Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Yhdyntä naisten tarjoamana palveluksena

Esittelen tässä kirjoituksessa Donald Symonsin sosiobiologisen klassikkokirjan The evolution of human sexuality (1979) lukua "Copulation as a female service" (s. 268-273), jossa käsitellään markkina-arvoteoriaa. Lopuksi pohdin Symonsin esittämiä eroja miesten ja naisten seksuaalipsykologioissa.

Kuvio 8.1 esittää, että keskivertomies (B) kokee saavansa palveluksen naiselta, jos mies on yhdynnässä naisten viehättävimpään enemmistöön kuuluvan naisen kanssa. Keskivertonainen (C) tuntee puolestaan antavansa palveluksen, kun hän on yhdynnässä useimpien miesten kanssa. Kohdan A vasemmalle puolelle asettuvat ne miehet, joilta kukaan nainen ei tunne saavansa palvelusta olleessaan heidän kanssaan yhdynnässä.

Kuvio 8.1 on lähempänä todellisuutta kuin mitä sen sen pintapuolinen tarkastelu saattaa osoittaa. Ensinnäkin, yhteiskunnassamme on tapana teeskennellä, että parien välillä ei tapahdu minkäänlaista vaihtoa. Myöskin taloudellinen terminologia - joka näyttää välttämättömältä tarpeellisten käsitteiden ilmaisemiseksi - pitää väistämättä sisällään kylmäverisen laskelmoinnin, mikä harvoin kuuluu ihmisten psykologiseen todellisuuteen. Siitä huolimatta pariutumisen ymmärtämistä helpottaa, jos rahaa ja sitoutumista (tai lahjoja, kohteliaisuuksia, kosiskelua tai yhdyntää edeltävää keskustelua) käsitellään jossain määrin samanarvoisina taloudellisesti, vaikka ne eivät olekaan samanarvoisia psykologisella tasolla.Toisaalta sukupuolet saattavat erota toisistaan siinä, miten hyvin taloudelliset metaforat kuvastavat heidän psykologiaansa.

Symons siteeraa kulkurimiehistä kirjoittanutta George Orwellia (1933): Orwellin mukaan ilman omaisuutta kulkurimies on tuomittu jatkuvaan selibaattiin. On sanomattakin selvää, että kulkuri ei löydä omalta tasoltaan yhtään naista ja nekin naiset, jotka ovat vähänkin hänen tasonsa yläpuolella, ovat yhtä saavuttamattomissa kuin kuu taivaalla. Naiset eivät suostu juuri koskaan seksiin miehen kanssa, joka on paljon köyhempi kuin he itse ovat. Kulkuri on tuomittu selibaattiin siitä hetkestä lähtien, kun hän päättää lähteä kuljeskelemaan tien päälle. Hän on absoluuttisesti ilman toivoa vaimon, rakastajattaren tai minkäänlaisen naisen saamisesta, paitsi hyvin, hyvin harvoin, kun hän onnistuu keräämään muutaman shillingin – silloin hän kykenee maksamaan prostituoidulle.

On tavallista kuulla miesten sanovan, että "seksistä joutuu maksamaan tavalla tai toisella". Silloin miehet hyväksyvät lausumallaan taloudellisen analyysin pätevyyden myös psykologisella tasolla. Lause viittaa myös siihen, että miehet eivät lausuisi kohteliaisuuksia, sitoutuisi tai kävisi yhdyntää edeltäviä keskusteluja, mikäli miehet saisivat seksiä ilman noita toimia.

Kuviosta 8.1 voidaan sanoa, että keskivertomies (B) on seksuaalisesti kiinnostunut keskivertonaisesta (C), mutta keskivertonainen kiinnostuu miehestä vain siinä tapauksessa, että jokin riittävän suuri etukäteismaksu (sitoutuminen jne.) on suoritettu ja että se riittää kuromaan naisen ja miehen attraktiivisuuseron umpeen. Pelkkä yhdyntä ilman etukäteismaksua ei olisi keskivertonaiselle seksuaalisesti tyydyttävää - juuri sen enempää kuin prostituutio tai jopa raiskaus ovat.

Suurin osa seksuaalisista akteista tapahtuu vasta sitten kun neuvottelut on suoritettu loppuun, etukäteismaksu suoritettu, luottamus vakiinnutettu ja ainakin minimaalinen suhde aloitettu. Noissa olosuhteissa nainen voi kokea yhtä suurta tai suurempaa seksuaalista mielihyvää kuin mies, mutta se ei tarkoita sitä, että nainen tuntisi samanlaista mielihyvää, jos etukäteismaksua ei olisi. Vaikka on olemassa sellaisia naisia, joihin edellä mainittu ei päde ja on olemassa sellaisia miehiä, jotka preferoivat seksiä ainoastaan rakastettunsa kanssa, tuollaiset havainnot eivät vähennä merkittävästi naisten ja miesten seksuaalisten psykologioiden eron tärkeyttä.

Symons viittaa Coolidgen lakiin: "Aina kun et halua jotakin, saat sen". Laki sopii hyvin myös pariutumisen tarkasteluun ja se myös selittää usein kysytyn ilmiön: "Miksi aina ne miehet ovat kiinnostuneita minusta, joista minä en ole kiinnostunut".

Kun miehet kykenevät suorittamaan jonkinsuuruisen maksun naisille naisten seksuaalisuuden vastikkeeksi, suuri miesten enemmistö kykenee hankkimaan itselleen tasokkaamman pitkän parisuhteen partnerin kuin yhdenillan suhteen partnerin. Suuri enemmistö naisista pystyy sen sijaan hankkimaan itseään tasokkaamman yhden yön partnerin, jos he eivät odota muuta kuin seksiä. Jos mies ja nainen harrastavat pelkkää seksiä, kuvio 8.1 osoittaa siihen suuntaan, että mies sijaitsee silloin korkeammalla miesten hierarkiassa kuin mitä nainen sijaitsee naisten hierarkiassa.

Tämä analyysi antaa selkeyttä myös kysymykseen seksiobjekteista. Seksiobjektina oleminen riippuu henkilön rankingista. Suurin osa naisista on seksiobjekteja suurimmalle osalle miehiä, mutta myös jotkut miehet ovat seksiobjekteja naisille.

Yksilön asema seksuaalisessa hierarkiassa on luultavasti tärkeää sen kannalta, kuinka henkilö kokee seksuaalisuuden taloudellisen tarkastelun, mikä pätee erityisesti miehiin. Korkeimmin rankatut miehet kokevat todennäköisesti vain vähän eroja naisten ja miesten välillä, koska heidän tasollaan eroja on vähän. Alemmaksi rankatut miehet kokevat naiset aivan eri tavalla ja erityisesti haluttavammat naiset näyttävät erittäin vaikeasti saavutettavilta.

Vaikka ylläluetellut pointit eivät ole erityisen kiistanalaisia, niiden ymmärtäminen on usein vaikeaa erityisesti naisille. Koska miehen ranking on riippuvainen hänen statuksestaan, mies voi kokea valtavan rankingnousun lyhyessä ajassa. Tuollaisen ilmiön kokeneet miehet ovat aitiopaikalla todistamassa sukupuolieroja seksuaalitaloudessa. Henry ”Fonzie” Winkler sanoi kuuluisaksi tultuaan: ”Ennen se olin aina minä, joka teki aloitteen naisille, ja he joko suostuivat tai eivät. Nyt vasta kuuluisaksi tultuani tiedän, mitä on olla nainen...

Symonsin havainnoissa mielenkiintoista on erityisesti se, kuinka keskivertomies ja keskivertonainen elävät täysin erilaisessa seksuaalisessa todellisuudessa. Keskivertomiehen on vaikea intuitiivisesti ymmärtää esim. Rosa Meriläisen kokemuksia seksuaalisena objektina: sellaista ei satu koskaan keskivertomiehelle.
Keskivertomiehen seksuaalinen todellisuus

  1. Juuri kukaan nainen ei katsele keskivertomiestä "sillä silmällä" seksuaalisena objektina.
  2. Keskivertomiehelle ei tehdä juuri koskaan seksuaalisia ehdotuksia tai lähentelyjä.
  3. Kun keskivertomies menee puhumaan tuntemattomalle keskivertonaiselle, miehen pitää olla tarkkana sanomisissaan, jotta nainen ei koe, että mies yrittää tehdä seksuaalista aloitetta.
  4. Keskivertomies kokee, että tuntemattomat naiset säästelevät ystävällisyyttään, jotta mies ei tulkitsisi niitä seksuaaliseksi kiinnostukseksi. Ystävällistä kohtelua ja flirttailevaa silmiin katsomista keskivertomies saa vain virallisissa rooleissa olevilta naisilta, kuten kaupan kassoilta.
  5. Naiset välttelevät keskivertomiestä esimerkiksi metsässä mustikoita poimiessa, koska mies edustaa potentiaalista uhkaa. Se tuottaa miehille identiteetin vaarallisena ja pelottavana.
  6. Tuntemattomille naisille puhuessaan keskivertomies mies kokee olevansa naisten alapuolella - samalla tavalla kuin tavis kokee olevansa alapuolella puhuessaan julkkiksille.
  7. Keskivertomies on seksuaalisesti näkymättömän harmaa, eikä mitään seksuaalista tapahdu, ellei mies riskeeraa tekemällä aloitetta, mikä voi puolestaan johtaa vastenmielisen hyypiön maineeseen ja kiusallisiin tilanteisiin.

Naiset eivät ymmärrä keskivertomiehen seksuaalista todellisuutta, koska he elävät Rosa Meriläisen maailmassa, jossa ongelmana ovat lähinnä liian himokkaat miehet. Myös tässä blogissa esiintyvät erimielisyydet markkina-arvoteorian pätevyydestä ovat eräs seuraus miesten ja naisten seksuaalisten todellisuuksien välisestä ammottavasta kuilusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (79 kommenttia)

Gagarin (nimimerkki)

Taas hyvä kirjoitus kuvaamaan suomalaista ja pohjoiseurooppalaista/pohjoisamerikkalaista todellisuutta.
Hyvin suuri osa sisällöstä, esimerkiksi "keskiveromiehen seksuaalinen todellisuus" -lista ei kuitenkaan päde aina muissa kulttuureissa. Varsinkaan tuo tunne "naisen alapuolella olemisesta" (#6) on täysin metsässä, jos heitän kevyttä flirttiä aasialaisen nuoren naisen kanssa.

TP (nimimerkki)

Heh heh.

Todellisuus on ihmeellinen asia.

Henry, nämä kirjoituksesi ovat pohjimmiltaan mitä opettavaisimpia. Moni takaraivossa oleva tuntemus ja muotoutumaton elämänkokemus muuttuu konkreettiseksi tiedoksi ja selväksi ymmärrykseksi.

Väitän, että kirjoitustesi avulla lukijoiden ymmärrys elämästä paranee. Tällaisille teksteille pitäisi saada laajempi levikki. Me kaikki hyötyisimme siitä. Paljon.

bmad (nimimerkki)

"Väitän, että kirjoitustesi avulla lukijoiden ymmärrys elämästä paranee. Tällaisille teksteille pitäisi saada laajempi levikki. Me kaikki hyötyisimme siitä. Paljon. "

Nuorempana en olisi tällaista tekstiä (mitä Laasanen tuottaa) varmaan
edes lukenut.

Ahmin vain rajatiedekirjallisuutta ja romaaneja. Mutta aika hassua onkin, että Henry edustaa nykyään minulle henkilökohtaisesti mitä parhainta rajatilateoriaa, joka sisältää vaikeastikin havaittavia elementtejä. Henryn ansiosta aloin oikeastaan vasta ajatella selkeästi, että miehen huono kohtelun taustalla on etuoikeutettujen akkojen turbofasismi.

Horny (nimimerkki)
Pekka Manner

"Markkina-arvoteoria", nimenomaan tästä nykyään kyse parisuhteissa (eli seksissä). Laasanen on oikeassa, maksu muuten voi tulla jälkikäteen, esim. avio-erossa tehtävä jako, isoja summia niissä nykyään liikkuu, kun lasketaan koti+kesämökki jne.....

Tilanne muuttuu koko ajan mielekiintoisammaksi koska naisten koulutustaso nousee huimasti ja on jo nyt suomalaisia miehiä korkeampaa.

En oikein usko että akat. nainen ottaa mitään resupekkaa maalta miehekseen, vaikka miehellä olisi hyvätkin talousedut tarjolla.

PS Rosa Meriläinen on minusta ruma, ja uskon että Rosan puheet ovat enemmäkin fantasiaa!

Tomi (nimimerkki)

"Keskivertomies" millä ulottuvuudella, millä aikajänteellä tai missä tilanteessa ja elämänvaiheessa? Minä esimerkiksi en ole oikeastaan koskaan herättänyt paljoakaan kiinnostusta naisissa ensisilmäyksellä, joten siinä mielessä olen kai keskiverto jos sitäkään. Useammankin kerran on kuitenkin sattunut, että olen pystynyt puhumaan niin, että kohta nainen on väkisin ollut tunkemassa syliin tms. (siis väkisin vaikka olen yrittänyt estellä). Useammin kuin kerran on myös käynyt niin, että nainen, joka on aluksi ollut välinpitämätön on tutustumisen jälkeen ehkä viikkojen tai kuukausien kuluttua alkanut kiinnostua. Kun seurusteli ja oli naimisissa, huomasi myös, miten naisten kiinnostus lisääntyi selvästi.

Mutta toki olen kokenut epäystävällisyyttä ja suorastaan halveksuntaa myös. Sen käänsin nuorena jopa itseinhoksi, kunne ymmärsin, että aika suuri osa naisista ja erityisesti parhaimman näköisistä on paskiaisia.

Itsestään voi siis ihan rauhassa ajatella niin, että oma taso naisten silmissä vaihtelee riippuen tilanteesta, omasta asenteesta ja naisen mieltymyksistä. Naisia taas kannattaa ajatella lähtökohtaisesti paskiaisina ja sitten yllättyä iloisesti, kun joku ei olekaan. Naisia myös kiinnostaa mies, joka ei kuolaa naisen perään vaan suhtautuu välinpitämättömästi.

Pääasia on, että ymmärtää tilanteen koko ajan elävän eikä olevan niin staattinen kuin noista käyristä esimerkiksi tulee mieleen.

bmad (nimimerkki)

"4.Keskivertomies kokee, että tuntemattomat naiset säästelevät ystävällisyyttään, jotta mies ei tulkitsisi niitä seksuaaliseksi kiinnostukseksi."

Tämä oli ihan hyvä pointti. Tämä siis koskee AT-miesten lisäksi keskivertomiehiä; etenkin meitä keskivertoryhmittymän alapäässä olevia.

Ystävällisyyden säästäminen voi tuntua oudolta ajatuksena, mutta kyse ei ole pelkästään seksuaalisen kiinnostumisen välttelystä vaan myöskin yläluokkaisesta ja sortavasta tarpeesta ilmaista miehelle tämän alempanaolo/riittämättömyys kouriintuntuvasti.

Itse olen saanut useita kertoja naista, joka on käyttäytynyt minua kohtaan siten, kuin en riittäisi. Lopulta naisen on kuitenkin ollut pakko suostua, koska muuten hän ei olisi päässyt lesboilemaan tyttöystäväni kanssa tai hässimään alfaurosystävääni.

Inex (nimimerkki)

Luulisi nyt pari naista tämän aloituksen jälkeen eksyvän tänne kommentoimaan, että eihän me nyt tälläisiä olla, no niitä kommentteja odotellessa :)

Inex (nimimerkki)

bmadinkin kannattaa pitää mielessä se, että kohtelee ihmisiä niinkuin he ovat ansainneetkin tulleen kohdelluksi olipa mies tai nainen, jos joku sinua dissaa niin dissaa takaisin ja niin eteenpäin.

Tomas (nimimerkki)

#2:"Väitän, että kirjoitustesi avulla lukijoiden ymmärrys elämästä paranee. Tällaisille teksteille pitäisi saada laajempi levikki. Me kaikki hyötyisimme siitä. Paljon."

Jos koulussa psykologian, biologian tai ET:n opettaja ja kertoisi näitä asioita varhaisteineille, niin hänet varmaankin lynkattaisiin joidenkin vanhempien toimesta. Henry on todellinen paratiisin käärme feministeille - nyt vain supatellaan Adamin korvaan.

Inex (nimimerkki)

Oliko se nyt hesarissa vai täällä kun joku kommentoi, että jos hän siisti, fiksu ja mukiinmenevän näköinen hyvin toimeentuleva yksinhuoltajaisä ja jos hän alentaisi vielä tasoa siitä kun naista ei ole löytynyt, niin seuraavaksi olisi vuorossa spurgut ja huumeriippuvaiset eli näin raadollista se touhu monesti miesten maailmassa on.

Allan (nimimerkki)

Onhan noita hauska lukea mutta mulla on fiilis että ne kuvaa jotain mennyttä aikaa.

Mun henkilöhistoriassa on kolme päävaihetta, ensin pitkätukkarokkari, sitten motoristi liiveineen päivineen ja sitten kehonrakentaja. Aina on kaikenlaiset (myös helvetin rikkaat ja koulutetut) mimmit juosseet kiimasena perässä riippumatta siitä paljonko mulla on fyffee tai yhtään mitään. Miten se sopii tohon teoriaan?

Horny (nimimerkki)

Olisi mielenkiintoista nähdä femakkojen vastaisku markkina-arvoteorialle, joka ei perustu pelkästään mutuun.

Inex (nimimerkki)

#12 Eihän se sovi, sillä itselle myös lohkeaa ihan mukavasti, jos nyt edes kehtaa nimimerkin takaa kehaista no mutta menkööt, en tiedä miten sitten keskiverto arvioidaan, mikä on keskiverto.

bmad (nimimerkki)

"bmadinkin kannattaa pitää mielessä se, että kohtelee ihmisiä niinkuin he ovat ansainneetkin tulleen kohdelluksi olipa mies tai nainen, jos joku sinua dissaa niin dissaa takaisin ja niin eteenpäin. "

Kyllä sitä on useimmiten saanut ventovieraan hyppyyttäjänaisen hämmentyneeseen tilaan, jossa tämän avuttomuus tulee raadollisesti esiin. Mutta avutonta naista on aika tylsä katsella, joten ehkä mieluummin katselen dissaavaa nirppanokkaa, joka luulee pitävänsä kokematonta koltiaista pihdeissä. Ulkoisesta olemuksestani ei ihan ensimmäisenä varmaan tule mieleen monellekaan, muuta kuin naisista haaveileminen. Naisystävääni kiitettävän usein luullaankin joksikin kaveriksi tai työkaveriksi. Silloin tällöin kun seuraamme liittyy ventovierasta porukkaa alkaa porukka selkeästi hätääntyä, kun huomaa että meillä on jotain syvempää tekemistä toistemme kanssa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Kulkuri on tuomittu selibaattiin siitä hetkestä lähtien, kun hän päättää lähteä kuljeskelemaan tien päälle."

En tiedä oliko tuo enemmän totta 1930-luvulla, mutta nykyään tuo ei ainakaan välttämättä pidä lainkaan paikkaansa. Kulkuri voi olla nuori ja hyvännäköinen, ja se on nykyään paljon tärkeämpää kuin pankkitilin saldo tai oppiarvo. Hyvä ulkonäkö yhdistettynä kapinalliseen, ehkä hieman vaaralliseenkin elämäntapaan, ja en usko että seksistä on minkäänlaista puutetta.

bmad (nimimerkki)

"Eihän se sovi, sillä itselle myös lohkeaa ihan mukavasti, jos nyt edes kehtaa nimimerkin takaa kehaista no mutta menkööt, en tiedä miten sitten keskiverto arvioidaan, mikä on keskiverto. "

Keskiverto nähdäkseni jakautuu kahtia, eli ylempään ja alempaan keskitasoon. Samoin ylemmän tason miehiä (statusmiehiä) on kahta eri tasoa. Sellaisia,
jotka saavat naisen suht helposti ja sitten niitä jotka saavat sen hyvin helposti ja suuresta otannasta. ATM:issä ei sitten oikeastaan ole mitään alaryhmää, vaan ATM on yksinkertaisesti ATM, joka on kusessa heikosti vetoavan luonteensa ja muun olemuksensa kanssa. Osalla ATM:stä saattaa olla myös selkeästi kehitysvammaisuuteen viittaavia ongelmia.

Itse sijoitun jonnekin keskivertoryhmään, sinne alapuolelle ehkä enemmän,
mutten yksiselitteisesti.

Inex (nimimerkki)

"seuraamme liittyy ventovierasta porukkaa alkaa porukka selkeästi hätääntyä, kun huomaa että meillä on jotain syvempää tekemistä toistemme kanssa."

Tiedän mitä tarkoitat joskus olen myös itse saanut ystäväni hämmennyksen tilaan tuomalla jonkun upean naisen viettämään iltaa, mutta mitä noista senkus hämmentyvät, ketä kiinnostaa :) Harmi vain että ei saa niitä ystäviä aina tähän hämmenyksen olotilaan sillä sen verran harvinaista herkkua meikäläiselle nämä touhut.

Allan (nimimerkki)

"Hyvä ulkonäkö yhdistettynä kapinalliseen, ehkä hieman vaaralliseenkin elämäntapaan, ja en usko että seksistä on minkäänlaista puutetta."

Kerrankin voin olla Janin kanssa samaa mieltä.

Inex (nimimerkki)

#16 Joo Jani on kerrankin oikeassa ja voi jopa olla myös samaa mieltä, vaikka yleensä olen ihan periaatteesta eri mieltä Janin kanssa :)

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

Yksi jännä ilmiö muuten: kaveriporukan bileisiin kutsutaan yleensä ihan reilusti sinkkumiehiä mutta sinkkunaiset ovat jotenkin karsittu pois. Kokevatkohan porukan naiset heidät jotenkin uhkaksi vai mistä on kyse?

Inex (nimimerkki)

#21 En tiedä teidän bileistä, mutta meidän bileissä melkein aina alkaa draama ja sekoilu kun kutsutaan sinkkunaisia eikä heitä tartte olla kuin kaksi niin he kehittävät jonkun riidan jostain.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Allan (kommentti 19): "Kerrankin voin olla Janin kanssa samaa mieltä."

Hehe, rasti seinään. :) Muuten, Allan, mitäs mieltä olet Laasasen edellisen artikkelin keskusteluosiossa esiin tulleesta ideasta seksuaalisen menestyksen tasaamisesta? Meinaan, kun niistä toimeentulotuki- ja työttömyyskorvausasioista riitelimme tulisesti ja tunnuit olevan sitä mieltä, että niiden, joilla on rahaa, pitäisi kustantaa työttömille nykyistä parempi elintaso. Mitä tuumit ajatuksesta, että rahan lisäksi myös seksiä jaettaisiin tasaisemmin?

Gagarin (nimimerkki)

Mitä tulee tuohon kulkuriaiheeseen, niin uskoisin kyllä, ettei olosuhteiden pakosta maantietä tallaava likainen ja haiseva heppu kyllä saa seksiä. Janin ajatus oli enemmänkin jonkinlainen vuoden 1967 San Franciscon eliittihippi, joka on karannut Beverly Hillsin kodistaan asketismiin ja boheemiin elämään tietoisena siitä, että koska tahansa voi palata takaisin. Joku Bob Dylan 60-luvun lopulla esitti niin kulkuria niin kulkuria, että ... (...eikä naisista ollut puutetta)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Gagarin (kommentti 24): "Mitä tulee tuohon kulkuriaiheeseen, niin uskoisin kyllä, ettei olosuhteiden pakosta maantietä tallaava likainen ja haiseva heppu kyllä saa seksiä."

Mutta entä jos tuo heppu on nuori, hyvännäköinen, ja pääsee peseytymään jossain?

Inex (nimimerkki)

#23 Mitäs olet siitä mieltä, että ne jotka sitä työttömyysvakuutusmaksua ovat maksaneet lähes koko elämänsä on myös oikeutettu sieltä jotain joskus myös saamaan kun kaikki ei mene niinkuin oli suunniteltu, sitä vartenhan sitä maksetaan vai mitä.

Allan (nimimerkki)

Voi olla ettei maantietä tallaava likainen ja haiseva kulkuri saa seksiä mutta likainen ja haiseva motoristi kyllä saa.

Kyllä mä jani luulen että toi yksi yhteinen mielipide taitaa jäädä ainoaksi. Vaikka luoja rakastaakin iloista antajaa niin ei sekoiteta seksiä leipään.

Ja koko tässä keskustelussa unohdetaan yksi helvetin tärkeä pointti, seksin laatu. Voi olla että joku pukupelle millä on paksu lompakko saan helposti naista mutta saako hän intohimoa, toisaalta rutiköyhä kundi joka on suosittu saan sellaista seksiä että silmissä sumenee ja siinä on vissi ero.

Huono seksi on vaan huonoa seksiä, sehän ei tuo tyydytystä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Allan (kommentti 27): "Kyllä mä jani luulen että toi yksi yhteinen mielipide taitaa jäädä ainoaksi. Vaikka luoja rakastaakin iloista antajaa niin ei sekoiteta seksiä leipään."

Näin arvelinkin. Eli toiset perustarpeet jaetaan tasan, ja toisia ei.

Seppo Hildén

Henry,

taas tuli sulta hyvää kahvihetkiluettavaa.

kaksi helmeä vain mainitakseni, toinen on tämä:

Henry ”Fonzie” Winkler sanoi kuuluisaksi tultuaan: ”Ennen se olin aina minä, joka teki aloitteen naisille, ja he joko suostuivat tai eivät. Nyt vasta kuuluisaksi tultuani tiedän, mitä on olla nainen…”

sekä ehtoton suosikkini tästä artikkelista:

"Naiset välttelevät keskivertomiestä esimerkiksi metsässä mustikoita poimiessa, koska mies edustaa potentiaalista uhkaa. Se tuottaa miehille identiteetin vaarallisena ja pelottavana."

Henry, sun kannattaisi alkaa vakavissaan pohtia pyrkimistä sitoutumattomana eduskuntaan. Läpimeno olisi varma, miesäänestäjiä löytyisi kyllä helposti muutama miljoona Suomesta ja omasta vaalipiiristäsikin varmaan sen parisataatuhatta. menisit läpi että helähtäisi.

Kiva olisi sitten seurata eduskunnan kyselytunteja netistä suorina, kun käyt aina puhujapöntöstä esittelemässä viimeisiä markkina-arvoteorioita.

Harkitseppa asiaa.

Henry Laasanen

#29
"Kiva olisi sitten seurata eduskunnan kyselytunteja netistä suorina, kun käyt aina puhujapöntöstä esittelemässä viimeisiä markkina-arvoteorioita."

Silloin kävisi luultavasta sama kuin Vennamolle ja eduskunnan portsari kantaisi ulos. :-)

Inex (nimimerkki)

#29 Juu, feministit kävisivät myös äänestämässä Henryy, sillä myöntäisivät vihdoinkin olleensa lähes kaikessa väärässä, sen päivän minäkin haluan nähdä kun tämä jengi myöntää virheensä ja valheensa.

Jeppe (nimimerkki)

Laasasen kannattaisi kyllä koota nämä jutut kirjaksi. Kirjan nimen pitää tietysti olla räväkkä. Kirja tulisi myymään ulkomaita myöten. Harva mies sen varmaan ostaisi, mutta naiset sitä hankkisivat senkin edestä. Kannattaa toki kerätä nimeä bloggaamalla aluksi, jotta kirja lähtee hyvään liitoon heti kättelyssä.

Kirjan myötä monelta feministiltä poksahtaisi pää raivonpuuskassa.

: )

Inex (nimimerkki)

"Kirjan myötä monelta feministiltä poksahtaisi pää raivonpuuskassa."

Onko tämä sitten se mitä haettiin, mutta muutamilta feministeiltä voisi vaikka poksahtaakkin pää raivonpuuskasta en panisi pahaksi :D

Henry Laasanen

#28
"Allan (kommentti 27): ”Kyllä mä jani luulen että toi yksi yhteinen mielipide taitaa jäädä ainoaksi. Vaikka luoja rakastaakin iloista antajaa niin ei sekoiteta seksiä leipään.”

Näin arvelinkin. Eli toiset perustarpeet jaetaan tasan, ja toisia ei."

(Kommenttina Janin ja Allanin väittelyyn. Ilmeisesti olette käyneet useampiakin talous-kapitalismi/sosialismi väittelyitä, joita en ole seurannut.)

Seksuaalikapitalismi polkee päähän erityisesti ns. kunnon miestä, joka ei ole seksikäs, mutta joka toimii verojen kautta hyvinvointiyhteiskunnan nettomaksajana.

Kun kunnon miehen varallisuus kierrätetään hyvinvointivaltion avustuksella pääasiassa naisille, niin naisten suora riippuvuus kunnon miehistä vähenee, eikä naisten tarvitse elatuksen toivossa mennä seksuaalisiin suhteisiin epäseksikkäitten kunnon miesten kanssa.

Taloudellisen riippumattomuuden tilassa naiset voivat toteuttaa seksuaalisia fantasioitaan muun muassa köyhien pahojen poikien kanssa (kuten motskari-Allanin kanssa). Eli Allan hoitaa hoitaa paneskelun ja kunnon miehet toimivat kaiken maksumiehinä. Ei siis ihme, että Allan kannattaa rahojen tasajakoa, joka suosii häntä, mutta vieroksuu ajatuksena seksuaalisosialismia, joka olisi häneltä pois.

Henry Laasanen

#32
"Laasasen kannattaisi kyllä koota nämä jutut kirjaksi. Kirjan nimen pitää tietysti olla räväkkä.

Kirjan myötä monelta feministiltä poksahtaisi pää raivonpuuskassa."

Newsflash: Olen jo kirjoittanut kirjan ja monelta feministiltä poksahti pää raivonpuuskassa.

http://nsvalta.blogspot.com/2008/02/video-julkaisu...

Inex (nimimerkki)

"Kun kunnon miehen varallisuus kierrätetään hyvinvointivaltion avustuksella pääasiassa naisille, niin naisten suora riippuvuus kunnon miehistä vähenee, eikä naisten tarvitse elatuksen toivossa mennä seksuaalisiin suhteisiin epäseksikkäitten kunnon miesten kanssa."

Näinhän se menee, olet ihan oikeassa sen takia tämä maa ei näyttäydy kovin tasa-arvoisena maana monille miehille, jotenkin näitä tilejä pitäisi tasata.

Inex (nimimerkki)

#35 Itse olisin ylpeä jos olisin saanut noinkin monen feministin pään noin sekaisin, siihenhän tässä pyritään :D

Henry Laasanen

#36

Yhteiskunnan kannalta ongelma piilee siinä kannustinloukussa, että rehellisen työn tekeminen ei tee pariutumismarkkinoilla miestä autuaaksi, vaan hyödyllisempää on ryhtyä motskari-rokkari rentuksi. Voi olla, että osaltaan siksi nuorten miesten syrjäytyminen työelämästä on kiihtynyt entisestään.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Henry Laasanen (kommentti 34): "(Kommenttina Janin ja Allanin väittelyyn. Ilmeisesti olette käyneet useampiakin talous-kapitalismi/sosialismi väittelyitä, joita en ole seurannut.)"

Joo, Allan raivostui kun kehtasin väittää, että työmarkkinatuella tulee toimeen ja, että jos rahat eivät riitä omaan yksiöön, niin minun mielestäni ratkaisu ei ole toimeentulotuen korottaminen, vaan esimerkiksi soluasumiseen siirtyminen.

"Ei siis ihme, että Allan kannattaa rahojen tasajakoa, joka suosii häntä, mutta vieroksuu ajatuksena seksuaalisosialismia, joka olisi häneltä pois."

Juuri noin se menee. Ja se, mikä minua ärsyttää eniten on, että nimimerkin "Allan" kaltaiset tyypit voivat avoimesti olla tuota mieltä, ja silti esiintyä suurina hyväntekijöinä ja/tai reiluuden ja tasapuolisuuden vankkumattomina kannattajina. Jos joku joskus yrittääkin jotain vasta-argumentteja heitellä, niin ne kaikki kumoutuvat tokaisulla "ei sekoiteta seksiä leipään", ja taas jatkuu paneskelu, rahojen jakaminen ja sädekehän kiillotus.

Inex (nimimerkki)

#38 Kyllä nuorten miesten syrjäytymiseen varmasti parempiakin syitä löytyy, itseäni lähinnä omassa ystäväpiirissä harmittaa se mitä lahjakkuuksia me heitetään hukkaan, kun äijät voivat tosi huonosti ja rupeavat vetämään viinaa kun eivät muutakaan keksi.

Gagarin (nimimerkki)

#25: "Mutta entä jos tuo heppu on nuori, hyvännäköinen, ja pääsee peseytymään jossain?"
#27: "Voi olla ettei maantietä tallaava likainen ja haiseva kulkuri saa seksiä mutta likainen ja haiseva motoristi kyllä saa."

Noissa molemmissa tapauksissa on pohjimmiltan kyse elämäntapaboheemisuudesta. Oikea köyhä ei aja motskarilla, koska hänellä ei sellaista ole. Eikä oikea köyhä pääse peseytymään kuin päihdekatkolla. Ollakseen hyvännäköinen, on pakko pystyä ylläpitämään joitakin elämänpuitteita. Ahavoituneiden spurgujen nenän profiili ei paljon seksin saamiseen auta.
Lisäksi on todettava, että joidenkin nuorten naisten viehtymys boheeminuorukaisiin, siis vapaaehtoisesti sellaisen elämäntavan valinneisiin, on seikkailun halua eikä siltä pohjalta muodostu pidempiaikaista parisuhdetta.

Inex (nimimerkki)

#41 Kyllä voi muodostua tiedän parikin tapausta, jotenkin ovat vain löytäneet toisensa yksi ystäväni on tälläinen elämäntapataiteilija ja on ollut jo melkein 10 vuotta saman naisen kanssa, kumpikin on toki hyvännäköisiä ei siinä mitään, ehkäpä se auttaa jotain.

Tomas (nimimerkki)

Pakko todeta täällä homososiaalisessa yhteisössä, että katsokaa ihmeessä kännykkäkameravideo kommentista #35. Varsin opettavainen.

Naistutkimuksessa, joista nuo Queer-tutkija-tohtorit myös sikiävät, ei ole koskaan erityisemmin piitattu argumentoinnin taidosta.

Inex (nimimerkki)

#43 Niin Henryn elämäntehtävä ei varmasti ole räjäyttää feministien päitä, mutta sehän tuntuu onnistuvan ihan siinä sivussa senkun puhuu tai kirjoittaa asiaa.

jeremias t (nimimerkki)

Se pätkä kirjasta "Puilla paljailla Pariisissa ja Lontoossa" on hieno analyysi alempitasoisen miehen kokemuksista seksimarkkinoilla. "Eläköön tuonenkielo" sisältää myös riipaisevaa tekstiä alempitasoisen miehen turhautumisesta. Orwell osasi pukea sanoiksi syrjäytyneen miehen kärsimyksen.

kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

Plokin kirjoittaja Henry Laasanen ei taida oikein ymmärtää elämän perusasioita.
Kuudes käskykin on tainnut Henryltä unohtua.

Gagarin (nimimerkki)

#46: "Kuudes käskykin on tainnut Henryltä unohtua."

Eihän hän ole juurikaan kirjoittanut aviorikokseen liittyvistä asioista.

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

Ruhahhah "kokoomusta äänestävä", päivän paras! Tosin jo pelkästään "äänestäväksi" tunnustautuva paljastaa itseään lammasmaiseksi ääliöksi. Aika velikultia...

Kansaslainen (nimimerkki)

Pisteet Henrylle tästä kirjoituksessa. Tee muutamalla blogilla enemmän sosiaalista työtä, kuin suomen kaikki sosiaalitantat yhteensä

kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

48#

"”äänestäväksi” tunnustautuva paljastaa itseään lammasmaiseksi ääliöksi. Aika velikultia… "

Kokoomusta äänestävänä on minulla myös oikeus vaatia Kokoomukselta vastinetta äänelleni. Koska vain äänestän Kokoomusta, minua ei sido mikään solidaarisuus Kokoomuslaisia kohtaa. Voin arvostella heitä tarvittaessa vapaasti.

Terveisiä Eestistä (nimimerkki)

No eiköhän MA-teoria (vaihtokauppateoria) sovi liberaalille Kokoomukselle kuin nyrkki silmään ... teoriaa tietenkin pitää hiukan hioa nykypäivän urbaaneihin ja feministisiin naisiin sopivaksi ... on hyvä muistaa, että kulttuuri muuttuu nyt enemmän 10 vuodessa kuin se muuttui vuosituhansien ajan 100 vuodessa. Aloituksessa olevat lähteetkin ovat 1930 ja 1970 luvulta. Samaan osittain vanhentuneeseen kastiin kuuluu mm Esther Vilarin kirja.

Toisaalta jo Henryn vastaus 34 tuo teoriaa jo hyvin lähelle nykypäivää:
"Seksuaalikapitalismi polkee päähän erityisesti ns. kunnon miestä, joka ei ole seksikäs, mutta joka toimii verojen kautta hyvinvointiyhteiskunnan nettomaksajana."

On aika valitettavaa, että nykynaisten miesihanteet ovat lähes täysin kelvottomia jos niitä tarkastelee rehellisesti. Jos joka mies alkaisi elää niinkuin päihdeongelmainen rappiollinen laiska viihdetähti tai ökyrikas narsu golfjuppi niin perheet ja yhteiskunta rappioituisi välittömästi.

-

Nyt kuitenkin takaisin noiden Eestin blondien seuraan ... mitä kissoja ... onneksi tosiaan kaikki miehet eivät elä ihan tähän tyyliin ...

bmad (nimimerkki)

"On aika valitettavaa, että nykynaisten miesihanteet ovat lähes täysin kelvottomia jos niitä tarkastelee rehellisesti. Jos joka mies alkaisi elää niinkuin päihdeongelmainen rappiollinen laiska viihdetähti tai ökyrikas narsu golfjuppi niin perheet ja yhteiskunta rappioituisi välittömästi."

Jopa äärimmäisen luonnonsuojelun kannalta olisi perusteltua, että
ihmiskunnan sivistys murskautuisi ja jäljelle jäisi hengailemaan pienehkö määrä porukkaa, jotka ottaisivat mittaa statusgeeneistään ja ajelisivat paikallisesti vesijeteillä saarelta toiselle.

Asemiehet ja filmitähdet hässisivät mallityttöjä ja hoikkia norminaisia kuunvalossa, muut olisivat kuolleet tai pakotettuna orjuuteen. Jokainen tasonsa mukaan. Ihmisten välinen lämpö olisi pinnallista, ei olisi puhetta ihmisoikeuksista ja tasa-arvoista, jokaisella olisi vaan oma statusarvonsa, jonka kanssa mentäisiin eteenpäin, ja käytäisiin orgioissa, joissa olisi paljon naisia, mutta vähemmän miehiä (jos statusarvo olisi heikko seuraukset olisivat kurjat ja peruuttamattomaat).

Lapset tarkistettaisiin jo peruskoulun loppuvuosina, pienimunaiset- ja kokoiset suljettaisiin omiin orjienkasvatuslaitoksiinsa, muut päästettäisiin elämään
railakasta bile-elämää. Orjien ansiosta useimpien naisten ja statusmiesten elämä olisi myös entistä leveämpää.

Inex (nimimerkki)

#52 Kuulostaa hyvältä jos itse rupeaisin leikkimään paskantärkeää juppia niin luultavasti saisin joltain kaverilta turpaan, vesijeteilläpä hyvinkin saaresta toiseen ja orgiasta toiseen :D

mielipuoli (nimimerkki)

Tämä taitaakin olla luuserimiesten voimaannuttamis -blogi..:) näin se täytyy olla. No sehän selittääkin kaiken. Laasasen teksti ei tapansa mukaan jälleen antanut mitään kuvaa yhtään mistään nykyaikaisesta olemisentavasta. Mut minä olenkin nainen joten "en ymmärrä" teidän alempitasoisten miesten seksipulmia. (haa haa)..mutta eipä sillä ole niin väliäkään sillä ne eivät ole minun ongelmiani. On se vaan hienoo tietää että joku tuijottaa kokoajan ylöspäin itseä. Pitää aina muistella tätä tekstiä kun on pahamieli.

Inex (nimimerkki)

Niinpä sinä olet vain nainen turha sitä pientä päätä vaivata liian monimutkaisilla asioilla :D

Horny (nimimerkki)

Mitenköhän tämän jutun ( http://www.iltalehti.fi/rakkausjaseksi/20100603117... ) naistyypit reagoi erilaisiin markkina-arvoihin?

Inex (nimimerkki)

Siis tarkoitettu komenttattori numero 54 toi edellinen. Kyllä kannattaa katsoa itseä ylöspäin jos alaspäin ei näy mitään :D

Allan (nimimerkki)

vai katkeruudesta se julmuus köyhiä kohtaan johtuukin, no onhan se varmaan ankeaa huomata että allu senkus paneskelee ja pienimunaset nöpönenät maksaa viulut.

Syltty (nimimerkki)

Kyllähän suomessa pitäisi ehdottomasti olettaa ihmisiltä nykyistä paljon enemmän vastuuta itsestään. Seksuaalisesti ihminen on täysin vastuussa itsestään eikä voi vaatia muilta mitään, mutta ikävä kyllä rahoissa tämä ei päde. Yhteiskunta kähveltää rahat ahkerilta ja tuottavilta ihmisiltä ja jakaa ne virkamiehille ja luusereille.

Verot alas perkele!

Naama (nimimerkki)

Koska olen "vain" nainen, niin en varmaankaan ymmärrä MA-teorian nyansseja enkä seksuaalispsykologisen kamppailun kaikkia yhteiskunnallisia vaikutuksia aateeämmien syrjäytymiskehitykseen, mutta yhdyn silti Sylttyyn (#59) lopputuleman osalta: Verot alas jumalauta!

Arthur Dent (nimimerkki)

Tässä taas ylevää radiokeskustelua tältä päivältä Laasasen kommentoitavaksi:

http://areena.yle.fi/audio/1034474

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Allan (kommentti 58): "vai katkeruudesta se julmuus köyhiä kohtaan johtuukin, no onhan se varmaan ankeaa huomata että allu senkus paneskelee ja pienimunaset nöpönenät maksaa viulut."

Ja tärkein kysymys: onko se oikein? Oikeidenmukaisuudellahan tulonsiirtoja yleensä perustellaan.

vestigia (nimimerkki)

"vai katkeruudesta se julmuus köyhiä kohtaan johtuukin, no onhan se varmaan ankeaa huomata että allu senkus paneskelee ja pienimunaset nöpönenät maksaa viulut."

Kaikessa karkeudessaan varsin osuva kommentti. Progressiivisen verotuksen vuoksi "pienimunaisten" mutta isopalkkaisten sosiaalivaltion rahoittajien kannattaisikin tehdä vain puolikasta työvuotta ja viettää toinen puoli vuodesta iloisesti Itä-Euroopassa ja Kaakkois-Aasiassa seksiturismin merkeissä. Tai miksei koko vuotta, monia IT-hommiahan on mahdollista tehdä täysin etätyönä.

Inex (nimimerkki)

#62 Itse olen edelleenkin valmis maksamaan yhteiskuntarauhasta jotain, sinä et.

bmad (nimimerkki)

"Seksuaalisesti ihminen on täysin vastuussa itsestään eikä voi vaatia muilta mitään, mutta ikävä kyllä rahoissa tämä ei päde."

Tulevaisuus voi olla hyvinkin se, että normitöihin ei edes oteta enää
ns. alemman tason miehiä, vaan heidät nujerretaan väkivalloin tekemään töitä ilmaiseksi "parempiosaisille".

Pari faktaa.

1) Alemman tason miehet eivät ole vahvoilla, eivätkä usein edes onnellisia ja heidän rahojaan olisi helppo kanavoida entistä enemmän "parempiosaisille". Heille olisi mahdollista painaa omat alemman tason henkilökortit ja heiltä voisi periä lisäveroa kaikesta mitä he ostavat. He eivät voisi vastustaa tätä mitenkään ja markkinatalous hyötyisi.
2) Alemman tason miehillä ei ole riittävästi puolustajia. Monet naiset olisivat iloisia, jos heidän elämää vaikeutettaisiin vielä nykyisestä.

Alemman tason miehet olisi käytännössä hyvin helppo nujertaa tai päästää päiviltä (elleivät suostu orjuuteen), mutta sivistyksen taakka estää sen. Länsimainen sivistysyhteiskuntahan lähti siitä kun haluttiin erottua fasismista ja sekasorrosta, vaikka ihmisen biologia ja elämänkaari on suorastaan fasistisista elementeistä koostuva.

Ellei biologisia koodauksia onnistuta purkamaan voidaankin pitää todennäköisenä, että kansalaisyhteiskunta menettää merkityksensä ja tilalle tulee todella kovat arvot, jota tässä on viime aikoina ympäri yhteiskuntaa jo kovasti hapuiltukin.

Huono juttu, mutta sivistyksen aika on kuitenkin ehkä joskus toiste.

bmad (nimimerkki)

"Tämä taitaakin olla luuserimiesten voimaannuttamis -blogi..:)"

Sinua varten täällä keskustellaan ja sinulle parempaa tulevaisuutta rakennetaan.

Teme (nimimerkki)

"Tämä taitaakin olla luuserimiesten voimaannuttamis -blogi..:) näin se täytyy olla. No sehän selittääkin kaiken. Laasasen teksti ei tapansa mukaan jälleen antanut mitään kuvaa yhtään mistään nykyaikaisesta olemisentavasta. Mut minä olenkin nainen joten ”en ymmärrä” teidän alempitasoisten miesten seksipulmia. (haa haa)..mutta eipä sillä ole niin väliäkään sillä ne eivät ole minun ongelmiani. On se vaan hienoo tietää että joku tuijottaa kokoajan ylöspäin itseä. Pitää aina muistella tätä tekstiä kun on pahamieli. "

Niin se varmaan on, että et ymmärrä. Ton tekstin lista on kuin mun elämästä. Välillä kun lukee näitä juttuja niin ihan hirvittää kuinka hyvin ne sopii omaan elämään mutta toisaalta helpottaa tietää, että ehkä ei olekkaan niin kovin erilainen kuin muut.

Ainoa kohta joka ei ehkä päde enää on tuo 6. En koe kenenkään olevan ylä- tai alapuolellani. Nuorempana ehkä vielä saatoin ajatella kuten tuossa 6 kohdassa.

-Teme

Allan (nimimerkki)

62# Katos jani kun se näyttäis ainakin sun kohdalla olevan niin että naiset on luokitelleet sut niin mitättömäksi ettei kukaan ole halunnut teettää sulla lapsia, joten susta ei ole mitään muuta hyötyä yhteiskunnalle kun maksaa tosimiesten puuhat.

Niinhän se menee muurahaispesässäkin, työläiset hommaa kuhnureille safkaa ja suojaa että ne jaksaa paneskella, joten se on täysin oikein ja luonnollista.

Gagarin (nimimerkki)

#68: "...susta ei ole mitään muuta hyötyä yhteiskunnalle kun maksaa tosimiesten puuhat."

Oletko varma, ettei ihminen voi hyödyttää yhteiskuntaa omana elinaikanaan myös toisin kuin hankkimalla jälkikasvua? (Ja joku "koiranleuka" voisi kysyä onko yhteiskunnalle hyötyä, että mannemäärä lisääntyy ... en kuitenkaan minä... :D)

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

Tsekatkaas tää:

http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/suhteet.asp?id=2...

Artikkelissa käsitellään sitä miksi ei kannattaisi deittailla rikasta miestä. Näppärästi vika onkin rikkaan miehen jolla on muka huono moraali parisuhdeasioissa. Ruhahhah!!! Eiköhän kyse ole siitä, että rikkaalla miehellä on paljon isompi tarjonta tasokkaista naisista kuin köyhällä. Ovelasti tämäkin tosiasia käännetään miehen syyksi vaikka on päivänselvää että tilaisuuksia pettää kumppaniaan laadukkaiden naisten kanssa on rikkaalla miehellä ihan toiseen malliin kuin köyhällä. Alan kyllä menettää uskoani naisten loogisen ajattelun suhteen, niin ällöttävää valheellista pumpulihömppää pursuaa joka puolelta...

Henry Laasanen

#70
"Artikkelissa käsitellään sitä miksi ei kannattaisi deittailla rikasta miestä."

Se on toki totta, että köyhä mies joutuu kompensoimaan köyhyytensä muilla avuilla.

Toisaalta Madeleine sanoo, että kannattaa deittailla vain miljonäärejä.

http://www.mtv3.fi/helmi/minisaitit/artikkeli.shtm...

"Madeleine Amber kyllästyi tapailemaan miehiä, jotka pyysivät häntä jakamaan laskun kanssaan. Nyt hän seurustelee vain miljonäärien kanssa, Sun-lehti kertoo"

Kumpaa artikkelia pitäisi uskoa?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Inex (kommentti 64): "Itse olen edelleenkin valmis maksamaan yhteiskuntarauhasta jotain, sinä et."

Olen minäkin valmis maksamaan yhteiskuntarauhasta, mutta en halua maksattaa omaa rauhaani muilla.

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#71

"Kumpaa artikkelia pitäisi uskoa?"

Kumpaakin! Se on ihan feministisen logiikan mukaista koska "naiset ovat kuukautiskiertonsa kautta yhteydessä kosmiseen sykliin" ; ) ....

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Allan (kommentti 68): "Katos jani kun se näyttäis ainakin sun kohdalla olevan niin että naiset on luokitelleet sut niin mitättömäksi ettei kukaan ole halunnut teettää sulla lapsia, joten susta ei ole mitään muuta hyötyä yhteiskunnalle kun maksaa tosimiesten puuhat."

Hienosti kommentoitu. Teet noilla kommenteillasi, Allan, hyvää ja tärkeää työtä sen eteen, että ihmisten asenteet työttömiä ja syrjäytyneitä kohtaan muuttuisivat suopeammiksi, ja kannatus sosiaalitukien korottamiselle kasvaisi. Jatka samaan malliin. Minäkin jo melkein laitoin rahalähetystä tulemaan, jotta työttömät kaverisi ja muut heidän kaltaisensa voisivat kaikki asua omassa hyvin remontoidussa saunallisessa kaksiossa keskustan lähistöllä.

Allan (nimimerkki)

Inex, jani haluaa yövartijavaltion, piikkilankaa ja aseita suojelemaan kahmimaansa omaisuutta.

Se varmaan oliskin mukavaa elämää kun ei olis enää asiaa sen piikkilankansa ulkopuolelle ilman turvamiesten armeijaa.

Vierailijavierailee (nimimerkki)

"Naiset välttelevät keskivertomiestä esimerkiksi metsässä mustikoita poimiessa, koska mies edustaa potentiaalista uhkaa. Se tuottaa miehille identiteetin vaarallisena ja pelottavana."

On tavallista, että naiset ovat varovaisia ulkona liikkuessaan. Myös minä. Ja en usko, että raiskatuksi tuleminen komean tai rikkaan miehen toimesta olisi yhtään sen ihanampaa kuin muutenkaan. Eli naiset varovat KAIKKIA tuntemattomia miehiä ulkona liikkuessaan. Ei vain keskivertomiehiä.

Victor Dorca (nimimerkki)

"Nyt vasta kuuluisaksi tultuani tiedän, mitä on olla nainen…”

Tuossa lauseessa on hirmuisesti asiaa. Itse olin julkisuudessa noin 30 vuotta sitten onnistuneiden bisnesten ansiosta. Koin sellaisenkin ihmeen, että muutama nainen kosi minua! Tavallista irtopanoa oli tarjolla enemmän kuin jaksoi hoitaa. Ja kumma kyllä kukaan ei halunnut sitä kondomin kanssa.
Kun katosin julkisuudesta kosijatkin katosivat. Olisi hauska tietää kumpi naisia kiinnostaa enemmän, maine vai raha?
Mutta tiedän siis, miltä tuntuu olla nainen. Vallan verrattomalta!

Eweiri (nimimerkki)

Teretere.

Ensinnäkin sosiobiologiasta sen verran:
Siitä miten asiat ovat ei tulisi päätellä, miten niiden tulisi olla.

Lisäksi tekstissäsi on vaarallista se, että se ikään kuin samalla vaatii, että naiset ottaisivat itselleen miehen, josta eivät ole henkisellä tasolla kiinnostuneet. Mikä tekee tästä omituisen asetelman.
Tosin ymmärrän sen, että suuremmaksi osaksi suositaan niitä korkeammalla pykäleellä olevia miehiä, eikä keskiverto. Jonkinnäköistä syrjintää se lienee.

Mutta ongelma on myös siinä, että sinun mielestäsi nainen ''antaa'' ja mies ''saa''. Tämä on täydellisen räikeä epäkohta.
Miten nainen voi kiinnostua keskivertomiehestä, jos hän ajattelee, että nainen on hänelle pelkkä antaja? Olipa se sitten läheisyyden tai seksin antaja.

Peitenimioksa (nimimerkki)

Tuli mieleen kun Henry kirjassaan Naisten seksuaalinen valta kirjoittaa alaluvussa "Onko Hjallis Harkimolla seksuaalista valtaa", että "Jos Hjallis vietäisiin anonyymina vieraaseen kulttuuriin, jossa hänen statustaan ja varallisuuttaan ei tunnettaisi, olisi hänellä todennäköisesti vaikeuksia päästä minkäänlaisiin seksuaalisiin suhteisiin edes naisten vähiten atraktiivisten edustajien kanssa." Aika rankka väite ottaen huomioon, että maailma on puolillaan Hjalliksennäköisiä ihmisiä, joilla jonkinlainen kauneusvirhe naamassa on, mutta ovat silti lisääntyneet. Henry ohittaa myös psykologian, sillä vieraassa kulttuurissa Hjallis muukalaisena herättäisi naisissa kiinnostusta todennäköisesti jo ektoottisuutensa vuoksi. Lisäksi Hjallis edustaa psykologi Tony Dunderfeltin mukaan ns. punaista ekstoriverttia dominoivaa aikaansaapaa temperamenttia, joille myös naisia tuppaa kertymään enemmän kuin introverteille temperamentti-tyyleille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset