Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Tytöttelyn ja äidittelyn kaksoisstandardi

  • Tytöttelyn ja äidittelyn kaksoisstandardi

Tytöttelyssä ja äidittelyssä naisten toiminta määritellään "määritellään silmien tai hiusten värin tai sukupuolen perusteella"

Kun Sini Saarelaa kutsuttiin "tytöksi" ja Greenpeasen sinisilmäiseksi mannekiiniksi, median kommentaattorit pillastuivat: "Sini ei ole mikään perässävedettävä blondi, vaan älykäs ja itsenäinen toimija."

Kun suomalaisia elokuvantekijöitä kutsuttiin "äideiksi", nousi myrsky. Naisohjaajaa ei pidä määrittää äitiyden kautta, vaan hänen ammattitaitonsa kautta.

Naisia ei saa määritellä blondeiksi, äideiksi tytöiksi tai ylipäätään heidän ulkonäkönsä kautta, paitsi jos...

Äärioikeiston blondit

Hesarin artikkeli Naiset jyräävät Euroopan äärioikeistopuolueissa palaa ankarasti kieltämälleen tytöttelyn ja ulkonäön perusteella määrittelyn linjalle.

  1. Le Pen on Parkkisen mukaan ulkoisestikin tyyppiesimerkki äärioikeiston naisvaikuttajasta. "Univormuun kuuluvat helmet ja korut, tyylikäs pukeutuminen ja mieluiten pitkä, vaalea tukka." Kauniisti pukeutuvan naisen avulla puolueen ajamat kovat väittämät saadaan ikään kuin pehmeään pakettiin.
  2. Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok) istuu Morvain kanssa samassa valiokunnassa. Hänen mukaansa sekä Morvai että Le Pen ovat parlamentissa melko näkymättömiä. "Heillä on käytävänäkyvyyttä. Lisäksi he käyttävät jonkin verran puheenvuoroja täysistunnoissa. Keskusteluissa, kompromissien etsinnässä tai oikeastaan missään todellisessa päätöksenteossa heitä ei näy."

Äärioikeiston naiset leimataan kainostelematta paljettipopulisteiksi, joilla on tyypillisesti pitkä vaalea tukka, helmiä ja tyylikäs pukeutumistyyli ja joita ei todellisessa päätöksenteossa juuri näy.

Yhteenveto

Median vihervasemmistoinen ideologia johtaa siihen, että "hyviä ja oikeita" vihervasemmistolaisia arvoja ajavia naisia ei saa määrittää heidän naiseutensa kautta. Sini Saarelat tai naisohjaajat ovat itsenäisiä ja ammattitaitoisia toimijoita, eivät tyttöjä tai äitejä.

Äärioikeistolaiset naiset ovat sen sijaan naruista vedeltäviä paljettiblondeja, joilla ei ole päässään juuri mitään tuuhean tukan lisäksi.

Vihervasemmistoilainen media ajaa kaksilla naisvankkureilla sen mukaan, sopiiko tytöttelyn kohde vihervasemmistoilaiseen ideologiaan vai ei.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Naisten kanssa joskus todella vaikeaa. Ole rohkea ja kutsu maatilan emäntää rouvaksi, Ilomantsin osuuskaupan kassajonossa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Teräviä havaintoja jälleen kerran. Jos tuota miettii vähän pidemmälle, niin taustalla lienee yleinen mutta virheellinen oletus siitä, että nainen ei voisi olla paha. Se selittää molemmat "vankkurit", eli koska Sini Saarela on hyvä, niin hänen on oltava itsenäinen toimija, mutta koska äärioikeistolaiset ovat pahoja, niin heidän riveissään vaikuttavat naiset eivät tietenkään voi olla itsenäisiä toimijoita.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Onhan meillä myös vaaleahiuksinen oikeistolaisen teekutsuliikkeen mannekiinina Eva Biaudet, joka Jobbikin ja La Penin lailla toistaa viestiään maahanmuuttajista: Maahanmuuttajat tuovat mukanaan kauheaa rikollisuutta, ihmiskauppa. Me suomalaiset olemme liian sinisilmäisiä, emmekä ota maahanmuuttajien rikollisuutta riittävän vakavasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset