Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Valeprofessori feminismiä saarnaamassa

  • Valeprofessori feminismiä saarnaamassa

Elina Grundström kirjoitti Hesarissa, kuinka politiikkaa puhdistetaan naisista. 

Mutuiluun perustuvan kirjoituksen vetivät alas vessanpöntöstä monet tahot, kuten Minä, Hannu Visti tai Ben Zyskowicz pressiklubissa.

Elina Grundström kirjoittaa tittelillä journalistiikan vierailija-professori. Titteli antaa olettaa, että Elinan artikkelin takana on vuosikausien tieteellinen työ ja tieteellinen perehtyneisyys naisten syrjintään politiikassa.

YLE kertoo kuitenkin seuraavaa:

  • Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessoriksi on valittu toimittaja, valtiotieteen maisteri Elina Grundström. Hän on työskennellyt toimittajana useissa eri viestimissä.

Elina on toimittaja, joka on toiminut toiminut muun muassa Vihreä Lanka -lehden päätoimittajana.

En löytänyt googlaamalla Elinalta minkäänlaista tieteellistä aktiivisuutta tai edes perehtyneisyyttä tieteelliseen toimintaan, mutta siitä huolimatta Elina laukoo miesvihamielistä evakeliumiaan Professorin tittelin siivittämänä kuin paraskin akateemikko.

Jotkut ottavat Grundströmin tittelin todesta, kuten Anita Salmi kirjoituksessaan Nainen vaietkoon – politiikassa.

Journalistiikan vierailijaprofessuurin alkuperä

Tampereen yliopistouutiset kertoo vierailijaprofessuurin alkuperästä seuraavaa:

  • Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen ollut journalistiikan vierailijaprofessuuri muuttuu ensi elokuusta alkaen pysyväksi. Ensimmäiset viisi vuotta tehtävä perustui Helsingin Sanomain säätiön lahjoitukseen.

Suomeksi sanottuna Helsingin Sanomat on rahoituksensa turvin perustanut professuurin, johon voidaan nimittää tieteellisesti epäpäteviä, mutta mutta ideologisesti sopia henkilöitä professoreiksi.

Hesarin kuvio menee seuraavasti:

  1. Ostetaan rahalla professorin titteli
  2. Nimitetään professoriksi ideologisesti sopiva henkilö, jolla ei ole tieteellistä pätevyyttä.
  3. Pyydetään "professori" kirjoittamaan Hesariin feminististä propagandaa tittelin suoman arvovallan turvin.

Yhteenveto

Rahalla voi ostaa professorin titteleitä epäpäteville, mutta ideologisille sopiville feminismin saarnanaisille.

Sen jälkeen heitä voi pyytää kirjoittamaan feminististä propagandaa Hesariin tieteen ja ja professorin tittelin arvovallan ryydittäminä, vaikka kirjoituksissa ei olisi tieteen tai järjen häivääkään.

LUE:

Grundström lienee parhaiten tunnettu klassikkokirjoituksestaan Islam on hieno uskonto.

Voima-lehden koko johto haki vierailijaprofessoriksi Tampereelle 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

On se Hesari juonikas, melkeen pitää nostaa hattua moiselle aivopesuyrityksille.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Käsittääkseni professori ei ole suojattu virkanimike, niin kuin lääkäri, fysioterapeutti, psykologi, optikko, ym. Jos nimike ei ole säädöksin suojauttu, niin kaikki voivat käyttää tällaista nimikettä.

Italiassa mm. kaikki opettajia nimitetään nimkkeellä professore.
http://it.wikipedia.org/wiki/Professore

Ja Italia kuuluu EU:n kuten Suomikin.

Henry Laasanen

Totta... "Professorin tehtävälle ei enää vuoden 2010 alusta ole ollut laissa säädettyjä kelpoisuusvaatimuksia, vaan yliopistot määrittelevät ne nykyään kokonaan itse johtosäännöissään."

Mutta... "Esimerkiksi Helsingin yliopistossa professorin tehtävään valittavalta edellytetään nykyisin tohtorin tutkintoa, korkeatasoista tieteellistä pätevyyttä, kokemusta tieteellisen tutkimuksen johtamisesta, kykyä antaa korkeatasoista tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjata opinnäytteitä, sekä näyttöjä edustamansa tutkimusalan kansainvälisestä yhteistyöstä."

minnam ahonen

"Titteli antaa olettaa..." ei se anna ainakaan olettaa tai levittää julkisuudessa väitettä että hän on valeprofessori. Uuden Suomen ohjeet kieltävät valheellisen tiedon levittämisen.

Jos kerran Grundströn ON Tampereen yliopiston vieralijaprofessori Tampereen yliopiston palkattua hänet kyseiseen määräaikaiseen virkaan, niin luonnollisesti hän saa käyttää kyseistä titteliä, ilman että häntä voidaan syyttää mistään väärinkäytöstä.

Tampereen yliopiston sivulta löytyy ihan asiallinen kuvaus tästä heidän perustamastaan virasta:

Journalistiikan vierailijaprofessori

Journalistiikan vierailijaprofessuuri on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen. Ensimmäiset viisi vuotta tehtävä perustui Helsingin Sanomain säätiön lahjoitukseen. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa toimittaja Elina Grundström.

Professoriksi valitaan vuosittain kokenut journalisti, jonka toivotaan jakavan tietojaan ja kokemustaan alan opiskelijoille sekä kehittävän samalla alan opetusta. Professuurin tavoitteena on lähentää toisiinsa journalistiikan kentän ammattilaisten kokemusta sekä journalismin opetusta ja tutkimusta.
Journalistiikan vierailijaprofessorit

Elina Grundström (2013–2014)
Tuomo Pietiläinen (2012–2013)
Iikka Vehkalahti (2011–2012)
Hannu Pulkkinen (2010–2011)
Hanna Rajalahti (2009–2010)
Heikki Hellman (2008–2009)
Hannu Olkinuora (2007–2008)

PS. Seuraava vierailijaprofessori aloittaa elokuussa:
http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/...

Toimittaja, YTM Renny Jokelin, 61, on valittu journalistiikan seuraavaksi vierailijaprofessoriksi Tampereen yliopistossa. Tehtävä alkaa elokuun alussa.

Jokelin on työskennellyt Ylessä vuodesta 2005, viimeksi MOT-ohjelman tuottajana. Vuosina 1996-2005 hän toimi Euroopan parlamentin tiedotustoimiston päällikkönä ja sitä ennen 17 vuotta Helsingin Sanomien toimittajana ja kirjeenvaihtajana. Professorin tehtävässään hän keskittyy datajournalismin mahdollisuuksiin ja keinoihin.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Anita Salmi kirjoittaa: "Journalistiikan professori Elina Grundström on todennut perussuomalaisten menestyksen johtuneen osin ärtymyksestä naisia kohtaan politiikassa (HS 11.3.2014)".

Tampereen yliopisto: "Journalistiikan vierailijaprofessori
Journalistiikan vierailijaprofessuuri on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen. Ensimmäiset viisi vuotta tehtävä perustui Helsingin Sanomain säätiön lahjoitukseen. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa toimittaja Elina Grundström."

Professori vai vierailijaprofessori? Kumpi nimitys on oikea? Vai pitäisikö sanoa: "Vierailijaprofessuuria hoitava toimittaja E.G."

Victor Troska

Hesarin sivuille Grundström on aikaisemmin kirjoittanut nimikkeellä vapaa toimittaja, jos muistan oikein. Minusta osa hänen kirjoituksistaan on ollut oivaltavia ja olen niistä pitänyt. Siksi hänen viimeisin artikkelinsa miesvallasta tulikin melkoisena yllätyksenä ja pettymyksenä.

Harva kai meistä lähtee kaivelemaan titteleiden taustoja, jos jotakuta kutsutaan professoriksi, niin helposti kuvittelee ko. henkilön erityisen oppineeksi ja ansioituneeksi. Ilmeisesti näin ei sitten välttämättä olekaan laita, kuten Ahola yllä totesikin.

Kertoneeko Grundströmin kirjoitus myös jotain niistä linjauksista, joita hän aikoo oman pestinsä aikana noudattaa. Suurin osa toimittajiksi kouluttautuvista lienee nykyään naisia. Onko hänen ajatuksensa tuoda mukaan lisää sukupuolisensitiivistä journalistiikkaa, kuten esim. tämänpäivän Hesarin juttu, missä oli nostettu esille suurten kaupunkien johdon miesvaltaisuus.

Grundströmin artikkeli Hesarissa poiki HBL:ssä kahden sivun jutun heti lehden alkuun, mikä kuvastaa HBL feminististä journalistiikkaa. Jutussa haastateltiin mm. Tiina Rosenbergiä (queer feministi ja feminist iniativet puolueen perustajajäsen), joka luonnollisesti peräänkuulutti lisää feminismiä suomalaiseen yhteiskuntaan.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Hyi oksennus! Minä rupean kohta vaatimaan kirjoituskieltoa Laasaselle. Olisin paljon onnellisempi, kun en saisi tietää tuollaisista kieroiluista mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset