Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Miesvihamielistä uutisointia

Vihreä lanka

Vihreä Lanka yhdistää ulkomaalaisen vaimon ottaneet aviomiehet rikollisuuteen ja ihmiskauppaan:

  • Usein on vaikeaa vetää raja ihmiskaupan ja muun rikollisen tai arveluttavan toiminnan välille. Tähän harmaaseen alueeseen voivat kuulua esimerkiksi Venäjältä tai Aasiasta vaimoiksi haetut kielitaidottomat naiset, joilta puuttuvat sosiaaliset verkostot.

Kun suomalaisella miehellä on kielitaidoton vaimo, jolla ei ole sosiaalisia verkostoja, mies liikkuu ihmiskaupan ja rikollisuuden harmaalla alueella.

Miksi asiaa ei tarkastella päinvastaisesta suunnasta? Suomalainen mieshän voi olla suuri hyväntekijä, joka on pelastanut köyhän ja patriarkaalisen kulttuurin alistaman naisen leveämpien leipäpatojen ääriin.

  • ”Kun mies elättää vaimon lähtömaassa asuvia sukulaisia, on vaimo tiukasti miehen pihdeissä”, sanoo toiminnanjohtaja Petra Kjällman Rikosuhripäivystyksestä.

Jos mies elättää vaimonsa lisäksi hänen sukulaisensa lähtömaassa, kyse onkin yllättäen naisten tasa-arvo-ongelmasta, eikä siitä, että mies joutuu elättämään ison köörin ihmisiä parisuhteesta maksettuna hintana.

Törkeä artikkeli Vihreältä Langalta. Suomalaisten naisten ulkomaalaisista puolisoista ei puhuta mitään. Ilmeisesti Vihreässä Langassa ajatellaan, että suomalaisten naisten kustannuksella elävät ulkomaalaiset miehet ovat suomalaisten naisten taloudellisia hyväksikäyttäjiä.

Taloussanomat

Taloussanomat käyttää halventavaa kieltä miehistä puhuessaan "äijäkööristä":

  • Montaa pörssiyhtiötä johtaa yhä äijäkööri

Milloin olette kuulleet valtamedian käyttävän samanlaista halventavaa kieltä naisvaltaisista organisaatioista?

  1. Kanalauma pitää valtaa päiväkodissa
  2. Akkakööri heiluttaa kaulinta vanhainkodin hallinnossa
  3. Lauma ihania muijia istuu Marimekon hallituksessa

Johtopäätös

Media jatkaa miesvihamielisellä uutisoinnin linjallaan. Ei mitään uutta auringon alla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Markku Nieminen

Erittäin totta , jälleen kerran. Taloussanomat on nimestään huolimatta täysin kommunistinen propagandalehti. Jan Hurrin hienoja artikkeleja lukuunottamatta.

Tero Virtanen

Tuo oli hyvä tuo "kanalauma". Sehän on todellisuutta. Mutta sitä ei voi sanoa. Koska tasa-arvo. Tasa-arvossahan feministilehmä on aina paljon tasa-arvoisempi. Koska rekkalesbot. Kyllä ne vielä munatkin kasvattavat. Nuo kanat. Jos ei muuten niin kirurgi auttaa. Vika on miehissä. Aina. Ei ole annettu naisen kasvaa ja kehittyä tuntevaksi ja syvällisemmin tiedostavaksi aidoksi ihmiseksi. Kyllä naisille pitää olla kiintiöpaikat johtajistossa. Kyllä nainen itsekin pääsisi johtajistoon, mutta tasa-arvo vaatii kiintiöt. Ja näin oli hyvä.

Susanna Kinnunen

En kritisoisi vihreää lankaa noin, mutta kysyisin kyllä, ovatko Gambiasta miehen löytäneet naiset niin ikään liikkuneet harmaalla vyöhykkeellä vai liittyykö kielitaidottoman, köyhän, ilman sosiaalisia verkostoja olevan puolison ongelma ainoastaan idästä tulleisiin naisiin?

http://www.city.fi/artikkeli/Seiv%E4smatkojen+Sala...

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/tasta-puhutaan/tosi...

Henry Laasanen

Nainen on uhri kuullessaan arvostelua ulkomaalaisesta miehestä...

Kihlautunut Annika Metsäketo: "Lähipiirin kommentit turkkilaisesta miehestäni satuttivat"

http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihm...

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Muutaman kerran olen törmännyt teksteihin missä ulkomaalaisen miehen löytäneet naiset suoltavat niin rasistista tekstiä Suomalaisista miehistä että on siinä ollut ihmettelemistä.

Käyttäjän TeemuLavikka kuva
Teemu Lavikka Vastaus kommenttiin #4

Suomalainen mies on tässä suhteessa vapaata riistaa.
Henrynkin julkaisema kuva Sinkkulaiva-ohjelman daamien kommenteista oli hyvä esimerkki tästä. Kuvassa keskimmäinen daami antoi ymmärtää, että suomalaisen miehen kanssa suvun jatkaminen olisi geenien tuhlausta.
Jos minä sanon tv-ohjelmassa, etten halua tuhlata geenejäni tekemällä lasta neekerin kanssa, syyttäjä on kimpussa aivan varmasti.

Alkuperäiseen aiheeseen palatakseni: Mikä pakko niitä sosiaalisia verkostoja on luoda ainoastaan maanmiesten/naisten kanssa? Voihan paikallisiinkin yrittää tutustua.

Susanna Kinnunen

Miehistä ei juurikaan tehdä otsikkoja malliin "lähipiirin kommentit valkovenäläisestä vaimosta satuttivat".

Se ei tarkoita, että niitä ei esitettäisi.

Uhriusvoimavara on sikäli jännä, että mieheen kohdistuva syrjintä on myös vaimoon kohdistuvaa.

Henry Laasanen Vastaus kommenttiin #5

"Miehistä ei juurikaan tehdä otsikkoja malliin "lähipiirin kommentit valkovenäläisestä vaimosta satuttivat"."

Eipä tosiaan tehdä.

Trosa Byxan Vastaus kommenttiin #5

"Uhriusvoimavara on sikäli jännä, että mieheen kohdistuva syrjintä on myös vaimoon kohdistuvaa."

Julkisuudessa näin juuri on. Suomalaisen naisen ulkomaalaiseen mieskumppaniin kohdistuva ei-hyväksyvyys koetaan syrjintänä, joka automaattisesti auttaa naista nauttimaan uhriuspääoman windfallnettovoitoista.

Vastavuoroisesti suomalaisen miehen naiskumppaniin kohdistuva pelkkä ei-hyväksyvyys jopa syrjintänä koettuna, ei tuota miehelle uhriuspääomaa. Saati, että se automaattisesti auttaisi miestä nauttimaan uhriuspääoman eduista. Päinvaistoin, suomalaisen miehen tietyiltä alueilta oleva naiskumppani altistaa suomalaisen miehen hyökkäyksen kohteeksi. Päinvastoin kuin vastaavassa tilanteessa olevan suomalaisen naisen.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

En ainakaan itse pidä äitipuoltani ihmiskaupan uhrina. Erittäin törkeätä panettelua Vihreältä langalta äitipuoltani ja isääni kohtaan.

Mika Samuel Kiekkijev

Mitäs se sitten on, kun käytetään ulkomaalaisia, ilman työlupaa olevia naisia matalapalkkaiseen siivoustyöhön ja maksetaan "pimeästi"?

Ai, niin se on väärinymmärrettyä hyväntekeväisyyttä.

Martti Laines

Ulkomaalaisten miesten palkkaaminen pimeään matalapalkkaiseen siivoustyöhön ei kuitenkaan ole ongelma?

Käyttäjän TeemuLavikka kuva
Teemu Lavikka

Se on rikollista toimintaa josta on ilmoitettava poliisille.
Tuossa tapauksessa henkilö on todennäköisesti luvattomasti tai väärin perustein maassa.

Mika Samuel Kiekkijev

Riittää, kun on pahoillaan ja pyytää anteeksi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Nyt kyllä Vihreä lanka mokasi ja raskaasti. Päästämällä tämän jutun lehteen päätoimittaja Juha Honkonen ja toimituspäällikkö Hanna Eriksson tekivät journalistiuransa suurimman virheen. Ei auta, että oppilaitoksen harjoittelijat olivat jutun tehneet. Vastuu lehden sisällöstä on päätoimittajalla ja toimituspäälliköllä.

Käyttäjän MickaellaHeinonen kuva
Mickaella Heinonen

"Usein on vaikeaa vetää raja ihmiskaupan ja muun rikollisen tai arveluttavan toiminnan välille. Tähän harmaaseen alueeseen voivat kuulua esimerkiksi Venäjältä tai Aasiasta vaimoiksi haetut kielitaidottomat naiset, joilta puuttuvat sosiaaliset verkostot."

Eikös tämä kuitenkin pidä paikkaansa ainakin joissain tapauksissa? Jos ulkomainen vaimo ns. tilataan maksua vastaan, niin vaikea kuvitella etteikö kyseiseen toimintaan liittyisi ainakin osittain ihmiskauppaa. Naisten ulkomailta hakemien miesten taas kuvittelisin toimivan omasta tahdostaan, vaikkakin kenties ainoastaan omaa taloudellista etuaan ajaen. Naisilla taas tätä valinnan vapautta ei välttämättä ole.

Jukka Mäkinen

Jos tuollaisia alkaa väittämään, niin pitäisi pystyä esittämään edes yksi esimerkki missä venäläinen tai itä-aasialainen nainen on vasten tahtoaan myyty vaimoksi Suomeen suomalaiselle miehelle. Vapaaehtoisia tulijoita on nettisivut pullollaan.

Vaimokauppaa kyllä käydään, mutta se on enemmän muslimimaahanmuuttajien bisneksiä. Punavihreiden mokuttajien suojeluksessa tietenkin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos pohdiskelet kirjoittaamaasi rauhassa jonkin aikaa, niin etkö huomaa, mikä kirjoituksessasi meni pahasti vikaan?

Trosa Byxan

"Eikös tämä kuitenkin pidä paikkaansa ainakin joissain tapauksissa?"

Kun "tapauksia" on paljon, niin on lähes vääjäämätön tosiasia, että pieni osuus on tietyn tyyppisiä -suuntaan tai jos mihin.

Jos kotimainen vaaleatukkainen bimbo-vaimo on houkuteltu avioliittoon taloudellis-sosiaalisilla odotuksilla, jotka ovat myös realisoituneet, niin onko vaikeaa vai helppoa kuvitella etteikö kyseiseen toimintaan liittyisi jollain tavalla, kuvitellusti, ainakin osittain ihmiskauppaa, peiteltyä prostituutiota tai aitoa ja pyytentöntä kahden ihmisen välistä rakkautta.

Victor Troska

Sattumoisin huhtikuisessa Kirkko ja Kaupunki lehdessä oli artikkeli maahanmuuuttajamiesten kanssa avioituneiden naisten kohtaamista ennakkoluuloista. Elikkä lehdessä ei ollut mitään mainintaakaan siitä mahdollisuudesta, että naiset hyväksikäyttäisivät poloisia ulkomaalaisia, jotka tulevat kaukaa pohjolan pimeyteen tekemään ilmaiseksi asunnonremontoinnin, autonpesun ja kesämökin kunnostustöiden kaltaisia askareita. Ja siinä sivussa joutuvat toimimaan vielä seksiorjina.

Näinhän voi vain puhua, kun mies on hankkinut vaimon ulkomailta, mutta ei toisinpäin. Ihan yhtälailla voisin kuvitella, että ulkomailta Suomeen tullut mies (varsinkin jos hän on kovin eksoottisesta maasta) on samalla lailla alakynnessä, mitä tulee suomalaiseen byrokratiaan, kieleen, työnsaantiin jne.

En halua kieltää, etteikö jotain laittomuuden kaltaista ulkomailta hankittujen vaimojen kohdalla voisi ainakin teoriassa tapahtua, mutta pitäisi tässä olla jotain konkreettisempaakin kuin vain miehet ovat roistoja mutu-tuntumaa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kirkko ja kaupunki on kristillnen lehti, ja kristillisyydessä avioliitto on selkeästi pyhä. Avioliitto, ja myös avoliitto on samalla tavoin pyhä myös kaikille maallistuneille ihmisille, myös ateisteille, ehkä jonkin verran kuitenkin maallisempi, profaanimpi ilmiö. Maallistuneille ihmisille esimerkiksi tasa-arvoinen avioliitto ei ole sellainen pyhää rikkova asia, kuin kristityille.

Tässä ulkomaisten aviopuolisoiden tapauksessa vain se, että nainen on ulkomaalainen, aiheuttaa sen, että alamme edes pohtia avioliiton luonnetta ja perusteita. Ulkomaalaisen naisen toiseus aiheuttaa sen, että naisten hypogamia koetaankin epäilyttävänä asiana. Se, että oma äitimme on ollut taloudellisesti riippuvainen isästämme on meille sen sijaan mitä luonnollisin ja hyväsytyin asia.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Mihin 'helvetinsuohon' haluaa painaa suomalaisen miehen, tämä 'VihreäAate' - ei saisi hakea ulkomaailmasta vaimoa, vaikka ja kun sisämaailmasta vaimon hakeminen ja saaminen näyttäisi mahdottomalta - eikö ole tällä 'aatesuunnalla' enää muuta tekemistä, kuin panna kaikki ns. 'ostokieltoon'...

Jukka Mäkinen

Mitenkäs tämä vihreiden presidenttiehdokas joka toi vaimon ulkomailta.
Samoin vihreiden ministeri, joka jopa jätti vaimonsa ulkomaille.
Hämärää ihmiskauppaa.

Trosa Byxan

Homojen asioiden käsittely on jostain syystä tabu. Heterojen päinvastoin.

Trosa Byxan

Kehitysmaasta lähes 30 vuotta nuoremman kampaaja-pikkuvaimon tuonut herraskainen poliitikkojulkkis ilman ns. yleisiä syitä saisi vihat julkisuudessa päälleen, mutta mutta mutta ja vielä kerran mutta! Joillekin riittää sympatiaa - toisille antipatiaa. Se on todellista, aitoa ja rehellistä suvaitsevaisuutta.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Jos viittaat presidenttiehdokas Haaviston puolisoon, ei häntä kait voi kutsua vaimoksi. Kyllähän siinä on vähän tätä "ihmiskaupan" makua, kun varakas ministeriherra hakee verraten matalasti koulutetun ja kielitaidottoman nuoren puolison kehitysmaasta. Voisiko oikeastaan olla selvempi tapaus?

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Minäkin olin kannattamassa Pekka Haavistoa pressanvaalissa - niin ja suosin sitä, että ulkomailta puoliso tuotaisiin, 'VihreäAate' onkin tainnut kääntää takkinsa...

Tommi Mäkinen

noh, annetaan huorien olla. Itehän ovat tilanneet..

Tapio Ahti

Kirjoittajat ovat nuoria, jotka ovat omaksuneet vallitsevan maailmankuvan kritiikittä. Minusta miesviha mediassa on kuitenkin selvästi laskeva trendi. Jos jostain Hesarista sai lukea vielä pari vuotta sitten seksistisä paskaa viikottain, nyt määrä on kerran kuussa jos edes niin usein. Siitä kiitos, muuten, erityisesti Henrylle. Idiootit mölisee, kunnes joku pistää hanttiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset