Ehdotuksia seksin oston rikosnimikkeiksi

Jani Korhosen kommentin pohjalta ideoitua…

SEKSIN OSTON SUUNNITTELU: Varautuminen naisen osuuden maksamisen illallistreffeillä. 10 päiväsakkoa.

SEKSIN OSTON YRITYS: Drinkin tarjoaminen baarissa, Kotitöiden tekeminen vaimon ”väsymyksen” vähentämiseksi. 15 päiväsakkoa.

LIEVÄ SEKSIN OSTO: Seksin osto parilla kympillä laittomalta nigerialaiselta seksin myyjältä. 2 kk ehdollista.

SEKSIN OSTO: Seksin osto satasella suomalaiselta ammattiprostituoidulta. 1 v ehdollista.

TÖRKEÄ SEKSIN OSTO: Stripparit kuljettavat puoli-sammunutta miestä automaatille ja takaisin. Olemattoman seksin hinnaksi muodostuu 5000 euroa. 2 v ehdotonta.

Merja Kähkönen kysyy

  • Miksi miehet ovat äänessä seksin oston kriminalisoinnista puhuttaessa? (1)

Tähän voi tietenkin vastata yksinkertaisesti: miehet ovat yleensäkin äänessä poliittisista kysymyksistä puhuttaessa. 85 % puheenvuoron höpinöistä on miesten tekosia.

Suurin syy on kuitenkin seuraava: miehet kokevat aina ostavansa seksiä tavalla tai toisella. Naiset eivät anna seksiä ”tuosta vaan” kysymällä, miehen pitää tehdä jotakin naiselle arvokasta saadakseen seksiä ja se tuottaa miehelle kokemuksen seksin ostamisesta (vaikka naiselle ei tulisikaan kokemusta seksin myymisestä).

Seksin ostamisen kriminalisointi tarkoittaa käytännössä, että miesten keskeisimmästä kanssakäymisen kokemuksesta naisten kanssa tulee joko kriminalisoitua tai laillisuuden rajamailla liikkuvaa toimintaa. Se ei kuulosta kivalta.

Kun mies pumppaa salilla, hän lisää vartalonsa vaihtoarvoa seksin ostamiseksi, kun mies etenee uralla, hän hankkii statusta seksin ostamiseksi, kun mies tekee kotitöitä, hän haluaa vaihtaa kotityöpanoksensa seksiin (siihen parisuhdeopppaat ja feministitkin miestä kannustavat!), kun mies toimii adhd-koomikkona treffeillä, hän hauskuuttaa naista seksin ostamiseksi.

Vaikka seksin ostaminen sosiaalisen lahjavaihdon kautta jäisikin virallisen kriminalisoinnin ulkopuolelle, mies ymmärtää lain keskeisen viestin: seksin ostamisessa rahalla ja kotitöitä tekemällä on pohjimmiltaan kyse samasta asiasta.

henrylaasanen
Sitoutumaton Jyväskylä

"Jos vaihtoehtoina ovat rikokset, itsemurha, psykoosi ja Laasanen, miksi Laasanen on niin kovin huono vaihtoehto?" (tuukkavirtaperko)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu