tulee tämä iso mies/pikkumainen 6v. pikkulikka itkupotkuraivareineen nimellä piikittelmään taas samoja pahoja naisia juuri tässä blogissa täysin tyylilleen uskollisesti:Gustafssonia riepoo feministien ääliömäinen leima, mutta miten leima voisi olla erilainen, kun neljännen aallon feministit suorastaan juhlivat ääliömäisyyttään:

Neljännen allon feministejä: Laura Gustafsson, Katja Kettu, Anne Moilanen, Emilia Kukkala, Sofi Oksanen, Atlas Saarikoski.

Mikä neljännen aallon feministejä yhdistää? He ovat exhibinisteja, erikoisuuden tavoittelijoita, yksinkertaisia, epäakateemisia, rääväsuisia, miesten mollaajia, fiktiivisiä, uhriutujia, suomalaisten miesten halveksujia, wannabeälykköjä ilman lahjoja.

Ai niin, sanoinko jo, että neljännen aallon feministit ovat ruokotonta kieltä käyttäviä rääväsuita.

Neljännen aallon feministejä luonnehtii vihaisuus, tuohtumus ja katkeruus miehiä kohtaan.

Neljännen aallon feministeille ei löydy enää oikeita ongelmia, joten he joutuvat kirjoittamaan fiktiivisiä tarinoita naisten uhriudesta.

Neljännen aallon feministeissä kulminoituvat oikeastaan kaikki ne piirteet, johon normaalit naiset eivät halua samaistua.

Joo, onko Laasanen muuten lukenut yhtäkään näiden kirjailjoiden teosta, siis Katja Kettua, Sofi Oksasta tai Laura Gustafssonia? Tietääkö herra mistä edes puhuu ( huomannut, että täällä ei miltei koskaan kukaan ole lukenut mitään, ei edes blogisti, mutta silti teilaa ja arvostelee ja vääntelee minkä kerkeää. Ja muuten Jani, on tekopyhää vaatia jotakin urakohtaisia palkintoja jaettavaksi sukupuolen mukaan ja samalla vastustaa naiskiintiöitä. Tuo on saivartelua sulta, että samoin perustein ei jaettaisi, koska kirjallisuus ei ole mitattavissa tikuilla ( et tod.näk. lukenut tietty yhtäkään teosta, kuten ei Laasanenkaan ja ilmeisesti tässä sulla on virhe tai sitten femujen salaliitto saneli palkintopolitiikkaa, salaliitto=koska ei sanonut, että vain naiset palkitaan tms.) Hieman naurettavaa tälläinen ja siihen nämä "tälläinen on naisellinen nainen"yms. + heitot mutkattomista kukkamekkoisista hoitsuista, niin sori jos nauran ja kovaa jo teen ihan pilkkaa kuten herra itsekin, mutta en sentään valehtele tekeväni tiedettä näillä jutuillani. Kannattais ehkä edes lukea näitä kirjailijoita itseään, eikä poimia vaan haastatteluista typerimmät pätkät ja vääntää niistä mitä mielii.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Okei, olet siis sitä mieltä, että Laasasen otsikot ovat vääristeleviä. Sinulla on toki oikeus mielipiteeseesi, mutta luuletko, että hyvä tapa argumentoida sitä vastaan, on vääristellä itse kahta kauheammin?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

krista virta: "Ja muuten Jani, on tekopyhää vaatia jotakin urakohtaisia palkintoja jaettavaksi sukupuolen mukaan ja samalla vastustaa naiskiintiöitä."

Tästä olen täysin samaa mieltä. Mitään, ei pitäisi jakaa sukupuolen mukaan, vaan ainoastaan henkilöiden ansioiden mukaan.

Henri Kangas
krista virta

En tarvi kiitos, mellastan täällä, niin ei tarvi ampua naapurikoululaisia kuten muiden. Toki olen mielisairas ja nyt paha ainakin, kun ihan Kirjan mukaan huomasin teikän profeetalla malkan omassa jossain rutistamassa, mutta joo, joo, ok, naiset on aina kuten miehet sanoo ja onhan miehet tosi alakynnessä aina noin oikeuksien takia ja Hallelujaah perään vaan, kun ei sitä mistä on puute ( arvostusta ja mahdollisimman nuorta naista, missä muuten on se Aleksi Laine?)millään nyt ihan sellai saa ja tää on naisten vika aina kun eivät omaa onneaan tajuu eli ittensä uhri oon mäkin kai, kun en suosiolla nyrkin ja hellaan välliin halua. Mun murre ei taida olla hauskaa, vaikka itse sille voinkin nauraa... Nykytelkää nyt kuorossa ja rypistäkää ohuita huulianne paheksuvasti ja antakaa näppiksen palaa, mun mielestä vaan tekopyhyys saavuttaa tietyn naurettavuuden pisteen joskus ja varsinkin, kun se on teorian ns.lakikivi tai puristava jalka ja siltä alkaa haista liian kauas. Miten se 99% miehistä on seuraajia ja vai 1% prosentti näitä profeetoita ja johtavia ja silti aina ne samat valheet uudelleen toistettuna saavat lauman huutaa hurraata ihan "faktuaalisesti"? Mitä muuta hra Laasanen on kuin sovinistinen pappi joka omaa jumaluuttaan juhlii ja samalla etsii seuraajia valheilleen?

Seppo Hildén

Krista kysyi:

"Kerro nyt Seppo, millä sillä yläpäällä hävisin Laasaselle?"

Ja minä vastaan toistamiseen Kristalle samalla hänen itse kirjoittamallaan selityksellä: ",joka uhriutuu sillä perusteella ettei saanut tarpeeksi hyvännäköisiltä naisilta seksiä,"

Eli ensimmäinen oma selityksesi ja syyttely miehen tällaiseen käytökseen oli tuo ylläoleva lisäyksesi Henryn tekstiin, että pillun puutteessahan se Henry siinä naisista tällaisia kirjoittelee.

Bytheway, se, että et ymmärtänyt syytä tähän yhden lauseen lainaukseesi ja pyysit selitystä sille on hyvä esimerkki siitä, mitä vaikutuksia sillä on kun Luoja antoi naisille kapasiteetiltään 20 prosenttia pienemmät aivot kun miehille.

Mutta naisten mielestä tämäkin vääryys saadaan varmaan korjattua tulevaisuudessa kun vaaditaan tässäkin asiassa tasa-arvon toteutumista pontevasti.

Heh.

Pyry Aho

Pikemminkin päiväunet tainneet unohtua.

Olisi kyllä kiva nähdä enemmänkin feministien kritiikkiä Laasasen väitteitä kohtaan, mutta se tuntuu aina menevän itkupotkuraivariksi. Toki aihepiirikin on toisaalta hankalahko, sillä siinä on paljon varaa subjektiiviseen tulkintaan, ja siksi keskustelijat harvoin ymmärtävät toisiaan kovin hyvin.

Tulee mieleen maahanmuuttokeskustelu muutamien vuosien takaa.

krista virta

Aivot toimivat sähköllä, siis natrium ja kalium-ionien heilahtelu soulukalvon pinnassa saa aikaan sellaisen kuin hermoimpulssi ja suosittelisin, että Seppo perehtyy aiheeseen ja lukee, myös ns. vesipäistä ja harmaan ja valkean aineen eroista ja siitä, onko sillä lopulta väliä jollei johto ns. johda mihinkään ja menee ees taas vaan ihan toistolla(vaiettu totuus ja selkeä patriarkaatin salaliitto ja koolla isottelu, näitä tyypillisä miehisiä ja fakkiutuneita tyhjänpäiväisyyksiä)ja todelliset erot älykkyydessä ovat juuri näitä kielellisesti havaittavia ihmisyyden merkkejä ( kvg isoaivokuori), eikä mitään hitaasti mutta varmasti tai vaikka katujyrällä sitten -tyyppistä selkeää matemaattista syöttöä jostain kirjasta, josta jopa julkean sanoa, että kuka vaan, jopa simpanssi oppisi perusmatikan ja vaan asenteista johtuu, että tytöt eivät siitä piittaa ( varsin fiksua, koska se on tylsää eikä sitä juuri tarvi peruslaskutoimitusten lisäksi edes osata). Toki keskivertoa typerämmälle miehelle se tarjoaa jonkinlaisen uran sovellettuna totta kai.

Pyry Aho

Tarkemmin sanottuna kyseessä on sisäpinnan ja ulkopinnan varautuneiden hiukkasten aiheuttama jännite-ero. Varautuneiden hiukkasten määrää säädellään myös solun sisäpuolella, mikä mahdollistaa hermosolun toiminnan.

On huomattu, että miesten aivot painavat naisten aivoja enemmän. Aivojen koon ja älykkyyden välinen korrelaatio on noin 0.4-0.6.

Tiedetään myös, että monissa älykkyystesteissä naiset saavat keskimääräisesti viisi pistettä pienemmän äo:n kuin miehet. Monissa testeissä pyritään tämä ero myös häivyttämään korostamalla kielellisiä osioita, kun taas miehet ovat parempia visuaalisessa päättelyssä.

Henry Laasanen

"Olisi kyllä kiva nähdä enemmänkin feministien kritiikkiä Laasasen väitteitä kohtaan"

Päivystävät feministit Krista ja Olavi eivät ole vielä oppineet käyttämään kappalejakoja ja isoja alkukirjaimia, joten sieltä suunnalta ei kannata kovin henkevää kritiikkiä odottaa.

Petri Haapa

Hmmm... aivojen koon ja älykkyyden välinen korrelaatio...Miten älykkyys on mitattu? Minkälainen on ollut otanta?

Pyry Aho

Älykkyystesteillä mitattu, tietenkin.

Tutkimuksia on tehty aiheesta aika paljonkin, mutta tuosta nyt ensimmäinen, joka sattui tulemaan googlessa eteen: http://www.livescience.com/3862-bigger-brains-smar...

26 tutkimuksen meta-analyysi, kh-määrä lienee melkoisen suuri.

Varsinaista korrelaatiokerrointa tuossa ei kyllä mainita, mutta voit googlailla asiaa rauhassa. Eri tutkimukset antavat hieman erilaisia korrelaatioita.

krista virta

Ja Laasanen tyytyy olemaan muodollisesti pätevä taas.

krista virta

Saako sua, ihan kuin Jeesusta tulkitakaan muut kuin sun uskolliset seuraajat? Nämä pitäis kai ihan purematta niellä sitten ja kai parkkeerata perse lähimpään puskaan, jotta estettäis raiskauksia? Ja samalla suositella sitä muille, kun kaikki saa tarpeeksi mitä ne haluu, kukaan ei mene ja väkisin tee pahaa vai? Saako ne naiset kanssa tällä tavalla just sitä mitä haluavat vai joka pikku wannaberaiskari vaan?

Petri Haapa

Älykkyystestit ovat aina kyseenalaisia kulttuurisidonnaisia mittavälineitä testattaessa ihmisen älykkyyttä

Petri Haapa

Meta-analyysin päätelmä on siis se, 26:ssa tutkimuksessa on havaittu älykkyystestin korreloivan aivojen koon kanssa. Sen sijaan analyysi ei kerro, miten älykkyystestit ovat tehty.

Pyry Aho

On varsin totta, että emme varsinaisesti tiedä äo:n ja älykkyyden välistä tarkkaa suhdetta. Kuitenkin äo on aika hyvä indikaattori kognitiivisesta kyvykkyydestä, ja se nauttii asiantuntijoiden piirissä erittäin vankkaa suosiota. Ai niin, ja mitä kritiikkiin kulttuurisidonnaisuudesta tulee, niin tietenkin älykkyystestit pohjautuvat osin kulttuuriin (älykkyystestejä ei voida tehdä ilman teoriaa älykkyyden sisällöstä). Mutta on kuitenkin huomattava, ettei se välttämättä tarkoita oman kulttuurin suosimista pisteissä, mikä näkyy esimerkiksi aasialaisten erinomaisena pärjäämisenä länsimaalaisissa äo-testeissä.

Wikistä hieman lisätietoa: Älykkyysosamäärän reliabiliteetti ja validiteetti

Jotta älykkyysosamäärä voisi olla luotettava mittari, täytyy älykkyysosamäärätestillä olla riittävä reliabiliteetti ja validiteetti.

ÄO-testin reliabiliteetilla viitataan testin tulosten toistettavuuteen. Reliabiliteettia voidaan mitata teettämällä samoilla henkilöilla useita älykkyystestejä ja vertaamalla samojen henkilöiden tekemien testien tuloksia. Eri testikertojen tulosten välistä korrelaatiota kutsutaan reliabiliteettikertoimeksi. Mitä suurempi tämä kerroin on, sitä suurempi reliabiliteetti testillä on.[8]

ÄO-testin validiteetista puhuttaessa viitataan siihen, miten hyvin testi mittaa haluttua ominaisuutta eli kognitiivisia kykyjä. Validiteettia mitataan vertaamalla ÄO-testin tuloksia ja kognitiivisia kykyjä vaativia suorituksia kuten koulumenestystä.[8]

ÄO-testit ennustavat hyvin opintomenestystä. Englantilaisessa tutkimuksessa havaittiin, että 11-vuotiaana tehdyn ÄO-testin tulokset selittivät suuren osan tulosten vaihtelusta osaamista useissa kouluaineissa mittaavassa GCSE-tutkinnossa, joka suoritetaan 16-vuotiaana. Selittävä osuus vaihteli aineittain siten, että esimerkiksi matematiikassa se oli lähes 60 prosenttia, kieliaineissa noin 40-50 prosenttia ja taideaineissa alle 20 prosenttia.[9]

Schmidtin ja Hunterin meta-analyysin mukaan ÄO on paras yksittäinen työssä menestymistä ennustava tekijä, kun työnhakijoilla ei ole ennestään kokemusta vastaavasta työstä.[10] ÄO korreloi positiivisesti työsuorituksen laadun kanssa kaikissa ammattiryhmissä, joita on tutkittu. Korrelaatio vaihtelee 0,2:n ja 0,6:n välillä.[11] ÄO kuitenkin ennustaa menestystä paremmin tehtävissä, joissa älyllinen panos on keskeinen, kuin tehtävissä, joissa motoriset kyvyt on tärkeitä.[12][10] Matala ÄO estää tavallisesti tyydyttävän työsuorituksen tutkimus- ja johtotehtävissä, kun taas vähän muodollisia tietoja ja taitoja vaativissa tehtävissä fyysinen kunto ja kehonhallinta ovat yleensä ÄO:ta tärkeämpiä työsuorituksen laadun vaihtelun selittäjiä.[10]

Älykkyysosamäärän ja elämässä menestymisen välillä on havaittu yhteys. Tutkimus Skotlannissa näytti, että 15 pistettä alhaisempi ÄO merkitsisi 20 % pienempää mahdollisuutta ylittää 76 vuoden ikä ja 30 pistettä alempi tulos tarkoittaisi 37 % pienempää mahdollisuutta. Tutkimuksessa ei kuitenkaan selvitetty muiden 'kolmansien tekijöiden' (kuten yleinen terveys) vaikutusta ÄO:n ja kuolemisen välillä, joten älykkyyttä ei voida pitää kuolleisuuden kausaalisena syynä.[13] Charles Murrayn tutkimuksissa ÄO:n ja tulotason väliltä löytyi korrelaatiota.[14]

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Erilaiset yhteiskunnalliset aatteet ja aatetrendit eivät häviä siten, että tulee joku vasta-aate, joka nuijii aatteen maanrakoon ja lopulliseen kadotukseen. Aatteet ja trendit yksikertaisesti hiipuvat pois, unohtuvat suuren yleisön mielestä, kun uudet ajatukset ja ideologiat valtaavat niiden alueen. Näin on jo lähes käynyt feminismillekin. Ei tule mitään vastaideologiaa, maskulismia ym. joka littaa feminismin, vaan feminismin kohtalo on unohdus.

Henryn kirjoitukset ovat lähinnä palveluksia feminismille, sillä niissä muistutetaan ihmisiä, että sellainenkin aate, kuin feminismi, on joskus ollut olemassa.

Tämänhän te jo tiedättekin. Mistä feminismi on muka tunnettu viime vuosikymmenillä muusta, kuin että se on puuttunut joihinkin maahanmauuton ja laittoman maahanmuuton ongelmiin?

j.olavi heikkinen

feministit tunnetaan siitä, että he kannattavat samapalkkaisuusohjelmaa, koettavat ajaa läpi perhevapaauudistusta, toimivat aktiivisesti lähisuhdeväkivaltaa vastaan, kannattavat seksuaalioikeuksien toteutumista ja tasa-arvoista avioliittolakia, kehittävät työelämän tasa-arvoisia pelisääntöjä ja ovat tuoneet keskusteluun mm. pörssiyritysten hallituspaikkojen sukupuolikiintiöt.

lisäksi feministit aktiivisesti kyseenalaistavat median ja markkinoinnin sukupuolikuvastoa, vastustavat seksismiä, edistävät sukupuolen tutkimusta ja kirjoittavat minun nimellä blogia :)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pörssiyhtiöiden naiskiintiöt. Hei, ketä oikeasti kiinnostaa?

j.olavi heikkinen

pörssiyhtiöiden sukupuolikiintiöistä ovat keskustelleet ja omissa tasa-arvotavoitteissaan tuoneet esille ainakin työmarkkinajärjestöt, tuo kiintiökysymys liittyy osana työelämän pelisääntöjen yhteydessä esitettyihin vaihtoehtoihin naisten työmarkkina-aseman parantamiseksi.

sukupuolikiintiöillä on merkitystä jatkossa. ja yllättävästi voi jo seuraavan vuosikymmenen aikana käydä niinkin, että paikoitellen miehet hyötyvät kiintiöistä yrityshallinnossa, sillä naisten koulutustaso on nykyisin miehiä korkeampi.

Pyry Aho

Tarkennos: feministit toimivat aktiivisesti miesten tekemää lähisuhdeväkivaltaa kohtaan, mutta eivät ole kiinnostuneita naisten miehiin kohdistamasta lähisuhdeväkivallasta, kannattavat miesten syrjintää työpaikalla sukupuolen perusteella, vaativat naisten suosimista sukupuolen perusteella jne.

Feministit vastustavat naisille haitallista seksismiä, mutta kannattavat miehille haitallista seksismiä, edistävät naistutkimusta (joka keskittyy miesten demonisointiin ja naisten uhriaseman korostamiseen) jne.

j.olavi heikkinen

naisjärjestöt kamppailevat jatkuvasti myös turvakotipaikkojen lisäämiseksi tarvetta vastaavaksi, suomessahan turvakoteja lähisuhdeväkivaltaa kokeneille on ainoastaan noin neljäsosa kokonaistarpeesta. ja kuten tunnettua feministit yhdessä profeminististen miesjärjestöjen (miesten tasa-arvo ry ja muut miesjärjestöjen keskusliiton jäsenjärjestöt) kanssa ovat olleet edes auttamassa lähisuhdeväkivallan tutkimuksen suuntaamista sen kaikkiin muotoihin.

feministit kyseenalaistavat median sukupuolikuvastoa ja toki tietenkin ensisijassa sen vallitsevaa ja paikoin esineellistävää seksismiä moititaan useinkin. esimerkiksi näin äitienpäivänä, jolloin äideille annetaan kukkien ja täytekakkukahvin lisäksi erilaisia lahjoja, on vaikea hahmottaa pornografisluonteisia alusvaatemainoksia mitenkään tyypillisesti suoraan naisille suunnatuksi mainonnaksi, vaan kohderyhmäksi voidaan assosioida helpostikin (himokkaat) isät.

http://nelly.com/fi/vaatteita-naisille/alusvaattee...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mikko Ahola: "Pörssiyhtiöiden naiskiintiöt. Hei, ketä oikeasti kiinnostaa?"

Osakkeenomistajia varmaan ainakin. Kun Norjassa otettiin käyttöön naiskiintiöt, niin niiden pörssiyritysten, joiden hallituksissa ei ennestään ollut yhtään naista, osakkeiden arvo laski 5%. Jos hallituksessa oli ennestään yksi nainen, lasku oli "vain" 2,6%. Yhtiöt, joissa naisten määrä lisääntyi yli kymmenellä prosentilla, menettivät 18% markkina-arvostaan.

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/07/27/nai...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

...on vaikea hahmottaa pornografisluonteisia alusvaatemainoksia mitenkään tyypillisesti suoraan naisille suunnatuksi mainonnaksi...

Heikkinen, miten niin? Kyllä minun silmääni miellyttää hyvävartaloinen ja kaunis rintsikkamalli, jonka päällä tuote näyttää hyvältä. Miten kuvittelisit rintaliivikaupan käyvän, mikäli ne puetaan epäsuhtaisen vartalon päälle?

Olisin paljon enemmän huolissaan vaatemallien liiallisesta laihuudesta ja laihuuden pakkomielteisestä tavoittelusta, enkä suinkaan linkissä esiintyvän mallin kauneudesta/seksikkyydestä, kuvassa ei ole mitään pornografista minun silmääni, pystyn samaistumaan.

j.olavi heikkinen

""Heikkinen, miten niin? Kyllä minun silmääni miellyttää hyvävartaloinen ja kaunis rintsikkamalli, jonka päällä tuote näyttää hyvältä. Miten kuvittelisit rintaliivikaupan käyvän, mikäli ne puetaan epäsuhtaisen vartalon päälle?

Olisin paljon enemmän huolissaan vaatemallien liiallisesta laihuudesta ja laihuuden pakkomielteisestä tavoittelusta, enkä suinkaan linkissä esiintyvän mallin kauneudesta/seksikkyydestä, kuvassa ei ole mitään pornografista minun silmääni, pystyn samaistumaan.""

äitienpäivän tienoilla kuitenkin markkinoidaan näitä naisten alusasuja lahjatavarana, ja helposti mielikuvissa syntyy ajatus siitä, että ko. asusteiden lopullinen tarkoitus on ainoastaan miellyttää isin silmää. isänpäivälahjoja siis luonteeltaan, saman totesin itsekin noita malleja tiiviisti tarkastellessani :D

mannekiinimaailmassa on paljonkin epäsuotavuutta ja etenkin nuo anoreksiaan ja syömishäiriöön viittaavat mallien ulkonäölliset ominaisuudet eivät tietenkään tervettä ruumiinkuvaa samaistuttavaksi nuorille naisille anna. suorituspaineita vain kasvattavat.

osa kosmetiikkatuotteiden markkinoijista ja vaatemyymäläketjuista on onneksi jo älynnyt lähteä kauppaamaan tuotteitaan ns. normaalivartaloisia malleja apuna käyttäen, kuten dove :

http://fi.dove.com/aidon-kauneuden-puolesta.html

Petri Haapa

Onhan se joku hyypiö kirjoittanut oikein kokoelman valitusvirsiä siitä, että kun on niin ruma, ettei saa naisia ja nyt kutsuu itseään hienosti esseistiksi.

Ilkka Kahila

krista virta:
"Tottahan toki se Finlandia-palkinnon olisi pitänyt mennä jollekin kirjailijalle talvisodasta ( kunhan sen on kirjoittanut mies eikä Katja Kettu tms.), eikä tälläiselle viheliäiselle feminististiselle suuntautuneelle akalle ..."

Ei kai sinulle krista virta ole jäänyt sellaista käsitystä, että Katja Kettu olisi voittanut Finlandia-palkinnon?

Viimeisin Finlandia-palkinnon voittaja vuodelta 2011 on Rosa Liksom teoksellaan Hytti nro 6. Rosa Liksom ei missään nimessä ole "feministisesti suuntautunut".

Pientä ihmetystä viimeisimmän Finlandia-palkinnon tiimoilta liittyi siihen, että KAIKKI nimetyt palkintoehdokkaat olivat naisia.

krista virta

Toki tiedän. Tiedätkö sinä, että Katja Kettu kirjoitti viimeisimmän kirjansa jatkosodasta ( sivuten Lapin sotaa siinä samalla)ja siihen viittasin, en siihen, että Liksom sai palkinnon ylipäätään, noissahan ei ole mitään samaa aihepiirin puolesta. Kettu sai Runeberg-palkinnon kylläkin.Ehkä mulla ei ole niin sukupuolivauhkot lasit silmillä kuin teillä ja olen myös lukenut näitä täällä haukuttuja kirjailijoita ( Gustafssonin Huorasadun, Ketun Kätilön, Oksasen Puhdistuksen ja mitä muita nyt tässä oli), oletko sinä lukenut ainuttakaan näistä? Myös Jenni Linturin Isänmaan tähden olisi sopinut esimerkiksi, kun oli ehdokkaanakin, mutta kun Laasanen tuntuu tuota Katja Kettua erityisesti mustamaalavan ja nostavan negatiivisesti tapetille, niin siksi.

Ilkka Kahila

Eikö olisi krista ihan hyvä pystyä reilusti myöntämään, jos on mennyt runebergit ja finlandiat sekaisin?

Tuntuu vähän hölmöltä vastaanottaa kaiken maailman selityksiä itsestään selvästä erheestä. Kyllä minäkin teen virheitä, mutta myönnän virheeni yleensä ihan auliisti.

En muuten ole lukenut noita mainitsemiasi teoksia. Liian vähäinen romaanien lukeminen harmittaa.

Ilkka Kahila

Oksasen Puhdistus kiinnostaa minua kyllä erityisesti siksi, että on mielenkiintoista yrittää löytää niitä tekijöitä, jotka ovat tehneet kirjasta niin palkitun. Toivottavasti kesällä saan teoksen luetuksi.

Yritän tosin saada Oksasen kirjan lainatuksi jostakin. En missään nimessä osta sitä. Tämä ihan sen takia, että Oksasen lausunnot Tanskan televisiolle siitä, minkälainen on tyypillinen suomalaismies, oli niin törkeää paskaa ja mustamaalausta.

Mitä krista sinä mahtaisit ajatella suomalaisesta kirjailijamiehestä, jonka tietäisit luonnehtineen suomalaisia naisia vaikkapa persjalkaisiksi valittaviksi huoriksi?

krista virta

Väinö Linnahan teki jotakin senkaltaista kai ja Riku Korhonen ivaili melko hyvin ns. länsimaalaisen naisen vapaudesta ja ns. chick litistä kirjassaan Lääkäriromaani, mitä voin kyllä ihan suositellakin ( hyvä kirja!).Pitäis varmaan lukea se Ilman, että saisi jonkun kuvan näistä puutteessa elävistä ressukoista. Ei aina kirjailijan teokset ole heijastumia kirjailijasta itsestään, joku Volter Kilpihän olisi kai mielisairaalassa ja kynät takavarikoituna ( Alastalon salissa, kopioitu wikipediasta lainaus:
"Alastalon salissa kertoo kuudesta tunnista, joiden aikana kustavilaiset kylänmiehet neuvottelevat Alastalon Herman Mattsonin parkkilaivaan sijoittamisesta. Kaikkiaan noin kahdeksansataa sivua vaativan kokouksen kuvailun yksi tunnetuimmista jaksoista on piipunvalinta, jossa Härkäniemen isäntä kävelee salin perällä olevalle piippuhyllylle ja valitsee sieltä itselleen soveliaimman piipun. Tämän harkinnan sekä siihen liittyvien ja liittymättömien ajatuskulkujen kuvailuun teoksessa tarvitaan noin seitsemänkymmenen sivun verran tekstiä (3. luku)."

Ei kaunokirjallisuutta lueta kuin raamattua, eikä tekijällä ole mitään lukijaa vastaan ( jollei jostain syystä lukija näin halua), harvemmin sanomaa edes ja lukija itse tulkitsee vapaasti koko teosta, joka on se pääasia. Natsit polttivat kirjoja ja kirjailijoitakin, ilmeisesti kirjallisuus on vaarallista kai sitten tai se tulkinnan mahdollisuus lukijan päässä.

Ilkka Kahila

Esitin sinulle krista tuossa edellä tämän kysymyksen:
"Mitä krista sinä mahtaisit ajatella suomalaisesta kirjailijamiehestä, jonka tietäisit luonnehtineen suomalaisia naisia vaikkapa persjalkaisiksi valittaviksi huoriksi?"

Voisitko kertoa, mitä ajatuksia tuollainen suomalaisten naisten luonnehdinta sinussa herättäisi. Kiitos

krista virta

Eipä juuri haittaisi tuo. Sitä samaahan kaikki nettipalstat tuntuvat olevan täynnä. Kirjailijan henk.koht. mielipiteet ovat sallittuja sananvapauden perusteella, jopa kirjaksi painettuna tai taideteokseksi tarkoitettuina. Jos joku nyt pitää ( ja todella moni pitää) suomalaisia naisia persjalkaisina huorina, niin pitäköön kaikessa rauhassa, siinä vaiheessa jos/kun yllytetään väkivaltaan tms. näitä naisia kohtaan alkaa vasta olemaan väliä tai rajoittamaan näiden elämän vapautta vaikka. Ihan riittää kun viikonloppuna ulos lähtee, saa näitä huoritteluja kuulla jo kadullakin siinä samassa kuin kommentteja ulkonäöstäkin, kirjassa/haastattelussa ne ei niinkään haittaa, kukaan ei tekstistä ulos puske ahdistelemaan kuitenkaan.

Ilkka Kahila

Minä en oikein osaa, enkä edes halua, suhtautua tuollaisiin ihmisryhmien leimaamispuheisiin asenteella, "eipä juuri haittaa tuo".

Tuollaiset puheet, joilla Sofi Oksanen leimasi suomalaisia miehiä, ovat kerta kaikkisen törkeitä. Pidän Sofi Oksasta henkisesti köyhänä ihmisenä ihan jo pelkästään tuon suomalaisia miehiä demonisoivan lausunnon perusteella.

Minulle Sofi Oksasen lausunto kertoo, että hänellä ei todellakaan ihan kaikki ole himassa. Hän on selvästikin vakavasti narsistisesti sairas ihminen.

Jos minä olisin kuuluisa ihminen, ja antaisin ulkomaisen median edustajille suomalaisista naisista jonkin yleistävän ja suomalaisia naisia mustamaalaavan lausunnon, niin kyllä minun täytyisi itseäni ja omaa toimintaani reflektoiden tulla siihen tulokseen, että olen sairas persläpi.

Henri Kangas

Feminismi on ajatus, että tasa-arvo saavutetaan keskittymällä vain yhden sukupuolen hyvinvointiin ja potkitaan toista sukupuolta päähän niin paljon kuin pystyy ja ehtii.

krista virta

Hyvä hyvä, ihan papukaijakin oppii.

krista virta

Tässä linkki. Pitänee muistaa, että miehistä löytyvät myös ne lahjattomimmat tapaukset ( kuten myös lahjakkaimmat, Marilyn von Savant tosin hassusti osasi jo pikkulapsena enemmän kuin nää lahjaakkaat nobelistit), totta kai oon typerä jo sen perusteella, että oon nainen ( ja menen nyt kikattelee ja pukeutumaan kukkamekkoon -size s vielä ja ikä 25v.ja tosi ihqu blondi- sekä leipomaan pullaa ja lämmitäämään mun alfauroon tohvelit siinä samassa ja lupaan vannon pitää mielessä, että jollain on ihan isompi joku ku mulla ja siksi kaikki ( isompi palkka, isommat oikeudet, isompi ego ym.ihan jatkumona) on ok, kunhan massaa löytyy, vaikkei sillen leikkaa millään, keittössä on kuitenkin veitsiä ja mä auliina ja mukavan avuttomanakin.

http://www.psykoterapia-lehti.fi/tekstit/tuohimets...

Tuossa tiivistelmä kaikesta, eiköhän nää pornohutsut osaa kertoa, mitä miehet haluaa kuulla, perille ei muuta juuri mene ja sitä netti on pullollaan ( TASA-ARVO loukkaus, tiedonhaku keskeytyy, kun hakusanat suurin ym. vievät tissisivuille ja teiniseksiin jättikyrpien kera)ja tämän blogin asia:
http://www.youtube.com/watch?v=T-TA57L0kuc

Seppo Hildén

Tässäkin linkittämässäsi tutkimuksessa ohitettiin yhdellä lauseella ja ilman mitään selvitystä tämä olennainen tieto:

"Miesten aivoissa on noin 4 miljardia kuorikerroksen neuronia enemmän kuin naisten, eikä tämä selity suuremmalla ruumiin koolla."

Mitäs tuota tutkimaan, eihän ero ole miehen eduksi kun 20 %.

Heh.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Seppo, Heikkisen antamasta linkistä löytyi sinun kommenttisi vuoden takaa:

"Ja jos niin onnellisesti ei kävisikään ja ja sinnittelen pitempään ja joudun sänkyyn sidotuksi ja vaipanvaihtohoitoon, pidän huolen että ryyppään itseni hengiltä alta kuukauden.

Turha tänne on jäädä naissairaanhoitajien nolattavaksi, tällaisen sovinistin. Voivat vielä kostaa jotenkin."

Helvetin loistava liikeidea!!! Sovinistien vanhainkoti. Ihan totta, sellainen jossa saa ryypätä ja olla kuin kotonaan. Nämä sairaalamaiset laitokset sairastuttavat vanhusten mielen. Jos olisin varakas pistäisin heti sellaisen vanhainkodin pystyyn, jossa rokki soi ja hiki haisee.

P.S. Tulin tänne blogiin kertomaan asiani sinulle, koska siinä toisessa viestini olisi suuntautunut Dari-annen kommenttiin.

Seppo Hildén

Elina, luin äskettäin jostain ulkomailla olevasta vanhustenkodista jossa oli alakertaan rakennettu vanhuksille pubi. Se oli vain vanhustenkodin asukeille. Oli kuulemma suosittu ajanviettopaikka siellä ja vanhukset viihty.

Näitä Suomeenkin.

Petri Haapa

Eihän koolla pitänyt olla mitään merkitystä;-)

Seppo Hildén

Krista, väännetään vielä aivoista yksinkertaisempi totuus niin on helpompi sinunkin hahmottaa.

Miehillä on keskimäärin 23 miljardia aivosolua.
Naisilla niitä on 19 miljardia.

Eikä nyt välitetä niiden aivosolujen väristä, niinkuin sinä tykkäät selitellä. Tosiasia on se, että naisilla on 4 miljardia aivosolua vähemmän kun miehillä. Puuttuvien aivosolujen värin saatte valita ihan itse.

Laitetetaan perään vielä miehinen vertaus samasta niin voi kommentoijaakin kutsua hyvällä syyllä sovinistiksi:

Kuvitteleppa, että mies ja nainen ovat autoja. Toisella on sisällä 2000 kuutionen moottori, toisen sisällä 1 600 kuutioinen. Ja sitten lähdetään ajamaan kilpaa pisteestä A pisteeseen B. Kumman luulet olevan perillä ensiksi?

Kyseessä on suora, joten oikaista ei voi.

Petri Haapa

Asioita, jotka saattavat vaikuttaa siihen, että Nobel-palkintoja on myönnetty miehille enemmän: toisen sukupuolen paremmat opiskelumahdollisuudet, toisen sukupuolen alisteinen asema yhteiskunnassa, palkinnosta päättävän raadin sukupuolijakauma...

krista virta

Onko sun mittavat aivosoluvarannot osana tätä limbistä järjestelmää? Sellanen pikkulapsi/elukka -tason mielihyväperiaatteella toimiva kokonaisuus, joka selittäisi ainakin miesten suuremman osuuden alkoholisteista ja seksiriippuvaisista? Nobel myönnettiin joskus lobotomia-leikkauksen keksijälle...

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Nobel on myönnetty monelle muullekin idiootille. Ihan lähitienooltakin löytyy.

Seppo Hildén

"Nobel myönnettiin joskus lobotomia-leikkauksen keksijälle.."

Krista, sekin Nobelinsaaja oli mies. Kuten yli 80 % Nobelpalkinnoin saajista. Aika hyvällä kertoimella tuo miesten 20 % suurempi aivosolujen määrä korreloi, eikö?

"Tähän mennessä 829 nobelistista on 40 ollut naisia"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Nobel-palkit...

Ps. yli sadan vuoden lista Nobelin saaneista naisista ei ole pitkä, sen lukasee nopeasti.

PPs. Koskakohan naiset alkaa tasa-arvon nimissä vaatimaan näihinkin palkintoihin naiskiintiöitä?

Minä voisin kyllä suostua, etä nostettaisiin se nykyisestä 15% vaikkapa hövelisti 20 %:iin.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Onko sinulla prosenttilukua siitä, kuinka moni näistä miespuolisista nobelisteistä on hoitanut uransa ohella kodin ja lapset?

Petri Haapa

Nobel-palkintojen määrän ja sukupuolen välinen korrelaatio voidaan selittää monella muullakin seikalla kuin sillä, että naisten keskimääräinen älykkyys olisi pienempi kuin miesten

Seppo Hildén

"Nobel-palkintojen määrän ja sukupuolen välinen korrelaatio voidaan selittää monella muullakin seikalla kuin sillä, että naisten keskimääräinen älykkyys olisi pienempi kuin miesten"

Okei, kerropa vaikka yksi.

Odotellaan mielenkiinnolla.

Henri Kangas

"Onko sinulla prosenttilukua siitä, kuinka moni näistä miespuolisista nobelisteistä on hoitanut uransa ohella kodin ja lapset?"

Onko sulla Kira prosenttilukua siitä, ketä helvettiä kiinnostaa?

Sitä paitsi pahimmat feministiräyhkät ovat yleensä lapsettomia ja miehettömiä. Hyvin olisi aikaa keskittyä Nobel-palkinnon voittamiseen...

Petri Haapa

"Kuvitteleppa, että mies ja nainen ovat autoja. Toisella on sisällä 2000 kuutionen moottori, toisen sisällä 1 600 kuutioinen. Ja sitten lähdetään ajamaan kilpaa pisteestä A pisteeseen B. Kumman luulet olevan perillä ensiksi? "

Minä luulen, että perillä on ensin kilpa-auto, olipa siinä 2-litranen tai 1,6sen kone ja ohjaimissa kumpi tahansa

Seppo Hildén

veljet, joukossamme on petturi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Feministit kannustavatkin naisia siirtymään kotoa miehen elätettävänä olemasta itse tekemään työtä, esimerkiksi tutkijana.

Jos aiemmin ei ole ollut naisia tutkijoina, niin ei se ihme ole ollut, jos ei niitä nobeleita ole tullut.

krista virta

Seppo hyvä. Uskon totta toki, että määrällisesti saattaa tai jopa punnittuna sinulla olla jotakin enempi, missä ja miten se toimii, on sitten eri asia. Muuten sellainen juttu, että esim. Downin syndroomasta kärsivillä on jotkut paikat todella paljon suurempia kuin normi kromosomiluvuilla varustetuilla, samoin norsuilla ja valailla. Ja ketä se hyödyttää, jos autisti on älykäs? Jos sitä pitää ihan hirveän työläästi ymmärtää ja kehitellä apuvälineitä, jotta muut jaksaa hyödyntää konetta? Noin muuten naiset toimivat koko lailla hienovaraisemmin ja taidokkaammin kuin miehet, jotka vaan rynkyttävät läpi väkisin tahtonsa tai uhkaavat tehdä niin. Shakin paras nappula on kuningatar, ei kuningas, joka on niin surkea reppana, jossain vaiheessa peliä alkaa todella toivoa sille edes paria parempaa ominaisuutta, kuten usein ihan oikeassa elämässäkin ns. wannabeelle, tai no monipuolisuutta lähinnä.

Henri Kangas

"Shakin paras nappula on kuningatar, ei kuningas"

Shakkipelin voittoon vaaditaan kuninkaan, ei kuningattaren, kukistamista.

Jari Eteläsaari

Tarkoitatko että naiset eivät ole rehellisiä ja aitoja.
Se on hieman ikävä piirre. Sen vuoksiko työelämän naisvaltaisilla aloilla on niitä sekalaisia ongelmia ?

Seppo Hildén

"Shakin paras nappula on kuningatar, ei kuningas, joka on niin surkea reppana, jossain vaiheessa peliä alkaa todella toivoa sille edes paria parempaa ominaisuutta, kuten usein ihan oikeassa elämässäkin ns. wannabeelle, tai no monipuolisuutta lähinnä."

Krista, sinun selitysmallilla kuningas on varmaan reppana sen takia, kun se ei ole saanut kuningattarelta.

krista virta

Sä ignoroit faktat nyt pahan kerran. Lukaisepa sellai ajatuksella tämän rakkausvalmentajan tekstit, eli nämä naisten pahat parinvalinta jutut ja miten nuoret miehet sitten räjäyttävät ostarin, tyttöystävän puutteessa tms. Ja Henry itse on ihan voivotellut sitä, ettei saanut mielestään oman tasoista seuraa baarista, naisten tärkein ominaisuus on kauneus jne.eli siis joutui hra panemaan rumia naisia ja siitä agenda ja lähtö tälle koko miesasialle, tästä kun tiivistät, syntyy se ajatus väkisinkin, että joku jäi ilman sellaista maitoa kun kaupasta halusi ja oli pakko ostaa oma lehmä kotiin ym. ja miten asian ratkaisisivat näppärästi vaikka bordellit, joissa valinnamahdollisuus sillä maidolla olisi pienempi ja kivasti miesten kesken asiat päätettäisiin. Kuningas taas on reppana sen surkean liikkumamahdollisuuden takia, pelimerkit harvemmin panee kuitenkaan, mutta kai sillä ajatuksella, että kuningas on kuningattaren puoliso, ne on edes kerran tehneet "sen" vaikka sun mieliksesi, mutta tod.nök. daami lajityypillisesti pihtailee ja huitelee pitkin lautaa uhkailemassa sitä toista kuningasta ja parasta on jos kuningattaria on kaksi ja voivat lesboilla vaikka keskenään ja tuhota vastapuolen hepun ja unohtaa sen oman nukkekuninkaan johonkin ruutuun ja sitten se olis niinku siinä koko juttu.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Minusta ihmisiä ja tekemisiä ei pitäisi käsitellä eriarvoisesti geeniensä, äidinkielensä tai uskomustensa avulla. Vaikkapa XY-, XX-geenien avulla. Se jakaa arvot rasismin kanssa. Ihmisen tekemiset kertokoot tasapuolisesti mitä osaa.

Koko XX/XY jaottelu voidaan panna sivuosaan kun tuodaan mukaan trassukupuoliset, leikkaukset ja kaksisukupuoliset ja mielen mieltymykset jne. Iän ja hormoonien mukaan tuo näyttää muuttuvankin. Seksuaalisuuskin ilmeisesti on liukuva käsite, jossa on maskuliinisuutta ja feminiinisyyttä eri tavalla eri yksilöissä ja osa on biseksuaaleja. Setan sivuilla on oikein testikin tästä. Murenee feminismin perusta.

(Toki ihmismieli pyrkii ryhmittelemään asioita ryhmiin tarkoituksenmukaisuussyistä, eikä siinä ole mitään väärää. Valkoinen kaukaasialainen hetero mies on mitä on ja se lukee passissa. Muista ei saa yleensä edes puhua feministisen yliminän arvoilla.)

Valitettavasti 'naistieteet' nojautuu näihin arvoihin ja pyrkii löytämään perusteluja eriarvoiselle käsittelylle ja muille.

Valtaa voidaan tukea valmistamalla sopivaa tietoa esim. tutkimuksilla ja sensuroimalla tai kyseenalasitamalla vastakkaista tietoa. Kyse on vallasta.

Usein kun loppuu järkevät argumentit, alkaa lähteen myrkytys, eli mustamaalaus, vihapuheet ja pilkaaminen muilla keinoilla.

Tuossa todettiin valtiovallan suulla Uusiseelanti-uutisessa, että Suomi on maailman tasa-arvoisin lukumäärissä mm. pörssiyhtiöiden naisedustuksessa. Ettei asiat ihan kauhean heikosti ole.

Lähinnä seksuaalista vihaa lietsoo tasa-arvoihmiset. Heidänhän pitää perustella palkkansa. Tai kolumnistin pitää kirjoittaa räväkästi , koska siitä maksetaan. Motiivit on monet ja usein itsekkäät. Voisi puhua yo. mukaan nietzscheläisesta maailmankuvasta.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Neljännen aallon feminismiä voisi kutsua konservatismin paluuksi, ainakin mitä tulee fanaattisten kiilusilmien suhtautumiseen kauneusihanteita, naismalleja tai pornografiaa kohtaan. Modernin naisen ihanteeksi on tullut mahdollisimman ruma ulkonäkö, peittävät vaatteet ja pysyvästi puberteetti-ikään jäänyt henkinen kehitys.

Toinen nimitys voisi olla "Grimmin sadut", eli todellisten ongelmien puuttuessa oma peniskateus puretaan satuolentoihin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Viidakon tähtösiä katsellessa tulee kuitenkin ajatelleeksi, että minkälaista se olisi, jos kaikilla naisilla olisikin silikonit?

Eila Jokimaa

Pornografia se vasta konservatiivinen on. Feminismi ideologiana on takuulla modernimpi. Eroottinen taide on melkein yhtä vanhaa kuin homo sapiens lajina :) Ja väittäisin myös, että paritusta ollaan harjoitettu vuosituhansia. Liberaalin seksuaalisuuden moittiminen moderniksi on loukkaus aatetta kohtaan.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Markkinahäiriön 4:nteen altoon voit saada aikaan menemällä esim. korkeakoulun ilmoitustaululle:
1) Varvista ja lue taulua keskittyneesti
2) Katso sivusilmällä, liikkuuko lähistöllä itseäsi n. 5-10 cm lyhyempiä naisia.
3) Hymyile hänelle ja aloita: "Joskus toivoisi olevansa vähän pitempi".
4) Jos humorintajua puuttuu tai nainen loukkaantuu, jätä sikseen.
5) Kokeile samaa vaihto-opiskelijoihin sliipatulla kielitaidollasi.
Ennemmin tai myöhemmin tulee joku ihan tavallinen ihminen, joka jopa muistaa sinut seuraavanakin päivänä "hassuna miehenä ilmoitustaululla". - Siinä se.

Osakunnassa pamauta tyhjä lompakkosi tuolille ja totea pohjalaisen välinpitämättömästi: "Neiti on hyvä ja istahtaa tähän lompakon päälle, niin näkee paremmin orkesterin...". Jokainen älykäs nainen tajuaa, että olet persaukinen, mutta 4. aalto loukkaantuu machoilustasi. Näin poimit jyvät akanoista.
Terveisin Nimim. "Elämisen sietämätön keveys":)

Petri Haapa

Oletko koskaan ajatellut sellaista vaihtoehtoa, että ne muut pitävät tuollaista käytöstä typerän ihmisen käytöksenä?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Et siis ymmärtänyt markkinahäiriökuplaani huumoriksi?
Ehkei kevennys tässä totisessa ympäristössä ollutkaan niin hyvä idea...:)

Petri Haapa

Ymmärsin, mutta huumorikin voi olla typerää

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Niin sanoi joskus myös TS:)

Petri Haapa

Ai sitä ollaankin Erosen kanssa sillä samalla myötähäpeää aiheuttavalla puujalkavitsilinjalla.

Jukka Mäkinen

Ja Henry senkuin hihittelee kun akat polttaa päreensä.
Kun oikein muistelen, se olikin mukavaa viihdettä Suomen kapakoissa.
LOL

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Onko ihan totta niin, että julkisuudessa esiintyvät feministit ovat julkisuudenhaluisia? Ei voi olla!

Timo Härtsi

Onhan se suorastaan hämmentävää kuinka joku voi ajatella kuinka feministeissä on miesvihaajia, kun tehdään kaikenmaailman miestentappofantasia manifesteja.

Avoimesti ihaillaan kun miehille ammutaan luoti päähän.

Victor Troska

Ylläolevaa listaa neljännen aallon feministeistä katsellessa tuli itselleni mieleen käsite urafeminismi ts. feminismiä käytetään luomaan omaa uraa ja antamaan sille lisäarvoa. En tällä tarkoita sitä, etteivätkö ko. naiset voi uskoa siihen, mitä he kirjoittavat tai puhuvat julkisuudessa, mutta sanavalintojen takana on kuitenkin myös ajatus siitä, miten ne ruokkivat omaa uraa.

Voi myös pohtia, onko feminismi jonkinasteisen miesliikkeen aktivoitumisen kautta joutunut pitkästä aikaa puolustuslinjoille ja eikä enää voi yhtä helposti sanella tasa-arvon sisältöä, joten 4. aallon feminismi voinee kuvastaa tilannetta, missä feminismi on menettänyt monopolinsa tasa-arvokeskustelussa.

krista virta

Ding, ding, ding! Myös sellainen naisen oma elämä ( ura yms. siis muu kuin lapset ja miehen palvelu) on alkanut saada jalansijaa. Tai vaikka naisen arvotus ( muistakaa nyt se röhönauru kaljamahaa pidellen...)muuna kuin äitinä, vaimona, huorana tai reikänä jollekin, siis taivaan vallat, ihan persoonina jopa. Ihan vitun itsekästä kai käyttää se ainut oma elämä siihen, mitä mielii ja luopua ydinperheen makeishaltijattaren roolista siis ihan itsensä hyväksi. Ennen kaikki oli niin toisin ja mies sai sanella kaiken ja nainen oli kone, jota mies suuressa viisaudessan käytti ainoalla tavalla ja oikein tai ainakin roikotti löysässä hirressä. Odota kymmenen vuotta vielä. Asiat eivät kai ole miesten oikeuksia enää silloin niin kovasti halivia ja sympatiseeraavia edes sen vertaan, ainahan toki Islam ja muut hihhulikerhot ovat kutsumassa uusia jäseniä, mutta omasta mukavuudesta pitäis silloinkin tinkiä kai näillä leveysasteilla, suo siellä, vetelä täällä.

Henri Kangas

Kuka sua estää elämästä juuri sellaista elämää kuin haluat? Siis oikeasti? Onko tullut vastaan miehiä, jotka kaipaavat palvelua? Jos ei nappaa, etsi muu mies - tai nainen. Jotain "arvostustako" kaipaat? Ota mallia Laasasesta, hänhän on universaalisti arvostettu... Ja ylipäätään, miehiähän arvostetaan ihan saatanan vähän, varsinkin nyky-Suomessa.

Lyhyemmin: mistähän sinä nyt oikein käniset? What's your problem?

Vortac Catrov

"Neljännen aallon feministeille ei löydy enää oikeita ongelmia, joten he joutuvat kirjoittamaan fiktiivisiä tarinoita naisten uhriudesta."

Ja kauhistumaan liikennemerkeistä sekä teiden nimeämisestä. Sehän se on kauhea ongelma, jos jossakin kyltissä lukee jotain! Mutta miesten kodittomuus, pakottaminen armeijaan vankilan uhalla, suurempi itsemurhien määrä - pääh, pikkujuttuja, kyllähän patriarkaatti pitää pojistaan huolta.

Mutta ne liikennemerkit ja tienimikyltit! Ne osaavat sitten olla niin hirveä ongelma!

Kyl maar naiset ovat sitten niin maan perusteellisen syrjittyjä ja halveksittuja olioita, kun pääsevät radioon miesvihaansa toitottamaan, ja voivat uhkailla munille ampumisella ihan kuvan kanssa, mutta mies ei voi pientäkään lohkaisua sanoa naisia vastaan leimautumatta sovinistiksi, takapajuiseksi, naisvihaiseksi, misogynistiksi, juntiksi, ja ties miksi hirviöksi.

Naisten ongelmat.. siinä on vuosituhannen oxymoron.

- Vortac

Vortac Catrov

"Vastaus saattaa yllättää, mutta olen oikeassa elämässä aivan päinvastainen persoona kuin neljännen aallon feministit. "

Ketä tämä muka yllättää?

Juuri tuollaisen kuvanhan olet itsestäsi kaikkialla antanut, mukaanlukien blogisi. Nimenomaan leppoisuus ja rauhanomaisuus suorastaan paistaa asenteistasi ja kirjoituksistasi. En tajua, miten jotkut akat ovat onnistuneet näkemään sen jonain raivoisuutena tai vihaisuutena - minun nähdäkseni et osaisi kunnolla raivostua, vaikka yrittäisit.. (tämä ei ole haukku eikä kehu, vaan neutraali kuvaus siitä, mitä mieltä olen kirjoitustesi ja TV-, sekä radioesiintymistesi perusteella)

Joistain muista itsekuvauksistasi en ole täysin varma, mutta enpä toisaalta tunne teikäläistä 'tosielämässä'kään, joten en voi sanoa asiasta varsinaisesti mitään. Tuo 'hauska' .. hmm.. no enpä ole koskaan varsinaisesti nauranut katketakseni kirjoituksiasi lukiessani, mutta olen kyllä havainnut paljon huumoria mukana useimmissa kirjoituksissasi ja artikkeleissasi, ja pidän siitä. Todellinen 'hauskuus' on kuitenkin vaikea asia saavuttaa, ja etenkin yleisön naurattaminen on paljon vaikeampaa, kuin yleisön itkettäminen, kuten usein sanotaan.

- Vortac

Vortac Catrov

"Mistä tuo feministien salaliitto aina putkahtelee? Feministithän käyttävät avoimesti valtaa valtiofeminismin muodossa. Ei siinä mitään salaista ole."

Ad hominemia, shaming languagea - "vahva hyökkäystermi", joten sitä käytetään.

"Salaliitto" on nykyisin sana, jolla saadaan leimattua ihmisiä, kun ennen se oli yksinkertaisesti vain kuvaus kansan selän takana toimimisesta.

Etenkin, kun ihmiset, jotka eivät hyväksymiensä asetusten ja säädösten mukaan saisi tavata, kuin julkisesti, tapaavat sitten 'salaa', kenenkään tietämättä (tämä johtuu siitä, että muuten voi tulla 'conflict of interest', jne)

Lisäksi kyseessä on todennäköisesti naisten tapa projisoida omia näkemyksiään, pelkojaan, vikojaan, virheitään ja vääristymiään toisiin. Niinpä kun femakat syyttävät miehiä salaliitoista ja patriarkaatista ja ties mistä, niin he sitten ajattelevat miestenkin tekevän samoin femakkoja kohtaan - eivät he osaa edes ajatella, että asia voisi olla toisin.

- Vortac

Vortac Catrov

"Burkhaan puettu paimentolaisvaimo on vähemmän uhkaava siirtolainen, kuin thainainen tai venäläisnainen."

Aivan. Mutta vähemmän uhkaava ketä tai mitä kohtaan?

Totuudenmukainen ja rehellinen vastaus: Pienempi uhka naisen seksuaaliselle vallankäytölle, johon koko naisten systeemi perustuu.

Jos miehet alkaisivat saamaan römpsää oikealta ja vasemmalta mielin määrin, suomilehmien seksuaalinen valta romahtaisi, ja samoin kävisi raiskausten määrän, joten femakat joutuisivat entistäkin tukalampaan tilaan.

Eksoottinen, naisellinen, mystisen mustahiuksinen, ystävällinen, pieni ja suojeltava, kauneutta, terveyttä ja hedelmällisyyttä uhkuva pitkähiuksinen söpö Thaimaalainen nainen olisi jotain sellaista, jonka kanssa suomalainen peruspossu ei voisi mitenkään kilpailla miesten suosiosta. Mutta naiset haluavat kuitenkin miehissä vaihtoehtoja, heille kun ei tavallinen suomalaismies kelpaa, ja femakoilla on valta, joten lopputuloksena levottomia, nuoria, tummaihoisia miehiä maista, joiden kulttuuri ei ole yhteensopiva suomalaisten arvojen kanssa.. jotta naiset voivat toteuttaa käänteistä rasismiaan.

Eläköön tasa-arvo!

- Vortac

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset