Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Viikon väkivaltahöpinät mediassa

Viikon aikana ehtii kertyä paljon väkivaltatuubaa.

Anna -lehden kampanja

Anna-lehden Puhu nyt. Älä vaikene kuoliaaksi -kampanjaa ryyditetään otsikolla 100 000 suomalaisnaista joutuu väkivallan uhriksi joka vuosi (huom. kuva). Tosin jo alkulauseesta "Noin satatuhatta suomalaisnaista kokee väkivaltaa tai sen uhkaa parisuhteessaan joka vuosi" selviää, että väkivallan uhreiksi on laskettu myös väkivallan uhkaa kokeneet naiset. Viittauksen perusteena on luonnollisesti feministinen väkivaltatutkimus, jossa kaikki mahdollinen laskettiin mukaan naisten kokemaksi väkivallan uhaksi. On kuitenkin aivan eri asia olla väkivallan uhri kuin kokea väkivallan uhkaa.

Itse kampanjan  pohjana on käytetty Nero Partnersin tekemää tutkimusta, johon haastateltiin 15 väkivaltaa kokenutta naista ja viittä asiantuntijaa eri puolilta Suomea.

 • Kampanjan tuotolla tuetaan Ensi- ja turvakotien liiton toimintaa. Kampanja on käynnissä kolme vuotta ja se tulee näkymään paitsi Annan toimituksellisessa aineistossa, myös mainonnassa ja viestinnässä. (STT)

Hienoa. Saamme kuunnella seuraavat 3 vuotta feminististä väkivaltapropagandaa myös Anna -lehden avittamana. Haastateltavia tutkimukseen etsi Ensi- ja turvakotien liitto, jonka hyväksi kampanjantuotto menee. Ja kuten tiedämme, turvakodit ovat luultavasti miesvihamielisin organisaatio Suomessa (1, 2).

Tyttöjen seurusteluväkivalta

Yle kertoo tyttöihin kohdistuvasta seurusteluväkivallasta.

 • Brittiläisen tutkimuksen mukaan tyttöjen seurustelusuhteessa kokema väkivalta on hyvin yleistä. Kolmannes tytöistä kertoi tutkijalle kohdanneensa seksuaalista kaltoinkohtelua, neljännes fyysistä ja yli puolet henkistä väkivaltaa.

Ahaa, tarkastelun kohteen on brittiläinen väkivaltatutkimus. Ihan hienoa muuten, mutta aikaisemmin tarkasteluun ovat kelvanneet vain lähinnä suomalaiset väkivaltatutkimukset. Miksi sitten ulkomaalainen tutkimus tällä kertaa? Siksi, että alaikäisten kokemaa väkivaltaa seurustelusuhteissa ei ole Suomessa juuri tutkittu.(IL)

Miten niin alaikäisten kokemaa väkivaltaa ei ole tutkittu? Viime vuonna ilmestyi laaja tutkimus, jonka mukaan "tuore kyselytutkimus ravistaa käsityksiämme miesten ja naisten perisynneistä. Teini-ikäiset pojat joutuvat seurustelusuhteessaan väkivallan uhriksi useammin kuin ikäisensä tytöt." (AL ) Non Fighting Generation kertoo tutkimuksesta:

 • Fyysisistä väkivallan muodoista läpsiminen oli tyttöjen keskuudessa yleisin väkivallan muoto. Läpsimistä oli käyttänyt vähintään kerran kuukaudessa 24% kaikista vastaajista ja melkein puolet eli 49% väkivaltaan viimeksi kuluneen vuoden aikana turvautuneista tytöistä. Vastauksissa läpsimistä myös vähäteltiin, eikä sitä näin ollen mielletty vakavana. Keskusteluryhmissä on noussut esiin samansuuntaisia mielipiteitä. "Tytöt eivät näe varsinkaan pojan läpsimistä vahingollisena, he oikeuttavat sitä sillä, että poikaa ei kuitenkaan satu, sillä poikahan on fyysisesti paljon vahvempi", kertoo projektissa nuorisokasvattajana työskentelevä Heini Lesojeff. "Läpsiminen nähdään myös "leikkinä", jota vastapuolen ei pitäisi ottaa liian vakavasti". Esimerkiksi pettämisen vuoksi lyömisen näki kysymykseen vastaajista oikeutettuna yli 18%.

YLE:n jutussa seksuaaliterapeutti Kristiina Hannila vetää kehiin törkeän leimaavan väitteen:

 • "Nuori alle 18-vuotias tyttö mieltää ehkä seurustelevansa ja hänellä onkin kumppani, joka saattaa olla jopa yli neljäkymmentä. Ikätaso ei silloin vastaa perinteistä määritelmää seurustelusuhteelle, vaan kyseessä on enemmänkin hyväksikäyttösuhde."

Kyseessä on törkeä kaikkien vanhempien miesten (ml. Sauli Niinistö) leimaaminen hyväksikäyttäjiksi. Kirjoittaisiko joku samanlaisen jutun puumanaisista? Minkä takia seurustelusuhteen pitäisi olla perinteinen? Eiväthän lesbosuhteetkaan vastaa perinteistä määritelmää.

Kansanedustajien höpinöitä

Valtioneuvoston selonteko naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta  puhututti kansanedustajia:

Anna-Maja Henriksson r (ryhmäpuheenvuoro): "Kuitenkin tulee aina olemaan uhreja, useimmiten naisia ja lapsia, joskus myös miehiä, joita on suojeltava väkivallantekijöiltä omassa perhepiirissä."

Pirkko Ruohonen-Lerner /ps (ryhmäpuheenvuoro): "Erityisesti naiset ja lapset joutuvat Suomessa kohtaamaan paljon lähisuhdeväkivaltaa."

Merikukka Forsius /kok (vastauspuheenvuoro): "Arvoisa puhemies! Naisten kokema perheväkivalta on lisääntynyt viime vuosina."

Kotiläksyt ovat jääneet tekemättä, sillä Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin.

Lopuksi

The Sun: THE number of domestic abuse attacks on men has TRIPLED in ten years, new figures showed yesterday.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (151 kommenttia)

Marko Hamilo (nimimerkki)

Tuo Non-Fihting Generationin "tutkimus" muuten on nettigallup, eli ei sen pohjalta vielä voi sanoa tyttöjenkään väkivaltaisuudesta juuri mitään. Todellista tietoa lähisuhdeväkivallasta on vähän.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Samansuuntaisia tuloksia on tosin saatu feministien EU-rahoituksella Daphne-projektin puitteissa järjestämästä varusmieskyselystä, joka tosin sivutettiin julkisuudessa pikaisesti, kun tulokset eivät olleetkaan tavoitellun feministisen ideologian mukaisia. Varusmiehethän raportoivat joutuneensa useammin tyttöystävänsä pahoinpitelemiksi kuin päinvastoin.

Metodologisena ongelmana on tosin se, että näitä asioita kysyttiin käytännössä vain miehiltä, eikä naisilta. Tosin eipä se, että Usko, toivo ja hakkaus -tutkimus tehtiin vain naisia haastattelemalla ole estänyt sen tutkimuksella repostelua vuosikausia kovaan ääneen muka jonkinlaisena todisteena miesten väkivaltaisuudesta ja naisten väkivallattomuudesta.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Täällä vielä tarkempia tietoja varusmieskyselystä. Kannattaa lukea myös jutun kommentit:

http://www.tietysti.fi/fi/T/Tiedeuutiset2/Tata-tut...

Marko Hamilo (nimimerkki)

Kiitos linkistä. Edelleen suhtaudun skeptisesti siihen väitteeseen, että naisten väkivaltaisuus olisi merkittävästi lisääntynyt. Uskottavampaa on, että sitä on ollut ennenkin, mutta sitä on vähätelty.

J (nimimerkki)

Vaikka osa naisten väkivaltaisuuden tilastollisesta kasvusta johtuu varmasti siitä, että ilmiö tunnistetaan ja tunnustetaan entistä useammin, on mielestäni todennäköistä, että naisten väkivaltaisuus on myös todellisuudessa lisääntynyt. Näin siksi, että väkivaltaisuus on läheisessä yhteydessä alkoholinkäyttöön ja naisten juominen on lisääntynyt merkittävästi.

Tuossa Henryn lainaamassa Mtv3:n jutussa oli harhaanjohtavaa myös väite, että parisuhdeväkivaltaa esiintyy kaikissa sosiaaliryhmissä. Tätä on tietenkin totta sinällään, mutta tosiasia on myös, että perheväkivalta kuten muukin rikollisuus keskittyy alempiin sosiaaliryhmiin. Feministit eivät halua tätä tunnustaa, koska heidän patriarkaattiteoriansa mukaan perheväkivalta on miesten kollektiivista vallankäyttöä eikä siten voi liittyä yleisiin väkivallan ja muun häiriökäyttäytymisen syihin.

Samuel (nimimerkki)

"Tuo Non-Fihting Generationin "tutkimus" muuten on nettigallup, eli ei sen pohjalta vielä voi sanoa tyttöjenkään väkivaltaisuudesta juuri mitään. Todellista tietoa lähisuhdeväkivallasta on vähän."

NFG:n kysely ei tosiaan ole mikään tutkimus. Mutta onhan noita oiekeitakin tutkimuksia jonkin verran; ja koska tulokset ovat samansuuntaisia niin voinemme pitää niitä jokseenkin luotettavina.

************
Nuorten vakavan fyysisen seurusteluväkivallan uhreista 82 % on poikia

“Vakavinta fyysistä väkivaltaa kartoitettiin kysymyksellä nyrkillä tai kovalla esineellä lyömisestä tai potkimisesta. Pojista 9 prosenttia ja tytöistä 2 prosenttia oli kokenut tämän nykyisen tyttö- tai poikaystävän tekemänä.”

15-16-vuotiaat pojat ovat uhreina usemmin kaikissa seurusteluväkivallan lajeissa paitsi "liikkumisen estäminen/kiinni tarttuminen." Esimerkiksi läimäyksen kohteeksi oli joutunut 22 % pojista ja 6 % tytöistä (79 % - 21 %).

Uhreista poikia: 82 % (9 % elämän aikana)
Uhreista tyttöjä: 18 % (2 % elämän aikana)
— Venla Salmi/OPTULA 2009: Nuoret seurustelusuhdeväkivallan uhreina
http://www.optula.om.fi/1247666989467
Lähde: http://mies.asia/tilastoja.html#vakivalta
**********************

Euroopan Unionin Daphne II -tutkimus: Nuorten miesten joutuminen naisystävän lyönnin kohteeksi sekä naisystävään kohdistetut lyönnit (elämän aikana). Miesuhreja 14%; naisuhreja 1%.

http://miestentasaarvory.files.wordpress.com/2009/...
**************

mikael_schier (nimimerkki)

Miksi muuten käsitteeseen puumamies sisältyy pedofiilinen vivahde - siis aivan toisin kuin käsitteeseen puumanainen? Muistelen tässä erästä entistä ulkoministeriämme.

Vieras (nimimerkki)

http://www.ylioppilaslehti.fi/2000/01/21/miehesta-...

"Tasa-arvoministerinä ollessaan Elisabeth Rehn kehui “nauttivansa flirttailusta ja nipistelevänsä kauniita nuoria miehiä pyllystä”. Miltä tuntuisi, jos kuusikymppinen miespuolinen tasa-arvoministeri ylpeilisi sillä, että puristelee nuoria tyttöjä takalistosta?"

Niinpä. Miten kävisi jos Stefan Wallin sanoisi nipistelevänsä nuoria naisia pyllystä? Kävisi varmaan kuten Wallinin valtiosihteerille Stefan Johanssonille, jonka väitettiin tarttuneen Ruotsin suurlähetystön vastaanotolla naista rinnoista.

Vieras (nimimerkki)

Suomessa menny sukuroolit sekaisin. Johtuu viemäriveteen sekoitettavasta E-pillereistä.

Porno-Pete (nimimerkki)

"Suomessa menny sukuroolit sekaisin. Johtuu viemäriveteen sekoitettavasta E-pillereistä."

Ton uskois Turusta tai Porista, mut ei koko Suomi juo toisten viemärivettä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

"Miksi muuten käsitteeseen puumamies sisältyy pedofiilinen vivahde - siis aivan toisin kuin käsitteeseen puumanainen? Muistelen tässä erästä entistä ulkoministeriämme."

Entä miten tulkita gay-suhteita? Olihan Haavistokin noin nelikymppinen ja miesystävä 18 kun he aloittivat seurustelun.

Vieras (nimimerkki)

Homous antaa luonnollisesti laaja-alaisen immuniteetin lähes kaikelle!

Tomm (nimimerkki)

Feminismin mukaan vain naisia tulee kohdella henkisesti alaikäisinä, omista tekemisistään vastuuttomina ja kyvyttöminä ymmärtämään tekojensa luonteen. Käsitys tulee eksplisiittisesti ilmi esimerkiksi joistakin feministien esittämistä prostituution vastaisista argumenteista. Tälläistä käsitystä sitten yritetään parhaan mukaan ylläpitää ja uusintaa suomalaisessa yhteiskunnassa, sen kritisointi on tabu.

Pasunisti-Pete (nimimerkki)

Kappas, kappas, Tarja tavailee jo! Henryhän juuri tutkii sitä naisten rahatonta valtaa. Eivätkä ne tutkimukset miehiä hatuta, femakkonaisia kylläkin.

Ingenieur (nimimerkki)

Sanookohan Hannila saman totuuden miesten läpsimisestä omille lapsilleen?

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

"On kuitenkin aivan eri asia olla väkivallan uhri kuin kokea väkivallan uhkaa."

"Itse kampanjan pohjana on käytetty Nero Partnersin tekemää tutkimusta, johon haastateltiin 15 väkivaltaa kokenutta naista ja viittä asiantuntijaa eri puolilta Suomea."

"Kampanjan tuotolla tuetaan Ensi- ja turvakotien liiton toimintaa... Haastateltavia tutkimukseen etsi Ensi- ja turvakotien liitto, jonka hyväksi kampanjantuotto menee."

"Ahaa, tarkastelun kohteen on brittiläinen väkivaltatutkimus... Miksi... Viime vuonna ilmestyi laaja [kotimainen] tutkimus,... Teini-ikäiset pojat joutuvat seurustelusuhteessaan väkivallan uhriksi useammin kuin ikäisensä tytöt."

"Kotiläksyt ovat jääneet tekemättä, sillä Törkeä perheväkivalta kohdistuu miehiin naisia useammin."

Heh heh, niinpä niin...

10 pistettä jälleen, Henkka.

Tomm (nimimerkki)

Laitan tähän alle sen mitä kirjoitin aiemmin Henryn blogissa Anna -lehden kampanjasta. Vierastan aika tavalla sitä, että branditoimistot tekevät tutkimusta, josta sitten huudellaan aivan kuin takana ei olisi muuta kuin totuuden intressi. Anna -lehti pyrkii jopa perheväkivallasta taloudellisesti hyötymään, vaikka se on naamioitu muuksi, ainoa tavoite on imagonkiillottaminen ja mainostaminen.
-------------
"Kampanjan pohjana on Nero Partners Oy:n tekemä kvalitatiivinen tutkimus, joka perustuu lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden naisten eri puolilla Suomea tehtyyn 15 syvähaastatteluun."

Perustuu 15 syvähaastatteluun, jonka on tehnyt brandäykseen erikoistunut firma. Tutkimus on osa Annan brandin rakentamista - ja kiillottamista. Anna -lehti se kehtaa.

"Anna-lehti käynnistää lähisuhdeväkivaltaa vastaan kampanjan Puhu nyt. Älä vaikene kuoliaaksi. Kampanjan tuotolla tuetaan Ensi- ja turvakotien liittoa."

"Nero Partners Oy on markkinatutkimuspalveluja tarjoava yritys, jonka osaamisalueeseen kuuluu kvalitatiivinen tutkimustyö ja havainnointi. Erityisesti markkinointitutkimukset ovat Nero Partners Oy:lle tuttuja."

"Nero on tavanomaisuudesta poikkeava tutkimustoimisto. Innovatiiviset tutkimusmenetelmät yhdistettynä kokeneiden tutkimusasiantuntijoiden näkemykseen ja konsultatiiviseen otteeseen tuottavat syvällistä tutkimustietoa sekä ymmärrystä siitä, kuinka tieto muutetaan menestykseksi."

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Tuolta maikkarin linkistä löytyvä juttu alkaa näin:

"Noin satatuhatta suomalaisnaista kokee väkivaltaa tai sen uhkaa parisuhteessaan joka vuosi. Todennäköisesti siis jokaisen suomalaisen lähipiirissä, työpaikalla, harrastuspiireissä tai suvussa, saattaa olla nainen joka on joutunut väkivallan uhriksi."

Siis mitä paskaa tämä nyt on?
Oikeastihan tuossa jälkimmäisessä lauseessa pitäisi lukea:

"Todennäköisesti siis jokaisen suomalaisen lähipiirissä, työpaikalla, harrastuspiireissä tai suvussa, saattaa olla nainen joka on kokenut väkivallan uhkaa."

Kari Hurtta (nimimerkki)

Anna tutki: väkivalta parisuhteessa

( http://www.anna.fi/ uudelleenohjaa http://plaza.fi/ellit/muoti-ja-kauneus/anna/ )

Näin tutkimus tehtiin

Naisten kokemaa väkivaltaa käsittelevää kvalitatiivista tutkimusta varten syvähaastateltiin 15 väkivaltaa kokenutta 24-58-vuotiasta naista sekä viisi asiantuntijaa alkuvuodesta 2010. Haastateltavat tavoitettiin Ensi- ja turvakotien liiton sekä turvakotien asiantuntijoiden avustuksella. Väkivaltaa kokeneet naiset ja asiantuntijat kertoivat kokemuksistaan vapaasti, omin sanoin. Haastattelut tehtiin Vantaalla, Tampereella, Joensuussa, Mikkelissä ja Oulussa. Annan teettämän tutkimuksen toteutti tutkimustoimisto Nero.

Tuossa jutussa ei puhuta mitään 100 000 suomalaisnaisesta. En tiedä mitä itse lehdessä sitten lukee.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Sieltä maikkarin linkistä löytyy myös tämä helmi:

"Väkivalta voi olla eristämistä, henkistä, taloudellista tai seksuaalista väkivaltaa. Se voi ilmetä uhkailuna, vähättelynä, pelotteluna tai fyysisen voiman käyttämisenä, kertoo tutkija Kati Alavuo Nero Partners Oy:stä.
Myös lapset voivat olla väkivallan välineenä.

- Naisia saatetaan uhkailla lasten menettämisellä. On hyvin tavallista, että uhataan sillä, että nainen menettää oikeuden tavata lapsiaan. Lapsien kautta naista voidaan myös syyllistää, Alavuo sanoo."

Taloudellista väkivaltaa?
Vähättelyä väkivaltana?
Lapset väkivallan VÄLINEENÄ?

Siis hei aikuisen oikeasti.
Kaikki minun elämänkokemukseni viittaa siihen, että parisuhteessa se on nimenomaan nainen, joka käyttää näitä "väkivallan" muotoja:

- henkistä väkivaltaa
- eristämistä
- vähättelyä
- lapsia käytetään välineenä
- uhataan miestä menettää oikeuttaan tavata lapsia
- syyllistetään lapsien kautta

Sen lisäksi naiset tekevät sitä väkivaltaa, että saatuaan eron ja lasten huoltajuuden, muutetaan satojen kilometrien päähän pelkän kiusanteon vuoksi.

Henry Laasanen

"Naisia saatetaan uhkailla lasten menettämisellä. On hyvin tavallista, että uhataan sillä, että nainen menettää oikeuden tavata lapsiaan."

Huomioin itsekin tuon kohdan aikaisemmin, mutta en muistanut sisällyttää sitä postaukseen.

Lue

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010...

tourette '

"Anna-Maja Henriksson r (ryhmäpuheenvuoro): "Kuitenkin tulee aina olemaan uhreja, useimmiten naisia ja lapsia, joskus myös miehiä, joita on suojeltava väkivallantekijöiltä omassa perhepiirissä.""

Henrikssonhan selkeästi tarkoittaa että useimmiten naisia ja lapsia on suojeltava, mutta niitä miehiä on suojeltava vain joskus.

Tomm (nimimerkki)

OPTL:n Perheväkivalta Suomessa raportin mukaan naisiin kohdistuu enemmän perheväkivaltaa kuin miehiin, paitsi törkeän väkivallan kohdalla.

Samanlainen tulos oli myös Sveitsiläisessä raportissa (johon en nyt juuri löydä linkkiä), naiset olivat törkeän väkivallan kohdalla enemmistössä.

Miehet saattaa kohdistua todellisuudessa paljon enemmän lievempää väkivaltaa kuin raportista ilmenee, koska miehet eivät ehkä ilmoita väkivallasta yhtä herkästi kuin naiset. Sveitsiläisraportin kohdalla poliisin käsitys oli, että miehet ovat samantapaisessa tilanteessa kuin naiset vuosikymmeniä sitten: heidän oikeutustaan väkivallan ilmoittamiselle kyseenalaistetaan ja kokemuksia vähätellään.

Tomm (nimimerkki)

Kiitos linkityksestä. En löytänyt noista linkeistä katsomaani juttua, aloin jo epäilemään, että muistanko asian oikein. Vanhemmista raporteista kävi ilmi että Sveitsissä naisten/miesten riski joutua parisuhteessa tapetuksi on 6:1. Ulkomaalaistaustaisilla naisilla riski 2,5 kertainen perisveitsiläisiin nähden.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Suomalaisten väkivaltakokemukset 1980-2009

Ote taulukosta:
Vain uhkailuja kokeneiden ja fyysistä väkivaltaa kokeneiden osuus sukupuo­len mukaan, % 15–74-vuotiaista

Miehet, 2009*
 • Vain uhkailu 5,5 %
 • Fyysinen väkivalta 5,9 %
Naiset, 2009*
 • Vain uhkailu 6,0 %
 • Fyysinen väkivalta 6,3 %

* Laajempi väkivaltakysymys

Tekstissä on:
Fyysistä väkivaltaa kokeneiden miesten osuus on 2000-luvulla ollut hieman pienempi kuin 1980- ja 90-luvuilla. Erityisesti naisten kohdalla laajennettu väkivaltakysymys tuo haastatteluissa esiin useampia väkivaltakokemuksia, joka näkyy taulukossa aikaisempaa korkeampina prevalensseina vuosina 2003–2009. Jos käytetään entistä mittaustapaa, niin fyysistä väkivaltaa koke­neiden naisten osuus on vuodesta 1988 lähtien pysynyt verraten tasaisena. Myös vuosien 2003–2009 prevalenssiluvut ovat keskenään lähes samansuu­ruisia. Mikään ei viittaa siihen, että fyysinen väkivalta olisi viime vuosina li­sääntynyt tai että sitä esiintyisi aikaisempia vuosikymmeniä enemmän.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Suomalaisten väkivaltakokemukset 1980-2009
Kansallisen uhritutkimuksen tuloksia

Ote taulukosta:
Fyysistä perheväkivaltaa kokeneita, % 15–74-vuotiaista

Miehet, 2009*
0,4
Naiset, 2009*
0,9

* Laajempi väkivaltakysymys

Lainaus tekstistä:
Vuoden 2009 tutkimuksessa noin puolet väkivallan kohteeksi joutuneista ker­toi sen olleen fyysistä, siis sellaista, että tapahtumaan sisältyi vähintään liik­kumisen estämistä. Tämä osoittimen perusteella on perheväkivallan kehityk­sestä tehtävissä suunnilleen sama johtopäätös kuin yleisemmästä mittarista. Viimeisten 15 vuoden ajan naisiin kohdistuneen perheväkivallan taso on py­synyt samana, miesten kohdalla voidaan havaita vähäistä kasvua. Viimeksi mainitussa on todennäköisesti kysymys ennen kaikkea siitä, että miehet kerto­vat haastatteluissa entistä avoimemmin perheväkivaltakokemuksistaan.

Vuosina 1997 ja 2005 tehtyjen Naisuhritutkimusten mukaan naisten koke­ma perheväkivalta on hieman vähentynyt (Piispa ym. 2006). Väkivallasta ker­toneiden naisten osuus on kuitenkin Naisuhritutkimuksissa suurempi kuin Kansallisessa uhritutkimuksessa.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Suomalaisten väkivaltakokemukset 1980-2009

Kun tässä blogimerkkinssä puhuttiin fyysisien väkivallan lisäksi uhkailusta (perhe-)väkivaltana, niin otos seuraavasta taulukosta sopii paremmin:

Perheväkivallan kohteeksi joutuneet miehet ja naiset, % 15–74-vuotiaista.

Miehet 2009
 • (A) 0,5
 • (B) 0,7
Naiset 2009
 • (A) 1,1
 • (B) 1,7
 • (A) vertailukelpoinen väkivaltakysymys
 • (B) uusi väkivaltakysymys vuodesta 2003 (* laajempi väkivaltakysymys)

Ei näillä taida päästä tuohon 100 000 lukemaan?

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tuossa Suomalaisten väkivaltakokemukset 1980-2009 on:

Tarkasteltaessa kehitystä pitemmällä aikavälillä on otettava huomioon, että vuonna 2003 väkivaltaa koskevan kysymyksen sanamuotoa muutettiin, jonka vuoksi tulokset eivät ole täysin vertailukelpoisia aikaisempiin vuosiin (1).

(1) Vuodesta 2003 lähtien on väkivallan ns. seulakysymyksessä ollut osio, jossa tähdennetään, että tutkimuksessa otetaan huomioon myös vastaajan lähipiiriin kuuluvan henkilön (puoliso, perheenjäsen, läheinen ystävä) uhkailu tai väkivalta. Lisäksi väkivaltana on otettu huomioon seksuaalisesti loukkaava käsiksi käyminen tai koskettelu. Uusi kysymysmuotoilu on lisännyt uhriksi joutuneiden osuutta noin yhdellä prosenttiyksiköllä.

Eli noi prosenttilukemat ovat vääristyneitä (* Laajempi väkivaltakysymys), kun mukana on muukin kuin itse kyselyn vastaajaan kohdistuva väkivalta! Prosentin lisäys on aika paljon noissa perheväkivaltakysymyksissä, kun alkuperäinen lukukin oli prosentin luokkaa. Tuossa perheväkivalta -taulukossa tuosta oli kyllä annettu myöskin vertailukelpoinen lukema.

Kuntsa (nimimerkki)

On vaikea uskoa, että miesten ja naisten luvut ovat vertailukelpoisia tuossa tutkimuksessa. Tutkimuksen aineistossa oli sellaisia väkivallan uhreja, jotka lääkäri oli passittanut sairaalahoitoon, 10 miestä ja 1 nainen. Naisten ja miesten käsitys väkivallasta on erilainen.

Lukekaa omat aineistonne (nimimerkki)

Krhm. Jos lukisit Laasasen itsensä mainostaman linkin:
http://yle.fi/uutiset/teksti/kotimaa/2010/01/torke...

Voisit huomata että: "Henkirikoksissa nainen on yhä miestä useammin parisuhdeväkivallan uhri. Vuosittain yli 20 naista kuolee nykyisen tai entisen puolisonsa surmaamina. Myös lievissä pahoinpitelyissä nainen on uhrina useammin kuin mies."

Naisten ja miesten käsitys väkivallasta tosiaan on erilainen, miehet ovat perusteellisempia.

Henry Laasanen

http://www.slate.com/id/2273848/

Hundreds of American men say their foreign wives exploited a section of VAWA that helps victims of spousal abuse to remain in the United States even if they exit their marriage. The spurned husbands say their immigrant spouses have lied to police, judges, and women's shelters in their efforts to manufacture evidence of abuse.

Kari Timolavi

Sinikka Salo on saamani käsityksen mukaan niin itsensä ympärillä kieppuva ja omaa merkitystään liioitteleva ihminen, että jäädessään ilman ylistävää ihailua, hän kokee tulleensa kiusatuksi.

(Tuo käsitys on syntynyt julkisten tiedotusvälineiden välittämästä tiedosta)

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Media vaikenee edelleen isokenkäisten alkoholiongelmista 1970-luvun tyyliin.

Jäämä-Jennina (nimimerkki)

Kuinka moni itsensä julkisuudessa kiusatuksi ilmoittanut kärsii siviilielämän osalta alkoholiongelmasta? Onko a-ongelma ollut syynä uskottavuuden menetykseen työpaikalla.

Pasunisti-Pete (nimimerkki)

Anna-lehti siis rakentaa brändiään telaketjufeminismin suuntaan. Omapa on valintansa.
Väkivaltateema saadaan pystyyn haastattelemalla viittätoista (15!) naista. Tämä Nero taitaa olla melkoinen Gallup. Mikä tahansa PR-firma saisi täysin päinvastaiset tulokset haastattelemalla viittätoista perhehelvetissä elävää tai perheestä ulos viskattua miestä.
Nyt tarkkana kaikki mainostajat: jokainen mainoseuro Annaan tarkoittaa häijyimmän tason telaketjufeminismin tukemista. Haluatko potkituttaa itseäsi munille? Mainosta Annassa.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Jos Espoon feminististä turvakotia ei lakseta mukaan, niin minusta kyllä esimerkiksi puolueiden naisjärjestöt yms monet muut ovat vielä paljon enemmän miesvihamielisiä kuin Ensi- ja turvakotien liitto (joka ei tosin ole synonyymi turvakodeille). Esimerkiksi Ensi- ja turvakotien liiton aloittaessa tutkimusta RAYn rahoilla naisten aggressiivisuudesta, naisjärjestöt kautta poliittisen rintaman kovaan ääneen vastustivat julkisuudessa sitä, että kehdataankin tällaista rahoittaa ja kuinka naisten väkivaltaisuus on tutkimattakin niin marginaalinen ongelma, ettei sitä saisi tutkia ja vain miehet ovat kauhean väkivaltaisia.

Tässä joitain esimerkkejä siitä kuinka eri naisjärjestöt vastustivat tätä hanketta:

http://www.vapaasana.net/huomioita/2009/08/naisj%C...

Englantia puhuvassa maailmassa muuten sai feministien vihat ja suoranaiset tappouhjkaukset päälleen eräst turvakotijärjestelmän naispuolisista perustajahahmoista, kun hän kehtasi tuoda julki sen, että hänen havaintojensa mukaan hyvin suuri osa turvakotiin hakeutuvista naisista oli itsekin käyttäytynyt suhteessaan miestä ja/tai lapsiaan kohtaan väkivaltaisesti.

Tomppeli (nimimerkki)

Ikävintä näissä valheissa on, että ne suojaavat väkivallan tekijöitä. En usko, että naispoliitikot oikeasti pyrkivät altismaan miehiä (ja lapsia) väkivallalle peittelemällä väkivallan oikeita kasvoja. Pikemmin kyse voisi olla siitä, että miestä ei arvosteta. Toisin sanoen ei pidetä tärkeänä valita sanoja huolella silloin, kuin puhutaan miestä mahdollisesti vahingoittavasta asiasta. Ei tule mieleen. Jos sen sijaan puhuttaisiin (iso jos) vaikka siitä, että naiset syyllistyvät törkeään väkivaltaan miehiä useammin, puhetapa olisi erilainen. "Voi olla ... mutta silloin uhreja ... kokonaistilanne huomioon ottaen" jne.

Parempi tietysti olisi, jos päästäisiin pois politisoituneesta puhetavasta tällaisessa kysymyksessä, josta on paljon tutkimustietoa (ainakin ulkomailta). Silloin vain pitäisi myöntää, että parisuhteissa naiset mm. aloittava väkivallan selvästi useammin, ovat selvästi useammin väkivaltaisia sellaisissa tilanteissa, kun vain toinen käyttää väkivaltaa, pitävät väkivaltaista käytöstä hyväksyttävämpänä sekä pahoinpitelevät ja tappavat lapsia useammin. Totuudenmukaisesti asiasta ei voi puhua niin kauan kun feministinen ideologia ohjaa puhetta. Kansanedustajammekin ovat ehkä lainailleet suoraan NYTKIsen kannanottoja, joissa näitä valheita on levitelty naispoliitikoille.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Oleellista on myös se, miten perheväkivallan ehkäisemiseksi käytetyt rahat suunnataan. Ongelmana tässä on se, että perinteisen feministisen näkemyksen mukaan perheväkivaltaa voidaan vähentää vain puuttumalla yhteiskunnan patriarkaaliseen valtarakenteeseen. Tällä perusteella perheväkivalta poistuu parhaiten rahoittamalla yleistä feminististä liikettä ja esimerkiksi naistutkimusta ja kriittistä miestutkimusta.

Toinen lähestymistapa olisi se, että katsottaisiin perheväkivallan uhrien ansaitsevan parhaan mahdolliset toimenpiteet väkivallan ehkäisyyn riippumatta viranomaisten poliittisista mielipiteistä. Näin ollen, koska etenkin vakava perheväkivalta tutkimusten mukaan liittyy useimmissa tapauksissa väkivallan tekijän mielenterveyden häiriöihin, niin väkivallan ehkäisytoimet nivellettäisiin mielenterveyden ongelmien hoitoon ja ongelmaisen elämänhallinnan parantamiseen. Jos perheväkivallan terapeuttisista hoito-ohjelmista on tutkitusti huomattava hyöty, niin perheväkivallan uhrien kannalta olisi oikeutettua, että tehokkaita terapia ohjelmia otettaisiin käyttöön. Esimerkiksi Ruotsissa feministiset järjestöt, kuten ROKS kuitenkin vaatimuksillaan estivät terapeuttisten ratkaisujen käytön, koska katsoivat, että oikea ratkaisu olisi poliittis-yhteiskunnallinen, eli toiminta miesten etulyöntiasemaa vastaan yhteiskunnassa.

Samalla tavoin on myös vaarana Suomessa, että taloudelliset resurssit käytetään tehottomaan kampanjointiin yleisellä tasolla tehokkaiksi ulkomailla todettujen perheväkivallan ehkäisyohjelmien sijaan.

Kuten esimerkiksi Valkoinen nauha-kampanjaan.

Ai mihin Valkoinen nauha kampanjaan?

Valkoinen nauha-kampanja oli pro-feministimiesten, valtion rahoittama kampanja, jossa miehet kiinnittivät valkoisen nauhan rintapieleensä ilmauksena sille, että he vastustivat naisten pahoinpitelyä perheissä.

http://www.profeministimiehet.net/wrc/

Pasunisti-Pete (nimimerkki)

Kummat ovat avuttomampia, pienet lapset vai naiset? Ja ketkä tappavat eniten lapsia - naiset.
Siinä teeman tynkää Anna-lehdelle sopivasti joulun alla.
ps. Idea on ilmainen. Saa käyttää vapaasti.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Sopisi hyvin myös esimerkiksi äitienpäivän aiheeksi. Jostain kumman syystähän tiedotusvälineillä on tapana ollut isänpäivän ja miestenviikon aikoihin viimevuosina repostella toinen toistaan hirveämpiä juttuja miesten kauheuksista juuri noiden tapahtumien aikaan, mutta naiset on päästetty kuin koira veräjästä.

Vieras (nimimerkki)

Kampanjaidea naistenlehdille:

Nainen, älä tapa lastasi tänä jouluna!

Nainen, älä pahoinpitele miestäsi törkeästi!

Tyttö, älä lyö poikakaveriasi!

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Ehdotinkin taannoin täällä Henkan blogissa uusia iskulauseita kuvaamaan vallitsevaa todellisuutta. Yksi niistä oli tämä:

"Naiset tappavat lapsemme!"

Vieras (nimimerkki)

Useimmiten perheväkivallasta kärsivät miehet ja lapset!

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Useimmiten perheväkivallasta kärsivät miehet ja lapset!

Kun uhkailu laskettiin väkivallaksi, niin uhritutkimuksen mukaan 0,7 % miehistä ja 1,7 % naisista kärsi perheväkivallasta.

Fyysisestä perheväkivallasta kärsi 0,4 % miehistä ja 0,9 % naisista.

Tuossa ei siis ole mukana alle 15 vuotiaita.

Vakava väkivalta ja tapon yritykset ovat sitten erikseen ja erilaisella suhteella.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Korjaus: Noi prosenttiluvut taisivat olla siitä muotoilusta, joka salli mukaan laskettavaksi myöskin muun kuin itse kyselyn vastaajaan kohdistuvan väkivallan!

jahas jahas (nimimerkki)

Nyt tulee tietysti ensimmäisenä mieleen kysymys, että mikä niin varmasti tekee tuosta Anna-lehden väitteestä valheellisen ? Kyllä minun mielestäni väkivallan uhkakin voidaan laskea henkilöön kohdistuaksi henkiseksi väkivallaksi. Olen muutenkin hieman ihmetellyt miesasiamiesten (henkilöiden ?) suhtautumista väkivallasta kertoviin raportteihin. Vaikuittaa nimittäin järjestään siltä, että naisiin kohdistuvasta väkivallasta kertovia uutisia pidetään järjestään liioittelevina ja miehiin kohdistuvasta väkivallasta kertovia asiaa vähättelevinä. Ja nyt olisinkin kiinnostunut tietämään, että mitä lähteitä arvon Laasanen ynnä muut pidätte luotettavimpina.

(Ja nyt on sitten myönnettävä, että en minäkään välttämättä menisi tekemään tuollaisia yleistyksiä 15 henkilön haastattelututkimuksen perusteella. Mutta minä en olekaan tutkija, joten mielestäni min8un on mahdotonta sanoa, että voiko kyseinen väite väkivallan uhrien ja väkivallan uhkaa kokevien määrästä olla oikein vai väärin)

Henry Laasanen

"Nyt tulee tietysti ensimmäisenä mieleen kysymys, että mikä niin varmasti tekee tuosta Anna-lehden väitteestä valheellisen? Kyllä minun mielestäni väkivallan uhkakin voidaan laskea henkilöön kohdistuaksi henkiseksi väkivallaksi."

Väite väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneiden määrästä on peräisin "Naisiin kohdistunut väkivalta 2005" tutukimuksesta. Esimerkiksi seksuaalisen ahdistelun kokeminen oli tuossa tutkimuksessa täysin riippuvainen uhrin subjektiivisista kokemuksista.

Naisen turvallisuus 2005 - tutkimuksen kyselykaavakkeessa ollut kysymys
http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/3008...

Naisen turvallisuus 2005 - tutkimuksen kyselykaavakkeessa ollut 23 kuvaa feministien käyttämää lavean määritelmän tekniikkaa, jonka avulla pyritään maksimoimaan naisuhrien määrä. Kysymyksessä tarjottiin (muiden muassa) seuraavat vastausvaihtoehdot:

Seuraavassa luettelemme eräitä sukupuolisen häirinnän ja ahdistelun muotoja. Onko 15 vuotta täytettyäsi joku tuttu tai tuntematon mies (ei kuitenkaan nykyinen avio- tai avopuoliso):

* c) esittänyt asiattomia vartaloosi tai seksuaalisuuteesi kohdistuneita huomautuksia:
* d) esittänyt sinulle kaksimielisiä vitsejä tai puhunut härskejä tavalla, jonka olet kokenut loukkaavaksi:
* e) ehdottanut seksiä epäasiallisessa yhteydessä
* f) lähennellyt, koskettanut tai yrittänyt suudella sinua tahtomattasi
* g) seurannut sinua niin, että olet pelännyt:

jahas jahas (nimimerkki)

"Esimerkiksi seksuaalisen ahdistelun kokeminen oli tuossa tutkimuksessa täysin riippuvainen uhrin subjektiivisista kokemuksista."

Mutta voidaanko ahdistelua ylipäänsä määritellä objektiivisin käsittein ? AHdistelua on yksinkertaisesti se, minkä uhri kokee ahdisteluna. Eikö se ole aika itsestäänselvää. Tuossa kyselyssä mainittiin naiset, mutta uskoakseni myös mies kokee ihan yhtä lailla ahdistavana ei-kiinnostavan naisen lähentely-yritykset, vihjailevat puheet, katseet ja muun sellaisen. Ja nainen voi sanoa, että eihän hän mitään tarkoittanut, mies ymmärsi väärin. Ja tässäkin tapauksessa uhrin kokemus oli täyain aubjektiivinen, sillä toinen mies olisi voinut ottaa asian leikillä.

Vieras Markus (nimimerkki)

Kannattaa lukea kyseisen Anna- lehden päätoimittajan kirjoitus. Hän kertoo kuinka nainen kävelee kadulla ja mies autostaan huutaa vaimoaan tulemaan autoon. Nainen ei tule ja mies sähisee lisää. Lopulta nainan katoaa rappukäytävään.

Päätoimittaja sanoo, kuinka tämäkin nainen on todennäköisesti yksi niistä 100000:sta perheväkivallan uhrista. Koska tämän tutkimuksen mukaan sähiseminenkin on väkivaltaa. Tätä päätoimittaja ei ollut aikaisemmin tiennyt, mutta nyt tietää ja voi seuraavalla kerralla auttaa naista.

Näytin kirjoituksen vaimolle ja hän ei ollut uskoa silmiään. Hänenkin mielestä tämä oli täysin naurettavaa.

Esko (nimimerkki)

Ylen puheesta kuuntelin jotain väkivaltaan liittyvää kyselytutkimusta, joka oli tehty neuvoloissa keskisuomessa. 7 naista 500:sta eli 1,4% myönsi kokeneensa väkivaltaa parisuhteessa. Tämän osalta voi jo todeta, että se todellinen perheväkivalta % liikkuu 2-3%:ssa. Jokainen meistä joutuu elämänsä aikana kokemaan joko hetkittäistä väkivaltaa TAI väkivallan uhkaa. Tämä on täysin sukupuoliriippumaton asia. Naiset kokevat sitä parisuhteessa, lenkkipolulla, illanvietosta palatessaan. Miehet taas ollessaan nakkikioskilla tai ravintolan jonossa. On siis hölmöä uhriuttaa pelkästään naisia tästä yhteiskuntaan kuuluvasta ongelmasta. Feministeille se kyllä hyvin sopii propagandan välineeksi, mutta silloin taas tasa-arvo jää toteutumatta.

Henry Laasanen

Jos väkivallan uhkaa miettii omalla kohdallaan, niin kyllä se "todella vahvasti koettu uhka" painottuu n. 99 prosenttisesti aikaan, jolloin itse oli pieni poika ja tekemisissä isojen poikein kanssa.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Täältähän löytyy mielenkiintoisia linkkejä, vähän asiaa tuolta vapaasana.netistä:

"Vihreä lanka poisti kommentteja ja kokonaisen keskustelun, joissa miesten tasa-arvon kannattajat esittivät asiallisesti faktoja ja mielipiteitä, koska keskustelu paljasti itseään feministeiksi kutsuvien naissovinistien näkökulmasta ikäviä tosiasioita. Nimimerkki mainitsi sensuurista toisessa keskustelussa, ja se mainintakin poistettiin."

========

Naisten harjoittama parisuhde- ja perheväkivalta

Feministi, hallintotieteiden tohtori Pasi Malmi on tutkinut sukupuolittunutta väkivaltaa ja todennut:
"Kansallisessa uhritutkimuksessa (2007) todetaan, että 32 % LÄHISUHDEVÄKIVALLAN UHREISTA ON NAISIA. - - Saksassa ja Englannissa, joissa on todettu että noin 40-50% parisuhdeväkivallasta kohdistuu miehiin. - - Kansalliseen uhritutkimukseen - - mukaan 1.6% miehistä ja 1.2% naisista oli vuonna 2003 joutunut lähisuhdeväkivallan uhriksi (siis 58 % uhreista miehiä).

"[Stakesin (THL)] Hilmo-rekisteri, jonka mukaan 65% sairaalassa hoidetusta parisuhdeväkivallasta on miehiin kohdistuvaa väkivaltaa [miehiä siis lyödään enemmän mutta he eivät kehtaa ilmoittaa naisten lyöneen heitä?]

- asevelvollisille suoritettu Daphne-kysely, jonka mukaan 16% miehistä on joutunut naisystävänsä lyöntien kohteeksi ja vain 1% vastaajista ilmoitti itse lyöneensä naisystäväänsä.

- Tasa-arvobarometrissa 2008 julkaistu tieto siitä, että 4% miehistä ja 2% naisista pelkää joutuvansa väkivallan uhriksi oman kotinsa seinien sisäpuolella.

- Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen julkaisema tieto, jonka mukaan 0.8% miehistä ja 1.2% naisista pelkää puolisonsa tai avopuolisonsa taholta itseensä kohdistuvaa väkivaltaa. (Pelkääjistä 40% miehiä).

- Lapsiuhritutkimus, jonka mukaan 4% lapsista on nähnyt äitiin kohdistuvaa vakavaa väkivaltaa ja 3% lapsista on nähnyt isään kohdistuvaa vakavaa parisuhdeväkivaltaa viimeisen vuoden aikana."

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Eipä tuo Vihreiden lehden miesvihamielinen sensuurilinja ole mitenkään ihmeellistä. Puoluehan on julistuatunut feministiseksi puolueeksi ja feministien vastaväitteistä huolimatta valtavirtafeminismi on enemmän tai vähemmän synonyymi miesvihamielisyydelle.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Ja löytyy siellä lisääkin tietoa Vihreän langan sensuurista:

Vihreät naiset: mies ei voi olla feministi

Vihreiden naisten pääsihteeri Sirpa Hertell ilmoitti, että miehet eivät voi olla feministejä, vaikka kuinka kannattaisivat naisten aseman parantamista tai tasa-arvoa. Hän ei ole vastannut kysymykseen, voiko transseksuaali nainen olla feministi ennen tai jälkeen leikkauksen.

Uutiseen liittyvässä keskusteluketjussa nimimerkki Glowing ilmoitti: "olette ilmeisesti poistaneet kokonaan aloittamani viestiketjun 'Lakisääteinen feminismi'". Toisessa kommentissa hän ilmoitti, että alla mainitun artikkelin keskusteluketju on sekin poistettu, mutta nyt tämäkin Glowingin ilmoituskommentti on poistettu. Seuraavassa on Googlen välimuistista jälkipolville tallennettuna tuo jälkimmäinen sensuroitu keskustelu. Sitä ennen pari Glowingin kommenttia on toistettu alla siltä varalta, että nekin on jo poistettu, kuten edellisille tätä kirjoitettaessa kävi. Aivan ensimmäisenä kuitenkin siteerataan tuoreimmin selityksittä poistettua kommenttia:

"Vihreä lanka sensuroi keskustelua feminismistä
Sensuurin vastustaja | 27.08.2009 12:21
Vihreä lanka sensuroi vähän väliä Glowing-nimimerkin viittauksia Vihreän langan harjoittamaan sensuuriin.

Mikäli sensuroija poistaa tämänkin kirjoituksen, vaadin häntä esittämään tällä palstalla yksityiskohtaisen perustelun poistolle.

Alla mainitussa linkissä on tarkemmat tiedot tapauksesta.
http://vapaasana.net/huomioita/2009/08/vihreä-lanka-sensuroi-keskustelua-feminismistä"

Henry Laasanen

Kansainvälisiin tutkimuksiin väkivallasta on vain vähän viitteitä feministisessä väkivaltatutkimuksessa. Esim. seuraavassa luettelossa on valtava määrä tietoa naisten(kin) väkivaltaisuudesta:

http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm

SUMMARY: This bibliography examines 275 scholarly investigations: 214 empirical studies and 61 reviews and/or analyses, which demonstrate that women are as physically aggressive, or more aggressive, than men in their relationships with their spouses or male partners. The aggregate sample size in the reviewed studies exceeds 365,000.

Henry Laasanen

Off Topic:

Top-listan kärjessä nyt maailman parhaat bloggaajat:

1. Siikala
2. Laasanen
3. Obama

Vieras (nimimerkki)

Siikalan ykkössija ei liene kenellekkään yllätys mutta varmaan moni odotteli innolla että onnistuuko Obama lyömään Laasasen. ;)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Siikala, Laasanen ja Obama. Valkoisia lihaa syöviä heteromiehiä kaikki.

Miksi maailman parhaiden bloggaajien listalta puuttuvat naiset ja vähemmistöjen edustajat.

(Tarkennukseksi: Obaman äiti oli valkoinen, ja isä afrikkalainen. Fifty-fifty. Obama on yhtä hyvin valkoinen kuin musta.)

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Puhuuko narsisti-Siikala tänään itsestään vai itsestään?

Vieras (nimimerkki)

Asuuko narsisti Sikalassa?

Kari Hurtta (nimimerkki)

Järjestys on vaihtunut:

 1. Viikon väkivaltahöpinät mediassa
  20.11.2010 12:50 Henry Laasanen
 2. Suomi kohti helvettiä rasismin rattailla - kuka niitä vaunuja vetää?
  20.11.2010 09:46 Pekka Siikala
 3. Eurooppa ja Amerikka — Yhdessä kohti tulevaisuutta
  20.11.2010 09:23 Barack Obama

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Onko tämä ongelma vain minulla? Että kirjoitukset ilmestyvät vasta minuutin-parin-kolmen viiveellä tänne blogiin.

Puheenvuorojen etusivulla bloginpitäjän, tässä tapauksessa Henkan, lärvin ja nimen vieressä näkyy ilmeisesti tosiaikainen vastausten määrä, tällä hetkellä 49.
Kun sitten siirtyy itse ketjuun, tässä tapauksessa "Viikon väkivaltahöpinät mediassa" -ketjuun, niin siellä näkyykin vain 45 kirjoitusta. Neljä siis puuttuu, joista yksi on oma postaukseni.

?

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Kuvaavaa, että juuri yllä oleva postaukseni tuli näkyviin heti lähettämisen jälkeen!

Kari Hurtta (nimimerkki)

Kommentoin tuosta aiemmin (1,2,3).

Vieras (nimimerkki)

"Nuori alle 18-vuotias tyttö mieltää ehkä seurustelevansa ja hänellä onkin kumppani, joka saattaa olla jopa yli neljäkymmentä. Ikätaso ei silloin vastaa perinteistä määritelmää seurustelusuhteelle, vaan kyseessä on enemmänkin hyväksikäyttösuhde."

No hyväksikäyttösuhde se onkin, jos toinen osapuoli on aikuinen ja toinen esim. alle 16-vuotias ja täysin tuomittavaa.

Miksi muuten Henry vähättelit väkivallan uhkaa? Väkivallalla uhkailukin on rikos.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Ei kukaan vähättele väkivallan uhkaa.

Mutta kun otsikot revitellään väärin. Ihmisiltä kysytään tutkimuksissa, että tunnetko väkivallan uhkaa. Tämän jälkeen feministijärjestöt, Anna-lehdet, naispoliitikot ja muut torvet toistavat tahallaan väärin näitä tuloksia. Väitetään, että on koettu väkivaltaa.

Eikö sinun mielestäsi väkivallassa ja väkivallan uhassa ole eroa?

Toinen ongelma on se, että väkivallan käsite tahallisesti ja tarkoitushakuisesti laajennetaan käsittämään kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä. Ja jälleen tästä vedetään yhtäläisyysmerkit normaalin väkivallan kanssa. Tämän tarkoituksena on saada nainen näyttämään suur-uhrilta ja mies sarjapahoinpitelijältä.

Huvittavinta tässä miesten syyllistämisvimmassa on se, että nämä laajennetun väkivallan käsitteet itse asiassa ovat juurikin useasti niitä "väkivallan" alueita, joissa naiset kunnostautuvat. Silti niistäkin vääristellen syyllistetään miehiä. Esim tämä kommentti osoittaa sen yksiselitteisesti:

- Naisia saatetaan uhkailla lasten menettämisellä. On hyvin tavallista, että uhataan sillä, että nainen menettää oikeuden tavata lapsiaan. Lapsien kautta naista voidaan myös syyllistää, Alavuo sanoo."

Vieras (nimimerkki)

"Miksi muuten Henry vähättelit väkivallan uhkaa? Väkivallalla uhkailukin on rikos."

Jos olisi tutkimus jossa nyrkillä lyömistä pidettäisiin murhana ja Laasanen kommentoisi että nyrkillä lyöminen ei ole murha, niin olisiko se nyrkillä lyömisen vähättelyä? Ei minusta, vaan ainoastaan faktan toteamista.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
No hyväksikäyttösuhde se onkin, jos toinen osapuoli on aikuinen ja toinen esim. alle 16-vuotias ja täysin tuomittavaa.

Ilmeisesti korkeintaan neljää vuotta vanhempi lasketaan ikätoveriksi.

Kovalevyn "nurkalta" (Documents hakemistosta) löytyy " V NUORET SEURUSTELUSUHDEVÄKIVALLAN UHREINA". En ole varma mistä tämä on peräisin.

Tässä on:
Tytöt kypsyvät fyysisesti poikia aikaisemmin ja tämä heijastuu nuorten seurustelun piirteisiin. Yhdeksäsluokkalaisista tytöistä suurempi osa seu­rustelee ja seurustelukumppani on poikia useammin itseä vanhempi henki­lö. Tytöille myös seksuaalinen kanssakäyminen on yleisempää 15–16-vuotiaana. Nuorisorikollisuuskyselyssä ei asiasta kysytty, mutta vuonna 2008 toteutettu lapsiuhritutkimus (Ellonen ym. 2008), sekä Kouluterveys­kyselyt, antavat tietoa aiheesta. Lapsiuhritutkimuksen mukaan 20 prosentil­la yhdeksäsluokkalaisista tytöistä ja 17 prosentilla pojista oli kokemus yh­dynnästä tai sen yrityksestä ikätoverin (korkeintaan 4 vuotta vanhempi nuori) kanssa. Tätä vanhemman henkilön kanssa yhdynnässä oli ollut 3 prosenttia tytöistä ja 1 prosentti pojista. Vuoden 2007 kouluterveyskyselyn mukaan yhdeksäsluokkalaisista tytöistä 32 prosenttia ja pojista 26 prosent­tia oli ollut yhdynnässä. Kumppanin ikää ei Kouluterveyskyselyssä ollut rajattu. (Kouluterveyskysely 2007.)

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Laasanen se vain siittää meemispermallaan aivojamme.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Kun kerrot tätä sukkeluutta jo kuudennen kerran, niin ei se enää niin hauska ole.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Hyvien geenien/meemien on levittävä. Niin luonto toimii.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Hyvien geenien/meemien on levittävä. Niin luonto toimii.

Vieras (nimimerkki)

"Hyvien geenien/meemien on levittävä."

Geenit ja meemit eivät ole yksiselitteisesti hyviä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Jos ne ovat tarttumis- ja säilymiskykyisiä, ne ovat hyviä.

Sukupuuttoon kuoleminen on merkki huonoudesta. Selviäminen merkki vahvuudesta. Elämän tarkoitus on selvitä ja levitä.

Vieras (nimimerkki)

"Jos ne ovat tarttumis- ja säilymiskykyisiä, ne ovat hyviä."

Tämä riippuu vallitsevista oloista. Yksissä oloissa hyvä geeni voi olla toisissa oloissa huono. Lyhyellä tarkasteluvälillä hyvä geeni voi olla pitkässä juoksussa huono geeni.

"Sukupuuttoon kuoleminen on merkki huonoudesta. Selviäminen merkki vahvuudesta. Elämän tarkoitus on selvitä ja levitä."

Geenien tarkoitus on selvitä ja levitä. Elämä on siihen vain väline.

Vieras (nimimerkki)

Pekka Lampellon mielipiteen sisältö lienee ns. harhaisen mielen tuotoksen imitointia.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Kansanendustaja Tarja Tallqvist oli eilisen bloggauksensa mukaan pitänyt eduskunnassa jälleen valheisiin perustuvan tasa-arvoasian puheensa:

"ryhmäpuheenvuoro): Arvoisa puhemies! Naisten ja miesten välinen tasa-arvo on yksi suomalaisen yhteiskunnan perusperiaatteista. Kristillisdemokraatit pitävät tärkeänä, että tasa-arvosta on viimeinkin tehty selonteko sekä vuoteen 2020 ulottuvia linjauksia.

Suomi on monessa suhteessa ollut edelläkävijä sukupuolten tasa-arvon edistämisessä. Silti naisen euro on edelleenkin 80 senttiä. (Eduskunnasta: 82 senttiä!)..."

"Tasa-arvoa ei saavuteta, jos perheiden sukupuoliroolien mukaista työnjakoa, jossa nainen hoivaa ja mies elättää, ei romuteta..."

"Kuitenkin köyhyyden naisistuminen näkyy monissa tilastoissa. Erityisen huono-osaisten naisten ryhmä ovat asunnottomat naiset..."

"Naisiin kohdistuva väkivalta ja lähisuhdeväkivalta ovat vakavia ongelmia Suomessa..."

"Haluamme erityisesti nostaa esiin yhteiskuntamme suuren huolenaiheen, johon on puututtava vieläkin rankemmalla panostuksella - nuorten miesten kasvava syrjäytymis- ja itsemurha-alttius. Nyt myös nuorten naisten masentuneisuus ja itsemurhat ovat pelottavasti lisääntyneet...."

Viimein miehetkin mainittiin ohimennen, mutta ei sitäkään voinut kertoa ryydittämällä tarinaa naisten ongelmista.

Henry Laasanen

Täytyy ruotia tuota eduskuntakeskustelua myöhemmin tarkemminkin.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Hei haloo

Eikö kukaan viitsi kommentoida tuota kysymystäni viipeistä ja etusivun kommenttiluvun erosta itse blogikirjoituksen kommenttien määrään?

Henry Laasanen

Se liitty varmaan vanhaan kirjautumattomien ongelmaan... kirjautuneena en ole huomannut ilmiötä.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Se liitty varmaan vanhaan kirjautumattomien ongelmaan... kirjautuneena en ole huomannut ilmiötä.

Jos on kirjautunut, niin eikös tällöin sivun sisältö ole käyttäjäkohtainen.

Näin ollen palvelin varmaankin lähettää jonkin otsikoista

 • Pragma: no-cache
 • Cache-Control: no-cache
 • Cache-Control: private
 • Vary: Cookie

Näin ollen sivua ei palvella välimuistista (tai jaetusta välimuistista).

Teen rohkean arvauksen että tämä puheenvuoro pyörii palvelinfarmissa, jonka edessä on kuormanjakaja, jossa on käytössä välimuisti (ramcache).

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

"Teen rohkean arvauksen että tämä puheenvuoro pyörii palvelinfarmissa, jonka edessä on kuormanjakaja, jossa on käytössä välimuisti (ramcache)."

Päivittyykö välimuisti (myös) silloin, kun bloginpitäjä itse lataa sivun itselleen?

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

"...edessä on kuormanjakaja,..."

Voiko tuota kuormanjakajaa ohittaa lisäämällä selaimen osoiteriville jotain?

Kari Hurtta (nimimerkki)

Päivittyykö välimuisti (myös) silloin, kun bloginpitäjä itse lataa sivun itselleen?

Koska blogin pitäjä on kirjautunut, niin hän saa sivusta privaattiversion — tämä luonnollisesti on erilainen kuin anonyymeille käyttäjille näytetävä version (joka voidaan jakaa kaikkille kirjautumattomille). Eli siis bloginpitäjän näkemä versio ei voi vaikuttaa siihen mitä anonyymit käyttäjät näkevät.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Voiko tuota kuormanjakajaa ohittaa lisäämällä selaimen osoiteriville jotain?

Riippuu kuormanjakajan konfiguraatiosta. Ota toisekseen huomioon, että tämä on täysin spekulointia, eikä välttämättä vastaa todellista tilannetta.

Tuossa viitataan johonkin selaiseen kuin varnish. Tuo on ihan eri, kuin se kuormanjakaja, jota spekuloin:
hurtta@hurtta09lk:~$ wget -S http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi
--2010-11-20 18:18:45-- http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/
Resolving henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi... 83.145.248.213
Connecting to henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi|83.145.248.213|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response...
HTTP/1.1 200 OK
Server: Apache/2.2.14
Cache-Control: public, max-age=600
Last-Modified: Sat, 20 Nov 2010 16:18:46 +0000
Expires: Sun, 11 Mar 1984 12:00:00 GMT
Vary: Cookie,Accept-Encoding
ETag: "1290269926"
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Content-Length: 62277
Date: Sat, 20 Nov 2010 16:18:48 GMT
X-Varnish: 1879882336
Age: 0
Via: 1.1 varnish
Connection: keep-alive
X-Varnish-Cache: MISS
Length: 62277 (61K) [text/html]
Saving to: `index.html'

100%[==================================================>] 62,277 291K/s in 0.2s

2010-11-20 18:18:47 (291 KB/s) - `index.html' saved [62277/62277]

hurtta@hurtta09lk:~$

Tuosta muuten näkee että tossa on se Vary otsikko:

Vary: Cookie,Accept-Encoding

Eli siis tuo sanoo että jokaista HTTP pyynnön otsikon Cookie ja Accept-Encoding arvcoa kohden pitää tehdä välimuistiin eri versio sivusta (tai sitten ei ollenkana laittaa välimuistiin). Ei kirjautuneilla käyttäjillä pyynnössä ei todennäköisesti ole Cookie otsikoita.

Huomaa myös otsikko
Cache-Control: public, max-age=600

Siis 600 sekunttia (10 minuuttia).

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tuossa sivu on istunut 595 sekunttia välimuistissa:

hurtta@hurtta09lk:~$ wget -S http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5247...
--2010-11-20 18:45:43-- http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5247...
Resolving henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi... 83.145.248.213
Connecting to henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi|83.145.248.213|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response...
HTTP/1.1 200 OK
Server: Apache/2.2.14
Cache-Control: public, max-age=600
Last-Modified: Sat, 20 Nov 2010 16:35:47 +0000
Expires: Sun, 11 Mar 1984 12:00:00 GMT
Vary: Cookie,Accept-Encoding
ETag: "1290270947"
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Content-Length: 133629
Date: Sat, 20 Nov 2010 16:45:43 GMT
X-Varnish: 1879922980 1879908401
Age: 595
Via: 1.1 varnish
Connection: keep-alive
X-Varnish-Cache: HIT
Length: 133629 (130K) [text/html]
Saving to: `52478-viikon-vakivaltahopinat-mediassa.7'

Seuraava vastaus tulikin sitten palvelimelta, kun 600 sekunttia tuli täyteen:

urtta@hurtta09lk:~$ wget -S http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5247...
--2010-11-20 18:45:47-- http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5247...
Resolving henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi... 83.145.248.213
Connecting to henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi|83.145.248.213|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response...
HTTP/1.1 200 OK
Server: Apache/2.2.14
Cache-Control: public, max-age=600
Last-Modified: Sat, 20 Nov 2010 16:45:50 +0000
Expires: Sun, 11 Mar 1984 12:00:00 GMT
Vary: Cookie,Accept-Encoding
ETag: "1290271550"
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Content-Length: 134540
Date: Sat, 20 Nov 2010 16:45:52 GMT
X-Varnish: 1879923112
Age: 0
Via: 1.1 varnish
Connection: keep-alive
X-Varnish-Cache: MISS
Length: 134540 (131K) [text/html]
Saving to: `52478-viikon-vakivaltahopinat-mediassa.8'

Eli käytännössä siivusta saa uuden version 10 minuutin välein. Eli oman postauksen näkyviin tuloa joutuu parhaimilaan odottamaan tuon (lähes) 10 minuuttia.

bmad (nimimerkki)

"Läpsiminen nähdään myös "leikkinä", jota vastapuolen ei pitäisi ottaa liian vakavasti".

Läpsiminen voi olla orastavaa sadomasokismia, kuten myös naisten useat pikimustat design-käsilaukut, joihin on kaiverrettu käsirautamaisia metallirenkaita.

Jos muijasi siis läpsii sinua niin tutustuta hänet fetissiinsä paremmin, rohkaise ja osta hänelle esimerkiksi piiskoja lahjaksi. Jos et itse tykkää alistua auta häntä löytämään alistettava poitsu sivusuhteeseen. Niitä on hyvin tarjolla.

bmad (nimimerkki)

"Teen rohkean arvauksen että tämä puheenvuoro pyörii palvelinfarmissa, jonka edessä on kuormanjakaja, jossa on käytössä välimuisti (ramcache)."

Idea on varmaan keskustelumäärien kasvattaminen. Kun jokainen jää
odottamaan uusimman kommenttinsa julkaisua hän sillä aikaa ehtii kirjoittaa vielä yhden kommentin, jota jää taas odottamaan. Aika ovelaa ja laskelmoitua touhua. Mutta antaa hyvän kuvan siitä miten nykymaailma toimii ja manipuloi ihmisiä vaikka mihin. :D

Kari Hurtta (nimimerkki)

Idea on varmaan keskustelumäärien kasvattaminen.

Dynaaminen HTML sivun generointi, jossa siis kommentit haetaan tietokannasta, on aika raskata (resursseja vievää) puuhaa.

Tuolla vältetään tuota sivun uudestaan generointia ja vähennetään tietokantahakuja.

Tämä tietysti on arvaus, koska en tiedä todellista toteutusta, mutta todennäköisesti en ole paljoakaan väärässä. ☺

tyhmä (nimimerkki)

Kaiken cachen takana tietotekniikassa on aina resurssien säästäminen tai palvelun saannin nopeutuminen. On aivan sama puhutaanko prosessorin sisäisestä toteutuksessa, kiintolevyn välimuistista tai web-palvelimesta, niin cachea käytetään, jotta tietoa ei tarvitse hakea tai koostaa joka pyynnöllä uudelleen niin kaukaa kuin ilman cachea.

Tilastot valehtelevat (nimimerkki)

Tilastot kertovat väkivallasta vain lopputuloksen. Kun miehen ruumiinvoimat ovat noin 30 % suuremmat kuin naisen ja useimmat miehet ovat lisäksi saaneet lähitaistelukoulutuksen, niin esimerkiksi riita, joka on alkuhetkellä naisen provosoimaa, päätyy yleensä miehen syyksi väkivaltatilastoissa. Lopputulostilastosta emme saa selville todellisen väkivaltaisuuden tai väkivaltaisten aikomusten määrää. Ja kun väkivallan kohteena on mies, joka onnistuu torjumaan naisen tekemän väkivaltayrityksen, sitä ei tilastoida mihinkään, koska mies ei kehtaa ilmoittaa asiasta edes silloin, kun syntyy lievää vahinkoa. Yhteiskunnan suhtautuminen tappelussa hävinneeseen mieheen kiteytyy hätäkeskuksen sanoissa:" Otaksä naiselta pannuun?"

Jos minun vaimoni hyökkäisi leipäveitsen kanssa kimppuuni minun ollessani hereillä, niin lopputulos olisi 95 % varmasti se, että hän pääsisi hengestään. Sain erikoiskoulutuksen äänettömästä tappamisesta paljain käsin ja uskon että taito on selkäytimessä. En tunnusta käyttäneeni koskaan tätä taitoa. Osaan tappaa myös siten, että se näyttää tapaturmalta, jos ruumis on portaiden alapäässä.

Paljon on vielä tehtävää, että tilastoissa päästäisiin lopputulosten tilastoinnista aikomusten tilastointiin. Esimerkiksi YK on tehnyt paljon työtä selvittääkseen valtoiden välisten konfliktien aloittajan, joka sitten tuomittaisiin. Samaa pitäisi tehdä yksilöiden välisten konfliktien aloittajan selvittämiseksi.

Tomm (nimimerkki)

"Tilastot kertovat väkivallasta vain lopputuloksen. ..."

Hys, hys, ei tuollaista saa sanoa. Vähättelet naisten kokemaa väkivaltaa vai! Huomio vihervasemmistofeministit, täällä on kerettiläinen, tulkaa ja polttakaa se.

tyhmä (nimimerkki)

Nämä miestä väärin perustein syyllistävät kampanjat pitäisi lopettaa välittömästi. Nykyisin ne luovat huomattavaa vastareaktiota. Siitä kärsii eniten todellinen väkivallan vastainen työ, kun ihmisistä tulee niin kyynisiä, että he alkavat pitää kaikkea samanlaisena humpuukina kuin näitä "... tai väkivallan uhkaa" -tutkimuksia.

Hitto, jokainen mies, siis ihan joka ikinen, on joskus elämässään kokenut väkivallan uhkaa.

Vieras (nimimerkki)

Jaaha, taas tätä täällä.

Teiltä jää vissiin aina kaikki todelliset väkivaltauutiset lukematta? Alkakaapa kerätä niitä pikku-uutisia joissa kerrotaan kuka mukiloi, tappoi, murhasi tai muuten vain liiskasi toisen ja verratkaa tilastojanne vasta sitten.

Vieras (nimimerkki)

Oletko kuullutkaan ns. julkaisuharhasta?

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Oletko kuullutkaan ns. julkaisuharhasta?.

Itse asiassa en muista kuulleeni.

X

"Tieteisuutisista hyvää iltaa!":

Julkaisuharha (engl. publication bias) on tutkimustulosten julkisuusjakaumaa vääristävä ilmiö.

Useissa bibliometrisissä tutkimuksissa on todettu, että positiiviset tai tutkimushypoteesin mukaiset tulokset ovat yliedustettuina tiedejulkaisuissa. Negatiivisia tuloksia ei niiden saavuttamisen jälkeen vaivauduta julkaisemaan, koska seuraava näkyvyyshyöty ei vastaa tarvittavaa panostusta.

Samankaltainen, jopa voimakkaampi ilmiö on havaittavissa tiedeuutisoinnissa. Helposti otsikoitavat ja (usein näennäisen) yksinkertaiset aiheet ylikorostuvat, tylsiä tai liian monimutkaisia ei kukaan jaksa raportoida.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Kyseessä on törkeä kaikkien vanhempien miesten (ml. Sauli Niinistö) leimaaminen hyväksikäyttäjiksi."

Lipposesta puhumattakaan, toivottavasti rouvat tulevat julkisuuteen oikaisemaan...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Perheväkivaltaa voidaan tutkia myös yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Voi hyvin olla, että perheväkivallan suhteellinen osuus kaikesta väkivallasta lisääntyy, mutta tämä johtuu siitä, että muu väkivalta yhteiskunnassa vähenee jatkuvasti.

Steven Pinker , Harvardin yliopiston psykologian professori, on esittänyt, että historian kuluessa väkivallan määrä on jatkuvasti laskenut, ja elämme tällä hetkellä ihmiskunnan historian rauhallisinta aikaa. Kun kivikaudella noin puolet kaikista miehistä menehtyi heimojen välisissä selkkauksissa tai heimon sisäisissä selkkauksissa, niin nykyisin murhien ja tappojen luvut ovat laskeneet minimiinsä. Esimerkiksi keskiajalla englantilaiset murhasivat 24 miestä 100 000 kohti, kun luku oli pudonnut 0,6:teen 1960-luvulle päästäessä.

Väkivallan vähenemiseen on kaikkein eniten vaikuttanut se, että valtio on monopolisoinut väkivallan käytön ja rankaisuvallan itselleen ja toteuttaa sitä lähinnä poliisin ja oikeuslaitoksen kautta. Ennen kuin valtio otti väkivallan käytön monopolikseen, niin riidat ja konfliktit ratkaistiin yksilöiden ja sukujen välillä väkivaltaa käyttäen.

http://tiedostamaton.net/uutta/pinker.htm

Väkivaltaa esiintyy yhteiskunnissa lähinnä siellä, minne valtion kontrolli ei ulotu. Rikollisjengien sisällä ja välillä esiintyy paljon väkivaltaa sen vuoksi, että poliisi ja valtio täytyy pitää erillään rikollisesta maailmasta. Nuorisoväkivalta selittyy taas sillä, että nuoret eivät luota ja osaa käyttää poliisia ristiriitojensa ratkaisuissa, ja nuoriso elää omassa aikuisilta, myös poliisilta eristäytyneessä maailmassaan johon poliisia ja aikuisten kontrollia ei helposti sekoiteta.

Väkivallan luvut taas räjähtävät valtaviksi, jos valtion toiminta halvaantuu, eikä se pysty huolehtimaan tehtävästään. Esimerkkinä ovat hajonneet valtiot, kuten Somalia, joissa väkivalta kasvoi heti järkyttäviin lukemiin valtion romahdettua.

Jos ajatellaan esimerkiksi työpaikkoja, niin niissä tehdään äärimmäisen vähän väkivallantekoja ja henkirikoksia tuskin koskaan. Työpaikoilla kaikki tietävät, että väkivalta on julkisessa kontrollissa ja jokainen väkivaltatapaus viedään raastupaan.

Perhe-elämä jää väistämättä viimeiseksi väkivallan mahdolliseksi tapahtuma-alueeksi, sillä ihmiset haluavat säilyttää perhe-elämän yksityisyyden, eivätkä halua tehdä siitä julkista ja läpinäkyvää. Poliisia ja oikeuslaitosta ei haluta perheen sisäisten ristiriitojen ratkaisijaksi. Kun muu yhteiskunta rauhoittuu ja muuttuu sellaiseksi, jossa konfliktit ratkaistaan poliisin avulla, niin perhe ei vastaavasti rauhoitu.

Vieras (nimimerkki)

Pinker on saanut aivan liikaa huomiota väitteellään. Esimerkiksi hänen kotimaassaan henkirikokset ovat kuulemma sadassa vuodessa kymmenkertaistuneet ja ilman tekniikan edistystä olisivat 50-kertaistuneet. Suomessa henkirikokset ovat tilastojen aikana mennet parikin kertaa ylös alas. Sitä sitten voi kysyä, että kuinka hyvä väkivaltaisuuden mittari henkirikosten määrä on. Suomessa se ei ole ainakaan kovin hyvin vertailukelpoinen muiden länsimaiden suhteen.

Tälät osin feministien valhe, muuten jakautuu kahteen:
1) Väitetään henkirikosmääriä suuremmiksi kuin ne ovat
2) Ei huomioida yleisesti korkeamman henkirikosmäärän vaikuttavan tyypillisissä suomalaistapauksissa myös naisten osalta suurempaan määrään.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

USAn henkirikosten nousu on maalimanlaajuisesti poikkeuksellinen ilmiö, jonka syitä on pohdittu mm.

http://www.historycooperative.org/journals/ahr/111...

juha34 (nimimerkki)

Onko Anna-lehtikin liittynyt valehtelijoiden klubiin? Helppo on ratsastaa miesvihalla mikä tässä ilmenee miesten demonisointina.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Ihme, et sitä on pysynyt edes näinkin selväpäisenä. Faija ei oo ihan tavanomaisimpia tapauksia. Skitso. Noh, toi tossa just kirjan. "Lukaseppas tämä, erinomainen teos." Oxford mathematics, abt 1200 pages. Jäi lukasematta.

70-luvulla oli sohvatyynyjen pohjassa vanerilevy. Totta kai siihen oli piirretty shakkilauta. Ensimmäiset muistikuvani liittyvät tornituksen opetteluun.

Tästä ja monesta muusta kasvoi pieni anarkismin siemen ja kaikki noihin liittyvä on sittemmin aiheuttanut allergiaa.

Noh, tää alustuksena siihen, et nyt on menny Napoleon VSOP ja kommentointi saattaa takuta.

Oisko tässä kaikessa huomioitava kuitenkin se, että mies tapaa olla fyysisesti vahvempi? Muu saattaisi kuitenkin olla marginaalista. Tosin olen itse suhteellisen isokokoinen ja en ehkä ymmärrä siksi toisin. Hyvinhän noi on siivonnu. Heh, vitsi vitsi.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Nii juu ja onhan sitä muutaman kerran tullu lättyynkin. Johtunee valloittavasta persoonastani. Kuitenkin, noilla kerroilla olen siis saanut suuttuneen (voimakkaankin) lyönnin päin näköä.

Parisuhteessa välttämättä keskivertoihminen kohtaa myös erimielisyyksiä. Olen myös suuttunut itsekin. Mikä sovinisti!

Sattui nimittäin niin, että turpaan saamisen jälkeen tartuin naista kädestä ja sanoin: lopeta! No suuttumuksen tilassa tartuin tietysti melko voimakkaasti. Auta armias sitä urputuksen määrää sen jälkeen! Sillä ei ollut väliä, että minä olin saanut turpaani sitä ennen. Miehen kun ei kuulu tehdä fyysisesti mitään.

Pasunisti-Pete (nimimerkki)

Kuinkahan kävisi, jos Tekniikan maailma otsikoisi seuraavassa numerossaan: "Äiti, älä tapa lapsiasi tänä jouluna."
Ja alaotsikko: Tänäkin vuonna naiset tappavat 2360 lasta ja hyökkäävät sadan tuhannen aviomiehen päälle veitsi kädessään.

Yhtä totta kuin Annankin otsikointi.
Ja mistä noita tarjojakin oikein ilmestyy?

Vieras

mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies meis meis typerät feministit mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mie mies mies mies mies mies mei mies mies mies mies mies mie misem mies mies mies mies mies mies mies meies mies mies mies mies MIES lähestyy mies mies mies mies mies mies miemies mies mies mies mies....................mies mies mies sovinistit mies mies mies mies....````````````````````....mies mies mies mies mies mies mies mies mie....-----´´nainen´´------....mies mies mies mies mies mies mies mies mies ..,,,,___--_--__-´´´´´´...mies mies mies mies mies mies ies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mie mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies meimies miies mies miies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies miies mies meis meismei mies miies mies mies mies mies mies mies mies mies mei mies mies mies mies mie mies mies mies mei meis mies mie mies mies Oppositio? mies mies miekans miekans mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies

Kari Hurtta (nimimerkki)

Jotain ongelmia?

Vieras

Ei, päinvastoin. Katso nyt kuvaa tarkemmin.

Vieras (nimimerkki)

mies mies mies Onnellinen Aviopari mies mies mies mies................. mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies mies ............ mies mies mie sme smie mies mies mmmm mies mies mies mies ......... ... mies mies mies mies mies miem mmmm mmmm meis mies mies mies ............ mies mie mie mie Mies sisämm--> Nainen;) mmmies mies mies mies ......... mies mies mies mies mies miem mmmm mmmm mmmm mie mies mies ............ mies mies mies mies mies mies miemmmies mies mies mies mies mi......... mies mies mies mies mies mies mies mies mie mies mies mies ............ mies feministit.mies mies mies mies mies mies mies..sovinistit ......

Kari Hurtta (nimimerkki)

Mitä yrität sanoa?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Perheväkivalta on luonteeltaan piilorikollisuutta ja siksi siitä aina osa jää piileväksi riippumatta tutkimuksesta ja tutkimusmenetelmästä.

Ainoa varma tieto perheväkivallassa ovat henkirikokset, sillä niistä käytännössä 100 % tulee poliisin tietoon ja vain tästä luvusta voidaan tehdä täysin luotettavia johtopäätöksiä miesten ja naisten osuudesta perheväkivallan tekijöinä.

Esimerkiksi USA:ssa näitä henkirikosluvuista paljastui, että aiemmin miesten ja naisten tekemät henkirikokset puolisoaan kohti olivat aiemmin melkein samalla tasolla, mutta vuodesta 1975 naisten tekemät puolisoihin kohdistuvat henkirikokset ovat huomattavasti laskeneet.

http://bjs.ojp.usdoj.gov/content/homicide/intimate...

Toinen henkirikoksiin liittyvä ilmiö on se, että todellisessa elämässä ihmiset tappavat niitä ihmisiä, joiden kanssa he ovat paljon tekemisissä. Ei vain vaimot, vaan myös vanhemmat, veljet, enot, serkut, anopit, lapset ovat hyvin edustettuina henkirikosten uhreina. Mitä läheisemmät suhteet ja mitä enemmän aikaa vietetään näiden sukulaisten ja omaisten kanssa, sitä useammin tapahtuu heihin kohdistuvia henkirikoksia.

Onko sitten naispuolisiin puolisoihin kohdistuvat henkirikokset osoitus yhteiskunnassa vallitsevasta naisvihasta?

Tätä yhteiskunnassa vallitsevaa naisvihaa ei voida suoraan päätellä miesten ja naisten tekemien puolisoihin kohdistuvien henkirikosten suhteesta. Koska miehet tekevät selvästi enemmän henkirikoksia, kuin naiset, niin naisvihan määrä voidaan arvioida vertaamalla sitä, kuinka usein miehet surmaavat naisen, verrattuna siihen kuinka usein miehet surmaavat miehen. Kun otetaan huomioon nämä kolme muuttujaa, tekijän sukupuoli, uhrin sukupuoli ja uhrin läheisyys (puoliso, vanhempi, serkku) huomioon, niin voitaisiin arvioida sitä, johtuuko perheväkivalta naisvihasta ja voidaanko sitä ehkäistä erityisillä naisvihaa vähentävillä toimenpiteillä yhteiskunnassa.

http://bjs.ojp.usdoj.gov/content/homicide/family.cfm

bmad (nimimerkki)

"Mitä läheisemmät suhteet ja mitä enemmän aikaa vietetään näiden sukulaisten ja omaisten kanssa, sitä useammin tapahtuu heihin kohdistuvia henkirikoksia. Onko sitten naispuolisiin puolisoihin kohdistuvat henkirikokset osoitus yhteiskunnassa vallitsevasta naisvihasta? "

Kyse liene jonkinlaisesta yleisen kontrollin hölskymisestä.
Tietenkään ei pidä hyväksyä, kuten ei sitäkään, että naisia ahdistellaan kotona. On kuitenkin huomioitava, että naisia kiinnostaa aggressiivisten, päättäväisten miesten seura ja tähän joukkoon mahtuu myös tunteettomia, kylmäverisiä raakalaisia. Jos kuitenkin suurin osa väkivaltatoimenpiteistä kohdistuu miehiin, silloin kyse on pohjimmiltaan miesvihasta. Kaikkein turhinta on tulla väittämään, että maskulistit netissä lietsovat naisvihaa. Kyseessä on siis rakenteellinen aggressio, joka kanavoituu miehiin, mutta josta naisetkin saattavat silloin tällöin saada osansa. Naisilla on myös liikaa raiskausfantasioita, jotka ohjailevat tositilanteessa naisia vaarallisiin tilanteisiin.

Väkivallan rakenteita pitävät yllä naiset parinvalinnoillaan.
Niin kauan kun naiset antavat miesten tapella naisista miehet tappelevat, enimmäkseen keskenään, mutta joskus nyrkki heilahtaa ja osuu raiskausfantasioissa piehtaroivaan naiseen. Yhteiskunnassamme ei näinollen ole juurikaan minkäänlaista naisvihaa, vaan lähinnä ainoastaan miesvihaa ja se mitä mieheltä seksin eteen vaaditaan on kornia. Naisella on aina paikkansa valmiilla jalustalla, mutta mies saa luottaa siihen, että hän jonain päivänä itselleen sellaisen rakentaa, ellei sellaista satu entuudestaan olemaan.

Jos haluat mitellä asiasyta enemmänkin, niin nouse uudestaan jalustallesi ja kirjoita. Meillä molemmilla on tällaiset jalustat, joita itsetunnoksi naisten keskuudessa kutsutaan. Anna palaa, Mikko Ahola!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Todellisuudessa naiset pelkäävät, että mies, johon he ovat tutustumassa, paljastuisi lopulta "hulluksi hakkaajaksi". Naiset kyllä pyrkivät kaikin keinoin välttämään sitoutumista suhteeseen miehen kanssa, joka on mahdollinen hakkaaja. Myös miehet tietävät tämän, ja yrittävät mahdollisimman tehokkaasti peittää taipumuksensa väkivaltaisuuteen seurustelun alkuvaiheessa. Hakkaaminen alkaa vasta sitten, kun parisuhde on kehittynyt syvemmäksi ja naisen on jo vaikea lähteä suhteesta.

Naisille kannattaa siis aina mainosta sitä, että ei ole koskaan lyönyt naista ja ei ole väkivaltainen luonne.

Vieras (nimimerkki)

Fiksu, tasapainoisen lapsuuden kokenut tyttö/nainen, jolla on ollut hyvä isäsuhde, osaa valita automaattisesti väkivallattomat tyypit, koska tuntee vetoa sellaisiin miehiin, joita on ympärillään tottunut näkemään. Väkivaltaisen lapsuuden kokenut tyttö/nainen tuntee usein vetoa aggressiiviseen mieheen aivan tiedostamattomista psykologisista syistä. Käyttäytyminen on sukua masokismille. Ehkä sama pätee poikiin/miehiinkin.

Henry Laasanen

"Naiset kyllä pyrkivät kaikin keinoin välttämään sitoutumista suhteeseen miehen kanssa, joka on mahdollinen hakkaaja."

Not true.

http://www.city-journal.org/html/9_1_oh_to_be.html

In the circumstances, it isn't altogether surprising that I can now tell at a glance—with a fair degree of accuracy—that a man is violent toward his significant other. (It doesn't follow, of course, that I can tell when a man isn't violent toward her.) In truth, the clues are not particularly subtle. A closely shaven head with many scars on the scalp from collisions with broken bottles or glasses; a broken nose; blue tattoos on the hands, arms, and neck, relaying messages of love, hate, and challenge; but above all, a facial expression of concentrated malignity, outraged egotism, and feral suspiciousness—all these give the game away. Indeed, I no longer analyze the clues and deduce a conclusion: a man's propensity to violence is as immediately legible in his face and bearing as any other strongly marked character trait.

All the more surprising is it to me, therefore, that the nurses perceive things differently. They do not see a man's violence in his face, his gestures, his deportment, and his bodily adornments, even though they have the same experience of the patients as I. They hear the same stories, they see the same signs, but they do not make the same judgments. What's more, they seem never to learn; for experience—like chance, in the famous dictum of Louis Pasteur—favors only the mind prepared. And when I guess at a glance that a man is an inveterate wife beater (I use the term "wife" loosely), they are appalled at the harshness of my judgment, even when it proves right once more.

At first, of course, my female patients deny that the violence of their men was foreseeable. But when I ask them whether they think I would have recognized it in advance, the great majority—nine out of ten—reply, yes, of course. And when asked how they think I would have done so, they enumerate precisely the factors that would have led me to that conclusion. So their blindness is willful.

...ja suomeksi...

http://personal.inet.fi/taide/arawn/2007/02/vapaud...

Vieras

softaus vetää muuten niin hyvän symbolisen kuvan(joka selittää oikeastaan kaiken) jutun kenolleen...

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
softaus vetää muuten niin hyvän symbolisen kuvan(joka selittää oikeastaan kaiken) jutun kenolleen...

softaus? ????

X

Vieras

Softaus..no mikä se on tämä datansiirto nimeltään, joka tapauksessa datansiirron jälkeen teksti on eri muodossa kuin se on kirjoitettu- varsinkin jos jättää yhtään välejä.

Vieras (nimimerkki)

Henkan lähteenä The Sun... HEH

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tuossa minulla oli toinen lähde.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Enää ei voi olla kysymys valistamisesta, miesten yksipuolisesta syyllistämisestä ja pyrkimys hänen oikeusasemansa heikentämiseen. Tuo on nimittäin jatkunut niin kauan. Tuo vaikuttaa jo riippuvuudelta. Eli he ovat kehittäneet riippuvuuden yksipuolisiin väkivaltatutkimuksiin.

jiihoo (nimimerkki)

Usko, toivo, hakkaus "tutkimuksen" tehneet tahot tulisi saattaa vastuuseen
tekemisistään. Voiko tuollaisen potaskan levittäjän haastaa oikeuteen?

Vieras (nimimerkki)

TP:

sivun päivittäminen poistaa osan postausongelmasta, muttei aina kokonaan. Se vihreä nuoli ylös ja alas, siellä oikeassa yläkulmassa(?).

Kari Hurtta (nimimerkki)

Varnish (mikä lie) ei ilmeisesti huomio selaimen pyyntöä että ohita välimuisti:

hurtta@hurtta09lk:~$ wget --no-cache -S http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5247...
--2010-11-21 14:11:52-- http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5247...
Resolving henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi... 83.145.248.213
Connecting to henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi|83.145.248.213|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response...
HTTP/1.1 200 OK
Server: Apache/2.2.14
Cache-Control: public, max-age=600
Last-Modified: Sun, 21 Nov 2010 12:11:43 +0000
Expires: Sun, 11 Mar 1984 12:00:00 GMT
Vary: Cookie,Accept-Encoding
ETag: "1290341503"
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Content-Length: 200207
Date: Sun, 21 Nov 2010 12:11:52 GMT
X-Varnish: 1881080300 1881080097
Age: 7
Via: 1.1 varnish
Connection: keep-alive
X-Varnish-Cache: HIT
Length: 200207 (196K) [text/html]
Saving to: `52478-viikon-vakivaltahopinat-mediassa.5'

100%[=============================================================================>] 200,207 1.15M/s in 0.2s

2010-11-21 14:11:52 (1.15 MB/s) - `52478-viikon-vakivaltahopinat-mediassa.5' saved [200207/200207]

Sinällään tuo on ihan odotettua.

Pasunisti-Pete (nimimerkki)

...Tutkimuksessa keskitytään useimmiten ilmiöön, joka on suurin sosiaalinen ongelma, eikä naisten tekemä väkivalta sitä mitä ilmeisimmin ole”, Minna Piispa sanoo...

Näin siis kommentoi naistutkija tutkimusta, joka osoitti nuorten naisten olevan yhtä väkivaltaisia kuin miestenkin. Kun naisten väkivaltaisuus ei ole naisten mielestä ongelma, se ei ole ongelma, eikä sitä siis oikeastaan kannattaisi tutkia. Mainio esimerkki naistutkimuksen lähtökohdista.
Täältä löytyy:
http://www.tietysti.fi/fi/T/Tiedeuutiset2/Tata-tut......

Kari Hurtta (nimimerkki)

Pasunisti-Pete:
Täältä löytyy:
http://www.tietysti.fi/fi/T/Tiedeuutiset2/Tata-tutkimme/Miehet-kokevat-v...

Itse asiassa antamasi linkki tuotaa:

Virheellinen linkki

Antamasi linkki ei toimi. Sivu on joko poistettu tai sen osoite on muuttunut. Jos napsautit linkkiä, ole hyvä ja ilmoita virheestä sivuston vastuuhenkilölle.

Tarkoitatko mahdollisesti tätä:
Myös miehet joutuvat kokemaan väkivaltaa parisuhteessaan

Kari Hurtta (nimimerkki)

Henry Laasanen:
Miksi sitten ulkomaalainen tutkimus tällä kertaa? Siksi, että alaikäisten kokemaa väkivaltaa seurustelusuhteissa ei ole Suomessa juuri tutkittu.

Hmm. Minulla on kovalevyn "nurkalla" (Documents hakemistossa) jostain peräisin oleva dokumentti:

V NUORET SEURUSTELUSUHDEVÄKIVALLAN UHREINA
Venla Salmi

Lainaan taulukkoa:
Joutunut teon kohteeksi vähintään kerran nykyisen seurustelukumppaninsa taholta %, kyselyhetkellä seurustelevista nuorista (N=1 358)

läimäisy
 • poika uhrina, 22%
 • tyttö uhrina, 6%
liikkumasta estäminen/kiinni tarttuminen
 • poika uhrina, 14%
 • tyttö uhrina, 19%
esineellä heittäminen
 • poika uhrina, 15%
 • tyttö uhrina, 7%
nyrkillä/kovalla esineellä lyöminen/potkiminen
 • poika uhrina, 9%
 • tyttö uhrina, 2%
muu väkivalta
 • poika uhrina, 8%
 • tyttö uhrina, 5%
väkivallalla uhkaaminen
 • poika uhrina, 6%
 • tyttö uhrina, 2%

Tämä dokumentti kertoo aineistosta seuraava:

Tässä artikkelissa tarkastellaan 15–16-vuotiaiden suomalaisnuorten ko­kemaa seurustelusuhdeväkivaltaa vuoden 2008 Nuorisorikollisuuskyselyn aineiston valossa (N=5 826).

Vieras (nimimerkki)

Nämähän eivät ole väkivaltaa: 3kk vanhan vauvan raiskaus ja tapaturmainen kuolema hommassa. Samoin 9kk raskaana olevan naisen pään sahaaminen poikki. Ja se sosiaalityö oli sitä heppoista hommaa...

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Nämähän eivät ole väkivaltaa:

Sinähän sen sanot.

Yleensä noi lasketaan otsikon Henkirikokset alle.

Vieras (nimimerkki)

Jaa? Mites tää? Ei vissiin väkivaltaa, pikkusen hermostui vaan. "Puolustusasianajan mukaan Alcock ei aikonut tappaa, hän vain menetti malttinsa."

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010111912730172_...

"(...)Alcock sai raivokohtauksen, kun vauvan itku häiritsi hänen pelaamistaan Xbox-konsolilla tammikuussa. Alcock löi vauvaa vatsaan kohtalokkain seurauksin. Vauva kiidätettiin sairaalaan, jossa hän kuitenkin menehtyi sisäiseen verenvuotoon(...)"

Eiköhän henkirikos ole nimenomaan väkivaltaa.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Eiköhän henkirikos ole nimenomaan väkivaltaa.

Äsken sanoit päinvastoin.

bmad (nimimerkki)

"Todellisuudessa naiset pelkäävät, että mies, johon he ovat tutustumassa, paljastuisi lopulta "hulluksi hakkaajaksi"."

Naiset valikoivat miehiä, jotka ovat aggressiivisia toisiaan kohtaan, eivät naisiaan kohtaan. Naisen voi olla vaikea aluksi erottaa ketä kohtaan mies on aggressiivinen.

"Naisille kannattaa siis aina mainosta sitä, että ei ole koskaan lyönyt naista ja ei ole väkivaltainen luonne."

Naiselle ei toisaalta kannata ensitapaamisella (tai koskaan) sanoa, ettei pysty toista miestä vetämään tarvittaessa lärviin. Naiset haluavat siis, että miesten välillä on tuoksintaa ja kilpailua, jota käydään heidän itsensä (naisten) ympärillä. Tietysti poikkeuksiakin on, itse olen lähettänyt naisystäviäni taistelulajeihin, jotta pärjäisivät paremmin kaltaisilleni reppanoille. :D

Vieras (nimimerkki)

Ja kaikkeen oli syynä paha nainen. Se ei antanut sitä pillua sille miehelle ja toisessa oli kuvottavan lihava. Voisiko Henry Laasanen ystävällisesti antaa naisille ohjeen ihan suorasanaisesti esim. pituus-120 =sopiva paino, 160cm nainen 40kg ja sen saman kuin muslimeilla: vauvaa vasten saa runkata, mutta penetraatio vasta 9v.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Voisiko Henry Laasanen ystävällisesti antaa naisille ohjeen ihan suorasanaisesti esim.

Kun haluat tällaiset ohjeet, niin miksi et anna niitä ihan itse?

ratski (nimimerkki)

"Henkirikokset ovat varsin miesvaltaista rikollisuutta: viime vuosikymmeninä miesten osuus syyllisiksi epäillyistä on pysytellyt 90 %:n tuntumassa (Lehti 2005, 16; Lehti 2006, 17). Yleisimmin mies on surmannut toisen miehen(59 % poliisin tietoon tulleista tapauksista). Toiseksi yleisin ryhmä ovat tapaukset,joissa mies on surmannut naisen, monesti elämänkumppaninsa(33 %). Vain neljässä prosentissa tapauksia nainen oli surmannut miehen ja viidessä prosentissa nainen toisen naisen. (Lehti 2004, 102.) Henkirikoksesta epäillyistä naisista 41 % oli syyllistynyt aikaisemmin väkivaltarikokseen,
miehistä 61 % (Lehti 2005, 233)."

"Henkirikoksista tehtyjen tutkimusten (Kivivuori 1999a; Lehti 2002; Lehti 2004; Lehti 2006) mukaan naisiin kohdistuvat tapot ja murhat poikkeavat miehiin kohdistuvista teoista, jotka ovat tyypillisesti seurausta syrjäytyneiden ja alkoholisoituneiden miesten keskinäisistä välienselvittelyistä. Naisiin kohdistuneet henkirikokset ovat tapahtuneet useammin silloin, kun he ovat eronneet
tai eroamassa puolisostaan."

Nämä kiintoisat pätkät ovat Optula-tutkimuksesta, jota miesaktivistit niin kovasti arvostavat (itse en osaa tutkimuksen pätevyyttä sen enempää tähän hätään arvioida, mutta jos itse viittaatte tähän niin se lienee mielestänne pätevä). http://www.optula.om.fi/uploads/h1i8hexjsxu4bbt.pdf

Tän perusteella näyttäis vähän siltä että a) miehet tekevät enemmän henkirikoksia kuin naiset ja b) naisiin kohdistuvat henkirikokset liittyvät nimenomaan perheväkivaltaan.

Jos oisin miesaktivisti niin ryhtyisin kyl hetipaikalla toimiin mieheyden ja väkivallan kytköksen selvittämiseksi ja purkamiseksi. Eiku oho, Arto Jokinenhan on jo ryhtynyt hommaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

"Jos oisin miesaktivisti niin ryhtyisin kyl hetipaikalla toimiin mieheyden ja väkivallan kytköksen selvittämiseksi ja purkamiseksi. Eiku oho, Arto Jokinenhan on jo ryhtynyt hommaan."

Mutta tässä tulee ottaa huomioon se, että yhteiskunta on jakanut väkivallan käytön miesten tehtäväksi, samalla tavoin kuin miesten tehtäväksi ovat jakautuneet monet vaaralliset työt, kuten työ kaivoksissa. Tai sotilastyö.

Päinvastoin kuin yleensä luullaan, niin yhteiskunta ei pyri minimoimaan väkivaltaa yhteiskunnassa, vaan pyrkimyksenä on pitää se sillä tasolla, jonka yhteiskunta katsoo sopivaksi tai siedettäväksi. Väkivallan käytölle sallitaan tietty taso tietyissä muodoissa. Esimerkiksi monet yhteiskunnat sallivat lasten pahoinpitelyn, eli ruumiillisen kurittamisen lasten kasvatuskeinona.

Myös poliisin, vartijoiden ja järjestysmiesten väkivalta on väkivaltaa, sillä on vain valtion tietty suostumus. Tavallisille kansalaisillekin väkivallan käyttö on osittain sallittu, esimerkiksi omaisuusrikosten estämisessä.

Lievä väkivalta katsotaan sopivaksi yhteiskunnassa myös lievien rikkomusten nopeana rankaisuna, se on monissa tapauksissa joustavampaa, kuin poliisin kutsuminen paikalle ja ristiriitojen vieminen raastupaan.

Yksi esimerkki väkivallan työnjaosta ovat kunniamurhat. Niissä säännöllisesti tekijänä on suvun miespuolinen edustaja, mutta todennäköisesti kyse on kuitenkin siitä, että suvun maineen puolustamisen käytännön toteuttajana väkivalta delegoidaan miesten tehtäväksi. Kuitenkin suvun kunniasta ovat huolissaan naiset, ja etenkin silloin, kun on kyse liian seksuaalisesti vapaamielisestä käyttäytymisestä, suvun naiset painostavat suvun miespuolisia jäseniä suorittamaan kunniamurhan. Kunniamurhan suorittaja, mies, joutuu teostaan vankilaan, kun taas kunniamurha taustavoimat, suvun naiset eivät saa painostamisesta ja yllyttämisestä mitään tuomiota. Rankaisemattomuus johtaa kunniamurhan käytännön jatkumiseen.

http://www.bigdispute.fcpages.com/09.htm

Vieras (nimimerkki)

"Jos oisin miesaktivisti niin ryhtyisin kyl hetipaikalla toimiin mieheyden ja väkivallan kytköksen selvittämiseksi ja purkamiseksi. Eiku oho, Arto Jokinenhan on jo ryhtynyt hommaan."

Hah, Arto Jokinen, juu. No, ehkä se oli vitsi ...

Nimimerkki tässä myös paljastuu feministiksi, koska yleistää muutaman mielipuolen teot koko miessukupuolta koskevaksi. No, tällainen demonisointi on tietysti peruskamaa ja tuskin siitä irti pääsee ilman terapiaa.

Mitä muuten olet itse tehnyt purkaaksesi naiseuden ja lasten hakkaamisen ja tappamisen välisen kytköksen, natsi?

Henry Laasanen

Jokinen osallistuu muuten itsekin keskusteluun ketjun...

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5206...

...lopussa.

Vieras (nimimerkki)

Jokinen on joko täysi törppö tai vääristelee tai jopa valahtelee tahallaan. Hän nimittäin kuittaa väkivaltatilastojen eron sillä, että toiset perustuvat poliisin tilasoihin ja toiset tilastokeskuksen (!) tilastoihin. Tällä valheellako nyt sitten on se tapa , jolla hän on ratkaissut sen taannoisen ongelmansa: miten luikerrella selville vesille sellaisessa tilanteessa, kun kysytään väkivaltatilastojen erilaisuudesta.

(Tietämättömille kerrottakoon, että oikeiden asiantuntijoiden ja tutkijoiden mukaan luotettavimmat tutkimukset eivät perustu kumpaakaan Jokisen lähteeseen vaan ns. uhritutkimuksiin. Uhritutkimusten perusteella on tiedetty jo 70-luvullaa Suomessa, että perheväkivalta jakautuu suurin piirtein tasan sukupuolten välillä perheissä. Tästäkään Jokinen ei tiedä mitään, jos ei sitten valhetele.)

Vieras (nimimerkki)

Lopultakin (pro)feministit kommentoivat kirjoituksiasi ja vielä omalla nimellään.

Mites on Henry, onko sinussa miestä vastata Artolle muutenkin kuin antamalla linkin omaan tai jonkun muun kirjoitukseen?

ratski (nimimerkki)

tyyppi syyttää ensin demonisoinnista ja haukkuu sitten natsiksi. sehän meni hyvin _b

Vieras (nimimerkki)

Ethän sinä tätä asiaa kykene ymmärtämään, mutta haluan silti selittää, jotta voin ajatella edes yrittäneeni pelastaa sielusi. Teikäläiset demonisoitte miehiä tekemällä vihamielisiä ja valheellisia yleistyksiä. Samoin tekivät natsit muun muassa juutalaisista ja homoista, Siksi sinäkin ole tavallaan natsi. Kyse on siis kahdesta täysin eri tyyppisestä väitteestä. Täysin.

Et, muuten, vastannut, mitä olet tehnyt estääkseni naiseuteen kuuluvan tavan tappaa ja hakata lapsia.

Pasunisti-Pete (nimimerkki)

Raija Julkunen sanoo uusimassa kirjassaan: "Feminismin ja feministin julkikuva on kaavamainen ja kielteinen."

Ei ihme. Kun vaikkapa täällä nimimerkki "Vieraalle" esitellään faktaa hän kyselee, ovatko liikkeellä taas miehet, jotka eivät saa pillua.
Femakoiden kanssa on mahdotonta kommunikoida, se pitäisi nyt olla kaikille selvää.

Vieras (nimimerkki)

Nainen on täysin miestä ala-arvoisempi olio ja femakot hirteen.Henkka on jo tehnyt hyvän työn tuhoamalla naisaktivistien töitä tukkimalla niiden hullujen sähköpostit.Itse haluan myös olla makkaraa pureva ylipainoinen siansilmäinen keskisuomalainen äijä isolla ä:llä. Ja vetää sitä mallia joka on Raamatun sanaan perusytuen mua varten luotu vain avuksi mulle. Feministeilä on harhainen naiskuva. Nainen kuuluu kotiin, ei minnekään muualle ja mitään se ei osaa,opi tai älyä.Nainen on myös pienempi kuin mies ja tarvitsee selviytyäkseen vain porkkanan joka kolmas päivä. Siitä syystä naisen toimeentulotuki kuuluisi esim. olla vain n. 30e/kk,jollei pärjää on ahne paska ja miesten kuormaa -jota toki kaikki naiset ovat muutenkin. Henkka on sen osoittanut oikein tieteellisesti. Niillä ei ole sijaa tässä yhteiskunnassa.

Vieras (nimimerkki)

Hohhoijaa. Jotain uutta vittuilua peliin, pliis.

Mikko Metsienmies

Joidenkin tutkimusten mukaan nykynaisilla on korkeampi testsoteronitaso ja matalampi estrogeenitaso kuin vielä 30-40 vuotta sitten, naiset ovat siis fyysisesti miehekkäämpiä, ja heillä on nykyään myös matalampi ääni kuin aiemmin, johtuen korkeammasta mieshormonipitoisuudesta elimistössä.
Ei siis ihme, että naiset ovat nykyään vakivaltaisempia kuin koskaan aiemmin historiassa.

Vieras (nimimerkki)

Tärkein syy lienee kulttuuristen pidikkeiden puuttuminen. Ei osata tai välitetä hillitä väkivaltaisia impulsseja silloin, kun ne kohdistuvat turvalliseen kohteeseen, puolisoon tms. Kaduilla naiset osaavat varoa paremmin, kun ei tiedä antaako vastapuoli takaisin samalla mitalla.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Mikko Metsienmies:
Joidenkin tutkimusten mukaan nykynaisilla on korkeampi testsoteronitaso ja matalampi … Ei siis ihme, että naiset ovat nykyään vakivaltaisempia kuin koskaan aiemmin historiassa.

Tuossa aiemmin Hoh hoijaa linkitti tutkimukseen:

Testosterone link to aggression may be all in the mind:

Fehr's team reasoned that if testosterone caused aggression, it would cause proposers to make low offers. If, however, it promoted social-status-seeking behaviour, proposers would make higher offers to avoid the social affront of having their offers rejected.

Beggaring belief

The women were given either 0.5 mg testosterone or a placebo four hours before playing the ultimatum game for the sum of 10 money units. Before they played, they were asked to say whether they believed they had been given testosterone or placebo.

Women who received testosterone made significantly higher offers than those who received placebo — an average of 3.9 money units compared with the placebo group's average offer of 3.4 money units.

Ja edelleen

The study has an additional, equally important message: those who believed they received testosterone, whether they had or not, made much lower offers — as low as 2 money units in some cases, or even nothing. "We think their belief that they had received testosterone, and that testosterone promotes aggression, gave them an up-front excuse to act more aggressively," says Fehr.

Marko Hamilo (nimimerkki)

Nimimerkki ratski,

millä tavoin tämä

"Tän perusteella näyttäis vähän siltä että a) miehet tekevät enemmän henkirikoksia kuin naiset ja b) naisiin kohdistuvat henkirikokset liittyvät nimenomaan perheväkivaltaan."

on ristiriidassa sen kanssa, mistä tässä postauksessa on ollut puhe?

Tässä on ollut puhe siitä, ovatko miehet naisia väkivaltaisempia perheen sisällä. Se, että rappioalkoholisoitunut, työelämästä ja useimmiten kaikenlaisesta perhe-elämästkin jo aikaa sitten syrjäytynyt pieni joukko keski-ikäisiä miehiä tappaa toisiaan humalassa leipäveitsellä, on ollut hyvin tiedossa jo vuosikymmenet. Se on suomalaisen henkirikollisuuden erityispiirre. Onko suomalaisessa perheväkivallassa mitään kansallista erityispiirrettä, on vaikeampi sanoa - laadukkaan tutkimuksen puuttuessa.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Täytyy todeta, että tämä jäi kyllä elämään ihan omaa elämäänsä:

"Naisia saatetaan uhkailla lasten menettämisellä. On hyvin tavallista, että uhataan sillä, että nainen menettää oikeuden tavata lapsiaan. Lapsien kautta naista voidaan myös syyllistää, Alavuo sanoo."

Tuo on sen verran törkeä väite, siis katsoen yhyteiskuntaa kokoNaisvaltaisemmin, että Alavuon kannattaisi jopa olla varovainen. Tämä ei siis ole uhkaus, mutta voi vain kuvitella, mitä ne miehet, joilta on pennut viety - ja niitä on monia - pystyy tuossa näkemään. Toivottavasti tämä huomioidaan, sillä se on ihan ansaittua.

Tuosta tuli myös se mieleen, että nyt ei enää ole pitkä matka siihen, että miehille ryhdytään kaupittelemaan kuukautissiteitä, tampponeita ja käsilaukkuja. Kyllä sukupuoliroolit - "luutuneet käsitykset" - on tosiaan sekaisin. Nykyään jo miehet uhkaavat naisia lasten menettämisellä!

Lapsuus (nimimerkki)

Henry!

Perheväkivallassa on nimenomaan kyse UHASTA!, ei itse väkivallasta sinänsä!
Puhuttaessa perheväkivallasta usein jää myös taka-alalle se haavoittuvaisin uhri. Se kenellä ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa mihinkään ja joka joutuu pelkäämään eniten. Eli lapsi. Itse elin pienenä poikana perheessä jossa äiti ryyppäsi säännöllisesti. Hän käytti sekä henkistä - että fyysistä väkivaltaa sekä minua että isääni kohtaan. Aina sain pelätä että isä ja äiti "riitelivät", joka tarkoitti käytännössä äidin sairaalloista riehumista ja isän järjetöntä syyllistämistä.
Ikinä en kuitenkaan nähnyt isäni käyttäytyvän väkivaltaisesti äitiäni kohtaan! Isäni oli hiljainen "tohvelieläin", joka kävi töissä. Välillä nukuimme isän kanssa vessassa lukkojen takana, välillä kylmässä autossa ja välillä lukitsimme makuuhuoneen oven blokkaamalla oven kahvan äidin hakatessa ovea keittiöveitsellä (kyllä, isäni oli nössö. Ei saisi olla).

Todellissuudessa äitini olisi ansainnutkin pari läppäisyä, mutta mitä sillä olisi väliä?! Se juuri oli se mitä hän kerjäsi! Hän halusi, että häneen käydään käsiksi, jotta voisi sitten vaikeroida naapureille ja sukulaisille, kuinka häntä pahoinpidellään! Vallan käyttöä.
Ja meidäthän kun on kasvatettu jo pienestä pitäenkin siihen, että nainen on väkivaltaisena äitinäkin vain systeemin uhri!

Loppupäätelmiä:
Henry, perheväkivallassa on kyse uhasta. Jos itse saisin valita, ottaisin sadasti mieluummin turpaan, kuin kestäisin alituista pelon tunnetta kodissa. Lapsuuteni pelossa on määritellyt koko loppuelämäni ja on tehnyt minusta neuroottisen ja hermoheikkoisen (kyllä, olen nössö... ei saisi olla).

P.S. Laitoin muuten tuon Alm-Siiran jutun kohdalle hakuun sanan "lapsi", ja sain esiin vain seuraavan lauseen:

"Naisia saatetaan uhkailla lasten menettämisellä. On hyvin tavallista, että uhataan sillä, että nainen menettää oikeuden tavata lapsiaan. Lapsien kautta naista voidaan myös syyllistää, Alavuo sanoo."

Juu näinhän juuri me miehet nimenomaan menetellään.. Ei helv...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset