Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Älä kysy naisilta neuvoja naisteniskentään!

On hyvin kiistanalaista, ovatko miehet älykkäämpiä kuin naiset tai parempia fysiikassa kuin naiset. Yhdestä asiasta vallitsee pelimiespiireissä kuitenkin konsensus: naisten miehille antamat neuvot naisteniskennästä ovat luokattoman huonoja. Tilanne on jossain määrin paradoksaalinen, koska naisten jos kenenkään luulisi tietävän tien naisen sydämeen.

Ask.Men.com luettelee joitakin naisten usein antamia neuvoja, joita ei kannata ottaa tosissaan.
Ole vain oma itsesi!
Tämä on poliittisesti ja romanttisesti korrekti neuvo. Se on kuitenkin niin huono neuvo kuin neuvo voi olla. Naisettomat miehet ovat naisettomia juuri siksi, että he ovat olleet omia itseään. Pitäisi neuvoa päinvastoin: muuta itsesi naisille mieluisammaksi. Suuri osa miehistä on omina itsenään tylsiä tietokonetta näprääviä introverttejä tai mölyäviä lätkäjuntteja.
Ole kohtelias ja ystävällinen naisille!
Tämä on oikea resepti kaverimiehen rooliin halajaville, johon vain masokistimiehet pyrkivät. On totta, että naiset pitävät kohteliaista miehistä, eivätkä koe heitä seksuaalisena uhkana. Toisaalta (liian) ystävälliset miehet eivät myöskään herätä naisissa vastustamatonta himoa raahata mies kammarin puolelle. Tämä poliittisesti korrekti neuvo on oiva väline naisten inhimillisen kohtelun lisäämiseksi, mutta väärä neuvo naisten pikkuhousujen kostuttamiseksi. On olemassa paljon muita vastaavia naisten antamia lähes hyödyttömiä neuvoja:
Käy suihkussa, kampaa hiukset ja laita siistit vaatteet päälle!
Tämän neuvon ymmärtänee jokainen ensitreffeille menevä mies. Neuvo ei sinällään ole väärä, mutta se anna juuri mitään lisäarvoa. Neuvon alkuperä on luultavasti siinä logiikassa, että naiset näkevät paljon epäsiistejä ja pahanhajuisia miehiä ympärillään. Nuo miehet eivät kuitenkaan ole menossa ensitreffeille. On ihan sama, miltä mies näyttää arkitouhuissaan.

Yhden teorian mukaan naiset (toki) tietävät, millaisista miehistä he pitävät, mutta toisaalta naisilla ei ole hajuakaan, miten tuollaiseksi mieheksi tullaan. Hyvä vertaus asiasta on se, että "deittiohjeiden kysyminen naisilta on kuin ruuanlaittoohjeiden kysyminen ravintolakriitikolta". Kummalta kannattaa kysyä ohjeita ruuanlaittoon: Jamie Oliverilta vai ravintolakriitikolta?

Naisten antamat ohjeet ovat samankaltaisia kuin mitä ravintolakriitikko sanoisi ruuasta
a: Ole itsevarma, mutta älä ole liian itsevarma
a: Älä ylikeitä ruokaa, mutta älä kuitenkaan alikeitäkään sitä.

b: Sinun pitäisi leikata hiuksesi ja pukeutua kuuluisan suunnittelijan tekemiin vaatteisiin. Naiset pitävät siitä.

b: Intialainen ruoka on parasta. Tee sitä, niin et voi mennä vikaan.

c: Rakastan sitä, kun mies tekee minulle ihania asioita, kuten ostaa kukkia.

c: Kurkkusalaatti hampurilaisessa on paras osa.
Ylläesitetyt väittämät eivät sinällään ole vääriä, mutta ne ovat melko hyödyttömiä sille, joka haluaa osata tehdä hyvää ruokaa. Liian tosissaan otettuina ne voivat myös johtaa harhaan.

Kun nainen opettaa toista naista iskemään miehiä, se on Chuckin mukaan sama kuin kaksi jälkeenjäänyttä lasta opettaisivat toisiaan edistyneestä termodynamiikasta. "Näyttele vaikeasti saatavaa, älä mene liian lähelle miestä, kävele poispäin miehestä". Chuckin mukaan kissa ja hiiri leikki ei tehoa miehiin. Yksinkertaisempaa on vain iskeä tissit kiinni miehen nenään. Se on kaikki mitä miesten iskennästä tarvitsee tietää.

Miten miehiä isketään?/miten herkullista ruokaa valmistetaan?
d: no, sä menet baariin ja valitset miehistä sen, joka miellyttää eniten silmää.

d: no, sä menet ravintolaan ja tilaat sen, mikä näyttää herkulliselta.
Miksi naiset ovat huonoja antamaan iskentäohjeita? Bardamun mukaan syy piilee naisille tyypillisessä solipsismissa, joka saa naiset pyörimään omissa ajatuksissaan ja neurooseissaan ja sitten projisoimaan ne miehiin. Bardamun mukaan naiset Yhdysvalloissa kärsivät lähes poikeuksetta siitä harhakuvitelmasta, että miehet ovat kuten naiset, mitä tulee seksuaalisen attraktion herättämiseen. Uranaiset eivät ymmärrä, miksi miehet eivät kiinnostu heidän menestyksestään ja ylipainoiset naiset luulevat, että vertaisryhmän painostus saa miehet syrjimään heitä partnereina.

Joitakin miehiä kutsutaan pelimiehiksi, koska he ovat opetelleet, miten peliä pelataan. On olemassa valtava määrä pelimiesten oppaita, mutta ei ole olemassa pelinaisten oppaita. Kun miehiä pyörii ympärillä muutenkin, naisten pelitaidot eivät kehity - ainoastaan solipsismi vahvistuu.

Vieraantuminen pariutumismarkkinoiden lainalaisuuksista selittää myös sen, miksi markkina-arvoteoria iskee naisiin kuin moukari päähän. "Ihan älytön teoria!", sanoo ällistynyt nainen. Reaktio on sama kuin pilalle hemmotellulla lapsella, joka kuulee ensimmäistä kertaa, että joidenkin ihmisten on hankittava koulutus ja työpaikka kilpailluilla työmarkkinoilla. "Häh, ihan älytön tuo teoria työmarkkinoista! Iskä ja äiskä hankkii mulle kaiken!" Romantiikka on väline naisten suojelemiseksi kylmältä markkina-arvotodellisuudelta. Samalla tavalla lapsille annetaan ruusuinen kuva maailmasta näyttämällä Disneyn elokuvia.

Miehet joutuvat kohtaamaan kylmän pariutumismarkkinoiden todellisuuden, mikä ei jätä tilaa solipsismille tai harhakuvitelmille. Miehet ovat pakotettuja analysoimaan käyttäytymistään ja asenteitaan jo varhain. Siksi neuvoja naisten iskentään kannattaa kysyä miehiltä ja siksi miehet ymmärtävät intuitiivisesti, että markkina-arvoteoria pitää paikkansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (104 kommenttia)

Käyttäjän denkku kuva
Deniz Söderström

Törmäsin tähän teokseen jo toistakymmentä vuotta sitten:

http://420.thrashbarg.net/Vonkaa.pdf

Kirjoittajia en tunne, mutta päättelin aikoinaan, että tuotos on kirjoitettu poikaporukalla, krapulapäivän paatoksella. Viihteellistä luettavaa, mutta hauskinta omasta mielestäni on se, kuinka oikeassa voidaan olla, kun ilmaistaan asiat hieman "kieli poskella".

Hyviä lukuhetkiä!

Henry Laasanen

Tuo "Vonkaamisen perusteet" on tosiaan loistava opus. :-)

MikkoAP (nimimerkki)

"Kun nainen opettaa toista naista iskemään miehiä, se on Chuckin mukaan sama kuin kaksi jälkeenjäänyttä lasta opettaisivat toisiaan edistyneestä termodynamiikasta. ”Näyttele vaikeasti saatavaa, älä mene liian lähelle miestä, kävele poispäin miehestä”. Chuckin mukaan kissa ja hiiri leikki ei tehoa miehiin. Yksinkertaisempaa on vain iskeä tissit kiinni miehen nenään. Se on kaikki mitä miesten iskennästä tarvitsee tietää."

Minä olen lukenut F.Bardamun ja Chuch Rossin kirjoitukset jo aiemmin ja olen niiden kanssa samaa mieltä.

Vaikeasti saatavaa näytteleminen toimii vain, jos mies jo ennestään haluaa naista. Tällöin sen avulla nainen voi saada miehen näkemään enemmän vaivaa, mutta jos mies ei ennestään halunnut kyseistä naista, hän tuskin edes huomaa, että nainen näyttelee vaikeasti saatavaa.

Lisäksi, vaikka mies haluaisikin naista niin, jos nainen alkaa LIIAN vaikeaksi, mies lopettaa hänen piirittämisensä.

"Miten miehiä isketään?/miten herkullista ruokaa valmistetaan?

d: no, sä menet baariin ja valitset miehistä sen, joka miellyttää eniten silmää."

Näinhän se nuorilla, edes kohtuullisen näteillä naisilla menee. Miehet lähestyvät jatkuvasti, joten heidän ei miehen saadakseen tarvitse opetella pariutumismarkkinoiden realiteetteja.

Siinä vaiheessa, kun ikää on jo kertynyt eivätkä miehet enää piiritä, alkaakin ihmettely.

Tuolla blogosfäärissä käytetään tästä nimitystä " Wiley E. Coyote moment."

VeliSynkkä (nimimerkki)

Itse olen Jumalan armoton lellipoika, mut on aina isketty ja olen koko ikäni tarkkaillut asiaa ketkä saa TAKUUVARMASTI tuheroa ja ne on URHEILIJAKUNDIT!
Treenien jälkeen kun mä oon mennyt vaikka coachina kundien kanssa syömään, niin siinä on oikeestaan vaan kaks tapahtumaa:
1. Jänteviä, ryhdikkäitä, suihkunraikkaita HARTEIKKAITA JA ITSEVARMAN NÄKÖSIÄ JÄTKIÄ, JOILLA ON RINTALIHAKSET, PAMAHTAA SISÄLLE !
- KAIKKI valpastuu Jep !!!!!

2. Vertailu
Paikassa on jo notkumassa baarissa jotain kyssäniskasia vasemmistonyhveröitä tai muita velttohyppelöitä.
Kumman sä NAISENA ottasit; Tunaajamiehen vai URHEILIJAKUNDIN ?
JOO !
Sitäpaitsi COACH jokapuolella maailmaa istutetaan aina pöydän päähän jne ja paikan pelinaiset tai ainakin pitkähoikat töröhuulimisut katseelee " pappaa " sillä silmällä, jonka jälkeen tarvitsee vaan katseella tevehtiä ja se onkin sitten siinä.
Muutama sata kokemusta ihan vaan. Heheeeee... ;-)

VeliSynkkä
Lähes edustava puettuna :-)
Ja ai vittu kun OMAKEHU taas haisee ! Hyih !

Visitor (nimimerkki)

Näinkin voi käydä ;-)

"45-vuotias ruotsalaisnainen kutsui miehen työhuoneeseensa harjoittaakseen tämän kanssa seksiä. Hän käski miehen saapua välittömästi ja ryhtyä toimiin. Kun mies ei halunnut, nainen uhkasi tätä sanoen, että kieltäytymisellä voi olla vakavia seurauksia.

Mies on naisen alainen. Hän kieltäytyi seksiehdotuksista, mutta vainoaminen jatkui.

Erään kerran nainen soitti miehen kotiin puhuakseen seksistä. Toisen kerran hän soitti samasta aiheesta kesken konferenssin. Koska mies oli naisen alainen, naisen mielestä tämän piti tehdä niin kuin hän halusi."

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/93065-naisjohtaja...

Horny (nimimerkki)

Ei kannata unohtaa myöskään viihdyttävää Nick Straussia: http://plaza.fi/ellit/kulttuuri-ja-viihde/kulttuur...

Mies.asia (nimimerkki)
Henry Laasanen

Mystery Method on tosi hyvä teoreettinen opus:

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2009/04/mystery-m...

The Anti-Slut Defense

The word "slut" is a weapon women use against other women in an attempt to lower their competitors' perceived' perceived social value.

Women have a powerful interruption mechanism known to pickup artists as the anti-slut defense (ASD). Not only do women prefer to avoid having others perceive them as sluts, but they also want to avoid he discomfort of feeling like a slut. So a woman's highly calibrated ASD circuit acts as an interrupt mechanism to help her avoid this fate.

Be aware of others in proximity, as their presence alone may influence the behavior of the woman you are trying to kiss.

Plausible Deniability

A woman will rarely do anything during the pickup that makes her feel responsible for what may happen between the two of you. To whatever degree she feels responsible, her anti-slut defense will be activated.

Thus she has a need for plausible deniability. For example, if you were to say to her, "Hey, let's go back to my place and have sex," she would have to say no, even though she wanted to say yes, because saying yes would make her responsible for what is happening—which she can never be.

But if instead you were to say, "Hey, let's stop by my place on the way o that party; I have to show you my tropical fish," now she has an excuse and plausible deniability to stop by your place and then—oopsie!—-have sex with you. "One thing led to another..."

This is why serendipity is so romantic. After all, if it was meant to bethen how can it be her fault? Who is she to deny Fate?

Aapo (nimimerkki)

Tuo "näyttelen vaikeasti saatavaa" -taktiikka on selvästikin naista itseään varten eikä miehen saamiseksi. Nainen haluaa sellaisen miehen, joka on valmis näkemään vaivaa ja sietämään turhautumista hänen vuokseen. Vaikeasti saatavan näytteleminen ei siis auta naista saamaan miestä, mutta se auttaa naista varmistamaan, että mies vastaa naisen odotuksia.

VeliSynkkä (nimimerkki)

8. ## Mitä sitten tapahtui, että sinusta tuli Synkkä? Käänsikö Jumala selkänsä vaiko vain töröhuulet? ##

Ehheh ja HUH HUH Suakin EveTYTYSEMME !

Eikun se meni niin että oli yks YÖKESKUSTELU erään Suomen terävimmän Filosofin kanssa, se puhu ja mä kuuntelin.
Sit mä kysyin et " Miks Sä xxx oot aina niin SYNKKÄ ?
Niin XXX katto mua vähän väsyneesti ja sanot, et kuule VS, KAIKKI SUURET AJATTELIJAT ON SYNKKIÄ !

Joops eli Siis !
Mulla on nyt tää SYNKKÄ kausi ! Mä HARJOTTELEN !

Jossain vaiheessa kun tää SYNKKYYS alkaa sujuun ninku luontaisasti niin sit mä siirryn harjotteleen sitä AJATTELUA ! :-) Heheee....

VeliSynkkä
Muuten; Uudissana SYNKKÄ on tullu nykykieleen ja nykysuomen sanakirjaankin kuulemma mun nikistä.
Kun mulla on ollut erilaisia kolumneja ja postauksia yli 5000 kpl. viimevuosina.
Lähinnä Kauppalehdessä ja muissakin TALOUSlehdissä. KL stä mä sain sen IKUISUUSBANNIN kun KONEISTON ja muukin eliitti + yks Punanauta ei kestäny mun jokaviikoisia räävittömyyksiä !
Mä oon melkein kuuluisa ! Huhhelis puhhelis ! :-)) :-)

Sitäpaitsi ne on suunnittelemassa mulle ihan TVn Työelä - makasiiniohjelmaakin nimeltä PAHOLAISEN CASINO.
Se on oikein rekisteröitykin ja kaikke.
Sit musta tulee OIKEESTI KUULUISA JA HELVETINKOPPAVA ! Heh :-)

EP (nimimerkki)

Jo lähtökohtaisesti tilanne on absurdi. Kuka fiksu mies tarvitsee naiselta neuvoja iskemiseen? Jos taas ei ole fiksu, niin sellaista miestä nainen taas ei tarvitse.

Iskuohjeita kaipaavat ovat jo lähtökohtaisesti surkimuksia. Vetovoimaa joko on tai ei ole. Ei siinä auta sen kummemmin miesten kuin naistenkaan neuvot.

Jos miehellä ei ole sen vertaa persoonallisuutta ja luontaista vaistoa, että tekisi omana itsenään vaikutuksen, eikä sen vertaa älliä että oppisi jo nuorena kuinka käyttäytyä yhteiskunnassa (ja naisenkin seurassa), niin kyllä joutaa olla ilman. Amen.

Turhia pähkäilette blogi- ja kommenttikaupalla.

Jk. Saman voi tietenkin kääntää toisinpäinkin tasa-arvon nimissä, muuten saatte hepulin. Mutta se nyt vaan on niin, että nainen kuin nainen aina saa miehen - tai miestä - jos niin tahtoo, eikä ole liian kranttu. Ei mene tasan onnen lahjat, ei.

VilleR (nimimerkki)

Omat vanhempani ovat sitä ikäluokkaa, että seksuaalikasvatus kotona oli mallia "kyllä luonto tikanpojan puuhun ajaa". Isoveli (6 vuotta minua vanhempi) sitten opettikin enemmän. "Pikkuveljeni! Muista aina, että vanhassa repussa voi olla hyvätkin eväät! Ja toisekseen se, että monta hyvää pillua jää naimatta vain ruman naaman takia!" Eipä ole näillä neuvoilla tarvinnut ilman kärvistellä :) Pari kertaa ollut ihan komeakin mimmi kierroksessa, mukaan lukien nykyinen vaimoni.

Henry Laasanen

#12
"Jo lähtökohtaisesti tilanne on absurdi. Kuka fiksu mies tarvitsee naiselta neuvoja iskemiseen?"

David de Angelolla on aiheesta hyviä pointteja kirjoituksessa...

http://www.goofball.com/rants/women_dating_Smart_G...

The Ten Reasons Why HIGHLY INTELLIGENT Men Fail With Women... AND WHAT TO DO ABOUT IT...

I've been teaching men how to become more successful with women and dating for a several years now... and one "problem scenario" just keeps coming up OVER AND OVER... and OVER and OVER and OVER again...

...and it's really amazes me.

I'm going to refer to it as "The Genius Failure Paradox".

Inex (nimimerkki)

Tunnen myös paljon niitä miehiä jotka eivät jaksa pelata näitä pelejä eikä ne voisi vähempää kiinnostaa. Täysi välinpitämättömyys, eikä voisi vähempää kiinnostaa on myös hyvä tyyli saada naisia, tokihan jos haluaa aina mennä jonon jatkoksi poikailemaan baarin piiritetyintä naista niin siitä vaan, jokainen toki taplaa tyylillään, mutta heitetäänpä tähän lopuksi sellainen, että kyllä naisetkin voisivat saada parempia miehiä jos tekisivät rohkeammin alotteita, mutta kun tuntuu kelpaavan se kylän pahin pukki tai paskanpuhuja, onko sellainen mies sitten paras niin jokainen voi kysyä itseltään.

Tanssikenkä (nimimerkki)

Ehkäpä ns. naisten neuvot ovatkin evolutiivisesti muodostuneita ja alitajuisia toimintamalleja turvaamaan neuvon antajan, naisen, oma hyöty. Neuvot voivat antajalleen tietoisella tasolla olla vilpittömiä,mutta alitajuisesti "vilpillisiä". Saajalleen vahingollisina ne palvelevat "neuvojen" antajien intressejä keskimäääärin paremmin kuin saajien vastaavia.

Lasse Laaksonen (nimimerkki)

Osaisko joku neuvoa, miten voisi välttyä iskeviltä naisilta? Kun on luonnostaan komea ja älykäs, niin mitä voisi tehdä?

bmad (nimimerkki)

"Jk. Saman voi tietenkin kääntää toisinpäinkin tasa-arvon nimissä, muuten saatte hepulin. Mutta se nyt vaan on niin, että nainen kuin nainen aina saa miehen - tai miestä - jos niin tahtoo, eikä ole liian kranttu. Ei mene tasan onnen lahjat, ei. "

Mitä säkin tässä pelionnesta puhut? Naisilla on enemmän valtaa, koska naiset on tyhmempiä ja kivemmannäköisiä.

VeliSynkkä (nimimerkki)

17. ## Osaisko joku neuvoa, miten voisi välttyä iskeviltä naisilta? ##

1. Sanoa että olen varattu

2. Jos et ole niin sulje aivot ja anna HIMON VIEDÄ !
- Kyllä se aamulla on selvää haluuks lisää sitä samaa vai et !

VeliSynkkä
Entinen Naistenmies nykyinen Suuri Rakastaja !

bmad (nimimerkki)

"Osaisko joku neuvoa, miten voisi välttyä iskeviltä naisilta? Kun on luonnostaan komea ja älykäs, niin mitä voisi tehdä? "

a) Myy omistamasi rantatontti Espoossa
b) Lahjoita rahat Amnestylle ja Invalidiliitolle
c) Liity uikuttajien jatkoksi, Hakaniemen torilta löytyy nuorukaisia, joiden kanssa voit ihmetellä kun maailma on niin julma.
d) Pian tytöt huomaavat, ettei sinullakaan ole statusta.

Inex (nimimerkki)

Tuli mieleen että monesti naisten neuvot minkälainen miehen pitää olla ovat lähinnä skitsofreenisiä, pitää olla joku jakautunut persoona, joten minä olen ainakin ihan oma itseni jos ei kelpaa niin ketä kiinnostaa. Tokihan baarissa voi vetää jotain roolia sun muuta ja yhdenillanjutut ovat erikseen.

MikkoAP (nimimerkki)

#12"Jo lähtökohtaisesti tilanne on absurdi. Kuka fiksu mies tarvitsee naiselta neuvoja iskemiseen? Jos taas ei ole fiksu, niin sellaista miestä nainen taas ei tarvitse.

Iskuohjeita kaipaavat ovat jo lähtökohtaisesti surkimuksia. Vetovoimaa joko on tai ei ole. Ei siinä auta sen kummemmin miesten kuin naistenkaan neuvot."

Noissa jenkkiblogeissakin näkee tällaisia kommentteja naisilta. Ajatus siitä, ettei naismenestyksen määrä ole syntymän hetkellä määritelty, tai siitä, että vetovoimaa voisi hankkia näyttää olevan heille kauhistus.

Varmaankin johtuu siitä, ettei nuorten naisten tarvitsekaan sen kummemmin mitään ominaisuuksiaan kehittää, sillä heillä on luonnostaan kauneus ja nuoruus. Kun taas miesten täytyy HANKKIA statusta.

"Jos miehellä ei ole sen vertaa persoonallisuutta ja luontaista vaistoa, että tekisi omana itsenään vaikutuksen, eikä sen vertaa älliä että oppisi jo nuorena kuinka käyttäytyä yhteiskunnassa (ja naisenkin seurassa), niin kyllä joutaa olla ilman. Amen."

Monet työteliäät ja yhteiskunnan kannalta hyödylliset miehet jäävät ilman naismenestystä, kun taas nimenomaan ns. kovat karjut, jotka eivät osaa (tai halua) käyttäytyä yhteiskunnan kannalta edullisesti tekevät tosiaankin "omana itsenään" naisiin vaikutuksen.

Inex (nimimerkki)

#22 Kuvitteleeko naiset tosiaan noin lapsellisesti että joko on vetovoimaa tai ei, kyllähän se niin menee että pelimieheksi voi opetella eikä kaikista tule pelimiehiä hetkessä vaan sitä oppii elämän aikana miten tämä peli toimii ja myös kehittyy siinä.

Lasse Laaksonen (nimimerkki)

#19.
Toi varattu-juttu senkun lisää vettä myllyyn.

#20.
Köyhyyskään ei ole este, eikä myöskään ikä.

Mitä siis tehdä?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

MikkoAP (kommentti 22): "Ajatus siitä, ettei naismenestyksen määrä ole syntymän hetkellä määritelty, tai siitä, että vetovoimaa voisi hankkia näyttää olevan heille kauhistus."

Tietysti, koska opettelemalla hankittu vetovoima on tavallaan huijausta. Ei sitä vetovoimaisen roolia kuitenkaan jaksa loputtomiin vetää, vaan viimeistään sitten, kun parisuhde on vakiintunut ja arki alkaa, tulee miehestä jälleen se vetovoimaton oma itsensä. Opettelemalla hankitun vetovoiman takia naiset ovat vaarassa päätyä parisuhdemarkkinoilla vääriin valintoihin, joten on ihan luonnollista, että se on heille kauhistus.

Mies.asia (nimimerkki)

#25: "Tietysti, koska opettelemalla hankittu vetovoima on tavallaan huijausta."

"Fake it 'til you make it" on usein kuultu mantra; pikkuhiljaa opittu käyttäytyminen muuttuu sisäistetyksi.

Nk. relationship game on lisäksi oma alueensa, jossa vastaan tulee normaali betaisaatio.

Obsidian on kirjoittanut aiheesta pidemmän jutun Spearheadissa: Why Game & “Choice For Men” Elicits So Much Hate: "The reason why Game is reviled, and why “Roe For Men” elicits the ire of Women and Men alike, is very simple: Because it gives maximum options to a maximum number of Men."

EP (nimimerkki)

#22 Kuvitteleeko naiset tosiaan noin lapsellisesti että joko on vetovoimaa tai ei, kyllähän se niin menee että pelimieheksi voi opetella eikä kaikista tule pelimiehiä..."

Se on sillä lailla Inex, että mies ei voi sanoa onko jollakin miehellä naisen mielestä vetovoimaa vai ei. Vain nainen sen tietää. Toisiin naisiin puree tietysti toisenlainen tyyli kuin toisiin, joten siinä mielessä monella erilaisella tyypillä on kyllä tilaisuutensa, jopa pelimiehillä, heh heh. Pelimiehiin lankeavat yksinkertaiset tuksutiinat.

#22. Valitettavasti noin se on. Moni hyvä mies jää vaille huomiota. Mutta niin jää tapetinkukaksi moni hyvä nainenkin. Sillä kaikki naiset eivät suostu pelkiksi patjoiksi. Toiset suostuvat, kun ei ole valinnanvaraa mutta jonkinlaista lämpöä silti haluavat. Jälleen: tasan eivät käy onnen lahjat. Ihanteellisinta olisi, jos nk. hyvät ylijäämämiehet ja hyvät ylijäämänaiset kelpaisivat toinen toisilleen. Tai edes löytäisivät toisensa. Se on sattuman kauppaa.

MikkoAP (nimimerkki)

#27"Se on sillä lailla Inex, että mies ei voi sanoa onko jollakin miehellä naisen mielestä vetovoimaa vai ei. Vain nainen sen tietää. Toisiin naisiin puree tietysti toisenlainen tyyli kuin toisiin, joten siinä mielessä monella erilaisella tyypillä on kyllä tilaisuutensa, jopa pelimiehillä, heh heh. Pelimiehiin lankeavat yksinkertaiset tuksutiinat."

No eivät kaikki naisetkaan voi aina varmaksi sanoa, tunteeko joku toinen nainen vetoa johonkin mieheen.

Ja onhan olemassa yksi varma tapa, jolla mies voi tietää: katsomalla millaisille miehille naiset reitensä useimmin avaavat.

Pelimiehissä on kyse samasta asiasta kuin mainonnassa yleensä: tehokkaimin mainonnan vaikutus kohdistuu niihin, jotka kuvittelevat olevansa mainonnalle immuuneja.

#25"Ei sitä vetovoimaisen roolia kuitenkaan jaksa loputtomiin vetää, vaan viimeistään sitten, kun parisuhde on vakiintunut ja arki alkaa, tulee miehestä jälleen se vetovoimaton oma itsensä."

Niin, mutta tuo pätee käytännössä miltei kaikkiin miehiin. Silloin, kun pysyvä suhde on syntynyt, on mies jo käytännössä "saavutettu etu" naiselle ja menettänyt suuren osan viehätystään.

Ja toinen asia on sitten se, että usein ne miehet, joilla sitä pysyvämpää viehätystä on, ovat niitä, jotka kohtelevat naisia huonoiten ja sillä tavalla tuovat "jännitystä" arkeen.

Inex (nimimerkki)

#27 Höpöti höpö, tiedän paljon miehiä mitkä vetävät vain tiettyä roolia saadakseen naisen ja tämä on naisten mielestä sitä kuuluisaa vetovoimaa ja karismaa, monet naiset eivät edes tajua että heillä pelataan, vaan ihastuvat tähän mieheen. Karu totuus paljastuu sitten myöhemmin kun tämä mies on jo lähtenyt vetämään ja rannalle jää ruikuttamaan katkera nainen ja pelihän toimii myös toistenpäin ihan hyvin, jotkut käyttävät miehiä hyväkseen ties minkä takia. Mutta eihän kaikki halua samoja asioita ja olemme erilaisia, mutta tietty rooli ja peliliikkeet toimivat ihan loistavasti melkein kaikkiin naisiin me miehet olemmekin sitten vähän yksinkertaisempia ja meitä voi kusettaa aika helposti jos sattuu olemaan sinisilmäinen mies.

Yksi juttu mikä auttaa ainakin miehillä jos olet ihan ok näköinen, mutta lisäät siihen sen että olet todella sosiaalinen, avoin ja pystyt naurattamaan naisia eli huumorintajua löytyy tällä pääsee jo todella pitkälle, lisäksi tosi pelimiehet eivät mene koskaan baariin perseet olalla vaan ehkäpä muutaman juoneena tämä antaa jo todella ison etulyöntiaseman muihin miehiin verrattuna kun he toikkaroivat perskännissä ja käyttäytyvät kuin ääliöt.

Nihilisti (nimimerkki)

Tietysti ongelma tulee osaksi siinä ettei jenkki playereittein ohjeita voi ottaa ihan täysin kirjaimellisesti, jotkut asiat ovat kulttuurisidonnaisia, siksi evoluutiobiologia lähtökohta onkin (mielestäni) paras. Myös pitää oppia erottamaan tyyppinä nainen, toisiin toimii toiset kuin toisiin.

Suoratsanat (nimimerkki)

17 Lasse L.

"Osaisko joku neuvoa, miten voisi välttyä iskeviltä naisilta? Kun on luonnostaan komea ja älykäs, niin mitä voisi tehdä? "

Olemalla tietoinen siitä että on komea...

Inex (nimimerkki)

#32 Toi on muuten ihan totta tiedän näitä äijiä mitkä kuvittelevat kaikkien naisten haluavan heitä jos nainen hymyilee hänelle, totuus onkin sitten jo toinen.

MikkoAP (nimimerkki)

#32"Tämänkin blogin kommenteista voisi päätellä, että jos nainen esittää vaikeasti saatavaa, hän on iskemässä sinua. "

Mistä kommenteista tarkkaan ottaen?

Minä ainakin olen tietoinen, että sitä, että nainen on torjuva, koska haluaisi miehen painuvan h**vettiin ja se, kun nainen on torjuva, koska haluaisi miehen yrittävän kovemmin, on vaikea erottaa toisistaan.

Sanonpa vain, että miehen täytyy tuntea vetoa naista kohtaan alusta lähtien, jotta häntä kiinnostaisi ottaa selvää, kummasta on kyse.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Ihmettelen aina, kun tulee esiin tällaisia vertailuja ja jakoa naisiin ja miehiin. En itse ajattele koskaan asioita sen mukaan, onko sen takana mies vai nainen.

Molempia on hyvin paljon erilaisia. Ei ole olemassakaan mitään stereotypioita niistä asioista, että miten miehen ja miten naisen tulee milloinkin käyttäytyä.

Mun parhaat ystäväni ovat molemmat miehiä ja tulemme keskenään loistavasti toimeen. Saatan puhua heille ihan mistä asioista tahansa ja sama toisin päin.

Olen huomannut, että miehet ovat usein tunne-elämältään paljon herkempiä kuin monet naiset. Ja se on ihan hyvä asia.

Mukavaa kesän jatkoa ihan kaikille miehille ja naisille, jotka näitä blogeja lukevat:) :)

terv. Eeva

Inex (nimimerkki)

#35 Tottakai ystävät ja kaverit ovat sitten asia erikseen ja on hyviä tyyppejä olivatpa he miehiä tai naisia ei se sukupuolta monesti katso, mutta sitten on erikseen nämä naisten pokaamisjutut ja muut pelit mitä pelaillaan tuolla baareissa sun muualla, vaikeahan sitä välillä on selittää jos ihminen ei itse ole näitä pelejä joutunut pelaamaan tai on ollut pitkissä suhteissa melkeinpä aina, eikä ole harrastanut tuota sinkkuelämää sen kummemmin ja naistenhan nyt varsinkaan ei tarvitse miettiä näitä juttuja jos on ihan normaalin näköinen ja oloinen ihminen sillä aina tulee joku iskemään se on varmaa. Mies voi jäädä ilman naisseuraa vaikka tässä miehessä ei olisi yhtikäs mitään vikaa ja olisi kaikinpuolin ihan hyväkin mies, naiselle näin ei käy ikinä se on täysin varmaa.

Mies.asia (nimimerkki)

#32, #33: "Toi on muuten ihan totta tiedän näitä äijiä mitkä kuvittelevat kaikkien naisten haluavan heitä jos nainen hymyilee hänelle"

Miehet tosiaan tyypillisesti ylitulkitsevat naisten kiinnostusta, kun taas naiset ovat usein liikkeellä varovaisella "kaikki miehet ovat sikoja" -mentaliteetilla.

Mixed Signals: "The researchers discovered that men tended to overestimate women's sexual interest, while women underestimated men's willingness to commit."

Inex (nimimerkki)

Ja lisäänpä tähän vielä sen, että meillä miehillä ja naisilla on vain niin erilainen maailma, en tiedä ymmärtävätkö naiset välillä edes meitä miehiä yhtään sillä ei heidän tosiaan näitä pelejä sun muita tarvitse sen enempää ihmetellä, miesten täytyy oikeasti tehdä välillä ihan mukavasti töitä sen naisen eteen, varsinkin jos on ihan tasokas nainen, en tarkoita mitään pubiruusuja ja kyllähän tämä huomio naisille passaa, olisi vain niin mielenkiintoista jos nämä roolit olisivat joskus toisinpäin, lukea minkälaisia kommentteja tulee naisilta.

EP (nimimerkki)

#28. "No eivät kaikki naisetkaan voi aina varmaksi sanoa, tunteeko joku toinen nainen vetoa johonkin mieheen."

No en sitä tarkoittanutkaan, vaan että kukin nainen _itse_ tietää. (Toivottavasti.)

Edelleen #28: "Niin, mutta tuo pätee käytännössä miltei kaikkiin miehiin. Silloin, kun pysyvä suhde on syntynyt, on mies jo käytännössä ”saavutettu etu” naiselle ja menettänyt suuren osan viehätystään."

No on kyyninen suhtautumistapa parisuhteeseen! Et sitten ole kuullut rakkaudesta ja kiintymyksestä? Siitä, joka tulee rakastumisen jälkeen? Jos tätä kiintymystä ei ole, sitten ei kannata yhteen mennäkään.

Edelleen #28: "Ja toinen asia on sitten se, että usein ne miehet, joilla sitä pysyvämpää viehätystä on, ovat niitä, jotka kohtelevat naisia huonoiten ja sillä tavalla tuovat ”jännitystä” arkeen."

Riippuu naisesta. On tietysti olemassa myös masokistinaisia. Järkevä, terveen itsetunnon omaava naisihminen ei edes hankkiudu tällaisten miesten seuraan, saati muuta saman katon alle.

Tomi (nimimerkki)

Jos kävisikin ilmi, että naiset myös tuntevat Pelin säännöt tai edes tietäisivät pelaavansa peliä, jonka säännöt eivät ole ilmeiset, nämä analyysit, joita täällä harrastetaan, menettäisivät merkitystään aikalailla kokonaan. Silloinhan naisetkin, eivätkä pelkästään miehet, muuttelisivat strategiaansa vastaamaan kulloistakin tilannetta ja "vastapuolen" strategiaa. Siksi on ilmeisesti tarpeellista väittää, että naiset ovat täysin tietämättömiä Pelistä. Jonkun Greta Garbon tai Marilyn Monroen elokuvia kun katselee, väitteeseen on vaikea uskoa.

Mitä jäisi jäljelle näistä väitetyistä säännönmukaisuuksista, jos ja kun naisetkin Pelaavat? No, ei multa kannata kysyä ;-) mutta itse en tiedä muuta kuin sen, että naisen seksuaalinen halu on keksimäärin hiukan miehen halua vaimeampi. Luultavasti. Vai onko sekin vain osa Peliä?

Jos oletetaan, että miehen halu on selvästi voimakkaampi, se tosiaan antaa naiselle etulyöntiaseman satunnaisen seksin ja parisuhteen vallankäytön suhteen. Vastavoimana on sitten miehen etulyöntiasema tuossa usein mainitussa statuksessa ja sen mukanaan tuomassa maalisessa hyvässä. Nainen voi kieltää mieheltä seksin ja mies voi kieltää naiselta mainitun maallisen hyvän.

Kumpi on vahvemmilla vaatisi niin monimutkaisen analyysin, että sellaista ei nähdä koskaan. Siksi paras strategia lienee tehdä yhteistyötä.

Laasasen analyysi muuttuukin järkeväksi vasta sitten, kun mukaan otetaan alemman ja ylemmän tason miehiä eli jaetaan miehet luokkiin. ATM on se suuri häviäjä, koska häneltä kielletään seksi eikä hänellä myöskään ole statusta ja sen mukanaan tuomaa hyvää.

Jos ATM tämän tiedostaa ja haluaa parannuksen tilanteeseensa, hän muuttaa strategiaansa. Joskus tuntuu, että tämäkin strategiamuutoksen mahdollisuus haluttaisin kieltää, koska sekin uhkaa Pelin väitettyjä säännönmukaisuuksia tekemällä niistä ehdollisia suhteessa pelaajien päätöksiin.

Parisuhteiden markkina-arvoteoria on ihan kiinnostava, mutta sitä ei pitäisi mielestäni ottaa niin tosissaan kuin täällä monet tekee.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

# 38

Inex kommentoi:
26.5.2010 16.52

"Ja lisäänpä tähän vielä sen, että meillä miehillä ja naisilla on vain niin erilainen maailma, en tiedä ymmärtävätkö naiset välillä edes meitä miehiä yhtään sillä ei heidän tosiaan näitä pelejä sun muita tarvitse sen enempää ihmetellä, miesten täytyy oikeasti tehdä välillä ihan mukavasti töitä sen naisen eteen, varsinkin jos on ihan tasokas nainen, en tarkoita mitään pubiruusuja ja kyllähän tämä huomio naisille passaa, olisi vain niin mielenkiintoista jos nämä roolit olisivat joskus toisinpäin, lukea minkälaisia kommentteja tulee naisilta."

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Yleisesti ottaen kai naisilla ja miehillä ovat ihan eri maailmat....minulle täysin vieras ajatus.

Ymmärrän miehiä ja heidän juttujaan ihan kybällä. Se kai johtuu siitä, että olen aina liikkunut enemmän poikien kuin tyttöjen kanssa.

Jo pienenä olin aina isän mukana kaikissa jutuissa ja sain ohjata autoamme jossain pienillä hiekkateillä. Isä vei mua Eltsun ajoihin ja moniin jäärata-ajoihin, jotka olivat siihen aikaan suosittuja.

Lapsuuteni ja nuoruuteni ajan kuvioihin liittyi aina useita poikia ja sitten myöhemmin, kun aloin laulaa bänsissä, niin koko muu jengi, soittajat ja "hillujat" olivat miehiä/kundeja. ;)

Olen ollut paljon noissa musatouhuissa mukana ja oppinut sieltä todella hurtin äijähuumorin, jossa en jää toiseksi. 8)

Onhan perheeni miesvoittoinen, kaksi poikaa, aviomies ja Bono-koira. Brittikissa Ada on lisäkseni ainoa neitokainen tässä talossa.

Mä diggaan formuloita, olen monet kerran herännyt aamuyöllä katsomaan, kun uusi F1-vuosi on alkanut Melbornessa. Ralli kiinnostaa myös paljon.

Olin isän mukana usein kalastamassa, meri on tuttu elementti. Osaan ajaa venettä ja autokin on.

Inssi meni kertaheistosta aikanaan läpi, inssi totesi vaan lopuksi, että "olipa reipasta menoa."

Ja sitten vielä, nämä kaksi hyvää miespuolista ystävääni, saatamme joskus puhua jopa 3-4 tunnin puheluita, en uskoisi juttua riittävän niin kauaa, ellen ymmärtäisi heitä (=miehiä) yhtään:) :) ;) 8)

Että siinä minun mies-CV:ni.

terv. Eeva

MikkoAP (nimimerkki)

# 39"No on kyyninen suhtautumistapa parisuhteeseen! Et sitten ole kuullut rakkaudesta ja kiintymyksestä? Siitä, joka tulee rakastumisen jälkeen? Jos tätä kiintymystä ei ole, sitten ei kannata yhteen mennäkään."

Realistinen suhtautuminen. Kun katsoo avioliiton arvon romahdusta, erojen, joista useimmat hakee nainen * ja nykyistä pikasuhdemeininkiä, ei paljon romanttisille harhakuvitelmille jää sijaa.

Naiselle ei ole temppu eikä mikään ottaa ero miehestä, otta suurin osa tämän omaisuudesta ja estää miestä tapaamasta lapsiaan. Vain siksi, että on kyllästynyt tähän.

Ja toisaalta kun katsoo, millaisilla miehillä on paras naismenestys, niin huomaa nopeasti, että kohteliaisuus ja kiltteys kannattaa heittää romukoppaan.

*naiset siis pettävät yhtä usein kuin miehet ja samoin harjoittavat parisuhdeväkivaltaa, joten noilla ei naisten erointo selity.

Inex (nimimerkki)

#41 Toki, toki mutta tarkoitin nyt näitä parisuhdemarkkinoita ja sinkkutouhuja, kyllä se maailma nyt vaan on eri naisille ja miehille kun siitä baarin ovesta astut sisään tai lähdet kumppania itselle hakemaan:) Sitä ei välttämättä moni nainen jaksa ymmärtää, eikä heitä kiinnosta ja miksi kiinnostaisi, kyllähän minä sen tajuan.

EP (nimimerkki)

Pitääpä vähän puuttua omaan kommenttiini 39 kohdassa: No en sitä tarkoittanutkaan, vaan että kukin nainen _itse_ tietää. (Toivottavasti.)

Monissa tapauksissa olisi kyllä ihan hyvä jos nainen _ei_ tottelisikaan sitä tykövetoa mitä tuntee jotain tiettyä miestyyppiä kohtaan aina uudestaan ja uudestaan, vaan oppisi tykkäämään toisenlaisista, vaikka kilteimmistä. On naisia jotka oman menneisyytensä vuoksi psykologisista syistä retkahtavat aina "vääriin" tyyppeihin.

Paljon on kiinni siitä, minkälaiseen miestyyppiin leimautuu lapsena ja nuorena. Useimmiten hakeudutaan niiden seuraan, jotka tuntuvat jollain lailla tutuilta, ulkonäkönsä tai käytöksensä puolesta. Tämä johtaa usein tietenkin aivan vääränlaiseen seuraan.

Itse olen aina retkahtanut miehiin, jotka muistuttavat rakasta enoani, koska hän oli suuri idolini lapsena ja nuorena. Ihannemieheni. Myös serkkupoikani ovat erittäin vetovoimaisia silmissäni.

Jos ihminen saisi sokkona valita suuresta joukosta täysin vapaasti, kenen kanssa haluaisi elää, hän valitsisi vieraiden henkilöiden seasta vaistomaisesti ne, jotka muistuttavat itseä ja omia sukulaisia eniten. Useimmissa tapauksissa hän jopa valitsisi henkilön, jolla on mahdollisimman paljon samoja geenejä. Uskokaa pois. Katsokaa vaikka Wikipediasta

Genetic sexual attraction

”GSA may occur as a consequence of adoption, when the adopted children knowingly or unknowingly encounter biological relatives. Although this is a rare consequence of adoptive reunions, the large number of adoptive reunions in recent years means that a larger number of people (about half) are affected. If a sexual relationship is entered, it is known as incest, and may be distressing to both parties (see incest taboo). This phenomenon - siblings separated at birth and meeting only as adults and falling in incestuous love - is known in the folk epic, the Finnish national epic Kalevala and the tragic hero Kullervo.
GSA is rare between people raised together in early childhood, as most siblings, due to the Westermarck effect, have evolved to prevent incest.”

”Several factors may contribute to GSA. People commonly rank faces similar to their own as more attractive, trustworthy, etc. than average. Heredity produces substantial physical similarity between close relatives. However, Bereczkei (2004) attributes this in part to childhood imprimpting on the opposite-sex parent. Shared interests and personality traits are commonly considered desirable in a mate. The heritability of these qualities is a matter of great debate; to whatever extent they are heritable, they will tend to cluster in close relatives. In cases of parent-child attraction, the parent may recognize traits of their sometime mate in the child. Such reunions typically produce complex emotions in all involved.”

Eero (nimimerkki)

Mutta neuvoja naistenniskenttään voi kysyä.

Esim. mille korkeudelle verkko, vai laitetaanko ollenkaan.

Vortac (nimimerkki)

"lisäksi tosi pelimiehet eivät mene koskaan baariin perseet olalla vaan ehkäpä muutaman juoneena tämä antaa jo todella ison etulyöntiaseman muihin miehiin verrattuna kun he toikkaroivat perskännissä ja käyttäytyvät kuin ääliöt. "

Neil Straussin opetuksien mukaan, pelimies ei ota ollenkaan alkoholia, koska jo pienikin määrä hämärtää arviointikykyä ja huonontaa peliä, jne. Pelissä pitää olla skarppi.

Lisäksi, pelimies ei tarvitse alkoholia mihinkään..

Lähteeni on lähinnä Neil Straussin luentosarja-DVD, jossa hän juurta jaksain selittää asioita muutamalle hepulle, joita sitten opettaa kurssinomaisesti koko sarjan läpi, ja vie heitä 'kentälle' useaan otteeseen, ja nootittaa joitakuita alkoholin käytöstä, jne.

Lopussa nämä tyypit graduoituvat päteviksi PUA:iksi..

- Vortac

Vortac (nimimerkki)

"Tietysti ongelma tulee osaksi siinä ettei jenkki playereittein ohjeita voi ottaa ihan täysin kirjaimellisesti, jotkut asiat ovat kulttuurisidonnaisia, siksi evoluutiobiologia lähtökohta onkin (mielestäni) paras."

Tämä on väärä käsitys. Neil Strauss, eli Style (vai olisko nyt ollu Mystery, mutta muistaakseni jompikumpi) kertoi eräässä videossa juuri sitä, kuinka naiset ovat naisia KAIKKIALLA maailmassa, ja samat lainalaisuudet pätee suurimmaksi osaksi.

Voisitko mainita, mitkä asiat ovat mielestäsi tässä aiheessa kulttuurisidonnaisia, eivätkä päde siten suomessa?

Tokihan sosiaalinen elämä on suomessa erilaista, koska jenkeissä on tyypillisempää puhua ventovieraille muutenkin, ja siellähän on enemmän tällaista halipusi-käytäntöä, kun tavataan uusia ihmisiä pinnallisissa piireissä. Noh, ainakin hollywood-näyttelijöiden keskuudessa.. (-:

- Vortac

Armida Kannas

"Voisitko mainita, mitkä asiat ovat mielestäsi tässä aiheessa kulttuurisidonnaisia, eivätkä päde siten suomessa?"

Neil Straus itse kirjassaan toteaa, että pelimiehen tulee toimia toisin kuin muut miehet toimivat. Koska suomalaiset miehet toimivat olennaisesti eritavoin kuin vaikkapa amerikkalaiset tai italialaiset, myös toimivat iskustrategiat ovat erilaisia. Jenkeissä hyvännäköinen nainen päätyy innokkaiden iskuyritysten kohteeksi jatkuvasti, mikä pullistaa monien naisten itsetunnon sellaisiin mittoihin, että heidän iskemisensä on hyvin vaikeaa. Pelimies-kirjassa neuvotaan laskemaan heidän itsetuntoaan hetkellisesti niin sanottujen negausten avulla. Samalla pyritään erottumaan mielistelevien miesten massasta.

Suomessa hyvännäköisiäkään naisia ei kuitenkaan ympäröi mielistelevien miesten joukko vaan korkeintaan epäkohteliaiden humalaisten törppöjen muuri. Paras taktiikka pelimiehelle on tällöin olla selvinpäin ja kohtelias. Huomatkaa, että Pelimies-kirjassakaan epävarmaan naiseen ei käytetty negausta, koska se ei toimi.

A r m i d a
http://armidasound.blogspot.fi/

Inex (nimimerkki)

#46 Enpä ole tästä hemmosta koskaan kuullutkaan, kuulostaa ihan fiksulta kaverilta.

Mies.asia (nimimerkki)

Tomi, #40: "Jos kävisikin ilmi, että naiset myös tuntevat Pelin säännöt tai edes tietäisivät pelaavansa peliä, jonka säännöt eivät ole ilmeiset, nämä analyysit, joita täällä harrastetaan, menettäisivät merkitystään aikalailla kokonaan."

Oikeastaan sillä ei juurikaan merkitystä, kuinka tietoisia naiset ovat omista käyttäytymismalleistaan (esim. statustestit, nk. shit test) tai preferensseistään miesten suhtaan. Hehän vain arvostelevat miesten suoritukset ja valitsevat parhaan joillakin kriteereillä. Miehet pyrkivät täyttämään nämä kriteerit.

Käytännössä nollasummaisen pariutumispelin ollessa kyseessä saattaa olla, että rima nousee ajan kuluessa tai statuksen (jonka ei tarvitse olla sidottu materiaan, vaan tarkoittaa esim. asemaa dominanssihierarkiassa) määritelmä muuttuu.

Roissy: "As money becomes relatively less important at signaling male status, other criteria will emerge to take its place, such as looks, charm, thuggishness and…. wait for it…. game."

bmad (nimimerkki)

"Jos ihminen saisi sokkona valita suuresta joukosta täysin vapaasti, kenen kanssa haluaisi elää, hän valitsisi vieraiden henkilöiden seasta vaistomaisesti ne, jotka muistuttavat itseä ja omia sukulaisia eniten. "

Sukulaiset on taaksejäänyttä aikaa, ja turha tänne on toisten elettyä
elämää jäädä jäljentämään. Itse nautin suuresti, kun saan tehdä kaiken omalla tavallani ja viedä eteenpäin sukuni evoluutiota. Se mitä sukulaiseni ovat tehneet tai tekevät ei ole merkityksellistä, koska nyt MINÄ saan määrätä mihin sukuani viedään.

Naiset, joiden kanssa olen ollut ovat olleet kaukana omasta suvustani.

bmad (nimimerkki)

"Se on sillä lailla Inex, että mies ei voi sanoa onko jollakin miehellä naisen mielestä vetovoimaa vai ei. Vain nainen sen tietää."

TOTTA KAI SEN MIESKIN VOI TIETÄÄ.

"Jälleen: tasan eivät käy onnen lahjat. Ihanteellisinta olisi, jos nk. hyvät ylijäämämiehet ja hyvät ylijäämänaiset kelpaisivat toinen toisilleen. Tai edes löytäisivät toisensa. Se on sattuman kauppaa. "

Tämä on jälleen tätä rodunjalostusta. Pannaan juutalaiset hässimään toistensa kanssa. Jes.

bmad (nimimerkki)

"Karu totuus on se, että olet ymmärtänyt naiset väärin. Noin 40 prosenttia miehistä luulee, että jos (vieras) nainen on hänelle ystävällinen, tämä haluaa seksiä hänen kanssa."

Ei missään tapauksessa. Seksiä harrastetaan vaan modernien alfaurosten kanssa. Muut jätkät voi yrittää saada puoliväkisin. :-)

bmad (nimimerkki)

"Oikeastaan sillä ei juurikaan merkitystä, kuinka tietoisia naiset ovat omista käyttäytymismalleistaan (esim. statustestit, nk. shit test) tai preferensseistään miesten suhtaan. Hehän vain arvostelevat miesten suoritukset ja valitsevat parhaan joillakin kriteereillä. Miehet pyrkivät täyttämään nämä kriteerit."

Naisilla on arvostelun etulyöntiasema. Olipa nainen melkein
millainen lumppu tahansa hänellä on oikeus mittailla miehen miehekkyyttä. Sen sijaan miehen voi olla vaikea avoimesti arvostella naisen naisellisuutta, vaikka nainen muistuttaisi ulkonäöltä lahonnutta puunrunkoa, jolla on paksut silmälasit ja pahanhajuinen hengitys.

Vortac (nimimerkki)

Tuohon edelliseen jatkaisin vielä, että sikäli olet kyllä oikeassa, että parasta on ymmärtää koko naisten ajattelu-, ja toimintamekanismien syvimmät juuret ja tavat. Silloin osaa soveltaa helpommin tietoa mihin olosuhteisiin tahansa. Toisaalta, pelimieshän on PUA juuri siksi, että nimenomaan osaa soveltaa tietoaan ja improvisoida tilanteen mukaan. Ei sellanen olis PUA, joka häkeltyisi heti, kun vastapuoli sanoisikin jotain, jota PUA ei ole etukäteen tarkasti ennakoinut ja johon harjoitellut vastausta. Ihmiset ovat arvaamattomia, ja naiset vielä puolet arvaamattomampia kuin ihmiset. Siksipä kukaan ei opettelekaan mitään yksityiskohtaisia dialogeja tai muuta, vaan lähinnä harjoittelun ja kovan työn kautta opetellaan syvempi ymmärrys lainalaisuuksista ja naisen emootioiden omituisesta logiikasta, ja sitten opetellaan manipuloimaan naisen emootioita aina tilanteen mukaan. PUA-taitoihin kuuluukin olennaisena osana 'tilanteen lukeminen', tai 'naisen tunnetilan lukeminen ja testaaminen', ja niin edelleen..

Kuten Mystery on monta kertaa sanonut, Viettely ei ole Tiede, vaan Taide.. (olen tosin vähän eri mieltä käsitteestä 'venusian arts' ja rinnastuksesta käsitteeseen 'martial arts', koska eihän se ole 'martian arts'.. tonkin pitäis sit olla 'venusial arts' tms, hehe - toisekseen, martial arts on vilpitöntä itsensä kehittämistä, siinä missä PUA on vilpillistä devoluutiota kohti ajatusmaailmaa, jossa pillu on pääasia maailmankaikkeudessa, ja naisen säännöt ovat ukko ylijumala, ja kaikki on miehen vikaa, jne..)

Niinpä en varsinaisesti suosittele itsensä muovaamista PUA:ksi kenellekään; ei pillu, naiset tai seksi ole sen arvoista. Kuten joku tämän transformaation vaivalla läpikäynyt heppu totesi - 'there's no gold in the end of that rainbow'.. hän lopulta ei enää kyennytkään panemaan jotain hyvännäköistä naista, jonka kanssa olisi juuri alkanut hommiin, kun oivalsi, että miten tyhjää se lopulta on.

Toki tästä on havaittavaissa, että AFC->PUA-transformaatio voi toimia tienä henkiseen oivallukseen, niinkuin monikin ihmisen tavoittelema tomumuoto (kaikki muodot ovat väliaikaisia, ja siten kosmisesta perspektiivistä katsoen jo tomua), eli vanhalla terminologialla ilmaistuna.. Maya - ja sen liian kiihkeä tavoittelu ja haaliminen.

Kaikista miehistä ei kuitenkaan voi tulla lipeviä, energisiä ja mielenkiintoisuutta naisen silmissä hehkuvia Pick-Up-Artisteja.. monista ei vain ole siihen - ihmisten luonteet ovat erilaisia, kaikki eivät ole muokattavissa ihan minkälaisiksi tahansa. Toisekseen, vaivannäkö on niin suurta, että se on loppujen lopuksi nuorten miesten peli. Vanhemmat eivät ole enää niin paljon himojensa ja hormoniensa vietävissä, että jaksaisivat nähdä niin paljon vaivaa noin mitättömän 'palkinnon' toivossa.

Olen silti iloinen nähdessäni, että naisen seksuaaliselle vallalle on kehitetty toimiva vastamuoto, jonka avulla myös nörtimmät ja muuten ikuiset selibaatikot saavatkin nyt pimbeloozaa niiltä ylimielisiltä akoilta, jotka kuvittelevat, että heidän virtsansa on shampanjaa ja heidän hikensä parfyymia. On tavallaan tasapainottavaa nähdä, että ne tahot, jotka ovat kautta historian huijanneet miehiä (esim. kuihduttaen heitä 'ystävämiehinä' tai vieneet korkean statuksen miehiltä varat, omaisuuden, talon, jne.), joutuvatkin nyt huijatuksi ja antamaan sellaisten geenien päätyä vakoonsa, jotka eivät olisi sinne koskaan ilman Gamea päässeet lirvahtamaan.

Tämä on kai se todellisempi 'seksuaalinen revoluutio'..

- Vortac

Inex (nimimerkki)

#51"Luulen kuitenkin, että siinä on kyse pohjimmiltaan siitä, että jokainen haluaa tulla mieluummin isketyksi ja tehdä valinnan mihin suuntaan etenee, kuin iskeä itse ja tulla torjutuksi."

Ja naisille se vasta kova paikka onkin jos joutuu torjutuksi, miehille niin tuttua että ei jaksa kuin hymähtää ja vaihtaa maisemaa. Estääkö tämä pelko sitten naisia tekemään niitä alotteita useammin ja kuinka moni ei pelimies, mutta muuten hyvä mies jää naisilta saamatta tai huomaamatta tämän takia.

Tomi (nimimerkki)

"Voisitko mainita, mitkä asiat ovat mielestäsi tässä aiheessa kulttuurisidonnaisia, eivätkä päde siten suomessa? "

En tiedä asiasta, mutta jenkit itsekin jakavat maan eri kulttuureihin. Etelässä asuu southern bellejä ja New Yorkissa juutalaisia rääväsuita ja niin pois päin.

Mutta otetaan vaikka musta homeboy joka räppää
Bitches ain't shit but hoes and tricks
Lick on these nuts and suck the dick
Get the fuck out after you're done
And I hope in my ride to make a quick run

Kaikki varmaan myöntää, että hän pelaa ihan eri peliä kuin joku, jonka hehkuttaa: "tahdon olla sulle hyvin hellä".

Mielenkiintoinen on se riita, joka on käyty Margaret Meadin tieteellisestä työstä: missä määrin sukupuolten seksuaaliset roolit voivat kääntyä jopa päälaelleen.

Vortac (nimimerkki)

Hm, kun sanoin 'edelliseen', niin en tajunnutkaan, että sillä välin oli ryöpsähtänyt paljon viestejä, joten tarkoitin siis siihen oman edellisen kirjoitukseni lainaukseen..

"#46 Enpä ole tästä hemmosta koskaan kuullutkaan, kuulostaa ihan fiksulta kaverilta. "

Hjoops, no Style on maailman kuuluisimpia Pick-Up-Artisti-Guruja, varmaankin heti Mysteryn jälkeen .. (hehän ovat hyviä ystäviä käsittääkseni, Mysteryhän luennoi myös tuossa DVD-sarjassa,jost puhuin, ja jonka nimeä en tosin nyt muista, mutta joku 'method' se oli)

Hänhän kirjoitti kirjan 'The Game', josta tuli aikamoinen bestselleri monessa maassa, ja onpa se olemassa suomeksikin nimellä 'Pelimiehen Käsikirja' - kirjastoista löytyy. Siinä ei tosin kovin paljon ohjasteta itse peliä, vaan ennemminkin kerrotaan hänen tarinansa, mihin herra Laasanen muistaakseni oli hieman pettynyt aikoinaan. Minä taas en ollut, koska en tiennyt, mitä odottaa, ja tarina oli mielestäni mielenkiintoinen ja paljonkin paljastava. Style on siinä jopa suhteellisen kriittinen koko PUA-villitystä kohtaan aika ajoin.

- Vortac

bmad (nimimerkki)

"Torjunnan ja vaikeasti saatavan esittämisen kyllä erottaa toisistaan, koska torjunnan kyllä huomaa. "

Ei sitä välttämättä erota. Itsekin jouduin kerran tekemään aika
paljon töitä välttyäkseni "kiireettömältä suuseksiltä", jota eräs kohtuullinen kaunis nuori nainen, jonka en minua kohtaan jotenkin kylmän olemuksensa vuoksi uskonut minusta kauheasti edes tykkäävän alkoi tarjoamaan. Hauskahan siinä sitten oli harata vastaan.

En usko naisten olevan kiinnostuneita ennenkuin tekevät sen todella selväksi. Minut on siis melkeinpä pakko pokata. Jos näen itsellenikin sopivan sauman rupean toki tunkemaan itseäni rakoon, kun paikka minulle on jo tavallaan olemassa. Tai no en nyt niin hirveästi nykyisin, koska olen varattu, ja aika hyvin voin sanoa naisia tuntevani noin niinkuin psykologisina olentoina. Ei naiset niin vaikeita ole kun tällä palstalla voi saada kuvaa, mutta toisaalta kyllä ne silti aika jyrkästi suhtautuvat epävarmoihin miehiin ja ovat kauhean egomaanisia
julkisivun suhteen. :)

Vortac (nimimerkki)

"Kaikki varmaan myöntää, että hän pelaa ihan eri peliä kuin joku, jonka hehkuttaa: ”tahdon olla sulle hyvin hellä”."

Eivät myönnä. Hän ei pelaa 'eri peliä', koska on vain yksi peli. Sitä voi pelata toki hieman vaihtelevilla tyyleillä ja persoonallisuuksilla, mutta lainalaisuudet, joihin vaikutetaan, ja mekaniikat, jotka niihin vaikuttavat, pysyvät samoina.

Joku, joka hehkuttaa tuota hellyysjuttua, ei itseasiassa pelaa peliä ollenkaan. Hänellä täytyy olla korkea status tai sitten hän elää selibaatissa (tai ehkä naimisissa, mikä on oikeastaan sama asia.. (: )

Hellyys-hehkutuksilla ei pitkälle pötkitä, eikä pöksyjä kostuteta (paitsi jo vallitsevassa rakkaussuhteessa kenties).

- Vortac

bmad (nimimerkki)

"En enää löytänyt lähdettä tuohon tutkimukseen. Olin vain niin pöyristynyt suuresta prosenttiluvusta, itselläni kun on pyrkimuksenä olla ystävällinen mieluiten kaikille sukupuoleen ja henkilöön katsomatta. "

Viime talvena yhden junan ravintolavaunussa istui joku vanha sonni,
joka jutteli kiimaisena kahden nuoren naisen kanssa "junttimaisuuksia" ladellen tarjoten kaljaa ja muuta. Katselin viereisestä pöydästä ja ihmettelin aluksi hieman yhdistelmää. Sitten toinen naisista olisi halunnut jäätelön ja mies ei heti antanutkaan rahaa siihen tarpeeksi nopeaan, tytöt kohteliaasti poistuivat paikalta todeten, että "oli mukavaa jutella kanssasi". Mies yritti vielä perään kysellä missä vaunussa naiset istuvat, mutta se jäi auki. Ilman jätskiä
ei juttu jatkunut. :)

Eli kyllähän noita on jotka luulevat naisen hymyn tarkoittavan jotain. Itseäni ei kyllä vähääkään kiinnosta edes, onko joku nainen aikeissa antaa vai ei. Jos tilanne tulee silloin nainen antaa ja sillä selvä. Ei se nainen itse voi sitä välttämättä edes määritellä.

"Vai ei voi naisellisuutta arvostella. Itse olen muuttanut käyttäytymistäni siten, että en enää pidä julkisesti hiuksiani kiinni, koska vieraat miehet katsoivat asiakseen huomautella, että olisi parempi jos ne olisivat auki. Toisaalta kaikki 40+ naiset aina kehuivat, kuinka tyylikäs olin hiukset kiinni, mutta jostain syystä pidän enemmän miesten huomiosta. "

Olen minäkin antanut ohjeen kahdelle vakipartnerille (minulla heitä siis on
todellakin kaksi), että olisivat useimmiten sängyssä tukka auki. :) Mutta sehän on vaan ihan hyväksi heillekin, koska onhan se tavallaan naisellisempaa ja
mitä naisellisemman oloinen muija sitä enemmän seksuaalista valtaa. Eli ihan oma etusi, että pidät tukkaa auki. Harmi vaan jos siitä muut joutuvat huomauttelemaan. Et osaa pitää huolta itsestäsi.

EP (nimimerkki)

Helmiä sioille. Huoh.
Tai siis kakaroille.

Tomi (nimimerkki)

"”Oikeastaan sillä ei juurikaan merkitystä, kuinka tietoisia naiset ovat omista käyttäytymismalleistaan (esim. statustestit, nk. shit test) tai preferensseistään miesten suhtaan. Hehän vain arvostelevat miesten suoritukset ja valitsevat parhaan joillakin kriteereillä. Miehet pyrkivät täyttämään nämä kriteerit.”"

Kyllä statuskriteereitä on paljon erilaisia. Naiset myös kamppailevat keskenään. Jo näiden kahden muuttujan vaihtelun takia on ilmeistä, että erilaisten pariutumispelien variaatio on loputon määrä. Lisäksi ympäristö (esim. kulttuuriset normit) vaikuttavat Pelin kulkuun ja tietysti miehet myös vaihtavat luovasti strategioitaan muuttujien muuttuessa.

En tunne tarkoin mainitsemieni misogynisten kotopoikain kulttuuria, mutta ilmeisesti naisten halveksunta ja esineellistäminen on myös mahdollinen strategia varsin isoillekin kulttuuriryhmille eli tässä tapauksessa slummien jengeille. Jenkkilässä on kuulemma myös laajalle levinnyt ns. hooking-up kulttuuri, jonka väitetään toimivan poikien eduksi niin, että tyttöä, joka ei "edes" suostu suuseksiin, hyljeksitään (jos sitten kyseessä ei ole naistutkimuksen tuottamaa tyypillistä potaskaa).

Mutta kuten kirjoitin, tiedän yhden luonnollisen vakion, joka käsittääkseni luo Peliin säännönmukaisuutta ja se on tuo miesten voimakkaampi halu. Jos se on ainoa, on vaikea uskoa näihin varsin yksityiskohtaisiin ennustuksiin miesten ja naisten strategioista. Jonkinlaisen yleisen kehyksen se kyllä taitaa antaa ainakin länsimaisessa kontekstissa.

Tai siis, onhan tuo alemman tason miesten olemassaolo myös fakta ja se, että alemman tason naisia on selvästi vähemmän, jos kriteerinä käytetään seksin saatavuutta.

bmad (nimimerkki)

"Helmiä sioille. Huoh.
Tai siis kakaroille. "

Siis yhä nuoremmille tytöille naisellisia rannekoruja?

Trapetsi (nimimerkki)

Minulla on kyllä kaksi ehtoa tai ohjetta.

Miehellä pitää olla hoidetut hampaat ja sitten hänen pitää olla käynyt armeija.
En olisi halunnut kumppaniksi miestä, joka ei ole käynyt armeijaa. Ainoa este, jonka hyväksyisin, on sairaus.

Minun neuvojani ei toki kukaan ota vakavasti, koska minulla on sen verran ikää, että minua ei kukaan enää iske vaikka neuvoisin " kultapimsaa latinankielellä". Minua se ei haittaa, mutta siinähän tuo takkailijan asema on mainio, ettei ole paineita.

Sitten vielä olisi yksi asia, mitä ei saa sanoa, mutta sanon kuitenkin. Eräs henkilö sanoi tämän minulle ja olen todennut, että se pitää varsin hyvin paikkansa ( jokunen poikkeus). Jos munat ja poninhäntä riippuvat samassa kehossa, on yleensä tiedossa vaikeuksia. Sorry.

bmad (nimimerkki)

"Tai siis, onhan tuo alemman tason miesten olemassaolo myös fakta ja se, että alemman tason naisia on selvästi vähemmän, jos kriteerinä käytetään seksin saatavuutta. "

On aika paljon miehiä, joiden kanssa naisen ei sosiaaliseen
menestykseen liittyvistä syistä kannata tehdä juurikaan mitään intiimiä.
Kokemuksena monasti AT-miehen kanssa oleilu ja sekstailu voi aiheuttaa naisessa samantapaisia kokemuksia kuin raiskatuksi tuleminen. Jos nainen rupeaa peuhaamaan jonkun vähemmän statusta omaavan miehen kanssa, siihen puuttuu lisäksi kaveripiirin valvovat silmät, joissakin tapauksissa myös vanhemmat ja sukulaiset. Ollessaan alemmaksi roduksi luokitellun miehen kanssa nainen alkaa voida jotenkin "egosentrisesti" pahoin. Mies taas voi ottaa melkein naisen kuin naisen, ilman että alkaa kokea heikentymistä tämän rinnalla, eikä kukaan käske heivaamaan mokomaa juutalaista helvettiin. Tietenkin osalla miehiä on joku ulkonäkötaso tähtäimessä. Yleisesti naisilla ei kuitenkaan ole alemmantason ongelmaa, ellei kroppa nyt lähtentele puliakkatasoa.

bmad (nimimerkki)

"Minulla on kyllä kaksi ehtoa tai ohjetta."

Ei tämä nyt minulle kuulu, mutta kommentoidaan.

"Miehellä pitää olla hoidetut hampaat ja sitten hänen pitää olla käynyt armeija."

Armeija on pelkkä pikkulasten kasvatuslaitos, se on vähän sama kun vaatisi mieheltä riparia.

"En olisi halunnut kumppaniksi miestä, joka ei ole käynyt armeijaa. Ainoa este, jonka hyväksyisin, on sairaus."

Eli et halua kumppaniksi miestä, vaan armeijan käyneen.

"Minun neuvojani ei toki kukaan ota vakavasti, koska minulla on sen verran ikää, että minua ei kukaan enää iske vaikka neuvoisin ” kultapimsaa latinankielellä”."

Toisinsanoen et pääse enää sortamaan miehiä kunnolla. No joo, onneksi vanhukset pääsevät torille hengailemaan. :)

"Sitten vielä olisi yksi asia, mitä ei saa sanoa, mutta sanon kuitenkin. Eräs henkilö sanoi tämän minulle ja olen todennut, että se pitää varsin hyvin paikkansa ( jokunen poikkeus). Jos munat ja poninhäntä riippuvat samassa kehossa, on yleensä tiedossa vaikeuksia. Sorry. "

Minulla on aina tukka vapaana, ja voin vakuuttaa että sitä riittää.

simpanssifilosofi (nimimerkki)

Markkina-arvoteoria pitää paikkansa, koska se on pelkkää biologiaa. Miksi feministit eivät sitä sitten hyväksy, on hyvä kysymys. Eiväthän feministit tunnusta edes sitä, että olemme biologisia olentoja. Heille olemme puhdasta kulttuuria...

#41
"Yleisesti ottaen kai naisilla ja miehillä ovat ihan eri maailmat….minulle täysin vieras ajatus."

Vieraalta se voi ykslötasolla vaikuttaakin. Siksi ei pitäisi koskaan puhua ilmiöistä omien kokemusten perusteella. Ilmiöt pohjautuvat lajin keskimääräiseen käyttäytymiseen ja siinä on valtava ero ihmisurosten ja naaraiden välillä - paljon suurempi kuin keskimääräinen ero pituudessa.

Tomi (nimimerkki)

"Markkina-arvoteoria pitää paikkansa, koska se on pelkkää biologiaa."

Mistäs simpanssikulttuurista tämä viisaus on peräisin? Simpanssien ajatteluhan vaihtelee varsin paljon riippuen siitä, mihin kulttuurin kuuluvat. Esimerkiksi eläintarhasimpanssien kulttuurissa urosten valta on ihan olematon verrattuna moniin vapaana eläviin simpanssikulttuureihin. Siksi niiden parissa naaraat valitsevat parittelukumppaninsa melkein kuin naiset täällä Suomessa.

Inex (nimimerkki)

eve avolin:

Olikos siinä tutkimuksessa muuten se, että kuinka moni nainen kuvittelee miehen ystävällisyyden sellaiseksi, että nyt se on kiinnostunut meikäläisestä. Itse välillä mietin sitä jos jään rupattelemaan jonkun naisen kanssa vähän pidempään niin tämä nainen kuvittelee, että nyt taas joku yrittää iskeä, itse tykkään paljon turista ihmisten kanssa niin olisi mukava tietää.

Trapetsi (nimimerkki)

#68 Toisin sanoen et pääse enää sortamaan miehiä kunnolla. No joo, onneksi vanhukset pääsevät torille hengailemaan. "

Väärin. Olen alle 60v vanhus. Mutta siinä iässä nainen on jo naisena näkymätön.

Meidän kunnan torilla ei ole mitään hengailtavaa. Viimeksi olen hengaillut toreilla Lontoossa ja Kööpenhaminassa ja Malmössä. Onneksi isäntä maksaa viulut suurelta osin!

Kumppani on käynyt armeijan ja on reservin upseeri. Luojalle kiitos! Ensin on myytävä itsensä, sitten asiansa. Työyhteisössäni oli sivareita ja heistä tuli huono käsitys ( yhtä lukuunottamatta). Lähtiessään jättivät lepohuoneen sellaiseen siivon, että pienipalkkaiset ( naiset) kävivät sen vapaa-ajalla remppaamassa ja siivoamassa. Niin on jos siltä näyttää.

Pidäkin tukkasi vapaana, äläkä sure, päälaelta se alkaa harveta ennen pitkää.

Neuvoni on edelleen, hyvät hampaat, ainakin minimiarmeija ja hiusdonitseille ei kiitos.

bmad (nimimerkki)

"Niin, siis naisen ulkonäköä saa sittenkin arvostella vapaasti? En minä mistään sängystä puhunut vaan vieraista ihmisistä. Nainen on naisellinen pitkissä hiuksissa ja mies miehekäs lyhyissä hiuksissa, mutta että se kuuluu ihmisille, joille se ei oikeasti kuulu. "

Tukka ei ole naisten monopoli.

bmad (nimimerkki)

"Eiväthän feministit tunnusta edes sitä, että olemme biologisia olentoja. Heille olemme puhdasta kulttuuria..."

Olemme myös rajatieteellisiä olentoja. Ei meidän mielemme ole maasta tehty.
Eikä luonto käske syrjimään, se biologia josta nyt puhut on jotakin muuta. Se on geeniperäinen jäänne "ajoilta". Toisaalta myös kulttuurimme on jälleen enenevässä määrin ryhtynyt ajamaan tiettyä alfaurosaatetta, eli nainen kuin nainen, mutta miehen pitää olla melkoinen pakkaus.

bmad (nimimerkki)

"Kumppani on käynyt armeijan ja on reservin upseeri. Luojalle kiitos! "

Minun elämänkumppani on ranskalaisen mallitoimiston kirjoilla. Kiitos!

Tanssikenkä (nimimerkki)

#32: "Karu totuus on... Niin ja näin on. Sekä tarjoalla että tarjottavalla. Onneksi olen ylittänyt monesti sukupuolitetun aikajanan. Ei tarvitse olla koko ajan jorma tai klittari pystyssä. Saati katsella mahdollisimman kosteita haarukoita, vaikka Hackmanin suvun kaukaisena sukulaisena haluaisin pitää veitsiä terävänä ja maston mahdollisimman pystyssä yksinpurjehduksella!

Trapetsi (nimimerkki)

#76 "”Kumppani on käynyt armeijan ja on reservin upseeri. Luojalle kiitos! ”

Minun elämänkumppani on ranskalaisen mallitoimiston kirjoilla. Kiitos!"

Ja, nautikin siitä! Minäkin nautin omastani tai sanoisinko kumppanista, johon olen sitoutunut.

Inex (nimimerkki)

#77 Itse kyllä tykkään turista milloin missäkin ja ties missä tilanteessa, kyllä minä taidan uskoa, että moni nainen voi luulla sen rupattelun jälkeen että olen kiinnostunut tästä naisesta, no joo oli miten oli turha tällä päätään on vaivata.

bmad (nimimerkki)

"Varmasti sama toimii myös toisinpäin, mutta eron voi huomata siinä, rupatteleeko mies kaikkien naisten kanssa yhtä mielellään. "

Tai jutteleeko mieluummin naisen kuin miehen kanssa. Itse en aseta
turinalle mitään päämääriä tyyliin "tämä ei saa johtaa mihinkään". Ei nainenkaan pysty aina tuollaista hallitsemaan, vaikka haluaisikin. Ihmiset päätyvät seksiin kun ovat päätyäkseen ja joskus yllättävissäkin tilanteissa. Tietenkään en tällä yritä väittää sitä, etteikö ns. AT miehiäkin olisi. Ei niitä yllätyksiäkään tasavertaisesti kaikille tule. Heitähän on. Naiset annostelevat seksiä ja jättävät laidan yli osan, mutta keskivertotason mies voi sillointällöin viedä naisen mukanaan, vaikka nainen olisikin ajatellut toisin.

bmad (nimimerkki)

"Itse kyllä tykkään turista milloin missäkin ja ties missä tilanteessa, kyllä minä taidan uskoa, että moni nainen voi luulla sen rupattelun jälkeen että olen kiinnostunut tästä naisesta, no joo oli miten oli turha tällä päätään on vaivata."

Naisille ajatus tavoitelluksi tulemisesta tuottaa lähes kuolematonta
mielihyvää. Ei ole aina mukava ajatella, että ei tuo nyt ehkä seksiä tuossa perännytkään. Jos naiset olisivat ihmismäisempiä ja vähentäisivät pihtaustaan, ehkä vaivautuminen olisi sitten myös vähäisempää. Olisi enemmän että "mitä sitten vaikka halusikin seksiä, ei vaan nyt tällä kertaa sopinut".

Naisilla olisi paljon opittavaa suhtautumisessa omaan vetovoimaansa. Mutta ei se taida onnistua vielä pitkiin aikoihin.

bmad (nimimerkki)

"Ja, nautikin siitä! Minäkin nautin omastani tai sanoisinko kumppanista, johon olen sitoutunut. "

Siinä on aina se, että helposti kun ei tunne ja rakasta toista tarvitaan joku sitoutuminen siihen mukaan.

Inex (nimimerkki)

Mutta on siitä hyötyä ja joskus haittaakin että rupeaa turisemaan ventovieraiden kanssa ties missä, aika ihmeellisiin tilanteisiin ja paikkoihin on aina silloin tällöin joutunut, mitä on mukava muistella jälkikäteen, monet suomalaisetkin on loppujen lopuksi aika ystävällistä porukkaa kunhan saa sen jään murrettua.

bmad (nimimerkki)

"Et sitten vielä tunne naisia niin hyvin ”psykologisina olentoina”, että tietäisit, että he haluavat sitoutua?"

Oma naisystäväni on sanonut, että muodollista sitoutumista ei tarvita, kun rakastaa ja tuntee toisen.

Inex (nimimerkki)

#87 Onko teillä vapaa suhde missä saa olla muidenkin kanssa jos haluaa? Itse olen tätä joskus yrittänyt ehdottaa tyttöystävälle, mutta eipä hän oikein innostunut ideasta, veti ihan hyvät pultit koko asiasta.

Inex (nimimerkki)

#89 Ei toi pornon kattelu mitään ihmeellistä ole, mutta muuten kuvio on ihan mielenkiintoinen.

Inex (nimimerkki)

#91 :) Muutenkin toi lahjojen ostaminen voi olla aika vaikeaa, mutta jos ostaisin naisen luottokortilla pornoa netistä, niin en halua edes tietää mikä älämölö siitä voisi tulla.

Inex (nimimerkki)

#93 Kyllä sitä aina on tähän asti jotain keksinyt, välillä niille voi jopa nauraa kun ovat niin surkeita ne lahjat, kova on yritys kuitenkin joka kerta, kaipa sekin jotain merkkaa.

bmad (nimimerkki)

"Onko teillä vapaa suhde missä saa olla muidenkin kanssa jos haluaa?"

Meillä on uniikki, abstrakti ihmissuhde, joka kestää kyllä vaihteluntarpeen.
Ei tarvitse olla vainoharhainen.

"Itse olen tätä joskus yrittänyt ehdottaa tyttöystävälle, mutta eipä hän oikein innostunut ideasta, veti ihan hyvät pultit koko asiasta. "

Naiset usein lataavat arvonsa siihen, että saavat edustaa miestä, mutta tulee kusi sukkaan kun kaverikin pitäisi ottaa mukaan meininkeihin.
Järjestelykysymys, Inex.

bmad (nimimerkki)

Mutta jos heitä on kaksi, kuten kerroit, niin tästä on aika hankala vetää analogiaa naisten psykologiaan yleisellä tasolla. "

Niin, tuo minun naisystäväni ja sitten miespuolisen bestikseni naisystävä.
Käytännössä ei tässä maailmassa tällä hetkellä muita naisia olekaan, joidenka kanssa minulla synkkaisi.

Inex (nimimerkki)

#95 Niin, enpä tiedä tekisikö vapaa suhde minua yhtään sen onnellisemmaksi, sinkkuus on tavallaan vapaata suhdetta.

Maaria (nimimerkki)

#32
Miksi mies edes vaivautuisi yrittämään naista, jos tämä ei herätä kovasti kiinnostusta?

Maaria (nimimerkki)

#34
Äskeinen kommenttini

Inex (nimimerkki)

#98 Miehillä voi olla motiivina vain yhdenillanjuttu ja pelkkä seksi eikä mitään muuta, tähän hommaan ei kovinkaan haluttavaa naista tarvita. Se tässä taitaa olla erona meissä miehissä että monet miehet eivät ole kovinkaan kranttuja näissä hommissa.

brunologi (nimimerkki)

#89
Tästä voi tehdä vain yhden johtopäätöksen, se olet sinä, joka olet jotain erityistä, koska sinulla on peräti kaksi noin upeaa naista.

Klassinen esimerkki preselection-statusindikaattorin toiminnasta.

brunologi (nimimerkki)

#60
Toisaalta kaikki 40+ naiset aina kehuivat, kuinka tyylikäs olin hiukset kiinni, mutta jostain syystä pidän enemmän miesten huomiosta.

Ks. esim. Naiset sabotoivat toistensa ulkonäköä.

MikkoAP (nimimerkki)

#99"Miksi mies edes vaivautuisi yrittämään naista, jos tämä ei herätä kovasti kiinnostusta? "

Ei tietenkään vaivaudukaan. Mutta tuollahan oli tuo tapaus, jossa nainen neuvoi toista näyttelemään vaikeasti saatava HERÄTTÄÄKSEEN miehen kiinnostuksen.

Minä kommentoin sitä, kuinka naurettava tuollainen neuvo on.

Trapetsi (nimimerkki)

#87 "Oma naisystäväni on sanonut, että muodollista sitoutumista ei tarvita, kun rakastaa ja tuntee toisen."

Me puhumme nyt ihan eri planeetoilla. Julkinen sitoutuminen on minulle tahtomisprosessi. Haluan osoittaa myös yhteisölle jurideisesti, että tässä on parisuhde / perhe.

Ei pappikaan kysy vihittäessä, rakastatatko, vaan tahdotko rakastaa, niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Pitkä parisude ( minulla yli 30v, aloin nuorena) vaatii monesti tuota tahtomista.

Rakkaus ei ole vain tunne. Se on myös tekoja.Se on sitä, että sitoutuu toisen tukemiseen silloinkin, kun tilanne on hankala, vaikka jos toinen sairastuu, jos tulee lunta tupaan ovista ja ikkunoista, kun jälkikasvu murkkuilee, tai lapsella on sairautta, tai omainen, jopa perheenjäsen kuolee jne..

Uskon, että parisuhteet kariutuvat juuri siksi nykyisin helposti, ettei tajuta sitä, että pelkkä tunne ei kanna, kun elämä tuo arjen sisään. Tarvitaan tahtoa ja tarvitaan arjen tekoja.

Kun vanhenee tajuaa, sen että ihminen, joka kulkee rinnalla on äärettömän arvokas. Läheinen voi olla rakas vielä, kun ohimot harmaantuvat ja kulku käy hitaaksi,hän on loppujen lopuksi se, joka sinua tai minua vielä kannustaa, kun elämä lahtee laskuun sinne palvelutaloon tai mihin se kenelläkin menee.

Parisuhteeseen kuluu ehdottomasti itselläni uskollisuus. Jos kuulisin puolison uskottomuudesta, se olisi siinä. Pettäminen on erittäin tuskallinen kokemus petetylle. Kahta hyvin haavoittavaa pettämisprosessia olen seurannut läheltä lähipiirissä.

Miehet ottavat myös pettämsien raskaasti, ei se katso sukupuolta. Rakkaus ja kiintymys tekevät ihmisen haavoittuvaksi. Pettäminen on aina valinta.

Parisuhteeni on kestänyt kuuden lähiomaisen lopullisen poismenon, puolison onnettomuudessa loukkantumisen ( toipumisen onneksi), perheenjäsenen vakavan sairauden ja monet muut asiat. Silti usein katson häntä ja ajattelen sitä kuinka rakastuin yli 30 vuotta sitten tulisesti ja nyt voin silittää hänen harmaita ohimoitaan! Luxusta!

Victor Dorca (nimimerkki)

Trapetsille kymmenen pistettä!

bmad (nimimerkki)

"Me puhumme nyt ihan eri planeetoilla. Julkinen sitoutuminen on minulle tahtomisprosessi. Haluan osoittaa myös yhteisölle jurideisesti, että tässä on parisuhde / perhe."

Olemme mekin "julkisesti tahtoneet". :) Mutta. Meidän yhteytemme ei
perustu siihen, enkä erityisemmin edes välitä kutsua naisystävääni vaimoksi.
Se tuntuisi jotenkin kaupalliselta.

"Uskon, että parisuhteet kariutuvat juuri siksi nykyisin helposti, ettei tajuta sitä, että pelkkä tunne ei kanna, kun elämä tuo arjen sisään. Tarvitaan tahtoa ja tarvitaan arjen tekoja."

Parisuhteiden kariutumiseen vaikuttaa enimmäkseen se, että aitoa
rakkautta ja kiinnekohtaa ei ole. Asioita tehdään egon ja kovuudentunteen takia. Nuorisolla ei yleensä ole pienintäkään näkemystä elämään, joka kattaisi
kaiken ympäröivän. Jos he saisivat itse päättää he ostaisivat kaupasta uudet vaatteet entisten likaantuessa. Nuoren naisen "pikamigreeni" on sitä, että
juostaan niin kovaa ja lujaa karkuun kuin jaksetaan, kunnes poikaystävä tulee pelastamaan ja kertomaan "no hätä".

Itse olen nyt jo yli kolmekymppinen, ja olen toisaalta alkanut ymmärtää
toisaalta, että joistain kiinnekohdista olisi hyvä päästä eroonkin. Olisi mukava
elää siten, ettei tarvitsisi välittää kun ihmisiä kaatuu aikanaan ympärillä. Toivon, että kun tyttöystäväni joskus haudataan minun ei tarvitsisi itkeä tai tuntea ahdistusta.

bmad (nimimerkki)

"Niin, enpä tiedä tekisikö vapaa suhde minua yhtään sen onnellisemmaksi, sinkkuus on tavallaan vapaata suhdetta. "

Ei se uskollisuuskaan ole hyvä jos siinä on liikaa ehtoja. Mutta kuten sanoin, naiset/ihmiset lataavat arvonsa väärin.

Diego San Jose (nimimerkki)

#104 "Uskon, että parisuhteet kariutuvat juuri siksi nykyisin helposti, ettei tajuta sitä, että pelkkä tunne ei kanna, kun elämä tuo arjen sisään. Tarvitaan tahtoa ja tarvitaan arjen tekoja."

Ei haluta edes tajuta.

Suurin osa naisista vanoo sitoutumisen nimeen. Tämä käy järkeen jos hyväksytään se biologinen seikka, että naiset kokevat suurempaa halua ja mielihyvää emotionaalisesta läheisyydestä. Käytännössähän tämä nykyään tarkoittaa suhdeshoppailua naisilla. Esim 1-2vuoden suhteita, joissa mennään biologisella tunteiden palolla. "Näkee kaiken vaaleanpunaisena".

Ja jos sitten joutuu tyytymään, tylsään mieheen, että saa perheen ja lapsia niin tottahan toki sitä sitten neljänkympin korvilla on hyvä ottaa avioero. Mies ei huomioinut tarpeeksi! Lapsillehan riittää nähdä isäänsä joskus viikonloppuisin.

Mitä muutakaan voidaan odottaa individualistisessa, hedonis-, feministiyhteiskunnassa jossa lyhytnäköiset halujen tyydytykset ovat pääasia? Naisen subjektiiviset omat tunteet, joita ei siis tarvitse mitenkään selittää, antavat oikeuden tehdä melkein mitä tahansa miesten suhteen. Mitä tunneälyä on se, että osaa kertoa mitä tuntee, mutta ei osaa sanoa miksi?

Henrylle vinkki (jos et ole jo kirjoittanut aiheesta): Miehen/Isän vaikutus perheessä lasten psykologiseen kehitykseen. Mielestäni tätäkin asiaa pitäisi nostaa huomattavasti enemmän esille. Feministien mielestähän miehen malliksi riittää vaikka toinen nainen lesbosuhteessa.

bmad (nimimerkki)

"Naisen subjektiiviset omat tunteet, joita ei siis tarvitse mitenkään selittää, antavat oikeuden tehdä melkein mitä tahansa miesten suhteen. Mitä tunneälyä on se, että osaa kertoa mitä tuntee, mutta ei osaa sanoa miksi?"

Heitetäänpä aforismi:"Nainen on pyhä olento ja hänen sanaansa on uskottava".

Tämä tietysti voi kuullostaa naurettavalta tai katkeralta yritykseltä "kuvata todellisuutta", mutta se vaan on niin, että miehet kokevat hyvin voimakasta syyllisyyttä, ellei nainen pidä heistä. Ja tullakseen naisten pitämiksi miehet ovat valmiita kumartamaan naisen sanaa/mielipidettä hyvinkin pitkälle. Olen esim. huomannut usein, että kun esitän jonkun asian tai havaintoni ihmiset ovat skeptisiä. Mutta kun naisystäväni esittää saman asian, ihmiset kuuntelevat kiinnostuneina ja toteavat, että siinä on pointtia. Nainen pystyy määrittelemään totuuttakin paremmin kuin mies, tai kertomaan sitä.

eemeli (nimimerkki)

No 90% naisista luulee että haluan seksiä niiden kanssa, jos olen ystävällinen heille. Vaikka käyttäydyisin erittäin neutraalisti, iso joukko näyttää pelkäävän, että pyrin heidän pöksyihinsä. Erittäin ärsyttävää.

Tuo "käy suihkuissa/huolehdi hygieniastasi" on kyllä aivan uskomaton. Kuka mies nyt ei kävisi suihkussa? Missä nämä likaiset hiki-miehet sitten ovat? En minä ainakaa niitä ole nähnyt. Taitaa olla vaan taas yksi naisten sisäänrakennettu syy hyljätä mies ehdokkaita.

Vanha demari (nimimerkki)

Entinen ay-pomo Veikko Ahtola oli erittäin ruma mies. Eipä uskoisi, että hän oli Anitra Ahtolan isoisä.

Kerrotaan, että ennen tupo-neuvottelujen jälkeen mentiin työantajan piikkiin yökerhoon. Veikko vähän humalluttuaan rupesi kerran suunnittelemaan, että hänpä iskee illan kauneimman naisen. Toiset vähän Veikkoa toppuuttelemaan, että älä nyt hyvä mies, eihän sinulla ole mitään mahdollisuuksia.

Veikko ei tästä lannistunut vaan meni juttelemaan naiselle. Kohta Veikko palasi toisten luo. Toiset tietysti heti kysymään, että miten kävi. Veikko totesi myhäillen, että puolittain se jo lupasi. Toiset ihmettelemään että älä nyt, mitä se sanoi. Veikko vastasi: Se sanoi että haista vittu!

Henry Laasanen

Tässä keskustelussa...

http://femme.helmiblogit.mtv3.fi/2010/05/28/mika-s...

...törmäsin hauskasti naisen antamiin ma:n nosto-ohjeisiin:

"Mistä sitten apu markkina-arvon nostamiseen? Uskoisin, ettei se ole sen vaikeampaa miesten kohdalla, kun naistenkaan. Itsestään huolehtiminen on ensimmäinen askel, on siis tarkasteltava ulkonäköä. Urheilijan vartaloa ei ole mahdoton saada, hiukset kannattaa leikkauttaa paikkakunnan parhaimmassa parturissa ja unohtaa se vanhustentalon vieressä oleva 8 euron parturi. Samalla voi unohtaa Tarjoustalon ja Citymarketin vaateosastot ja suunnistaa kunnon vaatekauppaan, jossa on osaava henkilökunta. Ne ekkokengät joutaa mökille, hankitaan siis tyylikkäät kengät. Oikea ravinto tekee ihmeitä. Hienhajun voisi vaihtaa johonkin kutsuvampaan, ei unohdeta hammasharjan ja suuveden käyttöäkään."

bmad (nimimerkki)

Tuosta sen verran. Ei kaikkia miehiä (sen koomin kuin naisiakaan) kiinnosta saada mitään "urheilijan vartaloa".

Itse tuntisin itseni aika vieraaksi jos mulla olisi pikajuoksijan/painijan kroppa.

Armida Kannas

Ketju näyttää olevan aika vanha, mutta ehkäpä ketjun aloittaja Laasanen edelleen seurailee sitä.

Mielestäni Laasanen on jossain määrin väärässä sen suhteen, että naisilta saa huonoja iskuneuvoja. Tämä saattaa päteä niin sanotuilla satunnaisen seksin markkinoilla, joille useimmat naiset eivät luultavasti edes halua antaa neuvoja. Monet miehet eivät kuitenkaan hahmota, että naisnäkökulmasta parisuhdemarkkinat ovat käytännössä kahtia jakautuneet: on olemassa satunnaisen seksin markkinat ja markkinat, jotka tähtäävät pysyvän parisuhteen muodostamiseen.

Näille jälkimmäisille markkinoille naiset saattavat antaa varsin hyviä ohjeita. Jotkut naiset tosin ovat niin toivottoman romanttisia ja epäanalyyttisiä, että heistä on vaikeaa puristaa ulos järkeviä konkreettisia neuvoja, mutta osa naisista pystyy ilmaisemaan preferenssinsä selkeästi ja raadollisestikin. Tiedän tämän, koska olen omaa miehille suunnattua parisuhdeopastani varten haastatellut monia naispuolisia tuttaviani.

Ryhdyin kirjoittamaan kyseistä teosta kyllästyneenä miesten jatkuviin turhiin virheisiin parisuhdemarkkinoilla. Laasanen tuntuu kovasti kritisoivan naisia epäloogisuudesta kumppanin valinnassa, mutta syytös on mielestäni täysin epärelevantti: Parisuhteen muodostaminen on tunnekysymys. Olen tavannut useita kelpo miehiä, mutta koska he eivät ole onnistuneet herättämään minussa minkäänlaisia tunteita, en valitettavasti ole voinut ryhtyä heidän kanssaan parisuhteeseen.

Olen lähtenyt kirjoittamaan opastani nimenomaan siitä näkökulmasta, miten miehen erilaiset toimet vaikuttavat naisen tunteisiin, ja missä valossa miehen tulisi pyrkiä itsensä esittämään eri tilanteessa. Keskityn nimenomaan kestävään parisuhteeseen tähtääviin markkinoihin, joten varsinaisesta iskuoppaasta ei ole kysymys.

Alkuvaiheen treffeillä on sangen pitkälti kysymys markkinoinnista, ja miehiin ja naisiin tehoaa erityyppinen markkinointi. Väitän, että miesten ihastus perustuu erittäin pitkälti tuotteen paketointiin, edellyttäen että sisällössä ei ole mitään suorastaan myrkyllistä, mutta naisten kohdalla olennaisempaa on se, millaisessa valossa mainospuheet tuotteen esittävät ja se, millaisia näyte-eriä itse tuotteesta tarjoillaan. Mikäli näyte-erät keskittyvät esimerkiksi yksityiskohtaisiin kuvauksiin miehen työstä, hevivideoiden katseluun, kolmannen asteen kuulusteluun naisen työhistoriasta tai hurmokselliseen selostukseen jalkapallon hienouksista, on hyvin epätodennäköistä, että naisessa herää muita tunteita kuin ärtymystä. Näyte-erät voivat olla viallisia myös lukuisilla muilla tavoilla, joita kirjassani käsittelen.

Ensimmäinen versio oppaan alkupään luvuista löytyy blogistani http://armidasound.blogspot.fi/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset