Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Mitä mieheltä/naiselta saa vaatia pariutumismarkkinoilla?

Tämä kirjoitus käsittelee pariutumismarkkinoiden kontekstia, ei parisuhdetta. Innoituksena olivat seuraavankaltaiset nettikeskustelut: Miesten epärealistiset odotukset, Mikä on liikaa vaadittu ja Naisen "vaatimukset" mieheltä. Mitä partnerilta saa vaatia?

Yksinkertainen vastaus

Jos sana "vaatia" otetaan kirjaimellisesti, et voi vaatia oikeastaan mitään. Ihmiset tulevat olemaan samanlaisia kuin ovat - vaatimuksistasi huolimatta. Et voi vaatia naisia olemaan naisellisempia tai kauniimpia, koska sinulla ei ole sellaista valtaa hallussasi. Yhtä hyvin voisit vaatia Nokiaa myymään nakkeja tai Lada-kauppaa myymään Mersuja.

Kuinka korkealle riman saa asettaa?

Saatko asettaa riman niin korkealle, että vaadit tulevan vaimosi olevan D-kuppinen rikas blondi, joka on nymfomaani ja Nobel-palkittu? Kyllä. Laki sallii riman asettamisen miten ylös tahansa. Riman asettaminen liian korkealle on ensisijaisesti riman asettajan itsensä ongelma.

Mikä on liikaa vaadittu?

Jos asetat riman epärealistisen ylös, niin pariutumisesta tulee vaikeaa tai mahdotonta. Silloin voidaan sanoa, että henkilö vaatii liikaa. Hiukan sama asia olisi, jos sairaanhoitaja yrittäisi päästä aivokirurgin hommiin.

Miksi henkilöt asettavat usein riman liian ylös?

Rimaa ei voi asettaa tietoisesti alas ilman, että valitsijasta tulee tyytymätön valintaansa. Riman korkeus muodostuu tiedostamattomassa prosessissa ympäristöstä saadusta palautteesta. Jos esim. nainen pyörii yökerhoissa tasokkaiden pelimiesten ympäröimänä, hänen sisäinen tiedostamaton arviointinsa asettaa usein omaksi vaatimustasoksi noiden pelimiesten tason. Tuollainen vaara on olemassa erityisesti silloin, kun naiset asettavat parisuhderimansa sen mukaan, mikä on heidän menestyksensä seksisuhdemarkkinoilla.

Kannattaako vaatimukset asettaa rehellisesti?

Ei. Jos esim. 40-vuotias mies hakee nettideittipalstalla 18-43-vuotiaita naisia, niin oman ikäiset naiset suuttuvat liian laajasta ikäskaalasta. "Jos kerran mies pitää nuorista naisista, niin minä olisin hänelle vain hätävara paremman puutteessa. Siksi en vastaa nuoria naisia kelpuuttaville miehille ollenkaan", sanoo nainen.

Julkista rimaansa ei kannata asettaa liian korkealle, koska se torpedoi mahdollisuudet myös oman tasoisiin partnereihin. Miehen kannattaakin laittaa nettideitti-ilmoituksensa esim. ikäraja 35-45 ja sanoa vakuudeksi, että "naiset paranevat ikääntyessään kuin viini".

Kannattaako naisten vaatimuksia kuunnella korva tarkkana?

Eipä juuri. Osa vaatimuksista on näennäisiä tai vääriä: "ole kiltti ja kunnollinen jne." Muutenkin naiset pitävät itsevarmoista miehistä, jotka eivät kysele naisen kriteerien perään.

Miten keskivertomies asettaa riman?

Keskivertomies ei voi asettaa rimaa paljon minnekään. Hän ottaa sen, minkä sattuu saamaan. Prosessi menee seuraavasti: Keskivertomies menee baariin ja vonkaa aluksi omaa parisuhdemarkkina-arvoaan vastaavia naisia. Kun ilta etenee, rimaa lasketaan ja valomerkin aikaan kelpaa kuka tahansa. Usein sekään ei riitä. Sama prosessi toistetaan seuraavana viikonloppuna.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (64 kommenttia)

Horny (nimimerkki)

Tärkeä vaatimus naiselle on naiselliset ulkosynnittmet ja mielellään ihan luonnon muovaamat.

Seppo Hildén

Ja taas tuli Henryltä hyvin kiteytetty ja todenmukainen katsaus miten homma toimii baarissa ja netissä.

Baari-kuviot on tutumpia, ne allekirjoitan, nettideitistä pitää luottaa Henryn arvioon kun itse en hae sikaa säkissä niin sanoakseni. Baaritiski on paljon nopeampi ja paljastavampi lihatiski.

Tuo Henryn mainitsema riman liian korkealla asettaminen ja esitetyt vaatimukset toista sukupuolta kohti on kanssa ikuinen probleemi. Henry mainitsi ääriesimerkkinä "tulevan vaimosi olevan D-kuppinen rikas blondi, joka on nymfomaani ja Nobel-palkittu"

Kyllä siinä sen verran on joustonvaraa, ettei tarvitse olla Nobel-palkittu.

Vieras (nimimerkki)

Hmm, entäs sitten parisuhdemarkkinat muualla kuin netissä tai baarissa?

Esim. harrastusten parissa, kaupassa, kirjastossa, kaverien kautta, tms.

Mä en käy baarissa, enkä netissäkään kumppania etsi. Sen sijaan harrastuksen parista (valokuvaus, kameraseuran toiminta, jne) olen sopinut jo kolmet treffit. Yhdistävänä tekijänä valokuvaus, eli olemme yhdessä lähteneet kuvailemaan. Tällöin miehessä on vedonnut lahjakkuus, mielenkiintoiset kuvausideat ja huumorintaju/hulluttelu, jne. Eli ulkonäkö ei oo ollut kriteerinä.

Baarissa taas tuollaiset yhdistävät tekijät eivät tule ilmi, siellä kaikki perustuu ulkoiseen viehätysvoimaan. Siksi en ite diggaa ollenkaan siitä meiningistä. Ja toisaalta, en juo alkoholia ollenkaan. Jos taas on oikeasti jotakin joka yhdistää, yhteiset kiinnostuksenkohteet esimerkiksi, niin potentiaalia on paljon enemmän. Siis parisuhdemielessä. Kehottaisinkin kaikkia miehiä ja naisia miettimään ennen kuin seuraavan kerran lähdet baariin seuranhakumielessä, että kannattaisiko sittenkin etsiä kumppaneita muita reittejä pitkin. Suosittelen!

Terveisin: valokuvaava sinkkunainen

Henry Laasanen

"Siis parisuhdemielessä. Kehottaisinkin kaikkia miehiä ja naisia miettimään ennen kuin seuraavan kerran lähdet baariin seuranhakumielessä, että kannattaisiko sittenkin etsiä kumppaneita muita reittejä pitkin. Suosittelen!"

Tämä on ihan hyvä ohje. Se sisältyy myös seuraavaa kirjoitukseeni, jossa kehotetaan hankkiutumaan kalaisammille markkinoille.

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4746...

Eri markkinapaikoilla tulevat eri ominaisuudet esille. Baareissa pitää olla hyvännäköinen ja ulospäinsuuntautunut. Netissä pitää olla hyvät kirjoitustaidot ja hyvä lista ominaisuuksia. Harrastuksen parissa on paremmat mahdollisuudet tehdä vaikutus muilla vaikeammin havaittavilla ominaisuuksilla.

Harrasteessa tutustumisen paras puoli miesten kannalta on se, että naisilla on tapana ihastua niihin miehiin, joiden kanssa he ovat tekemisissä pitempään. Baarissa ja netissä miesten ongelma on pääasiassa siinä, että he eivät pääse lausetta "Hei miten menee!" pidemmälle. Eli jonkinlainen tutustumisen alkuunsaattaminen on yleensä se ongelmallisin vaihe miehille.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Hengellisyyttä sisältävät harrastepiirit saattavat antaa pientä lisäetua verrattuna esimerkiksi valokuvauskerhoon. Tällaisia voivat olla mm. jooga ja meditointi. Jo lähtökohtaisesti voidaan olettaa, että tällaisiin harrastuksiin lähtenyt on etsimässä jotakin. Ei siis olekaan ihme, että moni nainen kohtaa näissä piireissä Siddharta Gautaman sijasta tulevan aviomiehensä.

Periaatteessa tällaisissa paikoissa kylläkin pätevät yleiset lainalaisuudet. Osaan näissä ryhmissä kävijöistä tehoaa, kun on pientä dreadlockia ja huolettoman huolellista vaatetusta. Toiseen osaan naisista taasen tekee vaikutuksen oikeanmuotoiset silmälasit ja rento pikkutakki mallia "heitin tässä vapaalle ja tulin vähän henkevöitymään". Jälkimmäinen miesryhmä on kyllä niukasti edustettuna ja se avaakin taviksille mahdollisuuksia.

Tällaisessa toiminnassa saa kylläkin varautua siihen, että naisen kotiluolaan mennään korpinluista tehdyn ovihimmelin läpi. Kirjahyllystä saattaa löytyä yhtä sun toista mielenkiintoista riittikirjaa ja jos sänkyhommiin asti pääsee niin tyynyn alla on ehdottomasti pidettävä kristallikiveä. "Tunnetsä miten se säteilee energiaa?"

juri g.

Minä olen allerginen Iltalehden kuukausittaisille seksi"tutkimuksille", jotka palvelevat lähinnä lukijoiden oletettua kurkistelunhalua.

Äly lähtee, pakka jää (nimimerkki)

Vaikka heidän elämänsä kulku olisi muuten minkälainen tahansa, toivottavasti ainakaan älykkäät naiset eivät sorru yhden tyhmyyden orjiksi koko loppuelämäänsä: kuvittelemaan kaikkien miesten etsivän naapurin Penan tavoin sitä henkarinpainoista lukioblondia, jonka ÄO on -5 ja jolla jostain biologisen sattuman oikusta on kuitenkin mahdollisimman isot rinnat...

Kovaääninen juoppomölinä on niitä harvoja oikeasti luotaantyöntäviä ominaisuuksia, joista luulen naisia myös jatkuvasti omissa piireissään varoiteltavan... Itsevarma nainenhan hillitsee käytöstään sopivasti - ei kuitenkaan liikaa niin että muuttuisi epäkiinnostavaksi, "henkiseksi sakkolihaksi". Pukeutumisen/ulkoisen tyylikkyyden kanssa on vähän samoin. Kun sallii itsensä välillä hengähtää, tulee kovin helposti parempia ratkaisuja senkin suhteen. :D

Vieras (nimimerkki)

Tottakai vaatimuksia pitää olla! Ja mielestäni miesten ois hyvä asettaa ne korkealle, toki.

Omat vaatimukseni miehistä:
- Ei käy baareissa (tai jos käy, niin korkeintaan 1-2 kertaa kuussa, ja kun käy niin ei juo itseään tolkuttomaan känniin tai tappele tai räyhää, eikä myöskään lähe valomerkin syttyessä ekan naisen näköisen matkaan - vaan on erittäinkin tarkka siitä kenen kanssa aikaansa viettää)
- On siisti (siivoaa omat jälkensä, vie roskat ennenkuin roskis alkaa mädäntyä, osaa käyttää pesukonetta)
- Harrastaa jotakin älyllistä ja/tai taiteellista. Mieluummin esim. valokuvaus, kirjallisuus tai shakki, kuin raudan nosto punttiksella.
- Ei ole kovin lihaksikas, vaan sopusuhtainen tai hoikka
- Huumorintaju!! Sen oltava mustaakin mustempi, jotta mun kanssa viihtyis.
- Pitää seksistä, mutta ei ole silti mikään seksihirmu tai seksistä riippuvainen. Pornon katselu: joo, mikä ettei! Vaikkapa yhdessä.
- Antaa mun hoitaa omat asiani, eli maksan kyllä itse ravintolalaskun, vaihdatan renkaat autooni, jne. Sitä ei miehen tarvitse tehdä.

Vaadinko liikaa?

Terveisin: Valokuvaava sinkkunainen

Horny (nimimerkki)

"30.9.2010 10:45 Helena Eronen

Miehinen mies on älykäs, viisas, rauhallinen, oikeudenmukainen, hyväkäytöksinen, määrätietoinen, suojeleva, mutta ei mustasukkainen.
Hänellä on elämänkokemusta, kohtelee naista kuin prinsessaa ilman alentuvaa käytöstä. Miehinen mies ei kehu autolla, palkalla yms. edes kännissä, ei kopeloi tai aloita keskustelua "onpas tytöllä isot keuhkot", mutta huomioi esimerkiksi sen, jos nainen on valinnut kynsilakan ja huulipunan sävysävyyn.
Miehinen mies avaa naiselle oven, tarjoaa juoman baarissa ja on muutenkin kohtelias ja ystävällinen. Miehinen mies ei jauha paskaa selän takana, puolustaa heikkoja ja niitä joita kohdellaan väärin, mutta ilman suurta tunteilua. Miehinen mies ei ruikuta esim. "vaimo nalkuttaa" tai "miks miesten pitää käydä armeija ja naisten ei". Miehinen mies puolustaa lapsia, naisia ja vanhuksia, vaikka ei näistä erityisesti pitäisi.
Miehinen mies pukeutuu siististi ja pesee hampaansa ja arvostaa sitä, jos hänen naisensa huolehtii ulkonäöstään ja yhteisestä kodista ja lapsista. Miehinen mies kehuu naistaan kauniiksi ja ymmärtää, että joskus naisia vituttaa ihan jumalattomasti ilman näkyvää syytä. Miehinen mies osaa remontoida ja haluaa panostaa kotiin, mutta miehisellä miehellä on myöskin oma elämä, josta miehisen miehen nainen ei valita, sillä myöskin naisella voi olla oma elämä.
Miehinen mies on hyvä sängyssä, sillä hän on älykäs. Miehinen mies ei lupaile liikoja. Miehinen mies vie eikä vikise."

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

"Vaadinko liikaa?"

Käynks mä tääl usein;)

Quitter (nimimerkki)

Voisi kuvitella, että Alemman Tason Miesten kannattaisi "nähdä hirveä vaiva" minimoidakseen naisten seksuaalinen valta (tai pikemminkin "arvonmäärittelyvalta") itseensä. Siis jos todennäköisenä vaihtoehtona on se, että tuhlaa koko elämänsä yritykseen kelvata "riittävän tasokkaille" naisille ja silti kuolee katkerana luuserina...

Teoriassa miehenä elämisestä kun voi nauttia, vaikkei koskaan saisi seksiä. Sublimoimalla "turhautumisensa" esim. lihasten kasvatukseen, voi olla "alfampi" kuin monet menestyvät pelimiehet, jotka eivät panemiselta muuhun kerkiä ;D Naisten silmissä lihakset ovat toissijainen asia, mutta eipähän tarvitsisi olla beta (tai omega)ainakaan perinteisessä mielessä. Ei voi olla täysi luuseri, jos onnistuu tekemään panomiehet kateellisiksi. Olisi ainakin (kirjaimellisesti) rakentava ajanviete elämässä ainaisen pään seinään hakkaamisen ja itsesäälin sijaan :)

Olennainen kysymys ei siis niinkään ole se, miten miellyttää naisia, vaan: miten säilyttää itsekunnioitus ja elää onnellisena "epäoikeudenmukaisessa naisten hallitsemassa maailmassa". Varmaan moni muukin kaltaiseni ATM hyötyisi (pelimiesoppaiden sijasta) tätä aihetta käsittelevästä "kattavasta elämäntaito-oppaasta" :D

Henrylle onnea ja menestystä - teet todella arvokasta työtä!

Henry Laasanen

Tämän voi kuvata taloustermistöllä siten (pätee muihinkin elämän alueisiin), että kun vaihtoehtoiskustannukset nousevat liian korkeiksi, kannattaa luopua leikistä kokonaan. Silloin kannattaa hylätä pariutumismarkkinat ja tehdä jotakin mukaan.

Samalla tavalla, jos kilpailet esim. nyrkkeilyssä ja sinut tyrmätään joka kerta, niin kannattaa harkita nyrkkeilyn lopettamista ja lajin vaihtoa.

Aiheesta on olemassa jonkinlaisia kirjoituksia. Esim. kirjoitukseni...

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010...

...käsittelee MGTOW-ideologiaa, joka on yleistymään päin Yhdysvalloissa.

bmad (nimimerkki)

"Olennainen kysymys ei siis niinkään ole se, miten miellyttää naisia, vaan: miten säilyttää itsekunnioitus ja elää onnellisena "epäoikeudenmukaisessa naisten hallitsemassa maailmassa". "

Ei sitä ainakaan naisilta kannata kysyä, mutta sen voi kertoa heille. Onnellisuus syntyy elämisen riemusta, siitä kun saa hyppiä ja pomppia (mieluiten terveessä kropassa tietty) ja olla oma itsensä. Naiselle tällainen ajatus on melko vieras.

Siihen voi toki olla monta syytä, ettei naista tule, mutta oleellista on kuitenkin muistaa, että naiset on kasvatettu ja koulittu seksuaalisesti tehottomiksi, ja etteivät hekään ole pohjimmiltaan niin tyytyväisiä omaan pihiyteensä, kuin antavat ymmärtää. Miehet ovat seksuaalisesti vahvempia ja edistyneempiä, siinä missä naista ihmetyttää miesten arastelevaksi käynyt "kinuaminen". Naisella on taipumusta moralisoida miehen perversiota ja seksihalua lähinnä siksi, että naisilla on kaukaa seurannut biologinen tai yhteiskunnallinen funktio ohjata energiaa pois seksistä hengellisempään elämään. Naiset ovat siis uskollisen lähettilään asemassa olevia.

Toki naisen kanssa oleminen on arvokasta jos löytää hyvän naisen,
joka antautuu ja heittäytyy täysillä ja lisäksi vielä antaa itsestään kaiken mahdollisen. Mutta keskimääräinen nainen ei tee sinkkumiehen elämää helpommaksi, vaan pikemminkin hankalammaksi.
Yli puolet sukupuolisuhteista ainakin omien kiikareideni mukaan näyttäisi olevan suht kelvotonta tavaraa jos tarkoituksena on rakentaa maapallolle hyvinvointia ihmisille ja heidän lapselleen.

Yksinoloon voi siis olla ihan tyytyväinen. Minulle nainen on -
silloin kun on - tullut melkeinpä sormea napsauttamalla - ei nyt ehkä silloin kun olen halunnut, mutta ei se ole suurempia ongelmiakaan tuottanut ja tasosta ei ole miltään osin tarvinnut tinkiä (olen KTM). Kun olen havainnut sopivan naisen asettuvan eteen olen sitten vaan alkanut toimia muina miehinä. Kuinka paljon sitten antaa naisen vaikuttaa onnellisuuteen - hyvä kysymys - mutta kyllä hyvästä naisesta tuppaa muodostumaan miehelleen jonkinlainen pakkomielle, sivupersoona tai onnen hunajapesä, jonka edessä sitten hoippuu seonneena kuin myrkytetty
ampiainen.

"Varmaan moni muukin kaltaiseni ATM hyötyisi (pelimiesoppaiden sijasta) tätä aihetta käsittelevästä "kattavasta elämäntaito-oppaasta" :D"

En suosittele noita lihaskuntojuttuja hirveästi, ellei sitten itse tunnu että niitä haluaa. Mielestäni naisia ei pidä shokeerata ja miellyttää, vaan heitä kohden pitää olla välinpitämätön niin kauan, kun he ovat välinpitämättömiä miehiä kohtaan.

Horny (nimimerkki)
Vie rahat (nimimerkki)

Mielestäni sinä Henry käytät pahasti harhaan johtavaa termiä "parisuhdemarkkinat". Sehän on maassa yleisesti pieleen menneen markkinointikoulutuksen tuote.

Kyllä parisuhteet alkavat edelleen täysin kummallisesta ja määrittämättömästa ONNENTUNTEESTA. Jos onnea ei ole, ei ole kiintymystäkään, vaikka markkinoisit miten ponnekkaasti.

Onni voi piipahtaa sellaiseenkin kohtaamiseen, joka kestää vain ohikiitävän hetken. Onni on tuskin pelkkää kemiaa tai muutakaan yksilön määriteltävissä olevaa. Jos onni ei saa virrata vapaana, ollaan tosi teeskentelevässä maailmassa.

Markkinaideasi tuo minulle aina mieleen erään saamelaismiesten kollektiivin, joka oli luonut porukalle varavaimosysteemin. Joka jätkä tähtäsi parhaimpaan mahdolliseen taloudelliseen selviämiseen siinä tapauksessa, että hänen nykyinen puolisonsa kuolisi tai lähtisi lätkimään. Siksi piti suunnitella etukäteen kuka kenetkin OTTAA, kun tilaisuus tulee.

Eräskin "riuku" oli varattu jo kolmelle mahdolliselle epäonnistujalle. Voi taivahan talikynttilät! Eikä näiltä etukäteen jaetuilta kysytty. Mutta peli ei sujunutkaan käytännössä, ei tietenkään.

Henry Laasanen

"Kyllä parisuhteet alkavat edelleen täysin kummallisesta ja määrittämättömästa ONNENTUNTEESTA."

Niinhän taloudelliset ostoksetkin usein alkavat onnentunteesta. Nainen havaitsee aivan ihanat kengät, ostaa ne, ja tulee onnelliseksi.

Ei onni ja markkina ole mitenkään ristiriikassa keskenään.

siviilitarkkailija (nimimerkki)

[lainaus]Niinhän taloudelliset ostoksetkin usein alkavat onnentunteesta. Nainen havaitsee aivan ihanat kengät, ostaa ne, ja tulee onnelliseksi.[/lainaus]

Asia ei ole näin yksinkertainen. Nainen VOI ostaa ihanat ja kalliit kengät, mutta kävellessään ulos kaupasta, kaikki naiset eivät enää ole onnellisia. Mies voi ostaa kaupasta ihanan auton, mutta ajaessaan ulos ihanan autonsa kanssa, hän alkaakin onnen sijasta epäilemään kauppansa mielekkyyttä.

Onni on siirtyvää. Kävellessään kauppaan rahan kanssa, ihminen on onnellinen. Hänellä on taloudellista kapasiteettia. Kaupanteon hetkellä onni siirtyy kauppiaan taskuun. Kauppias on onnellinen ja ostajan onni häipyy melko tarkkaan samalla hetkellä kun kaupan ovi sulkeutuu perässä.

Onni ei kuitenkaan ole sama asia kuin raha. Raha itsessään ei tee onnelliseksi vaan tieto rahan ansainnasta ja rahaan liittyvän arvon kulutuksesta. Köyhä ihminen ansaittuaan työllä ja vaivalla rahansa on sen kuluttaessa paljon onnellisempi kuin se joka ei ole ponnistellut rahansa eteen yhtäläisesti.

Onnellisuus voi olla myös sitä että elää sen kanssa mitä on ilman tarvetta sellaiseen mitä ei tarvi. Tämä sotii vahvasti onnettomuuden tunnetta lietsovien markkinointiihmisten työtä vastaan. Mainostoimiston älykäs ihminen haluaa levittää rajusti ja surutta onnettomuuden ja puutteen tunnetta saadakseen ihmisten onnen tunteen vähenemään ja ohjautumaan kulutukseen. Vastaavasti mediaelämässä luodaan kuva ihmistarpeesta joka kohdatessaan voi olla täyttä helvettiä.

Esim Aitolehti tai miljonääriäidit. Seksikkäitä misuja mutta aivottomia tolloja joiden kanssa pitempään hengailu voi olla yhtä kivaa kuin reijän poraaminen varpaisiin tylsällä voiveitsellä. Kuinka monella miehellä on oikeasti jutut näiden tasolla?

Kari Hurtta (nimimerkki)

siviilitarkkailija:
[lainaus]Niinhän taloudelliset ostoksetkin usein alkavat onnentunteesta. Nainen havaitsee aivan ihanat kengät, ostaa ne, ja tulee onnelliseksi.[/lainaus]

Tässä blogissa ei taida olla mitään tagia joka indikoi lainausta?

Aikasemmassa versiossa käytin HTML blockquote tagia, mutta tässä versiossa se filteroidään pois.

Sinällään pieni joukko HTML tageja näytetään hyväksyttävän.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Kari Hurtta:
Sinällään pieni joukko HTML tageja näytetään hyväksyttävän.

Listasin aikasemmassa kommentissani ne html tagit, jotka olen löytänyt, että ne hyväksytään.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Kari Hurtta:
Listasin aikasemmassa kommentissani ne html tagit, jotka olen löytänyt, että ne hyväksytään.

Ohessa lista hiukan täydennettynä.

Phrase elements
  1. em
  2. strong
  3. code
  4. cite
Linkitys
Luettelot
  1. ol
  2. ul
  3. dl
Luettelon elementit
  1. li
  2. dt
  3. dd

Täsäs komenttissa esiintyy kaikki yllämainit elementit ja selaimen View source toiminnolla voi varmistaa että ne tulevat läpi.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Kari Hurtta:
Tässä blogissa ei taida olla mitään tagia joka indikoi lainausta?

Itse asiassa cite tagi tavallaan on. Sen esitys on kylläkin sama em tagin, joka myös on sallittu. Nämä siis ovat "phrase elements" (käännös?).

Aikasemmassa versiossa käytin HTML blockquote tagia, mutta tässä versiossa se filteroidään pois.

Varsinaiset lainausta ilmaisevat tagit ovat blockquote ja Q, joista kumpikaan ei ole sallittu.

X:
Visual user agents generally render BLOCKQUOTE as an indented block.

Visual user agents must ensure that the content of the Q element is rendered with delimiting quotation marks. Authors should not put quotation marks at the beginning and end of the content of a Q element.

bmad (nimimerkki)

"Tottakai vaatimuksia pitää olla! Ja mielestäni miesten ois hyvä asettaa ne korkealle, toki."

Minulla on lista varsin korkeatasoisia partnereita. Kyse ei
ole ollut niinkään riman asettelusta, vaan siitä, että jotkut hyvännäköiset naiset ovat "suostuneet" intiimitoimintoihin, koska ovat havainneet saavansa riittävästi vastinetta.

Kommentoin kuitenkin sinun vaatimuksiasi:

"Omat vaatimukseni miehistä:
- Ei käy baareissa (tai jos käy, niin korkeintaan 1-2 kertaa kuussa, ja kun käy niin ei juo itseään tolkuttomaan känniin tai tappele tai räyhää, eikä myöskään lähe valomerkin syttyessä ekan naisen näköisen matkaan - vaan on erittäinkin tarkka siitä kenen kanssa aikaansa viettää)"

Tällainen vaatimus rajoittaa polyamoriaa ja toisekseen siinä asetetaan mahdollisesti liian tarkka raja juomiselle.

"- On siisti (siivoaa omat jälkensä, vie roskat ennenkuin roskis alkaa mädäntyä, osaa käyttää pesukonetta)"

Mielipuolinen vaatimus. Ihmisarvoa ei voida mitata sen perusteella kuinka nopeasti viedään roskat, tai osaako käyttää jotain teknistä kojetta (jonka opettelemiseen kuluu aikaa parhaimmillaankin
puoli tuntia). Suhteessa voidaan kuitenkin sopia pesukoneen käytön ja roskanheiton vuoroista, jos tarve.

"- Harrastaa jotakin älyllistä ja/tai taiteellista. Mieluummin esim. valokuvaus, kirjallisuus tai shakki, kuin raudan nosto punttiksella."

"Älyllisiä" harrastusvaihtoehtoja lueteltu liian vähän ja toisekseen työnnät pois kuntosalin perusteetta. On toki hienoa aina kuulla, kun joku nainen ei vaadi kuntosalia mieheltään.

"- Ei ole kovin lihaksikas, vaan sopusuhtainen tai hoikka"

Liikaa vaadittu. Useimmilla lihomisgeenisillä miehillä on nimittäin enemmän intoa hoikistua vasta naisen rinnalla.

"- Huumorintaju!! Sen oltava mustaakin mustempi, jotta mun kanssa viihtyis."

Haluatko ottaa multa suihin ilman, että terska näkyy?

"- Pitää seksistä, mutta ei ole silti mikään seksihirmu tai seksistä riippuvainen. Pornon katselu: joo, mikä ettei! Vaikkapa yhdessä."

Miehellä stondaa herkemmin kuin naisella, missä tahansa, ja yleensä tämän peittelystä ei seuraa mitään hyvää.

"- Antaa mun hoitaa omat asiani, eli maksan kyllä itse ravintolalaskun, vaihdatan renkaat autooni, jne. Sitä ei miehen tarvitse tehdä.
Vaadinko liikaa?"

Raha-asiat on parempi sopia yleistilanteen mukaan. Itse esimerkiksi imuutan nettipornoa naisystävän piikkiin.

Vieras (nimimerkki)

Okei, mä puolestani kommentoin sun kommenttejasi:

"Tällainen vaatimus rajoittaa polyamoriaa ja toisekseen siinä asetetaan mahdollisesti liian tarkka raja juomiselle."

Hmm, mutta jos haen ns. "yhden naisen miestä", niin eikös tuo mun rajoitus ole ihan kohtuullinen? Jos sä tarvitset polyamoriaa, niin ei se sitä tarkota että muutkin miehet tahtois sellasta. Ja sitten tosta "liian tarkasta rajasta juomiselle", että onko se nyt niin rajoittavaa, ottaen huomioon että itse olen absolutisti? Eli toki haen raitista miestä. En usko että homma toimisi jos toinen juo (paljon) ja toinen ei ollenkaan. Ja jos itse en käy baareissa enkä niisttä viihdy, niin onko baareissa käyvä mies mulle soveltuva? Vaikea uskoa... Eli yritän tolla kriteerillä edesauttaa sitä että alunperinkään en hakeudu/joudu sellaisten kanssa treffeille, jotka viihtyvät baareissa/humalassa. Sama oikeastaan koskee tupakointia. Inhoan tupakan makua ja hajua, joten esim. olisi vaikeaa suudella tupakoivaa miestä, samoin toki vanhalta viinalta haisevaa.

"Mielipuolinen vaatimus. Ihmisarvoa ei voida mitata sen perusteella kuinka nopeasti viedään roskat, tai osaako käyttää jotain teknistä kojetta (jonka opettelemiseen kuluu aikaa parhaimmillaankin
puoli tuntia). Suhteessa voidaan kuitenkin sopia pesukoneen käytön ja roskanheiton vuoroista, jos tarve."

Heh, enhän mä mitään ihmisarvoa mittaakaan, vaan etsin siistiä kumppania. :) Itse olen allerginen ja pidän asuntoni siistinä sen takia. Joten toki mulle ideaali kumppani on myös siisti. Eli siis: roskis pois ennenku alkaa haista -> kukapa jätteiden hajuista pitäisi? Ihan kohtuullinen vaatimus minusta, kun tarkoitan siis ihan perussiistiä ihmistä...

""Älyllisiä" harrastusvaihtoehtoja lueteltu liian vähän ja toisekseen työnnät pois kuntosalin perusteetta. On toki hienoa aina kuulla, kun joku nainen ei vaadi kuntosalia mieheltään."

No voin mä niitä lisääkin luetella: Maalaus, piirtäminen, kirjoittaminen, runous, filosofia ja "filosofointi", keskustelut, debatit, politiikan seuraaminen ja siitä sujuvasti keskustelu, tietää mitä yhteiskunnassa tapahtuu jne. Tossa joitakin, jotka täsmää itseeni ja joiden toivoisin ainakin osittain sopivan myös tulevaan kumppaniini. Kuntosali = itse en viihdy, koska koen ahdistavaksi ja en pidä monotonista liikettä toistavista lajeista, joissa käytetään ties mitä laitteita ja vimpaimia. Mieluummin sitten vaikka juoksulenkki metsässä vaihtelevassa maastossa. Siksi toivon ettei kumppaninikaan kuntosaleilla viihtyisi. Koska kai se jo jotain luonteestakin kertoo..?

"Liikaa vaadittu. Useimmilla lihomisgeenisillä miehillä on nimittäin enemmän intoa hoikistua vasta naisen rinnalla."

Hmm, eli on liikaa vaatia hoikkaa tai sopusuhtaista miestä..? Tässäkin mulla on "oma lehmä ojassa", sillä olen itse hyvin hoikka ja aika lyhyt (49 kg, 158 cm), joten toivon ettei olisi kovin suurta epäsuhtaa tässä(kään). Lihomisgeenistä miestä en haluaisi.

"Miehellä stondaa herkemmin kuin naisella, missä tahansa, ja yleensä tämän peittelystä ei seuraa mitään hyvää."

Mutta stondaus ei tarkoita samaa kuin seksi. Kai sitä nyt mies pystyy hillitsemään halunsa, varsinkin jos on "missä tahansa"? Tiedän myös että ei kaikki miehet oo seksistä riippuvaisia, ja joillekin riittää ihan vaikka 3 krt viikossa + rutosti hellyyttä. Ja tiedän myös ns. pihtaavia miehiä (siinä missä naisiakin), ja se on ihan ok. En ite ole kovin seksikeskeinen, ja olen havainnut, että hellät ja rauhalliset miehet sopivat mulle paremmin kuin hyvin seksuaaliset ja intohimoiset.

"Raha-asiat on parempi sopia yleistilanteen mukaan. Itse esimerkiksi imuutan nettipornoa naisystävän piikkiin."

No sitä lähinnä tarkoitin, että en pidä siitä että mies väkisin yrittää maksaa ravintolassa, huoltaa autoani, tietokonettani tms. Kun useimmiten pystyn hoitamaan/hoidattamaan nuo asiat itse. Samoin sellanen "yhteiset tilit" -ajattelu ei mulle sovi. Yhteistä tiliä en halua koskaan kenenkään kanssa. Omat rahat kummallakin, se sopii mulle. Ja toki niin että välillä sit se maksaa jolla nyt sattuu rahaa olemaan mukana tms. ja en mä joka penniä laske puoliks tietenkään. (Voi olla että jos on lapsia, niin toi tilanne jotenkin muuttuis, mutta näillä näkymin en lapsia koskaan halua)

Näiden kommenttien valossa, vaadinko yhä liikaa...?
Ja yritä lukea muista kuin omista lähtökohdistasi. Enemmän yleisellä tasolla kuin henk. koht. tasolla.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Tiedän myös että ei kaikki miehet oo seksistä riippuvaisia, ja joillekin riittää ihan vaikka 3 krt viikossa + rutosti hellyyttä.

Itse asiassa 3 krt viikossa kuulostaa paljolta.

Ja tiedän myös ns. pihtaavia miehiä (siinä missä naisiakin), ja se on ihan ok.

Niin, täällähän on kirjoiteltu että painostaminen on pahinta.

Vieras (nimimerkki)

Joo, totta. 3 krt viikossa on itseasiassa paljon jo.
Kerran viikossakin ois ok mulle. Eli ehkä silleen 1-3 krt viikossa sopiva.

Jos on kaksi työssäkäyvää ihmistä, joilla mahdollisesti vielä erilaiset vuorokausirytmit, niin ei sitä yhteistä (pano)aikaa niin hirveesti välttämättä oo ees.

Mut sellanen "joka päivä kolmesti" tms. on mulle ihan liikaa.

Jep, painostaminen erittäin huono juttu! Seksin ei pitäis koskaan olla pakotettua tai velvollisuudentunnosta "tehtyä".

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Joo, totta. 3 krt viikossa on itseasiassa paljon jo.
Kerran viikossakin ois ok mulle. Eli ehkä silleen 1-3 krt viikossa sopiva.

Jos on kaksi työssäkäyvää ihmistä, joilla mahdollisesti vielä erilaiset vuorokausirytmit, niin ei sitä yhteistä (pano)aikaa niin hirveesti välttämättä oo ees.

Sitten lasket tuohon vielä yhden tai useamman lapsen, niin sitten sitten mahdolliset ajat saatkin laskea vuotta kohden eikä viikkoa kohden (jos sitäkään).

Voit ihmetellä tietysti ihmetellä miksi, mutta nykyinen ilmapiiri on sellainen.

Ehdotonta vankeutta seksistä lasten nähden – KKO käsittelee

Korkein oikeus (KKO) on myöntänyt valitusluvan jutussa, jossa vanhemmat tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdottomaan vankeuteen näiden harrastettua seksiä lastensa nähden. Rovaniemen hovioikeus tuomitsi huhtikuussa lasten isän kahden vuoden kuuden kuukauden ja äidin kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen neljään lapseen kohdistuneesta törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Horny (nimimerkki)

Mies: valitse koulutettu nainen ja elät pitkään: http://www.huoltamo.com/?page=3252385&id=6825461

Kari Hurtta (nimimerkki)

Horny:
Mies: valitse koulutettu nainen ja elät pitkään

Korrelaatio ei välttämättä indikoi että tuossa olisi syy-seuraussuhde kuten otsikko vihjaa.

Mie oon kyllä kieltämättä se huonommin koulutettu. Opiskelin tietojenkäsittelyoppia Helsingin Yliopistossa, mutta sainkin filosofian maisterin tutkinnon tietojenkäsittelytieteessä. ☺

Horny (nimimerkki)

Miehet eivät ole nirsoja seksikumppaniensa suhteen: http://www.huoltamo.com/?page=3252385&id=4594875

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Laasasen pitäisi toteuttaa Usariin oma vaihtoehtoinen miesten pariuttamisjärjestelmä jossa korjattaisiin olemassaolevien petollisten ja epärehellisten pariuttamisjärjestelmien puutteet.

Kysymys kuului mitä mieheltä/naiselta saa vaatia pariutumismarkkinoilla. Tämä on hyvä kysymys. Ripaus rehellisyyttä. Jos tätä ei ole nykyisissä epärehellisissä järjestelmissä, niin missä sitten. No älyllisesti ajatellen on syytä vaatia jonkunlainen vaihtoehtoinen malli joka todistaa kritiikin oikeaksi.

Minä olen itse tullut siihen johtopäätökseen että netin paritumisjärjestelmät ovat aivan vääriä. Ihmiset kuvittelevat itse olevan omassa asiassaan asiantuntijoita. Tämä on aivan väärin. Sama asia kuin kuvittelisi aivokirurgin voivan tehdä itse itselleen operaation. Mahdotonta. Tarvitaan ulkopuolisia parittajia ja puhemiehiä (tai puhenaisia) jotka pariuttavat ihmiset ulkopuolisen näkemyksen perusteella. Todisteeksi tästä onnistuneesta pariuttamisesta käyvät pitkäaikaiset avioliitot maissa joissa vanhemmat sopivat lastensa avioliitot.

Tietysti tämä on minun käsitykseni ja varmasti Laasasella on parempi vaihtoehto olemassaolevien pariuttamisjärjestelmien korvaamiseksi paremmilla. Jokatapauksessa pelkkä olemassaolevan kriitiikki ei ole rakentavaa. Tarvitaan vaihtoehto.

J. Gagarin

En ole aivan varauksetta samaa mieltä Laasasen kanssa tuosta esimerkistä ilmoitustekstin kohdalla, jossa haetaan 18- 43-vuotiasta naista. Jos mies todellakin haluaaa niitä nuorempia naisia eikä välttämättä varauksetta allekirjoita toteamusta siitä, että nainen paraneee vanhetessaan kuin viini, niin tokihan hännen kannattaa tuollainen ilmoitusteksti laittaa. Sillä silloin nuoremmat naiset saattavat kokea sen signaaliksi, ettei asialla sentään ole kyseessä kukaan pedofiili ja siksi voivat ajatella osoittavansa kinnostusta. Jos kaiken lisäksi joku neljissäkymmenissäkin oleva ottaa yhteyttä, vaikka ilmoittaja ei ensisijaisesti sitä ikäluokkaa jahtaakaan, niin hänkään sitten tuon ilmoituksen viestin huomioineena ei välttämättä ole ihan niitä pahimpia petolinnun takapuolia.

Arawn (nimimerkki)

Olen Henkan kanssa samaa mieltä kyllä tässä asiassa. Jos mies millään realistisella tasolla haluaa MYÖS suurin piirtein oman ikäistään seuraa, hänen ei kannata laittaa hirveän laajaa julkista ikähaarukkaa. Naiset eivät pidä siitä. Suurin osa n. nelikymppisistä naisista ei ole niin tyhmiä, että kuvittelisivat voivansa kilpailla parikymppisten kanssa kauneudessa ja haluttavuudessa, joten jos mies ilmoittaa hakevansa myös näistä ryhmistä, vanhemmat naiset tekevät ne päätelmät, jotka Henry jo kuvasi. Tekisin ne itsekin.

Lisäksi naiset eivät ylipäätään pidä siitä, että nelikymppiset ja vanhemmat miehet kuolaavat nuorten tyttöjen perään. Minäkään en pidä. Kyllä, se on biologiaa, ymmärrän miksi näin on, en ole kieltämättä enkä paheksumassa sinänsä, mutta en voi väittää pitäväni siitä. Eivät miehetkään pidä siitä, että naiset kuolaavat alfojen perään, ei pidä odottaa meiltä naisilta sen enempää.

Tietysti, jos miestä eivät pätkääkään kiinnosta muut kuin juuri teini-ikäisyydestä aikuisuuteen pulpahtaneet naiset, niin sitten ilmoon voi toki laittaa nuoremman ikähaarukan. Nuorten naisten metsästäminen vain on aika vaikeaa. On olemassa se pooli, joka suosii vanhempia miehiä, joten kannattaa sitten yrittää tunnistaa siihen kuuluvat neitoset.

J. Gagarin

"Nuorten naisten metsästäminen vain on aika vaikeaa. On olemassa se pooli, joka suosii vanhempia miehiä, joten kannattaa sitten yrittää tunnistaa siihen kuuluvat neitoset."

Näin juuri! Isoja kaloja kannattaa yrittää pyytää vaikka ei aina onnistuisikaan.

Muuten sinulle tiedoksi: kaikki miehet pitävät nuorista naisista.

Kari Hurtta (nimimerkki)

J. Gagarin :
Muuten sinulle tiedoksi: kaikki miehet pitävät nuorista naisista.

Tuossa on huomattavasti perää, vaikka tuon mainitsemalla saakin naiset suuttumaan, kuten näistä kommenteista on huomannut. ☺

Vieras (nimimerkki)

"Muuten sinulle tiedoksi: kaikki miehet pitävät nuorista naisista."

Mut kaikki nuoret naiset eivät pidä vanhemmista miehistä. :) Läheskään!

Terv. nuori nainen, joka hakee suunnilleen ikäistänsä seuraa.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Mut kaikki nuoret naiset eivät pidä vanhemmista miehistä. :) Läheskään!

Eiköhän tuo ole ihan odotettua. ☺

Arawn (nimimerkki)

J. Gagarin: Niin, lähes kaikki miehet pitävät nuorista naisista seksuaalisessa mielessä. Oliko tämä joku uutinen? Pointti nyt kuitenkin oli, että kaikki iäkkäämmät miehet eivät välttämättä enää hae nuorta naista puolisokseen. Syy on sama, miksi suurin osa meistä naisista ei yritä vampata Johnny Deppiä - meillä ei ole mitään saumaa. Pääosin ihmiset pariutuvat mieluiten sellaisten ihmisten kanssa, joiden ma on sama tai ehkä hitusen korkeampi. Suuri ero ma:issa tietää näet pelkkiä ongelmia ja pääosin ihmiset vaistomaisesti tiedostavat tämän.

Syltty (nimimerkki)

Arawn on oikeassa.

Suurin osa vanhemmista miehistä ei hae 10+ nuorempia naisia, koska tietävät että hyödyt ovat liian vaadittavaan panostukseen nähden ja vaikka sattuisikin tärppäämään, se on kuitekin todennäköisesti lyhytikäinen ratkaisu.

Paljon paremman panos/tuotos-suhteen saakin keskittymällä itseä hieman nuorempiin naisiin, etenkin jos kaipailee elämänkumppania.

Syltty (nimimerkki)

" Jos mies todellakin haluaaa niitä nuorempia naisia eikä välttämättä varauksetta allekirjoita toteamusta siitä, että nainen paraneee vanhetessaan kuin viini, niin tokihan hännen kannattaa tuollainen ilmoitusteksti laittaa."

No ei tietenkään kannata.

Jos mies oikeasti haluaa kalastella netideiteillä vanhempien lisäksi myös nuorempia, niin niitä varten pitää tehdä kokonaan toinen profiili nuorille tai vaihtoehtoisesti pitää ihannekumppanin ikä suunnilleen omalla tasollaa, mutta siitäkin huolimatta lähestyä itse aktiivinesti niitä nuorempia naisia.

Nörttinainen (nimimerkki)

Laaja ikähaitari antaa yleensä positiivisen kuvan ihmisestä - hän on avoin tutustumaan ja muut kriteerit ovat tärkeämpiä kuin ikä. Jos ei ilmoitus muuten anna kuvaa, että tyyppi on vain yksinkertaisesti epätoivoinen. Itse jätän vastaamatta miehille, jotka hakevat vain itseään nuorempaa seuraa.

Muuten olen sitä mieltä, että parisuhdemarkkinoista ja varsinkin markkina-arvosta puhuminen on hassua. Aivan kuin kaikilla miehillä/naisilla olisi yhteiset mittarit, mitä toivotaan kumppanilta ja sitten ostetaan kallein mihin raha riittää. Onneksi kaikki ovat erilaisia ja sekin jonka kanssa 99 % naisista/miehistä ei missään tapauksessa haluaisi suhdetta voi jollekin olla parempi kuin kukaan muu :) Laasasen listan mukaisesti naisellista naista etsivien miehen kanssa voimme yleensä hyvässä yhteisymmärryksessä todeta, että hän ei etsi minua enkä minä häntä.

bmad (nimimerkki)

"Lisäksi naiset eivät ylipäätään pidä siitä, että nelikymppiset ja vanhemmat miehet kuolaavat nuorten tyttöjen perään. Minäkään en pidä. "

Tästä saimme elävän esimerkin naisten harjoittamasta moralismista. Itse laitan deitti ilmoon 18-40 jatkossakin. :P

Kari Hurtta (nimimerkki)

bmad:
Tästä saimme elävän esimerkin naisten harjoittamasta moralismista. Itse laitan deitti ilmoon 18-40 jatkossakin. :P

Voisithan sie laittaa siihen 16–40 vuotta. Siitä voisi saada jonkun ottamaan vielä enemmin pulttiinsa. ☺

Deittipalveluissa taitaa tosin olla 18 vuoden ikäraja?

(Harjoitustehtäväksi lukijalle voi jättä, miksi 16 vuotta.)

bmad (nimimerkki)

"Voisithan sie laittaa siihen 16–40 vuotta. Siitä voisi saada jonkun ottamaan vielä enemmin pulttiinsa. ☺
Deittipalveluissa taitaa tosin olla 18 vuoden ikäraja?"

Sain edelliseen ilmoitukseeni viisi vastausta. Vastaajien iät olivat 22, 23, 29 ja 32 ja 39. Yksi heistä oli muuten aikamoinen kuntosalikissa, toinen pankkikonttorin työntekijä.

Vieras (nimimerkki)

"Tästä saimme elävän esimerkin naisten harjoittamasta moralismista. Itse laitan deitti ilmoon 18-40 jatkossakin. :P"

...Ja minä jätän jatkossakin vastaamatta kenellekään yli kolmekymppiselle. :P

Terv. Nuori nainen

bmad (nimimerkki)

"...Ja minä jätän jatkossakin vastaamatta kenellekään yli kolmekymppiselle. :P
Terv. Nuori nainen"

Juu, ja minä asun Kampissa, enkä koskaan käy missään lähiöissä tms. :P

Vieras (nimimerkki)

Kamppi rulaa.

Terv. se sama

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tuossa Suomi24 keskustelussa
Virginie23:
Pohjimmiltaan naiset eivät välitä siitä, kuinka hyvännäköinen mies on, kunhan hänellä vain on sopiva pilke silmäkulmassa ja mies on itse tyytyväinen ulkonäköönsä.
Naiset eivät myöskään välitä siitä, kuinka paljon miehellä on rahaa, kunhan mies itse tulee toimeen tienesteillään.
Loppujen lopuksi naiset haluavat turvallisuuden tunnetta ja tunteen siitä, että voi luottaa mieheen,[…]

Arvelen että sopiva pilke silmäkulmassa tai sitä jotain tarkoittaa että mies täyttää naisen tiedostomattomat vaatimukset.

Siitä sitten voidaankin keskustella, mitkä ne tiedostomattomat vaatimukset ovat. ☺

bmad (nimimerkki)

"Hmm, mutta jos haen ns. "yhden naisen miestä", niin eikös tuo mun rajoitus ole ihan kohtuullinen?"

Ei minulla sitä vastaan mitään ole, mutta olet kuitenkin omassa elämässäsi polyamoriakielteinen. Tämä on syytä tunnustaa.

"Jos sä tarvitset polyamoriaa, niin ei se sitä tarkota että muutkin miehet tahtois sellasta."

Kaikki ihmiset todennäköisesti harrastaisivat polyamoriaa jos voisivat, ainakin mitä voidaan päätellä ihmisten tirkistelyn- tai vaihtelunhaluun viittaavista mielen prosesseista. Yksavioisuus on kulttuurillis- uskonnollinen trikki ja sitä perustellaan perhe-elämällä,
helposti faktat unohtaen.

"Ja sitten tosta "liian tarkasta rajasta juomiselle", että onko se nyt niin rajoittavaa, ottaen huomioon että itse olen absolutisti? "

Itse juon selkeän kännin kerran vuodessa, tipahdan kerran vuosikymmenessä tai kahdessa. En ole riippuvainen alkoholista mitenkään,
mutta olisi aika ikävä jos harvoin tapahtuvan irroittelun seurauksena tulisi kotona sanomista.

"Ja jos itse en käy baareissa enkä niisttä viihdy, niin onko baareissa käyvä mies mulle soveltuva?"

Ei tuohon voi vastata mitenkään yksiselitteisesti.

"Vaikea uskoa..."

Yksiselitteinen vastausyritys.

"Sama oikeastaan koskee tupakointia. Inhoan tupakan makua ja hajua, joten esim. olisi vaikeaa suudella tupakoivaa miestä, samoin toki vanhalta viinalta haisevaa."

Tupakankaan ei muuten tarvitse olla aina suussa. Sitä voi polttaa myös harvoin. Itse polttelen esiemerkiksi kuutamokävelyllä tai bändini treeneissä, en arkisin. Tunnelmatuote.

"Heh, enhän mä mitään ihmisarvoa mittaakaan, vaan etsin siistiä kumppania. :)"

Tuo lausahdus periaatteessa teki sinusta arvottoman. Joten jätän lopun kirjoituksestasi kommentoimatta.

"Lihomisgeenistä miestä en haluaisi."

Ja tämä kommentti myös kannattaa huomioida. Naikkonen ei tiedä elämästä mitään.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä, tietenkin voin tunnustaa että olen polyamoriakielteinen, jos se tarkoittaa sitä että on monen kumppanin kanssa samanaikaisesti. Sitä sen sijaan en tarkoita, etteikö KOSKAAN voisi ihastua kehenkään toiseen, tai tykästyä jonkun ulkonäköön, luonteeseen, jne. Mutta se ei mulla tarkottaisi sitä, että heti hyppäisin sen toisen kelkkaan. Ja samaa toki toivoisin mieheltä. Eli ei ole tuuliviiri, vaan suosii pitkiä ja kestäviä ihmissuhteita (ilman että hyppii aidan toiselle puolelle). Ei kai liikaa vaadittu? Uskoisin että kaltaisiani miehiä pitäisi kyllä olla olemassa.

En ole ihminen joka nalkuttaisi jostain "kerran vuodessa" känneistä tms. vaan tarkoitin että ylipäätään haen ihmistä, joka juo alkoholia vain kohtuudella tai ei ollenkaan. Mieluiten tietenkin tulisi olla raitis, mutta ei mulla nollatoleranssia ton suhteen ole. No, onneksi raittiita miehiä on.

Tupakkakin on ok, jos tosiaan on vain tunnelmatuote, eli ei jokapäiväistä, ei välttämättä ees jokaviikkoista. Mut mieluiten kokonaan savuton.

"Tuo lausahdus periaatteessa teki sinusta arvottoman. Joten jätän lopun kirjoituksestasi kommentoimatta."

Okei, eli taisin osua arkaan paikkaan. :)
Mut siis, jonkinlainen siisteystaso olis hyvä olla, ei kovin sotkuinen ihminen tulis mun kanssa onnelliseksi. Tai mä sottapytyn kanssa. Ihmisarvosta sanoisin sen, että arvostan monenlaisia ihmisiä. Sellaisiakin, jotka eivät mun silmissäni ois ns. parisuhdemateriaalia. Joten jos sanon että "en mittaa ihmisarvoa, vaan etsin siistiä kumppania", niin ihmetyttää että miten tuollainen lausahdus tekisi minusta arvottoman kenenkään silmissä? Vieläpä niin, että sitä ei perustella mitenkään.

""Lihomisgeenistä miestä en haluaisi."
Ja tämä kommentti myös kannattaa huomioida. Naikkonen ei tiedä elämästä mitään."

Miksi on niin "väärin" haluta hoikkaa/sopusuhtaista miestä? Miksi on "väärin" asettaa tuollaista kriteeriä? Minusta tuo on ihan kohtuullinen kriteeri, kun itse olen niin pienikokoinen. Joku tasapaino siis tossakin ois hyvä olla. Ei se väärin ole, eikä ainakaan millään tapaa kuvasta sitä ettenkö tietäisi elämästä mitään. Kokemuksieni perusteella tiedän, että liian isokokoinen tai lihava ei valitettavasti mulle sovellu.

Ai niin, mä en osaa/halua nalkuttaa. Toivon ettei kumppaninikaan.

bmad (nimimerkki)

"Eli ei ole tuuliviiri, vaan suosii pitkiä ja kestäviä ihmissuhteita (ilman että hyppii aidan toiselle puolelle). Ei kai liikaa vaadittu? "

Puhu pitkästä ja kestävästä ihmissuhteesta - älä monikossa,
ellet ole polyamoristi.

"Uskoisin että kaltaisiani miehiä pitäisi kyllä olla olemassa."

Niin. Itsepähän yksiavioisuutesi taakan kannat. Kyllä ihmisillä
olisi intressejä harrastaa parinvaihtoa, mutta mustasukkaisuus, kateus ja vallanhavittelu estää.

"Okei, eli taisin osua arkaan paikkaan. :)"

Todistit olevasi sotilas sukupuolten välisessä sodassa. Tarkoituksesi oli ihan ohimennen kieltää ihmisyyden merkitys.

"Mut siis, jonkinlainen siisteystaso olis hyvä olla, ei kovin sotkuinen ihminen tulis mun kanssa onnelliseksi."

No ei tuollaisia sotkuisia ihmisiä ole hirveästi olemassakaan. Kyllä suuri osa ihmisistä viihtyy siisteydessä. Aina ei kuitenkaan jakseta sitä siivoustyötä tehdä, mutta sen voi tietenkin opetella, vaikka sinun johdollasi.

"Ihmisarvosta sanoisin sen, että arvostan monenlaisia ihmisiä. Sellaisiakin, jotka eivät mun silmissäni ois ns. parisuhdemateriaalia. "

Tämä on aina vähän kaksijakoista: arvostaa, mutta toisaalta
kuitenkin inhoaa. Kyllä yllättävän monet ihmiset näkevät tuollaisen kaksinaisuuden läpi, varsinkin ne jotka saavat osakseen paljon syrjintää ja joskus ihan aiheettomastikin.

""Joten jos sanon että "en mittaa ihmisarvoa, vaan etsin siistiä kumppania", niin ihmetyttää että miten tuollainen lausahdus tekisi minusta arvottoman kenenkään silmissä? Vieläpä niin, että sitä ei perustella mitenkään."

No problems. Jos et etsi ihmistä, niin sillä siisti.

"Miksi on niin "väärin" haluta hoikkaa/sopusuhtaista miestä? Miksi on "väärin" asettaa tuollaista kriteeriä?"

No vaikka siksi, että moni lihomisgeenin omaavakin pysyy aika litteänä, kun ei syö hirveästi "väärin" ja liikkuu tietyn määrän. Lisäksi ei
tuo litteys niin kummoista ole, että kannattaisi antaa sen ratkaista. Olen itse ollut umpilitteä koko nuoruuteni. Nyt elämäni taas on sitä, että pyrin koko ajan olemaan jokseenkin litteä.

"Minusta tuo on ihan kohtuullinen kriteeri, kun itse olen niin pienikokoinen. Joku tasapaino siis tossakin ois hyvä olla."

On melko tasapainotonta vaatia muita olemaan samanlaisia, kuin itse.

"Ei se väärin ole, eikä ainakaan millään tapaa kuvasta sitä ettenkö tietäisi elämästä mitään. Kokemuksieni perusteella tiedän, että liian isokokoinen tai lihava ei valitettavasti mulle sovellu."

Tämä ei ole fakta, vaan mielipide, joka ei perustu oikeastaan muuhun kuin rodunjalostusfanatismiin.

"Ai niin, mä en osaa/halua nalkuttaa. Toivon ettei kumppaninikaan."

Ei minunkaan kumppanini nalkuta, ja on laiha kuin lattialauta. Itse asiassa vähemmän nalkuttavaa naista en ole koskaan ennen tavannut. Tuntuu jopa, että on joutunut scifielokuvaan.

Mutta kyllä tekisi mieli tämän luettua syödä 10 pussia karkkia ja kuvitella miltä tuntuisi painautua hetkeksi littanavatsaasi, yrittää saada sinut tunnustamaan ajatuksissa, että olen kelvollinen kumppani. No, käytännössä poistun tästä nyt takavasemmalle.

Vieras (nimimerkki)

"Puhu pitkästä ja kestävästä ihmissuhteesta - älä monikossa,
ellet ole polyamoristi."

Ei, vaan puhuin monikossa siksi, että tarkoitin KAIKKIA ihmissuhteita, joita toki on muutkin kuin vain parisuhde. Eli toivekumppanini olisi sellainen, joka ei hötkyile ihmissuhteissaan, vaan ystävyyssuhteet ja parisuhde olisivat mahd. pitkäkestoisia ja kestäviä.

"Niin. Itsepähän yksiavioisuutesi taakan kannat. Kyllä ihmisillä
olisi intressejä harrastaa parinvaihtoa, mutta mustasukkaisuus, kateus ja vallanhavittelu estää."

Mulla ei ole koskaan ollut intressiä parinvaihtoon, ja se ei ole mulle taakka. En voi sille mitään, ei vaan ole ollut. Ei kaikilla ole! Melko yksinkertaista... Kun rakastan, ja olen rakastamani ihmisen kanssa, ei muut kiinnosta. Ajatuksen tasolla korkeintaan, mutta ei ikinä niin että sen ajatuksen toteuttaisin oikeasti.

"Todistit olevasi sotilas sukupuolten välisessä sodassa. Tarkoituksesi oli ihan ohimennen kieltää ihmisyyden merkitys."

Ei, en ole sukupuolten välisessä "sodassa". Ihmisyyden merkitystä en ole koskaan kieltänyt.

"No ei tuollaisia sotkuisia ihmisiä ole hirveästi olemassakaan. Kyllä suuri osa ihmisistä viihtyy siisteydessä. Aina ei kuitenkaan jakseta sitä siivoustyötä tehdä, mutta sen voi tietenkin opetella, vaikka sinun johdollasi."

Mun johdollani...? Tuota, mä en pidä sellaisesta ajatusmallista, että pitäisi opettaa toista niinkin perustavanlaatuisessa asiassa kuin siivouksessa. Joten, siksi toivonkin että tuleva kumppanini JO OSAISI siivota, olisi asunut yksin, pessyt omat pyykkinsä, tehnyt itselleen ruokaa jne. Perusjuttuja! :) Mut hyvä että siistejä ihmisiä löytyy.

"Tämä on aina vähän kaksijakoista: arvostaa, mutta toisaalta
kuitenkin inhoaa. Kyllä yllättävän monet ihmiset näkevät tuollaisen kaksinaisuuden läpi, varsinkin ne jotka saavat osakseen paljon syrjintää ja joskus ihan aiheettomastikin."

Miten niin inhoaa...? Siis, kun sanon että arvostan monenlaisia ihmisiä, niin tarkoitan sitä että arvostan esim. työkavereitani (mitä erilaisempia), kavereitani, ystäviäni, tapaamiani ihmisiä, keskustelukumppaneita, ja kyllä, myös tietenkin sitä elämänkumppania. Ja se että kaikki eivät ole parisuhdemielessä mulle sopivia, EI ESTÄ SITÄ ettenkö silti voisi arvostaa heitä. Luulis on olevan hyvin selvä asia?

"No problems. Jos et etsi ihmistä, niin sillä siisti."

Tottakai mä etsin IHMISTÄ. Etsin tietynlaista ihmistä. Sitähän me kaikki vapaana "markkinoilla" olevat teemme. Meillä kaikilla on tiettyjä toiveita, kriteerejä, haluja.. joita toivoo siitä tulevasta elämänkumppanistaan löytävänsä. Osa on käytännön elämää helpottavia, esim. just se siisteys tai raittius, jne. Osa samanhenkisyyteen liittyviä: samat kiinnostuksenkohteet, huumorintaju. Sitten on tunteisiin liittyvä: kemia, vetovoima, jne.

"No vaikka siksi, että moni lihomisgeenin omaavakin pysyy aika litteänä, kun ei syö hirveästi "väärin" ja liikkuu tietyn määrän. Lisäksi ei
tuo litteys niin kummoista ole, että kannattaisi antaa sen ratkaista. Olen itse ollut umpilitteä koko nuoruuteni. Nyt elämäni taas on sitä, että pyrin koko ajan olemaan jokseenkin litteä."

Sanoin SOPUSUHTAINEN tai HOIKKA. En mä mistään litteydestä puhunut... No, siis. En väittänytkään että antaisin tuon asian ratkaista, varsinkin jos muuten kolahtaa (henkisesti). Mutta toisaalta, mun huomio kyllä melkein aina kiinnittyy niihin hoikkiin, sopusuhtaisiin. En usko että hirveästi voin asiaa muuttaa. Tietyt fyysiset ominaisuudet vetoaa, ei sille mitään voi.

"On melko tasapainotonta vaatia muita olemaan samanlaisia, kuin itse."

En tietenkään vaadi, vaan jos isken silmäni siihen hoikkaan, niin eihän mun tarvitse vaatia kun se jo on sitä! Kokemukseni mukaan mitä enemmän yhtäläisyyksiä ja samoja kiinnostuksenkohteita, mielipiteitä jne, sen parempi. Ei saisi olla kovin isoja ristiriitoja: esim. minä jonkun 198 m pitkän 150-kiloisen kanssa. Ei vaan matchaa! Tai minä jonkun kehonrakentajan kanssa. Ei onnistuisi! Melko selvä asia minusta.

"Tämä ei ole fakta, vaan mielipide, joka ei perustu oikeastaan muuhun kuin rodunjalostusfanatismiin."

Mielipide, joka perustuu MINUUN. Siihen mitä MINÄ OLEN. Ja mitä MINÄ HALUAN. Mielipiteet ovat tärkeitä!! Ei niitä saa ohittaa... Ja ei niitä aina voi edes selittää. Mä en sille mitään voi, että en tunne vetoa henkilöön, joka on kovasti ylipainoinen. EI vetoa --> EI seksiä --> ei intohimoa. Ja kyllä mä haluan olla sellaisen kanssa, jota himoitsen. Tietenkin! Valitettavasti en ole koskaan himoinnut ketään ylipainoista.

"Ei minunkaan kumppanini nalkuta, ja on laiha kuin lattialauta. Itse asiassa vähemmän nalkuttavaa naista en ole koskaan ennen tavannut. Tuntuu jopa, että on joutunut scifielokuvaan."

Kuulostaa erittäin hyvältä! :) Nalkuttamattomuus (sekä miesten että naisten) on aina hyvä asia.

"Mutta kyllä tekisi mieli tämän luettua syödä 10 pussia karkkia ja kuvitella miltä tuntuisi painautua hetkeksi littanavatsaasi, yrittää saada sinut tunnustamaan ajatuksissa, että olen kelvollinen kumppani. No, käytännössä poistun tästä nyt takavasemmalle."

Jep, hyvät jatkot vaan sullekin... Jotenkin tuntuu että halusit TODISTAA mulle jotakin. Pureuduit liikaa johonkin faktoihin, sivuutit MIELTYMYKSET ja mielipiteet. JA sen että ihminen tuntee vetoa tietynlaisiin, ja sitä ei voi mikään mahti maailmassa muuttaa. PAITSI. Rakkaus. Kyllä, rakkaus voi muuttaa kaiken, poistaa kaikki esteet. Sen hyväksyn. Joten mistäs sen tietää vaikka päätyisinkin yhteen 198-senttisen kuntosalilla käyvän kehonrakentajan kanssa, joka ei osaa käyttää pesukonetta... MUTTA: Miten todennäköistä se on????

Sosiologi (nimimerkki)

Vaatimukset naiselleni:

Lyhyesti: miellyttää minua sekä fyysisellä että psyykkisellä tasolla ja tuntee jostain syystä samoin minua kohtaan.

-Fyysinen puoli tarkoittaa sitä että naiseni näyttää siltä että häntä tekisi mieli panna.

-psyykkinen puoli: naisen tulisi olla "aikuinen" ja reilu. Usein miehiä syytetään keskenkasvuisuudesta mutta väitän että naiset ovat usein vähintään yhtä infantiileja. Keskenkasvuisella naisella tarkoitan sitä, että hän on läheisriippuvainen esimerkiksi vaatimalla jatkuvaa palautetta ja erilaisten tunnetilojensa analysointia. Naisella tulisi myös mielestäni olla myös jonkinlainen taju esim. historiasta (vaikkapa esimerkiksi Normandian maihinnoususta, sen ajankohdasta ja yleisestä merkityksestä) eikä kuitata näitä tuki tärkeitä juttuja joinain outoina "miesten juttuina". Naisella tulisi olla myös oma elämä ja harrastukset eikä joka paikkaan tarvitsisi mennä kimpassa näyttäytymään. Nainen osaisi myös asettaa tyttökaveriensa mielipiteet omaan arvoonsa eikä elää lauman ja sen odotusten mukana.

Naisen sosio-ekonomisella asemalla ei ole minulle merkitystä, toisin kuin suurimmalle osalle naisista.

Nyt saan kotona varmaan lättyyn...

Kari Hurtta (nimimerkki)

Sosiologi:
Nyt saan kotona varmaan lättyyn...

Sanoo näin vaikka ei kirjoita omalla nimellä.

Eukkosi ilmeisesti tietää että kirjoitat nimimerkillä Sosiologi ja sitten vielä lukee näitä? ☺

Sosiologi (nimimerkki)

Tietää se, me ollaan keskusteltu asiasta ja jos se marmattaa se joutuu selibaattiin. Mä en oo mikään helppo nakki...

hankkikaa elämä (nimimerkki)

samaa potaskaa viikosta ja kuukaudesta toiseen.

Kari Hurtta (nimimerkki)

hankkikaa elämä

Ei ole myynnissä.
Tuote on loppunut kaupan hyllyltä.

Sosiologi (nimimerkki)

Juu, että nuo biologitkin jaksavat paasata blogeissaan biologiasta, hankkisivat elämän!

seminörttikaappihippigoottipikkuporvarivasuri -tyttönainen (nimimerkki)

Näissä vaatimuslistoissa on se ongelma, että niitä luetaan liian kirjaimellisesti, ehkä etenkin miehet lukevat?

Jonkilainen vaatimuslista on hyvä olla olemassa deitti-ilmoituksessa,koska ilman kriteerejä vastaajat olisivat satunnaisia henkilöitä, joiden joukosta valintaa on vaikeampi tehdä. Kriteerejä ei kuitenkaan pidä ottaa absoluuttisina, eikä automaattisesti olettaa, ettei itse kelpaisi, jos ei jotain kohtaa listassa täytä.
Jos esim. laittaa ilmoitukseen, että "pidän miehistä joilla on älyllisiä harrastuksia, kuten shakki.. " se ei tarkoita, että on PAKKO olla SHAKIN harrastaja, eikä sitä, että on oltava Mensan tasoa lahjoiltaan. Edellä mainittu luonnehdinta merkitsee ilmoituksen laatijan hakevan ihmistä, jota KIINNOSTAA älylliset harrastukset ja on sentyyppinen ihminen. Ihmisluonnetta on vaikea kuvailla muuten kuin tällaisilla melko ulkohtaisilla kriteereillä, mutta se antaa jonkilaista vihjettä, minkä tyyppistä henkilöä haetaan. Harmi vaan että monet ovat liian vaativia itselleen, eivätkä tajua kriteereiden olevan vain suuntaviivoja, ei mitään ehdottomia vaatimuksia.

Uskovatko naiset helpommin sopivansa deitti-ilmoituksen laatijan vaatimuksiin, kuin miehet? Arvelen, että niin voisi olla. Jos mies laittaa ilmoitukseen " tykkään kalastamisesta ja urheilullisista tytöistä" nainen voi kokea sopivansa miehelle, koska hänkin tykkää luonnosta, vaikkei olisi eläissään kalastanut.Miehet taas miettivät, täytänkö kohdan a, b, ja c,jotta olisin kelvollinen vastaamaan. Tässäkin lienee kyse pohjimmiltaan miesten ja naisten erilaisista tavoista kommunikoida, mikä aiheuttaa väärinymmärtämistä?

MissM (nimimerkki)

Miesten on aika pakko välittää vaatimuslistasta enemmän kuin naisten ihan siksi, että mies tietää olevansa yksi kahdestasadasta vastaajasta. Nainen yksi kahdesta vastaajasta, joten riittää aika helposti, jos on edes vähän sinne päin...

Vieras (nimimerkki)

Tapan nyt itseni tällä haulikolla.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Tapan nyt itseni tällä haulikolla.

Ei kannata.

Tällöin ne, joille haluat näyttää, ovat voittaneet.

Peppi (nimimerkki)

Moni mies voisi nostaa omaa markkina-arvoaan huomattavasti, jos lopettaisi tupakoinnin ja käyttäisi alkoholia vain vähän. Lisätään vielä, ettei lyö ja hoitaa raha-asiansa, niin taatusti kelpaa jollekin naiselle, vaikka olisi susiruma. Nämä valttikortit tosin eivät pääse esille millään lihatiskeillä, joten täytyy vielä osata hakeutua oikeanlaiseen ympäristöön. Mutta olen ymmärtänyt, että monille miehille ajatus juomisen rajoittamisesta on mahdoton?

Mikko Metsienmies

Naisetkin juovat alkoholia nykyään sen verran reippaasti, että raitista miestä moni nainen katsoo kummeksuen, tosin tämä tietysi riippuu paljon siitä, missä ympäristössä liikutaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset