Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Taideyliopiston rehtori Rosenberg paljasti karvansa

 • Taideyliopiston rehtori Rosenberg paljasti karvansa

Taideyliopiston rehtori ja arkkifeministi Tiina Rosenberg osallistui viikon sisään kahteen radiokeskusteluun eri miesten kanssa. Toinen keskustelijoista oli kielten tutkimuksen professori Janne Saarikivi ja toinen kansanedustajuudesta luopunut vihreiden Oras Tynkkynen:

Professori kuvailee keskustelua seuraavasti

Professori Janne Saarikivi kuvailee radiokeskusteluaan (16.4) Rosenbergin kanssa seuraavasti Facebookissa:

 • Aika, öö, kiintoisa henkilö näyttää olevan tuo Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg. Kävin keskustelemassa mm. hänen kanssaan radio-ohjelmassa. Tarkoitus oli puhua sivistysvaltiosta. Mutta ennen kuin päästiin edes studioon asti, hän ilmoitti minulle, noin 5 min. käytäväkeskustelun pohjalta, että ei pidä minusta, eikä usko, että olen Helsingin yliopistossa töissä. Tähän mennessä olin syyllistynyt ilmeisesti siihen, että en osannut päivitellä Timo Soinin katolilaisuutta pahansuovalla tavalla, minkä lisäksi oli käynyt ilmi, että tunnen Jussi Halla-ahon, jota kieltäydyin kutsumasta fasistiksi paatoksellisen päänpuistelun tiimoilla.

  Tämän jälkeen siirryimme studioon. Rva rehtori alkoi tiukkaamaan ohjelmaa vetävältä toimittajalta, kuka tämä henkilö (siis minä) oikein olen ja että hän ei halua keskustella kanssani mistään. Hän on kuulemma Suomessa saanut nähdä aivan liikaa näitä persuja ja muita suomalaisen mieskulttuurin surkimuksia, joiden kanssa hän ei lainkaan halua keskustella, ja joihin ei ole syytä käyttää mitään aikaa. Studiossa oli hyvin tunkkainen ja ahdistava tunnelma.

  Saatuaan jotain vastauksia ("no tämä Saarikivi on tämmöinen tutkija tuotanoin suomalais-ugrilainen päläpälä") reht. Rosenberg kuitenkin suostui pistämään luurit päähänsä ja keskustelemaan. Ensimmäisenä hän sitten alkoi keskustelussa pitkästi paasaamaan siitä, kun Suomi on niin suvaitsematon maa kuulkaa, että on tunkkaista ja ahdistavaa.

  Aivan öö priceless kokemus ja kyllä on Taideyliopistossa ainakin performanssitaide hyvissä käsissä, onnea vaan hienosta johtajavalinnasta.

Professori analysoi keskustelua lisää:

 • Sitten on vielä sellainen asia, että kun ihminen kohotetaan tiettyyn asemaan, esimerkiksi professoriksi, kansanedustajaksi tai yliopiston rehtoriksi, niin "provoilu" ja ilkeily muuttuvat entistä ikävämmäksi asioiksi. Ihmiseltä, jonka kuukausiansiot lienevät jotain 9000 - 10 000 euron luokkaa saa luvan olettaa, että hän suhtautuu asiallisesti ja viilipyttymäisesti kaikkiin ihmisiin, myös niihin henrylaasasiin ja halla-ahoihin, joita oikeasti inhoaa. Tällainen velvollisuus kuuluu nähdäkseni hänen hyväpalkkaisen ja arvostetun asemansa varjopuoliin. Ihmisellä, joka on vastuussa satojen työntekijöiden ja tuhansien opiskelijoiden luovasta työstä, on velvollisuus olla suhteellisen neutraali suhteessa erilaisiin näkemyksiin, jotka koskevat vaikkapa poliittisia intohimoja, ihan jo siksikin, että on aivan selvää, että jossain Taideyliopistossa on yllin kyllin kaikkien mahdollisten poliittisten kantojen edustajia niin opiskelijoissa kuin henkilökunnassa. Tämä on myös syy, miksi laitoin tämän ilkeän päivitykseni julkiseksi. Minulle oltiin ilkeitä - mielestäni ilman, että olisin antanut siihen aihetta - ja minut haluttiin tuomita ennakkoluulojen ja mututuntuman, varmaan ulkonäön, pukeutumisen, sukupuolen tai oletetun puoluekannan perusteella. Se oli ikävä, nöyryyttävä, paskamainen kokemus. Ja tuomitsija oli henkilö, jonka asemassa se on erityisen vastenmielistä, mikä tekee asiasta ns. "yleisen" kysymyksen. Tällaista ei yksinkertaisesti saa tapahtua, kun on kyse korkeasta virkamiehestä. Kuten tuolla kirjoitin, minulle on aikaisemmin käynyt samoin Venäjällä. Olen ollut siinä uskossa, että meillä on parempi virkamieskunta ja parempi hallinto sekä empaattisempi yhteiskunta. Ei ole näköjään. Henkilö, joka paasaa suvaitsevaisuutta, osoittautuu itse äärisuvaitsemattomaksi. Huhhei ja hyhhyi yök.

Parhaita paloja keskustelusta Tynkkysen kanssa

Rosenbergin keskustelu Tynkkysen kanssa on kuunneltavissa täällä (19.4). Seuraavassa parhaita paloja litteroituna keskustelun lopusta:

 • Tynkkynen: Mä itse tuun hyvin toimeen sellaisten henkilöiden kanssa, kuten James Hirvisaari, Olli Immonen, Jussi Halla-aho tai Juho Eerola...
 • Rosenberg: Herrajumala!
 • Tynkkynen: Pitää kuunnella muita ja altistua keskustelulle...
 • Rosenberg: Tää on tämmöistä suomalaista keskustelua. Jos sä suomalaisena vihreänä oikeesti käytät aikaa henkilöihin, kuten Hirvisaareen tai Halla-ahoon, niin mä toivotan Vihreille menestystä vaaleissa, koska se ei ainakaan ole mun puolue. Mä lähden nimenomaan siitä, että jos ihmisillä, joilla on tämmöinen track record politiikassa... Sulla ois varmaan ollut parempaakin seuraa eduskunnassa, mun täytyy sanoo se tässä... Halla-ahohan on siis hyvin koulutettu fasisti, hän vastajihadisti ja hän on ollut saman tyyppisissä organisaatioissa kuin Anders Behring Breivik. Puhutaan Hirvisaaresta ja hänen tekemisistään, siinähän ei ole mitään inhimillistä. Siinä on hyvä syy, ettet sä jatka eduskunnassa, jos tää on se lähtökohta poliittiselle keskustelulle.
 • Rosenberg: Ruotsissahan kaikki puolueet tekivät pesäeron Ruotsindemokraatteihin... Nythän ne on eduskunnan puhemiehinä ja silloin kun ne eivät hakkaa ihmisiä kaduilla tai tee muuta rasistisia tai tai muita rikoksia, niin sit ne istuu välillä eduskunnassa... Mä olen tosta kommentista niin järkyttynyt, että mä ajattelen - What I am doing here!
 • Rosenberg: Tän keskustelun aikana kävi todella selväksi, miksi mä en koskaan voisi olla Vihreissä. Ehkä siinä on jotain totta, että sitä pidetään jonain Kokoomuksen puisto-osastona, kyllä toi niin porvarilliselta puheelta kuulosti.
 • Rosenberg: Kun sä lähdit Hirvisaareen ja Halla-ahoon, niin mä ajattelin, että okei. Tää on toinen keskustelu tällä viikolla, kun mä just näitä miehiä puolustetaan - yksi mies on puolustamassa näitä miehiä. Täähän on Suomelle todella pelottavia uutisia. Jos tällä linjalla ollaan, että me pidetään näitä harmittomia fasistipoikia ja jotenkin pykätään niille sitä itsetuntoa, jota noita hiljaisilla pojilla ei ole. Hiljaisuudessaan ja syrjäytyneisyydessään nämä miehet tuottavat Suomelle sitä uusfasismia. Jos mä oisin Vihreiden puoluejohtaja, niin mä ottaisin sua korvasta ja antaisin sulle pienen ideologisen läksytyksen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

33Suosittele

33 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Elijas Bijur

Voiko tämä tai nämä keskustelut olla edes totta. Eikö meillä Suomessa ole sellainen hieno maailmankuva, jossa asiat riitelevät vaan eivät miehet? Minusta on hyvä, että oras tulee toimeen esim. James Hirvisaaren kanssa.

Vai onko nyt niin. että tämä toimeen tuleminen koskee vain miehiä, naiset, varsinkin tuo mainittu rehtori, ei taida tulla toimeen edes itsensä kanssa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Hauskaa, mutta onko edes koko oppilaitos tarpeen yhteiskunnan kustantamana?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kyllä tämä oppilaitos, joka muodostettiin yhdistämällä Sibelius-akatemia, Kuvataideakatemia ja Teatterikorkeakoulu, on hyvin tarpeellinen. Se ansaitsisi myös pätevän rehtorin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Onko se tarpeellinen yhteiskunnan kustantaman ja siinä laajudessa kuin nyt?

Kaiketi eletään ajassa jolloin kaikki vanhan pitäisi kyseenalaistaa ja katsoa voidaanko tehdä toisin. Aika kyllä muuten katsoo sen puolestamme kun tulevaisuudessa olemme pakkotilanteessa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #7

Minun mielestäni on. Taideyliopisto on varsin pieni yliopisto. Sen suurin osa, suunnilleen 2/3 opiskelijoista, on Sibelius-akatemia. Loppu jakautuu jokseenkin tasan Taideakatemian ja Teatterikorkeakoulun kesken. Sillä on tärkeä kulttuuritehtävä ja se ansaitsisi pätevän rehtorin. Mielellään suurimman osa-alueensa eli musiikin alueelta.

Tiina Rosbergin tausta, jokseenkin kyseenalainen sellainen, on teatteri korkeakoulun puolella. Rosberg on kunnostautunut lähinnä kopiointi- ja riitelyaloilla. Rosenberg oli kopioinut teokseensa Byxbegär (2000) sanatarkasti kahden muun tutkijan tekstiä tätä kertomatta. Hän ei myöhemmin edes korjannut asiaa kirjansa seuraavassa painoksessa. Rosenberg on ruotsalaisen Feministiskt initiativ -puolueen perustajia, mutta joutui eroamaan henkilöristiriitojen takia, kun hänen mielipiteensä olivat liian radikaaleja puolueeseen. Näytöt akateemisesta pätevyydestä ja yhteistyökyvystä ovat kaikkea muuta kuin vakuuttavat.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #9

Mielestäni ei. Enkä näe mitään mikä pysäyttäisi velkaantumisen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #9

Tuo on kyllä käsittämätöntä että plagioimalla toisten tekstejä voi päästä yliopiston rehtoriksi asti. Niin Rosenberg kuin hänet valinneet tulisi erottaa samantien virkapaikoiltaan.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiina_Rosenberg

Kim Leino Vastaus kommenttiin #9

Kulttuuri ei missään muotoa kuulu valtion tehtäviin. Taiteen on pystyttävä perustelemaan itse oman tarpeellisuutensa, eikä seistä veronmaksajien harteilla.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #43

Ne, jotka valtion taidemäärärahoista ovat päättäneet, ovat sitä mieltä, että taide on perustellut tarpeellisuutensa. Mikä tässä on vaikeaa ymmärtää?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tätä voisi kuvailla , paljasti karvansa ennen ajelua...huh huh , mulla varmaan joku fiksaatio!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Järkyttävän huonoa käytöstä Rosenbergiltä. Vaikka olenkin agnostikko, niin mieleeni tuli heti tuota tekstiä lukiessani lause suoraan raamatusta; "Kuka itsensä ylentää, niin hänet alennetaan."

Elijas mainitsi tuolla aikaisemmin, että naiset tulevat toimeen kanssaihmisten kanssa nähtävästi huonommin kuin miehet ja se näyttää kyllä pätevän pitkälti täällä Puheenvuorossakin. Naiset tarttuvat liian helposti yksittäisiin sanoihin - näkemättä kokonaisuutta ja helvetti on irti.

On kai muotia olla räväkkä nainen, eikä mikään nynny seinän vierellä empaatisesti räpiköivä luuseri - nyt on kova halu vain näyttää rohkealta älyköltä, joka ei pelkää olla missään tilanteessa juuri niin ilkeä kuin sattuu huvittamaan. Minkälaisen ihmisen mallin me annammekaan lapsillemme, joka näkyy kuulemma jo nyt myös nuorten tyttöjen käytöksestä. Sääli...

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Kuuntelin tuon podcastin, tuo Rosenberg on kyl ihan sekasin.

Käyttäjän HannuHillo kuva
Hannu Hillo

Kerokaa vielä minulle, mikä instanssi tai korkea päättäjä on tämän Madame Arroganssin pallilleen nimittänyt? Kelpaisi suoraan rehtoriksi Pietarin trollitehtaaseen.

Matias Härkönen

Taideyliopiston hallitushan tuollaiset päätökset tekee. Sen sijaan Paavo Arhinmäki nosti puoluetoverinsa suoraan taideneuvoston johtoon.

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1305643363248

Jokainen voi vain miettiä, "millaiselle" taiteelle rahaa jaetaan tuon jälkeen.

Matias Härkönen

Arvostukseni Oras Tynkkystä kohtaan nousi juuri radikaalisti.

Käyttäjän JaniTiainen kuva
Jani Tiainen

Rosenbergin vuonna 2013 alkaneesta viisivuotiskaudesta kiitokset kuuluvat silloiselle kulttuuriministerille Paavo Arhinmäelle.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Tällaisia Rosenbergin kaltaisia, rehellisesti omia itsejään olevia ihmisiä tarvittaisiin lisää. Maailma olisi paljon mukavampi paikka.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Hyvä vitsi. Mutta oikeasti tällaisia ideologiset kliseet itseensä imeneitä ja jokaisessa repliikissään aatteellista vahvistautumista tavoittelevia "kulttuurivaikuttajia" ei tarvitse kukaan muu kuin toinen samanlainen "itsenäinen ihminen".

Se itsenäinen ihminen on siis sellainen joka on on valanut jalkansa johonkin aatteelliseen astiaan ja seisoo sitten omilla jaloillaan horjumatta. Astian maku on makea.

Ne ovat nämä kulttuurikeskustelut nykyään yhtä leimaamista. Leimat lentävät ja niitä liimataan sitkeällä syljellä sen verran paksusti ettei mitään yleisinhimillistä enää jää näkyviin.

"Rasisti!" "Fasisti!" "Persu!" Maailma on taas täynnä noitia, ja noitaoikeudenkäynnit lynkkausmielialoineen kytevät. Ei noidilta kukaan kysynyt ovatko he noitia. Eikä kukaan uskossaan vahva epäillyt etteikö noitia olisi olemassa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Hyvä Seppo, pitkästä aikaa! Tämä palsta tarvitsee Oikkosta.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

"Täähän on Suomelle todella pelottavia uutisia. Jos tällä linjalla ollaan, että me pidetään näitä harmittomia fasistipoikia ja jotenkin pykätään niille sitä itsetuntoa, jota noita hiljaisilla pojilla ei ole."

Minusta on todella pelottavaa, että tälläinen henkilö on päästetty Suomeen ja jätetty toimittamatta asianmukaiseen hoitoon. Itsetunto on kyllä kohdalaan, jos nyt megalomaniaa ja narsistista persoonallisuushäiriötä haluaa itsetunnoksi tituleerata. En ole suuri "vihapuhelakien" ystävä, mutta jos niitä nyt on säädetty, niin eikö niitä pitäisi soveltaa yhtäläisesti kaikkiin kansalaisiin? Siitä huolimatta, että kyseisten ihmisystävällisyyden kukkasten laususkelijan henkinen terveys ja kapasiteeti huomioon ottaen voidaan aivan perustellusti asettaa kyseenalaiseksi.

Jos en olisi aikaisemmeinkin lukenut tämän tädin edesottamuksista, olisin todennäköisesti pitänyt tätä parodiana "suvaitsevaistosta".

Käyttäjän vivelu kuva
Ville Lukka

2015 vuoden sketsihahmokisan pelinavaus. Tässä on ennakkosuosikki.

Niko Sillanpää

Tuskin irtoaa, koska kristakososille itselleen -- näille (Rosenbergin edustamille) pyhyille arvoille ja ideologioille -- nauraminen on vaikeaa jos kohta mahdotonta.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Taideyliopiston rehtorin valitsee taideyliopiston hallitus. Alla olevasta linkistä löytyy (tietääkseni) Rosenbergin valinnan aikaisen hallituksen puheenjohtaja ja jäsenet. He kantavat täysimääräisen vastuun Rosenbergin puheista.

http://taideyliopisto.fi/node/3018

Taideyliopiston nykyisen hallituksen kokoonpano löytyy tästä:

http://www.uniarts.fi/uutishuone/karri-kaitue-taid...

Nykyinen puheenjohtaja on yhtä kuin Capmanin hallituksen puheenjohtaja (Karri Kaitue). Mitä tästä päättelemme? Taide ja kiinteistöpelaaminen ja siihen vielä Rosenbergin puheet.

Taiteen ja taidekoulutuksen merkitys, rooli, vastuu, etiikka?

Niko Sillanpää

Tarkoittanee sitä, että kyseisellä ei-tieteellisellä alalla meritoitumisen mittaaminen on haastavaa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Yritin jatkaa kommenttiani toteamalla että Taideyliopiston nykyhallituksen varapuheenjohtaja Kai Seikku on yhtä kuin Okmetic, Hasan & Partners, Verkkokauppa.com ja Teknologiateollisuus.

Yliopistolaki (Kataisen fantastinen), joka mahdollistaa yliopistojen hallitusten ja rehtorien tällaiset valinnat, on äärettömän tuomittava.

On turha kysellä luottamusta yliopistoihin, tällaiseen taidekoulutukseen, tuskin enää taiteeseenkaan.

Jouni Nordman

Hyvä esimerkki miten feministi ajattele, sillä taita henkilö olla Ruotsin feministi puolueen perustajia. Eli Suomesta ei löytynyt hullua naista muuten, niin piti valita aatemaailman antautuman koulutuksen käynyt paluumuuttaja.

Huolestuttava tässäkin on Ruotsin huono keskustelu kulttuuri, joka tuottaa näitä rajallisesti ajattelevia akateemisia.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ei voi kaikkia feministejä hänen takiaan leimata. Tämä henkilö vaikuttaa vain poikkeuksellisen hankalalta tyypiltä.

Jouni Nordman

http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Feministinen_aloite

Eli kyllä samankaltaisuus on yleensä puolueen perustamisen takana, jossa yksi perustajista näköjään edustaa toisen sukupuolen tuomitsematta pelkän olemisen takia.

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

Rosenbergin ajatteluun ja argumentointitapaan voi tutustua Kalle Haatasen ohjelmassa 18.10.14 Yle Areenasta. Kallen ei tarvinnut juuri kysymyksiä keksiä. "Kehuin" Rosenbergia blogikirjoituksessani "tasa-arvo ja tasa-arvo"

http://ollisaarinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17988...

Sari Haapala

Oras Tynkkynen käyttäytyi sivistyneen valtiomiehen tavoin, kun taas Rosenberg vei moukkamaisella ja sivistymättömällä esiintymisellään sekä feministinä esiintyessään feminismiä valovuoden taaksepäin.

Mika Selin

Vaikka juuri Oras Tynkkynen ja Pekka Haavisto edustaa arvomaailmaa joka on mulle täysin vieras ja ajattelen juuri päinvastoin niin kunnioitan heitä ihmisinä koska he osaavat keskustella ja ottavat huomioon myös toisenlaiset ihmiset. Tälläistä keskustelua Suomi tarvitsee jos halutaan nousuun.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Telaketjuilmestyksen taustalla on iso plagiointitapaus. Meillä oli myös takavuosina samantapainen juttu. Nimeltään Calle Öhman. Eikö tämän femakon osalta voitaisi toimia samalla tavalla kuin Callen suhteen ?

Käyttäjän MiikkaLehtoaho kuva
Miikka Lehtoaho

Maassa maan tavalla. Suomi alkaa olla kohta harvinaisen onnistunut maa siinä, miten keskinkertaisuuksia (keskinkertaiseen ajatteluun itsensä ehdollistaneita, ei siis ole mikään henkilöön tai hänen älykkyyteensä kohdistuva piikki) istuu melkein jokaisen laitoksen ja organisaation johtopaikalla. Melkein minkä tahansa suuren lehden päätoimittaja kirjoittaa lähes järestään omituisempia ja puolueellisempia ja tylsempiä juttuja kuin henkilöt hänen alaisuudessaan. Näin niin kuin esimerkkinä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Eikös tämä Rosenberg ollut myös Simon Elon kanssa keskustelemassa Pressi-klubissa syksyllä. Elo kertoi, ettei Rosenberg suostunut lähetyksen jälkeen perinteiseen yhteiskuvaan hänen kanssaan.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Olen pannut merkille, että ne jotka pitävät itseään kaikkein suvaitsevaisinpina ovat niitä jotka yrittävät vetää maton niiden alta joita eivät halua noteerata mitenkään...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olikos tämä se sama Rosenberg, joka Pressiklubin debattijaksossa sanoi, ettei ole ikinä samaa mieltä mistään asiasta Simon Elon kanssa? Niin että jos Elo toteaa rankkasateen, väittää Rosenberg näkevänsä vain poutapilviä.

Käyttäjän MarkkuJrvinen1 kuva
Markku Järvinen

Tällaisen naisen korruptionimitys kertoo paljon myös Arhinmäestä.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Rosenberg on itselleni, ensimmäinen konkreettinen esimerkki itseään sivistyneenä pitämästä ihmisestä joka suvaitsee julkeasti halveksua kaikkea sitä mitä hän itse ei koe edustavansa.

Itse olen elänyt vakaasti siinä harhaluulossa että tuollaisella asenteella ja käytöksellä varustautunut on suppeasta kokemuspiiristään johtuen yksisilmäinen ja käytökseltään epäasiallinen moukka,
eikä suinkaan sivistynyttä akateemista kansankermaa.

Tuollaista puhetta kuulee joskus baaritiskillä kun vahvasti ärräpäissään oleva satamajätkä alkaa rehvastella minkä kaikkien ajatusmallien edustajat hänen mielestään pitäisi käyttää uuden terminaalin täyttömaana.

Pauli Pohjanjousi

Ei saakeli mikä über-feministi :D. On muuten hyvin tyypillisen näköinen sellainenkin jos saan mitenkään yleistää. Halla-Aho on suvaitsevuuden Gandhi tuohon muijaan verrattuna. Tämähän olisi ollut Iltasanomien ykkösuutinen jos tuo taide-mikälie-rehtori olisi ollut mies ja raivonnut naisista ja vihervassareista samaan sävyyn ja hänet olisi revitty artikkelissa riekaleiksi.

Marja Lunnas

Luin Wikipediasta, että Rosenberg oli kopioinut väitöskirjaansa pitkiä pätkiä eikä suostunut edes korjaamaan virheitään, kun pyydettiin. Tavallisesti opiskelija erotetaan tästä, mutta Rosenberg sai professuurin. Miksi tuollainen valittiin arvovaltaisen laitoksen johtoon? Miksi esim. HS ei arvostele tätä, joka on väärä valinta ja huonoin perustein valittu kallispalkkaisen virkaan. Sivistymätön ja epäpätevä. Huonoin profesori Suomen historian aikana.Miksi virkamiehet eivät asetu vastustamaan näitä liittoumia, silloin kun on huono tulossa työhön?

Käyttäjän jarviriina kuva
Riitta Järvi

Väliin jo horjuva uskoni Suomen yhteiskuntaan parani, kun Rosenberg sai kenkää.

Kuulin Saarikiven ja Rosenberg " keskustelun " enkä ymmäränyt sanaakaan Rosenbergin puheesta, vaikka molemmat puhumme suomea.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Yritän tutkivaa journalismia:

Tiina erosi Taideyliopiston rehtorin virasta ja muutti Ruotsiin, missä saa olla vapaasti oma itsensä.

http://www.hs.fi/kuukausiliite/a1443670264678?jako...

"Miksi hän sitten häipyi?

"Sen takia, että mulla ei olisi ollut Suomessa mitään tulevaisuutta", Rosenberg vastaa. Tarkempaa selitystä hänestä ei irtoa. Hän ei suostu kertomaan edes sitä, vaikuttivatko hänen julkiset kannanottonsa eroon, mutta jotain voinee päätellä siitä, miten hän kuvailee nykyistä elämäänsä Tukholmassa.

"Nyt mulla on taas mahdollisuus olla vapaa ja oma itseni."

Millä tavalla et Suomessa ollut vapaa?

"Työtehtävä vaati jotain muuta.""

------------------------

Jo syksyllä Tiina erosi feministipuolueen johtoelimistä, koska ei enää voinut kokea olevansa vapaa toteuttamaan omaa itseänsä politiikassa ja rupesi sukupuolitutkijaksi yliopistossa.

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tiina...

"Maassa, jossa puolueet vielä puolisen vuotta sitten keskenään kilpaillen nimittivät itseään feministisiksi, on feminististä tullut haukkumanimi. Yhdeksi syyksi tähän Rosenberg arvelee sen, että monisäikeinen feministinen keskustelu sopii huonosti konsensushakuiseen kulttuuriin, jossa poikkeavat näkemykset koetaan häiritsevinä.

Tiina Rosenberg tuo kirjoituksessa esiin useita itseensä ja muihin sukupuolitutkijoihin kohdistuneita hyökkäyksiä. Hän kertoo muun muassa saaneensa tutkimuslaitos Timbrolta kirjan, jossa päähenkilö toisensa jälkeen katoaa. Rosenberg sanoo tehneensä asiasta rikoslmoituksen."
---------------------------------------

Nähtäväksi jää, kuinka ilmeinen äijäfoobikko, Tiina R., voi tuntea itsensä vapaaksi sukupuolitutkimuksessa.

Kannattaisi varmaan tutkia ensiksi muita kädellisiä kuin ihmisiä sukupuolisuuden suhteen, jotta saisi enemmän etäisyyttä aiheeseen ja sitä kautta puolueetonta näkemystä.
Ehkä Tiina huomaisi, että apinalauman naaraat saattavat hyvinkin pyllistellä vieraille uroksille, kun sen sijaan urosten tehtävänä on ajaa tunkeilijat tiehensä. Huomaisi myös, että kun vieraat urokset yrittävät tunkea reviirille, alkaa sietämätön rähinä. Huomaisi myös, että tämä on luomua tämä, jos mikä. Nythän feministit yrittävät saada miehet käyttäytymään luonnon vastaisesti, kun vaativat miehiä amputoimaan oman reviiriviettinsä.
---------------------------
On olemassa sellainenkin mahdollisuus, että Tiina pohjattomassa äijävihassaan toivoo Suomeen miljoonaa miestä muualta, jotta syntyisi jumalaton rähinä ja äijät tappaisivat toisensa. Tutkimattomat ovat suvaitsevaisten aatokset.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

Miten ilmeisesti äijäfobiasta kärsivä voisi olla oma itsensä sukupuolitutkimuksessa? En ymmärrä.

Tiinalle kyllä löytyisi ala, missä voisi olla vapaasti oma itsensä. Suosittelisin siirtymistä sukupuolitutkimuksesta sukupuolentutkimukseen. Broilerkanaloissahan tutkitaan kananpoikasten sukupuoli varsin pikaisesti, alle viidessä sekunnissa kussakin tapauksessa. Tuottavuussyistä vain naaraat jätetään henkiin.

Tiina voisi lyödä siinä käytännön tutkimuksessa kaikki aiemmat aikaennätykset, mutta hän voisi tuntea itsensä vapaaksi myös tutkiessaan, miten sukupuolenmäärittelyä voisi tehostaa vielä entisestäänkin.

-------------------
Ehkä minun itseni olisi pitänyt aikoinaan ryhtyä ammatinvalinnanohjaajaksi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset