Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Totuus puuma-ilmiöstä

Tämä tuuttaus on saanut innoituksensa Marko Hamilon kirjoituksesta Puumaseksi on jakojäännösten juhlaa ja sen kommenteista. Uusi Suomi uutisoi, että Puumanaisia ei ole olemassakaan. Käyn seuraavassa läpi omia käsityksiäni kirjoituksissa esiintyneistä hypoteeseista.

Hypoteesi 1: Tutkimuksen mukaan naiset etsivät deittipalveluissa edelleen vanhempia miehiä, kuten aikaisemmin. Puuma-ilmiö on siten myytti ja pätee vain julkkis-naisiin.

Nettideitti-ilmoitusten ikäkriteerit eivät paljasta paljoakaan naisten todellisista valinnoista. Naisen ei ole ylipäätään järkevää hakea paljon itseään nuorempia miehiä. Miksi? Siksi, että (1) itseään nuorempia miehiä nettikriteereissä hakevaa naista pidetään omituisena. Kyseessä on (edelleen) kulttuurinen tabu (samalla tavalla nuoria naisia etsivää vanhempaa miestä pidetään ällöttävänä) ja siksi, että (2) nuorilta miehiltä tulee joka tapauksessa paljon vastauksia. Nuorten miesten hakemiselle nettikriteereissä ei siten ole edes tarvetta.

Tositarkoituksella miestä etsitään pääasiassa omasta ikäsegmentistä. Osittain siksi, että nuoria miehiä on vaikea saada suostumaan pitkään parisuhteeseen vanhemman naisen kanssa.

Päätelmä: Naisten preferenssejä ei ole mahdollista paljastaa tutkimalla heidän nettideitti-ilmoituksissaan kertomia ikäkriteereitä.

Hypoteesi 2: Asia on päinvastoin: nuoremmat miehet etsivät vanhempia naisia.

Tässä on perää. Nettideittailu on avannut nuorille miehille helpon mahdollisuuden etsiä seksipartnereita vanhemmista naisista, minkä faktan käynti nettideittailua käsittelevillä keskustelupalstoilla paljastaa: vanhemmat naiset saavat runsaasti vonkausviestejä nuorilta miehiltä.

Miksi nuoret miehet etsivät seksiä vanhoilta naisilta? No, miehet etsivät seksiä ylipäätään kaikilta naisilta. Vanhemmilla naisilla on monta etua puolellaan. (1) Suhteessa vanhempaan naiseen valtasuhde saattaa kääntyä päinvastoin kuin yleensä ja nuoresta miehestä tulee seksuaalinen objekti. Se on hieno ja ennen kokematon tunne monille miehille. On mukavaa olla haluttu. (2) Vanhemmat naiset ymmärtävät, että kyse on vain seksistä. Nuorempien naisten kanssa ääneen lausumattomana oletuksena usein on, että seksistä seuraa jotakin suurempaa. Nuorempien naisten kanssa mies saattaakin joutua etenemään epärehellisesti. (3) Nuorten naisten kanssa kaikki on yleensä vaikeampaa, he ovat täynnä neurooseja, eivät osaa paljon mitään ja suhde koostuu äkkiä kaikesta muusta sälästä kuin seksistä. Vanhemmat naiset käyvät heti kiinni limppuun, eivätkä jää filosofoimaan suuremmilla sfääreillä.

Hypoteesi 3: Puumat ja huonosti markkinoilla pärjäävät nuoret miehet pariutuvat keskenään. Toisin sanoen kaksi "ylijäämätavaraa" kohtaavat toisensa, mikä on positiivinen ilmiö markkinoiden kannalta.

Valitettavasti puumat eivät valu kovinkaan paljon ATM-kategoriaan asti. Puumat harrastavat seksiä pääasiassa keskivertoa tasokkaampien nuorten miesten kanssa. Miksi? Siksi, että heistä on ylitarjontaa seksisuhdemarkkinoilla. Puumat ovat myös itse ikäistään vetreämmässä kunnossa ja odottovat samaa mieheltä. Hehän ovat nuorten miesten kanssa juuri siksi, että nuori mies kykenee tarjoamaan jotakin enemmän kuin vanhempi mies, eikä nuori ATM siihen kykene.

Päätelmä: Puumat tuovat lisää likviditeettiä seksisuhdemarkkinoille, mutta hyöty siitä valuu suurimmaksi osaksi pelimiesten laariin.

Yhteenveto:

Puuma-ilmiö on voimistunut jonkin verran, mihin vaikuttaa erityisesti moraalisesti sallivampi ilmapiiri. Kyse on kuitenkin pääasiassa seksisuhteista, jotka etenevät lähinnä nuorimies vetoisesti. Puuma on siten pikemmin saalis kuin saalistaja. ATM:lle asti puumia ei kuitenkaan juuri riitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Horny (nimimerkki)
Seppo Hildén

Henry,

kyllä sä näillä hienoilla ja asian ytimeen porautuvilla ihmisen seksuaalikäyttäytymistä tutkivilla teorioillasi helposti saisit läpi useammankin tohtorinväitöskirjan.

Se on sitten eri asia, saisitko yhtään miespuolista vastaväittelijää, mutta eiköhän joku naisproffa uskaltaisi lähteä.

Ja taas tuli tässäkin artikkelissa hyvä esimerkki asioiden ytimeen pureutumisesta: "Miksi nuoret miehet etsivät seksiä vanhoilta naisilta? No, miehet etsivät seksiä ylipäätään kaikilta naisilta. "

Mitä siinä vastaväittelijäkään voi uskottavasti kumota tuotakaan millään. Naurettavaksihan se siinä ittensä tekisi.

Väitöskirjaasi odotellen.

Vieras (nimimerkki)

Tieteellisesti PÄTEVÄ selitys ei ole se että "..koska miehet etsivät sitä ylipäätään kaikilta naislta.." joten ei todellakaan ole mitään väikkäriainesta ja nämä eivät ole teorioita nämä ovat mielipiteitä joita yritetään perustella hatarilla teorioilla.

M-T Heikka

Pitäisik sitä kaikilta miehiltä kysyä heti kätellessä, että minkä ikäinen olet, ettei vain sortuisi vahingosakaan nuorempaan. Ja kuinka vanha pitää olla, että on se puuma. Ja kuinka monta vuotta nuorempi on kulttuurisesti mahdoton yhtälö. Kun sellainen 10 vuotta ei välttämättä näy kaikilla naamasta. Eikö ole töykeää kysyä heti ikää. Mie en ainakaan tykkäis.

Pitääkö varmuuden vuoksi katsella vain tosi vanhoja miehiä, jos nyt ylipäätänsä katselee mitään. Että näkee naamasta, että joo, on se tarpeeksi vanha.

Etkö sinä Henry tajua, että on se vaan hankalaa tämä naisen osa.

Narttuliitosta päivää (nimimerkki)

Eikös suuri suomalainen hitti ollutkin tämä Aikuinen Nainen ;)

http://www.youtube.com/watch?v=_c8Jd-xXwSw

Vieras (nimimerkki)

Siis mitäs hankalaa tossa naisen osassa on? Siitä vaan ottaa sen joka miellyttää, ja jonka saa. Tuskin kukaan on tuomitsemassa... Ainakaan Merjaa. Oliskin kivaa seurata vaikka Merjan ja Henkan puumasuhdetta, sillä kai toi Merja ainakin "siihen", luulisi kelpaavan;)

M-T Heikka

Siellä sitten itseksensä hiristään. Kyllä ne miehet vain ovat lapsellisia aina, niin että siinäkään suhteessa ei oikein voi sitä ikää analysoida.

Kyllä mie nyt Henkan ikäiset tietysti tajuan nuoremmiksi!

Mutta entäs sitten, jos 8-kymppinen sortuu vaikka alle 7-kymppiseen, onko se sellainen juttu, että häpee nyt muori.

Horny (nimimerkki)

Voisiko ajatusta lähteä kehittämään ikäeron suhteellisuuden kautta: 20v ja 30v. ero, 33,33%, mutta 70v ja 8ov. ikäero 12,5%. No, ehkä ihmispäässä asiat ei mene noin yksinkertaisesti.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Merja Heikka:
Siellä sitten itseksensä hiristään. Kyllä ne miehet vain ovat lapsellisia aina, niin että siinäkään suhteessa ei oikein voi sitä ikää analysoida.

Lapsellisesti kutsuminen vaan on tämä naisten tapa morkata ja väheksyä miehiä.

M-T Heikka

Horny, tuo kuulostaa ihan loogiselta....että mitä vanhemmaksi tulee, ei se niin nöpönuuka ole. Satavuotiaana vois olla muuten kehnot markkinat, jos pitäis bongailla vielä vanhempia...ja olla siinä suhteessa siveellinen impi ja yhteiskuntakelpoinen.

Eipä tässä sitten ole kiirusta mihinkhään.

Jospa me sitten Henkan kanssa törmäillään vanhainkodin käytävillä, niin saa Henkkakin varoa!

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Pitäisi olla opaskirja kuinka kehitytään ATM:stä YTM:ksi. Sillä olisi nimittäin aika valtaisat markkinat. Onhan se yksi "Pelimies" -niminen kirja olemassakin, mutta siitä ei oikein ottanut selvää onko se faktaa vai fiktiota. Mustaa huumoria siinä ainakin riitti.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Nuorena miehenä Ruotsissa opin sanonnan "vilken puma!" Tuolloin se vielä tarkoitti yleensä nuorta naista jos siten oli ollakseen. Oiskohan niin, että nyt nämä samat puumat ovat vain joutuneet väijytyistä väijyjiksi.

Sitten, tuotemerkeistä. Adidas vielä menee, mutta kehtaako yhä varttuneempi nainen laittaa Puman paidan päälleen?

Vieras (nimimerkki)

Pitääpä laittaa ;) ihan vain tuon vuoksi

Vieras (nimimerkki)

hmm..

Ihan kohtuullinen kirjoitus.

Minusta et päässyt kirjoituksessasi kovin syvälle. Vain pinta raapaisu.
Pitäisi ottaa myös huomioon tässä puumanais kekustelussa SE että ns. puumat ovat kokeneita muutenkin miesmarkkinoilla, joten heillä on myös paremmat ihmissuhdetaidot kuin nuoremmilla naisilla joka siis tarkoittaa sitä että ns. puumanainen voi pitää itsellään nuoremman miehen jos HALUAA. Ne eivät suinkaan ole välttämättä mitään yhden illan seikkailuja.

Itselläni on itseäni 10v. nuorempi ja ns. juuri tällainen hyväkuntoinen mies ollut jo viitisen vuotta. En ole ainoa jolla on tälläinen mies. Ihmissuhteet ja avioliitot päättyvät nimenomaan usein naisten toimesta ja se johtuu siitä että KOSKA naisilla on helpommin hyvät taidot hoitaa ihmis-suhdettaan niin sen päättäminenkin usein siksi lankeaa naiselle. Kokeneemmat ns. puumanaiset ovat niitä jotka halutessaan voivat pitää yllä suhdetta.

Tietenkään suhde ei ole perinteellinen perheeseen tähtäävä suhde vaan se on kahden "vapaan" aikuisen ihmisen suhde.

Oma mieheni on ainakin kovasti haluttua tavaraa; monellakin tasolla. Mutta niinpä on vain tuossa pysynyt kaikki nämä vuodet ja se perustuu molemminpuoliseen kunnnioitukseen ja arvostukseen ja kokemuksella voin sanoa että suhteeni on kyllä kaikinpuolin tasa-arvoisempi kuin aiemmat pitkät suhteeni.

Vieras (nimimerkki)

Kyllähän ihmisen psyyke kaikenlaista sumuverhoa keksii silloin, kun totuus on liian raaka ja satuttaisi. En yhtään epäile, etteikö moni puuma ihan rehellisesti usko niin, että hän on itse valinnut pitää suhteen kepeänä, jotta se menisi hänen ehdoillaan, kahden "vapaan" aikuisen ihmisen suhteena.

Satuttava totuus on, että sen enempää vanha nainen ei nuoresta miehestä saisi. Jos ei voi saada, mitä haluaa, voi psyyke ohjata haluamaan sen, mitä saa.

Vieras (nimimerkki)

Edellisen kirjoituksen opetus oli se, että miestään vanhempi nainen tajuaa miehensä arvon, ja kohtelee tätä poikkeuksellisen ihmismäisesti. Siksi suhde on ja jatkuu. Lisäksi edellisestä kävi taas ilmi naisten ylimielisyys ja vieläpä asialla hehkuttelu:(

Tomi (nimimerkki)
Henry Laasanen

Tutkija on aika pihalla, esim. 7 min kohdalta alkaen.

Vieras (nimimerkki)

Sinä taidat olla aika pihalla.

M-T Heikka

Ihan vakavasti aiheesta.

Minusta tuntuu, että syy siihen miksi miehet ovat yleensä vanhempia tai samanikäisiä kuin nainen suhteissa, on kaksisuuntainen. Miehet ensinnäkin suuntautuvat nuorempiin, ehkä perinteellisessäkin mielessä ja biologisessa. Toisaalta naiset eivät halua kovin paljon nuorempaa miestä. Se ei ole ihannetila. Uskon kumminkin, että miehen itsetunnolle ei niinkään ota se, että jos nainen on 5 vuotta vanhempi, mutta NAISELLE sekin on jo kriisin paikka. Vaikka järjellisesti ajatellen eihän ainakaan 5 vuotta vielä oikein näy, ainakaan naamasta. Nainen on turhamainen, eikä halua rypistyä ennen ukkoaan. Näin se vaan menee. Henry ei ymmärrä tätä naisen logiikkaa.

10 vuotta nuoremman miehen "ottaminen" luonnistuu vain hyväitsetuntoisilta naisilta juurikin tästä syystä.

On kamala paikka, jos mies osoittautuu paljon nuorwemmaksi. Eihän häntä silloin VOI ajatella vakavasti. Mitä siitä seuraisi, jos näin kumminkin kävisi. Pitäisi seurata peiliä entistäkin tiiviimmin, käydä punttisaleilla ja jopa kasvojen kohotuksessa!

Se olisi stressi se.

Ja 20 vuotta nuoremmat miehet nainen kokee pojikseen, ja pitää yleensä sellaisia suhteita pervesseinä. Miehet eivät ehkä näin ajattele, heillehän voi olla ihan ok joku 30 vuotta nuorempi "vaimo". Tosin eivät kaikki miehetkään oikein pidä sellaisia suhteita "luonnollisina".

Kari Hurtta (nimimerkki)

Merja Heikka:
Uskon kumminkin, että miehen itsetunnolle ei niinkään ota se, että jos nainen on 5 vuotta vanhempi, mutta NAISELLE sekin on jo kriisin paikka. Vaikka järjellisesti ajatellen eihän ainakaan 5 vuotta vielä oikein näy, ainakaan naamasta. Nainen on turhamainen, eikä halua rypistyä ennen ukkoaan. Näin se vaan menee. Henry ei ymmärrä tätä naisen logiikkaa.

Ja tuo eukko on 6 vuotta minua vanhempi …

Vieras (nimimerkki)

Se että miehet (jotkut) ovat kallellaan oman lapsen ikäisiin lapsiin (naisiin?9 johtuu siitä että heille on annettu sellainen "lupa" kulttuurissa. Ihminen ei ole biologiaa pelkästään. On kummallista että miesten tekemät perversiot halutaan aina silitellä "biologialla". Vanha mies ei ole BIOLOGISESTIKKAAN yhtä hyvä vaihtoehto kuin nuori mies. Näin se on se on faktaa. Vanhat miehet eivät jaksa huolehtia jälkeläisistään edes kunnolla. Itse en ole ikinä ollut kiinnostunut itseäni paljon vanhemmista miehistä ja suu on juuri edellinen. Jakojäännökset tai muuten vajaat voivat sitä olla mutta ei normaali nuori nainen.

M-T Heikka

Berlusconi on kuin leninin muumio tuossa kuvassa. Vaan ei ilmeisesti vielä kuollut, kun ns. huumori AINAKIN vielä pelaa.

Toyboy (nimimerkki)

Haluaisin tuoda vielä yhden näkökulman puuma-keskusteluun, maksulliset nuoret miehet. Minä olin sellainen, enkä usko olleeni ainoa.
Aloittaessani opiskelut hain omaa kämppää ja viimein lykästi. Ilmoitukseeni vastasi 36-vuotias eronnut rouva, jolla oli oman asuntonsa lisäksi nätti yksiö keskustassa.
Sovimme tapaamisesta hänen asunnossaan ja se neuvottelu kesti aamuun. Sain yksiön käyttööni maksutta kunhan kävisin hänen luonaan kolmesti viikossa. Helppo nakki nuorelle miehelle, sitä paitsi nainen oli varsin vetävä, vaikka oli 16 vuotta minua vanhempi.
Tämä puuma teki heti alussa selväksi, että hän halusi vain seksiä, ei avo- tai avioliittoa, ei edes yhdessä asumista. Se sopi minulle mainiosti.
Kaksi vuotta sitä kesti, sitten nainen löysi itsensä ikäisen tosi rikkaan miehen ja meni hänen kanssaan yksiin. Minä sain jäädä yksiöön edullisella vuokralla kunhan pitäisin suuni kiinni. Edullinen vuokra kompensoitui siten, että hän kävi joskus luonani miehen ollessa työmatkoilla ulkomailla.
Muistelen Susania (nimi muutettu) usein suurella lämmöllä, joskaan en kaipauksella.

Vortac (nimimerkki)

"Pitäisi olla opaskirja kuinka kehitytään ATM:stä YTM:ksi. Sillä olisi nimittäin aika valtaisat markkinat. Onhan se yksi "Pelimies" -niminen kirja olemassakin, mutta siitä ei oikein ottanut selvää onko se faktaa vai fiktiota. Mustaa huumoria siinä ainakin riitti."

http://www.fastseduction.com/guide/

Tuosta lähdet kelaamaan hieman alaspäin, kohdasta "The Basic Rules", ja luet joka kohdan, sisäistät ja toteutat. Siinä vastaus.. ja täysin ilmaiseksi!

Mutta ilmeisesti et ole ollut kovin hyvin perillä siitä, mitä ulkomailla tapahtuu, vaikka tuon kirjan 'The Game' (suomennettu 'Pelimiehen Käsikirja', eikä 'Pelimies') näemmä tiedätkin; Ameriikoissahan tehdään suurestikin jo pisnestä tällä asialla. On montakin PUA:ta, jotka ovat suorastaan omistautuneet miesten kouluttamiselle hyviksi naisteniskijöiksi, eli pelimiehiksi.

Mitä tuohon kirjaan tulee, sen tarina on tosi, vaikka yksityiskohdista en tietenkään voi sanoa. Mutta asiasta on niin paljon muutakin dokumentaatiota, esimerkiksi youtubesta löytyy videoita Stylestä ja Mysterystä, ja on olemassa jopa videokurssi aiheesta (jossa tosin ennemminkin näytetään, kun muutamasta ATM:sta koulitaan YTM-pelimiehiä) - Stylen pitämänä.. en nyt muista sen nimeä, vaikka olenkin sen pari kertaa katsonut.

Pelimieheksi ei kuitenkaan voi noin vain oppia jonkin kirjan tai kurssin avulla, siihen tarvitaan paljon kenttätyötä, oikea asenne, paljon energiaa, innostusta ja halua - enkä itse esim. näin vanhana ratsuna enää jaksa innostua tarpeeksi (puhumattakaan moraalisista syistä) alkaakseni siihen, pinnalliseen peliin. Olen kuitenkin kokeillut näitä ohjeita ja tietoja, ja ne toimivat käytännössä; ja muistellessani elämääni taaksepäin, voin todeta, että jos minulla olisi vain ollut kaikki tämä TIETO, jonka tuoltakin sivustolta saa, olisin pystynyt kääntämään monen tilanteen edukseni aivan pienellä vaivalla.

Kunpa MATia ja PUA-tyyppistä naisen parisuhdepsykologian sisälle kaivautumista (eli naisen seksimodulin toiminnan parametrien selvittämistä) opetettaisiin jo ala-asteella, yläasteesta puhumattakaan - voisi moni ATM huomata olevansakin YTM tai vähintään korkeamman tason KTM.. tiedon puute ajaa monet ATM:ksi nykyisin.

Mutta sitä se on, kun elää moraalittomalla planeetalla, tekopyhässä yhteiskunnassa, kapitalistisessa järjestelmässä, jossa feminismi määrää tasa-arvon, armeija rauhantyön ja lihateollisuus, miten eläimiä kohdellaan.

- Vortac

Vieras (nimimerkki)

Millainen tarkkaan ottaen on se paljon puhuttu ATM eli alemman tason mies? Olen itse nuori nainen, enkä osaisi tähän vastata. Termi ATM tulee vastaan vain netissä, elävässä elämässä en ole kuullut kenenkään käyttävän näitä luokituksia.

Pelimiehistä en todellakaan pidä. Olisi pelottavaa kohdata sellainen peluri, jos itse on etsimässä vakavaa parisuhdetta.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Termi ATM tulee vastaan vain netissä, elävässä elämässä en ole kuullut kenenkään käyttävän näitä luokituksia.

Joo, ei varmaankaan käytetä (jos tarkoitus ei ole mollata).

Kuten tässä taisin todeta (1,2) niin eka kerta™ oli 28 vuotiaana. Sen jälkeen on ollut joitakin kertoja; jonkinlaisilla tuloksilla. ☺

Kari Hurtta (nimimerkki)

Linkitetyissä komenteista on html tagit (erityisesti blockquote) kadonneet konversiossa henrylaasanen.blogit.uusisuomi.fihenrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi. Näin ollen ei ole ymmärrettävää, mikä on minun tekstiä ja mikä on lainattua tekstiä. ☹

Henry Laasanen

ATM:stä löytyy ainakin kaksi stereotyyppiä: Peräkammarinpoika ja nörtti. Peräkammarinpoika on asunut maatilalla ja markkinatmaalla ovat olleet heikot. Taidot naisten kanssa eivät ole kehittyneet. Nörtti on introvertti ja sosiaalisesti rajoittunut, usein ujo.

80 prosenttisesti ATM:n ongelmat ovat naisteniskutaitojen tai sosiaalisten taitojen puutteessa, 20 prosenttisesti alhaisessa omassa markkina-arvossa - usein kyse on noiden tekijöiden kombinaatiossa.

bmad (nimimerkki)

"Nörtti on introvertti ja sosiaalisesti rajoittunut, usein ujo. "

Nörtti on aika laaja määritelmä, koska jo esim. nörttien
lihasvoimissa on merkittäviä sisäpiirieroja, eli jos saan itse eteeni 10 hintelää atm:ää ojennettavaksi minun ei tarvitse pamauttaa ketään kädellä selkään kovin lujaa, kun he kaikki pomppivat vieretysten ja sanovat "aiaiaiaiai".

Tästä huolimatta kuulun itsekin nörttikategoriaan, mutta tarkemminottaen "toiminnalliset, lahjakkaat turbomiehet". Vääntöä riittää niin paljon, että saan usein jopa ventovieraat nuoret miehet ja naiset riviin, ja käytännössä pystyisin varastamaan esimerkiksi intissä käyviltä jätkiltä tyttöystäviä, koska ne luulevat että mäkin olen käynyt intin, vaikka en ole.

Juho Heinimäki

Ei mikään ihme, ettei netin ulkopuolella paljon kyseistä termiä näe. Kukaan ei tietenkään oikeassa elämässään halua myöntää olevansa sellainen. Lisäksi haukkumasananakin luuseri on paljon iskevämpi.

ATM on sellainen mies, jolla ei ole juurikaan mahdollisuuksia saada naista. Ulkoisten tekijöiden lisäksi riesana roikkuu yleensä ainakin ujous.

MissM (nimimerkki)

Millainen on ATM - yläasteella tätä ei tarvinnut ihmetellä (vaikkei meillä tuo termi ollutkaan käytössä). Oli itsestään selvää, kuka/ketkä luokan pojista olivat niitä, joiden kanssa näyttäytyminen romanttisessa tilanteessa olisi ollut sosiaalinen itsemurha. Joskus se oli hikipinkonörtti, joskus portaita noustessaan hengästyvä sohvaperuna. Sosiaalinen nokkimajärjestys oli kuitenkin teini-iässä itsestään selvyys eikä kenenkään tarvinnut erikseen miettiä, kuka on luuseri.

Sittemmin "aikuistuimme" eli opimme olemaan myöntämättä asiaa itsellemme ja käyttämään kliseitä "jokaiselle on joku, varmasti löydät sen oikean vielä" / "olet liian hyvä minulle" / "vika ei ole sinussa vaan minussa" / "olet täydellinen poikaystävä, mutta et minulle". ATM on siis paitsi se hyljeksitty luuseri myös se kiltti kaveripoika, joka joutuu näitä lauseita vuosi toisensa jälkeen naisilta kuulemaan ilman toivoa parisuhteesta. Tavallaan julmempaa näin.

Erilaisista ATM:stä kaveripojat ovat mielestäni heikoimmilla niin seurustelun kuin seksin saannin suhteen. Niin paljon kuin heillä onkin hyviä ominaisuuksia, heissä ei ole seksuaalista vetovoimaa. Kiltteys, luotettavuus, rehellisyys, ym. ominaisuudet kun ovat ratkaisevia vasta sitten, kun on läpäisty ensimmäinen seula: onko kemiaa vai ei. Luokan friikistä voi sen sijaan kehittyä eksentrisellä tapaa särmikäs ja kiinnostava, ellei hän kaadu mielenterveysongelmien alle ennen aikuisuutta.

Kari Hurtta (nimimerkki)

MissM:
Millainen on ATM - yläasteella tätä ei tarvinnut ihmetellä (vaikkei meillä tuo termi ollutkaan käytössä). Oli itsestään selvää, kuka/ketkä luokan pojista olivat niitä, joiden kanssa näyttäytyminen romanttisessa tilanteessa olisi ollut sosiaalinen itsemurha.

romanttisessa tilanteessa? En muista että yläasteella olisi mitään tällaista ollut.

Lukiossa saattoi olla muutama, joilla tiettävästi oli tyttöystävä.

bmad (nimimerkki)

"Luokan friikistä voi sen sijaan kehittyä eksentrisellä tapaa särmikäs ja kiinnostava, ellei hän kaadu mielenterveysongelmien alle ennen aikuisuutta."

Juu, tunnistan tuosta itseni. Tunnusomaista liene sekin on, että menin sitten eksentrisesti korkealentoisille naisille, enkä esim. niille ikäisilleni tytskyille, joita aluksi treffasin.

MissM (nimimerkki)

Ota huomioon Kari, että yläastelaisen romanttinen tilanne on täysin eri asia kuin lukioikäisen. Jo esim. yhdessä kouluun kävely oli romanttista tuolloin, ei tarvinnut edes pitää kädestä kiinni.

Oi niitä aikoja :) Niin vähällä vaivalla sai päälle niin suuren hurmion...

Kari Hurtta (nimimerkki)

MissM:

Ota huomioon Kari, että yläastelaisen romanttinen tilanne on täysin eri asia kuin lukioikäisen. Jo esim. yhdessä kouluun kävely oli romanttista tuolloin, ei tarvinnut edes pitää kädestä kiinni.

Minulla ei ole mitään tietoa tuosta.

Syltty (nimimerkki)

"uumat harrastavat seksiä pääasiassa keskivertoa tasokkaampien nuorten miesten kanssa"

Enpä usko tämän pitävän paikaansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset