Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Miten poika voi saada tyttöystävän?

Väestöliiton poikien puhelimessa tiedustellaan usein, miten voi saada tyttöystävän. Pojat kaipaavat aivan konkreettisia neuvoja seurusteluun, tyttöystävän löytämiseen ja suhteen ylläpitämiseen. Seksi on suurin kiinnostuksen kohde (Perheelliset; US).

Väestöliiton palvelussa testattiin myös erilaisia työtapoja. Vaihtamalla vastaajiksi naiset kahdeksi viikoksi, haluttiin selvittää onko vastaajan sukupuolella merkitystä pojille. Naisten vastatessa palvelun luonne muuttui. Poikien oli vaikeampaa puhua naisille seurustelusta, seksuaalisesta suuntautumisesta, rajoista ja laittomuuksista, moraalikysymyksistä. (Helistin)

Markkina-arvoteoria peruskouluun!

Miettikääpä seuraavaa: Poika käy ensin päivän koulua, jossa hän oppii derivoimaan, Mongolian pääkaupunkin ja ruotsin sijamuodot. Tärkein on kuitenkin jäänyt opettamatta ja taidot tyttöystävän löytymiseksi puuttuvat.

Miksi koulu opettaa kaikkea hyödytöntä, mutta ei opeta elämän tärkeimpiä taitoja? Miksi poikien on opeteltava elämän oleelliset taidot soittamalla asiasta erikseen palvelevaan puhelimeen?

Väestöliiton ohjeet tyttöystävän hankkimiseksi

Uusi Suomi kertoo Väestöliiton ohjeet tyttöystävän hankkimiseksi. Käyn seuraavassa lävitse ohjeiden pätevyyttä.

  • 1. Lähde harrastuksiin, joissa on tyttöjä. Tanssi on kova juttu.

Tanssiminen on hyvä idea. Oikea periaate on myös hakeutuminen kalaisille markkinoille. Toisaalta voidaan huomata, että päästäkseen seurustelemaan poikien pitää venyä tekemään jotakin, mistä he eivät välttämättä edes pidä.

  • 2. Mene juttelemaan tytöille.

Tämäkin on periaatteessa hyvä neuvo. Käytäntö ei kuitenkaan ole noin helppoa, koska poika on usein ihastunut johonkin tiettyyn tyttöön. Ei ujo poika osaa lähestyä ja jutella tytöille oikein - eikä varsinkaan ihastuksensa kohteelle. Ohje toimii paremmin aikuiselle miehelle tai pelimies-wannabeelle, joka menee juttelemaan kenelle tahansa tytölle.

  • 3. Ole ystävällinen ja kohtelias.

Tässä neuvolla ei ole paljoa tekemistä tyttöjen iskemisen kanssa. Pojat tulkitsevat ohjeen usein siten, että kohtelias poika ei ehdottele tytöille mitään "sopimatonta". Tuollainen kaverikäytös on kuitenkin varmin tie vastentahtoiseen selibaattiin. Sen sijaan pitää ruveta lähentelemään ajoissa, mitä ei yleensä pidetä kohteliaana käytöksenä. Ohjeesta onkin luultavasti enemmän haittaa kuin hyötyä.

  • 4. Tytöt eivät tykkää, jos puhut vain itsestäsi tai vaadit tyttöä muuttumaan tahtosi mukaisesti.

Tämän ohjeen kohderyhmä on aivan väärä. Tyttöystävättömät pojat ovat niitä ujoja betapoikia, joille ei tulisi mieleenkään puhua vain itsestään tai peräti vaatia tyttöä muuttumaan. Koulun kingit toki saattavat toki toimia noin, mutta heillä on tyttöystäviä yllin kyllin, vaikka he toimivat täysin ohjetta vastaan.

  • 5. Pysy omana itsenäsi. Seurustelusuhteessa kumpikin joustaa ja tekee kompromisseja.

"Pysy omana itsenäsi" on varmaan huonoin neuvo, minkä pojalle voi antaa. Naisettomat pojat tai miehet ovat naisettomia juuri siksi, että he ovat olleet omia itsejään. Onionin huumoriartikkeli Local man ruins date by just being himself kertoo asiasta oleellisen.

  • 6. Muista, että täydellistä tyttöä ei ole. Itsekään et ole täydellinen.

Ahaa. Kyseessä on kiertoilmaus oman markkina-arvon ymmärtämiseksi. Ei siis kannata laittaa rimaa liian korkealle, koska et ole kovin kummoinen itsekään. Eikö tuonkin olisi voinut sanoa suoraan ilman, että pojan pitää vaivata älynystyröitään asian auki kelaamiseksi?

Miksi väestöliiton neuvot ovat alkeellisia?

Väestöliiton pitäisi olla "virallinen" tieteellinen asiantuntija parisuhteissa. Siitä huolimatta neuvot tyttöystävän hankkimiseksi ovat surkeat verrattuna mihin tahansa pelimiesten oppaaseen. Ohjeet ovat pääasiassa poliittisesti korrektia höttöä tai peräti vahingollisia. Mistä asia johtuu? 

Ensinnäkin siitä, että kukaan väestöliitossa ei ole (ilmeisesti) perehtynyt pariutumismarkkinoihin tai naisten iskentään.

Toisaalta naisteniskennän opit ovat yhteiskunnan tabu, jota tiede ei uskalla tarkastella. Väestöliitto ei uskalla sanoa, että motskarilla ajava ja muita kiusaava koulun kingi (vrt. Vince Neil) saa enemmän tyttöjä kuin kohteliaat ja ystävälliset pojat yhteensä. Tyttöjen parinvalinnan raadollisuus dominoivien alfa-poikien suosinnassa halutaan piilottaa, koska tyttöjen toiminnan pimeän puolen paljastaminen olisi poliittisesti liian epäkorrektia.

Lukemista

Nuorten miesten naisettomuuden matematiikkaa

Ilkka Kokkarisen ohjeet lukiopojille

Iskuvinkki

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (322 kommenttia)

Jorma (nimimerkki)

"In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women."

Sitaatti elokuvasta Scarface. Pätee Suomeen ihan täysin.

pahka (nimimerkki)

Power is the ultimate aphrodisiac
-Henry Kissinger

Vieras (nimimerkki)

Tähän pätee myös huumediilerien slogan: "Product-profit-pussy. That's how it goes, bro."

S-252 (nimimerkki)

Jos se olisi rahasta kiinni, minun pitäisi hätistellä tyttöjä ympäriltäni. Ja onhan tässä maassa paljon työlleen omistautuneita, ahkeria ja hyvätuloisia miehiä joilla on surkea naismenestys. Ja eivät ne tyttöjen suosiossa paistattelevat äänekkäät alfa-kingitkään välttämättä mitään erityisen rikkaita ole.

Rahattomuus on vain tekosyy, ja helppo omien ongelmiensa projisoinnin kohde.

Panu Horsmalahti

Raha on vain yksi tekijä joka nostaa markkina-arvoa.

Vieras

Avasin kuvan
VOI KAUHEETA

Jorma (nimimerkki)

"Mistä asia johtuu?"

Kyse on poliittisesti korrektista muniin puhaltelusta (tai suoranaisesta munattomuudesta), johon on jouduttu femakoiden ja kaiken maailman moralistien reaktioiden pelossa. Asioista ei voida puhua suoraan ja rehellisesti. Ei ainakaan julkisesti.

make10 (nimimerkki)

Kokkarisen ohjeet lukiopojille on ihan klassikko. Harmi, ettei tätä ollut käytettävissä omina teinivuosina.

TP_ (nimimerkki)

"Väestöliitto ei uskalla sanoa, että motskarilla ajava ja muita kiusaava koulun kingi (vrt. Vince Neil) saa enemmän tyttöjä kuin kohteliaat ja ystävälliset pojat yhteensä. Tyttöjen parinvalinnan raadollisuus dominoivien alfa-poikien suosinnassa halutaan piilottaa, koska tyttöjen toiminnan pimeän puolen paljastaminen olisi poliittisesti liian epäkorrektia."

Heh heh, enpä olisi ikinä tullut ajatelleeksi.

"Ohjeesta onkin luultavasti enemmän hyötyä kuin haittaa."

Pitäisikö tuo olla toisin päin?

Vieras (nimimerkki)

Jokainen nuori mies pelimieskurssille viimeistään rippikouluiässä. Olisi erinomainen investointi kansantaloudellisestikin. Pelkästään säästöt mielenterveysongelmissa olisivat valtavat.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Erityistaidoista on hyötyä vain jos niillä pystyy nousemaan muiden yläpuolelle. Jos kaikki oppivat pelitaidot, kukaan ei saa niistä etua.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Jos jokainen oppii ajamaan oikein, paranevat liikennesäännöt kansainvälisesti. En usko, että oikeakielisyysoppaasta huolimatta kaikki oppivat toimimaan oikein: vain viitseliäät palkitaan.

Jori Halmekoski

Ei pelkoa, jos tämä olisi niin yksinkertaista, meillä ei olisi "naisettomuutta" tai siitä johtuvia mielenterveysongelmia. Ja tuskin muitakaan ongelmia. Kyse ei ole vain opettamisesta, vaan ihmisen luonteesta. Rekkalesbofeministit (aka. heterofeministit) sen sijaan tuntuu olevan vastapuolella kahdessa etuasemassa; he ovat aina tavaran myyjiä (aiankin omasta mielestään) ja voivat vielä perustella vittupääisyytensä "miesten sovinismilla" ja muulla pahudeella.

pahka (nimimerkki)

Pahkan neuvo kommentti kakkoseen: Elä ihastu.
Monella keski-ikäiselläkin lyö polvet loukkua kun koettaa jutella ihastuksen kohteelle, saati räkänokalla. Todellakin se ongelma on että havahtuminen vastakkaiseen sukupuoleen alkaa jostain yksittäisestä henkilöstä. Ja tottakai tällä kohteella on korkeampi status.

Henryn kommentit kolmoseen on totta, totta kai jokaisen täytyy olla ystävällinen ja kohtelias. Mutta se ei auta normi teinia saamaan tyttöystävää.

Ja tuo ykkönen melkein unohtu: Tanssissa (ratsastuksessa tms.) tapaa kyllä tyttöjä mutta BIG RISK: ei se tarkoita seurustelusuhdetta, naiset nuorenakaan eivät arvosta mukavaa kaveria, muutoin kuin kaverina. Ja epämiehekkään harrastuksen takia joutuu koulun pahisten hampaisiin. Eikä tytöt kiinnostu koulukiusatuista.

Henry Laasanen

"Todellakin se ongelma on että havahtuminen vastakkaiseen sukupuoleen alkaa jostain yksittäisestä henkilöstä."

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=one...

pahka (nimimerkki)

Taas sivistyi hiukan, kiitoksia. Tälle ei taida olla mitään suomennosta?

Kari Hurtta (nimimerkki)

Henry Laasanen:
Väestöliiton poikien puhelimessa tiedustellaan usein, miten voi saada tyttöystävän.

Tuollainen kaverikäytös on kuitenkin varmin tie vastentahtoiseen selibaattiin.

Jos ohjeet on kohdistettu pojille (eikä siis miehille), niin varmaan ole tarkoituskaan, että annettaisi ohjeita seksisuhteen saamiseksi.

Tässä mielessä voinee sanoa, että varmaankin ohjeet ajavat tarkoitustaan. ©

MV (nimimerkki)

Kiitos Kari. Mä jo aloinkin ihmettelemään, että eikö Henry ja edellä kommentoijat tajunneet, että kyseessä oli POIKIEN puhelin.

Henry Laasanen

Ai niin, unohdin, että murrosikäiset pojat eivät edes ole kiinnostuneita seksistä. :-(

MV (nimimerkki)

Ai niin, ne (varhais)murrosikäiset pojat, jotka soittelevat Väestöliiton puhelimeen, ovat kiinnostuneet tytöistä vain sen seksin saamisen suhteen ;)

Kari Hurtta (nimimerkki)

Henry Laasanen:
Ai niin, unohdin, että murrosikäiset pojat eivät edes ole kiinnostuneita seksistä. :-(

Voipi olla kiinnostuneita, mutta tämä ei ole mitenkään ristiriidassa sen kanssa että ohjeiden tavoitteena ei ole seksisuhde. ☺

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Mikä onkaan Väestöliiton tarkoitus? Sen tarkoitus oli aikaansaada ylisuuret ikäluokat korvaamaan sotien tappioita ja riittävästi luonnollista väestönlisäystä, jotta seuraavalla kerralla olisi Karjalankannakselle riittävästi jalkaväkeä. Usein kannattaa ylläpitää jonkilaista lähdekritiikkiä yllä.

Se, että Suomessa on hyväntapaisia teini-ikäisiä poikia, johtaa tytöt suorittamaan perusharjoittelukautesa isoveljiensä tai isiensä ikäisillä osaajilla.

Meritokratia ja osaamisvaatimus, myös ihmissuhdeosaamisvaatimus, alkaa koskea kaikkia, paitsi pitkästä matematiikasta ja tietokoneista kiinnostuneita poikia, joiden mielestä tanssiminen ja turhanpuhuminen on todella turhaa.

Jori Halmekoski

Väestöliitto on Suomen kohdalla femakkopropagandan virallinen edustaja ja ylläpitäjä parisuhde- ja lisääntymisasioissa. Tästä kertoo mm. joku aika sitten parisuhdeosaston johtajan katkera tilitys siitä, "ettei pahat miehet anna". Näin ollen miehet, jotka eivät halua lapsia tuhlaavat miehen ala-arvoiseen elämään nähden naisen kallista elämää. Tämähän ei tietenkään tarkoita, että sama pätisi toisinpäin...

naaras (nimimerkki)

Repesin ajatukselle: tyttöystävän hankkiminen!
Taidanpa hankkia talvirukkaset...

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Pokaaminen" olisi ilmeisesti korrektimpi sanavalinta?

Vieras (nimimerkki)

"Sen verran naurettava esim. tämä sun kyseinen kommentti on, että ihmettelen kyllä mistä "tietosi" (=vailla totuuspohjaa olevat kuvitelmasi) ovat peräisin."

Henryn tiedot ovat peräisin Vauva-lehden keskustelupalstalta, Cosmopolitanista ja Seiskan juorupalstalta.

MV (nimimerkki)

Niinpä. Ja juuri noilta areenoiltahan sitä saa hyvän ja totuudenmukaisen kuvan (varhais)teinien seurusteluasioista :D

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Niinpä. Ja juuri noilta areenoiltahan sitä saa hyvän ja totuudenmukaisen kuvan (varhais)teinien seurusteluasioista :"

Kun puolipakosta joutuu seuraamaan sitä mitä meillä asuvat teinit ja niiden kaverit säätävät (ja vielä kummankin sukupuolen näkökulmasta), niin siltä pohjalta voi sanoa Laasasen liikuvan tässä jutussa kohtaisen realistisella pohjalla.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Pokaaminen, tyttöystävän saaminen tai löytäminen.

Miten kaksi ihmistä löytää toisensa ja rakkauden?

Todellisuudessa kysymyksen asettelu on väärin päin. Eihän nuoren ihmisen tehtävänä ole löytää rakkautta tai löytää rakkaudelleen kohdetta. Todellisuudessa nuoren ihmisen tärkein tehtävä on torjua pois mahdollisimman moni parisuhdekandidaatti. Nuoren aika menee siihen, että hän torjuu pois vastakkaisen sukupuolen edustajia, suorittaa koko ajan suojaavaa karsintaa, että vain ei synny suhdetta sellaiseen ihmiseen, joka ei ole niin hyvä.

Tämänhän huomaa jo siitä, kun tutkiskelee mitä nuorten mielessä liikkuu. Keskeinen sisältö on siinä, että etsitään vikoja toisista nuorista, ja näitä vikoja etsitään sen vuoksi, että niiden perusteella voidaan karsia pois parisuhde-ehdokkaita. Esimerkiksi nuoret ovat mestareita löytämään erilaisia ulkonäkövikoja vastakkaisen sukupuolen edustajista. Jokainen pikku kauneusvirhe kaivetaan esiin ja sille annetaan suuri merkitys. "Ei sen kanssa voi olla, kun sillä on niin suuri nenä!" Virheiden etsinnän keskeinen asema tulee selvästi ilmi silloin, kun mies vanhenee. Aikuisessa iässä kaikki nuoret naiset alkavat näyttää erittäin kauniilta. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että nuoret naiset ovat käytännössä tavoittamattomia aikuiselle miehelle, ja kun he ovat tavoittamattomia, niin heitä ei tarvitse karsia kaikenlaisten ulkonäkövirheiden perusteella, ja siksi virheitä ei havaita ja kaikki näyttävät häikäisevän kauniilta.

Tietyllä tavalla tämä sama peli jatkuu läpi elämän. Meidän yksi keskeisimmistä tehtävistä on koko ajan pitää huoli siitä, että emme päästä muita ihmisiä, mahdollisia rakkauden kandidaatteja liian lähelle sisintämme. Me työnnämme koko ajan pois rakkauden kandidaatteja. Rakastuminen ei ole aktiivinen prosessi, aktiivinen prosessi on rakastumisen torjunta. Rakastuminen tapahtuu silloin, kun torjuntamme pettää ja toinen ihminen pääsee uimaan panssarimme lävitse.

Henry Laasanen

"Repesin ajatukselle: tyttöystävän hankkiminen!"

Hullultahan se naisesta kuulostaa. Poikaystäviäkään ei tarvitse "hankkia", kun niitä puskee sisään muutenkin ovista ja ikkunoista... miksi pojat eivät vaan ota lungisti hankkimisen sijaan...

MV (nimimerkki)

Henry,

Milloin sä olet viimeksi viettänyt aikaa esim. yläkoululaisten tai lukiolaisten seurassa? Siis ihan reaalimaailmassa, esim. jossain koulussa? Sen verran naurettava esim. tämä sun kyseinen kommentti on, että ihmettelen kyllä mistä "tietosi" (=vailla totuuspohjaa olevat kuvitelmasi) ovat peräisin.

Henry Laasanen

Koulussa harva uskaltaa ehdotella mitään, kun menee maine kavereiden silmissä pakkien myötä.

Sen sijaan jos laittaa tissipaidan päälle, kuvat facebookkiin ja vink vink poikaystävän hakuun, niin luulisi flaksin käyvän.

anonanon (nimimerkki)

Etkö itse huomaa lainkaan miten kauaksi objektiivisuudesta olet ajautunut pyöritellessäsi kaiket päivät päässäsi näitä väsyneitä ajatuksia?

Esimerkiksi, ei ole mitään syytä olettaa etteikö rumalle naiselle miehen "hankkiminen" olisi samalla tavalla hankalaa, vaikeaa tms.

Taviksethan pääsevät aina helpoimmalla koska heitä on määrällisesti eniten. Vaikeinta on kauniilla älykkäillä koska vertaisten löytäminen on muita paljon epätodennäköisempää (luonnostaan kauniita kun on alun alkaenkin niin kovin vähän maailmassa) MINKÄ LISÄKSI samaan aikaan joutuu vieläpä jatkuvasti torppaamaan periaatteessa aivan kaikkien "onneaan kokeilevien" lähestymisyrityksiä. Moni heistä arvatenkin joutuu joustamaan kriteereistään jossain vaiheessa mikäli ylipäätään haluavat parisuhteen.

Ei seksi ole koskaan ollut mikään perusoikeus eikä sitä pidä sellaisena esittää. Kukaan ei voi tehdä muuta kuin yrittää itse parantaa asemaansa (mitä se sitten itsekullekin merkitsee). Fatalismi on pahimman luokaan retardismia.

Pimpin ostohan pitäisi kriminalisoida vain siitä yksinkertaisesta syystä, että siinä parittelumielessä kelvottomaksi todetut rahakkaat pääsevät nauttimaan lihan iloista ilman luonnollista syytä. Paitsi moraalitonta myös todennäköisesti geneettisesti rappeuttavaa toimintaa. Aito vapaa kauppa toteutuu arjessa vain silloin kun kaksi toisilleen vierasta päätä kääntyvät kohti toisiaan enemmän tai vähemmän samanaikaisesti. Ken tämän tilanteen katsoo, ottaa tietoisen riskin joka joko palkitaan tai sitten ei. Ken passaa, ei voi - eikä saa - syyttää siitä kuin itseään.

Lienee liikaa pyydetty, että lakkaisit jo tuhlaamasta veronmaksajien varoja. Äläkä kiihota vässyköiden fantasioita tämän enempää. On tyydyttävä tavoittelemaan seuraa itseään lähimmästä viiteryhmästä tai ymmärrettävä olla ilman. Piste. Yksinkertaista eikä ollenkaan vaikeata. End of Inquiry.

Panu Horsmalahti

"Esimerkiksi, ei ole mitään syytä olettaa etteikö rumalle naiselle miehen "hankkiminen" olisi samalla tavalla hankalaa, vaikeaa tms."

Se, että alemman tason naisilla ja alemman tason miehillä on hankaluuksia saada partneri, ei implikoida että hankaluuden taso on yhtälainen.

"Ei seksi ole koskaan ollut mikään perusoikeus eikä sitä pidä sellaisena esittää."

Kyllä se on Maslowin tarvehierarkiassa perustarve (jota voidaan toki kritisoida), mutta se on myös merkittävä osa ihmisten sosiaalista kanssakäyntiä.

"Kukaan ei voi tehdä muuta kuin yrittää itse parantaa asemaansa (mitä se sitten itsekullekin merkitsee)."

Tai muuttaa parisuhdemarkkinoita, joka onkin helpommin sanottu kuin tehty ;).

"Pimpin ostohan pitäisi kriminalisoida vain siitä yksinkertaisesta syystä, että siinä parittelumielessä kelvottomaksi todetut rahakkaat pääsevät nauttimaan lihan iloista ilman luonnollista syytä."

Luonnottomuus ei pidä olla kriminalisoinnin peruste *koskaan*.

"Paitsi moraalitonta myös todennäköisesti geneettisesti rappeuttavaa toimintaa."

Kannatatko eugeniikkaa, jossa valtio päättää ketkä saavat lisääntyä yksilötasolla?

V****s (nimimerkki)

"Pimpin ostohan pitäisi kriminalisoida vain siitä yksinkertaisesta syystä, että siinä parittelumielessä kelvottomaksi todetut rahakkaat pääsevät nauttimaan lihan iloista ilman luonnollista syytä. Paitsi moraalitonta myös todennäköisesti geneettisesti rappeuttavaa toimintaa."

Samoin masturbointi pitäisi kriminalisoida.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Henry Laasanen:
Koulussa harva uskaltaa ehdotella mitään, kun menee maine kavereiden silmissä pakkien myötä.

Tässä varmaan on tietty perä.

Tuossa aikasemmin muistelin että ei sitä yläasteella kai kellään tyttöystävää ollut. Lukiossa saattoi olla muutama, joilla tiettävästi oli tyttöystävä.

Tietysti kai sitä on mahdollista että jossain vaiheessa, jos on pitkäaikainen kaveri, niin sitä tulee tyttöystävä, kun tulee murrosikään.

pahka (nimimerkki)

Tuon Kokkarisen vinkit on kyllä parhautta. Ei mitään kikkoja, näppäriä kommentteja tai pukeutumisvinkkejä. Saatikka clearasil mainosta.

Vaan selvä toteamus: Olet luuseri ja toimi sen mukaan.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Eikös joku suomalainen arvostettu valtiomies joskus todennut, että viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Toisaalta Väestöliitto valtion virallisena järjestönä ei voi kertoa nuorille, että runsaasti viinaa käyttävillä nuorilla on viisi kertaa enemmän seksikumppaneita, kuin vähän tai ei lainkaan alkoholia juovilla nuorilla.

Viranomaisen tapaan toimivalla järjestöllä on muutenkin näitä rasitteita. Esimerkiksi nuorille ei voi kertoa, että kondomin käyttö on käytännössä turhaa, sillä HIV-riski on heteroseksuaaleilla nuorilla käytännössä olematon. "Seksi on OK, mutta vain kondomin kanssa" on Väestöliiton virallinen pakkopulla.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Pitäisikö Väestöliiton siirtyä luonnollisten mielipiteiden kannattajaksi paavin tapaan?

Vanha demari (nimimerkki)

Aivan oikein.Kun minä olin nuori, puhuttiin nimenomaan ehkäisystä. Sanottiin, että voi käyttää e-pilleriä, kondomia tms. Termiä suojaamaton seksi ei kukaan käyttänyt.

Termi keksittiin sen takia, ettei Seta loukkaannu. Uskomatonta mutta totta, että Väestöliittokin on mennyt tähän lankaan. Miehen on käytännössä mahdotonta saada HIV-tartuntaa normaalissa yhdynnässä.

Vieras (nimimerkki)

"Esimerkiksi nuorille ei voi kertoa, että kondomin käyttö on käytännössä turhaa, sillä HIV-riski on heteroseksuaaleilla nuorilla käytännössä olematon."

Jäikö seksivalistus kesken siltä osin, että unohdit kaikki muut seksitaudit, joilta kondomi suojaa? Vai eikö niillä ole väliä? HIV:stä puhuminen taitaa olla kätevä tapa nostaa keskusteluun homot ja Seta.

Tottahan on se, että ne vahingoittavat vain lähinnä naisten lisääntymiselimistöä, joten kondomi on miehen kannalta turha. Paitsi siinä vaiheessa, kun ehkä löytää muutakin kuin tyttöystävän ja haluaa perheenlisäystä. Siinä ei paljon naurata, jos putket on tukossa klamydian vuoksi...

Vortac (nimimerkki)

Herra Laasanen on täysin oikeassa (kuten yleensäkin), ja tämä artikkeli on erinomainen, etenkin nuo kiteytykset ovat timanttista totuutta parhaimmillaan.

Miten sen tyttöystävän sitten voi saada?

Seuraamalla näitä ohjeita tarkasti.

http://www.fastseduction.com/guide/

- Vortac

MikkoAP (nimimerkki)

S-252:"Jos se olisi rahasta kiinni, minun pitäisi hätistellä tyttöjä ympäriltäni. Ja onhan tässä maassa paljon työlleen omistautuneita, ahkeria ja hyvätuloisia miehiä joilla on surkea naismenestys. Ja eivät ne tyttöjen suosiossa paistattelevat äänekkäät alfa-kingitkään välttämättä mitään erityisen rikkaita ole.

Rahattomuus on vain tekosyy, ja helppo omien ongelmiensa projisoinnin kohde."

Tärkeintä on status ja raha ON useimmiten statuksen merkki, muttei suinkaan ainoa mahdollinen, tai aina itsessään riittävä.

&0-luvun seksuaalisesta vallankumouksesta lähtien ahkeraslla ja tunnollisella työnteolla ja opiskelulla statuksen ja varallisuuden hankkimisesta on tullut yhä huonompi ja huonompi tapa saada statusta. Se on betamiestyyliä nykyisin.

Kovin vieras (nimimerkki)

Mitä ihmettä?

Onko tyttöystävän hankkiminen ja saaminen jokin juttu miehille? Oikeasti, jos tyttöä ei löydy ja halut ovat kovat, niin fap.

Miten ihmeessä miehillä on niin kova hinku pois mukavuusalueeltaan, jossa oikeastaan kukaan ei peilaa miehen omaa toimintaa: ei tarvitse kuunnella kritiikkiä, ei tarvitse kasvaa, ei juuri tarvitse välittää. Miksi tuosta tilasta on niin kova hinku pois? Onko se biologiaa?

Mikseivät miehet vain totea, että pitäkää pesänne?

Henry Laasanen

"Onko tyttöystävän hankkiminen ja saaminen jokin juttu miehille?"

Ei tietenkään. Pojat vain soittelevat poikien puhelimeen ihan lämpimikseen, kun Nintendosta on patterit loppu.

Sanotaan vaikka, että tyttöystävä on huono Nintendon korvike.

Panu Horsmalahti

Miehillä on korkea halua seksuaalisuuteen ja parisuhteen tuomaan sosiaalisuuteen (jotkut käyttävät kansantajuista ilmaisua rakkaus). Masturbaatio on huono lohtu pitkällä tähtäimellä ainakin.

S-252 (nimimerkki)

>> "Mikseivät miehet vain totea, että pitäkää pesänne?"

Koska silloin heidät leimataan säälittäviksi runkkareiksi jotka eivät saa naista, ja heitä saatetaan jopa epäillä homoiksi vaikka he olisivatkin heteroita.

simpanssifilosofi (nimimerkki)

Kyllä se on biologiaa. Elämän tarkoitus on lisääntyminen. Geenit pitää saada jatkumaan, muuten on elänyt turhaan. Tämä on se aivoja koko ajan ohjaava tiedostamaton koodi, kaikki muut elämäntarkoitushöpinät ovat selittelyä. Ilman naista lisääntyminen on miehelle aika vaikeaa. Ja todellakin, kouluiässä se testosteroniryöpytys alkaa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Miksi tuo testosteronivaihe edelleen jatkuu 60-vuotiailla poliitikoilla, jotka biologisesti ovat jo 50:n ja kuoleman välissä? Luolamiesaikoina mies ehti täyttämään elämänsä tarkoitukse 35-vuotiaana - 40-vuotiaana, jonka jälkeen ei tarvittu eläkerahastokapitalismia eikä kuplataloutta rahoittamaan osingoilla elinvuodet 40 - 80 vuotta.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Kovin vieras:
Mikseivät miehet vain totea, että pitäkää pesänne?

Eiköhän moni ole noin todennutkin.

Kovin vieras (nimimerkki)

Pahoittelen kyvyttömyyttäni eläytyä tyttöystävänkipeyteen. Näyttää siis, että kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Jotenkin edelleen mietin, että mikseivät pojat ajattele kylmästi, että jos en tällasena kelpaa, niin ei väkisin. Sitten voi mättää sitä Nintendoa tai vaikka sublimoida seksuaalienergiansa johonkin vielä rakentavanpaan?

Toisaalta, kun pojat kerran soittavat poikien puhelimeen, tilanne taitaa olla kipeä heille itselleen. Onko kysymys siis niinpäin, että tyttöjen pitäisi suostua tyttiksiksi vai poikien pitäisi vain harjaantua markkinoilla vai onko kysymys kuitekin jokin muu?

Henry Laasanen

"Onko kysymys siis niinpäin, että tyttöjen pitäisi suostua tyttiksiksi vai poikien pitäisi vain harjaantua markkinoilla vai onko kysymys kuitekin jokin muu?"

Olen selittänyt asiaa kirjoituksessa

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010...

Ja kuten tässä kirjoituksessa toin ilmi, pojille pitäisi opettaa markkina-arvoteoriaa, jotta he tietäisivät, mistä koko touhussa on kyse. Nykyisin koulussa vaietaan poikien elämän merkittävimmästä totuudesta ja odotetaan, että "kyllä luonto tikanpojan puuhun ajaa".

Vieras

"Nykyisin koulussa vaietaan poikien elämän merkittävimmästä totuudesta ja odotetaan, että "kyllä luuonto tikanpojan puuhun ajaa"

Miksi vaietaan?
Eikö se ole lainvastaista?
Ketkä tällaisesta päättävät, naisetko pelkästään taas?
Mites tähän mieskiintiöt sitten?

V****s (nimimerkki)

"Jotenkin edelleen mietin, että mikseivät pojat ajattele kylmästi, että jos en tällasena kelpaa, niin ei väkisin."

Monet ajattelevat juuri noin. Ovat sitten Manen kanssa kaatamassa kun ei mene aika hukkaan naisia yrittäessä.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

" Jotenkin edelleen mietin, että mikseivät pojat ajattele kylmästi, että jos en tällasena kelpaa, niin ei väkisin."

Ole hyvä ihminen iloinen että eivät ole jumiutuneet ajattelemaan niin!

Muuten sinäkin asuisit lämmittämättömässä luolassa ja menyyssä olisi pelkkää kypsentämätöntä lähiluomua, jos ylipäänsä olisit elänyt yli yksivuotiaaksi...

Vieras (nimimerkki)

"Pahoittelen kyvyttömyyttäni eläytyä tyttöystävänkipeyteen. Näyttää siis, että kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Jotenkin edelleen mietin, että mikseivät pojat ajattele kylmästi, että jos en tällasena kelpaa, niin ei väkisin. Sitten voi mättää sitä Nintendoa tai vaikka sublimoida seksuaalienergiansa johonkin vielä rakentavanpaan?"

Minä ajattelen juuri noin, siksi olen kohta 28v neitsyt. Mutta onhan minulla lvl 80 paladin. Ja ajattelen itsemurhaa päivittäin.

Teini-iässä puhjennut sosiaalisten tilanteiden pelko (kyllä minulla on lääkärintodistus jossa seisoo F40.1) tekee tuosta tyttöjen lähestymisestä hieman hankalaa. Päivän Fingerpori liittyy.

Henry Laasanen

Näinhän se on. Jos ei ole tyttöystävää, ei ole seksielämää eikä yleensä paljoakaan merkityksellistä sosiaalista elämää. Lopputuloksena on usein totaalinen syrjäytyminen ja itsemurha-aatokset.

Vieras (nimimerkki)

"Jos ei ole tyttöystävää, ei ole seksielämää eikä yleensä paljoakaan merkityksellistä sosiaalista elämää. Lopputuloksena on usein totaalinen syrjäytyminen ja itsemurha-aatokset."

Olen yksi tällaisista miehistä. Kelpaamattomuus otti teinivuosina todella koville ja johti pitkään masennukseen ja itsemurhayritykseen. Olisipa asiat selitetty minulle kuten tuossa Kokkarisen tekstissä niin olisin säästynyt monelta murheelta. Näin 10 vuotta myöhemmin asiat ovat kääntyneet juuri Kokkarisen ennustamalla tavalla, vaikkakin sosiaalinen eristäytyminen on jäänyt päälle.

Ingenjeur (nimimerkki)

"Näin 10 vuotta myöhemmin asiat ovat kääntyneet juuri Kokkarisen ennustamalla tavalla, vaikkakin sosiaalinen eristäytyminen on jäänyt päälle."

Sama. Vientiä tuntuisi olevan, mutta jutunjuuren löytäminen on aina vähän haastavaa. Mensaan pääsin sisään täysillä pisteillä, harrastan kiipeilyä ja kirjallisuutta, kuukausiliksa lasketaan algoritmilla (ikä * 200e) + n eikä tupakoimattoman kasvissyöjän elämäntavankaan luulisi kauheasti naisia karkoittavan. Käsittääkseni ihan hyvä saalis.

Harmikseni vain suurin osa aloitekykyisistä naisista vaikuttaa olevan joko a) onnenonkijoita tai b) ei nyt vaan ihan mun tasoa. Lukiossa olisi varmaan tyytynyt vähän vähäisempäänkin, mutta TKK:n jälkeen en enää osaa edes keskustella ihmisille, joille vaikkapa suhteellisuusteorian periaatteet jostain oikeasti vaikeasta, kuten vaikka markkina-arvoteoriasta puhumattakaan, ovat liian vaikeita tai aiheuttaa allergiareaktioita. Paneehan niitä, mutten enää aio tuhlata aikaani suhdepelleilyhin ihmisiin, joilla ei ole mitään yhteistä mun kanssa.

Mitäs sit loppuajalla ja rahalla tekee? Juo kaljaa ja reissaa ympäri maailmaa koulukavereiden kanssa. Huipulla tuulee ja on yksinäistä.

Prostituution laillistaminen mun kaltaisille ois kyl ihan kiva.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Prostituution laillistaminen mun kaltaisille ois kyl ihan kiva."

Prostituutio on Suomessa ollut laillista iät ja ajat, ainoina rajoituksinaan seksin myyjän 18 vuoden vähimmäisikä ja yksityisyrittäjyyspakko. Kukaan ulkopuolinen ei saa olla välissä manageroimassa tai turvamiehenä tai tilausten käsittelijänä.

Jo 16-vuotiaankin kanssa voi kyllä vapaasti harrastaa seksiä, mutta nuoren neidon vapaatahtoista anteliaisuutta ei saa kompensoida muulla kuin vastavuoroisella seksitoiminnalla, tai syyllistyy vakavaan rikokseen!

Erittäin harva 18v suomalaisnuori on minusta kypsä toimimaan itsenäisenä yrittäjänä millään toimialalla, joten tuo verkostoitumiskielto haiskahtaa pahasti nuorten naisten työsyrjinnältä. Siitä ei feministit kuitenkaan nosta älämölöä...

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Olisipa asiat selitetty minulle kuten tuossa Kokkarisen tekstissä niin olisin säästynyt monelta murheelta. Näin 10 vuotta myöhemmin asiat ovat kääntyneet juuri Kokkarisen ennustamalla tavalla, vaikkakin sosiaalinen eristäytyminen on jäänyt päälle."

Sulla on paras vaihe vielä edessä päin: Naisen "parasta ennen" -päivä tulee vastaan ennen kuin asiansa ok hoitaneella miehellä. Ikävälillä 30:stä 40:een voimasuhteet kääntyvät miehelle edullisiksi!

Vieras

Näissä tilanteissa(Anonyymisti kirjoitan EHDOTTOMASTI koska naiset eivät suostu hyväksymään tätä tosiasiaa) pitäisi ottaa Valtakunnassa käyttöön wanha Ilotalomeininki; ILOTALOSSA HOIDETAAN USKOMATTOMAN PALJON NEUROOTTISIA JA PSYKOOTTISIA ITSETUHOISIA JA KIEROUTUNEITA IHMISIÄ, MIEHIÄ, NAISIAKIN EHJÄKSI JA KUNTOON.
-Mikä tilanne ulkomailla? Italiasta esim. olen kuullut että aivan yleisessä käytössä. Sekä varmaan euroopan maissa varsinkin mitä etelämmäksi mennään.

Miksei Suomessa taaskaan?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

http://graphjam.memebase.com/2009/08/26/song-chart...

No kyllä se Paladinin ohessa voisi hankkia muitakin pätevyyksiä. Miksi kukaan ei ajattele niitä, jotka ovat vaihtaneet nais- ja miesmaailman esimerkiksi pörssisijoittamiseen tai totalisaattoriin.

En tiedä, kumpi on arvokkaampaa parisuhdemaailmassa, pörssisalkku vai golf-tasoitus. Kuitenkin osingoilla ostaa enemmän pirtelöitä kuin pienellä golf-tasoituksella.

Tietenkin televisio- ja videopelit tuottavat jonkinlaista meritokraattista tyydytystä, mutta toisaalta ne eivät ole pelitasoja myymättä tapa vaihtaa pehmeitä arvoja koviksi arvoisiksi ja taas takaisin pehmeiksi arvoiksi.

Minusta se, että saa olla itsekseen tai yksin ei ole oikein hyvä peruste ajatella, että on itse kelvoton, vaan oikeastaan mahdollisuus irrota tavanomaisesta.

Oikea narsisti ja itseensä ihastuja ei koskaan ota päälleen koko maailman syntejä, vaan ajattelee, että miten tilanteensa ansiosta tai siitä huolimatta voisi voida paremmin.

Eroamis- ja erkaantumisluvuisa päätellen suuri osa parisuhteista on virheitä, ehkä kokonaisuudessaan noin 80%.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Minä ajattelen juuri noin, siksi olen kohta 28v neitsyt.

No, olen tainut muutaman kerran mainita, että minulla myöskin oli eka kerta™ 28 vuotiaana.

Vieras:
Mutta onhan minulla lvl 80 paladin. Ja ajattelen itsemurhaa päivittäin.

Ei kannata.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Lihaa syövä heteromies:
Prostituutio on Suomessa ollut laillista iät ja ajat, ainoina rajoituksinaan seksin myyjän 18 vuoden vähimmäisikä ja yksityisyrittäjyyspakko.

Itse asiassa parituspykälä kieltää myöskin mainostamisen.

höpöttäjä (nimimerkki)

Mun mielestä ihmisten luokitteleminen ATM:ksi ja YTM:ksi on ihan naurettavaa. Toivon, että opit arvostamaan itseäsi, se on tärkeintä. Tytötkin pitävät miehistä, jotka välittävät itsestään. Kunnioita itseäsi ja huolehdi itsestäsi.

Jos tyttöjen lähestyminen tuntuu vaikealta, voit etsiä esim. kirjeenvaihdon kautta sopivaa. Ujoille pojillekin on omat mahdollisuudet.

Viers (nimimerkki)

Jos ilotalot toimisi räilusti omilla paikoillaan niin siihen loppuisi oman käden onnelaan vatkaaminen ja joku tolokku tulis mukkaan näihin mulkkukuvioihin.

Rahalla saa aina (nimimerkki)

Mikä teitä ilotalojen kaipaajia estää soittamasta ja varaamasta aikaa Sihteeriopiston tai Seksitreffien huorilta?

pahka (nimimerkki)

"Onko kysymys siis niinpäin, että tyttöjen pitäisi suostua tyttiksiksi"

Tytöthän suostuvat, harvoille alfa-uroksille. Jotka otta tilanteesta kaiken irti.

"vai poikien pitäisi vain harjaantua markkinoilla vai onko kysymys kuitekin jokin muu?"

Näin päin, pitäisi käyttää aika ja tarmo markkina-arvon parantamiseen. Ahkeraa opiskelua ja urheilua. Viimeistää kolmenkympin hujakoilla alkaa näkyä.

Mutta mutta sitten iskee kulttuurilliset esteet. Nuori pikkurikollinen tai jääkiekkoilija voi kierrättää tyttöjä. Mutta kolmikymppisen odotetaan jo sitoutuvan.

Vieras (nimimerkki)

"Ahkeraa opiskelua ja urheilua. Viimeistää kolmenkympin hujakoilla alkaa näkyä.

Mutta kolmikymppisen odotetaan jo sitoutuvan."

Sepä se. Kuulun myös tuohon kategoriaan (kolmekymppinen, lukenut ja pätevä ammatissaan, liikkunut aktiivisesti ja se näkyy). Nyt kun ensimmäistä kertaa elämässäni alkaa tuntua siltä, että naiset jopa huomaavat minut, niin nyt tietysti pitäisi olla heti sitoutumassa ja perustamassa perhettä.

Tapaamani naiset kertovat säännönmukaisesti kuinka edellinen poikaystävä (tai edelliset) ei halunnut tehdä lapsia, mutta silti suhde jatkui vuosia ja nainen sopeutui tilanteeseen. Luonteelleni ottaa ajatus siitä, että joutuisin hyväksymään sen, että samaiset naiset eivät pitäneet minua vuosikymmeneen minkään arvoisena, mutta nyt, kun nainen on oppinut ettei itsekästä poikaystävää voi muuttaa, kelpaan kustantamaan naiselle hänen haluamansa perheen. Ei kiitos.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Tapaamani naiset kertovat säännönmukaisesti kuinka edellinen poikaystävä (tai edelliset) ei halunnut tehdä lapsia, mutta silti suhde jatkui vuosia ja nainen sopeutui tilanteeseen. Luonteelleni ottaa ajatus siitä, että joutuisin hyväksymään sen, että samaiset naiset eivät pitäneet minua vuosikymmeneen minkään arvoisena, mutta nyt, kun nainen on oppinut ettei itsekästä poikaystävää voi muuttaa, kelpaan kustantamaan naiselle hänen haluamansa perheen. Ei kiitos."

Älä hyvä mies ruikuta, vaan ota ilo irti jokaisesta tempusta mitä biologisen kellonsa tikitystä kuunteleva nainen on valmis tekemään eteesi! (Muista kuiten mahdolliset seuraukset)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Tapaamani naiset kertovat säännönmukaisesti kuinka edellinen poikaystävä (tai edelliset) ei halunnut tehdä lapsia, mutta silti suhde jatkui vuosia ja nainen sopeutui tilanteeseen. Luonteelleni ottaa ajatus siitä, että joutuisin hyväksymään sen, että samaiset naiset eivät pitäneet minua vuosikymmeneen minkään arvoisena, mutta nyt, kun nainen on oppinut ettei itsekästä poikaystävää voi muuttaa, kelpaan kustantamaan naiselle hänen haluamansa perheen. Ei kiitos."

No on tietenkin vanha totuus, että mies joutuu maksamaan naisesta (ja tämän lapsista) aina. Naisen hankkiminen ei siis missään tapauksessa ole mikään säästötoimia, vaan enemmän menoja aiheuttava kuin esimerkiksi liian suuren ja liian paljon kuluttavan auton hankkiminen. Tämän vuoksi kulttuuriin on kehittynyt kirkkokurin höllentyessä ja kansantulon kasvaessa kevytratkaisuja.

Naisen lapset ovat vahvimmillaan silloin, kun pappa betalar -periaatteella kykenee ohittamaan jonoja. Tämän vuoksi oikeastaan yksinhuoltajakulttuuri ei tue naiseusstrategiaa seuraavassa sukupolvessa.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Luonteelleni ottaa ajatus siitä, että joutuisin hyväksymään sen, että samaiset naiset eivät pitäneet minua vuosikymmeneen minkään arvoisena, mutta nyt, kun nainen on oppinut ettei itsekästä poikaystävää voi muuttaa, kelpaan kustantamaan naiselle hänen haluamansa perheen.

Niin, maksumiehet aina kelpaa — siis hoitamaan ne kustannukset.

Allan (nimimerkki)

Yksi ihan parhaita bänditouhun (siinä kun pitää edes hiukan osata soittaa niin se rajoittaa) lisäksi on ryhtyä DJ hommiin. Siis missään en ole nähnyt niin paljon kusellehaisevia ääliöitä joilla kuitenkin roikkuu hemasevia daameja käsipuolessa kuin niissä piireissä.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Yksi tapa luoda kontakteja on ryhtyä ottamaan valokuvia. Se on halvempi tapa kuin perustaa bändi ja ryhtyä rock-tähdeksi. Elvikseksi ja George Harrisoniksi ryhtymisessä on puolensa.

Ennen yksi palvelustoveri, joka oli kotoisin yhdessä maakunnista, jossa "pittee piästä piällysmieheksi" haluasi lainata iltalomille upseerikokelaan asetakkia, koska uskoi sen parantavan mahdollisuuksia iltavapaalla.

Totesin, että kiinni jäämisen riski on suuri, koska tuon aselajin kauluslaatan upseerikokelaita on niin vähän, että heidät tunnetaan ja että kiinni jäämisestä johtaisi automaattisesti myös syyte asetakin luvattomasta haltuunotosta, koska ei ole järkevää tunnustaa lainaanneensa asetakkia naisseuran hankkimistarkoituksiin.

Jostain vain oli jäänyt ajatus Richard Gerestä sekä "Upseerista ja herrasmiehestä".

Tuo sankaruuden simuloiminen vaikkapa keskinkertaisilla sotilasarvoilla on yksi osa peliä. En ihmettele ollenkaan, etteivätkö poliitikot sotilasarvoissa vääpelistä sotilasmestariin tai kapteenista majuriin käyttäisi kulmarautoja tai ruusukkeita myös naisten harhaajohtamiseen siitä, että ovat melkein oikeita sankareita, yksikköupseereita, päälliköitä ja komentajia.

Kun taas katselee rekisteritietoja niin oikeissa hommissa on aivan tavallisia kersantteja, ylikersantteja, luutnantteja ja yliluutnantteja.

MV (nimimerkki)

Tänään menee sitten Henry näköjään totaalisen liioittelun puolelle..?

Sillä tuossa väittämässä "ei tyttöystävää -> ei merkittävää sosiaalista elämää" ei nyt ole enää mitään järkeä.

Ja kun nyt tänään tosiaankin olisi ilmeisesti tarkoitus puhua POJISTA (ei siis mistään kroonisessa seksin puutteessa elävistä (nuorista) miehistä), niin väite, että tyttöystävän puute johtaisi usein syrjäytymiseen, on kyllä tolkuttoman liioiteltu.

Ketä ihmettä sinä Henry kuvittelet auttavasi tällaista huuhaata levittäessäsi? Tällaisitako "tietoa" sinä siis haluaisit kouluissa opetettavan?

Sosiologi (nimimerkki)

Kyllä Henryn analyysi puutteistaan huolimatta on paljon lähempänä totuutta kuin koulun nykyisin tarjoama vaaleanpunainen unelmahöttö joka ei vastaa alkuunkaan tilanteen raadollisuutta.

Henry Laasanen

Minä rahtaisin kouluun 30-40-vuotiaita ikineitsyitä ja sanoisin, että näin siinä voi käydä, kun naisteniskentää ei opettele nuorena.

Horny (nimimerkki)
Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

MV: "Ketä ihmettä sinä Henry kuvittelet auttavasi tällaista huuhaata levittäessäsi? Tällaisitako "tietoa" sinä siis haluaisit kouluissa opetettavan?"

Niin, tyttöystävän ja sitä kautta vaimon ja edelleen perheen hankkimisen opettaminen on aika tarkkaa puuhaa. Tosiasiat on hyvä tiedostaa, mutta toisaalta ihmisessä on myös psykologinen puoli, joka tarvitsee aika ajoin kannustusta ja tukea, eivätkä tosiasiat yleensä sitä tarjoa.

Tosiasioilla on kuitenkin se hyvä puoli, että ne ovat -- tosiasioita. Hyvästä itsetunnosta ja iloisesta mielestä ei ole pitkään apua, jos tavoittelee kuuta taivaalta ja vieläpä ihan ilman avaruusrakettia tai edes lassoa. Varmaan tästä syystä Laasanen keskittyy artikkeleissaan enemmän tosiasioihin, ja jättää itsetunnon psyykkauksen ja lohduttelun muiden tai lukijan itsensä harteille.

MV (nimimerkki)

Ei teineille mitään vaaleapunaista höttöä pidäkään opettaa. Mutta vaaleanpunaisesta romanttisesta hötöstä (tyyliin "jokaiselle on tuolla jossain se oikea", "riittää kuin olet aidosti vain oma itsesi", "kunnon tyttö säästää itsensä sille oikealle" jne.) on kyllä valovuosien matka siihen, että opetettaisiin nuorille sitä, minkälainen sinun tulee joidenkin pelimiesoppien mukaan olla jotta saat seurustelukumppanin/seksiä, saati sitten siitä, että väitettäisiin seksinpuutteen (siis jo hyvin nuorella iällä esim. yläkoulussa) johtavan usein olemattomaan sosiaaliseen elämään, syrjäytymiseen jne.

Vieras (nimimerkki)

"...minkälainen sinun tulee joidenkin pelimiesoppien mukaan olla jotta saat seurustelukumppanin/seksiä, saati sitten siitä, että väitettäisiin seksinpuutteen (siis jo hyvin nuorella iällä esim. yläkoulussa) johtavan usein olemattomaan sosiaaliseen elämään, syrjäytymiseen jne."

Itselleni paras viesti olisi aikoinaan ollut se, että naisten olematon kiinnostus on omassa tilanteessani ihan normaalia ja siitä kärsii valtaosa teini-ikäisistä pojista... ja että asia helpottuu ajan myötä kun hankkii koulutuksen, töitä ja pääsee omilleen.

Nuorena kun ajatus oli pikemminkin niin päin että siinä iässä nimenomaan pitäisi paljon seurustella ja tapailla tyttöjä ja etsiskellä sitä oikeaa itselleen. Tuntui että parhaat vuodet olivat menossa hukkaan.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

MV: "on kyllä valovuosien matka siihen, että opetettaisiin nuorille sitä, minkälainen sinun tulee joidenkin pelimiesoppien mukaan olla jotta saat seurustelukumppanin/seksiä,"

Niin. Romanttisesta hötöstä on valovuosia todellisuuteen.

"saati sitten siitä, että väitettäisiin seksinpuutteen (siis jo hyvin nuorella iällä esim. yläkoulussa) johtavan usein olemattomaan sosiaaliseen elämään, syrjäytymiseen jne."

Laasanen ei ottanut artikkelissaan kantaa poikien ikään, eikä sitä edes mainittu missään. Jos he kuitenkin soittelevat puhelinpalveluihin ja kyselevät, miten saisivat tyttöystävän, niin kai voitaneen olettaa, että he ovat suunnilleen oikean ikäisiä seurustelun aloittamiseen. Lisäksi selvää on, että tyttöystävän puute lienee heille todella suuri ja vaikea ongelma. (En tiedä ovatko nykynuoret erilaisia, mutta itseänikin yläaste- ja lukioikäiäsenä ahdisti ja vaivasi monikin asia, mutta kertaakaan en soittanut enkä edes ajatellut soittaa mihinkään palvelevaan puhelimeen. Se olisi ollut minusta liian noloa ja häpeällistä. Ongelman olisi pitänyt olla todella suuri, jotta olisin voittanut turhamaisuuteni ja tarttunut puhelimeen.)

Kyllä minusta seksinpuute voi hyvinkin johtaa tai ainakin sillä on tiettyä ennustevoimaa syrjäytymiseen. Riippuu tietysti syrjäytymisen määritelmästä. Minua onkin muuten aina ihmetyttänyt se, miten monissa yhteyksissä syrjäytymisellä viitataan köyhyyteen, työttömyyteen ja/tai runsaaseen alkoholinkäyttöön. Tiedän monia, jotka ovat työttömiä ja/tai köyhiä ja viinakin heille yleensä maistuu, mutta eivät todellakaan vastaa minun käsitystäni syrjäytyneestä. Päinvastoin, heillä yleensä on aina kavereita minne ikinä menivätkään, ja hyvännäköisiä naisiakin tuntuvat pokailevan kuin sarjatuotannolla.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

"Tänään menee sitten Henry näköjään totaalisen liioittelun puolelle..?

Sillä tuossa väittämässä "ei tyttöystävää -> ei merkittävää sosiaalista elämää" ei nyt ole enää mitään järkeä."

Mielenkiintoinen tilastotieto on se, että lihavuus suojaa nuorta itsemurhilta ja masennukselta. Kuitenkin on selvää, että lihavan nuoren on huomattavasti vaikeampi löytää seurustelukumppania, kuin laihan tai normaalipainoisen. Ehkä parempi pariutumismenestys on jopa selittävä tekijä nuorten masennukselle, koska näin voi helpommin sotkeutua ihmissuhdedraamoihin, jotka laukaisevat masennuksen ja jopa itsemurhan. Yleisin syyhän masennukseen on parisuhteen päättyminen.

höpöttäjä (nimimerkki)

Yleistäminen on yleistämistä. Oman kokemuksen mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

On tietenkin kannustavaa, että poikia ohjataa hyveen tielle ja jättämään ikäisensä teinitytöt rauhaan isoveljiesä ja isiensä ikäisten miesten perusharjoitettaviksi sitten viimeistä edellistä taistoa varten 30-vuotiaina.

Ongelmana eivät ole niinkään pojat vaan parannusta neitsyyteensä vaikka vanhempien kanssa hakevat tytöt.

"Sillä tuossa väittämässä "ei tyttöystävää -> ei merkittävää sosiaalista elämää" ei nyt ole enää mitään järkeä."

Siinä on tai ei ole merkitystä. Kustannusliiketoiminta Joutsen Mediasta eli Regina-lehdestä alkaen korostaa osaamisen merkitystä tytöille. Sama tahti korostuu myös Hollywoodin, MTV3:n tai Nelosen annissa. Tätä propagandaa tekevät aivan hyveelliset perheenistä ja äidit kunniallisesti eläkekertymää kartutaen kustantamojen palveluksessa.

Uskon, että Laasasen säkeistä loppujen lopuksi seuraa aseksuaalinen ja rationaalinen kulttuuri.

"Ja kun nyt tänään tosiaankin olisi ilmeisesti tarkoitus puhua POJISTA (ei siis mistään kroonisessa seksin puutteessa elävistä (nuorista) miehistä), niin väite, että tyttöystävän puute johtaisi usein syrjäytymiseen, on kyllä tolkuttoman liioiteltu."

Väitteen tarkoituksena ei ole korostaa syrjäytymistä, vaan oikeastaan paljastaa naisten motiivit.

"Ketä ihmettä sinä Henry kuvittelet auttavasi tällaista huuhaata levittäessäsi? Tällaisitako "tietoa" sinä siis haluaisit kouluissa opetettavan?"

Minusta Laasaseen antiteesit auttavat Väestöliittoa jalostamaan teesejään.

Jorma (nimimerkki)

"Milloin sä olet viimeksi viettänyt aikaa esim. yläkoululaisten tai lukiolaisten seurassa? Siis ihan reaalimaailmassa, esim. jossain koulussa? Sen verran naurettava esim. tämä sun kyseinen kommentti on, että ihmettelen kyllä mistä "tietosi" (=vailla totuuspohjaa olevat kuvitelmasi) ovat peräisin."

Mikäs asiantuntija sinä luulet olevasi, MV?

Eiköhän tässä ole yhdellä jos toisella ihan omakohtaistakin kokemusta teinipojan elämästä. Ihan samanlaista, alentuvaista ja typerää settiä ns. asiantuntijat koittivat tarjota teinipojille viime vuosituhannellakin, ja täysin naurettavalle se kuulosti jo silloin, kun aikuiset sedät, ja etenkin tädit, olivat näitä "hyviä" neuvojaan jakamassa.

Näitä lapsellisia neuvoja, joiden toimimattomuuden tajuaa jokainen, joka on joskus teinipoika ollut, jaetaan vain ja ainoastaan ns. asiantuntijaaikuisten, kuten opettajatätien oman mielenrauhan takaamiseksi. Näiden neuvojen perustana on sosiaalitanttojen kuvitelma siitä, millaista teinipojan elämän ja käytöksen tulisi olla. Todellisuus onkin ihan jotain muuta, mutta se on liian poliittisesti epäkorrektia kohdattavaksi. Siksi satuillaan.

MV (nimimerkki)

Jorma, Itse asiassa mä olen asiantuntija (siis siinä mitä tulee teinien kanssa työskentelyyn). Ja todellisuus tuolla koulumaailmassa (yläkoulu + lukio) näyttää kyllä ihan joltain muulta (esim. sen suhteen, millaiset pojat noita tyttöystäviä saavat, ja kuinka helppoa/vaikeaa poika/tyttöystävän löytäminen nuorille on) kuin Laasanen esittää. Eikä siis vain näytä joltain muulta, vaan myös nuorten kanssa käymieni keskustelujen perusteella myös on sitä.

Jottei kellekään jää epäselväksi: Seksi ON teineille tärkeä asia, se kiinnostaa, mietityttää ja joitakin myös jossain määrin pelottaa. Tyttöystävän löytäminen ON monille pojille tärkeää. Tyttöystävän löytäminen ON monille pojille vaikeaa. Mutta, niin tärkeää kuin _vaikeaa_ se on monille tytöillekin.

Ja painottaisin vielä: Laasanen otti tämän kirjoituksensa pohjaksi Väestöliiton poikienpuhelimen, ei siis mitään nuorten seksinpuutteessa elävien miesten auttavan linjan.

Jorma (nimimerkki)

Just, just. Täti tietää nuorten asiat paremmin kuin nuoret itse.

"Eikä siis vain näytä joltain muulta, vaan myös nuorten kanssa käymieni keskustelujen perusteella myös on sitä."

Ajattelit siis, että nuoret kertovat sinulle asiat suoraan ja rehellisesti? Eivätkä vain sitä, mitä arvelevat sinun haluavan kuulla?

"Mutta, niin tärkeää kuin _vaikeaa_ se on monille tytöillekin."

Ei se nyt kyllä ole vaikeaa. Ainakaan useimmille tytöistä. Toisin on poikien kohdalla.

"Laasanen otti tämän kirjoituksensa pohjaksi Väestöliiton poikienpuhelimen, ei siis mitään nuorten seksinpuutteessa elävien miesten auttavan linjan."

Teinipojat ovat kroonisesti seksinpuutteessa, usko pois.

J. Gagarin

"Tyttöystävän löytäminen ON monille pojille vaikeaa. Mutta, niin tärkeää kuin _vaikeaa_ se on monille tytöillekin."

Siis tyttöystävän löytäminen?

MV (nimimerkki)

Jorma,

Niin, eihän täti voi mitään tietää. Ei vaikka olisi ollut teinien kanssa tekemisissä, noin 500 teinin keskuudessa useamman vuoden ajan lähes päivittäin. Ei vaikka olisi työskennellyt ns. tavallisten oppilaiden lisäksi syrjäytymisvaarassa olevien teinipoikien parissa. Sillä täti ei yksinkertaisesti voi tietää teinipoikien vaikeuksista mitään, koska täti ei ole setä. Mutta sinä Jorma, koska olet Mies, SINÄ tiedät mitä teinit tai ainakin teini-ikäiset pojat ajattelevat, millaiset asiat seurustelun ja seksin tiimoilta heitä askarruttavat. Koska sinä olet Mies, sinä automaattisesti tunnet teinipoikien ajatukset kuin omasi.

Ei tuollaiseen asia-argumentointiin ole vastaansanomista.

MV (nimimerkki)

J. Gagarin,

Todellakin. Tyttöystävän löytäminen se vasta teinitytölle onkin vaikeaa ;) Poikaystävän löytäminen on sen rinnalla aika piece of cake :)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

MV: "Ei vaikka olisi työskennellyt ns. tavallisten oppilaiden lisäksi syrjäytymisvaarassa olevien teinipoikien parissa."

Kiinnitin jo aikaisemmassa kommentissani asiaan huomiota, mutta koska asia on mielenkiintoinen, niin kysyn tarkempia tietoja. Millaisia nuo syrjäytymisvaarassa olevat teinipojat, joiden parissa työskentelet, ovat? Jos he ovat sellaisia, joita minun ymmärtääkseni "syrjäytyminen" virallisessa kielenkäytössä tarkoittaa, eli poikia, joita opiskelun ja työnteon sijasta kiinnostavat viina, tupakka, moottoripyörät, niin en oikein osaa kutsua heitä syrjäytymisvaarassa oleviksi.

Kuten totesin, tiedän tuollaisia tapauksia, ja monet heistä ovat työttömiä, vähätuloisia ja viinakin maistuu edelleen, mutta eivät he mitenkään erityisen syrjäytyneiltä vaikuta. He voivat mennä mihin tahansa paikkakunnan (tai lähipaikkakuntien) baariin, ja aina joku moikkaa iloisen äijämäiseen tyyliin "Kato, XXXX! Mitä jätkä?" ja monesti illan päätteeksi on kainalossa myös hyvännäköinen tyttö.

MV (nimimerkki)

Jani,

Syrjäytymisvaarassa olevat pojat, joiden kanssa olen työskennellyt, ovat jakautuneet hyvin karkeasti luokitellen seuraaviin kolmeen luokkaan:

- Pojat, joilla on suuria oppimiseen liittyviä vaikeuksia. Ovat tästä syystä jääneet tiedollisesti ja taidollisesti selvästi jälkeen muista omanikäisistään. Joissain tapauksissa ovat jo ns. pudonneet lähes kokonaan kärryiltä. Saattavat kuitenkin olla ns. sosiaalisesti lahjakkaista.

- Pojat, joilla on (psyko)sosiaalisia ongelmia (henkilökohtaisia ja/tai perheeseen liittyviä). Heijastuu usein käyttäytymiseen argressiivisuutena ja/tai sulkeutuneisuutena. Vaikuttaa luonnollisesti myös oppimiseen.

- Pojat, joilla on kumpaankin ylläolevaan ryhmään kuuluvia ongelmia. Ns. moniongelmaisia nuoria, joiden syrjäytymisen vaara on kaikkein suurin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

MV: "Pojat, joilla on kumpaankin ylläolevaan ryhmään kuuluvia ongelmia. Ns. moniongelmaisia nuoria, joiden syrjäytymisen vaara on kaikkein suurin."

Miten syrjäytyminen määritelääm? Millainen poika/mies on syrjäytynyt?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Eiköhän tässä ole yhdellä jos toisella ihan omakohtaistakin kokemusta teinipojan elämästä. Ihan samanlaista, alentuvaista ja typerää settiä ns. asiantuntijat koittivat tarjota teinipojille viime vuosituhannellakin, ja täysin naurettavalle se kuulosti jo silloin, kun aikuiset sedät, ja etenkin tädit, olivat näitä "hyviä" neuvojaan jakamassa."

Minun mielestäni se, että Ulla-Maija Aaltonen tuli jakamaan peruskoulun kahdeksannella luokalla koulun auditorioon seksiohjeita oli mielestäni ajanhukkaa, koska meidän luokan kärki keskittyi hyvän peruskoulun päättötodistuksen hankkimiseen ja tulevaan lukiomenestykseen parisuhteiden sijasta. Ajattelin kuitekin, että parisuhteiden ajo-ohjeiden kertaaminen saattoi olla hyväksi niille, jotka välittivät keskiarvon sijasta toisistaan joko aidosti tai vain muiden elämysten, tupakoinnin ja kaljakittaamisen jatkona. Koin tuon opastamisen melko tätimäisenä toimintana, mutta toisaalta jonkinlaisena kasvatuksesta luopuneen peruskoulun kasvatuksen välttämättömänä osana. Hyvää tarkoittavalta tädiltä UMA vaikutti.

"Näitä lapsellisia neuvoja, joiden toimimattomuuden tajuaa jokainen, joka on joskus teinipoika ollut, jaetaan vain ja ainoastaan ns. asiantuntijaaikuisten, kuten opettajatätien oman mielenrauhan takaamiseksi."

Koululla on tendessimäinen kasvatusvastuu, koska vanhemmat kieltäytyvät kasvattamasta lapsiaan siksi, että ovat itsekin kieroon kasvaneita. Koululta edellytetään jotain ylimaallista viisautta siksi, että opettajat ovat tehneet itsestään meritokratian.

"Näiden neuvojen perustana on sosiaalitanttojen kuvitelma siitä, millaista teinipojan elämän ja käytöksen tulisi olla. Todellisuus onkin ihan jotain muuta, mutta se on liian poliittisesti epäkorrektia kohdattavaksi. Siksi satuillaan."

Minusta teinien kanattaisi kieltäytyä teineydestä, opiskella ja keskittyä tulevaa aikuisuuteensa.

Vieras (nimimerkki)

Pojat pitää opettaa ryyppäämään ja tupakoimaan. Mitä nuorempana, sen parempi. Sitten niitä tyttöjäkin saa.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Varmaankaan miljonääriappiukkoja ei saa tupakoimalla ja juomalla etanolia, pitämällä pitkää tukkaa tai mustaa nahkatakkia.

Sammalkieli (nimimerkki)

Konservatiiviset pariutumismallit (=tiukka monogamia) ja korkea seksuaalimoraali (=seksiä vain vakiintuneessa parisuhteessa) takaisivat seksuaaliresurssin tasaisemman jakautumisen (=useampi mies saa naisen) ja toisaalta myös resurssin (=naiset) korkeamman käyttöasteen (=suurempi yhdyntöjen määrä).

Yksin ei tietenkään kannata ryhtyä konservatiiviksi. Kysymys on ideaalitilanteesta, jota ei voi saavuttaa vain omaa käyttäytymistä muuttamalla: hennon moralismin sijasta betojen pitäisikin pakottaa alfat monogamiaan. Tämä vaatisi eräänlaisen vallankumouksen.

Koulukiusattujen kannattaa etsiä tyttöjä oman koulun ulkopuolelta. Kun status-hierarkia ei näy, tyttöä on helpompi "juksata". En näe tällaisessa juksaamisessa mitään erityisen väärää, kun pariutuminen perustuu ylipäänsä aina jonkinlaiselle juksaamiselle. Pariutumiseen kuluu resursseja, nuorilla lähinnä aikaa, jonka voisi käyttää kiinnostavamminkin, esimerkiksi opiskeluun.

Itse olen kokenut pariutumisessa ahdistavimmaksi sen, että naisia saadakseen pitäisi mukamas käydä tietynlaisissa anniskelupaikoissa. Näin mukavat ravintolat karsiutuvat helposti kokonaan pois. Paradoksaalisinta on tietysti se, etten varsinaisesti ole koskaan saanut naista niistä ns. menomestoista, jotka ovat muuten hirveitä ja ahdistavia paikkoja. Kallion Kulmassa ja Tenkassa on sen sijaan tärpännyt.

Minulla on eräs kaveri (kohta 25v, vähän minua vanhempi), joka on jättäytynyt jo vuosia sitten täysin sivuun kaikesta pariutumisesta. Käy kaljallakin vain arkisin ja sunnuntaisin, jottei vahingossakaan törmäisi omanikäisiin naisiin.

J. Gagarin

"Käy kaljallakin vain arkisin ja sunnuntaisin,"

:D

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

"Konservatiiviset pariutumismallit (=tiukka monogamia) ja korkea seksuaalimoraali (=seksiä vain vakiintuneessa parisuhteessa) takaisivat seksuaaliresurssin tasaisemman jakautumisen (=useampi mies saa naisen) ja toisaalta myös resurssin (=naiset) korkeamman käyttöasteen (=suurempi yhdyntöjen määrä).

Yksin ei tietenkään kannata ryhtyä konservatiiviksi. Kysymys on ideaalitilanteesta, jota ei voi saavuttaa vain omaa käyttäytymistä muuttamalla: hennon moralismin sijasta betojen pitäisikin pakottaa alfat monogamiaan. Tämä vaatisi eräänlaisen vallankumouksen."

Esimerkillistä matemaattista päättelyä. Monogamia on kaikkien koiraiden etu, polygamiassa ja promiskuiteetissa vain pieni joukko eliitti-koiraita pääsee parittelemaan.

Voisi myös ajatella, että tavallisen miehen kannattaisi liittyä uskontokuntaan, joka pitää kiinni monogaamisesta, koko elämän kestävästä avioliitosta, nykyisen sarjallisen monogamian (erotaan ja otetaan uusi puoliso, ja taas erotaan ja otetaan uusi puoliso) sijasta. Valitettavasti tämäkään ei kuitenkaan toimi, sillä myös perinteisesti konservatiiviset uskonnolliset lahkot ovat saaneet avierotartunnan valtaväestöstä ja eroja tapahtuu näissäkin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Konservatiiviset pariutumismallit (=tiukka monogamia) ja korkea seksuaalimoraali (=seksiä vain vakiintuneessa parisuhteessa) takaisivat seksuaaliresurssin tasaisemman jakautumisen (=useampi mies saa naisen) ja toisaalta myös resurssin (=naiset) korkeamman käyttöasteen (=suurempi yhdyntöjen määrä).

=> Juuri tässä mielessä epäilen, että polygamismi, jolle homofiilit toimivat ankkurilapsina ajaen kulttuuriin biseksuaalisen polygamismin aiheuttavat melkoisen epätasa-arvon yhteiskunnassa nykyisen taloudellisen epätasa-arvon lisäksi. Epätasa-arvoista ja plutokraattista järjestystä ajetaan nimenomaan tasa-arvohankkeena, vaikka kaikki tietävät, että ihmiskunnan kaksi merkittävää innovaatiota ovat olleet monoteismi ja monogamia.

myöhemmällä iällä pariutunut (nimimerkki)

"Näinhän se on. Jos ei ole tyttöystävää, ei ole seksielämää eikä yleensä paljoakaan merkityksellistä sosiaalista elämää. Lopputuloksena on usein totaalinen syrjäytyminen ja itsemurha-aatokset"

Joo, ei mullakaan ollut teininä seksielämää eikä tyttöystävää. Yritys oli tietenkin kova.

En kuitenkaan syrjäytynyt enkä harkinnut itsemurhaa. Kyllä se sitten vähän vanhempana onnistui.

Kukaan ei näköjään ymmärrä, että ne tytötkin on aika ujoja. Heilläkin on vaikea ottaa kontaktia. Nuoret ei ymmärrä, että ne muutkin on ihan samanlaisia ja epävarmoja.

Panu Horsmalahti

"Kukaan ei näköjään ymmärrä, että ne tytötkin on aika ujoja. Heilläkin on vaikea ottaa kontaktia. Nuoret ei ymmärrä, että ne muutkin on ihan samanlaisia ja epävarmoja."

Ujous ei haittaa juurikaan tyttöjä, koska aloite vastuu on pojilla.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Ujous on epäsymmetristä vaikuttavuudeltaan. Ujonkin tytön voi siepata joku rutinoitunut törkimys, kun taas ujo poika ei saa ujoa tyttöä eikä ronskia tyttöä mukaansa.

Tästä johtuu sitten se, että teinitytöt hakevat kypsää apua vammojensa, mm. neitsyytensä poistamiseen, jotta oppisivat niin kuin ystävättärensä ovat oppineet suorittamalla miehen ajokortin.

Ujousepätasapaino kasvaa samanikäisten kesken, koska osa tytöistä on isoveljensä ja isänsä ikäisten oikeiden miesten kouluttamia. Samalla tavalla mertiokratia tuottaa ujousepätasapainon neitsyisen ja miesajokorttinsa suorittaneiden parisuhteliikennöitsijättärien kesken. Liberalismi johtaa äärimmäiseen epätasa-arvoon.

Käyttäjän amadeus kuva
John Nikulas

Suurin osa normaaleista, tasapainoisista tytöistä ei koskaan seurustele koulun kingin kanssa. Yleensä se vetää puoleensa pinnallisia, epävarmoja "koviksia", jotka polttavat välitunneilla tupakkaa.

Naiset haluavat itsevarmoja ja aikaansaavia miehiä. Mitä raadollista siinä on?

Sosiologi (nimimerkki)

Ei siinä mitään raadollista olekaan, se on ihan ok! Se mikä mättää on se, että julkisuudessa ja naisten taholta annetaan virheellisesti ymmärtää että aivan muut asiat kiinnostavat naisia...

MV (nimimerkki)

Siis kuka on väittänyt, että naisia eivät kiinnostaisi itsevarmat ja aikaansaavat miehet? Varsinkin kun hyvin monentyyppisistä miehistä löytyy noita kumpaakin piirrettä.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että _vain_ itsevarmat ja aikaansaavat miehet kiinnostaisivat naisia. Tietysti jos ajattelemme, että ei-aikaansaavalla tarkoitetaan jotain laiskaa vätystä, niin totta, harvaa naista tuollaiset miehet kiinnostavat.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Naiset haluavat itsevarmoja ja aikaansaavia miehiä. Mitä raadollista siinä on?"

Siinä on se raadollinen puoli, ettei koulu kasvata enää raakoja, itsevarmoja eikä aikaansaavia miehiä, koska naisopettajat kasvattavat pojista tyttöjä. Nykyään armeijakin kait kasvattaa pojista lapsia ja tytöistä miehiä.

Sunflower (nimimerkki)

En nyt oikein ymmärrä miten tämä pariutuminen nykyään on näin vaikeaksi mennyt, en muista tallaista omasta nuoruudestani, olen 60-luvulla syntynyt.Ehkä dementia jo iskenyt.. Harmi, ettei tämä keskustelu löydä sitä oikeaa kohderyhmäänsä eli nuoria, he eivät suurin joukoin taida lukea tätä verkkojulkaisua.
Omista nuoristani voisin sanoa, että ovat vähän Rock ja Rebel ja lisäksi heillä on Itsetuntoa ja Asennetta ja tyttö- ja poikaystävistä ei ole puutetta. Tyttäreni 19v. jo kihloissa, häät ensi kesänä ja vauvauutisia odotellaan. :) Poikani perässä tytöt juoksevat, em. syiden vuoksi. Eivätkä ole muuten mitään pahiksia kummatkaan!

MV (nimimerkki)

En usko, että pariutuminen on mennyt nykyään vaikeammaksi kuin vaikkapa 20 vuotta sitten. Tai että ennen lähes kuka tahansa mies kelpasi naisille ja nykyisin ei nirsoille naisille kelpaakaan enää suunnilleen kukaan tavallinen mukava mies.

Joten hyvä vain, että nuoret eivät sankoin joukoin lue tätä markkina-arvoteorian ympärillä vellovaa keskustelua :)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Sunflower: "Poikani perässä tytöt juoksevat, em. syiden vuoksi. Eivätkä ole muuten mitään pahiksia kummatkaan!"

Ei millään pahalla, Sunflower, mutta jotenkin vain niin huvittavaa (ja myönnetään, ehkä ärsyttävääkin), miten tänne Laasasen blogiin kommentoivat niin monet, että minulla/minun pojallani/kaverillani/tms. ei ole mitään ongelmia tyttöystävän saamisessa. Joo, okei, hieno juttu, että niin on, ja olkaa siitä onnellisia, mutta se ei nyt kuulu tämän blogin aiheeseen mitenkään. Vähän sama kuin minä menisin jonnekin kehitysmaiden keskustelupalstalle, missä ihmiset miettivät mistä saisivat ruokaa henkensä pitimiksi, toteamaan, että ei minulla ole mitään ongelmia saada itselleni sisäfilepihviä ateriaksi -- sen kun menen ravintolaan ja tilaan sellaisen.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Keskiluokkaisilla ja keskinkertaisilla ihmisillä on taipumus ajatella, ettei menestyjillä ja surkimuksilla voi olla vaikeuksia, joita ei tavallisin tavis elämässään keskimäärin koe.

Yleesä tavanomaisinta ajattelu on joillain opettajilla, jotka ovat palanneet yliopistosta kouluun käymättä välilä työelämässä tapaamassa lasten vahempia. Sama kasarmilla kasvamisen dilemma vaivaa joitain pappeja ja puolustusvoimien kantahenkilökuntaa.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Sunflower:
En nyt oikein ymmärrä miten tämä pariutuminen nykyään on näin vaikeaksi mennyt, en muista tallaista omasta nuoruudestani, olen 60-luvulla syntynyt.

Itsekin olen 60-luvulla syntynyt. Ei tämä pariutuminen 60-luvulla syntyneellekään mitään helppoa ole ollut.

Vieras (nimimerkki)

Olen aikoja sitten murkkuna todennut: haitat > hyödyt = älä edes yritä

Saa tehdä mitä haluaa 24 h vuorokaudessa, mikäpä sen mukavampaa.

Käy todellakin sääliksi niitä, joiden himokkuus pursuaa ylitse. Toisaalta pitää ymmärtää olevansa luonnonoikku.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Olen aikoja sitten murkkuna todennut: haitat > hyödyt = älä edes yritä

Varmaankin noin — erityisesti murkkuna.

Saa tehdä mitä haluaa 24 h vuorokaudessa, mikäpä sen mukavampaa.

Eiköhän tämä kohta ole vallitseva suuntaus.

Tietystu tossa vanhenmiten voi tulla muitakin kuvioita mukaan.

A-M (nimimerkki)

Tulee vain mieleeni, että tärkein asia -minkä säännöllisesti kaikki teinejä ja aikuisiakin parisuhdeasioissa neuvovat unohtavat- on se, että sellaista kaikenkattavaa ja yleispätevää ja aina toimivaa ohjetta tyttöystävän (tai poikaystävän) saamiseksi ei kerta kaikkiaan ole olemassa. Ja tämän asian myöntäminen mielestäni olisi ensiarvoisen tärkeää, kun nuoria ruvetaan neuvomaan näissä asioissa.

Mitä olisi markkina-arvoteorian opettaminen ? Sitäkö, että pojille aletaan jo nuorina opettamaan, että parisuhdekuvioissa kaikki viat on naisissa ja miehet ovat kertakaikkisen täydellisiä ja virheettömiä. Siis sitähän ainakin netissä vellova markkina-arvoteoria-, ytm-, atm-, pelimies- ja muu vastaava keskustelu inakin näin naisen (eli minun) näkökulmastani katsottuna vaikuttaa. Naisia syytetään kaikesta mahdollisesta ja miehet pitävät itseään virheettöminä ja puhtaina pulmusina.

Vieras (nimimerkki)

"Mitä olisi markkina-arvoteorian opettaminen ? Sitäkö, että pojille aletaan jo nuorina opettamaan, että parisuhdekuvioissa kaikki viat on naisissa ja miehet ovat kertakaikkisen täydellisiä ja virheettömiä. Siis sitähän ainakin netissä vellova markkina-arvoteoria-, ytm-, atm-, pelimies- ja muu vastaava keskustelu inakin näin naisen (eli minun) näkökulmastani katsottuna vaikuttaa. Naisia syytetään kaikesta mahdollisesta ja miehet pitävät itseään virheettöminä ja puhtaina pulmusina."

Et ole ymmärtänyt asiaa ollenkaan. Kenties kaikenkattavaa yleispätevää reseptiä ei voida yksilöidä mutta tieto helpottaa ymmärtämään omaa tilannetta ja ympärillä vellovaa dynamiikkaa. Tämä pätee mielestäni kaikkiin asioihin. Markkina-arvoteoriassa ei todellakaan demonisoida naisia ja nähdä miehiä pyhimyksinä. Asia voi ehkä vaikuttaa siltä koska tässä nyt nostetaan esiin miesten asioita ja ongelmia joita ei ole, eikä ole saanut pitää ongelmina. Ei tässä ketään syyllistetä.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Asia voi ehkä vaikuttaa siltä koska tässä nyt nostetaan esiin miesten asioita ja ongelmia joita ei ole, eikä ole saanut pitää ongelmina.

Näinhän se menee.

Ingenjeur (nimimerkki)

Toi lienee yksi näkökulma. Toisaalta sitten voi ymmärtää, että sen kaiken tiedon pänttäämisellä, treenaamisella ja kovalla työllä on jokin merkitys, minkä eteen kannattaa ponnistella. :)

Atleettisella, älykkäällä, hyvätapaisella, sosiaalisesti taitavalla ja menestyvällä miehellä on mistä valita.

Mua ainakin olisi masentanut huomattavasti vähemmän, jos joku oikeasti olisi kertonut sateenkaaren päässä olevan kultaa. Sen sijaan tuputetaan "ole oma itsesi, olet täydellinen" -tuubaa, joka ei millään tavoin kannusta vielä opettajan auktoriteettiin toistaiseksi uskovaa oppilasta kehittämään itseään.

Sosiologi (nimimerkki)

Hei A-M!

Mistä sitten johtuu, että yksittäisistä ominaisuuksista jotka korreloivat pariutumismenestyksen kanssa on miehillä varallisuus / sosiaalinen status ja naisilla ulkonäkö? Olisi erittäin naiivia olettaa ettei näillä ominaisuuksilla ole merkitystä pariutumisen kanssa. Etkö sinä myönnä että tällainen ilmiö (jota tutkimukset eri maissa vielä tukevat) on olemassa? Totuus ei aina ole "kiva"...

A-M (nimimerkki)

Siis tietysti noilla seikoilla on merkitystä. Kysymys on vain siitä, että kuinka paljon.

Jos oikeasti naisen ulkonäkö ja miehen status/varallisuus merkitsisivät kaikkea, niin kukaan keskinkertaisen näköinen (saati ruma ) nainen taikka vähävarainen mies ei koskaan löytäisi itselleen kumppania. Tosielämässä asiat eivät kuitenkaan ole näin huonosti, sillä jos olisi, niin 90 % maailman väestöstä menettäisi samantien kaikki mahdollisuutensa parisuhteeseen.

Ja jos nämä asiat nousvat merkittäviksi, niin kysymyksen voi esittää lähinnä muodossa: "Kuka on tapeeksi kaunis tai kuka on tarpeeksi varakas, jotta voin pitää häntä haluttavana ja sopivana itselleni."

MV (nimimerkki)

Hei sosiologi!

Vaikket mulle viestiä osoittanutkaan, niin sallinet että annan oman vastaukseni?

Uskon kyllä, että miehillä varallisuus/sosiaalinen status ja naisilla ulkonäkö vaikuttavat pariutumismenestykseen. Mutta mielestäni MA-teorialla voidaan selittää pariutumismenestystä (varsinkin kun puhutaan pitempiaikaisesta suhteesta) vain yhdeltä kantilta ja osittain, ja juuri tuota yksipuolisuutta pidän sen isona heikkoutena.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

"Mistä sitten johtuu, että yksittäisistä ominaisuuksista jotka korreloivat pariutumismenestyksen kanssa on miehillä varallisuus / sosiaalinen status ja naisilla ulkonäkö? Olisi erittäin naiivia olettaa ettei näillä ominaisuuksilla ole merkitystä pariutumisen kanssa. Etkö sinä myönnä että tällainen ilmiö (jota tutkimukset eri maissa vielä tukevat) on olemassa? Totuus ei aina ole "kiva"..."

Jotta nainen arvostaisi miehessä varallisuutta/sosiaalista statusta, eikä miehen ulkonäköä ja miehen seksikkyyttä, niin tällöin voidaan olettaa, että tytön vanhemmat ovat kasvattaneet tyttölapset tukahduttamaan omaa seksuaalisuuttaan. Jos tyttölapsen äiti (äidit kasvattavat tyttärensä seksuaalisuuteen tutkimusten mukaan) sallisi tyttärensä kasvaa samanlaiseksi seksiä vapaasti ja yli kaiken arvostavaksi ihmiseksi, kuin poikalapset saavat kasvaa, niin naiset käyttäisivät samalla tavoin tärkeimpänä valintaperusteenaan miehen ulkonäköä ja seksikkyyttä, kuin miehet naisen kauneutta ja seksikkyyttä. Äidit kasvattavat tyttärensä seksikielteisiksi, koska ajattelevat, että tyttärien kannatta valita mies samalla tavoin kuin he itsekin valitsivat: "Paras mies on vastuullinen isä, joka hankkii kodin ja elannon tuleville yhteisille lapsille, renttua on varottava yli kaiken!"

höpöttäjä (nimimerkki)

Eikö kuitenkin kaikista tärkein asia ole luonne. Se, että on kivaa sen toisen kanssa. Kyllä rakastuneen ihmisen silmissä se toinen muuttuu kaikista komeimmaksi tai kauneimmaksi.

Tiedän, että miehet katsoo paljon ulkonäköä. Ei se kuitenkaan ole tärkein.

Pelkkään ulkonäköön perustuva rakkaus on aika tyhjää.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

A-M: "Sitäkö, että pojille aletaan jo nuorina opettamaan, että parisuhdekuvioissa kaikki viat on naisissa ja miehet ovat kertakaikkisen täydellisiä ja virheettömiä. Siis sitähän ainakin netissä vellova markkina-arvoteoria-, ytm-, atm-, pelimies- ja muu vastaava keskustelu inakin näin naisen (eli minun) näkökulmastani katsottuna vaikuttaa."

No eipä ihme, että markkina-arvoteoriat ja Laasasen kirjoitukset vaikuttavat höpöhöpöltä, jos olet markkina-arvoteorian noin ymmärtänyt. Asiahan on oikeasti lähes päinvastoin. Markkina-arvoteorian soveltamisessa keskeisin asia on oman markkina-arvon määrittäminen, ja se nimenomaan tarkoittaa omien virheiden ja epätäydellisyyden tiedostamista.

Päinvastoin, ainakin Laasasen monet esitykset markkina-arvoteoriasta vaikuttavat keskittyvän vain miehille suunnattuihin markkina-arvon parannusohjeisiin, eli ikään kuin naisissa ei olisi mitään paranneltavaakaan.

A-M (nimimerkki)

No jaa, tiedä sitten miten asia pitäisi ymmärtää, mutta ainakin minun näkemistäni asiaa käsittelevistä jutuista aika suuri osa perustuu siihen mielipiteeseen, että kuinka naiset vaativat miehiltä liikaa ja kauinka mies ei koskaan vaadi naiselta likaa (vaikka odottaisi kuinka mahdottomia tahansa) Ja kuinka naisen odotukset ovat aina vain kertakaikkisen suuri vääryys miehiä kohtaan.

Tällä nyt en tarkoita sitä, etteikö naisten joukossa olisi niitä, joiden odotukset miehille oikeasti olisi täysin mahdottomia ja epärealistisia, mutta vähän tulee sellainen vaikutelma joskus, että naisella ei saisi olla sitten niin minkäänlaisia toiveita ja odotuksia miehelle, jotta häntä ei pidettäisi liian vaatiavana.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

A-M: "No jaa, tiedä sitten miten asia pitäisi ymmärtää, mutta ainakin minun näkemistäni asiaa käsittelevistä jutuista aika suuri osa perustuu siihen mielipiteeseen, että kuinka naiset vaativat miehiltä liikaa ja kauinka mies ei koskaan vaadi naiselta likaa (vaikka odottaisi kuinka mahdottomia tahansa)"

Jaa niin, tuo voi selittää paljonkin. Meinaan se, että puhut mielipiteistä. Minun ymmärtääkseni Laasasen tarkoitus on käsitellä tosiasioita ja havaintoja todellisuudesta, sekä niiden perusteella hahmotella ohjeita tyttöystävää etsiville miehille.

Laasanen voi hyvinkin olla sitä mieltä, että naiset vaativat miehiltä liikaa. Itse ainakin olen sitä mieltä. Tosin, olen myös sitä mieltä, että vuorokaudessa on aivan liian vähän tunteja. Se on mielestäni todella harmillista ja ärsyttävää, mutta en silti etsi enkä edes pohdi keinoja, jolla niitä tunteja voisi lisätä. Päinvastoin, yritän muuttaa itseäni paremmin organisoivaksi ja ahkerammaksi, että ne olemassa olevat tunnit riittäisivät kaikkeen siihen, mitä haluan tehdä.

Mielipiteillä ei ole juurikaan merkitystä, jos aiheena on, miten sopeutua tiettyihin tosiasioihin.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Mitä olisi markkina-arvoteorian opettaminen ? Sitäkö, että pojille aletaan jo nuorina opettamaan, että parisuhdekuvioissa kaikki viat on naisissa ja miehet ovat kertakaikkisen täydellisiä ja virheettömiä."

Markkina-arvon opettaminen rippikouluikäisenä auttaisi ymmärtämään, ettei kannata olla kiinnostunut teini-ikäisenä teineistä, vaan koulumenestyksestä ja menestyksestä 25-vuotiaana - 30 -vuotiaana.

Markkina-arvon opettaminen opettaisi myös sen, että yksinjääminen ei ole henkilökohtainen syy, vaan siitä, että kävi huono tuuri elämässä "mala suerte".

Markkina-arvojen opettaminen markkinataloudessa on tietenkin realismia eli elämään valmistamista, ei pelkästään hyvän käytösnumeron hankkimista.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Minusta Henry "Sokrates" Laasasella on yhtä suuri oikeus markkina-arvojen opettamiseen kuin Hollywoodilla, Bonniersin MTV3:lla tai Nelosella. Yksi suurimpia markkina-arvojen opettajia naisille maailmassa on The Sex and City.

Vieras
MikkoAP (nimimerkki)

Vieras: "Asia voi ehkä vaikuttaa siltä koska tässä nyt nostetaan esiin miesten asioita ja ongelmia joita ei ole, eikä ole saanut pitää ongelmina"

Niin. Ei ole väärin, että naiset kiinnostuvat kovastatuksisista miehistä, eikä ole yhtään enempää väärin, että miehiä kiinnostavat nuoret ja kauniit naiset.

Miesten kun vain täytyy olla tietoinen markkina-arvostaan, koska nainen on valitsijan roolissa.

Naiset yleisesti närkästyvät , kun miehet ovat rehellisiä preferensseistään. Siksi esim. sinkuiksi jääneet nelikymppiset uranaiset väittävät, että miehet "pelkäävät" heitä, kun etsivät nuorempia naisia, vaikka todellisuudessa kyse on vain siitä, että nainen ei yksinkertaisesti ole yhtä viehettävä kuin nuorempana.

Samoin näkyy olevan todellinen järkytys, että sinkkuäiteys laskee merkittävästi arvoa pariutumiskentällä.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Samoin näkyy olevan todellinen järkytys, että sinkkuäiteys laskee merkittävästi arvoa pariutumiskentällä."

Sama asia miesnäkökulmasta: Ilman (yhteiskunnan laajasti tukemaa) sinkkuäitiyttä naimisissa olevien miesten olisi huomattavasti nykyistä hankalampaa saada itselleen seksiin painottunutta sivusuhdetta.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Samoin näkyy olevan todellinen järkytys, että sinkkuäiteys laskee merkittävästi arvoa pariutumiskentällä.

=> Yksinhuoltajuus tuo perheeseen kansainvälisen diplomatian lasten isän ja äidin uuden poikaystävän kesken: kummalla on kasvatusvastuuta ja oikeuksia. 2 m + 1 n -suhde on aina hieman ongelmallinen. Yleesä yksinkertaiset sydämellään ajattelevat ihmiset luovat niin vaikean perhemallin, että keskiälykkäät ja älykkäät ihmiset kartaisivat sitä juuri siksi, että epäilevät selviänsä monisukulaisesta verkostosta kunnialla oman ambitiontasosa mukaisesti.

MikkoAP (nimimerkki)

Sosiologi:" Totuus ei aina ole "kiva"..."

Ei niin, mutta naisetkin voivat käyttää tietoa hyväksi.

Esim, jos nainen haluaa pysyvän parisuhteen, on hyödyllistä tietää, että ne miehet, joita hänellä on mahdollisuus noin sitouttaa, ovat alempitasoisia kuin miehet, joita hänellä on mahdollisuus saada yhden yön juttuihin.

A-M (nimimerkki)

No ongelma tuleekin siitä, että sen miehen tason arvioiminen ei välttämättä ole maailman helpoin asia.

Miehillä asia on paljon yksinkertaisempaa, koskapa miehet (ymmärtääkseni) arvioivat naisen tason lähinnä ulkonäön perusteella. Ja silloinhan se on varmaan suht helppo arvioida, että tuonnäköiseen kaunottareen ei ole mitäään mahdollisuuksia.

Naisella tilanne on hankalampi. Jos vaikka mies tulee iskemään jossain baarissa, niin ei sitä välttämättä suoraan näe minkätasoinen herrahenkilö on kyseessä. (Harvempi ensitapaamisella utelee pankkitilin saldoa, auton merkkiä, tai tarkistaa onko miehellä mittatilauspuku päällä).

(Ellei tasoa sitten arvioida niin, että ylemmän tason mies = mies joka tekee aloitteen, ja alemman tason mies= mies joka odottaa naisen tekevän aloitteen)

Sosiologi (nimimerkki)

Iskit asian ytimeen! Jenkeissä tehtiin testi jossa miehet ja naiset saivat arvostella valokuvien perusteella vastakkaisen sukupuolen attraktiivisuutta. Mitään taustatietoja ei annettu. Sama testi tehtiin uudestaan ja nyt annettiin taustatietoja valokuvissa esitetyistä henkilöistä. Miehille naisten status ei merkinnyt mitään attraktiivisuuden kannalta kun taas naisilla tulokset korreloivat valokuvissa esitettyjen varallisuuden / ammattiaseman kanssa...

A-M (nimimerkki)

Voi olla, mutta eivät suinkaan kaikki ihmiset ole noin pinnallisia. Kyllä minä ainakin olen optimisti ja sukon, että vielä on miehiä joille parisuhteessa merkitsee muukin kuin vain naisen ulkonäkö ja naisia, joille on parisuhteessa merkitystä muillakin asioilla kuin vain miehen varakkuudella ja statuksella.

simpanssifilosofi (nimimerkki)

"Naisella tilanne on hankalampi. Jos vaikka mies tulee iskemään jossain baarissa, niin ei sitä välttämättä suoraan näe minkätasoinen herrahenkilö on kyseessä."

Kokkarinen vastaa tähänkin ongelmaan: "terve nainen näkee sen (tasosi) sinusta sekunnin katsomisella.Vuosimiljoonainen evoluutio on tehnyt naiset äärimmäisen herkiksi lukemaanmerkkejä miehen menestyksestä ja sosiaalisesta voimasta." Näinhän se on.

Nämä keskustelut ovat vaikeita siksi, että suurin osa ihmisistä ei pysty myöntämään, että meitä vievät tiedostamattomat kemialliset voimat historian hämäristä. Se pelottaa monia ja siksi siitä ei saa puhua.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Äärimmäisen pynttäytynyt ja piirteistään korostava nainen on usein kana, jonka kotkotuksista ei ole kuin tappiota. Toisaalta rikkiviisas tohtorinainen voi olla melkoinen ongelmakimppu "mutkattomaan hoitsuun" tai thaikkuun verrattuna.

Monet vähän harmia haluavat tyytyvät "mutkattomaan hoitsuun", jolla on hymykuopat.

MikkoAP (nimimerkki)

A-M:"Jos oikeasti naisen ulkonäkö ja miehen status/varallisuus merkitsisivät kaikkea, niin kukaan keskinkertaisen näköinen (saati ruma ) nainen taikka vähävarainen mies ei koskaan löytäisi itselleen kumppania. "

Ruma nainen löytäisi vähävaraisen miehen. Siis vähävaraisen JA vähästatuksisen miehen. Status merkitsee ja varallisuus on vain yksi keino hankkia statusta.

Ei tuo ole mitenkään ristiriidassa MAT:n kanssa.

Jorma (nimimerkki)

"Niin, eihän täti voi mitään tietää."

Enhän minä niin väittänyt.

"Ei vaikka olisi ollut teinien kanssa tekemisissä, noin 500 teinin keskuudessa useamman vuoden ajan lähes päivittäin. Ei vaikka olisi työskennellyt ns. tavallisten oppilaiden lisäksi syrjäytymisvaarassa olevien teinipoikien parissa."

Kokemusta ja näkemystä varmaan löytyy, mutta ikäänkuin ulkopuolisen tarkkailijan näkökulmasta. Tässä on sekä hyvät, että huonot puolensa, kuten arvata saattaa.

"Sillä täti ei yksinkertaisesti voi tietää teinipoikien vaikeuksista mitään, koska täti ei ole setä. Mutta sinä Jorma, koska olet Mies, SINÄ tiedät mitä teinit tai ainakin teini-ikäiset pojat ajattelevat, millaiset asiat seurustelun ja seksin tiimoilta heitä askarruttavat. Koska sinä olet Mies, sinä automaattisesti tunnet teinipoikien ajatukset kuin omasi."

Nyt olet asian ytimessä. Se nyt vain niin, ettei kukaan, joka ei ole ollut itse teini-ikäinen poika, voi täysin ymmärtää teini-ikäisten poikien ajatusmaailmaa. Luonnollisesti ikääntymisen ja maailman muuttumisen myötä etäisyyttä nykynuorten maailmaan on, mutta pojat ovat aina poikia, varsinkin kun näistä perusasioista on puhe.

Toisin sanoen, teini-ikäiset pojat tietävät varmasti omat asiansa parhaiten itse. Aikuisten on usein vaikea ymmärtää murrosikäisiä, mutta selvää on, ettei ainakaan sellaisella saarnaamisella, joka perustuu aikuisten idealistiseen toiveajatteluun, eikä nuorten omaan kokemusmaailmaan, ole mitään kaikupohjaa nuorten piirissä. Tämä tässä mättää. Jos vastaavantyylisille materiaaleille naureskeltiin nuorten parissa jo viime vuosituhannella, miksi ihmesssä ne olisivat uskottavia tänään?

MV (nimimerkki)

Jorma,

Jos olisit lukenut huolella ne aiemmat viestini Laasaselle, olisit varmaan huomannut, että kritiikkini koski lähinnä hänen liioiteltuja kommenttejaan (àlà ei seksiä -> ei sosiaalista elämää) ja väitteitään siitä, a) millaiset pojat löytävät tyttöystävän ja b) kuinka äärettömän helppoa tytöille on löytää poikaystävä. Tämän lisäksi häneltä tuntui pahasti unohtuneen, millaisesta ja mille kohderyhmälle suunnatusta palvelusta Väestöliiton poikienpuhelimessa on kyse.

Eli, en tietenkään kuvittele ymmärtäväni täysin (tai edes mitenkään erityisen hyvin) teinien, varsinkaan teinipoikien ajatusmaailmaa. Mutta siitä, millaisia seurustelupareja tuolla koulumaailmassa liikkuu (yksinkertaistaen millaiset pojat sen tyttöystävän saavat) ja millaiset asiat (varhais)teinejä askarruttavat seurustelun suhteen, uskoisin omaavani aika hyvät tiedot. Seksistäkin, usko tai älä, oppilaat puhuvat joillekin opettajille aika paljon, vaikkakin varmasti ainakin jonkinlainen sordiino päällä. Kaiken tämän valossa, anteeksi vaan, Henryn jutut kuulostavat aika korneilta.

Jorma (nimimerkki)

"kritiikkini koski lähinnä hänen liioiteltuja kommenttejaan"

Kärjistystä niissä toki on, mutta Henryllä on pointtinsa. Väestöliiton neuvot ovat suurelta osin huonoja ja kyseenalaisia. Eivät ne perustu todellisuuteen, vaan johonkin idylliseen ja poliittisesti korrektiin aikuisten tätien ja setien fantasiaan.

"Eli, en tietenkään kuvittele ymmärtäväni täysin (tai edes mitenkään erityisen hyvin) teinien, varsinkaan teinipoikien ajatusmaailmaa."

Hyvä juttu.

Sosiologi (nimimerkki)

MV:lle ja AM:lle!

Haluaisin tähdentää sitä, että Henkan esittämät resurssit parisuhdemarkkinoilla (miehillä varallisuus, naisilla ulkonäkö) eivät ole mikään kohtalo. Ne ovat kuitenkin aivan keskeisiä tekijöitä joiden avulla naiset ja miehet keskimäärin arvioivat potentiaalisia partnereitaan. Se mikä on ongelmallista on se, että jotkut ajattelevat aivan kuin näillä asioilla ei olisi mitään tekemistä pariutumisen kanssa. Kyllä, köyhä mieskin voi saada partnerin ja ruma nainen, mutta se on epätodennäköisempää kuin näittem ominaisuuksien suhteen paremmilla resursseilla olevat kanssasiskoilla ja -veljillä. Eli näillä asioilla on merkitystä.

Vieras (nimimerkki)

Väestöliitto voisi trendikkäästi lisätä listaan kohdan numero 7 joka kuuluisi: jos mikää edellisestä ei toimi ala homoksi ja hankin poikaystävä.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Väestöliitto voisi trendikkäästi lisätä listaan kohdan numero 7 joka kuuluisi: jos mikää edellisestä ei toimi ala homoksi ja hankin poikaystävä.

Joo, ilmeisesti on trendikästä. Esimerkiksi Lilja Tamminen ehdotti tuota äskettäin. ☺

MM (nimimerkki)

Hyva hyva! Naisena olen ehdottomasti samaa mielta etta pelimiesoppaat yla-asteversioina jakoon. Ulkomailta Suomeen pain katsellessa nayttaa silta suomalaiset miehet sen kuin paranevat (entisestaan) vuosi vuodelta ja olen aivan varma etta miesasia- ja pelimiesliikkeella on jotakin tekemista asian kanssa.

MikkoAP (nimimerkki)

A-M:"Naisella tilanne on hankalampi. Jos vaikka mies tulee iskemään jossain baarissa, niin ei sitä välttämättä suoraan näe minkätasoinen herrahenkilö on kyseessä."

Jos mies menettää kiinnostuksensa, kun nainen ei heti suostu seksiin, on yksi selkeä indikaatio.

Totta on, että status on paljon joustavampi asia kuin ulkonäkö.

On todettu, että tiettyjä naisen kehon ja kasvojen mittasuhteita pidetään kauniina ympäri maailmaa.

Status taas on olemassa vasta populaatiotasolla: miestä täytyy verrata muihin miehiin (ja myös naisen omaan statukseen).

Tomppeli (nimimerkki)

Koulussa ei ehkä olisi kovin järkevää opettaa tytöille kaunistumista ja pojille elvistelyä.

Koulussa voisi sen sijaan kertoa, että tytöillä ja pojilla on jotain luontaisia eroja sen suhteen, mihin viehtyy toisessa sukupuolessa ja paljonko keskimäärin himottaa ja missä tilanteissa. Pitäisi myös kertoa, että ihminen ei ole viettiensä orja eikä keskimääräisten erojen perusteella voi tai saa vetää johtopäätöksiä yksilöstä.

Noin voitaisiin tutustua maailman raadollisuuteen sortumatta MAT:n helmasynteihin eli yksilöllisyyden unohtamiseen ja staattisuuteen.

Mitään "stereotyyppisten sukupuolikäsitysten vahvistamista" ei tienkään voisi näinkään varovasti esitettynä oikeasti kouluihin tulla. Paitsi jos se onnistuttaisiin pukemaan stereotypioiden purkuprojektiksi: "kyllä pojatkin voivat kaunistautua ja tytöt hankkia haluttavuutta meritoitumalla eli statuksen nostolla". Tämä ei ollut ivaa vaan ihan totiseksi todeksi tarkoitettu ajatus.

Poikien syrjäytymisvaaraa toisaalta vähentäisi, jos he uskoisivat pääsevänsä toteuttamaan ihmisen osaa eli lisääntymistä meritoitumalla. Tämän opettaminen ei olisi poliittisesti korrektia, mutta varmaan sen voisi jotenkin salakuljettaa syrjäytymisvaaraisten poikien päähän.

Eivät kaikki sitä ymmärrä, vaikka vaikkapa historia on yhdestä näkökulmasta suuri tarina miesten meritoitumiskilpailusta (kunhan osaa lukea rivien välistä).

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Koulussa ei ehkä olisi kovin järkevää opettaa tytöille kaunistumista ja pojille elvistelyä.

=> Miksi ei? Sittenhän heidät opettaa MTV3 ja Nelonen ja Internet? Eikö koulussa ja rippikoulussa pidä opettaa oikeaa ja vastuullista määrätietoisuutta ja aikaasaamista? Naisten tavoitteeksi sopisi vampata joku miljonääri ja voittaa palkinto miljonäärikotirouvana ja poikien puolestaan tulla miljonääriksi. Alkupääoman toisi B-sarja ottaa appiukoltaan, jolloin tavallaan oleellista olisi löytää sopiva appiukko.

Koulussa voisi sen sijaan kertoa, että tytöillä ja pojilla on jotain luontaisia eroja sen suhteen, mihin viehtyy toisessa sukupuolessa ja paljonko keskimäärin himottaa ja missä tilanteissa.

=> Minusta seksistit voisi todeta mielihyvähormonien päihdekäyttäjiksi, jolloin tavallaan luokkatoverit oppisivat eristämään kieroutuneet. Näin tavallaan pitkä matematiikka, fysiikka, kemia, kiinankieli ja muu elämään valmentava alkaisi kiinnostaa yleisemminkin. Näin saataisiin vähemmän Kokoomuksen ja SDP:n ikuisia ylioppilaita ja pudokkaita meitä hallitsemaa.

Pitäisi myös kertoa, että ihminen ei ole viettiensä orja eikä keskimääräisten erojen perusteella voi tai saa vetää johtopäätöksiä yksilöstä.

=> Olet junasta jäljessä. Eivät teinit harrasta seksiä ja suhteita ylenmääräisesti viettiensä vuoksi, vaan meritoituakseen, hankkiakseen parisuhdetutkinnon, jolla korvaavat hylkäämisensä mahdollisimman tehokkaasti, koska kukaan ei voi enää luottaa kehenkään. Paras turva on siis parisuhdekilpailukyky markkinataloudessa.

Noin voitaisiin tutustua maailman raadollisuuteen sortumatta MAT:n helmasynteihin eli yksilöllisyyden unohtamiseen ja staattisuuteen.

=> MAT on dynaaminen mallli niin kuin markkinamallit yleensä ilman kvatitariivisia fundametteja.

Mitään "stereotyyppisten sukupuolikäsitysten vahvistamista" ei tienkään voisi näinkään varovasti esitettynä oikeasti kouluihin tulla.

=> Onhan niitä mallikouluja tms., jotka tuottavat apuministerinpaikoille yksiä karpaloita.

Paitsi jos se onnistuttaisiin pukemaan stereotypioiden purkuprojektiksi: "kyllä pojatkin voivat kaunistautua ja tytöt hankkia haluttavuutta meritoitumalla eli statuksen nostolla". Tämä ei ollut ivaa vaan ihan totiseksi todeksi tarkoitettu ajatus.

=> Miten paljon meille on apua taistelussa svekomaanisia elitistejä vastaan tai Venäjän kanssa siitä, että miehet alkavat käyttää kosmetiikkaan enemmän rahaa kuin naiset Ranskassa esimerkiksi? Eikö olisi helpompaa opettaa naisia rakastamaan työnhikeä ja ruisleipää?

Poikien syrjäytymisvaaraa toisaalta vähentäisi, jos he uskoisivat pääsevänsä toteuttamaan ihmisen osaa eli lisääntymistä meritoitumalla.

=> On se ja sama, meritoidutaanko vai ei, ellei avaintuloksia naisten päissä ohjelmoida oikein. Väärä meritointi tuottaa sekavan yhteiskunnan, juuri sellaisen kuin vain MTV3 tai Nelonen voivat tuottaa Hollywoodin avulla.

Tämän opettaminen ei olisi poliittisesti korrektia, mutta varmaan sen voisi jotenkin salakuljettaa syrjäytymisvaaraisten poikien päähän.

=> Syrjäytyminen hidastuu, kun yhteiskunnan feminiinistyminen pysäytetään ja länsi-integraatio pysäytetään jo 17.4.2011. Ei tarvitse olla talibani ymmärtääkseen, että elääkseen akvaatiossa tarvitaan vettä.

Eivät kaikki sitä ymmärrä, vaikka vaikkapa historia on yhdestä näkökulmasta suuri tarina miesten meritoitumiskilpailusta (kunhan osaa lukea rivien välistä).

=> Aleksanteri Suuri oli homo.

His Story (nimimerkki)

"=> Aleksanteri Suuri oli homo."

Bi-seksuaalisuuta ei voi sulkea pois, koska hän ylläpiti aikalaiskirjoitusten mukaan 5.000 naisen haaremia, kun pienemmät kuninkaat jäivät siihen aikaan sataan naiseen.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Tässä ei ole ollut aikaa, seurata parin viime vuoden aikana, miten mahdollisesti tilanne on muuttunut. Mutta vielä pari vuotta sitten, Väestöliitto, joutui turvatumaan kansalaisten raha-lahjoituksiin, jotta voisi pyörittää tuota "Poikien Puhelinta". Raha-hanat olivat jossain vaiheessa niin kuivilla, ainakin hallinnollisesti, että jopa konserttiin turvauduttiin. Jossain vaiheessa ilmaantui sitten lopulta ainakin yksi kansalainen joka turvasi puhelimen jatkuvuuden. Siis yksityinen sellainen.

Samaan aikaan pyöri vaikka minkälaista kampanjaa, ja tässä nyt tuskin tarttee kertoa mille sukupuolelle. Ja mistä!

Tätäkään palstaa ei ole ollut aikaa seurata, mutta suosituksena vaan, että menkää kundit eteenpäin, jos ei vielä näin ole tullut tehtyä, ja selvittäkää hieman tuota fyrkkaa jota tässä "feminismissä" pyörii. Jopa Miessakit havaitsi jossain vaiheessa miten kuntia (kansalaisia - veronmaksajia sellaisia - ei verorahoilla elätetteviä naistutkijoita), voi lypsätä.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Tue toimintaa lahjoituksella

Kiinnostuitko Poikien Puhelimen toiminnan tukemisesta?

Poikien Puhelin on soittajalle maksuton palvelu, joka auttaa kaikissa poikien ja nuorten miesten arjen pulmissa. Palvelu tarjoaa pojille aikuisen ammattilaisen aikaa ja mahdollisuuden luottamukselliseen keskusteluun poikien maailmaan perehtyneen miehen kanssa.

Tukemalla toimintaamme autat meitä tarjoamaan pojille aitoa kuulemista ja kohtaamista. Pojat ansaitsevat parasta: välitöntä aikuisen ja asiantuntijan tukea ja aikaa. Tarve tukea poikien ja miesten tapaa kokea maailmaa sekä auttaa mieheksi kasvamiseen liittyvissä kysymyksissä on suuri.

Lahjoita haluamasi summa Väestöliiton lahjoitustilille: Nordea 157230-378182. Viitteeksi 11112. Kirjoita viestiksi Poikien Puhelin.

Rahankeräyslupapäätös OKH32A (1.1.2009 – 31.12.2010).

Jorma (nimimerkki)

"Tue toimintaa lahjoituksella"

Näin poikien elintärkeät palvelut ovat yksityisten lahjoitusten varassa, kun taas vain ja ainoastaan tytöille suunnatuille projekteille järjestyy rahoitus kunnan ja valtion kassasta.

http://www.tyttojentalo.fi/fi/etusivu/

Pena (nimimerkki)

Olen kovin epäluuloinen tälläisiin projekteihin. Pelkään, että rahat menevät kuitenkin jonkin feministi tai maailmanhalaaja-järjestön liiveihin.

Jos Henry itse alkaisi ylläpitää tälläistä puhelinta, niin parihunttia lähtis heti.

Vieras (nimimerkki)

Noiden jossain lapuissa kyllä luki että rahat käytetään lyhentämättöminä vain tuohon puhelintoimintaan. Kai se tarkoittaa ettei rahaa käytetän Väestöliiton muihin tekemisiin.

Ajattelija2008 (nimimerkki)

Erinomaisia kommentteja Laasaselta ja keskustelijoilta. Tuo Kokkarisen kirjoitus taisi olla iskevin, mitä olen aiheesta lukenut. Toisaalta voi kysyä, mitä hyötyä koko miesväestöön kohdistuvasta pelimiesopetuksesta olisi, kun kyseessä kuitenkin Kokkarisen mukaan on nollasummapeli? Jos joku mies saa parempitasoisen naisen, on se toiselta mieheltä pois. Hyötyä voisi tulla siitä, että miehillä olisi realistisempi kuva omasta markkina-arvostaan, ja sitä kautta saataisiin enemmän pareja syntymän. Kyseessä olisi ikään kuin hyvin toimiva työnvälityspalvelu.

Evoluutiopsykologian mukaan ujouden ja pilvilinnojen rakentelun nuorilla miehillä pitäisi olla hyödyllistä metsästäjä-keräilijäyhteisössä. Ujous pitää nuoren miehen sivulla naisten tavoittelusta, mikä voi olla säästää nuoren miehen hengen, jos vanhemmat miehet kävisivät väkivalloin rankaisemaan nuorta kilpailijaansa. Pilvilinnojen rakentelu auttaa ehkä samalla tavalla, ja lisäksi jos nuori mies sattuu saamaan haluamansa naisen, niin pilvilinnat vahvistavat parisuhdetta ja siten parantavat suhteesta syntyvien lasten edellytyksiä jäädä henkiin. Nyky-yhteiskunnassa ujous on vain haitallinen ominaisuus, mutta pilvilinnojen rakentaminen edelleen hyödyllistä.

Hermanni (nimimerkki)

Tuossa listassa hyppäs 6. esille koska se on todella kamala niinkuin Henry huomioi myös:
"Muista, että täydellistä tyttöä ei ole. Itsekään et ole täydellinen."

Siis tuotahan tekstiä saa veivata edestaas ties kuinka kauan ennenkuin sen käsittää. Tekstihän olettaa että on ollut tilanne jolloin on luultu tai tiedetty että Täydellinen Tyttö(nainen) on olemassa ja sitten ilmoitetaan loppulauseessa että Poikaa ja koko Mies-sukukuntaa vaivaa surkeus l. syyllistetään...(Tää on todella älytön, älyvavaa lause> jonkun kieroonkasvaneen lesbofeministin kostonisku;)..koko mies-sukukunta onnettomaksi massaksi muistuttamalla että "sinä itsekään et ole täydellinen."

Huh huh. Paksu analysointi ja vain yhdestä täydellisen kierosta lauseesta. Tuo lause kätkee sisäänsä valhekoukun joka tosin on varmaan kirjoitettu ihan hyvässä mielessä naisen kauniilla kädellä- eihän tällainen muuten voisikaan olla mahdollista syntyä!

3."Ole ystävällinen ja kohtelias" Ällöttää ja ahdistaa Äijäenergiaa. Ja vitosessa taas älytön pakotus l. mies kuriin ja munattomaksi.

Miksi tällaisia neuvoja annetaan aivan tosissaan pilaamaan koko yleinen ilmapiiri? Mieskiintiöt pakollisiksi näihinkin instansseihin?

Tuosta listasta puuttuu kaikista olennainen: Miehen sisäisen "käärmeen" tai "käärmeyden" tai se "Uroon" tai "Orin" löytäminen.

Ilmiselvästi jonkun naisen kirjoittama teksti joka ei tajua tuon taivaallista mieheydestä.
Tuli mieleen että nämähän pamfletit sopii naiselle vallan hyvin, ei miehelle. Siis naisen kirjoittamaa perussiistiä tyttökamaa.

"Väestöliito ei uskalla sanoa totuutta." Näin on.
H.

V1eras (nimimerkki)

Tämänpäiväinen Laasanen meni kyllä ihan vitsin puolelle. Naurattaa taas tuo sana markkina-arvo. Naurattaa sekin, kuinka kaikki klopit luulevat olevansa asiantuntijoita siinä, miksi jotkut toiset klopit eivät saa tyttöystävää.

Joidenkin mielestä on myös selvää ettei tyttöystävää VOI saada, ei millään, koskaan, missään. Ellei sitten ole miljonääri. Niin, ja että naiset eivät mitenkään voi tietää asioista yhtään, yhtään mitään. Eivät, vaikka heitä on lähestynyt satoja poikia ja miehiä, heillä on voinut olla 50 poika-/miesystävää, vaikka heillä on viisi omaa poikaa ja seitsemän veljeä, ja vaikka nämä naiset olisivat ammatiltaan nuorisopsykologeja.

Valitettavasti en ehtinyt lukea kaikkia kommentteja, ehkä joissakin olisi ollut ajatusten siementäkin. Mitä Poikien Puhelimeen tulee, se on ehdottomasti tarpeellinen.

No niin, aletaanpa tutkia mistä minun ja tyttökavereitteni kymmenet poikaystävät sekä mm. veljeni ja rakkaat serkkupoikani ovat tyttöystävänsä löytäneet.

Aloitetaan koulusta, se on yleisin paikka. Siellä tulee näet väkisinkin tutuksi ja huomaa helposti, jos esimerkiksi ollaan kiinnostuneita samoista asioista.

Entä missä muualla voi tehdä aloitteita, ellei koulussa halua? Katsotaanpa.

- Kadulla hengaillessa (5 omakoht. tai kaverin tapausta)
- Kahvilassa (nyk. esim. Mäkkärissä). Saako tähän istua? Maistuuko? (4)
- Futismatsissa (2)
- Nuorisotalolla (5)
- Riparilla (3)
- Harrastuksen parissa (5)
- Muulla leirillä (2)
- Bileissä (6)
- Discossa (10)
- Rannalla (3)
- Kaverin luona (6)
- Juhannusjuhlilla (2)
- Roskasäiliön ääressä pihalla, uskokaa tai älkää (1)
- Serkkulassa, serkun kav. luona tai kav. serkkulassa (5)
- Pitkän matkan junassa (5)
- Huvipuistossa, tivolissa, sirkuksessa (2)
- Bänditreeneissä (4)
- Sosiaalisessa mediassa (lukemattomia)

_18 ikävuoden tultua täyteen_
- Ravintolassa, diskossa, yökerhossa, klubeissa, tanssimassa - yhdellä nykytermillä sanottuna baareissa (useimmin)
- Työpaikalla, työprojekteissa (toiseksi useimmin)
- Facebookissa kavereitten kautta (useita tapauksia)
- Yliopistolla tai muussa opinahjossa
- Harrastusten parissa
- Festareilla
- Konserteissa
- Taksijonossa
- Puhelimessa
- Asiakaspalvelussa, asiakaskäynneillä
- Lentokoneessa
- Tien päällä auton rikkouduttua
- Lomamatkalla
- Messuilla, seminaareissa

P.S. Yhdessäkään tapauksessa ei ole tullut kysyttyä ennen treffeille lähtöä onko nuori mies itse tai hänen isänsä miljonääri. :D

Ingenjeur (nimimerkki)

Hyvää settiä.

Seuraavaksi voisit luetella kohteet ja luvut, joissa on tullut annettua pakkeja. Vielä kun analysoisit lukumäärien suhteita ja miksi jokin yrittäjä on päätynyt kokeeseen/saanut pakit.

Se on ihmisissä sisällä (nimimerkki)

"Tämänpäiväinen Laasanen meni kyllä ihan vitsin puolelle. Naurattaa taas tuo sana markkina-arvo. Naurattaa sekin, kuinka kaikki klopit luulevat olevansa asiantuntijoita siinä, miksi jotkut toiset klopit eivät saa tyttöystävää."

Kun kävin 1970-80 luvun taitteessa peruskoulun yläastetta maalaispaikkakunnalla, luokan 13-14 vuotiaat tytöt supisivat toisinaan keskenään sitä kenen pitäisi alkaa seurustella kenen kanssa. Sopivuuskriteerinä oli perheiden maatilojen koot ja niiden tilusten läheisyys.

Markkina-arvot olivat itsetäänselvä 100% sisäistetty juttu. Sitä vaan ei sanottu ääneen.

Vieras

Älä sinä selitä siinä.

Playah (nimimerkki)

"Eivät, vaikka heitä on lähestynyt satoja poikia ja miehiä, heillä on voinut olla 50 poika-/miesystävää, vaikka heillä on viisi omaa poikaa ja seitsemän veljeä, ja vaikka nämä naiset olisivat ammatiltaan nuorisopsykologeja."

Epäilen näiden naisten olemassa oloa, mutta pitäisin todella harvinaisena, että nainen todella ymmärtäisi poikia/miehiä, koska EI OLE poika/mies. Vaikka miten haluaisi ei vaan oikein ymmärrä. Vähän sama kun ujo-beta ukko ei ymmärrä alfoja.

"Valitettavasti en ehtinyt lukea kaikkia kommentteja, ehkä joissakin olisi ollut ajatusten siementäkin. Mitä Poikien Puhelimeen tulee, se on ehdottomasti tarpeellinen."

Miksi se on ehdottomasta tarpeellinen??

"No niin, aletaanpa tutkia mistä minun ja tyttökavereitteni kymmenet poikaystävät sekä mm. veljeni ja rakkaat serkkupoikani ovat tyttöystävänsä löytäneet. "

Hohhoijaa, olipas laajatutkimus, huomasin että muutama klassikko oli vedetty leffoista ja muutamassa varmaankin puhuttiin pelkästä panosta eikä mistään "kumppanista".

Olet niin selkeästi nainen jolla ei ole MITÄÄN hajua näistä jutuista, ikäsi lienee jossain 45+? Koska jos olet nuorempi olet vielä naivimpi kuin luulinkaan. Naurat "Markkina-Arvo teorille" vaikka se voidaan vetää suoraan luonnosta ja ihmisen seksuaalievoluutiosta, mutta heität ilmalle miten sinä ja loput jumppakerhosta saitte vihdonkin ukot itsellenne?

Suomalaisessa kulttuurissa ei kannata heti toitottaa, että on rahaa mutta tuoda se esiin myöhemmin (its all in the game), tiedän ettei tämäkään mahdu ymmärrykseen, täällä ollaan vähän juntteja ja kaikki jenkkilän oppaat ja jutut ei toimi, mutta suurimmaksi osaksi toimii.

Suurimman neuvon jonka voisin antaa pojille on että opetelkaa puhumaan tuntemattomille tytöille vaikka vedoilla (ei ole pokkaa..) Tämä kehittää sosiaalisia kykyjä sen verran, että vanhempana (kun naisista alkaa olla hyötyä.. heh heh) olette huomattavasti edellä muita poikia kun pystytte selvinpäin menemään "metsästämään". Tässä samalla voi tarttua joka tyttöystäväkin matkaan. Niin joo ulkonäkö ja raha OIKEASTI auttavat asiaa joten eipäs unohdeta niitä vaan pidetään huoli että kumpaakin on ainakin kohtuullisesti, tämä siis jos haluaa saada keskivertoa paremman naisen/tytön.

V1eras (nimimerkki)

Tuota, mikä olikaan oma ikäsi? Koulutuksesi? Kokemuksesi parisuhteista?

Vieras (nimimerkki)

"Eivät, vaikka heitä on lähestynyt satoja poikia ja miehiä, heillä on voinut olla 50 poika-/miesystävää,"

Tämä. Sadat pojat joutuvat lähestymään. Viisikymmentä on voittanut.

Kuinkas montaa poikaa he itse ovat lähestyneet?

Avainsanana on pariutumismarkkinoiden epäsymmetrisyys. Pojilla on oma rooli, tytöillä omansa. Sen kanssa joutuu elämään kunnes maskulistit korjaavat asian.

Jorma (nimimerkki)

"kaikki klopit luulevat olevansa asiantuntijoita siinä, miksi jotkut toiset klopit eivät saa tyttöystävää."

Eivät luule, vaan tietävät.

"Niin, ja että naiset eivät mitenkään voi tietää asioista yhtään, yhtään mitään."

Yksikään nainen ei tiedä millaista elämä teinipoikana on. No, ehkä pari sukupuoltaan vaihtanutta tietää, mutta siihen se jää. Nuorisopsykologit ja opettajat yms. olettavat tietävänsä paljon, mutta eivät todellakaan tiedä läheskään kaikkea. Nuoret osaavat kyllä halutsessaan viedä näitä pässejä narussa ihan siinä missä vanhempiaankin.

"Mitä Poikien Puhelimeen tulee, se on ehdottomasti tarpeellinen."

Kiitos feministien, vain hyväntekeväisyyden varassa.

V1eras (nimimerkki)

Jorma, jokainen tyttö ja nainen, jolla on ollut poikaystävä, tietää millä tavoin pojat ja miehet ovat heitä lähestyneet, missä on tavattu, mitä on puhuttu, miten kaikki alkoi. Älä unohda tätä. Seurustelussa ja pariutumisessa osapuolia on - tadaa - yleensä kaksi.

V1eras (nimimerkki)

Jos tyttöystävän haluaa, suu on saatava auki. Ja on myös hymyiltävä. Hymyilevää miestä ei nainen kovin herkästi pelästy.

Sama se ovatko sanat kovinkaan järkeviä. Ex-mieheni ensimmäiset sanat minulle olivat: "Ei kannata kastua." (Terveisiä.) Samalla hän ojensi ylleni sateenvarjoa bussipysäkillä. Aloimme jutella ja bussiin istuimme sitten vierekkäin jatkamaan juttua. Tämä nuorimies voitti sydämeni olemalla ystävällinen ja huomaavainen. Eikä hän ollut edes tyyppiäni, ts. en olisi kiinnittänyt häneen muuten mitään huomiota! Joten ottakaa onkeen muutkin nuoret miehet. Tytöt taas, kannattaa olla kiitollisia näistä huomaavaisuuksista eikä nyrpistellä nokkaansa. Vaikkei poika kiinnostaisikaan, aina kannattaa olla ystävällinen. Vaikkei muodostuisi paria, voi saada toisesta hyvän ystävän loppuiäksi. Sellaista mahdollisuutta ei kannata koskaan ylenkatsoa.

Poika, jos olet ujo, hankkiudu sellaisten ystävällisiltä vaikuttavien tyttöjen läheisyyteen ja tietoisuuteen, jotka hymyilevät ja juttelevat paljon. He voivat suurella todennäköisyydellä jutella sinullekin, eikä sinun ehkä tarvitse tehdä tuskallista aloitetta.

Poika voi lähettää myös kaverin sanomaan tytölle, että on kiinnostunut, haluaisi tehdä tuttavuutta, haluaisi mennä yhdessä tanssilattialle tms. Tämä on jopa erittäin yleinen tapa.

Kun on juteltu jotain tyhjänpäiväistä, poika voikin jo sanoa suoraan: Mä haluaisin tavata sua myöhemminkin, sä vaikutat kivalta. Ei se ole sen vaikeampaa. Jatkaa voi pyytämällä puhelinnumeroa, antamalla omansa tai sanomalla vaikka: Kiinnostaisko sua lähteä… elokuviin, pizzalle, konserttiin, sirkukseen, tivoliin, rannalle, lavatansseihin, raveihin, futis-, lätkä- tai korismatsiin, eläintarhaan, kirja-alennusmyyntiin, sarjakuva-/valokuvanäyttelyyn, bänditreeneihin, erotiikkamessuille, lypsykone-esittelyyn, saappaanheittokisaan, luontoretkelle, kalaan... tai minkä vain ajattelee molempia tai edes tyttöä kiinnostavan. (Sillä asettuminen toisen asemaan on aina menestyksen avain.) Toisaalta, jos tyttö on todella kiinnostunut sinusta, hän lähtee vaikka makkaratehtaan maistiaisiin.

Juttu voi myös alkaa aivan vaivihkaa kaverin luona tai suuressa porukassa, jossa on molempia sukupuolia. Yhtäkkiä ja itsestään vain syntyy pareja, jotka pitävät kiinni toistensa vyötäröltä, eikä ole edes sanottu mitään erikoista. Tämä vaatii kuitenkin porukassa hengaamista edes tämän yhden illan verran. Jos joku jää ylimääräiseksi pyöräksi, se tarkoittaa vain sitä, että juuri sillä kerralla ei joukossa sattunut olemaan hänelle sopivaa paria. Se löytyy toisella kerralla, kukaties ihan muualta.

Alku kaikkeen kauniiseen voi lähteä myös ihan asiallisesta keskustelusta opiskelijoiden tai asianharrastajien kesken.

Kertokaa miehet täällä kokemuksistanne aloittelijoille, siis missä te olette tavanneet naisenne. Uskokaa pojat heitä - sen sijaan että keskenänne täällä pähkäilette ja jupisette jostain typeristä markkina-arvoista. Laasasen perskärpäset tekevät asiasta aivan liian vaikean, sillä ei tyttöystävän löytyminen oikeasti ole useimmille mitenkään mahdotonta, kunhan on paikka ja tilaisuus, ja kunhan odotukset ovat realistisia niin ettei tavoitella kuuta taivaalta. Ja kunhan asenne on oikea, elikkä positiivinen.

Hapannaamoilla nimittäin ei käy flaksi missään.

Pena (nimimerkki)

Minusta olisi rehellisempää opettaa, että naiset eivät ole sen arvoisia...

Nuoriamiehiä pitäisi kehua, jos pystyvät olemaan erossa naisista.

Olisi erittäin fiksua harrastaa jotain kehittävää, sen sijaan, että pyöritään kylillä jonkin lihatiskin ympärillä kännissä.

Kari Hurtta (nimimerkki)

V1eras:
Kertokaa miehet täällä kokemuksistanne aloittelijoille, siis missä te olette tavanneet naisenne.

Tämä oli huulen heittoa Yliopiston keskustelujärjestelmässä (PortaCom).

Olin useamman kerran ilmoittanut, että nyt juon kahvia.

Joku taisi kommentoida että että juon yksin (en muista varmasti).

Sitten kysyin että no tarjoaako joku kahvit.

Eräs erehtyi vastaamaan että voi tarjota.

Kysyin ajo-ohjetta ja ilmaannuin ovelle…

(Ja tuossa se nyt oikolukee tätä olkapään yli. ☺ )

Eläköön se iso ero! (nimimerkki)

"Hapannaamoilla nimittäin ei käy flaksi missään."

Paitsi jos on sattunut syntymään naiseksi...

matti453 (nimimerkki)

Kyllä Henryn jutut ovat niitä, joita meidän ujojenkin poikien kannattaa lukea. Ei ole kiva olla se yksinäinen luuseri. Vaikka ohihan se poikuus jo on...

Vaikka ei tämä ehkä mitään auta niin kuitenkin jotain....

V1eras (nimimerkki)

Millä tavoin Laasasen jutut ovat sinua konkreettisesti käytännön elämässä auttaneet? Voisitko kertoa?

Jorma (nimimerkki)

Realismia ne ovat tuoneet.

V1eras (nimimerkki)

Mutta millä tavoin ne ovat tuoneet käytännön elämääsi sitä mitä haluat? Onnea ja rakkautta esimerkiksi?

Vieras (nimimerkki)

No humoooria pukkaa.

Mölli (nimimerkki)

Laadukkaan pim*an saanti on lisääntynyt. Nautinto on suurempaa kuin ennen. Naaraskin ymmärtää nämä asiat kun ei ole niin ahdasmielinen kuin naiset yleensä. Tähän ei viitsi ihan kaikkea kirjoittaa, koska se saattaa aiheuttaa närää joissain naaras piireissä.

Vieras (nimimerkki)
Ingenjeur (nimimerkki)

A-M:
"Tällä nyt en tarkoita sitä, etteikö naisten joukossa olisi niitä, joiden odotukset miehille oikeasti olisi täysin mahdottomia ja epärealistisia, mutta vähän tulee sellainen vaikutelma joskus, että naisella ei saisi olla sitten niin minkäänlaisia toiveita ja odotuksia miehelle, jotta häntä ei pidettäisi liian vaatiavana."

Se vähän riippuu. Naisenkin kannattaisi ymmärtää oma markkina-arvonsa. Esimerkiksi itse sovin melko hyvin tyypilliseen netin deitti-ilmoitukseen:

"Haetaan raitista [n. 44% miehistä kuluttaa ylikäytön rajoilla olevan määrän alkoholia vuodessa, 8% on raittiita], tupakoimatonta (suunnilleen kolmannes tupakoi), katseenkestävää [subjektiivinen: oletetaan vaikka 80% miehistä läpäisevän seulan] miestä tositarkoituksella. Olen korkeakoulutettu [45% naisista korkeakouluttautuu] ja odotan samaa myös sinulta [noin kolmannes miehistä korkeakouluttautuu]. Lisäksi olet reipas kykenevä elättämään itsesi [25% nuorista miehistä on konkreettisesti työttömiä]."

Lasketaan, että näinkin helpon seulan (kohtuullinen alkoholinkäyttö tavanomaisen näköinen) perusteella vain noin 7% miehistä läpäisee kriteerit. 93% nuorista miehistä rankattu kelvottomaksi ennen kuin edes henkilökohtaisiin kemioihin tai luonteenlaatuihin ollaan päästy. Maailmalla tilanne ei ole juurikaan parempi. Korkeakoulutus on vieläkin harvinaisempaa ja tupakointi paljon tyypillisempää. Alkoholia käytetään absoluuttisesti suunnilleen saman verran, mutta sen kanssa osataan käyttäytyä vastuullisemmin. Lisäksi alkoholia korvaavat usein vähemmän haitalliset päihteet.

Kun itse läpäisen tuon 7% seulan, alan itsekin esittää vaatimuksia:
En halua biologisia lapsia (maa on jo täynnä, mutta adoptoida voin), naisen tulee kunnioittaa läheisiään ja ympäristöä (en mm. harrasta lentomatkoja ulkomaille, mutta liikun junalla paljon), arvostaa kasvisruokavaliotani, olla suhteellisen älykäs (käytännössä vähintään yli yhden sigman yli keskiarvon, jotta pystyn puhumaan samaa kieltä), avoimuutta, rehellisyyttä ja kunnioittaa tarvettani viettää merkittävästi aikaa myös kavereiden kanssa (viikottaista nörttiläppää kaljoitellen tai klubilla).

Vaikka toivotut ominaisuudet ovatkin usein merkittävässä yhteydessä toisiinsa, todennäköisyydet ns. "perfect matchille" on aika pahasti vastaan.

Onneksi pariutuminen ei tosiasiassa tapahdu noin kylmän insinöörimäisesti, vaan jopa 60% parisuhteista kestää lähes varmoista virheistä huolimatta, todennäköisyyksien vastaisesti. Sanotaan sitä vaikka rakkaudeksi.

Ingenjeur (nimimerkki)

Jaaha, laskinpa näillä kriteereillä väärin. Suutarin lapset jne. Tuolla seulalla jopa reilu 10% miehistä selviytyy esikarsinnasta. Silti: vastaavin odotuksin varustettuja naisia on viisitoista tusinassa.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Onneksi pariutuminen ei tosiasiassa tapahdu noin kylmän insinöörimäisesti, vaan jopa 60% parisuhteista kestää lähes varmoista virheistä huolimatta, todennäköisyyksien vastaisesti. Sanotaan sitä vaikka rakkaudeksi."

Hyvin harva taitaa laskelmoida parinvalinnassa. Valinnat tehdään tunnepohjalta. Lopputulokset sitten kertovat lahjomattomasti, että ihastuminen ja rakastuminen ovat hyvin valikoivia tunteita.

Ingenjeur (nimimerkki)

Lähinnä olen miettinyt laskelmointia tämän MAT-teorian viitekehyksessä. Henkisiltä ja fyysisiltä ominaisuuksiltani itseni kaltaisia yksilöitä pystyy perustellusti arvioimaan populaatiosta löytyvän noin yhden ehkä kolmeasataa muuta kohden. Absoluuttisesti markkina-arvoni voisi siis olettaa olevan melko korkea, mutta suuri osa ominaisuuksista vaikuttaa lopulta negatiivisesti (pitkäaikaisiin) pariutumismahdollisuuksiin. Esimerkiksi hyvin korkeaa älykkyyttä en itse ole ymmärtänyt käyttää sosiaalisen tilannetajun kehittämiseen (teininä vonkaamiseen), vaan nykyään mun jutut on liian "kuivia" valtaväestölle. Lisäksi en voi kuvitella seurustelevani minkään Cosmopolitanin uhrin kanssa, jota ei kiinnosta mikään älyllinen.

MAT-analyysi olisi siis itseni kohdalla vähän liian masentava, joten tykkään uskotella(valehdella) itselleni itseni kaltaisten erikoisten yksilöiden pariutumisen tapahtuvan tavanomaisen skenen ulkopuolella. Silti on vaikea kiistää MAT-teorian ansioita yleisellä tasolla. Jos haluaa römpsää, niin itseään kehittämällä, rohkealla pelillä ja epäonnistumisia hyväksymällä sitä saa. Parisuhteet onkin sitten hankalampia.

Vieras (nimimerkki)

Ehkä tästä on joku maininnutkin, en ihan kaikkia kommentteja lukenut...

* 6. Muista, että täydellistä tyttöä ei ole. Itsekään et ole täydellinen.

"Ahaa. Kyseessä on kiertoilmaus oman markkina-arvon ymmärtämiseksi. Ei siis kannata laittaa rimaa liian korkealle, koska et ole kovin kummoinen itsekään. Eikö tuonkin olisi voinut sanoa suoraan ilman, että pojan pitää vaivata älynystyröitään asian auki kelaamiseksi?"

Ei, ei ole pelkästään kiertoilmaus tuolle. Kyse on paljolti siitä että ihminen näkee ihastuksensa kohteen täydellisenä ja ajattelee että sitten kun on tyttö/poikaystävä niin elämä on vain onnea ja autuutta. Usein kun ei tosiaankaan ollenkaan tunne tätä ihastuksen kohdetta.

Itse olin vuosia ihastunut tyttöön, ja kun viimein sai tutustuttua, tämä paljastuikin sellaiseksi jonka kanssa en tahtoisikaan seurustella...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tai sitten sen voisi tulkita niin, että koska ihastuksen kohdekaan ei ole täydellinen, niin ei itsekään tarvitse olla. Kaiken kaikkiaan aika turha neuvo siis, koska se ei käytännössä kerro oikeastaan mitään, ja voidaan tulkita vaikka miten monella eri tavalla. Tässäkin ketjussa on nyt esitetty ainakin neljä erilaista tulkintaa sille, mitä tuo neuvo numero 6 voisi tarkoittaa.

simpanssifilosofi (nimimerkki)

"Miksi koulu opettaa kaikkea hyödytöntä, mutta ei opeta elämän tärkeimpiä taitoja?"

Tämä on niitä peruskysymyksiä, joita tulee aina silloin tällöin pohtineeksi. Vaarana tietysti on, että jos opetettaisiin, siellä kerrottaisiin vain näitä Väestöliiton mielipiteitä. Miksi olennaisista asioista ylipäätään vaietaan yhteiskunnassa - no, tähän Henry kyllä antoi juttunsa lopussa selityksen.

Kuka saisi Väestöliitollekaan vakuutettua, että olette väärässä? Siellä muuten ollaan väärässä aika monessa asiassa, viimeksi tänään Radio Puheen Päiväntasaajaohjelmassa.

Vieras (nimimerkki)

Ei koulussa tarvitsisi erikseen opettaa kuinka saada seurustelukumppani. Siellä pitäisi ohjata lapset keskustelemaan toistensa kanssa. Näin taistellaan ujoutta vastaan.

Esimerkiksi tehtävä jossa laitetaan lapset keskustelemaan erikseen jokaisen muun lapsen kanssa, ja kyselemään harrastukset, menneisyydestä, tulevaisuudesta, mielipiteistä, elämän merkittävistä tapahtumista ja sellaisesta...

atm2152 (nimimerkki)

Entä jos on vääriä mielipiteitä?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Siitä, että lapset opetettaisiin oppimisen sijasta jakamaan kokemuksensa keskenään ei seuraisi suurempaa konsumerismia, ei eurososialidemokratiaa, ei liberaalikokoomuslaisuutta, vaan kansanvaltaa, perussuomalaisuutta, kansallissosialismia tai perussuomalaisuutta eli ryhmähenkeä, joka hoitaa asioitaan itse osuuskuntahengessä ja kääntää selkänsä yhä voimakkaammin WTO-maailmalle.

Jos kuluttajuus häviää kaveruudelle, maailma alkaa muistuttaa enemmän sellaista kuin 1914-1971.

On tietenkin selvää, ettei "maailma" halua ihmisten puhuvan toisilleen, vaan kuuntelevan opettajaa, kuvaoppikirjojen painajaa (WSOY, Otava) ja tätejä, jotka siunaavat tapahtuneen.

Vieras (nimimerkki)

Mitä ihmeen vääriä mielipiteitä? :D:D Ymmärsitte nyt aivan väärin tuon.

Siis, koululaiset pitäisi pienestä pitäen opettaa keskustelemaan ihmisten kanssa, jottei tulisi pupu pöksyyn kun ei tiedä miten tytön kanssa jutellaan.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Esimerkiksi tehtävä jossa laitetaan lapset keskustelemaan erikseen jokaisen muun lapsen kanssa, ja kyselemään harrastukset, menneisyydestä, tulevaisuudesta, mielipiteistä, elämän merkittävistä tapahtumista ja sellaisesta..."

Tämä on vaarallista, koska muodostuu koulun tavoitteista riippumaton kansalaismielipide.

Eläköön se iso ero! (nimimerkki)

"Ei koulussa tarvitsisi erikseen opettaa kuinka saada seurustelukumppani. Siellä pitäisi ohjata lapset keskustelemaan toistensa kanssa. Näin taistellaan ujoutta vastaan."

Paras kouluttaja ja harjoitusvastustaja on sanmoista resurseista kilpaileva oma systeri. Teoreettinen koulu ei koskaan kykene samaan käytännön kierouteen!

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Ei koulussa tarvitsisi erikseen opettaa kuinka saada seurustelukumppani. Siellä pitäisi ohjata lapset keskustelemaan toistensa kanssa. Näin taistellaan ujoutta vastaan.

Tuo voi sinällään olla ihan hyvä idea.

matti453 (nimimerkki)

Vielä yksi kommentti tästä: luin nuo väestöliiton jutut ja tästä ketjusta naisten (?) kommentit. Täytyy sanoa, että itseni kaltaiselle ujolle henryn kommentit ovat hyviä ja naisten ja liiton kommentit huonoja.

1- usein sanotaan, että lähesty vain ja mene puhumaan. Mutta käytännössä jos tätä neuvoa noudattaa, voi saada päin naamaa todella inhottavia kommentteja naisilta ja tytöiltä vaikka itse olisi vain sanonut pari sanaa neutraalisti. Pakit ja varsinkin inhottavat pakit masentavat. Lisää masentaa se, että olen kuullut joidenkin tyttöjen/naisten kehuskelevan törkeillä pakeillaan.

2- naiset usein sanovat, että ole vain oma itsesi, mutta tässäkin ketjussa sitten naiset sanovat, että ole kuitenkin iloinen, ole realistinen (markkina-arvo??), ole pukeutunut, ole sosiaalinen ole sitä sun tätä. Mutta kaltaiselleni ujolle nämä asiat eivät ole sitä "omaa itseään" muiden seurassa eiväkä välttämättä muutenkaa sovi persoonaani. En tiedä huomaavatko naiset tässä ristiriitaa omissa puheissaan

Kaltaiseni ujokin voi siis löytää parin. Minusta Henryn ideat ja puheet voisivat vaikuttaa positiivisesti sillä tavalla, että ujojen ei tarvitsisi etsiä niin kauaa. Naiset eivät ehkä aina ymmärrä, että varsinkin meille ujoille suhteen etsiminen on kuin "työtä". PItää vain jatkaa kunnes toivottavasti tärppää.

V1eras (nimimerkki)

Matti, ainakaan minä en ole kehottanut olemaan iloinen, vaan hymyilemään. Kokeile joskus.

Vaikuttaa siltä kuin et olisi valmis edes oikeasti yrittämään. Elämässä on otettava riskejä tai ei saa yhtään mitään vaan jää näppejään nuolemaan! Jos kadehdit jotakuta, on aivan satavarmaa että tämä kateutesi kohde on ottanut monia riskejä.

Ainakaan fiksut tytöt eivät repostele antamillaan pakeilla, en ole koskaan kuullut kenenkään tytön niin tekevän. Miksi he kehuskelisivat niillä? Ellei heillä itsellään sitten ole aivan surkea itsetunto.

Jos kuvittelet että unelmiesi tuntematon prinsessa tulee hakemaan sinua kotoa avoautolla niin erehdyt. Sinun on lähdettävä kotoasi edes pihalle asti:)

Kun tyttöystävä sitten löytyy, elämä on pelkkää kompromissia. Silloin et enää voi pelkästään tuijottaa omaan napaasi. Teitä on kaksi, joiden molempien intressit ja mielipiteet ovat aivan yhtä tärkeitä. Ja jos perustat perheen, teitä on vielä useampi. Olet silloin vain osa yhteisöä, et enää kaiken keskus kuin ainoastaan omassa päässäsi. Tätä kaikkea voitaisiin koulussa opettaa - perheen ja yhteisön osana elämistä - ei sitä, kuinka tyttöystävä isketään, huoh.

atm2152 (nimimerkki)

QUOTE:
Kun tyttöystävä sitten löytyy, elämä on pelkkää kompromissia. Silloin et enää voi pelkästään tuijottaa omaan napaasi. Teitä on kaksi, joiden molempien intressit ja mielipiteet ovat aivan yhtä tärkeitä. Ja jos perustat perheen, teitä on vielä useampi. Olet silloin vain osa yhteisöä, et enää kaiken keskus kuin ainoastaan omassa päässäsi. Tätä kaikkea voitaisiin koulussa opettaa - perheen ja yhteisön osana elämistä - ei sitä, kuinka tyttöystävä isketään, huoh.
==================================

Voi luoja miten voit olla noin kylmä ja masentava. Kompromissi, intressi: onko pakko käyttää sivistyssanoja? Haloo? Vai onko kiva käyttää arkisista asioista sivistyssanoja jotta kuulostaisi tärkeältä? Taidat olla joku tyhjänpäiväinen terapiatäti.

tehdä kompromissi -> joustaa/ tulla vastaan päätöksissä
intressi -> etu, halu, tavoite

Eikä peruskouluun pidä tunkea missään nimessä lisää tuollaista ehdottamaasi roskaa. Itse asiassa Laasenenkin taisi jotain ehdottaa, jolloin joudun olen kyllä Laasasen kanssa eri mieltä tässä.

V1eras (nimimerkki)

atm2152: "Voi luoja miten voit olla noin kylmä ja masentava. Kompromissi, intressi: onko pakko käyttää sivistyssanoja? Haloo? Vai onko kiva käyttää arkisista asioista sivistyssanoja jotta kuulostaisi tärkeältä? Taidat olla joku tyhjänpäiväinen terapiatäti.

tehdä kompromissi -> joustaa/ tulla vastaan päätöksissä
intressi -> etu, halu, tavoite"

Kylmäkö? En toki ole. Ja jos sinun mielestäsi kompromissi on pelkkä sivistyssana, sinun ehkä kannattaisi joskus lukea muutakin kuin Laasasta. Minulle itselleni ko. sana on juuri niitä arkisia sanoja.

Jos et ole valmis parisuhteessa joustamaan (= tekemään minkäänlaisia kompromisseja, ja ottamaan huomioon kumppaniasi, joudut suuriin vaikeuksiin. Jäät yksin.

Huomaan, että luokittelet nimimerkissäsi itsesi alemman tason mieheksi. Jos asia pitää paikkansa, minulla on pieni aavistus niistä syistä, joista se voi johtua. Sanon tämän aivan ilman ylenkatsetta tai pilkkaa, vain arkisesti todeten. Toivon elämällesi parempaa jatkoa, mutta se vaatii ehkä peiliin katsomista.

atm2152 (nimimerkki)

Onhan tuo tuttua, mutta kyseessä on ilman muuta oma pään sisäinen ongelma, jota on lähes mahdotonta järkeilemällä ratkaista. Kerrankin käsi sydämellä voin vakuuttaa: TÄMÄ EI OLE NAISSUKUPUOLEN SYYTÄ.

En tiedä mitä kaikkea ujoudella kukin tarkkaan ottaen tarkoittaa, mutta minä puhuisin nössöydestä ja rohkeuden puutteesta. Itse olen kolmenkympin rajan ylittänyt, ja olen ollut hyvin katkera isälleni, joka ei osannut rohkaista ja tsempata. Rahaa oli kyllä perkeleesti, mutta faija vietti aikansa omissa höyrypäisissä ajatuksissaan sekä tietenkin työpaikalla.

KYLLÄ SE ON ISÄN TEHTÄVÄ KERTOA POJALLEEN MITEN HOMMA TOIMII. Tietysti näkökulmia ja miestyyppiä on lukuisia...

Itselläni teini-ikä meni äidin ja sukulaistädin helmoissa pyöriessä. Erityisesti minulta vaadittiin kiltteyttä: ei saa esittää mielipiteitä ja muista olla kiltti aina. Jostain syystä lopputulos oli: 20-30 vuotiaana minulla ei ollut omaa tahtoa, ja elämä meni haahuillessa ja älylliset ja muut lahjat hukatessa, ajoittain psyykelääkkeitä nauttien.

No, näitä hommia ei voi järjellä käsittää....

-------------

Viha naisia kohtaan on ihan tuttu tunne. Mutta se on vain tunne, ei teko. Nykyään en vihaa, vaan hymyilen aina kun olen hyvällä tuulella. Naiset on hassuja ;)

Mutta eikö olekin mukava kuulua siihen vahvempaan sukupuoleen? Minusta ainakin jokaisen miehen kannattaa olla ylpeä kuuluessaan siihen sukupuoleen, joka on fyysisesti ja muutenkin ylivertainen. Totta kai monikin kamppailulajinaikkonen pystyisi minutkin tyrmäämään, mutta se johtuukin valtavasta harjoittelun määrästä. Mistä tulikin yhtäkkiä mieleen, että olisi nautinnollista päästä taas dominoivan naisen käsittelyyn.

Ja todennäköisesti nuo pakkien annolla kehuskelevat naiset ovat jotain hyvää vauhtia alkoholisoitumassa olevia rähisijöitä, ts. epänaisellista ja sairasta sakkia joka haluaa miehekseen jonkun hakkaajan.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"KYLLÄ SE ON ISÄN TEHTÄVÄ KERTOA POJALLEEN MITEN HOMMA TOIMII"

Missä missä pojan isä on yh-kulttuurissa? Äidin luonteenlaadusta riippuen isiä ei ole yhtään tai sitten on liian monta käsitettäväksi.

Pakit ovat ilmaista koulutusta (nimimerkki)

"1- usein sanotaan, että lähesty vain ja mene puhumaan. Mutta käytännössä jos tätä neuvoa noudattaa, voi saada päin naamaa todella inhottavia kommentteja naisilta ja tytöiltä vaikka itse olisi vain sanonut pari sanaa neutraalisti. Pakit ja varsinkin inhottavat pakit masentavat."

Kun näet hyvännäköisen naisen jonkun kainalossa, näet vain sen onnellisen miehen. Et näe siinä sen miehen vuosien aikana saamia kymmeniä pakkeja, joiden yli hänen on tarvinnut edetä että on saanut mitä haluaa.

V1eras (nimimerkki)

Eivät miehet ennen vanhaan valittaneet kaiken aikaa kuinka eivät kestä pakkeja. Luuletteko pojat ja miehet etteivät tytöt ja naiset koskaan koe pettymyksiä ja tule hylätyiksi?

Minulle tulee väkisinkin mieleen, ovatko ne pojat, jotka eivät uskalla edes lähestyä tyttöjä rukkasten pelossa, juuri niitä paapottuja nk. curling-lapsosia, joiden tieltä vanhemmat ovat lakaisseet kaikki vastoinkäymiset, jotteivät kullannuput joutuisi kokemaan pettymyksiä vaan saisivat tuntea ainoastaan positiivisia tunteita. Tällä tavoin menetellessään he ovat tehneet erittäin suuren karhunpalveluksen jälkeläisilleen, sillä kullannuppujen elämä joka tapauksessa tulee olemaan pettymyksiä täynnä. Pettymykset ja vastoinkäymiset näet kuuluvat elämään! Kukaan ei niiltä voi välttyä, ja juuri niiden myötä kasvetaan ja kehitytään kypsiksi aikuisiksi.

Suosittelen itseään curling-vanhemmaksi epäilevälle tutustumaan kirjaan Carling & Cleve: Ylihuolehtivat vanhemmat - curling-perhe parempaan tasapainoon.

Ingenieur (nimimerkki)

"Eivät miehet ennen vanhaan valittaneet kaiken aikaa kuinka eivät kestä pakkeja. Luuletteko pojat ja miehet etteivät tytöt ja naiset koskaan koe pettymyksiä ja tule hylätyiksi?"

Tilastojen valossa huomattavasti harvemmin. Miesrooliin kuuluu, ettei tunteitaan saa näyttää ja lukemattomasti suuremmasta määrästä pakkeja (satoja) ei tule loukkaantua. Siksi siitä valittaminen pitääkin tehdä netissä nimettömästi ja antaa maineikkaiden sosiologien tehdä pisteiden yhdistelyt. Ei me nykyäänkään sulle nimellä meidän pakeista kerrota. Maine menee.

"Minulle tulee väkisinkin mieleen, ovatko ne pojat, jotka eivät uskalla edes lähestyä tyttöjä rukkasten pelossa, juuri niitä paapottuja nk. curling-lapsosia, joiden tieltä vanhemmat ovat lakaisseet kaikki vastoinkäymiset, jotteivät kullannuput joutuisi kokemaan pettymyksiä vaan saisivat tuntea ainoastaan positiivisia tunteita. Tällä tavoin menetellessään he ovat tehneet erittäin suuren karhunpalveluksen jälkeläisilleen, sillä kullannuppujen elämä joka tapauksessa tulee olemaan pettymyksiä täynnä. Pettymykset ja vastoinkäymiset näet kuuluvat elämään! Kukaan ei niiltä voi välttyä, ja juuri niiden myötä kasvetaan ja kehitytään kypsiksi aikuisiksi."

Hyvin usein kyllä. Itsellänikin nuo vastoinkäymiset ja pettymykset alkoivat (parisuhde-elämää lukuunottamatta) vasta itsenäistymisvaiheessa. Sikäli olen vähän katkera tähän lässyn-lässyn "tule sellaisena kuin olet" -saippuakuplakasvatukseen, mitä (melko femiininen) kasvatusjärjestelmä tarjoaa. Ei ihme, kun nimenomaan pojat syrjäytyy.

Voidaan kyllä tapella siitä, onko toi saippuakuplassa toisten suojelevassa hoivassa kasvaminen tyypillistä juuri tietylle sukupuolelle...

Kari Hurtta (nimimerkki)

V1eras:
Minulle tulee väkisinkin mieleen, ovatko ne pojat, jotka eivät uskalla edes lähestyä tyttöjä rukkasten pelossa, juuri niitä paapottuja nk. curling-lapsosia, joiden tieltä vanhemmat ovat lakaisseet kaikki vastoinkäymiset, jotteivät kullannuput joutuisi kokemaan pettymyksiä vaan saisivat tuntea ainoastaan positiivisia tunteita.

Sanotaampa vaikka näin että joutuminen kiusatuksi koulussa ei auta asiaa.

Kovin Vieras (nimimerkki)

Lähdin miettimään tuota saamisen ja antamisen korrelaatiota...sillä itse en ole ollut mikään erityisen maskuliininen poika tai mies. En harrastanut jääkiekkoa, en bänditouhuja, en kuntosalia, en kamppailulejaja. Olin ehkä kaunis poika, tulin yleensä tyttöjen kanssa juttuun paremmin kuin poikien. Olen ollut aina tyttöjen/naisten mielestä kiinnostava. En tietenkään kaikkien, mutta niin monen, että katiskaa olisi herunut kyllä vaikka kuinka paljon.

Homma ei näkynyt olevan kiinni mistään erityisestä maskuliinisesta piirteestä. Koen enemmänkin olevani vähän feminiinisempi mies. Ulkokuori on ihan tavallinen, vähän partaa, vähän laardia mahan päällä tässä iässä, vähän tukka harvenee. Olen keskituloinen, keskimittainen mies.

Luulen, että 'suosion' on tuonut seurallisuus ja tietty pehmeys. En koskaan ole pomottanut tai ollut komentelijatyyppiä missään seurassa. Tuo kaikki on tullut luonnostaan, ilman suurempia ponnisteluja. En osaa kuvitellakaan, että pitäisi trimmata itseään pitkiä aikoja kelvatakseen. Siksi tuolla aiemmin sanoin, että jos ei kelpaa, ei sitten väkisin. Toki olen huomannut, että jännittäminen pilaa monesti yhteyden syntyminen. Erikoista on, että minusta on tullut jännittäjä vasta aikuisella iällä, kun sitä pesää on herunnut jo ihan tarpeeksi.

Seksuaalienergian sublimoiminen johonkin muualle kuin naiseen voisi tilapäisesti tulla kysymykseen. Huomaan kuitenkin, että ratkaisu tuntuu todella valjulta: ei seksiä korvaa mikään harrastus. Toisaalta se masturbaatio....on parempi runkata omalla kädellään kuin hakea naisesta vain seksuaalisen purkautumisen kohdetta.

Kun näyttää siltä, että poikien on pakko saada, onko tyttöjen sen takia ihan pakko antaa? En usko, että tytöt piruuttaan pihtaavat, ehkä hekin etsivät seksin lisäksi rakkautta ja jotain enemmän kuin vaakamamboa?

Horny (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)
Nuori nainen (nimimerkki)

Tuo lehtijuttu huvitti! Että miehilläkö ei ole suuret vaatimukset. :P

Ps. Treffit meni muuten hyvin. ;)

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Tulkitsenko väärin, jos epäilen miehen jääneen ilman?

Mortimer (nimimerkki)

"ovatko ne pojat, jotka eivät uskalla edes lähestyä tyttöjä rukkasten pelossa, juuri niitä paapottuja nk. curling-lapsosia, joiden tieltä vanhemmat ovat lakaisseet kaikki vastoinkäymiset, jotteivät kullannuput joutuisi kokemaan pettymyksiä vaan saisivat tuntea ainoastaan positiivisia tunteita."

Uskoakseni asia on päinvastoin. Pikemminkin on kyse niistä joiden elämä on ollut vastoinkäymisiä toisensa perään. Siihen eheään ja kypsään aikuisuuteen kasvaminen edellyttää myös onnistumisia. Jos aina tulee pakit ja satunnaisesti tylyä kritiikkiä henkilön sosiaalisesta olemuksesta tai ilkikurista naurua, on seuraava kerta aina vähän vaikeampi.

V1eras (nimimerkki)

Totta on, että onnelliseksi yksilöksi kehittyminen vaatii myös onnistumisia. Onnistumisten ja pettymysten tulisi olla suurinpiirtein tasapainossa. Jos on vaikkapa koulukiusattu ja itsetunto kaiken aikaa nollilla, on luonnollisesti vaikea uskoa itseensä ja siihen että kelpaisi. Tässä mielessä olemme kaikki, koko yhteiskunta, vastuussa toisistamme ja toistemme hyvinvoinnista.

Miten oma löytyi? (nimimerkki)

Oliko ennen asiat oli paremmin? Maalla oli kohtaamispaikkana lavatanssit tai urheiluharrastuksia, ei muuta. Pärjäsin hyvin urheilussa eli olin tunnettu paikallislehtitasolla. Kun pärjäsin hyvin koulussakin, oli markkina-arvo heti niiden renttujen jälkeen seuraavana. Pari-kolme kädestäpitämissuhdetta seurauksena.
Tulin Helsinkiin opiskelemaan. Tunnettuus nolla joka tasolla, markkina-arvo nolla omatasoisten naisten joukossa. Osakunnat olivat yksi Suomen suurimmista avioliittomarkkinoista. Mutta vasta kolmantena vuonna markkina-arvoni oli niin korkealla, että pääsin taas saatille, eli edes jonkinlaiselle seurustelutasolle, koska olin lähes valmis akateemisen tutkinnon haltija, jolla oli taatusti töitä tiedossa. Toki vain sellaisten ensimmäisen vuoden tyttöjen kanssa, jotka olivat tulleet yliopistoon vain miestä hakemaan ja jotka tiesivät jo yliopistoon pyrkiessään, että eivät koskaan edes yritä valmistua mihinkään sellaiseen, jolla elättäisi itsensä. Silloin yliopiston keskeyttämisprosentti naisilla oli liki puolet. No aluksi kävi usein niin, että ne, jotka kiinnostuivat minusta, eivät minua kiinnostaneet, mutta lopulta se tärppäsi. Olin 23-vuotias ja siitä asti on oltu yhdessä. Vastentahtoista "sinkkuutta" lähes 10 vuotta, se kohtalo meillä "nörteillä" usein on. Kun olen työelämässä korkealla statuksella tosin vain 80 K vuosituloilla, piparia olisi tarjolla nyt niin paljon kuin maittaisi, ihan se on omasta moraalista kiinni, haluaako korvata alkuajan puutteet nykytarjonnalla.

V1eras (nimimerkki)

Miksi eivät useammat kerro tällä kivoja tarinoita siitä kuinka ja mistä oma kulta löytyi?

Kari Hurtta (nimimerkki)

V1eras:
Miksi eivät useammat kerro tällä kivoja tarinoita siitä kuinka ja mistä oma kulta löytyi?

Jaa. Kerroinhan minä tuossa. Sitä en tiedä oliko tuo sitten mielestäsi kiva tarina. ☻

(Aamukahvin vesi taitaa jo kiehua?)

Vau: Esikatselun mukana tämä ei ole enää kesäajassa 12.11.2010 06:10 Kari Hurtta (ei kirjautunut)

MikkoAP (nimimerkki)

Mikko Ahola: "Jotta nainen arvostaisi miehessä varallisuutta/sosiaalista statusta, eikä miehen ulkonäköä ja miehen seksikkyyttä, niin tällöin voidaan olettaa, että tytön vanhemmat ovat kasvattaneet tyttölapset tukahduttamaan omaa seksuaalisuuttaan. Jos tyttölapsen äiti (äidit kasvattavat tyttärensä seksuaalisuuteen tutkimusten mukaan) sallisi tyttärensä kasvaa samanlaiseksi seksiä vapaasti ja yli kaiken arvostavaksi ihmiseksi, kuin poikalapset saavat kasvaa, niin naiset käyttäisivät samalla tavoin tärkeimpänä valintaperusteenaan miehen ulkonäköä ja seksikkyyttä, kuin miehet naisen kauneutta ja seksikkyyttä. "

Ei pidä paikkaansa. Miesten ja naisten erilaiset pariutumistaktiikat sanelee ensisijassa biologia:

Mies ejakuloi parisataa miljoonaa siittiötä kerrallaan, joista jokainen voisi teoriassa hedelmöittää naisen. Naisen munasolujen määrä on rajallinen ja teoreettisestikin nainen voi kantaa korkeintaan muutamaa lasta kerrallaan.

Joten miehille optimi lisääntymistaktiikka on levittää siemen mahdollisimman laajalle, kun taas naisella tulla raskaaksi mahdollisimman kovatasoisen miehen siemenestä.

Se, mihin kasvatus vaikuttaa on, minkälainen mies mielletään parhaaksi mahdolliseksi. Suurimman osan Homo Sapiensin historiaa paras mies, eli alfoista alfoin, on ollut vahvin ja aggressiivisin mies, joka alistaa väkivalloin muut tahtoonsa.

Sivilisaatio onkin lähinnä betamiesten yritys kehittää muita keinoja päästä pukille.

"Äidit kasvattavat tyttärensä seksikielteisiksi, koska ajattelevat, että tyttärien kannatta valita mies samalla tavoin kuin he itsekin valitsivat: "Paras mies on vastuullinen isä, joka hankkii kodin ja elannon tuleville yhteisille lapsille, renttua on varottava yli kaiken!""

Jos tavoitteena on perustaa perhe ja saada vastuullinen, lapsistaan huolehtiva mies, niin tietysti he ovat oikeassa.

Ne kiihottavimmat äijät ovat harvoin optimaalisia isäkandidaatteja.

Jos naisen tavoitteena on saada irtoseksiä parhaiksi katsomiltaan miehiltä, niin toki silloin voi renttu olla kovaa kamaa.

Vieras (nimimerkki)

""Miksi koulu opettaa kaikkea hyödytöntä, mutta ei opeta elämän tärkeimpiä taitoja?""

Just näin. Pari jaksoa "piparin saamisen metodiikkaa", syventävinä opintoina "piparin merkitys mies-statukseni kohottamisessa muiden miesten silmissä" ja valinnaisena "naisesta ihmisenä - piparin tärkeys".

Tomppeli (nimimerkki)

"Joten miehille optimi lisääntymistaktiikka on levittää siemen mahdollisimman laajalle,"

Koska ihmislapsi on niin kauan avuton ja samalla haittaa äidin selviytymismahdollisuuksia, isän varmin lisääntymisstrategia on huolehtia muutamasta lapsesta lisääntymisikään asti. Se on varmaan yksi syy siihen, että ihminen näyttäisi olevan enempi yksi- kuin moniavioista eläintyyppiä. Antropologeilta tiedetään lisäksi, että tyypillisen kokoisessa heimossa seksiin liittyvien salaisuuksien varaan ei voi laskea. Kaikki paljastuu -- tai ei kai sitten ihan kaikki, koska miehellä näyttäisi olevan myös jonkin verran mainittua luontaista taipumusta levittää siementään. (Tosin kannattaa muistaa sekin, että kaikki ihmisen perinnölliset piirteet eivät välttämättä ole adaptaatioita. Ne voivat olla toisen piirteen sivuvaikutuksia tai sattumalta syntyneitä tai jäljelle jääneitä piirteitä.)

bmad (nimimerkki)

"Paneehan niitä, mutten enää aio tuhlata aikaani suhdepelleilyhin ihmisiin, joilla ei ole mitään yhteistä mun kanssa."

Ongelmana onkin tämmöinen luovuuden tuhoava panemiskulttuuri,
eli on suurehko joukko naisia ja pienempi joukko miehiä, jotka panevat toisiaan melko rajattomasti. Mitään varsinaisia ihmisyyteen tai laajempaan sielunyhteyteen pohjautuvia kriteereitä näillä panopassin saaneilla ei tietenkään ole, vaan se on ihan arkisen muodollista toimintaa tyyliin: "sun kanssas vois ehkä haluttaa panna ja ton kanssa taas ei tule kysymykseenkään". :D

"Prostituution laillistaminen mun kaltaisille ois kyl ihan kiva."

Prostituoituja pitäisi olla kolme kertaa nykyistä enemmän, jolloin myös hinta myös lutviutuisi hieman alemmas, eli aluksi jonnekin
120-170 euroon tunnilta. Toivottavasti opiskelijatytöt löytävät tulevaisuudessa seksistä itselle sivubisneksen. Feminsitit eivät heitä tietenkään hyväksy, mutta se siitä.

Mitä tulee naisten saamiseen mielestäni kannattaisi ottaa
huomioon paineiden ohjailun teoria. Naiset varsinkin helposti ovat paineiden vietävissä.

Yksi hyvä vinkki (jonka olen itse koeajanut onnistuneesti useita kertoja) on tutustua vapaamieliseen ytm:ään ja muodostaa tähän "bestissuhde." Sen jälkeen alkaa tytöt, jotka myös usein liikkuvat pareittain ja bestiksinä koputtaa oveen, koska kun joku nainen ihastuu ytm-ystävääsi se hänen bestiksensä tulee tavallaan vähän niin kuin automaattisesti testaamaan sinua. Rimakin on matalammalla, kun mahdollisuutena on saada neljän hengen porukka kasaan. Siitä on myös hyvä jatkaa ryhmäseksiin.

Laura (nimimerkki)

"Toivottavasti opiskelijatytöt löytävät tulevaisuudessa seksistä itselle sivubisneksen."

Varsinkin tuleva tyttäresi. Toivon, että toiveesi ainakin hänen kohdallaan toteutuu.

Hyvän päivän tuttu (nimimerkki)

Suomessa isät eivät yleensä esitä toivomuksia tyttäriensä intiimielämästä tai osallistu siihen muutenkaan. Miten teillä pääsi faijan kanssa käymään noin?

Vieras nainen (nimimerkki)

Onneksi en tunne sinunkaltaisiasi. Enkä toivottavasti koskaan teihin tutustukaan :)

Vieras nainen (nimimerkki)

Ylläoleva vastaukseni oli siis nimimerkille bmad tai jotain sinne päin.

bmad (nimimerkki)

"Onneksi en tunne sinunkaltaisiasi. Enkä toivottavasti koskaan teihin tutustukaan :)"

Ei huolta. Olen heittänyt ennenkin kuvankauniita naisia ikkunasta ulos.

Hyvän päivän tuttu (nimimerkki)

"Onneksi en tunne sinunkaltaisiasi. Enkä toivottavasti koskaan teihin tutustukaan :)"

Saatat hyvin tuntea. Ei kukaan naiselta seksiä haluava mies voi kertoa tälle vilpittömästi mitä aidosti tuntee ja ajattelee. Todenpuhuja jää ilman pimppaa, sukkarista puhumattakaan.

Vieras (nimimerkki)

"Jos tyttölapsen äiti (äidit kasvattavat tyttärensä seksuaalisuuteen tutkimusten mukaan) sallisi tyttärensä kasvaa samanlaiseksi seksiä vapaasti ja yli kaiken arvostavaksi ihmiseksi, kuin poikalapset saavat kasvaa, niin naiset käyttäisivät samalla tavoin tärkeimpänä valintaperusteenaan miehen ulkonäköä ja seksikkyyttä, kuin miehet naisen kauneutta ja seksikkyyttä."

Jaa.
Minun mielestäni maailman sivu on ollut juuri niin, että isät ne ovat haulikko kädessä olleet riiareita kyttäämässä aittojen ovilla.
Harvassa kai se isä on, joka tytärtään kannustaa "jakamaan tavaraansa" kaikille kylän kolleille koska on tärkeää tyttären kasvaa "seksiä yli kaiken arvostavaksi ihmiseksi".

bmad (nimimerkki)

"Esimerkiksi, ei ole mitään syytä olettaa etteikö rumalle naiselle miehen "hankkiminen" olisi samalla tavalla hankalaa, vaikeaa tms."

Ruma määritellään aivan eri tavoin naisen kohdalla ja lisäksi
jäi mainitsematta, että puolirumat naiset saavat vielä aika hyvin seuraa. Miehellä se on pienemmästä kiinni, kelpaako vai ei, ja siitä pitävät huolta arvovaltaisissa sfääreissään kiemurtelevat naiset, joissa on sijaa enemmänkin omille virheille.

"Taviksethan pääsevät aina helpoimmalla koska heitä on määrällisesti eniten."

Tavisnaisten on huomattavasti helpompi saada seuraa, kuin tavismiehen.

"Vaikeinta on kauniilla älykkäillä koska vertaisten löytäminen on muita paljon epätodennäköisempää (luonnostaan kauniita kun on alun alkaenkin niin kovin vähän maailmassa) MINKÄ LISÄKSI samaan aikaan joutuu vieläpä jatkuvasti torppaamaan periaatteessa aivan kaikkien "onneaan kokeilevien" lähestymisyrityksiä."

Itse olen seurustellut kauniin naisen kanssa pitkään. Itse
asiassa kaikki seksikontaktini ovat hulppea nainen-ryhmään kuuluvien kanssa, vaikka edustan toista genreä. Oletat muutenkin väärin, että ihmisten pitäisi peuhata omatasoisten kanssa. Tuollainen on rodunjalostusta ja samalla periaatteella pitäisi esimerkiksi lukemisen ja kirjoittamisen maksuton opettaminen rumille lopettaa.

"Moni heistä arvatenkin joutuu joustamaan kriteereistään jossain vaiheessa mikäli ylipäätään haluavat parisuhteen. "

Puolustat selvästi hyvännäköisiä ihmisiä ja pakotat heidät olemaan toisten hyvännäköisten kanssa. Eihjuvä.

"Ei seksi ole koskaan ollut mikään perusoikeus eikä sitä pidä sellaisena esittää. Kukaan ei voi tehdä muuta kuin yrittää itse parantaa asemaansa (mitä se sitten itsekullekin merkitsee). Fatalismi on pahimman luokaan retardismia."

Kyllä minun nähdäkseni ihmisten seksuaalivalintoihin vaikuttaa pitkälti esimerkiksi sellaiset asiat kuin älyn rakenne ja toiminta, elämänviisauden taso ja motiivit.

"Pimpin ostohan pitäisi kriminalisoida vain siitä yksinkertaisesta syystä, että siinä parittelumielessä kelvottomaksi todetut rahakkaat pääsevät nauttimaan lihan iloista ilman luonnollista syytä."

Ihminen ei ole eläin at all. Jos olisi ensin pitäisi kaataa koululaitokset jne. lopettaa kirjoittaminen ja lukeminen, etenkin filosofian opettaminen kokonaan jne.

"Paitsi moraalitonta myös todennäköisesti geneettisesti rappeuttavaa toimintaa."

Jos lähtökohtana on saippuamaailma, jossa lopulta elää Tom Cruisen ja Madonnan kaltaisia tähtiä. Mutta toisaalta rumien ihmisten syntyvyyttä voi olla vaikea merkittävästi vähentää, vaikka säädettäisiin laki, että huippumallit saavat naida vain huippumalleja.

"Aito vapaa kauppa toteutuu arjessa vain silloin kun kaksi toisilleen vierasta päätä kääntyvät kohti toisiaan enemmän tai vähemmän samanaikaisesti."

Unohdat jälleen sen filosofian siellä taustalla.

"Lienee liikaa pyydetty, että lakkaisit jo tuhlaamasta veronmaksajien varoja. Äläkä kiihota vässyköiden fantasioita tämän enempää. On tyydyttävä tavoittelemaan seuraa itseään lähimmästä viiteryhmästä tai ymmärrettävä olla ilman. Piste. Yksinkertaista eikä ollenkaan vaikeata. End of Inquiry."

Älykkäiden muutenkin pitäisi todennäköisesti lakata kommunikoimasta kyseenalaisten tapausten kanssa?

Vieras (nimimerkki)

Rumat miehet kyllä saavat naisia, siitä ei ole epäilystäkään. Jos ruma mies jää ilman, on kysymys jostain vakavammasta. Kuinka moni on armoton juoppo? Kuinka moni sosiaalisesti kyvytön? Kuinka moni väkivaltainen sadisti? Moniko on saamaton nahjus ja moniko sietämättömän tyhmä? Moni.

bmad (nimimerkki)

"Rumat miehet kyllä saavat naisia, siitä ei ole epäilystäkään. Jos ruma mies jää ilman, on kysymys jostain vakavammasta. Kuinka moni on armoton juoppo? Kuinka moni sosiaalisesti kyvytön? Kuinka moni väkivaltainen sadisti? Moniko on saamaton nahjus ja moniko sietämättömän tyhmä? Moni."

Mmm. Tyhmäksi on helppo haukkua melkein kuka tahansa. Naiset
haukkuvat tyhmiksi toisinaan aiheesta, toisaalta myös fiksumpiakin miehiä.
Jostain syystä kaikkein vähiten tyhminä tai ei-komeina pidetään niitä kusipäisiä jätkiä, joiden sielunmaisema tai pärstäkään ei objektiivisesti katsottuna niin kummoinen ehkä kuitenkaan ole.

Sosiaalinen kykykin on tuollainen heiluva määre. Onko sosiaalisuus oikeasti kovinkaan tarpeellista? Se, että ottaa naisen kainaloon oikealla tavalla itsevarmasti, rutistaa ja huutaa poöydän muille kavereille AAAAAAAAGH liene auttaa monia poikia saamaan sen naisystävän. Vinkki: massasta poikkeavan naisen voi saada muutenkin.

Alkoholisoituminen tai väkivaltaisuus voi johtua monestakin syystä.
Riippuvuudet ovat hankalia, oli perhettä tai ei. Yksi väkivaltaa aiheuttava tekijä on se, etteivät ihmiset luovalla tavalla pura kylliksi aggressioitaan. Jo pelkästään sadomasokismin yleisempi hyväksyminen auttaisi ihmisiä vähentämään parisuhdeväkivaltaa. Naiset voisivat pikku hiljaa siirtyä bitchslappingista happyslappingin kautta eroottiseen
läimäyttelyyn ja sitä rataa. :P

Inex (nimimerkki)

"Alkoholisoituminen tai väkivaltaisuus voi johtua monestakin syystä.
Riippuvuudet ovat hankalia, oli perhettä tai ei."

Itse en ole onneksi alkoholisti, mutta ymmärrän väkivaltaisuuden. Itsellä väkivaltaisuus johtuu epävarmuudesta aina joskus ja onneksi olen sen tajunut jo pikkuhiljaa tähänkin ikään, lyömisessä ja väkivaltaisuudessa ei ole mitään hienoa ja joka muuta väittää on täysi reppana.

Tomppeli (nimimerkki)

Prostituutio on Suomessa laillista. Parittaminen on kiellettyä ja siksi täällä ei ole bordelleja toisin kuin vanhoissa sivistysmaissa.

Tomppeli (nimimerkki)

Prostituutio on Suomessa laillista. Parittaminen on kiellettyä ja siksi täällä ei ole bordelleja toisin kuin vanhoissa sivistysmaissa. Tai siis seksin osto parituksen tai ihmiskaupan kohteelta on kiellettyä. Parittaa siis saa, jos on surkea liikemies eikä onnistu, vai?

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tuolta löytyy

SALLI: Seksityö ja laki

Tai sitten rikoslaki.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tomppeli:
Parittaa siis saa, jos on surkea liikemies eikä onnistu, vai?

Lue lakia.

X:
Paritus

Joka hankkiakseen itselleen tai toiselle taloudellista hyötyä

1) järjestää huoneen tai muun tilan korvausta vastaan tapahtuvaa sukupuoliyhteyttä tai siihen rinnastettavaa seksuaalista tekoa varten tai kahdeksaatoista vuotta nuoremman lapsen tekemää, ilmeisellä tavalla sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa tekoa varten,

2) vakiintuneena osana liiketoimintaansa majoittaa sellaiseen tekoon ryhtyvää ja siten olennaisesti edistää tekoa,

3) yhteystietoja välittämällä tai muuten markkinoi toisen sellaiseen tekoon ryhtymistä tietäen, että hänen toimintansa olennaisesti edistää teon toteutumista,

4) muuten käyttää hyväkseen jonkun ryhtymistä sellaiseen tekoon tai

5) viettelee tai painostaa toisen sellaiseen tekoon,

on tuomittava parituksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.

Yritys on rangaistava.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Siis 1 päivänä elokuuta 2004 alkaen Yritys on rangaistava.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tomppeli:
Tai siis seksin osto parituksen tai ihmiskaupan kohteelta on kiellettyä.

Myös näin.

X:
Seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäyttö

Joka lupaamalla tai antamalla välitöntä taloudellista arvoa edustavan korvauksen saa 9 tai 9 a §:ssä taikka 25 luvun 3 tai 3 a §:ssä tarkoitetun rikoksen kohteena olevan henkilön ryhtymään sukupuoliyhteyteen tai siihen rinnastettavaan seksuaaliseen tekoon, on tuomittava, jollei teko ole 8 a §:n mukaan rangaistava, seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä tuomitaan myös se, joka käyttää hyväkseen kolmannen lupaamaa tai antamaa 1 momentissa tarkoitettua korvausta ryhtymällä sukupuoliyhteyteen tai siihen rinnastettavaan seksuaaliseen tekoon sanotussa momentissa tarkoitetun rikoksen kohteena olevan henkilön kanssa.

Yritys on rangaistava.

V1eras (nimimerkki)

Mitä seksikaupalla, prostituutiolla tai ryhmäseksillä (nimim. bmad) on tämän blogiavauksen kanssa tekemistä? Eikö tarkoituksena ollut löytää se tyttöystävä?

Kari Hurtta (nimimerkki)

V1eras:
Mitä seksikaupalla, prostituutiolla tai ryhmäseksillä (nimim. bmad) on tämän blogiavauksen kanssa tekemistä?

Prostituutio taisi tulla mukaan keskusteluun tuolla.

Kari Hurtta (nimimerkki)

V1eras:
Mitä seksikaupalla, prostituutiolla tai ryhmäseksillä (nimim. bmad) on tämän blogiavauksen kanssa tekemistä? Eikö tarkoituksena ollut löytää se tyttöystävä?

Bmadihan antoi tuossa asiaan liittyvän vinkin:
Yksi hyvä vinkki (jonka olen itse koeajanut onnistuneesti useita kertoja) on tutustua vapaamieliseen ytm:ään ja muodostaa tähän "bestissuhde."

Ja sitten totesi vain että tämä vinkin noudattamisella voi päätyä ryhmäseksiin:
Rimakin on matalammalla, kun mahdollisuutena on saada neljän hengen porukka kasaan. Siitä on myös hyvä jatkaa ryhmäseksiin.

Voi olla että tämän tarkoituksena oli kannustaa vinkin yrittämiseen. ☺

Kieltämättä tuo vinkki itsessään on aika epätriviaali.

Outo muija (nimimerkki)

Minua on jo vuosia naurattanut nämä markkina-arvoteoriat ja muu siihen liittyvä soopa. Itselläni on ujo, kiltti ja hyväkäytöksinen mies, siisti ja savuton joka on aina täysin oma itsensä, ja minusta hän on maailman paras! Kaikenlaiset rentut ja rehentelijät ovat aina aiheuttaneet minussa kuvotusta ja vastenmielisyyttä, jo teininä poikaystäväni olivat kilttejä poikia. Kiltti ei myöskään tarkoita samaa kuin alistuva tossukka (monilla vaikuttaa olevan tämä harhaluulo). Rahastakaan ei ole kysymys, koska meillä on yhtä suuret (tai pienituloisina paremminkin yhtä pienet) tulot. Mutta samperi, miten hyvin viihdymme yhdessä ja nautimme toistemme seurasta, ja se on minusta kaikkein tärkeintä.

Tiedän kyllä pari tapausta jotka roikkuvat renttujen perässä toistuvasti markkina-arvoteoreetikkojen kuvailemilla tavoilla, mutta kymmeniä naisia käsittävästä tuttavapiiristäni (työ, opinnot, harrastukset, ystävät, tuttavat, naapurit) näitä on todellakin vain pari. Olemmekin porukassa monesti ihmetelleet, mistä kummasta nämä koko populaatiota yleistävät merkilliset teoriat oikein saavat alkunsa ja mikä niitä oikein ylläpitää? Onko tämä kaikki jotenkin vain suurempien kaupunkien ongelma, tiettyjen (yökerho-pintaliito)piirien ongelma, vai mikä? Minä olen erittäin tyytyväinen kohteliaaseen ja sivistyneeseen mieheeni, ystäväni ovat tyytyväisiä kohteliaisiin ja sivistyneisiin miehiinsä, ja heidän ystävänsä ovat tyytyväisiä omiinsa jne. Mieheni kilteillä ja hyvätapaisilla ystävillä ja kavereilla on myös vakituiset kumppanit (joko seurustelu- tai avio-). Omani löysin vieläpä netistä, joskaan en treffipalvelun kautta vaan saman keskustelupalstan kautta (kiinnostuimme aikoinaan toistemme jutuista siinä määrin että päätimme tavata).

Miehelläni on myös yksi ns. pelimieskaveri, joka valittaa alituista yksinäisyyttään, kun löytää ainoastaan yhden yön juttuja. En ihmettele, sillä hän kohtelee naisia kuin paskaa, nimittää näitä "naaraiksi" ym. Ei päin naamaa - naisia pokatessa taktiikka on esittää sulavaa ja kohteliasta - mutta kusipäinen totuus paljastuu pian ja kaveri on pian taas yksin. Eikä ihan tosissaan ymmärrä missä on vika, syyttää naisia kyllä mielellään siitä miten nämä ovat semmoisia että niille pitää esittää jos mitään haluaa saada. Niinpä niin.

Jos haluaa yhden yön juttuja ja nopeita, valheellisia suhteita, kannattanee sitten ruveta pelimieheksi. Jos haluaa kestävän parisuhteen, kannattaa olla oma itsensä. Ikäänsä ei kukaan jaksa esittää muuta kuin mitä on. Kovin vankkaa suhdetta ei valheellisille perustuksille rakenneta.

Peppi 1 (nimimerkki)

Näinhän se menee, mutta kuuntelevatko nämä täällä? Pah.

Olen tuntenut tähän asti kymmeniä tai pikemminkin satoja tyttöjä ja nuoria naisia, ja VAIN YHDEN KERRAN olen käynyt sellaisen keskustelun, jossa minulle puolituntematon luokkakaveri (18 v) on intoillut tavanneensa pojan/miehen, jonka perheellä on paljon rahaa. Siis tyyliin "Ei se kyllä ole paljon minkään näköinen, mutta on sillä sentään paljon rahaa". Luulin sitä pilaksi ja jäin tuijottamaan haavi auki. Myöhemmin sitten kuulin, että ko. tyttö oli juuri tuollainen. Helevetin tyhmäkin se oli.

Kun mietin omaa kaveripiiriäni, KUKAAN ei ole mennyt naimisiin hyvätuloisen miehen kanssa, vaikka tilaisuuksia olisi ollut. Sen sijaan on menty raittiiden, itsestään huolta pitävien, järkevien ja kunnollisten miesten kanssa. Osa kavereistani ansaitsee miehiään enemmän rahaa eikä sekään ole ongelma.

En kiellä sitä, etteikö markkina-arvoteoriassa olisi jotain selittäviä piirteitä, mutta kovin vaillinainen se on. Minun piireissäni naisia ei yhtään innosta se pukutyyppi, jolla on komea auto. Sen sijaan meitä kiinnostaa mies, joka ajaa polkupyörällä (tosin sen miehen on sitten hyvä olla koulutettu ja fiksu, puvulla ei niin väliä ;)).

Inex (nimimerkki)

Se on vaan sitä teorian selittävää osuutta miksi minusta tuli vaikkapa helvetin hyvä jätkä kun massit tuli tilille. Itse rupean lähentelemään sitä vaihetta iässä, että monet naiset mitkä ei ennen olleet kiinnostuneet, ovat näyttäneet kiinnostusta. Ei ole koskaan naisista kauheasti pulaa ollut, mutta kyllä sen huomaa valitettavasti. Sanokaa mitä sanotte, mutta näin ne hommat etenee.

Panu Horsmalahti

Laasanen ei perusta markkina-arvoteoriaansa omakohtaisiin kokemuksiin, vaan ihan tieteeseen. Lue vaikka itse:

https://jyx.jyu.fi/dspace/handle/123456789/11575

Ryhdy kestotilaajaksi jos et saa irtonumeroita (nimimerkki)

"Jos haluaa yhden yön juttuja ja nopeita, valheellisia suhteita, kannattanee sitten ruveta pelimieheksi. Jos haluaa kestävän parisuhteen, kannattaa olla oma itsensä. Ikäänsä ei kukaan jaksa esittää muuta kuin mitä on. Kovin vankkaa suhdetta ei valheellisille perustuksille rakenneta."

Miehen ja naisen intressit eivät ole samat.

Jos mies ei kykene saamaan haluamaansa määrä seksiä ilman parisuhdetta, hän joutuu alistumaan parisuhteeseen.

bmad (nimimerkki)

"Olemmekin porukassa monesti ihmetelleet, mistä kummasta nämä koko populaatiota yleistävät merkilliset teoriat oikein saavat alkunsa ja mikä niitä oikein ylläpitää? Onko tämä kaikki jotenkin vain suurempien kaupunkien ongelma, tiettyjen (yökerho-pintaliito)piirien ongelma, vai mikä?"

Kyllä se vaan on katukuvassa hyvin harvinaista, että
naisella (joka vielä pitää itseään tyytyväisenä) olisi viekussaan ujo mies, poislukien kiiltokuvapojat. Sen sijaan vilkkaalla torilla rotevia ja kovaäänisiä alfoja lappaa variksenpelättimien kanssa joka kulman takaa. Kyse ei ole mistään marginaali-ilmiöstä, vaan siitä, että naiset yleisesti katsovat seksuaaliresurssinsa antamispohjaiseksi ja miehen
aseman vastalahjaksi. Jos törkeästi sanotaan, niin miehen status on
norminaisen ruokaa.

Mutta on se tietysti myös asuinpaikka- ja ikäkysymys. 18-vuotiailla
naisilla harvemmin on yhtä hioutuneita ja sofistikoituneita preferenssejä, kuin 25-30 vuotiailla. Itsestään epävarmat teinitytöt eivät vielä näe miestensä heikkouksia niin hyvin. Nuorten liitot siksi harvemmin kestävät kovin pitkään, kun tilalle tulee mahdollisuus
käydä sosioekonomisempaa kaupaa hienostopiireissä.

Outo muija (nimimerkki)

Me nyt olemme kuitenkin kolmekymppisiä, ja tuttavapiiri siinä kolmenkympin molemmin puolin. Ehkä olemme sitten outoja, kun jollakin ulkoa päin asetetulla keinotekoisella statuksella ei ole merkitystä, vaan sillä miten hyvin henkisesti natsaa, kun tavoitteena on vielä katsoa sitä samaa naamaa kiikkustuolissakin.

Panu Horsmalahti

"Ehkä olemme sitten outoja, kun jollakin ulkoa päin asetetulla keinotekoisella statuksella ei ole merkitystä, vaan sillä miten hyvin henkisesti natsaa, kun tavoitteena on vielä katsoa sitä samaa naamaa kiikkustuolissakin."

Eihän kukaan henkilö tunnusta että itse valitsisi partnerin markkina-arvon perusteella, koska se sotii vastaan median luomaa ylläkuvaa romanttisesta rakastumisesta. "Sattumalta" vain kaikki todisteet viittaavat siihen että "keinotekoinen" status vaikuttaa pariutumiseen:

http://horsmalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50886-...

Hyvä analogia olisi mainosten vaikutus ostokäyttäytymiseen. Kaikki väittävät olevan kylmänkovia rationalisteja (vaikka viljelevätkin irrationaalisuuksia kokoajan) joihin ei mainokset vaikuta. Tilastollinen vaikutus mainosten avulla on kuitenkin selvä.

Ingenieur (nimimerkki)

"Rumat miehet kyllä saavat naisia, siitä ei ole epäilystäkään. Jos ruma mies jää ilman, on kysymys jostain vakavammasta. Kuinka moni on armoton juoppo? Kuinka moni sosiaalisesti kyvytön? Kuinka moni väkivaltainen sadisti? Moniko on saamaton nahjus ja moniko sietämättömän tyhmä? Moni."

Samat kriteerit eivät estä naisia saamasta.

Eniten nykyään kismittää tosiaan (nuorten) suominaikkosten käsittämätön etuoikeutus. Sosiaalisia kykyjä ei tarvitse, antaa miehen viedä. Juopottelukäytös ei eroa tippaakaan miehistä. Jokaisessa parisuhteessani minua on läpsitty (ja suhteet olen jättänyt siihen. Kaikenlainen väkivalta osoittaa kelvottomuutta vanhemmuuteen, millaista ominaisuutta kuitenkin joskus arvostin.) Tyhmyydestä en ala puhumaankaan.

Ja se saamattomuus... Voi että kun ei niin minkäänlaista työtä saa tekemään. On ihan ok olla sillee niinq tosi huolissaan ilmastonmuutoksesta ja tolleen, mut kuitenkin pitää lennättää viikonlopuksi Prahaan ja uudeksivuodeksi Thaimaahan ja saada uudet kengät. Ja sit Siiri Sairaanhoitajalla on niin rankkaa, kun joutuu joskus tekemään ylitöitä ja ikävää fyysistä työtä saippuakuplaelämän jälkeen.

Ei jumalauta... Itse olen 11-vuotiaasta rakentanut heinäseipäistä kilometrien aitoja, paimentanut itseäni neljä kertaa suurempaa karjaa aamukuudesta iltayhdeksään, metsänhoito meinaa rankkaa lapioduunia ja toisinaan kymmeniä metrejä korkeiden puiden sahaamista ja niiden käsin raivaamista ja rankojen siirtämistä. Onneksi peruskoulu ja lukio olivat helppoja, jotta oikealle kasvamiselle (ja itsensä kehittämiseen tietoteknisesti) jäi aikaa. Yliopistossa tein kuusi vuotta kymmentuntista päivää työskennellen samalla itselleni vähän paremmat meriitit omalle teollisuudenalalleni. Jokseenkin kannatti, mutta kieltämättä ei tämäkään jättänyt suuresti aikaa treenata naistaitoja.

Vitun nahjukset. Mun mutsi hakkaa kaikesta ylihuolehtivaisuudestaan huolimatta teidän mutsit. Olisi kyllä voinut antaa vähän enemmän liekaa peltotöiden sijaan.

Vieras nainen (nimimerkki)

ingenieur, miksi syytät naisia, jotka olet itse itsellesi valinnut? Onko pakko sekaantua pösilöihin kanoihin? En minäkään sellaisia huolisi jos olisin mies. Naisena taas en huoli mitään kaistapäisiä bodareita ja pelimiehiä. Enkä juomareita.

Miten en edes tunne naisia, jollaisia kuvaat. Aika erikoisia. Mielelläni haluaisin tietää mistä heitä löydät. Lähiöpubista? Eikö kummempia paikkoja löydy? Tiedätkö että ne on eri naiset kun käyvät noissa paikoissa ja taas eri naiset jotka eivät käy.

Ingenieur (nimimerkki)

Käyttäisin termiä, he valitsivat minut. Kuten olen aiemmin maininnut, en ole erityisesti harjoittanut lahjojani sosiaalisen viisauden keräämiseksi. Lähinnä olen havainnut naisissa saman vian, kuin 99% muutenkin ihmisissä. Ne ovat vain ihmisiä. Mulla on vähän erilaiset ambitiot.

Näissä nörttipiireissä pyörii vähän erilaisempia naisia. Niinkuin myöskin miehet ovat aika eriskummallisia tapauksia. Pubeissa en viihdy paitsi omien kanssa (n. 90% miehiä) syrjäisessä nurkkapöydässä. Yökerhoissa vielä vähemmän. Opiskelijatapahtumista ja tietyistä klubeista. Myönnettäköön, ettei vakavia parisuhdeyritelmiä ole ollut kuin muutama. Sitten tein aiemmin esittelemiäni laskelmia ja totesin, ettei maksa vaivaa. Muutan mielummin pois johonkin maahan, jossa hiljaista tekijää vielä arvostetaan. Helmikuussa kokeilen erästä lämmintä kohdetta keski-euroopassa.

Ingenieur (nimimerkki)

Rehellisyyden nimissä, noissakaan yritelmissä en varsinaisesti ollut mikään mallimies. Ainakaan noita naisia enemmän minua kiinnosti väkertää teknisten vempeleiden parissa. En osaa juuri puhua ääneen muusta kuin omista (yleensä ammatillisista) kiinnostuskohteistani, eikä Suomesta löydy kuin ehkä muutama sata tyyppiä, joiden kanssa pystyn keskustelemaan yleensä minua kiinnostavista asioista. Lähes kaikki miehiä. Yritä siinä sitten rakentaa mitään juttua, kun edes lapsia en mainitusti halua. Sikäli olisi kyllä haave elämänkumppanista, joka pystyisi sparraamaan mua kehittämään itseäni entistä enemmän ja samalla olemaan vuorovaikutteisesti kiinnostava. Olen äärimmäisen skeptinen, notta löytäisin eläessäni naisen, jota voisin rakastaa enemmän kuin tekniikkaa.

Kuitenkin mullakin on fyysisiä tarpeita tuntea läheisyyttä aina välillä ja nussia. Sikäli kun tuohon mundaaniin pariutumisskeneen en haluaisi itseäni työntää ja hyväksikäyttää hölmöjä teiniritsoja, niin olisi ihan kiva jos prostituutioon suhtauduttaisiin vähän suopeammin kuin nyt. Ei jäisi aina semmoinen paska hyväksikäyttäjän maku aamulla suuhun.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras nainen:
ingenieur, miksi syytät naisia, jotka olet itse itsellesi valinnut?

Ingenieur:
Käyttäisin termiä, he valitsivat minut.

Kyllä, noinhan se menee.

(Joo, nyt aamukahville…)

bmad (nimimerkki)

"Eniten nykyään kismittää tosiaan (nuorten) suominaikkosten käsittämätön etuoikeutus. Sosiaalisia kykyjä ei tarvitse, antaa miehen viedä."

Naisilla ei ole yleistä tarvetta hyvän yhteiskunnan
kehittämiseen, koska heillä on pimpsat ja suhde seksielämään jotain
älä-koske-kiitos-olen-neitsyt-maria-tyyppistä. Yleinen naiskuvakin on jotakuinkin tuollainen, koska naiset pitävät sitä yllä.

Tasa-arvo = opiskelua, uudenoppimista, vaikeita ratkaisuja, hyväntahtoista ponnistelua, eikä sitä, että mennään aidan matalimmasta kohdasta toisten kustannuksella. Naiset helposti luulevat olevansa huippuja, vaikka heidän ajattelunsa on useimmiten silkkaa kananlentoa. Naisilla on harvemmin elämässään kunnon vertailukohtaa tai idolia. Se on aina se en-anna-tänään-neitsyt maria, joka on oikeassa... Nainen pitää ylipuhua.

On se vähän eri juttu, kuin hyvätasoinen nainen, joka tulee sormea osoittamalla sänkyyn. Nimim. kokemusta on.

Ajan hammas syö naista (nimimerkki)

"Naisilla ei ole yleistä tarvetta hyvän yhteiskunnan
kehittämiseen, koska heillä on pimpsat ja suhde seksielämään jotain
älä-koske-kiitos-olen-neitsyt-maria-tyyppistä. Yleinen naiskuvakin on jotakuinkin tuollainen, koska naiset pitävät sitä yllä."

Pimpan tehovoima ei ole pysyvä. Naisen kyky saada sillä mitä haluaa heikkenee ajan myötä voimakkasti. Yli nelikymppisellä se on jo hyvin heikko pelimerkki.

Ingenieur (nimimerkki)

Toisaalta, naisia ei kyllä voi suuresti itseään syyttää siitä, että he tyypillisesti kasvavat (itselleni kelvottomiksi) nahjuksiksi. Miehinen sukupuolirooli aloitteellisuudessa ja yrittämisessä ei oikein sisällä mitään kannusteita naiselliseen itsensä kehittämiseen muutoin kuin alimpien yhteisten nimittäjien (ulkonäkö) kannalta. Esimerkiksi nimimerkki V1eraan ihmettelyt miesten teeskentelemättömyydestä (pitää hymyillä ja olla kiva) ja aloitekyvyn puutteesta (sinäkin olisit voinut olla yksi niistä sadoista pakit saaneista, tai viidestäkymmenestä saatille päässeistä) puhuu kovaa kieltään yhteiskunnan miehille alisteisesta sukupuoliroolista.

Mutta kuten sukupuoliroolit aina, tämäkin päätyy lopulta alistamaan myös naisia. Yrityksen huipulle päästäkseen pitää käytännössä alkaa yrittää ja ottaa riskejä. Tyypillisesti jokaisen Suomessa rikastuneen taustalla on lukuisia epäonnistuneita start-uppeja, jonka jälkeen ehkä kymmenes sarjayrittäjän viritys pääsee omilleen, joka sadannesta tulee menestystarina. Pitää sietää useita "pakkeja" jopa vuosikausien intohimoisissa, kymmenien tuntien työpäiviä vaativissa projekteissa. Huipulle päästäkseen ei ole oikein oikoteitä, eikä rankka työ välttämättä jätä aikaa esimerkiksi opiskelulle, seurustelulle tai lasten kasvattamiselle. Riskinotto vaatii myös priorisointia ja ehkä joidenkin haaveiden hylkäämistä/siirtämistä myöhemmäksi.

Minä en tiedä, mistä nuoret naiset oppisivat sen paksunahkaisuuden ja epäonnistumisen sietämisen. Koulujärjestelmä suosii tasaista suorittamista, jossa joko lannistutaan jatkuvaan epäonnistumiseen (tyypillisesti pojat) tai perusälykkyydellä ja istumalihaksilla ylläpidetään jatkuvaa menestystä. Pariutumismarkkinoilla nainen valitsee, eikä oikein hoiva-alalla (tai vaikkapa lasten kasvatuskaan) sovellu oikein "kymmeniin epäonnistumisiin ja riskinottoon." Armeijaakaan suurin osa naisista ei käy, mikä on kyllä varsin hyvä koulu aloitteleville epäonnistujille.

bmad (nimimerkki)

"Me nyt olemme kuitenkin kolmekymppisiä, ja tuttavapiiri siinä kolmenkympin molemmin puolin. Ehkä olemme sitten outoja, kun jollakin ulkoa päin asetetulla keinotekoisella statuksella ei ole merkitystä, vaan sillä miten hyvin henkisesti natsaa, kun tavoitteena on vielä katsoa sitä samaa naamaa kiikkustuolissakin."

Statusta on hyvinkin monenlaista. Nyrkki- ja talousstatuksen lisäksi on olemassa esim. sovinnaisuusstatus, rockstatus, henkisyysstatus ja itsetuntostatus. Voisi puhua myös ehkä normiseksi parisuhde- tai uskollisuusstatuksesta, jonka alaisuudessa ihmisen on vaikea toteuttaa seksuaalista vaihtelunhaluaan edes sovitusti.

Lähes jokainen nainen kokee tulleensa hyväksikäytetyksi, jos mieheltä puuttuu liikaa yleistä statusta. Tämän vuoksi on perusteltua väittää, etteivät miehet kelpaa omana itsenään, kuin harvoille. Ihmiselämä, jonka pitäisi olla jotain muuta, on julma, väkivaltainen ja ristiriitainen minun nähdäkseni aika pitkälti ahtaan miesroolin vuoksi ja sitä ylläpitävät ensisijaisesti naiset, heti kakkosina herrasmiehet ja katutappelijat.

Poikkeuksiakin siis kuitenkin on. Itse olen suhteessa mallinaisen kanssa, jota ei kiinnosta statukseni vaan enemmän se voinko hyvin ja olenko tyytyväinen hänen uuteen autoonsa.

Elämäni surkuhupaisumpiin ja opettavimpiin kokemuksiin kuuluu liki kymmenvuotinen (sivu)suhde kohtuullisen näyttävään ja omaperäisen sensuelliin naiseen, joka eräänä iltana ilmoittautuu oma-aloitteisen TOPAKASTI ja hämmentävällä tavalla kuvioihin antifeministinä, ennenkuin markkina-arvo teoriasta puhutaan sfnetin ihmissuhderyhmässä
mitään.

Yhteiselo alusta asti alkaa muovautua transendentaaliksi täyttymykseksi, jolle ei näy loppua. Maailma saa uuden järjestyksen.
Elämään on tullut vaikutusvaltainen ennenkokematon noita-akka. Kuten nykyinen naisystäväni, tuokin nainen pystyi melkein kaikkeen ja hänestä tuli hyvä taistelija. Seksuaalinen dominointikin kehittyi martial arts-treenin myötä paljon paremmantuntuiseksi. Hän oli aito, miellyttävä ja moniulotteinen persoona, suoranainen superlahjakkuus.

Entä lopputulos? Tuo nainen opetti minulle sen, että naiseen ei pidä helposti luottaa, että varsinkin tempperamenttinen ja villi nainen on järjetön olento, niin kauan kun sisustat laitetaan kuntoon. En tiedä kävikö hän psykologin puheilla, vai feministien vuosikokouksessa,
mutta eräänä päivänä hän halusi vain tapailla vanhempiaan ja
koulukavereitaan. Niin, meinasi kai myös tappaa seuraavaksi valitun poikaystävänsä. :D

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Olen jotenkin ollut huomaavinani, että aisille on mahdollista olla keskinkertaisella tulotasolla enemmän yksilö kuin esimerkiksi suurilla keskinkertaisilla tulotasolla johtavassa asemassa olevan asiantuntijamiehen tai päällikön, jolta edellytetään jonkinlaista yhdenmukaistumista organisaation päämääriin.

Se, että nainen naisen ja äidin mallista ulos kasvettuaan voi olla omilla aivoilla villisti ajatteleva yksilö tuottaa suuremman hajonnan kuin miehillä, jotka ymmärtävät sydämensä ääntä kuunnellessaan tekevänsä organisatorisesti ja sosiaalisesti väärin, vaikka tekevät.

Naisilla (poisluettuna ehkä joukkue-elämäänn sopeutueet lesbojalkapalloilijat ja varusnaispalveluksen suorittaneet) on jotenkin yksilöllisempi tapa erottaa oikea väärästä kuin miehillä, minkä vuoksi heillä on useampia käsityksiä samanaikaisesti oikeasta kuin miehillä.

Inex (nimimerkki)

"Me nyt olemme kuitenkin kolmekymppisiä, ja tuttavapiiri siinä kolmenkympin molemmin puolin. Ehkä olemme sitten outoja, kun jollakin ulkoa päin asetetulla keinotekoisella statuksella ei ole merkitystä, vaan sillä miten hyvin henkisesti natsaa, kun tavoitteena on vielä katsoa sitä samaa naamaa kiikkustuolissakin."

Syylliset selittää.

Inex (nimimerkki)
matti453 (nimimerkki)

No siis, jos vielä alemman tason miehen kommentteja jaksetaan niin haluan vain sanoa, että Henryn kommentit ja ehdotukset vaikuttavat aidommilta ja oivaltavammilta kuin nuo esim. väestöliiton ja naisilta yleensä tulevan jutut ja ehdotukset. Henrystä ei täällä olla usein käytetty sanaa empaattinen, mutta minusta hän pystyy ynmmärtämäään heikosti naisrintamalla menestyvän miehen ajatusmaailmaa. Toisin kuin nuo muut yllämainitut.

En tiedä, auttavatko "pelimiesoppaat". Ainakin minun kohdallani totuus on, että vain "työ" auttaa. Eli on unohdettava ihastukset, romanttiset lähestymiset tms. ja otettava käytännöllinen lähestymistapa: yrität aina kun jotenkin näyttää positiiviselta ja toivot että tärppää. Pariutumismaailma on raadollinen, jos et ole niitä haluttuja. Mutta totuus on, että naiset eivät tiedä, kuinka monet pakit täytyy kestää ennenkuin se oikea löytyy. Ja sitten se oikea ei halua kuulla, että ennen häntä esim. 25 naista antoi pakit.

Inex (nimimerkki)

Tuskin yksikään nainen edes ymmärtää kommenttiasi. Koska naisten elämä on erilaista ja jos sanoisit tälläisen läpän ääneen minkä esitit tässä blogissa niin se säälittävin läskimuijakin katsoisi sinua kieroon eikä ymmärtäisi mitä selvität, koska 170 kiloinen säälittävä, änkyttävä puolivammainen nainen saa munaa, kunhan vain on ja möllöttää, mies ei saa pimpsaa, siinä ero.

Käyttäjän ohohupsis kuva
Helena Eronen
Inex (nimimerkki)

Rautalankaa se toimii aina :D

http://www.youtube.com/watch?v=loEW6Tod8Xc

Liput on jo hommattu ;)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"säälittävin läskimuijakin katsoisi sinua kieroon"

Hän on nykykielellä nXXXL

Paavo Ojala

Mielestäni ihan kelpo ohjeita. Laasasen taustasta en tiedä, mutta epäilen, että hän on sen verran sivistyneestä keskiluokasta, että telkkaria ja isän toimia katsellessa on tullut tietty kuva siitä miten naista kohdellaan.

Mutta ei tämä kaikille päde. Laasasen kun minunkin kokemukset ovat kohtuu suaven seuramiehen, vaikka sellaiseksi emme itseämme miellä, koska olemme epäonnistuneet. Mutta on myös paljon niitä joilla ei ole hajuakaan. Eivätkä ne ole niitä alfoja, jotka hurmaa kaikki, eivätkä edes niitä betoja jotka on kohteliaita ja kilttejä.
vaan niitä juntteja ja muita epäsosiaalisia outouksia, jotka ekatreffeillä vievät tyttöystävän äidin kanssa saunaan ja sen jälkeen katsotaan lauantaidekkari ja tyttö tiskaa ja menee omalla kyydillä kotiin.

Nämä neuvot voivat olla monelle hyväksi hyödyksi. Vaikka tuskinpa väestöliitto kohdeyleisöään tavoittaa. Se on niin outoa porukkaa, että sen tekemiseen on vaikea saada vaikutusta. Jos ei olisi niin se ei olisi niin outoa porukkaa.

Mutta tanssikurssista minulla on kokemusta. Jääkiekkoharrastustani tulivat tytöt kaukalon laitaan katsomaan. Paritanssikurssilla sain tuurata jonkun tytön poikaystävää joka ei suostunut tanssikurssille tulemaan. Ei se kummoinen strategia ole naisten saamiseksi, että naiset alkaa kokea sut yhdeksi heistä.

Vieras (nimimerkki)

Mene sinä inex säälittävän läskimuijan kieroonkatsoja pesees turbas sinä olet säälittävä puolivammainen munaton nainen! viepimpsas pois täältä.

Pena (nimimerkki)

Aamulehti taas itkee isoin otsikoin naisten euro 80 senttiä teemalla

VOI VITTU.

Vieras (nimimerkki)
jiihoo (nimimerkki)

Jep.Aamulehden alakertakirjoitus on huippu. Ehtisikö,joku taitavampi kirjoittaja laittamaan siihen vastineen näin miestenviikon kunniaksi?

Tyttökupla? (nimimerkki)

Kirjoita seuraavaksi otsikolla "Mitä hyötyä pojalle on tyttöystävästä?".

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tyttökupla?:
Kirjoita seuraavaksi otsikolla "Mitä hyötyä pojalle on tyttöystävästä?".

Mielenkiintoinen aihe. Mielikuva on että jotakin tästä aiheesta on saattanutkin olla.

? — ei ihan tuokaan.

Jorma (nimimerkki)

"Mutta millä tavoin ne ovat tuoneet käytännön elämääsi sitä mitä haluat? Onnea ja rakkautta esimerkiksi?"

Elän tätä nykyä onnellisessa ja intohimoisessa parisuhteessa jumalaisen kauniin ja seksikkään naisen kanssa. Ihan vain Henry Laasasen oppeihin perehtymiseni ansioista.

bmad (nimimerkki)

"Pimpan tehovoima ei ole pysyvä. Naisen kyky saada sillä mitä haluaa heikkenee ajan myötä voimakkasti. Yli nelikymppisellä se on jo hyvin heikko pelimerkki.

20-vuotiaista naisista noin 5% joutuu kokemaan seksuaalista syrjintää. Nelikymppisillä naisilla prosentti on joku 20, vaikka suurin vetovoima onkin laantunut. 20-vuotiaista miehistä seksuaalisen syrjinnän kohteeksi joutuu ensisijaisesti ATM:t 20% ja sen lisäksi suuri osa keskitasoisista (joita noin 65%) joutuu turhauttavaan tilaan, jossa suhde vaikuttaa epävarmalta. Keskitasoisille varsinainen ongelma ei ole naisen saamisessa vaan järkevän ja täyspainoisen naisen löytymisessä. Suuri osa naisista etenkin Suomessa on objektiivisesti katsoen peruuttamattomasti pilalla ja parempi olisikin, jos heistä valmistettaisiin vaikka ravinteita akvaariokaloille.

Tulevat naissukupolvet pitäisi kasvattaa aivan toisella tavalla, ei lannoitteeksi vaan miesten tyydykkeiksi.

Aijan hammas syö naista (nimimerkki)

Ei kai sulta ole jäänyt huomaamatta yli nelikymppisten naisten epätoivo mediassa, kun he kommentoivat kuinka he pitävät seksistä ja kuinka heidän seksielämänsä on nyt parempaa kuin koskaan?

Miten onkin lahnailusta yllättäen tullut kivaa kun kysyntä laskee?

Ihan samaa kun vuoden 1979 Mazda 323:n omistaja kehuisi räppänällään ajamisen olevan nyt parempaa kuin koskaan!

Silirimpsis (nimimerkki)

Eiköhän se ole kiinni naisesta (yksilöstä siis) millasta vienti on. On aivan uskomattoman upeita 40-50 vuotiaita naisia ja vastaavasti järkyttävän huonosti itsestään huolta pitäneitä kakskolmekymppisiä.
Itse reilusti yli nelikymppisenä en ole huomannut vielä mitään laskua viennissä, päinvastoin, aina saa olla karistamassa yrittäjiä. Tutkitusti n. nelikymppisellä naisella ne hormonit hyrrää parhaiten!
Sitten kun ei enää itseä huvita niin on aivan sama vaikka ne ihailijat tippuvatkin pois. Silloin on jo muut jutut mielessä, esimerkiksi omien vanhempien hoitaminen,henkiseen kasvuun panostaminen ja lastenlapset.
Silirimpsis sileä tie, onnetarten ottolasta maailman halki vie.
Silirimpsis sileä tie, reittiäni vauhdikasta mutkien kautta vie.
Itse päätän huvini ja itse päätän työni
ja kenen kanssa milloinkin mä vietän yöni.

Silirimpsis (nimimerkki)

Ai niin jäi mainitsematta että penskat kannattaa tehdä parinkympin huiteilla niin on nelikymppisenä vapaa kuin taivaan lintu, jos ei sitten ole jämähtänyt sohvalle ukon viereen. Voi se ukko tietysti joskus olla hyvä ja rakaskin, eikä silloin ole jämähtämisessä mitään vikaa. Niin vain ei aina elämässä käy että rakkaus kestäis.

Ajan hammas syö naista (nimimerkki)

"Eiköhän se ole kiinni naisesta (yksilöstä siis) millasta vienti on. On aivan uskomattoman upeita 40-50 vuotiaita naisia ja vastaavasti järkyttävän huonosti itsestään huolta pitäneitä kakskolmekymppisiä."

Ei kenenkään naisen vienti nouse vanhetessa. Omalla vaivannäöllä ulkonäköä ja vientiä saa varmasti ylläpdettyä pidempään, mutta ei nainen voi millään korvata nuoruutta viehättävyystekijänä.

jorrrrma (nimimerkki)

"Ei kenenkään naisen vienti nouse vanhetessa. Omalla vaivannäöllä ulkonäköä ja vientiä saa varmasti ylläpdettyä pidempään, mutta ei nainen voi millään korvata nuoruutta viehättävyystekijänä."

Olet oikeassa, mutta toki esimerkiksi lihava nainen voi teoriassa parantaa markkina-arvoaan paljonkin iästä riippumatta. Kyllä timmi 50-kiloinen 40-vuotias nainen on melkein kenen tahansa mielestä haluttavampi kuin 80-kiloinen parikymppinen.

Tämä nyt toki on ääritapaus, jota ei luonnossa oikeasti ole juurikaan havaittu.

On ihan tutkittukin juttu, että jos nainen on lapsena/nuorena läski, niin erittäin todennäköisesti hän on vähintään yhtä läski kun ikää tulee lisää.

Mutta periaatteessa lihava nainen voi siis parantaa markkina-arvoaan huomattavastikin, jopa niin, että on 40-vuotiaana haluttavampi kuin 2-kymppisenä.

Äiti x 2 (nimimerkki)

Siis eihän tässä tähdätä tyttöystävän saamiseen, vaan seksin saamiseen. Siihen, että pojillakin olisi joku reikä jota nussia vapaasti silloin kun itse haluaa.

Miesten suurin ongelma on se, että rima todellakin on liian korkealla. Halutaan edelleen se hyvännäköinen viettelevä seksipeto, joka aamulla hoitelee pyykit, ruoat, siivouksen ja lapset ennenkuin lähtee töihin... Omassa kaveripiirissäni on moniakin sinkkunaisia, joille ei miestä ole löytynyt. Osa on ylipainoisia, osalla on fyysisiä vajavaisuuksia, osa on liian ujoja tekemään aloitteita. Nämä naiset eivät miehille kelpaa, vaan vierestä viedään varatutkin "alfanaaraat".

Jorma (nimimerkki)

Seksi on terveydellekin tärkeä asia. Siksi halutaan molemminpuolisia seksuaalisia tarpeita tyydyttävää suhdetta.

Naisten rima on korkealla, ei miesten. Noillekin mainitsemillesi naisille takuuvarmasti löytyy ottajia. Ei muuta kuin lähimpään tanssiravintolaan ja odottelemaan.

Syltty (nimimerkki)

"Omassa kaveripiirissäni on moniakin sinkkunaisia, joille ei miestä ole löytynyt. Osa on ylipainoisia, osalla on fyysisiä vajavaisuuksia, osa on liian ujoja tekemään aloitteita."

Tämä on vanha ja väsynyt perustelu, mutta kyllä fyysisesti vajavainen, kunnolla ylipainoinen tai ujo mies on kyllä paljon huonommassa tilanteessa kuin vastaava nainen.

Yli 30-vuotiaista suurempi osa miehistä kuin naisista on semmoisia, joka ei ole koskaan ollut naimisissa, ei ole saanut lapsia ja niin edelleen. Tuo osoittaa täysin kiistattomasti, että miesten mediaanitilanne on parisuhdemarkkinoilla heikompi.

jorrrrma (nimimerkki)

Kyllä nuorten miesten tilanne onkin heikompi kuten kuvasit, mutta pitää muistaa, että miehen perheenperustamismahdollisuudet jatkuvat pitkälle kolmenkympin ylikin.

Jos reilu 3-kymppinen mies ei ole vielä päässyt perhettä perustamaan, niin sen voi kuitata vaikka sanomalla "oli hieman tahmea alku"... Mutta tällaisella miehellä on vielä rutkasti aikaa etsiä sopivaa naista vaikka maailman ääristä.

Sen sijaan jos reilu 3-kymppinen nainen ei ole vielä päässyt perhettä perustamaan, niin aika alkaa käydä todella vähiin.

jorrrrma (nimimerkki)

Kyllä nuorten miesten tilanne onkin heikompi kuten kuvasit, mutta pitää muistaa, että miehen perheenperustamismahdollisuudet jatkuvat pitkälle kolmenkympin ylikin.

Jos reilu 3-kymppinen mies ei ole vielä päässyt perhettä perustamaan, niin sen voi kuitata vaikka sanomalla "oli hieman tahmea alku"... Mutta tällaisella miehellä on vielä rutkasti aikaa etsiä sopivaa naista vaikka maailman ääristä.

Sen sijaan jos reilu 3-kymppinen nainen ei ole vielä päässyt perhettä perustamaan, niin aika alkaa käydä todella vähiin.

bmad (nimimerkki)

"Miesten suurin ongelma on se, että rima todellakin on liian korkealla. "

Minä olisin edelleen valmis ottamaan puoliruman ja sielultaan
hyvän naisen, mutta sinkku en ole vieläkään. En tiedä onko se kohtalon ivaa vai mitä, että kaltaiseni liimatukka on saanut aina näyttävää naisseuraa. "Liiku ytm:n kanssa"-strategiani on toki antanut etumatkaa, koska naiset yleensä katsovat nyrpistellen.

Esimerkiksi kun tapaan naisystäväni puolituttuja he miettivät,
että olen ehkä hänen työkaveri tai sukulainen. Joskus kuitenkin raapaisen pintaa ja ehdotan näille, että voivat halutessaan kopeloida hänen rintojaan. Seuraukena on yleensä suurta vaivautuneisuutta, jolloin ehdotan
kopelointia uudestaan. "Kosketa hänen rintojaan". Kyllä he sitten yleensä koskettavat, kun naisystäväni ei pane vastaan. :)

"Halutaan edelleen se hyvännäköinen viettelevä seksipeto, joka aamulla hoitelee pyykit, ruoat, siivouksen ja lapset ennenkuin lähtee töihin... "

Oma naisystäväni on puolet vuodesta ulkomailla. Hoitelen kyllä pyykkejä ja siivouksia kun hän ei ole paikalla. Kun hän tulee kotiin alkaa sellainen mopinheilutus (ja ruoanlaitto), että kyllä Kaarle Kustaakin joutuu kääntämään haudassa kylkeään. :D

"Omassa kaveripiirissäni on moniakin sinkkunaisia, joille ei miestä ole löytynyt. Osa on ylipainoisia, osalla on fyysisiä vajavaisuuksia, osa on liian ujoja tekemään aloitteita. Nämä naiset eivät miehille kelpaa, vaan vierestä viedään varatutkin "alfanaaraat".

No voinen lähettää tältä palstalta 20 jonkinnäköistä kunnon miestä apuun. En kyllä ole aiemmin moista kokeillut, mutta voin yrittää kerätä addressia, niin saadaan kaikille teille parit poikaystävät.

jorrrrma (nimimerkki)

"Yli 30-vuotiaista suurempi osa miehistä kuin naisista on semmoisia, joka ei ole koskaan ollut naimisissa, ei ole saanut lapsia ja niin edelleen. Tuo osoittaa täysin kiistattomasti, että miesten mediaanitilanne on parisuhdemarkkinoilla heikompi."

Kyllä nuorten miesten tilanne onkin heikompi kuten kuvasit, mutta pitää muistaa, että miehen perheenperustamismahdollisuudet jatkuvat pitkälle kolmenkympin ylikin.

Jos reilu 3-kymppinen mies ei ole vielä päässyt perhettä perustamaan, niin sen voi kuitata vaikka sanomalla "oli hieman tahmea alku"... Mutta tällaisella miehellä on vielä rutkasti aikaa etsiä sopivaa naista vaikka maailman ääristä.

Sen sijaan jos reilu 3-kymppinen nainen ei ole vielä päässyt perhettä perustamaan, niin aika alkaa käydä todella vähiin.

Vier2s (nimimerkki)

Otsikkona voisi olla:

"Onko pojat tytöt poikia", "Naispappi on miespappi on naispappi".

Seurakunnissa pistää silmään varsinkin naispapit joilla on lyhyeksi raakatut tukat, yleensä silmälasikehikkojen takana liperit kuristaa kurkkua. Sääliksi käy sitä pieneksi typistettyä naista siellä elottoman kotelon sisällä mutta sääliksi käy messuun tulijoitakin.

Miksi sukupuolisuutta tasapäistetään!

Ja sama juttu miespapeilla: kokemuksen suomaa mahtavaa ja möreää rintaääntä saa todellakin etsiä, kun naisellisen oloiset miespapit toimittavat palvelustaan. Siisti lyhyt suora tukka parta pois silmälasikehikot naisellinen ääni sulavat siistit liikkeet ja eleet ja harmaavarpushalospappipaketti onkin sitten taas valmis julistamaan ilosanomaa.

Kissaa nostetaan pöydälle. Toivottavasti miehen kunnia palautetaan pysyvästi KAIKKINE IHMISOIKEUKSINEEN.

bmad (nimimerkki)

"Eihän kukaan henkilö tunnusta että itse valitsisi partnerin markkina-arvon perusteella, koska se sotii vastaan median luomaa ylläkuvaa romanttisesta rakastumisesta. "Sattumalta" vain kaikki todisteet viittaavat siihen että "keinotekoinen" status vaikuttaa pariutumiseen:"

Suurin riski MAT:n julkaisussa olisi yhteiskunnan
ja etenkin sen naiseläjien rodunjalostustarpeen epäsovinnainen paljastuminen. Miehethän jaetaan kiistattomasti kolmeen eri rotuun ATM:iin, KTM:iin ja YTM:iin, sekä mahdollisiin alaryhmiin, kun taas naisista 85% on ns. OK-rotua. Jakauman tyhjentävä selittäminen kaikkien eduksi tuskin onnistuisi edes konsulttifirmoilta. Naisten etuoikeutta ei vain olla opittu pitämään vääränä, koska on yksoikoisesti vain ajateltu, että kyse on pelkistä haluista.

Näin räikeiden epätasa-arvokohtien julkaisu ja tunnustaminen olisi yhteiskunnallemme ja sen yksilöille murrospotentiaalin sisältävä riskitekijä. Kyse on merkittävästä asiasta, joka alitajuisesti tiedetään, mutta jota ei paineta juuri minnekään ja jonka olemassaolosta ei juurikaan kerrota muualla kuin ihmisten käyttäytymisessä toisiaan kohtaan.

Vaalimamme sivistysyhteiskunta on hyvin herkkä kaikenlaiselle
rodunjalostusasialle yleensä. Sivistys pohjautuu verenvuodatuksen ja natsismin jälkeiseen järjen ja kansan voittoon, oikeudenmukaisuuteen ja ihmisten kunnioittamiselle sellaisina kuin he ovat, jotta he viihtyisivät, kantaisivat veroja ja eläisivät terveinä pitkään, ylipäätään rasittaisivat itseäöän vähemmän. Kun joku yhteiskunnan oleellinen järjestelmä on luonteeltaan kuitenkin päinvastainen ja suoranaisesti rasistinen sivistysyhteiskunta alkaa luimuilla ja vaieta koko systeemin olemassaolosta. Ei ole helppo kertoa lapsille, että perustaakseen perheen miehen täytyy olla kunnon natsi.

Vieras

Nyt sitä alkaa ymmärtää natsismiakin! että mikä se nostaa TITTLINTUUREN oikein ylös;)

JH (nimimerkki)

"Näyttää siis, että kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Jotenkin edelleen mietin, että mikseivät pojat ajattele kylmästi, että jos en tällasena kelpaa, niin ei väkisin."

Minulla meni reilu vuosikymmen yhdessä naisten kanssa, ennenkuin valaistuin ylläolevaan ajatteluun. Naispuoleisia kavereita on sittemmin siunaantunut, mutta romantiikkaa harvemmin! Näyttäisi siis kohdallani siltä, että ellen pelaa ja näyttele, ei naisten kiinnostus suhdetoimintaan kanssani herää. Omana itsenäni minun on taas paljon mukavampi olla, eikä paljoa parisuhdeongelmatkaan stressaa, kun suhdetta ei ole.

Monilla tuntuu ongelmaa pahentavan se, etteivät he koskaan ole olleet pidempään suhteessa, jolloin vertailukohta sinkkuuteen puuttuu tyystin. He usein kuvittelevat vuodesta toiseen, että suhde on se elämänlaatua kohottava taikaluoti. Vasta kun on kokenut kunnolla kummatkin elämäntavat, osaa arvostaa niitä realistisella tasolla.

bmad (nimimerkki)

"He usein kuvittelevat vuodesta toiseen, että suhde on se elämänlaatua kohottava taikaluoti. Vasta kun on kokenut kunnolla kummatkin elämäntavat, osaa arvostaa niitä realistisella tasolla."

ATM:ien suhtautuminen naisiin on samalla tavalla ujoa ja
erityislaatuista, kuin varhaispuberteetin miehillä. Kun ei ole naiskokemusta, meno on vähän niinkuin kukkaniityllä. Naisia ihastellaan, muttei hahmoteta että heidän kanssaan pitäisi pyrkiä olemaan myöskin vuorovaikutuksessa ja täydessä vaihdossa.

Mutta, toisaalta hyvä parisuhde on parempi kuin sinkkuus, ellei
ole joku aseksuaali. Sinkkuus on toisaalta todennäköisesti (ilman kovaa masennusta) parempi kuin huono parisuhde ja suuri osa parisuhteista liene melko huonoja tai hyvin huonoja.

Sinkkumiesten ainoa todellinen ongelma on ehkä enemmänkin se,
ettei laadukasta pornoa ole riittävästi tarjolla ja että hyvät, kauniit ja vastuuntuntoiset prostituoidut ovat kortilla, kun lähes kaikki potentiaaliset naiset on peloteltu kiertämään seksinmyyntiä.

Suomeen pitäisi saada escort agency-järjestelmä jossa tuhannet kauniit suomalaistytöt harrastaisivat miesten kanssa
seksiä kuin viimeistä päivää. Hiiren klikkauksella näyttäviä naisia olisi sitten helppo tilata kotiin hyvällä hinta-laatusuhteella. Tietysti myös pitäisi saada prostuille valtion kustantama koulutus. Näin vältetään
liian kuona-aineen hakeutuminen tärkeälle alalle.

YTM-vieras (nimimerkki)

Oliko niin että bmad olet näitä alemman tason miehiä (ATM)? Joskus olen ollut huomaavinani että esität muuta.

Mutta kun nyt noin hyvin tiedät mitä on atm:n elämä niin... Jaa mutta niinhän se oli että mies kuin mies tietää sataprosenttisesti mitä on toisen miehen elämä, oli sitten itsensä ylemmän tason mieheksi (YTM) esittelevä Henry Laasanen, tai se alemman tason säälitys. Veljekset kuin ilvekset.

Vain mies osaa neuvoa ihmistä, siis miestä. Naiset, te epäihmiset, älkää sekaantuko. Te ette tiedä parisuhteista ja pariutumisesta mitään. Miesten juttuja. Myöskään pojista ette tiedä mitään. Mitä tekemistä teillä voi olla poikien kanssa? Pojat ovat syntyneet neitseellisesti miesten peräsuolesta.

Kari Hurtta (nimimerkki)

YTM-vieras:
… Miesten juttuja. Myöskään pojista ette tiedä mitään. Mitä tekemistä teillä voi olla poikien kanssa? Pojat ovat syntyneet neitseellisesti miesten peräsuolesta.

Huono vitsi, yhteiskuntatieteiden maisteri (YTM).

- Filosofian maisteri (FM)

Vier2s (nimimerkki)

Tällänen mielikuva nousee: pojat VEKKULIT käsissään odottaa odottaa odottaa eikä naisrintamalta MITÄÄN UUTTA. Siitäkös POIKAENERGIA äityy LINNOTTAUTUMAAN. Nainen, ja toinenkin katsahtaa katsos huomaa ja äityy myös suhmuroimaan muttei RAIMAAN.
Siispä tästä mihin pääsemme? Noh, mihinkään tästä tietenkään asemista kurjaliston karun kankaan KENKÄÄN EMME pääse. Kenkään, kenkään, ken ken

Kari Hurtta (nimimerkki)

Rupesit runolliseksi?

bmad (nimimerkki)

"Oliko niin että bmad olet näitä alemman tason miehiä (ATM)?"

En.

"Mutta kun nyt noin hyvin tiedät mitä on atm:n elämä niin..."

Keskitason miehen ei ole vaikea ymmärtää ATM:ää, koska molempien
kokema hyljeksintä on samantyyppistä.

YTM-vieras (nimimerkki)

Ai että teitä keskitason miehiä hyljeksitään. Olette siis ihan kaatopaikkatavaraa. Mitä mieltä muut KTM:t ovat? Onko näin?

bmad (nimimerkki)

"Ai että teitä keskitason miehiä hyljeksitään. Olette siis ihan kaatopaikkatavaraa. Mitä mieltä muut KTM:t ovat? Onko näin?"

KTM:lle löytyy seuraa (kuten esim. minulle), mutta monet naiset suhtautuvat meihin juuri niin kuin ATM:iinkin. KTM:ssä on sekä ala- että yläryhmä. KTM:ien yläryhmässä olevat ovat yleensä herrasmiehiä tai lihaksikkaita sovinisteja, sekä naista nopeammin saavia ja alempana olevat muistuttavat jotenkin atm:iä (kuten minä), vaikkeivät niitä kuitenkaan ihan ole.

Ylempitasoiset miehet ovat sitten näiden KTM-ryhmien yläpuolella, eli YTM:t, jotka voidaan jakaa a(la)YTM:iin ja YTM:iin. Varsinaiset YTM:t saavat seuraa suurelta osalta vapaita naisia, jos vaan tekevät siirtoja ja aloitteita heidän suuntaan. aYTM saa seuraa samana iltana, mutta ei niin suurelta otokselta tai nopeasti, kuin YTM.

Vieras (nimimerkki)

"Prostituoituja pitäisi olla kolme kertaa nykyistä enemmän, jolloin myös hinta myös lutviutuisi hieman alemmas, eli aluksi jonnekin
120-170 euroon tunnilta."

liian kallista tuokin.

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset