Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Tapaus Mustafa - vasemmiston painajainen

  • Tapaus Mustafa - vasemmiston painajainen
  • Tapaus Mustafa - vasemmiston painajainen

Muslimi Omar Mustafan erottaminen Ruotsin sosialidemokraattien johdosta on nostanut ison mediamylläkän Ruotsissa.

Mustafa erotettiin, koska hän ei kannata sukupuolten tasa-arvoa feministiseen tapaan. Lisäksi Mustafalla väitettiin olevan anti-semististisiä ja homofobisia sympatioita.

Rasisti vai seksisti?

Vasemmisto on onnistunut välttelemään multikulttuurin ja tasa-arvon vastakkainasettelua, vaikka ne ovat peruuttamattomassa ristiriidassa keskenään.

Suuri osa eri kulttuureista ei kannata sukupuolten tasa-arvoa feministien vaalimalla tavalla, kuten eivät muslimitkaan.

Oleellinen kysymys on, kumpi arvo on tärkeämpi, multikulttuuri vai tasa-arvo? Tähän asti multikulttuuri on ollut selvä ykkönen, mutta tapaus Mustafassa tasa-arvo kampitti multikulttuurin ensimmäistä kertaa. Onko arvojen järjestyksen vallankumous edessä?

Teeskennelty naiivius muslimikulttuurin suhteen

Omar Mustafan sosialidemokraattien johtoon nimittäneet henkilöt olivat "aidosti" yllättyneitä, että Mustafa ei kannatakaan feminististä tasa-arvon tulkintaa (esimerkiksi naisten täyttä tasa-arvoa moskeijoissa).

Kyllä kai kaikille pitäisi olla selvää, että muslimikulttuuri ei kannata tasa-arvoa feministisellä tavalla. Sehän on koko multikulttuurin idea, että on olemassa erilaisia käsityksiä tasapuolisuudesta, kuten sukupuoliroolit.

Niin muslimit kuin monet kristitytkin kannattavat sukupuolirooleihin perustuvaa sukupuolijärjestelmää, joka on eräs heidän kulttuuriensa peruspilareista. Heidän kulttuuriensa vastustaminen on multikulttuurin vastustamista, joka äärioikeiston tapauksessa määritellään yksiselitteisesti rasismiksi.

Sosialidemokraattien kristityt tukevat Mustafaa

Sosialidemokraattisten kristittyjen johtaja Peter Weiderud sanoo, että ruotsalaiset muslimit ovat maailman edistyksellisimpiä ja että Mustafa on eräs edistyksellisimmistä.

Noin 70-75 % Ruotsin muslimeista äänestää sosialidemokraatteja.

Muslimit lakkaavat äänestämästä sosialidemokraatteja

Laajat muslimien mielenosoitukset sosialidemokraattien puoluetoimiston edustalla tuovat ilmi, että muslimit ovat lopettamassa sosialidemokraattien äänestämisen:

  • Anna Ardin: "Kyse on islamofobiasta."

Mitä Mustafan erottamisesta seuraa?

Sosialidemokraatit tekivät selviksi, että muslimelle tyypillistä sukupuolijärjestelmäkäsitystä kannattava muslimi ei voi toimia puolueen johdossa.

Ilmeisesti muslimien äänet kelpaavat edelleen sosialidemokraateille, vaikka sosialidemokraattien perusarvot ovatkin suuressa ristiriidassa muslimien arvojen kanssa.

Ei kai konflikti voi olla sillä ohitse, että muslimi vain erotetaan puolueen johdosta ja sitten palataan päiväjärjestykseen? Sosialidemokraatithan ovat käytännössä näyttäneet monoa kaikille perinteisiin arvoihin nojaaville muslimeille.

Suomen lehdistöllä olisi tilaisuus avata keskustelu

Suomen lehdistössä on näkynyt vain pinnallisia referaatteja Mustafan erosta, vaikka kyse on suuresta ja kiinnostavasta ideologisesta kysymyksestä, joka on nostanut Ruotsissa valtavan mediamylläkän.

Median pitäisi laittaa vasemmiston pää pölkylle ja selvittää juurta jaksaen, kumpi arvo on tärkeämpi: multikulttuuri vai tasa-arvo.

Tällä hetkellä vasemmisto ajaa kaksilla rattailla ja väittää kannattavansa kumpaakin edellä mainituista arvoista, vaikka ne ovat räikeässä ristiriidassa keskenään.

Vasemmiston kujanjuoksu

En muista kenenkään vasemmistolaisen selvittäneet juurta jaksaen multikulttuurin ja sukupuolten tasa-arvon välistä suhdetta puolueessaan.

Saako vasemmistolainen kannattaa sukupuolirooleja, jotka ovat feministisen tasa-arvokäsityksen vastaisia? Saako vasemmistolaisella olla uskonnoille tyypillisiä homofobisia mielipiteitä?

Voisiko Vasemmistoliiton johdossa olla muslimi, joka ei kannata sukupuolten tasa-arvoa feministisellä tavalla?

Luultavasti vasemmistolaiset eivät edes halua vastata vaikeisiin kysymyksiin, koska niihin ei ole olemassa hyviä vastauksia. On kivempi ajella kaksilla rattailla kuin nostaa kissa pöydälle.

LUKEMISTA

29 sosialidemokraattia tuomitsee Mustafan erottamisen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (78 kommenttia)

Kari Virtanen

Antisemitismi on kiinteä osa sosialidemokratiaa, samoin feminismi.

Ennustan, että Mustafa voittaa ja feminismi saa väistyä.

Tämähän on nähty jo feminismien omissa kannanotoissakin. Islam on etusijalla, feminismi toissijainen, jos aatteet ja edut törmäävät.

Samuli Mikkola

Ei ainakaan ennen kuin Israelin politiikka selkeästi liukui oikealle ja senkin jälkeen paljon kauempana vasemmalla kuin sossuissa. Feminismikin on nykyisellään keksittt vasta 60-luvulla ja sosdem on huomattavasti vanhempi liike.

Kari Virtanen

Kommunisti Berlin Lontoosta loi kirjoituksillaan -67 jälkeen pohjaa nykyiselle sos.dem antisemitismille.

Vasemmisto tiedemies Tiger, myöskin lontoosta, yritti murtaa hieman myöhemmin feminismin naiskäsityksiä laajoilla tutkimuksillaan, mutta onnistumatta.

Jälkimmäinen leimattiin sionistiksi sos.dem leirissä, ensimmäistä ei. Kumpikin juutalaisia.

Pro-islam aate ja monikulttuurisuus sekä antisemitismi on vienyt voiton.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #50

Tunnen taatusti sosiaalidemokraattisen ja vasemmistolaisen yhteiskuntafilosofian historian paremmin kuin kukaan muu tässä ketjussa, mutta en voi ymmärtää, kuka on "kommunisti Berlin Lontoosta".

Mikäli viittaat Isaiah Berliniin, niin hän oli "kommunisti" ja "antisemiitti" jokseenkin samalla tavoin kuin Max Jakobson.

Aki Mönkkönen

Mitäs ne sufragetit olivat ja milloin?

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #62

Sufragetit olivat porvallisia naisia, eivät vasemmisto-feministeja. Tietenkin 60-luvulla syntynyt feminismi on yrittänyt etsiä itselleen "historiaa", mutta sufragetit eivät 60-lukulaisiin liity oikeastaan mitenkään.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Omar Mustafan näkemyksiä kannattaa vain murto-osa muslimeista. Ruotsin muslimiyhteisön sisältä on myös kohdistettu kritiikkiä Mustafan toimintaan ja sanomisiin. mm imaami Emin Narozi.

http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/14/imam-ntl...

Omar Mustafa pitää itseään kaikkien Ruotsin muslimien edustajana (itsenimitetty), mutta kukaan ei ole häntä valinnut edustamaan heitä. Mustafa toimii keskeisenä vaikuttajana Tukhoplman moskeijassa, jossa on pidettu lukuisia hyvin arvelluttavia puhe-esiintymisiä radikaalien ja ääri-islamistien toimesta. (Tosin heitä koskee myös sama sanan- ja mielipiteenvapaus, kuin meitä kaikkia.) Suurin osa Ruotsin muslimeista ei kannata näitä, vaikkakin Ruotsin valtiovalta pitää Tukholman moskeijaa jonkinlaisena musilmien edustajatahona.

Monikulttuurisuus ja tasa-arvo sekä ihmisoikeudet ovat yhteensovitettavissa. Jos/kun joissain kulttuureissa ja uskonnoissa on epätasa-arvoisia, ihmisoikeuksien tai itsemääräämisoikeuksien vastaisia perinteitä tai tapoja, on niitä vastustettava ja pyrittävä kitkemään, ilman että kaikki muukin tuomittaisiin ei toivotuksi.

-Rauhaa

Henry Laasanen

Kuinka suuri osa muslimeista kannattaa tasa-arvoa vasemmistolaisen feminismin hengessä? Esimerkiksi naisten yhtäläisiä oikeuksia moskeijoissa?

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Tuskin monikaan "vasemmistolaisen feminismin hengessä", mutta hyvin moni noin humanistisessä hengessä. Lähes kaikki nykyaikaisista musliminaisista kannattavat tasa-arvoa.

Moskeijossa; Se mitä taikauskoiset omissa kerhoissaan tekevät, kiinnostaa minua hyvin vähän, paitsi jos kyseessä on esinahkojen silpominen jonkun mielikuvituskaverin mieliksi. Se on törkeä pahoinpitely.

-Paz

Henry Laasanen Vastaus kommenttiin #10

"Lähes kaikki nykyaikaisista musliminaisista kannattavat tasa-arvoa."

Noinhan asia näyttää olevan...

http://www.islamicfaq.org/equality/

...mutta muslimien tasa-arvo tarkoittaa aivan eri asiaa kuin feministien tasa-arvo.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm Vastaus kommenttiin #13

Terve,

Minäkään en kannata "feministististä tasa-arvoa", koska ymmärrän sen tarkoittavan enemmän tasa-arvoa naisille ja vähemmän miehille. "Feministinen tasa-arvo" -keskustelu sivuttaa mielestäni miesten tasa-arvo-ongelmat.

-Frieden

Henry Laasanen Vastaus kommenttiin #16

Feministinen tasa-arvo vastustaa voimakkaasta sukupuolirooleja, jotka ovat arvossaan muslimien (ja monien kristittittyjen konservatiivien) joukossa.

Suomalaista "naiset keittiöön" miestä kutsutaan suorasukaisesti sovinistiksi, eikä sellaisella olisi mitään asiaa vasemmistopuolueiden johtoon.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #16

Onpa outoa kerrassaan nähdä vain miesten keskustelevan feminismistä - ja jopa ilman tietoa tuosta aiheesta.
Mistä lie Dennis Holm ammentaa uskonsa siihen että feminismi tarkoittaa "enemmän tasa-arvoa naisille ja vähemmän miehille", kuten Holm yllä sanoo.

Ensinnäkin, naisasialiike syntyi kirkon patriarkaalisen yhteiskunnan antiteesiksi. Naisellahan ei noina pimeinä aikoina ollut patriarkan mukaan edes sielua jne.
Liikkeen yli 200 -vuotisen historian kuluessa on se luonnollisesti muuttunut ja kasvanut ajan mukana vastaamaan kulloisiinkin yhteiskunnallis-poliittisiin haasteisiin ja diskursseihin. Myös ja etenkin jälkimmäisiin, koska feminismi on filosofinen aatekonteksti, jolla siis pyritään pääsemään eroon patriarkan kontrollista, mitä tulee naisen toimintaan, mahdollisuuksiin, oikeuksiin jne. yhteiskunnassa, ja toisaalta saada naisille sama yhteiskunnallinen/ sosiaalinen vapaus kuin miehillä on.

Suomessa minä näen vain konservatiivisia muslimeita. Naiset hoitavat vain ja ainoastaan lapset ja kodin eivätkä ota osaa yhteiskunnan laajempaan rakentamiseen tai edes keskusteluun. Tytöt hunnutetaan jo alaluokille ja heitä kasvatetaan täysin erilailla, siis valmistellaan tulevaa musliminaisen elämäänsä varten. Islam on patriarkaalinen uskonto, mutta onhan toki katolilaisuuskin sitä, miespaaveineen ja -kadrinaaleineen.

Feminismi sisältää nykyään useita painotuksia ja suuntauksia, niin ettei kertakaikkiaan voi puhua "feminismi on sitä ja sitä", kuten Holm on "tietävinään". Se itsearvo, johon suuri osa Pohjolan nykyisistä naisista on kasvanut, ei ole suinkaan kiinostunut riistämään miehiltä heidän arvoaan, vaan tasapainottamaan sukupuolten yhteiskunnallisia rooleja siten, että mieskin voi osallistua ja paneutua ns. kodinsisäisiin asioihin ja että työelämä ja palkkapolitiikka toteutuvat sukupuolia tasa-arvoisesti kohdellen ja palkaten.

Mutta tämähän olikin teille Pohjolan miehille selvää (paitsi ehkä siis Holmille)?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #91

"Suomessa minä näen vain konservatiivisia muslimeita. Naiset hoitavat vain ja ainoastaan lapset ja kodin eivätkä ota osaa yhteiskunnan laajempaan rakentamiseen tai edes keskusteluun. "
Tämä nyt ei ihan pidä paikkaansa. Vietimme joulua perhepiirissä. Joulupöydässä, nuoripari vieressäni odotti onnellisena ensimmäistä jälkeläistään. Määrääkö isä (muslimi) lapsen tulevan uskonnon. Meille kerrottiin, että lapsi saa valita. Suomessa on näitä jo toisen polven muslimeita, jotka ovat sopeutuneet elämään täällä ja myös solmineet suhteet muihinkin kuin oman uskontonsa edustajiin. Olisikin kiva tietää kuinka paljon heitä on ja miten vapaasti jälkikasvun annetaan valita uskontonsa.
Kyseisen pariskunnan häissä oli vain muutamia hunnutettuja naisia. Heidän suomenkielen taitonsakin oli vähäinen. Ilmeisesti juuri kielen osaamattomuus pitää näitä naisia kiinni perinteessä. Kotouttaminen auttaa vähitellen ymmärtämään ja näkemään asioita toisin. Naisten kotouttaminen onkin tärkeää.

Veikko Penttinen

Dennis ei kyllä todella näytä sinisilmäiseltä kukkahatulta, mutta miin se ulkonäkö vain pettää.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Vastustan yleistystä - kaikki muslimit. Mielestäni pitää kritisoida ja pyrkiä muuttamaan niitä perinteitä ja tapoja, jotka eivät ole hyviä. Ja antaa "niitten kukkien kukkia", jotka tuovat inhimillistä ja kulttuurista lisä-arvoa.

Vastustan silti taikauskoa, kaikki uskonnot ovat taikauskoa, myös islam. Taikausko ei kuuluu nykyaikaiseen sekulaarireen yhteiskuntaan. Mutta jos joku haluaa palvella jotakuta mielikuvituskaveria, ja itse otaa tältä mielikuvituskaverilta mielikuvitteellisia sääntöjä omaan elämäänsä, niin siitä vaan. Mutta jos tämä joku haluaa pakottaa oman mielikuvituskaverinsa säänöjä toiselle, niin sitä minä vastustan lujaa ja vakaasti.

Kukaan ei voi tehdä päätöksiä toisten puolesta (paitsi jos on vaaleissa valittu päätöksiä tekemään - edustuksellinen demokratia).

Tähän maahan kyllä mahtuu, ja meillä on varaa kouluttaa ja ohjata tulioita pitämään itsestään huolta ja hankkimaan elantonsa samalla tavalla, kuin suurin osa kantaväestöstä. Mutta emme saa sallia syrjintää kenenkään taholta, ei edes maahanmuuttajien taholta.

-Pax

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila Vastaus kommenttiin #12

Dennis Holm:
"...meillä on varaa kouluttaa ja ohjata tulioita pitämään itsestään huolta ja hankkimaan elantonsa samalla tavalla, kuin suurin osa kantaväestöstä..."

Jos ajattelemme Suomen romaneja, niin ei ole perusteltua sanoa, että olisimme onnistuneet tuossa yllä Dennisiltä lainaamassani asiassa.

Kyse ei niinkään ole siitä, onko meillä VARAA "kouluttaa ja ohjata", vaan jotkut muut asiat tuntuvat olevan olennaisempia.

Itse olen kovin skeptinen tietyistä kulttuuritaustoista tulijoiden kykyyn/haluun sopeutua suomalaiseen elämäntapaan Dennisin yllä esittämässä muodossa.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm Vastaus kommenttiin #40

Terve,

Kommunismivallakumouksen seurauksena Venäjältä Suomeen muuttaneet tataarit ovat hyvin integroituneet yhteiskuntaamme, ja he ovat islaminuskoisia.

Ehkä romaniväestön kohdalla syy integraation tähänastiseen toimimattomuuteen on ollut valtaväestön jyrkkä kulttuuri-imperialistinen lähestyminen. Kaikki alkuperäiskulttuurin piirteet piti kitkeä, jotta sopeutuminen olisi tapahtunut. Ymmärrettävistä että tämä aiheuttaa vaststusta.

Kyllähän suomalaiset vastustivat venäläistämisyrityksiäkin.

Vastustan uskontoja, kunnioitan kaikkia ihmisiä ihmisinä.

-Rauhaa

Kari Virtanen Vastaus kommenttiin #58

DH:n Kommunismivallakumouksen seurauksena Venäjältä Suomeen muuttaneet tataarit ovat hyvin integroituneet yhteiskuntaamme, ja he ovat islaminuskoisia.

Tataarit ovat suomalaisia ja ortodokseja, joita ei hyvällä tahdollakaan voi pitää muslimeina. Ei omasta mielestään, eikä Umman. Se että heitä aikoinaan pakkokäännytettiin islamiin ei vielä tee heistä muslimeja.

Vrt. Alawiitit ja Dervissit.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #60

Tunnen monia tataareja, useimmat ateisteja, loput muslimeja. Tasa-arvon kannattajia kaikki.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #63

Taataarit ovat hyvinkin sukua suomalais-ugrilaisille heimoille myöhemmältä keskiajalta. Myös ulkonäöllisesti tarkastellen asiassa voisi olla perää. Tataarien uskonto (islam) näyttäytyy täysin erilaisena kuin persialaisten kansojen alku-islam. Tataarinaisille ei huiveja ole näkynyt ainakaan kymmeniin vuosiin, jos koskaan. Helsinkiin tataareja majoittui jo 1800 -luvulla. Muistan lapsuudestani heidän lukuisat turkis- ja mattoliikkeensä Punavuoren seudulla. Ja onhan Atik Ismailkin tataari.

Joku voisi tutkia tataarien kotiutumista Suomessa ja etsiä syyt, miksi he ja heidän jälkeläisensä "istuivat" uuteen kotimaahan välittömästi. Itse veikkaan että pääsyynä on tataarien uskonnon tietty "maallisuus" taikka käytännöllisyys. Sellainenhan ei provosoi ketään eikä synnytä polarisoitunutta asetelmaa.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen Vastaus kommenttiin #92

Pirjetta sanoo:"Taataarit ovat hyvinkin sukua suomalais-ugrilaisille heimoille myöhemmältä keskiajalta. Myös ulkonäöllisesti tarkastellen asiassa voisi olla perää."

Tämä on uusi teoria. Keskiaika oli noin 500-1400 jKr, joten ainakin aika on väärä. Suomalaiset olivat tulleet tänne etelästä ja pohjoisesta jo tuhansia vuosia aikaisemmin. ja mitä tarkoitat sanalla "sukua"? Geneettistä vai kielisukua? Ne ovat täysin eri asioita. Geneettiset sukulaiset omaavat yhteiset esi-isät, kielisukulaisuuteen riittää naapuruus.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #58

"Ehkä romaniväestön kohdalla syy integraation tähänastiseen toimimattomuuteen on ollut valtaväestön jyrkkä kulttuuri-imperialistinen lähestyminen. Kaikki alkuperäiskulttuurin piirteet piti kitkeä, jotta sopeutuminen olisi tapahtunut. Ymmärrettävistä että tämä aiheuttaa vaststusta."

Tekisi tässä mieli luetella niitä kitkettäviä piirteitä, mutta tyydyn toteamaan että romanien valkolaisia kohtaan soveltama rasismi ja sukuriidat peilaavat hyvin romaneja kohtaan tunnettuna epäluuloja ja ennakko-odotuksia.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #40

"Jos ajattelemme Suomen romaneja, niin ei ole perusteltua sanoa, että olisimme onnistuneet tuossa yllä Dennisiltä lainaamassani asiassa." Kannattaakin kysyä miksi emme ole onnistuneet. Joidenkin romanien kohdalla hyvinkin, joidenkin huonosti. Meillähän on näitä kliseisiä käsityksiä vaikka kuinka paljon: karjalaiset ovat iloisia ja energisiä, hämäläiset hitaita ja harkitsevia ja mustalaiset varastelevat.

Kuka siis tummia töihin ottaisi? Niinpä tiedän, että itse ovat joutuneet omat yrityksensä perustamaan. Joillekin sellainen on onnistunut.

pekka numminen

"Omar Mustafan näkemyksiä kannattaa vain murto-osa muslimeista." /Holm

Omar Mustafa on Ruotsin suurimman muslimijärjestön Swedish muslim assosiationin puhemies. Järjestöllä on noin 70.000 jäsentä.

Siis 10-20% ruotsin muslimeista on jäseniä ja kannattajia on varmasti vähintään saman verran.

No murto-osahan on myös 3/10 tai 8/10.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Järjestön jäsenyydestä ei voi vetää suoraa johtopäätöstä, että kannattaa järjestön ajamia asioita 100%sesti.

Suomalaisista suurin osa kuuluu evlut kirkkoon, mutta vain harva enää uskoo raamatun jumalaan.

Suuri osa meistä on jäsesnenä, esim ammattiliitoissa, joden kaikkia ajamia asioita, kuten ydinvoimaa, eivä kannata kaikki.

-Fred

pekka numminen Vastaus kommenttiin #14

"Järjestön jäsenyydestä ei voi vetää suoraa johtopäätöstä, että kannattaa järjestön ajamia asioita 100%sesti." /Holm

Järjetön kommentti. Eihän kukaan meistä ole samaa mieltä jonkun toisen ihmisen tai minkään järjestön kanssa 100%sesti.

Järjestön jäsen tai kannattaja hyväksyy pääosin kyseisen järjestön arvot.

Juha Aaltonen

Islam ja sukupuolten tasa-arvo eivät sovi keskenään mitenkään.
Islam on miesten uskonto missä naisen osa on olla alistettu orja.
Pedofilia on hyväksyttävää. Kuten eläimiin sekaantuminen tai ruumiiseen(sallittua niin kauan kun on lämmin).
Muslimilla on myös velvollisuus(koraani)murhata ja alistaa kaikki jotka eivät ole muslimeja tai suostu kääntymään muslimiksi.
Muslimilla on myös velvollisuus valehdella uskottomille islamin leviämisen mahdollistamiseksi.

Vähän aikaa sitten islam julisti fatvan koiria kohtaan, eli jihadin koiria kohtaan eli kaikkia muslimeja on vaadittu tappamaan ja rääkkäämään kaikki kiinni saamansa koirat kaikkialla maailmassa. Ylipäätään luonnon ja sen eläimistön kunnioitus millään tasolla ei kuulu islamiin. Halal teurastus on eläinrääkkäykseen suoraan verrattava teurastus tapa jonka koraani vaatii. Kaikista halal-tuotemerkin alla myytävistä tuotteista menee omat prosentit suoraan terrorismin eli jihadin rahoitukseen.

Länsi on typerä ja naivi islamin kohdalla. Vasemmiston monikultturistinen ideologia on viemässä meitä länsimaita suoraan helvettiin pikajunalla. Euroopassa me vain pakoilemme omaa vastuutamme kansalaisina koska pelkäämme saavamme rasistin tai vihapuhujan tai äärioikeistolaisen leiman.

Nämä kaikki lukevat ihan koraanissa ja ovat muutenkin yleisessä tiedossa jos vähääkään seuraa muslimi maailman tapahtumia avoimin silmin ja kriittisesti. Kumma kyllä 99% monikultturismin kannattajista eivät ilmiselvästi ole lukeneet koraania ollenkaan tai tiedä islamista yhtään mitään ja suodattavat kaiken mikä ei sovi naiviin mielikuvaan suvaitsevasta ja rauhanomaisesta islamista. Islam on pelkkä viha uskonto.

En ole kuullut, eikä kukaan muukaan ole kuullut, että Ruotsissa tai Suomessa sen paremmin olisi yksikään muslimi seurakunnan päämies missään vaiheessa julistanut näitä asioita kielletyiksi tai tuominnut avoimesti terrori teot ja väkivallan esim kristittyjä kohtaan.
Suomessa ei ole toimittu, vaikka täällä on jo kolme tai neljä kertaa käynyt viranomaisten tieten etsintäkuulutettuja muslimien vihasaarnaajia puhumassa avoimesti vihauskontonsa puolesta.

Samuli Mikkola

Aaltosen kirjoitus on kuin suoraan Breivikin manifestista. Kannattaa miettiä onko sitä ihan oikeasti islamin asiantuntija jos on lukenut jotain "kootut kauhutarinat muslimeista" blogia.
Esimerkiksi fatwoja ei julista mikään islam niminen kollektiivi kuten Aaltonen esittää vaan yksittäiset mullahit, joilla on tai ei ole kannatusta. Koska sunni-islam ei ole keskusjohtoisesti johdettu uskonto, uskova voi itse päättää kenen fatwat lukee auktoriteetiksi.

Jari Nyberg Vastaus kommenttiin #45

Ja herra Mikkolan pilvilinnoissa suurin osa länsimaisista muslimeista noudattaa kiinalaisen hui-kansan imaamien oppeja. Tai Amina Wadudin. Tai jos nuo eivät kelpaa, niin kyllä amerikoista aina yksi maltillinen imaami löytyy, joka yrittää hikikarpalot otsallaan sovittaa islamin käsityksiä nykymaailmaan. Ja jonka rupisella webbisaitilla on 20 paikallista lukijaa plus 500 suomalaista Vasemmistoliitosta ja 700 Vihreistä. Jotka sitten ilon kyyneleet silmillään kertoilevat toisilleen islamin maallistumisesta ja "länsimaistumisesta".

Piku Koo

Islamistien koiriin kohdistaman halveksunnan uhriksi olen joutunut minäkin. Kaikki tapaukset ovat sattuneet Helsingissä. Erään kerran nuorehko äiti alkoi huutaa minulle törkeyksiä raitiovaunussa. Kun olin maksamassa matkaa päätelaitteella, noutajani satrtui nuuhkaisemaan vieressä istunutta pikkutyttöä säärestä - ei tainnut edes koskettaa. Kuitenkin mamma sai valtavan englanninkieleisen raivokohtauksen, jota en viitsi litteroida.
Eräs toinen kerta oli kuin täpötäydessä bussissa vanhempi mustahuntuinen nainen alkoi huutaa täyttä kurkkua ja yritti estää minua (ja erittäin rauhaisaa koiraa) seisomasta käytävällä hänen kohdallaan.

Ehkä ikävin kerta oli kun afrikanmuslimilta vaikuttanut bussikuksi sulki ovet kun olin koiran kanssa nousemassa kyytiin (etuovesta tietenkin). Koira jäi sulkeutuneen oven väliin kiinni lantiostaan. Reklamoin HKL:lle, mutta kuskia ei ilmeisesti enää tavoitettu, koska HKL lopetti asian selvittämisen kesken.

Asuin jonkun aikaa miesystäväni luona aivan kaupungin toisella laidalla. Siellä asui paljon muslimiperheitä. Niitä kertoja kun joku alkoi kirkua rappukäytävässä ja ryntäsi portaita ylös / alas / ulos ovesta, en viitsi laskea.

Täytyy sanoa, että jo näiden kokemusten perusteella en halua asua alueella, jossa "multikulturalismi" kukoistaa - vaikka ilman koiraakin. Opin myös sen, että paras vastaus hysteerisenä kiljuvalle huntuolennolle on yksinkertainen "perkele" erittäin lujaa lausuttuna.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mustafaa kritisoitiin siitä, että hän ei hyväksynyt musliminaisten huoraamista. Hän halusi, että muslimitytöt eivät jaa kehoaan miehille esiaviollisissa seksisuhteissa.

Piku Koo

Niin, koska muslimipatriarkan mukaan nainen ja naisen keho kuuluu miehelle (isälle ja tytön veljille ja lopulta näiden valitsemalle aviomiehelle). Islam naittaa jopa 10 -vuotiaita pikkutyttöjä ja näitä nuorimpia tapauksia esitellään ja juhlitaan maiden mediassa viihtenä ja pikkutytön suurena saavutuksena.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #94

Totta puhut. Tyttölapset naitetaan. Suomestakin viedään tyttöjä ulkomaille, jotta löytyy tytölle aviomies ja perheelle sopiva sellainen. Aiheesta on melkoisesti kirjoitettukin.

Tämä alla oleva linkki vain yleisesti tyttöjen naittamisesta. http://www.answering-islam.org/suomi/html/lapsimor...

Kari Virtanen

Yleensä muslimien kannatus Mustafan esittämille asioille on mieluummin siellä 70-100% välillä. Ei murto-osia.

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

mieluummin siellä 70-100% välillä. Ei murto-osia.

Minulla sattuu olemaan viila tässä sopivasti käsillä niin käyn tuon ärsyttävän pilkun kimppuun: 999/1000 on murto-osa. 3/2 on myös murto-osa.

Ari Lotvonen

Nope! 999/1000 ja 3/2 ovat murtolukuja.

Murtoluku on kahden kokonaisluvun osamääräksi kirjoitettu luku. Murtoluvut kirjoitetaan muodossa m/n. Murtoluvuissa jaettavaa (m) sanotaan osoittajaksi ja jakajaa (n) nimittäjäksi. Kaikki rationaaliluvut voidaan esittää murtolukuina, eli murtoluku on eräs rationaaliluvun esitystapa.
...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Murtoluku

(Sorry, tää olikin huono vitsi)

Kari Virtanen

EK. 34. Viilataan vaan. :)
Murto-osa ja murtoluku ovat eri asioita.
Murto-osa suomenkielessä tarkoittaa pientä, tai olematonta osaa jostakin.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Dilemma ei toki ole vain vasemmiston. Maahanmuuttovastainen äärioikeisto puolestaan joutuu korostamaan naisten tasa-arvoa argumentoidessaan maahanmuuttoa vastaan. Millä voisi lyödä muslimia, jos täälläkin naiset pakotettaisiin nyrkin ja hellan väliin? Kuitenkin antifeministinen konservatiivisuus lienee (ääri-)oikeiston piirissä yleisempää. Ensimmäinen pilapiirroksesi korostaa toista vastaavaa ristiriitaa.

Eiköhän jokaisessa ideologiassa ole aina monia eri arvoja, kuten vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Kun on monia arvoja, niiden välillä on väistämättä joitain ristiriitoja. Tasa-arvo ja solidaarisuus voivat edellyttää vapauden rajoittamista. Eräänä esimerkkinä, talousliberaali oikeisto korostaa yksilön omaa vastuuta elämästään, mutta tätä vastuuta ei sovelleta lapsiin - rikkaiden lapset ovat tasa-arvoisempia kuin toisten.

On esimerkiksi selvää, että uskonnonvapaus aiheuttaa sisäisen ristiriidan silloin, kun jokin uskonnollinen ryhmä haluaa rajoittaa uskonnollista vapautta. Sinällään uskonnonvapauden kieltäminen ei aiheuta vastaavaa ristiriitaa, se on vain muuten ongelmallista. Tärkeistä periaatteista usein maksetaan ristiriitojen muodossa.

Kari Virtanen

MG: Maahanmuuttovastainen äärioikeisto puolestaan joutuu korostamaan

KV: Suomessa ei ole maahanmuuttovastaista äärioikeistoa.
Tarkoittamasi tahot ovat vasemmalta äärivasemmalle.

Juha Aaltonen

Millä Marko perustelet, että maahanmuutto vastaisuus on äärioikeiston asia?
Monikultturismia ja siihen liittyvää maahanmuuttoa positiivisen rasismin ilmentymineen vastustetaan paljon enemmän muiden ihmisten toimesta kuin äärioikeiston riveissä.

Ennen kuin ylipäätään aletaan meuhkaamaan äärioikeistosta joka on ainakin suomessa marginaali. Pitää meuhkata äärivasemmiston toiminnasta. Kuten ANTIFA,UAF,AFA jne. joiden väkivaltaisuus on tiedetty. ANTIFAlla on tukijoita jopa eduskunnassamme. Eräiden ministereiden toiminta ja sympatiat ANTIFAa kohtaan on tunnettu asia, kukaan ei silti puhu näistä.
Kukaan ei myöskään meuhkaa eräiden naisministereiden terroristi sympatioista poikaystävän muodossa. MIKSI?
Tälläkin hetkellä nimenomaan äärivasemmiston väkivalta on suurinta! silti meuhkataan pienen äärioikeiston touhuista.

On säälittävää, että asioista ei saa keskustella niiden oikeilla nimillä ja merkityksillä. Totuus ei katoa vaikka kuinka sitä yritetään piilotella erilaisten aasinsiltojen taakse rasismi,vihapuhe,äärioikeisto retoriikalla.

Samuli Mikkola

Kuka Aaltosta on kieltänyt keskustelemasta? Se, että enemmistö kokee leimaavan ja demonisoivan maahamuutto- ja muslimivastaisen propagandan tympeänä ja kertoo mielipiteensä, ei ole kieltämistä vaan keskustelua.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    "Monikultturismia ja siihen liittyvää maahanmuuttoa [...] vastustetaan paljon enemmän muiden ihmisten toimesta kuin äärioikeiston riveissä."

Tämä on aivan totta ja Laasasen puhe vasemmistosta tekee jossain määrin väkivaltaa aihepiirille.

Juuri mainitsemasi syystä ei turhaan puhuta populismista, jolla pyritään käyttämään tätä melko laajaa vastaisuutta hyväksi. Tyypillisesti populismia käyttää kansallismielinen äärioikeisto, ajaakseen omaa länsimaisen demokratian arvojen vastaista poliittista agendaansa. Populismilla ratkaistaan ristiriita, joka kuitenkin on demokratian välttämätön seuraus, ja lopputuloksena on juuri sellainen yhteiskunta, jota ulkomaalaisvastaisuudella alunpitäen pyrittiin välttämään.

Useimmat puolueet tai muut ryhmät, kuten tässä mainitut vasemmistopuolueet tai tavanomaiset oikeistopuolueetkaan, eivät kuitenkaan ole (peräti itsesanaisesti) populistisia, vaan lähtevät erilaisten kehityksen kannalta tärkeiksi nostettujen periaatteiden tavoittelusta, kuten vapaudesta, tasa-arvosta, solidaarisuudesta, oikeudenmukaisuudesta, jnpp.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mitäpä Kaksien rattaiden liikumisesta muuta kuin, että "alamäessä niin näin, ylämäessä ei ollenkaan":
http://www.youtube.com/watch?v=zkZWOgS5rIA

Käyttäjän VesaVkev kuva
Vesa Väkevä

Laasanen on oikeassa kun erottaa feminismin ja tasa-arvon. Syntyperäinen muslimi tuskin edes ymmärtää, että naisen aseman yksipuolinen ja hyökkäävä ajaminen on mahdollista. Eikä keskiverto musliminainen ole välttämättä alistetumpi kuin työelämän uraputkessa kiitävä vihainen feministi.

On hyvin mahdollista, että muslimiväki tasa-arvoistuu Ruotsin tai Suomen kaltaisissa maissa. Feministien on syytä pysyä poissa tästä kehityksestä tai muuten muslimit käpertyvät sisäänpäin, kun tuntevat omat perinteet uhatuksi. Pitää muistaa, että esim. naispappeus on poikkeusilmiö uskontojen piirissä. Uskonnon perusteella voi syrjiä, kunhan vain yksilöllä on mahdollisuus päättää kuuluuko uskontokuntaan vai ei.

Henry Laasanen

"Eikä keskiverto musliminainen ole välttämättä alistetumpi kuin työelämän uraputkessa kiitävä vihainen feministi."

Tuosta asiasta on olemassa erilaisia ideologisia ajatuksia:

- Feministien mukaan kotiin pakotettu nainen on alistettu
- Osa maskulinisteista ajattelee, että perhettä elättämään pakotettu mies on enemmän alistettu.
- Muslimien mukaan kysessä on tasapuolinen järjestely.

Vasemmistopuolueet kannattavat feminististä tulkintaa, johon muslimien tulkinta ei sovi.

Käyttäjän VesaVkev kuva
Vesa Väkevä

Mihin vasemmistolta on unohtunut se, että kapitalisti alistaa työntekijöitä? Viiniä maisteleva ja pk-seurasta nauttiva varakas kotirouva on alistetumpi kuin ökykapitalistin leivissä pienellä palkalla ja tiukoilla säännöillä vessoja siivoava yh-äiti?

Käyttäjän JukkaKetonen kuva
Jukka Ketonen

Eiköhän se ole jo kaikille selvää, että ainakin nämä ns. äärikoranistit eivät koskaan tule pitämään naista tasa-arvoisena miehen kanssa ? Heidän uskontonsa 1000 vuotta ajastaan jäljessä oleva tulkinta ei suvaitse sellaista, eikä paljon muutakaan, joka sivistyneissä valtioissa on kehittynyt eteenpäin.

Jari Teräväinen

Tuo sama kyllä pätee myös äärikristittyihin ja äärijuutalaisiin, Tosi täytyy kyllä sanoa että äärijuutalaiset, ovat lähimenpänä noissa ajatusmaailmaltaan äärimuslimien kanssa, ainoa mikä erottaa toisistaan on päähineen muoto..

Käyttäjän MickaellaHeinonen kuva
Mickaella Heinonen

Vähän kireän ilmapiirin kevennystä klassikolla:

Mistä tietää että ET on feministi?

Se on aivan feministin näköinen.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Vasemmistoliiton Juho "mannagryn"/"j.olavi heikkinen" Antikainen osallistuu aiheen käsittelyyn

http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Keijo Koponen

Tunnettu sosialidemokraatti Göran Greider kirjoittaa että Mustafa valittiin alunperin väärin perustein.

Ruotsin sossupuolue halusi saada tunnetun muslimin puolueen johtopaikoille mihin hintaan vain. Ei väliä vaikka hänellä oli yhteyksiä antisemitisteihin ja hänen mielipiteensä homoista ja tasa-arvosta ei sopinut sossujen arvomaailman kanssa yhteen.

http://www.metro.se/kolumner/mustafa-valdes-av-fel-anledningar/EVHmdo!irJbbUPIvSGV6/

Samaa ajattelutapaa näkee Suomessakin. Tietyt puolueet värväävät maahanmuuttajia riveihinsä ainoastaan pönkittääkseen imagoaan.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Hiukan ihmettelen, miksi tätä kirjoitusta ei ole nostettu karuselliin.

Tämän avauksen kauttahan käynnistyy Suomen oloissa merkittävä keskustelu.

Heli Hämäläinen

Minkähänlainen olisi feministinen Sharia?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tuo ääni kuulosti aivan siltä, että lähistöllä konkretisoitui peniskateus.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #53

Kateuden sijaan voisi ehkä puhua -vihasta.
Toki keskustelu on turhaa sillä sellaista tilannetta jossa vallitsisi feministinen sharialaki, mitä suurimmalla todennäköisyydellä ei tule.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #55

JM, älä ennusta kun et osaa - muslimimaissa naiset ovat tarttuneet aseisiin ja pommeihin. Valtava reservi, jos emansipaatio pääsee hiemankin etenemään, emme voi nyt edes aavistaa mitä voi tapahtua.
Senkin nojalla, että länsimaissa kehitys on ollut melko totaalista ja nopeaakin. Suomen naisten oikeuksien historiassa sataanviiteenkymmeneen vuoteen mahtuu vapautuminen isän holhouksesta (1864), äänioikeuden saaminen (1906); asetus valtion virkojen avaamisesta naisille ja avioliiton tasa-arvolaki (1920 -luku) sekä tuoreemmat oikeus käydä ravintoloissa ilman miesseuraa, sukunimilaki sekä suhteessa tapahtuvaa pahoinpitelyä ja raiskausta koskevat lait.

Kun katsoo historiasta miten keskiajalla voimistunut kirkkovalta pyrki sorrolla ja väkivallan uhkalla hallitsemaan uusia kansamassoja ja eliminoimaan kaikin keinoin yhteiskunnan (feminististä) muutosvauhtia, on vihan tunteminen täysin oikeutettua.

Lennon lauloi täysin oikein naisista ja neekereistä.
Peräti kummallista olisi, jos ei tuon satoja vuosia kestäneen, aikansa älyköiden ja suurmiesten kynistä lähteneen kanonisoidun halveksunnan, jopa silkan vihapuheen seurauksia korjattaisi vielä tänäänkin. Ehkä se aika saapuu vielä muslimikulttuuriin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Täyttä höpönlöpöä koko keskustelu. Asiahan ratkesi jo, kun Mustafa joutui eroamaan. Ei sosialidemokraattien johdossa voi olla sosiaalidemokratian vastustaja.

Aki Mönkkönen

Kaikenkaikkiaan tämäkin on siis vain ns. yksittäistapaus. Eli kaikki hyvin ja nukkukaa rauhassa.

Sami Aario

Ruotsissa Omar Mustafan puolesta järjestettiin tukimielenosoitus. Tukijoiden argumentteina olivat niinkin yllättävät kuin rasismi ja islamofobia.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/stor-protest-mot...

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Eräiden näkemysten mukaan ruotsalainen puoluepolitiikka, hallinto ja media kärsii jonkinasteista "suvaitsevaisuus-vammaa". Rasisti- ja fobia-leimakirveitä heilutellaan nopeasti, harkitsematta ja innolla.

"Vamma" johtunee osaltaan siitä, että monet ruotsalaiset (politikot, virkahenkilöt ja toimittaja) pitävät itseään niin suvaitsevina, että kaikenlaiseen uskontojen, kulttuurien, tapojen ja ilmiöiden hienoiseenkin kyseenalaistamiseen tai kritiikkin reagoidaan paniinkinomaisesti.

Toisia myötävaikuttaviaa tekiöitä voi olla 40-luvulta rakennettu kansankoti, työmarkkinasopu ja yli 200v kestänyt rauha, jolloin on menetetetty kyky ratkaista erimielisyyksiä ja näkemyseroja avoimen ja asiallisen dialogin kautta.

-Rauhaa

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Heh joo, 70 ihmistä, kyllä SAP nyt varmaan vapisee.

Sami Aario

Joo, ei ollut ihan otsikon mukainen "stor protest". Mistä lie toimittaja sen otsikon arponut?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Liekö turhaa kohkaamista? Sanoihan meilläkin sdp:n johto jo pari ajastaikaa sitten, että "maassa maan tavalla", eikä kukaan mennyt Paasivuorenkadulle mieltään osoittamaan. Meillä siis tämä hirveä brutaalius ei edes säväytä... ;-)

Topi Alansuo

On toki suomalainenkin feminismi päästänyt tuhnunsa tähän konfliktiin.
Alas Saarikoski taisi tulla Tulvassa kirjoittaneeksi muslimifeminismin täytyvän nousta omin ehdoin, eikä kolonnialistisesti tyrkytettynä.
Ihmisoikeuksien julistus on sitten kolonnialismia.
Nouse itse sieltä jäistä ! ! En voi auttaa, vasurit haukkuu rasistiksi !

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Oma apu paras apu", resoneeraa siis A.S.?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Selvennyksen vuoksi on kerrottava, miten kysymys ratkaistaan oikein. Periattteet toiseen kulttuuriin suhtautumisessa ovat selkeät.

Jos toista kulttuuria tai toista uskontoa tai niiden piirteitä väittää omaa kulttuuria tai uskontoa huonommiksi, niin kyse on selkeästi raisismista. Rasismiin taas nollatoleranssi, joten mitään "kaupankäyntiä" ei voida sallia. Nollatoleranssi tarkoittaa, että mitään väitteitä toisen kansanryhmän kulttuurin tai uskonnon huonoudesta ei voi esittää.

Ainoan poikkeuksen tästä säännöstä tekee se, jos toinen kulttuuri rikkoo kansainvälisesti sovittuja ihmisoikeussopimuksia,

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodei...

Näin toisen kulttuurin suhtautumista naisten asemaan ei voida arvostella, paitsi jos se rikkoo esimerkiksi: Kaikkinaisen naisten syrjinnän poistamista koskeva yleissopimus (1979)

Tai: Yleissopimus lapsen oikeuksista (1989)

Käyttäjän villehoikkala kuva
Ville Hoikkala

Mustafa painostettiin eroamaan, eikä hän siis eronnut itse. Ratkaisu oli Ruotsin demareilta vaikea mutta oikea.

Omar Mustafan johtama Islamiska Förbundet oli julkaissut nettisivuillaan islamilaisen hengellisen kirjoituksen, jossa todettiin että miehille ja naisille on oltava yhteiskunnassa erilaiset lait. Kirjoitus ei ollut Förbundetin omaa käsialaa, mutta pitivät silti sitä julkaisemisen arvoisena. Libyan sodan aikana hän tweettasi, että olisi tärkeämpää pommittaa Israelia kuin tukea Libyan kapinallisia. Islamiska Förbundet oli kutsunut vieraileviksi saarnaajiksi egyptiläisiä julistajia, jotka saarnasivat antisemiittisiä juttuja.

Kaikkien uskontojen kannattajat ovat tervetulleita sosiaalidemokraatteihin, mutta jossain menee raja ja Omar on ne rajat nyt ylittänyt.

Jokainen vähänkään kunnallispolitiikassa ollut tietää, että puolueisiin kulkeutuu ihmisiä joiden taustoista löytyy ikäviä yllätyksiä. Kenelläkään ei ole aikaa tentata kaikkien tekemisiä, sanomisia ja arvoja. Omar on kuitenkin suurehkon islamilaisen järjestön johtaja, joten Ruotsin demarijohdon olisi pitänyt jo hyvissä ajoin käydä läpi, mistä on kyse. Omar leimaa tarpeettomasti ja aiheettomasti myös maltilliset muslimit.

Tapaus olkoon opetuksena puolueille siitä, että aktiivien taustat pitää selvittää, ja uskonnollisille yhteisöille (ei ainoastaan islamilaisille), että keskivertokulttuurista vähänkään poikkeavat opinkappaleet ja saarnat pitää selittää auki, jos on yhtään halua että oman liikkeen ihmiset pärjäävät maailmalla. Jutun ympärillä käyty sähellys ei ole Ruotsin demareille eikä muslimeillekaan kunniaksi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Onhan Suomessakin erillisiä lakeja miehille ja naisille, ja feministit ovat vaatimassa niitä lisää.

Eero Kivelä

Arvailla ei tarvitse mikä on islamin todellinen sanoma ja päämäärä:
http://aikapommi.wordpress.com/

Vainojen ja väkivallan uhriksi joutuneilla on omat kertomuksensa – niillä, jotka ovat jääneet henkiin ja vielä on ollut rohkeutta kertoa islamin ja kommunismin karmeudesta.

Vainottuja kristittyjä maailmassa tiedetään olevan yli kaksisataa miljoonaa. Suurin osa vainoista tapahtuu maissa, joissa islam ja kommunismi hallitsee. Islam pyrkii maahanmuutolla ja suurella syntyvyydellä saamaan poliittista valtaa. Poliittisilla päätöksillä ja pelolla pyrkivät alistamaan kantaväestöä islamiin – Suomessakin.

Käyttäjän PiviLatvus kuva
Päiviö Latvus

Tässä on Mustafan tulevaisuuden linja, hyvin selkeä, ja on voimassa jo 57
( OIC) muslimimaassa... pian myös Ruotsissa.

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/20...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Äläs sano, ehkä marsilaiset valtaavat koko planeetan ensin.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jos tarkoitat pieniä vihreitä miehiä, niin niitähän on jo Suomessakin.

Piku Koo

Mikä kumma muuten estää ruotsalaisen persupuolueen SD:n joka oletttavasti sisältää kiihkosovinistisia aineksia, ottamasta toimintaansa mukaan Mustafan kaltaisen konservatiivin. Arvot kun ovat lopulta hyvin samanlaiset, jos ei katsota väriä - ja eihän toki koska SD:lläkin on nykyään nollatoleranssi rasismin suhteen. Silti vaan ei osata hyödyntää oivaa tilaisuutta palauttaa mennyt maine ja fressata puolue kohti 20 -lukua..

Sami Aario

"Mulla on tällainen harhaluulo koskien SD:tä, mikä kumma siinä on ettei se vastaa todellisuutta."

Marse Mattila

Tiedän offtopic mutta Henry vois paneutua aiheeseen:

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288557443731...

Nämä eukot eivät voi olla todellisia :D

Hannu Rainesto

Tästä luulosta että vasemmisto olisi jotenkin sosialistista on päästävä, sillä vasemmisto on porvarismia ja useissa tapauksissa menee vieläpä kaikista porvareista oikealta.
Vasemmistolla ei ole mitään tekemistä sosialismin eikä kommunismin kanssa, sillä ne ovat järkimiesten puuhaa, ei riistäjien ja typerysten.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset