Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

SDP:n tasa-arvokomiikka jatkuu

 • SDP:n tasa-arvokomiikka jatkuu

Timo Haapala kirjoitti otsikolla Demarien tasa-arvokeskustelu pakkaa naurattamaan:

 • Vaalikrapulasta toipuvassa SDP:ssä on leimahtanut tasa-arvokeskustelu. Se pakkaa naurattamaan, sillä miesvallan nousun takana on naisenemmistön tekemät päätökset.
 • Mutta mitenkäs päätös syntyikään?

  Loppusuoralla haastattelussa oli viisi ehdokasta.

  Haastattelut teki ryhmän johto, jossa oli kaksi naista eli varapuheenjohtaja Kristiina Salonen ja Johanna Ojala-Niemelä sekä yksi mies, Antti Lindtman. Kahden naisen ja yhden miehen joukko esitti tehtävään yksimielisesti Anttilaa, jonka ansiot katsottiin muita pätevämmäksi. Mm. Antti Rinteen avustaja Matti Hirvola pantiin syrjään. Ties vaikka hänelle joku olisi ajatellutkin tästä hänelle kultaista oksaa, mutta ei onnistunut.

  Sen jälkeen naisenemmistöisen työvaliokunnan yksimielinen esitys vietiin SDP:n eduskuntaryhmään.

  SDP:n eduskuntaryhmä hyväksyi  Anttilan valinnan niin ikään yksimielisesti.

  Mainittakoon, että SDP:n eduskuntaryhmässä on 21 naista ja 13 miestä.

Tasa-arvokomiikka saa jatkoa Ilta-Sanomissa: Konkaripoliitikko Liisa Jaakonsaari huolestui Sdp:n äijävallasta.

 • Jaakonsaari sanoo olevansa hämmentynyt tilanteesta, sillä Sdp:n eduskuntaryhmän 34 jäsenestä peräti 20 on naisia. Hänen mielestään on selvää, että vaalien tuloksen pitäisi näkyä henkilövalinnoissa.

  – Olen ihmetellyt, miten he sallivat tällaisen.

 • – Jos vaalitappiosta ja laskevasta kannatuksesta vedetään se johtopäätös, että miehiä pitää houkutella takaisin, niin on se kummallista, Jaakonsaari ihmettelee.

  – Nyt pitää houkutella mukaan ne uudet äänestäjäryhmät ja tämän päivän proletaari, pienipalkkaiset naiset, hän toteaa.

SDP:N eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja Kristiina Salonen kuitenkin toteaa:

 • Sukupuoli ei ole ollut tässä kriteerinä tai arvioitavana seikkana, hän sanoo.

  Eduskuntaryhmän muun johdon kanssa pääsihteerin valinnasta päättänyt Salonen korostaa päätöksen olleen jokaisessa vaiheessa yksimielinen. Hänen mukaansa valinta tehtiin puhtaasti pätevyyden perustella.

  Tehtävää hakeneista yhdeksästä henkilöstä kaksi oli naisia. Haastatteluun selvisi neljä miestä ja yksi nainen.

  – Hyvien hakijoiden joukosta Kari Anttila oli johtamisosaamisensa ja -koulutuksensa kautta ylivertainen, Salonen sanoo.

Menivät valitsemaan miehen pätevyyden perusteella

SDP:n naiset, kuten Tytti Tuppurainen ja Liisa Jaakonsaari hyppivät kiukusta tasajalkaa, kun eduskunnan selvästi naisenemmistöinen eduskuntaryhmä päätti valita virkaan selvästi pätevimmän miehen kiintiönaisen sijaan.

Jatkaakaa samalla linjalla, niin minä ostan lisää popcornia... :-)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JarmoLius kuva
Jarmo Lius

Koomista tosiaankin. SDPn uskottavuus näissä nais/mieskysymyksissä on valahtanut pikkareihin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Toivottavasti linja (siis pätevyyden perusteella palkkaaminen) jatkuu, mutta popcorneja en Tuppuraisen ja Jaakonsaaren kommenttien seuraamisen takia osta, koska oksettaa niin paljon, että ne menisivät hukkaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kukahan se hoitaa Tytti Tuppuraisen lapsia Helsingissä, kun äiti asuu Oulussa, toimiikohan lastensuojelu kaikkien lasten kohdalla tasapuolisesti?

Niko Sillanpää

Kuuntelin kyseistä haastattelua YLE Puheelta, olisiko ollut "Politiikkaradio". Itse asiassa militanteimmalta feministiltä vaikutti YLE:n naistoimittaja, joka intti inttämistään haastateltavalta asiasta tyyliin "miten tämä voi olla". Itse haastateltava, joka oli joku sdp:n naiskansanedustajista, selosti asiaa hyvinkin asialinjalla, mutta toimittaja lypsi lopulta pakolla, että puoluekokouksessa sitten asiaan kiinnitetään huomiota ym.

Itse olisin kysynyt toimittajalta, mitä hänellä on meritokratiaa vastaan.

En käsitä, mihin kyseisen kaltaisia toimittajia tarvitaan. Nyt, kun YLE:n asema menee uudelleen arvioitavaksi muutoinkin hallitusohjelman mukaan, on hyvä mahdollisuus pistää kyseiset ideologiset agenda-toimittajat kilometritehtaalle.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Hyvinhän se sitten meni. Hakijoista pätevin pitää valita, oli hän sitten vaikka trasvestiitti. Sukupuolikiintiöt on persuksista.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Vaikka Suomessa sukupuolten tasa-arvo on tällä hetkellä hyvällä tolalla, ei se kuitenkaan vapauta päättäjiä lepäämään asian kanssa laakereilla, koska hyvin pienetkin juoksevat asiat voivat väärin hoidettuina särkeä paljon vanhoja saavutuksia.

Vanhempainetuuksien järkevä taso ja mahdollisuus riittäviin vanhempainvapaisiin ja lasten päivähoitoon, jotka uhkaavat jatkuvasti lipsahtaa leikkauslistoille, ovat käytännössä elintärkeitä keskituloisten naisten työurien kannalta.

Pauli Pohjanjousi

Löytyisipä jostain naisia (mielellään päättävissä asemissa olevia) joita kiinnostaisi miesten tasa-arvo edes pätkän vertaa. Teikäläisiä naisten "tasa-arvosta" huolestuneita miehiä tuntuu jostain syystä riittävän pilvin pimein. Eiköhän nämä "Jaakonsaaret" hoida oman tonttinsa että ei siitä kannata huolestua. Omiin muroihin kuseminen tuntuu olevan suomalaisen miehen geeneissä eikä ainoastaan näissä asioissa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

En menisi yleistämään Jaakonsaaren hölmöilyjä kaikkien demuleiden typeryydeksi. Hän osaa möläytellä ihan yksikseenkin. Jos siis yksi demulinainen päästelee mitä sattuu niin ei se tarkoita, että muut ovat samanlaisia. Uskottavuus olisi siis mennyt Jaakonsaarelta jos hänellä sitä vielä olisi jäljellä ja muilla on omansa.

Osmo Putkonen

Pitäisiköhän siirtyä politiikan substansseihin muotikiehunnan sijaan? Vaalit meni demareilta mönkään, kun hommaa veti äijäfeministi, joka teemoitti asian "vientipohjan laajentamisena" eli ison teollisuuden asiaa. Aiemmin demarit ovat hoitaneet pankkikriisin jälkihoitoa, valtion taloutta ja viimeksi eu:n ja kreikkalaista taloutta.

Tässä uusi idea:RUVETKAA HOITAMAAN TYÖVÄEN ASIAA

70/80-luvun työmarkkinamies barrikadin toiselta puolelta uskoo siten demarien ahdingon helpottavan. Ainainen tuulen haistelu ja myötätuulen arvailu vaatii arkielämän tuntemusta ihan lattiatasolta ja markettien kassajonoista. Sitä ei opi näköjään vain mediaväen, ay-aateliston, poliitikkojen sisäpiiriläisten, virkamieseliitin kanssa seurustelemalla. Kun tuntuma katoaa, voi olla hyväksi etsiä papereita puolueen tarkoituksesta, perusarvoista... ja vaikko Forssan papereita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset