Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Rehtori Rosenberg töräyttää jälleen

  • Rehtori Rosenberg töräyttää jälleen

Litteroin Tiina Rosenbergin lausumien parhaita paloja (Oras Tynkkysen kanssa käydystä keskustelusta) aikaisemassa postauksessa.

Rosenbergin uusin radioesiintyminen löytyy Areenasta, jossa kulttuurin ja sivistyksen reunaehdoista keskustelevat kirjailija Sirpa Kähkönen, Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg ja tutkija Janne Saarikivi.

Rosenberg lausuu ohjelmassa seuraavasti (aikavälillä 3.30-37.00):

  • Kyllä mä pidän Suomea hyvin taantumuksellisena maana. Suomihan on tämmöinen äijävaltio. On ihan järkyttävää katsoa meidän johtavia poliitikkoja, miten naiset tippuu yksi toisensa jälkeen.
  • Sit toinen asia mihin kiinnittää huomiota erityisesti Suomessa on tää sulkeutuneisuus... Mä ajattelen, mikä meitä oikein riivaa?
  • Se mikä on kaikkein älyttömintä kehitystä Suomessa viime vuosina - ja sehän on yleiseurooppalaista - on fasismin uustulo. Sitä kutsutaan uusfasismiksi, mutta sehän on se vanha. Ja sitten mediamaailmassa täysin kritiikitön suhtautuminen perussuomalaisiin tai populisteihin ylipäätään, uusoikeistolaisuuteen, uusfasismiin. Se on mun pelko, että taantumuksellinen kulttuuri jyrää nekin vähät edistykselliset idut, mitä nyt on kuitenkin.
  • Ihmisoikeuksistahan Suomessa ei voi juuri edes puhua, koska Suomi ei ole koskaan puolustanut ihmisoikeuksia.
  • Kun me katsotaan näitä meidän poliitikkoja, nimenomaan näitä konservatiivisten, taantumuksellisten sovinisti-miespoliitikkojen esiinmarssia- tavalla tai toisella, minkälaista maskuliinisuutta ne edistää ja edustaa. Siinähän on semmoinen selkeä sanoma. Tää ei koske meidän kaikkia miespoliitikkoja - täytyy sanoa, että Katainen ja Stubb ovat edustaneet tällaista modernimpaa maskuliinisuutta, ettei se ole samaa kuin Kekkosen aikana, että ryypätään ja käydään saunassa ja pönötetään tavalla tai toisella.
  • Meidän pitää katsoa, mikä on yleiseurooppalainen työväestö tänään. Monta kertaa ajatellaan, että se on valkoihoinen heteromies, joka on tehtaassa, mutta Euroopan työväestö on tänä päivän paperitonta, ne on turvapaikanhakijoita ja ne on maahanmuuttajia. Voivat olla myös valkoihoisia, usein eivät ole.
  • Suomessa on reilu kolme miljoonaa maahanmuuttajataustaista.
  • Näitä asioita ei ole ennen artikuloitu näin selkeästi, vaikka ne ovat olleet koko ajan Euroopassa läsnä. Mä en halua sanoa, etteivätkö ihmiset saisi äänestää perussuomalaisia - jos he haluaa näin järjenvastaisesti toimia, niin sehän on heidän valintansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

"Sit toinen asia mihin kiinnittää huomiota erityisesti Suomessa on tää sulkeutuneisuus..."

Niin, kyllähän se hiljaiseksi vetää, kun pienenä vähemmistönä täällä kolmen miljoonan maahanmuuttajan keskuudessa yrittää elää.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen
Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Rosenberg dominanoi keskustelua nupit kaakossa. Menisi Putouksessa mennen hennen jatkoon. Tämä on kuin Hustleria selaisi, kiitos Henry makeasta linkistä, nyt kuvakkeena työpöydällä.

Matias Härkönen

Tämä ois hauskaa ja naurattais, mikäli Rosenberg ei olisi tuossa asemessa...

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Rosenbergihän on väärässä. Kaikki nykyisin Suomessa asuvat ovat maahanmuuttajataustaisia, sillä 10 060 vuotta sitten täällä oli jääkausi, joka peitti kaiken eikä yhtään asukasta tiedetä olleen täällä. (Tuo 10 060 vuotta on likiarvio, sillä 60 vuotta sitten koulussa meille kerrottiin jääkauden olleen täällä 10 000 vuotta sitten.

Vai onko Rosenberg ainoa oikea henkilö määrittelemään sanan "maahanmuuttajataustainen"? Ja paljonko silloin täytyy olla geenejä muualta prosenttiosuutena?

Olen tutkinut omia sukujuuriani noin 2000 henkilöä/yli kymmenen sukupolvea taaksepäin. Sieltä ei (valitettavasti/onneksi) löydy vierasmaalaisia geenejä. Joten kuulun vähemmistöön Suomessa.

Mutta "pahantekijöitä" löytyy ihan liiaksi asti, kuten Lipponen, Vanhanen ja Jäätteenmäki. Onneksi yhteiset esi-isämme ovat yli viiden sukupolven takaa, joten en usko/toivo heidän vaikutuksensa olevan liian vallitseva omaan käyttäytymiseeni. Ainakaan äänestyskäyttäytymiseni ei tue geeniperinnön vaikutusta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

"Olen tutkinut omia sukujuuriani noin 2000 henkilöä/yli kymmenen sukupolvea taaksepäin. Sieltä ei (valitettavasti/onneksi) löydy vierasmaalaisia geenejä. Joten kuulun vähemmistöön Suomessa."

Sama täällä. Meidänkin kaikki sukuhaarat vuodesta 1650 on vain näitä raukkoja vähemmistöön kuuluvia suomalaisia Simuloita ja Tuomisia, joten pitää tässä alkaa vaatia vain enemmän vähemmistön oikeuksia. Muuten meitä aina vain enemmän sorretaan ja väheksytään. Välillä meillä suvussa sentään vilahti joku hienompikin ruotsiin viittaava sukunimi, mutta sekin vaihdettiin turhan äkkiä...Liekö taistelussa kuolleen sotilaan nimi saatu hetkeksi vain perinnöksi repun lisäksi:)

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Nuo ruotsikieliset sotilasnimet ja sotilasnumero annettiin värväyshetkellä ja ne olivat lyhyitä kuten Lönn, Järn, Löf jne. Ja kun entinen sotilas jätti kuoleman, sairuden tai eläköitymisen vuoksi armeijan, hänen tilalleen värvätty sai saman sotilasnumeron ja saman nimen kuin se poistunutkin. Käytännöllistä eikö totta!

Meidänkin suvussa on yksi Anders Jonasson, josta tuli sotilas numero 132 sotamies Löf. Mutta kun Ruotsi hävisi Suomen Venäjälle ja Suomen sotilaat saivat luvan, vannottuaan valan keisarille, palata koteihinsa ilman aseita, heille palautettiin ainakin tässä tapauksessa kirkonkirjoihin entinen nimi. Tämä sotilas aiheutti minulle paljon päänvaivaa näillä kahdella nimenmuutoksella, kun pappi ei ollut kertonut reunassa nimen muutoksista mitään. Luulin hänen kuolleen sodassa, mutta kun hänen vaimonsa sai lisää lapsia taas jonkun Andersin kanssa, niin totuus nimenmuutoksista valkeni. Andersien syntymäpäivät vahvistivat asian.

Varmaan papit sovelsivat tätä tapaa mielensä mukaan ja niin meille jäi Suomeen paljon ruotsinkielisiä nimiä ihan umpisuomalaisille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset