Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Eikö ole tapaa tietää, onko joku nainen vai ei?

  • Eikö ole tapaa tietää, onko joku nainen vai ei?

Suomen suurimman feministijärjestön Naisasialiitto Unionin äänenkannattaja Tulva ehdottaa vetoomuksessaan siirtymistä avoimeen feminismiin, jossa Unionin jäsenyys olisi avoin myös miehille.

Vetoomuksen allekirjoittajina on tunnettuja feministejä.

Ehdotus on yllättävä, mutta mitä ihmettä normaali heteromies tekisi Naisasialiitto Unionissa?

Mielenkiintoisempia ovat vetoomuksen lauseet:

  1. "Nainen-kategoria on ongelmallinen myös siksi, että mitään tapaa kontrolloida onko joku nainen vai ei, ei ole."
  2. "Feminismi ei synny sukupuolesta vaan halusta murtaa kahden sukupuolen järjestelmä ja sen hierarkiat."
  3. "Tulva-yhteisö on osoittanut, että feministinen toiminta on elävää, voimakasta ja tehokasta ilman että sukupuolta rajataan keinotekoisesti."

Nainen-kategoria on ongelmallinen myös siksi, että mitään tapaa kontrolloida onko joku nainen vai ei, ei ole.

Jos Tulva-kollektiivi ei tiedä, millä tapaa sukupuoli voidaan selvittää, minä voin tulla opastamaan kädestä pitäen: otetaan pöksyt pois ja katsotaan.

Väestöstä saattaa tietenkin löytyä promillen kymmenesosa ihmisiä, joiden sukupuolta katsominen ei selvitä, mutta metodi on toiminut jokaisen tyttöystäväni ja baaripokani kohdalla vallan mainiosti.

Feminismi ei synny sukupuolesta vaan halusta murtaa kahden sukupuolen järjestelmä ja sen hierarkiat

Koko feminismin lähtökohta on aina ollut jako naisiin ja miehiin. Esimerkiksi naiskiintiöissä tai naisiin kohdistuvat väkivallan vähentämisessä kyse on vain siitä jaosta, mitä löytyy henkilön pöksyistä.

Eikä heteronormatiivista pariutumisjärjestelmää voi edes murtaa, koska ilmiö on vankasti ankkuroitu biologiaan.

Tulva-yhteisö on osoittanut, että feministinen toiminta on elävää, voimakasta ja tehokasta ilman että sukupuolta rajataan keinotekoisesti

Jos sukupuolen rajaaminen "keinotekoisesti" lopetetaan, koko feminismi voidaan lopettaa tarpeettomana. Sukupuolijaon lopettamisen jälkeen ei olisi enää keinoa parantaa naisten asemaa, koska kategoriaa "naiset" ei olisi enää olemassa.

[Aiheesta kirjoitti aikaisemmin Grandpa Igor]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Kalle Virtanen

Jos nainen voi olla vaikka palomies, niin kai mies voi olla feministi. Nyky-yhteiskunta ei enää sovi perinteisille miehille, joten jotkut opportunistit ryhtyvät feministeiksi. Niinkuin Jeanne D'Arc, mutta päinvastoin.

kati sinenmaa

Eiköhän nyky-yhteiskunnan ongelmat suurelta osin johdu feministeistä ja siitä johtuvasta pehmoilusta. Jopa hometalojen rakentajat ovat pelkkiä pehmiksiä, joilla ei näytä olevan munaa.

Kalle Virtanen

Joo, feminismi aiheuttaa omat ongelmansa, mutta opportunisti ei jää valittamaan, vaan yrittää hyödyntää tilannetta. Myös Laasanen hyödyntää omalla tavallaan feminismiä mestarillisesti.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Minun arvioni koko kampanjasta on, että feministit haluavat pehmentää sitä mielikuvaa, että Unionissa naiset ajavat vain naisten asioita.

Kun profeministit voivat kuulua Unioniin, feministit voivat sanoa, että heidän vaatimustensa takana on sekä miehiä että naisia.

Samanlainen sumuverho vedettiin sodan jälkeen kommunistien toimintaan Suomessa. Suomessa ei ollut kommunistista puoluetta vaan meillä oli SKDL (Suomen kansan demokraattinen liitto), jossa kommunistien lisäksi oli mukana muitakin vasemmistolaisia. Kommunismin aatetta sovellettiin sanomalla, että niitä ajavat kansan demokraattiset ainekset.

Miesten tasa-arvo ry:n jäsenluettelo on tietenkin salainen, mutta on meillä ollut paikalla naisiakin. Minun mielestäni miesten ja naisten tasa-arvoasioita voivat ajaa naisetkin, kunhan niitä ajetaan tasa-arvoisesti.

Tapio Ahti

Tulvan päätoimittaja on useamman kerran hehkuttanut miesten tappamisen ihanuutta. Tulvassa onkin keskusteltu aiheesta ja haettu oikeutusta joidenkin mielestä varsin radikaalille joukkotuhonta-ajatukselle. Tästä voi päätellä, että kyseessä on salajuoni kerätä miehiä Unionin tiloihin. Sitten kun ovat paikalla, pyydetään viattomasti menemään ensin suihkuhuoneseen.

Maria Viljamaa

Kyllä sä nyt jaksat tätä jankuttaa. Ei sellaista kukaan nykyään puhu, ei edes radikaaleimmat feministit. Joten päästä irti. Elämä jatkuu.

http://www.hs.fi/sunnuntai/Atlaksen+harteilla/a135...

Tapio Ahti

No, mielestäni yllyttäminen väkivaltaan ei ole hyvä juttu ja yllyttäjiä ei saisi nostaa sankareiksi kuten esimerkiksi Hesarin jutussa. Sori. että on näin perverssi maailmankuva.

(Lisään, että ilmeisesti tarkoiti, että Saaarikoski ei muka ole hehkuttanut miesten tappamisen ihanuutta. Jos tämä oli pointtisi, olet väärässä. Annan tietämättömyytesi anteeksi, vaikka hiukan loukkaa, että luulit minun pistävän omiani ;-))

Maria Viljamaa Vastaus kommenttiin #7

Tarkoitin lähinnä sitä että elämä tosiaan jatkuu ja tollasia ei kukaan puhu. Enkä nyt puolustele siinä Saarikoskea, en pidä itsekään niistä puheista, mutta näyttäis vähän siltä että hän on oppinut läksynsä kun ei enää sellaisia puhu.

j.olavi heikkinen

siis tulvassa on analysoitu solanaksen tekstejä.

sinun logiikalla mikko niskanenkin yllyttää väkivaltaan elokuvallaan "kahdeksan surmaluotia" quentin tarantinosta puhumattakaan.

miesaktivistina olen itse enemmän huolissani miesliikkeeseen pesiytyneestä äärioikeistolaisuudesta, norjan joukkomurhaajan ajatusmaailmaan (ksenofobia, nationalismi, homofobia) yhtyvät mielipiteet eivät tosiaankaan edistä miesasiaa.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Ei, vaan Saarikoski kirjoitti Solanasin kirjaan monisivuisen esipuheen. Olen lukenut sen ja siitä nyt puhutaan. Tulvan teksteistä en tiedä.

j.olavi heikkinen Vastaus kommenttiin #23

ja tarantinon "kill bill" -elokuvissa uma thurmannin esittämä feministi lahtaa miehiä oikein urakalla katanallaan.

Tapio Ahti

Sinusta väkivaltaan yllyttämien on ok, kunhan sen tekee feminisi. Tämä on tullut selväksi. On tietysti hurjaa väittää, että kaltaisesi pitäisi tappaa. Mutta mietitäänpä hiukan tarkemmin ... (Nyt saan bannin tästä Saarikosken ja Suomen suurimman feministilehden lainaamisesta, mikä on ihan oikein.)

Ei liene mitään niin pöyristätäävää, ettikö joku mulkku sitä kannttaisi.

Sakari Pulkkinen

"siis tulvassa on analysoitu solanaksen tekstejä."

Onpa hyvinkin anaalisoitu:
http://www.tulva.fi/index.php?k=15862

osalainauksia Saarikosken ölinöistä:
"MIES ON BIOLOGINEN ONNETTOMUUS, kävelevä surkastuma, emotionaalisesti rampa, täysin kykenemätön empatiaan. Kaikki mihin mies koskee, muuttuu paskaksi. Mies on epätäydellinen nainen, jota riivaa pillukateus. Miehet eivät ole parannettavissa, vaan heidät tulee tuhota.

....se on feministisistä teksteistä ehkä tärkeimpiä.

Mietin tosi paljon esipuhetta kirjoittaessani, että voiko tällaista tekstiä hehkuttaa.
...Ajattelin että mun olisi pakko kertoa että oikeastihan en ole tätä mieltä tai kannata silmitöntä väkivallan käyttöä....
.Mutta sitten tää teksti itsessään on niin kompromissitonta... Se uskaltaa tehdä just sen, mitä mä en uskalla, eli iskeä suoraan kohti sitä mitä vihaa.
...
se hyökkää myös nimenomaan miesyksilöitä vastaan
.... ja ekassa satsissa varmaan menis nää henrylaasaset, miesasiamiehet ....
...Sen luettuaan voi käyttäytyä niin huonosti kuin haluaa ihan missä vaan, se antaa itsevarmuutta liikkua maailmassa olematta kiltti. Vihollisille ei pidä olla kiltti. "

"uskaltaa tehdä just sen, mitä mä en uskalla"
- Mielenkiintosieksi tuon tekee se, että tämä kajahtanut feministi on ilmeisen halukas tappamaan henkilöitä, jotka pelkästään tuovat ajatuksiaan esille. Laasasen tapauksessa kirjoittamalla. Muinaisessa Neuvostoliitossa, Kambotsassa ja natsi-Saksassa toimittiin samoin. Nykyisin Pohjois-Koreassa.

j.olavi heikkinen

""Eikä heteronormatiivista pariutumisjärjestelmää voi edes murtaa, koska ilmiö on vankasti ankkuroitu biologiaan.""

ei niin vankasti, mitä voisit kuvitella..

Tapio Ahti

Kuvitella tosiaan voi vaikka kaskelottien kanssa pariutuvien ihmisten yhteiskunnan. Mielikuvitusmaailman ulkopuolla kaikki systeemit, jotka perustuvat muuhun kuin heteronormiin, on tuomittu hauraiksi eli helposti hajoaviksi tai muuten katovaisiksi. Biologiaa voi päästä pakoon omassa elämäässän mutta yhteiskunnat toimivat toisten lakien alaisina. Ihmisten luonnollisten taipumusten vastaiset yhteiskunnat eivät vain toimi.

j.olavi heikkinen

toki biologialla on oma taustamuuttujan ominaisuutensa niin yksilön kuin yhteiskunnankin toimivuuden kannalta, heteronormatiivisuuden räikeimpiin syrjintää tuottaviin ilmentymiin on joka tapauksessa syytä puuttua vaikka sitten kansalaisjärjestötyöllä ja parlamentaarisesti edistämällä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta lainsäännöllisesti.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Nyt tiedän, mitä minun pitää feministeiltä kysyä. Laasasen blogin kommenttikenttä on tälle tiedustelulle toki aivan väärä areena, mutta esitän kysymyksen silti, ikään kuin kuivaharjoitteluna:

Kuinka pahoina vihollisinaan feminismi pitää niitä naisia, jotka eivät liity taisteluun miessukupuolta vastaan? Minä nimittäin oletan, että passiiviset siskot ovat akkavalta-aatteelle kuin patovalli. Sen takaa telaketjufeminismin on sittenkin varsin vaikeaa uhata miessukukuntaa. Strategisesti ajatellen feminististä sillanpääasemaa olisi ensin laajennettava naisten keskuudessa, jonka jälkeen Lopullinen Ratkaisu olisi hiukan lähempänä.

Maria Viljamaa

Feministit ajaa siis naisten oikeuksia, ei ole miessukupuolta vastaan. Melko yksioikoinen on tuo käsityksesi. Vihollisia ei ole kukaan.

Martti Laines

Aika monet feministien ajamat oikeudet ovat nollasummaisia. Siten 'miesukupuolta vastaan'. Lisäksi ainakin minun korviini on kantautunut miesvihamielistä retoriikkaa.

Rauno Kontiainen

Ehkä kuuden Tulvalaisen lisäksi Tulvaa tarvitsee tässä maassa vain Henri Laasanen, koska ilman Tulvan älyttömyyksiä Henrillä ei olisi kirjoitettavaa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Lainaisin tässä filosofi Himasta: Verkoittunut maailma tarvitsee verkostoja.

Kun kummalliset hörhöt muodostavat verkon netin välityksellä ympäri maailmaa, niin lopulta siitä kasvaa samanmielisten kummallisten hörhöjen verkosto, joka muodostaa itseään ruokkivan virtuaaliheimon jossa hörjöt tukevat toistensa harhoja.

j.olavi heikkinen

ei laasanen ole välttämättä hörhö!!

Lasse Laaksonen

"Eikö ole tapaa tietää, onko joku nainen vai ei?"

Pätevä keino on kokeilla aataminomenaa. Niin transut ainakin erottuvat. ;-)

Victor Troska

Onkohan tässä tapahtumassa palatsivallankumous, missä uuden sukupolven feministit pyrkivät tuomaan queer ajattelua mukaan Unionin toimintaan vastakohtana vanhanpolven feministeille?
Mielenkiintoista tuossa jutussa oli se, että sen takana on Tulvan toimituksen naiskollektiivi. Onko lehden toiminta tosiaan niin yksimielistä ilman muita mielipiteitä. Vai mahtaako toimituksen sisäinen nokkimisjärjestys hiljentäää toisajattelijat, jotka oppivat olemaan hiljaa.

Kyllähän tuossa varmaan on ajatusta yrittää pehmentää feminismin ulkoista habitusta ja alentaa kynnystä kannattaa liikettä. Henkilökohtaisesti ajattelen, että aika olisi kyllä maskulismin esiintulolle niin politiikassa kuin muussakin yhteiskunnallisesssa keskustelussa.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Onneksi asun nyt maassa, missä feminismi on tuntematon ilmiö.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset