Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Vanhojen miesten seksuaalisuuden vapauttaminen

Viimeinen asia, jonka ihmiset haluavat kuulla, on jatkuva muistuttaminen seksuaalisesti vastenmielisten seksuaalisista haluista. (Mocsny)
Viime vuosina mediassa on ollut käynnissä vanhojen puuma-naisten seksuaalisuuden vapauttamisen projekti. Ennen vanhaan nuorten miesten viettelyä katsottiin pahalla silmällä, mutta nykyään se on positiivinen ja ylistettävä asia lehtiartikkeleissa:
Vanhempi nainen ja nuorempi mies ovat biologisesti parempi yhtälö kuin, jos parisuhteessa housuja pitävä olisi se vanhempi osapuoli.

Australialainen bestseller-kirjailija Kathy Lette kirjoittaa Telegraph -lehdessä, että vanhemman naisen ja nuoremman miehen parisuhde on täysin luonnollinen asia. Tämä johtuu siitä, että mies saavuttaa seksuaalisen kukoistuksensa jo alle 20-vuotiaana, kun naisilla se tulee vastaan vasta keski-iän jälkeen 50 ikävuoden hujakoilla. 
Tuhmat puumat tulevat, kertoo otsikko. Atrian mainoksessa puuma harrasti seksiä nuoren miehen kanssa ja lopussa sanottiin vertauskuvallisesti: "Vaihda tuoreempaan". Myös homojen seksuaalisuus on muuttunut yhä vapaampaan suuntaan.

Ainut ryhmä, jonka seksuaalisuus on edelleen vapauttamatta, on vanhat miehet. Monet vanhat miehet pitävät seksistä nuorten naisten kanssa. Se on luonnollinen preferenssi, kuten homoseksuaalisuus. Vanhan miehen ja nuoren naisen paria kuitenkin paheksutaan ja vanhaa miestä kutsutaan likaseksi tai irstaaksi.

Asiaan liittyy kummallinen kaksinaismoraali, joka kävi ilmi Vesa Hackin kirjoituksessa:
on ihan OK, että vanha irstailija valitsee itselleen kymmeniä vuosia nuoremman morsiamen rivissä seisovista ehdokkaista
Hackille on luonnollista kutsua vanhaa miestä irstailijaksi. Suhtautumisessa ei ole sinällään mitään kummallista, niin ihmiset usein ajattelevat. Hack on kuitenkin viher-liberaali, joka suhtautuu hyvin positiivisesti mm. homojen oikeuteen toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan. Hän tuskin kutsuisi homoja irstaiksi vain siksi, että heidän halunsa kohdistuu miehiin. Vaikka seksuaalisuus halutaan vapauttaa, niin vapautta ei haluta kuitenkaan suoda vanhoille miehille.

Monien mielestä vanhojen miesten halu nuoria naisia kohtaan on ällöttävää. Samalla tavalla partaisten homomiesten suudelma on monista ällöttävää. Onko kuitenkaan oikein leimata muiden seksuaalisuutta pahaksi tai jopa yrittää kieltää sitä vain sillä perusteella, että se sattuu ällöttämään itseä? Tuskin.

Vanhempien miesten seksuaalisten halujen nuorille naisille tuottama kuvotus vastaa analogisesti homomiesten halujen tuottamaa ällötystä heteromiehissä eli homofobiaa. Homofobia rinnastetaan usein rasismiin tai seksismiin, mutta nuorten naisten vanhempia miehiä kohtaan tuntemaa fobiaa pidetään sosiaalisesti hyväksyttynä. Vanhempien miesten himojen leimaamista voidaan pitää myös eräänlaisena ikäsyrjinnän muotona.

Joku saattaa sanoa, että nuoret naiset eivät halua suhteisiin vanhojen miesten kanssa ja ajatuskin siitä on ällöttävää. Se voi pitää paikkansa yleisenä sääntönä, mutta tunnetusti siihen on paljon poikkeuksia. Suurin osa nuorista naisista ei halua suhteisiin vanhojen miesten kanssa, mutta jotkut haluavat.

Jos vanha mies menee iskemään nuorempia naisia, niin sitä pidetään irstailuna. Suomi-24 keskustelussa "Vastenmieliset keski-ikäiset" nuoret naiset esittävät seuraavia kommentteja:
– Jotkut äijät vaan ovat todellakin niin k..ipäitä. Kuvittelevat olevansa nuorten naisten päiväunia – YÖK!

– Minulle setämies on yhtäkuin yök. Ei varmaan itse tajua semmoinen mies itse miten yököttävä hän on nuoremman naisen mielestä. Uskomatonta! Siis nimenomaan hän itse on yököttävä... ei pelkästään hänen käytöksensä ole.

– Sehän se ongelma nimenomaan onkin, ettei ne itse tajua! Ne luulee olevansa charmikkaita. Eipä tässä auta kuin odotella, että tulee ikää lisää, niin pääsee vihdoin eroon limaisten keski-ikäisten lähentelyistä. Joku hyvä puoli sentään siinäkin, että vanhenee. :)

– Onko limaisen sedän flirtti muka joku kohteliaisuus??? :D

– Setämiesten flirtit tiedetään. Ne ovat aina vastenmielisiä, ja selkeästi niiden takana on limaisia ajatuksia. Kukaan normaali nuori nainen tuskin voi olla iloinen setämiesten lässytyksistä.
Vanhojen miesten nimittelyä pidetään usein oikeutettuna toimintana.

Myös Ilkka Kanervan ja Vesa Keskisen seksikohujen keskeisenä pontimena on ollut vanhojen miesten suhteet nuoriin naisiin. Jos he tekisivät aloitteita ikäisilleen naisille, kohua ei syntyisi ja Kanerva olisi edelleen ministerinä. Vanhan miehen ja nuoren naisen suhdetta on lupa paheksua julkisesti. Kun Keskistä syytettiin raiskauksesta, keskustelupalstat tulvivat seuraavankaltaisia viestejä:
– Tuomittavaa on se että Vesa panee 18-vuotiasta. Olkoonkin, että se on laillista niin moraalisesti väärin. Olipa sitten raiskannut tai ei. Aikuinen mies ja lapsi...hohhoh

– Joo vois tosiaan toi Keskinen nostaa tasoa ja heilastella muutenkin ikäistensä naisten kans eikä teinien kans peuhata, hyi hitto!!!!!

– Ihan sama onko syyllinen vai ei. Mitäs äijä sekoilee lähestulkoon alaikäisten kanssa. Saa syyttää itteesä vaan.

– Aivan sama, oliko kyseessä raiskaus vai ei: Vesa Keskinen on syyllinen joka tapauksessa! Jos tuon ikäinen mies kehtaa harrastaa seksiä 18-vuotiaan (melkein lapsen) tytön kanssa, niin siinä on vikana jotain ja todella pahasti. Mitä seuraavaksi? 14-vuotias?
Keskisen suuri synti näytti olevan se, että hän harrasti seksiä 18-vuotiaan naisen kanssa.

Miksi nuori nainen menisi suhteeseen vanhan miehen kanssa? Siihen on kaksi syytä, joko vanhalla miehllä on kompensoivia rersursseja, jotka tekevät vaihdosta tasapuolisen tai sitten tytön käsitys omasta markkina-arvostaan on virheellinen. Rikas mies ja nuori nainen/peräkammarin poika ja thaimaalainen nuori nainen muodostavat vastavuoroisen vaihtosuhteen.

Voi kuitenkin tapahtua, että kokematon nuori nainen rakastuu vanhaan mieheen, jolla ei ole mitään extra resursseja. Muut ihmiset paheksuvat silloin suhdetta: "Mitä varten olet tuon irstaan ukon kanssa, kun voisit saada paljon paremmankin".  Voidaan puhua myös hyväksikäytöstä, jossa vanha mies saa ansiotonta hyötyä nuoren naisen alitajuisten ma-laskelmien kehittymättömyydestä. Onko kuitenkaan väärin hyötyä siitä, jos partnerin ma-laskelmat ovat menneet pieleen? Jos rikas mies menee naimisiin kullankaivaja-naisen kanssa, niin mokaa pidetään rikkaan miehen omana virheenä.

Monilla ihmisillä on kaksinaismoraali, jossa he samalla aikaa puolustavat seksuaalista vapautta ja paheksuvat vanhojen miesten seksuaalisuutta. Median olisikin syytä aloittaa kampanja, jossa puuma-miesten seksuaalisuutta ylistettäisiin seuraavaan tapaan:
Itseään selvästi nuorempia naisia tapailevat yli 40-vuotiaat miehet ovat tulleet Yhdysvalloissa jo niin yleiseksi ilmiöksi, että heille on keksitty oma nimi. Itsetietoinen, itsestään huolehtiva, itsenäinen – sellainen mies on puuma.  

"Haluan tavata kauniin ja hyvätapaisen naisen, joka on minua nuorempi", Jack määrittelee illan tavoitteen.

Jackille on helpotus, että puuma-miehistä on tullut trendi.

"Kun avioeroni jälkeen huomasin olevani kiinnostunut nuoremmista naisista, kyseenalaistin itseni. En halunnut tulla leimatuksi perverssiksi tai oudoksi", Jack sanoo.

Jack työskentelee oikeudessa avustajana, ja hänellä on kaksi lasta sekä kolme lastenlasta. Hän erosi vanhemmasta vaimostaan muutamia vuosia sitten.

Nykyisin hän tapailee itseään kymmenisen vuotta nuorempia naisia.

"Olen ylpeä siitä, että olen löytänyt puuman itsessäni", Jack sanoo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Jorma (nimimerkki)

"Hack on kuitenkin viher-liberaali, joka suhtautuu hyvin positiivisesti mm. homojen oikeuteen toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan. Hän tuskin kutsuisi homoja irstaiksi vain siksi, että heidän halunsa kohdistuu miehiin. Vaikka seksuaalisuus halutaan vapauttaa, niin vapautta ei haluta kuitenkaan suoda vanhoille miehille."

Vesa Hack ei ole mikään liberaali. Hän on tyypillinen vihervasemmistolainen jäärä, joka haluaa kieltää kaikki muut mielipiteet, arvomaailmat ja elämäntavat kuin omansa.

"Myös Ilkka Kanervan ja Vesa Keskisen seksikohujen keskeisenä pontimena on ollut vanhojen miesten suhteet nuoriin naisiin. Jos he tekisivät aloitteita ikäisilleen naisille, kohua ei syntyisi ja Kanerva olisi edelleen ministerinä."

Keskisen, Kanerva tai vaikkapa Vanhasen ympärillä epäilemättä pörrää usein kiinnostuneita nuorempia naisia, eli aloitteita voi tulla myös siitä suunnasta. Jos vanhemmalla miehellä onkin jonkinlaista menestystä, kuten taloudellista tai poliittista valtaa, hän muuttuu monien nuorten naisten silmissä limaisesta irstailijasta kiinnostavaksi ja kultivoituneeksi herrasmieheksi.

"Voidaan puhua myös hyväksikäytöstä, jossa vanha mies saa ansiotonta hyötyä nuoren naisen alitajuisten ma-laskelmien kehittymättömyydestä."

Hyväksikäyttönä näytetään pitävän myös sitä, jos suomalaisella miehellä (nuorellakin) on naisystävä, joka on kotoisin köyhemmästä maasta. Vastaavaa tuomiota ei anneta niille suhteille, joissa suomalainen nainen on hankkinut miesystävän jostain kehitysmaasta.

Horny (nimimerkki)

Harvalla vanhemmalla miehellä on edellytyksiä tapailla nuoria naisia. Se tarvii ulkonäköä ja ennen kaikkea paljon rahaa. Puumamieheksi ei ole helppo alkaa.

bmad (nimimerkki)

Kaikki seksuaalinen pohjimmiltaan liittyy hyväksikäyttöön, kun tutkitaan naisen näkökulmaa miehiin. Miehen status voi kuitenkin tuntua naiselle riittävältä vastalahjalta, jolloin nainen voikin puhua antautumisesta ihanalle miehelle. :D

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Seksi on Mazlowin tarvehierarkiassa alimmalla tasolla.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Mazlow%27s_H...

Se on verrattavissa siis ruuan saantiin ja nukkumiseen.

Ei kai mikään sellainenkaan yhteiskunta voisi pysyä toimivana pitkiä aikoja, joissa osalta kansaa evättäisiin ruokailu ja nukkuminen. Ja jossa joku osa kansaa hallitsisi suvereenisti esim tuoreen ja ravitsevan ruuan saantia.

-

Nyt tarvisikin nopeasti kehittää uusia kansantaloudellisia mittareita keskeisimmän (biologispohjaisen) tarpeemme jakautumisesta eri ihmisryhmien välillä. Tarpeen joka kiistatta antaa ihmiselle keskimäärin eniten nautintoa ja hyvinvointia.

Tällaisia voisivat olla esimerkiksi jonkinlainen "seksuaalinen BKT", "seksuaalisten pääomavirtojen jakautuma" tai "seksuaalisen hyvinvoinnin kehityksen indeksi".

Olen itse jo ajatellut, että alkaisin pitämään tällaista sivustoa yllä "eri käyrineen ja laskelmineen" - alkaisin niinkuin Suomen "seksuaalisen hyvinvoinnin jakautumisen valtiovarainministeriksi" ;-)

Gagarin (nimimerkki)

Latinalaisessa Amerikassa on kautta aikojen ollut yleinen ilmiö sikäläisessä kulttuurissa tuo vanhojen miesten ja nuorten naisten seurustelu. (Kirjoitin ensin "seurustelu" lainausmerkeissä, mutta sitten huomasin lankeavani samaan moraaliseen tuomitsevuuden kuin mistä tämä blogi kertoo ja poistin ne lainausmerkit).
Myös Aasiassa ilmiö on yleinen, mutta enemmänkin siten, että mies on länsimaalainen ja nainen (eli tyttö) aasialainen. Siellä tällaisia suhteita ei kuitenkaan yhteiskunnassa pidetä aivan yhtä normaaleina kuin lattarimaissa - siitä on sukeutunut käsite "sugar daddy", joka ei tarkoita "namusetää", vaan vanhempaa miestä, joka on valloittanut alle kaksikymppisen heilakseen todennäköisimmin taloudellisen arvonsa vuoksi. Kyse ei kuitenkaan ole varsinaisesta prostituutiosta, sillä sessioista ei makseta erikseen.
Jonkin verran samaa esiintyy myös Venäjällä, joten ei tuo #2:n julki tuoma arvio niiden edellytysten harvinaisuudesta oikeastaan osu oikeaan. Ainoastaan Suomessa ja niissä muutamissa muissa maissa, joissa vallitsee samanlainen kulttuuri, asiaa pidetään pääsääntöisesti jollain tavoin "tuomittavana".

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

Olen itsekin miettinyt tätä vanhojen miesten halun ongelmaa. Otetaan seksikikäs hyvännäköinen nuori nainen. Voin katsoa häntä mielenkiinnolla parikymppisenä. Nuori kaunis nainen näyttää hyvältä myös kun olen kolmekymppinen. Myös nelikymppiselle ja siitä vanhemmalle miehelle nuori kaunis nainen näyttää kiinnostavalta / kiihottavalta. Haluaisinkin tietää että missä pisteessä tämä miehen muuttumaton katse muuttuu kielletyksi, irstaaksi, tuomittavaksi, pahaksi ja tabuksi ns. suvaitsevassa kulttuurissamme?

Auria (nimimerkki)

Joo, on kokemusta vanhemman miehen seksuaalisesta vapauttamisesta..Oli aika reilusti ikäeroa ja kunnon sarvimieshän hän oli ja mahtava persoona mutta tiukasti Viagravetoinen ja vaimokulta sitten soitteli miehen perään joten jätinkin tämän sinänsä kiehtovan sosiologisen kokeilun aika lyhyeen. Myönnän että miehen tausta ja vehkeet (auto, purjevene, oma saari, hienot tarjoilut, hotellitapaamiset) tekivät vaikutuksen:)

Tässä tapauksessa mies oli oikeasti vanha. Ymmärrän myös hyvin nuorten naisten vastenmielisyyden jos heitä lähestyvät nelikymppiset miehet. Nuo naiset ovat vielä turhan nuoria ja idealistisia kyynisen karjun kyytiin. Näin ainakin itse ajattelin nuorena. Eivät minua kiinnostaneet keski-ikäiset miehet.
Koko puuma-ilmiö on todella tyhmä.

Tomas (nimimerkki)

Tarkkoja huomioita. Erityisesti arvostan Henry kirjoituksissa sitä, että hän aitoa osoittaa filosofista asennetta tinkimättömästi.
----------------------------------------------------------------------------------------

Tätä en aivan ymmärrä: "Onko kuitenkaan väärin hyötyä siitä, jos partnerin ma-laskelmat ovat menneet pieleen?"

Ajattelin, että ma-teoria selittää ihmisten käyttäytymistä yleisesti. Hyvin harva varmaankaan tietoisesti ajattelee ma-teorian käsitteillä. Teorian vahvuus on siinä, että se näyttää onnistuvan selittämään tiettyjä valintoja tilastollisesti varsin hyvin, mutta yksilölliset syyt ovat toisaalla. Jos toinen on rakastunut, niin onko syytä sanoa että hänen ma-laskelmansa ovat menneet pieleen?

Tarkoitan tällä sitä, että jos sosiologi onnistuu saamaan tuloksen, että taloudellinen lama lisää itsemurhia, niin yleensä ei sanota, että lama sai Jepen tappamaan itsensä. Jepellä oli joku henkilökohtainen syy. Lääkäri tai neuropsykologi selittäisi masennuksella ja serotoniinivajeella Jepen tekoa, mutta se ei selitä miksi laman aikana itsemurhia tapahtuu enemmän.

Henry Laasanen

#8

Ajatuksena on se, että ihmisillä ja eläimillä on biologisesti ohjautuneita laskentamekanismeja, jotka päättelevät, mikä toiminta on kussakin tilanteessa optimaalista: paeta vai taistella, mistä kannattaa etsiä ruokaa, kenen kanssa kannattaa pariutua. Nuo alitajuiset laskentaprosessit koetaan tietoisuuden tasolla tunnesignaaleina, kuten nälkänä, pelkona tai rakastumisena.

Siten rakastuminen ei tapahdu sattumanvaraisesti keneen tahansa, vaan alitajuisen laskennan lopputuloksena. Laskenta on puolestaan riippuvainen ulkoisista olosuhteista, jotka asettavat partnerille odotustason. Esim. "kylän tytölle" odotustaso voi olla naapurin poika. Bileprinsessa on tottunut pelimiesten tasoisiin miehiin, joten hänen odotustasonsa on korkeammalla, eikä hän kykene rakastumaan naapurin poikaan.

Vaikka ihmiset eivät tietoisesti ajattele markkina-arvoteoriaa, niin silti alitajuiset laskentaprosessit ohjaavat rakastumista ma-teorian viitoittamalla tavalla kohti optimaalista partneria. Samalla tavalla nälkä ohjaa syömistä biologisen tarkoituksenmukaisella tavalla, vaikka ihmiset eivät ajattelisikaan tietoisesti kilokaloreita.

Van Helsing (nimimerkki)

Tulipa pieni ajatusleikki mieleen: miten siinä käy jos puuma-mies rakastuu puuma-naiseen?

Muistelen lukioajoilta että meidän luokan tytöt olivat kiinnostuneempia ylempien luokkien pojista kuin meistä samanikäisistä. Voi olla että tuo vakiokäytäntö, jossa mies on vanhempi, muotoutuu tyttöjen ajatuksissa jo murrosiän paikkeilla.

Suurella ikäerolla on ainakin yksi rajoitus: vanha mies ei jaksa pysyä nuoren naisen vauhdissa. Tästä minulla on omakohtaisia kokemuksia.

Ja vielä miehen katseesta joka tuossa ylempänä mainittiin. Aktiivisena pornografian harrastajana olen huomannut itse pitäväni eniten n. 25-30 vuotiaiden naisten alastonkuvista ja minulla on sellainen muistikuva, että jo nuorena poikana pidin aikuisista naisista enkä siis tytöistä. Kauneusihanne ei vanhene vaikka katsoja vanhenee, on minun kokemukseni.

LOL @ vihreät (nimimerkki)

Vesa "LIMAISTA KANAVIILOKKIA PÖYTÄÄN JA HETI SIINÄ ON ELÄINTÄ" Hack ei ole liberaalia nähnytkään. Samanlainen kieltäjä, kontrolloija ja tekopyhistelijä se on kuin kaikki muutkin vihervasemmistolaiset.

Inex (nimimerkki)

Tunnen naisia jotka eivät seurustele kuin vanhempien miesten kanssa. Ja näissä ei ole läheskään aina kyse siitä että näillä miehillä olisi enemmän rahaa, vaan he lähtevät suhteeseen täysin tasavertaiselta pohjalta. Sitähän nämä moraalisaaraajat eivät pysty käsittämään pienessä päässään, että joku voi rakastua vanhempaan herrasmieheen.

Mies.asia (nimimerkki)

Huumoria videomuodossa: Ikäero (6 min.) (Ihmebantu).

Osmo Tammisalo on kirjoittanut aiheesta blogissaan: Ikäerot ja evolutiivinen selittäminen.

Ville (nimimerkki)

Ehkäpä vanhojen miesten seksualisuuden vapautumisen tiellä seisovatkin lähinnä nuoremmat miehet. On loogista että jos varsin suuri ikäluokka voidaan leimaamisella poistaa kilpailusta niin se kannattaa tehdä. Tosin siinä missä naiset kutsuvat irstaiksi vanhoiksi miehiksi vain niitä joilla on vähän resursseja niin miehet yrittävät liittää samaan ryhmään myös Sean Conneryt ja George Clooneyt.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Kommentissa 4 mainitsemieni rehellistä ihmiselämän hyvinvointia (tai valtiota) mittaavien indeksien lisäksi pitäisi alkaa julkaisemaan vielä ainakin "naisten suvunjatkumisvallan/pääoman kasvun indeksiä" ja "isänoikeuksien hyvinvoinnin kehityksen indeksiä" - jos todella haluamme elää rehellisessä hyvinvointivaltiossa (?), joka oikeasti ottaa huomioon politiikassaan kaikki kiistattomat, painavimmat hyvinvointia mittaavat indeksit.

Julkaisijana voisi toimia STM ja valtiovarainministeriön asettama asiantuntijaryhmä. Nämä asiat voitaisiin varmasti mitata yhtä luotettavasti kuin esim. paljon laajempi YK inhimillisen kehityksen indeksi.

-

"Ei oikeutta feministimaassa saa, ken itse sit ei hanki"

Pertti Heinonen (nimimerkki)

Nythän on niin että kauneus on katsottavan kukkarossa. Toisinsanoen:
Vanha ja maksaläiskäinen jäbikkä näyttää pirun komealta ja seksikkäältä heti kun nuorelle naiselle selviää että tällä on "massia". Turha väittää ettei varallisuudella olisi väliä.
Harvemmat naiset väittävät siinä vaiheessa että sen vanhan irstailijan katse "etoo" tai ällötää. Raha on parasta kauneusvoidetta. Kas kun se saa ikävätkin rypyt katoamaan ja omistajansa nuortuvan silmissä.

Markus (nimimerkki)

Näitä tiedostamattomia pariutumiseen liittyviä seikkoja.

http://www.ehbonline.org/article/S1090-5138(07)00069-4/fulltext

Lisäksi on tutkittu miesten testosteronitasojen muutoksia heidän haistellessaan naisten ilman hajusteita pitämiä yöpaitoja kuukautiskierron eri vaiheissa. Ovulaation aikana naisten pitämät paidat aiheuttivat miesten testosteronitasojan selvän nousun.

Harva kai pystyy tietoisesti aistimaan naisen kuukautiskierron vaiheet.

Alan Véteran (nimimerkki)

Vanhempi mies joutuu korvaamaan alentuneen viriilisyytensä kuljettamalla nuorempaa naista ravintoloissa, teattereissa ja konserteissa. Kokemuksensa ansiosta hänellä on mielipiteitä paljon useammista asioista kuin 20-30 vuotta nuoremmilla miehillä. Tämä viehättää monia naisia.

Nuori mies on taas koko ajan kampeamassa naista sänkyyn eikä lähde sieltä muualle. Varvia tulee varvin perään ja se on siinä. Monelle naiselle riittää tämäkin. Eipä tarvitse esitellä resupekkaa kaupungilla, kun koskaan ei lähdetä ulos.

Tomas (nimimerkki)

#8

Kommententissa mainitun kuvion sulatan kyllä pääosin, mutta ajattelin hiukan toista asiaan, ehkä turhan epäselvästi sanottuna.

Tarkoitan, että en ole aivan vakuuttunut onko ma-teorian kannalta legitiimiä sanoa, että joku saa "...ansiotonta hyötyä nuoren naisen alitajuisten ma-laskelmien kehittymättömyydestä...". Jos nuori nainen ei käytä tehokkaasti ma-teorian mukaista markkina-arvoaan, syystä tai toisesta, niin arvottava olettamus ei tästä ole oikeutettu. Jos teoriaan ei pystytä sisällyttämään tätä poikkeusta, niin ongelma on teoriassa itsessään, ei sen kohteessa. Toisaalta pitää varoa, ettei teoriaa paikkaa jatkuvasti ad hoc -oletuksilla. Jos sen tekee, on ma-teoriakin kuin psykoanalyysi - sanoi miten tahansa, aina voi tulkita asian teorian kannalta suotuisasti.

"Siten rakastuminen ei tapahdu sattumanvaraisesti keneen tahansa, vaan alitajuisen laskennan lopputuloksena." Onko kaikki rakastuminen selitettävissä alitajuisen kalkylaation tulokseksi? Jos on, niin onko kalkylaatio ma-teorian mukainen?

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Pyynnöstä hieman päivänaiheen sivusta (koskien toisaalta kuitenkin voimakkaasti vanhempienkin miesten selvää oikeutta seksin saantiin) - eli joku on joskus kysellyt, että mikäs tämä velvollisuuksien tasa-arvoliike on?

No se on yksinkertaisesti sanottuna vaan vapaa kansanliike (tai kampanja) joka pyrkii sukupuolten tasa-arvoon ja johon ketä vaan Suomen kansalainen voi liittyä mukaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Kolme keskeisintä poliittista tasa-arvo ongelmaa ovat verovelvollisuus, elatusvelvollisuus ja asevelvollisuus. Nämä ongelmat ovat myös lakien ja politiikan avulla muutettavissa ja muutokset helposti mitattavissa. Nopea kiteytys:

1. SUKUPUOLTEN TASA-ARVO VEROVELVOLLISUUTEEN
(Tutkitusti Suomessa miehet tekevät joka ainoa vuosi 12 miljardia pakotettua veronsiirtoa naisille. Asiaan on saatava vihdoin sukupuolten tasa-arvo. Tasa-arvon saavuttamiseksi on olemassa monia keinoja - esim ETLAN Sixten Korkmanin ehdottama naisten eläkeiän nostaminen (silti naiset saisivat olla keskimäärin kauemmin eläkelomalla), miesten ennaltaehkäisevään terveydenhoitoon satsaaminen, koulujen muuttaminen myös poikalapsille sopivaksi, miesvaltaisten työalojen tukeminen, miesten töiden ryöstöverotuksen keventäminen ja vaikkapa miehisen yksityisautoilun ryöstöverotuksen (13% kattaa kaikki kulut) lopettaminen.)
2. SUKUPUOLTEN TASA-ARVO ELATUSVELVOLLISUUKSIIN.
(Elatuspäätösten puolueellisuudesta on luovuttava ja pyrittävä tasa-arvoon. Yhteishuoltajuus eli vanhempien tasa-arvo periaatteeksi huoltajuuspäätöksissä. Myös ylisuuret elatusmaksut, jotka kiistatta ovat usein paljon suuremmat mitä lapsi tarvitsee elääkseen (eli mies elättääkin ex-vaimoaan) on kiellettävä lailla. Sosiaalinen abortti myös tasa-arvoisesti miehille mahdolliseksi (kts Henryn alkupään blogikirjoitus)
3. SUKUPUOLTEN TASA-ARVO ASEVELVOLLISUUTEEN
(Myös toiselle sukupuolelle on määrättävä tasa-arvolakiemme mukainen palkaton kansalaispalveluvelvollisuus. Tämä voi tapahtua esim naissiviilipalveluksena vanhustenhoidon parissa - naisethan tulevan eläkepomminkin ovat aiheuttaneet)

(4.) Neljäntenä (vaikeammin mitattavana tasa-arvo ongelmana) - sukupuolineutraalissa yhteiskunnassa naisten pitää alkaa tekemään yhtä paljon aloitteita miesten suuntaan, kuin miesten naisten suuntaan. Heidän pitää myös tasa-arvoisesti ottaa yhtä paljon pakkeja/persoonansa torjumista vastaan kuin miehet ottavat. Ja pienempänä tasa-arvo asiana voisi myös mainita, että nyt kun miehet velvoitetaan osallistumaan ruaanlaittoon ja pesukoneen käynnistämiseen ym kodintöihin, niin vastavuoroisesti naisten velvollisuus on käydä laittamassa ne talvirenkaat alle autoon ja suoristamassa se talon anteeni myrskysäällä.

-

JOLLEI (VAIN JA AINOASTAAN) KOLMEA YKSINKERTAISTA, POLIITIIKAN JA LAKIEN AVULLA HELPOSTI MUUTETTAVAA, RÄIKEINTÄ NYKYSUOMEN TASA-ARVO ONGELMAAMME MUUTETA LÄHIAIKOINA - NIIN EI KAIT KUKAAN REHELLINEN IHMINEN ENÄÄ VOI PUHUA MISTÄÄN TASA-ARVOISESTA HYVINVOINTIVALTIOSTA?

-

Miesten esineellistäminen feministivaltion ase, vero ja työorjiksi on nyt loputtava -
"feministien työnorjat nouskaa sorron yöstä".

Nyt kevätaurinkoon. MGTOW.

kompensoivat resurssit (nimimerkki)

Joissain tilanteissa "kompensoiva resurssi" voi olla nimenomaan ikäpreferenssi, vaikka ulkopuolisten silmissä tilanne näyttäisi naisen oman markkina-arvon väärinarvioinnilta. Jotkut parikymppiset naiset siis pitävät jostain syystä nelikymppisiä miehiä seksikkäämpinä kuin vaikkapa parikymppisiä miehiä.

Mies.asia (nimimerkki)

Ei kannata unohtaa maanmiehensä Berlusconin räväköitä juhlia ja 18-vuotiaita tyttöystäviä.

Maan seksikkäimpiin kuuluva Vanhanen on kierrättänyt naisia kohtuullisen ahkerasti, mutta Nurmijärven omakotitalossa ei kai olla nähty vastaavia pippaloita. (En ole lukenut Pääministerin morsian -teosta.)

Nihilisti (nimimerkki)

Puumissa ei ole yleensä muuta hyvää kuin he ovat kohtuu helppoja. Eli elävät uudelleen 20v nuoruuden "kokeiluja".

Mies kun mies on biologisesti viritetty tykkäämään sukukypsistä ja juuri sukukypsyyteen tulleista naisista eli tämä on noin 16-20v riippuen yksilöistä. 40v nainen on pelkkää helppoa seksiä ja "trendikästä", koska voi heittää kavereilleen, millainen oli. Tottahan toki näillä naisilla on enemmän aikaa treenata, he ovat rennompia ja kokemusta löytyy, mutta ei sitä ikää voi peittää.

Henryn teksti pitää paikkaansa monissa Länsimaissa (varsinkin skandinaviassa), muualla maailmassa ei niinkään, toisaalta sitten voidaan sanoa, että siellä eivät naiset ole vielä tarpeeksi hyvässä asemassa ja kulttuuri pakottaa naiset "orjiksi". E-Koreassa pidetään "vanhan" uskomuksen mukaan, että naisen ja miehen välinen ikä ero tulisi olla vähintään 4 (mies vanhempi), tietysti tämä ei käytännössä ihan näin enää tapahdu, mutta ajatus maailmaa se vielä ohjaa.

Jos miehellä on 10v nuorempi nainen häneltä kysytään, että mistä te oikein juttelette. Naiselle 10v nuorempi mies, niin päästellään vitsejä, "mitäs playtoylle kuuluu"...
Periaatteessa olemme alistuneet ajatteluun, että voi vitsailla miehestä playtoyna mutta auta armias jos menet tekemään naisesta semmoisen vertailun.

Bayster (nimimerkki)

Itse olen ainakin aina pitänyt vanhemmista naisista vaikka itse olen 20v mies. Varsinkin muodokkaammista tapauksista. Mun mielestä toi vanhempi nainen ja nuori mies on paljon enemmän tabu kuin toisin päin.
Toihan on aika normaalia varsinkin ennen oli ja nykyäänkin monissa maissa varsinkin Intiassa ja Lähi-idässä että 40-50v miehellä on 20v nainen.

Henry Laasanen

Päivän shakkipähkinä: (ei helppo tämäkään)

Valkea siirtää alkuasemasta neljä ensimmäistä siirtoaan seuraavasti

1 f3
2. Kf2
3. Kg3
4. Kh4

http://www.apronus.com/chess/diagram-jpg.php?d=_RN...

Neljännellä siirrollaan musta tekee valkean kuninkaasta matin. Mitkä ovat mustan neljä ensimmäistä siirtoa?

Mies.asia (nimimerkki)

"Kirjoituksia miesten tasa-arvosta, pariutumisesta ja shakista."

Päivän aforismi:

Naisen seksikkyys on valtaa. Miehen valta on seksikästä.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Edellinen bloggauksesi koski älykkyyttä. Siinä ovat jotkut älykkäät arvioineet, että äö:n ero saisi olla korkeintaan 30 yksikköä(tämä vanhan kaavan mukaan, uusiin jenkkiläistyneisiin taulukoihin voi hakea niitä fahrenheit-muuntimia).

Iän suhteen on väitetty, että kaava olisi seuraava: oma ikä/2+7. Siis esim 40/2+7= nelikympppinen alkaisi tulla toimeen 27 vee kaa.

Kuulostaa ihan järkevältä. Panna toki kukin voi miten lystää(ei, ei se ole pelkästään mies joka panee), mutta pidemmän parisuhteen kannalta nuo luvut saattavat antaa hyvinkin osviittaa.

Sitten, tästä markkina-arvoteoriasta yleensä. Markkinat ja hyvät kauppahenkilöt hakeutuvat yleensä sinne, missä kysyntä vastaa parhaiten tarjontaa. Sinne, missä tuotteelle saa parhaimman vastikkeen. Tässä globalisoituneessa maailmassa. Miksi se olisi tuomittavampaa kuin vaikkapa teollisuuden yksiköiden siirto muihin maihin? En puhu pelkästä ulkonäöstä myöskään.

Ystävänikin - innokas kalahenkilö- lähti virvelöimään Kaakkois-Aasiaan suuremman saaliin toivossa. No, saalis oli pienempi mihin on tottunut täällä kotopuolessa, mutta niin vain ovat olleet tyytyväisiä viimeiset kymmenen vuotta - saalis ja saalistaja. Tämä on ymmärrettävä oikeasti siten, että "vieheeseen" tarttui ihan muuta mitä piti.

No, vitsinä vitsinä, minä ihan oikeasti kannatan tasa-arvoa. Kaikilla tasoilla. Olen jopa ihan oikeasti äänestänyt vihreitä koko elämäni. Siltikin, ihmetyttää tämä vouhotus. Pitäiskö kohta "neutralisoida" sanat mies ja nainen, häh?

bmad (nimimerkki)

"Nuoret miehet ja vanhat vesselit"

Nimi uudelle tasa-arvojaostolle ajaen kaikkien miesten asiaa?

Gagarin (nimimerkki)

#26:
Palaan tähän shakkitehtävään muutaman tunnin kuluttua.
Pitää osoittaa itselleni, etten ole "naisen tasolla", vaikka nyt pitääkin mennä tekemään ruokaa...

tiedemies (nimimerkki)

Olen lähes kuusikymppinen nainen ja huomaan katsovani nuoria hyvännäköisiä miehiä. Omanikäiset eivät kiinnosta. En silti yritä iskeä nuoria miehiä. Kuinka säälittävää se olisikaan.

mielipuoli (nimimerkki)

"Olen itsekin miettinyt tätä vanhojen miesten halun ongelmaa. Otetaan seksikikäs hyvännäköinen nuori nainen. Voin katsoa häntä mielenkiinnolla parikymppisenä. Nuori kaunis nainen näyttää hyvältä myös kun olen kolmekymppinen. Myös nelikymppiselle ja siitä vanhemmalle miehelle nuori kaunis nainen näyttää kiinnostavalta / kiihottavalta. Haluaisinkin tietää että missä pisteessä tämä miehen muuttumaton katse muuttuu kielletyksi, irstaaksi, tuomittavaksi, pahaksi ja tabuksi ns. suvaitsevassa kulttuurissamme? "

VASTAUS: Siinä vaiheessa kun katseenkohde voisi olla katsojan lapsi tai lahellä sitä. Siinä tapauksessa katse rinnastuu pedofiliaan ja katse muuttuu irstaaksi. Yksinkertainen vastaus yksinkertaiseen kysymykseen.

LIsäksi miehet ovat taipuvaisempia osoittamaan tunteitaan ja ajatuksiaan fyysisesti kuin naiset ja kun mies ei hyväksy ikääntymistään hän haluaa nuorempaa naista koska nuorempi nainen edustaa hänelle menetettyä nuoruutta eli mies haluaa todellisuudessa nuoruuttaan.

On hassua että täällä puhutaan mainoksesta jossa nainen oli miestä vanhempi kuin se olisi jotenkin sallitumpaa kuin toisin päin. Tosiasiassa kaikki lehdet tv:t jne ovat TÄYNNÄ mainoksia missä asia on niin että vanha miespuolinen kääkkä on nuoremman naisen kanssa. Se on niin normia että se ei herätä mitään reaktiota. Ihan turha puhua vanhojen miesten seksuaalisesta vapauttamisesta. Heillä ei ole mitään esteitä olemassakaan. Sanotaanhan vanhasta naisestakin että nainen on irstas jos harrastaa seksiä itseään huomattavasti nuoremman miehen kanssa. Siinä kohdalla on olemassa oleva tasa-arvo. Asia on erittäin yksinkertainen.

Gagarin (nimimerkki)

#26:

1) f2 - f3
d7-d5

2) Kf2
Dd7

3) Kg3
Df5

4) Kh4
Dg4

Henry Laasanen

#33
4) Kh4
Dg4

mutta...

5. fxg4

MikkoAP (nimimerkki)

"32"Tosiasiassa kaikki lehdet tv:t jne ovat TÄYNNÄ mainoksia missä asia on niin että vanha miespuolinen kääkkä on nuoremman naisen kanssa."

Esimerkkejä kiitos, siis sellaisia, joissa vanha mies- nuori nainen pariutumista pidsetään yhtä ihailtavan kuin tuota puuma-buumia mediassa.

Gagarin (nimimerkki)

Uusi yritys:

1) f3
d5

2) Kf2
g6

3) Kg3
Dd6

4) Kh4
Df4

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

#37 Kappas vaan. Kimmo Sasi on välillä halunnut näyttää kovuutensa myös mainosalalla ja kykenevältähän mies näyttää toimimaan myös silläkin sektorilla. Olenkin aina pitänyt meitä kokoomusta äänestäviä (kaikenikäisiä) miehiä hieman keskivertoa "kovempina luina". (olkoon tämä piilotettu vinkki myös Even suuntaan ...)

Henry Laasanen

#38

5.g4

Vihje: Musta tosiaan siirtelee daamia, mutta viimeinen mattisiirto tehdään lähetillä.

Henry Laasanen

Treffit pimeässä pätkä

Pakit saivat pussailija-Leenan raivon partaalle!

http://www.sub.fi/ohjelmat/sivusto.shtml/treffit_p...

Uupunut (nimimerkki)

#35
"Vanhojen miesten seksuaalisuus on vapautettu jo Raamatun päivinä"

Menepä kertomaan tuo myös Naisasialiitto Unionille ja vaikkapa tasa-arvoministeri Stefan Wallinille.
Ilkka Kanerva tai Esko Kiesi ottaisivat lauseesi lähinnä v...uiluna. Toki. lähettihän Naisliitto Unioni tekstiviesticaustin ja lynkkauspossen käydessä kuumimmillaan räväkän johtajansa Veronika Honkasalon johdolla Ilkka Kanervalle pikkupöksyt, joskaan en tiedä mikä niiden pointti oli.

Make10 (nimimerkki)

#32 "LIsäksi miehet ovat taipuvaisempia osoittamaan tunteitaan ja ajatuksiaan fyysisesti kuin naiset ja kun mies ei hyväksy ikääntymistään hän haluaa nuorempaa naista koska nuorempi nainen edustaa hänelle menetettyä nuoruutta eli mies haluaa todellisuudessa nuoruuttaan"

No ei halua, mies haluaa ..., ja jos et sä sitä tajuu niin ..., koko lauserakenne kuvastaa tätikulttuuria ja ns. 5:n pennin konsultaatiota

brunologi (nimimerkki)

1 f3 e6 (tai e5)
2. Kf2 Df6
3. Kg3 Dxf3+
4. Kh4 Le7X

Usko näissä meinaa mennä. Mutta nerokkaita pähkinöitä, vaativat näköjään järjenvastaisiin siirtoihin tottumista. Löytyykö varastosta lisempää? Vai onko aika perustaa erillinen Henryn MATtinurkka?

Gagarin (nimimerkki)

#44:
Piti oikein ottaa lauta ja nappulat käyttöön. Yritin vain päässäni (siis päissäni) ratkoa, mutta ylivoimaiselta tuntui. Tuo Dxf3 on niin absurdi veto, ettei sitä kukaan viisas voi edes kuvitella (siis ainoastaan älykäs). Lienevätkö elämänkin ongelmat samanlaisia - aina kun tuntuu, ettei ratkaisua ole, niin se on vain yhden siirron päässä?

MikkoAP (nimimerkki)

#37 Tuossahan esitetään asia ainoalla tavalla, jota pidetään hyväksyttävänä: vanha mies on vitsi.

Ihan eri meininki kuin nykyisessä puumahehkutuksessa.

Henry Laasanen

Tässä uusintana alkuperäisen postauksen lopussa esitetty väännelmä, jossa sukupuolet on vaihdettu keskenään. Voisitteko kuvitella, että tällainen miespuumia positiivisesti tarkasteleva teksti olisi Hesarissa?

Itseään selvästi nuorempia naisia tapailevat yli 40-vuotiaat miehet ovat tulleet Yhdysvalloissa jo niin yleiseksi ilmiöksi, että heille on keksitty oma nimi. Itsetietoinen, itsestään huolehtiva, itsenäinen – sellainen mies on puuma.

”Haluan tavata kauniin ja hyvätapaisen naisen, joka on minua nuorempi”, Jack määrittelee illan tavoitteen.

Jackille on helpotus, että puuma-miehistä on tullut trendi.

”Kun avioeroni jälkeen huomasin olevani kiinnostunut nuoremmista naisista, kyseenalaistin itseni. En halunnut tulla leimatuksi perverssiksi tai oudoksi”, Jack sanoo.

Jack työskentelee oikeudessa avustajana, ja hänellä on kaksi lasta sekä kolme lastenlasta. Hän erosi vanhemmasta vaimostaan muutamia vuosia sitten.

Nykyisin hän tapailee itseään kymmenisen vuotta nuorempia naisia.

”Olen ylpeä siitä, että olen löytänyt puuman itsessäni”, Jack sanoo.

Veli-Erkki (nimimerkki)

@48 eve: "Vanhojen miesten seksuaalisuus on vapautettu perimätiedon mukaan 6000 vuotta sitten"

Mikä perimätiedon? Miten se vapautuminen näkyy, kuin varttunut mies on irstailija, viagravetoinen lerppa, jos on vähänkään nuoremman naisen kanssa?

eve: "Voitte jäädä ratkomaan, kuinka paljon näiden miesten onnea on hehkutettu, ja onko ainoa tabu vain se, ettei mummo voi ottaa kolmikymppistä aviomiestä. Minä vapaudun nyt viikonlopun viettoon"

Minusta sinulla on eve ikävä asenne ongelma. Jätät ongelman, jonka näet vain sinä itse, muiden ratkottavaksi. Onko tuo sinun tapasi ratkaista ongelmia?

Ensiksikin voisit kertoa, missä listaamiesi miesten onnea on hehkutettu?

Mies.asia (nimimerkki)

Itse kysymys ikäeroon liittyvien yhteiskunnallisten asenteiden ja normien synnystä ja funktiosta on mielenkiintoinen. Henryn postauksen sävy on itsessään emansipatorinen, mutta se ei selitä itse yleistä negatiivista suhtautumista asenteiden tasolla.

Pari mahdollista tekijää:

(1) Egalitarismi. Naisten ja miesten erilaiset preferenssit johtavat siihen, että miesten status voi nousta iän myötä (asema, varallisuus, itseluottamus). Naisten keskeisin pariutumisresurssi on ulkonäkö ja nuoruus, eivätkä naiset arvosta miehissä yhtä paljon ulkonäköä.

Käytännössä tämä saattaisi helposti johtaa ilman egalitaristisia normeja siihen, että nuoret naiset pariutuisivat vanhojen miesten kanssa. Kuka jäisi ilman? Nuoret miehet, ja pariutumattomat nuoret miehet aiheuttavat yhteiskunnallista epävakautta.

Tämä selitys olisi hieman samantyyppinen tekijä kuin polygamian kielto: se ajaa kontrollipyrkimyksenä yleistä yhteiskunnallista etua ja lisää tasa-arvoa miesten välillä. Tämä vähentää ryhmä- ja yhteiskunnallisella tasolla konflikteja Janten lain tapaan.

(2) Romantiikka. Yhteiskunnan normien tasolta yksilötasolle siirryttäessä törmätään romanttisen rakkauden ideaaliin länsimaisessa muodossaan. Siihen ei välttämättä sovi vaihtosuhde, jossa vanhemman miehen resurssit suhteutetaan nuoren naisen seksuaalisuuteen. Iän suhteen korrektien suhteiden kanssa tätä ongelmaa ei tule, vaan kumppaneiden voi nähdä olevan samalla viivalla ja vaihtavan samanlaista (esim. romanttiset affektiot) samanlaiseen.

Mies.asia (nimimerkki)

Julkkikset / perusmiehet -jako on ihan relevantti tämän tarkastelun yhteydessä. Korkean statuksen yksilöille sallitaan muutenkin aivan erilaisia vapauksia käytöksen suhteen kuin tavallisille miehille.

Ylistetyt "puumanaiset" ovat tavallisia naisia. Tavallisia "puumamiehiä" ei kuitenkaan ylistetä Hesarissa; miehen erivapaudet täytyy lunastaa poikkeuksellisella menestyksellä ja statuksella.

Henry Laasanen

#44
"Usko näissä meinaa mennä. Mutta nerokkaita pähkinöitä, vaativat näköjään järjenvastaisiin siirtoihin tottumista. Löytyykö varastosta lisempää?"

Tehtävien periaate on usein se, että ratkaisut ovat mahdollisimman "järjenvaistaisia" ja "epäpelimäisiä".

Tässä ihan tavallinen 2. siirron matti, eli mikä on valkean ensimmäinen siirto?

http://www.apronus.com/chess/diagram-jpg.php?d=___...

Mies.asia (nimimerkki)

Tarkennus (2)-kohtaan "kumppaneiden voi nähdä olevan samalla viivalla ja vaihtavan samanlaista (esim. romanttiset affektiot) samanlaiseen" tarkoittaa ulkopuolisen tarkkailijan asemasta tarkasteltuna. En aseta kyseenalaiseksi itse romanttisten tunteiden aitoutta tai mahdollisuutta.

Vanha demari (nimimerkki)

Miestoimittaja kirjoitti paheksuvaan sävyyn jutun, jossa 30-vuotias nainen oli vietellyt 15-vuotiaan pojan. Kirjoitin toimittajalle, että jos minua olisi 15-vuotiaana joku 30-vuotias nainen yrittänyt vietellä, olisin ollut ikionnellinen. Toimittaja pyöritteli vastauksessaan, että samalla tavallahan se on laitonta kuin jos asetelmat olisivat päinvastoin. Niinhän se muodollisesti onkin, mutta yleinen paheksunta olisi aivan toista luokkaa.

Mies.asia (nimimerkki)

Markus, #17: "Näitä tiedostamattomia pariutumiseen liittyviä seikkoja. - - kuukautiskierron eri vaiheissa"

Nykyään e-pillerit vaikuttavat asiaan ja saattavat aiheuttaa biologiselta, lisääntymisen kannalta vääränlaisia pariutumisia. Arviot aviomiesehdokkaista vaihtelevat sen mukaan, käyttääkö nainen hormonaalista ehkäisyä vai ei. Kun nainen lopettaa ehkäisyn käytön, hän voi huomata, että onkin naimisissa vääränlaisen miehen kanssa. Immunologisen MHC-kompleksin diversiteetti kun on toivottavaa jälkeläisten kannalta. Ks. "How The Pill Could Ruin Your Life"

Kiinnostava tiedostamaton biologinen reaktio liittyy myös spermakilpailuun. Naisen keho osaa tehdä päätelmiä miesten spermasta ja valita omalta kannaltaan sopivamman luovuttajan. Sperman laatu voi siis olla suhteellista ja riippua naisen ja miehen geneettisestä yhteensopivuudesta. Ks. "All's Fair in Love and Sperm War." Bakerin kirja "Sperm Wars" on myös kiehtovaa ja suositeltavaa luettavaa.

Mies.asia (nimimerkki)

Kas, Jyväskylässä on tehty metsämyyrien polyandriasta ja spermakilpailusta väitöskirja:

"Useamman koiraan kanssa parittelu näyttää kuitenkin olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Ines Klemmen väitöskirjatutkimuksen aiheena oli selvittää, mitä hyötyä naaraalle on useamman koiraan kanssa parittelusta. Klemme osoitti tutkimuksessaan, että mitä useamman koiraan kanssa metsämyyränaaras parittelee yhden lisääntymiskerran aikana, sitä parempi on sen lisääntymistulos. - - Todennäköisin mekanismi havaitun tuloksen taustalla on spermakilpailu: useamman koiraan siittiöiden kilpajuoksussa paremmat voittavat, ja syntyvät pojat jatkavat tätä superlinjaa seuraavassa sukupolvessa."

Auria (nimimerkki)

#49: "Mikä perimätiedon? Miten se vapautuminen näkyy, kuin varttunut mies on irstailija, viagravetoinen lerppa, jos on vähänkään nuoremman naisen kanssa?"

Veli-Erkki, hei, ei KAIKKEA voi saada. "Luonnonvastaisen" toiminnan on syytäkin olla yhteisön silmissä edes naurettavaa. Näinhän sosiaalinen kontrolli toimii kaikissa yhteyksissä ihmisen hillitöntä luontoa hillitäkseen.

Päivän dailymail.co.uk kertoo puumailmiön olevan suorastaan vaarallista. Puumanaiset kuolevat nuorempina! Luulen että takana on osittain henkiset, tiedostamattomat paineet jotka naiselle tulee siitä että ryhtyy paljon itseään nuorempaan mieheen. Lisäksi todettiin ettei vanhempi nainen, toisin kuin vanhempi mies voi luottaa siihen että sairauden tullen nuorempi partneri hoitaisi häntä.
Että keskustellaan me vaan vanhojen miesten seksuaalisen vapauttamisen tarpeesta mutta pidetään suhteellisuudentaju myös mielessä.

brunologi (nimimerkki)

Shakista kiinnostuneille varoituksena, että seuraavassa kappaleessa on ratkaisu Henryn tehtävään.

NaistenSeksuaalinenValtaNaistenSeksuaalinenValtaNaistenSeksuaalinenValtaNaistenSeksuaalinen

ValtaNaistenSeksuaalinenValtaNaistenSeksuaalinenValtaTa8NaistenSeksuaalinenValtaNaistenSeksuaalinenValtaNaisten

SeksuaalinenValtaNaistenSeksuaalinenValtaNaistenSeksuaalinenValtaNaistenSeksuaalinenValta

brunologi (nimimerkki)

Ok, välilyöntien pois jättäminen kappaleesta = huono idea. Edellinen viestini levittää näköjään koko postauksen ja kommentit, joten Henryn poistanee sen, kunhan ehtii.

Henry Laasanen

Viimeisimmästä shakkitehtävästä sen verran, että kyseessä on ns. siirtopakko-alkuasema. Jos olisi mustan siirto, niin jokainen mustan siirto häviäisi heti. Kaikki valkean siirrot näyttävät kuitenkin purkavan mustan siirtopakon. Valkea kykenee kuitenkin luopumaan yhdestä mattiuhasta vaihtamalla sen toiseen (omituisen näköisen alkusiirron avulla), jolloin musta joutuu uuteen siirtopakko-asemaan.

Markus (nimimerkki)

#55 Mies.asia

Näinhän se on. Karkeesti sanottuna nainen ottaa huolehtivan miehen perheen elättäjäksi, mutta pettää ovulaation aikana ns. pahojen poikien kanssa. E-pillerit taas estää normaalin ovuloinnin ja näin jää "pahan pojan" geenit saamatta.

Gagarin (nimimerkki)

#52:
Mites olis Df7 ???

Henry Laasanen
Minä vaan (nimimerkki)

S24:n kommentteja on ihan turha vetää tähän mukaan. Ne "nuoret naiset", jotka yleensä heittää lokaa kun ovat oikeasti vanhoja naisia, jotka vaan esiintyy nuorina.

Minä vaan (nimimerkki)

S24:n kommentteja on ihan turha vetää tähän mukaan. Ne "nuoret naiset", jotka yleensä heittää lokaa kun ovat oikeasti vanhoja naisia, jotka vaan esiintyy nuorina.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset