Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Pikadeittailun matematiikkaa

Pikadeittailussa ryhmä miehiä ja naisia (esim. 20 miestä ja naista) tapaa toisiaan lyhyen ajan (esim. 4 minuuttia), jonka jälkeen he vaihtavat tapaamaan uuden henkilön kanssa. Lopuksi he antavat plussan niille henkilöille, joita he ovat kiinnostuneet tapaamaan myöhemmin. Jos sekä mies että nainen antavat toisilleen plussan, on syntynyt potentiaalinen treffipari. Pikadeittien kiva puoli on se, että siinä ei joudu torjutuksi julkisesti.

Eurosinkuilta löytyy tilastot pikadeittitapahtumista, jotka antavat mahdollisuuden tarkastella tapahtumia markkina-arvoteorian viitekehyksessä (ks. myös esim. deitit A, B C ja D). Pikadeitissa vuodelta 2008 havaitaan yleinen lainalaisuus: miehet antavat enemmän plussia naisille kuin päinvastoin. Mukana oli 18 naista 19 miestä. Naiset antoivat 62 plussaa, kun taas miehet antoivat 171 plussaa. Naisten ja miesten saamat plussat jakautuivat seuraavasti:

Naiset:  15 15 15 14 12 11 10 9 9 9 8 8 7 7 4 4 4 2

Miehet: 10  6   6   5  5   5   5  4 3 3 2 2 2 2 2 0 0 0 0

Pikadeittailun tilastot vahvistavat markkina-arvoteorian oletuksia. Naisiin kohdistuva kysyntä on suurempi kuin miehiin kohdistuva kysyntä. Ihmisten markkina-arvoissa on siten huomattavia eroja. Merkittävän suuri osa miehistä saa nolla plussaa, mikä vahvistaa alempitasoisten miesten kategorian olemassaolon: he eivät kelpaa kenellekään.

Myös miesten saamien plussien hajonta näyttää suuremmalta. Mukana on yleensä yksi tai muutama alfauros, jolle naisten plussat keskittyvät.

Tutkimuksen mukaan naiset ovat valikoivampia kuin miehet. Ennen pikadeittien alkamista osallistujat täyttivät kyselylomakkeen, jossa he kertoivat, mitä ominaisuuksia he halusivat partnerilta. Miesten todelliset valinnat eivät vastanneet heidän lomakkeelle vastaamiaan preferenssejä: miesten antamat plussat valikoituivat lähes pelkästään naisen ulkonäön perusteella. Miehet antoivat plussaa lähes kaikille naisille, jotka täyttivät minimikriteerit. Naiset puolestaan antoivat plussia sellaisille miehille, jotka vastasivat naisten omaa viehättävyystasoa, jonka he olivat itse itsestään arvioineet.

Tämä tutkimus vahvistaa käsitystä naisten miehiä suuremmasta valikoivuudesta. Naiset olivat myös nopeita päätöksissään: puolet naisista tekivät päätelmänsä miehen kelvollisuudesta alle 30 sekunnissa tapaamisesta.

Tutkimus kertoo, että partnerivalikoiman suuruudella on vaikutus naisten ja miesten valintoihin. Kun valinnanvaraa on paljon, valinta tapahtuu useammin pinnallisten ominaisuuksien, kuten painon ja pituuden perusteella. Pienemmissä pikadeittitapahtumissa ihmiset pyrkivät ottamaan paremmin selville henkilön persoonan. Roissy päättelee tutkimuksesta, että ulkonäöltään keskitasoisten miesten ei kannata panostaa sellaisiin iskupaikkoihin, joissa on paljon miehiä, vaan tehdä aloite pienissä ryhmissä. Hyvännäköisten keskustelu- ja iskutaidottomien miesten kannattaa toimia päinvastoin.

Miesten kannattaa mennä sellaisille pikadeiteille, joissa naiset vaihtavat paikkaa ja miehet pysyvät paikallaan, koska silloin naiset ovat vähemmän valikoivia. Ilmiö johtuu aloitteen tekijän alhaisemmasta statuksesta, jonka paikan vaihtaminen tuottaa. Kun nainen vaihtaa paikkaa mieheltä toiselle, syntyy illuusio siitä, että nainen olisi tekemästä aloitetta miehelle, mikä tekee miehestä houkuttelevamman vaihtoehdon. Siksi on edullisempaa olla aloitteen kohde kuin tehdä aloite itse ja osittain siksi naiset eivät yleensä tee aloitteita.

Hyvää Vappua!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Veli-Erkki (nimimerkki)

@0: "Naiset antoivat 62 plussaa, kun taas miehet antoivat 171 plussaa. "

Tuossa on kyse siitä perusasetelmasta, että naiset eivät halua antaa mitään, ei edes plussaa miehelle. Havaintosi plussien määristä ja jakautumasta vahvistaa vain sitä tunnettua faktaa, että yleisesti ottaen naiset ovat merkittävästi nirsompia kuin miehet.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Tässä ehkä maailman tunnetuimman sosiologian professorin mietteitä asian tiimoilta. Kirjoissaan hän kertoo asioita tietenkin pidemmän kaavan mukaan, mutta otan hieman "poimintoja" hänen kirjastaan:

Francesco Alberoni: Häälento

"Naisen ja miehen suhteissa on menossa vallankumous ... miesten asema on syvästi muuttunut"

"Pojille, päinvastoin kuin tytöille, rakkaus ja seksuaalisuus ovat alun alkaen täysin eri asioita."

"Tyttöjen rakkaudenvalintoihin eroottinen arvoasteikko vaikuttaa paljon enemmän kuin poikien ... heti herättyään tytöt katsoo niitä joilla on korkein eroottinen arvoasteikko (siis statusta, rahaa, valtaa, julkisuutta ym)"

"Nykyään kaikki näyttää voimistuneen, koska nainen näkee televisiossa äärimmäisen korkean rakkauden mallin ... myöskään painetta naimisiin ei enää ole ... 60 luvun jälkeen femismi on muuttanut kaiken ..."

"Nykyään miehet eivät ole lainkaan parempia. Tytöt ottavat ja jättävät noin vain."

"Aikoinaan juuri tytöt tavoittelivat avioliiton vakautta, nykyään taas miehet. Nykyään nainen onkin se joka menettää eroottisen kiinnostuksen, kun mies ei ole tarpeeksi korkea statukseltaan ...

... ja turhautunut arvostelu tekee noidankehän, miehet aliarvioituneena vastaavat yhä huonommin heidän ihannettaaan."

"Nykypäivän naiset ovat alttiita turhautuneisuudelle, sillä miehet joiden kanssa he ovat tekemisissä päivittäin, pystyvät yhä vähemmän yltämään heidän unelmiensa mittaiseksi."

"Nykyään miehet tavoittelevat avioa, naiset nöyryttävät, jättävät - on kuin roolit olisivat muuttuneet"

"Mitä tapahtuu tulevina vuosina? ... naisten pyrkimystaso ei voi jatkuvasti pysyä näin korkealla, sillä se johtaa liian usein pettymyksiin!"

-

Niinpä Francesco ... mitä tulee tapahtumaan tulevina vuosina, sillä ei meno voi jatkua tällaisena -(isättömät) poikalapset ja (seksuaalisesta yksinäisyydestä kärsivät) miehet tulevat liian pahoinvoiviksi ja alkavat oireilla monilla, monilla eri tavoilla. Feministisille naisillemme sanoisinkin vinkiksi, että tässä alkaa pian käymään niin, että "se pilkka alkaa osumaan omaan nilkkaan".

"Ei oikeutta feministimaassa saa, ken itse sit ei hanki"

Veli-Erkki (nimimerkki)

@0: "Roissy päättelee tutkimuksesta, että ulkonäöltään keskitasoisten miesten ei kannata panostaa sellaisiin iskupaikkoihin, joissa on paljon miehiä, vaan tehdä aloite pienissä ryhmissä. Hyvännäköisten keskustelu- ja iskutaidottomien miesten kannattaa toimia päinvastoin."

Miten kannattaa ulkonäöltään karujen ja keskustelu- ja iskutaidoiltaan olemattomien ujojen ATM:ien toimia?

Henry Laasanen

#3
"Miten kannattaa ulkonäöltään karujen ja keskustelu- ja iskutaidoiltaan olemattomien ujojen ATM:ien toimia?"

Ainakaan ei kannata hakata päätään seinään pariutumismarkkinoilla. Pitää joko panostaa oman markkina-arvonsa nostoon tai suunnata tarmo johonkin muuhun aktiviteettiin, kuten vaikkapa blogien kommentointiin. ;-)

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

SINKKU JA EROHELVETTIEN LUOMINEN ON MAHTAVA POTKU NYKYNAISEN ITSETUNNOLLE ?

http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/20090527966...

"Ruotsalainen feministi ja treffikonsultti Marie Hagberg suosittelee naisasiakkailleen useamman miehen tapailua samaan aikaan, sillä siinä oppii paljon itsestään sekä muista. Se on myös hyväksi naisten itsetunnolle.

Hagberg tapaili itse sinkkuaikoinaan viittä miestä yhtä aikaa. Miehet eivät tienneet toisistaan. Hän neuvookin siskojaan, että älä ota puheeksi sitä, että tapailet samanaikaisesti muitakin -Tunne, että kaikki haluavat minut, on mahtava potku naisen egolle!"

-

Ja tunne, että joutuu kerjäämään, saa torjuntoja, on yksin tai erotettuna lapsistaan on "mahtava feministinen potku" miehen itsetunnon murentumiselle -joka näkyy mm itsemurhaluvuissa, masennusluvuissa ja kasvavana yleisenä miesten pahoinvointina.

"Feministien työnorjat nouskaa sorron yöstä"

Veli-Erkki (nimimerkki)

@4: "Ainakaan ei kannata hakata päätään seinään pariutumismarkkinoilla."

Tämä on totta ja tullut huomattua ihan omakohtaisesti.

"suunnata tarmo johonkin muuhun aktiviteettiin, kuten vaikkapa blogien kommentointiin."

Aivan, tätä olenkin koittanut harrastaa. Pitäähän sitä jotain harrastuksia olla, joita voi tehdä kotoa käsin. :)

Horny (nimimerkki)

Hiukan aihetta sivuten, pikatreffien nettiversio: http://www.hs.fi/nyt/artikkeli/1135256478452

Mies.asia (nimimerkki)

#2, en ollut aikaisemmin kuullut Alberonin teoksesta, tuntuu liikkuvan samoilla linjoilla tarkastelussaan, joskin varsin perus-sosiologian konstruktionistiselta pohjalta. Yliopisto-lehden arvostelusta:

"Nuoret tytöt rakastavat ja hylkäävät naapurinpoikia, mutta heidän tulisimmat tunteensa saavat tähdet: laulajat, elokuvasankarit, urheilijat. Alberoni onnistuu selittämään idolirakkaudet uudella tavalla onnistuneesti. Tytöt ovat rakkaudessaan tosissaan, koska heillä on teoreettinen mahdollisuus päästä idolinsa rakastetuksi pelkän nuoruutensa ja kauneutensa ansioilla. Jos Tom Cruise pyytäisi mukaansa, nuori italiatar jättäisi oitis tavallisentylsän poikakaverinsa. Pojilla vastaavaa toivoa ei ole, sillä tosipaikan tullen Madonna nauraisi kokemattomalle 15-vuotiaalle, jolla ei olisi varaa edes kustantaa häntä illalliselle. Siksi pojat rakastavat ikäisiään, erottavat alusta pitäen rakkauden ja seksin, ja käyttävät tähtiä vain eroottisten unelmiensa kohteena.

Alberonin mukaan naiset tavoittelevat myöhemminkin miestä, jolla on mahdollisimman korkea eroottinen arvoaste. Valta kiihottaa, eikä Alberoni pidä sitä kohti kurkottamista laskelmointina."

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Hyvä, Henry, kun pidät blogissasi yllä keskustelua tärkeästä, monelle uudesta näkökulmasta.

Mies.asia (nimimerkki)

Veli-Erkki, #1: "Havaintosi plussien määristä ja jakautumasta vahvistaa vain sitä tunnettua faktaa, että yleisesti ottaen naiset ovat merkittävästi nirsompia kuin miehet."

Siittiöt ovat halpoja, munasolut kalliita. Naisten investointi lisääntymiseen on paljon suurempi kuin miehen, joten naisen kannattaa olla tarkkana siitä, kenet päästää itsensä hedelmöittämään. Vaihtoehtoja useimmille naisille on tarjolla, yksinhuoltajuus yhtenä.

Nykyisin, kun seksuaali- ja parisuhdemarkkinat ovat vapautuneet, naiset voivat mm. jakaa korkeamman tason miehiä sarja-monogamian ja funktionaalisen polygamian merkeissä tai hankkia heiltä vain geneettisen materiaalin ja resurssit valtiolta.

Roissy kommentoi: "Feminism is, in essence, an alliance of convenience between women and alpha males. Women get to play the field longer and more hypergamously, and alpha males get access to more free premarital pussy. (Not that I’m complaining!) Beta males get the short end of the stick. Arguably, beta females also suffer a degradation in their market value — while pump and dumps with men normally out of their league temporarily validate their egos and inflate their self-worth, their psyches eventually wither under the continual churn of their pussies riding the cock carousel, an amusement ride which never slows down to give them the love most women deeply crave. So beta females suffer a double hit: once, to their feminine integrity, and again to their value on the open market where sluts are justifiably less valued as long term partners by men."

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Joku kysyi jotain "ujojen ATM ym" seksin saannista ? Maslowin tarvehierarkiassa päivittäinen seksin saanti on samalla tasolla ravinnon ja nukkumisen kanssa. Ei kait kukaan rehellinen tällöin voi enää kutsua sellaista maantieteellistä aluetta yhteiskunnaksi, jossa yhä useammalla sen jäsenistä ei täyty edes alimmat biologiset perustarpeet?

Miksi yhä lisääntyvissä sinkku, ero ja huoltajuushelveteissä kituvien miesten pitää puolustaa pakotettuna tällaista feminististä aluetta "palkattomana aseorjana" ja tehden "feministien vero-orjana" joka vuosi 12 miljardia pakotettua veronsiirtoa miesten työntuloksista naisille?

Uskon, että lähivuosina yhä useampi mies alkaa pohtimaan tätä "feministivaltion orjuuttaan" tavalla tai toisella.

-

Toisaalta vähän terveempään suuntaan tämä feministinen alue voisi kehittyä ns yhteiskuntana, jos toteutettaisiin Timo Hännikäisen ajama uudistus:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen....

"Seksin puutteesta kirjan kirjoittanut Timo Hännikäinen, 30, määräisi 18-30-vuotiaat naiset työskentelemään prostituoituina. Hännikäinen ehdottaa, että naisille säädettäisiin asevelvollisuuden kaltainen pakollinen seksipalvelus valtion ylläpitämissä ilotaloissa."

-

"Feministien työnorjan noustaa sorron yöstä"

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Tulipa taas kirootusvireita kiireessä ... piti julistaman suomen miehille, että "feministien työnorjat nouskaa sorron yöstä" ;-)

Käyttäjän kaminiitto kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kolmen minuutin romanssi

Lainasin suuren palan hienoa tekstiäsi ja sovelsin sitä tanssipainotteiselle kotisivulleni, koska tätä tutkimus osuu hyvin naistentansseihin sekä lavoille vain tanssimaan tulleille. Jos katsot tekijänoikeuttasi pahasti loukatun, poistan sivultani ko. jutun.

K

HL: Blogikirjoituksia saa lainata melko vapaasti, kun mainitsee lähteen.

toimi jo (nimimerkki)

Henry, nyt teoria hiiteen ja käytännön toimiin. On vappuaatto. :-)

jeremias t (nimimerkki)

Pikadeittailu on sitäpaitsi tasa-arvoisempi tilanne, sillä siinä kaikki miehet pääsevät automaattisesti puhe-etäisyydelle naisten kanssa toisin kuin vaikkapa yökerhoissa.

Roissyn blogi on kyllä loistava. Vaikka hän onkin armoton alfauros ja varsin konservatiivinen monilta arvoiltaan, tarjoaa hän laajaa tietouttaan meille tavallisille kuolevaisille. Voin rehellisesti sanoa että olen ammentanut hänen kirjoituksistaan asioita jotka ovat parantaneet elämänlaatuani merkittävästi, vaikka aloitustasoni olikin jo ns. vähäisempi alfa (hih), eli minulla oli pullat uunissa paremmin kuin suurimmalla osalla miehistä.

Hän myös suosittelee kirjallisuutta, jonka lukeminen on hyväksi heikommin menestyville miehille. The Game kannattaa lukaista vaikka aluksi - kirja on jopa viihdyttävä sen lisäksi, että se on hyvin informatiivinen.

Profeministit älkööt vaivautuko, elleivät halua provosoitua tyhjään raivoon.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Naiset eivät väkisin oikein pidä pikadeittaluista - se on liian rehellistä?

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Simpanssit+vai...

"Simpanssikoiraat, jotka jakavat lihan naaraan kanssa, saavat naaraalta vastapalvelukseksi seksiä. Uusi tutkimus osoittaa myös, että nämä palvelukset (miesten maksut ja varallisuus) muistetaan pitkään ... Tutkijoiden mukaan vaihtokauppa seksin ja lihan välillä ei tapahtunut heti, vaan ehkä vasta päivien päästä."

-

"Rahalla saa ja feministiyhteiskunnalla tienaa"

Inex (nimimerkki)

Mielenkiintoista pohdiskelua, yksi taktiikka on myös piirittää sitä naista, flirttailla ja saada hänet tuntemaan sinut paremmin. Joskus naisen saaminen voi olla pidemmän ajan projekti siinä sivussa. Älkää lannistuko vaan menkää juttelemaan niille naisille ja asettakkaa itsenne sellaisiin tilanteisiin missä teillä on mahdollisuus tutustua naisiin. Kannattaa todellakin hommata itselleen paksu nahka, sillä pettymyksiä on luvassa aivan varmasti, mutta niitä onnistumisiakin on tiedossa jos jaksaa yrittää. Lisäksi jos saat pakit oikein kunnon kusipäisesti niin näihinkin kannattaa suhtauta lähinnä huumorilla ja voi vaikka vittuilla jotain takaisin vastapalloon, tämäkin voi herättää sen naisen kiinnostuksen.

Hyvää vappua kaikille!! Onnea naisen löytämiseen kaikille sinkuille, tänään se voi jopa onnistua, selkä suoraksi ja kohti uusia pettymyksiä tai seikkailuja.

Henry Laasanen

#16
"Naiset eivät väkisin oikein pidä pikadeittailuista - se on liian rehellistä?"

Eivätkö pidä? Kyllähän noissa tapahtumissa naisia on, joten osa ainakin pitää. Onhan tuossa monia hyviä puolia naisten kannalta: ei tarvitse antaa pakkeja ja känniääliöistä pääsee eroon neljässä minuutissa. Mikä pikadeittailussa on rehellistä verrattuna muihin deittailun muotoihin?

Henry Laasanen

Miehille pikadeittailu vaikuttaa tosiaankin hyvältä menetelmältä, koska etsintäkustannukset ovat vähäiset: pääsee tapaamaan pariakymmentä sinkkunaista ilman tuskallisia pakkeja. Jos samaan pyrkisi baarissa, niin olutta ja rahaa palaisi.

Pikadeittailu sopii myös henkilöille, joilla ei ole hajuakaan omasta markkina-arvostaan. Siinähän tuo oma markkina-arvo alkaa valjeta itse kullekin. Kaikki eivät välttämättä tosin pitäisi totuudesta.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Lähinnä tarkoitin sitä Henry, että tunnetusti naiset ovat aika kiinnostuneita miehen "statuksesta" -ja sen selvittäminen laajemmin voi olla vaikeaa tuossa ajassa?

Inex (nimimerkki)

#19 Markkina-arvopa hyvinkin, sitä voi myös nostaa baarissa heiluttelemalla 100 euron seteleitä ja käyttäytymällä kuin maailmanomistaja, lisäksi kunnon paskapuheet ja itsensä lähes jumalaksi nostaminen auttaa. Totuus voikin sitten olla toinen kun aamulla herää eli muistakaapa tämäkin vappuna, käyttäkää kumia.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Heittäydytääs nyt sitten vapun kunniaksi tuonne ma-teorian maailmaan.

Eli juuri näin Inex. Eli tietenkin riippuu paljolti siitä, että mitä hakee "deittalultaan". Jos mies hakee irtoseksiä, niin silloin yökerhot ovat siihen paljon parempi paikka. Asia johtuu mm siitä että nykykulttuurien iskostamien tapojen mukaan naiset ikäänkuin vapauttavat itsensä "viihteelle lähtiessä" ja alkoholi vielä voimistaa asiaa naisten kohdalla voimakkaasti. Tällaisissa iskutilanteissa (jos on pelisilmää) ei status painaa juuri mitään -ennemminkin painaa se kuinka kova (hetkellinen) showmies sitä on (nimimerkillä kokemusta on).

Gagarin (nimimerkki)

Tuosta paikanvaihdoksesta tuli mieleeni suositella kaikille iskupuuhissa oleville nuorille miehille näin Vapun kunniaksi varmaksi osoittautunutta menetelmää. Kun olet alkanut jutella naisen kanssa jossain kapakassa, niin ehdota hänelle mahdollisimman nopeasti paikan vaihdosta johonkin toiseen mestaan, "joka on paljon parempi".
Kun saat hänet seuraamaan itseäsi sinne, niin teidän välille on jo samalla hetkellä muodostunut tietynlainen "parisuhde", vaikka olisit tavannut hänet vasta varttia aiemmin.

Inex (nimimerkki)

#23 Olet ihan oikeassa, toimii ja jos saat sen naaraan rauhallisempaan paikkaan niin siellä tämän paskanpuhumisen ja kunnon shown voi sitten laittaa pystyyn, drinksua kannattaa pistää tulemaan jatkuvalla virralla pöytään, sillä kerranhan sitä vain eletään ja voi ne rahansa laittaa huonompiinkin asioihin haisemaan kuten raveihin tai pitkävetolappuihin.

bmad (nimimerkki)

#23

Itse välttelisin näin pinnallisia iskutaktiikoita, joihin sisältyy mekaaninen huijaus. :)
Etsittäessä suhteeseen älykästä, tasokasta naarasta kannattaa unohtaa turha pelaaminen ja jujuttaminen. Yksi tärkeä pointti on muuttaa alunalkaen suhtautumistaan pakkeihin. Koska suuri osa naisista on varustettu kana-aivologiikalla on turha panna painoa näiden naisten ylimielisiin kieltäytymisiin. Toinen perussääntö itselläni on kohdella naista kuin pelkkää ilmaa. Kohtelen myös omaa naisystävääni kuin pelkkää ilmaa. Kun hän tekee minulle esimerkiksi seksuaalisen palveluksen poistun sen jälkeen makuukamarista nokka pystyssä ja orgasmin saaneena. Kiitos seisoo ilmassa, mutta naista ei tarvitse kiitellä, eikä nöyristellä haitallisella tavalla. Sama pätee seuraa etsittäessä: kohdellaan naisia niin kuin ne olisivat ilmaa. Sillä tavalla se sopivakin ennenpitkää voi löytyä.

Inex (nimimerkki)

"Itse välttelisin näin pinnallisia iskutaktiikoita, joihin sisältyy mekaaninen huijaus."

Ei tässä mitään huijata, annetaan vain naisen ymmärtää että mies ja minä olen jumalasta heti seuraava. Tottahan se on, vai mitä ;)

Henry Laasanen

#25
"Kohtelen myös omaa naisystävääni kuin pelkkää ilmaa. Kun hän tekee minulle esimerkiksi seksuaalisen palveluksen poistun sen jälkeen makuukamarista nokka pystyssä ja orgasmin saaneena."

Ja efektiä parantaa se, jos pyyhkii aktin jälkeen vehkeet olohuoneen verhoihin ;-)

(Varoituksen sana: *älkää koittako tuota kotona*)

Inex (nimimerkki)

#27 Joo, olen kuullut vitsin joskus ennenkin ja ei kannata yrittää kotona jos haluaa jonkun rauhan säilyvän. Sitä kannatta myös välttää jos nainen kysyy aktin jälkeen mitä sä mietit, niin älä vastaa rehellisesti, yritä edes keksiä jotain järkevää sanottavaa.

bmad (nimimerkki)

#28

Ei minulta moista kysytä. Poistun nokka pystyssä kun nainen on hoitanut hommansa. Jos tarvitsen esim. masturbointiapua menen kamariin kuin ihan yksikseni ja nainen tulee, kuin ilmaa perässä ja asettuu vierelleni. Lopulta orgasmi tulee ja poistumme huoneesta. Yleensä minä ensin, nokka pystssä. Nainen tulee vasta sen jälkeen ja pyyhkii mahdolliset spermat vuoteelta paperilla. Olohuoneen verhoista sen verran, että eräs vapaa-ajan asu, joka naisystävälläni on, on teht nimenomaan olohuoneen verhoista.

Henry Laasanen

#28
"jos nainen kysyy aktin jälkeen mitä sä mietit, niin älä vastaa rehellisesti, yritä edes keksiä jotain järkevää sanottavaa."

Tämä sarjakuva kertoo, mitä tuohon kysymykseen kannattaa vastata (ja mitä ei...)

http://abstrusegoose.com/99

Inex (nimimerkki)

#30 Ihan osuva sarjis, olen kyllä oppinut ihan omakohtaisesti mitä ei kannata sanoa eli elämä opettaa. Joskus nuorempana tuli möläyteltyä kaikenlaista mitä sylki suuhun tuo, ei tässä vieläkään kovin vanhoja olla, mutta vähän viisaampia kuitenkin.

Inex (nimimerkki)

Joo ja hyvää vappua kaikille ja laitetaan vappumusaa sen kunniaksi, pitää muutaman tunnin päästä lähteä kavereiden kanssa pitämään hauskaa.

http://www.youtube.com/watch?v=GTdk1UdGjcU

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Inex kirjoitti totuudenmukaisesti:
"Älkää lannistuko vaan menkää juttelemaan niille naisille ja asettakkaa itsenne sellaisiin tilanteisiin missä teillä on mahdollisuus tutustua naisiin. Kannattaa todellakin hommata itselleen paksu nahka, sillä pettymyksiä on luvassa aivan varmasti, mutta niitä onnistumisiakin on tiedossa jos jaksaa yrittää. Lisäksi jos saat pakit oikein kunnon kusipäisesti niin näihinkin kannattaa suhtauta lähinnä huumorilla ..."

-

Eli niiden ihan oikeiden suomalaisten alfaurosten (siis myös luonteeltaan alfojen) joiden selkäranka ei taivu enää kulttuurimme kasvavaan naisten ehdoilla tapahtuvaan "lipittämiseen, näyttelyyn tai kerjäämiseen" kannattaa hakea naisensa esim Balttiasta, Venäjältä tai Aasiasta - kuten esimerkiksi Mika Salo tai Jari Litmanen. Alfaurostahan ja yhteisön arvohierarkioita ei luonnossa määrittele/määrää jotkut "vialliset feministiset naaraat ihanteineen" - kuten alkaa näyttämään (viime vuosikymmeninä yhä sekaisemmin menneissä) muutamissa feministisissä kulttuureissa ...

Meillä alfauros tarkoittaa Tarja Halosta ja kirkkoherra Marja-Sisko Aaltoa ;-)

Tuula Hölttä

#bmad #29

En tiedä keitä ja minkäikäisiä naisia käytät hyväksesi, mutta haluan, että tiedät sen mitä Etelä-Suomen Sanomat kertoi prostituutiota koskeneessa selvityksessään v. 2002.

Selvitys kertoi, että prostituution ehkäisyhankkeessa mukana olleen Reet Nurmen mukaan myytti työstään nauttivasta ja sillä hyvin ansaitsevasta itsenäisestä ilotytöstä on valheellinen. - Tällaisia naisia on prostituoiduista noin joka sadas. Muut ovat ajautuneet alalle syystä tai toisesta. Alkoholin ja huumeiden väärinkäytön rahoittaminen on hyvin yleinen syy. Nurmi sanoo, että yksikään prostituoitu ei ole terve. Monelle seksityöläisenä olo on verrattavissa raiskauskokemukseen. Työ vaurioittaa elämän loppuun asti.

- He ovat naiskaupan uhreja. Ihmisten sortumisen lisäksi prostituoitujen asiakkaat tukevat rikollisten järjestöjen toimintaa.

Nurmen mukaan prostituoidun palveluiden ostamista harkitsevan on syytä tajuta vastuunsa.
- Kyse on moraalista ja etiikasta. Vaikka elämme liberaalissa markkinataloudessa, jossa kaikki tuntuu olevan tarjolla, ei kaikkea voi noin vain lähteä ottamaan, Nurmi painottaa.”

Toivon hartaasti, että myöskään Venäjän federaatio ei enää harjoita kaupallisen edustustonsa eikä muidenkaan kansalaistensa tiloissa rikollista paritustoimintaansa, jonka selvittämiseksi federaatio kieltäytyi luovuttamasta kuulusteltavaksi kahta diplomaattia, jotka pakenivat Suomesta poliisin kuulustelupyyntöä kaupallisen edustuston tiloissa tapahtuneen paritusrikoksen vuoksi federaation järjestelmän suojiin v. 2005.

Inex (nimimerkki)

#33 Monilla naisilla on myös todella huono itsetunto, sekin kannattaa pitää mielessä, itse olen joskus huomannut tälläisen ilmiön, että nainen odottaa jotain pelastajaa minusta hänen aika onnettomalle elämälleen ja asettaa lähes käsittämättömiä odotuksia lyhyen ajan tuttavuuden jälkeen. Harvoin ihminen näkee mitään vikaa itsessään ja monien kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä missä mättää. Ja jos tosiaan on aivan käsittämätön naisen tarve niin kannattaa lähteä käymään jossain muualla kuin Suomessa, missä seksiin suhtaudutaan pikkaisen avoimemmin eikä se ole jotain myyttistä ihmeellistä ja pimpsaa ei nosteta jollekkin jalustalle. Yksinäisiä ja onnettomia ihmisiähän Suomi on pullollaan. Moni mies mitä kavereiden kanssa olen jutellut niin on aivan kypsä tälle baarikulttuurille missä örveltävät viinalle haisevat naiset sekoilevat ja käyttäytyvät kuin tosiaan maailmanomistajat vain sen takia kun heiltä löytyy tämä maaginen elin housuista. Äijät orveltävät ja ovat aivan yhtä idiootteja ei siinä mitään ja onneksi tämä maa on vielä täynnä ihania naisia, muutenhan tästä ei tulisi yhtään mitään.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Tuossa vielä kuva koko valtiomme pääMiehestä ja ylipäälliköstä eli kulttuurimme todellisesta Alfaurosten Alfaruroksesta?
http://www.tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=16...

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Sekä tuossa kuva hänen "kaksoisolennostaan?" Kirkkoherra Marja-Sisko Aallosta:
http://www.ksml.fi/multimedia/dynamic/00131/Aalto_...

ELI KLARA VAPPEN VAAN KAIKILLE!

Inex (nimimerkki)

#36 Niin jos tämä Halonen oli jossain ilkkunut, että tämä on feministien riemuvoitto kun hän saa olla ylipäälikkö ja määräillä meitä miehiä, niin aika henkisesti keskenkasvuista juttua, niin lapsellista läppää, että minua oikeasti hävettää noiden feministien puolesta joskus. Mikä siinä on niin vaikeaa tässä tasa-arvossa ja toisten ihmisten kunnioittamisessa joillakin, en vain ymmärrä. Tuntevatko nämä feministit miehiä, onko heillä veljiä, poikalapsia, ukkeja. Mistä moinen viha monesti johtuu, olisi hyvä hommata itsetunto ja käydä vaikka psykiatrilla juttelemassa omista ongelmistaan, voisi selvitä näillekin ihmiselle että omat ongelmat eivät suinkaan johdu miehistä vaan ihan itsestä, sama juttu monille miehillekkin, omat ongelmat eivät monesti johdu naisista vaan ihan omasta itsestä.

bmad (nimimerkki)

#34

"Hyväksikäyttö" tapahtuu sen kuvion sisällä, että minä rakastan naisystävääni ja hän minua. Hän edustaa kanssani samaa ikäluokkaa (30), on älykäs ja yllättävän täyspäinen naiseksi. On toiminut nuorempana myös prostuna alankomaissa, sekä tehnyt huumekauppaa Aasiassa. Prostuna joutuu panemaan alemman tason miehiä, mikä saattaa tehdä työstä traumatisoivaa. Seksiresurssin jakaminen yleisesti ei ole naisille helppoa, koska naiset eivät pidä miehistä. Miehet on perseenreikiä, mutta siitä huolimatta status kiehtoo.

Hyvää vappua, spermaisia tippaleipiä ja naisenmuotoisia ilmapalloja vaan koko lukijakunnalle. Kadulla käveleminen on hyväksikäyttöä. Henry, tervetuloa esplanadille markkina-arvo-ohjaajia tarvitaan.

Inex (nimimerkki)

#39 Joo, hyviä hetkiä naaraasi kanssa ja mitä vittua se muille kuuluu mitä sinä ja naisesi touhuavat, kyllä näitä moraalinvartijoita riittää täällä Suomessa joka lähtöön. Jospa jokainen pitää vain huolen omasta elämästään niin ei tule mitään ongelmia, vai mitä?

Tuula Hölttä

bmad #39

No lycka till rakkaudellenne! Itsekin haaveilin joskus ”koulukiusattuna”, että karkaan kotoa ja lähden pummiksi Pariisin siltojen alle. Nykyinen puolisoni, mutta silloin vielä vain ystäväni puhui minut kuitenkin ympäri ja tuo hanke peruuntui. C’est la vie!

http://www.youtube.com/watch?v=rKgcKYTStMc

bmad (nimimerkki)

Terveisiä jälleen Espan suunnalta ja liepeiltä.

#40

Seksi ei ole meillä mikään yksityisasia, luu jota haudataan muilta piiloon. Yksityisasia sen sijaan kyllä on esim. se kenen kanssa tarkalleen seurustelen.

#41

Itsekin olen ollut koulukiusattu, tosin en ihan joka luokalla.
Ei minulla varhaisnuorena olut suurempia odotuksia. Piirtelin ja kuuntelin musiikkia, tutustuin mystiikkaan ja maagiseen kirjallisuuteen, hankin miespuolisen ystävän. Jossain vaiheessa tyrkylle tuli high standard-naisia. Opin jo varhaisessa vaiheessa, että naiselta kannattaa vaatia laatua. :)

Turo (nimimerkki)

Tämä asiahan on selvästi esillä tuossa deitti-innostuksen jakaantumista eri miehille ja nisille ilmentävässä "taulukossa", mutta nostan tämän silti esiin:

- 78%:iin naisista kohdistui enemmän deittailumielenkiintoa miesten taholta, kuin "toiseksi parhaaseen mieheen" naisten taholta

- "vain vähäistä mielenkiintoa" (5 tai vähemmän kiinnostuneita tapaamaan uudestaan) kohdistui 84%:iin miehistä ja 22%:iin naisista

Tomi (nimimerkki)

Naisten nirsoilu on monella tapaa hieno juttu noin niinku laajemmassa katsannossa, ihmiskunnan hyvinvoinnin kannalta. En tiedä onko miesten nirsoilu yhtä myönteinen ilmiö, mutta sitäkin tietty tapahtuu. Minä esimerkiksi huolestuisin, jos kaiken maailman ääliönaikkoset alkaisivat kiinnostua meikäläisestä. Eräskin höhlä kollega tunki taannoin syliin ja pussailemaan ja siinä meni kokolailla loppuilta pilalle, kun piti päästä tytsytä eroon herrasmiesmäisesti ja välejä rikkomatta. Pienen pieni osa naisista on kiinnostavia.

Saara Pasanen

#37 Mitä ihmettä Marja-Sisko Aalto tekee tässä keskustelussa?

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Minä ihmettelen oikeastaan sitä, että minkälaiset mamsellimiehet oikein tulevat tänne vinkumaan joistain ihan perseelleen menneistä seksijutuista?

Aika naismaista, mä en jaksaisi kahta tuntia enempää katsella tuollaisia ruikuttajia.

Munaa peliin äijät ja ruikutus kokonaan pois!

Hauskaa vappua kaikille!

terv. Eeva

Vanha demari (nimimerkki)

"45 #37 Mitä ihmettä Marja-Sisko Aalto tekee tässä keskustelussa? "

Täytyyhän sitä yksi eunukkikin saada mukaan.

bmad (nimimerkki)

#44

Nirsous on usein epätasa-arvon ja rooliodotusten merkki.
Hienoa sen sijaan on olla nirso oikealla tavalla.

Old dirty man (nimimerkki)

"Mamsellimiehet" ja "aika naismaista." Kiitos, Eeva Vasenius! Naismaisuudesta tosiaan pyrkikäämme pois.
Jos blogi-isäntämme Henry sanoisi, että "munaa peliin, äijät", hän saisi varmaan lähdöt tästä hienopierujen Uudesta Suomesta. Mutta kun sen sanoo nainen, asia on vilpitön. Kiitokset siitäkin Eevalle.
Sitä vaan ihmettelen, että Eeva jaksaa sentään kaksi tuntia kuunnella ja katsella ruikuttajia. Minulle riittää kymmenen minuuttia.
Näin vanhan juopotteluvuoden kallistuttua iltaan ja uuden tanakasti käynnistyessä esitän omasta ja ja muiden äijien puolesta lämpimät kiitokset Henrylle asiallisesta miesasiablogista, joka on saanut ilahduttavan paljon kommentoijia. Erikoisesti iloitsen siitä, että myös muutamat reippaat naiset ovat tulleet mukaan keskustelemaan miehen asemasta universumissa.

jersu (nimimerkki)
Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

"Naisiin kohdistuva kysyntä on suurempi kuin miehiin kohdistuva kysyntä."

Naiset saivat enemmän plussia, mutta asian voi osin selittää muutenkin kuin suuremmalla kysynnällä. Jos kulttuuriin jo kuuluu miesten aloitteellisuus, naiset voivat antaa vähän plussia, koska voivat rajata näin oletettavasti suurta miesten kiinnostusta, ja valita suuresta joukosta sopivan määrän heille mielusisia miehiä. Miehet taas voivat olettaa, että naiset antavat vähän plussia, ja antavat siksi varmuuden vuoksi paljon plussia, jotta edes joku naisten plussa osuisi.

Voisi siis olla, että miehillä ja naisilla olisi vaikkapa yhtä paljon kysyntää, mutta kulttuuri vain on muodostunut sellaiseksi, että miesten kuuluu olla aloitteellisia, ja heidän oletetaan ja sallitaan olevan aktiivisempia. Ja havaittu plussien epäsymmetrinen käyttötapa antaa kuitenkin molemmille jotakuinkin samalla todennäköisyydellä jonkun sopivan parin.

Jos naisia osallistuu pikadeitteihin yhtä paljon kuin miehiä, voisi tätä pitää indikaationa saman tasoisesta kysynnästä molempiin suuntiin (tällä tyylillä tapahtuvan deittailun osalta, ja ottamatta kantaa siihen tavoitteleeko joku useampaa paria).

(Nuo plussien määrät sopisivat myös teoriaan miesten "moniavioisuudesta" ja naisten "yksiavioisuudesta".)

joe (nimimerkki)

Itse luulen että naisten saamat lukuisat plussat kertovat siitä, että miehet ovat "pedanneet" saantimahdollisuuksia imartelemalla naisia. Jos miehet olisivat arvostelleet naisia ilman iskuyritystä, tulos olisi voinut olla naisille tylympi.

Syltty (nimimerkki)

Biologia jyrää tässäkin asiassa. Sperma on halpaa, munasolut eivät. Nainen investoi enemmän, kun taas miehen investoinnin asteesta ei ole minkäänlaista varmuutta ennenkuin lapsi on syntynyt. Varsin luonnollisena lopputuloksena on se, että nainen valikoi enemmän, koska se on varmin tie menestyksekkääseen lisääntymiseen.

Pikadeittitilastot ovat puhdasta myrkkyä romantiikalle, koska romanttisten ajatelmien mukaan jokainen antaisi yhden plussan sellaiselle henkilölle, jolta itsekin saa sen ainokaisen. Luonnollisesti näin ei ole.

Huomatkaa myös, että naiset ovat kyllä sisäistäneet oman markkina-arvonsa ja toimivat sen mukaan pyrkien välttämään joutumista liian komean pump'n'dump-kuvioon:
"Naiset puolestaan antoivat plussia sellaisille miehille, jotka vastasivat naisten omaa viehättävyystasoa, jonka he olivat itse itsestään arvioineet."

Arvelisin että naisilla on myös enemmän hajontaa mieltymyksissään johtuen juuri siitä, että naiset arvostavat ulkonäön lisäksi eri asioita ja ulkonäköäkin vähän satunnaisemmalla asteikolla kuin miehet. Eli jos lähes kaikki miehet pitävät neitiä A viehättävänä, naisista herra A:ta voi pitää erityisen viehättävät vaikkapa puolet, kun taas puolet ei jostain syystä pidä hänestä.

Mies.asia (nimimerkki)

Gagarin, #23: "Tuosta paikanvaihdoksesta tuli mieleeni suositella kaikille iskupuuhissa oleville nuorille miehille näin"

Alan miesten sanastossa paikan vaihto on käytössä: "Bouncing a girl to another venue to build compliance and time distortion, or recycling and moving onto to another venue after the current location has gone stale. See the definitions for Bounce and Recycle."

Lisää myötäsukaisuutta tai myöntyvyyttä ja aikavääristymää.

bmad, #25: "Itse välttelisin näin pinnallisia iskutaktiikoita, joihin sisältyy mekaaninen huijaus."

Itseänikin on huijattu mekaanisesti kertaa tyttöystäväkandidaatin (ja ystävättären) toimesta. Naiset ovat ihmissuhdeleikeissä reippaasti keskivertomiestä edellä. Harva mies lukee naistenlehtiä, joiden sisällöstä suuri osa koostuu "kuinka löydät elämäsi miehen ja tyydytät hänet sängyssä" -tyyppisistä artikkeleista.

Turo, #43: "78%:iin naisista kohdistui enemmän deittailumielenkiintoa miesten taholta - - vain vähäistä mielenkiintoa” (5 tai vähemmän kiinnostuneita tapaamaan uudestaan) kohdistui 84%:iin miehistä"

Eiköhän se pidä suurin piirtein paikkansa, että 20 % tavoitelluimmista miehistä harrastavat 80 % seksistä.

Erästä tutkimusta käsitellään täällä:

"we find that the 10% most connected man have 48% of the sexual connections, while the 1% most connected have about 15% of connections... In contrast, for men, the 50% less connected are responsible for 12% of sexual contacts (about as many as the 1% most connected)"

"Read the last sentence again. If you combine what half of all the men out there manage to pull into their bedrooms, you end up with the same amount of sexual contacts as the top guy in a thousand! Women literally fuck the same guy(s)."

Tomi, #44: "Naisten nirsoilu on monella tapaa hieno juttu noin niinku laajemmassa katsannossa, ihmiskunnan hyvinvoinnin kannalta."

Tavallaan kyllä, tavallaan ei. Se, että naiset eivät harrasta seksiä bonobojen tapaan on luultavasti ollut osatekijänä siinä, että nykyisen kaltainen sivilisaatio on olemassa. Samoin naiset muokkaavat valinnoillaan ihmiskunnan geneettistä poolia: ketkä pääsevät lisääntymään?

Naisten preferenssit puolestaan voisivat kenties olla monien arvojen puolesta paremmatkin ja paremmin soveltuvat nykymaailmaan: maskuliininen, väkivaltainen ja vaarallinen moottoripyöräkerholainen saattaa olla menestyneempi kuin tunnollinen ja kiltti keskiluokkainen kirjanpitäjä.

Öyhötys ja "race to the bottom" -jengiytyminen saattaa olla monissa tilanteissa toimivin tapa miehelle saavuttaa seksuaalista vetovoimaa. Obsidianin artikkeli "How Black America Foreshadows White America’s Future" liittyy tähän tematiikkaan.

Eeva Vasenius, #46: "Minä ihmettelen oikeastaan sitä, että minkälaiset mamsellimiehet oikein tulevat tänne vinkumaan joistain ihan perseelleen menneistä seksijutuista?"

Sukupuoliroolit ja rooliodotukset havainnollistuvat jälleen hyvin.

Joku kommentoija lainasi tätä aikaisemmin:

"#4. People see weakness in a woman and their natural instinct is to protect from harm and nurture it until it’s strong. People see weakness in a man and feel revolting disgust and their natural instinct is to crush it out of existence and get it out of their sight as soon as possible."

"People, and especially women, are ruthless about their digust at weakness and lack of leadership in men."

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Syltty, #53

"Pikadeittitilastot ovat puhdasta myrkkyä romantiikalle, koska romanttisten ajatelmien mukaan jokainen antaisi yhden plussan sellaiselle henkilölle, jolta itsekin saa sen ainokaisen. Luonnollisesti näin ei ole."

Romantiikakin voi olla toimiva parinvalintatapa. Ehkä neljän minuutin keskustelu ei tähän yleensä riitä, mutta ihmisillä on kuitenkin taipumus lukkiuttaa kiinnostuksensa ja ihailunsa johonkin tiettyyn vastakkaisen sukupuolen yksilöön. Ja tämä lukkiutumisprosessi toimii paremmin, jos toinenkin osapuoli näyttää noudattavan samaa kavaa. Esimerkikisi silmiin tuijottelu, ajatusprosessien hyvä yhteensopivuus ja ulkonäönkin sopiva "vastaavuus" voivat ruokkia prosessia. Lopputuloksena voi olla yksi ja vain yksi plussa molempiin suuntiin (tai mahdolliset muut plussat vain varmistelua ja varautumista pettymykseen).

Mutta neljä minuuttia ei tosiaan taida yleensä riittää antamaan riittävää luottamusta kiintymyksen syntymisestä molemmille osapuolille. Voisi olettaa, että pikadeittien osallistujista aika moni (verrattuna esim. baareihin) on taustalla kiinnostunut tällaisesta parisuhteen lukkiuttamisesta mikäli tilaisuus kohdalle sattuu. Ehkäpä jo seuraavalla tapaamiskerralla.

Ainoaa oikeaa ei ole ehkä määrätty tähdissä, mutta ehkä parit osaavat luoda tuon yksi yhteen -suhteen itsekin.

Mies.asia (nimimerkki)

Täälläkin näyttää olevan käytössä parin linkin rajoitus, jonka jälkeen kommentti pääsee esitarkastettavaksi. Viestinumeroihin tehdyt viittaukset menevät helposti sekaisin.

Vappuun sopiva suomennos pump and dumpille: pumppaus ja dumppaus.

Henry Laasanen

#56
"Täälläkin näyttää olevan käytössä parin linkin rajoitus"

Juu, rajoitus menee jossakin linkkimäärässä, mutta kommentti hyväksytään myöhemmin, jos linkit liittyvät postauksen aiheeseen.

#45
"Mitä ihmettä Marja-Sisko Aalto tekee tässä keskustelussa?"

Sitä voi kysyä. Kommentoijille yleiseksi ohjeeksi, että kirjoittakaa aiheesta, ei aiheen vierestä. Marja-Sisko Aalto, presidentti Halonen tai orgasmikokemukset eivät liity pikadeittailuun.

Mies.asia (nimimerkki)

Syltty (#43),

Todennäköisesti puhtaasti ulkonäön pohjalta tapahtuvat attraktiivisuusjakaumat ovat hyvin erilaiset naisten ja miesten kohdalla. Onneksi useimpien miesten kannalta naiset eivät ole yhtä ulkonäkökeskeisiä kuin miehet.

Cless Alvain on käsitellyt samaa aihepiiriä parissa postauksessa:

-- Attraction from 0.0 to 1.0. Also, “the spark”.
-- Another OKCupid study: Preselection rears its ugly head, again

"The real shocker is this: women on OkCupid have rated 80% of the men as unattractive, including four demonstrably average-looking men (OkCupid staff)."

"An average woman is sexually attractive to about 45% of men; an 85th-percentile woman is physically acceptable for about 71%, and a 15th-percentile woman is acceptable to about 23 percent. It’s fairly close to a normal distribution. For men, the story is different, and for those who lack the skills to project sociosexual confidence (e.g. “Game”), quite dismal."

"Other mens’ observations corroborate this: no matter how attractive and suave, it is impossible to break the 60% barrier."

Syltty (nimimerkki)

Juho Laatu
"Romantiikakin voi olla toimiva parinvalintatapa."

Me taidetaan ymmärtää romantiikan käsitykset parinvalinnasta vähän eri tavalla. En pidä kahden ihmisen toisiinsa tuntevaa vetovoimaa minään erityisen romanttisena tapahtumana. Kuinka romanttista on jos tuollainen tapahtumaketju lähtee liikkeelle esimerkiksi discon tanssilattialta ja etenee siitä tapailuun...?

"Ehkä neljän minuutin keskustelu ei tähän yleensä riitä, mutta ihmisillä on kuitenkin taipumus lukkiuttaa kiinnostuksensa ja ihailunsa johonkin tiettyyn vastakkaisen sukupuolen yksilöön. Ja tämä lukkiutumisprosessi toimii paremmin, jos toinenkin osapuoli näyttää noudattavan samaa kavaa."

Kai tuotakin voi kutsua romantiikaksi, mutta ei kyseessä ei todellakaan ole sellainen tilanne mitä romantiikassa yleisesti ajatellaan ("nämä kaksi ovat luotuja toisilleen"). Jos romantiikan ihanteet pitäisivät paikkansa, ihmiset joutuisivat tuollaiseen tilanteeseen vain kerran elämässään ja sen jälkeen eläisivät onnellisina elämänsä loppuun saakka. Näin ei selvästikään ole.

"Lopputuloksena voi olla yksi ja vain yksi plussa molempiin suuntiin"

Voi olla, mutta kun ei ole.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Noo ... tuskin koulukiusaamiskokemukset, venäläisen federaation edustustilat tai mamsellinimittelytkään kovin paljoa enempää liitty pikadeitteihin ... ;-)

-

Mutta hämmennetäänpä vielä hieman keitosta ihan piruuttaan ... eli ... aloituksessa (ja varsinkin ma-teoriassa) puhutaan usein alfauroksista ja pisteytyksistä.

Varmasti eräitä kaikkein tunnetuimpia "patriarkaalisia" alfaurosten ammatteja ovat päämies, ylipäällikkö ja kirkkoherra. Joten vapun vitsailun varjolla hieman yritin avata sitä, että "ns alfaurosten" pisteytyksissä on kenties tapahtunut aika radikaaleja muutoksia (feministibimbojen keksimiä trendejä) lähihistoriassa. Ja kaikki Miehet (ehkä juuri ne voimakkaimmat ja tervehenkisemmät?) eivät ihan purematta niele näitä muutoksia/miesten mannekiinikisojen tyylisiä pisteytyksiä ym (tai esim allekirjoita, että kaikenmaailman nykynaisten kajaalisilmäiset idollit olisivat jotain alfauroksia?). Monesti kuitenkin ma-teoria netissä esitetään niin, että tällaisille kulttuurien muutoksille ei huomata antaa mitään arvoa. Ja pahimmillaanhan tämä (ma-teoreetikkojen huomaamatta) tukee feministien haluamien arvoihanteiden valtapyrkimyksiä ...

Hieman vihjasinkin tästä jo kyllä aiemmin:
"Alfaurostahan ja yhteisön arvohierarkioita ei luonnossa määrittele/määrää jotkut ”vialliset feministiset naaraat ihanteineen” - kuten alkaa näyttämään (viime vuosikymmeninä yhä sekaisemmin menneissä) muutamissa feministisissä kulttuureissa … Meillä alfauros tarkoittaa Tarja Halosta ja kirkkoherra Marja-Sisko Aaltoa. (tämän kärjistyksen siis oli tarkoitus avata silmiä)"

-

Mitä tulee ma-teoreetikkoihin, niin esimerkiksi arvostetun Roissynkin sivut ovat joiltain osin aivan -50 luvun seiskaluokkalaisten kukkopoikien ajatusten tasolla :-)
http://roissy.wordpress.com/dating-market-value-te...

Eihän tuota nyt voi lukea nauramatta aikuinen mies. Tulee mieleen esim. Pasi Malmin kannanotto.

"- Jotkut Laasasen ajatuksista toimisivat ehkä 1950-luvun amerikkalaisessa high schoolissa, mutta ei 2000-luvun Suomessa, Lapin yliopistossa tohtorin hatun pokannut Malmi sanoo Aamulehdessä"

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Syltty, #59

"En pidä kahden ihmisen toisiinsa tuntevaa vetovoimaa minään erityisen romanttisena tapahtumana."

Viestissäni vältin rinnastamasta vetovoimaa ja romanttista parisuhdekäsitystä, mutta etsin yhteyksiä vetovoiman lukkiutumisen ja romanttisen parisuhdekäsityksen väliltä. Romantiikka voi alkaa jostain ihan arkisesta, pienellä todennäköisyydellä jopa pikadeittailusta.

”nämä kaksi ovat luotuja toisilleen”

Välttelin tähtiin kirjoietun kohtalon käsitettä, mutta kaksi toisilleen sopivaa voivat toki ajautua tunnetilaan, jota usein kuvataan romattiseksi. Ja tätä voisi neutraalisti yrittää tulkita tuon lukkiuttamistarpeenkin kautta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset