Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Kirjani alkukolmannes netissä

  • Kirjani alkukolmannes netissä
  • Kirjani alkukolmannes netissä
  • Kirjani alkukolmannes netissä

Tässä kirjani alkukolmannes (s.1 - 90) netistä luettavassa muodossa.

Kirjan lähdeluettelo löytyy täältä.

Kirjan FAQ.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Voisin laittaa nuo jakoon 90 ensimmäistä sivua myös äänikirjamuodossa, suomalaisella puhesyntetisaattorilla luettuna, jos se tekijänoikeuksia kunnioittaen olisi mahdollista. Näin halukkaat voisivat kuunnella tekstin mp3 soittimisetaan tai puhelimestaan.

Victor Troska

Kirkollisverolla kustannettu naisten lehti Kirkko ja Kaupunki julkaisi numerossa 8 artikkelin (http://nakoislehti.kirkkojakaupunki.fi/nakoislehti...), missä väitettiin, että isoissa kaupungeissa on miesten parisuhdemarkkinat. Jutussa vedottiin Anna Rotkirchin kirjaan "Yhdessä-lapsen kasvatus ei ole yksilölaji", ja sen perusteella väitettiin, että koska kaupungeissa on miehiä enemmän, niin avioliittoja solmitaan myöhemmin, lapsia syntyy vähemmän ja avioeroja on enemmän.

Väitteet luovan kuvan (jälleen kerran) naisista uhreina, jotka toivovat elämältään parasta, mutta miehet sabotoivat sen.

Tosiasillisesti kaupungeissa on niiden suhteellisten harvojen a-miesten markkinat, joista nuoret naiset kisailevat. Iso osa miehistä on K&K kuvaaman parisuhdemarkkinan reunamilla eikä heidänn kohdallaan voi tosiaankaa puhua valinnanrunsaudesta.

Lasten tekoon vaaditaan kaksi, kyllä naiset myös omilla valinnoillaan vaikuttavat siihen montako lasta perheeseen syntyy.

Ymmärtääkseni tutkimusten mukaan naiset ovat yleensä avioeroprosessin alkuunpanijoita, joku voisi jopa väittääkin, että miehet ovat naisia romanttisempia.

K&K lehden artikkeli kertoo karulla tavallaan kirkon naisistumisesta ja siitä, mitenkä huonosti Laasasen kirjaa joko tunnetaan tai sen sisältöä vähätellään.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Muista maista, kuten Norjasta, on julkaistu tilastoja, joissa todetaan, että naiset kierrättävät a-luokan miehiä, eli parempituloisia miehiä, ja tämä on tilastojen mukaan johtanut siihen, että yhä useampi mies jää kokonaan lapsettomiksi, kun taas yhä suuremmalle joukolle miehistä syntyy lapsia kahden, tai jopa kolmen eri naisen kanssa.

Tämä liittyy myös siihen ilmiöön, että kun miehet eroavat, niin he uudelleen avioituessaan avioituvat itseään selvästi nuoremman naisen kanssa. Tälle uuden vaimon iälle on laskettu kaavakin: toisen vaimon ikä = Miehen ikä/2 + 10 vuotta.

Toimittajat eivät uskalla vain kirjoittaa tästä asiasta, sillä se herättää ristiriitaisia tunteita naisissa. Esimerkiksi naisten mielestä on suuri vääryys, jos köyhä thaimaalainen avioituu suomalaisen miehen kanssa, "sillä thaimaalaisten naisten mielestä jokainen suomalainen mies on rikas". Ulkomaalaisen naisen kohdalla rahan perässä avioituminen koetaan moraalittomana, mutta jos kaksi suomalaista avioituu samalla tavoin, niin se koetaan hyväksyttävänä. Tätä voidaan perustella mm. sillä, että naisen euro on vain 80 senttiä, ja naisilla on lasikatto, eli naisia syrjitään ja he ovat heikossa asemassa yhteiskunnassa.

Victor Troska

Baumeister taisi kirjassaan Anything good about men mainita, että ihmiskunnan koko historian aikana n. kaksinkertainen määrä naisia on saanut lapsia kuin mitä miehet. Tuo tarkoittaa sitä, että osa miehistä tuottaa jälkeläisiä useamman naisen kanssa ja naisten mahdollisuus vanhemmuuteen on selkeästi suurempi kuin miehillä.
Baumeister taisi esittää jotain lukujakin tyyliin 80 prosenttia naisista ja 40 miehistä on historian saatossa saanut jälkeläisiä.
Tässä asiasta enemmän: http://lesswrong.com/lw/h4e/differential_reproduct...

Käyttäjän ossimantylahti kuva
Ossi Mantylahti

Minulla on tuo kirjasi, mutta kaipaisin siitä sähköistä versiota. Saisiko sen ostaa jostain?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset