Hesarin äärifeminismin kasvot

Elina Grundströmin pääkirjoituskolumnit tarjoavat kasvot Hesarin äärifeminismille.

Feministeillä on tapana vakuutella, että feminismi on myös miesten asiaa ajava tasa-arvoliike. Grundström paljastaa kuitenkin synkän totuuden feministien kauniin sanahelinän takana.

Grundströmin kolumni Elvytys ottaa naisilta ja antaa miehille edustaa radikaalifeminismiä pahimmillaan.

Grundström maalaa sumeilematta miesten töistä kuvan ns. "lapiohommina", jotka "tempputyöllistävät".

  • Elvytysmyönteisyys on raikasta ja radikaalia talouspoliittista ajattelua. Se on inspiroinut myös uutta valtiovarainministeriä Antti Rinnettä (sd). Häneltä on vain unohtunut, että maailma on muuttunut: 2000-luvulla lapiotyöt eivät enää ole järkevää elvytystä.

Grundström yrittää luoda telakkatöistä, tietöistä ja rakentamisesta karikatyyrin, joka ei vastaa millään tavalla todellisuutta.

Tietenkin ihmisiä voi "tempputyöllistää" laittamalla heitä kaivamaan kuoppaa "lapiohommina", jonka voisi tehdä koneellakin. Valtion elvytystyössä kyse ei kuitenkaan ole millään tapaan tempusta, vaan ihka aidosta infrastruktuurin parantamisesta, jonka laiminlyönti on jättänyt runsaasti korjausvelkaa.

Grunström ei edes ymmärrä elvytystyön päämäärää. Handelsbankenin pääekonomisti Tiina Helenius sanoo:

  • Velkaa pitäisi käyttää sellaisiin asioihin, jotka tuottavat kansantaloudelle lisää kassavirtaa pitkällä aikavälillä. Helenius ei pidä aivan kestävänä ajatusrakennelmana rakennushankkeiden ja julkisen puolen palkkojen rinnastamista. Edellinen tuo valtiolle tuloja valmistumisensa jälkeen.

Suurin osa valtion työhön suunnatusta varallisuudesta on käytetty naisvaltaisten työpaikkojen luomiseen. Grundströmin äärifeministisen logiikan mukaan tilannetta ei saa tasoittaa siten, että miesvaltaisten työpaikkojen luomiseen käytettäisiin entistä tasa-arvoisempi osuus rahoituksesta.

Tämän päivän uutinen kertoo, että Rakennusliiton arvion mukaan neljännes alan työntekijöistä menettää työnsä lähikuukausina. Naisvaltaisilla hoitoaloilla on sen sijaan lähes täystyöllisyys. Grundströmin ääriministisen logiikan mukaan naisvaltaisten hoitoalojen työllisyyttä pitäisi kehittää jopa täystyöllisyyttäkin paremmaksi.

Grundström yrittää maalata kuvan rakennusmiehistä, jossa he seisovat tumput suorina suurimman osan työajasta:

  • Suomessa rakentamisen tuottavuus on umpisurkea. Rakentamisen tuottavuus ei ole kehittynyt 30 vuoden aikana juuri lainkaan, vaikka teollisuuden tuottavuus on samaan aikaan nelinkertaistunut. Näin ainakin väittävät Tekniikka & Talous -lehdessä 25. 4. haastatellut asiantuntijat. Heidän mukaansa suomalaisten rakennustyömaiden alihankintakulttuuri aiheuttaa pahimmillaan tyhjäkäyntiä jopa 60–70 prosenttia työajasta. Sellaisesta ei naisvaltaisissa hoitotyöpaikoissa ole puhettakaan. Niissä vallitsee jatkuva kiire.

Grundströmin maalaama kuva miehistä laiskureina naisista kiireisinä ahkeroijina ei perustu muulle tieteelliselle perustalle kuin äärifeministiselle intohimolle hyökätä miehiä vastaan.

  • Työllisyyden ja kansantalouden näkökulmasta naisvaltaiset hoitoalan työpaikat ovat aivan yhtä tärkeitä kuin miesten työpaikat.

Väite on älytön ja se osoittaa, että Grundströmin käyttövoimana toimii pelkkä äärifeminismin ryydittämä miesviha.

Hesarin äärifeministinen linja

Hesari antaa pääkirjoituskolumninsa pahimman luokan luokan äärifeministin käyttöön, joka ei miesvihassaan piittaa minkään sortin faktoista tai taloustieteen ymmärryksestä.

Hesarin viimeisimmätkin uskottavuuden rippeet rapautuvat äärifeministien faktoista vapaan vihapuheen varjoon.

henrylaasanen
Sitoutumaton Jyväskylä

"Jos vaihtoehtoina ovat rikokset, itsemurha, psykoosi ja Laasanen, miksi Laasanen on niin kovin huono vaihtoehto?" (tuukkavirtaperko)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu