Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Hieno askel ihmisoikeuksille

Aamulehti (Daily Mail) kertoo, että parikymppinen brittinuorukainen pääsee veronmaksajien rahoilla lentämään Amsterdamiin ja harrastamaan seksiä ilotytön kanssa.

Nuorukainen on opiskeluvaikeuksista kärsivä, syrjäytymisuhan alla elävä mies. Hänen sosiaalityöntekijänsä mukaan seksi on miehelle "ihmisoikeus" [Miksi lainausmerkit?].

Sosiaalityöntekijä kuvaa miestä turhautuneeksi ja vihaiseksi neitsyeksi, jolla on suuri seksin tarve. [Kuvaus sopinee myös enemmistöön tämän blogin lukijoista (?)]

Sosiaalityöntekijä kerto, että seksi on lisännyt miehen itseluottamusta ja uskoa naisiin. [Sehän on itsestään selvää]

Sexpon seksuaalioikeuksien julistus vaatii kaikille oikeutta seksuaaliseen mielihyvään.
Oikeus seksuaaliseen vapauteen. Seksuaalinen vapaus sisältää yksilöiden mahdollisuuden ilmaista seksuaalisuuttaan täydesti.

Oikeus seksuaaliseen mielihyvään. Seksuaalinen mielihyvä, mukaan lukien itsetyydytys, on fyysisen, psyykkisen, älyllisen ja henkisen hyvinvoinnin lähde. 
Aivan oikein. Maslowin tarvehirarkiassa seksi on perustarve, kuten syöminen ja juominen. Seksillä on läheinen yhteys terveyteen, kuten artikkelit Seksin ja orgasmin terveyshyödyt ja Seksi lisää terveyttä meille kertovat.

Kysymys: Miksi miehen tarvitsee olla vammainen saadakseen oikeuden seksiin? Pitääkö miehen ensin käydä pehmittämässä päänsä nyrkkeilyssä ja hakata polvensa muusiksi saadakseen oikeuden seksuaaliseen hyvinvointiin?

Daily Mailin kommenttiosaston ovat vallanneet epäempaattiset ihmiset, jotka arvostelevat oikeutta seksiin:
- Miksi tähän käytetään veronmaksajien rahoja? [Käytetään niitä paljon turhempaankin. Kyllä kai perustarpeiden tyydytys on tärkeämpää kuin kaiken maailman taiteilijoiden avustaminen]

- Seksi ei ole ihmisoikeus [Miten niin ei ole? Sekspon julistuksessa sanotaan, että se on.]
Suomi voisi ottaa mallia sosiaalipolitiikkaansa kehittyneemmistä länsimaista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (224 kommenttia)

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Ilotalot pystyyn, niin loppuu suomalaistenkin nuorten miesten syrjäytyminen ;)

Seksitoimeentulotuki yhdeksi harkinnanvaraisista toimeentulotuista.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Niin radikaalia, mutta ehkä asia tosiaan on näin.

qwerty (nimimerkki)

Tulevaisuuden ammattinimike: valtion huora.

Minun on kyllä vaikea ymmärtää näin alhaisen libidon miehenä tarvetta tällaiselle palvelulle.

Jorma (nimimerkki)

"Seksillä on läheinen yhteys terveyteen, kuten artikkelit Seksin ja orgasmin terveyshyödyt ja Seksi lisää terveyttä meille kertovat."

Näin on. Siksipä sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tulisi kiinnittää vakavasti huomiota suomalaisten seksitarpeiden nykyistä parempaan tyydyttämiseen. Tämähän on ihan kansanterveydellinen kysymys. Vähän vaihtelua siihen kieltolakimentaliteettiin, syyllistämiseen ja saarnaamiseen. Terveydestä huolehtiminen voisi olla jopa iloinen asia.

Syltty (nimimerkki)

Sosiaalidemokraattisen hyysäysvaltion loogisesti seuraava askel on huolehtia ihmisten seksuaalisista tarpeista.

Minä olen sitä mieltä että valtiolla/kunnalla ei pitäisi olla mitään tekemistä tämmöisten asioiden kanssa.

Ei kieltämällä, ei rahoittamalla, ei pamputtamalla. Ihmiset tehkööt mitä lystää, kunhan se tehdään OMILLA RAHOILLA JA VAPAAEHTOISESTI!

Eli jos toimeentulotukiasiakas haluaa käyttää rahansa kaljan ja tupakan sijasta huoriin, niin siitä vaan, mutta ei siihen yhteiskunnan tarveharkintaista rahaa pidä käyttää (eli siis ei pidä maksaa huoralaskuja kuitteja vastaan, eikä varsinkaan lennättää Amsterdamiin).

Antti (nimimerkki)

Joskus muistan kuulleeni tanskalaisesta vanhainkodista, jossa ikääntyneet asukkaat saivat tilata itselleen haluamaansa seuraa läheiseltä palveluntarjoajalta. Homma pelasi hyvin ja kaikki olivat tyytyväisisä. Tai no lääkefirmat eivät.

Kans-alainen (nimimerkki)

Ja rahat tähän seksin maksamiseen kaikille sitä tarvitseville saadaan kokoon esimerkiksi verottamalla enemmän pienyrittäjiä. Ihanaa, vihdoinkin ihmisoikeudet voisivat kukoistaa Suomessa.

Tomi (nimimerkki)

Ei Sexpo väitä seksiä ihmisoikeudeksi noissa lainauksissa ja vaikka väittäisi, kenenkään ei tarvitsisi uskoa. Sossun tarkoitus taas ei edes ole taata ihmisoikeuksia vaan ihmisarvoinen elämä arkipäivässä. Kyllä ihminen voi elää ihmisarvoisesti ilman seksiä -- toisin kuin ilman ruokaa tai suojaa. Sitä paitsi Suomessa parittaminen on kiellettyä.

Kaikki kunnia kuitenkin sille sossulle, joka tämän keksi. Pienen ja onnettoman ihmisen näkökulma nostetaan kansainvälisen huomion kohteeksi raflaavalla tempauksella. Asiat etenevät usein median kautta. Taas tuli vähän vaikeammaksi prostituution täyskielto.

Joke (nimimerkki)

Kylässäni oli eräs maantien kauhu jota kaikki pelkäsivät,
ehti romuttaa kolme autoa kunnes kaikki muuttui, löysi tyttöystävän ja
vauhti loppui siihen paikkaan.
Kyllä nuorten miesten pitäisi saada seksiä, se rauhoittaa kaikin tavoin,
myöskin tappelut vähenee.

Viisivuotias luulee että pippeli on pissimistä varten.
Kahdeksankymmenvuotias tietää sen.

Auria (nimimerkki)

Epäilemättä tämä 21 vuotias "disabled" on asiasta onnesta soikeana mutta ihan vaan juttua sen suuremmin lukematta olet Henry luultavasti missannut pointin tämän uutisoinnille.
Konservatiivihallituksen tultua valtaan brittilehdistössä on urakalla perattu näitä sosiaaliturvan väärinkäytöksiä. Niistä uutisoimalla on tarkoitus muokata asenneilmastoa systeemin kovalle karsimiselle aiheuttamalla nyt juuri esim. seksipalveluista osattomiksi jääneissä raivoa ja kaunaa.

Itse luin taannoin samasta aviisista kahdeksan lapsen isästä jonka massiivisen alkoholinkäytön Daily Mailin mukaan kustansi suurelta osin brittien sosiaalisektori. Juttu jäi mieleen koska alkoholismin taustalla oli perheen isän oman ilmoituksen mukaan hänen kärsimänsä sosiaaliset fobiat, kuten mm.agorafobiaan liittyen ihmisjoukkojen pelko. Jutun kommentointiosiossa nasevasti kyseenalaistettiin tämä kun fobiasta kärsivällä oli itsellään kahdeksan lasta:)

Setarkos (nimimerkki)

Eihän tällainen yksi Amsterdamin matka mitään ratkaise. Miehelle pitää palkata valtion rahoilla päätoiminen huora.

Tuula Hölttä

Henry L. :"Maslowin tarvehirarkiassa seksi on perustarve, kuten syöminen ja juominen."

Maslow'n tarvehierarkiassa perustarve ei ole seksi vaan lisääntyminen.

Maailmassa on YK:n mukaan 18 miljoonaa 15-24 vuotiasta työtöntä ja työjärjestö ILO pelkää, että heistä muodostuu globaali kadotettu sukupolvi, joka ei tule koskaan saamaan oikeutta kunnolliseen toimeentuloon nykyisessä tilanteessa.

Oletko todella sitä mieltä, että seksipalvelujen järjestäminen mahdollisille seksuaaliaddikteille olisi se tärkein prioriteetti tämän hetken maailmassa?

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Teoriassahan asia on niin, mielestäni siis, että seksi on jonkinlainen perustarve ja jos sen tarpeen tyydyttämällä kyseisenkin henkilön elämä saadaan tasapainoon, niin olkoon sitten niin.

Toisaalta sitten tästä voisi tulla laajempi yhteiskunnallinen kysymys eli mitkä ihmisen perustarpeet ovat yhteiskunnan tyydytettävä. Esim. briteissä on monin paikoin lastensuojelu ihan katastrofaalisessa jamassa ja jatkuvasti tulee ilmi pieniin lapsiin kohdistuneita raakuuksia, jotka lastensuojelu on ohittanut täysin. Siis eihän näitä hyvinvointipalveluja pitäisi laittaa vastakkain, mutta herää vain kysymys, mihin kaikkeen yhteiskunnan on resursseja kohdennettava? Ja ketkä kaikki olisivat oikeutettuja yhteiskunnan maksamiin seksipalveluihin? Vain sinkut vai myöskin seksuaalisesti onnettomassa parisuhteessa elävät?

Jorma (nimimerkki)

6: "Minä olen sitä mieltä että valtiolla/kunnalla ei pitäisi olla mitään tekemistä tämmöisten asioiden kanssa."

Itse ajattelin lähinnä tämän jutun lisäämistä osaksi terveysvalistusta ja -kasvatusta, sekä tietysti suosituksia. Rahaa se maksaa, se on totta, mutta kun sitä nyt joka tapauksessa valistetaan, kasvatetaan ja suositellaan, niin voisi kai sitä edes joskus yrittää tuoda esille jotain innostavaa ja positiivista. Se saisi ihmiset kiinnostumaan asiasta ihan toisella tavoin kuin nykyisin.

11: "kuten mm.agorafobiaan liittyen ihmisjoukkojen pelko. Jutun kommentointiosiossa nasevasti kyseenalaistettiin tämä kun fobiasta kärsivällä oli itsellään kahdeksan lasta:)"

Ei kai niitä lapsia ole pakko ihmisjoukoissa tai avarilla paikoilla siittää.

Tomas (nimimerkki)

#0:

"- Seksi ei ole ihmisoikeus [Miten niin ei ole? Sekspon julistuksessa sanotaan, että se on.]"

Ihmisoikeus on poliittinen käsite, jonka ajatellaan toki nojaavan moraalisiin tai luonnonoikeuksiin. Erityisesti kyse on YK:n politiikasta, sillähän on lähes monopoli ihmisoikeuksista puhumiseen. Ihmisoikeuksien määrittelyyn sisältyy paljon ongelmia, kuten voivatko ihmisoikeudet olla positiivisia oikeuksia?

Pitäisikö oikeuksien, "Oikeus seksuaaliseen vapauteen" ja "Oikeus seksuaaliseen mielihyvään" olla pelkästään negatiivisia vai myös positiivisia oikeuksia?

Tomi (nimimerkki)

Juuri niin, Tuula. Täällä meillä päin eräskin järjesti jotain ihme toimintaa lapsille, kun samaan aikaan VALTAVA METEORITTI SAATTOI LÄHESTYÄ MAATA. Kun muistutin tästä, hän heti lupasikin suunnata tarmonsa VALTAVAN LASERASEEN kehittämiseen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tämä uutinen herättääkin todella ristiriitaisia tunteita yksilönvapauksien ja tasa-arvon puolustajassa. Toisaalta uutinen on aivan karmea, sillä kuten nimimerkki "Syltty" totesi, valtio on ottanut jälleen uuden elämänalueen kontrolliinsa, ja siirtää jälleen lisää toisen ihmisten rahaa toisten tarpeiden tyydyttämiseen. Toisaalta tasa-arvon kannalta on johdonmukaista, että jos jotkut perustarpeet tyydytetään muilta verotetuilla rahoilla, niin tyydytetään sitten vastaavasti muutkin perustarpeet.

Vanhas-Onni (nimimerkki)

Oliko nuorimies vammainen tai maahanmuuttaja? Outo juttu, vaikka olisi ollut perusbrittikin.

Halvemmaksi olisi tullut, kun alan veteraanille olisi annettu 50 puntaa mentorointirahaa pubikeikkaa varten. Veteraani olisi iskenyt tuppikullille naisen ja vaikka nostanut pukille, jos muuten ei olisi homma käynnistynyt.

Tomas (nimimerkki)

#13.

"Maslow’n tarvehierarkiassa perustarve ei ole seksi vaan lisääntyminen."

Kyllä se on seksi - fysiologisena tarpeena.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tuula Hölttä (kommentti 13): "Oletko todella sitä mieltä, että seksipalvelujen järjestäminen mahdollisille seksuaaliaddikteille olisi se tärkein prioriteetti tämän hetken maailmassa?"

En kutsuisi parikymppistä neitsytpoikaa seksuaaliaddiktiksi.

Auria (nimimerkki)

#15: Jorma hyvä. Mieti vähän. Onhan siellä tuvilla aika pelottava määrä porukkaa agorafobiselle jos omasta takaa on kahdeksan lasta. Ei ihme että janottaa:)

M-T Heikka

10. Tuo on muuten totta, että kylillä on ollut näitä hurjia, kunnes ovat muijan saaneet. heh heh

Miehet ryyppää ja raivoaa, entäs naiset? Lukevat hallintotieteiden maistereiksi pareman PUUTTEESSA.

On se tämä elämä vaan kovaa, ei ole helppoa kellään.

TP (nimimerkki)

Henry:
"Sosiaalityöntekijä kuvaa miestä turhautuneeksi ja vihaiseksi neitsyeksi, jolla on suuri seksin tarve. [Kuvaus sopinee myös enemmistöön tämän blogin lukijoista (?)]"

Heh, heh, ka'moon Henkka. Eiköhän tässä nyt olla vähän jokainen ainakin kerta saatu, heh heh.

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#13.

Seksi on perustarve ja kuten on miljoona kertaa todettu, seksin puute on suurempi ongelma miehille kuin naisille: testosteroni määrittää ns. "panetuksen" määrän niin miehillä kuin naisillakin ja miehillä on tätä ainetta tunnetusti enemmän. Tämän takia kusipäämiehet raiskaavat naisia, ei siihen tarvita mitään "patriarkaattia". Onko sitä niin vaikeaa käsittää? Ei tarvitse olla seksiaddikti, riittää että pusseihin kertyy koko ajan painetta aiheuttavaa ainetta elikkäs mälliä joka tahtoo maailmalle ;) ...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Entä, jos valtion kustantamilla seksipalveluilla saataisiin vähennettyä olennaisesti rikollisuutta ja sairastelua? Sehän saattaisi tuoda suuria säästöjä valtion menoissa näillä sektoreilla. Jopa veroja olisi mahdollisesti varaa laskea.

On mielestäni erinomaista, että eripuolilla maailmaa kokeillaan erilaisia systeemejä, koska niistä voi ottaa oppia. Pioneerit tekevät palveluksen muille. Mitenkäs sitten suu pannaan, jos tuo ohjelma osoittautuu menestykseksi rikollisuuden ja syrjäytyneisyyden vähentämisessä?

bmad (nimimerkki)

"Teoriassahan asia on niin, mielestäni siis, että seksi on jonkinlainen perustarve ja jos sen tarpeen tyydyttämällä kyseisenkin henkilön elämä saadaan tasapainoon, niin olkoon sitten niin."

Joidenkin laskelmien mukaan syrjäytyneen ihmisen kustannus
yhteiskunnalle on miljoonaluokkaa, kun otetaan huomioon saamatta jääneet verotuotot. Siihen verrattuna on pientä jos jätkälle lykätään vaikka pari tonnia vuodessa huorissa juoksenteluun. Toki pari tonnia+thaimaanmatka olisi optimaalisempi ratkaisu.

Ihmiset eivät kritisoidessaan valtion tukemaa "puutematkailua" ota tietenkään huomioon sitä, että samalla kun evätään mieheltä oikeus pariin sataan euroon voi toisaalta jäädä 900 euroa verotuottoja saamatta, eli loppujen lopuksi tuleekin kalliimmaksi pitää mies puutteessa.

Tuollainen valtion väliintulo ja puutteessa olevien auttaminen myös saisi mahdollisesti naiset miettimään omia parinvalintapreferenssejään. Heidän valta päättää kuka saa seksiä (ja kuka ei) muuttaisi luonnettaan. Toisaalta seksissä on kuitenkin aina kysymys vallasta, suostumisesta ja kohdentamisesta, mutta ehtoja olisi yleisesti syytä muuttaa.

"Toisaalta sitten tästä voisi tulla laajempi yhteiskunnallinen kysymys eli mitkä ihmisen perustarpeet ovat yhteiskunnan tyydytettävä. "

Eipä niitä perustarpeita kovin paljon ole. Kyllä seksi on lähestulkoon ainoa yleisesti tyydyttämätön perustarve, ja erityisesti miehillä. Täyspäisen naisen löytäminen on vaikeaa, vaikka naisen sinällään löytäisikin helposti. Sitten on tietysti kolmansien maiden ja yksittäisten ihmisten nälkäongelmat, mutta perustarpeet on yleisesti aika hyvin tyydytetty - seksiä lukuunottamatta. Kyse ei ole pelkästään naisten pihtaamisesta vaan myös siitä, etteivät naiset ole kovin itsenäisiä juostessaan painijaurosten perässä.

"Esim. briteissä on monin paikoin lastensuojelu ihan katastrofaalisessa jamassa ja jatkuvasti tulee ilmi pieniin lapsiin kohdistuneita raakuuksia, jotka lastensuojelu on ohittanut täysin."

Emme ole naisystäväni kanssa suunnitelleet lastentekoa, mutta itse
voin kuitenkin sanoa kannattavani lasten "välittävää" ruumiillista kurittamista enemmän kuin täysin vapaata kasvatusta. Jos lapsia kuitenkin kohdellaan kaltoin toki siihen asiaan on puututtava.

"Siis eihän näitä hyvinvointipalveluja pitäisi laittaa vastakkain, mutta herää vain kysymys, mihin kaikkeen yhteiskunnan on resursseja kohdennettava? Ja ketkä kaikki olisivat oikeutettuja yhteiskunnan maksamiin seksipalveluihin? Vain sinkut vai myöskin seksuaalisesti onnettomassa parisuhteessa elävät? "

Minun mielestäni kannattaisi lähestyä asiaa kokonaisvaltaisesti, elikä esimerkiksi alkaa opettaa rakkautta ja ihmissuhteita oppiaineena koulussa. Ylemmillä luokilla ja lukioissa voisi ehkä jopa opettaa seksiä valinnaisina oppiainaineina. Noille kursseille tulevat tietysti osallistuisivat sekstailuun ihan riippumatta markkina-arvosta jne.

Ongelma on se, että rakkaus ja seksi on liian kallista. Niinpä se tulee ennenpitkää yhteiskunnan maksettavaksi. Tavalla tai toisella. Miksi joidenkin miesten halutaan syrjäytyvän. Siinäpä kysymys. Mutta se kysymys ei ole turha, eikä epärelevantti.

Kettu Ilmarinen (nimimerkki)

Maslowin tarvehierakia... Täysin teoreettinen, täysin empirian vastainen tutkimuksen valossa epäonnistunut tieteellinen konstruktio. Tähän vetoavat vain aiheeseen perehtymättömät, kun tarvitsevat surkeita ja intuitiivisesti ymmärrettäviä perusteluja ihmisten motivaatiolle. Toisin sanoin: en suosittele käyttämään missään jutuissa, joilla on tarkoitus olla jonkinlaista tieteellisyyteen viittaavaa uskottavuutta.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Amsterdamin seksikorttelit eivät minun mielestä mitenkään sovi oikeasti syrjäytymisuhan alla elävälle nuorelle epävarmalle miehelle. Ei ne sovi edes turistille. Paskaisia, pimeitä ja täynnänsä huumekauppiaita. Eikä nuo ikkunoissa tissejään vilautelleet naiset vaikuttaneet erityisen onnellisilta.

Varmaan maailmassa on iloisia taloja joissa onnelliset kanat hautoo munia, mutta jos sellaisia on, ne ei taatusti löydy Amsterdamista.

Elämä ei ole reiluu

Seksi EI ole ihmisoikeus ainakaan suomalaisen lainsäädännön mukaan. Toisaalta elämme seksuaalivihamielisessä valtiossa jonka lainsäädännössä vielä henkii "salavuoteen" kavala käärme ja ahdasmielisyyden kanssa kilpailevat ainoastaa eri uskontojen fanaattisimmat vainovaltiot. Eli kun ihmettelemme Amadinejadin seksuaalivihamielistä linjaa, harvoin jää havaitsematta yhtäläinen mutta vastakkaista suuntaa edustava vähemmistövaltuutettu Bidén seksuaalivihamielisyys.

Nykymaailmassa on sellainen harmillinen puoli että seksiä tulee muttei rakkautta. Sellaista välittämistä ja toisen huomioimista ei vaan ole. Rakkaus ei oo muotii. Tatuoinnit on.

Tuula Hölttä

Tomas :"Kyllä se on seksi - fysiologisena tarpeena."

OK. Seksuaalisuus on yksi ihmisen säilymisen tarpeista kuten nälkä tai jano, ja näiden tarpeiden tyydyttämättömyys aiheuttaa ihmisissä kuihtumisen tunteita ja sairautta.

Kun kaikilla ei ole mahdollisuutta seksuaalisten tarpeiden tyydyttämiseen normaalissa parisuhteessa esim. vamman, sairauden tms. vuoksi, kannatan seksuaalipalvelujen virallistamista, ja niiden saattamista yhdeksi yhteiskunnan laillisista toiminnoista pois nykyisen "harmaan talouden" piiristä virallisen terveydenhuollon ja mm. verotuksen piiriin.

M-T Heikka

Seksistä kirjoittaminen muuten saa ihmiset liikkeelle. Toinen juttu, mikä saa kommentoimaan vilkkaasti on RUOKA.

bmad (nimimerkki)

"Heh, heh, ka’moon Henkka. Eiköhän tässä nyt olla vähän jokainen ainakin kerta saatu, heh heh. "

Ei olle. Neitsyitä ollaan joka iikka.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

#25 Asiaa.

Saattaa olla niin, että suuren testosteronin määrän omaavat älykkäät miehet osaavat kanavoida seksuaalisuutensa hallitummin, kun taas idiootit ja impulsiiviset kanavoivat patoutuneen seksuaalisuutensa riehuntaan ja räyhäämiseen.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Taitaa olla homman juju se, että kuinka pitkälle voidaan mennä valtion holhoamisessa. Kyllä nuori mies piparia saa ilotalosta ilman sossuntätejäkin. Rahasta se vain on kiinni.

Auria on mielestäni ihan oikeilla jäljillä, mutta sitä en itse saa päähäni, miksi Aurian mielestä sossun rahojen tuhlaaminen kolmannenmaailman ihmisten holhoamiseen on ok. Enkä sitäkään, että näiden ihmisten kärsimykset(mitä ne sitten ikinä ovatkaan) ovat lähtökohtaisesti ihan ymmärrettäviä asioita.
Mutta puutteessa elävien tai alkoholisoituneiden kanta-asukkien ongelmat eivät ole?

Tälläistä ajattelumaailmaa pidän todella rasistisena.

Auria (nimimerkki)

#25: kerro toki lisää.

Ovatko nämä niitä uroita joilla epätavallisen suuri kivespussien koko korreloi älykkyysosamäärän alhaisuuden kanssa tuottaen yliaktiivisen libidon ja sekstaamistarpeen? Näistähän oli taannoin juttua.Ilmiönä heidät olisi kai rinnastettavissa Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuuden tuottamiin aggressiivisiin ja erittäin radioaktiivisiin villisikoihin joita on tavattu viime vuosina Saksassa.

Jorma (nimimerkki)

22: "Jorma hyvä. Mieti vähän. Onhan siellä tuvilla aika pelottava määrä porukkaa agorafobiselle jos omasta takaa on kahdeksan lasta."

Toki. Mutta kai äiti/äidit tekee/tekevät oman osuutensa lastenhoidosta. Lapsilla päivät varmaan kuluvat koulussa tai päiväkodissa. Eikä kaikkia lapsia tietysti edes kannata kohdata yhtä aikaa, voi muuten alkaa ahdistamaan. Päästää vain yhden kerrallaan samaan huoneeseen.

bmad (nimimerkki)

"Nykymaailmassa on sellainen harmillinen puoli että seksiä tulee muttei rakkautta. Sellaista välittämistä ja toisen huomioimista ei vaan ole. Rakkaus ei oo muotii. Tatuoinnit on. "

Meitä ei olla opetettu rakastamaan. Varsinkin nykyään meidät opetetaan vaan tarraamaan kiinni emotionaalisesti ja hengittämään katkonaisesti, mutta samalla syvään.

Naisen löytäminen on kyllä keskivertomiehelle riittävän helppoa, mutta
kun sen naisen pitäisi tulla tukipylvääksi omaan elämään tehtävästä tuleekin jo vaikeampi. Eihän itsenäinen nainen sellaiseen suostu.

;)

bmad (nimimerkki)

"Saattaa olla niin, että suuren testosteronin määrän omaavat älykkäät miehet osaavat kanavoida seksuaalisuutensa hallitummin, kun taas idiootit ja impulsiiviset kanavoivat patoutuneen seksuaalisuutensa riehuntaan ja räyhäämiseen. "

Ehkä tuollaiset riehujat/räyhääjät (gammauroot) pitäisi sulkea
suureen kirkkoon pariksi tunniksi ja kahleissa. Paikalla olisi kymmeniä naisia, jotka väkisin kutittaisivat heitä kädellä housuissa olevan pullotuksen kohdalta ja tarvittaessa vähän runkkaisivatkin. Toimenpiteen jälkeen heidät voisi riisua ja panna vierimään pitkin kirkonmäkeä alas paikkaan, jossa odottaisi taas kymmeniä naisia härskeine kopelointeineen.

Tomas (nimimerkki)

Ajatelkaa jos seksiin ryhdyttäisiin suhtautumaan vähän samaan tapaan mutkattomasti kuin ruokailuun ja maksullinen seksin asema olisi jokseenkin kuin nyt fysioterapian. Mitä pahaa tässä yhteiskunnassa tällaisen asenteellisen muutoksen johdosta tapahtuisi?

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#36.

Olet huomaamattasi oikeilla jäljillä. Se on pohjimmiltaan pelkkää fysiologiaa ja sitä on monen naisen mahdoton tajuta. Miehen kiihotustila on tahdosta riippumattoman järjestelmän alainen. Periaatteessa paljastavasti pukeutunut kaunis nainen syyllistyy seksuaaliseen ahdisteluun koska se aiheuttaa miehessä fysiologisen häiriötilan (veri pakkautuu nivusiin, pulssi nousee) vaikka hän kuinka ajattelisi "sisäistä kauneutta ja maksalaatikkoa". Onneksi 99% prosentilla naisista ei ole tätä vaikutusta muta se prosentti jolla on, omaa aivan järjettömän vallan ja valttikortin elämässään suhteessa miehiin. Se on ehkä maailman epäoikeudenmukaisin ja epädemokraattisin asia suhteessa muihin naisiin mutta näin se vain ikävä kyllä on...

bmad (nimimerkki)

"Suomi voisi ottaa mallia sosiaalipolitiikkaansa kehittyneemmistä länsimaista. "

Kuten mistä tahansa muusta Euroopan maasta. Suomi on kokonaishyvinvointi huomioiden surkein maa mitä läntinen sivistys päällään kantaa. Kyynikoiden hajoava paratiisi ja luonnonvarojen pohjoinen tuhlausasema.
Suomen vahvuuksia ovat ehkä osaltaan kehittyneempi teknologia, vähäisempi väestöntiheys ja jollakin oudolla tavalla kiehtova luonto. Se ei kuitenkaan riitä. En ihan ensimmäisenä odottaisi miesasiaan liittyvien poliittisten tai edes kansallisten muutosten tapahtuvan täällä.

Pitäisi saada edes kansalaiskeskustelua aikaan. Netti on supinaa ja samaa supinaa kuulee välillä livenäkin. Kerran jouduin poistumaan huoltoasemalta kun Laasasesta käytiin niin kuumaa keskustelua, että alkoi hävettää.

Auria (nimimerkki)

#19: Nimimerkki Vanhas-Olli mentorointiavustuksineen on minusta asian ytimessä. "Luonto tikanpojan puuhun ajaa","Koko kylä kouluttaa" jne.

#29: "Nykymaailmassa on sellainen harmillinen puoli että seksiä tulee muttei rakkautta"
Olen vissiin niin perverssi että olen jopa välillä ajatellut että tuohon on just se nykyajan hienous..

#37: "Päästää vain yhden kerrallaan samaan huoneeseen".
Jorma. Minäkin luulen että tälläinen varovaisen majesteetillinen lähestymistapa on ainoa oikea tässä tapauksessa:)

bmad (nimimerkki)

"#29: ”Nykymaailmassa on sellainen harmillinen puoli että seksiä tulee muttei rakkautta”
Olen vissiin niin perverssi että olen jopa välillä ajatellut että tuohon on just se nykyajan hienous.."

Onhan se hienoa, että voi istua junaan ja kun matka on tehty antaa junan mennä. Mutta minne sitten? Kotiin. No ei ole kotia. Mietipä uudestaan mitä puhut.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

"Tämä on pieni askel minulle, mutta suuri ihmisoikeuksille", lausui nuorukainen astuessaan koneesta Schipholin kentälle Amsterdamiin.

Vakavasti voitaisiin miettiä sitä, että miksi prostituoitu ylipäätään on ylenkatsottu ammatti. Uskonto, mikä? Nythän on siis niin, että ihmiset voivat käydä vaikkapa urheiluhierojalla ilman suurempia moraalisia dilemmoja, kuka on määritellyt, että juuri genitaalit ovat jotenkin pyhä alue? Kun otetaan vielä huomioon, että hyvän olon tuottaminen lihaksiiin hierotuttamalla ei kait kuulu perustarpeisiin, on asia sitäkin ihmeteltävämpi(harvalle hieronta on lääkinnällistä).

Eri kulttuureissa on muitakin ruumiinosia, joihin ei ole siveellistä koskea. Esimerkiksi vaikkapa Kaakkois-Aaasiassa pää. Kuka on se moraalinhaltija, joka määrittelee nämä pyhät alueet kehossa?

Tietysti voidaan verrata prostituutiota myös muihin monotonisiin tai raskaisiin töihin. Mitä sillä prostituutiolla oikein tarkoitettiinkaan, itsensä myymistä?

Uskoakseni uskonnon lisäksi prostituoidun ammatti koetaan hävettäväksi myös yllättäen - miesten takia. Miehisyyteenhän kuuluu tuo jo monesti toistettu alfa-urous. Miehet itse todennäköisesti näin luovat ennakkoasenteita prostiotuoituja kohtaan. Prostituoidun "käyttäminen" (...urheiluhierojan käyttäminen, tehdastyöntekijän käyttäminen?) koetaan jotenkin miehisyyttä alentavaksi toiminnaksi.

Jos asiaa osattaisiin tarkastella neutraalisti, prostitutioidun ammatti sijoittuisi toki sielä töiden raskaus- ja todennäköisesti vaarallisuusasteikossakin korkealle ja siten tulisi olla hyvin palkattua. TES:n kohdalla voisi tosin olla vähän sorvattavaa ikälisien karttuessa...(did I just undermine my statements)

Ja muistetaanhan sitten, että prostituoituina toimii sekä miehiä, että naisia.

bmad (nimimerkki)

"Periaatteessa paljastavasti pukeutunut kaunis nainen syyllistyy seksuaaliseen ahdisteluun "

Se on vähän niin kuin hevonen. Miehen on pakko nousta varpailleen nähdäkseen tämän koko komeudessaan. :D

Trapetsi (nimimerkki)

"Palikka" halkopinon rakoon ajaa saman asian. Eikä tarvitse käyttää veroeuroja.

Tai tietty, jos halot on tuotu kunnalta.

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#45.

Hyviä pointteja, Joel. Itsekin olen ihmetellyt miksi fyysinen toiminta jota seksiksi nimitetään on niin pyhää ja mystistä. Jo filosofikeisari Marcus Aurelius sanoi ettei seksi ole muuta kuin kiihkotila joka päättyy liman purkautumiseen, näinhän se pohjimmiltaan on. Naisprostituoitujen lisäksi on kyllä miesprostituoituja mutta erittäin vähän ja hekin ovat valtaosaltaan homoseksuaalisille markkinoille suuntautuneita...

TP (nimimerkki)

”Periaatteessa paljastavasti pukeutunut kaunis nainen syyllistyy seksuaaliseen ahdisteluun ”

Näin on, koska seksuaaliseen ahdisteluun riittää se, että minä KOEN toisen käyttäytymisen seksuaalisena ahdisteluna. Näinhän femakot asian määrittelevät.

Auria (nimimerkki)

#44: ihmisellä on erilaisia elämänvaiheita. Jossain vaiheessa elämää irtoseksi voi sopia ihmiselle todella hyvin. Kummaa että juuri sinä "bmad" heittäydyt tämän asian suhteen noin paavilliseksi kun itse aina tykkäät selitellä niitä saamisiasi.

#45: mielenkiintoista pohdintaa. Olenko muuten ainoa joka näki viikonloppuna "Brown Bunny" nimisen leffan neloselta aamuyön tunteina? Esim. antiikin aikaan näyttelijät rinnastettiin poikkeuksetta prostituoituihin ja sen verran olin häpnadillä lyöty tosta taidepläjäyksestä ja naispääosan esittäjän (Chloe Sevigny) suorituksesta että aloin miettiä olivatko antiikin ihmiset sittenkin oikeassa?

bmad (nimimerkki)

"Jos asiaa osattaisiin tarkastella neutraalisti, prostitutioidun ammatti sijoittuisi toki sielä töiden raskaus- ja todennäköisesti vaarallisuusasteikossakin korkealle ja siten tulisi olla hyvin palkattua."

Periaatteessa kaiken seksiin liittyvän tulee olla kalliimpaa, koska seksi
on kuitenkin biologista kohdentamista ja valikoimista. Ongelma on kuitenkin seksin selkeä ylihintaisuus, joka alkaa rasittaa jo koko systeemiä. Jos sosiaalihuollot alkavat maksaa nuorten miesten seksimatkoja, se toki maksaa, joskaan ei kyllä niin paljon, kuin se, ettei niitä (matkoja) makseta.
Feministit ovat aina pyrkineet pitämään pelottelupuheillaan huoratarjonnan niin alhaisena, ettei huorien hinta pääse kohtuullistumaan.

Mielestäni naisille pitäisi luoda mahdollisuus uraan, joka alkaisi nuorena tyttönä escort-jutuista. Iän myötä escortit siirtyisivät esimerkiksi vanhuksille suunnattuihin ilotaloihin tai muihin ammatteihin, kuten lentoemänniksi ja teatteri-ihmisiksi. Escort-tyttöjä tarvittaisiin paljon lisää. Tarjonta myös rukkaisi hinnan sopivalle tasolle. Esimerkiksi nykyisen 200 euron sijasta 80-120 euroa riittäisi ihan hyvin seksityöstä, verojenkin jälkeen. En mitään kliinisiä valtionbordelleja haluaisi, vaan ihan valvottua toimintaa, koko "prostituutio" ja "huora" käsite pitäisi poistaa. Olisi vain escortteja, escortdominoita, escorttyttöryhmiä jne.

Lisäksi tavallisen perheenisänkin pitäisi voida käydä hakemassa vaihtelua. Eli parisuhdeuskollisuuden taakastakin pitäisi päästä vähitellen eroon. Kyllä hyvä suhde pysyy pystyssä syrjähypyistä huolimatta - itsekin olen ollut mukana naisystäväni syrjähypyissä kolmantena pyöränä. :)

Trapetsi (nimimerkki)

#45 "Vakavasti voitaisiin miettiä sitä, että miksi prostituoitu ylipäätään on ylenkatsottu ammatti."

Huora ja lutka ovat yhteisössä alatyylin sanoja.

Miten suhtaudut, jos tyttäresi( vaikka kuviteltu) valitsisi prostituution tai joutuisit selittämään, että äitisi ansaitsi elantonsa ilokadulla?

Varsin monet miehet halveksivat huoria, vaikka heitä käyttäisivätkin. He haluavat uskollisen kumppanin tai vaimon, joka ei missään tapauksessa heille löydy ilokaduilta. Näin se vain on.

Itse ajattelen, että prostituutio on vastoin ihmisyyttä. Ajattelen, että nainen, joka kunnioittaa omaa kroppaansa ja intiimiyyttään ei rupea huoraksi. Usein prostituutioon ryhtyvät ovat itse kokeneet lapsuudessa hyväksikäyttöä, hylkäämistä tai väkivaltaa jne..

Ajattelen, että olen naisena niin arvokas, etten suostuisi myymään itseäni.

Uskon myös, että itse koet samoin. Voisitko ruveta miesprostituoiduksi?

bmad (nimimerkki)

"ihmisellä on erilaisia elämänvaiheita. Jossain vaiheessa elämää irtoseksi voi sopia ihmiselle todella hyvin."

Irtoseksiä on tullut, mutta en ole siitä erityisemmin hyötynyt tai iloinnut.
Ehkä vakaat ihmissuhteet, joita minulla on saavat minut ylenkatsomaan kaikkea vähäisempää väpätystä.

"Kummaa että juuri sinä ”bmad” heittäydyt tämän asian suhteen noin
paavilliseksi kun itse aina tykkäät selitellä niitä saamisiasi. "

Ehkä se johtuu siitä, että olin pari päivää sitten Vatikaanissa ja kiipesin 322 porrasta vain päästäkseni Pietarin kirkon kupoliin.

TP (nimimerkki)

Trapetsi:
"Usein prostituutioon ryhtyvät ovat itse kokeneet lapsuudessa hyväksikäyttöä, hylkäämistä tai väkivaltaa jne.."

1. Älä viitsi olla niin hölmö, että esittelet omia luulojasi faktoina.

2. Suomessa saa jokainen rahaa sossusta, ei tarvitse huorata. Kyseessä on ammatinvalinta.

3. Siivoustyötä löytyy jokaiselle halukkaalle.

4. Miksi näiltä kaltoin kohdelluilta pitäisi kieltää vain seksityö? Eikö heiltä pitäisi kieltää kaikki työ.

bmad (nimimerkki)

"Miten suhtaudut, jos tyttäresi( vaikka kuviteltu) valitsisi prostituution tai joutuisit selittämään, että äitisi ansaitsi elantonsa ilokadulla?"

Ei harmittaisi pätkääkään.

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#52.

Jänniä ajatuksia! Itse asiassa kyllä minä miehenä voisin ryhtyä prostituoiduksi jos joku olisi niin kiihottunut minusta että olisi valmis maksamaan vaikkapa 200 euroa varvista, mukavan tuntuinen ajatus! Se ongelma tietysti olisi että naisen täytyisi täyttää visuaalinen kiihotusaste jotta minulla seisoisi. Jos vielä voisi valita hyvännäköisiä naisia niin KYLLÄ, LUPAAN RYHTYÄ MIESPROSTITUOIDUKSI! Mutta kun kysyntää ei ole, oletko koskaan miettinyt miksi?

bmad (nimimerkki)

"Mutta kun kysyntää ei ole, oletko koskaan miettinyt miksi? "

Naiset ei ymmärrä hyvän päälle? Mutta niinhän noilla naishuorillakin on joskus vaikeuksia saada joka tunnille asiakasta. Pitää vaan odottaa yks tunti lisää josko joku soittaa tai panna ilmo nettiin.

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

Itse asiassa se olisi erittäin hyvä ratkaisu jos miehet alkaisivat prostituoiduiksi (olisi siis kysyntää). Miehen fyysisesti vahvempana ei tarvitsisi pelätä väkivaltaa ja suuremman "panetuksen" (testosteroni) omaavana saisi vielä muutenkin hommasta enemmän irti. Sokerina pohjalla miehet joilla on paljon seksipartnereita eivät menetä arvoaan pariutumismarkkinoilla läheskään yhtä paljon kuin naiset.

TP (nimimerkki)

Ja Pekka toi "älyllisen" panoksensa keskusteluun. Kuten tavallista.

TP (nimimerkki)

Eiköhän kohta Huusko ilmaannu paikalle kehumaan Pekan mahtavia kirjoittajanlahjoja.

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#57.

Ah, Urantia-Peksi! Keksit ihan uuden argumentointitavan, "ad homonem" argumentti on nähnyt päivänvalon!

Bayster (nimimerkki)

"Paskaisia, pimeitä ja täynnänsä huumekauppiaita"

Ite kävin damissa Tammikuussa ja täytyy sanoa ,että aika erilainen kuva jäi mulle. Kukaan ei tullut huumeita tyrkyttämään ei edes De wallenissa eli tässä punaisten lyhtyjen alueella, jos nyt yhtä spurgua ei lasketa joka tuli kämästä jointtia tarjoamaan.
Ilotyttöjen onnellisuudesta en osaa sanoa juuta tai jaata mutta kovat tuntitaksat ainakin 150 per tunti. Tosin ainakin 50 halvempaa kuin Suomessa. Ihan turvallista oli yölläkin käppäillä eikä kusi haissut missään.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kehukaa Pekka Siikalaa, ja hänen päänsä räjähtää. Kokeilin tätä vain kerran hänen blogissaan, ja siitä lähtien on mies minut vaientanut blogissaan.

Tämä mies ei kertakaikkiaan kestä konfliktitonta maailmaa. Vapauttakaa Pekka Siikala kärsimyksestään myötäilemällä häntä, vaikka olisittekin eri mieltä! Te teette hänelle ja monelle palveluksen.

M-T Heikka

Päätoimittaja Huusko. Kyllä nyt tulisi liidellä paikalle. Kaverisi kirjoittaa todella lahjakkaasti ja oivaltavasti. Mikä älyn säihke, mikä yhteiskunnallisten ilmiöiden oivalluskyky.

No, nyt ei Pekka sentään kopioinut minun viestejäni framille analysoitaviksi kaikelle kansalle. Se madalsi kylläkin kommentoinnin tasoa tällä erää.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Pekka Siikala, millainen oli suhteesi isääsi? Entä äitiisi?

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

#52 "Huora ja lutka ovat yhteisössä alatyylin sanoja."

En tunne Kaakkois-Aasian kulttuureita, mutta mitä lie nimityksiä käytetäänkään "päähänlääppijöistä".

"Miten suhtaudut, jos tyttäresi( vaikka kuviteltu) valitsisi prostituution tai joutuisit selittämään, että äitisi ansaitsi elantonsa ilokadulla? Voisitko ruveta miesprostituoiduksi?"

Pohdinkin asiaa yleisesti, miksi prostituutio on hävettävää. Tässä yhteiskunnassa vaatisi melkoista ideologismia ryhtyä myymään seksuaalipalveluksia "ihan vaan duunina". Tarvitseeko näin olla?

Ehkä se on ihmisyyttä vastaan, en tiedä. Onko - vai onko se sitä vain yhteiskuntamme luomien normien takia? Ainakin se on tabu, josta ei yleisesti kyetä käymään keskustelua.

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

Kyllä toi Siikalan Pekan argumentointi on säkenöivän älykästä. Hänen viimeksi laittamansa kommentin kun yhdistää hänen aikaisempiinsa niin täällä foorumilla majailee vaan mamismiehiä jotka eivät saa piparia ja ovat vielä homppeleita kaupan päälle. Mykistyn...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Yhteiskuntatieteiden maisteri (kommentti 62): "Ah, Urantia-Peksi! Keksit ihan uuden argumentointitavan, ”ad homonem” argumentti on nähnyt päivänvalon!"

:D

bmad (nimimerkki)

"Ite kävin damissa Tammikuussa ja täytyy sanoa ,että aika erilainen kuva jäi mulle. Kukaan ei tullut huumeita tyrkyttämään ei edes De wallenissa eli tässä punaisten lyhtyjen alueella, jos nyt yhtä spurgua ei lasketa joka tuli kämästä jointtia tarjoamaan.
Ilotyttöjen onnellisuudesta en osaa sanoa juuta tai jaata mutta kovat tuntitaksat ainakin 150 per tunti. Tosin ainakin 50 halvempaa kuin Suomessa. Ihan turvallista oli yölläkin käppäillä eikä kusi haissut missään. "

Naisystäväni oli nuorena escorttina Amsterdamissa. Siellä on suht
tasokkaita kuvioita, joten ymmärrän kyllä miksi sinne sosiaalitoimisto lähettää asiakkaitaan palveltavaksi. :) Naisystäväni työhönottohaastattelu paikalliseen ilotaloon kesti muuten 10 tuntia. Sinne ei pääse kuka tahansa.

Auria (nimimerkki)

Keskustelu alkoi eksyä kummille poluille aivan kuin Pekkaa olisi kiidätetty kultatuolissa Damiin huoriin!

bmad (nimimerkki)

"Pohdinkin asiaa yleisesti, miksi prostituutio on hävettävää. Tässä yhteiskunnassa vaatisi melkoista ideologismia ryhtyä myymään seksuaalipalveluksia ”ihan vaan duunina”. Tarvitseeko näin olla?"

Prostituutio on hävettävää sen vuoksi, että meillä on vanhankantainen
seksuaalinormisto. Vanhanajan ihmiset ovat tottuneet hoitamaan arkiasioitaan ilman seksuaalista pohjavirettä. Kiusallista on, jos seksi alkaa olla jokaisen saatavilla, eikä sitä suljetakaan avioparien makuuhuoneisiin. Ihminen, joka ei ole tottunut seksiin kokee olonsa vaivautuneeksi jos seksiä yhtäkkiä onkin paljon tarjolla.

"Ehkä se on ihmisyyttä vastaan, en tiedä. Onko - vai onko se sitä vain yhteiskuntamme luomien normien takia? Ainakin se on tabu, josta ei yleisesti kyetä käymään keskustelua. "

Ei se ole ihmisyyttä vastaan, mutta toisaalta olemme ehkä oppineet siihen ajatukseen, että joidenkin ei pitäisi saada seksiä lainkaan tai ainakaan liian halvalla. Näin ollen huorien määrän ei haluta lisääntyvän ja hommaa yritetään mustamaalata niin, että vain muutamat harjoittaisivat tuota ammattia.

Pitäisi herättää yhteiskunnallista keskustelua siitä, miksi toisen sukupuolen edustajien seksuaaliselle puutteelle nauretaan?

Ajatusten Vantaa (nimimerkki)

Eikös siinä SEXPO:n hallituksessa istu aika arvovaltaisia ihmisiä? Jos ne kerran sanoo että seksi on ihmisen perusoikeus niin onhan se uskottava. Vai käykö jälleen kerran niin, että SEXPO:n julistuksen alla on se pienellä painettu osuus joka toteaa, että peruoikeus seksiin ei sitten koske heteroita.

E.P. (nimimerkki)

HL: "Suomi voisi ottaa mallia sosiaalipolitiikkaansa kehittyneemmistä länsimaista." Hih, päivän paras provo. Kuka ottaa vaaliohjelmaansa: Lapin ja Kainuun ylijäämämiehet ja Helsingin nörtit toimeentulotuella huoriin. Entäs kaupunkien hiljainen enemmistö - vanhatpiiat? Eikö heillä ole oikeutta nauttia seksistä veronmaksajien kustannuksella? Kukas alkaa heidän asiaasa ajaa?

Aletaanko peräkammarin poikia lennättää ennen pitkää vaikkapa Afrikkaan sosiaalitoimelle kuuluvana toimenpiteenä? Tai Kiinaan. Voisi saada työn halvalla. Tosin varmaan täytyy taas ottaa huomioon ne kirotut _halvimmat tarjoukset_.

Kunnon populistin kuuluu sanoa: Ei minun verorahoillani! Nyt ryhdyn populistiksi.

Valitettavasti osalla Laasasen sovinistijengistä äo on niin matala, että se ei edes näe brittisosiaalivirkailijan päätöksessä, saati Laasasen jutussa, mitään outoa. Miehellä on miehen oikeudet ja kunnat joutakoot maksamaan ja sillä sipuli. Mutta minä liljahattutäti sanon, että ei saa vetää nenästä ressukoita eikä antaa väärää toivoa. Se on poliitikkojen yksinoikeus.

Aivan taivahan tosi kyllä on, että moni sosiaalitoimen vakiasiakas katsoo omalla kohdallaan tällaisen törsäilyn oikeutetuksi. Siitä viis, että rahoja tarvittaisiin kipeämmin vaikkapa terveydenhuoltoon tai vanhustenhoitoon. Portelliin on päästävä vaikka mummut mätänisivät makuuhaavoihinsa ja kierisivät kakassaan, kun kaupungilla "ei ole varaa" vaippoihin. P-u on jokamiehen oikeus, pois tieltä mummorisut ja femakkokävyt!

#41: "Periaatteessa paljastavasti pukeutunut kaunis nainen syyllistyy seksuaaliseen ahdisteluun koska se aiheuttaa miehessä fysiologisen häiriötilan (veri pakkautuu nivusiin, pulssi nousee)..."

Niin että burka sitten päälle, ettei miesten tarvitse kärsiä? Ei kai tuohon ole muuta ratkaisua. Aah niin, tarkoititkin, että näissä tapauksissa (ympyröi oikea vaihtoehto) a) nainen on kivitettävä seksuaalisesta ahdistelusta b) miehillä on oikeus raiskata tämmöinen nainen c) jokaisen minariin ja paljastavaan toppiin pukeutuneen naisen on annettava vapaaehtoisesti kaikille miespuolisille vastaantulijoille. Tyhmä minä ei heti tajunnut.

Myönnän että tämä on provo. Mutta väliin sitä ihan oikeesti saa mitä tilaa:D

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#74.

Miksi sinä pelkäät seksuaalisuuden fysiologista puolta noin paljon, jos saa kysyä?

M-T Heikka

74. Se on kyllä toi, ettei vanhojenpiikojen oikeuksia kukaan aja.

*poimiikohan Pekka haukankatseellaan tämänkin kommentin yleiseiseen psykologiseen ja sosiologiseen arveloitsemiseen sen kirjoittajasta. Aika jännää: se yks kemiläinenkin, en tiiä onko mies vaiko nainen vai puliukko, kirjoitti näin. En tiiä yhtään kyllä kuka sekin on, mutta näin kirjoitti tuo onneton saatana kurja. Kommentoikaa ny häntä...*

Tommosta miestä Huusko sanoo fiksuksi.

Haisuli (nimimerkki)

Laasaselta taisi jäädä lukematta se sexpon julistuksen pienellä präntätty teksti: ei koske valkoihoisia heteromiehiä.

M-T Heikka
Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

Se on muuten myytti että naiset haluavat tälläytyä ja laittautua vain "itseään" varten. Vaimoni nimittäin möläytti tässä kesällä lähtiessään akkaporukan kanssa mökille saunomaan: "Ihanaa kun ei tartte meikata ja laittautua ollenkaan..."

bmad (nimimerkki)

E.P."Siitä viis, että rahoja tarvittaisiin kipeämmin vaikkapa terveydenhuoltoon tai vanhustenhoitoon."

Et näe yhteyksiä näissä. Kun kansa voi hyvin, terveydenhuoltokulut laskevat,
elinikä nousee ja vanhustenhoitoon on paremmin mitä satsata. Tosin onhan se myös tahdon kysymys.

Hyvinvointi koskee myös ryhmittymää "peräkammarin pojat", jotka haluat säilyttää peräkammarin poikina ja yhteiskunnan rapauttajina, pahoinvoijina. Maksat mieluummin heidän lääketieteelliset toimenpiteensä ja verotkin heidän puolestaan, kun suot heille pari tonnia vuodessa huorapätäkkää, vaikka sillä tavalla selviäisit paljon havelmmalla.

E.P. on tavallinen tyttö, joka ei ymmärrä tekojensa seurauksia, mutta luultavasti tulee ne vielä näkemään. E. P. on minusta tunnevammainen, siis täysin gestapon naisiin rinnastettava potentiaalinen hirviö, joka edustaa sitä karmeinta feminististä rodunjalostuspropagandaa.

Jos EP ei tarjoudu maksamaan hyvinvointiyhteiskuntaa, minä tarjoudun maksamaan siitä, että EP eristetään suomalaisesta yhteiskunnasta pysyvästi. Tuo rahasumma on näin aluksi 20000 euroa ja sen saa pankkisiirtona heti, kun toimenpide on osoitettavasti tapahtunut.

Panu Horsmalahti

Kela/sosiaalitoimisto korvaa työttömille esimerkiksi televisiomaksun. Aika outoa olisi väittää että televisio on tärkeämpi asia ihmisen terveydelle kuin seksi. Ihan positiivista kehitystä kirjoituksen uutinen.

Tuula Hölttä

Yhteiskuntatieteiden maisteri E.P:lle :"Miksi sinä pelkäät seksuaalisuuden fysiologista puolta noin paljon, jos saa kysyä?"

Epäilenpä että siksi, kun miehet syyllistävät naisia omista ADHD-seksuaalireaktioistaan kuten alla oleva lainauskin osoittaa. Totuus on se, että olipa nainen pukeutunut "periaatteessa" miten tahansa, hän ei pukeutumisellaan syyllisty "seksuaaliseen ahdisteluun". Jos sen kaltaisia tuntemuksia miehillä esiintyy, niin niihin syyllinen on ainoastaan miesten oma psyyke:

"Periaatteessa paljastavasti pukeutunut kaunis nainen syyllistyy seksuaaliseen ahdisteluun koska se aiheuttaa miehessä fysiologisen häiriötilan (veri pakkautuu nivusiin, pulssi nousee) vaikka hän kuinka ajattelisi ”sisäistä kauneutta ja maksalaatikkoa”. "

bmad (nimimerkki)

"Se on muuten myytti että naiset haluavat tälläytyä ja laittautua vain ”itseään” varten. Vaimoni nimittäin möläytti tässä kesällä lähtiessään akkaporukan kanssa mökille saunomaan: ”Ihanaa kun ei tartte meikata ja laittautua ollenkaan…” "

No sehän on sanomattakin selvää, että meitä uroita varten naiset pistävät itsensä valloittavaan kuntoon. En minä haluaisi joutua sänkyyn jonkun nuhjuisen pissallakäymättömän kiirehtijän kanssa.

Me uroot olemme voimaa, joka saa naiset laittautumaan. *lol*

Haisuli (nimimerkki)

Tosimiehelle ei tarvitse antaa ihmisoikeuksia, se ottaa ne, ottaa kuin värisevän neitsyen.

bmad (nimimerkki)

"Kela/sosiaalitoimisto korvaa työttömille esimerkiksi televisiomaksun. Aika outoa olisi väittää että televisio on tärkeämpi asia ihmisen terveydelle kuin seksi. Ihan positiivista kehitystä kirjoituksen uutinen. "

Televisiosta tulee paljon draamoja, joissa ihmisiä tapetaan seksin
vähäisyyden vuoksi. Itse en oikeastaan ymmärrä koko TV:tä, koska se on täynnä väkivaltaa, tylsiä sketsejä ja viihdeohjelmia. TV on aikamme raamattu ja ihmiset imevät sieltä vahingollisia vaikutteita, joita näilläkin palstoilla joudutaan päivä toisensa jälkeen puimaan.

bmad (nimimerkki)

"Totuus on se, että olipa nainen pukeutunut ”periaatteessa” miten tahansa, hän ei pukeutumisellaan syyllisty ”seksuaaliseen ahdisteluun”."

Se on ihan määrittelykysymys. Tosiasiassa mies voi vaivautua kauniin ja
seksuaalista kiihottamista varten laittautuneen naisen "ohikävelystä" enemmän, kuin nainen, joka saa tuntemattomalta mieheltä riettaan ehdotuksen. Mutta se mitä "tosiasiassa" ihmiset tuntevat ei kiinnosta tietenkään oikeuslaitosta, joka lähtee siitä, että nainen on ahdistelukysymyksissä se luomakunnan kruunu.

M-T Heikka

Siikala, meillä päin sanottiin pruntinreiästä syötetyiksi semmosia, jokka kehuiva itteänsä. Hevosta saatettiin kyllä kehua, ja sitä kautta itseään: mulla se on niin hyä hevonen, ettei muila...SITÄ sanotaan sivistykseksi.

Mutta ihan vapaasti. Ihmetyttää vain tuo ääretön uteliaisuus. Mutta alku se on kait sekin, jollekin...

bmad (nimimerkki)

"Hänen viimeksi laittamansa kommentin kun yhdistää hänen aikaisempiinsa niin täällä foorumilla majailee vaan mamismiehiä jotka eivät saa piparia ja ovat vielä homppeleita kaupan päälle. Mykistyn… "

Pekka tarkoitti varmaankin, että haluamme antaa naisille ilmaiseksi, emmekä rahasta. Niin, juuri niille pelottaville naisille, joita emme ole Henrynkään mukaan useimmiten läheltä nähneet. :-)

JTT (nimimerkki)

57: "Loogisesti nähtynä ja pitkän tarkkailun tuloksena käsitän, että valtava enemmistö Laasasen blogin mieslukijoista myisi takapuoltaan ja etupuoltaan hyvin mielellään - mutta ilmeisesti ei naisille. "

Saimmeko juuri todistaa, kuinka Pekka tuli kaapista?

Tuula Hölttä

bmad: "Tosiasiassa mies voi vaivautua kauniin ja seksuaalista kiihottamista varten laittautuneen naisen ”ohikävelystä” "

Normaalinaisen "laittautumisella ohikävelyä varten" ei kokemukseni mukaan ole tarkoitus kiihottaa ketään seksuaalisesti.

Jos koet kauniiden naisten "ohikävelyn" itseäsi vaivaavana ja seksuaalisesti kiihottavana, niin olisiko mielestäsi parempi, että "ohikävelevät" naiset pukeutuisivat vaikkapa burkhaan ja käyttäisivät sellaisia kenkiä, että heidän askeltensa äänikään ei kuulu?

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#91.

Ei tarvitse pukeutua burkhaan mutta tosiasiat olisi hyvä tunnustaa. Yhdysvaltalaisessa koetilanteessa ryhmä miehiä teki keskittymistä vaativaa työtä testiolosuhteissa. Huoneeseen saapui poikkeuksellisen kaunis nainen jolloin miesten keskittyminen herpaantui täysin. Vastaavasti komea mies saapui koetilanteessa huoneeseen jossa naiset olivat tekemässä keskittymistä vaativaa työtä; naisten keskittyminen ei juurikaan häiriintynyt. Tarkoitan vain että miehet ja naiset eroavat tässä suhteessa hyvinkin paljon toisistaan.

Petsaus (nimimerkki)

#82

" Kela/sosiaalitoimisto korvaa työttömille esimerkiksi televisiomaksun. "

Ei muuten korvaa ainakaan suomalaiselle se on 100 varma.

Mitä aiheeseen niin onhan noita rahoja laitettu tyhmempiinkin asioihin.

Voihan olla, että ko. käsittelyn jälkeen lähti traumoja päästä pois ja kallista psykiatrista ym. mahdollista siis voitiin oleellisesti vähentää.

Suomeen vaan lailliset ilotalot pikimiten.

Siinä maksaa sovitusta setistä ei huijauksesta joita monet naiset harrastavat mm. tukisukilla, tyhjillä lupauksilla, tukirintsikoilla, tyhjillä lupauksilla, huonolla suuseksillä, tyhjillä lupauksilla, susikrapulassa sitten tekisi mieli purra käsi poikki, kun herättää sitä unelmien daamiaan.

Niin huijaavat ne miehetkin mm. Kreikassa panevat vessapaperia etumukseen ja Turkissa jopa dildoja. Onneksi ei suomessa...

Drink one moore baaby I looove yuouuuuuouuu

Pentti-Antero Sillanköykäys (nimimerkki)

#82
Millä tavoin on kohtuullista, että Kela korvaa TV-maksun syrjäytyneelle, mutta esim. opiskelijat joutuvat maksamaan sen omasta lompakostaan?

Miksi syrjäytyneelle pitäisi valtion ostaa pillua, jos jokainen opiskelija ei ole siihen oikeutettu?

Kyseessä on pelkkä tulonsiirto. Jos sitä perustelee sillä, että siitä on apua, ei se tarkoita, että sitä silti täytyy valion kassasta erikseen maksaa. Sen huoran voi maksaa vaikka opintotuesta. Jos ei ole varaa, vähentää oluen lipittämistä pariksi kuukaudeksi.

Kyllä minunkin itsetuntoni kohoisi, jos saisin huoran sijasta Ferrarin. En ole kykeneväinen itse ostamaan tai viettelemään Ferraria itselleni, joten kai yhteiskunnan pitää tarjota? Mielenterveyteni on uhattuna. Itsetuntoni on todella matala, kun BMW ei kulje tarpeeksi kovaa.

bmad (nimimerkki)

"Normaalinaisen ”laittautumisella ohikävelyä varten” ei kokemukseni mukaan ole tarkoitus kiihottaa ketään seksuaalisesti."

On, jos heteronainen on laittautunut kiihottavaksi ja mennyt ulos pyrkimys
on manipuloida miehiä kiihotustilaan. Ainakaan itse en näe miksi kukaan näkisi vaivaa jos ei olisi vaikutusta. Ja täytyy ottaa huomioon, että naiselle myös kielteinen huomio on plussaa vallan suhteen.

"Jos koet kauniiden naisten ”ohikävelyn” itseäsi vaivaavana ja seksuaalisesti kiihottavana, niin olisiko mielestäsi parempi, että ”ohikävelevät” naiset pukeutuisivat vaikkapa burkhaan ja käyttäisivät sellaisia kenkiä, että heidän askeltensa äänikään ei kuulu?"

Henkilökohtaisesti kannatan avointa seksuaalikulttuuria, joka jättää rauhaan vain osan maailmaa. Seksuaalifasismia tai puutteeseen jätettyjä ihmisryhmiä vrt. peräkammarin pojat en kannata. Ennemmin niinpäin, että ihmiset pakotetaan harrastamaan seksiä, kuin jätetään puutteeseen, jos pitää kahdesta valita.

Minun tapani on katsella ohikäveleviä kauniita, seksuaalisesti laittautuneita naisia. Koetan tuijottaa heitä takaisin ja ilmoittaa silläpelin, että olen mukana ja käytettävissä seksiin mikäli tilanne sallii.

Tosin harvoin oikeasti näen kaunista naista oman mittapuuni mukaan. Oma seurustelukumppaninikin jo heittää kaikkien muiden yli. Eli on tullut saatua jo sen verran hyvää, ettei jaksa rihkamasta innostua, mutta toisaalta en minä sano naisille, että "moi, te olette rihkamaa...", ja tuskin mulla siihen olisi varaakaan, koska en ole kovin pitkä mies. ;)

Arawn (nimimerkki)

Henry hyvä, miehillä on ollut koko ajan oikeus seksiin. Se, mitä miehillä ei ole ollut on se, että joku TAKAISI heille seksiä.

Kaksi eri asiaa.

bmad (nimimerkki)

"Sen huoran voi maksaa vaikka opintotuesta. Jos ei ole varaa, vähentää oluen lipittämistä pariksi kuukaudeksi."

Jos työttömät peräkammarin pojat saisivat pillua, he ehkä perustaisivat yrityksen, jolla sinulle rahoitettaisiin opiskelun aikana käytettävä opintosuhdeauto.

M-T Heikka

94. Minuakin masentaa tosi syvästi, kun ei kukaan enää toljota kauppareissulla vaikka miten silmiänsä räpyttelis.

bmad (nimimerkki)

"Henry hyvä, miehillä on ollut koko ajan oikeus seksiin. Se, mitä miehillä ei ole ollut on se, että joku TAKAISI heille seksiä."

Sivistysvaltiossa kun eletään perusasiat pitää olla suht taattuina. Esimerkiksi opiskelupaikan saa vaikka olisi ujo. Se miten peräkammarin pojille tulevaisuudessa taataan seksi voi tapahtua monella tavalla. Yksi vaihtoehto on esim. nuo seksin ostopalvelut (kalliilla rahalla), toinen on sivistyksen lisääntyminen ja seksuaalisuuden tasaisempi jakautuminen, seksuaalisuuden laajempi tai monipuolisempi harjoittaminen.

Joka tapauksessa sivistysyhteiskuntaan ei kuulu seksiongelmat, jotka syöksevät taloudenkin raiteiltaan. Te, jotka vastustatte seksiongelmien ratkaisua voisitte ehkä viihtyä paremmin jonkinlaisessa gargoyle-yhteiskunnassa, jossa
ei ole kuin "minä itte ja pari muuta!".

bmad (nimimerkki)

"Minuakin masentaa tosi syvästi, kun ei kukaan enää toljota kauppareissulla vaikka miten silmiänsä räpyttelis. "

Niin, enää. Se kuitenkin helpottaa kummasti että on joskus tuijotettu.

Henry Laasanen

#96
- Meillä Kiinassa toisinajattelijoilla on oikeus kävellä vapaana...
- Mutta hehän ovat telkien takana!
- ...jos he pääsevät sellistä ulos!

SETA (Orimattila) (nimimerkki)

# 57 Orimattilan "Stallion" P Siikala etsii ilmeisesti uutta poikaystävää "kartturiksi" autourheiluharrastuksiinsa täältä muitten blogeista

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tuula Hölttä #30:

Kun kaikilla ei ole mahdollisuutta seksuaalisten tarpeiden tyydyttämiseen normaalissa parisuhteessa esim. vamman, sairauden tms. vuoksi, kannatan seksuaalipalvelujen virallistamista, ja niiden saattamista yhdeksi yhteiskunnan laillisista toiminnoista pois nykyisen ”harmaan talouden” piiristä virallisen terveydenhuollon ja mm. verotuksen piiriin.

Anu Palosaari toisessa blogissa täällä kirjoitti että

Helsinki Times’n mukaan Suomessa työskentelee noin 8000 prostituoitua, joista 200 on seksityötä pääalanaan harjoittavia toiminimen omistajia ja seksityöstä veronsa maksavia.

Eli seksityöstä osoittain maksetaan kyllä veroja, mutta ilmeisesti aika pieneltä osalta.

SALLI: Seksityö ja laki

Seksipalveluita voi tarjota, mutta ainoastaan jos toimii yksityisyrittäjänä. Tästä maksetaan veroja kuten muustakin yksitysyrittäjänä toimimisesta. Mutta sinällään tämä kieltämättä on pitkälti harmaata toimintaa, koska seksipalveluiden markkinointi voi olla paritusta.

E.P. (nimimerkki)

#92. So?

#79:”Ihanaa kun ei tartte meikata ja laittautua ollenkaan…”

Totta se on, ettei nainen laittaudu itseään varten. Jos haahuilee koko päivän pyjamassa kotosalla, niin ei kyllä meikit muistu mieleen. Ei myöskään tutun tyttöporukan kesken saunailtana. Mitä järkeä on meikata, laittaa hiuksensa ja pukeutua kauniisti _saunaan mennäkseen_? Oletteko te miehet ihan pönttöjä?

Nainen ei laittaudu kiusatakseen miehiä. Sellainen on miesten logiikkaa ja mustasukkaisten miesten urbaanilegenda. Nainen laittautuu kohentaakseen omaa itsetuntoaan. Harva on luonnonkaunis kuten minä;P eikä saunapuhdas peilikuva miellytä. Mitä kovempi naamio ja tiheämpi peiliinkatsomistahti, sitä heiveröisempi itsetunto. Siinä ei miehiä ajatella, vaan lähinnä koetaan ahdistusta siitä, kelvataanko yhteisölle noin ylipäätäänkään. Kyllä, olen ollut läsnä psykologian luennoilla. Suurin osa naisista meikkaa aamulla työyhteisöään varten, ja luulenpa että itseni tavoin moni myös unohtaa katsoa peiliin kertaakaan päivän mittaan.

Eri asia on sitten valmistautua baari-iltaa varten. Sinkut tahtovat tietysti miellyttää ulkomuodollaan parinetsimistarkoituksessa. Varatut naiset laittautuvat, koska haluavat testauttaa oman viehätysvoimansa (tai siis Laasasen jargonilla markkina-arvonsa). Jos flaksi käy entiseen malliin, eli huomiota satelee, saadulla energialla voi potkia eteenpäin ainakin viikon;P

#81: "E.P. on tavallinen tyttö, joka ei ymmärrä tekojensa seurauksia, mutta luultavasti tulee ne vielä näkemään. E. P. on minusta tunnevammainen, siis täysin gestapon naisiin rinnastettava potentiaalinen hirviö, joka edustaa sitä karmeinta feminististä rodunjalostuspropagandaa."

Voi rakas bmad, miten suloinen oletkaan, ja miten mielelläni olisinkaan vielä tyttönen, mutta olen monen lapsen äiti ja kaikkea muuta kuin feministi. Minähän kannan miehelle aamukahvitkin sänkyyn, ja iltaisin riennän lastenhuoneesta hieromaan hänen jalkateriään. Joka kerta mies nukahtaa jalkahieronnan aikana sikiuneen onnellisena kuin lapsukainen. Tämä vinkkinä muillekin naisille, jotka haluavat iltaisin vähän omaa aikaa:)

Tuula Hölttä

bmad: "Ennemmin niinpäin, että ihmiset pakotetaan harrastamaan seksiä..."

Tämän aamun ESS kertoi, että alaikäiset teinitytöt yhä enenevässä määrin tarjoavat seksipalveluja aikuisille miehille saadakseen palkkioksi rahaa tai tavaraa.

Tämä kertonee jotakin tämän yhteiskunnan arvomaailmasta, joka näyttää bmadin toiveiden mukaisesti "pakottavan ihmiset harrastamaan seksiä", että nämä seksiä rahasta "harrastavat" voisivat hankkia itselleen kaiken sen, mitä he ajattelevat tämän kilpailuyhteiskunnan esineellistetyltä "suoritteeltaan" yhteiskuntakelpoisuutensa todistamiseksi vaativan.

Trapetsi (nimimerkki)

# 54 "”Usein prostituutioon ryhtyvät ovat itse kokeneet lapsuudessa hyväksikäyttöä, hylkäämistä tai väkivaltaa jne..”

"1. Älä viitsi olla niin hölmö, että esittelet omia luulojasi faktoina."

Luin italialaisesta tutkimuksesta, jossa haastateltiin prostituoituja ja heidän kohdallaan asia oli kutakuinkin näin.

Heille tarjottiin myös mahdollisuus terapiaan ja aika moni valitsi sen. Terapian valinneet eivät palanneet prostituutioon.

#56 "Mutta kun ( mieshuorien) kysyntää ei ole, oletko koskaan miettinyt miksi? "

Kysyntää on kyllä ja sitä tapahtuu, maailmassa on ns. seuralaispalvelua ja tietty ihan miesprostituutiota sekä naisille että mies / miehille.

# 54. Miksi näiltä kaltoin kohdelluilta pitäisi kieltää vain seksityö? Eikö heiltä pitäisi kieltää kaikki työ.

Miksei näille kaltoinkohdelluille voisi järjestää koulutusta ja antaa heille mahdollisuus hyvään kunnolliseen työpaikkaaan?

Naisen seksuaalisuus on erilaista ja juuri siksi ajattelen niin, että itseään rakastava ja kunioittava nainen ei ryhdy huoraksi. Enkä usko sellaisia väitteitä, että ihan sama, jos äitini on huora tai ihan sama, jos tyttäreni on prostituoitu.
Se vain kertoo, ettei arvosta äitiään tai tytärtään.

Nainen ei ole kirkkoveneen raami ja hänen seksuaalisuutensa on paljon muuta kuin panemista. Jos joku muuta väittää, ei ymmärrä höikäsen pölähtää naisen seksuaalisuudesta. Sanon tämän aika paljon elämää tahkonneena naisena.

Tomas (nimimerkki)

#67. Joel vastasi hyvin kysymyksiin, mutta seuraavasta vielä vähän.

”Miten suhtaudut, jos tyttäresi( vaikka kuviteltu) valitsisi prostituution tai joutuisit selittämään, että äitisi ansaitsi elantonsa ilokadulla? Voisitko ruveta miesprostituoiduksi?”

#52. Ei tälläinen ole mikään argumentti prostituutiota vastaan, vaikka vastaisi kielteisesti. Jokaisen on hyvä harjoittaa empatiaa ja pyrkiä eläytymään toisen osaan, mutta syystä tai toisesta, jopa tässä prostituoituja halveksivassa ilmapiirissä moni kuitenkin haluaa toimia prostituoituna. Minusta pinnallinen pohdinta yritys, josta nämä kysymykset kumpuavat, juuri osoittavat ketkä, ja mistä (kaikenlaisen) seksityön halveksiminen johtuu.

"Itse ajattelen, että prostituutio on vastoin ihmisyyttä. Ajattelen, että nainen, joka kunnioittaa omaa kroppaansa ja intiimiyyttään ei rupea huoraksi."

Oletko koskaa pohtinut, että ihmisyys ei ole siitä kiinni, että tuottaa ammatikseen seksuaalista mielihyvää toisille ihmisille?

Tomas (nimimerkki)

#106:
# 54 ””Usein prostituutioon ryhtyvät ovat itse kokeneet lapsuudessa hyväksikäyttöä, hylkäämistä tai väkivaltaa jne..”

”1. Älä viitsi olla niin hölmö, että esittelet omia luulojasi faktoina.”

Luin italialaisesta tutkimuksesta, jossa haastateltiin prostituoituja ja heidän kohdallaan asia oli kutakuinkin näin.

Heille tarjottiin myös mahdollisuus terapiaan ja aika moni valitsi sen. Terapian valinneet eivät palanneet prostituutioon.

----------------------------------------
Eli esittämäsi pohdinnan mukaan, he olivat jollakin tavalla psyykkisesti sairaita, kun he halusivat työskennellä prostituoituina? Mihin he olivat sairastuneet, huoruuteen?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Trapetsi (kommentti 106): "Enkä usko sellaisia väitteitä, että ihan sama, jos äitini on huora tai ihan sama, jos tyttäreni on prostituoitu.
Se vain kertoo, ettei arvosta äitiään tai tytärtään."

Mitä järkeä sitä sitten on kysyä, jos vain yksi ennalta määrätty vastaus hyväksytään?

Tuula Hölttä

Tomas :"Oletko koskaa pohtinut, että ihmisyys ei ole siitä kiinni, että tuottaa ammatikseen seksuaalista mielihyvää toisille ihmisille?"

Sitäkin on pohdittu.

Naisten kokemus seksistä on erilainen kuin miesten. Heille se ei ole niin yhdentekevä kokemus kuin miehille. ESS:n vuosikymmenen alussa prostituutiotutkimuksessaan haastattelema Stakesin tutkijana toiminut Reet Nurmi kertoi, että vain n. 1% prostituoiduista harrastaa ammattia ”kutsumuksesta”, ja että valtaosa prostituoiduista kokee prostituution raiskauksena, joka vaurioittaa heitä loppuelämänsä ajaksi asti.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Trapetsi #52:

Itse ajattelen, että prostituutio on vastoin ihmisyyttä. Ajattelen, että nainen, joka kunnioittaa omaa kroppaansa ja intiimiyyttään ei rupea huoraksi. Usein prostituutioon ryhtyvät ovat itse kokeneet lapsuudessa hyväksikäyttöä, hylkäämistä tai väkivaltaa jne..

Näkökulmia seksityöhön

Tähän sopii taas kerran lainaus
Johanna Sirkiä: Onko prostituoitu ihminen?

Ylimalkaisen uhrileiman käyttäminen merkitsee sitä, että prostituoidut eivät voi
puolustautua ja perustella valintojaan. Jos prostituoitu kertoo työhönsä liittyvistä ongelmista, sitä käytetään todisteena prostituutiota ja prostituoidun tekemiä valintoja vastaan. Jos taas prostituoitu haluaa puolustaa työtään, hänet leimataan joko omaa parastaan ymmärtämättömäksi uhriksi tai sitten eliittiprostituoiduksi,
joka on poikkeustapaus.

ja

Tämän näkemyksen mukaan prostituutio on siis jotain sellaista, jossa ihmisarvoa
ei ole, ja prostituoitujen pelastaminen ulos prostituutiosta jopa vastoin heidän
omaa tahtoaan on ihmisarvon mukaista.

Tämä virallinen näkemys on kuitenkin hyvin ongelmallinen. Miten voidaan perustella, että seksin myyminen olisi sellaista toimintaa, joka sulkee pois ihmisarvon? Voiko ihmisarvoa puolustaa siten, että kiistetään "vääriä valintoja" tehneiden ihmisten oikeus omiin valintoihin? Onko ihmisarvon mukaista sulkea prostituoidut ihmisarvon ulkopuolelle?

ja edelleen

Kuitenkin prostituoitujen kohdalla asia näyttää olevan aivan päinvastoin: prostituoitu selitetään insestin, ihmiskaupan tai muun hyväksikäytön uhriksi, joka ei ymmärrä omaa parastaan. Prostituoitujen auttaminen merkitseekin prostituoitujen omien vaikutusmahdollisuuksien tyrmäämistä.

Miten tämä on ymmärrettävissä? Miksi monet ovat valmiita hyväksymään sen, että prostituoitujen ihmisoikeuksien suojelemisen nimissä kiistetään prostituoitujen omien mielipiteiden ja omien vaikutusmahdollisuuksien arvo prostituutioon liittyvien ongelmien ratkaisemisessa? Nähdäkseni asiaan vaikuttaa tunnistamatta ja tunnustamatta jäävä muukalaispelko ja seksifobia.

M-T Heikka

Mitä järkeä kenelläkään on alkaa huoraksi. Jos rahaa tahtoo, voihan sitä sijoittaa oikeaankin pörssiin. Ei tarvi eväänsä liikuttaa.

Täällä päin Keminmaassa on kuulema kauppakeskuksessa venäläisiä naisia, sinne vaan pojat. Luin Pohjolan Sanomasta. Polliisin on vaikea todistaa mitään.

Vois kait ne käyttää sitä valetoimintaa, vaan ei taida pokka riittää.

Tomas (nimimerkki)

#39:"Ehkä tuollaiset riehujat/räyhääjät (gammauroot) pitäisi sulkea
suureen kirkkoon pariksi tunniksi ja kahleissa. Paikalla olisi kymmeniä naisia..."

bmad on ikuinen romantikko.

Trapetsi (nimimerkki)

#108 "Oletko koskaa pohtinut, että ihmisyys ei ole siitä kiinni, että tuottaa ammatikseen seksuaalista mielihyvää toisille ihmisille? "

Minä naisena ajattelen niin, että voidakseen kunnioittaa toista ihmistä, ensin täytyy kunnoittaa ( rakastaa) itseään.

Kaikki lähtee siitä, että kokee olevansa empatian väärti. Sitten, jos osaa olla empaattinen itselleen, osaa olla empaattinen muille.

En pystyisi myymään itseäni, koska koen, ettei se olisi minulle hyväksi.

Seksuaalista mielihyvää voi toki antaa muutenkin kuin huorana, tasavertaisessa suhteessa.

Toki kaikki poljetut ihmisryhmät ovat ihmisiä, mutta itse näen niin, että ihmisarvoiseen elämään ei kuulu prostituutio, ei miesten eikä naisten. Vaikeissa oloissa eläviä tulisi auttaa ihmisarvoiseen elämään.Näin olen kasvattanut myös jälkikasvun.

Muut voivat toki vapaasti olla eri mieltä.

#109 "Eli esittämäsi pohdinnan mukaan, he olivat jollakin tavalla psyykkisesti sairaita, kun he halusivat työskennellä prostituoituina? Mihin he olivat sairastuneet, huoruuteen? "

Eivät arvostaneet itseään lapuuden vaikeiden kokemusten takia ja siksi suostuivat hyväksikäyttöön.

M-T Heikka

...voi samalla reissulla ostaa sitä maksalootaa ja keskikaljaakin. Kaks kärpästä yhelä iskula.

Tomas (nimimerkki)

#111. Oletko Tuula pohtinut, että Reet Nurmen tutkimusta kohtaa on syytä olla aika kriittinen?

Jos Anna K. ja Reet N. tappelisivat, kumpi voittaisi?

TP (nimimerkki)

Ja nyt kun femakot ovat meille selittäneet, että prostituoidut ovat aivottomia ties-vaikka-minkä uhreja, niin meidän pitää tarjota kaikille ulkomaisille prostituoiduille turvasatama Suomesta. On ihmisarvon vastaista käännyttää heidät erittäin tehokkaasti muutamassa päivässä Suomesta, kuten tapahtui filippiiniläisille huorille.

On sanomattakin selvää, että tuollaisen määritelmän jälkeen kaikille seksityöläisille pitää tarjota sama status kuin Somaliasta lennätetyille huntumuslimeille. Vai ovatko huntumuslimit vielä aivokuolleempia, koska heille me tarjotaan koko sosiaalipaletti tarjottimella?

Sillä aikaa voikin jokainen utelias käydä katsomassa suomalaisia huoria sihteeriopiston sivuilla. Kylläpäs siellä näyttääkin olevan mentaalipotilaita...

Edelleen muistutan, että Suomessa Kela jakaa asumistukea, sossu rahaa ja työkkäri työttömyyskorvausta. Nämä ovat kaikkien haettavissa. Huoraaminen on ammatinvalintakysymys.

Kuten moneen kertaan on todettu, suurin osa huorista tekee keikkaa sivutyönään paremman elintason toivossa. Voi näitä mentaalipotilaita?

- - - Se Joka väittää että rahalla ei voi ostaa onnea, ei ti (nimimerkki)

Prostituutio tarjoaa oivan ansaintavaihtoehdon hyvännäköiselle, työtävieroksuvalle, hoikalle, nuorelle naiselle tai miehelle, joka on huomannut että ei se ruumis mitään työtä kaipaa, vaan toimeeentuloa

M-T Heikka

Huumeetkin kait ovat noissa prostituutiojutuissa taustalla. Venäläiset tosin myivät ilmeisesti vain viinaa ja tupakkaa sen habansa ohella, ainakin joskus sitä edellistä rajalle kuskaamistaan ennen. Olen kuullut luotettavalta taholta. Valtion kyydillä vaan leveesti kotimaahansa.

Tuskin näille täkäläisille junteille kannattaisi edes huumeita kaupata, viina ja tupakka ovat oheistuotteina käyvempiä.

Tomas (nimimerkki)

#115:"En pystyisi myymään itseäni, koska koen, ettei se olisi minulle hyväksi."

En minäkään pystyisi, enkä tiedä olisiko se minulle hyväksikään. Mutta se ei silti saa minua ajattelemaan, että ne jotka niin tekevät, olisivat jotenkin häiriintyneitä kun niin toimivat, tai että he olisivat jollakin tavalla henkisesti alaikäisiä, kuin lapsia joita täytyy ohjata oikeaan.

Jokaisella on varmasti syynsä ryhtyä tai ajautua mihinkä tahansa ammattiin. Mutta ajattele jos tutkimus osoittaisi, että sukupuolijärjestelmäntutkijat olisivat tilastollisesti usein lapsena hyväksikäytettyjä, niin seuraisiko siitä, että 1) sukupuolijärjestelmäntutkija ammattina on huono, ja/tai 2) meidän pitäisi vähän terapoida niille poloisille järkeä päähän, että vaihtaisivat ammattia?

JL (nimimerkki)

IHAN ILOTYTTÖ MEININKI EI KOSKE SIIS NS. NORMAALIA TURISMIA:

Ensimmäisen kerran kävin huorissa 1980 luvulla Moskovassa. Maksuksi riittivät ne legendaariset sukkahousut, sitten Viipuriin sama juttu, sitten eurooppaan JOKAISEN miehen on pitänyt käydä SIELLÄ MISSÄ iRWIN JA vEKSI.

Sitte lähdettiin interreilaamaan ja käytiin myös aikalailla huorissa. Ranskalaiset oli huonoimpia ja espanjalaiset parhaimpia.

Tehtiin siinä sivussa väliseiniä urakall ihan vitusti ja lähdettiin ennen inttiä thaimaaseen. Tuli nähtyä helvetisti kaikkea ja pimppaa saatiin OUUUOUUUU sudet huutaa.

Sitten palattiin takas suomeen ja tehtiin niitä väliseiniä ihan vitun urakalla ja paljon, kunnes taas lähdettiin. Nyt piti valloittaa maailma.

Ei päästy, kun tutut kuviot thaimaassa ja juututtiin filippiineille.

Taas huorattiin, sikailtiin, osa kuoli, maailma oli meidän perkele ja nussittiin, mutta sinne jäätiin.

Ihastuttiin paikalliseen menoon ja naisiin, kun ei oltu enään white boys give u money asshole...

Juu moni jäi sinne toiset palas filippiiniläismuijan kaa kotiin.

Toiset kesti toiset ei.

Filippiineille palattiin aina ja monesti, kun väliseiniltä ehdittiin ja inttikin piti siinä välissä käydä.

Mikä pois ajoi oli yleinen suomalaisen naisen karrikuva joka oli ja on edelleen :

olen kaunis, kaunein(Armi Aavikko mm. oli kaunis.) muut betonilähiö lihakimput voitte keskittyä siihen rokkiin ja lähibubin peteen, ku se o niin magee.

Arabialainen nainen on 100* kiihkeämpi, vaativampi, rakastavampi kuin keskiverto suomalainen joka on suoranainen lahna näin yleästäen.

Niin arabialaista naista kokeilin ensimmäisen kerran 1984 ja ei ollut maksullinen.

Sanon, kuten suomalaiset naiset:

He sanovat, kun kerran olet päässyt mustan miehen makuun niin ei ole paluuta.

Sanon takaisin:

Kun olet päässyt arabinaisenmakuun niin ei ole paluuta tamppoonille maituvaan lähiön Leenaan.

Tomi (nimimerkki)

Tuula Höltän mukaan naisten pitää sada kulkea alasti missä vain, vaikka työpaikalla. Jos joku mies häiriintyy, se on pervo tai muuten sairas. Tässä aistii feministisen maailmankatsomuksen rikastuttamaa päättelyä.

Tuula Höltän mukaan prostituoitu on uhri, koska naisesta sukupuoliyhteys on inhottavaa (paitsi joidenkin miesten kanssa). Tässä aistii feminismin mukanaan tuomaa kaiken tietämistä.

Minä sen sijaan ehdotan, että provosoivan seksikkäässä pukeutumisessa ja prostituutiossa on kyse jossain määrin samasta asiasta. Käytetään seksuaalista valtaa peittelemättä.

Naisten vallan paljastaminen taas herättää uhrifeministissä kiusaantuneisuutta, joka purkautuu tyypilliseen tapaan miesten demonisoimisena. Täytyy löytää näkökulma, joka selittää kiusallisen asian miesten harjoittamaksi sorroksi tai muuksi sikamaisuudeksi.

Jorma Tapio (nimimerkki)

Jos valtion ja kuntien pitää vastata ihmisten tarpeiden tyydyttämisestä, niin looginen johtopäätös on tämä. Hienoa Henry, tähän(kään) ei valtamedia pysty!

Kari Hurtta (nimimerkki)

E.P. #74:

Valitettavasti osalla Laasasen sovinistijengistä äo on niin matala, että se ei edes näe brittisosiaalivirkailijan päätöksessä, saati Laasasen jutussa, mitään outoa.

Ennemminkin kyseessä on maskulismi eikä sovinismi.

X:

Arkikeskusteluissa sovinismia ja maskulismia pidetään usein (virheellisesti) samana ideologiana. Ne lähestyvät kuitenkin miesasiaa lähes päinvastaisista suunnista. Sovinistit ajattelevat, että miehet ovat naisten yläpuolella, millä voidaan perustella miesten dominoiva asemaa suhteessa naisiin. Maskulistit sen sijaan ajattelevat, että miehet ovat monilla elämänalueilla naisten ”alapuolella”.

ad hominem

1. Henkilö X esittää argumentin A
2. Henkilön X ominaisuuksissa on jotain vastenmielistä
3. Siispä argumentti A on epätosi

Horny (nimimerkki)

Joskus oli A-Talk, jossa oli huora ja Lenita Airisto. Lenita huusi huoralle, ettei se tiedä mitään ja huusi, mitä mieltä huoran olisi oltava. Ah, feminististä mielipidevapautta.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Trapetsi #106:

(prostituutiosta)

Miksei näille kaltoinkohdelluille voisi järjestää koulutusta ja antaa heille mahdollisuus hyvään kunnolliseen työpaikkaaan?

Koulutusta kyllä ilmeisesti on näillä seksityöntekijöillä.

Anna Kontula
Punainen eksodus
Tutkimus seksityöstä Suomessa

Haastattelemistani seksityöntekijöistä lähes kaikilla on suoritettuna jokin keskiasteen tutkinto, monilla useita. Puolella on myös korkeakouluopintoja. Suosituimpia harrastuksia ovat lukeminen ja erilainen kirjoittelu romaaneista mielipidekirjoituksiin. Ylipäätään jokin kulttuuriharrastus löytyy kaikilta, kun taas urheilua harrastaa vain puolet (Seksityöntekijöiden haastattelut). Myöskään tässä suhteessa Suomessa vierailevat seksityöntekijät eivät ilmeisesti eroa merkittävästi suomalaisista. Viranomaisten tavoittamat Virosta Suomeen tulevat seksityöntekijät ovat yleensä koulutettuja ja suurimmalle osalle seksin myynti on väliaikainen tulolähde. (Lehti & Aromaa 2002, 62–63.)

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Pekka Siikalan homofobiseen kommentointiin liittyen haluaisin kysyä mikä on Siikalan mielipide Pride-iskusta ja sukupuolineutraalista avioliitosta.

Suvaitsevaisen ihmisen kirjoittamana on mielestäni aika hullunkurista alkaa leimaamaan kanssakeskustelijoita homoiksi.

Valitettavan usein viimeinen sana näillä suvaitsevasilla on argumenttien loppuessa, vitun homo.

Pekka voisi vastata täällä kun ei alennu kanssani keksutelemaan omissa bloggauksissan, jos en satu kirjoittamaan nimimerkillä, sillä Siikalan kaltainen internetin huippuosaaja ei mitenkään ymmärrä muita kuin nimeen ja emailiin perustuvia blokkauksia.

Pentti-Antero Sillanköykäys (nimimerkki)

@bmad
Paras keino taata peräkamarinpojille oikeus seksiin minimaalisin kustannuksin on pitää
A) internet koko kansan saatavilla ja
B) pornografia laillisena ja sensuroimattomana.

Eikä maksa yhteiskunnalle mitään ylimääräistä, koska internet on muutenkin jo välttämättömyys, ilman pornoakin.

Kirjoitinpa sitten oman blogivastineenkin tähän "arvoliberaaliuden" epäliberaaliin irvikuvaan:
http://penttiantero.blogit.uusisuomi.fi/2010/08/16/liberaalisti-liberalismia-vastaan/

Auria (nimimerkki)

#93:"Drink one moore baaby I looove yuouuuuuouuu"
Pientä taisteluväsymystä havaittavissa:)?

#130: Joo, juuri tänään olikin uutisointia tuosta kuinka internet tosiaan on koko kansan saatavilla: olikse Myllypuron kirjastossa kun sisäänkäynnin vieressä vanhempi mieshenkilö katseli aika isolta screeniltä pornoa. Kaikki kirjastonkäyttäjät ei olleet niin ihastuksissaan. Että hyvällä alulla ollaan tarpeiden julkisessa tyydyttämisessä. Heikkohermoiset, katsokaa toisaalle.

Trapetsi (nimimerkki)

#128 " Haastattelemistani seksityöntekijöistä lähes kaikilla on suoritettuna jokin keskiasteen tutkinto, monilla useita. Puolella on myös korkeakouluopintoja. Suosituimpia harrastuksia ovat lukeminen ja erilainen kirjoittelu romaaneista mielipidekirjoituksiin. Ylipäätään jokin kulttuuriharrastus löytyy kaikilta, kun taas urheilua harrastaa vain puolet (Seksityöntekijöiden haastattelut). Myöskään tässä suhteessa Suomessa vierailevat seksityöntekijät eivät ilmeisesti eroa merkittävästi suomalaisista. Viranomaisten tavoittamat Virosta Suomeen tulevat seksityöntekijät ovat yleensä koulutettuja ja suurimmalle osalle seksin myynti on väliaikainen tulolähde. (Lehti & Aromaa 2002, 62–63.)"

Em. ei millään tavalla sulje pois mm. tunne-elämän ongelmia. Ihminen voi olla hyvinkin koulutettu, mutta silti suostuu hyväksikäyttöön.

Ajattelen niin, että prostituutio kertoo jotain naisesta , mutta se kertoo myös miehestä , joka käyttää näitä naisia / miehiä hyväkseen.

Oletan, että tieteellisessä aineistossasi haastattelit myös miespuolisia seksityölaisiä.

Se on hyvä, jos suomalaiset prostituoidut mieltävät homman vain väliaikaiseksi.

Olisi mielnkiintoista, jos näiden naisten / miesten lapsuudenolot voitaisiin psykologisin menetelmin tutkia. Ei riitä, jos sanoo, että minulla oli hyvä lapsuus. Monen ns. hyvä lapsuus paljastuu kaikeksi muuksi, kun vähän penkaistaan syvemmältä.

Tässä blogissa on kuitenkin seikkailtu Amsterdamissa ja Aasiassa jne..

Tosiasia on, että Eurooppaan tuodaan naisia jopa seksiorjiksi ja prostituutioon liittyy nais- ja lapsikauppaa ja mm. Thaimaassa monet lähtevät maalta pakosta kaupunkiin, kun koulutusta ja elinkeinoa ei ole.

Osaltani ei aihetta enempään, sillä näistä asioista ei yksimielisyyttä tule.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Trapetsi #132:

Oletan, että tieteellisessä aineistossasi haastattelit myös miespuolisia seksityölaisiä.

Anna Kontula ei käsittääkseni osallistu tähän blogikeskusteluun…

Vieras (nimimerkki)

# 45 Itsensä hierominen on hieman hankala homma, siinä kun ei pysty samaan aikaan rentoutumaan ja hieromaan. Sen sijaan käsittääkseni mällien laukaiseminen onnistuu mieheltä kuin mieheltä kevyellä ranneliikkeellä.

# 56 Voit tarjota peräaukkoasi miesten käyttöön ihan riippumatta siitä oletko itse kiihottunut vai et. Samalla tavalla prostituoidut tarjoavat kehoaan muiden käyttöön.

Serena (nimimerkki)

#56:

"Jänniä ajatuksia! Itse asiassa kyllä minä miehenä voisin ryhtyä prostituoiduksi jos joku olisi niin kiihottunut minusta että olisi valmis maksamaan vaikkapa 200 euroa varvista, mukavan tuntuinen ajatus! Se ongelma tietysti olisi että naisen täytyisi täyttää visuaalinen kiihotusaste jotta minulla seisoisi. Jos vielä voisi valita hyvännäköisiä naisia niin KYLLÄ, LUPAAN RYHTYÄ MIESPROSTITUOIDUKSI! Mutta kun kysyntää ei ole, oletko koskaan miettinyt miksi?"

Mikäpä siinä olisi naisenkaan myydä seksiä kiihottaville miehille. Kyse kai olikin alunperin siitä, että pitäisi myydä tai tarjota miehille, jotka ei kiihota tai ovat jopa vastenmielisiä.

Miksei nuoret ja komeat miehet ole niin valmiita palvelemaan seksuaalisesti vanhoja naisia, kenties mummoikäisiä? Rumia, lihavia, hampaattomia. Ei siinä vehkeen seistä tarvi, kieli toimii kyllä pimpsan nuolennassa ja sormetkin käy. Ei siis fysiologisia esteitä. Miksi se ei houkuta miehiä?

Petsaus (nimimerkki)

Laasanen onko sulla työturvallisuuskortti?

Kerrankin säpinää ja sallitaan vähän muuta kuin Halosen perskarva.

Vanhas-Onni (nimimerkki)

Sillä aikaa, kun kommentteja 110-121 kirjoitettiin, meikäpoika pisti lihaa piiloon kissalta yhden rouvan kanssa.

T. vanhasonni

Tomi (nimimerkki)

Siikalan tarkoitus oli häpäistä tänne kirjoittavia leimaamalla heidät homoiksi. Ämmä onnistui häpäisemään vain itsensä.

Henry Laasanen

#138
"Sillä aikaa, kun kommentteja 110-121 kirjoitettiin, meikäpoika pisti lihaa piiloon kissalta yhden rouvan kanssa."

Jaaha. Kolmen minuutin miehiä. ;-)

Auria (nimimerkki)

#138: Sanoista tekoihin: toivottavasti molemmat "sai" tossa puolen tunnin sessiossa:)
#139: Siikalan kommentit on ollut ihan asiallisia; If you can´t take the heat, get out..jne.

Tomi (nimimerkki)

Auriakin pitää asiallisena, kun joku yrittää häpäistä toisia homottelemalla. Minusta se on häpeällistä, koska minä en osaa pitää homoseksualismia häpeällisenä toisin kuin te. No, ihan toi on ämmien peruskamaa, joten ne ole yllättynyt. (Vähän tämä piruilu tietty menee hukkaan, kun toiset on ymmärryshaasteellisia ...)

Auria (nimimerkki)

#142: en vaan ymmärrä mikä on nyt ongelma, en näe itse homoudessa mitään arvolatausta. Täällä on ollut monia miehille pirullisempia kommentteja jotka on jääneet paljon vähemmälle huomiolle kuin Siikalan sanomiset. Esim. itsekin ajattelin juuri tuota ihmisen peräreikää. Päivä on jo pitkällä joten pääsin näihin sfääreihin ajattelussa tänään:)
Siis, anus, sehän on erittäinkin sukupuolineutraali tekemisen kohden näin halutessa.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#137. Anteeksi Pekka, mutta minusta tässä blogissa naiset haukkuvat enemmän miehiä, sinun feministisen korkeutesi kompatessa.

Sinun logiikkasi ontuu kuin Ahtisaari. Jos sinun arvailusi on, että valtaosa tämän blogin lukijoista myisi mielellään etu ja takapäätään mutta ei naisille niin millaisia ovat sellaiset miehet, jotka myyvät itseään seksuaalisesti vain miehille? Kannattaisi tarkistaa omaa logiikkaansa, varsinkin kun kuuluu itse blogin lukijoihin. En kyllä usko, että mitenkään tunnet kaikkia blogin lukijoita, etkä niitäkään jotka vaivautuvat kommentoimaan.

Ja Aurialle sekä muille prostituoituja aivottomina pitäville. Onko käynyt koskaan mielessä, että joku nainenkin voi oikeasti nauttia seksistä. Varsinkin kun hän pääsee valitsemaan kumppaninsa.

Näitä tälläisiä tyttöjä kaltaisenne tytöt kutsuivat huoriksi, lumpuiksi jne.

Siikalan kaltaiset peräkammarinpojat taas eivät näiltä naisilta koskaan saaneet ja kutsuivat heitä sen takia huoriksi.

M-T Heikka

Laasasen miesasiablogit ovat kumminkin kamalan hauskoja, en usko että feministitutkijoiden jutut olis yhtä hullunkurisia...kaikella kunnioituksella.

Jorma (nimimerkki)

137. "Kyseessähän oli looginen päätelmä."

Päätelmääsi voisi luonnehtia monellakin eri tavalla, mutta loogiseksi sitä ei voi kutsua. Se nimittäin perustuu virheellisille oletuksille.

"Täällä miehet hyväksyvät prostituution, mutta haukkuvat naisia, joten on luonnollista olettaa siten kuin oletin."

Sivistyneet, lähimmäisiään kunnioittavat ihmiset hyväksyvät kanssaihmisten seksuaalisen itsemääräämisoikeuden. Jos aikuinen ihminen omasta vapaasta tahdostaan haluaa ostaa tai myydä seksuaalisia palveluita, ei se kuulu muille.

Eikä täällä naisia haukuta, feministejä vain, mikä ei ole sama asia ollenkaan. Naisia korkeintaan kritisoidaan, mikä tietysti on arvostuksen osoitus, sillä miksi sitä haaskaisi aikaa ja energiaa sellaisten arvosteluun, joita ei kunnioita ja joiden ei halua kehittyvän parempaan suuntaan?

"On myös jokseenkin varmaa ettei näille kommentoijille yksikään nainen maksaisi seksistä."

Ei tarvitsekaan.

Auria (nimimerkki)

#144: en muistaakseni ole sanonut mitään prostituoitujen älystä. Jotain tuskaista ja traumaattista kyllä luulen että ammatinharjoittajiin usein liittyy. Jos ei hommaa aloittaessa, ainakin virkavuosien myötä. Jos on vahva psyyke siitä vaan..Kyllä tässä seksistä nauttii itse kukin ja parastahan se on kun siihen ei liity "seteliselkärankaisuutta". Mistä kukin sitten kicksinsä saa, kyl määkin tietysti rahasta tykkään:)

Sammalkieli (nimimerkki)

Leipätekstissä olisi voinut jotenkin huomioida vakiintuneen jaottelun positiivisiin ja negatiivisiin oikeuksiin. Puheena olevassa tapauksessa kyse oli nimenomaan positiivisesta oikeudesta, kuten muunkin sosiaaliturvan kohdalla. Nyt kun EU suunnittelee köyhien ulkomaanmatkojen subventoimista, on ihan paikallaan että saamattomat miehet kustannetaan silloin tällöin huoriin. Seksi on varmasti matkailua tai televisiota perustavanlaatuisempi tarve.

En kyllä silti tiedä onko seksi pelkästään hyvä asia miehille. Jos on hirveän usein naimassa, ei enää jouda olemaan oikeassa niin usein.

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

#82
Enpä ole kuullut että kukaan olisi saanut tv-maksua sossun korvattavaksi. Sieltä maksetaan vain pakollisia menoja, mitä tv ei ole. Sen sijaan jos tv-lupa olisi muuttunut täksi pakolliseksi mediamaksuksi niin silloin se olisi langennut sossulle(kallista, kallista, ajatella miten paljon työttömiäkin..)

No mutta. En oikein näe seksiä minään ihmisoikeutena tai välttämättömänä perustarpeena. Koska se on suhteutettava yhteiskunnan muihin tarpeisiin. Jos rahat ei riitä edes perusterveydenhuoltoon kunnolla, niin ei ole mitään järjellistä syytä alkaa mitään seksipalveluita maksatuttamaan.

Kyllä se vaan niin menee. Tottakai jos seksipalveluita saisi esitetyllä tapaa, niin sitä täytyisi olla saatavilla kaikille sitten, siis esim. naisille ja hyvin vanhoille ihmisille.. Tosiaan miten sitä "puutteen määrää" sitten mitattaisiinkaan, saisivatko naimisissakin olevatkin näitä palveluita?

bmad (nimimerkki)

"No mutta. En oikein näe seksiä minään ihmisoikeutena tai välttämättömänä perustarpeena."

Ehkei seksi ole aivan suoranaisesti perustarve, mutta ystävien ja sukupuolisuhteiden olemassaolo (johon seksiä liittyy) on kuitenkin tietynlainen tarpeellinen kokemus ihmiselämässä. Ehkä jos mies elää puolet elämästä ilman naisia, hän voi sen kantaa, mutta täydellinen ilmanoleminen vaatii jo jonkinlaista askeetikon elämänasennetta.

Tietty myös OMAAN käteen runkkaaminen ja syyllisyydentunne esimerkiksi omasta alemmuudestaan saattaa jo itsessään lyhentää elinikää ja mahdollisuuksia viettää kohtuutasoisia eläkepäiviä.

Tilanne on jo kyllin vakava. Englannin tapaus oli VAROITTAVA ESIMERKKI TOIMENPITEESTÄ, JOTA TULLAAN TARVITSEMAAN.

Meidän ihmisten on syytä tulla tietoisiksi ja myönnettävä, että useimmat
meistä ovat halunneet aikoinaan sivistysyhteiskunnan. On kerrottava avoimesti toisillemme, että keskuudessamme on nimenomaan miehistä muodostuvia laajoja joukkoja, joille sukupuolisuhteiden ja muidenkin sosiaalisten kontaktien tai jopa taloudellisen toimeentulon saavuttaminen on mahdottoman hankalaa, ja samalla myönnettävä, että menetämme näissä ihmisissä kytevän suuren potentiaalin, maksamme heidän sairaalalaskunsa ja maksamme itse suurempaa veroa, koska he eivät ole yritteliäitä, eivätkä innovatiivisia, eivätkä yleensä edes pääse työelämään, heitä syrjivän rekrytoinnin vuoksi.

Viestissään #149 Milja Saresvaara kehtaa puhua terveydenhoidon ja
vanhustenhoidon puutteista tärkeämpinä tekijöinä. Tässä on kyse ilmiöstä, joka liittyy ja kytkeytyy juuri ihmisten terveyteen, terveydenhoidon ja vanhustenhoidon määrän tarpeisiin ja resursseihin, joilla näitä peruspalveluita pyöritetään. On sanomattakin selvää, että kun alati kasvava joukko miehiä tuomitaan peräkammarin pojiksi, tai jotka ainakin ovat naisten hyppyytettävissä tai joilta evätään "iloisesti ja kokonaan" oikeus seksuaalisuuten, ja joista ei välitetä rahtuakaan on selvää, että terveydenhoidon resurssit loppuvat, ja kukapa välittäisi näistä miehistä vanhuksina, kun he saavat kakskymppisenäkin äärimmäisen huonoa kohtelua? Sinäkö? Tulevaisuudessa kaikilla naisten preferoimilla miehillä on varmasti yksityisen lääkärin kanta-asiakaskortti ja paikka hienossa vanhainkodissa, sillä tätä menoa jäljelle jää vain eliitti, ja heidän lukuisat naisensa. Muut ovat orjia.

Sen vaan sanon, että tulee halvemmaksi lyödä vuosittain parin tonnin
edestä seksipalvelukuponkeja kaikille niitä haluaville yksinasuvill,e varsinkin maaseutujen miehille. Kyse ei olisi rahassa juuri sen kummemmasta jutusta, kuin matkakorvauksista työmatkustajille. Koska se on suhteutettava yhteiskunnan muihin tarpeisiin.

"Jos rahat eivät riitä edes perusterveydenhuoltoon kunnolla, niin ei ole mitään järjellistä syytä alkaa mitään seksipalveluita maksatuttamaan."

Niin, jos mm. seksipalvelut hoidettaisiin kuntoon meillä olisi vähemmän tarvetta terveyden/vanhustenhoidolle. Tai vaikkei olisikaan saisimme enemmän verotuloja, nykyisin työttömiltä peräkammarin pojilta, joita ei nyt rekrytoida, eikä päästetä naisen syliin pelkän siitä saatavan kieltäytymisen riemun vuoksi.

"Tosiaan miten sitä ”puutteen määrää” sitten mitattaisiinkaan, saisivatko naimisissakin olevatkin näitä palveluita? "

Ehkä siinä tapauksessa jos vaimo kieltäytyy esimerkiksi jostain seksin muodosta, jota mies haluaa.

Vieras (nimimerkki)

Tässä ihan loistava kommentti tuolta jo aikaisemmissa ketjuissa mainitulta Sinkut-palstalta:

"Suurimmalle osalle se toisi lopulta silti saman tunteen. Ensin hetken helpotuksen, että noin, sain pillua. Mutta sitten, se todellisuus iskisi silti. Että niin, mutta en vapaaehtoisesti enkä ilmaiseksi: minua ei ole kukaan huolinut silti. Maksoin ja runkkasin.
No, siis sittenhän voisi ajatella, että ok, no, olen kuitenkin ansainnut tämän, jos itse maksaa. Saahan omat rahansa käyttää mihin haluaa, eikö niin? Joten itse maksamansa prostituoidun palvelut olisi sentään ansaittuja, mutta minkälainen superluuseri hakisi sossulta vielä avustuksen? Että niin, olen niin luuseri, että en saa seksiä mistää, en näköjään koskaan, enkä edes itse pysty hankkimaan siihen rahoja, pummin siis jopa seksin, mikä sekin on sääliä, rahalla ostettua...

Voi, kyllä tuo olisi ihmisen itsetunnolle ihan tuhoavaa. Jos sitä pidetään hieman huonona meriittinä, että joskus on maksullisia käyttänyt, niin entäs, kun joskus tyttöystävään tulisikin mahdollisuus, niin kuka huolii vanhaa ihmissuhteissa kokematonta miestä, joka on päässyt poikuudestaan eroon, kun sossu maksoi?! Todella miehinen olo varmaan tulisi, eiköhän tuolla nujerrettaisi se loppukin usko mihinkään miehisyyteen. Kyllä se olisi jo luuseriuden huippu."
(kommentti kokonaisuudessaan: http://keskustelu.suomi24.fi/node/9265350)

Siinäpä se kaikessa ytimekkyydessään. Rahalla saa lihaa piiloon mutta sillä ei saa tunnetta haluttuna olemisesta.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#147. Sinulta on ilmeisen turha odottaa kielikuvien ymmärtämistä.

Luulo ei ole tiedon väärti on vanha sanonta. Seksi voi olla myös naiselle addiktio ja jos siitä tienaa vielä leipänsä niin miten ihmeessä se voi olla tuskaisaa ja traumaattista.

Sitäkään en oikein tajua, että jos jollain on hyvä olla ja jos joku tekee toiselle hyvää, niin mitä kauheaa siinä on? Mikä siinä voi olla niin kauheata, että joku tuntee olonsa hyväksi, oli se sitten mies tai nainen?

Minä ainakin olen erittäin iloinen kun näen esimerkiksi Thaimaassa onnellisen näköisiä miehiä ja myös naisia. Molemmat saavat jotain, koska ovat onnellisia. Sitten tulee Auria ja toteaa, että ihan kiva paikka muuten tämä Thaimaa, mutta kyllä minua häiritsee nuo vanhat miehet nuorten naisten kanssa. Miksi se häiritsee? Onko feministin logiikka todella niin takapajuinen, että mies on lähtökohtaisesti hyväksikäyttäjä? Totuus on kuitenkin seksibisneksessä aivan toinen.

Vieras (nimimerkki)
Kari Hurtta (nimimerkki)

Trapetsi #52:

Usein prostituutioon ryhtyvät ovat itse kokeneet lapsuudessa hyväksikäyttöä, hylkäämistä tai väkivaltaa jne..

En ole saanut vielä luettua kokonana tuota 300 sivuista tutkimusta,
mutta jotain löytyy tähän kohtaan

Anna Kontula
Punainen eksodus
Tutkimus seksityöstä Suomessa

Taulukon perusteella voidaan ajatella, että seksityöntekijöiden patologisoinnille on perusteita, että alalle todella hakeutuu poikkeuksellisen paljon varhain psyykkisesti vammautuneita ihmisiä. Jos kuitenkin katsotaan näiden kokemusten laatua, ne ovat lähes järjestään luonteeltaan sellaisia, joista johtuvaa traumatisoitumista pidetään vähäisenä. Siten on mahdotonta arvioida, missä määrin seksityöntekijöiden kuvaamat marginaalikokemukset eroavat ei-seksityöntekijöiden elämänhistorioista.

Tästä avautuu toinen tulkintamahdollisuus. Kyse on jokseenkin yleisistä toiseuden kokemuksista, mutta haastattelemani ihmiset ovat kuitenkin vastanneet niihin erityisellä tavalla. He ovat oppineet jo varhain uhmaamaan sosiaalista järjestystä. ”Kun on kerran ollu kummajainen, niin sehän on helppo tehdä myös muuta sellaista asiaa.” (H, Krisse.)

Tätä tulkintaa tukee se, että elämänhistoriansa kipeiden kohtien salaamisen sijaan seksityöntekijät kertoivat niistä oma-aloitteisesti ja nimenomaan yhteydessä seksityöhön liittyvän stigman ylittämiseen. Seksityö näyttäytyi mahdollisena siksi, että he ovat aikaisemminkin tehneet poikkeuksellisia valintoja. Valtaosa haastateltavista korostaa jo lapsuusmuistoissaan vahvaa erillisyyttä, ”oman tien kulkemista” (H, Veera) tai ”sivusta seuraamista” (H, Susa).

ja myöhemmin

Vaikka seksityö julkisuudessa usein liitetään päihteisiin ja väkivaltaan, omassa aineistossani ne eivät nousseet merkittäviksi stigmatisoiviksi tekijöiksi. Kaksi seksityöntekijää kertoi joutuneensa raiskauksen uhriksi, kaksi kokeneensa perheväkivaltaa. Myös päihderiippuvuus oli kohtuullisen harvinaista. Sen sijaan monelta löytyi jonkinlaisia mielenterveysongelmia elämänhistoriastaan, pääsääntöisesti seksityötä edeltävältä ajalta. Yleisin ongelma olivat syömishäiriöt (anoreksia, bulimia) ja seuraavaksi tulee kolmen haastattelemani transihmisen sukupuoli-identiteettiin liittynyt problematiikka. Seksityöntekijöiden keskustelukanavalla pohdittiin jonkin verran masennusta, josta muutama ilmoitti aika ajoin kärsivänsä. Mielenterveysongelmien määrään on saattanut stigman lisäksi vaikuttaa haastateltavien ikä- ja sukupuolirakenne, sillä ne ovat opiskelijanaisilla huomattavasti miehiä yleisempiä (Opiskelijoiden mielenterveyspalvelujen..., 11–12).

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Tuli muuten mieleen, että Siikala on varmasti miehiä joka väittää, ettei ole koskaan harrastanut itsetyydytystä. Argumenttina on, ettei ole tarvinnut ;)

Auria (nimimerkki)

#152: käytät nyt mun nimimerkkiä ilmeisesti jonain yleisnimikkeenä mielestäsi erityisen ikävälle ihmiselle, en voi muuten tuota ymmärtää, kun olen nyt ollut sanomassa ja tekemässä milloin mitäkin..Suuri osa Suomen kansaa on käynyt Thaimaassa mutta mä esim. en ole ikinä käynyt siellä joten en voi kauhistella sikäläistä tapojen turmelusta. Eipä sen puoleen että juttusi paikallisista käytännöistä, ilmeisesti "kulttuurista" innostaisi sinne lähtemäänkään. Elämä on liian lyhyt ja maailma täynnä kiehtovia paikkoja:)

bmad (nimimerkki)

"Tämän aamun ESS kertoi, että alaikäiset teinitytöt yhä enenevässä määrin tarjoavat seksipalveluja aikuisille miehille saadakseen palkkioksi rahaa tai tavaraa.
Tämä kertonee jotakin tämän yhteiskunnan arvomaailmasta, joka näyttää bmadin toiveiden mukaisesti ”pakottavan ihmiset harrastamaan seksiä”, että nämä seksiä rahasta ”harrastavat” voisivat hankkia itselleen kaiken sen, mitä he ajattelevat tämän kilpailuyhteiskunnan esineellistetyltä ”suoritteeltaan” yhteiskuntakelpoisuutensa todistamiseksi vaativan. "

Siis. Seksiä on minun nähdäkseni oltava riittävästi, eikä elämän
keskipiste ole tässä asiassa. Minulle itselleni petihetket ovat vain oma pieni maailmansa, ja enemmänhän minä käytän aikaani esimerkiksi oleilemalla metsissä ja miettimällä elämän ja kuoleman kysymyksiä. Kun haluan seksiä naisystäväni toimii useimmiten ilmoitusperiaatteella "kerro kun stondaa, jos en sillä hetkellä itse ole tulemassa vastaan"-tyyliin. En ole pohjimmiltaan pakotuksen kannalla, mutta pidän parempana seksin glorifiointia ja toisen kunnioittamista seksuaaliolentona, kuin sitä, että opetetaan ihmiset välttelemään ruumiin kulttuuria ja tekemään voimakasta arvojakoa sen suhteen kuka on villieläimen lipaisun vyön alle ansainnut. Nykytilanteessa pitäisin jopa hyvänä pientä ihmisten ohjailua ja ravistamista. Kaveria ei jätetä-tyyliin pitäisi voida ajatella heteroseksuaalikentälläkin. Vasta kun kaikkien tarpeet on saatu huolehdintaan on tosiasiassa varaa ruveta miettimään tasokysymyksiä.

Ja erityisesti pitäisi keskittyä nuorten pelastamiseen ja auttamiseen.
Nuorena mies ei ole vielä pultsari. Hän ei yleensä ole edes kovin lihonnut, eikä sairauksia ole, mutta silti nyky-yhteiskunta vaan kuitenkin alkaa ajaa tietynlaisia miehiä mieron tielle. Pitäisi järjestää lukioihin "jokainen oppilaamme on haluttava"-tyyppisiä kampanjoita.

Mutta niin kauan kun seksuaalista syrjintää on, tulee olemaan myös seksin ahkeria, mutta lukumäärältään rajoitettuja kaupustelijoita, ja ylihinnoittelua. Ja on ihan oikein jos toimeentulotukeen kuuluu ns. prostituutioseteleiden mahdollisuus. Toinen vaihtoehto on tietysti tehostetumpi toiminta, kompromissi, jossa suuria määriä miehiä esimerkiksi kahlitaan johonkin himmeästi valaistuun kirkkoon tai tehdashalliin, minkä jälkeen päästetään tyttöjoukot vapaaksi lypsämään heistä mällit ulos. Tällaisen toiminnan organisoiminen olisi yhteiskunnalle huomattavasti halvempaa. Se voitaisiin toteuttaa enemmän talkoohengessä ja lisäksi se tarjoaisi naiselle hänen usein preferoimansa mahdollisuuden seksuaalisen vallan käyttöön (eli naisen ei tarvitsisi tulla miestä kovin lähelle, mutta hän voisi tulla palkituksi, tehdä useammille miehille samanaikaisesti sosiaalisen palveluksen ja päästää heidät puuteesta). Voi kuullostaa ehkä hieman hölmöltä, mutta ihan vakavassa mielessä tämä on tarkoitettu otettavaksi.

bmad (nimimerkki)

"Siinäpä se kaikessa ytimekkyydessään. Rahalla saa lihaa piiloon mutta sillä ei saa tunnetta haluttuna olemisesta."

Kannattaa miettiä niitä syistä, miksei ole haluttu. Vika ei välttämättä ole itsessä.

Auria (nimimerkki)

#158: "Kannattaa miettiä niitä syistä, miksei ole haluttu. Vika ei välttämättä ole itsessä."

Paitsi jos on nainen?

bmad (nimimerkki)

"Sitten tulee Auria ja toteaa, että ihan kiva paikka muuten tämä Thaimaa, mutta kyllä minua häiritsee nuo vanhat miehet nuorten naisten kanssa. Miksi se häiritsee?"

Koska se ei ole markkinalähtöistä touhua, länsimaittain katsoen.
Naiset ovat biologiselta taustaltaan rodunjalostajia ja itkevät vaikka verta, saavat kuumetauteja ja paniikkihäiriöitä jos joku ATM tai liian vanha saa
kohtuullista seksiä, ja etenkin jos he antavat sitä seksiä, silloin tilanne on jo todella paha/hirveä. Tosiasia kuitenkin on, että olemme sivistysyhteiskunnassa, emme jossain eläinten täyttämässä altaassa. Kun olemme antaneet miehelle statukseen katsomatta oikeuden opiskella, tienata rahaa, liikkua samoissa paikoissa ja alueilla kuin kaikki muutkin ennenpitkää tulee tarve myös suoda heille hyvinvointi, johon kuuluu mahdollisuus perheeseen ja alapään kautta saatuihin onnentuntemuksiin, elikä ihmiselämään kuuluvaan perusvirkistäytymiseen.

Naisten mielipide yleensä on se, että puutteessa oleva mies on luotu heille vain jonkinlaiseksi tilanteiden välikappaleeksi tai työorjaksi. Kun naiset puhuvat siitä miten hirveää Thaimaassa tapahtuva vanhojen miesten ja nuorten tyttöjen välinen vaihto on pitää huomioida, että nämä pahanolontunteet ovat usein peräisin mm. Henry Laasasen esittämistä mallinnoksista kirjassa "Naisten seksuaalinen valta".

bmad (nimimerkki)

”Kannattaa miettiä niitä syistä, miksei ole haluttu. Vika ei välttämättä ole itsessä.”
"Paitsi jos on nainen? "

Naisesta tulee liian ei-haluttava, jos hän on muodoiltaan erityisen
epäsymmetrinen. Tuolloin vika on naisessa. Hän voi peiliin katsomalla todeta, että "jaha, ymmärrän". Miehellä asia ei ole yhtä yksinkertainen. Mies voi joutua ei-haluttavaksi ihan sen takia, että ei pärjää kavereilleen tappelussa, ole kiinnostunut rahasta tai normaalista sosiaalisesta habituksesta ja potentiaalisen naisystävän ystävätärten ja isoäidin kanssa kaveeraamisesta. Miehestä tulee ei-haluttava niin ulkokultaisista syistä, ettei asioita kannata edes verrata keskenään. Jos mies peilistä voi todeta oman epäattraktiivisuutensa niin silloin hänenkin on paljon helpompi hyväksyä asia. Jos peilikuva on OK, mutta naisia ei kiinnosta niin mies yleensä jatkaa yrittämistä, kunnes huomaa, että lompakko ei ole tarpeeksi paksu tai ei ole tarpeeksi kavereita.

Ajatusten Vantaa (nimimerkki)

"Kun on kerran saanut feministiä, sen jälkeen ei tee enää naista mieli."
Professori Eero Paloheimo, Aarno Laitisen mukaan.

Arawn (nimimerkki)

Henry: " Meillä Kiinassa toisinajattelijoilla on oikeus kävellä vapaana…
- Mutta hehän ovat telkien takana!
- …jos he pääsevät sellistä ulos!"

VErtauksesi ontuu. Suomessa ei valtio aseta mitään erityisiä fyysisiä esteitä miehille toteuttaa oikeuttaan seksiin.

Painotan edelleen: oikeus seksiin ON jo olemassa. Se, että maksettaisiin tietylle ryhmälle seksiä, on eri asia. On meillä esimerkiksi sananvapauskin, mutta se ei tarkoita, että joku taho jossain TAKAISI kenelle hyvänsä esimerkiksi pääsyn Hesarin mielipideosastolle. Meillä on oikeus tehdä töitä, mutta kukaan ei takaa, että niitä töitä saa - ne pitää hakea itse.

Toisaalla holhousvaltiota vastustetaan, mutta toisaalta sitten valtion kuitenkin pitäisi taata seksin saanti miehille, jotka "eivät saa"? Miksei sitten muitakin tarpeita lähdetä tyydyttämään? Yksinäisyys tappaa takuulla ihmisiä enemmän kuin seksinpuute eli miksi valtio ei takaa kaikille edes yhtä ystävää?

Valtion tehtävänä on nähdäkseni luoda sellainen tila, jonka puitteissa yksilöt voivat suhteellisen vapaasti tavoitella haluamiaan ja tärkeäksi kokemiaan asioita. Sen sijaan valtion tehtävänä ei minun mielestäni ole TAATA yksilöille niitä asioita, joita yksilöt pitävät tärkeinä. Valtion tehtävänä ei ole taata, että yksilö saa lapsia, seksiä, on onnellinen, oppii virkkaamaan tai löytää aviopuolison.

Bmadille vielä: ei Suomessa opiskelupaikkaa taata ujoille eikä kenellekään. Jos ei hae opiskelupaikkaa, ei sitä saa. Ja vaikka hakisi, pitää olla jotain meriittejä, joita ilman sitä ei saa.

Milja Saresvaara (nimimerkki)

#163, Arawn,
Tismalleen.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

#156. "Sinulta on ilmeisen turha odottaa kielikuvien ymmärtämistä."

Olin oikeassa.

Milja Saresvaara (nimimerkki)

Hm, jos "seksuaalinen vapaus" ja "seksuaalinen mielihyvä" nostetaan ihmisoikeuden tasolle, silloin tätä oikeutta pitää soveltaa kaikkiin. Nuorissa miehissä ei ole ainoa ryhmä joka elelee "puutteessa" toisinaan (emme voi olla varmoja onko se edes suurin ryhmä). Ehkäpä tällaisen oikeuden tullessa voimaan rohkaistuisivat hiljaisemmatkin penäämään erinäisten tarpeidensa tyydyttäjää. Jäin miettimään hiljaa sitä riemunkirjavaa joukkoa jolla koko Suomen "seksuaalinen mielihyvä" TAATAAN! :) haa!

Kari Hurtta (nimimerkki)

6 + 3 = ?

Vastaa laskutehtävään oikein! Oikea vastaus oli 14.

(hmm. Tällä kertaa sain tekstin takaisin kun painoin Auria #147:

Jotain tuskaista ja traumaattista kyllä luulen että ammatinharjoittajiin usein liittyy. Jos ei hommaa aloittaessa, ainakin virkavuosien myötä. Jos on vahva psyyke siitä vaan.

Anna Kontula
Punainen eksodus
Tutkimus seksityöstä Suomessa

löytyy luku "3. Stigma".

Stigmassa ei ole kyse vain ympäristön hyljeksinnästä, vaan se on kaksisuuntainen prosessi, jonka kuluessa leima syvenee kierteisesti. Normista poikkeaminen aiheuttaa sosiaalisessa ympäristössä hyljeksintää. Yksilö nähdään vain paheksuttavan ominaisuuden kautta ja kaikkea hänen toimintaansa tulkitaan siten, että se vahvistaa poikkeavaan piirteeseen liittyviä ennakko-oletuksia. Teosta (seksin myyminen) tulee hänen pysyvä olemuksensa (prostituoitu) (O’Connel Davidson 1998, 43). Samalla ympäristön suhtautuminen vaikuttaa stigmaa kantavan yksilön käytökseen ja hän ikään kuin alkaa toteuttaa itseensä kohdistettuja ennakkoluuloja.

Stigma erottelee, sulkee ulos ja käännyttää yhteisöstä. Se toimii rajapyykkinä normiin sopivien ja sopimattomien välillä (Whelehan 2001, 31). Kun media uusintaa huoramyyttejä, se samanaikaisesti ohjeistaa ei-seksityöntekijöitä (naisia) siitä, miten ei tule pukeutua tai käyttäytyä (Ryan 1997, 228–229).

ja esimerkiksi lainauksia

”Ja minkälaisen rasismin kohteena me ilotytöt olemmekaan. Kun ei ammattiamme edes hyväksytä. Nimittäin virallisestihan tämä ei ole ammatti. Monet kyllä hyljeksivät meidän ammattikuntaamme eikä vähiten toiset naiset... [...] Toisaalta välillä tuntuu myös jännältä että tuossa joku ihminen vain juttelee mulle ystävällisesti kun ei tiedä että olen ilotyttö. Mieleen tulee että juttelisiko enää ystävällisesti jos tietäisi...” (K, Sara.)

”Ihmisillä on ihan väärä kuva siitä, et mitä tää työ on, ainakin suomalaisilla prostituoiduilla. Ne luulee, et me ollaan semmosia likasia huumeidenkäyttäjiä, että me ollaan uhreja ja meitä alistetaan.” (H, Mimosa.)

Suosittelen kaikkien keskustelijoiden lukemaan :-)

Kari Hurtta (nimimerkki)

#167 Linkki piti äskin piti olla:

Auria #147:

Jotain tuskaista ja traumaattista kyllä luulen että ammatinharjoittajiin usein liittyy. Jos ei hommaa aloittaessa, ainakin virkavuosien myötä. Jos on vahva psyyke siitä vaan.

Auria (nimimerkki)

#168: eiks asia sitten ole niin kuin totesin. Onhan kaikenlaista muutakin yhteiskunnan marginaalissa tapahtuvaa aktiviteettia joka ei saa ymmärtämystä. Niin se vain on. On hyväksyttyä sanoa olevansa ulkoministeri Stubbin erityisavustaja mutta vähemmän aplodeerataan jos sanoo pyörivänsä huoraamassa Punavuoressa. Voi olla aika samasta asiasta kyse mutta..

bmad (nimimerkki)

"Bmadille vielä: ei Suomessa opiskelupaikkaa taata ujoille eikä kenellekään. Jos ei hae opiskelupaikkaa, ei sitä saa. Ja vaikka hakisi, pitää olla jotain meriittejä, joita ilman sitä ei saa. "

No kirjaimellisesti ehkä ei.

Suomessa on kaikilla hyvät/yhtäläiset mahdollisuudet opiskella
ja sitäkautta hankkia ainakin kohtuullinen toimeentulo. Sensijaan perheen perustaminen tai tyttöystävän löytäminen ei ole yhtä mairitteleva tehtävä, johtuen naisten mädän itsenäisyysaatteen voittokulusta, kusipäistymisestä, naisten häiriintyneisyyden ja luonnevikojen kasvusta, ihmisten yleisestä joutavanpäiväisyydestä, ylipäätään mitättömistä ja pilallehemmotelluista naisista, joiden kanssa elely kismittää jopa joitakin alfauroksia. Kun kunnollisia naisia on vain ripoteltuna neuloina heinäsuopaan se on monelle miehelle vakava paikka, joka vie elämänilon ja powerin antaa omaa panosta yhteiskuntaan. Siten ei ole ihme, etteivät suomalaiset miehet edes kykene opiskelemaan niin paljon kuin heidän olisi mahdollista. Teknillinen kehitys junnaa paikoillaan. Meiltä puuttuu elintärkeät sähkölentokoneet ja avaruusraketit. Sivistysyhteiskuntaan kuuluu tarjota mahdollisuudet kaikille, mutta valitettavasti biologia on eri mieltä ja muodostumassa koko yhteiskunnan tuhoavaksi viholliseksi. Ainoa tapa välttää kansan kuihtuminen ja luisumiset kommunismeihin näyttäisi olevan se, että naiset opetetaan tykkäämään niistäkin uroksista, joita salaa mielessä nimittelevät käveleväksi ruttotaudiksi.

Minun silmissäni Arawnit, Milja Saresvaarat ja Mielipuolet voi niputtaa E.P:n kanssa samoihin vaarallisiin kommunisminaisiin. Tarjoan 80 000 euron käteismaksun sille, joka onnistuu viemään noilta akoilta oikeudet suomalaiseen kulttuuriin ensin jouluun mennessä.

bmad (nimimerkki)

"Tarjoan 80 000 euron käteismaksun sille, joka onnistuu viemään noilta akoilta oikeudet suomalaiseen kulttuuriin ensin jouluun mennessä. "

Ja todettakoon vielä, että maksun saaminen edellyttää lakien mukaan toimimista. Kidnappaaminen tai naisten nirhaaminen ei siis näinollen johda
minkäänlaiseen maksusuoritukseen. Enkä sellaiseen provosoi.

bmad (nimimerkki)

"Ehkäpä tällaisen oikeuden tullessa voimaan rohkaistuisivat hiljaisemmatkin penäämään erinäisten tarpeidensa tyydyttäjää. "

Nämä tällaiset pelot liittyvät naisten alituiseen panttaamiseen ja pihtaamiseen. Hyvässä ihmisläheisessä yhteiskunnassa ei kukaan nouse kolosta ja vaadi valtiolta apua seksuaalitarpeiden hoitamisessa.

Vierailija (nimimerkki)

Noinkohan miespolon elämänlaatu koheni. Tarina ei kerro (ja linkkiä en ole edes avannut) nousiko pippeli pystyyn vai jäikö entistä pahemmat traumat kuin ei tosi paikan tullen edes seiso. Entä kuinka pitkäksi aikaa tarjosi mielihyvää, itsetunnon kohoamista ja työkykyisyyttä se 3-30 minuutin palvelu, joka veronmaksajien rahoilla kustannettiin. Toimeentulotuki ainakin meillä Suomessa on nimetty viimesijaiseksi tueksi jota tarjotaan vain tilapäisesti, joten maalaisjärjellä ajatellen luulisi olevan hyödyllisempää opettaa ihminen kalastamaan kuin antaa hänelle kala.

Serena (nimimerkki)

#170:

"Ainoa tapa välttää kansan kuihtuminen ja luisumiset kommunismeihin näyttäisi olevan se, että naiset opetetaan tykkäämään niistäkin uroksista, joita salaa mielessä nimittelevät käveleväksi ruttotaudiksi."

Miksei vain opeteta miehiä olemaan haluamatta seksiä? Ihan yhtä vaikeaa on muuttaa naisen halua ja tunteita. Joku jo aiemmin kirjoittikin, että seksi on naisille hieman erilainen kokemus ja jostain biologiasta se kumpuaa, ettei seksiä vain halua joidenkin miesten kanssa. Ei sitten mistään hinnasta. Ei se ole kusipäisyyttä, josta voisi opettaa jotenkin pois.

Jotenkin näissä kirjoituksissa miehet tuntuu unohtavan, että naisillakin tosiaan on halut ja tunteet, eikä niitä vois käskemällä muuttaa. Ylipäänsä täällä tuntuu unohtuvan tuo ihmisten tunne-elämä ja keskitytään seksiin vain pelkkänä aktina tai vallan välineenä.

Ja en mitenkään usko, että seksi aktina on ainoa asia mikä joiltain miehiltä puuttuu vaan nimenomaan läheisyys ja hyväksytyksi tulemisen tunne. Rahalla ei niitä voi ostaa. Seksiaktin kyllä.

bmad (nimimerkki)

"Miksei vain opeteta miehiä olemaan haluamatta seksiä?"

Katsos.

Naiset ja miehet ovat tasavertaisia ja molemmilla tulee olla sama oikeus haluta seksiä ja päästä toteuttamaan sitä. On aika löyhää asettaa toisten seksin haluamattomuus seksin haluamisen edelle.

"Ihan yhtä vaikeaa on muuttaa naisen halua ja tunteita."

Kuten sanoin.

Naiset ovat patalaiskoja, häiriintyneitä, pilallehemmoteltuja ja hyvin harvoin kykeneviä nykyisin huolehtimaan osastaan yhteiskunnassa, perheessä tai esoteerisessä elämässä. Naisen halut ja tunteet on muokattavissa samoin kuin miestenkin, eli viisastumisen kautta. Jokainen toimii parhaan tietonsa mukaan, niin myös umpibimbo-palikka-nykynainen.

"Joku jo aiemmin kirjoittikin, että seksi on naisille hieman erilainen kokemus ja jostain biologiasta se kumpuaa, ettei seksiä vain halua joidenkin miesten kanssa."

Valehtelet. Ei biologia määrittele, ettei jonkun miehen kanssa kannata harrastaa seksiä. Jokainen tekee valinnat kykyjensä mukaan ja sehän tässä parasta onkin: nainen voi muuttaa halujaan. Umpityhmä tekee tyhmiä valintoja ja tarvittaessa puolustaa omaa tyhmyyttään vaikka aseiden avulla, eikä se koske vain miehiä. Umpibimbo-tyhmä-nykynainen, jolla ei usein ole edes lihasvoimaa hankkii rinnalleen naisenkipeän, herkkäuskoisen ja suojelevan miehen, joka heiluttaa asetta kunnon miesten, kuten esimerkiksi meidän maskulistien yläpuolella. Mutta ei se tee naisen valinnasta biologista, eikä luonnollista, vaan ainoastaan umpityhmää valintaa.

"Ei sitten mistään hinnasta. Ei se ole kusipäisyyttä, josta voisi opettaa jotenkin pois. "

Se on kusipäisyyttä ja kuuluu olemukseltaan kommunismiin tai fasismiin, jossa eri rotua edustavat pääsevät erilaisiin kasteihin. Sivistysyhteiskuntakin saattaa olla itse asiassa tuon teoriasi mukaan häiriö biologiassa. Meidänhän pitäisi elää viidakossa ja jakaa opiskelupaikat kunnon tytöille ja alfauroksille, ja orjuuttaa palikkanaisia pelottavat epämiellyttävät miehet.

"Jotenkin näissä kirjoituksissa miehet tuntuu unohtavan, että naisillakin tosiaan on halut ja tunteet, eikä niitä vois käskemällä muuttaa."

Minä olen ollut naisten kanssa tuhansia kertoja, joten en ole edes tyypillinen, vaan hyvin empiirinen ja fenomenologinen ruikuttaja. Ja nyt joudun
toteamaan saavuttamani tiedon erään kulminaation. Naisten halut ja tunteet joista puhut ovat merkityksettömiä tasa-arvon tiellä. Ne pitää raivata pois kääntämällä kivi kiven jälkeen ja katsoa mistä ne ovat peräisin. Lopputulos ei näytä kivalta, ei edes naisen kannalta.

"Ylipäänsä täällä tuntuu unohtuvan tuo ihmisten tunne-elämä ja keskitytään seksiin vain pelkkänä aktina tai vallan välineenä. "

Seksi on ilman muuta vallanväline, joten ainoa mitä edellytetään on "hyvä hallitsija/tar".

"Ja en mitenkään usko, että seksi aktina on ainoa asia mikä joiltain miehiltä puuttuu vaan nimenomaan läheisyys ja hyväksytyksi tulemisen tunne. Rahalla ei niitä voi ostaa. Seksiaktin kyllä. "

Tuossa kohden olet oikeassa. Joskin en ihan sanoisi, etteikö rahalla ostetun tai sosiaalipalveluna tarjotun seksin myötä voisi myös vapailla markkinoilla meininki hieman järkevöityä.

Eli kun jokainen tietää, että jokainen saa seksiä viimeistään käytyään terveysasemalla hakemassa lähetteen niin seksin valta-asema muuttaa muotoaan. Näin on todennäköisesti jo Englannissa hieman tapahtunut tuon välikohtauksen myötä.

Arawn (nimimerkki)

Bmab: Voit rauhassa jauhaa, mitä jauhat, mutta minä en aio keskustella kanssasi. En näe siinä mitään pointtia.

bmad (nimimerkki)

"Bmab: Voit rauhassa jauhaa, mitä jauhat, mutta minä en aio keskustella kanssasi. En näe siinä mitään pointtia. "

En ole kanssasi edes yrittänyt keskustella. Täysmahdottomuus.

Auria (nimimerkki)

#176: olen huomannut saman. Jossain vaiheessa "bmad" alkaa jauhaa sitä omaa loputonta naisvihamielistä (kyllä! Jopa muiden Laasaskommentoijien asteikolla) jargoniaan ja Laasanen aloittaa uuden hedelmällisen keskustelun. Nyt mentiin sarjakuviin ja naissarjakuvapiirtäjien huonouteen. Tämä topic peilaa taas viiltävällä tavalla ihmisyyden kuumimpia polttopisteitä:)

Serena (nimimerkki)

#175:

"Naiset ja miehet ovat tasavertaisia ja molemmilla tulee olla sama oikeus haluta seksiä ja päästä toteuttamaan sitä. On aika löyhää asettaa toisten seksin haluamattomuus seksin haluamisen edelle."

Nainen on se, joka voi tulla raskaaksi. Mikään ehkäisykään ei ole 100% varma. Raskaus on naiselle iso seuraus asiasta, joskus jopa hengenvaarallinen. Abortti on toki keksitty mutta se ei ole ehkäisykeino ja sekin voi olla hengenvaarallinen.

"Valehtelet. Ei biologia määrittele, ettei jonkun miehen kanssa kannata harrastaa seksiä."

Naiselle on järkevää lisääntyä terveiden miesten kanssa ja saada lapselleen mahdollisimman hyvät geenit. Kaikki eivät nykyään tee enää lapsia, mutta lisääntymisellehän se seksivietti perustuu. Seksi sairaan ja vammaisen tai muutoin ns. huonogeenisen miehen kanssa ei ole järkevää biologian kannalta. Ihan sama asia kuin saada miehelle käskemällä seisokki oikein ruman ja sairaan naisen edessä. Kaikkiin vietteihin ei vaan pysty pakottamalla tai järkeilemällä vaikuttamaan.

"Sivistysyhteiskuntakin saattaa olla itse asiassa tuon teoriasi mukaan häiriö biologiassa."

Hyvin pitkälti näin onkin. En usko nykyiseen ydinperhemalliin esim. lainkaan.

" Naisten halut ja tunteet joista puhut ovat merkityksettömiä tasa-arvon tiellä."

Sick. En väitä, etteikö miehillä olisi oikeus haluta seksiä tai jopa saada sitä mutta en katso miksikään naisetn yleiseksi velvollisuudeksi tyydytellä ketä tahansa miehiä oman hyvinvointinsa kustannuksella. Tasa-arvon nimissä molempien tunteet ja halut pitää huomioida, mutta vaikeampi seikka on se, miten ne voidaan toteuttaa loukkaamatta kumpaakaan.

"Eli kun jokainen tietää, että jokainen saa seksiä viimeistään käytyään terveysasemalla hakemassa lähetteen niin seksin valta-asema muuttaa muotoaan. Näin on todennäköisesti jo Englannissa hieman tapahtunut tuon välikohtauksen myötä. "

Kyllä. Olennaista on musta se, että pakotetaanko joku harrastamaan seksiä jonkun kanssa. Jos kaksi ihmistä keskenään sekstaa ja raha vaihtaa omistajaa niin siihen mulla ei ole mitään sanomista.

Niin monesti saa lukea, ettei miehen tarvi haluta panna rumaa naista mutta sillä on oikeus saada panna kaunista naista. Miksi sitten haukutaan naiset kusipäiksi, jos ne eivät halua panna rumaa miestä? Seisooko bmadilla, jos sen eteen tuodaan 200kg reuman runtelema 80v mummo?

Tuula Hölttä

Serena #179: "Seisooko bmadilla, jos sen eteen tuodaan 200kg reuman runtelema 80v mummo?"

Sen kokemuksen mukaan, jonka itse olen vanhojen ja sairaiden ihmisten parissa saanut, he eivät missään nimessä halua tulla viedyiksi kenenkään eteen saadakseen näiltä "pakkoseksiä".

Eniten vanhukset kärsivät yksinäisyydestä, kun kokevat, että kukaan ei välitä heistä. Elämäni parhaimpiin muistoihin kuuluvat ne hetket, jotka vietin yksin liikkumaan kykenemättömän vanhuksen kanssa, ja kävimme yhdessä mm. baletissa ja Lotta-Svärd -museossa hänen ystäviensä kanssa.

Kukaan heistä ei puhunut seksistä, vaan esim. siitä, minkälaista elämä oli silloin, kun nuorina mentiin etulinjaan asetta kantamatta pitämään omalta osalta huolta siitä, että "Kollaa kestää".

Vierailija (nimimerkki)

#178 Tunnetaan myös strategiana "nosta kissa pöydälle ja juokse itse karkuun". Kun argumentit loppuvat niin annetaan opetuslasten suoltaa anonyymisti tekstiä, jonka ainoa sisältö on, että naiset ovat tyhmiä.

Serena (nimimerkki)

#180:

En väitäkään, että vanhat ja sairaat etunenässä olisivat seksiä haluamassa. Kyse oli siitä, että voidaanko ihmisen seksuaalisiin haluihin vaikuttaa käskemällä haluta, vaikka ns. biologia sotii vastaan.

Ja uskon myös, että näistä naisen puutteesta kärsivistä iso osa kärsii myös siksi, ettei kukaan tunnu välittävän. Tunnen naimisissa olevia perheen isejä, jotka kaipaavat seksiä ja hakevat muualta, kun kotoa eivät saa. Moni sanonut, ettei siinä se seksi ole edes olennaisinta vaan tunne siitä, että on haluttu. + tietysti hellyys. Jos kyse olisi pelkästä paineiden purkamisesta niin tervekätinen mies pystyy hoitamaan sen itse.

Rakastavaa tyttöystävää ei valtio eikä mikään pysty miehille takaamaan. Sitä ei saa rahalla eikä pakottamalla.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Serena #179:

Naiselle on järkevää lisääntyä terveiden miesten kanssa ja saada lapselleen mahdollisimman hyvät geenit. Kaikki eivät nykyään tee enää lapsia, mutta lisääntymisellehän se seksivietti perustuu.

Joo, tähän varmaaankin liittyy se että geenistömme kertoo että meillä on kaksi kertaa enemmin esivanhemmissa naisia kuin miehiä.

Roy F. Baumeister: Is There Anything Good About Men?

ilmaisi asian näin:

Recent research using DNA analysis answered this question about two years ago. Today’s human population is descended from twice as many women as men.

I think this difference is the single most underappreciated fact about gender. To get that kind of difference, you had to have something like, throughout the entire history of the human race, maybe 80% of women but only 40% of men reproduced.

Kannattaa toki huomata että tuo 40% / 80% on vain esimerkki -- toisaalta luvut varmasti ovat pienemmät kuin 50% / 100%

Another crucial point. The danger of having no children is only one side of the male coin. Every child has a biological mother and father, and so if there were only half as many fathers as mothers among our ancestors, then some of those fathers had lots of children.

Look at it this way. Most women have only a few children, and hardly any have more than a dozen — but many fathers have had more than a few, and some men have actually had several dozen, even hundreds of kids.

Luulen että tuo tukimus johon tuossa viitatan on tuo tämä, josta

The Loom: Adam and His Eves

kuvaa asian näin:

The results they found were surprisingly consistent: the woman who bequeathed each set of men their mitochondrial DNA was twice as old as the man whose Y chromosome they shared. But the ages of Adam and Eve were different depending on which group of men the scientists studied. The Khosian Adam lived 74,000 years ago, and Khosian Eve lived 176,500 years ago. But the Mongolian and New Guinean ancestors were both much younger--Adam averaged 48,000 years old and Eve 93,000 years.

ja edelleen

Scientists have proposed that humans have a history of polygyny before (our sperm, for example, looks like the sperm of polygynous apes and monkeys, for example). But with these new DNA results, the Arizona researchers have made a powerful case that polygyny has been common for tens of thousands of years across the Old World. It's possible that polygyny was an open institution for much of that time, or that secret trysts made it a reality that few would acknowledge. What's much less possible is that monogamy has been the status quo for 50,000 years.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Trapetsi #52:

Itse ajattelen, että prostituutio on vastoin ihmisyyttä. Ajattelen, että nainen, joka kunnioittaa omaa kroppaansa ja intiimiyyttään ei rupea huoraksi. Usein prostituutioon ryhtyvät ovat itse kokeneet lapsuudessa hyväksikäyttöä, hylkäämistä tai väkivaltaa jne..

Ajattelen, että olen naisena niin arvokas, etten suostuisi myymään itseäni.

Näköjään vähän riippuu siitä millä sitä arvostusta mitataan.
Lainaan taasen

Anna Kontula
Punainen eksodus
Tutkimus seksityöstä Suomessa

tässä:

Pääsääntönä työmarkkinoilla on, että työstä saatu korvaus korreloi sen arvostuksen kanssa. Halveksitussa ja stigmatisoidussa seksityössä voi kuitenkin periaatteessa ansaita enemmän kuin terveyskeskuslääkärinä. Eräs korkeakoulututkinnon suorittanut seksityöntekijä toteaakin, että jos kerran arvostusta mitataan rahalla, ”mun pillu on noin kymmenen kertaa arvostetumpi kuin mun aivot.” (H, Minna.) Tekemällä täyttä työviikkoa voi kerätä pienen omaisuuden:

”Oli ihan yllättävää, kuinka paljon se kauppa alko sit käydä. Mä aloin tienaamaan ihan älyttömiä summia. Sellasia, et niinku nelkyttuhatta [markkaa] kuukaudessa käteen ei oo niinku mikään suoritus. Mä sain siis todellakin isoja summia rahaa.” (H, Lilja.)

Vaikka seksityön yhteiskunnallinen arvostus ja ansiotaso eivät täsmää, kaupallisen seksin sisäisissä verkostoissa ne kuitenkin kulkevat yhdessä. Palkkiot voivat vaihdella paljonkin: jo yksittäisen asiakastapaamisen veloitus voi olla mitä vain 20 euron oraaliseksistä 1 000 euron escort-palveluun.

No, ehkä sitä arvostusta ei mitata rahalla…

Inex (nimimerkki)

Mielenkiintoisia kommentteja monilta ihmisyydestä ja ihmisten perustarpeista. Jotkut ovat ajatelleet asioita todella syvällisesti.

bmad (nimimerkki)

"Nainen on se, joka voi tulla raskaaksi. Mikään ehkäisykään ei ole 100% varma. Raskaus on naiselle iso seuraus asiasta, joskus jopa hengenvaarallinen. Abortti on toki keksitty mutta se ei ole ehkäisykeino ja sekin voi olla hengenvaarallinen. "

Nykyisessä suorituskeskeisessä kulttuurissa yhdyntää harrastetaan
yleisesti niin paljon, että raskausriski on äärimmillään. Abortin ja ehkäisyn riskit ovat silti olemattoman pieniä.

"Naiselle on järkevää lisääntyä terveiden miesten kanssa ja saada lapselleen mahdollisimman hyvät geenit."

Ei ole olemassa parempia geenejä. On erilaisia geenejä. Itse varmaan
viittaat ns. kiiltogeeneihin, jotka tekevät miehestä komean, menestyvän ja alfaurosmaisen.

Voin kertoa: seurustelen kiiltogeenit omaavan naisen kanssa ja myös esim. bestikseni omaa vankan kiiltogeenipohjan. Itselläni on kuitenkin jonkinlaiset omega/nysvägeenit, mutta hyvin on kommunikaatio pelannut. Minulla on aina annettavaa samanverran, kuin saan vastineeksikin.

"Kaikki eivät nykyään tee enää lapsia, mutta lisääntymisellehän se seksivietti perustuu."

Perustuu se paljon muuhunkin. Esimerkiksi hyvän seksin elämänviisautta lisäävästä voimasta on aika vähän keskusteltu missään.

"Seksi sairaan ja vammaisen tai muutoin ns. huonogeenisen miehen kanssa ei ole järkevää biologian kannalta."

Huonogeenisiä miehiä ei ole, sairaita ja vammaisia, tyhmiä ja hidasälyisiä kyllä.

"Ihan sama asia kuin saada miehelle käskemällä seisokki oikein ruman ja sairaan naisen edessä. Kaikkiin vietteihin ei vaan pysty pakottamalla tai järkeilemällä vaikuttamaan."

Kuten jo totesin, nainenkin valitsee parhaiden tietojensa mukaan ja useimmiten nykynaisen ns. viettielämä valitsee yksinkertaisen ja typerän miehen.

On väärin vertailla esimerkiksi ujoa nuorta miestä sairaalloisen läskiin naiseen.

”Sivistysyhteiskuntakin saattaa olla itse asiassa tuon teoriasi mukaan häiriö biologiassa.”
"Hyvin pitkälti näin onkin. En usko nykyiseen ydinperhemalliin esim. lainkaan."

Näin ollen mielestäsi olisi parempi jos huonona pitämäsi miehet olisivat yleisiä orjia, ja itselläsi olisi sen ansiosta nykyistä parempi tulotaso.

"Sick. En väitä, etteikö miehillä olisi oikeus haluta seksiä tai jopa saada sitä mutta en katso miksikään naisetn yleiseksi velvollisuudeksi tyydytellä ketä tahansa miehiä oman hyvinvointinsa kustannuksella."

Minäpä katson.

"Tasa-arvon nimissä molempien tunteet ja halut pitää huomioida, mutta vaikeampi seikka on se, miten ne voidaan toteuttaa loukkaamatta kumpaakaan."

Itse olen sitä mieltä, että naisen tunteita ja haluja ei pidä varauksettomasti huomioida, ennenkuin niiden alkuperä on selvitetty. Sama pätee toki myös miesten tuntemuksiin. Omat tuntemukset pitää osata perustella muutenkin kuin vainoharhaisen mielipiteen kautta.

"Kyllä. Olennaista on musta se, että pakotetaanko joku harrastamaan seksiä jonkun kanssa."

Seksi on aina jonkinlaista pakottamista ja vallankäyttöä. Seksuaalivietti on jo luonteeltaan melko sadistinen.

"Jos kaksi ihmistä keskenään sekstaa ja raha vaihtaa omistajaa niin siihen mulla ei ole mitään sanomista. "

Eipä tietenkään, koska haluaisit itsekin enemmän rahaa ja varsinkin huonogeenisinä pitämiesi miehen säästöt ovat kannaltasi joutavanpäiväisiä.

"Niin monesti saa lukea, ettei miehen tarvi haluta panna rumaa naista mutta sillä on oikeus saada panna kaunista naista. Miksi sitten haukutaan naiset kusipäiksi, jos ne eivät halua panna rumaa miestä? Seisooko bmadilla, jos sen eteen tuodaan 200kg reuman runtelema 80v mummo? "

Mielestäni 200 kiloista 80 vuotiasta mummoa ei voi verrata mieheen, joka on vähän nöösi, ikää 18 vuotta ja elämä edessä.

Vastaan kysymykseesi sitten kun poistat tuon näkymättömän rinnastuksen.

Inex (nimimerkki)

Itsellä tuli mieleen, että pitäisikö miesten tuntea syyllisyyttä siitä, että he haluaisivat parisuhteen ja seksiä vai eikö läheisyys ja ihmissuhde vain ole tiettyjen ihmisten perusoikeus ja kuinka paljon on sallittua potkia tälläisiä miehiä päähän niin henkisesti kuin joskus fyysisesti, miten sellainen voi olla hyväksyttyä jossain maassa mikä kutsuu itseään sivistysvaltioksi, eikö tälläinen kohtelu täytä kaikki henkisen väkivallan tunnusmerkit ja tätä harrastetaan jatkuvasti joidenkin miesten kohdalla ja on ruvennut tuntumaan, että yhä harvemman miehen perusoikeutena pidetään ihmisarvoista elämää ja keksitään mitä mielikuvituksellisempia selityksiä sille miksi jotkut miehet eivät kelpaa vaikka heissä ei olisi mitään vikaa.

bmad (nimimerkki)

"Itsellä tuli mieleen, että pitäisikö miesten tuntea syyllisyyttä siitä, että he haluaisivat parisuhteen ja seksiä vai eikö läheisyys ja ihmissuhde vain ole tiettyjen ihmisten perusoikeus ja kuinka paljon on sallittua potkia tälläisiä miehiä päähän niin henkisesti kuin joskus fyysisesti, miten sellainen voi olla hyväksyttyä jossain maassa mikä kutsuu itseään sivistysvaltioksi, eikö tälläinen kohtelu täytä kaikki henkisen väkivallan tunnusmerkit ja tätä harrastetaan jatkuvasti joidenkin miesten kohdalla ja on ruvennut tuntumaan, että yhä harvemman miehen perusoikeutena pidetään ihmisarvoista elämää ja keksitään mitä mielikuvituksellisempia selityksiä sille miksi jotkut miehet eivät kelpaa vaikka heissä ei olisi mitään vikaa. "

Olipa pitkä lause. Meinasin aivan hengästyä. :)

Mutta kuten voimme todeta, naisilla on intressejä rodunjalostukseen.
Pienestä pitäen tytöt kasvatetaan fasistiseen kanalaumaan, jossa omien aivojen käyttäminen (ts. terve tunneäly) ei ole kovinkaan suuressa huudossa. Ja paluu tervejärkisyyteen voi olla kanalaumasta vaikeaa. Miehetkin
ovat yleisesti aika heikkoja, kun heitä valikoidaan ja niillä miehillä, joita naiset preferoivat on vuorostaan usein aika heikosti itsekritiikkiä. Joskus tosin törmää viisaisiin ventovieraisiinkin alfamiehiin, jotka arvostelevat naista kovinkäänteisin lausein tämän halusta tarrautua kuviteltuun eliittiin.

Inex (nimimerkki)

#188"Olipa pitkä lause. Meinasin aivan hengästyä"

Luin tämän viestiketjun pääpiirteittäin läpi ja kirjoitin sellaista ajatuksenvirtaa mitä kommentit minussa herättivät. Mielenkiintoista olisi myös miettiä mitä naiset meissä miehissä arvostavat, minkälaisia ominaisuuksia ja onko niissä nykyaikana varsinkaan mitään järkeä, mihin ne perustuu ja tiedostavatko edes ihmiset kuinka typeriltä ne monesti kuulostavat jos uhraisivat edes hetken ajatellakseen näitä asioita.

Toisaalta naiset haluavat naistenlehtien palstoilla ja keskusteluissa tietynlaista ihmisistä, mutta valitsevat monesti täysin päinvastaisen ihmisen mitä ovat sanoneet haluavansa. Tämähän on yleensä hämmentävintä tässä touhussa.

bmad (nimimerkki)

"Mielenkiintoista olisi myös miettiä mitä naiset meissä miehissä arvostavat, minkälaisia ominaisuuksia ja onko niissä nykyaikana varsinkaan mitään järkeä, mihin ne perustuu ja tiedostavatko edes ihmiset kuinka typeriltä ne monesti kuulostavat jos uhraisivat edes hetken ajatellakseen näitä asioita."

No näitä kummallisia vaatimuksiahan naisella riittää. Esimerkiksi
mies ei ole kiihottava, jos ei ole seurustellut viimeisen 5 vuoden aikana tms.
Kilpajuoksustahan tässä on kyse, etenkin miesten kilpailuttamisesta. Ihmisillä on harvoin kuitenkaan resursseja miettiä arvojaan, eli jos ääni pään sisällä sanoo, että "en anna seksiä miehelle koska sillä on kaljua yhdessä kohtaa päälakea" niin kyllä se sitten niin on.

Inex (nimimerkki)

#190 Aika pinnallistahan se touhu monesti on ja täytyy todeta, että taidamme olla aika säälittävää porukkaa loppupeleistä. Tuskinpa kehitys seuraavaan 5000 vuoteen tästä paljon syvällisemmäksi menee.

bmad (nimimerkki)

"Aika pinnallistahan se touhu monesti on ja täytyy todeta, että taidamme olla aika säälittävää porukkaa loppupeleistä. Tuskinpa kehitys seuraavaan 5000 vuoteen tästä paljon syvällisemmäksi menee. "

Naisystäväni työskentelee jo valmiiksi maailman pinnallisimmalla alalla, eli alusvaate jne. mallina. Olenkin siis varautunut suureen pinnallistumaan
rukkaamalla oman selustani priimakuntoon. Naisystävä on kuin käyntikortti, etenkin jos se tienaa elantonsa sukkahousuilla. :D

Silti henk.koht. epäilen tuota viiden tuhannen vuoden tulevaisuutta
tällä haavaa. Luonnolla on taipumus karsia haittalajeja, ja itse kyllä uskon ilmastonmuutokseen ja luonnonmullistuksiin, jotka sotkevat elinympyrät
perusteellisesti ehkä jo 2 tai ehkä 200 vuoden kuluttua. Toistaiseksi saamme nauttia kuumista kesistä ja kylmistä talvista, ja olla Euroopan lämpimin maa harva se päivä, mutta se on enää ajan kysymys milloin alkaa tulemaan vakavampia notkahduksia. Esimerkiksi voi tulla maankuoren sisäisen pystyvirtaus, joka nostaa Jyväskylän ja Henry Laasasen 50 metrin korkeuteen.
Mietipä siinä sitten miesasioita.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Trapetsi #106:

Miksei näille kaltoinkohdelluille voisi järjestää koulutusta ja antaa heille mahdollisuus hyvään kunnolliseen työpaikkaaan?

Tämän

Anna Kontula
Punainen eksodus
Tutkimus seksityöstä Suomessa

mukaan riittävän hyvällä työpaikalla on vaikutusta:

On syytä kuitenkin muistaa, että seksityön vapaus, autonomia ja kustannustehokkuus ovat kaikki suhteellisia. Stigman vuoksi ne näyttävät tarjoavan houkuttelevan vaihtoehdon vain suhteessa palkkatyömarkkinoiden vähiten arvostettuun segmenttiin. Lähes kaikki tapaamani seksityöntekijät, jotka ovat saaneet mahdollisuuden työllistyä valkokaulusportaaseen, ovat vähentäneet seksin myymistä merkittävästi tai lopettaneet sen kokonaan.

Serena (nimimerkki)

#186:

"Nykyisessä suorituskeskeisessä kulttuurissa yhdyntää harrastetaan
yleisesti niin paljon, että raskausriski on äärimmillään. Abortin ja ehkäisyn riskit ovat silti olemattoman pieniä."

Totta. Kiihottuvuus on silti alitajuntaista. En minä pysty päättämään, että kiihotumpa herrasta XX (vaikkakin olisi rikas, kuuluisa ja joidenkin mielestä viehättävä). Nykyisenlainen ehkäisy on ollut käytössä vasta kovin vähän aikaa eikä sisäiset vietit ole sinä aikana muuttuneet... Ihan yhtälailla miehet tietää nykyään, että lasten oikean isyyden voi todeta dna-testillä, joten tarvetta mustasukkaisuuteen naisesta ei ole. Jos lapsi ei ole oma niin akka vaihtoon. (Ja joo, kannatan myös miesten oikeutta teettää isyystesti naisen mielipiteestä riippumatta!) Eli naisen valikoiva suhtautuminen miehiin ei ole pelkästää järjen varassa vaan paljon syvemmällä eikä siihen voi millään saarnalla ja haukuilla vaikuttaa.

"Ei ole olemassa parempia geenejä. On erilaisia geenejä. Itse varmaan
viittaat ns. kiiltogeeneihin, jotka tekevät miehestä komean, menestyvän ja alfaurosmaisen."

No joo, geenit on erilaisia eikä itsessään toistaan parempia. Lähinnä viittasin feromoneihin,joita "haistelemalla" löytää immuniteetiltaan erilaisen ihmisen, joilloin todennäköisyys terveisiin jälkeläisiin on parempi. Se kenestä lopulta kiihottuu ei ole järjellä päätettävissä. Ja omista miehistäni yksikään ei ole koulutetumpi ja työelämässä menestyneempi kuin itse olen, pari on harrastuksissaan (mutta niistä saavutuksista kuulin vasta pidemmän tapailun jälkeen eli eivät vaikuttaneet kiihottumiseen. Nämä miehet ovat keskenään hyvin erinäköisiä, yhdellä vähän ylipainoakin mutta toki viehättäneet omaa silmää kuka milläkin tavalla. Yksi on olemukseltaan selkeästi alfa (ottaa oman tilansa ilman että tarvii alistaa jne), yksi hyvin hiljainen ja rauhallinen (jolla tarve lopulta kurittaa, alistaa ja uhkailla). Pidän myös enemmän elämää pohtivista keskivertokansalaisista kuin erityistä menestystä tavoittelevista.

"Perustuu se paljon muuhunkin. Esimerkiksi hyvän seksin elämänviisautta lisäävästä voimasta on aika vähän keskusteltu missään."

Huomauttaisin tähän myös, että uskotko, että naisten seksielämä olisi hyvää, jos he joutuisivat tarjoamaan seksiä miehille, jotka eivät lainkaan kiihota tai herättävät inhon tuntemuksia? Naiselle seksi ei ole hyvää pelkkänä mekaanisena suorituksena ilman kiihottumista.

Ja myönnän avoimesti, etten tiedä miten hyvä seksi lisää elämänviisautta. Olisi kiva kuulla lisää.

"Näin ollen mielestäsi olisi parempi jos huonona pitämäsi miehet olisivat yleisiä orjia, ja itselläsi olisi sen ansiosta nykyistä parempi tulotaso."

Mies, jonka kanssa en halua seksiä, ei ole mielestäni huono ihminen. En myöskään halua heistä mitään orjia. Osalle löytyy joku muu nainen kuin minä, osalle ei.

"”Sick. En väitä, etteikö miehillä olisi oikeus haluta seksiä tai jopa saada sitä mutta en katso miksikään naisetn yleiseksi velvollisuudeksi tyydytellä ketä tahansa miehiä oman hyvinvointinsa kustannuksella.”

Minäpä katson."

Eli haluat naisista mielenterveysongelmiaisia ja pahoinvoivia? Haluat kaikki naiset ikäänkuin bordelliin mutta vieläpä ilman rahaa?

"Kuten jo totesin, nainenkin valitsee parhaiden tietojensa mukaan ja useimmiten nykynaisen ns. viettielämä valitsee yksinkertaisen ja typerän miehen."

Toki nainen valitsee itselleen parhaimmalla mahdollisella tavalla. Muutenhan se olisi täysin tyhmä. Nykynaisella on paljon laajemmat mahdollisuudet valita kumppaninsa eri seikkoihin perustuen kuin vaikka 200v sitten, jolloin miehen tuloilla ja varallisuudella on ollut oikeasti iso merkitys -toisin kuin nykyään kun nainen voi elättää itsensä. Tai jos mennään ihan alkukantaisille ajoille niin silloin ne ö-luokan urokset naisten silmissä vasta ilman ovatkin jääneet kun homman ovat hoitaneet puhtaasti alfat. En lähtisi niin hekumoimaan vanhoja hyviä aikoja... nykyisen irtoseksin mahdollistavan ajan myötä taitaa suurempi osa miehistä saada seksiä kuin aikana, jolloin seksi on kuulunut vain puhtaasti avioliittoon. Enkä usko, että ö-luokan uroksen seksin saanti avioliitossakaan on kummemmin kukoistanut naisen halujen puutteen vuoksi. Vaimon on toki silloin saanut raiskata. -nämä viimeiset mutuna, mutta mietittäväksi-

Ja miten määrittelet yksinkertaisen ja typerän miehen? Minä pidän yksinkertaisena ja typeränä miestä, joka ei ole kykenevä normaaliin arkielämään puutteellisen älyn vuoksi. Pidän myös yksinkertaisena ja typeränä miestä, joka haaskaa hyvää elinaikaa pelkkään uraan, maineeseen ja mammonaan. Jotain siltä väliltä kiitos.

"”Jos kaksi ihmistä keskenään sekstaa ja raha vaihtaa omistajaa niin siihen mulla ei ole mitään sanomista. ”

Eipä tietenkään, koska haluaisit itsekin enemmän rahaa ja varsinkin huonogeenisinä pitämiesi miehen säästöt ovat kannaltasi joutavanpäiväisiä."

En halua rahaa vaan hyvää oloa ja onnellisuutta. Raha toki helpottaa monia asioita, mutta raha itse ei tee onnelliseksi. Saan rahaa käymällä töissä. Toi sun jälkimmäinen lause ei aukene mulle?!?

"Mielestäni 200 kiloista 80 vuotiasta mummoa ei voi verrata mieheen, joka on vähän nöösi, ikää 18 vuotta ja elämä edessä."

No, okei. Vaihdetaan mummo rumaan, nössöön naiseen, jolla elämä edessä. Kiihotutko? Miltä miehistä tuntuisi, jos heidät katsottaisiin velvollisiksi tyydyttelemään rumien, vammaisten ja puutteessa elävien naisten tarpeet? On naisiakin, jotka eivät saa tarpeitaan tyydytettyä. Seisokin puuttuminen kiihottumattomuudesta ei siis riitä perusteeksi, kun naisen voi tyydyttää monin muinkin tavoin kun hepillä.

Ja ihan näin muuten vaan lopuksi: kiihkomaskulinistit on musta ihan yhtä vastenmielisiä kuin kiihkofeministit.

Tiedän monia puutteessa eläviä (tai vaihtoehtoisesti pettäviä) miehiä, jotka kituvat nykymallin aviosuhteessaan lasten takia. Näiden lukuisien miesten oloa voisi helpottaa jo puuttumalla huoltajuusseikkoihin. Josko siis alotettaisiin näistä ennen kuin työnnetään kaikki naiset bordelliin sekoamaan päästään.

Serena (nimimerkki)

#189:

"Toisaalta naiset haluavat naistenlehtien palstoilla ja keskusteluissa tietynlaista ihmisistä, mutta valitsevat monesti täysin päinvastaisen ihmisen mitä ovat sanoneet haluavansa. Tämähän on yleensä hämmentävintä tässä touhussa."

En juurikaan lue naistenlehtiä niin en tiedä millaisia esimerkkejä mielessäsi pyörittelet, mutta tässä ehkä yksi esimerkki taas siitä, että se jonka kohdalla puntti tutisee on jotain muuta kuin on paperilla järkeväksi miettinyt. Vaikea vaikuttaa järjellä siihen, kenen kohdalla tulee tunne, että tuon haluan. Ja ihan oikeasti väitän, ettei raha ainakaan ole se juttu. Joillekin toki on, mutta en yleistäisi naisiin, joilla on mahdollisuus elää ilman miehen tuloja.

#190:

"No näitä kummallisia vaatimuksiahan naisella riittää. Esimerkiksi
mies ei ole kiihottava, jos ei ole seurustellut viimeisen 5 vuoden aikana tms.
Kilpajuoksustahan tässä on kyse, etenkin miesten kilpailuttamisesta. Ihmisillä on harvoin kuitenkaan resursseja miettiä arvojaan, eli jos ääni pään sisällä sanoo, että ”en anna seksiä miehelle koska sillä on kaljua yhdessä kohtaa päälakea” niin kyllä se sitten niin on."

Älä yleistä kaikkiin naisiin. Ajattelemattomilla ei ehkä riitä ymmärrystä ihmisten erilaisille elämäntilanteille ja niistä aiheutuneille seurauksille elämässä. Musta ei ole mitenkään ihmeellistä, jos mies ei ole koskaan seurustellut vakavasti tai vaikka siihen 5 vuoteen. Ja mitä kaljuun tulee niin mikäs ongelma se on. Tosin myönnän, että silloin koko kalju/siili on parempi kuin pitkä tukka jossa kaljulänttejä keskellä... Kaljuuntuminen itsessään ei tee viehättävää miestä epäviehättäväksi. Kyse on kokonaisuudesta.

Inex (nimimerkki)

#195 Se on hienoa, että sinä olet erilainen ihminen ja pyrit näkemään myös miehet ihmisinä, etkä vain naisten loputtomien tarpeitten tyydyttäjinä, monilla naisilla tuntuu tälläinen kuva meistä miehistä olevan ja vaatimukset alkavat suunnilleen ekojen treffien jälkeen, ilman että nainen tietää yhtikäs mitään koko miehestä.

Serena (nimimerkki)

#188:

"Mutta kuten voimme todeta, naisilla on intressejä rodunjalostukseen."

Tätä samaa on ollut eläinkunnassakin iät ja ajat. Myös miehillä on tarve rodun jalostukseen, vai mistä muuten syntyy ns. alfauroot? Alfat sysii pois tieltään "geneettisesti heikommat". Ei tämä rodunjalostus ole pelkästään naisten oma juttu. Ja ennenkaikkea korostan, ettei se ole mikään tietentahtoinen ilkeä ja veemäinen ele. Tiedän paljon fiksuja, mukavia ja ihan kivan näköisiä miehiä eikä mulla ole mitään tietentahtoista tarvetta jalostaa niitä rodusta ulos. En vain halua seksiä niiden kanssa. Sen sijaan toivon, että maailmaan syntyisi mahdollisimman vähän ihmisiä, jotka joutuisivat kärsimään elämässään esim. vaikeasta vammaisuudesta.

Vietit on lähtökohtaisesti tiedostamattomia eikä ne muutu haukkumalla ja käskemällä niin kuin olen sanonut.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Tänään tulee muuten Neloselta klo 22:00 seuraava ohjelma:

4D: Seksituristin palveluksessa. Venezuelan Isla de Margaritalla toimii tavanomaisuudesta poikkeava hotelli, sillä hotellihuoneen hintaan sisältyy tyttöystävä, jonka tehtävänä on täyttää asiakkaan toiveet ja tarpeet yötä päivää. Hotelli markkinoi tyttöystävää seuralaisena, jonka kanssa voi viettää saarella aikaa, mutta tosiasiassa hotelliin tullaan seksin vuoksi. Ohjelmassa tutustutaan siihen, millaisia miehiä hotellin asiakkaina on ja millaista hotellissa työskentelevien naisten arki on. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille. Dokumentti.

bmad (nimimerkki)

"Totta. Kiihottuvuus on silti alitajuntaista. En minä pysty päättämään, että kiihotumpa herrasta XX (vaikkakin olisi rikas, kuuluisa ja joidenkin mielestä viehättävä)."

Olen jo todennut, että alitajunnan toimintaan voi puuttua. Naisellakin kiihottumisen
pohjana toimii syvälle juurtuneet ajatusmuodostelmat, joiden kanssa hän vehtaa päivästä toiseen. Kun ihminen (esimerkiksi nainen) viisastuu hän pystyy suhtautumaan alitajuisiin impulsseihin kriittisemmin.
Toki voi kaikesta huolimatta syntyä helposti
sellainen käsitys, että alitajunta on jotain muuttumatonta, koska yleisesti ihmisillä on perhekasvatuksen ja muun manipulaation jäljiltä about suunnilleen samat asiat ja pelot mieltensä sopukoissa. Esimerkiksi jos katsot jotain seksuaalisesti vieroksumaasi nörttiä silmiin torjuvasti ja tämä kavahtaa ja siirtyy pelokkaana takavasemmalle olette molemmat saman ilmiön kanssa tekemisissä. Kuitenkaan ei voi tutkimatta sanoa ehdottoman varmasti, että miksi te reagoitte toisiinne tuolla tavoin.

"Nykyisenlainen ehkäisy on ollut käytössä vasta kovin vähän aikaa eikä sisäiset vietit ole sinä aikana muuttuneet… "

Ehkä ehkäisy on jopa sotkenut ihmisten päät. Yleisestiottaen ihmiset
panevat liikaa ja jättävät seksin muut aspektit ja tunnetasot liian vähälle. Itse olen enemmän tykästynyt sellaisiin seksin muotoihin, joissa ei ehkäisyä edes tarvita.

"No joo, geenit on erilaisia eikä itsessään toistaan parempia. Lähinnä viittasin feromoneihin,joita ”haistelemalla” löytää immuniteetiltaan erilaisen ihmisen, joilloin todennäköisyys terveisiin jälkeläisiin on parempi."

Tai sitten ei löydä. Itsekunkin terveyden määrittely on sinänsä jo aika vaativaa
puuhaa jos aikomuksena on pysyä erossa rotuopeista. Puutteellinen partneri ei välttämättä ole huono valinta, koska siinä voi olla paljon hyvääkin, ja puutteita voi ajan mittaan korjata.

"Se kenestä lopulta kiihottuu ei ole järjellä päätettävissä."

On, mutta se edellyttää tietysti että käyttää järkeään, mikä on
nykynaiselta hurja saavutus. Itse ilmeisestikin kuulut kanalaumaan, joka menee viettiensä vallassa ilman aavistustakaan elämän tarkoituksen olemassaolosta. Sinulle sukupuolialueen järjenkäyttö ja individualistinen parinvalinta on vielä jotain uutta ja ennennäkemätöntä. Ja huomautan, että sinun ei tarvitse stressata tai hävetä asiaa mitenkään. Kunhan totesin.

"Huomauttaisin tähän myös, että uskotko, että naisten seksielämä olisi hyvää, jos he joutuisivat tarjoamaan seksiä miehille, jotka eivät lainkaan kiihota tai herättävät inhon tuntemuksia? Naiselle seksi ei ole hyvää pelkkänä mekaanisena suorituksena ilman kiihottumista. "

Kyllä tunnen läheisesti pari naista (ja lisäksi tiedän useita), jotka harrastavat mielellään ja sopivassa saumassa seksiä yleisesti hyljeksittyjen miesten kanssa. Se vaatii aika erilaista otetta asioihin, ennenkaikkea yhteiskuntavastuuta ja laajempaa muista välittämistä mikä naisilta usein puuttuu.
Henkilökohtaisesti en usko, että näivettyneimmille, hyljeksityille AT-miehille voitaisiin kuitenkaan rakentaa mitään avioliittoparatiisia. Heille voitaisiin kuitenkin antaa mahdollisuus olla osana yhteiskuntaa, olla tuottavia yhteiskunnalle ja tehdä yhteistä hyvää (verotulot+innovaatio), lisäksi heidät pitäisi tunnustaa julkisesti sellaisiksi kuin he ovat ja heitä kohtaan tulisi olla myötätuntoa. Tasapainon syntyminen edellyttäisi kuitenkin sitä, että heillä olisi jonkinlainen pussintyhjennyspalvelu käytettävissään.
Sen ei tarvitse olla mikään edustushuora, jonka valtio maksaa. Naisen, miksei joskus vähän kauniimmankin kosketus itsessään auttaisi jo paljon. Yksinkertaisin vaihtoehto on vuokrata tehdashalleja, joihin miehet kahlitaan ja ostopalveluna hankitut vapaaehtoiset naiset käyvät vaivattomasti heidän kaluillaan. Edes yhdyntää ei aina tarvita, mutta jos joku välttämättä haluaisi yhdyntää tai esim. ruoskintaa sitäkin voitaisiin järjestää.

"Ja myönnän avoimesti, etten tiedä miten hyvä seksi lisää elämänviisautta. Olisi kiva kuulla lisää."

Esoteerisessa seksissä lähestytään kosmosta ja kosmista tietoutta,
vaikkei se niin selkeää aina olisikaan. Maailmankaikkeus on energiaa ja puhdasta tietoa, jota mm. lähimmäisenrakkauden ja seksin avulla voidaan lähestyä. Esimerkiksi nainen joka oppii antamaan säteilee enemmän kuin nainen, jolle se on pakkopullaa.

"Mies, jonka kanssa en halua seksiä, ei ole mielestäni huono ihminen. En myöskään halua heistä mitään orjia. Osalle löytyy joku muu nainen kuin minä, osalle ei. "

Seksuaalisesti haluat heistä orjia. Ts. puutteen orjia. Olet selkeästi sivistyneempi seksuaalikentän ulkopuolella. Seksuaalisuuden alueella et välitä pätkääkään, no tästä tulee vakavat seuraamukset hyvinvointiyhteisölle. Myös eläkkeesi on vaarassa.

"Eli haluat naisista mielenterveysongelmiaisia ja pahoinvoivia? Haluat kaikki naiset ikäänkuin bordelliin mutta vieläpä ilman rahaa?"

Naisten ei tarvitse luopua seksuaalisesta vallasta. Ns. jämäurosten tyydyttäminen voidaan tehdä ikäänkuin "toisella kädellä", eikä sen tarvitse olla vapaa vihantunteistakaan. Itse en oikeastaan vaadi muuta, kuin että jokaisella on oikeus naisen kosketukseen. Niin syvälle tämä yhteiskunta on vajonnut, että joudun tuollaisen toivomuksen esittämään.

"Toki nainen valitsee itselleen parhaimmalla mahdollisella tavalla. Muutenhan se olisi täysin tyhmä. Nykynaisella on paljon laajemmat mahdollisuudet valita kumppaninsa eri seikkoihin perustuen kuin vaikka 200v sitten, jolloin miehen tuloilla ja varallisuudella on ollut oikeasti iso merkitys -toisin kuin nykyään kun nainen voi elättää itsensä."

Nykyään myös valtion tukiverkosto voi korvata aviomiehen. Tukiverkkoja tuntemalla voi pumpata isojakin sosiaalietuuksia.

"Ja miten määrittelet yksinkertaisen ja typerän miehen? Minä pidän yksinkertaisena ja typeränä miestä, joka ei ole kykenevä normaaliin arkielämään puutteellisen älyn vuoksi. Pidän myös yksinkertaisena ja typeränä miestä, joka haaskaa hyvää elinaikaa pelkkään uraan, maineeseen ja mammonaan. Jotain siltä väliltä kiitos."

Huomauttaisin, että kykenemättömyys normaaliin arkielämään ei välttämättä johdu puutteellisesta älystä, vaan se voi olla myös depressiivinen oire jatkuvasta kaltoinkohtelusta.

Minun mielestä huoneen siivoaminen, paidan silittäminen ja sensellainen ei ole itsessään tae mihen tasosta. Minimivaatimuksenakin voisi esittää ihan muunlaisia juttuja.

"No, okei. Vaihdetaan mummo rumaan, nössöön naiseen, jolla elämä edessä. Kiihotutko? Miltä miehistä tuntuisi, jos heidät katsottaisiin velvollisiksi tyydyttelemään rumien, vammaisten ja puutteessa elävien naisten tarpeet? "

Suuri osa ainakin puolirumista, nössöistä naisista on kimpassa ja osa onnellisesti korkeatasoisten uroiden kanssa. Toisinpäin jakaumaa Suomessa on varsin vähän. Erityisen rumaa naista ei mielestäni voi pikkuisen ujoon ja nössöön miehen myöskään suoraan verrata. Toisekseen en myöskään ole samanlaisuuden kannattaja. Hyvässä parisuhteessa voi olla kaksi erityyppistä ihmistä. Itselläni on synkannut aika hyvin alfanaisten kanssa, vaikka osittain kuulun nössömiesluokituksen alle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että minut siitettiin kun isäni aloitti toimitusjohtajana. :)

"On naisiakin, jotka eivät saa tarpeitaan tyydytettyä. Seisokin puuttuminen kiihottumattomuudesta ei siis riitä perusteeksi, kun naisen voi tyydyttää monin muinkin tavoin kun hepillä."

Kyllä sellaisia naisia on, en kiistä. Mutta prosenttilukuerot on huikeat. 20-35 v naisista noin 85% saa seuraa heti kun haluaa, ja käytännössä vain 5% kokee isoja vaikeuksia pariutumisen tiellä.

"Ja ihan näin muuten vaan lopuksi: kiihkomaskulinistit on musta ihan yhtä vastenmielisiä kuin kiihkofeministit. "

Minä pyrin keltaisen hiivan nurkkakuntaan. *inside* :)

"Tiedän monia puutteessa eläviä (tai vaihtoehtoisesti pettäviä) miehiä, jotka kituvat nykymallin aviosuhteessaan lasten takia. Näiden lukuisien miesten oloa voisi helpottaa jo puuttumalla huoltajuusseikkoihin. Josko siis alotettaisiin näistä ennen kuin työnnetään kaikki naiset bordelliin sekoamaan päästään. "

No, en tiedä mistä päästä pitäisi aloittaa. Jostakin. :)

Kari Hurtta (nimimerkki)

bmad #190:

Esimerkiksi mies ei ole kiihottava, jos ei ole seurustellut viimeisen 5 vuoden aikana tms.

Onkos tämä sama, kuin mitä

newscientist: Beauty is in the eye of your friends

kuvaa:

It is a classic image: a group of young women sighing over the latest heartthrob. But do they all really share identical taste for, say, Brad Pitt, or that cute guy in physics class? A new study suggests that, in fact, women will look more favourably on the men that other women find attractive.

Female guppies, quail and finches tend to mate with males that look like the males they have seen other females paired with. Such "mate choice copying" can pay off. If it is difficult to choose the best mating material, or takes a lot of time and energy, it makes sense to go with what works for the other girls.

The researchers then showed the same faces alongside a third photo of a female face in profile, positioned so she was looking at one of them, and smiling - or not. The viewers were asked to grade the faces again.

Women found the men who were being smiled at suddenly more attractive, while men who apparently elicited no such smiling approval were pronounced less attractive.

Tämä artikkeli ei sano vaikuttaako miesten naismieltymyksiin samantapainen ilmiö.

bmad (nimimerkki)

"Tiedän paljon fiksuja, mukavia ja ihan kivan näköisiä miehiä eikä mulla ole mitään tietentahtoista tarvetta jalostaa niitä rodusta ulos. En vain halua seksiä niiden kanssa."

Niinpä. :)

Kyllä kyse on juuri siitä. Samanlaista inhoa natsit kokivat juutalaisia kohtaan. Esim. yksi malmölaisnatsi sanoi telkkarissa, kun kysyttiin haluaisiko hän nitistää omin käsin juutalaisen. Hän henkäisi syvään ja parahti: "ei, en minä en halua koskea heihin"... Samaan sävyyn kuin sinäkin.

bmad (nimimerkki)

"4D: Seksituristin palveluksessa. Venezuelan Isla de Margaritalla toimii tavanomaisuudesta poikkeava hotelli, sillä hotellihuoneen hintaan sisältyy tyttöystävä, jonka tehtävänä on täyttää asiakkaan toiveet ja tarpeet yötä päivää."

Mielenkiintoista. Kävin ko. maassa vastikään. Minun mielestäni hotelleissa pitäisi aina olla escort-palvelu.

Inex (nimimerkki)

Minun mielestäni jokainen halveksittu alempitasoinen ihminen voisi haistattaa tälle yhteiskunnalle pitkät peet ja ruveta vetämään viinaa ja rellestämään, mitä tälläistä yhteiskuntaa rahoittamaan. Työnorjiksi, maksumiehiksi ja sylkykupeiksi tuntuvat kelpaavan, mutta jos vähän vaatii ihmisarvoista kohtelua niin sellainen tuntuu joistakin olevan ihan liikaa vaadittu.

Serena (nimimerkki)

#201:

" Niinpä. :)

Kyllä kyse on juuri siitä. Samanlaista inhoa natsit kokivat juutalaisia kohtaan. Esim. yksi malmölaisnatsi sanoi telkkarissa, kun kysyttiin haluaisiko hän nitistää omin käsin juutalaisen. Hän henkäisi syvään ja parahti: ”ei, en minä en halua koskea heihin”… Samaan sävyyn kuin sinäkin."

Ymmärrän pointin tavallaan. Musta on silti ero siinä että jätätkö jonkun syntymättä (ei liity tuskaa jne) vai tapat kirjaimellisesti (voi liittyä tuskaa jne). Ja natsismi ei ole ihan verrattavissa biologisiin vietteihin, siihen voi liittyä myös pakottamista oman hengen uhalla. Käsittääkseni siis. Lähinnä mieleen tulee keskitysleirin työvoima...oliko niillä omaa sanaa sanottavana?

Inex (nimimerkki)

#204 Mielestäni "Alfauroksen" määritelmä voitaisiin myös päivittää vuoteen 2010 ja haluaako moderni mies olla "Alfa" mitä se ikinä sitten tarkoittaa ja on joskus tarkoittanut.

Serena (nimimerkki)

#196:

"#195 Se on hienoa, että sinä olet erilainen ihminen ja pyrit näkemään myös miehet ihmisinä, etkä vain naisten loputtomien tarpeitten tyydyttäjinä, monilla naisilla tuntuu tälläinen kuva meistä miehistä olevan ja vaatimukset alkavat suunnilleen ekojen treffien jälkeen, ilman että nainen tietää yhtikäs mitään koko miehestä. "

Olen miettiny paljon, että mistä moinen kenties johtuu, kun en pysty mieltämään itseäni täysin 100% naiseksi yleistyksien perusteella. Elämäni tärkein ja merkityksellisin ihminen on isä (mies!) ja iso osa kavereista lapsesta lähtien on ollut poikia/miehiä. Edelleenkin viihdyn parhaiten miesten seurassa ja naisten, jotka ovat jollain tapaa poikamaisia eli ei prinsessoja tai ns. kunniallisia kotirouvia.

Täs kerkee ees kommentoimaan enää viesteihin kun pukkaa sitä tahtia :)

Kari Hurtta (nimimerkki)

Jari-Petri Heino #152:

Luulo ei ole tiedon väärti on vanha sanonta. Seksi voi olla myös naiselle addiktio ja jos siitä tienaa vielä leipänsä niin miten ihmeessä se voi olla tuskaisaa ja traumaattista.

Jatkampa taasen

Anna Kontula
Punainen eksodus
Tutkimus seksityöstä Suomessa

referointia (onko lukujat jo kyllästyneet?):

Prostituutiokeskustelussa väitellään siitä, nauttiiko seksityöntekijä asiakastapaamisista vai ei (Tiihonen 2006, 68). Aineistoni valossa kysymys ei ole relevantti. Harvoin kentällä törmää vakavasti seksistä riippuvaiseen tai sitä inhoavaan seksityöntekijään. Jotkut liittävät nautinnon lähes jokaiseen asiakastapaamiseen, kun taas toisille se voi olla ikimuistoinen poikkeus. Yleisin asiakastapaamisen arvosana lienee ”yhdentekevä”.

Serena (nimimerkki)

#199:

"Olen jo todennut, että alitajunnan toimintaan voi puuttua. Naisellakin kiihottumisen
pohjana toimii syvälle juurtuneet ajatusmuodostelmat, joiden kanssa hän vehtaa päivästä toiseen. Kun ihminen (esimerkiksi nainen) viisastuu hän pystyy suhtautumaan alitajuisiin impulsseihin kriittisemmin."

Totta. Mikään ei vaan tapahdu hetkessä, se vaatii aikaa. Älä siis vaadi, että tämän päivän nainen muuttuisi käskemällä tai pakottamalla. Olettaen, että kirjoitat juttujasi osittain provoten uskonkin että tajuat tämän.

Kyllä varmasti kiihottumiseen ja seksuaaliseen mielenkiintoon vaikuttaa vallitseva yhteiskunta ja kasvatus ja sitä kautta käsitykset. Mutta kuten totesin niin nekään ei muutu nappia painamalla. Silti en usko, että ehkä koskaan vaikeasti vammaiset olisi naisten seksilistalla nro 1.

Itse olen ei-uskovaisesta mutta silti kristillisestä perheestä. Kasvatus jne on vaikuttanut paljon ajatusmaailmaan. Vasta aikuisemmalla iällä on alkanut ajatella asioita omillakin aivoilla. Nuorempana olikin enempi taipumus dumpata kiinnostavia miehiä niiden ammattien tms takia, koska siihen oli opetettu. Kun omat aivot on alkanut ottaa valtaa vanhempien kasvatuksen sijaan, on käyttäytyminenkin muuttunut. Halut ei kai sinänsä ole muuttuneet mutta se nirsous jonkun epäoleellisen seikan vuoksi kyllä.

"Ehkä ehkäisy on jopa sotkenut ihmisten päät. Yleisestiottaen ihmiset
panevat liikaa ja jättävät seksin muut aspektit ja tunnetasot liian vähälle. Itse olen enemmän tykästynyt sellaisiin seksin muotoihin, joissa ei ehkäisyä edes tarvita."

Samaa mieltä. Hormonaalinen ehkäisy on suht tehokas mutta kyseenalaistan silti sen järkevyyden. Etenkin jos sitä jaellaan jo murrosiässä oleville. Mikä takaa, että naisten kehitys jatkuu normaaliksi naiseksi, jos kehoon pumpataan keinotekoisia hormoneja jo teinistä. Tai asiat myöhemmin. Tai yleensä ehkäisy... Olen itsekäs nainen, joka pitää seksistä nautintonakin ja olen siitä kyllä onnellinen, että seksiä voi nykyään harrastaa ilman suurta raskauden pelkoa. Ja kyllä, pidän suuseksistä, etenkin antavana osapuolena. Tätäkin olisi kivempi tehdä ehkä useampien kanssa, jos ei tarvisi pelätä tauteja...

"Seksuaalisesti haluat heistä orjia. Ts. puutteen orjia. Olet selkeästi sivistyneempi seksuaalikentän ulkopuolella. Seksuaalisuuden alueella et välitä pätkääkään, no tästä tulee vakavat seuraamukset hyvinvointiyhteisölle. Myös eläkkeesi on vaarassa."

Olen kyllä seksuaalisesti itsekäs. Haluan omaa nautintoa ja nautintoa ihmiselle, josta pidän seksuaalisesti. En edes usko saavani koskaan mitään eläkettä ja inhorealistina uskon hyvin, että hyvinvointiyhteiskunta on tullut kenties tiensä päähän. En silti syyttäisi siitä vain naisia vaan myös esim. automatiikkaa ja tietotekniikkaa jne... ja holtitonta talouspolitiikkaa.

"Nykyään myös valtion tukiverkosto voi korvata aviomiehen. Tukiverkkoja tuntemalla voi pumpata isojakin sosiaalietuuksia. "

Totta. Hyväksyn ja kannatan ihmisen eloonjäämisen mahdollisuutta sukupuolesta riippumatta. En kannata erillistä naisten tukemista miesten kustannuksella. Tässä hankalaa on toki se, että vain nainen voi synnyttää ja on silloin kykenemätön nykyajan palkkatyöhön. Nainen ei säily lapsineen elossa ilman rahaa. Vaikeampi homma on se, että miten se hoituu. En kannata naisia, jotka ehdoin tahdoin hakeutuvat yksinhuoltajiksi valtion tuella.

"Huomauttaisin, että kykenemättömyys normaaliin arkielämään ei välttämättä johdu puutteellisesta älystä, vaan se voi olla myös depressiivinen oire jatkuvasta kaltoinkohtelusta."

Totta. Masennus voi viedä älykkäänkin ihmisen käytännön kyvyt.

"Suuri osa ainakin puolirumista, nössöistä naisista on kimpassa ja osa onnellisesti korkeatasoisten uroiden kanssa. Toisinpäin jakaumaa Suomessa on varsin vähän. Erityisen rumaa naista ei mielestäni voi pikkuisen ujoon ja nössöön miehen myöskään suoraan verrata. Toisekseen en myöskään ole samanlaisuuden kannattaja. Hyvässä parisuhteessa voi olla kaksi erityyppistä ihmistä. Itselläni on synkannut aika hyvin alfanaisten kanssa, vaikka osittain kuulun nössömiesluokituksen alle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että minut siitettiin kun isäni aloitti toimitusjohtajana. :)"

Kuinka paljon tämä johtuu naisten omista preferensseistä ja kuinka paljon miesten? Miehen on helpompi ottaa vaimoksi seksuaalisesti ei niin aktiivinen nainen, joka ei todennäköisesti petä tai jolla ei ole vientiä. Miehet on yllättävän mustasukkaisia. Oman kokemuksen mukaan monilla miehillä on tapa perustella omia pettämisiään vieteillä mutta naiselle sitä ei sallita mitenkään. Kivempi semmonen semi-muija kotona ja parempia sit vieraissa kuin se korkeatasoinen nainen kotona. Itseäni en miellä mitenkään missiksi tai malliksi tms mutta olen korkeakoulutettu. Mun kokemuksen mukaan miehet (nämä alemmin koulutetut) on epäillyt mun pettävän kaiken aikaa professoreiden tms kanssa... hahahaha! Tämä pariutumiskulttuuri ei ole yksistään naisista kiinni.

Mitä tapahtuisi, jos naiset yleisesti alkaisivat tarjoamaan seksuaalisia palveluja (ilmaiseksi tai rahalla) kaikille niitä haluaville? Olen monelle miehelle sanonut, että miesten p*llun saanti helpottuisi heti, kun se luokittelu ja huorittelu loppuisi. Jos nainen antaa, se on huora. Jos se ei anna, se on v*tun huora. Jos miehellä on oikeus seksiin, niin onko naisella oikeus rakkauteen ja arvostukseen? Jos nainen antaa kelle vaan empatiasta niin onko oikein, että nainen elää sen jälkeen ilman rakkautta ja arvostusta?
Kimurantteja asioita.

Serena (nimimerkki)

#199:

"Kannattaa kuitenkin muistaa, että minut siitettiin kun isäni aloitti toimitusjohtajana. :) ”

Minut siitettiin, kun isäni oli kaupassa lihatiskillä leikkaajana, yksinhuoltaja-lesken poika maalta. Nykyisin johtaja. Ei ainakaan aseman tai varojen takia naitu.

Serena (nimimerkki)

#199:

"Kyllä sellaisia naisia on, en kiistä. Mutta prosenttilukuerot on huikeat. 20-35 v naisista noin 85% saa seuraa heti kun haluaa, ja käytännössä vain 5% kokee isoja vaikeuksia pariutumisen tiellä."

Niin tässä et vastannut kysymykseen, miltä tuntuisi, jos sinun tai muiden miesten, etenkin toki niiden komeiden ja mukavien, pitäisi velvollisuudesta tyydytellä näitä naisia? Ettei näillä naisilla olisi paha mieli. Missä se empatia on?

Inex (nimimerkki)

"Itseäni en miellä mitenkään missiksi tai malliksi tms mutta olen korkeakoulutettu."

Tässä asiassa miehet poikkeavat aika paljon mielestäni naisista aika harvalle jos kenellekkään miehelle merkkaa yhtään mitään naisen koulutus, tittelit tai rahat. Ei ne miehenkään statussympolit kaikille naisille merkkaa, mutta aika monelle kuitenkin.

Serena (nimimerkki)

#211:

"Tässä asiassa miehet poikkeavat aika paljon mielestäni naisista aika harvalle jos kenellekkään miehelle merkkaa yhtään mitään naisen koulutus, tittelit tai rahat. Ei ne miehenkään statussympolit kaikille naisille merkkaa, mutta aika monelle kuitenkin."

Ei varmaan sinänsä merkkaa. Mutta olen huomannut, että reaktio joidenkien miesten kohdalla muuttuu siinä vaiheessa, kun kuulee koulutuksesta. Tämä ei tosin päde enää niin tässä kolmenkympin korvilla. Nuorempana sitäkin enemmän. Todella monet miehet olettaa, että nainen on heti lähdössä korkeammin koulutetun mukaan, jos semmonen vaan eteen tulee. Itse olen saanut järjettömiä mustasukkaisuuskohtauksia osalleni lähtiessäni (korkea-)kouluun käymään morjenstaan proffaa opiskeluihin liittyen tai työpaikan koulutukseen jne. Kun siellä on niitä älykkäitä ja rikkaista (mukamas) miehiä... Ikä kai se tuo järkeä niin miehille kuin naisillekin...kellekin missäkin aikavälissä.

Ja itse en ikinä mene kenelläkään esittäytymään millään tittelillä. Ne jutut tulee sit jos joku kysyy. Mutta oman kokemuksen mukaan monet miehet kyllä pelästyy jotenkin mun ammattia. Nostan hattua niille, jotka eivät.

Inex (nimimerkki)

#212 Itse taas olen törmännyt siihen, että minua arvotetaan pelkästään statusten, titteleiden ja rahan kautta eli missään nimessä en saisi olla ns.alempitasoinen ja vähintään pitäisi olla samantasoinen.
Miehille siitä ei ole mitään haittaa jos nainen on ns.alempitasoinen, eikä sillä oikeastaan ole mitään merkitystä.

bmad (nimimerkki)

"Minun mielestäni jokainen halveksittu alempitasoinen ihminen voisi haistattaa tälle yhteiskunnalle pitkät peet ja ruveta vetämään viinaa ja rellestämään, mitä tälläistä yhteiskuntaa rahoittamaan. Työnorjiksi, maksumiehiksi ja sylkykupeiksi tuntuvat kelpaavan, mutta jos vähän vaatii ihmisarvoista kohtelua niin sellainen tuntuu joistakin olevan ihan liikaa vaadittu. "

Itsetuhoinen käytös ei minusta kyllä ole mitenkään älykäs tapa suhtautua omalle kohdalle osuvaan ihmisoikeuksien poljentaan.

Viisainta on tehdä paljon töitä ja käyttää rahat halvoissa maissa, kuten Thaimaassa, jolloin osa verotuloista jää valumatta Suomen valtiolle palvelujen kautta ja rahoille saa myöskin kunnon vastineen. Ollessaan Suomessa ATM:n siis kannattaa tehdä paljon töitä ja kiertää veroja aina mahdollisuuksien mukaan, sekä vältellä muita kuin ruokaostoksia. Kun rahaa on tarpeeksi kertynyt ottaa sitten vapaakuukauden ja lähtee käyttämään rahoja ja hankkii samalla monenlaisia seksikokemuksia. Lennotkin tietysti kannattaa buukata ulkomaisilta lentoyhtiöiltä, jos viitsii nähdä koneenvaihtamisen vaivan. Vaikka ei mulla suht kokeneena lentomatkustajana mitään pahaa sanottavaa finnairista ole, mutta minähän en olekaan puhdasverinen ATM.

bmad (nimimerkki)

"Ymmärrän pointin tavallaan. Musta on silti ero siinä että jätätkö jonkun syntymättä (ei liity tuskaa jne) vai tapat kirjaimellisesti (voi liittyä tuskaa jne)."

No kyllähän ihmisen henkisen kärsimyksen maksimointi on suhteellisen
raakaa toimintaa. Tietenkään sitä ei voida verrata keskitysleirikokemuksiin ja ruumiinjäsenten asteittaiseen silpomiseen. Ongelma on siinäkin, että nyky-yhteiskunta haluaa luusereitakin, vaikkei se sitä myönnä. Naiset haluavat niitä ja alfauroot haluavat niitä jotta on mihin verrata. Sellainenkin huonona pidetty mies, joka on tehnyt periaatepäätöksen, ettei johdattele naisia seksuaalisiin kontakteihin joutuu tilanteisiin, joissa hänen seksuaalista vetovoimaansa (sen puutetta) yökitään julkisesti. Jotkut ATM:t, joilla on laimeampi seksuaalivietti toki pystyvät sen yökkimisenkin kestämään, mutta kyllä se useimmille on aika koettelevaa.

"Ja natsismi ei ole ihan verrattavissa biologisiin vietteihin, siihen voi liittyä myös pakottamista oman hengen uhalla. Käsittääkseni siis. Lähinnä mieleen tulee keskitysleirin työvoima…oliko niillä omaa sanaa sanottavana? "

Biologiset vietit ja käytännöt on kyettävä arvioimaan realistisesti
ja ulkopuolelta. Jos joku toiminta on fasistista luonteeltaan se sitä kyllä sitten on. Sivistysyhteiskunta on sinällään aika uusi juttu, mutta siihen kuuluu perusajatus siitä, että kaikilla on oikeus opiskella, tehdä töitä ja ennenkaikkea se, ettei orjatyövoimaa tunneta. Seksuaalitasolla sivistysyhteiskunta ei kuitenkaan vielä toimi, mikä on harmillinen juttu.

bmad (nimimerkki)

"Totta. Mikään ei vaan tapahdu hetkessä, se vaatii aikaa. Älä siis vaadi, että tämän päivän nainen muuttuisi käskemällä tai pakottamalla. Olettaen, että kirjoitat juttujasi osittain provoten uskonkin että tajuat tämän."

En ole taivuttamassa ketään, enkä edes provoamassa. Olen ihan vakavalla mielin keskustelemassa elämästä ja tasa-arvosta.

"Silti en usko, että ehkä koskaan vaikeasti vammaiset olisi naisten seksilistalla nro 1."

En ole tuollaista esittänyt, ja lisäksi todettakoon että kannatan tasa-arvoa, en tasapäistämistä. Kannatan myös seksuaalista valtaa, koska seksuaalisuus on luonteeltaan sadistista ja saalistavaa. Näin ollen ajatukset, että ihmisiä pitäisi taivuttaa vasten tahtoaan johonkin ei ole minusta edes korrekti ajatus. Muunkinlaisia toimintamalleja voidaan kehitellä.

"Itse olen ei-uskovaisesta mutta silti kristillisestä perheestä. Kasvatus jne on vaikuttanut paljon ajatusmaailmaan."

Olemme tässä maassa kaikki jonkinlaisen roomalaiskatolisen visvavyöryn uhreja.

"Vasta aikuisemmalla iällä on alkanut ajatella asioita omillakin aivoilla. "

Noin se monilla menee. Itse olen siitä poikkeuksellinen tyyppi, että aloin ajatella asioita 12-vuotiaana.

"Samaa mieltä. Hormonaalinen ehkäisy on suht tehokas mutta kyseenalaistan silti sen järkevyyden. Etenkin jos sitä jaellaan jo murrosiässä oleville. Mikä takaa, että naisten kehitys jatkuu normaaliksi naiseksi, jos kehoon pumpataan keinotekoisia hormoneja jo teinistä."

Naulan kantaan.

"Ja kyllä, pidän suuseksistä, etenkin antavana osapuolena. Tätäkin olisi kivempi tehdä ehkä useampien kanssa, jos ei tarvisi pelätä tauteja… "

Vaniljamaailma ei ole kuitenkaan koko seksuaalisuus. Meille
opetetaan länsimaissa liikaa erogeenisen kiihottumisen ekstaasia ilman luovuuden aspekteja. Näyttää siltä, että keskivertoihminen menee sekaisin pelkästä fysikaalisesta kiihotuksesta.

"Olen kyllä seksuaalisesti itsekäs. Haluan omaa nautintoa ja nautintoa ihmiselle, josta pidän seksuaalisesti."

Tämä on sinulle kuin vaikea sotilastrauma. Kuitenkin on hyvä, että pidät kiinni seksuaalisesta vallastasi.

"En edes usko saavani koskaan mitään eläkettä ja inhorealistina uskon hyvin, että hyvinvointiyhteiskunta on tullut kenties tiensä päähän."

Samaan aikaan kun puhut torjuvasti monien muiden ihmisten seksuaalisuudesta ei ole vaikea ajatella edes sitä, miten saatat jopa kuulua hyvinvointiyhteiskunnan tuhoamisen tukijoukkoihin.

"En silti syyttäisi siitä vain naisia vaan myös esim. automatiikkaa ja tietotekniikkaa jne… ja holtitonta talouspolitiikkaa."

Syitä on monia. Esimerkiksi liikakansoitus. Mutta yllättävän pitkälle syyt ovat naisissa ja naisten kehittymättömyydessä. Naisia ei pidä syyllistää siltä osin, kun he eivät tiedä mitä he tekevät. Tosiasia kuitenkin on, että miehet kantavat päävastuun myös naisten elämän mukavuuksista. Naisille puuhataan tasa-arvoa vaikka he eivät panisi asian eteen tikkua ristiin. On itseasiassa ihan katastrofaalista, että ylipäätään joudutaan rakentamaan naisille tasa-arvoa, vaikka tosiasia on, että naisilta puuttuu jotain olennaista, mikä tekisi heistä täyspäisiä ja itsenäisiä. Kun annetaan lemmikkikoiran tavoin eläville tasa-arvoa se on vähän kuin päästäisi lemmikkikoirat eduskuntaan. Ja tässä korostuu kunkin naisen yksilöllisyys. On enemmän ja vähemmän "kanoja" naisia. Valtaosa on kuitenkin (90-99%) kanankopipaivoisia.

"Kuinka paljon tämä johtuu naisten omista preferensseistä ja kuinka paljon miesten? Miehen on helpompi ottaa vaimoksi seksuaalisesti ei niin aktiivinen nainen, joka ei todennäköisesti petä tai jolla ei ole vientiä."

Mies on fiksumpi. Hän näkee naisessa ihmisen. Perusnainen ei näe miehessä ihmistä noin ensisijaisesti, vaan suorittajan. Siitä preferenssiero.

"Miehet on yllättävän mustasukkaisia. Oman kokemuksen mukaan monilla miehillä on tapa perustella omia pettämisiään vieteillä mutta naiselle sitä ei sallita mitenkään."

Pettäminen kuuluu perinteiseen uskovaisajatteluun, jossa yksi aina
korvautuu toisella, jossa useamman ystävyyden ylläpitäminen on kiellettyä jne. Toisinsanoen ihmisiin liimataan laput kuka kuuluu kenellekin (jos kuuluu) ja siinä yritetään sitten velloa eteenpäin. Miehet ovat huolissaan naistensa tekemisistä koska naiset ovat syrjähypyissä epäluotettavampia. Vaikeammin saavutettavasta pidetään kiinni.

"Mitä tapahtuisi, jos naiset yleisesti alkaisivat tarjoamaan seksuaalisia palveluja (ilmaiseksi tai rahalla) kaikille niitä haluaville? Olen monelle miehelle sanonut, että miesten p*llun saanti helpottuisi heti, kun se luokittelu ja huorittelu loppuisi."

Olen samaa mieltä huorittelun turhuudesta. Mutta toisaalta naisten kannattaisi satsasta enemmän seksuaaliseen tasoon ja ihmisenä kehittymiseen. Tuollainen "antaminen" ja "jakaminen" on aika omahyväistä toimintaa jos sisältö on liian suippoa. Esimerkiksi naiset voisivat usein miettiä ihan oikeasti mikä on eroottista pukeutumista, ja vältellä olemasta pintapuolisia bitchejä. Naisen, varsinkin näyttävän ja murrosiän ohittaneen ylipäätään kannattaa pyrkiä eroottiseen korkeakulttuuriin, eikä halpahallitoilailuihin. Sormukset ostetaan kalliimmasta päästä ja vaatteet oman kropan mukaan mahdollisimman "korkeatasoisesti kiihottaviksi".

"Jos nainen antaa, se on huora. Jos se ei anna, se on v*tun huora."

Tämä on nykymaailman toiminnan irvikuva.

"Jos miehellä on oikeus seksiin, niin onko naisella oikeus rakkauteen ja arvostukseen?"

On.

bmad (nimimerkki)

"Niin tässä et vastannut kysymykseen, miltä tuntuisi, jos sinun tai muiden miesten, etenkin toki niiden komeiden ja mukavien, pitäisi velvollisuudesta tyydytellä näitä naisia? Ettei näillä naisilla olisi paha mieli. Missä se empatia on? "

Jätin kiiresyistä vastaamatta.

Totta, en ole käsitellyt tätä puolta asiasta lainkaan. Kuten olen
todennut kannatan seksuaalista valtaa naisella, myös miehellä (jos sitä on).
Itse en ole tokikaan yleisten preferenssien mukaan komeimpia miehiä, mutta mielellään osallistuisin rumien, vanhojen tai muuten puutteessa olevien naisten tyydyttämiseen, mikäli yhteiskunnassa tasapuolisesti tällainen palvelu taattaisiin sukupuoleen katsomatta.

En tosin haluaisi toimia yleensä minään eskorttina. Minulle sopisi hyvin
toimia jonkinlaisena sormettajana tai hierojana. En haluaisi susirumien naisten lääppivän ja hyväilevän minua kovin usein, joten kannatan siksi sitä, että hieromani nainen olisi kahlittuna mieluiten kädet selän taakse ja jalat yhteen kettingeillä yhdistettynä. Tämä olisi mahdollista toteuttaa
sarjana, keräämällä puutteessa olevia miehiä tai naisia navettaan, kirkkoon, vanhaan tehdashalliin tai johonkin muuhun julkiseen tilaan. Sormettajia/runkkaajia tarvittaisiin vain puolet talossa oleviin "potilaisiin" nähden, koska runkkujen välissä on kuitenkin aina runkun mittainen tauko. Se tulisi halvemmaksi valtiolle, kuin escortin hankkiminen jokaiselle, ja uskoisin talkootyöstä innostuviakin riittävän jonkin verran, myös naisissa.

Toisinaan, joskin harvoin voisin olla kiinnostunut myös toimimaan
miespuolisena apulaisescorttina. Tähän tehtävään voisi kuulua vanhusten ts. lähinnä mummojen luona (palvelutaloissa) käyminen ja muut kotikäynnit, yhdynnät, nuolemiset, hyväilyt ja painautumiset. Alistavana osapuolena olen aika huono, mutta ruman tytön piiskaaminen henkihieveriin voisi silti sopia minulle mielentilasta riippuen. :)

bmad (nimimerkki)

"Niin tässä et vastannut kysymykseen, miltä tuntuisi..."

Ja vielä tarkennuksena tuntemuskysymykseen, kokisin luultavasti
seksuaalista valtaa myönteisessä mielessä, mikäli tuollaiseen tehtävään ajautuisin. Koska en todennäköisesti voisi nauttia esim. susiruman naisen muodoista tärkeää olisi, että minulla olisi kylliksi valtaa tämän ylitse, ja että toisaalta pystyisin suorittamaan tehtäväni hyvin myös sen naisen kannalta Minua ei saisi esimerkiksi arvostella tai soimata sen taholta, jota olen hieromassa. Pitäisin (melkeinpä tämä pitäisi sallia) mukanani jonkinlaista sähköasetta, jolla annan naisen sukuelimille totaalisen vittumaisen tärskyn jos tulee asiatonta "kommenttia". Kiihottamani naisen pitäisi olla nöyrä ja kiitollinen saamastaan palvelusta ja tuntea olevansa saavana osapuolena ja hymyillä ja mahd. tarjota kahvit myöhemmin kadulla vastaan kävellessään.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Trapetsi #132:

Em. ei millään tavalla sulje pois mm. tunne-elämän ongelmia. Ihminen voi olla hyvinkin koulutettu, mutta silti suostuu hyväksikäyttöön.

Tässä

Anna Kontula
Punainen eksodus
Tutkimus seksityöstä Suomessa

on hiukan lisääkin tästä. Kyllästytän lukijat jälleen kerran lainauksella tutkimuksesta:

Joidenkin seksityöntekijöiden rajut henkilöhistoriat assosioituvat helposti yleisiin uskomuksiin, joiden mukaan seksin myyjiksi ryhtyvät henkilöt ovat jo valmiiksi traumatisoituneita. Tällöin seksityön syynä olisi siis hyväksikäytön jättämä itsearvostuksen puute ja kykenemättömyys itsestä huolehtimiseen. (Martinell 1995, 7.) Ehkä joidenkin kohdalla näin onkin. Pääosa aineistossani kuvatuista alistetuksi tulemisen kokemuksista ei kuitenkaan ole sellaisia, jotka yleensä mielletään raskaasti traumaattisiksi. Kyse on valtasuhteista, joista useimpiin ei liity väkivaltaa, mutta joissa kertoja kokee tulleensa hyväksikäytetyksi tai ainakin antaneensa enemmän kuin vastaanotti. Näillä kokemuksilla todellakin tuntuu olevan erityistä merkitystä kertojalleen suhteessa seksityön valtasuhteeseen:

”Jotenkin aikasemmin mä vähän pelkäsin, osittain pelkäsin ja suhtauduin vähän niin kun kunnioittavalla etäisyydellä tavallaan miehiin. Nykyään se on kyllä ihan päinvastoin. Että miehet on se tarvitseva osapuoli ja mä voin käsitellä heitä vähän niin kuin mulle nyt sopii kulloinkin. Et jos mulle ei joku sovi, niin ei sovi ja mies saa sitten tyytyä siihen. Ne on alisteisessa asemassa minuun nähden. Minä olen se, joka päättää ja säätää.” (H, Kaarina.)

Näiden kokemusten perusteella ei vaikuta siltä, että seksityöhön hakeuduttaisiin uusintamaan aikaisempia traumoja. Aineistossani epätyydyttävä seksuaalihistoria nousee nimenomaan vastakohtana omalle roolille seksin myyjänä. Alistetuksi tulemisen kokemuksen jälkeen voi olla vapauttavaa huomata, että oman nautinnon vaatimuksessa ei ole mitään väärää, että monet miehet suostuvat jopa maksamaan siitä ylimääräistä.

Eli kuvio menee hiukan toisin sen suhteen missä sitä hyväksikäyttöä ja alistusta on.

Serena (nimimerkki)

#215:

"Sellainenkin huonona pidetty mies, joka on tehnyt periaatepäätöksen, ettei johdattele naisia seksuaalisiin kontakteihin joutuu tilanteisiin, joissa hänen seksuaalista vetovoimaansa (sen puutetta) yökitään julkisesti."

Tämä onkin väärin. Syyllistyn siihen varmaan itsekin mutta tiedostan, ettei se ole oikein.

"Sivistysyhteiskunta on sinällään aika uusi juttu, mutta siihen kuuluu perusajatus siitä, että kaikilla on oikeus opiskella, tehdä töitä ja ennenkaikkea se, ettei orjatyövoimaa tunneta. Seksuaalitasolla sivistysyhteiskunta ei kuitenkaan vielä toimi, mikä on harmillinen juttu."

Totta. Se ei toimi myöskään naisen seksuaalisen tasa-arvon kannalta. (mm.huorittelu, odotettu monogamia)

#216:

"En ole taivuttamassa ketään, enkä edes provoamassa. Olen ihan vakavalla mielin keskustelemassa elämästä ja tasa-arvosta."

Niin minäkin. Luen näitä juttuja siksi, että voisin nähdä uusiakin näkökulmia asioihin. Viisastuen.

"Samaan aikaan kun puhut torjuvasti monien muiden ihmisten seksuaalisuudesta ei ole vaikea ajatella edes sitä, miten saatat jopa kuulua hyvinvointiyhteiskunnan tuhoamisen tukijoukkoihin."

Tiedostan tämänkin. Olen ns. luonnon oikku. Nainen, jonka tavoite ei ole lisääntyä, päästä naimisiin jne. Olen silti yksilö, joka haluaa oman parhaansa. Eikö jokainen yksilö halua? Haluan silti tietää elämästä ja maailmasta.

"Miehet ovat huolissaan naistensa tekemisistä koska naiset ovat syrjähypyissä epäluotettavampia. "

Perusteluja tuolle sanalle "epäluotettavampia".

"Esimerkiksi naiset voisivat usein miettiä ihan oikeasti mikä on eroottista pukeutumista, ja vältellä olemasta pintapuolisia bitchejä. Naisen, varsinkin näyttävän ja murrosiän ohittaneen ylipäätään kannattaa pyrkiä eroottiseen korkeakulttuuriin, eikä halpahallitoilailuihin. Sormukset ostetaan kalliimmasta päästä ja vaatteet oman kropan mukaan mahdollisimman ”korkeatasoisesti kiihottaviksi”"

Joo totta. Monen kannattaisi panostaa tyyliin, ei muotiin. Kaikki ei sovi kaikille. Liikaa paljasta pintaa esim. ei ole kaikille se eroottisin vaihtoehto.

Nyt pakko taas nukkumaan ja kiireiseen työpäivään. Jatkan kun aikaa.

bmad (nimimerkki)

"Tiedostan tämänkin. Olen ns. luonnon oikku. Nainen, jonka tavoite ei ole lisääntyä, päästä naimisiin jne. Olen silti yksilö, joka haluaa oman parhaansa. Eikö jokainen yksilö halua? Haluan silti tietää elämästä ja maailmasta."

Oman parhaansa määrittely on jokseenkin subjektiivinen prosessi, joka
on sidoksissa omaan elämänviisauteen. Henkilö, joka ei ole kauhean viisas saattaa ajatella oman napansa kaivamisen olevan itselle tyydytystä tuottavinta touhua. Viisaampi ihminen ymmärtää, että nautintoa saa myös antamalla muille tietyllä tavalla. Tämä ei tietenkään tarkoita itsensä pettämistä. Esimerkiksi Henry on aika viisas bloggaaja, kun ottaa huomioon sekä muut, että itsensä. Hän saa suuren määrän lukijoita, vaikka kirjoittaa melkeinpä maksimaalisen epämuodikkaasta aiheesta.

”Miehet ovat huolissaan naistensa tekemisistä koska naiset ovat syrjähypyissä epäluotettavampia. ”
"Perusteluja tuolle sanalle ”epäluotettavampia”."

Nainen voi heittää helposti hyvästit, koska naisen vaihtelunhalu on luonteeltaan petollisempaa ja fataalimpaa. Miehellä on siis pelko, että nainen siirtää rakkautensa toisaalle. Mies käy nurkan takana ja tulee takaisin, kun on saanut vaihtelunsa. Vaikea asia ratkaista. Minusta (ja minun) naisella on oikeus seksiin muuallakin.

"Joo totta. Monen kannattaisi panostaa tyyliin, ei muotiin. Kaikki ei sovi kaikille. Liikaa paljasta pintaa esim. ei ole kaikille se eroottisin vaihtoehto."

Minusta useimpien pukeutuminen viestii siitä, että kokemusta hyvästä
seksistä on yleisesti vähän. Alastomuus on liian yleistä. Tutkimustenkin mukaan miehet tykkäävät enemmän kaunisvaatteisista naisista silloin kun ei olla yhdynnässä.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Serena (nimimerkki)

#221:

"Nainen voi heittää helposti hyvästit, koska naisen vaihtelunhalu on luonteeltaan petollisempaa ja fataalimpaa. Miehellä on siis pelko, että nainen siirtää rakkautensa toisaalle. Mies käy nurkan takana ja tulee takaisin, kun on saanut vaihtelunsa. Vaikea asia ratkaista. Minusta (ja minun) naisella on oikeus seksiin muuallakin."

Ilmeisesti usein käytännössä näin. Nainen hakee vierasta käytännössä usein vasta, kun ihan oikeasti haluaa toisen parisuhteen. Mutta entä ne naiset, jotka ovat ihan hyvässä parisuhteessa mutta aikojen kuluessa haluavat hekin vaihtelua? Ei naisen seksivietti kohdistu ainoastaan miehiin, joiden kanssa haluaa parisuhteen.

"Oman parhaansa määrittely on jokseenkin subjektiivinen prosessi, joka
on sidoksissa omaan elämänviisauteen."

Tämä onkin helkatin hankala homma. Jotta voisi ymmärtää itseään, pitää yrittää ymmärtää myös muita. Katsastella maailmaa ja sen menoa. Onko edes mitään absoluuttista oikeaa? Se mikä on parasta nyt, ei ehkä ole parasta myöhemmin. Pitääkö elää elämää miettien mahdollista tulevaa (siis ainoastaan) vaiko osata ottaa nautinto elämästä jo nyt? Menee aika filosofiseksi.

Mutta meinaan sitä, että esim. naisen joka ei halua lapsia, pitäisi tehdä lapsia vastoin tahtoaan siksi, että joskus tulevaisuudessa niitä ehkä saattaisi haluta... Näitä tulee pohdiskeltua, enkä itsekään tiedä, mikä on loppujen lopuksi oikein. Mutta tällä hetkellä näen asiat niin, että jos en halua lapsia nyt, niin en hanki niitä nyt. Jos se myöhemmin on mahdotonta ja kärsin, niin itse kannan seuraukset päätöksistäni. Tämä siis esimerkki oman parhaansa näkemisestä.

"Viisaampi ihminen ymmärtää, että nautintoa saa myös antamalla muille tietyllä tavalla."

Totta. Antamisen ilo. En näe tätä pelkästään seksuaalisena antamisena. Koen itse, että sitoutumatta lopunelämän monogamiaan nyt, mulla on enemmän annettavaa jo nyt olemassa oleville ihmisille. Enemmän aikaa kavereille, työlle (jonka koen olevan yhteiskunnan ja ympäristön kannalta merkityksellistä) ja kenties jopa vaikkapa miehille, jotka elävät puutteessa kulissiavioliitossaan. Kyllä voin antaa hyvää myös muille ilman pelkkää oman navan tuijottelua, mutta en mitenkään pysty antamaan hyvää kaikille sitä haluaville.

100% pyyteettömyys on musta jotenkin hullu asia. Kyllä ihminen, joka ei ole täysin itsetuhoinen tms, haluaa tältä "pyyteettömältä" auttamiseltaan silti jotain. Sen ei tarvitse olla seksuaalista mielihyvää, materiaa tai rahaa, vaan mielihyväkin on iso juttu. Itse asiassa helvetin iso juttu.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Serena #174:

Miksei vain opeteta miehiä olemaan haluamatta seksiä?

Sitähän tässä yritetään jatkuvasti.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Serena #174:

Ja en mitenkään usko, että seksi aktina on ainoa asia mikä joiltain miehiltä puuttuu vaan nimenomaan läheisyys ja hyväksytyksi tulemisen tunne. Rahalla ei niitä voi ostaa. Seksiaktin kyllä.

Eiköhän sitten ole vielä se, että useimmat haluaa lisääntyä.

Ei yleensä ole kaupan.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Joke #44:

Kylässäni oli eräs maantien kauhu jota kaikki pelkäsivät,
ehti romuttaa kolme autoa kunnes kaikki muuttui, löysi tyttöystävän ja
vauhti loppui siihen paikkaan.
Kyllä nuorten miesten pitäisi saada seksiä, se rauhoittaa kaikin tavoin,
myöskin tappelut vähenee.

Roy F. Baumeister spekuloi, mitä seurauksia on siitä että naisia on esivanhemmissa kaksi kerta enemmin kuin miehiä.

Roy F. Baumeister: Is There Anything Good About Men? (Word):

For men, the outlook was radically different. If you go along with the crowd and play it safe, the odds are you won’t have children. Most men who ever lived did not have descendants who are alive today. Their lines were dead ends. Hence it was necessary to take chances, try new things, be creative, explore other possibilities. Sailing off into the unknown may be risky, and you might drown or be killed or whatever, but then again if you stay home you won’t reproduce anyway. We’re most descended from the type of men who made the risky voyage and managed to come back rich. In that case he would finally get a good chance to pass on his genes. We’re descended from men who took chances (and were lucky).

The huge difference in reproductive success very likely contributed to some personality differences, because different traits pointed the way to success. Women did best by minimizing risks, whereas the successful men were the ones who took chances. Ambition and competitive striving probably mattered more to male success (measured in offspring) than female. Creativity was probably more necessary, to help the individual man stand out in some way. Even the sex drive difference was relevant: For many men, there would be few chances to reproduce and so they had to be ready for every sexual opportunity. If a man said “not today, I have a headache,” he might miss his only chance.

Selittää aika hyvin riskin ottamisen.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Kari Hurtta #183:

Luulen että tuo tukimus johon tuossa viitatan on tuo tämä, josta
The Loom: Adam and His Eves

Oliskohan kyseessä

University of Arizona: Genes expose secrets of sex on the side

Men have been tomcatting around since time immemorial, and some traveled far from home to do it, new research suggests.

And there's no covering up even ancient sexual dalliances: the guys most successful in sowing wild oats passed on the proof in their genes.

By using those genetic smoking guns, researchers at the University of Arizona in Tucson have developed new insights into ancient mating and migration patterns in humans.

Men and women differed in their participation in reproduction, the researchers report. More men than women get squeezed out of the mating game. As a result, twice as many women as men passed their genes to the next generation.

Muita merkintöjä aiheesta:

Shift from Polygyny to Monogamy

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset