Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Feministikin kaipaa jämäkkää patriarkaattia

  • Feministikin kaipaa jämäkkää patriarkaattia

Hesari kertoo seuraavaa:

  1. Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen kertoo eronneensa luterilaisesta kirkosta, koska sen piirissä esiintyi naispappeuden vastustamista.
  2. Sittemmin Mäkinen liittyi ortodoksiseen kirkkoon. Naispappeus ei ortodoksisessa kirkossa tuntunut merkittävältä asialta. "Minulle riitti ortodoksisuus sellaisena kuin se oli sekä se, että kirkko otti minut vastaan."

Kaarlo Kalliala pohtii:

  • Mäkisen kokemus osoittaa, miten ortodoksisuus selvästikin on uskonnon muoto. Luterilaisessa kirkossa ei voi hyvin, jos sen muut jäsenet eivät tajua äänestää naista tasa-arvon nimissä. Ortodoksisessa taas voi hyvinkin voida. Se on erityinen elämänmuoto uskonnollisine menoineen ja perinteineen.

Suomeksi: Ortodoksit ovat jämäköitä patriarkaatin edustajia - luterilaisessa kirkossa ei sen sijaan voida hyvin, koska miehet ovat nössöjä.

Tosimies hakusessa

Mäkisen ja Kallialan lausumat voidaan tiivistää siihen havaintoon, että feminismi on äärimmäinen "shittest" miehille: kuinka paljon nössöt suostuvat antamaan naisille periksi.

Ortodoksit eivät nössöjä, vaan patriarkaatin linnake, joka ei anna naisille tuumaakaan periksi vallan jaossa. Se vetoaa feministin alkukantaiseen viettiin tosimiehen etsinnässä.

LUE: Naisten testi: oletko macho vai nössö?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Hassua, koska näyttää olevan totta.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Jaa, koska Pirkko Mäkisestä on feministi tullut? Kymmenkunta kertaa hänet tavattuani en lähtisi tekemään moisia johtopäätelmiä!

Henry Laasanen

http://ylioppilaslehti.fi/2001/10/tasa-arvovaltuut...

Milloin sinusta tuli feministi?

Tasa-arvotyötä tehdessäni. Olen käytännössä oppinut sukupuolen merkityksen. YK:n naisten syrjinnän kieltävän yleissopimuksen valvontakomiteassa havaitsi, että samat mekanismit toimivat kaikkialla maailmassa, eikä todellista tasa-arvoa ole vielä saavutettu missään.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mut eihän tasa-arvovaltuutetun toimisto ole esimerkki mistään feminismistä tai onnistuneesta tasa-arvokehityksestä.

Päinvastoin, eikö siitä esimerkiksi ollut pari vuotta sitten juttua, ettei siellä ole yhtään miestä virkasuhteessa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset