Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Missä ihmiskaupan uhri luuraa?

Taas on koittanut se aika vuodesta, kun ihmiskauppakeskustelu alkaa. Ihmiskauppa yhdistetään yleensä naiskauppaan. On kuitenkin olemassa kahden tyyppistä ihmiskauppaa: seksuaalista ja muuta työperäistä ihmiskauppaa. Ihmiskauppa-probleemaan liittyy useita kummallisia piirteitä.

Ensimmäinen kummallisuus on se, että uhreista on pulaa. Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet’n (ks. Biaudet A-Studiossa) mukaan suurin haaste on ihmiskaupan uhrien tunnistaminen. Ilman tunnistamista uhrit jäävät ilman oikeuksia, jotka heille lain mukaan kuuluisi. Biaudet’n mukaan viranomaisetkaan eivät aina tunnista ihmiskauppaa, vaikka uhri siitä itse kertoisikin.
Ennen vanhaan: Rikollinen raahattiin poliisin polttavien lamppujen alle ja yritettiin puristaa tunnustus esiin.

Nykyään: Aasialainen nainen raahataan poliisin polttavien lamppujen alle ja yritetään saada nainen tunnustamaan, että hän on uhri. "Mutta soomi mies olla hyvä mies, minä pitä minun seksityö". Aasialainen nainen ei ole käynyt naistutkimuksen kurssia, joten hänen indoktrinaationsa uhrin subjektipositioon on jäänyt puolitiehen. "Anna tulla tunnustus vaan, tässä on naisjärjestöjen uhripääoma ja rahoitus vaarassa".

Uhrien puute ei ole uusi ongelma. Yle kertoo samasta asiasta vuonna 2007:

Suomessa tunnistettu erityisesti miehiä. Kansainvälisesti ihmiskauppa liittyy erityisesti seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Uhrit ovat naisia. Suomessa vähistäkin uhriepäilyistä huomattava osa on ollut työssä hyväksikäytetyksi joutuneita miehiä.

- Suomen profiili on kansainvälisesti vertailtuna tavallaan väärä. Emme ole tunnistaneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreja, ohjausryhmän puheenjohtaja Mervi Virtanen työministeriöstä sanoo.

Ohjausryhmän raportissa korostetaan muun muassa kansalaisjärjestöjen ja työmarkkinajärjestöjen toiminnan tärkeyttä uhrien etsinnässä.

Biaudet varoittaa, että kansalaisjärjestöjen roolin kasvattaminen ei saa merkitä poliisille kuuluvien tehtävien sälyttämistä järjestöille.- Uhrien etsinnän pitäisi olla ensisijaisesti poliisin työtä. Kansalaisjärjestöjen osaaminen ja läheisyys uhreihin ovat kuitenkin tärkeitä, Biaudet sanoo.

Viesti on selkeä. Suomessa löydetään väärään sukupuoleen kuuluvia uhreja: miehiä. Biaudet sälyttää vastuun uhrien etsinnästä poliisille. Feministinen paniikki iskee - naisuhreja on löydettävä, maksoi mitä maksoi! Suomalaisen miehen seksuaalinen tyydytys on estettävä!

Feministit toimivat lobbareina estääkseen ulkomaalaisten naisten maahantulon, mutta Anna Kontula ei ymmärrä uhripääoman hankinnan tärkeyttä.

Seksin ostokieltolakia säädettäessä monet naisjärjestöt esiintyivät asiantuntijoina, vaikka heidän asiantuntemuksensa oli vähintäänkin yksipuolista.

Päivää ennen äänestystä seksinostolaista, ruotsalainen feministi, europarlamentaarikko Maria Carlshamre syytti julkisesti Kontulaa organisoidun rikollisuuden rahoittamaksi tutkijaksi. Väite tuki monien naisjärjestöjen ajamaa näkemystä, jonka mukaan prostituution ja ihmiskaupan välille voi vetää yhtäläisyysmerkit.

On yleisesti hyväksyttyä, että prostituution laillisuudesta voi olla eriäviä mielipiteitä, mutta ihmiskaupan suhteen mitään liikkumavaraa ei ole. Jos kaikki prostituutio mielletään ihmiskaupaksi (väite, jota tutkittu ja tilastoitu tieto ei tue), seksin ostajan leimaaminen rikolliseksi on helpompaa.

Toinen kummallisuus piilee siinä, että ihmiskauppa on itse asiassa sallittua. Baronat, eilakaislat ja muut myyvät ihmisiä laillisesti. Siksi on omituista maalata ihmiskaupan ylle musta varjo. Ihmisoikeusongelma ei olekaan kaupassa sinänsä, vaan seksityötekijöiden ja muiden työntekijöiden huonossa kohtelussa: pakottamisessa, kiristyksessä ja polkupalkkojen maksamisessa. Ihmiskauppaan voi toki liittyä muitakin kuin ihmisoikeusongelmia, kuten maahanmuutto-ongelmia ja veronkierto-ongelmia. Ihmiskauppaa moitittaessa haukutaan kuitenkin väärää puuta.

Myös Halla-aho on havainnut naisten seksikartellia ylläpitävän ihmiskaupparetoriikan onttouden:
Feministit haluavat estää prostituution siitä yksinkertaisesta syystä, että heitä ärsyttää piparin (vaikka maksullisenkin) tarjonnan lisääntyminen. Samasta syystä venäläisten ja aasialaisten naisten maahantuonti jäytää heitä sanomattomalla tavalla, vaikka afrikkalaisten ja lähi-itäläisten miesten tuonnissa ei ole mitään vikaa. Heitä ärsyttää ajatus, että suomalainen mies voisi saada edes rahalla pimpsaa silloin, kun haluaa, koska feministin haavemaailmassa torttu on kiristyksen, nöyryytyksen ja kontrollin väline numero uuno.
YK:n mukaan EU:n alueella voi olla jopa 270 000 ihmiskaupan uhria. Mitä kertoo kattavin aiheesta tehty tutkimus? Britannian laajimmassa naiskauppaan liittyvässä tutkimuksessa (1) ei löydetty yhtään uhria, joka olisi pakotettu prostituutioon. Tutkimuksessa tehtiin satoja iskuja seksityöntekijöihin puolen vuoden aikana ja operaatioon osallistui koko maan poliisikunta. Poliitikot ja media ovatkin liioitelleet rankasti naiskaupan laajuutta.

The analysis, produced by the police Human Trafficking Centre in Sheffield and marked "restricted", suggests there was a striking shortage of sex traffickers to be found in spite of six months of effort by all 55 police forces in England, Wales, Scotland and Northern Ireland together with the UK Border Agency, the Serious and Organised Crime Agency, the Foreign Office, the Northern Ireland Office, the Scottish government, the Crown Prosecution Service and various NGOs in what was trumpeted as "the largest ever police crackdown on human trafficking".

Current and former ministers have claimed that thousands of women have been imported into the UK and forced to work as sex slaves, but most of these statements were either based on distortions of quoted sources or fabrications without any source at all.
Myöskään Suomen poliisi ei löytänyt ihmiskaupan uhreja:

Suomessa toimivat ulkomaiset prostituoidut tulevat yleensä maahan vapaaehtoisesti ja tietoisina siitä, että he tulevat tarjoamaan seksipalveluita. Tässä mielessä he eivät ole ihmiskaupan uhreja. Parittajat saattavat kuitenkin painostaa naisia jatkamaan prostituutiossa keinoilla, jotka voivat täyttää ihmiskaupparikoksen tunnusmerkistön.

Poliisi selvitti maalis-kesäkuun aikana eri puolilla maata toteutetussa operaatiossa, onko prostituoitujen joukossa parituksen tai ihmiskaupan kohteeksi joutuneita henkilöitä, jotka tulisi ohjata auttamisjärjestelmään. Näissä tarkastuksissa ei tavattu selvästi vastentahtoisesti prostituoituna toimivia naisia.
Hesari uutisoi saman tutkimuksen seuraavasti: "Prostituutioon liittyy Suomessa ihmiskauppaa, selviää poliisin keväällä tekemässä tutkimuksessa."

Doezeman mukaan tutkimukset osoittavat, että termille ”naiskaupan uhri” (trafficking victim) löytyy yhtä vähän vastinetta kuin historialliselle “valkoisen orjan” käsitteellekään. Suurin osa seksityön perässä muuttavista tietää tulevansa seksityöhön, mutta naiskauppaa vastustava politiikka rakentuu edelleenkin viattomien ja vastentahtoisesti alalle ajautuneiden naisten suojelemiseen varaan. Realiteeteilla naisten maahanmuutossa seksiteollisuuden pariin on hyvin vähän tekemistä stereotyyppisen naiskaupan myytin kanssa. Naiskaupan myytti luo ja rajoittaa sitä diskursiivista alaa, jossa näistä asioista voidaan keskustella. Naiskauppa terminä ei kerro seksityöntekijöiden elämän monimuotoisuudesta, vaan se viittaa pikemminkin säälittävään seksiorjaan. Maahanmuutto seksiteollisuuteen on eräs tapa kehitysmaiden naisille laajentaa elämisen mahdollisuuksia. Heidän leimaamisensa seksikaupan uhreiksi kieltää heiltä toimijuuden mahdollisuuden omassa elämässään.

Naisten enemmistön pyrkimys seksuaalisuutensa arvon turvaamiseksi selittää, miksi ”naiskaupan uhrin” ja ”seksiorjan” stereotyypit istuvat niin tiukassa ja miksi niitä pidetään aktiivisesti yllä, vaikka niille ei Doezeman mukaan ole juurikaan vastinetta todellisuudessa. Termien aktiivista käyttöä voidaankin pitää pikemmin eräänä retorisena keinona naisten enemmistön seksuaalisuuden arvon suojelemiseksi kuin realistiseksi kuvaukseksi ulkomailta tulevien seksityöläisten tilanteesta. Retorisesti tarkastellen on varsin ymmärrettävää, että ulkomailta tulevaa seksintarjontaa pyritään mieluummin rajoittamaan päämäärillä ”naiskaupan uhrien” suojelemiseksi kuin sanomalla: ”Emme halua ulkomaalaista kilpailua Suomen seksimarkkinoille, koska se alentaisi suomalaisten naisten seksuaalisuuden arvoa.”

Vuoden 2005 Georgialaisnaisten tapauksessa Rusudan Elbakidze kertoo, että "Kun ihmiskauppasyytteet esitettiin minulle luulin, että taivas putosi päälleni. Sydämeni oli murtua. Eka Gureshidze kertoo seuraavasti: "Vaadittiin, että allekirjoitan sellaisen tunnustuksen, jossa myönnän olevani matkanjohtajan uhri. Olin hämmästynyt vaatimuksesta." Tunsin tämän ihmisen nimenomaan hyvänä ihmisenä, kunnian miehenä. Mieheni löysi matkanjärjestäjän ja saattoi minut matkalle. Miten voin myöntää, että matkanjohtaja aikoo myydä minut, ja mikä vieläkin pahempaa, mieheni aikoo myydä minut!" Yle kertoi lopulta, että "Keskusrikospoliisi ei ole löytänyt näyttöä ihmiskaupasta maaliskuussa 2005 pysäytettyjen georgialaisnaisten tapauksessa." Feministien ja georgialaisnaisten kanssa voitaisiin käydä seuraava dialogi.

Yhteenveto

  1. Todennäköisesti olemattomien naiskaupan uhrien etsimiseksi käytetään valtavasti voimavaroja. Jopa poliisivoimat valjastetaan olemattomien uhrien etsintään, vaikka yleensä poliisin tehtävä on jahdata rikollisia.
  2. Olemattomien uhrien etsinnän sijaan rahalle olisi luultavasti aiheellisempaakin käyttöä.
  3. Feministiset lobbausjärjestöt pyrkivät liioittelemaan naiskaupan uhrien lukumäärää edistääkseen omia valtapyrkimyksiään.
  4. Britannissa tehdyssä massiivisessa operaatiossa naiskaupan uhrien etsimiseksi ei löydetty ainuttakaan naista, joka olisi pakotettu prostituutioon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (103 kommenttia)

Mies.asia (nimimerkki)

Erinomaisen valaiseva kirjoitus jälleen kerran.

Linkitetty dialogi oli myös osuva: "Feministit: Voi vittu, te olette nyt uhreja kun minä sanon että te olette uhreja, tuliko selväksi!
Georgialaisnaiset: No, ihan miten sovitaan - ei tartte hikeentyä.
Feministit: No päästiinhän tästä asiasta vihdoinkin yksimielisyyteen."

Jukka-Pekka Vasara

Kokoomus ja kesKusta rahoittavat mielellään lastemme nimiin otetulla velkarahalla kaikenlaisia (suomalais)miesvihassaan tiriseviä vasemmistolesbopumppuja. Aivan turha äänestää äärivasemmistoa kun saman omaan päähän ampumisen voi tehdä äänestämällä noita em. kanssalarppaajiakin.

pahka (nimimerkki)

Ja entä "ihmiskaupan uhrien" kohtelu? Hierontapaikkojen ratsiassa otettiin kiinni naisia prostituition/parituksen.. minkä lie varjolla. Mitä heille tapahtui? Karkotus välittömästi. Jos he kerran olivat uhreja, miksei heille myönnetty pakolaisstatusta, oleskelulupaa, terapiaa ja diskorahaa?

Vihervasemmistolaiset femakot kiljuvat lähi-idästä/afrikasta tulleiden nuorten miesten puolesta, mutta "seksikaupan uhrien" kohtalo on heillä täysin yhdentekevä.

Auria (nimimerkki)

Juu, ihmiskauppaan, rikollisuuteen ja hyväksikäyttöön sopii Suomessa vedota vain kun puolustetaan kerjäämisen kieltävää lakia.

TP (nimimerkki)

Kymmenen pistettä.

Pekka Manner

No lähinnä toi ihmiskauppa on nykyään näitä 2 egen duunareita, joita on jo paljon mm. palveluissa, maataloudessa ja raksoilla.

Tuo prostituutiovinkuminen on kyllä lähinnä femmareiden paatosta ja miesvihan polttoainetta.

Jorma (nimimerkki)

"Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet’n"

Tämä oli ihan odotettavissa. Tehtäväänsä täysin epäpätevä ja törkeän syrjinnän avulla valittu Biaudet on tunnettu miestenvihaaja, äärilinjan feministi ja tasa-arvon vastustaja.

Ihmiskauppaakin toki on, mutta uhrit lienevät enemmän ravintola-alalla yms. feministien kannalta yhdentekevissä hommissa. Näissäkin tapauksissa olennaista olisi saada rikolliset kiinni, ei etsiä uhreja. Uhrin kannalta olennaista on se, että hänen piinansa päättyy. Se, tuomitaanko tekijät ihmiskaupasta tai jostain muusta, on toissijaista.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Ihmiskaupasta varjolla tienaa moni, tienestit loppu jos ei saa millään uhreja, merkillistä on että syntyperäisistä Suomalaisista ei löydy ihmiskaupanuhreja.
Ehkä kielitaito on ongelmalista, hankala on Suomalaista painostaa uhritunnustukseen maastakarkotusuhkauksella.

4#
Auria, kerjäläiset ja perusteettomasti turvapaikan hakevien EU maan kansalaisia, erottaa melko helposti uhriksi, he suorastaan haluavat olla uhri.

Kun taas ne toiset, eivät millään haluaisi olla uhreja, siinä tarvitaan ammattitaitoista virranomaisapua ja oikeaoppiset kuulustelumenetelmät.
Ritva Santavuori oli tästä realistinen käsitys.

Jorma (nimimerkki)

4: "Juu, ihmiskauppaan, rikollisuuteen ja hyväksikäyttöön sopii Suomessa vedota vain kun puolustetaan kerjäämisen kieltävää lakia."

Kerjääminen olisi kiellettävä jukisilla paikoilla, sillä se on häiritsevää. Aivan samoin on kielletty seksipalvelujen kauppa julkisilla paikoilla.

Seksipalvelujen kauppa eroaa kerjäämisestä siinä, että siinä vaihdetaan rahaa palveluihin. Kerjäämisen idea on nimenomaan rahan saaminen ilman mitään vastinetta. Ensiksi mainittu on siis rehellistä liiketoimintaa, jälkimmäinen vain pummaamista.

Gagarin (nimimerkki)

#9: "Kerjäämisen idea on nimenomaan rahan saaminen ilman mitään vastinetta. Ensiksi mainittu on siis rehellistä liiketoimintaa, jälkimmäinen vain pummaamista."

Ehkäpä kerjääminen voidaan luokitella hyvän mielen myymiseksi. Almun antaja näet pelastaa päivänsä ostaessaan tunteen armollisuudestaan.

Arthur Dent (nimimerkki)

Huoraamisen demonisoinnin ja asiakkaana olemisen kriminalisoinnin takia täällä peräpohjolassa ei naiset pääse koskaan käyttämään todellista valtaa. Ette tytöt usko, miten suurta valtaa luotettava ja hyvin organisoitu laatuhuorarinki pitää piparissaan. Suuressa maailmassa vallassa olevat naiset eivät ikinä sallisi seksin oston kriminalisointia.Huoran kuuluisi saada takaisin historiallinen paikkansa yhtenä yhteiskunnan arvostetuimpana ja vaikutusvaltaisimpana ammattina.

Tomas (nimimerkki)

#8: "Ihmiskaupasta varjolla tienaa moni, tienestit loppu jos ei saa millään uhreja ..."

Siltähän tämä vaikuttaa näiden raporttien perusteella, että ihmiskaupan ympärille on syntynyt auttajien bisnes. Oliskin mielenkiintoista tietää, kuinka paljon rahaa laitetaan erilaisiin järjestöihin, hankkeisiin ja viranomaistoimintaan tämän asian tiimoilta Suomessa? Kuinka paljon ihmisiä auttajien bisnes työllistää?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Jorma (kommentti 9): "Kerjääminen olisi kiellettävä jukisilla paikoilla, sillä se on häiritsevää. Aivan samoin on kielletty seksipalvelujen kauppa julkisilla paikoilla."

Juuri näin. Kerjäämisen kieltämiseksi ei tarvitse vedota ihmiskauppaan. Siinä nimimerkki "Auria" (kommentti 4) kieltämättä on oikeassa, että jotkut ovat siihenkin vedonneet, mutta itse kerjäämisen kiellon kannalta se on täysin sivuseikka. Prostituutiota koskevat lait sen sijaan, kuten Laasanen tuo esille, nojaavat lähes yksinomaan ihmiskaupan käsitteelle.

Niin, ja erinomainen kirjoitus Laasaselta jälleen.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

Eikös tämä iltasanomien uutinen, ole todistus ihmiskaupasta?
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen...

Esa Olkoniemi (nimimerkki)

Ihmiskauppa alkoi kunnolla vapaan liikkuvuuden varjolla, meillä ministeriössä harrastetaan tälläistä.

make10 (nimimerkki)

Naiskauppa on kuin ilmastonmuutos. Sen on pakko olla olemassa. Toisaalta Hesari raportoi tänään (B4), että naaraskäärmeet kärsivät enemmän ilmastonmuutoksesta kuin urokset. Uskon, että naiskaupalle saadaan vielä todistusaineistoa eläinbiologian tutkimusmetodein. Naisethan kärsivät enemmän myös ilmastonmuutoksesta, näin meille on kerrottu arvovaltaisilta tahoilta.

Auria (nimimerkki)

#14: no nythän on "Daandumadanielin" kunnan päättäjät löytäneet viisasten kiven! Mukaan "ohjelmaan" soluttautunee muutama toiveikas mieskin koska tuon uutisen mukaanhan "naiseus" on ennenkaikkea erilaisin ulkoisin häppäsvärkein rakennettavissa oleva konstruktio. Maassa on jo nyt tälläisiä mielenkiintoisia ihmiskokeita. Tuore vaalitulos varmaan lisää niitä. Hollannista on nyt tulossa varsinainen ekonominen "koe-eläinpuisto".

Sami Haapavaara (nimimerkki)

#17, onhan tuo aika hassu uutinen, sellaisenahan tuo tulee ottaa, hymyillään hölmösti vaan.

M-T Heikka

Asioilla on varmaan monta puolta.

Näin peräpohjalaisesta naisvinkkelistä vain toteaisin senkin näkökulman, että mitä meill' tapahtuu korvien välissä suhtautumisessa koko kansakuntia kohtaan, vain ja pelkästään niin pienestä asiasta, että näemme bjisnesnaisia liikenteessä. Muistan kuinka joku vuosi sitten täällä Kemi_Tornio -alueellakin, jos näki tietyn kansakunnan edustajan ostamassa potkuhousuja paikallisessa marketissa, sitä ajatteli että AHAAA!

Näin se vain menee. Teidän tulisi putsata ne korvienvälit.

Meiltä päin lähdettiin ennen piioiksi Ruotsiin, ei heti niinkään "piparinjaolle", vaikka se varmaan olisikin ollut helpompi duuni. Sitä taustaa vasten sitä vaan halveksii... oli junttia eli ei.

Puoli-Eemeli (nimimerkki)

Käsittääkseni feministisen maailmankuvan mukaan maailmassa nyt vain väistämättä tapahtuu kaikenlaista kauheaa, koska mies on sika. Sotia soditaan, luonto saastutetaan, lapsia hakataan, ihmisiä orjuutetaan ja niin pois päin. Asiaa ei tarvitse sen kummemmin yrittää todistaa, koska se seuraa loogisesti premissistä eli miehen sikamaisuudesta.

M-T Heikka

Jos mie vielä saisin jatkaa tarinaa tuosta 19.

Eikö teistä miehistäkin olisi hieman rasittavaa, jos matkustellessanne Ruotsinmaalla, joku Börje tulisi suutaan soittelemaan: "äitis oli".

Nykyiselläänhän pelkästään suomalaiset miehet ovat hoeman juoponmaineessa siellä suunnilla, mutta naiset ovat kovaa huutoa. Torniossakin sai olla koko aikaisesti huitomassa niitä Puuerikkejä loitommalle. Heillehän meikäläiset edustavat nimittäin sitä itäistä eksotiikkaa vaan ehkä hieman eri merkityksissään kumminkin kuin mitä se termi Suomessa tarkoittaa.

Eiks ookki jännää.

bmad (nimimerkki)

Feministien vouhotus prostituution ympärillä pitää ymmärtää.
Ei heillä useinkaan ole tähtäimessä prostituution täyskielto, vaan huoli siitä,
että prostujen kohtuuttomat ansiotulot laskevat jos alalle tulee minimimäärää enemmän työntekijöitä. Ainoa tapa pitää prostituoitujen määrä riittävän pienenä on demonisoida alaa ja nimitellä työntekijöitä uhreiksi, jotka ovat luonnollisesti ansainneet kaiken TUEN.

bmad (nimimerkki)

"Käsittääkseni feministisen maailmankuvan mukaan maailmassa nyt vain väistämättä tapahtuu kaikenlaista kauheaa, koska mies on sika. Sotia soditaan, luonto saastutetaan, lapsia hakataan, ihmisiä orjuutetaan ja niin pois päin. Asiaa ei tarvitse sen kummemmin yrittää todistaa, koska se seuraa loogisesti premissistä eli miehen sikamaisuudesta. "

Ei strategisilla feministeillä ole noin yksinkertaista maailmankuvaa.
Nainen saa helppoa rahaa ja pääsee elämästä paljon kätevämmin, kun mies kantaa taakan, syyllisyyden ja tekee työn, joka periaatteessa kuuluisi naisellekin, tai ei välttämättä kenellekään (esim. valtioiden väliset sodat).
Koska nainen valitsee lähes aina sotilaspiirteitä omaavan miehen suhteeseen on osoitettavissa, että nainen tekee hyvän kaupan: mies vuotaa verta ja kehittää itsessä sotilaallisia ominaisuuksia, lynttää muut miehet tieltään, naiskatraan istuessa terassin aurinkotuolilla vapaampana kaikesta oikeutettuna olemaan sellaisia kuin ovat.

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

Biaudetin nimittäminen vähemmistönvaltuutetun virkaan on niin silmiinpistävä vääryys, että virka on menettänyt uskottavuutensa aivan kokonaan, sen takia ei voida enää kiinnittää huomiota mihinkään ko.viraston sanomiin.

bmad (nimimerkki)

"Naiskauppa on kuin ilmastonmuutos. Sen on pakko olla olemassa. "

Ilmastonmuutos, tai ainakin luonnonvarojen loppuminen maailmasta
on paljon todennäköisempää kuin pohjoismaissa rehottava naiskauppa. Jopa joitakin todisteita on löytynyt.

Ihmisten pitäisi jo yhdentyä ja miettiä planeetan tulevaisuutta, mutta planeettamme yleispoliittinen tilannehan on vain yleinen tappelu ja täydellinen välinpitämättömyys perusasioista.

Sitä paitsi valtion kaltaista tahoa ei pitäisi kiinnostaa mitenkään, miten rahat, joista ei useinkaan makseta veroa jakautuvat. Se on vähän sama kun jos päätän lahjoittaa jollekin kaverilleni verottomana 400,000 euroa käteisenä ja joku kolmas osapuoli ottaa siitä pinkasta 50,000 euroa itselleen valtiota alkaisi kyllä minun tapauksessa kiinnostaa enemmän se veropuoli.

Sami Haapavaara (nimimerkki)
mielipuoli (nimimerkki)

Haa haa jälleen. NO:

Onko tupakanpolttoa olemassa, jos jokainen joka sitä polttaa väittää ettei ole siitä riippuvainen?

Onko huumeidenkäyttöä olemassa, jos jokainen joka niitä käyttää sanoo ettei ole niistä riippuvainen?

Onko rikollisuutta olemassa jos rikollinen väittää ettei ole rikollinen ja on syytön tekoonsa?

Onko rikos tapahtunut, jos urhi väittää että niin ei ole tapahtunut ja selvästi uhri on esim. pahoinpidelty?

Onko mies naisvihamielinen, jos mies väittää että tietää mitä nainen ajattelee tai että mikä olisi tälle hyväksi tai huonoksi?

Vähän sama asia kuin väittäisi lakritsaa suklaaksi vaikka kaikki tietävät että se on lakritsaa. Ei ole Henkka niin että kaikki asiat jotka on vuosien ja vuosisatojen ajan todettu olevan jollain tavalla olisi jotenkin vahetta. Kuulostaa enemmänkin vainoharhaiselle se että suunnilleen kaikki asiat ovat mielestäsi jotenkin (sinun suullasi) "feministi mafian" kähminnän tulosta. Täytyy olla melkoinen pölkkypää jos nämä jutut uppoaa kuin kuuma veitsi voihin.

mielipuoli (nimimerkki)

Niin ja jos ette ole tienneet niin nykyisin oven taakse voi tulla "kerjäläinen", joka ei olekkaan kerjäläinen vaan empatiaa kerjäämällä tsekkaa tavarasi ja käy ne ryöväämässä heti kun käännät selkäsi ja poistut kotoasi, joten eipäs nyt aleta. Nämä asiat eivät ole ihan niin yksinkertaisia kuin vois ajatella niiden olevan tai miksi ne halutaan tässä blogissa vääntää. Tietenkään kaikki eivät ole rikollisia tai pakotettuja johonkin jne..mutta iso osa on. Ei kukaan lähde huvikseen kerjäämään jonnekkin jos muuten on asiat hyvin. Eikä kukaan huvikseen pane tai ole pantavana kenenkään sellaisen kanssa jonka kanssa ei halua olla tai ei olisi normi tilanteessa. Ällöttävä mies joka ei saa normaalisti seksiä on ällöttävä..se ei muutu miksikään vaikka kuinka yrittäsi sitä muuttaa. Kissa ei ole koira vaikka kuinka se maukuisi.

Sami Haapavaara (nimimerkki)
Veli Mielipuolikuu (nimimerkki)

Arvoisa Mielipuoli, kun luen viestejäsi nousee mieleen kaksi tulkintatapaa:
1) luet tahallasi väärin tai
2) sisälukutaito on heikko.

Feministien enemmistö kuuluu käsittääkseni luokkaan kaksi, mutta joukossa on jokunen niin skarppi, että ymmärtää lukemansa ja sitten tulkitsee sen väärin, jotta saisi sanottua jotain vittumaista.

Otetaan vaikka tuo Umayya Abu Hanna. Olen pitänyt häntä suht' skarppina ihan kasvokkainkin hänen kanssaan ajatuksia silloin tällöin vaihdettuani.

No, nyt hän kertoi kertovansa somalialaisnaisille, että Suomessa joka neljättä vaimoa pahoinpidellään kotona. Paljon vittumaisemmin ei voisi sanoa. Ja minkälaista muuta paskapropagandaa tämä monikulttuurisuusämmä mahtaa levittää projekteissaan ja mitä se tarkoittaa kotiutumisen kannalta, kun yksi paska opettaa, että suomalaismiehet on hirviöitä?

Nyt pitäisi siis selvittää, 1) onko tämä paska sittenkin niin tyhmä, että ei ymmärrä, kuinka tolkuttomia tuollaiset feministien valheet ovat vai 2) hän ymmärtää ne valhe- ja vihakampanjaksi, mutta levittää niitä siitä huolimatta, koska feminsteistä on kiva olla mahdollisimman vittumaisia varsinkin, jos saa sanoa miehistä oikein, oikein pahasti.

bmad (nimimerkki)

#28

Jos nämä ällöttävät miehet olisivat naisia he lakkaisivat
olemasta ällöttäviä. Ällöttävyyskokemus on usein kulttuurisidonnainen tuote. Naiset, joilla on paljon valtaa ja kova seksimenekki on myös kova seksuaaliperfektionismi päällä. Anna miesten olla sellaisia kuin ovat ja koske myös jutalaisiin.

Nihilisti (nimimerkki)

Kysykääpä taikku naisilta olisivatko mieluummin siellä vai täällä?

Joissakin hieromoissa annetaan kuulemma "happy ending" eli siis lopuksi käsipeli (niille jotka eivät tiedä), eikä mitään sen pidemmälle menevää. Tämä luokitellaan Suomen lain mukaan prostituutioksi jos maksat siitä.

Onko prostituutio väärin? Vaikea kysymys, aina ajatellaan kylläisen länsimaisen ihmisen kannalta. Jos sinulla olisi helppo tapa tehdä rahaa harrastamalla seksiä tekisitkö sen? Suomessa Prostituoitujen hinnat (tietyissä alan baareissa) ovat noin 150-200e eikä naisten taso ole mikään järkyttävän hyvä, miten meillä voi olla hirveä ongelma jos lihaville, vanhoille venakko naisille pitäisi maksaa 150e seksistä?

Mites onko palkkasotilas prostituution uhri? Jonkun täytyy siis nykyaikana uhrata omaa henkeään saadakseen rahaa? Miten tämä voi olla laillista?
No tietysti se on jokaisen oma asia alkaa palkkasotilaaksi, köyhistä maista tulee Ranskan muukalaislegioonaan, jotta saavat kansalaisuuden.

Mielestäni Laasanen on jälleen oikeilla jäljillä tässäkin asiassa. Toisaalta odotan vielä jonkun naisen tulevan huutamaan sitä ikuista, "mitä jos lapsesi rupeaisi huoraksi?". Suomalainen feministi näkee asiat miten ne täällä ovat ja miten ne tulevat olemaan (lisää lakeja alistamaan miehiä kuten kiintiö hallituspaikat yrityksissä naisille yms.), mutta mitä he eivät näe niin miten naiset muissa maissa ajattelevat.

bmad (nimimerkki)

Jos minulla olisi lapsi hänellä olisi täysi oikeus ryhtyä huoraksi.
Kyllä ihmiskauppaa on, joten en tiedä missä määrin ilmiötä kannattaisi vähätellä. Olen nähnyt kaksi kertaa parittajan, toisella kerralla naisen, toisella kerralla huonosti käyttäytyvän asiakkaan kimpussa. Eli olen nähnyt ihmiskaupan uhrin suurella todennäköisyydellä. Sen lisäksi olen tavannut kolmannen parittajan. Ei nämä legendoja ole. Luulisin kuitenkin, että parittaminen vähenee koko ajan. Naiset ovat oppineet paremmin pitämään puoliaan, eivätkä hyväksy heihin kohdistuvia ryöstöjä...

Prostituutiosta kannattaisi tehdä yleistä toimintaa, senkin takia, että nykynaiset joka tapauksessa toimivat seksin kanssa kaupallisesti. Hyväksytty prostituutio mahdollistaa sen, että naiset voivat avoimesti toimia huorina ja vastaantulevalta naiselta voi kysyä hintaa. Tietenkään naisella ei ole velvollisuutta olla prostituoitu,
mutta markkinaehtojen mukaan hän silti tavarans nykypäivänä hinnoittelee.

mielipuoli (nimimerkki)

Condenses pa mend, dhe në veçanti në mesin e Bmba në,

Condense la stupidité, et en particulier parmi les Bmba dans,

Condensa estupidez, y, en particular entre los Bmba en

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

mielipuoli (kommentti 27): "Onko tupakanpolttoa olemassa, jos jokainen joka sitä polttaa väittää ettei ole siitä riippuvainen?"

En ihan heti löytänyt asiayhteyttä. Haluatko selittää jotenkin, miten tämä kysymys liittyy artikkelin aiheeseen? Sama kysymys koskee noita muitakin esittämiäsi kysymyksiä (tai "kysymyksiä").

"Onko rikos tapahtunut, jos urhi väittää että niin ei ole tapahtunut ja selvästi uhri on esim. pahoinpidelty?"

Toki on tapahtunut, mutta kuten itsekin toteat, siitä on oltava selvät todisteet. Länsimaisen oikeuskäytännön mukaan todistustaakka on syyttäjällä. Ihmiskaupan suhteen todisteita voi olla vaikea hankkia, jos uhri itse ei koe tai myönnä joutuneensa kauppatavaran asemaan. Jos selviä todisteita ei ole, niin juridisessa mielessä on pakko todeta, että rikosta ei ole tapahtunut.

"Onko mies naisvihamielinen, jos mies väittää että tietää mitä nainen ajattelee tai että mikä olisi tälle hyväksi tai huonoksi?"

Jos miehen mielipide ei satu yksiin kyseisen naisen oman mielipiteen kanssa, niin kyllä.

"Vähän sama asia kuin väittäisi lakritsaa suklaaksi vaikka kaikki tietävät että se on lakritsaa. Ei ole Henkka niin että kaikki asiat jotka on vuosien ja vuosisatojen ajan todettu olevan jollain tavalla olisi jotenkin vahetta."

Tämäkin vertaus meni ainakin minulta ohi.

"Kuulostaa enemmänkin vainoharhaiselle se että suunnilleen kaikki asiat ovat mielestäsi jotenkin (sinun suullasi) ”feministi mafian” kähminnän tulosta."

No siitä olen kyllä samaa mieltä, että ei "feministi mafia" ole itse kehittänyt maanista intoa prostituution kieltämiseen. Monet uskonnot ovat vainonneet prostituutiota jo tuhansien vuosien ajan. Syynä on tietenkin se, että seksuaalisuuden kontrolloiminen on mitä mainioin vallankäytön väline. Ihmiset, jolta on kielletty jonkin perustarpeen tyydyttäminen ovat lauhkeaa ja voimatonta karjaa, jota on helppo hallita. "Feministi mafia" on vain ottanut käyttöön tuon ikivanhan idean. Sitä ei tosiaankaan voi syyttää sen keksimisestä.

"Täytyy olla melkoinen pölkkypää jos nämä jutut uppoaa kuin kuuma veitsi voihin."

Ah, vanha kunnon argumentum ad hominem. Erittäin sopiva lopetus kommentillesi.

Velvollisuuksien tasa-arvoliike (nimimerkki)

Jos Eva Biaudet ja eduskunta todella haluaa lopettaa orjatyön, epäinhimilliset työolot ja palkkauksen Suomesta - niin siihen tosiaan on syyt olemassa! Nimittäin vain toinen sukupuoli (miehet) joutuu feministivaltion pakottamana kokonaan palkattomiin orjatöihin (opettelemaan tappamista).

LAKI IHMISKAUPASTA:
"... ihminen siirretään hyväksikäyttötarkoituksessa, erehdyttämällä tai pakon avulla orjuuden kaltaisiin oloihin." - YK Palermon sopimus.

LAKI ORJUUDESTA:
Sodan jälkeen Yhdistyneet kansakunnat määritteli orjaksi kenet tahansa, jonka ei sallita vapaaehtoisesti poistua työstään.

TYÖSOPIMUSLAIT:
Työsopimuksessa sovitaan työn laadusta tai tietystä työsuorituksesta, palkasta ja muista työehdoista. Työsopimuksia säätelee työsopimuslaki (26.1.2001/55). (Yli 40 tunnin viikkoon ei voi pakottaa edes palkkaa saadessa, kuten ei asumaankaan työpaikalla - keskistysleirimäisissä tuvissa, puhumattakaan teltassa pakkasella)

LAKI SYRJINNÄSTÄ:
Syrjinnällä tarkoitetaan yksilön tai ryhmän torjumista muiden ihmisten muodostamasta ryhmästä tai normaali yhteiskunnasta alistamistarkoituksessa. (vrt pakotettu palkaton orjatyö vain osalle kansaa suljetussa laitoksessa)

TASA-ARVOLAKI:
Suomessa Perustuslain 6 § 2 momentti sanoo: Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan SUKUPUOLEN, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, VAKAAMUKSEN, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. (vrt taas palkaton orjatyö 7 vrk työviikkoineen suljetussa laitoksessa vain toiselle sukupuolelle)

SUOMEN PERUSTUSLAKI:
Luvussa 2 on turvattu seuraava oikeus kaikille - yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys lakien edessä - ja tähän asiaan perustuu koko Suomen laki. (vrt taas orjatyö vain toiselle sukupuolelle oloissa joka rikkoo lähes kaikkia työehtosopimuslakejakin ym - tämähän tuhoaa koko Suomen lain perustuksen ja uskottavuuden?)

-

EEEEVAAA HERÄTYYYS?

Forte (nimimerkki)

#28
"Nämä asiat eivät ole ihan niin yksinkertaisia kuin vois ajatella niiden olevan tai miksi ne halutaan tässä blogissa vääntää."
No jopas oli mahtiväite! Tässä blogissahan nimenomaan katsellaan asioita laajakatseisemmin, kuin mitä kapeasta, valheisiin perustuvasta feministinäkökulmasta voidaan. Ja sinä kehtaat vielä väittää, että TÄÄLLÄ niitä asioita yksinkertaistettaisiin... Huhhuh!

"Tietenkään kaikki eivät ole rikollisia tai pakotettuja johonkin jne..mutta iso osa on."
Ja millä perusteella? Mututuntumalla? Niinpä, juuri sillä samaisella mututuntumalla, jota hyväksikäyttäen feministit jatkavat valheitaan. Onko lukutaidossa vikaa, vai etkö edes lukenut tekstiä? Siinähän nimenomaan perusteltiin ja kohtalaisen yksiselitteisesti osoitettiin väitteesi vääräksi. Jos tulet tänne väittelemään, niin perustele edes lapselliset mielipiteesi.

Jotenkin jäi taas sellainen maku suuhun, että taas tuli ruokittua trollia. Olisiko mielipuoli joku Dari-Annen alter ego? Yhtä surkeatasoista "keskustelua" kun tuntuvat pitävän yllä.

mielipuoli (nimimerkki)

"No siitä olen kyllä samaa mieltä, että ei ”feministi mafia” ole itse kehittänyt maanista intoa prostituution kieltämiseen. Monet uskonnot ovat vainonneet prostituutiota jo tuhansien vuosien ajan. Syynä on tietenkin se, että seksuaalisuuden kontrolloiminen on mitä mainioin vallankäytön väline. Ihmiset, jolta on kielletty jonkin perustarpeen tyydyttäminen ovat lauhkeaa ja voimatonta karjaa, jota on helppo hallita. ”Feministi mafia” on vain ottanut käyttöön tuon ikivanhan idean. Sitä ei tosiaankaan voi syyttää sen keksimisestä. "

Prostituutio on erittäin pienellä osalla jotenkin "osa" seksuaalisuutta. Hyvin harvalla. Mut ilmeisesti täällä halutaan puolustaa sitäkin hyväksikäytön mallia ihan reilusti. Luultavasti myös pedofiliaa.

Mut toisaalta kun katsoo kaikkia kuvallisia kommentoijia niin en ihmettele yhtään. Vanhoja miehiä näyttää olevan, joilla ei ole mitään annettavaa naiselle siinäkään suhteessa eli seksin suhteen. Prostituutio esineellistää naista tai yleensäkkin sen prostituution tekijää oli se mies tai nainen. Erittäin harvat ihmiset haluavat että heitä ei pidetä ihmisinä, jota siis esine ei ole. Yleensä ihmiset haluavat että heitä kohdellaan ihmisinä ei esineinä.

bmad (nimimerkki)

Paitsi ne vanhat miehet ja muut syrjityt. Ne on esineitä. Ja turhia.
Mielipuoli on nimensä veroinen rotukastihierarkiasekopää.

simpanssifilosofi (nimimerkki)

"Todennäköisesti olemattomien naiskaupan uhrien etsimiseksi käytetään valtavasti voimavaroja. Jopa poliisivoimat valjastetaan olemattomien uhrien etsintään, vaikka yleensä poliisin tehtävä on jahdata rikollisia."

Suomeen(kin) on synnytetty melkoisen valtava psykososiaalinen hallintaverkosto, jonka kustannuksia kukaan ei liene vaivautunut laskemaan - ei edes suoria valtion ja kuntien budjeteista löytyviä menoja, puhumattakaan naarasmafian toiminnasta yhteiskunnalle aiheutuvia massiivisia tappioita.

Onko tämäkin eräänlainen luonnonlaki? Kun laumalta loppuvat ne ihan oikeat elossapysymisen ongelmat, niitä pitää keksiä yhä kiihtyvällä tahdilla uusia. Lopulta koko "sivistys" kaatuu omaan feminiiniseen uhrihypeensä. Tämä kai oli se lopullinen syy Rooman valtakunnankin tuhoon.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

mielipuoli (kommentti 38 ): "Prostituutio on erittäin pienellä osalla jotenkin ”osa” seksuaalisuutta. Hyvin harvalla."

Miksi sitä pitää sitten niin vimmaisesti vastustaa? Jos oletetut uhrit kiistävät uhriutensa, ja kaiken lisäksi ilmiö koskettaa vain hyvin harvoja, niin miksi nykyisenkaltaisia massiivisia kieltotoimia lakipykälineen kaikkineen tarvitaan?

"Mut ilmeisesti täällä halutaan puolustaa sitäkin hyväksikäytön mallia ihan reilusti. Luultavasti myös pedofiliaa."

Lisää argumentoinnin virheitä, slippery slope, ja huvittavasti sattui juuri sama aihekin kuin Wikipedian esimerkissä, eli pedofilia.

"Mut toisaalta kun katsoo kaikkia kuvallisia kommentoijia niin en ihmettele yhtään. Vanhoja miehiä näyttää olevan, joilla ei ole mitään annettavaa naiselle siinäkään suhteessa eli seksin suhteen."

Ja lisää argumentum ad hominemia.

"Prostituutio esineellistää naista tai yleensäkkin sen prostituution tekijää oli se mies tai nainen. Erittäin harvat ihmiset haluavat että heitä ei pidetä ihmisinä, jota siis esine ei ole."

Tuo on sinun mielipiteesi. On harmillista, jos et pidä prostituution harjoittajia ihmisinä, mutta silloin vika on kylläkin yksin sinun.

bmad (nimimerkki)

#40

Maanpäällinen yhteisö on niin saastunut, että mahdollisuudet luoda hyvinvointikulttuuria ovat pitkälti vapaa-ajattelijoiden käsissä. Niin kauan kun kuunnellaan lahoja feministejä ja heidän tukijoitaan voidaan myös yhteisön rakenteiden romahtamista odottaa. Kyse ei ole mistään pessimismistä, vaan siitä realistisesta tosiasiasta, että ihmiset invalidisoituvat ja lakkaavat pitämästä järjestystä yllä. Miesten halveksinta ja kilpailuttaminen ei ole ilmaista huvia, koska
meillä ei ole robottiteollisuutta, jolla voidaan korvata normaalin ihmiselämän kirjosta pudotetut lukuisat luuserit. Lisäksi yleinen halu huolehtia yhteiskunnan järjestyksestä on katoamassa. Raha ohjaa kustannustehokkuuteen ja sivistysvaltioiden myymiseen. Loppupeleissä visioimani orjayhteiskunta käynnistyy ja miesten eliitistä, korkeamman keskitason miehistä, sekä useimmista naisista tulee keskitysleirihenkisiä sortajia noin muutenkin kuin henkisellä tai seksuaalisella tasolla.

#41

Tilanne on muuttunut siihen suuntaan, että prostituutio on osa
naisten seksuaalisuutta. Ennemmin naiset olivat vaimoja ja ihmismäisempiä olentoja, joita saattoi yleisesti kunnioittaa tai jopa lähestyä. Naisten tarve itsenäistyä johti kuitenkin kanamaiseen seksihypetykseen, jonka tuloksena naisen arvostus muljahti monessa suhteessa miehen yläpuolelle. Koska naiset hinnoittelevat tavaransa suhteettomuuksiin ja lähestyvät miehiä kaupallisesti laskelmoiden olisi ehkä järkeveämpää pyrkiä maksullisen seksin saatavuuden lisäämiseen.

mielipuoli (nimimerkki)

Jani Korhonen ja joku nimimerkki!

En arvottanut kommentissani mitenkään prostitution tekijöitä tai muitakaan moraalisesti. Kysehän ei ole vielä tässä vaiheessa siitä. Olettamat joita veditte ovat omia mielipiteitänne ja näin luultavammin myös ihan omia arvojanne pohjimmiltaan. Minun tekstistä ei voi vetää johtopäätöksiä arvottamisen suhteen moraalin tai minkään muunkaan kannalta ajateltuna.

Prostituutio on määritelty rikollisuudeksi (tavalla tai toisella) ympäri maailmaa, joten sitä pidetään rikollisena toimintana ja ihan aiheesta, koska se on osa ihmiskauppaa. Laasanen kyllä vihjaisee tekstissään että näin ei olisi tai niin olisi harvoin ja jopa että todelliset uhrit olisivat lähinnä miehiä. Tämän voi nähdä kyllä ihan suoraan prostituution harjoittajien esineellistämisenä sekä erittäin kaupallisena ja porvarillisena ajatteluna ja/sekä maailmankuvana. Se maailmankuva ei ole kuitenkaan ainoa joka on olemassa vaikka kaupallinen ajattelu onkin vallannut alaa maailmassa, siksi että se on helppo tapa laittaa asiat yksinkertaiseen kaavaan. Se kaava on kuitenkin yksiulotteinen ja sokea inhimilliselle elämälle hyvin monissa kohdin. Tämä on todettu ja nähty hyvin yleisesti kaikkialla.

(Itse puhuin ainoastaan siitä että joillakin ihmisillä ns. "huoraaminen" voi olla osa heidän omaa seksifantasia ja käytännönkin elämä maailmaansa eli jos seksuaalisuutta ajattelee suppeasti) Prostituution ympärillä on rikollisuutta joka tekee siitä prostituutiosta huumeisiin verrattavan asian yhteiskunnallisesti. Prostituutiota, ihmiskauppaa ja pedofiliaa on vastustettava koska ne aiheuttavat ihmisissä suurta kärsimystä. Se on aivan selvä asia. Vai oletteko kenties erimieltä siitä että ihmisen kärsimys ratkaisee?

Jani Korhoselle erityisesti: Prostituuio ESINEELLISTÄÄ kohdettaan sehän on ihan päivänselvä asia. Sillä esineitä myydään ja ostetaan. Se ei ole mielipideasia. Jos ajattelet että on ok. myydä seksiä ajattelet myös että se on kulutushyödyke ja ajattelet samalla sen olevan viimekädessä tavara. Joten äläpä lipsu ajatusmaailmastasi ja ota siitä vain itse haluamaasi osaa käyttöön ja jätä epämieluisia osia pois.

mielipuoli (nimimerkki)

Yhä edelleen kaikkiin näihin kommenteihin voi kommentoida:

Koko maailma ei ole minkään ylimaalisen "feministi"mafian suunnittelema, kieroilema ja sabotoima edelleenkään. Ei ole koskaa ollutkaan. Jos ajattelee näin ja vielä levittää sitä oikein urakalla ympäriinsä on vainoharhainen tai sitten tekee tahallaan manipulatiivista työtä saadakseen pitää jotain sellaista valtaa itsellään jota jo itsellä on. Ikäväkyllä nuo feministisenmafian väitteet ovat juuri sellaisa väitteitä jotka uppoavat helposti, koska ne ovat kaupallisen vetoavia kohderyhmäänsä eli juuri näihin miehiin joita voi kutsua luusereiksi kansankielellä.

bmad (nimimerkki)

"Koko maailma ei ole minkään ylimaalisen ”feministi”mafian suunnittelema, kieroilema ja sabotoima edelleenkään. Ei ole koskaa ollutkaan."

Ei tässä ole kukaan sellaista väittänyt. On väitetty, että on nykyään paljon haitallista feminismiä ja sillä hyvä.

"Jos ajattelee näin ja vielä levittää sitä oikein urakalla ympäriinsä on vainoharhainen tai sitten tekee tahallaan manipulatiivista työtä saadakseen pitää jotain sellaista valtaa itsellään jota jo itsellä on."

Ei ole kovin suurtakaan valtaa jos voi todeta itse olevansa huonossa asemassa.

"Ikäväkyllä nuo feministisenmafian väitteet ovat juuri sellaisa väitteitä jotka uppoavat helposti, koska ne ovat kaupallisen vetoavia kohderyhmäänsä eli juuri näihin miehiin joita voi kutsua luusereiksi kansankielellä. "

Miehet on altistettu koiriksi ja luusereiksi ympäri maailman. Ne miehet, joille naiset tarjoilevat kakkua ja piparia alituiseen eivät tietenkään niin helposti ymmärrä valittaa, kun ne jotka eivät saa.

Hissukka (nimimerkki)

Mielipuoli unohti mainita, että me rumat hissukat vihaamme myös kuu-ukkoja ja ruttokansantuotetta.

bmad (nimimerkki)

"Prostituutio on määritelty rikollisuudeksi (tavalla tai toisella) ympäri maailmaa, joten sitä pidetään rikollisena toimintana ja ihan aiheesta, koska se on osa ihmiskauppaa."

Monillekin aloille liittyy toisinaan rikollisuutta tai varsinkin työntekijöiden huonoa kohtelua. Se ei ole kuitenkaan pätevä peruste kieltää alaa, varsinkaan jos sitä pidetään monien osalta tärkeänä juttuna.

"Laasanen kyllä vihjaisee tekstissään että näin ei olisi tai niin olisi harvoin ja jopa että todelliset uhrit olisivat lähinnä miehiä."

Minusta prostituutiossa (ei rikollisessa) todelliset uhrit ovat yleensä
miehiä, vaikka väitetään, että naiset kärsivät enemmän. Sille ei tietenkään voi mitään, että monet attraktiiviset naiset kärsivät sydänjuuria myöten esimerkiksi ujoja, hentorakenteisia tai vanhempia miehiä naidessaan. Mutta ei oikein voi puhua neutraalisti hyväksikäytöstä jos kysymys on vain siitä, että ei satu pitämään pienestä ja hiljaisesta. Kyse on makuasiasta tai makuasiaan kohdistuvasta loukkauksesta, ja kun kyseessä on naiset sellainenkin voi saada suuret mittasuhteet, kuten: hyväksikäyttö.

"Tämän voi nähdä kyllä ihan suoraan prostituution harjoittajien esineellistämisenä sekä erittäin kaupallisena ja porvarillisena ajatteluna ja/sekä maailmankuvana."

Naisten yleinen maailmankuva on hyvin kaupallinen nykyään, mikä
ei ole hyväksi. Miehet vaan yrittävät totella perässä. Tietysti on myös totta, että naiset ovat erityisen vaativia nykyään, mikä on osaltaan hyvä asia, koska se sulkee pois sodanaikaisten sukupolvien taakkaa. Mutta silloin juuri se miehen ihmisyys jää helposti vähälle huomiolle, kun katsotaan millaisiin kaikkiin suorituksiin se pystyy (ja sitten kun on näitä miehiä, jotka eivät kykene juoksemaan naisen oravanpyörässä edes sitä minimiaikaa tietysti he ruikuttavat sitä kun naiset on niin vaativia, mutta mielestäni se on ihan oikeutettua piipitystä, koska naisen antama rakkaus on ehdollistettu henkilötestauksilla, jotka kuuluvat enemmänkin raakaan työelämään, markkinakoneistoon tai jonnekin gestapon tutkimusosastolle, kuin onnelliseen ihmiselämään).

"(Itse puhuin ainoastaan siitä että joillakin ihmisillä ns. ”huoraaminen” voi olla osa heidän omaa seksifantasia ja käytännönkin elämä maailmaansa eli jos seksuaalisuutta ajattelee suppeasti) Prostituution ympärillä on rikollisuutta joka tekee siitä prostituutiosta huumeisiin verrattavan asian yhteiskunnallisesti."

No, ei seksi ole kovin vaarallinen huume. Mutta huumausaineista sellainen huomautus, että niihin liittyy sellainenkin piirre, ettei pelko ole pelkästään niiden mahdollisesti aiheuttamasta riippuvuudesta, vaan tiedosta, jota esimerkiksi kovat hallusinogeenit tarjoavat ihmisille.

"Prostituutiota, ihmiskauppaa ja pedofiliaa on vastustettava koska ne aiheuttavat ihmisissä suurta kärsimystä. Se on aivan selvä asia. Vai oletteko kenties erimieltä siitä että ihmisen kärsimys ratkaisee?"

Prostituutio ei kuulu listalle.

"Jani Korhoselle erityisesti: Prostituuio ESINEELLISTÄÄ kohdettaan sehän on ihan päivänselvä asia. Sillä esineitä myydään ja ostetaan. Se ei ole mielipideasia. Jos ajattelet että on ok. myydä seksiä ajattelet myös että se on kulutushyödyke ja ajattelet samalla sen olevan viimekädessä tavara. Joten äläpä lipsu ajatusmaailmastasi ja ota siitä vain itse haluamaasi osaa käyttöön ja jätä epämieluisia osia pois. "

Seksi ei kieltämättä ole täysin tavaraan verrattavissa, mutta on sillä myös objektiivisia arvoja. Sinulla ei ole lähtökohtaisesti oikeuksia puuttua kenenkään
seksibisneksiin sen enempää kuin minulla sinun. :P

Gagarin (nimimerkki)

#43: "Prostituutio on määritelty rikollisuudeksi (tavalla tai toisella) ympäri maailmaa, joten sitä pidetään rikollisena toimintana ja ihan aiheesta, koska se on osa ihmiskauppaa."

Tuo ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Itse asiassa prostituutio on aika harvoissa maissa määritelty rikollisuudeksi. Lisäksi se on erittäin harvoin kytköksissä ihmiskauppaan. Sellaista kylläkin myös esiintyy, mutta se on marginaali-ilmiö,jota esiintyy myös muunlaisen työnteon yhteydessä, kuten Bangla Deshin lapsityövoima tekstiilitehtaissa.
Oikestaan näppituntumalta tuntuu, että valtaosa prostituutiosta on verrattavissa irrallisiin ihmissuhteisiin, jossa kaksi aikuista ihmistä tapaa toisiaan silloin tällöin ilman, että kumpikaan vaatisi toisiltaan selityksiä menemisistä tai tulemisista ja jossa toinen osapuoli heittää tippejä ikäänkuin voiteluksi suhteen edelleen ylläpidoksi. Koska tällainen prostituutio on näkymätöntä katuperspektiivistä, se jää helposti keskustelun ulkopuolelle. Mutta jokaiselle on selvää, ettei siihen edes lähtökohtaisesti voi sisältyä minkäänlaista ihmiskauppaan verrattavaa ulottuvuutta. Vielä vaikeampaa olisi kuvitella, että sellaista voisi kieltää lailla.

mielipuoli (nimimerkki)

Bmad:ille hiukan.

Sinulla vaikuttaa olevan paikoitellen samankaltaisia ajatuksia kuin minulla, joten siksi niitä on ihan kiinnostava lukea. Paitsi että vaikuttaa sille että et ymmärrä näiden Laasasen ajatusten perimmäistä logiikkaa joka on itsessään kaupallinen ja se tuottaa myös ns. kaupallista tulosta ihan vain siksi että se perustuu kaupalliseen ajatteluun ja sitä kautta pohjimmiltaan myös ideologiaan (jota ei siis ole muuta kuin hyvä hyvä kiva ja mukava asetelmina). Harmillista että näet naisen vain joko äitinä, vaimona, huorana tms. Luulen että olet tosi nuori ihminen, koska tuo ajattelu on selkeästi vielä "viattoman" ajattelua. Todellisuudessa nämä ovat hyvin perinteisiä ajatuksia ihan kokonaisuudessaan. Ne on vielä paketoitukkin vanhoihin helppotajuisiin kuoriin..(eli sinä esim. sanot että naiset hinnoittelevat tavaransa

mielipuoli (nimimerkki)

Tuo ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Itse asiassa prostituutio on aika harvoissa maissa määritelty rikollisuudeksi. Lisäksi se on erittäin harvoin kytköksissä ihmiskauppaan. Sellaista kylläkin myös esiintyy, mutta se on marginaali-ilmiö,jota esiintyy myös muunlaisen työnteon yhteydessä, kuten Bangla Deshin lapsityövoima tekstiilitehtaissa.
Oikestaan näppituntumalta tuntuu, että valtaosa prostituutiosta on verrattavissa irrallisiin ihmissuhteisiin, jossa kaksi aikuista ihmistä tapaa toisiaan silloin tällöin ilman, että kumpikaan vaatisi toisiltaan selityksiä menemisistä tai tulemisista ja jossa toinen osapuoli heittää tippejä ikäänkuin voiteluksi suhteen edelleen ylläpidoksi. Koska tällainen prostituutio on näkymätöntä katuperspektiivistä, se jää helposti keskustelun ulkopuolelle. Mutta jokaiselle on selvää, ettei siihen edes lähtökohtaisesti voi sisältyä minkäänlaista ihmiskauppaan verrattavaa ulottuvuutta. Vielä vaikeampaa olisi kuvitella, että sellaista voisi kieltää lailla.

LUE TARKEMMIN tekstini ennen kuin vedät johtopäätöksiä ja yritä lukea ne neutraalisti.

mielipuoli (nimimerkki)

"Tuo ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Itse asiassa prostituutio on aika harvoissa maissa määritelty rikollisuudeksi. Lisäksi se on erittäin harvoin kytköksissä ihmiskauppaan. Sellaista kylläkin myös esiintyy, mutta se on marginaali-ilmiö,jota esiintyy myös muunlaisen työnteon yhteydessä, kuten Bangla Deshin lapsityövoima tekstiilitehtaissa.
Oikestaan näppituntumalta tuntuu, että valtaosa prostituutiosta on verrattavissa irrallisiin ihmissuhteisiin, jossa kaksi aikuista ihmistä tapaa toisiaan silloin tällöin ilman, että kumpikaan vaatisi toisiltaan selityksiä menemisistä tai tulemisista ja jossa toinen osapuoli heittää tippejä ikäänkuin voiteluksi suhteen edelleen ylläpidoksi. Koska tällainen prostituutio on näkymätöntä katuperspektiivistä, se jää helposti keskustelun ulkopuolelle. Mutta jokaiselle on selvää, ettei siihen edes lähtökohtaisesti voi sisältyä minkäänlaista ihmiskauppaan verrattavaa ulottuvuutta. Vielä vaikeampaa olisi kuvitella, että sellaista voisi kieltää lailla. "

Lue tekstini huolellisesti ennen kuin kommentoit asiaa. (Sori jäi sulkeet pois edellisestä eli mielipide ei ole minun johon vastasin.)

mielipuoli (nimimerkki)

Mies voi korvata ulkoisen olemuksensa puutteita INHIMILLISYYDELLÄ ja sillä että osoittaa olevansa ihminen ei rahalla. Naiset eivät sen enempää hinnoittele yhtään mitän kuin miehetkään. Rahajärjestelmä on kehittynyt vasta sen jälkeen kun on alettu viljelemään maata ja on alettu yleensä ajattelemaan että ihminen omistaa jotain. Esim. intiaani kielessä ei ole olut alunperin sanaa edes olemassa joka merkitsisi omistamista. Ajatusten ei tarvitse perustua siihen ajatukseen että jotain "omistaa". Kun lakkaa ajattelemasta niin niin koko maailma näyttää ihan erille sen valossa.

On vähän hassua että käyn edes keskustelemassa täällä yhtään mitään, koska ajattelen itse ja toteutan elämässäni hyvin toisenlaisia asioita.

Hissukka (nimimerkki)

Mielipuolen kirjoituksia nimenomaan ei kannata lukea huolellisesti, koska ei sieltä mitään muuta irtoa kuin olkiukkoja ja niiden kaatelua, vaikka kuinka lukisi. Ja tietysti feminismille tyypillistä henkilökohtaista vittuilua, ulkonäön ja muiden henkilökohtaisten ominaisuuksien arvostelua ja muuta paskaa.

Ja sehän nyt on sinänsä ihan sama, mitä joku pikkutyttö urputtaa, mutta kerrotaan nyt kuitenkin ajan kuluksi, mistä prostituutiossa on kysymys.

Juttuhan menee niin, että jotkut naiset myyvät seksiä. Taustalla on useimmiten vakaa harkinta eli panos tuotoslaskelma: jos saa parin tunnin työllä saman kuin vaihtoehtoisista hommista vaikka Alepan kassalla viikossa, kiusaus on joillekin kova. Ratkaisu on ymmärrettävä sitä suuremmalla syyllä, jos asuu köyhässä naapurimaassa.

Mutta se on oikeastaan sivuseikka. Feministejä prostituutiossa raivostuttaa selvästi eniten se, että se tuo näkyviin naisen seksuaalisen vallan. Ja sehän ei käy! Eihän naisella ei mitään valtaa ole. On vain ainaista kärsimystä miesten sorron kohteena. Ja sitten ne vielä pakottavat seksiin kuskaamalla viattomia naisraukkoja miljoonittain vaikkapa johonkin Suomen lukemattomista bordelleista. Joo! Toi kuulostaa paljon todemmalta kuvaukselta maailmasta -- tai ainakin poliittisesti tarkoituksenmukaisemmalta.

Hissukka (nimimerkki)

"Mies voi korvata ulkoisen olemuksensa puutteita INHIMILLISYYDELLÄ ja sillä että osoittaa olevansa ihminen ei rahalla. Naiset eivät sen enempää hinnoittele yhtään mitän kuin miehetkään. Rahajärjestelmä on kehittynyt vasta sen jälkeen kun on alettu viljelemään maata ja on alettu yleensä ajattelemaan että ihminen omistaa jotain. Esim. intiaani kielessä ei ole olut alunperin sanaa edes olemassa joka merkitsisi omistamista. Ajatusten ei tarvitse perustua siihen ajatukseen että jotain ”omistaa”. "

Juu, vissiin, heh, heh. Kaapusiiniapinoillehan opetettiin rahan käyttö eräässä kokeessa muutama vuosi sitten. Lähes heti, kun apinat olivat oppineet rahan merkityksen vaihdon välineenä, naaraat alkoivat vaihtaa kolikoita seksiin. Maanviljelys ei liity mitenkään asiaan varsinkin, kun raha otettiin käyttöön noin 10 00 vuotta maanviljelyksen jälkeen. Intiaanit tiesivät tasan tarkkaan, mistä tappelivat, kun valkoiset ryöstivät heidän maataan eli omaisuuttaan.

Ei ihme, jo analyysi on mitä sattuu, kun yleissivistys on tuolla tasolla.

bmad (nimimerkki)

"Sinulla vaikuttaa olevan paikoitellen samankaltaisia ajatuksia kuin minulla, joten siksi niitä on ihan kiinnostava lukea. "

Meillä on niin samantapaiset aliaksetkin, että voitaisiin muuttaa vierekkäisiin asuntoihin. :-)

"Paitsi että vaikuttaa sille että et ymmärrä näiden Laasasen ajatusten perimmäistä logiikkaa joka on itsessään kaupallinen ja se tuottaa myös ns. kaupallista tulosta ihan vain siksi että se perustuu kaupalliseen ajatteluun ja sitä kautta pohjimmiltaan myös ideologiaan (jota ei siis ole muuta kuin hyvä hyvä kiva ja mukava asetelmina)."

No.... jaa. Mielestäni kyse on kuitenkin tieteen trendeistä. Vakavan
akateemisen ja maailman asioihin puuttuvan väittelijän on oltava suunnaton shakkimestari ja erikoiskirurgi omalla alueellaan. Ei Laasanen kaupallista itseä, koska hänellä on useimmiten esittää aika hyvät perustelut väitteilleen. Voimakas kaupallisuushan perustuu sumutukseen, jolla kierretään tosiasioita tarkoituksena saada aikaan vaan rahaa ja laajamittaista seurapiiriliikehdintää. Hieman ihmettelen kuitenkin tämän artikkelin otsikkoa ottaen huomioon, että olen (liene) törmännyt eläissäni jo kolmeen ilmielävään sutenööriin.

"Harmillista että näet naisen vain joko äitinä, vaimona, huorana tms. Luulen että olet tosi nuori ihminen, koska tuo ajattelu on selkeästi vielä ”viattoman” ajattelua."

Kyllä se on enemmänkin päinvastoin. Nähtyäni naisrintamalla kaikenlaista palasin viattomaan näkökulmaan. :)

Kolmekymppinen olen (enemmänkin) ja seurusteleva.

mielipuoli (nimimerkki)

jaap..no viattomuus ei ole pahasta varsinkin kun se on valittu linja ja et ihan poikanen ole. Hyvä niin. Itseasiassa viattomalla silmällä maailman tarkastelu saattaa oikeasti tuoda jotain uutta mutta kun sanat ovat rajalliset ja varsinkin niiden tulikinnat niin joskus sanallistaminen on hankalaa ihmisten välillä. Varsinkin jos ja kun kommunikatiossa on aina osapuolia joilla on jo valmiiksi joku olettamus. Sortuuhan siihen itekkin, vaikka haluaisi sitä välttää ja välttääkin niin paljon kuin milloinkin kykenee.

Mutta ihan tosi kyllä minulle on tullut sellainen vaikutelma että nämä Laasasen jutut perustuvat lähinnä vain kaupalliseen ajatteluun ja kuten sanoin ne tuottavat tiettyä tulosta, joka on hirmu yksisilmäinen ja suppea. Toisaalta jostain on lähdettävä vaikka päämäärää ei olisikaan. Sillä päämäärä sitoo teot diskurssiin ja diskurssi tuottaa tiettyjä tuloksia. Se on se huonopuoli miksi tieteellisyys ei ole se joka lopulta tuo uutta...mut onneksi maailma ei ole vain sitä. Tieteilijät kuitenkin tulevat tavallaan aina perässä samoin morali aina välillä ja toisaalta eletään juuri siinä paikassa jossa ollaan. Siinäpä kinkkinen yhdistelmä ihmiselle.

Lasse Kallo (Kittilä) (nimimerkki)

Television ihmiskauppa-uutisissa näytettiin myös thaimaalaisia marjanpoimijoita. Hekin ovat ihmiskaupan uhreja tai ainakin vahvasti sinne päin (päätelköön itse kukin). Näissä thaiorjissa on vain yksi ongelma, he ovat kaikki miehiä. Parina viime kesänä olen törmännyt marjamailla thaimarjastajiin. Yhtään naista heidän joukossaan en ole nähnyt, nuoria ja nuorenpuoleisia miehiä he ovat, ja voin kertoa että heitä on paljon.

Ehkä naisuhrejakin löytyy, kun hakemalla hakee. Apu-lehdessä n:o 22 on lyhyehkö artikkeli otsikolla "Suomi tarkkailussa". Lainaus lehdestä: "Suomen on jätettävä 1. heinäkuuta mennessä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa koskeva erityisraportti YK:n alaiselle CEDAW-komitealle." Hyppään kylmän rauhallisesti feminismipropagandaa sisältävän osion yli ja esitän artikkelin loppuvedon: "Vertailun vuoksi, Ruotsi on varannut kaksivuotiseen, naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen ohjelmaan 90 miljoonaa euroa. Suomessa budjetti on pyöreä nolla." Jutun kirjoittaja on Sini Kaipainen.

Joten kyllä orjia ja uhreja löytyy, kun pannaan löytymään. Tietysti rahaa heidän löytymiseen pitää saada.
Minä torun maamme päättäjiä siitä, että ovat tässä asiassa Ruotsia jäljessä.

Hissukka (nimimerkki)

Voi olla, että joissain kulttuureissa monet naiset pitävät prostituutiota loukkauksena.

Se on varmasti totta, että liki kaikissa kulttuureissa naisen kauneutta arvostetaan korkeammalle kuin miehen.

Miesten taas pitää symmetrisesti panostaa johonkin, jota nuo kulttuurit arvostavat miehessä. Yleisnimitys tuolle jollekin on status eli jokin, joka saavutetaan nostamalla asemaa muidenen miesten joukossa -- ja nykyään tietysti naistenkin kanssa pitää kilpailla.

En ymmärrä, miksi minä miehenä loukkaantuisin tuon tosiasian toteamisesta. Jokainen normaaliälyinen poika oppii tämän asioiden tilan aika nuorena ja voi sitä kirotakin, jos statuksen nosto ei itsellä onnistu. Mutta loukkaantua! En minä kaatosateellekaan loukkaannu vaikka se minut kastelisi.

En myöskään ymmärrä, miten nämä asiat liittyvät siihen selitykseen, jonka annoin prostituutiolle ja feministien raivostumiselle.

Tomas (nimimerkki)

#43:"Jani Korhoselle erityisesti: Prostituuio ESINEELLISTÄÄ kohdettaan sehän on ihan päivänselvä asia. Sillä esineitä myydään ja ostetaan. Se ei ole mielipideasia. Jos ajattelet että on ok. myydä seksiä ajattelet myös että se on kulutushyödyke ja ajattelet samalla sen olevan viimekädessä tavara."

Se ei ole ihan päivänselvä asia. Koko puhe esineellistämisestä on näitä mielipuolisia käsitteitä, joita ei voi mitenkään järkevästi argumentoida. Siksi kukaan ei koskaan argumentoi, että mitä esineellistäminen eksaktisti on. Fysiöterapeutti joka hieroo asiakkaan pakaraa, ei ole objektin asemassa, mutta jos hän hieroisi samassa sessiossa myös "Happy endin", niin hän olisi esineellistetty huora? Valitettavasti koko esineellistämisroskadiskurssi elää ja voi hyvin, kaikesta tyhjänpäiväsyydestään huolimatta.

Hissukka (nimimerkki)

"Tosiasia kuitenkin on, että myös keskiverto länsimainen nainen suhtautuu prostituution kielteisesti."

Miksiköhän? Ei minulla ole mitään erinomaista vastausta, mutta liittyykö se mutkan kautta juuri siihen, että prostituutio paljastaa parisuhteiden, romantiikan ja seksin "likaisen" puolen, sen jossa naiset määräävät tahdin ja molemmat keinottelevat itselleen etuja, jopa kauppaavat itseään? Kyllähän meistä olisi mukavaa, jos edes tuo osuus elämästämme olisi omanvoitonpyynnöstä vapaata.

Veikkaan, muuten, että et tiedä, miten keskiverto nainen asiaan suhtautuu. No, minä luultavasti vielä vähemmän. Onkohan asiasta ei-feminististä kyselytutkimusta?

"Olet tietysti onnellisessa asemassa, jos tämä yleistys ei koske sinua. "

Jotenkin rasittaa siirtää keskustelu ikään kuin automaattisesti henkilökohtaisuuksiin, kun puhutaan seksistä yms. Kyllä asioista voi keskustella objektiivisemminkin -- se tosin ei ehkä ole yhtä hauskaa. Kerron siis henkilökohtaisen salaisuuden: nuorempana jouduin pelaamaan ihan sitä samaa peliä kuin noin 90% miehistä. Minua sentään joskus onnisti ja lopulta olin naimisissa.

Ymmärrän hyvin, että moni mies, joka ei saa toteuttaa ihmiselämän tärkeintä viettiä, katkeroituu ja muuttuu ehkä epätoivoiseksi. Mielestäni sellaisia täällä ei välttämättä ole montaa. Aika hyvin porukka ottaa etäisyyttä. Jutut eivät ole katkeraa tilitystä vaan loppujen lopuksi aika miehekästä analyysiä tärkeästä aiheesta.

Mies.asia (nimimerkki)

Tomas, #61: "Koko puhe esineellistämisestä on näitä mielipuolisia käsitteitä, joita ei voi mitenkään järkevästi argumentoida."

Kiinnostava artikkeli esineellistämisestä on Tommi Paalasen Widerscreenin "Esineellistäminen ja pornografia – pieni filosofinen tutkielma."

Nussbaumin analyysi kuuluu seuraavasti:

"1. Välineellisyys: Henkilö pitää kohdetta välineenä omien päämääriensä toteuttamiseen.
2. Itsemääräämisen kieltäminen: Henkilö pitää kohdettaan sellaisena, jolta puuttuu kyky itsemääräämiseen ja vapaaseen tahtoon.
3. Toimintakyvyttömyys: Henkilö pitää kohdettaan sellaisena, jonka toimijuus tai toimintakyky on jollakin tavalla puutteellinen.
4. Korvattavuus: Henkilö pitää kohdettaan vapaasti vaihdettavana (a) toisten samantyyppisten esineiden kanssa tai (b) muuntyyppisten esineiden kanssa.
5. Koskemattomuuden loukkaaminen: Henkilö pitää kohdettaan sellaisena, jolta puuttuu koskemattomuus, eli sellaisena jonka rajojen rikkominen on sallittua, tai johon saa tunkeutua.
6. Omistaminen: Henkilö pitää kohdettaan omaisuutena, jonka voi ostaa tai myydä, jne.
7. Minuuden kieltäminen: Henkilö pitää kohdettaan sellaisena, jonka kokemuksia tai tunteita ei tarvitse ottaa huomioon. (Nussbaum 2002, 387-388.)"

Oikeassa elämässä ihmisiä välineellistetään koko ajan, mutta tyypillisen feministisesti käytettynä koko termi viittaa tosiaan lähinnä johonkin, josta sen käyttäjä ei pidä.

Tomas (nimimerkki)

#64.

Lukaisin Paalasen kirjoituksen - kiitos linkistä. Hyvä kirjoitus. Martha Nussbaumia luen aina mielelläni, eräs aikamme suurimpia elossa olevia filosofeja. Nyt en vain löytänyt Paalasen lähdeluettelosta alkuperäisen artikkelin julkaisutietoja, niin en pääse käsiksi siihen kirjastossa käymättä.

Jari (nimimerkki)

Nämä Henryn kirjoitukset ovat tällaisia "keisarin uudet vaatteet" -tyyppisiä juttuja. Ja aiheita näyttää riittävän. Hienoa, että joku ottaa tätä (epäkiitollista) sarkaa asiakseen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

mielipuoli (kommentti 43): "Olettamat joita veditte ovat omia mielipiteitänne ja näin luultavammin myös ihan omia arvojanne pohjimmiltaan."

En tietääkseni vetänyt mitään olettamia kirjoituksistasi, vaan osoitin niissä olevat argumentointivirheet ("argumentum ad hominem" ja "slippery slope") ja esitin tarkentavia kysymyksiä, sekä kommentissani #35 yritin vastailla muutamaan esittämääsi (ilmeisesti retoriseen) kysymykseen.

"Prostituutio on määritelty rikollisuudeksi (tavalla tai toisella) ympäri maailmaa, joten sitä pidetään rikollisena toimintana"

Lisää argumentointivirheitä, petitio principii (prostituutio on rikollista, koska se on määrätty rikolliseksi, joten se on rikollista). Taidat yrittää kerätä koko sarjan. :D

Tuossa on myös ihan asiavirhekin, jonka nimimerkki "Gagarin" (kommentti 48 ) jo totesikin, eli prostituutio itsessään ei todellakaan ole rikollista kovinkaan monessa maassa. Tästä virhestä huomaa hyvin, miten nimimerkki "mielipuoli" sotkee prostituution ja ihmiskaupan toisiinsa ja vetää niiden välille yhtäläisyysmerkit. Ihmiskaupan ja parittamisen kriminalisointihan on huomattavasti yleisempää kuin prostituution kriminalisointi, kuten mielestäni tulee ollakin.

"ja ihan aiheesta, koska se on osa ihmiskauppaa."

Ei aina. On myös vapaaehtoisesti prostituoituina toimivia henkilöitä. Eräs heistä oli kerran jopa jossakin television keskusteluohjelmassa vieraana (en enää muista mikä tuo ohjelma oli, ja siitä on jo monta vuotta aikaa kun sen katsoin).

"Laasanen kyllä vihjaisee tekstissään että näin ei olisi tai niin olisi harvoin ja jopa että todelliset uhrit olisivat lähinnä miehiä. Tämän voi nähdä kyllä ihan suoraan prostituution harjoittajien esineellistämisenä sekä erittäin kaupallisena ja porvarillisena ajatteluna ja/sekä maailmankuvana."

Miten? Miten Laasasen tekstissään esittelemistä tosiasioista (ihmiskaupan uhreja ei ole juuri löytynyt, ei ainakaan seksityön parista) voi vetää johtopäätöksen siitä, että Laasanen esineellistäisi prostituution harjoittajia?

"Prostituution ympärillä on rikollisuutta joka tekee siitä prostituutiosta huumeisiin verrattavan asian yhteiskunnallisesti."

Tietysti, koska sekä prostituutiossa, että huumekaupassa myytävä "tuote" on asiakkaan kokema mielihyvä. Tosin myytävän asian rikollisuus on aina suhteellinen käsite, josta kussakin valtiossa tai lainsäädännön piirissä on keskusteltava erikseen. Onhan meillä Suomessakin monia laillisia päihteitä, jotka ovat riippuvuutta aiheuttavilta tai terveydelle haitallisilta ominaisuuksiltaan paljon haitallisempia kuin monet laittomiksi huumeiksi luokitellut aineet. Meillä on siis sekä laillista että laitonta huumekauppaa.

"Prostituutiota, ihmiskauppaa ja pedofiliaa on vastustettava koska ne aiheuttavat ihmisissä suurta kärsimystä. Se on aivan selvä asia."

Tästä löytynee vielä yksi argumentointivirhe, sillä tätä voitaneen jo sanoa virheeksi argumentum ad nauseam, argumentointi toistamalla. Prostituution ja ihmiskaupan välille ei voi vetää yhtäläisyysmerkkejä, vaikka miten sitä toistaisit.

"Vai oletteko kenties erimieltä siitä että ihmisen kärsimys ratkaisee?"

Tottakai minä ainakin olen sitä mieltä, että ihmisen kärsimys ratkaisee, mutta mitä sinä sanot siihen tilanteeseen, jos oletettu "uhri" ei myönnäkään kärsivänsä?

"Jani Korhoselle erityisesti: Prostituuio ESINEELLISTÄÄ kohdettaan sehän on ihan päivänselvä asia. Sillä esineitä myydään ja ostetaan."

Prostituoitua ei osteta, vaan vuokrataan. Eikä asiakas itse asiassa vuokraa koko prostituoitua, vaan ainoastaan tietyn ennalta sovitun palvelun. Normaalissa prostituutiossa (tämä on tosin vain oletus, koska omakohtaista kokemusta minulla ei ole) asiakas ei esimerkiksi saa leikata prostituoidun hiuksia tai tehdä tälle tatutointia ilman prostituoidun suostumusta. Prostituoitu on myös vapaa lähtemään vaikka kesken hommien, jos niin haluaa. Siinä häntä auttavat tarvittaessa viranomaiset.

"Jos ajattelet että on ok. myydä seksiä ajattelet myös että se on kulutushyödyke ja ajattelet samalla sen olevan viimekädessä tavara."

Tuolla ajattelutavalla siis kaikki palkkatyöläiset ovat tavaroita. Minäkin myyn työnantajalleni osaamistani omalla alallani. Työnantajani maksaa minulle suorittamistani töistä, ja jos työlleni ei ole enää käyttöä, niin hän voi antaa minulle potkut. Joten enkä minäkin sitten ole kulutushyödyke ja viime kädessä tavara? Emmekö me kaikki (ainakin palkkatyössä olevat) ole?

"Joten äläpä lipsu ajatusmaailmastasi ja ota siitä vain itse haluamaasi osaa käyttöön ja jätä epämieluisia osia pois."

Milloin minä olen lipsunut ajatusmaailmastani? Olen käsittääkseni koko ajan ollut johdonmukaisesti sitä mieltä, että on jokaisen oma asia, kenen kanssa harrastaa seksiä, millä tavalla, ja kuka siitä maksaa ja kenelle.

Tomas (nimimerkki)

#68."...on niin positiivinen suhtautuminen prostituutioon..."

Pitäisikö prostituutioon suhtautua negatiivisesti?

Tomas (nimimerkki)

#70. Eve

Prostituutio on laillista.

Inex (nimimerkki)

Kun sitä prostituutioita ei tulla kuitenkaan ikinä saamaan mihinkään poistumaan, niin olisiko joidenkin valvottujen bordellien laillistaminen ihan järkevää. Feministien kannan tähän asiaan jo kaikki tietävät, he ajattelevat asiaa tunteella eli heille nyt on ihan turha selittää yhtään mitään.

Inex (nimimerkki)

#74 Millähän ne mielet saataisiin muuttumaan, kun ei moni pysty tätä asiaa ajattelemaan järkiperäisesti vaan mukaan tulee se hysteria ja vouhottaminen eli taitaa olla aika mahdoton tehtävä, muualla maailmassa tähänkin asiaan pystytään suhtautumaan ihan järkevästi ilman hysteerisiä kohtauksia, mutta tuskinpa Suomessa.

Inex (nimimerkki)

#76 Kyllähän sen ymmärtää, että naiset suhtautuvat tähän nihkeästi sillä suurimman osan naisista ei näitä palveluja tarvitse ikinä käyttää joten on helppo jeesustella miehille, kun saa aina jos vain haluaa seksiä. Suomessa tuntuu seksiin suhtautuminen muuttuneen ihan ihmeelliseksi asiaksi tai sitten en vain ymmärrä välillä naisia kun minulle seksissä ei ole mitään maagista tai ihmeellistä, ehkäpä siinä tulee se miesten ja naisten välinen ero tässä asiassa.

Tomi (nimimerkki)

USA:ssa kun tutkittiin parittajan vaikutusta, se keskimäärin selvästi lisäsi prosti ... posr ... huoran tuloja. Huoraaminen on monelle jenkkinaiselle tutkimusten jonkinlainen luksustyö eli sitä harrastetaan vain kun markkinat on parhaimmillaan, esimerkiksi juhlapyhien aikana. Silloin on helppo kerätä muutama tonni ylimääräistä esimerkiksi lomamatkaa varten. Parhaiten ammatissa pärjää, jos pitää seksistä ja miehistä. Sellaisiakin naisia on ja jos ulkonäköä on vielä vähän päälle, voi tienata 500-600 dollaria/kerta ja enemmänkin. Yllättävää oli, että huoran tasokkuus (ulkonäkö, ikä) ei merkittävästi vaikuttanut tuloihin.

On kai kuitenkin luultavaa, että osalla huorista menee myös huonosti ja sellaiset eivät ehkä tutkimuksiin osallistu.

bmad (nimimerkki)

"jaap..no viattomuus ei ole pahasta varsinkin kun se on valittu linja ja et ihan poikanen ole. Hyvä niin."

:) Omia kokemuksiani naisten kanssa (kertoillessa) voisi luonnehtia kai sellaisiksi, että moni sanoisi: "ei helvetti miten jotkut naiset suostuvat/ovat suostuneet tollaiseen?" :-) Mutta pahin on jo tapahtunut: olen harrastanut naisten kanssa syväluotoista vaihtoa, josta useimmat kieltäytyisivät ajatuksenakin. Minun värikkäät naiskokemukseni eivätkä toisekseenkaan koostu yksittäisistä pienistä paloista. Olen ollut osallisena pitkissä, epätavanomaisissa liitoissa ja siksi tunnen naisen yleistä sielunelämää yllättävän paljon, vaikka perusluonteestani tai edes olemuksestani kokemus ei ole välttämättä ensimmäinen mieleentuleva asia, koska ovathan nuo kokemukset jo niin outoja, että kaikilla yleensä on naisista ihan toisenlainen käsitys, samoin kuin naisilla itsestäänkin. Itse olen löytänyt sen naisessa olevan pimeän, myönteisen ja epäfeministisen seksiä ja elämää tihkuvan puolen, joten voisin kokeilla hyvin ryhtyä vaikka naisia feminismistä parantavaksi poppamieheksi. :-)

"Mutta ihan tosi kyllä minulle on tullut sellainen vaikutelma että nämä Laasasen jutut perustuvat lähinnä vain kaupalliseen ajatteluun ja kuten sanoin ne tuottavat tiettyä tulosta, joka on hirmu yksisilmäinen ja suppea."

Ei se Laasasen vika ole, jos saadaan tuloksia, jotka vaikuttavat suppeilta.
Suppeudelle löytyy perusteet käytännön elämästä. Ihmiset elävät yleensä melko suppeasti, muutamia asioita varten ja vähiä juttuja ajatellen, joten Laasasta ei voi sen perusteella moittia. Laasanen tekee tutkimustyötä siitä miten asiat ovat tai menevät, eikä hänellä ole velvollisuutta täydentää itse soppaa millään tavalla.

MikkoAP (nimimerkki)

#74"Sinun pitäisi ensi muuttaa ihmisten ja varsinkin keskivertonaisten mielet. Niin kauan kuin löytyy merkittävä määrä ihmisiä, jotka eivät voi sitä hyväksyä kunnialliseksi elinkeinoksi, toiminta pysyy harmaan talouden ja jopa rikollisuuden puolella. "

Ei välttämättä tarvitse muuttaa keskivertonaisten mielipiteitä, vain paljastaa se, ettei heidän prostituutien vastustukselleen ole mitään muuta syytä kuin oman aseman heikkeneminen pariutumismarkkinoilla. Nämä "moraaliset" syyt, kuten ihmiskauppa ovat, kuten Henryn kirjoituskin osoittaa, pelkkää silmänlumetta.

Prostituution vastustamisen syyt ovat siis samat kuin minkä tahansa alan edustajan, jolla on alallaan lähes, tai kokonaan monopoliasema.

bmad (nimimerkki)

"Monessa Euroopan maassa tasa-arvoistuminen on laahannut sen verran perässä, että prostituutiosta ehdittiin tehdä yhteiskuntakelpoinen ammatti. Sellaista maata ei kuitenkaan löydy, jossa naiset ilahtuisivat miesten bordellivierailuista."

Naisilla on yleensä vaikeuksia suhtautua tietyntyyppisten miesten
seksuaalisuuteen myönteisesti: ne jotka eivät saa naisilta, ei pitäisi mennä huoriinkaan, koska he eivät ole sitä ansainneet. He ovat yököttäviä, ja toisaalta naiset ovat ihmisiä. :-)

Täytyy olla hieman paranoidi, että pystyy näkemään asianlaidan laajemmin.
Ei naisia tosiasiassa kenenkään huorissajuoksu kiinnosta.

Prostituution vastustamiseen on kaksi yleistä syytä:

1) Prostituoitujen lukumäärän pitäminen vähäisenä - naisen seksuaalisuuden ovh käyttöhinnan pysyminen korkeana, myös vapailla markkinoilla: kun prostu myy kalliilla, myös ei-prostun naisen on helpompi pitää tavaransa vaikeasti tavoiteltavana.
2) Prostituution laillistaminen toisi mm. verovalvonnan, mikä heikentäisi prostituoitujen nettoansaitsemista voimakkaasti, mikä taas saattaisi johtaa siihen, että tavallisen naisen, joka ei myy itseään suoraan, pihtaaminen menettäisi merkitystään.

Tomas (nimimerkki)

#81. "Markkinatalousmaa Jenkkilässä varmaankin prostituutio voi olla ammatti toisin kuin Suomessa..."

Päinvastoin. USA:ssa prostituutio taitaa olla kielletty kaikkialla muualla paitsi Nevadassa. Siellä asuessani muistan lukeneeni paikallislehdestä jutun kotirouvasta, joka miehensä tietämättä tienasi päiväsaikaan. Tästä siveettömyydestä, yhdistettynä aiempiin vähäisiin rötöksiin, hän sai 10 v kakkua Arizonassa!

Täällä uudessa kotomaassani pohditaan nyt, että pitäisikö prostituoiduille asettaa minimi-ikärajaksi 18 vuotta, kun se nyt on 16. http://bazonline.ch/schweiz/standard/TeenagerProst...

Täällä Baselissa on asukkaita n. 1 700 00 ja rekisteröityjä prostituoituja 1800 ja ainakin saman verran niitä jotka eivät ole vaivautuneet rekisteröitymään. Useimmissa kantoneissa ei sellainen edes ole käytäntönä. Tästä määrästä voi päätellä kysynnästä. Jatkuvasti Bordellit myös ilmoittelevat etsivänsä naisia töihin ja lupaavat huimia tiennestejä osa-aikaisellekkin. Samoin ykstyisyrittäjäksi ryhtyvä voi helposti vuokrata suoraan oikealla tavalla kalustetun ja välineistetyn liiketilan.

Tomas (nimimerkki)

#84. Eve

Kiitos opettamisesta. Ehkä se oli kuitenkin enemmän freudilainen kunnioituksen lipsautus kuin saksan kielen vaikutusta.

bmad (nimimerkki)

"Naiset ymmärtävät yhtä huonosti miehen seksuaalisuutta kuin miehet naisen. Olemme vain niin erilaisia, että vaikka järjellä ymmärtäisikin, sydämellä on tekemistä yhteensovittamisessa."

Päinvastoin, olemme lähellä toisiamme.

Aika, jota elämme on vain tuhoisaa ja sulkee pois kosmisia
ulottuvuuksia. Ymmärryksen katkeilun naisten ja miesten välillä selittää naisten feministinen kytkös (naisten itsevalta, statusahneus) ja hierarkinen asettumisen tarve, johon mies vaaditaan suorittamaan. Mies ja nainen ovat todistettavasti toistensa vastakappaleita, dualistisia elementtejä, kuten vesi ja tuli, maa ja ilma. Maailmankaikkeuden luonne on vihamielinen ja kääntää sukupuolet nopeasti toisiansa hylkiviksi magneeteiksi, joten ainoa tapa saattaa
sukupuolet yhteiselle asialle on kehittyä esoteerisesti luomalla sellainen maailma jossa ihmisillä on päämäärä, harmonia ja tarkoitus, jossa tuli ja vesi voivat elää rinnakkain ja sopivasti yhtyen.

Jos tehdään aikalaisempi vertaus, eli verrataan naista matkapuhelimeen joka ei toimi tai takkuilee jatkuvasti, täytyy tuossa vermeessä olla väkisinkin jotain vikaa. Samaan tapaan kun jatkuvasti sulkeutuvaa ja oikuttelevaa kännykkää ei kannata pitää taskussa kannattaa hankala nainenkin jättää omaan arvoonsa. Ainahan sen nykymaailmassa joku toinen hakee, mutta siitä huolimatta ilman matkapuhelintakin voi elää.

"Keskivertonaiset eivät vastusta prostituutiota millään rationaalisilla perusteilla, paitsi jotkut ammattivastustajat ovat sellaisia löytäneet. Ne jotka myyvät itseään työkseen, heidän suurin motivaattorinsa on suuret tulot."

Ei keskivertonaisilla ole mitään sanottavaa prostituoidusta. Toki he toivovat,
että he saavat siitä palkkaa joka vastaa heidän pillunsa tunti-ovh:ta.
Suomalaisnaisen painajainen ei ole prostituutio, vaan se että eurooppalaisen luksushuoran hinta valahtaisi. Se merkitsisi myös sitä, että oma seksuaalinen valta vähenisi, koska miehet pystyisivät hankkimaan vähillä ansionmenetyksillä tasokasta seksiseuraa. Prostituution laillistaminen leikkaisi roimasti prostituoitujen ansioita, koska se johtaisi ennenpitkää veronmaksun tiukempaan valvontaan.

Se mikä tässä on pointti on se, että prostituution vastustaminen on yleensä
kaavuttua toimintaa. Prostituution täyskieltoa oikeasti perää vain muutama aseksuaalinen tantta. Prostituoidut voivat loppujen lopuksi olla vain tyytyväisiä kaikesta säälittelystä ja jeesustelusta. Ilman sitä alalla olisi enemmän kauppiaita ja veroviranomainen juoksisi perässä.

"Ihan samalla tavalla yleensäkin myyntityötä tekeviä ihmisiä motivoi enemmän raha kuin muuta työtä."

On totta, että tasoonpanostaminen ei nykytilanteessa ole erityisen välttämätöntä, koska tonnin saa nopeasti muutenkin. Monet prostituoidut silti haluavat hyviä hetkiä asiakkaidensa kanssa.

"Jos progressiivinen verotus leikkaisi prostituoitujen tuloja merkittävästi, alalle hakeutuisivat vain kaikkein epätoivoisimmat naiset, jotka eivät toimeentuloa muulla tavoin saisi. Koko hommasta katoaisi hohto suurien seteleiden katoamisen myötä."

En usko, että loppupeleissä. Opiskelijalle 80 euroakin on iso raha, jos sen saa tunnissa. Asenteiden vaan täytyy muuttua myönteisemmiksi.
Nykyisin tilanne on juuri sellainen, että nainen kokee miehet uhaksi arvokkuudelleen. Samaantapaan kun monet uusnatsit eivät olisi ikinä valmiita koskemaan juutalaisiin, arvokas norminainen, jolla on ulkonäköä tuntee elämänsä laukkaavan käsistä jos hänen piparilleen pääsee joku rauhallinen, lyhytkasvuisempi mies.

Maaria (nimimerkki)

#67
Millä perusteella prostituoitu voi poistua halutessaan paikalta kesken hommien tarvittaessa virkavallan avustamana?

Jos prostituoitu on nainen ja palveluksen ostaja mies, prostituoitu ei lähde kesken kaiken yhtään mihinkään jos fyysisesti vahvempi osapuoli eli mies ei halua päästää.

bmad (nimimerkki)

"Höpö, höpö. Nykyaikainen feminismi on ollut voimissaan muutaman vuosikymmenen ja saman ajan on seksistä puhuttu avoimesti ja julkisuudessa. "

Vuosikymmeniä sitten oli m/patriarkaatti, josta naiset irrottautuivat
feministeiksi. Ero on lopulta siinä, että m/patriarkaatissa keskitason mies saattoi helposti lumota naaraan peruscharmillaan, kun taas feminismissä myös keskitason, jopa korkeamman tason uroita voidaan hyppyyttämismielessä kohdella erityisen huonosti.

Ja suuri osa miehistä ei nykyisin enää pääse edes käsiksi naisiin; paitsi ehkä hieman vastentahtoisesti, koska feministiaate vastustaa miehuuden monia LUONNOLLISIA puolia. Monen naisen mielestä perusmies on tosiaankin öllötys, siinä missä perusnainen taas ei, joten perusmies joutuu taistelemaan itseään vastaan, koska se on ällöttävä ja joskus saattaa sitten jopa saada naisen katselemaan itseään vierestä.

"Ehkä tosiaan pitäisi palata siihen salamyhkäiseen aikaan, jossa kumpikaan ei ymmärrä toisiaan, niin kaikki olisi hyvin, kun kumpikaan ei puhu mitään ja tiedä toisen toiveista."

Ei ole syytä palata taantumaan, josta on myöhemmin vaan noustu entistä suurempaan sekopäisyyteen. Nyt kuten aikaisemmassa viestissä selitin, tarvitaan kosmista ymmärrystä. Selityksesi siitä, että naisten ja miesten on vaikea (pohjimmiltaan) ymmärtää toisiaan meni puihin.

"Asenteet eivät muutu myönteisemmiksi. Naiset eivät hyväksy prostituutiota tunnetasolla, joten järjen takominen heidän päähänsä ei auta. Voit tehdä katugallupin tavallisten naisten keskuudessa, mitä mieltä he ovat prostituutiosta. Suurin osa todennököisesti sanoisi olevansa sitä vastaan, mutta ilmaisisi asian kierrellen ja kaarrellen, jotta ei vaikuta liian tiukkapipoiselta. "

Eivät naiset prostituutiota vastusta, kunhan hinta on 200 euroa tunti. Hyvää yötä.

bmad (nimimerkki)

"Kannattaa tosiaan kysyä tavallisilta naisilta, mikä olisi hinta. Siitä tiedät, mitä mieltä he ovat prostituutiosta. 200 € per tuntiin voit lisätä nollan tai pari, jos naisen toimeentulo on muuten turvattu. Yö on hyvä, jos voit itse valita, kenen kanssa sen vietät. "

Nythän oli kysymys siitä mitä tavalliset naiset toivovat prostituoitujen tienaavan. Se hinta on alkaen n. 150-200 euroa. Ei tavallinen nainen prostituoiduksi ryhtyisi siihen hintaan, enkä ole edes väittänyt, mutta prostituoidut ovat tavallisten naisten yhteiskumppaneita ja tärkeä sidosryhmä- tai lenkki, KOSKA he hoitavat tavallisilta naisilta ylijäävät kiimaiset jämä-ällötysmiehet, mikä on tavallisten naisten kannalta hyvä, koska se vähentää heihin kohdistuvia aggressiivisia vonkauksia. Jos prostituoidut alkaisivat jakaa Suomessa tunnin kiireettömiä tasopanoja 100 eurolla tavalliset naiset hätääntyisivät ja alkaisivat juoksennella päin seiniä. Niin käy bisneksessä aina kun hyvä sidoslenkki uhkaa hajota ja konkurssi uhkaa.

T: entisen harrastelijaprostituoidun nykyinen poikkis.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

eve avolin (kommentti 70): "Prostituutioon liittyy sosiaalisia ongelmia, joista ensimmäinen on se, ettei sitä hyväksytä kunnialliseksi ammatiksi. Jos merkittävä osa ihmisistä pitäisi sitä kunniallisena ammattina se voitaisiin laillistaa ja rikollisuus, väkivalta sekä muut sosiaaliset ongelmat poistuisivat sen ympäriltä."

Juuri näin. Tuon takiahan me prostituution puolustajat täällä kirjoittelemme. Miten muuten voisimme edes teoriassa yrittää muuttaa ihmisten mielipiteitä ja asenteita?

MikkoAP (nimimerkki)

#88"Millä perusteella prostituoitu voi poistua halutessaan paikalta kesken hommien tarvittaessa virkavallan avustamana?

Jos prostituoitu on nainen ja palveluksen ostaja mies, prostituoitu ei lähde kesken kaiken yhtään mihinkään jos fyysisesti vahvempi osapuoli eli mies ei halua päästää. "

Olkiukko. Ei missään ammatissa voida taata sataprosenttista turvallisuutta, joten miksi sitä pitäisi vaatia prostituution kohdalla?

Jos bordellit hyväksyttäisiin, voisi bordellinpitäjä hyvin palkata rotevia vartijoita tuollaisten asiakkaiden varalle.

bmad (nimimerkki)

"Varmasti ylijäämämiehistä tulisi ongelmia, mutta sitten he löytäisivät helpommin ylijäämänaiset, mutteivät naiset suhtaudu prostituutioon noin laskelmoivasti."

Ei "ylijäämät" aina tarvitse ylijäämiä, koska eivät sovi toisilleen ja
toisekseen ylijäämänaiset ovat huonompaa tasoa kuin ylijäämämiehet ja heitä on paljon vähemmän. Kuten tällä palstalla on aiemminkin todettu, olisi omituista syyttää herkät ja ok-näköiset miehet puliakoille ja niille, joilla on esim. sairaalloinen liikalihavuus (tai sirkkelin tuhoamat kasvot).

Naiset suhtautuvat yleisesti prostituutioon siten, että "hyvä kun juutalaismiehet jättävät meidät rauhaan, ja vievät rahansa naisille, jotka pitävät yllä myös meidän arvoa". Tietenkin he sanovat jotain muuta. Eiväthän he voi sitä suoraan tunnustaa, etkä sinäkään voi. Siten todellinen ajatuskuvio ei koskaan selviä, koska ei tälläkään palstalla aina näe sitä kaikkein paranoideinta porukkaa joka ei yrittäisi rationalisoida kaikkea.

"Päinvastoin, he ovat loukkaantuneita ajatuksesta, että jos heidän oma miehensä pettää heitä prostituoidun kanssa, se on yhteiskunnan mielestä hyväksyttävää."

Eivät he tietenkään sitä halua, että heidän tarkoin valitsemansa himokeäijät peuhaisivat muiden kanssa.

Mutta jos mies on tarpeeksi statusuros, ei naista kiinnosta senttiäkään miehen muut suhteet, kunhan tuo mies vain pysyy hänen kanssaan avioliitossa ja seisoo hänen rinnallaan noin pääsääntöisesti. Monet korkeammat statusuroot pystyvät harrastamaan ristiinnaimista kumppanin asiasta tietäessäkin, vaikkei oltaisi avoimesta suhteesta alunpitäen sovittu. Keskivertonainen, joka on statusuroon kanssa liitossa tietää, että siihen on suostuttava, koska mies muuten sitoutuu johonkin toiseen seksikumppaniinsa.

"Minäkään en ymmärrä sitä ajatusta, että antaisivatko prostituution puolestapuhujat oman vaimonsa juoksennella vieraissa?"

Keskivertomiehen ainoa pelko on, että nainen jättää. Siksi he eivät välttämättä suostu siihen.

"Prostituution puolestapuhujat kun yleensä eivät ole niitä reppanoita, jotka eivät muuten ollenkaan naisia saisi."

Minun mielestäni on vain hauskaa, että seksiä harrastetaan ympäriinsä. Tosin eihän sitä tässä maailmassa tarpeeksi tapahdu.

"Eikös Suomessa saa jo tunnin 100 €:lla, mutta en ole nähnyt niitä ”tavallisia naisia juoksemassa hätääntyneenä päin seiniä”?"

Suomessa tunti maksaa yleensä 200 egeä, varsinkin jos nainen on ns. tasopano.
Jos hinta tipahtaisi sataseen sillä olisi jo sellainenkin seuraus, että ns.
naisten vonkaus ja ihailu baareissa puolittuisi. Tilanne muodostaisi naisissa lohduttoman kysymysmerkin ja tunteen oman valtansa hupenemisesta.
Henkilökohtaisesti kannatan prostituution yleistä hyväksymistä, koska haluan nostattaa naisissa tämän kysymysmerkin siitä mihin heidän arvonsa
perustuu.

"Naisia ei tosiaan kiinnosta hinnan korkeus ja prostituutio jonain sidosryhmänä, vaan prostituoidut ovat samanlainen uhka heidän parisuhteelleen kuin muutkin naiset."

Prostituoidut ovat naisia ja naiset tuntevat kuuluvansa yhteen. Naisen mielipide on sama kaikilla naisilla, monenkin olettamuksen mukaan. Naiset, jotka prostituutiota harrastavat poimivat jatkuvasti juutalaismiehiä pois sieltä missä fasistinaiset etsivät omanlaisiaan. Prostituoitu ei voi veloittaa nykyistä enempää, koska siitä ei maksettaisi, mutta silläkin saadaan aikaan ministerin tulot monelle tytölle, joka viitsii antaa vapaamielisemmin. Se, että naiset usein yökkivät ja säälittelevät prostituoituja ei ole todellista, vaan alitajuista pelkoa naisen hinnan alenemisesta. Jos prostituutio kiellettäisiin kokonaan seurauksena olisi aggressiivisen vonkaamisen lisääntyminen ja prostituoiduilla olevan antamisen vastuun jakautuminen muille naisille. Sikäli kun tunnen Ruotsin ja Norjan tilannetta näin on pikkaisen jo käynyt.

Tomi (nimimerkki)

"Aika on yksinkertaisesti ajanut asian ohi, nainen on noussut lapsen tai omaisuuden asemasta miehen tasolle."

Osoittautui siis, että kummisksin prostituutio on naisen esineellistämistä omaisuuden tasolle. On se aika vänkää, että kaikki muut argumentit olivat sitten ihan roskaa. Nainen voi käyttää seksuaalista valtaansa vain, jos nauttii tai saa korvauksen peitellysti. Muuten hän ajautuu sorretuksi objektiksi.

Totta puhuen en usko. Prostituutiossa esiintyy monenlaisia työ- ja valtasuhteita, kuten muussakin työelämässä. Joskus huora on kuin kiinalaisen hikipajan työläinen, joskus kuin loistoauton kauppias tai loistoautokaupan omistaja pikemmin. Nämä autokauppiaat varmaan sitten itkevät matkalla pankkiin, kun siskot heitä halveeraa -- tai sitten nauravat: tyhmiä olette, kun niitä aseman vessoja vuodesta toiseen siivoatte.

MikkoAP (nimimerkki)

#94"Voithan sinä puhua prostituution puolesta, mutta pelkäämpä, että lainsäädäntö vain tiukkenee, jos kissa nostetaan jälleen pöydälle. Järkevä argumentointi on ihan yhtä tyhjän kanssa, koska asia liippaa tunnetasolla liian läheltä keskivertonaisen elämää, jolloin se ei ole enää mielipidekysymys. Feministit puolestaan saavat lisää vettä myllyynsä ja alkavat vaatia täyskieltoa. Aika on yksinkertaisesti ajanut asian ohi, nainen on noussut lapsen tai omaisuuden asemasta miehen tasolle. "

Nainen on noussut paljon miestä etuoikeutetumpaan asemaan.

Jos kerran naiset , kuten SINÄ sanot, ovat kykenemättömiä järjenkäyttöön ja vain toimivat tunnepohjalta, niin sillä perusteella heiltä voisi kieltää osallistuminen politiikkaan.

Syltty (nimimerkki)

eve avolin
"Minäkään en ymmärrä sitä ajatusta, että antaisivatko prostituution puolestapuhujat oman vaimonsa juoksennella vieraissa? "

eikö prostituution vastustajien pitäisi ehdottomasti kannattaa avioliiton ulkopuolisten suhteiden kriminalisoimista?

entä haluavatko rutiininomaisten pakollisten isyystestien vastustajat tehdä lapsia toisille miehille?

vastustatko poliisien valtuuksien lisäämistä tai tuomioiden koventamista?Taidatkin olla itse rikollinen!

bmad (nimimerkki)

Prostituution vastustaminen kielii yksinkertaista maailmankäsitystä,
joka kielii ainakin minun korvissani halusta vaikeuttaa ja torpedoida jotain olennaista ihmisiltä, joita ei hirveästi arvosteta muuten kuin työjuhtina. Monilla prostituution vastustajilla on kuitenkin vellit housussa siinä vaiheessa, kun naisia ei enää saa ostettua. Silloin nämä työjuhdat käyvät tavallisten naisten kimppuun, mistä voi olla seurauksena ravintoloiden sulkemisia, ravintoloiden aukiolojen lyhentämisiä, umpimähkäisiä lähestymiskieltoja, syytteitä milloin mistäkin naiseen liittyvästä.

Mielestäni olisi yksinkertaisempaa kieltää seksuaalivietti joiltakin ihmisiltä. On olemassa keinot, joilla sitä voi vähän katkaista.

Tomi (nimimerkki)

Tai sitten voi uskoa, että politiikassa on vielä muitakin arvoja kuin erityisryhmien intressejä. Nyt näyttää kieltämättä huonolta, mutta ehkä demokratia on rakennettu niin, että korjausliike tapahtuu.

Erityisryhmällä tarkoitan tällä kertaa niitä naisia, jotka ovat onnistuneet luomaan solidaarisuutta keskenään yli puoluerajojen ja virkakuntaan asti. Heitä myötäilee sitten mainitsemasi "tasa-arvoa kannattavat" kataiset, jotka siis itse asiassa ovat hyljänneet tasa-arvon naisasian hyväksi. Esimerkiksi naisasiaministeri Wallin kutsuu itseään radikaalifeministiksi Suomessa, jossa pojat ja miehet ovat selvästi huonompiosainen sukupuoli mutta, jossa äänestäjille tehdyissä kyselyissä RKP:n äänestäjistä valtaosa kannattaa naisasiaa.

Valtion tehtävä ei kuitenkaan voi ihan loogisesti ajatellen olla jatkuvasti kieltää asioita ja rajoittaa kansalaisten vapautta. Sillä linjalla kun jatketaan, lopulta on kaikki kielletty ja elämme totalitarismissa. No, näin pitkälle ei tarvitse ajatella. Sillä en haluaisi myöskään asua valtiossa, jonka vapauden rajat naiset ja nasiasiamiehet olisivat määränneet.

Prostituutio sinänsä on sivuseikka. Periaate on kuitenkin tärkeä: jos jokus juttu ei sinusta ja kavereistasi tunnu kivalta, ei sitä kuitenkaan ole pakko kieltää kaikilta, kunhan perus- ja ihmisoikeuksia kunnioitetaan.

Kykeneekö demokratia tällä kertaa korjausliikkeeseen, jää nähtäväksi. Periaatteessa on vaara, että kieltäjät ovat enemmistönä ties kuinka kauan.

Sekin vaara on, että lopulta aletaan kieltämään myös naisille tärkeitä asioita. Siksi naistenkin kannattaisi unohtaa lyhyen tähtäimen ryhmäkuntaiset etunsa ja ryhtyä ajamaan yleistä hyvää.

bmad (nimimerkki)

"Naiset kokevat kuitenkin prostituution loukkauksena koko naissukupuolta kohtaan, joten vahvasti näyttää, ettei paluuta menneeseen ole niin kauan kuin naisilla on poliittista valtaa. "

Erikoista, jos kerran prostituutio on naisten pihtaamisen tulosta miksi naiset kokevat sen loukkauksena?

mielipuoli (nimimerkki)

Tekstit näköjään luetaan niin kuin se halutaan ja normittamisen sekä yleistämisen kautta.

Kummalista että kaikkia tuntuu kiinnostavan vain se että onko prostituutio laillista vai ei ja naurettavimmissa kommenteissa sanotaan että nainen ei "ymmärrä" miehen seksuaalisuutta. Se on täysin järjetöntä, eikä sillä ole mitään tekemistä minkään kanssa. Se on ihan sama vaikka banaani ei ymmärrä banaanikärpäsen tarvetta imeä siitä kaikkia mehuja ja tappaa sitä omilla itsekkäillä tarpeillaan jos lopputulos on kuitenkin se että banaani menee pilalle ja kuolee ja banaanikärpänen senkun jatkaa mellastustaan ja tuhojaan entiseen malliin.

Vielä lapsellisempaa on se että tartutaan argumentaaatio "virheisiin" se osoittaa vain todellakin lukijan puusilmäisyyttä ja teoreettista suhtautumista asioihin. Henkkahan voisi puuttu asiaaan sosiologina kun joku yrittää ja LUULEE käyttävänsä Pierro Bourdieun tarkoittamaa älyn rasismia. Luulisi että se kiinnostaiai sosiologia erityisesti ja Laasasta eritoten koska hän on perustanut tämän luuseri miesten bloginkin. Sukupuolella ei pitäisi olla väliä jos todella oikeasti kannattaa tasa-arvoa kaikella tasolla.

Lapsellista ja yksisilmäistä touhua.

Kiinnostavampaa olisi sensijaan miettiä sitä että MIKSI Laasanen jne. pitävät yleensä tälläisille puheille tulipesää? ja mihin se perustuu?

Olen ilmoittanut oman kantani. Kaupallisen ja peri porvarillisen ajattelun kannattamisen takia ja siksi että kokevat luuserimiesten tarvitsevan voimauttamisblogin.

bmad (nimimerkki)

"Sekin vaara on, että lopulta aletaan kieltämään myös naisille tärkeitä asioita. Siksi naistenkin kannattaisi unohtaa lyhyen tähtäimen ryhmäkuntaiset etunsa ja ryhtyä ajamaan yleistä hyvää. "

Naisilla ei ole sellaista riittävää käsitystä "yleisestä hyvästä", kuin
aniharvoin. Esimerkiksi osaa miehistä (melko huomaamattomasti) pidetään luusereina pelkän luonteen tai kroppatyypin takia, mikä ei kuulu oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan. Mutta ilmiö on havaittavissa tämän palstan lähes jokaisen ketjun kommenttiosastolla joku nainen tulee sanomaan: "että pitäisikö niille luusereille..." Niin kauan kun naiset harjoittavat rotutoimintaa heillä ei ole hajuakaan siitä mikä on parhaaksi kaikille, missä on balanssi
saati parempi bruttokansantuote.

Unelma tietysti olisi sellainen yhteiskunta, jossa naiset antavat ja vastaavat miesten kutsuihin luonnollisesti ja kärsimättä siitä itse kuitenkaan. Naiskasvatus näyttää kuitenkin hyvin hankalalta purettavalta, naisethan ovat hirveitä egoisteja. Naisille uskotellaan, että kun olet nainen sinun kannattaa ja tulee olla tällainen ja tällainen. Hyvin harva nainen osaa pistää vastaan tuolle ideaalille, niinpä naisesta on tullut sortava osapuoli, jota tukee kollektiivinen virheajatus siitä millainen nainen pohjimmiltansa on.

bmad (nimimerkki)

"Olen ilmoittanut oman kantani. Kaupallisen ja peri porvarillisen ajattelun kannattamisen takia ja siksi että kokevat luuserimiesten tarvitsevan voimauttamisblogin. "

Jos et hyvissä ajoin lakkaa puhumasta luuserimiehistä sinulle voi käydä huonosti.

Tulevaisuudessa natsiakat ja sortajat pannaan linnaan pitkäksi aikaa syömään rehuja ja luuseripoikien kakkaa.

Tomi (nimimerkki)

Ohimennen: Kysyn vaimolta kauppamatkalla, mitä hän naisena ajattelee prostituutiosta. Ei kuulemma mitään. Ihmisenä sen sijaan ... ja kaikki arvaa loput. Jos nimittäin on sisäitänyt arvoliberaalin maailmankatsomuksen, ei siinä sukupuolella ole merkitystä kuin vivahteissa. Nyt vivahde-ero näkyi ehkä siinä, että vinojen katseiden välttämiseksi kiirehdin tekemään selkoa, miksi olin hänen mielipiteestään kiinnostunut.

MikkoAP (nimimerkki)

#100"On asioita, jotka herättävät suuria tunteita sekä miehissä että naisissa. Tämä on yksi niistä. Miehet yrittävät perustella järkisyillä prostituutiota, mutta eivät taida itsekään suhtautua siihen kylmän viileästi. Katso vaikka tuota kommenttia 98."

Tuon kommentin sävy oli toki väkevä, mutta kysymykset täysin järkeviä.

Se, että naisia on vaikeaa saada hyväksymään prostituutiota ei ole perustelu sille, ettei sen laillistamista tulisi ajaa.

Historiassa on ollut lukemattomia yleisesti hyväksyttyjä käsityksiä, joita pieni vähemmistö on vastustanut lopulta onnistuneesti.

MikkoAP (nimimerkki)

#99"Ymmärsit nyt hiukan väärin mitä tarkoitin. Nainen on noussut miehen tasolle, joten miehet eivät enää yksin pyöritä maailmaa ja yhteiskuntaa. Siksi naisilla on liikaa valtaa, jotta lainsäädäntö prostituutiota kohtaan muuttuisi liberaalimmaksi.

Jos asiaa katsotaan realistisesti politiikan näkökulmasta, tänään nousee todennäköisesti Keskustan puheenjohtajaksi nainen. Näin meillä on tilanne, jossa kolmen suuren puolueen puheenjohtajista kaksi on naisia ja yksi tasa-arvoa kannattava mies. "

Valtarakenteet ovat radikaalisti muuttuneet lukemattomia kertoja historian aikana.

Varmaa on, etteivät nykyiset miesvihamieliset rakenteet voi kestää. Jo pelkästään siksi, että miesten työttömyys ja poikien ja miesten syrjäytyminen johtaa veropohjan romahdukseen. Tällöin valtarakenteet murenevat, koska niiden pönkittämiseen ei ole enää rahaa.

Tomi (nimimerkki)

Puolueiden liberaalisuuteen nyt on pakko sanoa oma mielipide.

Ensinnäkin kyse oli siis arvoliberalismista (ei liberalismista). Se tarkoittaa pähkinänkuoressa, että haluaa ihmisille mieluummin enemmän kuin vähemmän vapautta. Tärkeä maailmankatsomuksellinen jakolinja siis suhteessa niihin, joiden mielestä ihmisten vapautta kuuluu yhä enemmän rajoittaa jonkun "suuremman hyvän" nimissä. Toki niinikin voi mielestäni tehdä, mutta vain harvoissa poikkeustapauksissa.

Demarit sijoittuvat mainitulla janalla selvästi kieltäjien ja määräilijöiden joukkoon. Kokoomuksessa on arvoliberaali siipi mutta myös vastavoimana konservatiivit, joille kieltäminen ja määräily ei ole vierasta. RKP on mitä vain, koska sen kannattajia yhdistää vain satunnainen kielikysymys. No, ehkä vähemmistöasema opettaa arvoliberalismia, esimerkiksi niin, että 95% kansasta pakotetaan opiskelemaan ruotsia ;-) Jotkut vihreät ovat kovasti onnistuneet asemoitumaan aika arvoliberaaleiksi (Kasvi, Soininvaara), mutta ovat jääneet yhä enemmän kieltäjien ja määräilijöiden jyräämiksi. Vihräethän ovat julistautuneet feministiseksi puolueeksi.

Välistä tuntuu, että kaikkien eduskuntapuolueitten enemmistöläiset ajattelevat aika liberaalisti arvoliberalismista tyyliin: toi ei ole meistä kivaa, joten kielletään se, tai noista toi ei ole noista kivaa, joten liitytään niihin, niin saadaan kiellettyä se, mikä meistä ei ole kivaa. No, luultavasti kuva on sentään liian lohduton.

MikkoAP (nimimerkki)

#113"Vaikken minäkään tästä kehityksestä täysin pidä, naiset eivät enää ole mikään pieni hiljainen vähemmistö ja näyttää siltä, että valtarakenteet ovat muuttuneet siltä osin pysyvästi. Politiikassa on suunnilleen puolet molempia sukupuolia. Naisethan ovat jo koulutetumpia, joten kyllä hekin sitä rahaa osaavat tehdä.

Voihan prostituution puolesta puhua vaikka kuinka paljon, se vaan ei nykypäivänä ole realismia, että sitä koskeva lainsäädäntö muuttuisi vapaammaksi. Todennäköisempi suunta on rajoitusten lisääminen. "

No periaatteessa on mahdollista, että rajoitusten määrä kasvaa, mutta miesten syrjäytyessä ja veropohjan murentuessa rajoitusten noudattamisen valvomiseen tarvittavia resursseja ei vain riitä.

Eli joko:

a.) lainsäädäntö muuttuu, tai

b.)lain noudattamisen valvominen väistämättä höllentyy

Jo senkin vuoksi, että naiset suuntautuvat julkiselle sektorille, jota veropohjan kutistuminen murentaa, mikä vuorostaan aiheuttaa sitä, että naisten valmius yrittää tienata rahaa raajojaan levittelemällä myös kasvaa, vaikkeivat he sitä avoimesti myöntäisikään.

Feministivaltio on jo kaivanut haudan itselleen.

MikkoAP (nimimerkki)

#117"En ymmärrä tuota logiikkaasi ollenkaan, koska se edellyttäisi koko miessukupuolen rappioitumista. Jos naiset ovat koulutetumpia, he todennäköisesti tienaavat enemmän sekä ovat entistä haluttomampia ryhtymään prostituoiduiksi. Naisten ja miesten jako julkiselle ja yksityiselle sektorille ei ole noin selkeä ja koulutuksen lisääntyessä naisia hakeutuu aina vain enemmän myös yksityiselle sektorille."

Ensinnäkin miehet ovat töissä enimmäkseen yksityisellä sektorilla ja juuri siellä on työttömyys kasvanut eniten, joten yksityisellä sektorilla on yhä vähemmän työpaikkoja, joihin naiset voisivat suuntautua.

Lisäksi naiset suuntautuvat opinnoissaan usein humanistisille aloille, joilla ei juurikaan ole hyötyä työelämässä.

Ei tuo edellytä KOKO miessukupuolen rappiotumista, vain miesten työmahdollisuuksien huonontumista ja poikia syrjäyttävää koulujärjestelmää ja nehän meillä on jo.

Ja , kun tuon yksityisen sektorin mureneminen alkaa viiveellä rapauttaa julkista sektoria, johtaa se siihen, että liikkeellä on entistä enemmän epätoivoisia naisia, jotka ovat valmiita rahasta nussimaan. Sillä he voivat tienata nopeasti paljon enemmän kuin monissa "kunniallisissa" ammateissa.

mielipuoli (nimimerkki)

"Taidat olla huumorimiehiä, kun väität että miehen kroppatyyppi tekee heistä luusereita. Naisen vartalon muotohan on ihan sivuseikka, ollut jo maailman sivu. ;) Mutta tervetuloa naisten maailmaan, jossa jokainen sentti mitataan. "

Hyvä Eve. Näin se on. Tasa-arvo alkaa puremaan kun miehet tuntevat alemmuutta luontaisten ominaisuuksiensa takia. Näinhän on ollut kauan jo naisilla.

Mutta tämä bogihan on perustettukkin pohjimmiltaan sen huolen takia jonka esim. mainitsemasi asia on saanut aikaan (eli "tervetuloa naistenmaailmaan").

Koska tasa-arvoistuminen on tuonut mukanaan myös miespuolisille niitä paineita joita naispuolisilla on ollut jo aiemmin niin yhtäkkiä nämä miespuoliset jotka eivät täytä raameja ovat alkaneet haluamaan paluuta vanhaan, jolloin ei tarvinnut kantaa niitä paineita joita nyt on tyrkyllä sekä tarjolla. (tässä on muuten se pohjimmainen syy kaikella tälle jauhamiselle)

Tässä on tietenkin pohjalla se että nämä henkilöt halauavatkin säilyttää järjestelmän sellaisena kuin se on ollut ja vallitsevasti on nyt eli esim. tämä ko. huora keskustelu aihe ja lukuisat muut asiat joita tässä blogissa käsitellään ovat vain ja ainoastaan sen takia esillä.(itseasiassa kaikki asiat joita tässä blogissa käsitellään)

mielipuoli (nimimerkki)

Selvyyden vuoksi sanon sen että sairashan tämä maailma on mutta sellainen todellisuus vain monella ihmisellä on. Eli en missään tapauksessa katso sitä hyvällä että ihmiset pinnallistuvat niin paljon että kohta kaikkea mitataan sillä että täyttääkö sen jonkin ns. laatu "tavara" -kriteerin. Laatua on nyös henkistä.

mielipuoli (nimimerkki)

Niin tämä "fundamenttalistisen feminisminajatus" on aika hauska ja hirmu populääriajatus. Sillä feminismihän ei ole ollut koskaan ns. valta ja siten ei oikein voi olla ns. vastavoimaakaan sille, joka jotenkin taistelisi ja tulisi vastavoimana paikkaamaan ja tuomaan balanssia. Emme ole vielä siinä tilanteessa että nainen ja mies ovat tasa-arvoisia todellisuudessa. Senhän keroo jo se että päättävistä elimistä todellisuudessa naiset ovat vähemmistö ja ne jotka tekevät päätökset ovat se valta. Tietenkin tässä blogissa lähdetään siitä ajattlelusta että feminismi on Valta. Se on vain kyllä harhaanjohtava ajatus. Minusta on hyvä että puhutaan myös niistä puolista mitkä jotkut kokevat feminismin huonoiksi puoliksi. Mutta silloin sekoitetaan puurot ja vellit keskenään eli toisinsanoen se mikä on totta ja se mitä joku yksittäinen ihminen ajattelee omalla kohdallaan omista näkökulmistaan katsottuna.

esim. Suomessahan perhejärjestelmä on ihan siksi sellainen kuin se on, että miehet käytännössä tienaavat enemmän perhessä rahaa ja siksi esim. isä joka haluaisi jäädä hoitamaan lapsiaan kotiin ei voi sitä käytännössä tehdä. En tiedä mikä sinun hlökohtainen arvosi on siinä saralla, mutta ajattelen että isillä pitäisi olla automaattinen mahdollisuus hoitaa lapsiaan ja yhteiskunnan pitäisi sitä myös tukea kaikella tavalla. Ajattelen myös että erotilanteissa yhteishuoltajuuden pitäisi joko a)toimia paremmin tai b) yksinhuoltajuutta pitäisi järjestelmällisesti antaa enemmän myös miehille. Sillä tavalla päästäisiin myös parempaan tasa-arvoon. Mutta tämä ajattelu ei olekkaan perinteellistä ja jos niin valittaisiin myös monen muun asian tulisi muuttua.

En näe tässä blogissa olevan oikeasti toisinajattelua..vaikka sille jotain pyrkimyksiä onkin. Pyrkimys on kuitenkin ihan toista mitä tämä sitten todellisuudessa näyttäisi olevan.

Nämä ajatukset joita täällä on kumpuavat mielestäni enemmänkin riippuvuuden tunteista ja pelosta kuin mistään muusta. Se miksi olen jaksanut seurata tätä (huolimatta kaikesta tämän lapsellisuudesta) on juuri se että tästä näkee kuitenkin sen että miten jotkut kokevat asiota ja se keroo ihmisestä (ainakin joistain ihmisistä)

Ehkäisy on ns. vapauttanut vain jotain ja se on seksi käyttäytyminen ja se että esim. mies ei voi pitää ns. väkisellä naistaan itsellaan esim. panemalla tämän paksuksi ja siten sitomalla itseensä esim. vastentahtoisesti. Se ei ole kuitenkaan vapauttanut ketään eikä mitään mistään vallasta varsinaisesti eikä se ole valtaa. :)

mielipuoli (nimimerkki)

Niin ja Eve jos et ole tietoinen niin e-pillerihän muuttaa esim. naisen tuoksua sekä se muuttaa myös sitä että onko nainen halukas seksiin vain ei. Se on kemiallista ja sitäpaitsi kaikki naiset eivät voi käyttää e-pillereitä vaikka niitä onkin nykyisin myös luontaisessa muodossa. Mutta se ei kuulu tähän keskusteluun muuta kuin sivujuonteena ja varmaan tiedätkin tuon..mutta ajattelin vain sanoa.

Sitäpaitsi täällä perään kuulutetaan naisen avarampaa seksikäyttäytymistä jopa siinä määrin että se halutaan määritellä huoraamiseksi. Mutta mies ei ole se joka tietää naisen seksuaalisuuden ja ymmärtää sen perinpohjin ja se johtuu vain siitä että mies on mies ei nainen.

peitenimioksa (nimimerkki)

Tulikin tuosta miehille suunnatusta seksinostokostolaista mieleen, että mitähän jos huumekaupassa vain ostajalla olisi rikosoikeudellinen vastuu?

Kari Hurtta (nimimerkki)

6 + 5 + 3 = ?

Vastaa laskutehtävään oikein! Oikea vastaus oli 11.

Tuossa on toimimaton linkki:

Uhrien puute ei ole uusi ongelma. Yle kertoo samasta asiasta vuonna 2007:

Sanas "Yle" on toimimaton viittaus.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset