Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Urpilaisen outo tasa-arvologiikka

  • Urpilaisen outo tasa-arvologiikka
  • Urpilaisen outo tasa-arvologiikka

Jutta Urpilaisen mukaan "miesten asema politiikan johtopaikoilla on selvästi vahvistunut, eli lasikatto on palannut politiikkaan".

Toisaalta Urpilainen totesi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että ei aio enää haastaa Antti Rinnettä puheenjohtajana, kertoo Pohjalainen.

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) ihmettelee, että SDP:n henkilövalinnoissa ei näy sitä, että 34 jäsenestä peräti 20 on naisia. Kansanedustajana 12 vuotta istunut vaasalainen Marjatta Vehkaoja (sd.) palauttaa kuitenkin tolkun SDP:n keskinäiseen nokkapokkaan miesten ja naisten voimasuhteista (Pohjalainen 23.5.).

  • Vehkaoja kehottaa katsomaan juuri noita lukuja: 20 naisella olisi SDP:n eduskuntaryhmässä mahdollisuus ottaa valta naisille. Naiset eivät ole käyttäneet tätä hankkimaansa valtaa.

Yhteenveto

Jutta Urpilaisella olisi hyvät mahdollisuudet haastaa Antti Rinteen puheenjohtajuus. Jutta ei kuitenkaan suostu sitä tekemään.

Jutta valitsee mieluummin feministisen länkyttämisen "lasikatosta"  sen sijaan, että tekisi asialle jotakin.

Tyypillistä feminismiä: suu käy, mutta kädet eivät käy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Juuri noin, Henry - voiko asiaa tuon paremmin ilmaista :) Feministeillä suu käy ja valitus kaikaa, mutta kun olisi mahdollisuus tarttua tilaisuuteen kilpailla rehdisti ja pätevyyteen perustuen miesten kanssa, niin kantti ei millään kestä. On niin paljon kivempaa vaatia naiskiintiöitä, silloin pääsisi vallan kahvaan niin paljon helpommin...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Naisethan siellä juuri ovat valtaa käyttäneet. Tällä kertaa näin. Eikös tuo ole myös osoitus tasa-arvosta ja rohkeudesta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Kiintiöt ovat haitaksi, jos niiden mukana sivuutetaan sukupuoli- tai maantieteellisin perustein pätevämpi. Aina on valittava pätevin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Laasanen kirjoitti: "Tyypillistä feminismiä: suu käy, mutta kädet eivät käy."

Laasasen mukaan siis toisen puolesta ei saa toimia vaan "kaikki mulle, mulle, mulle, tai ei oo kivaa" ettei mene "länkyttämiseksi". Onneksi edes hänen vihaamansa feministit toimivat myös muiden hyväksi.

Toisaalta SDP:n naisenemmistöinen eduskuntaryhmä osoitti kypsyytensä ja nousi Jaakonsaaren-Laasasen linjan juoksuhautojen yläpuolelle valitsemalla omasta mielestään pätevyyttä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset