Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

EU on kieltämässä antifeminismin

EU:n uusi lakiluonnos "The European framework national statute for the promotion of tolerance” pyrkii edistämään suvaitsevaisuutta seuraavasti:

  • The purpose of this Statute is to: [...] e) Take concrete action to combat intolerance, in particular with a view to eliminating racism, colour bias, ethnic discrimination, religious intolerance, totalitarian ideologies, xenophobia, anti-Semitism, anti-feminism and homophobia.

Lakiluonnoksen tarkoituksena on "taistella suvaitsemattomuutta vastaan eliminoimalla rasismi, syrjintä ihonvärin perusteella, etninen syrjintä, uskonnollinen suvaitsemattomuus, totalitaariset ideologiat, ksenofobia, antisemitismi, antifeminismi ja homofobia"

  • “Group libel” means: defamatory comments made in public and aimed against a group as defined in paragraph (a) – or members thereof – with a view to inciting to violence, slandering the group, holding it to ridicule or subjecting it to false charges. (s. 2)

Lakiluonnos pyrkii tekemään feminismin naurunalaiseksi saattamisesta laitonta.

Yhteenveto

EU:n lakiluonnos pyrkii pakottamaan 28 valtiota taisteluun antifeminismiä vastaan, jotta suvaitsevaisuus toteutuisi.

LÄHDE

EU to ban anti-feminist speech

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Misogyniselle vihapuheelle tulee siis viimeinkin loppu!?

Käyttäjän usvi kuva
Janne Paalijärvi

Ei tule. Se vaan ehkä muuttaa toisaalle ja radikalisoituu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Marginalisoituu siis jonnekin nurkkaan, MRA-alustoille kenties.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

SCUM-Manifestin arvostelusta vankilaan. SCUM-manifestin ja siitä tehtyjen vidoiden, joissa miestä ammutaan päähän feminismin nimissä, arvosteleminen tulkitaan misogynistiseksi vihapuheeksi.

http://youtu.be/9tQSOlF9ZZM

Marko Huttunen

Nyt pitäisi jonkun Suvakin pöyristyä, nuo kaikki kiellon kohteet loukkaavat islamilaisia arvoja. Li Anderson kehiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Mitä ovat islamilaiset arvot ja miten ne poikkeavat esimerkiksi kristillisistä arvoista?

Ukko Makkonen

Joutaahan tuon antifeminismin kieltääkin. Ketä se palvelee, naisesta tullut se on Laasanenkin. Kenen agendalla antifeminismi voi olla niin määrittävä arvo että sen kieltäminen tuottaisi tuskaa?

Kohtasin muuten itsekin eilenillalla pyytämättä ja yllätyksenä antifeminismiä: minulle puolituttu mieshenkilö soitti suhdesoppansa myllerryksessä halutessaan tilittää naisystävänsä kaikinpuolista kauheutta (tuo nainen on ystäväni) ja kutsui minua siinä puhelun aikana hyvin sujuvasti "ämmäksi". Keskustelu oli aivan korrekti mutta noin vain siinä sujuvasti minuakin nimiteltiin. Tämä oli mielestäni antifeminististä käytöstä. Minulle ei ole mikään ongelma kutsua itseäni ämmäksi mutta se kuulostaa hieman oudolta kutsumanimeltä puolitutun ihmisen suusta. Vähän niinkuin tää n-sana. Sitä voi mustat kyllä sanoa toisistaan mutta se kuulostaa tähän maailman aikaan valkoisen lausumana epäkorrektilta.

Susanna Kinnunen

"Tämä oli mielestäni antifeminististä käytöstä."

sehän se asian ydin on, mikä on mitäkin kenenkin -mielestä-. itse kun olen epäfeministi joka ei tunnusta feminismin olevan edes hyvin määritelty käsite, niin en oikein tykkää antifeministileimasta jota ns. misogyyneille tarjotaan.

Käyttäjän TimoKRisnen kuva
Timo Rsnn

Parasta mennä heti sanoista tekoihin ettei tule puhuttua väärin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Näytti olevan puhtaaksiviljellyn Orwellilainen direktiiviesitys, jossa sensuuria nimitetään vapaudeksi, suvaitsemattomuutta suvaitsevaisuudeksi ja yhden dogmaattisen totuuden pakollisuutta moniarvoisuudeksi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Jännää. Tulee mieleen, oltaisiinko "antifeminismillä" tarkoitettu jotain muuta kuin mitä tässä nyt tulkitaan, kuten klassisen feminismin vastustamista. On vaikea sanoa onko sekään mielekästä, mutta tuo hyvin epämääräinen tulkinnanvaraisuus avaa kyllä mahdollisuudet melkoiselle seksuaalipoliittiselle sorrolle.

Tuo A Voice for Men vaikuttaa vähän epämääräiseltä lähteeltä, nostellaan marxilaisuuden haamua ja muuta salaliittoteoriaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

EU:n luettelo taitaa vielä olla puolitiessä? Siitä puuttuvat mm. "anti-inuitism", "anti-fennism", "anti-swedism", "anti-climatism", "christofobia", "germanofobia", "anti-socialism", "anti-indianism", "anti-hanti-mansism" jne.

Aikoinaan 1300-luvulla Euroopassa oli kaksi paavia: toinen Roomassa ja toinen Avignonissa Etelä-Ranskassa. Molemmilla oli kannattajansa ja molemmat julistivat vastapuolen pannaan. Niinpä taisi olla tilanne, jossa sen ajan kristikunta oli kokonaisuudessaan autuutta vailla.

Rauhan-EU taitaa pyrkiä samaan: jakamaan eurooppalaiset hyviin ja pahoihin, minkä jälkeen nuo osapuolet ns. julistavat toisensa pannaan. Siitä löytyykin jo siemeniä uuden konfliktin sytykkeiksi. Mutta EU pelastuu! ;-)

Pyytääköhän Oslo rauhanpalkinnon takaisin? Jakaako Arhinmäki avustukset taas uusiksi?

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Kaikki tuossa listatut asiat on loppujenlopuksi niin tulkinnanvaraisia että mitään näistä ei pitäisi kaikenkattavalla lailla kieltää.

Voitaisiinko erota EU:sta jo?

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Mutta tottapuhuen, tuoltahan pistää silmään "totalitarian ideologies". Tarkoittaako tämä sitä että sosialismia ja kommunismia ei muunmuassa enää saisi ajaa eikä niistä enää saisi edes puhua? Ainakin historiallisesti katsoen ne ovat lähes vääjäämättä ajaneet hyvin totalitäärisiin valtioihin.

Jos jotain positiivista tästä laista voi hakea niin se on tuo. Loppuu se fasismi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuo esityshän on itsessään totalitaarisen ideologian ilmentymä. Kuten totalitaariset ideologit ovat tehneet kautta aikain, ainakin jakobiineista lähtien, esityksen todellinen sisältö pyritään piilottamaan väjästi tulkittavien ilmausten ja eufemismien alle.

Victor Troska

Aivan. Rautaesiripun takana tai vaikkapa takavuosikymmenien Italiassa tai Saksassa oli vallalla yhteikunta, missä oli päätetty suvaittavat hyvät arvot ja niiden vastakohdat edustivat terrorismia, kaipuuta vanhaan sortovaltaan tai yhteiskunnan hajottamiseen pyrkiviä voimia. Siksipä ne olivat kiellettyjä.

Mikä meitä eurooppalaisia vaivaa. Luulisi, että olisimme oppineet menneisyydestä, että totalitarismi voi pukeutua näiennäisen edistyksen, tieteellisyyden tai ihmisten parhaan valekaapuun. Siksi onkin tärkeätä suojella yhteiskuntaa yhteiskunnalta itseltään.

Mielenkiintoista sinänsä, että Aamulehdessä oli 15.9.2013 artikkeli: "Yhteiskunta tarvitsee myös pahansuopaa vihapuhetta"
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194839072743/arti...
Artikkelissa Yhdysvaltalainen sosiologi valoitti oman maansa sananvapauden perusteita. Niihin kuuluvat positiivinen ja negatiivinen ilmaisunvapaus, missä positiivinen tarkoittaa mahdollisuutta tuoda ajatuksensa esille ja negatiivinen, ettei ilmaisunvapautta pystytä tukahduttamaan.

Ajatuksena on se, että kun kaikki voivat ilmaista itseään, niin totuus lopulta voittaa.
Esimerkiksi käynee vaikka holokausti. Kumpi on parempi, kieltää puheet, jotka mitätöivät holokaustin olemassaolon vaiko antaa argumenttien puhua puolestaan.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Törmäsin tänään kaupassa tyttölapseen oikeastaan varhaisteiniin joka isänsä kanssa oli ostoksilla. Feministin alkuhan siellä kertoi kuinka naiset ovat kaikin puolin parempia kuin miehet, älykkäämpiä, nokkelampia, viisaampia, suvaitsevaisempia, kauniinpia. Miehet ovat väkivaltaisia, sikoja, haisevia, tyhmiä. Isä pyysi lastaan olemaan kunnolla ja käyttytymään. Tyttö jatkoi että äidin kanssa saan sanoa kyllä samat asiat ja äiti on ihan samaa mieltä. Tyttö jatkoi vielä että äidin kanssa on puhuttu että miehet pitää pakottaa omalle paikalleen naisten tahdon alle alistettuna. Hyvin kasv.. Koulutettu tyttö - ei voi muuta sanoa. Tyttö käytti termejä joita ikäisekseen ei ole varmaan itse oppinut.

Mikähän haloo olisi syntynyt jos kyseessä olisi ollut poikalapsi puhumassa naisista.

Jouni Nordman

No, onnekis reali siin on nais narsitin alku hyvässä mallissa kasvatuksen osalta toteutumassa, toisaalta myös feminismin perua arvoja noudattava, joss yhteistyö ei ole suunnattu kun naisen etua ajamaan, jossa jopa lasten etu on asetettu toissijaiseksi, sillä lapsella pitäi olla oikeus isään, mutta feministit tämänkin kieltävät.

Jaakko Häkkinen

Hienoa että totalitaariset ideologiat halutaan kieltää - harmi vain, ettei sitä ehditty soveltaa tuohon aloitteeseen itseensä, joka on todella totalitaarinen. Tyypillistä äärisuvaitsevaiston meininkiä, missä mitään erilaista ei suvaita vaan pelkästään Ainoan Oikean Dogmin mukaisia mielipiteitä suvaitaan.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/148330-suvai...

Susanna Kinnunen

Suvaitsemisesta viis, nämä haluavat kieltää mielipiteiden esittämisenkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset