Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Feministikin kaipaa jämäkkää patriarkaattia

  • Feministikin kaipaa jämäkkää patriarkaattia

Hesari kertoo seuraavaa:

  1. Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkinen kertoo eronneensa luterilaisesta kirkosta, koska sen piirissä esiintyi naispappeuden vastustamista.
  2. Sittemmin Mäkinen liittyi ortodoksiseen kirkkoon. Naispappeus ei ortodoksisessa kirkossa tuntunut merkittävältä asialta. "Minulle riitti ortodoksisuus sellaisena kuin se oli sekä se, että kirkko otti minut vastaan."

Kaarlo Kalliala pohtii:

  • Mäkisen kokemus osoittaa, miten ortodoksisuus selvästikin on uskonnon muoto. Luterilaisessa kirkossa ei voi hyvin, jos sen muut jäsenet eivät tajua äänestää naista tasa-arvon nimissä. Ortodoksisessa taas voi hyvinkin voida. Se on erityinen elämänmuoto uskonnollisine menoineen ja perinteineen.

Suomeksi: Ortodoksit ovat jämäköitä patriarkaatin edustajia - luterilaisessa kirkossa ei sen sijaan voida hyvin, koska miehet ovat nössöjä.

Tosimies hakusessa

Mäkisen ja Kallialan lausumat voidaan tiivistää siihen havaintoon, että feminismi on äärimmäinen "shittest" miehille: kuinka paljon nössöt suostuvat antamaan naisille periksi.

Ortodoksit eivät nössöjä, vaan patriarkaatin linnake, joka ei anna naisille tuumaakaan periksi vallan jaossa. Se vetoaa feministin alkukantaiseen viettiin tosimiehen etsinnässä.

LUE: Naisten testi: oletko macho vai nössö?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Hassua, koska näyttää olevan totta.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Jaa, koska Pirkko Mäkisestä on feministi tullut? Kymmenkunta kertaa hänet tavattuani en lähtisi tekemään moisia johtopäätelmiä!

Henry Laasanen

http://ylioppilaslehti.fi/2001/10/tasa-arvovaltuut...

Milloin sinusta tuli feministi?

Tasa-arvotyötä tehdessäni. Olen käytännössä oppinut sukupuolen merkityksen. YK:n naisten syrjinnän kieltävän yleissopimuksen valvontakomiteassa havaitsi, että samat mekanismit toimivat kaikkialla maailmassa, eikä todellista tasa-arvoa ole vielä saavutettu missään.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Mut eihän tasa-arvovaltuutetun toimisto ole esimerkki mistään feminismistä tai onnistuneesta tasa-arvokehityksestä.

Päinvastoin, eikö siitä esimerkiksi ollut pari vuotta sitten juttua, ettei siellä ole yhtään miestä virkasuhteessa?

Tarja Parkkila

Kirkkohan ei muutu, eikä uudistu, vaikka naiset olisivat pappeja, samaa jargonia ne hokevat, kuin miehetkin. Olen seurannut.
Oppia ei saa kyseenalaistaa, muuten palkka ei juokse.

Tarja Parkkila

Miehiä toki voi arvostaa monistakin syistä ja tekemisistä, varsinkin niistä, joihin meistä naisista ei ole, esimerkiksi niiden raskauden vuoksi.
Meillä naisilla on toisenlaiset raskaudet, joiden takia miehet tekevät mitä tekevät.

Rakentavat taloja, hankivat leipää, tekevät teitä, maanteitä ja rautateitä, rakentavat kulkuvälineitä, pitävät huolta turvallisuudesta ja monta monta muuta asiaa.

Se, että patriarkat ovat kirjoittaneet uskontoja, joissa naiset ovat synti, sentakia että tekevät lapsia ja miehet sortuvat tähän alkuunsaattamiseen ja sukukunta jatkuu aineessa, eivätkä herrat pääse henkistymään tuonpuoleisen rauhaan, on sitten - no joo, jääköön sanomatta.

Tai, että joku kuolleista herääminen on suurimpia juttuja.
Mitä väliä vaikka heräisikin, kuolee kuitenkin. Näitä tyhjän puhujia jos pitäisi kunnioittaa, niin menee teeskentelyn puolelle. Aidosti ei kyllä voi.
Mutta ketä kiinnostaa mitä naiset ajattelevat, naiset ovat vain apulaisiksi luotuja ja kunhan ovat hiljaa tai samaa mieltä, niin sietäähän niitä - mieskin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset