Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Äijäfeministin käsitys asevelvollisuuden tasa-arvosta

Antti Rinne turisee Kioski-ohjelmassa seuraavasti:

  • Toimittaja: Onko miesten asevelvollisuus tasa-arvo-ongelma?
  • Antti: Musta se ei ole tasa-arvo-ongelma. Me tarvitaan vahva ja uskottava puolustus koko maahan, mikä tarkoittaa sitä, että me tarvitaan asevelvollisuusarmeija.
  • Toimittaja: Et siis ole sitä mieltä, että asevelvollisuuden pitäisi koskettaa naisia?
  • Antti: Musta siinä ei ole mitään estettä, etteikö se voisi koskettaa myös naisia, mutta mulle se ei ole mikään tasa-arvokysymys. Mun vaimo on esimerkiksi käynyt armeijan ja ollut rauhanturvaajana, jota mä itte en ole tehnyt. Musta se velvollisuutena sopii itse asiassa kaikille, mutta ei mulla ole mitään sitä vastaan, että mennään tällä kyseisellä tavalla, että se on naisille vapaaehtoista.
  • Toimittaja: Miten toi logiikka sopii siihen, että sä olet kuitenkin tasa-arvon kannattaja, mutta tässä kohtaa sukupuoleen kohdistuva valinta ei ole ongelma?
  • Antti: Mun mielestä se vaan jotenkin on sillä tavalla, että periaatteessa me tarvitaan asevelvollisuus ja se lähtökohta on se, että joidenkin täytyy olla asevelvollisia, mutta ehkä tässä mulla on asenteet vielä niin syvällä, että mä näen sen, että tällä tavalla voidaan mennä eteenpäin, mutta mä en näe sitä tasa-arvokysymyksenä ollenkaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Mun mielestä se vaan jotenkin on sillä tavalla..."

- Siinä se tuli! Jotenkin se vain on niin. Jotenkin.

Tommi Mäkinen

jäätävää logiikkaa. ton rinnal sumea logiikka on rautalankaa,,

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Rinne on suorastaan huvittava epeli.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Käsitteitä, jotka ovat toki olemassa yhdyssanoina ja keinotekoisina synteeseinä, mutta joita yhdistää epäluonnollisuus: kalakukko, sikanauta, tunneäly, äijäfeminismi.

Käyttäjän Veli kuva
Veli Karimies

Tyhjiä sanoja Rinteeltä. Rinne ei tiedä mitä tasa-arvo tarkoittaa, mutta on trendikästä olla tasa-arvon kannattaja, joten hän on, vaikka todellisuudessa hänen ajatuksensa ovat tasa-arvon vastaisia. Tyhjiä sanoja.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Olen kerran väitellyt kiihkofeministin kanssa naisten pakollisesta armeijapalveluksesta, koska uskon sen olevan aitoa tasa-arvon toteutumista ilman etuoikeuksia. Feministi oli jyrkästi näkemystäni vastaan ja perustelu oli se, että "armeijan käynti merkitsee joutumista sotaan ja koska sota on väärin, niin naisia ei saa pakottaa sotaan ja siksi pakollinen armeijan käyminen ei ole mitään tasa-arvoa". Että sellaista feministilogiikkaa - melkein yhtä pätevää kuin Rinteen tyhjänä kumiseva poliittinen höpö-höpö -retoriikka.

Käyttäjän mahedstr kuva
Matias Hedström

Rinne:

"mutta ehkä tässä mulla on asenteet vielä niin syvällä, että mä näen sen, että tällä tavalla voidaan mennä eteenpäin, mutta mä en näe sitä tasa-arvokysymyksenä ollenkaan."

Et tietenkään näe, koska feminismi/naiset eivät ole tehneet siitä tasa-arvo kysymystä ja olet täysin heidän talutusnuorassa.

Ainoa mikä tässä nyt tuli täysin selväksi on se että Rinne ei ole paljon päätään vaivannut ajattelemalla sukupuolirooleja ja tasa-arvoa. Koska jo 10 vuotias näkee ristiriidan feminismin "samat oikeudet ja velvollisuudet" puheen ja ainoastaan miehille pakollisen asevelvollisuuden välillä.

Mutta miksi tässä kysymyksessä on hyväksyttyä sivuttaa "samat velvollisuudet" periaate mutta ei muissa? Tämähän avaa oven sille että kaikki voi mielensä mukaan valita tasa-arvosta vain miellyttävät ja hyödylliset asiat, ilman haittoja ja tilivelvollisuutta, kuin rusinat pullasta.

Mitä Rinteen ajattelun mukaan on väärää seuraavassa ajatuksessa:

Mulla on asenne että naisten paikka on kotona niin syvällä, ja näen että tällä tavalla voidaan mennä eteenpäin, mutta mä en näe sitä tasa-arvokysymyksenä ollenkaan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Terve Henry! Lyseon-poika Hirvimäki on ihaillut sun äijämeininkiä monesti. Käypä katsomassa missä mulla jutut menee nykyisin - jotain äijämeininkiä mun vallankumousprojektissa, ehkä;-)? Samassa kaupungissa ainakin ollaan - http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1924...

Käyttäjän mahedstr kuva
Matias Hedström

Rinteen kuva tasa-arvosta on hyvin edustavaa feministiselle "tasa-arvo on naista varten"-käsitykselle, jossa tasa-arvo nähdään ainoastaan asiana jonka on palveltava naisia, eikä jonain joka on myös miehiä varten ja voi vaatia jotain naisilta. Käsityksen voisi kiteyttää seuraavasti:

Mies, älä kysy mitä tasa-arvo voi tehdä puolestasi, vaan mitä voit tehdä tasa-arvon puolesta.

Nainen, älä kysy mitä voit tehdä tasa-arvon puolesta, vaan mitä tasa-arvo voi tehdä puolestasi.

Rinne ei ole edes vielä herännyt ajatukselle että tasa-arvossa naisiltakin vaadittaisiin jotain ja että tasa-arvo olisi myös miehiä varten.

Itse uskon että useimmiten kun tämä tajutaan, luovutaan myös samalla tasa-arvo puheesta, ainakin naisten tapauksessa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Lepyttyäni sen verran, että sormistani pääsee muutakin kuin vihakirjoittelua, koetan samaistua Antti Rinteeseen.

SDP:n puheenjohtaja syrjäytti hienon ja tyylikkään naispoliitikon, Jutta Urpilaisen. Valintansa yhteydessä Rinne leimautui nimenomaan miesten ratkaisuksi, jota katsottiin tarvittavan vastaiskuna perussuomalaisille - äijäpuolueelle.

Rinne ei tietenkään halunnut luopua demareille äänestäjinä tärkeistä toimihenkilönaisista, ja uusi puheenjohtaja ilmoittautui ikään kuin kaksineuvoiseksi olennoksi, äijäfeministiksi.

Antti Rinne voi hyvinkin olla tasa-arvon kannattaja tietyssä määrin, mutta ei ehdottomasti. Jos suomalainen puoluejohtaja vaatisi joko miesten varusmiespalvelusta vapaaehtoiseksi tai naisten inttiä pakolliseksi, hän saisi täydet tasa-arvopisteet, mutta joutuisi välittömästi vaikeuksiin puolustus- tai budjettipoliittisesti. Ja entäpä ne naisilta saadut äänet; menetettävää olisi todella paljon, kun mukavuudenhaluiset tytöt huomaisivat kutsuntojen kaikkine seurauksineen uhkaavan.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Tähän kaikkeen voisi sopia jonkinlainen lausunto. En tosin tiedä mikä se voisi olla.

Käyttäjän mahedstr kuva
Matias Hedström

@TuomoGren

Toi oli aika hauska:

"Naisen euro on kahdeksankymmentä senttiä. Alempitasoisen miehen viisi senttiä. Tämäkin on liioittelua. (Mitattu kivespussien juuresta.)"

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Äijäfeministi? Hehheh, ekan kerran kuulin ko. termistä. Onko se sama asia kuin ladamersu tai usavenäjä?

Pauli Pohjanjousi

Hyvin ovat feministit saaneet tuonkin (heikkoluonteisen) äijän käännytettyä puolelleen. Todistaa hyvin kuinka feministit eivät aja lainkaan miesten asioita eivätkä täten tasa-arvoakaan. Kaikista surullisimpia tapauksia ovat kuitenkin tuollaiset "äijät".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset