Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

"Kielinaisen" väkivaltainen miesvihaviesti

  • "Kielinaisen" väkivaltainen miesvihaviesti

Youtubessa ja Suomen mediassa mainetta niittänyt "Kielinainen" liitti tämän videonsa loppuun miehiin kohdistuvaa väkivaltaa ihannoivan viestin.

Kielinainen sanoo videon lopussa...

  • "For all the creeps out there, I have something for you"

...ja katkaisee banaanin kuin peniksen.

En tiedä tarkemmin, keitä kielinainen tarkoittaa, mutta oletettavasti hän tarkoittaa kaikkia ruudun ääressä kuolaavia miehiä, jotka pitävät kielinaista haluttavan näköisenä.

Kielinaisen suosio kertoo kulttuurista, jossa naisen sallitaan ilakoida miesten sukuelimiin kohdistuvalla väkivallalla vain siksi, että hän ei pidä miesten luontaisesta seksuaalisuudesta.

Jos vastaavanlaisella videolla mies nimittelisi naisia "huo..ksi" ja esittäisi vertauskuvallista väkivaltaa naisten sukuelimiä kohtaan, häntä tuskin kohdeltaisiin kansallissankarina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Hän tarkoittaa pedofiilejä, raiskaajia, pahoinpitelijöitä ja nettikiusaajia. Noin kauniille naiselle varmasti nämäkin tyypit ehdottelevat yhtä sun toista.

Miksi kukaan järkevä nainen uhkailisi normaalisti käyttäytyvää miestä? Minä ainakin pidän siitä kun kehutaan. Tiedän, että sekin aika joskus loppuu, joten nautin täysin rinnoin nyt. :) Muttei tulisi tuolla tavalla ilmaistua itseäni kuin nimenomaan huorittelijoille.

Onneksi maailmassa on kuitenkin paljon enemmän mukavia miehiä kuin pedareita, raiskaajia ja vaimonhakkaajia.

Henry Laasanen

Minä taas epäilen, että hän tarkoittaa "creepillä" kaikkia niitä miehiä, jotka katsovat hänen videoitaan seksuaaliset fantasiat mielessään, eli kaikkia terveitä heteroseksuaalisia miehiä.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa?

Henry Laasanen Vastaus kommenttiin #3

"Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa?"

Totta. En hyväksy sitä, että minut leimataan "creepyksi" siksi, että minulla on normaalit heteromiehen seksuaaliset fantasiat.

Homojen leimaamista pidetään tuomittavana, mutta heteromiehet ovat vapaata riistaa.

Käyttäjän MiikaHyvrinen kuva
Miika Hyvärinen Vastaus kommenttiin #6

Tajuatko, että väkivaltafantasioiden jakaminen netissä on lähinnä säälittävää, ja pilaat juuri tuossa muiden miesten mainetta?

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila Vastaus kommenttiin #3

Viittaatko Miikka kommentillasi myös Fijaan siten, että koska hän älähti mm. pedofilian suuntaan, hän itse asiassa on itse pedofiili?

Käyttäjän MiikaHyvrinen kuva
Miika Hyvärinen Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Heh, kieltämättä ovelasti muotoiltu lause "For all the creeps...". Jokainen voi omalta kohdaltaan tulkita, koskeeko lausahdus häntä vai ei. Typerä lausahdus se toki on, mutta arvatenkin jos täydestä tuntemattomuudesta ponnahtaa yhtäkkiä maan (maailman?) kuuluisuuteen, niin aika vaatimaton tyyppi saa olla, ettei nousisi edes hieman keltaista nestettä kaulan yläpuolelle.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

H.L:
"Minä taas epäilen, että hän tarkoittaa "creepillä" kaikkia niitä miehiä, jotka katsovat hänen videoitaan seksuaaliset fantasiat mielessään, eli kaikkia terveitä heteroseksuaalisia miehiä."

Kyllä on minusta hyvin, oikeastaan aika hämmentävän erikoinen tulkinta, jos esittäjä yksilöi erityisesti että "For all the creeps out there", että se tarkoittaisi kaikkia maailman (ihan "normaaleita") miehiä, ja että se olisi jokin "väkivaltainen miesvihaviesti". Kyllä mulle tuli mieleen että ehkä on jo tullut postia "kielinaiselle", ties minkälaista..

Kari Riuskanen

Fija luetteli kommentissaan pedofiilit, raiskaajat, pahoinpitelijät ja nettikiusaajat. Tämän jälkeen hän jatkoi kysymällä: "Miksi kukaan järkevä nainen uhkailisi normaalisti käyttäytyvää miestä?"

Tähän sisältyy piilotettu oletus siitä, että juuri pedofiilit, raiskaajat, pahoinpitelijät ja nettikiusaajat olisivat eritoten miehiä. Ironisesti Fija toteuttaa kommentillaan sitä otaksumaa jota Laasanen kirjoituksessaan epäili. Lisäksi täytyy mainita, että pitäisin outona mikäli pedofiilit kohdentaisivat mielenkiintoaan täysi-ikäiseen naiseen, eikö tämä seikka oikeastaan jo itsessään poissulje pedofiilien ryhmän?

Uskon Laasasen epäilyksien osuvan kohdalleen. Viimeinenkin Fijan kommentti sisältää saman piilotetun olettaman. Eikö nainen voi olla pahoinpitelijä, raiskaaja, nettikiusaaja tai pedofiili? Fija ei varmasti ole asenteinensa yksin, vaan tämä toteutuu laajamittaisessa kaavassa.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Naisille sallitaan sellaista, mitä miehille ei. Feministinaiset saavat tehdä salvavia "kikkelikortteja" ilman, että siihen puututaan.

http://paulisumanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14982...

Kansainvälistä feministifoorumia Malmössä 12-15.6.2014 mainostettiin netissä "kikkelikortilla", mutta kuva katosi salaperäisesti. Nyt sinne foorumille saa anoa TANE:sta matka-apurahaa. Menisin itse, mutta juuri samoina päivinä on Göteborgissa pohjoismainen työntutkimuskonferenssi, johon olen lupautunut pitämään esityksen ja varannut lennot ja hotellin.

Mies, jos omistat kypärän ja viiltosuojatun kokohaalarin, pistä apurahapyyntö TANE:lle ja lähde Malmöön. Kai sinne tasa-arvon vuoksi yksi mieskin pääsee valtion varoilla.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

En kyllä osannut tulkita tuota banaaninkatkaisua miesvihamieliseksi aktiksi. Ajattelin sen olevan vastaus niille, jotka lähettävät videon tekijälle kikkelikuvia (no reference intended) tai muuta läähättävää postia.

Se on tietenkin totta, että jokainen terve heteroseksuaalinen mies kuolaa esiintyjää katsellessaan, mutta he (siis terveet) pitävät kuolaamisen omana tietonaan eivätkä informoi videon tekijää siitä.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Totta toinen puoli, mutta et todennäköisesti edes huomannut koko banaaniväkivaltaa ennen kuin nyt vasta, koska miehiin kohdistuvat halveksivat ja väkivaltaiset viestit ovat niin yleisiä, että niihin ollaan totuttu. Toisin kuin uskot, en näe että banaaniväkivalta olisi suunnattu kuolaajille jotka eivät pidä kuolaamistaan omana tietonaan, vaan kaikille heille jotka omassa rauhassa haluaisivat tutustua Anttilan kuvastoihin.

Annan esimerkin mihin tällainen kulttuuri johtaa. Nythän näyttää, että Hakkaraista saa kiusata intiimeistä kuvista aivan mielin määrin. Eihän se mitään, että tällaisia häiriintyneisyyteen asti julkisuushakuisia ihmisiä löytyy, jotka mielellään kertovat saaneensa kikkelikuvia. Tyrmistyttävää on, kuinka lehdistö osallistuu miehen nöyryyttämiseen ja kiusaamiseen. Jos uhrina olisi humalassa typeryyksiä tehnyt nainen, oliskovatko reaktiot samanlaisia? Olisiko media samalla tavalla kiusaamassa uhria?

Käyttäjän OttoLehto kuva
Otto Lehto

Nyt oli harvinaisen hyvä kommentti. Jussi vei sanat suustani.

Tuntuu, että Henry tulkitsee asiaa nyt vähän liian loukkaantuvaisesti. Netti on täynnä kyrpäkuviaan ja raiskausfantasioitaan lähetteleviä ihmisiä. Näistä 90% on valitettavasti miehiä. Onneksi miehistä vain 1% on tätä porukkaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Otto Lehto: - Nyt oli harvinaisen hyvä kommentti"

Miten niin harvinaisen?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ajatteletko aina banaanin nähdessäsi penistä?

Sitä syödessäsikin?

minnam ahonen

Vihateot ja -puheet hedelmiä kohtaan on kriminalisoitava. > adressit.com.

Matti Hirvonen

Kannattaisi varmaan lukea sen ekan videon kommentteja, joissa "creepsien" jutut olivat tasoa "I gonna fuck this bitch in the ass".

Banaanin katkaisu oli ihan hyvä viesti. Jos se Henrylle on "miesvihaa" niin ilmeisesti Henryn mukaan noiden "creepsien" viestit olivat ihan normaalia ja hyväksyttävää miehistä käyttäytymistä, johon ei saa antaa palautetta, mikä taas kertoo enemmän Henrystä kuin Sarasta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Oliskohan tässä nyt taas semmoinen yleistämisen ongelma? Yleisöä on miljoonapäinen lauma, joista muutama typerys lähettää Saralle (sekö sen "kielinaisen" nimi on?) törkyviestejä, ja Saraa vain yksi. Sara tietysti suuttuu viesteistä, ja lähettää oman törkyviestinsä, mutta ei tietenkään voi lähettää sitä pelkästään yksittäisille törkyviestejä kirjoitelleille, vaan kohdistaa sen kaikille, jotka hänen videoitaan katsovat. Tuoreen julkkiksen kohdalla tuo on ymmärrettävää, mutta jos Sarasta tulee youtubetaivaan kiintotähti, niin olisi hyvä, että hänkin vähän kehittäisi viestintäänsä.

Matti Hirvonen

Sikäli kun huomattava osa viesteistä keskittyi Saran ulkonäköön eikä taitoihin niin parempi laittaa creepseille viesti heti alkuunsa. En minä heteromiehenä kokenut, että "all you creepseille" kohdistettu viesti olisi millään tavalla tarkoitettu minulle, mutta ilmeisesti Henryyn kolahti ja kovaa.

Jussi Halla-aholle taas minä ilmeisesti olen jotenkin vähemmän hetero mies, koska en kuolannut naisen ulkonäölle vaan hämmästelin hänen taitojaan eri kielten imitoimisessa. Jotenkin likainen olohan siitä tulisi, jos aikuinen mies kuolaisi teinin perään, mutta ilmeisesti kansaedustaja Halla-aholle tuo on ihan arkipäivää. Toivottavasti et tule meidän lukiolle puhumaan.

Käyttäjän MiikaHyvrinen kuva
Miika Hyvärinen Vastaus kommenttiin #24

IMHO suurin osa viesteistä ovat täysin asiallisia, joten pidän Henryn reaktiota ymmärrettävänä.

Timo Härtsi

Oikein hurmaava nuori nainen :) Tarjoaa kaikille "pervoille" vielä ruokaakin, kyllähän siinä kuolatessa voi nälkä tulla.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Laasanen kirjoittaa:

"...ja katkaisee banaanin kuin peniksen."

Sanamuoto sai minut uteliaaksi. Miten penis yleensä Laasasen mielestä katkaistaan?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Videosta muuten pitää todeta, että puolankielisessä osuudessa ei ole ollenkaan hyödynnetty ę-, ą- ja ł-äänteiden tarjoamaa huumoriarvoa.

Enemmänkin kohta kuulostaa vain epämääräisen slaavilaiselta kuin erityisen puolalaiselta. Hauska esiintyjä kyllä muuten.

Seppo Tarvainen

Jos 19-vuotias mies vihjailisi naisten sukuelimien silpomisella Youtube-videossa, olisi ihmisten reaktio paljon tuomitsevampi kuin nyt 19-vuotiaan naisen kohdalla. Kaksoisstandardit ovat mielestäni aina väärin.

Victor Troska

Smoukahontasin videon loppuosaa voi pitää esimerkkinä huonosta viestinnästä, koska siinä jää epäselväksi, kenelle se on lopulta suunnattu. Netin sanakirjojen mukaan sana creep tarkoittaa ärsyttävän epämiellyttävää tai vastenmielistä henkilö, epämiellyttävän outoa tai eksentristä henkilö tai ihan vain arkisesti miestä, jota nainen ei halua deittailla. Ko. henkilö (käytännössä mies) voi siis lukeutua creepiksi pelkällä olemuksella käyttäytymisestään riippumatta.

On siten vastaanottajan päässä tulkita, tarkoittaako Smoukahontas termillä pedofiilejä, kikkelikuvien lähettelijöitä, seksiä hakevia miehiä, ihmisiä, jotka eivät ole pitäneet hänen videoistaan tai...

Yhtäkaikki hänen reaktionsa on mielestäni ylimitoitettu ja kertoo siitä, että naisille sallitaan ilmaista suuttumustaan laveamminkuin kuin miehille.
Mies, joka lähtisi vertauskuvallisesti silpomaan naisten sukuelimiä jonkin oman ideologisen tai henkilökohtaisen mielipahansa vuoksi, pidettäisiin ihan yksinkertaisesti sairaana.

Jani Virtanen

"katsovat hänen videoitaan seksuaaliset fantasiat mielessään, eli kaikkia terveitä heteroseksuaalisia miehiä." En pidä itseäni sairaana enkä homoseksualistina, mutta en koe seksuaalifantasioita Sara Maria katsoessa. Ei se mikään Devin Brugman ole. Soma tyttö, kuten hyvin monet 19 vuotiaat. Ja lahjakas ilman muuta.

Se on totta, että tässä(kin) asiassa on kauheat kaksoisstandardit: miehen pahoipitely tai jopa kiduttaminen on "hauskaa" ja ilmeisesti "tasa-arvoistavaa" kun tekijänä on nainen. Tämä on nähty monta kertaa musiikkividoissa ja sanoituksissa. Mies olisi vastaavassa tilanteessa leivättömän pöydän ääressä.

nantti lanttunen

Entä jos jotkut "creepit" lähinnä kiihottuvat tuollaisesta viestistä?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Onks "creep" yhtä kuin mies?

Ja sen sijaan naisbloggajie, -vloggaajien ja -pelaajien vainoaminen ja häirintä netissä miesten toimesta on ihan ok?

Käyttäjän AnnikaArdin kuva
Annika Ardin

Thaimaalaisessa kansanperinteessä miehensä käytöksestä (esim. uskottomuudesta) loukkaantunut nainen leikkaa yöllä miehen peniksen irti ja syöttää sen ankoille. Aina silloin tällöin thaimaalaisista lehdistä voi lukea uutisia, joissa nainen on toteuttanut tuon rangaistuksen ihan oikeasti, nykypäivänä. Kaupungeissa ei ole ankkoja, mutta penis on saatettu viskata vaikkapa läheiseen roskikseen. Jos penis on löytynyt, se on enemmän tai vähemmän onnistuneesti kiinnitetty takaisin omistajaansa. Useimmat thaimaalaisen naisen naineet länsimaiset miehet tuntevat tarinan. Joku saattaa jopa aidosti pelätä sitä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset