Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Median sananvapaussensuurin mahalasku

Suomalainen media edustaa kautta linjan lähes identtistä poliittisen korrektiuden idelogiaa, joka ilmenee uutisoinnissa seuraavasti:

  1. Uutiset ja kolumnit tarkastelevat aihetta "oikeasta" ja inhimillisestä" näkökulmasta käsin, eli poliittisesti korrektisti.
  2. Median tulokulma on aina maahanmuuttajamyönteinen, feministinen jne., koska se on "oikea" ja "inhimillinen" tulokulma.
  3. Kaikki "oikeaa" ja "inhimillistä" tulokulmaa vastaan rikkovat mielipiteet tai faktat edustavat ei-toivottua vihapuhetta tai älämölöä, vaikka niissä ei olisi mitään lain vastaista.
  4. Pakolaiskriisin myötä median poliittinen korrektius on noussut potenssiin kaksi, mikä on herättänyt kommentoijien raivoa ylhäältä päin sanelluista "oikeista" ja "inhimillisistä" mielipiteistä.

Poliittisesti ei-korrekteilla keskustelupalstoilla keskustelu voi alkaa mistä tahansa näkökulmasta käsin, mutta mediassa artikkeli voi alkaa voi alkaa vain poliittisesta korrektiudesta käsin. Lopputuloksena on median artikkeleiden kommentoinnin isällisesti saneleva dynamiikka, joka johtaa yhä huononevaan ja huononevaan keskustelun tasoon lukijoiden raivon kasvaessa.

Vapailla keskustelufoorumeilla keskustelija saa olla mitä mieltä haluaa ja ainostaan argumentit ratkaisevat.

Median naurettava usko omaan auktoriteettiinsa

Nyt-liite ja MTV3 estivät kommentoinnin 2 viikoksi. Kuka ihme edes haluaa kommentoida jotakin sensuurin ryvettämillä palstoilla? En minä ainakaan.

Median kommentoinnin kielto on vaikuttavuudeltaan sama kuin Kake ja Tane kieltäisivät kommentoinnin omissa blogeissaan. Kumpienkin kommenttiosastojen taso on yhtä huono ja merkityksetön.

Media ei itsehyväisyydessään ymmärrä tai hyväksy, että poliittisesti korrekti julistus korokkeelta ei johda laadukkaaseen keskusteluun, vaan lukijoiden raivoon.

Vauvapalstan sensuuri

Kuten erään lukijan postaamasta listasta käy ilmi, Sanoma omistama vauvapalsta sensuroi poliittisesti epäkorrektit aiheet nopeasti pois, kuten Laasasen teoriat tai feminismin kritiikin.

Vaupalstalta on poistettu satoja Laasasen teorioita käsitteleviä keskusteluketjuja ja jos ketjun otsikossa on nimi Laasanen, sensuuri on varmaa.

Yhteenveto

Minä en kommentoi koskaan poliittisen korrektiuden mukaisesti sensuroiduilla kommenttiosastoilla.

Minä kannatan sanavapautta ja olen sallinut kaikki kommentit omissa blogeissani.

Poliittinen korrektius on vapaan keskustelun syöpä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Marko Parkkola

Olen sunnitellut kommentointimahdollisuutta, joka voidaan upottaa javascriptin tai selaimen lisäosan avulla mille sivulle tahansa. Se ei olisi edes hankala toteuttaa. Ainoa ongelma olisi mistä saada ilmainen sql-palvelin, minulla kun ei ole rahaa pyörittää sellaista. Voisin kyllä prototyypin rakentaa joku päivä.

Käyttäjän rojares kuva
Rami Ojares

Muuten kiva mutta vain henkilöt, jotka ovat asentaneet tekemäsi plugarin, näkisivät kommenttisi. Toisin sanoen koodauksen jälkeen edessä on logistisesti haastava projekti saada plugarisi asennettua jokaiseen suomalaiseen web-selaimeen.

Marko Parkkola

Nykyään joka selainvalmistajalla on oma kauppansa. Esimerkiksi Chromeen sen saisi järjettömän helposti.

Varsinaiset ongelmat ovat ylläpitokustannukset ja Suomen gestapo joka ratsaisi asuntoni kerran viikossa. Niin jos vain tietäisivät missä asun... MUAHAHAA!

Käyttäjän heikkileivo kuva
Heikki Leivo

Helppohan noita plugineita on asentaa. Tähän tarvittaisiin joku tilanteeseen kypsyneiden koodareiden yms. joint venture. Helppohan tuollainen olisi toteuttaa. Homma pitäisi vain tehdä yhteisönä, ettei turhaan synny kiljoonaa kilpailevaa pluginia.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Mie olen miettinyt täsmälleen samanlaista plugaria. Omalla kohdalla ajanpuute on se tekosyy, jonka takia en ole moista tehnyt. Vinkkinä keskitetyn tuetokannan sijaan kannattaa hajauttaa se tietokanta käyttäjille itselleen. Tietokannan voi tehdä esim. freenetin tavalla ja siihen vielä torrent-kerros, niin ainoa tapa purkaa koko hökötys on vain kieltämällä koko sovelluksen.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Helpommalla pääsee kun ei lue ko. lehtiä ja palstoja. Lukekaa esim kirjoja tai vaikka Historia-lehteä. :D

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ymmärrän poliittisen korrektiuden ärsyttävyyden ja olen aina arvostanut siitä satiiria tekeviä, kuten Bill Maheria. Kai blogisti nyt kuitenkin ymmärtää, kuinka omalla tavallaan koominen yleistys on "maahanmuuttajamyönteinen, feministinen jne." Siis, häh, mitkäs muut asiat nyt automaattisesti, ajattelematta, kuuluvat yhteen?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vaikea sanoa, sinullehan tuo mieleen tuli.

EDIT: Tämä oli vastaus Outi Maralle, joka kysyi, kuuluvatko persut ja natsit yhteen. Näyttää poistaneen kysymyksensä.

Käyttäjän heikkikolehmainen kuva
Heikki Kolehmainen

Surullista Hesarissa, Ylessä tai Makkarissa ei ole se, että ne ottavat aina - Laasasen sanoin - "inhimillisen" tai "feministisen" näkökulman, koska ko. näkökulmat ovat pitkälti perusteltuja, vaan nimenomaan argumentation taso, jossa "maahanmuutto- tai feminismikriittiset" laitetaan kuin yhteisestä sopimuksesta kategoriaan "idiootti-persu", kun pitäisi viihdyttämisen ja ryhmähengen nostatuksen sijaan nähdä molempien puolten motiivit ja keskustella syvällisesti niistä.

Onko median ja poliittisen eliitin tarkoitus ärsyttää ne, jotka ymmärtämättömyyttään purkavat turhautumisensa ja osattomuutensa hyvinvointivaltiounelmasta maahanmuuttajiin, sille asteelle, että nämä katsovat parhaaksi ryhtyä muodostamaan taisteluosastoja ja terrorisoluja? Jos talous takkuaa pitkään ja kunnolla, tulemme näkemään radikalisoitumista myös täällä...

Käyttäjän TenkaIssakainen kuva
Tenka Issakainen

"Kuka ihme edes haluaa kommentoida jotakin sensuurin ryvettämillä palstoilla? En minä ainakaan."

Eihän tilanteessa sitten pitäisi olla mitään valittamista.

Niko Sillanpää

Joku muu saattaa haluta.

En edes tiennyt, että MTV3:n saitilla oli kommentointimahdollisuus. HS:n NYT-liike nyt on jo vuosikymmenen ajan ollut tasoltaan luokkaa touhukas, maailmantuskaa kokeva lukiolaistyttö kirjoittaa kouluaineen, kuka aikuinen ihminen nyt sellaista ylipäätään lukee.

Käyttäjän AnttiKorttinen kuva
Antti Korttinen

Tämä kirjoitus on ihan höpöhöpöä: se, etteivät valtamediat halua julkaista törkyä nettisivuillaan, ei ole minkäänlainen uhka sananvapaudelle. Sen törkyn voi ohjata toimittajille, vaikka Twitterin kautta.

No entäs anonymiteetti? Siihenkin on nykypäivänä enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan, mutta herjaaminen, loukkaukset ja laiton vihapuhe eli kiihoittaminen jotain kansanryhmää vastaan ei vain tarvitse anonymiteettia.

On totta, että suomalainen media on pääosin maltillista, mutta siihen lienee syynsä: mainostajat ja enemmistö lukijoista. Mediahan on kaupallista toimintaa. On siis naiivia syyttää mediaa siitä, ettei se provosoi tai järkytä. Eihän se edes olisi heidän etujensa mukaista. Se olisi huonoa bisnestä.

Tämä ei kuitenkaan ole mikään uhka sananvapaudelle, sillä jokainen voi perustaa nykyään oman mediansa: blogin, Youtube-kanavan tai podcastin. Mahdollisuudet ovat rajattomat.

Sananvapauteen ei kuitenkaan kuulu se, että saa tulla toisen taloon tai pihaan laukomaan törkeyksiä. Tai liimailla omia kannanottojaan talon seiniin. Samoin jokainen media saa päättää, että millaista sisältöä heidän hiekkalaatikolla julkaistaan.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Mahtaisiko iltasanomatkin valikoida julkaistavat kommentit kun särkänniemen delffinaarion yt artikkelin ketjun linja oli suunilleen näin "delffiinit pitää vapauttaa - sirkuseläimet pitää vapauttaa - eläintarhat pitää lakkauttaa - särkänniemen delffiinit kuolee luonnossa - aasiannorsuja ei saa käyttää ratsastukseen ja työhön - lemmikit pitää kieltää - kotieläimet pitää kieltää - lihansyönti pitää kieltää". Vai onko suomen asenne ilmasto oikeasti jo tälläinen?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ainakin kaupalliset tiedotusvälineet saavat minun puolestani päättää omasta journalistisesta linjastaan aivan vapaasti. Jos Hesari haluaa olla sosiaaliliberaali, niin omapahan on asiansa. Sama pätee Maikkariin.

Yle on varsinkin nyt verorahoitteisena kiinnostavampi tapaus. Olen viime aikoina havainnut tiettyjä ns. heikkoja signaaleja Ylen tasapuolistumisesta.http://outimara.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201017-puoli-ysin-uutiset

(No miksei se nyt linkity...? Tuo yksityiskohta käy joka tapauksessa esimerkistä.)

Marko Parkkola

Se ei linkity, koska linkki on kiinni edellisessä lauseessa. Välilyönti väliin.

Noita linkkejä on ohjelmallisesti järjettömän hankala parsia niin että kaikki toimisi 100 prosenttisesti. Sähköpostilinkkejä onkin sitten mahdotonta parsia.

Käyttäjän joonasdasilva kuva
Joonas da Silva

Tiedostat Laasanen varmaan kuitenkin eron poliittiseen korrektiuteen ja tasokkaaseen keskusteluun pyrkimisen välillä? Hesarilla ja MTV:llä lienee pyrkimystä molempiin.

Se että ei moderoi ollenkaan, johtaa tunteita herättävien aiheiden osalta käytännössä automaattisesti siihen, että kommenttiosasto täyttyy idiooteista ja trolleista ja kaikki järkevät poistuu keskustelusta kokonaan. Näinhän on käyny esim. sun blogin tapauksessa. Mikäs siinä, jokainen omassa blogissaan omalla tavallaan. Mut varmaan ymmärrät että jotkut haluaa harrastaa myös perusteltujen argumenttien vaihtamista ja silloin moderoinnille on paikkansa?

Niko Sillanpää

Ainakin HS:n kommentointi on ennakkomoderoitu, ollut niin kauan kuin muistan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Polittinen korrektisuus on niin sisäistynyttä, että Laasanenkin on feminismikritiikisään noudattanut feminismiin liittyvää keskeisintä poliittisen korrektisuuden tabua.

Käyttäjän tomminummelin kuva
Tommi Nummelin

Voihan sen toki noinkin sanoa, että "on pyrkinyt olemaan ihmisiksi ja keskustelemaan järkevästi".

Tästä blogauksesta tosin on tolkku kaukana, mutta mietin nyt vielä viitsinkö edes sanoa mitään. Tulee kuitenkin vaan hirveä mekkala eikä minua nyt niin paljoa lopulta kiinnosta.

Käyttäjän milkoaikio kuva
Milko Aikio

Laasanen puhuu asiaa. Allekirjoitan.

Veikko Nironen

Samaa mieltä Laasasesta...Nämä suvaitsevaiset, jotka niin "kauniisti" kommentoivat taitaa olla niitä suvaisevaisia, jotka eivät halua ymmärtää muita mielipiteitä ollenkaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset