Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Saara Särmä on väärässä

Saara Särmä sanoo Hesarissa:

  • Feministejä parjataan siitä, että he keskittyvät tasa-arvon sijaan oikeasti vain naisten aseman parantamiseen. Siitä, ettei heitä kiinnosta miesten epätasa-arvoinen asema asevelvollisuudessa tai se, että miehet syrjäytyvät Suomessa naisia useammin. Ikään kuin naisten oikeuksien puolustaminen tarkoittaisi sitä, että muilla asioilla ei ole väliä, Särmä pohtii.

    "On ihan hölmöä kiistellä siitä, kenellä asiat ovat surkeimmin ja ketä on sorrettu eniten sen sijaan, että pohditaan, mitä epäkohdille voi tehdä."

Resursseja ei ole mahdollista kohdentaa tärkeimpiin ongelmakohtiin, jos ei ole tietoa mitkä ovat merkittävimpiä tasa-arvo-ongelmia ja kenen asiat ovat surkeimmin.

Ei epäkohtia voi poistaa, ennen kuin tiedetään, mitä epäkohdat ovat.

Tasa-arvoresurssit ovat rajalliset. Niiden kohdentamista varten pitäisi tehdä objektiivinen ja vertaileva tutkimus miesten ja naisten tasa-arvo-ongelmista.

Esimerkiksi tasa-arvovirkamiehet ja tasa-arvoasiantuntijat ovat naisia ja feministejä lähes 100 prosenttisesti. Ensimmäiseksi on havaittava, että kyseessä on miehiä sortava tasa-arvo-ongelma. Vasta sen jälkeen ongelma voidaan ratkaista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Arhinmäen asettama miesten tasa-arvoa pohtineen työryhmän raportti oli tyypillinen "feministien siivoama" tasa-arvoraportti.
Sosiaali- ja terveysministeriön raportteja ja muistioita 2014:34
https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/1169...

Jo raportin pituus 5 tekstisivua (sivut 10-14) kertoo, miten vähän miehille löydettiin ongelmia. Luulenpa, että vastaava raportti naisten ongelmista olisi satoja sivuja pitkä.
Työryhmässä ollut henkilö kertoi, ettei raporttiin kirjattu yhtään sanaa, josta feministit olivat toista mieltä. Eikä yhtään epäkohtaa, josta joku miesten edustajista oli eri mieltä muiden miesten kanssa.
Kun yli kolmasosa työryhmästä oli naisia (siihen lisäksi profeministit) ja miehet olivat eri poliittisia näkökohtia edustavia, raportti on vesitettyä liirumlaarumia, jossa ei puututa todellisiin miesten epäkohtiin niiden painoarvon mukaan.
Raportista on turha etsiä esimerkiksi niitä työelämän epäkohtia, jotka koskevat miehiä (mainintaa työtapaturmista lukuunottamatta, josta on yksi lause raportissa).

Ja tähän raporttiin tullaan vetoamaan aina, kun miehet valittavat tasa-arvon puutetta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset