Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Kuinka väkivallan naisuhrien määrä maksimoidaan?

Oletko joskus miettinyt, miksi valtakunnan mediaa hallitsevat feministit, kuten Sofi Oksanen, Johanna Korhonen, Anne ”tulta munille” Moilanen, Kaarina Hazard, Pia Puu Oksanen ja lukuisat muut (naisjärjestöistä puhumattakaan) pyrkivät demonisoimaan suomalaisen miehen väkivaltaiseksi paskaksi? Siihen on olemassa yksinkertainen syy.

Feministeille on ensiarvoisen tärkeää maksimoida väkivallan naisuhrien määrä. Mitä enemmän naiset saadaan näyttämään väkivallan ja seksuaalirikosten uhreilta, sitä oikeutetumpia feministien vaatimuksista tulee ja sitä enemmän naisjärjestöt voivat vaatia hyvinvointivaltion resursseja itselleen. Naisuhrimäärän maksimoimiseksi on olemassa useita hyviä keinoja.

  1. Tutkitaan pelkästään naisia uhreina, kuten Usko, toivo ja hakkaus (1998) -tutkimuksessa ja Naiset turvallisuus (2005) -tutkimuksessa tehtiin. Silloin syntyy sellainen vaikutelma, että vain naiset ovat väkivallan uhreja.
  2. Käytetään mahdollisimman laajoja väkivallan määritelmiä, jolloin kyetään tulkitsemaan lähes kaikki miesten teot väkivallaksi. (ks. esimerkki alempana)
  3. Turvaudutaan sukupuolittuneen väkivallan paradigmaan, jossa miehen ajatellaan jo lähtökohtaisesti olevan väkivallan tekijä ja naisen uhri. 

Hannu T. Sepponen kritisoi (2007, kirjassa Mies ilman tasa-arvoa) feministisesti orientoituneita väkivaltatutkimuksia keskittymisestä vain naisuhrien tutkimiseen ja pyrkimyksestä naisuhrien määrän liioittelemiseen. Sepposen mukaan Suomessa suurta huomiota saanut ”Usko, toivo ja hakkaus” -tutkimus (1998) oli metodologialtaan, perusteorialtaan ja johtopäätösten paisuttelemisessa julkisuudessa ainutlaatuinen skandaali yhteiskunnallisen tutkimuksemme historiassa. Tutkimuksen tuloksia yleistettiin niin, että joka viidennen parisuhde olisi väkivaltainen ja että vuosittain altistuisi lyömisen kaltaiselle väkivallalle 90 000 naista. Tästä Suomen Amnesty sai aiheen kampanjalleen ”250 päivittäisestä mustasta silmästä”. Tutkimuksen lähtökohtana oli naisten uhriasema ja miesten syyllisyys, eikä asetelmaa testattu millään tavalla itse tutkimuksessa. Oma lukunsa oli se, miten kritiikittömästi tutkimus otettiin vastaan mediassa. Edelleen vuonna 2007 oikeusministeri ja peruspalveluministeri toistelivat lukuja esimerkkeinä naisiin kohdistuvan väkivallan yleisyydestä. Suuret luvut saatiin käyttämällä mahdollisimman laveaa väkivallan määritelmää.

Naisen turvallisuus 2005 - tutkimuksen kyselykaavakkeessa ollut kysymys 23 kuvaa feministien käyttämää lavean määritelmän tekniikkaa, jonka avulla pyritään maksimoimaan naisuhrien määrä. Kysymyksessä tarjottiin (muiden muassa) seuraavat vastausvaihtoehdot:

  • Seuraavassa luettelemme eräitä sukupuolisen häirinnän ja ahdistelun muotoja. Onko 15 vuotta täytettyäsi joku tuttu tai tuntematon mies (ei kuitenkaan nykyinen avio- tai avopuoliso):

  • c) esittänyt asiattomia vartaloosi tai seksuaalisuuteesi kohdistuneita huomautuksia:
  • d) esittänyt sinulle kaksimielisiä vitsejä tai puhunut härskejä tavalla, jonka olet kokenut loukkaavaksi:
  • e) ehdottanut seksiä epäasiallisessa yhteydessä
  • f) lähennellyt, koskettanut tai yrittänyt suudella sinua tahtomattasi
  • g) seurannut sinua niin, että olet pelännyt:

Vastausvaihtoehdot kattavat miltei kaikki miesten teot ja ne jättävät runsaasti tilaa subjektiivisille tulkinnoille. Kukapa nainen ei olisi joskus kuullut huomautuksia vartalostaan (c), kuullut härskejä vitsejä (d), saanut seksiehdotuksia (e) tai tullut lähennellyksi (f). Joissakin piireissä sitä kutsutaan normaaliksi elämäksi. Tuskin on myöskään epätavallista, että takana kävelevä miehestä tulee sellainen olo, että hän seuraa, vaikka kyse ei oikeasti olisikaan seuraamisesta.

Naisen turvallisuus 2005 -tutkimuksen tulokset kuitenkin yllättävät: "Kaikkiaan häirintää oli kokenut 22 prosenttia vuonna 2005, 20 prosenttia vuonna 1997. Yleensä häiritsijä oli naiselle tuntematon." Häirintää kokeneitten naisten määrä vaikuttaa käsittämättömän pieneltä. Eivätkö kaikki naiset ole joskus kuulleet härskejä vitsejä?

Viime vuosina uudet tutkimukset ovat osoittaneet, että naiset ovat suunnilleen yhtä väkivaltaisia kuin miehet. Se on tietenkin katastrofaalinen tieto feministeille, joiden uhrimonopoli on uhattuna. Voidaankin ennustaa, että tulevaisuudessa naisliike keskittyy yhä enemmän seksuaalisen väkivallan ja seksuaalisen ahdistelun korostamiseen. Naisliikkeen vankkana liittolaisena on Amnesty, joka on jo useiden vuosien ajan ylläpitänyt seksistisiä ja hatariin faktoihin perustuvia kampanjoitaan. Miesvihamieliset kampanjat ovat saaneetkin monet (minä mukaan luettuna) lopettamaan Amnestyn tukemisen kokonaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Kyllä feministien sopisi tosiaan vihdoin mennä itse peilin eteen.

Esimerkiksi:

http://feminismi.tripod.com/index.htm

"Siksi on aiheellista tuoda esille, mitä sanalla
feminismi varsinaisesti tarkoitetaan silloin, kun on kyse
feminististä, joka tekee ammattimaisesti työtä
naisjärjestöissä, tasa-arvoelimissä,
tasa-arvovirkamiehenä tai naistutkimuksen parissa.
Ruotsissa ja Suomessa on lähes yksinomaisena suuntauksena
feminismin elämäntyökseen ottaneissa piireissä
radikaalifeministinen suuntaus.

Strategiamme on vastarinta ja vastakkainasettelu...suorin strateginen vastarintastrategia on miesten rakastamisen lopettaminen ja miesten
vihaaminen.. miesviha on välttämätön strategia
naisille, itsepuolustukseksi ja sen integriteetin
takaamiseksi, jota tarvitsemme,
ennen kuin voimme rakastaa ketään, itseämme tai toisia naisia."

Tai:

Anne "tulta munille" Moilanen:
http://www.postimage.org/image.php?v=aVKgxXi

Akuliina "kuolema heteromiehille" Saarikoski:
http://www.postimage.org/image.php?v=aVKgFqJ

Mainittakoon, että kumpainenkin näistäkin miesvihan lietsojista sai kokonaiset omat ohjelmapaikkansa puolueettomaksi tarkoitetulla ja miestenkin rahoilla kustannetulla ylellämme.

-

Sosiologin ja feministin, Anna Kontulan kertoma totuus: "Suomalaisfeminismin valtavirran taustalla on Andrea Dvorkinin äärimiesvihamieliset ajatukset!"

Käyttäjän hiilinen kuva
Teemu Hiilinen

Erinomainen kirjoitus. En itse ymmärrä, mitä tietyt naisjärjestöt yrittävät saavuttaa tekemällä naisista vain uhreja ei toimijoita. Sitä kautta vaikeutuu myös naisten mahdollisuus saada tarvitsemaansa hoitoa sekä miesten mahdollisuus päästä turvakotiin väkivaltaisessa tilanteessa.

Tavoitteenahan pitää olla aina ensisijaisesti väkivallaton yhteiskunta, ei väkivallaton yhteiskunta pelkästään naisille. Listaan voisi vielä lisätä naisten lapsiin kohdistaman väkivallan, mikä on huomattavasti yleisempää kuin miesten vastaava. Olen itsekin kirjoitellut aiheesta bloggauksen, mitä on julkaistu myös lehdistössä mielipidesivuilla otsikolla: Vaiettu tabu - naisten väkivalta Suomessa:

http://hiilinen.blogit.uusisuomi.fi/2009/08/03/vai...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Häirintää kokeneitten naisten määrä vaikuttaa käsittämättömän pieneltä. Eivätkö kaikki naiset ole joskus kuulleet härskejä vitsejä?"

Tuon voisi tulkita positiivisella mielellä niin, että suurin osa naisista ymmärsi, mitä tutkimuksella haettiin ja vastasi sen mukaan.

Passiivinen (nimimerkki)

Itsekin sain Amnestylta propagandasähköpostia. Ei tullut mielenkään allekirjoittaa, koska kyllä näissä on narttukoira haudattuna:

"Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International lähettää sinulle tämän viestin,
koska kaverisi ************ on kutsunut sinut mukaan Amnestyn vetoomukseen
seksuaalirikoksia koskevan lainsäädännön muuttamiseksi. Osallistu
vetoomukseen ja vaadi, että Suomen seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö
uudistetaan kansainvälisten ihmisoikeusnormien mukaiseksi.

Allekirjoita vetoomus osoitteessa: www.amnesty.fi

Terveisin,
Amnesty International, Suomen osasto"

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Onhan tällaisten koko Suomen kulttuuria miesvihamieliseksi muuttavien lukuisten (valheellisten) tutkimusten, radio ohjelmien, uutisten ym tekeminen käsittämätöntä?

Miksei mikään virallinen taho puutu tähän kasvavaan ilmiöön kunnolla?

-

No toisaalta -onko se ihme, jos miettii mitä ensimmäisessä viestissä kerrotaan ammatikseen tasa-arvotyötä tekevistä Suomessa?

Esimerkiksi -tässä yksi keskeisin valtiomme virallinen valvoja:

TASA-ARVOYKSIKKÖ: (yksikön kokoonpano ja nimet ovat julkista tietoa)

(kyseessä on STM/Sosiaali- ja terveysministeriön yksikkö, joka vastaa hallituksen tasa-arvopolitiikan valmistelusta, toteutuksesta ja toiminnasta.)

Asikainen Annamari ylitarkastaja
Heinilä-Hannikainen Tarja johtaja
Huovinen Johanna hallitussihteeri
Lundström Susanna projektisihteeri
Martikainen Riitta tasa-arvoneuvos
McAteer Mari-Elina projektisuunnittelija
Onwen-Huma Hanna ylitarkastaja
Pajula Birgitta osastosihteeri
Raevaara Eeva ylitarkastaja
Riski Taina ylitarkastaja
Seligson Anna projektisihteeri
Siukola Reetta projektisuunnittelija
Tulkki Terhi hallitussihteeri
Tynkkynen Leena osastosihteeri
Viitamaa-Tervonen Outi projektikoordinaattori
Yli-Pietilä Päivi ylitarkastaja

SEKÄ HEIDÄN ITSENSÄ OSITTAIN LAATIMA JA HYVÄKSYTTY SUOMEN LAKI:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1986/19860609
Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta 8.8.1986/609 - Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

4 § (15.4.2005/232)
Viranomaisten tulee kaikessa toiminnassaan edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti sekä luoda ja vakiinnuttaa sellaiset hallinto- ja toimintatavat, joilla varmistetaan naisten ja miesten tasa-arvon edistäminen asioiden valmistelussa ja päätöksenteossa.

4 a § (15.4.2005/232)
Valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa että kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia.

Jos julkista valtaa käyttävällä toimielimellä tai virastolla, laitoksella taikka kunta- tai valtioenemmistöisellä yhtiöllä on hallintoneuvosto, johtokunta tai muu luottamushenkilöistä koostuva johto- tai hallintoelin, toimielimessä tulee olla tasapuolisesti sekä naisia että miehiä.

-

Miten he itse noudattavat valvomaansa tasa-arvoa?

Terho Korhonen

Eikö "Usko, toivo, hakkaus" toteutettu 1997? Entä viittaatko "Naisen turvallisuus 2005"- tutkimuksella samaan tutkimukseen, joka kulkee nimellä "Naisiin kohdistunut väkivalta 2005"? Tekijät: Minna Piispa & Markku Heiskanen & Juha Kääriäinen & Reino Sirén

Tutkimukset olivat kyllä käsittämättömän huonosti tehtyjä ja niistä vedettiin kestämättömiä johtopäätöksiä. Kysymyksenasettelun surkeuden lisäksi otokset olivat pienehköjä ja kato suuri. Lisäksi on vahvoja perusteita olettaa, että tuollaiseen kysymysnivaskaan jaksavat vastata lähinnä sellaiset, joita asia läheisesti koskettaa. Valikoitumisongelmaa ei muistaakseni oltu mitenkään huomioitu.

Ja nuo saadut luvut todella kuulostavat siltä, että vastaajat ovat ärsyyntyneinä johdattelevista ja tarkoitushakuisista kysymyksistä päättäneet valehdella. Tuskin Suomessa on ihmistä, joka ei ole ikinä kuullut härskiä vitsiä tai jonka vartaloon ei ole koskaan kohdistunut minkäänlaisia huomautuksia. Tuloksen olisi pitänyt olla, että 100 % vastaajista on joutunut mainittujen tekojen "uhriksi". Mutta kuten seksuaalirikoksia tutkiva poliisi Marja Vuento aikoinaan tutkimuksia kommentoi, tutkimuksissa ahdisteluksi/häirinnäksi mainitut teot ovat lähinnä huonoa käytöstä, eivät väkivaltaa tai seksuaalista häirintää.

tourette (nimimerkki)

Muistan hyvin kuinka tuo ensinmainittu "tutkimus" ja amnestyn kampanja tulivat ulos. Toitotus kampuksella oli kova. Siinä kohtaa kirjoitin itse yli näiden toimijoiden viestit ikiajoiksi ja varmaan järkytin jokusenkin aktiivin maailmaa kertomalla varsin suoraan mitä mieltä tästä syyllistämispropagandasta olin.

Mielestäni se oli ihan puhdas provokaatio, sosiaalinen kokeilu, ja se upposi kohdeyleisöönsä kuin kaalilaatikko vanhaan ihmiseen. Siitä on "katko kikkeli kuussa" -porukoiden ollut oikein hyvä jatkaa.

Dari-anne Suomalainen

Miesvihaa ? ?

Meissä vaikuttaa vahvana kristillinen perinne.

Siellä on kaksi vahvaa periaatetta; Nainen vaietkoon seurakunnassa ja juutalaiset eivät saa puolustautua.

Kun naiset avaavat suunsa, on maailmankirjat sekaisin. Kun juutalaiset puolustautuvat, se on väärin, heidän kuuluisi kääntää toinenkin poski.

Johtuu muinaisista kristinopin käsityksistä, että naisella ei ole sielua ja kaikki paha maailmassa on naisen lankeemuksen syytä.
Kirkkoisien mukaan myös juutalaisten tulee elää kärsimyksessä ja köyhyydessä maailman loppuun asti, koska Jeesus kuoli. Juutalaisia ei kuitenkaan voinut kaikkia tappaa, koska muuten Jeesus ei tulisi takaisin.

Kun kristinopilliset argumentit ovat menettäneet tehonsa naisten koulutuksen myötä, on turvauduttu voimaan ja väkivaltaan alistuskeinona, sekin on nyt joutunut syyniin ja tuomionalaiseksi, joten ja kuten, kun orjuuskin on lopetettu olisi kai vihdoin aika opetella suhtautumaan naisiinkin ihan ihmisinä, joilla on sielu ja myös paljon ajatuksia muustakin, kuin oman miehensä hyvinvoinnista ja paapomisesta.

Scrofa Virga (nimimerkki)

Suomen Amnesty, joka on vuosikausia levittänyt vihamielistä ja valheisiin perustuvaa propagandaa miehistä, on nyt neuvomassa eduskuntaa, miten sen pitää säätää miesten oikeusturvaa heikentäviä lakeja.

Tämä olisi vitsikästä, jos se ei olisi niin helvetin pelottavaa. Todennäköisesti käy nimittäin niin, että puolueiden naisjärjestöt antautuvat tämän vihajärjestön vietäviksi. Se taas tarkoittaa, että puolueet hyväksyvät Amnestyn kannan omaksi kannakseen. Hyvin harva poliitikko nimittäin uskaltaa vastustaa sorretun enkelisukupuolen edustajien vaatimuksia tällaisissa asioissa.

Itse tietenkin paheksun voimakkaasti raiskauksia ja niin pois päin -- tämä täytyy kirjoittaa, koska muuten joku pönttö leimaa minut kohta raiskaajaksi.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö vääriä tai vähintään epämääräisiä ja tulkinnanvaraisia raiskaussyytöksiä tapahtuisi tutkimusten mukaan paljon. Siksi raiskaustuomioiden koventamisten kanssa kannattaa olla varovainen; oikeusmurhien riski on suuri. Amnestyn kanta sovitteluunkin perustuu todennäköisesti kieroutuneeseen ja vihaa tihkuvaa mieskäsitykseen.

Sitä en väitä tietäväni, onko nykyinen laki ja oikeuskäytäntö täysin kohdallaan. Luultavasti ei. Pointtini oli, että Amnestyn kaltaisia, vihamielisiä valheita levittäviä ryhmiä ei saa päästää vaikuttamaan lainsäädäntöön.

Kuka seuraavaksi? Päästetäänkö Suomen sisu määräämään ulkomaalaispolitiikasta?

Jorma (nimimerkki)

"Pointtini oli, että Amnestyn kaltaisia, vihamielisiä valheita levittäviä ryhmiä ei saa päästää vaikuttamaan lainsäädäntöön."

Ei todellakaan. Amnestyn ajama politiikka perustuu miesvihalla, valheille ja typeryydelle. Amnestyn ja muiden naisjärjestöjen (Suomen Amnestya ei voi pitää ihmisoikeusjärjestönä sen miesvihamielisyyden vuoksi) intresseissä on liioitella mahdollisimman paljon naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, jotta näiden järjestöjen toiminnan tukemiseen virtaisi lisää rahaa.

Ongelmien ratkaiseminen ei Amnestya ja muita naisjärjestöjä sekä niihin samaistuvia tutkijoita kiinnosta lainkaan. Jos kiinnostaisi, niin ne eivät esittäisi valheellisia väitteitä, tekisi noita onnettomia "tutkimuksiaan" ja esittäisi ihmisoikeuksien, oikeusvaltion ja tasa-arvon vastaisi toimia, kuten ne nyt tekevät.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Dari-Anne. Orjuusko lopetettu Suomessa? Naisten kohdalla kyllä...

...mutta entäs vain miesten pakollinen, palkaton aseorjantyö vankilan uhalla ja 12 miljardin pakotettu verorahojen tekeminen naisille joka vuosi?

Esimerkiksi (ja lue ne pari kommenttiakin):
http://www.kansalaispalvelu.fi/wordpress/?p=155

Scrofa Virga (nimimerkki)

Kommentti #9 on kai malliesimerkki ns. kognitiivisesta dissonanssista. Päässä on tietty kartta maailmasta, jonka mukaan naiset ovat sorrettuja enkeleitä ja miehet sortavia sikoja. Tällaisen kartta päässä kun lukee: "viime vuosina uudet tutkimukset ovat osoittaneet, että naiset ovat suunnilleen yhtä väkivaltaisia kuin miehet", sanoma ei kerta kaikkiaan uppoa tajuntaan. Sille ei ole luontevaa paikkaa kartassa.

Sen sijaan virke: "miesvihamieliset kampanjat ovat saaneetkin monet (minä mukaan luettuna) lopettamaan Amnestyn tukemisen kokonaan" sopii kartalle, kun vähän sorkkii. "Ahaa, siis 'viha', sehän sopii tuohon kohtaan, jossa on ennestään miesten viha ja halveksunta naisia kohtaan. Mitäs muuta siinä kohdassa on? Aivan! Orjat ja naisten historiallinen alistaminen ... tässä siis Laasanen on sitä mieltä, että naisia ei saisi kohdella ihmisinä".

Väittele nyt sitten tuollaisten kanssa!

Arja (nimimerkki)

#5 Eikö tuossa tasa-arvoyksikössä kuuluisi olla puolet miehiä ? Älkää miehet antako akkojen hyppiä silmille. Voimme kyllä kunnioittaa toinen toistamme, se on kai paras lähtökohta yhteiselolle.

Jorma (nimimerkki)

"Eikö tuossa tasa-arvoyksikössä kuuluisi olla puolet miehiä ?"

Epäilemättä kuuluisi. Se ei vain ole mahdollista, kun tasa-arvo mielletään vain naisasian ajamiseksi. Tähän virheeseen syyllistyvät kyllä myös monet miehet, kuten esimerkiksi tasa-arvoministeri Stefan Wallin. Niinpä tasa-arvoyksikköön pitäisi ensisijassa saada ihmisiä, joiden näkökulma tasa-arvoon on laaja ja tasapainoinen.

Dari-anne Suomalainen

12

Minun mielestäni naiset voivat suorittaa asepalveluksen siinä kuin miehetkin.

Voisin itsekin mennä, jos olisin nuorempi.
Kyllä naiset ovat leiviskänsä hoitaneet sodan aikana ihan hyvin, siitä vain niin paljon puhuta.

Aito (nimimerkki)

"Kyllä naiset ovat leiviskänsä hoitaneet sodan aikana ihan hyvin, siitä vain niin paljon puhuta. "
Joo, ei puhuta juurikaan saksalaisten kuppahuorista...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

#17
Säälittävä kommentti sinällään hyvässä keskustelussa.

#16
Kehottaisin lukemaan ajatuksella mitä täällä on kirjoitettu. Älä tartu yhteen sanaan vaan kokonaisuuteen, ja älä sorru lukemaan rivien välistä.

Tasa-arvoyksikön kokoonpano viittaa ikävällä tavalla Orwelilaiseen tasa-arvokäsitykseen jota vastaan tulisi taistella. Pitäisiköhän rustata tasa-arvovaltuutetulle valitus siitä, että tasa-arvoa näinkin tärkeästi rikotaan ;)

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Alamme elämään hiljalleen feministivaltiossa. Asiaa kuvastaa hyvin sekin, että millaisen miehen feministit ovat "junailleet" tasa-arvoministeriksemme:

"Yksi toimittaja kysyi minulta, että kun Göran Persson, Ruotsin ex-pääministeri, määrittelee itsensä feministiksi, mitä minä olen. Kun kuvani Perssonista ei vastaa kaikkia feminismin tunnusmerkkejä, niin vastasin: jos Persson on omasta mielestään feministi niin minä olen vähintäänkin radikaali feministi."

Stefan Wallin 17.5.2009. Kaleva.

Ja tämän radikaali feministi miehenhän olisi aikoja sitten pitänyt muuttaa jo lakiemmekin takia mm tuo tasa-arvoyksikön kokoonpano tasa-arvoiseksi.

-

Sääli Suomen poikalasten tulevaisuutta.

Scrofa Virga (nimimerkki)

Feministien valhe- ja vihakampanja todennäköisesti jatkuu mutta vielä nykyistäkin enemmän kulisseissa -- mikäli tuo nyt on mahdollista. Omille joukoille yörauha taataa väittämällä, että naisten suuri määrä väkivallan tekijöinä johtuu itsepuolustuksesta tai muusta uhriudesta. Väkivallan todellinen lähde on patriarkaatin ylläpito. Naiset sitten reagoivat siihen muuttumalla itse väkivaltaisiksi joko psyykkisen häiriön tai itsepuolustuksen vuoksi. Tällaisesta selityksestä saa esimakua Vihreiden naisten varapj::n äskettäisestä lausunnosta, vaikka siinä ei ihan suoraa voi kirjoittaakaan, koska kanta on tarkoitettu julkisuuteen.

Yörauhalla tarkoitan sitä, että feministeistä loppujen lopuksi vähemmistö taitaa raivokkaasti vihata miehiä, vaikka feminismi toki onkin varsin merkittäviltä osin dysfunktionaalinen terapiaryhmä miessuhteissaan traumatisoituneille naisille. Monelle miesviha ei kuitenkaan ole päällimmäisin motiivi vehkeillä kulisseissa miehiä ja lapsia vastaan. Näille feminismin pitää tarjota joku ainakin näennäisesti rationaalinen syy feministinä jaksamiselle. Onhan kuitenkin niin, että terve ihminen jaksaa toimia pitkäjänteisesti vain sellaisen hyväksi, jonka kokee oikeaksi. Jos kokee toimivansa väärin, menee mielenrauha ja sitä mukaa yöuni.

Dari-anne Suomalainen

Marko Kivelä

Pidä sinä vain omasta tyylistäs kiinni, minua on turha ohjailla, minä en muutu kuitenkaan.

Sinun kommentissasi ei ollut mitään aiheeseen liittyvää, ei edes rievien välistä, joten se siitä. Pelkkä tyhjänpäiväinen toteamus, pitäisiköhän...pitäisiköhän.
Rustaa nyt edes se valitus, niin ei tarvitse enempää valittaa.

Pegu (nimimerkki)

Mit se rasisti Dari-anne täällä meuhkaa? Markolla on aina olleet järkevät kannanotot, niin nytkin sinun tapauksessa. Et ollut edes lukenut blogia, tai sitten et ymmärtänyt sitä. Piti vaan taas päästä kommmentoimaan "tyhjällä päällä".

Lue blogi ensin, rasisti.

Tämä on erittäin hyvä blogi, tuo hieman muutakin näkökantaa tasa-arvo keskusteluun.

Syltty (nimimerkki)

@9
"Meissä vaikuttaa vahvana kristillinen perinne.

Siellä on kaksi vahvaa periaatetta; Nainen vaietkoon seurakunnassa ja juutalaiset eivät saa puolustautua."

Kummatkin perinteet ovat viimeisen 50 vuoden aikana päässeet aikalailla unohtumaan, sillä Israel hoitaa sotimisen kun saksalaiset käyvät kauppaa ja suomalaisessa kirkossa on pappina on mies joka onkin nainen.

Pegu (nimimerkki)

#23

Eipä voisi asiaa paremmin ilmaista. Israel on kenties sotaisin kansa mitä maanpäällä on koskaan ollut.

Henry Laasanen

#9 "Nainen vaietkoon seurakunnassa"

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/uudet-papi...

"Viime vuosien aikana naisia on vihitty miehiä useammin papeiksi, ja valtaosa teologian opiskelijoista on myös naisia. Tutkija Hanna Salomäki Kirkon tutkimuskeskuksesta kertoo, että tilastojen valossa papistossa on pian naisenemmistö.

- Vihityistä papeista keskimäärin 60 prosenttia on naisia, Tampereen hiippakunnassa jopa kolme neljännestä.

Naisten osuus kirkon työntekijöistä oli viime vuoden lopussa 71 prosenttia. Heidän osuutensa kasvoi lähes kaikissa seurakunnan tehtäväryhmissä."

Henry Laasanen

#3: "”Häirintää kokeneitten naisten määrä vaikuttaa käsittämättömän pieneltä. Eivätkö kaikki naiset ole joskus kuulleet härskejä vitsejä?”

Tuon voisi tulkita positiivisella mielellä niin, että suurin osa naisista ymmärsi, mitä tutkimuksella haettiin ja vastasi sen mukaan."

Voi sen noinkin tulkita. Toisella tapaa sen voi tulkita siten, että feministinen indoktrinaatio on jäänyt puolitiehen, kun kaikki naiset eivät osakaan tulkita miestyypillistä käyttäytymistä häirinnäksi ja loukkaantua siitä. Naistutkimuksen intensiivikursseilla tuollaisesta kovanahkaisuudesta voidaan kuitenkin poisoppia ja kehittää kyky loukkaantua joka asiasta.

Glowing (nimimerkki)

Mutta ei se feministeilläkään niin kauhean helppoa ole...

Feministi/naistutkija Marita Husson "Väkivallan verkoissa -seminaarin kirvoittamia pohdintoja":
http://www.jyu.fi/ytk/laitokset/yfi/oppiaineet/nao... (sivulta 57 allaen)

"Vaikka opiskelijat vaikuttivat kiinnostuneilta ja innostuneilta, teema nosti esille yllättävän paljon myös vastustusta ja defenssejä. ...Seminaarin alkuvaiheessa innostus muuttuikin paikoitellen hämmennykseksi.
....Muutamat olivat toistuvasti huolissaan mahdollisesta miesten syyllistämisestä ja siitä, että aineistoista ei löytynyt tarpeeksi kertomuksia väkivaltaisista, miehisen aggressiivisesti käyttäytyvistä naisista.

Tuntui, kuin väkivallasta kertovat tilastot ja tutkimustiedot eivät olisi vakuuttaneetkaan kuulijoita.

Joidenkin istuntojen jälkeen jäi hämmentynyt ja hieman itseensä tyytymätön olo.
...Jälkeenpäin olemmekin Tuijan kanssa todenneet, että väkivaltaseminaarin alkuun olisi ollut paikallaan defenssien riisumiseen kohdistettu täsmäjohdanto.
Seuraavalla kerralla olemme viisaampia"

- että kyllä se miesten demonisointi ihan työstä käy!

Dari-anne Suomalainen

25

Niin ne ajat muuttuvat, mutta eivät ne itsestään muutu.

Kukaan ei tule kenellekään oikeuksia antamaan, niitä pitää vaatia.

Oikeat miehet kyllä tajuavat oikeudenmukaisuuden ilman, että niille tarvitsee joka asiaa rautalangasta vääntää ja sataan kertaan selittää.

Tosin tuo kirkon naisistuminen ei ole mikään älyn osoitus naisilta, vaan kertoo pikemminkin siitä, että miehet eivät enää usko koko laitokseen ja sen oppiin ja ovat ikäänkuin luovuttaneet vallan.
Se taas luettakoon miesten viisastumiseksi enemmän kuin naisten, jotka sinne tunkevat.

Glowing (nimimerkki)

Laasanen: "...uudet tutkimukset ovat osoittaneet, että naiset ovat suunnilleen yhtä väkivaltaisia kuin miehet. Se on tietenkin katastrofaalinen tieto feministeille"

Eipäs vaan olekaan:
- demarifeministi Elina Aaltio valistaa meitä väkivallasta näin (Doris-julkaisu ja blogi):

"Jos ryhdytään kinastelemaan siitä, mitä mitkäkin
uhritutkimukset väkivallasta ja pahoinpitelyistä
sanovat, mennään aivan hakoteille.
Naisten tai miesten kokeman sorron määrää
ei ole mitenkään mahdollista mitata ja sitten
verrata rinnakkain."

- eli käytännössä Elina tarkoittanee:
Naisen kokema väkivalta on todellista ja mitattavaa, miehen kokema väkivalta ei...

Hannele mummu (nimimerkki)

Joissakin piireissä sitä kutsutaan normaaliksi elämäksi:
"Kukapa mies ei olisi joskus kuullut huomautuksia vartalostaan (c), kuullut härskejä vitsejä (d), saanut seksiehdotuksia (e) tai tullut lähennellyksi "

Ei meidän piireissä, onneksi.

Ofelia (nimimerkki)

Haastattelututkimusten heikkous on siinä, että vastausten todenperäisyyttä ei voida tarkistaa. Niiden antamaa tietoa ei pitäisi esittää totuuksina niinkuin nykyisin usein tehdään. Lisäksi se, mikä on luokkaavaa tai mikä koetaan sorroksi on varsin subjektiivinen totuus.

Lisäksi näissä otannoissa on väkisinkin mukana joukko myötätuntoa hakevia neurootikkoja, jotka lioottelevat tai suorastaan sepittävät tapahtumia. Tähän tarkoitukseen on olemassa joukko kulloinkin muodikkaita "vääryyksiä" riippuen siitä, mikä kulloinkin on näkyvästi esillä.

Elias (nimimerkki)

#10
"Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö vääriä tai vähintään epämääräisiä ja tulkinnanvaraisia raiskaussyytöksiä tapahtuisi tutkimusten mukaan paljon. Siksi raiskaustuomioiden koventamisten kanssa kannattaa olla varovainen; oikeusmurhien riski on suuri. Amnestyn kanta sovitteluunkin perustuu todennäköisesti kieroutuneeseen ja vihaa tihkuvaa mieskäsitykseen."

Raiskausilmoituksista ja raiskaussyytöksistä jopa noin kolmasosa voi olla tekaistuja:

http://www.second-opinion.se/so/view/103

http://www.americanchronicle.com/articles/view/18108

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Hannele mummu. Hypähti ex tempore mieleen:

Miten vertaisit sukupuolten tasa-arvoa ja seksuaalista itsemäärämisoikeutta Suomessa vaikkapa siinä valossa, että jokainen mies joutuu valtion pakottamana ja palkatta armeijaan, jossa on avoimet yhteissuihkut ja tuvat kuukausia, ja jossa iso joukko alokkaista on tutkitusti homoseksuaaleja (esim Teuvo Loman on sotilaspoliisi) - jos tätä vertailee siis siihen, että 7 perheellistä mieskansanedustajaa "lynkattiin" yhtäkkiä kasvokuvin HS ilman minkäänlaista virallista puolustusmahdollisuutta tai näyttöä, kun he ehkä olivat katsoneet eduskuntatalon hississä jonkun vaatteet päällä olevan naisen rintanappia?

-

Kuukausia valtion pakottamana alastomana silmänruokana gay miehille VRT vaatteet päällä olevan naisen nimilapun katsomista?

Kummasta kuuluisikaan tehdä huutavia uutisia HS ?

-

Miten menee sukupuolten tasa-arvo, intiimi yksityisyys ja itsemäärämisoikeus taas tässäkin valossa feministisuomessa?

eeva-n (nimimerkki)

Monta vuotta olen ihmetellyt näitä nk tutkimuksia, etenkin kun niitä on ahkeraan myös käytetty kansainvälisissä vertailuissa imagon luojina.
(Miten on mahdollista, että Suomen tieteelliset piirit ovat olleet niin hissukseen? Nämä nk tutkimuksethan todella tekevät koko tutkimusmaailman hieman naurettavaksi.)

Pitäkää nyt sellaista meteliä, että noidat (myös miespuoliset rassukat) luutineen lentävät ulos valtarakenteista, jos eivät käyttäydy ihmisiksi.

Henry Laasanen

Bloggauksen aiheeseen liittyvä artikkeli: "Mies naisen vihan kohteena"

http://www.lappeenrannanuutiset.fi/Uutiset/Kansan-...

Käyttäjän miljasaresvaara kuva
Milja Saresvaara

Laasanen on siinä hyvin oikeassa että miestutkimusta ja -liikettä tarvitaan kovin. Jos yhteiskunnassa toimii pelkkä naisasialiike feministi"änkyrä"siipensä kera, eikä miehillä ole vastaavaa liikettä juuri ollenkaan, niin tuleehan siinä epäsuhta ja ylilyöntejä varmasti tässä meidän valmiiksi jo varsin tasa-arvoisessa Skandinaavisessa elonpiirissämme.

Jos tehdään tutkimuksia ja tilastoja pelkästään naisten kohtaamasta väkivallasta miesten toimesta, niin silloinhan ei ole olemassa virallisesti mitään muuta kuin naisten kohtaamaa väkivaltaa miesten toimesta.
Naisasialiikkellä/feministeillä on pitkät perinteet ja se keskittyy asioihin/tutkimuksiin naisten kannalta, joten miesnäkökulmalta vastaavaa tarvittaisiin.

Minä tosin toivoisin että olisi tasa-arvoliike joka keskittyisi asioihin molempien sukupuolien kannalta. Olisikohan aika joskus kypsä sellaiselle(?..

Useat miehet ja naiset ovat aika neutraaleja(yhteiskunnallisesti ajamaan tätä) mutta toteuttavat tasa-arvoista käytöstä arkielämässään. En taida tuntea naisia jotka olisivat äärifeministi-siiven kanssa samoilla linjoilla. Itseasiassa he ärsyttävät monia naisiakin, joten ymmärrystä miesasialle löytynee jonkin verran monelta naiseltakin.

Hannu T. Sepposen kanssa olemme istuksineet juttelemassa muutamia kertoja, ihan fiksu tyyppi, tosin ei tasa-arvosta vaan kaikenlaisesta muusta, vaikka joskus olisi tehnyt mieli kysäistä vähän siitäkin.. Tosin ei sitä tiedä millainen manifesti sieltä olisi tullut :) tai ehkei mitään jos hän ei olisi halunnut minulle nyt erityisesti puhua moisesta "miesasia"-aiheesta.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Onhan tämä meno tosiaan melkoista 2010 luvun feministisuomessa miehille. Kyllä tästä kannattaa maksaakin 12 miljardia vuodessa, toimia feministien palkattomana aseorjana jne?

http://maaginenarkki.blogspot.com/2009/10/isien-ih...
Syytettynä Isä - isän ihmisoikeudet

"Karmeaa luettavaa viranomaisten ja katkeruutta pursuavien äitien väsytystaisteluista isejä vastaan, jotka yrittävät saada edes tavata lastaan. Suomessa, tasa-arvon esimerkkimaassa, naisilla on suuresti valtaa ja sitä he osaavat myös käyttää sumeilematta hyväkseen. Peli menee törkeäksi, kun naiset alentuvat käyttämään lapsiaan nappuloina".

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Lapsen+manipulo...

"Käräjäoikeuksissa käsitellään yhä useammin huoltoriitoja, joissa toista vanhemmista syytetään lapsen manipuloinnista eron jälkeen, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen.

Lapsen vieraannuttamista koskevissa kiistoissa jompikumpi vanhemmista tietoisesti mustamaalaa toista vanhempaa niin, että lapsi ei halua olla tekemisissä tämän kanssa.

Väitöskirjaa aiheesta tekevän varatuomari Anja Hannuniemen mukaan useimmiten lapsen vieraannuttamiseen syyllistyy äiti."

http://www.lastenoikeuksientuki.fi
Lasten Oikeuksien Tuki Ry (Mikael Jämsänen ym)

-

Perustappa sinä Milja fiksuna nuorena naisena sellainen naisten tasa-arvoliike, joka ottaa myös miesten ongelmat huomioon. Sellaista luotsaamalla pääsisit pitkässä juoksussa vaikka kansanedustajaksi ym -miesten äänillä ;-)

eeva-n (nimimerkki)

”En taida tuntea naisia jotka olisivat äärifeministi-siiven kanssa samoilla linjoilla. Itseasiassa he ärsyttävät monia naisiakin, joten ymmärrystä miesasialle löytynee jonkin verran monelta naiseltakin.”
….....................................................

Olen valmis kyseenalaistamaan mies- ja naistutkimuksen tarpeen erillisinä tutkimushaaroina. Mutta kun juuri Suomessa jo nk naistutkimus on ilmeisesti vinouttanut tieteellistä tutkimusta eri tavoin ja siinä määrin, että se kylvää jopa vihaa sukupuolten välille, näen nk miestutkimuksen eräänä, jopa välttämättömänä keinona oikaista syntynyt epäkohta.

Hieman huvittaa, kun ihmetellään, että naiset eivät ole antaneet feed backiä näille feministitutkijoille heidän toivomallaan tavalla!
En tiedä lohduttaako ketään osapuolta mielipiteeni, että tavallinen nainen, jalat arjessa ja maassa, ei edes kykene näkemään omaa poikaansa tai miestään potentiaalisena ilkityötekijänä, vaan ihmisenä. Itse asiassa olen tuohtunut siitä, että jotain niin itsestään selvää edes pitää kirjoittaa.

En muuten tiedä mitään muuta maata, jossa "tieteellisilliin" tutkimuksiin vedoten lietsotaan ilmapiiriä, jauhetaan palstametreittäin väkivallasta ja vihasta kuten nyt Suomessa tehdään.
On ikäänkuin luokkasota olisi etsinyt uusia uomia, kun luokkarajat ovat hämärtyneet. Vai mistä on kysymys?

väsynyt (nimimerkki)

"En muuten tiedä mitään muuta maata, jossa ”tieteellisilliin” tutkimuksiin vedoten lietsotaan ilmapiiriä, jauhetaan palstametreittäin väkivallasta ja vihasta kuten nyt Suomessa tehdään.
On ikäänkuin luokkasota olisi etsinyt uusia uomia, kun luokkarajat ovat hämärtyneet. Vai mistä on kysymys? "

Kyse on sairaudesta nimeltään feminismi.
Feminismille tarvittaisiin tautiluokitus.

Scrofa Virga (nimimerkki)

#38: "On ikäänkuin luokkasota olisi etsinyt uusia uomia, kun luokkarajat ovat hämärtyneet. Vai mistä on kysymys?"

Olen ajatellut niin, että laajemmassa kontekstissa kysymys on kansallisuusidean heikkenemisestä. Että siinä mielessä luokkasodan sukulaisilmiö.

On paljon nuoria naisia ja miehiäkin, jotka ajattelevat, että Suomi on ideana vanhanaikainen ja vahingollinen. Valtio ja kansakunta ylläpitävät patriarkaattia ja muita, kapitalismin kaltaisia vahingollisia järjestelmiä. Siksi ne joutavat mennä.

Tämä ajatus on syntynyt lähinnä siitä, että en keksi muuta kontekstia, johon sijoittaa nämä "tyypillinen suomalaismies on mykkä lastentappaja" -kommentit ja niiden ylistävän vastaanoton. Todella moni tuntuu olevan sitä mieltä, että väite on järkevä, rohkea ja jopa todenmukainen. En usko ihmisten olevan noin mielipuolia, että oikeasti uskovat tällaisiin älyttömyyksiin. Siksi pitää keksiä toinen motiivi.

Koska on selvää, että tällaiset väitteet vahingoittavat yhteisöllisyyttä, suomalaisuutta, tulee väkisin mieleen, että se on myös tarkoituksena.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)
Systematics (nimimerkki)

Naisasialiike syntyi ajanjaksona jolloin naisten asema oli jo lähtenyt paranemaan. Ensimmäisen maailmansodan aikana naiset halusivat brittimiehet rintamalle jotta naisille avautuisi työtehtäviä teollisuudessa ja palvelualalla. Aseistakieltäytyjiä suorastaan herjattiin.

Suomessa naisilla on ollut hyvinkin itsenäinen asema talonpoikaiskulttuurissa joten Suomi onkin ollut otollinen maa modernille feminismille, joissa päällemäsmärien motiivina on: "tasa-arvolla lisäarvoa".

Syltty (nimimerkki)

@42
"Ensimmäisen maailmansodan aikana naiset halusivat brittimiehet rintamalle jotta naisille avautuisi työtehtäviä teollisuudessa ja palvelualalla. Aseistakieltäytyjiä suorastaan herjattiin."

No enpä usko että se johtui tuosta, koska ainahan nationalismin puuskassa kaikki herjaavat aseistakieltäytyjiä. Minä en miehenä, joka olisi joutunut rintamalle, olisi katsonut hyvällä naista, joka ei sitä vertaa auttaisi ponnistelujani että herjaisi aseistakieltäytyjää.

MikkoAP (nimimerkki)

#43 Syltty: "Minä en miehenä, joka olisi joutunut rintamalle, olisi katsonut hyvällä naista, joka ei sitä vertaa auttaisi ponnistelujani että herjaisi aseistakieltäytyjää. "

Varmasti ensimmäisen maailmansodan aattona, sekä brittimiehet, että brittinaiset olivat innokkaasti kannattamassa tuota järjetöntä teurastusta, joka loppujenlopuksi sai aikaan vain lisää sotaisuutta.

Siltikin tuo naisten innokas sodankannattiminen on aivan riittävä vastaveto feministien väitteelle, että miehet ja miehisyys aiheuttavat kaikki sodat, kun taas naiset ovat rauhanomaisia enkeleitä.

P.M. (nimimerkki)

Ei tiedä pitäisikö tässä kaiken tämän analysoinnin ja spekuloinnin keskellä itkeä vai nauraa, kun on vastaikään joutunut seksuaalisen väkivallan uhriksi. Ainakin luullakseni.

Vai olisikohan se sittenkin niin, että
a) annan "epämääräisen ja tulkinnanvaraisen" (#10, kiitos, aplodeja) syytöksen ja teen oikeusmurhan?
b) olenkin vaan joutunut härskin vitsin kohteeksi?
c) ylipäätänsä vaan vihaan miehiä?

Onneksi on Amnestyn kaltaisia "vihamielisiä valheita levittäviä" (10, lisää aplodeja) ryhmiä, jotka tekevät edes jotain eivätkä vain jauha asioista. Ko. järjestön sivusto yksinään on mua auttanut. Teistä ja tämän palstan jutuista ei kyllä kukaan. Kuvitella voisi, että kun asia kerran näin paljon puhuttaa, niin joku tarjoaisi myös ihan käytännön ratkaisuja? Ettei vaan syyteltäisi sitä ja tätä, ja kenellä nyt on oikeus ja mitä, ja kuka nyt on uhri ja onko, ja kukas nyt olikaan väkivaltainen, nainen vai mies vai eiköhän olleet molemmat.

Hienoa, asioista keskustellaan. Keskustelkaa rauhassa. Mä kuulun siihen surulliseen (sukupuolettomaan!) ryhmään, jotka sillä välin miettii, että mitä uskallan tän viiltävän raskaan asian kanssa tehdä tässä paskamaassa. Kun eihän mua raiskattu, sehän oli vaan seksuaalista väkivaltaa ja ilmeisesti sen takia siis myös 'tulkinnanvaraista'. Tee siinä sitten jotain, kun muutenkin on sekaisin eikä tällaiset keskustelut ainakaan mitään tukea tai apua tarjoa

Pahoitteluni, että annan vastaukseni tunnepohjalta ja perustelematta, ilman tohtorintutkintoa, älytöntä pätemistä tai empiirisiä tutkimuksia.

Inex (nimimerkki)

#45
Voimia ja jaksamista, terveisin suomalainen mies. Toivottavasti saat apua ja tukea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset