Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Prostituutiohysteria

Eräs suurimmista synneistä Suomessa on suomalaisen miehen seksuaalinen tyydyttäminen - varsinkin kun sen tekee ulkomaalainen nainen. Hesari kertoo, että Eerikinkadulla on pyörinyt kymmenkunta vakituista prostituoitua muun muassa Nigeriasta, Romaniasta ja Baltiasta. Jopa sisäministeri Anne Holmlund jyrähtää rikoksista suurimman edessä.
Sisäministeri Anne Holmlund kehottaa seksin myyntitarjouksen saaneita ottamaan yhteyttä poliisiin. Holmlund on hämmästynyt siitä, ettei poliisille ole tullut yhtään ilmoitusta katuprostituutiosta.
Tämäkö on valtakunnan ykkösongelma, johon peräti sisäministerin pitää ottaa kantaa mediassa? Suomen yhdellä kadulla on muutama prostituoitu, jotka ehdottelevat miehille seksiä maksua vastaan. Eikö ministerillä ole mitään suhteellisuudentajua?

Jos minä kävelisin Eerikinkadulla ja minulle tehtäisiin maksullisen seksiehdotus, niin mitä ministeri odottaa minun tekevän? Juoksevan poliisilaitokselle ja huutavan: "Minulle ehdotettiin seksiä! Apua! Poliisi!" Minähän näyttäisin vielä hölmömmältä kuin miesasiamiehen roolissa.
– Olisi tärkeää, että poliisille ilmoitettaisiin seksitarjoukset. Silloin tiedettäisiin, missä tätä toimintaa konkreettisesti tapahtuu, Holmlund muistuttaa. 
Voi pyhä yksinkertaisuus! Tarvitaanko katuprostituution paikan selvittämiseksi kansalaisten ilmoituksia? Prostituutiohan kuulostaa yhtä salaiselta touhulta kuin terroristiverkoston toiminta. Jösses.
– Poliisin on vaikea puuttua katuprostituutioon. Jokaista kadulla keskustelevaa tai vähäpukeista naista ei voi epäillä, ellei ole selkää näyttöä asiasta. Ja poliisi joutuu myös priorisoida tehtäviä, Holmlund sanoo.
Eiköhän varmuuden vuoksi kannattaisi laittaa kaikki vähäpukeiset ja kadulla keskustelevat naiset putkaan. Kyse on kuitenkin sen verran vakavasta rikoksesta.

Poliisi ihmettelee katuprostituutiosta viime päivinä noussutta kohua. Niinpä. Niin ihmettelisin minäkin, ellen olisi tietoinen seksikartellista.

Samaan kategoriaan kuuluu seiska-tv:n raportoima tapaus, jossa Marko Heinosen vaimo vietiin lumeavioliitosta epäiltynä kotimaahansa Vietnamiin. Ulkomaalaiset mummot, rikolliset ja kerjäläiset voivat pyöriä Suomessa vuosia, mutta kun nainen syyllistyy suomalaisen miehen seksuaaliseen tyydyttämiseen, hän lähtee maasta kuin leppäkeihäs.

PS: Feministit vaativat prostituution ostamisen kieltämistä. Se kuulostaa oikeustajun vastaiselta, varsinkin kun prostituoidut ahdistelevat miehiä kadulla seksuaalisesti. Miten seksuaalisen häirinnän uhrina oleva mies voi olla syyllinen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (120 kommenttia)

Alfa (nimimerkki)

Kymmenen prostituoitua Helsingissä! Apua! Maa on julistettava poikkeustilaan!

Tosimiehet (nimimerkki)

Entäs jos Eerikinkadulla ilmoitettaisiin pyörivän kymmenkunta himokasta homoseksuaalista miestä, jotka ehdottelevat ohikulkeville miehille seksiä, tarjoutuvat ottamaan heiltä suihin tai olevansa valmiina anaaliseksiin heidän kanssaan - kumia käyttäen tietysti.

Tai jos Eerikinkadulla pyörisi kymmenen lesboa, jotka ehdottelisivat ohikulkeville naisille romanttisia seikkailuita.

Milloin se muuttuisi "rikolliseksi"? Silloin kuin seksipalvelujen tarjoilija ilmoittaisi tarvitsevansa rahaa palveluksistaan? Entä jos kyseinen henkilö kysyy voisiko hän "lainata" rahaa asiakkaaltaan, silloinhan siinä olisi kyse pikavipistä eikä prostituutiosta. Jos viranomaiset pidättävät tai nostavat syytteen, pikavipin voi aina maksaa takaisin ja mennä takaisin Eerikinkadulle lainaamaan rahaa.

Horny (nimimerkki)

Keväällä tuli kauhea parku siitä, kun joku ehdotti, että kriminalisoidaan rahan antaminen kerjäläisille. Oli niin eri juttu, kuin seksin ostaminen.

Tomas (nimimerkki)

#0:"Jos minä kävelisin Eerikinkadulla ja minulle tehtäisiin maksullisen seksiehdotus, niin mitä ministeri odottaa minun tekevän? Juoksevan poliisilaitokselle ja huutavan: ”Minulle ehdotettiin seksiä! Apua! Poliisi!”"

Helsingin miehille, varsinkin Kalliossa asuville, pitäisi jakaa pillejä. Jos sitten käy niin, että joku ehdottaa seksiä, pitää puhaltaa pilliin niin kovaa kuin keuhkoista lähtee. Jos se ei karkoita seksin tarjoajaa, niin ehkä paikalle tulee apuja, jotka voivat suorittaa seksintarjoajan kansalaispidätyksen. Poliisilaitoksella kaikessa rauhassa voidaan sitten tutkia onko kyseessä ollut ns. laiton seksin tarjoaminen.

peitenimioksa (nimimerkki)

Miettikääpä joa huumekaupassa toimisi sama sääntö, että vain ostaminen olisi kielletty, ei myyminen. Tämä edellisen eduskunnan säätämä miehille suunnattu kostolaki on taas jälleen hyvä esimerkki feministisestä indoktrinaatiosta Suomessa. Esim. Oulussa on tänä vuonna saanut yksi mies tuomion tästä hävittömästä rikoksesta. Miehen on täytynyt olla jo poikkeuksellisen hölmö. Onkohan sitten ollut tämä ilmoittautuja, joiksi Holmlund miehiä kannustaa.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Jokusen kerran huorissa käyneenä totesin että toiminta hutsun kanssa on kyllästyttävää :)

Sitäpaitsi pieni ennusmerkki tuo stadin pienimuotoinen huora-scene on tulevasta, ellei lopeteta jeesustelua ja joko:

a: Kielletään koko touhu.

b: Sallitaan huoraaminen tietyllä alueella ja hutsut ovat laillisia alansa ammattilaisia.

Kumpikin vaihtoehto sisältää varmasti jossain määrin ihmiskauppaa, tai ainakin yrityksiä moiseen, ellei tosiaan lopeteta sitä jeesustelua aiheesta.

Tällainen pseudotieteellinen lainsäädäntö joka Suomessa tältä osin on, ei ainakaan minua vakuuta kun joku tuulen panema vanha horatsu (kaikella kunnioituksella) tulee ehdottelemaan siinä nakkikiskan kulmalla hinnakasta seksiä.

Juuri lainsäädännön outous ja haluttomuus käsitellä asiaa johtaa ennenpitkää siihen että huoraamisesta saadaan ongelma, ja voi olla että tämä on tietyissä piireissä tarkoituskin. Ts. antaa sen kehittyä ongelmaksi -----> voidaan torvet soiden rientää apuun ja pelastaa tilanne. Mutta silloin on jo myöhäistä.

Gagarin (nimimerkki)

#5: "Miettikääpä joa huumekaupassa toimisi sama sääntö, että vain ostaminen olisi kielletty, ei myyminen. Tämä edellisen eduskunnan säätämä miehille suunnattu kostolaki on taas jälleen hyvä esimerkki feministisestä indoktrinaatiosta Suomessa."

Tuo prostituutio on näköjään todellakin siinä määrin feminismipropagandan värittämä asia, että edes lainsäädännöstä ei Suomessa yleisesti olla tietoisia.

Suomessa ei ole kiellettyä sen kummemmin seksin myyminen kuin ostaminenkaan. Helsingin järjestyssäännöt tosin kieltävät häiritsevän katuprostituution ja nykyisen lain mukaan ihmiskaupan uhria ei saa hyväksikäyttää ostamalla seksiä. That's all.

Uppi Niskanen (nimimerkki)

Erittäin hyvä blogi - täyttä asiaa.
Onhan se erikoista, miten tästä prostituutiosta on tehty hirveä ongelma. Vaikka helsinkiläisenä tiedän, ettei se sitä ole edes Eerikinkadulla.

Ja kyllä, kyllä. Kysymys on vain siitä, ettei suomalaisella heteromiehellä saisi olla mahdollisuutta harrastaa vapaasti seksiä. Kaikille muille (vähemmistöille) se on tietysti sallittua. Telaketjufeminismin seuraavana tehtävänä on saada heteromiehille munalukot, ja poliisit valvomaan avaimen käyttöä.

luuserius (nimimerkki)

Eikös siinä Yrjönkadun uimahallissa ole oikein alastomien miesten ja naisten ''mekka'' eli parinsadan metrin päässä tapahtuu haureutta oikein julkisissa tiloissa veronmaksajien tukemana.

Kukas sen ministerille menisi kertomaan. Siellä hallissa on ainoa luonnottomuus miehen ja naisen välinen kontakti, joka on luonnotonta ja epänormaalia nykyään. Eli onko se nyt sitten sellainen sukupuolineutraali kokoontumismesta.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

Mutta mutta, miksei Siikala kommentoi? Onhan Pecos kaikkien alojen ammattilainen, varsinki jos asia liittyy naisiin.. :)

kokoomusta äänestävä (nimimerkki)

" niin mitä ministeri odottaa minun tekevän? Juoksevan poliisilaitokselle ja huutavan: ”Minulle ehdotettiin seksiä! Apua! Poliisi!” Minähän näyttäisin vielä hölmömmältä kuin miesasiamiehen roolissa."

Täytyisi juuri tehdä näin: Ilmoittaa prostituoitu/ihmiskaupan uhri poliisille. Tämä on jokaisen tosi miehen velvollisuus.

Dari-anne Suomalainen

Ei se ole oikeustajun vastaista.

Markkinoinnissa yleensäkin, oli kyse mistä tuotteesta / hyödykkeestä tahansa, tarjonta loppuu, jos ei ole kysyntää.

Se on kysynnän ja tarjonnan lainalaisuus. Ei kannata tarjota sellaista, mitä kukaan ei osta, se on ajan ja enegian tuhlausta. Tuoteet joita kukaan ei osta, katoavat markkinoilta.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Nyt mielenkiinnosta aiheeseen: Tietääkö joku mikä laki Suomessa ylipäätään käsittelee aihetta prostituutio?

Linkkiä please.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Olen aina arvostanut osaavien naisten ammattitaito.

Gagarin (nimimerkki)

#12: "Ei se ole oikeustajun vastaista.

Markkinoinnissa yleensäkin, oli kyse mistä tuotteesta / hyödykkeestä tahansa, tarjonta loppuu, jos ei ole kysyntää."

Pidät näköjään itsestään selvänä, että koko yhteiskunta mieltää tavoitteeksi tarjonnan loppumisen kyseisellä liiketoiminta-alueella. Minä puolestani en näe juuri mitään syytä toimia sen puolesta, että tarjonta loppuisi tällä sektorilla sen kummemmin kuin fysioterapiassa tai jalkahoidossakaan.

luuserius (nimimerkki)

Olin eilen Tornissa kun ukkosmyrsky iski. Katutyömaan puolella ei näkynyt yhtään maksulliseen naiseen sopivaa. Ihan en nähnyt Eerikinkadun puolelle.
Toivottavasti tämä rauhoittaa ministeriä.

Tai en ajatellut koko asiaa. Miten yhteiskuntaa voi vaivata tälläinen asia.
Ihan kuin en ymmärtäisi, ei olisi tärkeämpää puhuttavaa tai isompia ongelmia.
Itse Helsingissä liikun päivittäin ja maksullisia naisia on varmasti jokapuolella kaupunkia kun vähän alkaa ympärilleen silmäillä. Ja huomattavasti enemmän maksuttomia. Jotka voivat tulla huomattavasti kalliimmiksi. Se on sitä elämän peliä.

Tosimiehet (nimimerkki)

Kaikki naiset ovat huoria ja myyvät itseänsä rahasta. Avioliitto on prostitutiota, jossa nainen hankkii itselleen elättäjän.

http://www.youtube.com/watch?v=dvvaUTZdIWg

Ottakaa täältä mallia (nimimerkki)

http://cym18.tripod.com/deutschland.html

Tässä opas kuinka asia on saksassa hoidettu

 HL: Turha sisältö poistettu

Tosimiehet (nimimerkki)

http://www.youtube.com/watch?v=w3JRXmYLivw

Fuck is womens money
We pay with our bodies
There is no purity in our love, no beauty
Just bribery, it's all the fucking same
We make soldiers with our submission
Wars with our isolation
Fuck is womens money
We pay with our bodies
There is no purity in motherhood, no beauty
Just bribery, it's all the fucking same
We are all slaves to sexual histories
Our awareness of whoredom can be a release
War is mens money, they pay with their bodies
There is no purity in that game
Only blood, death and bribery
It's all the fucking same
But we've got the power
Don't just stand there and take submission
On the strength of fear
FIGHT WAR, NOT WARS

http://www.youtube.com/watch?v=w3JRXmYLivw

Mika.H (nimimerkki)

Totta turiset.

Voi kun samalla painoarvolla hoidettaisiin rautatieaseman jengiongelmat. Siellähän on myös hieman rahapulaa ja ihmiskauppaa, mutta vastapainoksi ei tarjota seksiä vaan nyrkkiä. Kaipa se sitten on hyväksyttävämpää?!

luuserius (nimimerkki)

Kyllä prostituutio tuo myös ongelmia mukanaan, kuten rikollisuutta, päihdeongelmia, hyväksikäyttöä, orjuutta (jne.

Nuoria tyttöjä huumataan mm. Virossa ja kun on saatu ''koukutettua'' aineisiin, niin siinä onkin sitten tunnollinen ja edullinen työntekijä.

Mitä itsensä myyminen sitten tekee niille naisille ja heidän elämälleen, onko se suomalaisen miehen tyydyttäminen tervepäisen hommaa. Ja täytyy olla varsin sinisilmäinen jos kuvittelee Eerikinkadulla vallitsevan liberalismin. Kuka niin luulee, ei tiedä kolhoositalouden realismiä. Sen verran olen siitä taloudesta perillä.

Eli ei se prostituutio ole tekijöille ruusuista. Moni sortuu sillä tiellä eikä kestä enää tervepäisenä. Tuli vaan mieleen kun aloin aihetta ajatella tarkemmin.

Eräässä hyväntekeväisyystapauksessa entinen huumekuningas ja yli 20 vuotta aineita käytellyt herrasmies kertoi että mies voi päästä kuiville mutta nainen ei. Naiset kun eivät kestä kohdata tekojaan.

Pekka Manner

Hu*rat ja h*mot ovat hyvä ase kun pitää siirtää huomio tärkeistä asioista toisarvoisiin, nyt kansa keskustelee kahdesta täysin turhasta asiasta ja samaan aikaan kansan päänmenoksi "herrat" suunnittelevat leikkauksia ja veronkorotuksia, eivät tietenkään omien porukoiden etuja leikkaa!

kieku (nimimerkki)

Poteekohan sisäministeri Anne Holmlund ongelmia omasta ulkoisesta
olemuksestaan.
Ovathan nämä alan ammattilaiset sensuelleja naisia, verrattuna Anne
Holmlundiin, varsinaiseen riivinrautaan.

Gamma (nimimerkki)

Hyvä luuserius, juuri näin. Olen hämmästynyt kuinka kevyesti prostituutioon suhtaudutaan. Prostituutio, jos mikä, on syvä inhimillinen tragedia. Turha väittää, että joku ko. hommassa aidosti viihtyisi. Kuinka moni herroista ryhtyisi prostituutiota harjoittamaan jos se kerran niin kivaa on. Ei kukaan!

Pena (nimimerkki)

Milloin tulee ensimmäinen miesasiaa ajava kansanedustajaehdokas. Kysyntää olis, tarjontaa ei

muutama pointti (nimimerkki)

Muutama pointti

Vapaus on säilynyt ja aikaa riittää omille harrastuksille kun ei perhettä tai kitisevää vaimoa vierellä rutisemassa. Arkirealismi on osoittanut että nuorta, hoikka ja kaunista naista ei saa enää kiinni millään muulla keinolla vauhdista kiinni, kuin laittamalla käden taskuun, kallistahan se tänäpäivänä on, tai ainakin tuntuu siltä, ainakin niille , joilla on vähän rahaa.

On kysymys taas valinnoista, ja siitä ketä katsoo silmiin aamiaispöydässä, niin ettei aamiaismurot lennä näppikselle tai lehden päälle.

- Ammattilaiselta et koskaan saa mitään tautia, lähiökuppilan juopuneet yksinhuoltajat ovat tod. kirppupesiä

- Vuokrataanhan niitä Harley Davidsoneja ja Ferrareitakin. Maitoakin myydään litran purkeissa, joa lehmän omistukseen ei kaupunkioloissa ole mahdollisuuksia

- Miksi puhutaan hyväksikäytöstä, jos molemmilla on kivaa

- Ammattilaisen kannalta optimaalista, sekä rahat että tavara jää myyjälle, yksinkertaista, ei ihme että liikeidea on ihmiskunnan iän mittainen

- Suosittelen vilpittömästi kaikille, joilla on mahdollisuus

- Saksan malliin tyhjät toimistotilat bordelleixi, ja verottaja ja terveystarkastajat hoitaa loput rutiinit, työntekijät Itä-Blokista. Eduskunnan kik.kelikorttiosasto Saksaan Valiokuntamatkalle tutustumaan portt.toloihin.

Koti Pizzan asianajajat laativat sellaisen franchise sopimuksen että kauppa loppuu vasta kun firma kaatuu

- Vosujen Huume- ja kemikaali ongelmaa liiotellaan, jos pupillit on teekupin kokoiset, voi passata

- - - Se Joka väittää että rahalla ei voi ostaa onnea, ei tiedä ostopaikkoja - - -

Hyvää päivän jatkoa ja alkavaa viikkoa vaan kaikille perheen isille ja koti-ihmisille, minusta ei koskaan tullut sellaista

Tomas (nimimerkki)

#24.

Anna Kontulan vanhoja ajatuksia tasapainotukseksi.

"Miesvihamielinen feminismi

Feministi Kontulan mukaan suomalaisen valtavirtafeminismin taustalla ovat radikaalifeministi Andrea Dvorkinin ajatukset: "Dvorkinin mukaan heteroseksi on aina miehen naista kohtaan harjoittamaa väkivaltaa - siis myös silloin, kun nainen haluaa seksiä ja mies ei. Radikaalifeminismissä miehiin yhdistetään kaikki paha ja demoninen, naisiin taas kaikki hyvä ja puhdas." (HS 7.9.08)

Tämä ei tarkoita, että useimmat feministit ajattelisivat johtavien feministien valtavirran tavoin tai että näilläkään kaikilla tuo ajatus olisi tietoinen.

Kiltti ja terve tyttö unelmatyössä

Kontulan haastatteluissa osoittautui, että useimmat seksityöntekijät "olivat lapsina vastuullisia ja kilttejä tyttöjä, jotka saivat hyviä numeroita". Mielenterveysongelmia tai lapsuuden traumoja ei taustatekijöiksi löytynyt.

Useimmille prostituutio on lyhytaikainen työ, esimerkiksi opiskeluaikana, jolloin parin tunnin työllä voi tuplata kuukausitulonsa, palkka kun on 100-150 euroa puolesta tunnista. Useilla olisi paljon muitakin työmahdollisuuksia. Moni kehuu työnsä vapautta ja itsenäisyyttä sekä kertoo murtavansa naisen jäykkiä roolimalleja. Pieni prosentti kokee työnsä nautinnolliseksi unelmatyöksi, mutta useimmille se ei ole elämäntapa, vain tapa yhdistää rahan hankinta ja seikkailullinen elementti.

Kontulan mukaan seksityöläisten asiakkaat käyttäytyvät yleensä hyvin ja terveyskeskuslääkäri tai yökioskin myyjä tekee vaarallisempaa työtä. Suurin riski ovat yhteiskunta ja viranomaiset, stigma, vaikkakin katuprostituution kieltäminen on tehnyt työn entistä vaarallisemmaksi.

Krp:n mukaan Suomessa on 500 prostituoitua, mutta Kontulan mukaan vuosittain jopa 8000, kun muutaman kerran tilapäisharrastajat lasketaan mukaan.

Prostituoidut stigmatisoidaan, jotta tytöt eivät vapautuisi seksuaalisesti

"Seksityöntekijöiden rankaisu [paheksunnalla] toimii pelotuksena muille naisille, jotta he eivät alkaisi harrastaa sopimattomia seksisuhteita. Nuoret tytötkin muokkaavat käyttäytymistään sen mukaan, etteivät leimautuisi huoriksi.""

Henry Laasanen

#24
"Kuinka moni herroista ryhtyisi prostituutiota harjoittamaan jos se kerran niin kivaa on. Ei kukaan!"

Kuinka moni kävisi jääkiekkoa katsomassa, jos pääsylipun ostamisen sijaan katsojille annettaisiin rahaa? Ei kukaan!

Kuinka moni kävisi Gigantissa ostamassa elektroniikkaa, jos maksamisen sijaan asiakkaalle annettaisiin rahaa? Ei kukaan!

luuserius (nimimerkki)

26# Näin on Gamma. Itsekin kauhistuin aiempia kommenttejani. En näe syytä ''hysteriaan'' mutta pitää myös muistaa että prostituution taustalla on monisyisiä asioita ja ongelmia.

Ulkomaisilta klubeilta monen tytön tie johtaa lopulta kadulla ja kamakoukkuun. kun ikää alkaa tulla ja shampanja alkaa maistua liikaa. Ne ovat hirveitä ihmiskohtaloita.

Kyllähän nämä meidän Eerikinkadun naisetkin alkavat olla jo ulkona markkinoilta kotimaassaan. Siinä manskullakin ''riekkuu'' iltayönä aika ikäloppuja naisia heidän ammatissaan, ilmeisesti kääntävät umpikännisiä yms.

Gagarin (nimimerkki)

#24: "Olen hämmästynyt kuinka kevyesti prostituutioon suhtaudutaan. Prostituutio, jos mikä, on syvä inhimillinen tragedia. Turha väittää, että joku ko. hommassa aidosti viihtyisi. Kuinka moni herroista ryhtyisi prostituutiota harjoittamaan jos se kerran niin kivaa on. Ei kukaan!"

Olet väärässä Gamma!
Olen elämäni aikana tavannut lukuisia prostituoituja, jotka eivät ole olleet kenenkään talutusnuorassa tai kenenkään hyväksikäyttämiä. Tiedä sitten kuinka aidosti he hommassansa viihtyvät, mutta samahan koskee työtä kuin työtä.
Miesprostituoituja on myös olemassa ja heidän lukumääräinen vähäisyytensä naisprostituoituihin verrattuna johtuu vain rajoittuneemmasta kysynnästä.

peitenimioksa (nimimerkki)

"Suomessa ei ole kiellettyä sen kummemmin seksin myyminen kuin ostaminenkaan. Helsingin järjestyssäännöt tosin kieltävät häiritsevän katuprostituution ja nykyisen lain mukaan ihmiskaupan uhria ei saa hyväksikäyttää ostamalla seksiä. That’s all."

WTF. Itse olen ollut tämän uutisen mukaisessa luulossa. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Seksin+ostamine...
Ei sillä että asia liikuttaisi. En ole huorissa käynyt enkä aio mennä. Sitä absoluuttista valtaaa en naisille anna. "Power corrupts and absolute power currupts absolutely."

Henry Laasanen

Youtube: 14.2.2007 Prostituutio, vierailevana väittelijänä naisjärjestöjen keskusliiton pääsihteeri Leena Ruusuvuori (3 osaa)

http://www.youtube.com/watch?v=LQNNx_61_Uk&feature...

[varokaa nousevaa verenpainetta]

Feministit lobbaajina
http://ihmissuhteet.blogspot.com/2008/10/feministi...

Tutkija Anna Kontulan mukaan seksityöläiset eivät ole uhreja
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkija+Anna+Ko...

Maria lopettaa seksityön rakkauden takia
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200803017318104_uu...

peitenimioksa (nimimerkki)

Eiku joo. Tuo 2005 varmana tapauksena uutisoitu lakimuutos ei siis mennyt läpi. Lesson learned, vaikka en tietoa tarvitse. Feministi-naistoimittajien tyypillinen piire on myös tämä harhaanjohtava otsikoiminen. Monesti on saanut haukkoua henkeä teksti-tv:n sivulla 100 mutta kun on jutun lukenut asia on dramatiotu otsikkoon tarkoitushakuisesti.

Henry Laasanen

Teemu Mäki: Oikeus huoruuteen - Sananvalta: Prostituution vastaisen retoriikan neljä perusväitettä vastaväitteiden kera.

http://fifi.voima.fi/voima-artikkeli/Oikeus-huoruu...

Prostituoitujen omia kertomuksia

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2005/05/prostituo...

Henry Laasanen

Filosofinen kysymys:

Henkilö A ja B harrastavat seksiä. Henkilö A maksaa seksistä rahaa henkilölle B. Kumpi on hyväksikäyttäjä ja kumpi on hyväksikäytetty?

luuserius (nimimerkki)

Se että prostituutio on pelkkää onnea on kyllä silkka väärinkäsitys.

Kuvitellaan miestä joka kantaa rahansa huorile, vaikka kotona on pieniä suita.
Oman perheen laiminlyönti on jo ajatuksena vastenmielistä.

Aika harvassa ovat ne tapaukset, joissa on onnellinen loppu.

Saksalaisessa bordellissa on kyllä happy end, mutta onko onnellinen mieli. Tyttö kinuaa joka asiasta rahaa vaikka mitä olisi sovittu, kyllä siinä mielihalu lopahtaa markkinavoimien edessä ja vitutus kasvaa.

Jos on Saksassa ja haluaa nauttia seksistä, niin ennemmin kannattaa mennä swingers klubeille, joissa tasarahalla voi saada seksiä niin paljon kuin lystää ja aidosta ilosta. Tietysti ulkonäkö, ikä ja keskimittakin voivat vaikuttaa saantiin.
Tai viikonpäivä. Kannattaa katsoa päivän ''ohjelmaa'' ennenkuin menee. Ja buffetista saa syödä kaupan päälle ja saunoa, eikä maksa paljoa enempää kuin ruotsinlaivan anti. Se lohduttanee jos saanti olikin kehnoa.

Tai menkää pelkästään yleisten uimahallien saunapuolelle, jossa saa saunoa alastomien neitosten kanssa. Se on jo sinällään antoisampaa ja iloluonteisempaa kaikin puolin. Ja kyllä ne saksattaret vilkuilevat miehiäkin, kuulemma. Menkää sitten hierojalle jos uskallatte ;)

Henry Laasanen

#36
"Se että prostituutio on pelkkää onnea on kyllä silkka väärinkäsitys."

Kukas sellaista on kuvitellut?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Ulkomaalaiset mummot, rikolliset ja kerjäläiset voivat pyöriä Suomessa vuosia, mutta kun nainen syyllistyy suomalaisen miehen seksuaaliseen tyydyttämiseen, hän lähtee maasta kuin leppäkeihäs."

Samaa ilmiötä ihmettelin itsekin viime helmikuussa kirjoittamassani artikkelissa, jonka sain muuten läpi Hesarin mielipidepalstallakin. ;)

Josif Dzugasvili (nimimerkki)

#36. Millä tavalla on oman perheen laiminlyöntiä jos käy huorissa?
Jos taas kotona vaimo kiristää miestään seksillä, niin se ei ole perheen laiminlyöntiä vai?
Suomessa maksaa puolentunnin suuseksi ja pano 150 €urosta ylöspäin, joten siinä ei paljoa kampaamolaskua enempää mene rahaa, eikä aikaa kulu senkään vertaa.

Huorissa käydään sen takia, että saadaan mitä tilataan ja yleensä ukkomiehet jotka käyttävät prostitutioidun palvelua, eivät ole kotonaan saaneet.

Monella suomalaisella naisella on se käsitys, että seksiin ja huorabisnekseen liittyy aina tunteita ja rakkautta.

Rakkautta ja seksiä on turha sekoittaa keskenään, se on naisten ja muutaman Siikalan tapaisen feministimiehen länkytystä.

luuserius (nimimerkki)

Kyllähän sitä Suomessa hurskastellaan näillä asioilla ja se ärsyttää minuakin. Tässäkin pätee se todelliisuus että on tärkeää miltä asiat näyttävät, ei miten ne ovat.

Prostituutio ei häviä asiaa kieltämällä, mutta sehän on se helpoin tie poliittisessa elämässä.

Kyllähän kaikissa Helsingin paremmissa yökerhoissa tullaan seksiä tarjoamaan hurskastellaan kuinka kovasti vain.

Se että kaikki eivät sinne asti pääse on tämän elämän karu realiteetti. Ja moni niistä sinne kadulle aikanaan ajautuu.

Ei Helsingin yöelämässä montaa tummaihoista naista vastaan tule, jotka miesten päälle eivät vilkuile. Nyt on rajat auki.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

Se on sitten aivan se ja sama mitä feministit sanoo, huoraus ei koskaan häviä tästä maailmasta vaikka sen kieltäisit.

Tämä on se totuus jota ei pakoon pääse.

Sen voi hyväksyä tosiasiana, ja varmistaa että se menee asianmukaisesti.

En olisi koskaan uskonut olevani samaa mieltä blogin avaajan kanssa mistään.

luuserius (nimimerkki)

Minunkin tytärtä on houkuteltu huumekokeiluihin ja myös tyrmäntippoja kerran saanut. Onneksi oli valpaita ystäviä. Kyllähän sitä jokaisessa isässä asuu aina pieni feministi, jos lapsi sinne Kallion kujille lopulta ajautuisi kamapäissään itseään pultsareille kauppaamaan.

Jokaisella huoralla on jonkinlainen mies ja isä ollut ainakin ihan alussa.
Eli me tavallaan omille tuotteillemme maksamme ja lopultakin kyseessä on inhimillisyys ja ihmisyys, jokaisen ihmiskohtalon takana.

Kari Hurtta (nimimerkki)

luuserius #43:

Minunkin tytärtä on houkuteltu huumekokeiluihin ja myös tyrmäntippoja kerran saanut. Onneksi oli valpaita ystäviä. Kyllähän sitä jokaisessa isässä asuu aina pieni feministi, jos lapsi sinne Kallion kujille lopulta ajautuisi kamapäissään itseään pultsareille kauppaamaan.

Tässä tapauksessa huumeet ovat se ongelma, ei prostituutio.

Erkki Lankinen (nimimerkki)

#43:

Pohjimmiltaan, mikä muu erottaa naisen miehestä kuin se fakta että mies ei voi eikä pysty panemaan ellei haluta panna?

Naiselle tavara on työkalu aina, miehelle vain satunnaisesti ja hyvinkin kontrolloimattomasti.

Jos sinulla olisi poika, hyväksysitkö sen että hänestä tulisi työkalu ja hän panisi rahasta?

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#24.

Jos kerran prostituutio on muka näin traumatisoivaa niin eikö sen harjoittaminen pitäisi kieltää tai ainakin saattaa viranomaisten valvontaan? Jos prostituutio on kategorisesti mielestäsi alistavaa niin samalla logiikalla voidaan ajatella että kaikki siitä maksavat ovat rassukoita joilla ei olisi mitään muuta mahdollisuutta saada seksiä elämänsä aikana. Tähän vastaat tietysti että kaikki prostituutiopalveluita käyttävät ovat alistavia sikoja mutta entäs esimerkiksi vammaiset, ovatko he tuomittuja siihen etteivät saa seksiä koskaan? Tutkimusten mukaan miehissä on enemmän henkilöitä jotka eivät ole koskaan saaneet seksiä. Miten on heidän "seksuaaliterveytensä" laita?

M-T Heikka

Tavallaan tuossa kaikessa on yksi hyväkin puoli. suomalaisen naisen imago.

Tunsin kerran virolaisen naisen. Hän kertoi kuinka Tallinnanlaivalla suomalaiset miehet ovat niin "sikoja", että tunnistaessaan hänet virolaiseksi, ovat heti tarjoamassa rahaa. Se olisi aika kammottavaa. Kansallinen imago-kysymys se on. Minulle on kerran elämässäni käynyt niin, ja muistan elävästi tunteen...vaikka nyt se on vain huvittava muisto. Joskus Tampereella, siitä on jo ikuisuus...lähdettiin johonkin upouuteen vip-ravinteliin. Enää ei olisi sellaista pelkoa ollenkaan, tosin. Ei meillä peräpohjolassa varsinkaan. Joskus viimevuosituhannella täälläkin liikkui venäläisiä naisia, joista tuli mieleen, että AHAA, kun näki heitä ostamassa potkuhousuja paikallisessa marketissa. Että millähän rahalla!

Nyt on vain normaaleja turisteja, ja hyvä niin. Pakko myöntää, että huoraksi epäily herättää rasistisia tunteita, ainakin minussa. Se voi olla sukupuolikysymys, mutta naisetkin ovat suomalaisia.

Niin, että mie kannatan Holmlundin linjaa...vaikka naurettavahan se tietysti osittain on.

heikki Lätti (nimimerkki)

Onpa tarjonta nykyään vähäistä!

luuserius (nimimerkki)

Minut on kasvatettu ''vanhanaikaisesti'' ja ajatus oman ruumiin myymisestä kauppatavarana on vieras.

Nuorille taas ruumiin kaupallistuminen on ikänkuin normaalia nykyisessä yhteisössämme, joka kertoo arvoistamme jotakin.

Niinpä yhä useampi nuori tyttö ja poika ovat Suomessakin valmiita vaihtamaan kehonsa rahaan ja nautintoaineisiin. Tämän keskustelun asenteissakin se näkyy.
Ei tarvitse siis enää kaikkien setien ja tätien matkustaa Thaimaseen asti, koska oma sosiaalinen ympäristömme on näin salliva.

Itse toivottavasti olen saanut omat lapset välittämään itsestään, omasta mielestään ja kehostaan ja arvostamaan itseään. Pitääkin mainita taas tänään kuinka rakkaita, kauniita ja ainutlaatuisia he ovat.

Oikeastaan en välitä mistään muusta, joten lopetan omalta osaltani tämän huoraamista ihannoivan keskustelun tähän. Minun puolestani saatte rakastella vaikka pieniä puluja, kunhan huumaatte ne ensin, jotta tunnette olevanne varmasti tosimiehiä. Muutenhan se pulurukka voi antaa vielä rukkaset.

Kari Hurtta (nimimerkki)

peitenimioksa #31:

”Suomessa ei ole kiellettyä sen kummemmin seksin myyminen kuin ostaminenkaan. Helsingin järjestyssäännöt tosin kieltävät häiritsevän katuprostituution ja nykyisen lain mukaan ihmiskaupan uhria ei saa hyväksikäyttää ostamalla seksiä. That’s all.”

WTF. Itse olen ollut tämän uutisen mukaisessa luulossa. http://www.hs.fi/kotimaa/artik…5218672411

Kommentoin hs.fi keskustelussa mikä on laillista ja mikä ei.

Lainaan sen tänne:

Seksin osto (yleensä) ei ole rikos

Rikoslaki

8 §
Seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäyttö

Joka lupaamalla tai antamalla välitöntä taloudellista arvoa edustavan korvauksen saa 9 tai 9 a §:ssä taikka 25 luvun 3 tai 3 a §:ssä tarkoitetun rikoksen kohteena olevan henkilön ryhtymään sukupuoliyhteyteen tai siihen rinnastettavaan seksuaaliseen tekoon, on tuomittava, jollei teko ole 8 a §:n mukaan rangaistava, seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä tuomitaan myös se, joka käyttää hyväkseen kolmannen lupaamaa tai antamaa 1 momentissa tarkoitettua korvausta ryhtymällä sukupuoliyhteyteen tai siihen rinnastettavaan seksuaaliseen tekoon sanotussa momentissa tarkoitetun rikoksen kohteena olevan henkilön kanssa.

Yritys on rangaistava.

8 a §
Seksuaalipalvelujen ostaminen nuorelta

Joka lupaamalla tai antamalla korvauksen saa kahdeksaatoista vuotta nuoremman henkilön ryhtymään sukupuoliyhteyteen tai muuhun seksuaaliseen tekoon, on tuomittava seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

Seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta tuomitaan myös se, joka käyttää 1 momentissa tarkoitettuja seksuaalipalveluja, joista toinen on luvannut tai antanut korvauksen.

Yritys on rangaistava.

Noi viitatut pykälät siis ovat

9 § Paritus
9 a § Törkeä paritus
25. luku
3 § Ihmiskauppa
3 a § Törkeä ihmiskauppa

Eli siis seksin ostaminen on rikos vain jos kyseessä on
* paritus
* ihmiskauppa
* tai myyjä ole 18 vuoden ikäinen

Seksiä saa siis ostaa vähintää 18 vuotta vanhalta yksityisyrittäjältä. Bordellista ostaminen taasen on laitonta.

Katso myös
Seksityö ja laki

Ja sitten järjestyslaki kieltää katuprostituution.

Jeppe (nimimerkki)

Holmlund voisi edyllyttää kunniallisten naisten pukeutumista burkhaan, jotta väärinkäsitykset vältettäisiin. Hesarin toimitukselta ja feministeiltä tulisi varmasti vahva tuki tällaiselle aloitteelle:

******

"Mies elehtii anteeksipyyntöä – sillä lailla tavalliseen tapaan.

Sitten hän todella näkee minut: päästä nilkkoihin mustaan abayaan ja niqabiin, koristeltuun mustaan kaapuun ja kasvotkin peittävään huntuun, pukeutuneen naisen.

Mies lähes kumartaa ja uusii anteeksipyynnön arabimurteella. Näin kunnioittavasti minua ei ole kohdeltu koskaan."

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/HSn+toimittaja+...

*****

Toimittaja Katja Kuokkanen antanee varauksettoman kannatuksen. Ei loppuisi kunnioittava kohtelu.

#21

"Eli ei se prostituutio ole tekijöille ruusuista. Moni sortuu sillä tiellä eikä kestä enää tervepäisenä. Tuli vaan mieleen kun aloin aihetta ajatella tarkemmin."

Suurin osa ei kärsi mitenkään. Se osa joka sotkee asiansa, sotkisi ne luultavasti muutenkin.

Useampikin opiskeljipiireistä tuttu neitonen myi aikanaan seksiä. Ne jotka olen sattunut myöhemmin tapaamaan, tuntuvat järestään olevan töissä, naimisissa ja äitejä. Seksin myynti nyt vain sattuu olemaan fiksulle nuorelle naiselle helppo keino hommata rahaa. Muutama vakiasiakas takaa mukavan elintason opiskelijalle.

M-T Heikka

Minustakin itsensä myymisen kulttuuri osoittaa vain sen, että ollaan tosi alhaalle painuttu...ja kohta tulee se LOPPU, the end, KONEZNA FILMA.

Inex (nimimerkki)

Voiko itsensä myyminen olla ihan tietoinen oma valinta jossa pystyy tienaamaan helppoa rahaa, eikä tarvitse nähdä vaivaa sen rahan eteen ja raataa jossain duunissa, minun mielestä tässä tulemme juuri siihen naisen oikeuteen päättää omista asioistaan. Ja sitäpaitsi jotkut naiset kyllä pystyvät rahat viemään äijiltä sen verran ovelasti, että sitä ei pidetä itsensä myymisenä ja seksuaalisen vallan käyttönä tai seksillä rahastamisella.

Mitä ajattelette tälläisestä kuviosta: Nainen iskee silmänsä mieheen millä tietää olevan rahaa, mies on ihan mukiinmenevän oloinen ja näköinen tyyppi. Nainen keimailee ja käyttää luojalta saamiaan avuja pyörittääkseen miestä pikkurillin ympärillä, aluksi homma alkaa ihan viattomasti juomien tarjoamisella, mutta naisen vaatimukset muuttuvat yhä vaativammaksi mitä enemmän nämä kaksi tapaavat, kohta keskustellaankin jo lomareissusta jonka mies tietenkin pulittaisi jne jne. Mistä on kyse ja onko prostituutio teidän mielestä paljon reilumpi vaihtokauppa jossa mies ainakin tietää saavansa rahojen vastineeksi seksiä, tuossa edellä mainitussa tarinassa mikä perustuu osittain tositapahtumiin tämä mies ei saanut seksiä vastapalvelukseksi tältä naiselta vaan häntä käytettiin ihan vain härskisti hyväkseen.

luuserius (nimimerkki)

Henry Laasanen on hyvällä asialla, kaksinaismoraali vaatii vastavoimia. Kaikki eivät vain ymmärrä vastuuta, joka sisältyy vapauteen. Siksi meillä joudutaan laatimaan lakeja ja ainakin ajatuksen tasolla pyritään suojelemaan heikoimpia.
Tästä päästäänkin lasten asemaan ja päihdeongelmiin ja nykyiseen lääkeyhteiskuntaan, kun nuorille syötetään pillereitä. Se taas johtaa toiseen etc.

Ja lopussa seisoo hyväksikäyttäjä joka koukuttaa joka päivä nuoria naisia kemiallisten aineiden maailmaan, tavoitteena markkinaosuus, seksi ja naisen ruumiin hallinta.

Siitä ei puhuta mikä on todellinen ongelma. Eli Laasasta en arvostele laisinkaan.
Minun näkökulma on tämä kovin feministinen ja isällinen. Surettaa kun yhteiskunta sallii lasten ajautua tuhon tielle. Ei ole keinoja, osaamista eikä määrärahoja. Politiikka on sieltä syvältä.

M-T Heikka

Suomalaisessa kulttuurissa on se hyvä puoli, ettei täällä hyväksytä huoruutta. Kansainvälisyys, sehän on varsinkin vihreille ja kaikenmaailman stubbeille se autuaaksitekevä asia. Joten kaikki, mikä on suomalaisuutta, on pelkää takapajuisuutta ja se on tuhottava.

Mie olen totisesti toista mieltä

Pois vain kaikenmaailman huoranikkarit täältä ilmaa pilaamasta. "Päläpälä-huoruus on ihkua"-Freddykin voitais sulkea ainakin pariksi kuukaudeksi arestiin.

Näin on.

Inex (nimimerkki)

Niin ja mies oli tietenkin idiootti sillä antoi naisen käyttää itseään hyväkseen, mutta sitäpä se teettää kun jotkut ovat sen verran yksinäistä porukkaa, että heitäpä on niin pirun helppo käyttää hyväkseen ja kaikkia miehiä ei todellakaan kiinnosta pyöriä baareissa missä naisten taso on mitä on ja röökiltä ja viinalta haisevat naiset mitkä käyttäytyvät todella törkeästi kiinnostaa nykyään yhä harvempia miehiä, joten ymmärrän hyvin minkätakia jotkut valitsevat tämän kivuttomamman vaihtoehdon ja monella tapaa myös kaikille osapuolille reilumman.

Alfa (nimimerkki)

Seuraavan kerran kun kaksikymppinen missi iskee nelikymppisen ammattiurheilijan tai muun miljonäärin voisi hesari tehdä kerrankin jymyuutisen: se saatana mitään rakkautta oo, nainen vaan rahastaa. Miljonääri syytteeseen seksin ostosta ja missi huoltopolisiin kuulusteltavaksi! Siellähän ne muutkin horot joutuvat käymään.
Tiger Woodsin vaimo onnistu rahastamaan jalkovälillään 740 miljoonaa dollaria. Oliko se Tigerille tosiaan sen arvoista? Eikös tässäkin "rakkaustarinassa" olisi syyteen paikka?

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

Minusta huorat ovat moraalisesti ala-arvoista sakkia. "Saat minulta pesää jos annat rahaa". Vaikka olisin kuinka vaikeassa taloudellisessa tilanteessa en alkaisi ryöstelemään ja tekemään muuta moraalisesti yhtä arveluttavaa. Jos se huoraaminen kerran on "niin kauheaa ja riistää koko ihmisyyden" niinkuin naiset sanovat, eikö voisi vaikka ennen kuolla kuin sortua moiseen touhuun? Kyllä horatsuillakin on jotain vastuuta tekemisistään, eivät he ole mitään avuttomia sätkynukkeja. Vai eikö huoraaminen olekaan sitten niin kauheaa kuin sanotaan?!

Gagarin (nimimerkki)

#55:

Prostituutio oli aika yleistä Helsingissä aikojen alusta vielä 1950-luvun loppuun asti, sitten se alkoi vähenemään, kun kansainvälisemmässä kaupungissa sivistyksensä saaneet alkoivat tulla iäkkäiksi ja kuolla pois. Helsingistä muodostui hermeettisen umpiosuomen hermeettinen lintukoto, joka ei juurikaan saanut kansainvälisiä vaikutteita mistään. Samaan aikaan tapahtui seksivallankumous, tuli e-pillerit, hipit, ym ja perinteinen suomalainen melko vapaa suhtautuminen seksuaalisuuteen oli siinä vielä taustalla. Diskot olivat vielä 70-luvulla yleisökäyttäytymisen kannalta tarkasteltuna aittakulttuuriin pojautuneiden maaseudun tanssilavojen urbaaneja versioita sen sijaan, että ne olisivat olleet "mannermaisia syntisiä yökerhoja". Pojat hakivat tyttöjä tanssimaan ja kehittelivät tehokkaimpia iskulauseitaan.

Köyhyyden edelleen vähentyessä samaan aikaan kun Suomi edelleen oli suljettu suomettunut monokulttuurimaa tultiin 80-luvun tilanteeseen, jolloin prostituutio (joitakin puhelintyttöjä lukuunottamatta) oli käytännössä poistunut Suomesta.

Takaisin se tuli nopeasti ja rajusti vuonna 1991 Suomen syöksyttyä syvään lamaan, työttömyyden rajähtäessä ja Venäjän rajan avautuessa. Siihen loppui se lintukotovaihe, jota elettiin siis noin vuosina 1960 - 1990. Palattiin tavallaan normaalitilaan, joka oli vallinnut aiemminkin.

Esko (nimimerkki)

En itse hyväksy sitä, että seksin ammattilaisia kutsutaan huoriksi. Naisille se on törkein ja loukkaavin sana, jonka voi sanoa ja sitä se on myös seksin ammattilaisille. Se on yhtä alatyylistä, kuin sanoa kaikkia tummia ihmisiä neekereiksi. Mielestäni suomessakin pitäisi olla "punaisten lyhtyjen alue", jossa seksin myynti ja seksiteollisuus saisi kukoistaa. Samalla saataisiin suurin osa prostituution lieveilmiöistä, kuten paritus, hyväksikäyttö, jne... hallintaan. Asiakkailla olisi turvallinen olo ja seksin ammattilaisilla kanssa. Eihän tämä tietenkään "prostituutio"-hysteriaa lieventäisi, mutta ainakin hoituisi osa ongelmista.

Käyttäjän mctimo kuva
Timo Korpelainen

57. Loistava huomio. Millähän feministit ym. kumoaa tuon? Minusta ainakin tuntuu että moinen hyväksytään mutta jos ns. tavallinen duunari ostaa seksipalveluja niin hirmu haloo nousee siitä.

Jukka-Pekka Vasara

Uskokaa nyt : kyllä kokoomus-vasemmistoliiton sosiaaliämmät tietävät paremmin mikä teille on hyväksi!

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

Kyllä se ainoa ratkaisu taitaisi olla prostituution laillistaminen ja viranomaisvalvonta. Henkilökohtaisesti kyllä en käyttäisi, ajatus tuntuu vähintäänkin omituiselta, ainakin äkkiseltään. Tehkööt ne naiset sitä jotka siihen pystyvät ja joilla on fyysisiä avuja moiseen hommaan.

M-T Heikka

62. Näin on.

Joka ei naista muuten saa, olkoot ilman. Ei siihen kuole.

Ville (nimimerkki)

"Joka ei naista muuten saa, olkoot ilman. Ei siihen kuole. "

Naisen on helppo sanoa kuin ei tartte olla ilman ja vaikka tarttisikin niin se on helpompaa kuin miehelle.

Inex (nimimerkki)

Mitä feministit sanovat tähän, aivan kauheata

Miss Lehmän vaikea valinta

http://suomenkuvalehti.fi/kuvat/kuvakertomukset/mi...

Tästä he ovat jo jyrisseet :)

Topless-olutmainos suututti feministit - katso kuva

http://www.findance.com/uutiset/11964/topless-olut...

Ja tämäkin on aivan kauheaa :)

Paljasrintainen merenneito-patsas liian härski, jouduttiin pukemaan rintsikoihin

http://www.voice.fi/index.php?mw=merenneito+patsas...

Kyllä sitä feministeillä riittää närkästystä vaikka muille jakaa :D

M-T Heikka

65. Luuletkos sinä, ettei tässä olla puutetta kärsitty pienen ikänsä. Siihen ei kumminkaan kuole. En kannata mieshuoriakaan. Onhan se mieskin muutakin kuin mulkku.

Näin on.

Ville (nimimerkki)

#67

Jos olet nainen, saat seksiä pyytämällä. Minä en saa.

M-T Heikka

68. No joo. Tosi on tietysti. Mutta mihin se puute siitä katoaisi. Kohtahan se tulee takaisin kumminkin.

On se tietysti totta, että miten vanha ja ruma nainen hyvänsä saa seksiä pyytämällä, mutta komea ja nuori mies ei aina saa. Tosi se tietysti on. Kumminkin tuo huora-kulttuuri tuntuu oudolta.

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#67.

Testosteroni määrittää ihmisten sukupuoliviettiä, niin miehillä kuin naisillakin. Miehillä "panetuksen" kokeminen on voimakkaampaa kuin naisilla, tämä on fysiologinen fakta. Eli puuteessa oleva mies kärsii keskimäärin enemmän kuin nainen. Ei sen kummempaa & mystisempää.

M-T Heikka

Kyllä se kuule naisiakin "panettaa", varsinkin niitä "4-kymppisiä luuskia". Kaikki eivät vaan kerro. Se on pelkkä myytti, että miehillä vain hurisee. Milläs mittaat.

Kyllä minä sen tiedän. Olen nimittäin nainen.

Inex (nimimerkki)

Seksistä nyt yleensä on tehty jotain ihmeellistä ja mystistä, joidenkin suhtautuminen nykyaikana seksiin lähentelee jo mielisairautta. Jostain täysin luonnollisesta asiasta ollaan saatu väännettyä jotain sairasta ja tuomittavaa. Ihmisten seksuaalisuus ja luontainen tarve seksiin sekä läheisyyteen on ihan luonnollinen asia, vaikka kirkuvat hysteerikot siihen sanoisivat mitä hyvänsä.

Tämäkin maa kaipaisi kipeästi monien kohdalla enemmän seksiä, läheisyyttä ja rakkautta, voisivat ihmisetkin paremmin :)

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#71.

Se on tieteellinen fakta ja mitattavissa juuri testosteronin määrällä. Esimerkiksi naisilla humalatilassa testosteronin määrä kasvaa jolloin myös heidän halunsa suurenevat. Ihmislajin jatkumisen kannalta evoluutio on katsonut moisen ilmiön hyödylliseksi, ei se ole kenenkään vika.

Tsekkaas vaikka tää: http://www.webmd.com/sex/features/sex-drive-how-do...

“Täällä ei miestä katsota minnekkään muualle kuin lompakkoon (nimimerkki)

Mikä tekee Kimi “Räkä” Räikkösestä niin mielenkiintoisen, muu kuin lompakko ?

Olin taannoin Filippiinellä lomalla, siellä sain hyvän ohjeen – “Täällä ei miestä katsota minnekkään muualle kuin lompakkoon”

Tämä (keskustelu) on sitä monikulttuuria parhaimmillaan , jota hallituksemme voisi oikeasti alkaa impoteeraamaan maahamme, eikä niitä patalaiskoja gepardihattuja.

Miksi Amsterdamissa on niin paljon turismia ? Onko se kuuluisa museoistaan ? Vai mistä ?

manna gryn (nimimerkki)

hypoteettisesti voidaan kuvitella nykyasetelma päinvastaiseksi eli prostituoituna toimisikin pääasiassa miehiä ja asiakkaina eri sosiaaliryhmiin ja ikäluokkiin kuuluvia naisia. tällöin luultavasti melko varmasti naisjärjestöt eivät ottaisi minkäänlaista ainakaan kielteistä kantaa koko seksityöhön. pikemminkin naisjärjestöt vaatisivat silloin seksipalveluita kela-korvattavaksi "seksuaaliterapiana" ja/tai prostituoiduille maksettuja palkkioita verovähennyskelpoisiksi.

tämä jos mikä todistaa naisten ja feministien kaksinaismoralismin näissäkin asioissa!!11!

Inex (nimimerkki)

#75 Hyvä pointti, sepä se kun ei naisten tarvitse näitä palveluita käyttää jos nainen on edes jonkun näköisessä kondiksessa niin seksiä on tarjolla ilmaiseksi ja mikäs siinä on sitten patsastella omissa moraalin ylemmyyden tunnoissaan ja syyllistää miehiä sekä haukkua heitä jatkuvalla syötöllä.

Jos naisilta saisi ilmaista seksiä helpommin niin prostituutiota ei olisi ollenkaan, miettikääpä sitä.

luuserius (nimimerkki)

En malta olla vielä kommentoimatta, kun kaikki muutkin ressukat niin tekevät.

Eerikinkadun asiakaspalvelijoista ei tule yhtään rikosilmoitusta, koska taustalla on kova kuri ja organisaatio. Se on poliisillekin huoleton ilmiö. Ei huumata, ei ryöstetä jne. Sama koskee thaikkupaikkoja. Ongelmatapaukset hoidetaan sisäisin kurinpitojärjestelmin ja ainahan on omaisia kotimaassa.

Jos se on niin vapaata onnea naisille, niin pankaa päälle kukkamekko ja huulta punaan ja menkää sinne seisoskelemaan. Voi olla että saatte tarjouksen, josta ei edes tee mieli kieltäytyä.

Tämmöistä hypoteettistä pohdintaa.

Tomi (nimimerkki)

Feministeille taitaa prostituutio olla vain yksi rintama siinä taistelussa, jota he käyvät naisten esineellistämistä vastaan. Tai ainakin joillekin feministeille.

Esimerkiksi Anja Snellman selosti uuden muslimitytöistä kertovan kirjansa tiimoilta sitä, miten yhteiskunta seksualisoituu yhä enemmän. Se kuulemma tarkoittaa usein lähes kestämättömiä paineita naiseksi kasvavalle tytölle. Nuoren naisen ruumiiseen kohdistetaan valtaa, jonka perimmäinen syy on miesten kokema seksuaalisuuden pelko, argumentti jatkui varsin arvoituksellisesti. Edellisessä kirjassa päähenkilötytöt käsittääkseni ajautuivatkin prostituutioon esineellistävän, seksiä tihkuvan kulttuurin paineissa.

Pojilla ei vastaavia paineita kuulemma ole, joten kyse on myös tasa-arvokamppailusta. (Ohimennen sanottuna Snellman on tyypillinen naispuolinen nykykulttuurin edustaja siinä, että hän käy kohti tasa-arvoista ihanneyhteiskuntaansa piirtämällä miehistä erittäin demonisia kuvia. Kyllä perkeleeksi leimaamisesta tulee paineita, Anja.)

Rehellisyyden puuskassaan -- tai ehkä ajatuksen katkettua -- Snellman myönsi, että Suomessa tytöllä on valinnanvapaus. Ei tarvitse lähteä yliseksualisoituneeseen peliin mukaan.

Tämä on tietysti keskeinen huomio. Länsimaisen ihmiskuvan mukaan nuorilla naisilla täytyy olla vapaus laittaa rakennekynsiä tai olla laittamatta.

Snellman olisi voinut jatkaa tuosta omasta huomiostaan luontevasti sen pohdiskelulla, miksi jotkut sitten panostavat seksuaalisuuteensa ja toiset ei. Tämä ei kuitenkaan sovi feministille, koska pohjimmiltaan ainoat merkittävät kategoriat patriarkaatissa on naiset ja miehet, sorretut ja sortajat. Naisia ei voi jakaa yhteiskunnallisen analyysin kannalta rakennekynsien laittajiin ja muihin, koska se saattaisi pilata hyvän teorian. Prostituoidutkin pitää nähdä ensisijaisesti naisina ja siten osana laajempaa sorrettua luokaa.

Itse asiassa uskon, että naisiksi kasvaviin tyttöihin kohdistuu nykyään kovia seksuaalista painetta. Snellmania mukaillen voisi väittää, että tietyllä tavalla kulttuuri yrittää käyttää valtaa heidän ruumiisiinsa yrittämällä muuttaa ne, yliseksualisoituneen ihanteen mukaisiksi.

Sitä taas en voi uskoa, että ilmiö olisi uusi tai että sen takana olisi miesten, sortajien, halu ja pelko.

Mielestäni Laasasta soveltava selitys on paljon parempi: Naisten oma valta ruumiiseensa on lisääntynyt (Snellmanin mainitsema valinnanvapaus). Se on tuonut esiin sellaisen alakulttuurin, joka pyrkii maksimoimaan oman ruumiin pariutumisarvon. Tämä alakulttuuri on levinnyt naisten itsensä hallitseman ja kuluttaman median kautta yleiskulttuuriin; siitä on tullut ehkä keskeinen osa nuorten naisten kulttuuria.

Snellman saattaa siis olla oikeilla jäljillä. Tyttö, joka näkee maailman seksipelinä, ei ehkä pidä prostituutiotakaan kuin pelin luontevana osana. Tämä ei luultavasti ole tervettä.

Syllistä etsiessään Snellman on kuitenkin pihalla. Ilmiön taustalla ei ole patriarkaatti vaan patriarkaatin puute, jos vähän kärjistän. Kun kulttuuri antaa naisille luvan hyödyntää seksuaalista valtaansa tappiin asti, tulos on tässä.

Toisaalta aika harva tyttö lähtee varustelukilpaan mukaan täysillä ja aika harva hyväksi käyttää miesparkoja myymällä itseään. Monelle kyse on leikistä, johon osallistutaan kun se hauskalta tuntuu ja josta vetäydytään tekemään jotain muuta, kun ei tunnu.

Siksi kyseessä on pikemmin tyypillinen feminiini moraalipaniikki kuin suuri yhteiskunnallinen ongelma. Suureksi ongelmaksi se nousee vasta, kun se onnistutaan liittämään osaksi suomalaisten naisten taistelua ihmisarvoisen elämän puolesta, pois miesten sorron alta.

Eiköhän ainakin osa feminismin saastuttamista poliitikoista panikoi huoraamisesta pikemmin tuosta syystä kuin pitääkseen yllä seksikartellia.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Kyllä se ainoa ratkaisu taitaisi olla prostituution laillistaminen ja viranomaisvalvonta.

Seksin myynti (yksityisyrittäjänä) on laillista. Parituskriminalisointi estää bordellit ja myöskin seksipalveluiden markkinoinnin.

Katso Seksityö ja laki

Tuosta Näkökulmia seksityöhön löytyy

Johanna Sirkiä: Onko prostituoitu ihminen?

Kappale Bordellitko ratkaisu? ei pidä tätä kovin hyvänä ajatuksena. En lainaa koko kappaletta tähän

Jotkut ovat varmaan mielestään kovinkin edistyksellisiä, kun he ehdottavat "laillisia, yhteiskunnan valvomia bordelleja" ratkaisuna prostituution ongelmiin.

ja edelleen

Bordellien ehdottajat eivät ole ottaneet huomioon, että prostituoidut ovat hyvin heterogeeninen joukko ihmisiä, joilla kullakin on omat intressinsä, preferenssinsä ja ongelmansa. Monet prostituoidut eivät halua työskennellä bordellilaitoksessa. Toiset eivät monien eri syiden takia voisi tai saisi työskennellä bordelleissa. (...)

Todennäköisesti bordelleihin haluttaisiin töihin ne, jotka jo nyt ilman bordellejakin pystyvät työskentelemään ilman ongelmia. Sen sijaan laittomat ulkomaalaiset ja narkomaanit joutuisivat edelleenkin toimimaan bordellien ulkopuolella. Mitä bordellit siis oikeasti ratkaisisivat?

Miksi muuten koko ajan puhutaan "yhteiskunnan valvomista" tai "valtion ylläpitämistä" bordelleista? Näiden bordelliehdotusten taustalla olen huomaavinani ajattelutavan, joka väheksyy prostituoitujen omaa kykyä ja taitoa järjestää oma toimintansa turvallisesti.

(Taisi tuohon tulla lainattua melkene koko kappale...)

Yhteiskuntatieteiden maisteri (nimimerkki)

#77.

No niin, asia-argumenttien loppuessa otetaan "shaming-language" käyttöön "ressukoiden" muodossa. Voi voi.

jokainen kotirouva tietää (nimimerkki)

Että piparia sopivasti annostelemalla saa ihmeitä aikaan.

- eikö tällainen toiminta ja kiristys kotioloissa voitaisi kriminalisoida?

Prostituutio tarjoaa oivan ansaintavaihtoehdon hyvännäköiselle, työtävieroksuvalle, hoikalle, nuorelle naiselle tai miehelle, joka on huomannut että ei se ruumis mitään työtä kaipaa, vaan toimeeentuloa

Inex (nimimerkki)

Seksin oston kriminalisoivaa lakia vastustetaan Norjassa erikoisella tavalla: maksuttomilla ilotaloilla.

Seksilakia vastustavan ryhmän on määrä avata pian viisi bordellia, joiden asiakkailta ei peritä maksuja. Aftonbladet-lehden mukaan 60 naista ja 30 miestä on ilmoittautunut niiden vapaaehtoisiksi työntekijöiksi.

- Heille seksi on yhtä luonnollista kuin aamiaisen syöminen

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010022411190872_...

luuserius (nimimerkki)

Tässä kun työnnetään väkisin tätä ''miesnäkökulmaa'' tuuttiin, niin en ihmettele mistä sana sovinisti on syntynyt. Kohdelkaa naisia kuin omaa åitiänne voisi olla pojat hyvä neuvo.
Älkääkä unohtako ihmisarvoa, ei omaa eikä muiden.

On hyvä että miesnäkökulmaa tuodaan esille, mutta sen tuoman ihanuuden tunteen myötä keskustelu alkaa kärjistyä sukupuolten väliseksi vastakkainasetteluksi. Onko meillä huonompi itsetunto vai mistä on kyse.

Kyllä miestä kunnioitetaan, jos mies käyttäytyy kuin mies. Ja sellaisen miehen pilluhanat eivät mene koskaan kiinni !

Muistakaa vanha viisaus, kaikki saa, mutta kaikki eivät saa kaikilta! Ei edes rahalla.......

Jokainen kamakoukussa oleva nuori prostituoitu on Suomessa liikaa. Kansalaisuuteen katsomatta!!!!!

Siitä pidän kiinni.

Inex (nimimerkki)

#83 Itse en ainakaan nosta ihmisiä jalustalle pelkän sukupuolen takia, sinä voit tehdä niin jos haluat. Joitakin naisia rakastan, kunnioitan, arvostan, kuuntelen, teen mitä hyvänsä heidän puolestaan, mutta jotkut naiset eivät saa minulta mitään myötätuntoa vain sen perusteella, että ovat naisia.

luuserius (nimimerkki)

Miksi haluat luokitella noin naisia ?

Hyvään ja pahaan. Ei kuulosta hyvältä.

Haetko hyväksyntää äitimammalta.

Tomas (nimimerkki)

Leena Ruusuvuori esitti Henry linkkaamassa videossa (ks.#32)jotakuinkin, että prostituutio on itsessään paha-asia, koska prostituoiduilla on usein taustalla lapsena koettua hyväksikäyttöä, väkivältaa ja muita ongelmia. Tämä tausta oikeuttaa hänen mukaansa nollaamaan väitteet omasta valinnasta, eivätkä prostituoidut näin kykene tekemään täysivaltaisen aikuisen tavoin päätöksiä prostituoituna toimimisesta.

Tämän väitteen prostituoitujen taustasta näkee usein. En tiedä sitten kuinka pitävät faktuaalisesti väite on ja mikä merkitys mahdollisella korrelaatiolla olisi. Sillä ei ole nyt minun pointtina kannalta kuitenkaan väliä.

Ajatellaan että jonkin muun ammatin takaa löytyisi jotakin vastaavaa mitä väitetään liittyvän joiden prostituoitujen lapsuuteen. Jos vaikka poliisit tai roskakuskit olisivat kokeneet lapsuudessa väkivältaa ja hyväksikäyttöä, niin tekisikö se poliisin tai roskakuskin ammatin itsessään pahaksi, sinänsä joksikin vältettäväksi? Yritän osoittaa, tällä sitä, että "argumentti prostiuoitujen lapsuuden kokemuksista" pitävä, vaikka faktat olisivat siinä oikein. Johtopäätös, vaikka sitä niin usein toistetaan, ei seuraa faktoista.

Lisäksi prostituoidut näyttävä Ruusuvuoren mukaan menettävän samaan tapaan kyvyn arvioida todellisuutta ja erilaisia asian tiloja, kuin ihmisille käy joissakin mielenhäiriötiloissa. He eivät ole vastuullisia tekemisistään. Ovatko he siis sairastuneet seksin myyntiin, prostituutioon?

Johanna Sirkiä (ks.#79) sanoo, että "Ylimalkaisen uhrileiman käyttäminen merkitsee sitä, että prostituoidut eivät voi puolustautua ja perustella valintojaan. Jos prostituoitu kertoo työhönsä liittyvistä ongelmista, sitä käytetään todisteena prostituutiota ja prostituoidun tekemiä valintoja vastaan. Jos taas prostituoitu haluaa puolustaa työtään, hänet leimataan joko omaa parastaan ymmärtämättömäksi uhriksi tai sitten eliittiprostituoiduksi, joka on poikkeustapaus."

Alfa (nimimerkki)

Asiaa, Inex, asiaa! Pelkkä sukupuoli ei saa olla peruste erilaiselle kohtelulle. On naisia ja miehiä, joita mielellään kohtelee kunnioittavasti. On myös naisia ja miehiä joita voi, saa ja pitää potkia persuuksille.
Luuserius arveli, että "Kyllä miestä kunnioitetaan, jos mies käyttäytyy kuin mies." Tämä hyvä.
Mutta jos sanon että "kyllä naista kunnioitetaan, jos nainen käyttäytyy kuin nainen", saan kaikki telaketjut kimppuuni. Kaksoisstandardi pelaa tässäkin.

Inex (nimimerkki)

#85 Katsos kun minun ei tartte hakea mitään hyväksyntää ei sinulta eikä varsinkaan miltään vihaisilta feminsitinaisilta tai keneltäkään muultakaan.

Minun kohteluni perustuu johonkin muuhun kuin siihen mikä sukupuolielin housuista löytyy.

Käyttäjän henriheikkinen kuva
Henri Heikkinen

Henry, oli taas todella hyvää asiaa! Pitää itsellänikin ottaa aihe työn alle ;)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

luuserius (kommentti 83): "Jokainen kamakoukussa oleva nuori prostituoitu on Suomessa liikaa. Kansalaisuuteen katsomatta!!!!!"

Tuosta tuskin kovin moni on eri mieltä, mutta mikäli olen tulkinnut kommenttejasi oikein, niin vaikutat myös ajattelevan, että jokainen prostituoitu on kamakoukussa (tai tulee joutumaan koukkuun). Näinhän asia ei ole, vaan kuten moni on jo todennut, Suomessa -- kuten kaikkialla maailmassa -- on myös täysissä sielun ja ruumiin voimissa ja täysin vapaaehtoisesti toimivia prostituoituja, joita kukaan tai mikään ei pakota kyseiseen työhön, ja jotka eivät saa siitä mitään traumoja tai komplekseja.

luuserius (nimimerkki)

Keskusteluissa on tapana kärjistää.

A) en kannata kieltolakia, koska ongelmat vain syventyvät

B) lasten hyvinvointiin tulee panostaa, koska Helsingissä on liikaa nuoria päihteidenkäyttäjiä, joista osa myös myy itseään. Myös kulttuuria pitäisi muuttaa niin että nuoret oppisivat arvostamaan omaa ruumistaan, eivätkä haluisi vaihtaa sitä hyödykkeisin. Huumausaineet ja niitä tarjoilevat jengit, porukat, sutenöörit yms. pitäisi saattaa kovaan edesvastuuseen.

C) Eerikinkadun naiset ovat harmiton ilmiö, koska lainkuuliaisempia ja rehellisimpiä naisia saa hakea. Rikos ei kannata niissä piireissä.

D)Sama koskee thai-yms. hieromoita.

E) vanhat mummot yms. ovat arvaamattomia, heistä kun kukaan ei välitä, kunhan pysyvät poissa päämarkkina-alueelta

Eronneet, karranneet ja muut (poilitiikot) erottuvat nopeasti keskustelussa, sen enempää henkilökohtaista suhtautumista naisiin pohtimatta.

Kuten aiemmin sanoin, rakastelkaa vaikka puluja, en sitä tuomitse.

Sen sijaan suren niitä miljoonia tyttöjä jotka pakotetaan tavalla tai toisella bisnekseen.
Menestymispaineet ovat kovat kauneuden maailmassa ja jos ei tule missiä tai mallia, niin seuraavaksi onkin ilotytön ura harkinnassa.

Alfa (nimimerkki)

Outo juttu muuten että pornoveteraani Rakel L****i on kovassa kurssissa telaketjupiireissä. Kuitenkin hänen elokuvatyönsä eroaa aika vähän prostituutiosta: kummassakin annetaan pesää maksua vastaan. Toisessa ammatissa vain ei ole kameroita mukana.

Inex (nimimerkki)
Inex (nimimerkki)

#92 Pornosta on kyllä tullut mainstreamia, eikä sitä paheksuta nykyään kovinkaan paljoa.

Josif Dzugasvili (nimimerkki)

Seksin puutteeseen ei varmasti kuole puutteesta kärsivä, mutta joku muu voi kuolla, tai ainakin loukata pahasti.

Itse prostituutiokeskusteluun en ota kantaa, koska suomalaiset eivät ole siihen vielä valmiit, kuten ei päihdekeskusteluunkaan. Suomalaiselle asiat ovat tuntemattomia ja siksi tabuja. Sen takia niihin liittyy pelkkiä moraaliin perustuvia näkökantoja ja niiden laittomuudesta johtuvien lieveilmiöiden käyttämistä argumentteina.

Kummallista on, että muihin kulttuureihin kuuluvaa ihmiskauppaa, eli pakkonaittamista ja siihen sisältyviä kunniaväkivaltatapauksia, ei kommentoida koskaan päättäjien taholta.

Prostituutio on itsensä myymistä ja sitä tekevät mm omat politiikkomme koko ajan. Minusta on parempi myydä ruumiinsa kuin mielensä. Ruumista myymällä pääsee tilanteeseen, jossa voi päättää itse asioistaan itsenäisesti ja nyt en tarkoita pelkkää seksiä.

Ville (nimimerkki)

"Prostituutio on itsensä myymistä ja sitä tekevät mm omat politiikkomme koko ajan."

Kyllä minäkin myyn itseni työnantajan käyttöön työsopimuksen puitteissa.

Vortac (nimimerkki)

"Ja poliisi joutuu myös priorisoida tehtäviä, Holmlund sanoo. "

PriorisoiMAAN.

Kielioppivaatimukset ministeritason ihmisille eivät näytä olevan yhtä suuret, kuin vaikkapa numeroon 6 äikänkokeessa.

- Vortac

Nihilisti (nimimerkki)

#50 Kyselin tätä muutamaltakin juristi ystävältä joskus ja he ilmoittivat, että poliisi ja syyttäjät olettavat seksinmyyjien olevan parituksen uhreja, koska loogisesti kukaan ei halua tehdä sitä. Näin ollen seksin ostaminen on rikos ja sinua voidaan syyttää siitä jos halutaan.

Seksin myyntiä ei voitu kieltää, koska se loukkaa ihmisen oman ruumiinsa hallintaa, myyntiäkään ei voitu (vielä) kieltää täysin, koska olisi järjetöntä ettei voi ostaa jotain minkä myyntiä ei voida kieltää (monissa maissa asiaa ei nähdä näin), joten keksittiin nerokkaasti "ihmiskauppa" jolla seksin ostamisesta tehtiin kiellettyä kokonaan.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Jos minä kävelisin Eerikinkadulla ja minulle tehtäisiin maksullisen seksiehdotus, niin mitä ministeri odottaa minun tekevän? Juoksevan poliisilaitokselle ja huutavan: ”Minulle ehdotettiin seksiä! Apua! Poliisi!” Minähän näyttäisin vielä hölmömmältä kuin miesasiamiehen roolissa.
– Olisi tärkeää, että poliisille ilmoitettaisiin seksitarjoukset. Silloin tiedettäisiin, missä tätä toimintaa konkreettisesti tapahtuu, Holmlund muistuttaa. 

Ja kun sekä seksin myyminen että ostaminen yleissellä paikalla on rikos, niin tässäkin mielessä on älytöntä ilmoittaa poliisille. Voi vaikka saada itsekin sakot.

Järjestyslaki

7 §
Muu häiriötä aiheuttava toiminta

Seksuaalipalvelujen ostaminen ja maksullinen tarjoaminen yleisellä paikalla on kielletty. Seksuaalipalvelulla tarkoitetaan tässä laissa rikoslain (39/1889) 20 luvun 10 §:n 1 momentissa määriteltyä sukupuoliyhteyttä sekä siihen rinnastettavaa seksuaalista tekoa. Rangaistus seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä ja seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta säädetään rikoslain 20 luvun 8 ja 8 a §:ssä. (25.8.2006/744)

ja

16 §
Järjestysrikkomus

Joka tahallaan

(...)
5) ostaa tai tarjoaa seksuaalipalveluja 7 §:n 1 momentin vastaisesti,
(...)
on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, järjestysrikkomuksesta sakkoon.

Järjestysrikkomuksesta tuomittua sakkoa ei saa muuntaa vankeusrangaistukseksi.

Josif Dzugasvili (nimimerkki)

Valtio on ajanut itsensä pussiin, koska parittaminen on laitonta. Näin ollen sitä ei voi laittaa verolliseksi liiketoiminnaksi.

Seksiklubeilta kuitenkin kerätään verot. Näillä klubeilla voi joko yleisesti tai yksityisesti päästä tutustumaan lähietäisyydeltä synnytyselimiin pujottamalla sukkanauhaan setelin. Koskea ei tietenkään saa, paitsi jos pääsee sopimukseen työajan jälkeisestä tapaamisesta.

Mies.asia (nimimerkki)

Naisten kollektiivisen edun ja feministisen edunvalvonnan kannalta prostituoidut ovat vakava ongelma, sillä heidän toimintansa laskee omalta osaltaan seksin hintaa. Kartelli ei enää toimi yhtä hyvin. (Esim. Baumeister & Vohs: Sexual economics: sex as female resource for exchange in heterosexual interactions, PDF).

Mitä prostituutioon hyväksyttävyyteen tulee, niin yhtä hyvin asiassa voisi nähdä miehet uhreina: asiakkaathan joutuvat maksamaan seksuaalisten tarpeidensa tyydyttämisestä. Naisilla tällaisia ongelmia -- tarvetta maksamiseen -- on harvemmin.

Osaltaan prostituutiohysteria luultavasti liittyy edelleen kulttuurimme seksuaalisiin tabuihin ja kristillisen aateperinnön seksuaalikielteisyyteen (jolla on tosin luultavasti ollut hyviäkin puolia).

Vertaa:

"There are several other steps needed before the Canela society considers a couple to by truly married, including the young woman's gaining social acceptance through her service in a "festival men's society," which includes sequential sex with fifteen to twenty members (no pun intended) and "the mother in law's receipt of meat earned by the bride through extramarital sex" on a festival day." - -

"Among the Warao, another group living in the forests of Brazil, ordinary relations are periodically suspended and replaced by ritual relations, known as mamuse. During these festivities, adults are free to have sex with whomever they like. These relationships are considered to be highly honorable and to have a positive effect upon any children that might result." (The Prehistory of Prop 8.)

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

Minusta on jotenkin täysin mielisairasta se, että keskustelu ihmiskaupasta on nyt keskittynyt lähes täysin johonkin suomalaiseen prostituutioon, kun vielä 2000-l. alussa sentään puhuttiin siitä todellisesta ongelmasta eli esim. Balkanin naiskaupasta, joka ei ole satavarmastikaan kadonnut mihinkään. Minua ihan suorastaan vituttaa, kun tuntuu vähän siltä, että "naiskaupasta" on tehty kotimaisten eri -istien kirves, jota heilutellaan niihin toisiin -isteihin. Feminismit kiljuvat "ihmiskauppaa" kun puhutaan ilotytöistä ja te miesasiamiehet (en tiedä mikä ismi teitä kuvaa) väitätte ettei naiskauppaa ole ja sitten onkin kiva olla juupas eipäs -hippasilla kun samaan aikaan jostain aserpaitsanista kuskataan eurooppaan "tarjoilijoiksi" kusetettuja naisia autojen moottoritiloihin sullottuina.

Koko EU:n alueella tuli laillistaa seksin osto, myynti ja markkinointi, jotta omasta tahdostaan kyseistä alaa harjoittavat erottuisivat helpommin niistä, jotka eivät tee duunia vapaaehtoisesti ja viranomaisten tulisi puuttua ainoastaan siihen todelliseen hyväksikäyttöön perustuvaan prostituutioon. Ja tehokkainta olisi, jos asiakkaille tehtäisiin ihmiskauppaepäilyjen ilmiantaminen helpoksi, sillä minä olen niin sinisilmäinen, että uskon seksipalveluja ostavissa miehissä suuren osan olevan ihan tavallisia ja hyviä ihmisiä, jotka haluavat itsekin kitkeä hommaan pakotetut naiset markkinoilta pois.

Kari Hurtta (nimimerkki)

9 + 4 = ?

Vastaa laskutehtävään oikein! Oikea vastaus oli 3.

luuserius #83:

Kohdelkaa naisia kuin omaa åitiänne voisi olla pojat hyvä neuvo.

Voihan pyhä vittu.

Kyllä miestä kunnioitetaan, jos mies käyttäytyy kuin mies. Ja sellaisen miehen pilluhanat eivät mene koskaan kiinni !

Naista voidaan kohdella kuin omaa äitiä, mutta tällöin on kyrpähanat kiinni — äidinnussijoita on harvassa.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#102.
No tuossa oli vähän jotain sellaista mitä ajoin takaa.

Tärkeää olisi mielestäni muistaa, etteivät kaikki seksityöläiset ole mitään piripäisiä reppanoita tai ihmiskaupan tuotteita, uhreja. Heitäkin on ja heihin tulisi puuttua, mutta Suomessa on käsittääkseni myöskin ihan täysin vapaaehtoisesti seksillä tienaavia naisia, joista ei uhreja saa tekemälläkään.

Olisi paljon tärekeämpää, kuin jeesustella ihmiskaupasta, valistaa asiakkaita siitä, kuinka tunnistaa ilotyttö, jonka taustalla on just huumeongelmaa tai pakottamista, ja neuvoa asiakkaita ottamaan yhteyttä oikeisiin viranomaisiin, jotta pakotettu seksityöläinen tai narkkari saataisiin "pelastettua". Jos kaikki seksityöläiset niputetaan samaan uhri-nippuun, niin sillä ei itse ongelmiin puututa mitenkään. Ja ongelmahan ei ole se, että miehet ostavat seksiä vaan se, että seksibisneksessä on liikaa lieveilmiöitä ja niihin täytyisi päästä puuttumaan.

Tarkkailija (nimimerkki)

http://www.nic.fi/~raijakoo/index2.htm
Marisa Mäkinen kirjoittaa kivasti prostituutiosta. Suosittelen Marisan kirjoituksen lukemista. Se herättää ajatuksia.
Ohessa pieni ote linkin tekstistä:

(Lainaus alkaa)
Herkkänahkaisimmille lukijoille on ehkä vielä syytä lisätä, että minun tarkoitukseni ei tässä ole ensisijaisesti puolustaa prostituutiota. Tarkoitukseni on hyökätä niitä tahoja vastaan, jotka ylistävät perinteistä avioliittoa ja vastustavat verisesti prostituutiota.

Tarkoitukseni on asettaa nuo kaksi ilmiötä samalle viivalle ja vähän vertailla. Ja minun täytyy myöntää, että jos tarkastelen noita kahta ilmiötä ja lasken yhteen niiden plus- ja miinuspuolia, niin kyllä täytyy sanoa, että prostituutio vetää pitemmän korren.
(Lainaus loppuu)

Tomas (nimimerkki)

#101:"Mitä prostituutioon hyväksyttävyyteen tulee, niin yhtä hyvin asiassa voisi nähdä miehet uhreina: asiakkaathan joutuvat maksamaan seksuaalisten tarpeidensa tyydyttämisestä. Naisilla tällaisia ongelmia — tarvetta maksamiseen — on harvemmin."

Tarpeen tyydytyksestä maksaminen ei sinänsä tee uhriksi. Ei janoinen vesipullon ostaja ole uhri. Muuten kyllä keskustelusta on unohdettu, että miehet voivat helposti joutua hämärillä markkinoilla uhriksi, koska seksipalveluiden käyttäjiä syyllistetään ja halveksitaan. Varmaan joka ainut prostituoitu osaa kertoa tapauksia, joissa asiakas on rakastunut häneen. Jos prostituoidussa on annos sosiopaattia ja mieheltä puuttuu tarvittavat kyvyt itsensä tutkiskeluun, niin ongelma on valmis. Puhumattakaan muuten, että prostituoidut eivät välttämättä ole pohtineet eettiseltä näkökannalta toimintaansa: asiakkaan kunnioittavaa kohtelua, asiakkaan asioiden salassa pitoa yms. Nimekkäät asiakkaat voivat päätyä lööpeihin tai kiristettäviksi.

Gagarin (nimimerkki)

Prostituutio on monimuotoista. On olemassa eliittiprostituutiota, joka äärimmillään tarkoittaa rikkaisiin naimisiin menemistä rahan vuoksi. Jackie Onassis/Kennedy oli yksi tällainen esimerkki, ehkäpä myös Paul McCartnien viimeinen vaimo, joka otti eron heti, kun erorahat oli turvattu. Näitä rikkaisiin naimisiin menijöitä hiukan alemmalla kastilla ovat sitten muut "eliittihuorat" a la Tabe Slioor ym.

Sitten on olemassa laillisissa bordelleissa työskenteleviä liukuhihnaprostituoituja, jotka eruooppalaisessa systeemissä ovat aika lähellä tavallisia duunareita. He ovat itse ammattinsa valinneet ja tietävät mitä tekevät.

On toki olemassa myös prostituoiduiksi pakotettuja, jotka myyvät itseään kadulla, joskus jopa sutenöörin itsensä kaupittelemina. Tämä on ainakin Euroopassa kuitenkin marginaali-ilmiö, jota vastaan tulisi taistella sinänsä ilman, että tekee johtopäätöksiä koko prostituutioalan luonteesta.

Niin asiakkaan kuin ammatinharjoittajan kannalta kuitenkin miellyttävin muoto on "tyttöystäväprostituutio", jota esiintyy paljon Aasian maissa. Miehellä saattaa olla lukuisia nuoria tyttöystäviä, joiden kanssa sovitaan treffeistä ihan normaalisti, syödään illallista, jutellaan ja pidetään hauskaa. Tyttöjen intressi on kuitenkin enemmän niissä rahallisissa tipeissä, joita he kasseeraavat silloin tällöin. Koska olen nähnyt tätä prostituutiolajia paljon ja läheltä, niin juuri siksi tuntuu oudolta kuinka niin monilla Suomessa voi olla yksioikoinen käsitys siitä, että prostituoidut ovat aina vasten tahtoaan pakotettuja tai muuten tilanteestaan johtuen pakosta harjoittavat moista tointa.

Mies.asia (nimimerkki)

Tomas, 107: "Tarpeen tyydytyksestä maksaminen ei sinänsä tee uhriksi."

Pitää paikkansa; tässä olikin tarkoitus rinnastaa asiakkaan ja seksipalveluja tarjoavan asema. Palveluntarjoajat nähdään usein julkisissa keskusteluissa uhreina, vaikka he eivät edes kokisi itseään sellaisiksi, eivätkä olisi lähes myyttisen ihmiskaupan uhreja.

Harvemmin kuitenkaan esimerkiksi hierojaa nähdään palveluntarjoajana uhrina ja asiakasta riistäjänä.

Kari Hurtta (nimimerkki)

:-(

Minulla kai jäi puuttumaan kursivoinnin lopetustagi tuosta #103

(siis tekstin
Vastaa laskutehtävään oikein! Oikea vastaus oli 3.
jälkeen.)

Nyt näyttää että kursivointi oli vuotanut kaikkiin seuraaviin
kommenteihin?

Vortac (nimimerkki)

"9 + 4 = ?

Vastaa laskutehtävään oikein! Oikea vastaus oli 3."

Hyvä, muutkin näyttävät huomanneen, että laskuri ei tosiaan helkkari soikoon oikein kovin kivasti toimi täällä. Herra Laasanen, voisiko tuon laskuribugin joskus ajatella korjattavan?

- Vortac

Inex (nimimerkki)

Maalatkaa ja kopiokaa se teksti, näin kannattaa tehdä jos on omasta mielestään kirjoittanut nerokkaan kommentin niin ei mene hukkaan.

mielipuoli (nimimerkki)

Tiedätkö miksi viehättävimmät naiset omaavat vähiten seksikumppaneita?

SIKSI ETTÄ HEIDÄT LEIMATAAN JO NUORINA MAHDOLLISIKSI HUORIKSI TAI VAMPEIKSI.

Kari Hurtta (nimimerkki)

9 + 3 + 3 = ?

Vastaa laskutehtävään oikein! Oikea vastaus oli 3.

---------------

Vortac #111:

Hyvä, muutkin näyttävät huomanneen, että laskuri ei tosiaan helkkari soikoon oikein kovin kivasti toimi täällä. Herra Laasanen, voisiko tuon laskuribugin joskus ajatella korjattavan?

Minusta tuo esiintyy kaikissa blogit.uusisuomi.fi blogeissa, joissa ei vaadita kirjautumista.

Inex #112:

Maalatkaa ja kopiokaa se teksti, näin kannattaa tehdä jos on omasta mielestään kirjoittanut nerokkaan kommentin niin ei mene hukkaan

Joo. Näin olen ruvennut tekemään. Sekä ottamaan talteen tuon laskutehtävän.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen

#108.
Käsittääkseni tuo tyttöystäväprostituutio on suomessakin yleistynyt, ehkäpä juuri Thaimaahan suuntautuvan matkailun vuoksi. Mielestäni se on ilmiönä melko jees, koska tyttöystävää, olipa se sitten maksettu ja ihan silleen leikisti vaan, kohdellaan ehkä paremmin kuin ihan perushuoraa.

Tarkkailija (nimimerkki)

Huoran töissä naiselle ei kauneudesta ole haittaa kuten joissakin vaativissa johtotehtävissä kerrotaan olevan.
http://www.uusisuomi.fi/viihde/98835-kaunis-nainen...

Alfa-Romeo (nimimerkki)

Mielipuoli sanoi: Tiedätkö miksi viehättävimmät naiset omaavat vähiten seksikumppaneita?

SIKSI ETTÄ HEIDÄT LEIMATAAN JO NUORINA MAHDOLLISIKSI HUORIKSI TAI VAMPEIKSI.

Ei vaan siksi että he jakavat harkiten tai pidättäytyvät tyystin päästäkseen rikkaisiin naimisiin. Miljonäärit harvoin valitsevat koko kylän puikottamaa neitoa vaikka tämä olisi kauniskin. Macho-maissa neitsyestä maksetaan edelleen hyvin.

nainen tasa-arvon puolesta (nimimerkki)

#113
"Tiedätkö miksi viehättävimmät naiset omaavat vähiten seksikumppaneita?

SIKSI ETTÄ HEIDÄT LEIMATAAN JO NUORINA MAHDOLLISIKSI HUORIKSI TAI VAMPEIKSI."

:D :D

No ehkä todellisuudessa kuitenkin siksi, että heillä on varaa valita ja että he ovat niin haluttuja kumppaneita pitkäaikaisiin suhteisiin.

Sen sijaan rumemmilla siskoilla on vähemmän tarjottavaa ulkonäöllisesti, niin silloin käytetään niitä aseita, jotka omistaa: haaroväliä, kun yritetään a) sitouttaa mies seksillä pidempään suhteesen tai b) pitää yllä harhakuvitelmaa, että on erityisen ihailtu ja haluttu ("täytyyhän mun olla tosi hot, kun kaikki miehet haluaa mun kanssa sänkyyn!").

Henry Laasanen

"111
"Hyvä, muutkin näyttävät huomanneen, että laskuri ei tosiaan helkkari soikoon oikein kovin kivasti toimi täällä. Herra Laasanen, voisiko tuon laskuribugin joskus ajatella korjattavan?"

Tällainen tieto sattui silmääni:

"laskutehtävä poistuu kokonaan käytöstä blogijärjestelmän uusimisen myötä syyskuussa."

Kari Hurtta (nimimerkki)

"laskutehtävä poistuu kokonaan käytöstä blogijärjestelmän uusimisen myötä syyskuussa."

Kyllä se sanahaastekin kusee.

Pentti-Antero Sillanköykäys (nimimerkki)

"9 + 3 + 3 = ?

Vastaa laskutehtävään oikein! Oikea vastaus oli 3."

Luulen, että selitys on siinä, että on avannut toiseen tabiin jonkin toisen blogin, tai kopion siitä blogista johon kirjoittaa kommenttia, ja että uusin tabi määrittää laskutehtävän tuloksen - ei se mikä lukee sivulla, jolle on kommentoimassa. Kun leikkii tabeilla, varmuudella laskutehtävän saa oikein, kun kopioi viestin sisällön leikepöydälle, lataa blogisivun uudelleen, liittää leikepöydän kommenttiosaa ja vastaa laskutehtävään ja lähettää viestin välittömästi lukematta mitään muita blogeja ennen viestin lähettämistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset