Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Naistutkijat pohtivat parisuhdetta ilman yhtään miestä

  • kuva 1
    kuva 1
  • kuva 2
    kuva 2

Nyt-liite on järkyttynyt "All male" paneelista Suomi-Areenalla (ks. kuva 1).

  • Suomi-Areenan täysosuma: Miespaneeli pohti maahanmuuttoa ilman yhtään maahanmuuttajaa

Minä törmäsin akatemian rahoittamaan tutkimushankkeeseen parisuhteista, jossa mukana oli vain naisia. Missä ovat puuttuvat kiintiömiehet? (kuva 2)

Tutkimushanke sai Suomen Akatemialta rahoitusta 556 652 euroa.

  • Akatemiatutkija Tuula Juvosen johtama akatemiahanke Vain me kaksi? Affektiivinen eriarvoisuus intiimisuhteissa pyrkii löytämään tunteiden jännitteiden verkostosta linkkejä yleisiin sukupuolisiin epätasa-arvoisiin asetelmiin.

Löytääköhän lesbo-naistutkija naisten vai miesten epätasa-arvoisuutta?

  • Raisa Jurva tarkastelee keski-ikäisiä ja vanhempia naisia, joilla on kokemusta parisuhteesta huomattavasti nuorempien miesten kanssa. Lähtökohtana on tarkastella sitä, rakennetaanko tässä asetelmassa suhdetta jollain tapaa eri tavalla.
  • Arkiajattelussa tunteet koetaan usein yksilöllisinä reaktioina. Hankkeessa tunteita lähestytään kulttuurisina ja sosiaalisina rakenteina, joissa myös valta toimii. "Etenkin naiset ovat hyviä analysoimaan ja reflektoimaan sitä, mitkä ovat parisuhteessa eriarvoistavia käytänteitä eli hyvin tarkasti osoittamaan niitä ongelmakohtia. Tämä reflektointi ei kuitenkaan välttämättä johda muutokseen", tutkija Raisa Jurva sanoo.

Hienoa, että tutkijalla ei ole naismyönteisiä ennakkoluuloja...

Yhteenveto

Kiva, että valtion rahat eivät ole vähissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ensimmäisen kuvan tekstiosuudessa sanotaan "...jos vaikkapa alkoholipolitiikasta puhutaan, pitäisikö siinä olla alkoholisti mukana?"

Kun tässä implisiittisesti ilmaistaan maahanmuuttokeskustelun sisältö ongelma-analyysiksi, jossa se ongelma muodostuu mamuista yksilöinä, niin analogisesti toki on ymmärrettävää, että parisuhdekeskusteluunkaan ei tarvita niitä ongelman aiheuttajia mukaan.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Taitaa vaan olla melko vaikea keskustella, kun ei voi itse osallistua keskusteluunsa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toivottavasti käyttämäni tämän blogimerkinnän mukainen tyylisuunta ei aiheuta väärinkäsityksiä ...

Viljo Häggman

Siksipä suomalainen mies on perinteisesti mennyt metsään keskustelemaan vaikeista asioista. Keskustelun toisena osapuolena toimii kaiku.

Toni Lahtinen

JK: "... parisuhdekeskusteluunkaan ei tarvita niitä ongelman aiheuttajia mukaan."

Blogin kontekstiin yhdistettynä tuo kommentti sisältää ajatuksen, jonka mukaan parisuhteissa vain miehet aiheuttavat ongelmia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sanotaan, että Hämeessä nauretaan vitsille kolme kertaa: ensimmäisen kerran, kun se on kerrottu, toisen kerran kun se on selitetty ja kolmannen kerran kun se on ymmärretty ...

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Henri hyvä, et liene parisuhteessa, kun profiilissasi lukee sitoutumaton? eli et siis tiedä että naiset ovat aina oikeassa ja kykeneviä päättämään myös miesten asioista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset