Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Gradujen tason konkurssi

 • kuva 1
  kuva 1
 • kuva 2
  kuva 2
 • Kuva 3
  Kuva 3
 • Kuva 4
  Kuva 4
 • Kuva 5
  Kuva 5
 • Kuva 6
  Kuva 6

Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntapolitiikan gradu "VASTARINTAA JA VALTAISTUMISTA - Feministinen itsepuolustus radikaalina naisaktivismina" kertoo gradujen tason konkurssista. 

Kuten kuvista 1 ja 2 voidaan havaita, feministisessä tutkimuksessa ei ole tarvetta objektiiviselle tieteelle.

Kuvassa 3 väitetään että "yleistäminen on tapa sortaa naisia" viitataten Laasaseen, eli tähän blogiin.

Kuvassa 4 väitetään kirkkain silmin, että "tasa-arvokeskustelut keskittyvät miesten käsittelyyn miesnäkökulmasta käsin".

Kuvassa 5 väitetään, että "vallitseva kulttuuri ihannoi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa".

Kuvassa 6 väitetään, että ne ihmiset, jotka eivät osallistu feministisen itsepuolustuksen kursseille, ovat usein seksistisiä tasa-arvonvastustajia - päinvastoin kuin kurssille osallistujat. Gradun tekijältä on jäänyt huomaamatta, että koko hänen gradunsa on täynnä seksismiä ja että feministisen itsepuolustuksen kursseille osallistujat eivät esim. hyväksy miesten läsnäoloa samoilla kursseilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Onneksi Laasasen blogeista voi vääntään gradua. Ainakin viittailla niihin :)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mihinköhän tämän gradun tekijä aikoo mennä töihin?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Eiköhän hänelle joku mukava hyväpalkkainen virka järjestetä jostain yliopistosta tai ministeriöstä. Ja me pojat maksetaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Julkista sektoria joudutaan rajusti leikkaamaan. Ei "kaikkeen kivaan" ole enää rahaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #9

Etkö yhtään pelkää, että leikkaukset kohdistetaan sinne, missä tekee eniten kipeää ja nämä "kaikkea kivaa" rälssit säilytetään koskemattomana tai jopa vähän paisutettuna?

Alexius Manfelt

Jos tuot todella on tekstiä gradusta, niin vaikuttaa enemmän kuin köykäiseltä. Mitenkä moinen höpinä on edes voitu hyväksyä? Pitää hakea tuo gradu netistä ja lukaista se.

Yleensä gradujen taso on laskenut ihan kaikissä yliopistoissa. Ne ovat vain usein jonkinlaisia selvityksiä ja yleisiä raportteja, siis ilman tieteellistä näyttöä. Valitettavasti!

Henry Laasanen

Tekstissä on linkki graduun.

Ongelma on lähinnä siinä, että kuvissa 3-6 esitetään arkijärjen vastaisia faktaväitteitä ilman perusteluja. Jos minä olisin graduohjaaja, olisin laittanut gradun tekijän esittämään kunnon lähdeviitteet väitteilleen, jotta faktat eivät olisi pelkkää feminististä mytologiaa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
  «vallitseva kulttuuri ihannoi naisiin kohdistuvaa väkivaltaa»

Tästä näin eilenkin jonkin maininnan jossain, että elokuvakulttuurin katsottiin ihannoivan naisiin kohdistamaa väkivaltaa vain sillä perusteella, että monessa elokuvissa usein hakataan ja tapetaan naisia. Missäköhän se nyt oli.

On tosiaan jännä juttu, että jos dramaturgiassa jo jopa kliseemäisesti motivoidaan protagonistin toiminta sillä, että antagonistit kohdistavat väkivaltaa naisiin, tämä tulkitaan väkivallan ihannointina.

Damn. Jos tarinan juoneksi ei kelpaa naisten suojeleminen, millaisista tarinoista feministit oikein pitävät?

Itse olisin tulkinnut kliseen yleisyyden siten, että naisten suojeleminen vetoaa katselijakuntaan, joka haluaa samaistua naisten suojelijoiksi. Näkisin että tämä pikemminkin kertoo siitä, että kulttuurissamme on vallalla vahva motiivi naisten suojeluun ja kulttuuri ruokkii tätä motiivia aktiivisesti.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Marko Grönroos: - "Damn. Jos tarinan juoneksi ei kelpaa naisten suojeleminen, millaisista tarinoista feministit oikein pitävät?"

Luultavasti semmoisista, missä nainen on se suojelija.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Elokuvissa pahiksen on tehtävä jotain todella pahaa noin 10 - 5 minuuttia sitä ennen, kun sankari lopulta tappaa pahiksen elokuvan viimeisessä taistelukohtauksessa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

En tietty voi omallakaan gradullani juurikaan kehua, mutta onhan tuo nyt jo ihan älytöntä. Kaikista kamalin oli gradu, mistä Laasanen kirjoitti muutama vuosi sitten, mikä käsitteli naisten asemaa pokerin maailmassa. Siinä ihan pokkana esiteltiin väite, että se, että naisille järjestetään omia turnauksia, olisi esimerkki naisten syrjimisestä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ruotsissa tämä tasa-arvo-ongelma on ratkaistu kieltämällä pokerin pelaaminen kokonaan. Kieltoa vastaan protestoi sensuroidulla mainoskampanjalla Svenska pokerförmund

http://youtu.be/s8GW0IOOOM0

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei kokonaan ainakaan. Ainakin Casino Cosmopol Tukholmassa mainostaa tarjoavansa pokeripelejä joka päivä klo 18-05. Tänään klo 18:00 alkaisi 300 kruunun Texas Hold'em -turnaus.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Aika uskomatonta tuubaa nuo tekstikohdat, huhhuh. Minäkään en tajua, miten tuollainen perustelematon, mutuun perustuva ja ääreest tendenssimäinen teksti on voitu hyväksyä gradussa. Kait meidän muiden on (ainakin radikaalifeministien mielestä) vihdoinkin uskottava, että kaikki miehet ovat sikoja ja naiset ikuisia uhreja, maailman tappiin. Ken muuta yrittää sanoa tai todistaa faktoilla, on tuomittava ikuiseen kadotukseen.

Käyttäjän ilekahila kuva
Ilkka Kahila

Kyllä tässä olisi nyt todellakin paikka yhteydenottoon Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntapolitiikan laitokselle.

Miten YLIOPISTON yhteiskuntapolitiikan laitos voi hyväksyä tällaisen tuotoksen opinnäytetyönä?

Timo Härtsi

Älä muuta sano, kyllä tämä touhu on mennyt jo aivan käsittämättömäksi. Tuollainen argumentointi ei menisi läpi edes suomi24 foorumilla, jopa siellä naurettaisiin maha kippurassa.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Takana on hyvä-sisko-verkosto. Tällaisesta syntyy ns. win-win-tilanne, kun naistutkijat siteeraavat toisiaan. Tieteellisissä ja epätieteellisissä piireissä tutkimusten siteeraus on statusta kohottava tapahtuma siitä huolimatta, onko siteerattua kohdetta todistettu mitenkään oikeaksi. Kun valitaan johonkin virkaan henkilöä siteeraukset ovat merkittävässä asemassa arvioitaessa hakijoiden meriittejä. Tällaisten siteerauksien seurantaan on olemassa jopa tietokoneohjelmia, jotka etsivät verkosta tutkimuksia. Siksi kaikki tutkijat pistävät tutkimuksensa verkkoon, että hakuohjelmat löytäisivät ne. Miltei kaikki tohtoriväitöskirjat löytyvät netistä. Joskus aiemmin niitä ei julkistettu, jotta väittelijälle jäi mahdollisuus ansaita rahaa julkaisemalla tutkimuksensa kirjana.

Victor Troska

Tässä mainittu gradu herättää ajatuksen, voiko gradu perustua pelkkään ideologiaan ja olla validi sillä perusteella, että se käyttää uskottavan oloisesti lähdeviitteinään oman ideologiansa mukaisia teoksia.

Esimerkiksi voiko farmasian laitoksella tehdä gradun, joka näkee homeopatian toimivana hoitomuotona ja referoi pelkästään homeopaattisia kirjoituksia ohittaen modernin lääketieteen perusteet.

Kuvassa 1 tuodaan melko suoraan esille gradun lähtökohdat. Ideologia, henkilökohtaisuus ja tieteellisyyden toissijaisuus. Lähtökohdat tuntuvat kertovan enemmän entisen Neuvostoliiton marksilais-leninistisestä tieteestä kuin nykyajan vaatimuksista tieteelliselle ajattelulle, mikä kai sentään on yliopiston tarkoitus.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Tämä vaikuttaa feministisen tohtorinväitöskirjan alulta. Tasa-arvoa koskevat väitökset voivat perustua urbaaniin legendaan, kuten "naisen euro on 80 senttiä", vaikka kyseistä väitettä ei ole todistettu oikeaksi. Ja mitä tekemistä on yleensä viitteillä, kun naistutkimuksen viitteet ovat toisten feministien ajatuksia. Feministisiä naistutkimuksiahan on pilvin pimein ja niistä löytää todistamattomia väitteitä (mutu), joita sitten kierrätetään kehässä niin ettei kukaan enää löydä sellaista alkulähdettä, joka olisi todistettu oikeaksi.

Toisaalta, eihän naistutkimuksessa tarvitse olla yhtään faktaa mukana. Naistutkimukselle riittää, että jostakin naisesta tuntuu joltakin. Se riittää.

Niko Sillanpää

En oikein ymmärrä yllä olevaa pöyristystä, koska kyseessä näyttää olevan tutkimusalansa näköinen tekele, eli ei tieteellisen metodin kanssa mitään tekemistä.

Laajempi ja tärkeämpi kysymys tietysti on, miksi tällaista puuhastelua harjoitetaan tieteellisen korkeakoulutuksen eli yliopistoinstituution yhteydessä ja miksi verorahoja käytetään tällaiseen yhteiskuntaa hyödyttämättömään tai sen puoleen yleistä tietämystä tai ymmärrystä lisäämättömään toimintaan. Eikö tällaista toimintaa ole perinteisesti harjoitettu yhdistyksissä, seurakunnissa tai poliittisissa puolueissa?

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Kaveriarvioidut opinnäytteet ovat uhka objektiiviselle ja rakentavalle tieteelle. Jos perusolettamuksia kaveriarvioidaan, ei voi kohta enää luottaa ajatusrakennelmiin, jotka pohjautuvat aikaisempaan tietoon. Olisi tärkeää kaataa väärät vahvistetut tutkimukset.

Usein tietoon yrittään vaikuttaa polittiseti, ideologisesti, uskomusten perusteella, uskonnon tai henkilökohtaisen mieltymyksen tai rahan takia.

Tämä on siis yleinen huomio.

Jouni Nordman

Miksi naiset kirjtovat väitöstyönsä Suomeks? Sikisi että he eivä joudu näissä feministi höpö höpö jutuissa kansainvaliseen arvostelun kohteeksi, eli pieni kieli ja sen kääntämisen kalleus suojelevat heitä.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kuka oli ohjaaja?? Kuka hyväksyi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset