Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Huomaamaton feministinen bias

Feministinen bias on usein läsnä. Biasta voi olla vaikea huomata, ellei sitä erikseen osoiteta.

Kansliapäällikkö Ritva Viljanen kiinnittää huomiota lasten syrjäytymiseen sisäministeriön tulevaisuusblogin kirjoituksessa Kun pelastaa lapsen, pelastaa kokonaisen elämän: "Pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan tärkeä arvo on ajatus yhteisvastuusta, joka ulottuu kaikkiin yhteiskunnan jäseniin." Viljanen korostaa, että "Erityisesti maahanmuuttajalapset ja nuoret kokevat syrjäytymistä."

Sukupuolen Viljanen mainitsee vain korostaessaan 18-20-vuotiaiden miesten väkivaltaisuutta:
Nuorten väkivaltainen käyttäytyminen on lisääntynyt ja muuttunut suunnitelmallisemmaksi viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana. Erityisesti 18-20-vuotiaiden nuorten miesten väkivaltaisuus  kasvaa. Jokelan ja Kauhajoen murhien jälkeen on syytä pysähtyä ja kysyä, mitä tapahtuu suomalaisessa yhteiskunnassa. Miten voimme ennalta estää näitä tapahtumia? Suhtaudummeko väkivaltaan liian suvaitsevaisesti?
Viljanen jättää huomiotta, että suurin osa syrjäytyneistä on poikia ja miehiä. Väkivaltaisuus on eräs syrjäytymisen seuraus. Global Finland kertoo, että työttömyys ajaa nuoria miehiä väkivallan tielle. Syrjäytyneet nuoret miehet joutuvat rikollisjengien värvättäviksi ympäri maailman.

Viljanen jättää huomiotta myös viimeaikaiset tutkimukset, jotka kertovat, että tytöt lyövät poikia useammin seurustelusuhteessa ja että lähes puolet tytöistä käyttää väkivaltaa.

Suurin syrjäytymisuhan edessä oleva ryhmä on suomalaiset nuoret miehet. Taloussanomat kertoo, että työttömyys on nuoren miehen riivaaja.

Jos naisilla tai tytöillä on joku asia huonommin, sukupuolinäkökulma uhriuteen huomioidaan ministeriöissä varmasti. Kun pojilla tai miehillä asia huonommin, heidät leimataan väkivaltaisiksi.

Ruotuväki-lehden artikkelissa Puolustusvoimat pyrkii tasa-arvoon Salla-Mari Rantanen kertoo kokemastaan tasa-arvosta armeijassa. Hänen mukaansa pojat ottavat tytöt vastaan vertaisinaan. Epäkohtakin löytyy:
Kokelas kokee, että lähes ainoa sukupuoliseen epätasa-arvoon viittaava seikka miesvaltaisessa armeijassa ovat pisteytykset erilaisissa liikuntasuorituksissa.

- Ei oteta huomioon, ettemme ole fyysisesti yhtä vahvoja kuin miehet, Rantanen hymähtää.
Jaahas. En tiennytkään, että sodassa on naisten sarja erikseen. Tasa-arvo-ongelma Rantaselle on se, että samoja standardeja sovelletaan miehiin ja naisiin. Luultavasti kasvatuksen feministinen bias on tehnyt Rantasen ajattelusta sellaisen, että naisille kuuluu automaattisesti hyvitys lajeissa, joissa heillä on huonommat lähtökohdat kuin miehillä.

Artikkelissa tasa-arvon asiantuntija Esa Janatuinen kertoo seuraavasta epäkohdasta:
Janatuinen sanoo, että kenties huomattavin sukupuolten tasa-arvoon liittyvä ongelma on ollut muutamissa varuskunnissa ilmennyt alatyylinen kielenkäyttö, joka on kohdistunut naisvarusmiehiin tai maahanmuuttajiin. Tähän ovat syyllistyneet joko toiset varusmiehet tai henkilökunnan jäsenet.
Epäilemättä alatyylistä kielenkäyttöä kohdistuu naisiin tai maahanmuuttajiin. Kun minä olin armeijassa, niin naisia tai maahanmuuttajia ei ollut mukana, mutta koko armeija oli siitä huolimatta yhtä alatyyliä. Suomalainen heteroseksuaalinen mies ei kuitenkaan voi olla uhri minkäänlaiseen epätasa-arvoon, kohdistui häneen kuinka alatyylistä tekstiä tahansa.

Mitä feministisestä biaksesta seuraa? Se tuottaa miehiä syrjiviä käytäntöjä arkeen, kuten viime päivinä kohua herättänyt hätäkeskus-causti osoittaa. Ralf Sundin mielestä tapaus kertoo selvästi, kuinka vinoa väkivaltakeskustelu yhä on. Toinen sukupuoli on aina lähtökohtaisesti uhri, toinen tekijä. Feministinen väkivaltapropaganda on tuottanut yhteiskuntaan tilanteen, jossa miehiin kohdistuvaa väkivaltaa ei tunnisteta eikä siihen reagoida. Se estää miehiä hakemasta apua viranomaisilta ja kun poliisi kutsutaan paikalle perheväkivallassa, mies viedään automaattisesti putkaan.

Feministinen bias ei ole harmiton: se tuottaa huomaamattomasti yhä uusia miehiä syrjiviä käytäntöjä yhteiskuntaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (85 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Miksi naiset eivät ole jo ammoisina aikoina ottaneet sotimista itselleen naistensarjassa?

Horny (nimimerkki)

Olen törmännyt usein väitteeseen, että naisia suositaan armeijassa AUK ja RUK valinnoissa. Tätä on vaikea todistaa mitenkään, mutta olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteiteitä ja kokemuksia asiasta.

Auria (nimimerkki)

Päivä on taas saatu käyntiin.

Jorma (nimimerkki)

"Jaahas. En tiennytkään, että sodassa on naisten sarja erikseen."

Armeijassa on nykyisin tasa-arvo-ongelmana juuri se, että sinne menneet vapaaehtoisnaiset saavat osakseen erityiskohtelua. Kuntotesteissä yms. jokaisen on oltava aivan samalla viivalla, ihan siitä syystä, että sotatilanteessa naisille ei ole aikaa, eikä mahdollisuutta järjestää omaa sarjaansa.

"Kun minä olin armeijassa, niin naisia tai maahanmuuttajia ei ollut mukana, mutta koko armeija oli siitä huolimatta yhtä alatyyliä."

Näin juuri. Törkeyksiä, nimittelyä ja huutoa siellä sai kulla jatkuvasti, mutta suomalainen mies toki moisen kestää. Jotkut muut näemmä eivät.

Huomionarvoista tässä yhteydessä on, että ylipäällikkö Halonen nosti hirveän metelin jostain lapsellisesta kuittivihosta heti, kun ssellaisessa heitettiin läppää vapaaehtoisnaisista. Varusmiehiin kohdistuvana kyseinen käytäntö tai edes moninverroin pahempi simputus ei Halosta hetkauttanut pätkääkään.

2:"Olen törmännyt usein väitteeseen, että naisia suositaan armeijassa AUK ja RUK valinnoissa."

Vaikea kuvitella, että sellaisella miehellä, jonka kunto ei riitä täyspakkauksen kuljettamiseen metsäleireillä ja marsseilla olisi näihin kouluihin suuremmin asiaa, mutta naisten kohdalla tilanne on ihan toinen. Voi toki olla, että heidät vain halutaan mahdollisimman kauas tositoimista.

Dari-anne Suomalainen

Miesten pitää ryhtyä tutkimustyöhön ja kehittää itsellensä kahdunkasvatus geeni, voitte hävittää naiset ja koko ongelma on poissa.

Mutta oletteko te henkisesti valmiita kantamaan naisen taakan. Mitä niistä jälkeläisistä tulee ? Entäpä jos ne tuntevat itsensä tasa-arvottomiksi ja kääntyvät teitä vastaan.
No....elämä on taistelua ja olihan yritys ihan innovatiivinen, tosin sekin oli naisen, joten syytä lykkäämään sinne suuntaan, mutta kuka enään kuulee.

Naiset tanssivat pilven päällä keijukaistansseja ja keskustelevat henkeviä, kaikki murhe on poissa, kukaan ei halua palata kuuntelemaan.

Henry Laasanen

#5
"Miesten pitää ryhtyä tutkimustyöhön ja kehittää itsellensä kohdunkasvatus geeni, voitte hävittää naiset ja koko ongelma on poissa."

Miesten ongelma on yleensä naisten vähyydessä, ei liiallisuudessa. Naisten hävittäminen vain pahentaisi tilannetta. :-)

Dari-anne Suomalainen

6

Kuinka ihmeessä te selviäisitte, jos naisia olisi vielä enemmän ?

Ajattelen kauhulla sitä itkua ja parkua, joka silloin vallitsisi.

Parempi on kun hankkiudutte eroon koko ongelmasta ja keskitytte loppulliseen ratkaisuun.

Useimpien miesten mielestä lisäydinvoima tuo yhä kasvavaa hyvinvointia, joten keskittykää siihen. Aina se perhehelvetin ja etenkin feministit voittaa.
Ja lopulta päästään eroon koko kurjimuksesta nimeltä; ihmisen elämä maapallolla.
Miksi olla olemassa, kun on niin ikävää.

tutkija vihreästä ulottuvuudesta (nimimerkki)

Henkilöön menevä kommentti: kirjoitat pääasiallisesti erittäin hyvin, erittäin tärkeästä asiasta ja vieläpä ihailtavan letkeästi paikoin. Jatka samaan malliin!
Itse pöhöttyneen feministisessä propaganda yliopistossa töissä olevana saan nauttia painottuneesta diskurssiviidakosta ja aate-nepotismista täysin henkäyksin ja tähän mielipideilmastoon kirjoituksesi tuovat mukavia hengähdystaukoja.

No, ehkä joskus itsekkin aiheeseen voi päästä käsiksi tieteellisestikin... kun rahoituspäätökset ovat tulleet ja menetettävää on vähemmän, eikä enää tarvitse urakehityksen vuoksi vaijeta.

Auria (nimimerkki)

#7: olet asian ytimessä:)
Hetken kestää elämää, sekin synkkää ja ikävää..ainakin jos sen niin näkee.

bmad (nimimerkki)

Dariannen ajatukset ovat itsetuhoisia ja sukupuoliseen sodankäyntiin lietsovia.
Niillä ei ole mitään tekemistä hyvän tulevaisuuden luomisen kanssa, koska kaikki mitä voidaan hänen mukaansa saavuttaa on "konflikti".
Maailma, jossa tytöt ja pojat ei tule keskenään toimeen on hyvin keskenkasvuinen.
On esimerkkejä miehistä ja naisista, jotka tulevat toimeen yhdessä. Mutta Dariannen kaltaisista kakaroista ei ole kuin aseiden hinkkaamiseen. Tarkalleenottaen ei siihenkään. Dariannen paikka on vankilassa. Tai olisi jos hänellä oisi muutakin kuin sairas mielipide.

Dari-anne Suomalainen

9

Miehillä tuntuu olevan synkkää ja ikävää, johtuu varmaan siitä että sotia ei ole ollut pitkään aikaan.

Miesten pitäisi päästä sotaan uudistumaan. Ehkä elämälle löytyisi taas merkitystä ja tarkoitusta.

Dari-anne Suomalainen

10
Tottakai, mielipiteesi on naista syyllistävä, kuten blogistin jatkuva vuodatus.

Minä en ole elämään kyllästynyt, ikävystyttäviin miehiin kylläkin.

Mies.asia (nimimerkki)

Naistutkija Sari Irni on tehnyt väitöskirjan keski-ikäisten naisten sorrosta työpaikoilla, johon luultavasti tullaan puuttumaan valtiollisella hankkeella tai kahdella. Tässä tapauksessa feministinen bias luultavasti lähtee itse tutkimusalan ideologiasta.

YLE: "Keski-ikäiset naiset kiukkuisia työpaikoilla"

Henry Laasanen

#7
Dari-anne: "Kuinka ihmeessä te selviäisitte, jos naisia olisi vielä enemmän?

Ajattelen kauhulla sitä itkua ja parkua, joka silloin vallitsisi."

Tulossa on kirjoitus "sex ratiosta", eli miesten ja naisten lukumääräsuhteesta populaatiosta. Siitä selviää, että vähemmistönä oleva sukupuoli on itse asiassa paremmassa asemassa kuin enemmistösukupuoli.

Henry Laasanen

#8
"kirjoitat pääasiallisesti erittäin hyvin, erittäin tärkeästä asiasta ja vieläpä ihailtavan letkeästi paikoin. Jatka samaan malliin!"

Kiitoksia kannustuksesta. :-) Jotkut toiset tuntuvat olevan asiasta lähes päinvastaista mieltä... :-(

Nainen tasa-arvon puolesta (nimimerkki)

Dari-Anne, blogaajan "naisviha" on olemassa vain sinun korviesi välissä. Käsittämätöntä, että jaksat itse päivästä toiseen suoltaa miesvihamielistä tekstiäsi siitä, kuinka epäkohtia esiinnostava mies on "parkuja", joka "haluaa lopullisella ratkaisulla hankkiutua naisista eroon".
Häpeäisit vähän!

Feministinen bias näyttäytyy ensin Henkan bloggauksessa ja seuraavaksi Dari-Annen kommenteissa... (Toki voihan olla, että Dari-Anne on trolli, jonka tarkoitus on vain osoittaa feministisen ajattelun järjettömyys ja sokeus, mutta jostain syystä optimismini ei riitä tämän uskomiseen.)

Auria (nimimerkki)

#11: "Miehillä tuntuu olevan synkkää ja ikävää, johtuu varmaan siitä että sotia ei ole ollut pitkään aikaan."

Tässähän tämä "epämiellyttävä totuus". Osan Suomalaisista miehistä saa kiimaan vain liputuspäivät jolloin saa liputtaa veteraaneja, sodassa kaatuneita, sodassa kaatuneita veteraaneja, rollaattorilla kaatuneita ja Mannerheimia..and so on, you name it.Naisilla on Minna Canthin liputuspäivä 19.3. Kiitos sentään tästä.

#13: oletko eri mieltä asiasta? Kun kokenut ja työnsä hallitseva keski-ikäinen nainen kritisoi huonoja käytäntöjä työpaikalla hän on vaikertava vaihdevuotinen akka. Tämä on varmaan aika yleistä. Työyhteisöhän siinä menettää kun väheksyy työntekijän työpanosta ja koko yhteiskunta sitä myöden.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Juupajuu, taas tyypillinen nykynaisen mielipide - ainoa sukupuolten epätasa-arvoon viittaava seikka "vain toisen sukupuolen pakollisessa palkattomassa kansalaisvelvollisuustyössä v. 2010" on se, että jo muutenkin vapaaehtoisilla, etuoikeutetuilla naisilla on sentään tasa-arvoiset, sukupuolineutraalit pisteytykset liikuntasuorituksissa ??

-

Pieni muistutus tähän väliin:

EU LAIT
EY-tuomioistuin on määritellyt (päätös C-285/98 11.1.2000), että aseellinen palvelu on yhtä lailla sopivaa miehille ja naisille. Ja tässä päätöksessä ei siis olla vielä edes huomioitu naisille jo luonnostaankin sopivampaa siviilipalvelus vaihtoehtoa (esim. hoitoalalla vanhustenhoidon parissa - naisethan tulevan eläkepommin ovat luoneetkin).

SUOMEN TASA-ARVOLAKI
Suomessa Perustuslain 6 § 2 momentti sanoo: Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan SUKUPUOLEN, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, VAKAAMUKSEN, terveydentilan, MIELIPITEEN, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

SUOMEN PERUSTUSLAKI
Luvussa 2 on turvattu seuraava oikeus kaikille – YHDENVERTAISUUS ja SYRJIMÄTTÖMYYS lain edessä – ja tähän asiaan perustuu koko Suomen laki. Suomen pitäisi olla SUKUPUOLINEUTRAALI valtio.

SEKÄ SUOMEN NYKYINEN HALLITUSOHJELMA
“Miehillä ja naisilla on oltava yhtäläiset edellytykset kaikilla elämänalueilla.”

Mies.asia (nimimerkki)

Dari-anne Suomalainen, #5: "Miesten pitää ryhtyä tutkimustyöhön ja kehittää itsellensä kahdunkasvatus geeni"

Keinokohdut taitavat vielä olla melko kaukana tulevaisuudessa. Muualla maailmassa on kuitenkin mahdollista vuokrata kohtu ja hankkia munasoluja, mikäli mies haluaa yksin lapsia.

Aiheeseen liittyen: "Australialaistutkijan esittämän tuoreen väitteen mukaan 10 vuoden sisään tulee tapahtumaan muutos, jolloin pariskunnat eivät harrasta seksiä tehdäkseen lapsia, vaan käyttävät ensisijaisesti keinohedelmöitystä." Lapset tehdään kohta ilman seksiä.

"Ja lopulta päästään eroon koko kurjimuksesta nimeltä; ihmisen elämä maapallolla."

Antinatalismi on mielestäni hyvin perusteltu filosofinen kanta, joskin tuskin käytännöllinen tai suosittu.

"Tottakai, mielipiteesi on naista syyllistävä"

Monien naisten kohdalla syyllisyys ja syyllistäminen tuntuvat olevan vaikeita sanoja. Koska monet naiset inhoavat kaikenlaista vastuuta ja vastuunottoa?

Dari-anne Suomalainen

16

Klikali, kilikali, häpeä itse.

Jos nöyrä ja alistuva asenne tuottaa sinulle enemmän seksuaalisia kikseja, niin siitä vaan, apinatkin osaavat sen.

Mies.asia (nimimerkki)

"That’s right, women hate accountability and bearing the brunt of responsibility. Women like to be recognized as being capable of doing anything a man can. They like to be recognized as having the ability to be just as skilled as a man and worthy of the same rights and perks as a man. What they don’t like though is being required to share the same responsibilities and duties as a man, except when it’s convenient (which is why they want to join the military but don’t like the idea of, you know, going all commando on the front lines of combat)." The Rawness: The Myth of the Middle Class Alpha, Part 5 (koko feminismiä käsittelevä kirjoitus on lukemisen arvoinen).

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Hypähti eilinen keskustelu mieleen lukiessa Henryn tämän päivän avausta.

Hoitajien lakon aikaan ... Naisasialiitto Unionin ja lukuisten politiikkojen julkinen kanta oli että (ihmishenkien suojelemiseksi tehty) potilasturvalaki rikkoisi Euroopan ihmisoikeussopimuksen 4. artiklaa, joka kieltää orjuuden ja pakkotyön. Naishoitajia ei siis voi velvoittaa suojelemaan ihmisiä (ei edes palkkaa vasten ja oikeasti lukuisten suomalaisten henkien ollessa akuutissa vaarassa esim tehohoitoyksiköissä).

Miten siis silloin toinen sukupuoli voidaan velvoittaa jatkuvasti samassa valtiossa palkatta suojelemaan ihmisiä (myös esim juuri siviilipalvelumiehenä perushoitajan kaltaisissa töissä)?

-

"Feministien työnorjat nouskaa sorron yöstä"

Kai Kenties (nimimerkki)

Naistutkija Sari Irni kommentoi aamu-televisiossa, kuinka erityisesti naiset kokevat työpaikoilla ahdistusta, kun eivät voi olla "omia itsejään". Tietääkseni työnantaja ei ole velvollinen tarjoamaan työilmapiiriä, joka vastaa jokaisen kotiolosuhteita. En minä odota työnanajani pitävän siitä huolta, että voin olla töissä kuin kotonani. Minä, ja valtaosa kanssaihmisistä ymmärtävät, että ihmiset joutuvat muutenkin elämässään elämään erilaisissa rooleissa.

Naistutkija huomautti lopussa, että pahimman luokan ongelmaksi koettiin kahvipöytäkeskustelut, joissa vallitsee "hetero-oletus". Voi hyvä Luoja... Ei taas tätä...

On muuten merkillistä huomata, että erityisesti akateemisten naistutkijoiden taustaoletus työn tekemisestä (koskee erityisesti julkishallinnon työpaikkoja) lähtee siitä, että työpaikka on ihmisiä varten. Eli se sisältää sen harhan, että työntajalla olisi joukko velvollisuuksia: työpaikan pitää turvata vähemmistöjen oikeudet, työpaikan pitää harjoittaa tiettyä yhteiskuntapolitiikkaa jne. Ikään kuin työn tuottavuus olisi vain sivuseikka. Tämän vastaapooli on sitten arkielämän yksityinen sektori, jossa firman ensisijaisena tarkoituksena on tuottaa voittoa omistajille (ja sitä kautta jaettavaa yhteiskunnalle), ei harjoittaa vihervasemmistolaista yhteiskuntapolitiikkaa. Tämä tuntuu olevan feministien ja kaiken maailman Vesa Hackien vaikea ymmärtää. Eikös entinen työministeri Gronberg jossain vaiheessa möläyttänyt, että hän haluaisi velvoittaa yritykset teettämään selvityksen henkilöstöstään: kuinka paljon siellä on eri seksuaalisten suuntauksien edustajia, yksinhuoltajia, vammmaisia, eri uskontokuntaan kuuluvia jne. Ja yritysten henkilöstö pitäisi sitten jatkossa palkata siten, että "kaikki ovat edustettuja".

Eniten minua yhteiskunnassamme pelottavat nämä Vesa Hackin kaltaiset apostolit, joilla on meille "hyvä sanoma"...

Victor Dorca (nimimerkki)

Ex työministeri Gronberg ei tainnut tuntea tasa-arvolautakunnan kokoonpanoa. 14 naista, ei ainuttakaan mamua tai pyörätuolipotilasta, muslimia tai heteroa. Miehiäkö? Mitä ne ovat? Siitä huolimatta lautakunta tekee loistavaa, näkyvää, valtavan hienoa työtä! Kaikkihan me tunnemme ainakin yhden lautakunnan merkittävän, koko yhteiskuntaa ravisuttavan aikaansaannoksen? Vai tunnemmeko...?

Mies.asia (nimimerkki)

#23: haastattelu YLE Areenassa: Ykkösen aamu-tv: Ennakkoluulot ikääntyvien työntekijöiden rasitteena.

#17: en ole lukenut väitöskirjaa, mutta naistutkijan teoriatausta ja feministinen ideologia antaa olettaa, että suhtautuminen on tietynlaista. Käytössä on siis vain naisten sortoa näkevä sukupuolimonokkeli. Itse tutkimus voi mahdollisesti olla hyväkin omasta näkökulmastaan.

jeremias t (nimimerkki)

#20 Haha. Olet joko trolli tai sitten kaikki Henryn jutut menevät sinulta ohi oikealta ja vasemmalta. Kumpikin vaihtoehto lisää blogin kommenttiosastoon kaivattua viihteellisyyttä. Jatkakaa.

Dari-anne Suomalainen

19
" Monet naiset inhoavat vastuuta ja vastuunottoa".

Tuskin inhoavat, se on kasvatuksen ja uskonnollisen alistusmentaliteetin tulosta, On opetettu/ kasvatettu siihen, että naisen tulee olla nöyrä ja naisen elämän tarkoitus on miehen ja lasten hyvinvointi. Nainen on luonnostaan tyhmä, nainen ei osaa mitään, nainen ei ymmärrä mitään, naisella ei ole edes sielua.
Naisen pitää olla kiitollinen siitä, että saa palvella miestään se on Luojan luomistarkoitus ja hyvä suuunnitelma.

Paavali:
Kukin pysykään sillä paikalla mihin on syntynyt, oli sitten orja tai vapaa, ja nainen vaietkoon seurakunnassa, naisten ei kuulu aukoa päätänsä seurakuntakokouksissa. ( perhanan kristinoppi )

Uskomukset istuvat lujassa, orjuus oli muinoin luonnollinen asia. Kestää kauan ennenkuin ihmisen oikeustaju ( mielen evoluutio) hitaasti sykähtelee uuteen ymmärrykseen.
Ihmisellä ei ole oikeus alistaa ja kiduttaa ketään, ei edes eläimiä. Mies ja nainen eivät tule avioliitossa yhdeksi lihaksi, yhdeksi lihaksi ne tulevat vasta uudessa syntymässä, eli yhteisessä lapsessa.

Orjuus on loppunut, naisen orjuuden on myös aika loppua, lopuksi päästetään kaikki eläimet häkeistänsä ja .???...........ehditäänkö sinne asti ?

Dari-anne Suomalainen

26

Olet tyytyväinen kun luomme sinulle viihtyisyyttä, äläkä nimittele.

liikuntapisteytykset? (nimimerkki)

Hetkinen, kun minä kävin armeijan, miehille ja naisille oli eri kriteerit liikuntasuorituksissa, tämä päti sekä cooperiin, että lihaskuntotesteihin.

Googlatkaa vaikkapa cooperin testi, kiitettävän ja hyvän rajat määräytyvät AINA sukupuolen mukaan. Kuinka näin käsittämätöntä disinformaatiota voidaan taas levittää!

Forte (nimimerkki)

#20
Plaaplaaplaa...
Jos femi-siskojesi aatteiden lähetyssaarnaus ja täysin merkityksetön kääkätys tuottaa sinulle seksuaalisia kiksejä, niin ole hyvä vaan. Sen osaavat räkättirastaatkin.

Dari-anne, osaatko kertaakaan pysyä edes hieman aiheessa? Viestisi ovat täysin mitäänsanomattomia ivailuja, jotka tuntuvat kerta toisensa jälkeen osuvan omaan nilkkaan. Eikö argumentointi onnistu ilman hominemeja? No siinä tapauksessa blogi ei ole oikea paikka purkaa pahaa oloasi. Samanlaisia trolleja näkee jokaisella nettisivustolla tätä nykyä. Luuletko olevasi hauskakin, vai kenties nokkela?

Metsään menee niin että humisee.

Minä en ole - vieläkään - löytänyt Henryn blogista minkäänlaista naisvihaa tai edes virikettä siihen. Naisille tuntuu olevan tabu, että miehilläkin on ongelmia, joihin ei yksisilmäisen "tasa-arvo"politiikan vuoksi tartuta. Niitä ei haluta nähdä, vaikka kuinka hyvin niitä yritettäisiinkin esiin tuoda. Dari-anne on malliesimerkki tästä nykynaisten asenteesta.

Huvittavaa on, miten suomalaisen miehen pitäisi feministien mielestä olla herkempi ja tunteikkaampi, mutta sitten, kun samalla purkautuukin se "kaikki pitää kestää ilman vastaväitteitä" -muuri, niin ollaankin halveksumassa. Olisiko aika olla hieman rehellisempiä näiden asioiden suhteen?

Kuten tässä jossakin välissä täällä kommenttipalstalla lainattiinkin: "Jos naiset lakkaisivat makaamasta itsekeskeisten idioottien kanssa, miehet eivät enää olisi itsekeskeisiä idiootteja". Jos naiset pitäisivät pehmeistä ja väkivallattomista miehistä, niin tuskin mitään väkivaltaa miesten puolelta olisikaan. Mutta todellisuudessa asia on biologian oikeuttamana päinvastoin, joka nähdään esimerkiksi murhaajien kovasta kysynnästä parisuhdemarkkinoilla.

Ongelma tässä on se, että naiset yrittävät aina kieltää sen - siinä missä mies sanoo yleensä suoraan, mitä haluaa. Voihan sitä pitää jonkinasteisena tyhmyytenä, mutta ainakin itse arvostan rehellisyyttä ja suoraa puhetta.

Auria (nimimerkki)

#23-24: Ministerin nimi oli Tarja Cronberg, ei Gronberg.Pikkuasia mutta pisti silmään.Eipä ollut se terävin veitsi vihreiden lootassa..

Dari-anne Suomalainen

30

Arvostat rehellistä ja suoraa puhetta, no kiitos, sitä minä juurikin harrastan, on kiva saada kiitosta, vaikka kiertoteitse, tosin en minä kiitosta kaivannut enkä odottanut, joten sanotaan sille, että plaaplaa........sinun sanoin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Dari-anne Suomalainen (kommentti 7): "Kuinka ihmeessä te selviäisitte, jos naisia olisi vielä enemmän ?

Ajattelen kauhulla sitä itkua ja parkua, joka silloin vallitsisi."

Minä en ainakaan itkisi enkä parkuisi yhtään, jos olisin vaikkapa ainoa mies maailmassa. Tai no, ehkä siinä jo alkaisi kunto loppua. Joku sata naista yhtä miestä kohti -suhde voisi olla aikalailla ideaali. ;-)

bmad (nimimerkki)

"Jos nöyrä ja alistuva asenne tuottaa sinulle enemmän seksuaalisia kikseja, niin siitä vaan, apinatkin osaavat sen. "

Vastaavasti:

"Jokainen poika osaa pestä vessan ja hoitaa pihamaan, mutta vain armeijaan menemällä opit hinkkaamaan aseita."

Auria (nimimerkki)

#34: Viagra ja naisten orgasmin teeskentely kun on keksitty:)

Jorma (nimimerkki)

#31: "Kansanedustaja ehdottaa: Myös miehille turvakoteja"

Joo, miksei. Tämä on kuitenkin ongelmien jälkihoitoa, olennaisempaa olisi panostaa ennaltaehkäisyyn. Pitää tehdä kertakaikkiaan selväksi, ettei väkivaltaista käytöstä hyväksytä naisiltakaan. Miehiin ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa on ryhdyttävä vastustamaan aktiivisesti.

Myös naisten harjoittamaan henkiseen väkivaltaan on puututtava kovin ottein.

bmad (nimimerkki)

"Orjuus on loppunut, naisen orjuuden on myös aika loppua, "

Sisko, joka vuodattaa veljiensä verta voidakseen hyvin on orja, joten orjuus ei ole naisten taholta VIELÄKÄÄN loppunut. Naiset ovat edelleen, jos suoraan sanotaan, enimmäkseen umpityhmiä ja tulevat häviämään taistelunsa luonnossa. Voimat ovat lopulta kokonaan niiden naisten puolella, jotka arvostavat veljiään.

"lopuksi päästetään kaikki eläimet häkeistänsä ja .???………..ehditäänkö sinne asti ? "

Bmadin pyhästä kirjasta luku 229, "sisaren vala":

"Kun alkoi veljen seura borettaa päätin ostaa terästää
itseäni miesten huomiolla. Kohosin korkeuksiin ja samalla jalkovälissäni oleva reikä sai taivaallisen kiillon. Ymmärsin olevani arvokkaampi kuin oli annettu ymmärtää. Nyt miehet kulkevat ryömimällä ja lähestyvät minua vienosti. Minua ei mikään tuo takaisin veljeni luo, sillä minä vuodatan verta ja vuodan sitä itsekin jos sentinkin alas laskeudun".

Inex (nimimerkki)

Näinhän se on, ei osata oikein nähdä syy/seuraus suhdetta mitä tämä feminismi äärimmillään tuo tullessaan. Kyllä miehiä jaksetaan syytellä kaikesta. Onko kukaan muuten ajatellut sitä asiaa, että jotain miehiä voi ihan aidosti vituttaa se, että armeijaan tulee naisia into piukeena vapaaehtoisesti jotain todistelemaan meille miehille, kun taas miehiä koko laitos ei voisi vähempää kiinnostaa ja se on vain yksi pakkopulla muiden joukossa josta pitää päästä nopeasti pois, tämä aiheuttaa myös skismaa että se on näille vapaaehtoinen.

Trapetsi (nimimerkki)

Naisvallan ongelma on loputon höösäys.

Naiset haluavat holhota kaikkea ja joka asialle pitää olla jokin sääntö tai määräys tai laki tai valvonta. Tällä tavalla käytetään ns."äitivaltaa".

Monet naiset ovat niin tyystin sisäistäneet tämän vallankäytön muodon, etteivät itse edes tajua sitä. Valta naamioituu hyvyyden valekaapuun.

Huomasin sen jopa aiemmin istessäni. Jos isä oli lapsen kanssa, minulta ohjeita riitti. Sen uskominen ja ymmärtäminen, että isä keksii lapsen kanssa omaa tekemista ja tulee omalla tavallaan toimeen, otti aikansa.

Ei se nyt maailmaa kaada, jos on puuroa rinnuksilla, mutta keinu viuhuu kovaa ja ilon kirkuna kaikaa puistossa. Ei sekään ole niin väliä, jos toisessa kädessä on vihreä ja toisessa punainen tumppu, jos pulkkamäestä tullaan posket hehkuen jne..

Huomasin tämän vallankäytön eritysen selvästi naisomaisen viime vuosina, kun vanhuus yleensä korostaa luonteenpiirteita ja riisuu ihmistä. Omainen pyrki keksimään ratkaisun joka asiaan ja holhoamienn oli niin kuristavaa, että se ylsi jopa naapurin rouvan vaatteisiin. Hänen luonaan käynti oli aina valtava henkinen ponnistus. No, nyt hän on poissa, mutta tämä vain esimerkkinä.

Nimitys "kukkahattutäti" ei ole tuulesta temmattu. Suuri osa naisvirkamiehistä, joiden kanssa olen asioinut ovat juuri tällä asenteella liikkellä. Äiti tietää kaiken. Itse näen niin, että ratkaisua pitäisi etsiä asiakkaan kanssa yhdessä asiakkaan lähtökohdista eikä pykäliä heiluttaen.

En myöskään tajua, että jossain pakolaiskeskuksessa on henkilökuntaa yhtä paljon kuin asiakkaita. Tarvitsevatko aikuiset terveet ihmiset moista holhoamista, kun sairaalan 30 potilaan vuodeosastolle riittää 2-3 hoitajaa yövuoroon?

Kyse, ei ole pelkästään siitä, että pitää ostaa isännän kalsarit( jota monet tekevät), vaan ihan siitä ideasta, että ihmiset osaavat ja löytävät ratkaisuja ihan itse. Ei aina tarvitse häntää peräänsä joka asiaan.

Tämä heijastuu myös miesasiaan omalla tavllaan. Luo tukahdutetun ilmapiirin koko yhteiskuntaan. Miehet hyvät: valtaa ei anneta, se pitää ottaa, varsinkin suhteessa äitiin / viranomais"äiteihin" jne..

Tomi (nimimerkki)

Darianna on keksinyt maailman suurimman olkiakan ja ei malta olla höpöttämästä siitä. Olkiakka on tietysti väite, että miehet yleensä ja Henry Laasanen erityisesti haluaisivat tappaa kaikki maailman naiset. Arvaa Darianna, ottaako ainutkaan terve ihminen maailmassa sinut tosissaan? Miltä tuntuu olla kylähullun maineessa?

Blogista tulee mieleen, että feministinen asenteellisuus (bias) on vaikuttanut "hätkeskuskaustiin" (vrt. holokausti) varmaankin aika vähän. Ei joku konstaapelinkörmy tarvitse feministejä kertomaan, minkälaisena raukkana hän pitää miestä, joka ei pärjää omalle vaimolleen.

Konstaapelimme tietoisuus on kyllä välillisesti feminismin vinouttama. Ilman jatkuvaa feminististäkin rummutusta miehistä tekijöinä ja naisista uhreina hän luultavasti olisi osannut ottaa avunpyynnön vakavammin. Ilman tuota rummutusta luultavasti koulutustilanteissa olisi nostettu esiin tämä ilmiselvä vaara vähätellä miesten hätää ja vastaavasti liioitella naisten.

Huolestuttavaa on, että kohta tällaisilla asenteilla varustetut körmyt velvoitetaan tutkimaan myös sellaiset perheväkivaltatapaukset, joissa kukaan ei tee rikosilmoitusta. Ei ole vaikea keksiä, kumpaa sukupuolta edustavat paskiaiset hyötyvät ja kumpaa sukupuolta edustavat viattomat kärsivät.

Jotta poliisitutkinta sujuisi mahdollisimman tasapuolisesti, yhdenkään poliisin ennakko-oletus ei saisi olla "heh, otatko vaimolta pataa". Tuon varmistamiseksi poliisille (ja syyttäjille) pitäisi järjestää mittavaa koulutusta. Yhteiskunnallisen ilmapiirin feminististyyppinen asenteellisuus taas taitaa varmistaa, että sellaista koulutusta ei järjestetä. Tai jos järjestetään, siinä korostetaan naisen uhriutta.

Kun vauhtiin pääsin, kerron vielä, että joidenkin miesasiamiesten asenteellisuus on myös häiritsevää. En tarkoita nyt niitä ilmiselviä tapauksia vaan sellaista aika valtavirtaista keskustelua, jossa esimerkiksi sosiobiologiaan vedoten esitetään stereotyyppisiä näkemyksiä naisten olemuksesta -- ja miestenkin.

En olisi kovin onnellinen sellaisessakaan yhteiskunnallisessa ilmapiirissä, jossa seksuaalisuutta käsitteellistettäisiin niin yksioikoisesti kuin täälläkin usein näkee tehtävän.

Paulus Kaita (nimimerkki)

Tasa-arvon pitäisi tarkoittaa täydellistä erityiskohtelun puutetta. Nykyfeministien ongelma on, että he luulevat tasa-arvon tarkoittavan erityiskohtelua, helpotuksia naisille kaikissa asioissa missä he pärjäävät huonommin kuin miehet. Ja luonnollisesti käänteinen tapaus, helpotukset miehille asioissa joissa heillä menee huonommin kuin naisilla, ei kelpaa.

Jos lainsäädäntö olisi todellisen tasavertainen, koko lakikirjasta ei löytyisi sanoja "mies" ja "nainen" eikä "isä" ja "äiti" vaan vain käsitteet "henkilö" ja "vanhempi". Asevelvollisuus olisi joko molemmille sukupuolille tai ei kummallekaan. Vanhempainvapaa olisi identtinen joko molemmille tai ei kummallekaan. Mitään kiintiöitä mihinkään suuntaan ei olisi.

Dari-anne Suomalainen

41

Ota vain ihan tosissasi. Ongelmat ovat sitä varten, että ne ratkaistaan. Minä esitin ratkaisumallin teidän pahoinvointiin, operaatio-olkinukke, akat avaruuteen äyskäröimästä.

On se nyt ihme, että valitetaan kaiken aikaa ja ongelmanratkaisut eivät kelpaa.

" Miltä tuntuu olla kylähullu".

Kiitos kysymästä meillä ei ole mies-nais-ongelmia, varmaan juuri siitä syystä, että välillä ollaan ihan hulluja. Elämä on hauskempaa.
Viisaudella on rajanasa, mutta hulluudella ei ole mitään rajoja, siksi se on oivallinen käyttöväline välillä.

Tomi (nimimerkki)

"Minä esitin ratkaisumallin teidän pahoinvointiin"

Kiitos vain huolenpidosta, mutta täällä menee oikein hyvin. Eikä tarvi teititellä. Sinusta minä kyllä olen hiukan huolestunut, kun on noita naistentappofantasioita, vihaa tihkuvia yleistyksiä miehistä sun muuta. Sanon ihan tosissani, että sinuun varmaankin kannattaisi keskustella ihan kasvotusten jonkun, ehkä ammattilaisen kanssa pahoinvoinnistasi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Dari-anne Suomalainen (kommentti 43): " Ongelmat ovat sitä varten, että ne ratkaistaan. Minä esitin ratkaisumallin teidän pahoinvointiin, operaatio-olkinukke, akat avaruuteen äyskäröimästä.

On se nyt ihme, että valitetaan kaiken aikaa ja ongelmanratkaisut eivät kelpaa."

Eiväthän ne kelpaa, jos ne eivät ole ratkaisuja esitettyihin ongelmiin. Henry Laasanen on selittänyt kahdesti asiallisesti (kommentit 6 & 14) ja minä kerran huumorin keinoin (kommentti 34), että miesten ongelma ei ole se, että naisia on yleensä olemassa tai, että heitä olisi liikaa.

Jos esimerkiksi jotakuta kiusataan koulussa, niin ratkaisuksi tuskin kelpaa se, että hän lopettaisi koulunkäynnin (koska ongelma ei ole se, että hän ylipäätään käy koulua tai kävisi koulua liikaa).

Dari-anne Suomalainen

45

Kuinka sekin voi olla naisten syy, jos heitä on liian vähän?

Pitäisikö naiset puolittaa, eli vyötäröstä kahtia.

Hiton mielenkiintoista olisi seurata poikia valintatilanteessa; Yläpää vai alapää.

Yläpää ihmettelee ja alapää astelee. Alapäässä on seksuaalinen vallankäyttä, ja yläpäässä henkinen väkivalta. Vaikea....vaikea... ei ratkea nyt minun keinoilla.

Voisihan puoliskoita aina naapurin kanssa vaihdella. Saisi vuoroviikoin vallankäyttöä ja vuoroin väkivaltaa.
Sekin siis ratkesi. Kylähulluna on helppo olla, ongelmat ratkeaa.

bmad (nimimerkki)

You won 1,000,000€.

Ei tuo Darianne kylähullun arvoa ansaitse. Perinteiset kylähullut ovat viisaita
ihmisiä, jotka ymmärtävät yhteisöään. Jo kun kylähullu kävelee ohitse päälle käy kylähullun raikas tuulahdus. Siitä on feminismi kaukana.
Ennemmin kutsuisin Laasasta kylähulluksi.

Mielipidepalsta Hs:ssä revittelee yhteiskunnan patoutumilla. On aika vähän syitä olettaa, etteikö miehet alkaisi vähitellen järjestäytyä, vaikkakin herrasmiehiltä ottaa vielä pitkään ymmärtää, etteivät ne naiset niin heikoilla olleetkaan.

Miehet alkavat kyllästyä naisten tyrannimaiseen vehkeilyyn,
mutta silti monet naiset Dariannen tavoin uskovat hallitsevansa naiskuntaa ja
miehiä jatkossakin "kanamaisella" onnen säännöstelyllään, kutsuen sitä naisen vapaudeksi. Rinnalle kehittyy joukko naisia, jotka rakastavat veljiään, ja ovat valmiit vaikka nukkumaan veljiensä vierellä, kutsuen sitä vapaudeksi ja täydelliseksi antautumiseksi dualistiselle maailmankaikeudelle.

Dari-anne Suomalainen

47

Näin naista pallotellaan, olet kylähullu, et ole kylähullu, olet olkinukke,
olet trolli, olet kanamainen, sitä ja tätä halventavaa.

Kun minä myöntelen, sekään ei käy ?

Outoa sakkia, ei ymmärrä.

Mies.asia (nimimerkki)

Huomattavaa ja tarkoituksellista feminististä biasta esiintyy vuosittain naistut... siis HY:n sukupuolentutkimuksen Vuoden Kristiina -valinnassa. 2007 palkinnon sai Tulva-lehti ja 2008 Sofi Oksanen.

Tänä vuonna palkinto meni tasa-arvoasiain neuvottelukunnan TANEn pääsihteerille. TANEn tasa-arvoiseen linjaan voi tutustua sitaatteja-sivulla.

HS: Vuoden Kristiinaksi pääsihteeri Hannele Varsa

Markus (nimimerkki)

Kävin armeijan -96, kun ensimmäiset naiset tuli armeijaan. Silloin ainakin oli eri kriteerit naisten ja miesten testeissä. Naisten ei myöskään tarvinnut täyspakkauksia kantaa. Myös hiukset sai olla pitkät. Kyllä armeijassa säännöt pitäisi olla samat sukupuolesta riippumatta.

Mikä siinä on, että kun puhutaan perhevapaista, niin miehille vaaditaan pakollista osuutta. Perusteena käytetään ettei vapaaehtoisuudella ole saatu tarpeeksi miehiä kotiin. Samalla logiikalla myös naiset pitäisi pakottaa armeijaan.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Sukupulineutraalissa ja tasa-arvoisessa ajassa on myös oikeutettua kysyä, että miksi naisille rakennettiin omat suihkut ja tuvat armeijaan?

Otetaanpa esimerkiksi Ruotsi (jossa siis on hyvin, hyvin samanlaiset tasa-arvolait, intiimiin yksityisyyteen liittyvät lait ja itsemääräämisoikeuteen liittyvät lait ym) mitä Suomessa:

http://www.mil.fi/ruotuvaki/index.dsp?action=read_...
"On parempi, että miehet ja naiset ovat samassa tuvassa. Silloin turhat jännitteet katoavat ja ollaan kuin siskot ja veljet. Eri tuvissa oleminen pitää välit vain jännittyneinä, perustelee Andersson ... Hän kummastelee, kuinka Suomessa miehet ja naiset osaavat metsässä toimia yhdessä, jos kasarmilla ollaan erillään ... Sotilaspoliisi Oskar Persson on samaa mieltä tyttöjen kanssa. Yhteiset tuvat ja suihkut ovat hänen mielestään luonnollista."

-

Toisaalta voidaan myös kysyä, että miksi miehet joutuvat nykysuomessa pakotettuna näyttelemään itseään kuukausia yhteissuihkuissa homoseksuaaleille (joita on nykytilastojen valossa 1-2 per tupa ... esim Teuvo Lomankin on sotilaspoliisi jne ...) - jos ei naisetkaan joudu tasa-arvoisesti samoihin suihkuihin miesten kanssa? Feministinen nykysuomi ikäänkuin pakottaa miehet homoseksuaalien silmänruaksi, mutta estää vastaavan heteroseksuaalisen käyttäytymisen?

Erikoiseksi asiasta tekee myös se, että pahimmilla rikollisillakin kuitenkin pitää olla uusien EU-lakien mukaan intiimiyksityisyys ja itsemääräämisoikeus eli oma suihku nykysuomessa.

-

"Ei oikeutta feministimaassa saa, ken itse sit ei hanki"

Auria (nimimerkki)

#46: Dari-anne, aivan nerokasta ja ennenkaikkea hauskaa analyysiä:)

bmad (nimimerkki)

Useimmat naiset HALUAVAT sexfeedata sotilaita tai sotilaallisia, kuuliaisia, sovinnaisia aivokääpämiehiä, jotka eivät kykene prosessoimaan naisten palvonnan määritelmää, vaan ovat valmiit urotekoihin sukupuolisten uskomusten vuoksi (eli nainen on uhri, joka tarvitsee kaiken tuen ja pelastuksen miesten voinnista riippumatta).

Maanpuolustuksen sijaan kannattaisi puhua naisenpuolustus velvollisuudesta.
Sitähän se pitkälti on. Ei Suomen armeija edes pysty vastaamaan suurvaltojen asettamiin sotilaallisiin haasteisiin, mikäli tänne päätetään todella murtautua.
Armeija on naisten hallitsema laitos kautta maailman, mutta se on saatu näyttämään miesten väliseltä tappelulta, jonka motivaattori olisi esim raha ja maa-alueet. Päämotiivi on naisten intressit.

Jari Kauppila (nimimerkki)

Dari-anne

Niin kauan, kuin Suomessa on vain miehiä koskeva asevelvollisuus, naiset saavat minun puolestani pitää päänsä kiinni tasa-arvoa koskevissa asioissa. Yritän kirjoittaa tämän jokaiseen naisten tasa-arvoblogikirjoitukseen, mutta nyt kyseessä onkin poikkeuksellisesti kommentti.

Synnytysargumentti on typerä - se ei ole pakollista, mutta se ei myöskään velvoita olemaan raskausaikana täysin eristyksissä muusta yhteiskunnasta.

Dari-anne Suomalainen

52

Kiitos Auria, hauskaksi se oli tarkoitettukin.

Tomi (nimimerkki)

Darra-anna on kuin telaketjufeministin parodia, joka heittelehtii kontroloimattomasti miesvihaa tihkuvista yleistyksistä henkilökohtaisuuksien kautta parkumaan, kun häntä naisena kohdellaan huonosti. Ja eikös kohta ilmesty toinen feministi, joka pitää sekoilua erinomaisena argumentaationa! Mutta ei siitä sen enempää.

Turun Sanomille ehdotan sen sijaan feministisestä asenteellisuudesta papukaijamerkkiä. Suomalaisia alle viisikymppisiä siis kuolee Albanian tahtiin. Lehden pääkirjoitus kuuluu kokonaisuudessaan:

Albanian tasoa Turun Sanomat 19.5 2010 02:31:08
Arvovaltaisen lääketieteellisen Lancet-julkaisun mukaan suomalaisten miesten kuolleisuus on albanialaisten tasoa. Keskimäärin 124 miestä tuhannesta menettää henkensä ennen kuin on täyttänyt 60 vuotta. Suomalaisnaisista vain 54 tuhannesta kuolee 15–60-vuotiaana. Ero on hätkähdyttävän iso, mutta selittävät tekijät tuttuakin tutumpia: ikäryhmän keski-ikäisten miesten kohtaloksi koituvat edelleen tapaturmat, väkivalta ja alkoholi.

Palkinto annetaan tyylikkäästä miesten huono-osaisuuden vähättelystä. Erityisesti muutaman rivin sijoittaminen tärkeämpien ja pidempien pääkirjoitusten (Kilpailussa matkustaja etusijalle, Työaikojen seurantaan järkeä) kainaloon ansaitsee maininnan. Myös muka traagisen aiheen selittäminen miesten omaksi ongelmaksi edustaa tyylikästä, tosin jo ehkä hiukan jo vanhahtavaa feminististä strategiaa. Ainoa miinus tulee siitä, että mainitut faktat on aivan liian helppo tarkistaa ja osoittaa vääräksi. On nimittäin äärimmäisen epätodennäköistä, että väkivalta voisi selittää kuolemista merkittävää osaa. Olisiko ollutkin parempi korvata luettelo yleisellä toteamuksella miesten typeryydestä? Yleisesti kiitämme päätoimittajan tinkimättömän säälimätöntä asennetta.

(Jos kirjoitus ihmetyttää, kerrottakoon, että TS:n päätoimittaja vaihtui juuri naiseksi.)

Inex (nimimerkki)

#56 Albanian tahtiin kuolee, hei haloo. No huh huh.

eeva-n (nimimerkki)

#41
" kerron vielä, että joidenkin miesasiamiesten asenteellisuus on myös häiritsevää. En tarkoita nyt niitä ilmiselviä tapauksia vaan sellaista aika valtavirtaista keskustelua, jossa esimerkiksi sosiobiologiaan vedoten esitetään stereotyyppisiä näkemyksiä naisten olemuksesta — ja miestenkin.

En olisi kovin onnellinen sellaisessakaan yhteiskunnallisessa ilmapiirissä, jossa seksuaalisuutta käsitteellistettäisiin niin yksioikoisesti kuin täälläkin usein näkee tehtävän."

Jokseenkin samoin olen reagoinut.

On toki ollut myös hyvinkin antavia ja avartaviakin kirjoituksia/keskusteluja.

Naama (nimimerkki)

Vaikka varmaan olen jossain sisimmässäni aina ollut "sisko" joka on pohjimmiltaan "veljensä" vahvuutta ihaillut ja heikkoutta rakastanut, on femokratian kovaääninen raakutus estänyt minuakin kuulemasta miehen puhetta - tähän asti.

Laasasen tykitys USblogistanissa on poistanut vaikkua korvistani: kun uutistenlukija Piia Pasanen luki taannoin uutista pommi-iskusta "jossa kuoli MYÖS naisia ja lapsia" mietin, eikö hän itsekin, uutisankkuri Tomi Einosen puoliso ja n. 3-vuotiaan (?) pojan äiti, mieti, miksi ihmeessä hänen täytyy nostaa esille siviilisurmista ensiksi NAISET. Pala nousi meikätytöllä kurkkuun. kyllä miehen kuolema on kuolema siinä missä lapsen tai naisenkin.

*****************************************************************
Joo. Kun katselee vähän ympärilleen, niin vaikuttaa kyllä siltä että katkerat (yleensä keski-ikäiset ja sitä vanhemmat) seksuaalisen markkina-arvonsa menettäneet naiset tuppaavat olemaan erityisen sapekkaita kun ovat huomanneet "valttikorttinsa" kadonneen (?) ja yrittävät kostaa "menetyksensä" kollektiivisesti kaikille miessukupuoleen kuuluville.
Femokratian riemuvoitto on kun äidit periyttävät katkeruutensa tyttärilleen tai hapannaamat imeyttävät vihansa kaikkeen toimintaansa ja kaikkiin puheisiinsa.

.. ei mahda mitään, näin se vain näyttää menevän
:)

Käyttäjän petripartanen kuva
Petri Partanen

Feminiininen bias on lähes satavarmasti läsnä, kun maassamme päätetään tehdä jotain lapsille, naisille tai koko aikuisväestölle.

Kun oppii tuntemaan tämän biaksen, niin aluksi järkyttyy, kuinka suurta se on, ja kuinka ammattitaidotonta porukkaa toimittajat viimekädessä ovat tämän asian suhteen.

Victor Dorca (nimimerkki)

Miesasialiikkeen ilmestyttyä julkisuuteen feministit ovat taitavasti käyttäneet tiedottamisen kaksoisstandardia.
Vielä vähän aikaa sitten ja tarvittaessa nytkin, kun julkisuuteen ajetaan jotain naisten etuja parantavaa asiaa, feministit alkavat huutaa, että "fallokraatit vaikenevat tämänkin asian kuoliaaksi."
Kun miesasiamiehet ehdottavat jotain tehtäväksi myös miesten eteen femakot vetäytyvät kuoreensa kuin simpukat. Esimerkiksi Henryn asiallisiin kirjoituksiin ei tule johtavien feministien kommentteja. Sensijaan femakkoverkosto on järjestänyt jokaiselle tasa-arvoon keskittyvälle keskustelupalstalle trollin, joka taitavasti vie keskustelun sivuraiteelle.
Trolleista ei pitäisi provosoitua vaan antaa heidän kalkattaa yksikseen. Tälläkin palstalla näkyy moni menneen lankaan.

bmad (nimimerkki)

"Laasasen tykitys USblogistanissa on poistanut vaikkua korvistani: kun uutistenlukija Piia Pasanen luki taannoin uutista pommi-iskusta ”jossa kuoli MYÖS naisia ja lapsia” mietin, eikö hän itsekin, uutisankkuri Tomi Einosen puoliso ja n. 3-vuotiaan (?) pojan äiti, mieti, miksi ihmeessä hänen täytyy nostaa esille siviilisurmista ensiksi NAISET."

Media on niin totaalisen hukassa tasa-arvoasioiden suhteen, että se
saa todella alkaa lappamaan uudenlaista ohjelmamateriaalia (sitten
kun tämä feministinen aikakausi alkaa pikkuhiljaa väistyä). Pelkästään median mullistus tulee poistamaan työttömyyttä ja lisäämään elokuvien menekkiä roimasti. Naisia ja miehiä tulee arvostaa yhteiskunnassa yhtä paljon ja erilaiset miestyypit tulee kelpuuttaa elokuvahahmoiksi ja rakastajiksi.

Suunnilleen kaikki TV sarjat ja elokuvat ovat täynnä rasittavaa naisten jalustalle nostoa ja älyvapaata miesten uhraamista jonkun joutavanpäiväisesti käyttäytyvän blondin vuoksi. Arjen psykologinen vittuilu joutaa romukoppaan. Ihmisen ei tarvitse olla toiselleen susi.

On muistettava myös se tosiasia (ainakin tulevan maailmanjärjestyksen itsenäisyyspäivänä), että aikoinaan kun puolet miehistä hankkivat seksuaalisen tyydytyksen puhtaasti runkkaamalla itseään myös sotilaallinen käyttäytyminen oli naisten keskuudessa arvostettua ja johti helpommin seksuaaliaktiin, kuin
ujon miehen elely omana itsenään. :)

bmad (nimimerkki)

"Esimerkiksi Henryn asiallisiin kirjoituksiin ei tule johtavien feministien kommentteja. "

Feministien tulkinta maailmasta onkin se, että naisen pitäisi elää miehistä
erillään, jalustalla ja palvottuna. No, feministit eivät ole tuon palvonnan suhteen väärässä, koska luontaisesti sukupuolet (kuten myös sukupolvet, heh) osoittavat palvontaa toisiaan kohtaan. Miesten palvonta on kuitenkin feminismin myötä tukahtunut ja miesten hyvät puolet unohtuneet. Erilläänolo ei myöskään ole hyvästä, vaikka eroja onkin. Se on johtanut fasistisiin leireihin, joten miehillä on erilainen (kokonaisuutena kyseenalaisempi) arvostus, kuin naisilla.

eeva-n (nimimerkki)

Ammattitaidotonta, ehkä. Mutta paljon tehdään erityisemmin ajattelematta rutiininomaisesti.

Hyvä että näitä maskuliinisia/feminiinisia biakseja on tuotu esille.

Amerikoissa asuneena totean kuitenkin, että on arveluttavaa esitellä sikäläisiä tutkimuksia ikäänkuin ne koskisivat suoraan myös Suomen oloja. Meillä on ihan oma historia, joka on muokannut ihmisten välejä.
Miten nämä toisenlaisen kulttuurin tutkimukset ovat biasanneet kirjoittelua, keskustelua, on oma kysymyksensä.

jari (nimimerkki)

Kyllä näitä Henryn juttuja lukee mielellään. Toivon vain, että miesasiamiehet löytävät joku päivä tiensä polittiikkaan. Ainakin minun ääneni on varma.

eeva-n (nimimerkki)

Niin, #64 oli vastaus #60:lle

bmad (nimimerkki)

"Keskimäärin 124 miestä tuhannesta menettää henkensä ennen kuin on täyttänyt 60 vuotta. Suomalaisnaisista vain 54 tuhannesta kuolee 15–60-vuotiaana. Ero on hätkähdyttävän iso, mutta selittävät tekijät tuttuakin tutumpia: ikäryhmän keski-ikäisten miesten kohtaloksi koituvat edelleen tapaturmat, väkivalta ja alkoholi."

Joo. Useaakin (!) alle kuuskymppisen miehen poislähtöä voi pitää
lääkinnällisenä itsemurhana (sikäli kun tupakan ja alkoholin jatkuva käyttö on rinnastettavissa lääkintäriippuvuuteen). Liene jos on vajonnut syvään niin monasti mukavempi lähteä tätä epätoivoisesti ilmenevää maailmaa hitaasti katsellen, parempaa toivoen ja uusia pulloja ostellen, kuin tehdä jotain kivuliasta ja radikaalia, jonka taakse ei sisälly pienintäkään toivoa paremmasta, muutamaa onnen välähdystä. Tietenkään en väitä, että kaikki riippuvuudet olisi lähtöisin jostain ihmissuhdeongelmista tms. muitakin syitä on, ja ihminen jolla on ihmiset ympärillä voi hänkin olla riippuvainen esim. tupakasta.

Holhousvaltiollamme ei ole juurikaan intressejä puuttua siihen, jos joku
mies sepittää katuojasta noustuaan, että tässä sitä vähän juopotellaan kohti kuolemaa. Järkevässä yhteiskunnassa ihmiset ajattelisivat, että mitä helvettiä kyseinen kaveri yrittää selittää. Tässä yhteiskunnassa ollaan kiinnostuneempia rikesakon kirjoittamisesta rennolle autoilijalle, kuin jostain ujon, heitteille jääneen miehen tekemästä itsemurhasta Ilmalan ratapihalla.

Victor Dorca (nimimerkki)

Eeva-n puhuu asiaa. Ulkomailla tehdyt tutkimukset (kun tutkitaan ihmisiä) eivät tosiaan aina päde meillä. Kannattaisi aina myös varmistua tutkimuksen maksajasta ja pohtia, kenen etuja lopputulos ajaa. Tulos saattaa joskus yllättää.
Toimittajat lätkivät tutkimuksia ja "tutkimuksia" lehtiin vain täyttääkseen tyhjän tilan, joka muutoin jäisi ilmoitusten väliin. Niitä tulee kansainvälisten uutistoimistojen kautta tarjolle päivittäin, eikä kukaan tarkista niiden oikeellisuutta.
Kun Suomessa joku tekee pätevän oloisen tutkimuksen vaikkapa naisten eurosta hänet haukutaan maan rakoon. Tulos kun ei ollut odotettu.
Tutkimuksen maailma yleensäkin on varsin mielenkiintoinen.

eeva-n (nimimerkki)

Lancet-juttu on mielenkiintoinen. Pitäisi löytää se alkuperäinen kirjoitus. Kuka on sen tehnyt juuri Suomen osalta?

eeva-n (nimimerkki)

#68
Eiköhän ole niin, että nämä median jatkuvalla syötöllä välittämät tutkimukset kuuluvat lähinnä ajanvietosastolle.
Kansa naureskelee niille ja toteaa, että jaha, ensi viikolla tutkimus tulee päinvastaiseen tulokseen. Jossain taustalla häämöttävät mainitsemasi rahoittajat.

Enemmän huolissani olen mm mainitusta Lancet-artikkelin tutkimuksesta.
Mielikuvia muokataan myös kansainvälisissä tieteellisissä julkaisuissa. Tekijät ja rahoittajat on hyvä tietää.

Victor Dorca (nimimerkki)

Taidat Eeva ( #70) olla oikeassa. Hupia ja viihdettähän monet tutkimukset ovat, varsinkin lehtien itsensä tekemät, milloin mistäkin joutavasta asiasta.
Itseäni naurattavat terveystutkimukset. Milloin sokeri tappaa, milloin suola, ja seuraavalla viikolla kehotetaan syömään kumpaakin. Kahvi on joko hengenvaarallista tai ikää lisäävää, riippuu siitä maksoiko tutkimuksen teefirma vai kahvipaahtimo. Kerran näin sellaisenkin tutkimustuloksen että tupakka ehkäisee dementiaa. Olut laihduttaa tai lihottaa riippuen siitä, tutkiko asiaa panimo vai viininitilallinen.
Oma lukunsa ovat sitten nämä rokotuskampanjat. Kuka muistaa enää lintuflunssaa? Tai tätä viimeisintä, jonka takia piti koko kansa rokottaa. Oliko se sikaflunssa vai mikä? Rokotetehdas kääri satojen miljoonien voitot eikä kukaan viitsi tutkia, onko koko piikityksellä merkitystä vai ei. Luotettiin vain sokeasti lääkefirman "tutkimukseen". Itse ajattelen, että flunssaan kuolee suunnilleen sama määrä joka vuosi, rokotettiin tai ei. Itse en ole piikkiä ottanut. Enkä ollut kertaakaan flunssassa.

Jari (nimimerkki)

Kuka luki tänään hesarin yleisönosastosta pahoinpidellyn miehen tarinan? Siinä oli kyllä esimerkkiä kyllikseen feminististisestä biaksesta. Kuten sekin mies sanoi, kun häntä pahoinpideltiin vaimon taholta, niin viranomaiset sulkivat silmänsä. Jos hän olisi ollut väkivallan tekijä vaimoaan kohtaan, niin viranomaiset olisivat olleet raivoissaan. Tämä on helppo uskoa. Elämme miesvihan ympäröiminä.

Henry Laasanen

Tässä HS-kirjoitus

Olen ottanut naiselta pataan puolustautumatta

Isä Länsi-Helsingistä

Viikon huonoimman vitsin takana oli se poliisi, joka oli ihmetellyt hätäkeskuksessa, ottaako soittaja naiselta pataan.

Moni mies voisi kyllä puolustautua, muttei kuitenkaan voi, koska tietää, että mustan silmän teettäminen rouvalle tai huulen halkaisu aiheuttaisivat takuuvarmasti lasten menetyksen kyseiselle riehujalle, kun ero lopulta saadaan.

Meidän lapsemme äiti riehui kotona teräase kourassaan, kun pienokainen ei vielä edes istunut. Minäkin soitin hälytyskeskukseen ja sain jopa sosiaalipäivystyksestä partion visiitille. Kun sitten kävimme yhdessä lastensuojelun juttusilla seuraavalla viikolla, kävi äiti heidän toimistollaan päälle kahdesti lyöden ja kerran potkien. Johtavan lastensuojeluvirkailijan raportissa on maininta, että "äiti huitaisee isää pari kertaa".

Hissimatkalla alas mäjähti nyrkki naamaan. Retkemme seuraava etappi oli neuvola, jossa mainitsin aiemmin saamastani nyrkiniskusta. Kommentti oli, että "eihän tuossa ole kuin punoitusta poskipäässä".

Olisivatko näiden tätien reaktiot olleet yhtä välinpitämättömiä, jos olisin isänä riehunut samaan tyyliin?

Ja varmaan arvaattekin, että sittemmin on tuomioistuin määrännyt lapsen äidin lähihuoltajaksi. Tätä samaa naisasia-asennetta huokuu näemmä jokainen, jonka pitäisi työssään ensisijaisesti ajaa lapsen etua.

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

Oletteko muuten nähneet telkkarista tuon Dominokeksi-mainoksen? Siinä mies ja nainen vääntävät keksiä ja kipailevat kummalle jää "kräämipuoli". Tietenkin se jää naiselle ja näinhän se vallitsevan kulttuurisen koodin mukaan pitää mennäkin. Isäukko on aina se tyhmä tumpelo joka jää toiseksi naiselle ja lapsille. On muuten jännää kuinka paljon tällainen triviaali / mukaviaton juttu kertoo kulttuurimme syvistä pohjavirtauksista.

Sitten vähän salaliittoteoriaa: mielestäni kaarina Hazard ja Jorma Ojaharju ovat yksi ja sama henkilö. Laittakaapas Hazardin tukka / peruuki Ojaharjulle niin huomaatte sen! Vai oletteko muka joskus nähneet kyseiset henkilöt yhdessä? Sama epäilys herää myös kun ajattelen Anita Hirvosta ja Juha Mujetta....

Victor Dorca (nimimerkki)

Minun ex-vaimoni lähti yllättäen kotoa toisen miehen matkaan. Viikon kuluttua hän meni naama mustelmille murjottuna poliisilaitokselle ja kertoi, että minä olin hakannut hänet. Sitten avioero vireille. Vaatimus oli, että minä lähden (omasta) asunnostani, maksan vaimolle runsaan kuukausirahan ja palkkaan hänelle kotiapulaisen, joka huolehtisi lapsesta.
Prosessi kesti puoli vuotta. Vaikka olin sitovasti todistanut, että vaimo oli hakattu muualla kuin kotona sosiaalitantta jankutti ja jankutti sitä, kuinka tärkeä äiti on lapselle. Todistelujani hän piti "epäilyttävinä". Toisin kuin raastuvanoikeus. Lopulta lapsi jäi minulle eikä äitiä juuri sen jälkeen näkynyt. Useinmiten hänellä oli "muita menoja" lapsen tapaamispäivinä.
Näitä tarinoitahan riittää. Mutta jos joku sellaisen kertoo, femakkolauma ulvoo heti, että uikuttaja, uikuttaja, valittava mies! Ei pysty edes puolustautumaan naisen edessä! Raukkis!

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/222679...

Uotila suomii hallituksen tasa-arvotyötä

– Sosiaali- ja terveysministeriössä toimivien tasa-arvoyksikön, tasa-arvovaltuutetun sekä tasa-arvoasiain neuvottelukunnan toimintamäärärahoja on leikattu keskimäärin huikeat 29 prosenttia tänä vuonna, hän sanoo.

Uotila pitää näitä kolmea viranomaisyksikköä välttämättöminä suomalaisen tasa-arvotyön kannalta.

-

Vai välttämättöminä "tasa-arvotyön" kannalta ... eiköhän se "tasa-arvotyö" jo olla nähty viime vuosien aikana ... koko yksiköt ollaan miehitetty telaketjufeministeillä ;-)

Valtiofeminismiltä ollaan nyt viety (miesten tekemiä verorahoja). Voi itku ja parku ;-)

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Kappas toinen uutinen kansan uutisissa? Puolikommunistit kun tekee uutisia, niin tämäkin uutinen oli näemmä jotenkin negatiiviseksi väännetty?
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/222772...

"Nykyisen nettisukupolven joukossa on kykyä ja motivoituneisuutta tietotekniikan eri osa-alueilla. Olisiko olemassa mahdollisuus kohdentaa varusmiesten osaamista myös uusien uhkien alueelle ja siten hyödyntää nuorisomme osaamista ja motivoituneisuutta.

–Voi olla, että ajatukseni ammutaan alas, mutta olkoon tämä esimerkki avoimesta keskustelusta ja uusista ajatuksista, Häkämies totesi.

Häkämiehen mukaan nykymallin mukainen asevelvollisuusjärjestelmä ja sen muuttaminen ovat matkalla tulevaan hallitusohjelmaan.

Uutta hallitusohjelmaa pohjustamaan Häkämies on asettanut työryhmän selvittämään asevelvollisuuden tulevaisuutta. Työryhmän puheenjohtajana toimii F-securen perustaja Risto Siilasmaa. Työryhmään kuuluvat myös muun muassa Ylen entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner sekä Marko Ahtisaari. Työryhmän varsinaisissa jäsenissä ei ole yhtäkään ammattiupseeria.

Häkämies on perustellut työryhmän värikästä kokoonpanoa sillä, että hän haluaa kuulla näkemyksiä, joita ei voi arvata ennalta. Siksi hän ei halunnut, että asevelvollisuuden selvittäminen jätettäisiin everstien ja kenraaleiden tutkittavaksi.

... muut asevelvollisuusjärjestelmien variaatiot kuten niin sanottu valikoiva asevelvollisuus ovat vahvasti mukana työryhmän selvitystyössä ...

Puheenvuorossaan Siilasmaa korosti lisäksi, että työryhmä selvittää myös nykyisen siviilipalvelusjärjestelmän kehittämistä.
Vaihtoehtona olisi siten myös niin sanottu Saksan malli, jossa siviilipalvelusmiehet toimisivat erilaisissa ”yhteiskunnan elintärkeiden tehtävien” kuten palo- ja pelastustoimen tai terveydenhuollon tukitehtävissä rauhan ja myös mahdollisen kriisin aikana.
Saksassa valtaosa ikäluokasta suorittaa tämäntyyppisen siviilipalveluksen ja vain vähemmistö perinteisen aseellisen varusmiespalveluksen."

-

Tekisi mieli ottaa piruuttaan kantaa ja sanoa, että kun porvarit nyt alkoivat muuttaa asevelvollisuuttamme jo jonkin aikaa sitten - niin (vasta) tuossa muutama kuukausi sitten kaikenmaailman SDP:lle tuli kauhea kiiree huutaa julkisuuteen (väistämättömän edessä), että "hei huomaatteko, juuri me haluamme muutoksia asevelvollisuuteen" (porvareitten asettama asevelvollisuuden muutosta ajava ryhmäkin oli jo ollut tällöin täydessä työssä puoli vuotta ...)

Tämä oli pakko todeta rehellisyyden nimissä. O Tempora O Mores.

Victor Dorca (nimimerkki)

Uutinen tältä päivältä:
Ruotsissa sukupuoli ja ulkonäkö näyttävät vaikuttavan rikoksista syytettyjen tuomioihin. Psykologisessa tutkimuksessa havaittiin, että hyvännäköisille naisille annettiin helpommin lyhyempiä tuomiota.
Ruotsi on tunnetusti tasa-arvon edelläkävijä koko maailmassa. Ja me tulemme kipin kapin perässä.

Vortac (nimimerkki)

"Jos naiset pitäisivät pehmeistä ja väkivallattomista miehistä, niin tuskin mitään väkivaltaa miesten puolelta olisikaan. Mutta todellisuudessa asia on biologian oikeuttamana päinvastoin, joka nähdään esimerkiksi murhaajien kovasta kysynnästä parisuhdemarkkinoilla."

'MIKÄ nähdään', eikä 'joka nähdään'.

Muuten olet kyllä oikeassa - naiset eivät varmasti rakasta mitään niin paljon kuin sitä näkyä, kun raavaiden urosten nyrkit iskoutuvat toistensa kasvoihin naisen puolesta/vuoksi/ansiosta.. kun kaksi miestä tappelee samasta naisesta, naisen silmät kiiluvat ja pöksyt kostuvat. Mitä enemmän verta ja väkivaltaa tirsuu, sitä vuolaammaksi käyvät naisen liikutuksen virrat niin kasvojen kuin alapään alueella.

- Vortac

Vortac (nimimerkki)

Täällä on ihmeen paljon oikeasti fiksun oloisia naisia kirjoittajina (olettaen, että he puhuvat totta jne.)..

Olemmeko näkemässä naisten heräämisen feministisestä harhasta näkemään todellisuuden oikeat kasvot? Tämä on jotenkin toivoa luovaa.. ehkäpä naistenkin kanssa voimme vihdoinkin saada kommunikaation toimimaan, kun he alkavat enenevässä määrin luopumaan feministisestä, sokeuttavast dogmasta ja sen ristiriidoista ja miesvihasta.

Ymmärrän, miten tällaisessa maailmassa hyvään pyrkivänkin naisen on erittäin vaikeata NÄHDÄ miesten ongelmia, tai ylipäätään sitä, että miehillä voi edes olla mitään ongelmia. Moni naispuolinen (tai no eihän heitä edes 'monta' ole vielä) miesaktivisti on kertonut samantapaista, surullista tarinaa siitä, miten paljon tarvittiin, että he havaitsivat kauhistuttavan totuuden miehistä, maailmasta, yhteiskunnasta ja etenkin miesaktiiveista; he ovatkin mukavaa porukkaa ja hyviä ihmisiä, jotka ovat kaiken kukkuraksi oikeassa..

Mukava joka tapauksessa nähdä naisia, jotka prosessoivat asioita järkevästi, ja ovat rehellisiä, mitä tulee heidän asenteisiinsa ja tekoihinsa! Tämä on virkistävää vaihtelua siihen ummehtuneeseen vastakkainasetteluun, josta olemme usein saaneet kärsiä.

Nämä järkevän oloiset naiset toimivat mainiona kontrastina sille femakka-troolarille, joka täällä koettaa epätoivoisesti kalastella reaktioita ihmisiltä, ja jota on niin helppo halveksua hänen silkan sekopäisyytensä ja ennalta-arvattavan miesvihaisen käytöksensä johdosta.

Te hyvät ja fiksut naiset, teikäläisten kaltaisten ihmisten kanssa voi jopa syntyä ihan mielekkäitä ja ymmärrystä molemminpuolisesti lisääviä keskusteluja, odotan sitä innolla!

- Vortac

bmad (nimimerkki)

Veli Vortac:"Olemmeko näkemässä naisten heräämisen feministisestä harhasta näkemään todellisuuden oikeat kasvot?"

Siltä näyttäisi veli Vortac. Mutta kuten olen kuuroille korville usein kertonut, feminismi on vielä niin syvällä, että tällaisten naisten kokonaismassa on maapallon väestössä vielä niin olematon, että hyvä jos saavat edes itsensä kangettua ulos femukusetuksen vaipasta. :)

Mutta havaitsin itsekin samaa liikehdintää. Vow. Eipä se minulle kuitenkaan ihan uutta ole.

Vortac (nimimerkki)

BMad, olen pahoillani, mutta en ole enää kirjoitteluyhteydessä kanssasi. Kannattaisi miettiä, ketä solvaa ja miten.

- Vortac

simpanssifilosofi (nimimerkki)

64: "Amerikoissa asuneena totean kuitenkin, että on arveluttavaa esitellä sikäläisiä tutkimuksia ikäänkuin ne koskisivat suoraan myös Suomen oloja. Meillä on ihan oma historia, joka on muokannut ihmisten välejä."

Tämä väite perustuu kuvitelmaan, että ihmisen käyttäytyminen olisi pelkkää kulttuurista perinnettä. Tällainen ajattelu edellyttää oletusta ihmisestä tyhjänä tauluna. Kaipa tällainen usko on lohdullista - salliihan se utopian, että "oikealla kasvatuksella" kaikista maailman ikävistä asioista päästäisiin eroon.

Valitettavasti ihmisen käyttäytyminen on pelkkää biologiaa. Ihmislajin peruskäyttäytyminen on samanlaista kaikkialla. Siksi kulttuuriuskovaisuus on turhaa ja jopa vahingollista, koska se johtaa vääriin johtopäätöksiin.

Varsinkin Lancet -lehden tutkimuksen lyttääminen tällä kulttuuriperustalla on aika erikoista, sillä eihän se edes paljastanut mitään uutta - olemme kai sentään kaikki jo hyvän olleet aikaa tietoisia siitä, että urokset kuolevat (meilläkin) naaraita paljon nuorempina.

Vortac (nimimerkki)

"Valitettavasti ihmisen käyttäytyminen on pelkkää biologiaa. Ihmislajin peruskäyttäytyminen on samanlaista kaikkialla. "

Tämä on ehkä väärä alusta käydä tämäntapaista väittelyä, mutta pakkohan tämä väitteesi on oikaista. Ihmisen käyttäytyminen ei suinkaan ole 'pelkkää biologiaa', muutenhan olisimme vaistojemme orjia, kuten eläimet. Söisimme aina kun on nälkä (emmekä voisi olla syömättä, jos ruokaa on näkyvillä ja meillä on nälkä), paskantaisimme heti kun suolistossa siltä tuntuu, jne.

Meidän käytöksemme perustuu persoonallisuuteemme, joka muovautuu monimutkaisten prosessien kautta, ja on pääpiirteissään kuitenkin juuri sellainen, kuin millaiseksi se on muovattu syntymän aikoihin. Synnymme siis tietynlaisen persoonan kanssa, jotta oppisimme tietynlaisia läksyjä elämässä.

Muutenhan kaikki olisivat tismalleen yhtä tempperamenttisia tai luonteeltaan rehellisiä/epärehellisiä/jne. Biologia ei voi tätä selittää. Jos väitteesi pitäisi paikkansa, rehellisten ihmisten lapset olisivat aina rehellisiä, epärehellisten epärehellisiä, jne.

Kasvatus ja kulttuuri vaikuttaa lähinnä siihen, miten paljon tätä persoonallisuutta, ja minkä uomien kautta se pääsee ja voi päästä ilmenemään, ja millä tavoin. Mutta ihmisen luonnetta ei juuri voi muuttaa kasvatuksella tai kulttuurilla; tulinen luonne on syntymästä kuolemaansa asti tulinen luonne, jne. Eikä sitä biologia määrää - lauhkeiden vanhempien lapsi voi olla vaikka miten tempperamenttinen luonne.

Ihmisen elämänsuunnitelma, karma, aiemmin koetut ruumiillistumiset (inkarnaatiot), astraalitasolla vietetty aika ja kokemukset - kaikki tämä ja monet muut seikat vaikuttavat siihen, millä tavalla ihminen lopulta tulee käyttäytymään. Siksi biologialla ei voida kovin tarkasti ennustaa ihmisten käytöstä. Tällainen voi onnistua ainoastaan pääpiirteissään, ja vain jos tiedetään, missä määrin ihminen pystyy vastustamaan fyysisen tason himojaan ja halujaan.

Alhaisimpien kehojensa orjat (joita on muuten hämmästyttävän suuri määrä tällä planeetalla) ovat toki tuolla selitykselläsikin jollakin tarkkuudella käytökseltään ennustettavissa, sillä he eivät ole vielä oppineet ihmisyyttä ihan täysin, vaan usein repsahtavat vaistomaiseen toimintaan (esim. naisten parinvalinta toimii hyvin eläimellisellä tasolla).

Ihmisen eläimellinen, fyysinen keho (eetterikehon kera) on impulsseiltaan hyvin voimakas, joten tavallaan on ymmärrettävää, että niin moni vaikuttaa ennemminkin kaksijalkaiselta puolieläimeltä kuin ihmiseltä. Kuitenkin tästä ihmisten yleisestä eläimellisyyteen antautumisesta huolimatta voimme tajuta, että ihmisen ei ole pakko totella biologisen kehonsa viettejä, kuten eläinten on.

Kun ihminen vastustaa biologiansa viettiä - esim. suuttuessaan ei vedäkään vinoilevaa naista tai miestä pataan, tai pidättelee vessahätäänsä saadakseen jonkin projektin hiukan valmiimmaksi - mikäs silloin ohjaa ihmisen käytöstä? Biologia selvästi ohjaa johonkin suuntaan, mutta jokin - se IHMINEN, joka ei ole biologiaa - vastustaa biologian lujaakin painetta!

Tällöin väitteesi 'ihmisten käyttäytyminen on pelkkää biologiaa' ei voi mitenkään pitää paikkaansa, ja täten se on kumottu.

- Vortac

bmad (nimimerkki)

#82/84

Biologialla ihmiselon selittäminen on aika koomista ja surullista.
Ei ihminen edes matki eläinkuntaa kaikessa suhteessa. Ihminen on eläinkunnan ja
jonkin korkeamman välikappale, ja hänellä on paljon mahdollisuuksia erottautua
synkästä todellisuudesta, joka viidakossa vallitsee. Esimerkiksi jo tekniikan kehittely ja kaupunkien rakentelu on jotain mitä porsaat ja koirat eivät tee. Jos ihminen on vastaava eläin, ei hänkään sellaista silloin tee. Ihminen rakentaa kaupunkeja, koska ei halua elää viidakossa.

No, olen kyllä pahoillani, en ole sinua halunnut solvata, koska olet
sen verran kehittynyt yksilö, ja itseäni fiksumpi monissa kymmenissä asioissa.
On tietenkin totta, että koen kohdallasi avarakatseisuuden puutetta osassa asioita, mutta ne eivät tälle palstalle erityisemmin kuulu, joten asia on sillä selvä. Jotkut esoteerisista keskusteluistamme olivat kyllä hauskoja ja antoisia. Kyllä sinä veljeni oet. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset