Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Erään väitöskirjan uutisoinnin anatomia

Lauantaina väitelleen Hertta Niemen väitöskirja Managing in the “Golden Cage” An Ethnographic Study of Work, Management and Gender in Parliamentary Administration uutisoitiin erilaisilla tavoilla. 

Kauppalehden mukaan väitöskirjan keskeinen viesti oli se, että "Eduskunnan henkilökunta kokee olevansa toisen luokan kansalaisia, eikä sen mielipidettä kuunnella". Patriarkaatista ei ollut havaintoa.

Hesari (digi lauantai) otsikoi juttunsa väitöskirjasta näyttävästi "Miehet jyräävät yhä eduskunnassa".

  • Eduskunnan nais- ja miestyöntekijöiden välisen tasa-arvon keskeisin ongelma on toimintakulttuuri, jota Niemi nimittää erään eduskunnan työntekijän sanoin "kekkoslaiseksi setäorganisaatioksi"."Eduskunta heijastaa vanhanaikaista poliittista kulttuuria, jossa on miesten verkostot ja miesten hommat.

Jutun toimitti Teija Sutinen, jonka vanhempia artikkeleita ovat muun muassa...

Väitöskirja ja sen tekijä

Hertta Niemi toimi taannoin eduskunnan häirintäkohun aloittajana, jonka seurauksena Hesari nimesi 7 kansanedustaa häiritsijöiksi. Hesari sai jutusta huomautuksen julkisen sanan neuvostolta.

Väitöskirjan ohjaajana toimi vanha tuttumme radikaalifeministi Jeff Hearn (Lue "Perheväkivalta" ja kysymys "sukupuolten (a)symmetriasta"), jota Niemi vuolaasti kehuu väitöskirjan sivulla 3.

  • Väitöskirjan metodi oli etnografinen, osanottajia tarkkaileva ja haastatteleva. Niemi teki eduskunnalle myös kaksi arviointitutkimusta. Teemaa lähestyttiin eri useilla eri metodeilla. Etnografia koostui tarkkailusta, haastatteluista, käytävillä kävelystä, lounaista, kahvittelusta, kollegoille juttelusta ja kokouksiin osallistumisesta (s. 71-72).

Voidaan kysyä, mitä saadaan lopputulokseksi, kun laitetaan feministi tekemään etnografista tutkimusta, feministinen monokkeli silmillään ja radikaalifeministinen ohjaaja mentorinaan? Yllätys, yllätys, eduskunnasta löydetään patriarkaalinen miesverkosto eli "setäorganisaatio".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (170 kommenttia)

Nomen Nescio (nimimerkki)

Nyt ei muistu mieleen kuka, ja missä, ja miten se lause tarkalleen meni. Mutta yksi näistä feministien akateemifeministeistä kommentoi joskus jotain eripuraa hiemnan yllättyneenä tyyliin: "jostain löytyy myös miehiä joilla on ollut aikaa perehtyä tasa-arvoon". Kyseessä oli joku korkea arvoisempi feministi, olisiko ollut Kristiina-Instituutin tätiosastoa.

Toisin sanoen, hän oli hieman yllättynyt että nämä kaikki törkeydet oli jotenkin huomattu, miehethän ovat heidän ideologiansakin mukaan, kovin yksinkertaista porukkaa: äijiä, raiskaajia, vaimonhakkaajia ym.

Kaikki ei ole huomattu, sillä on paljon rahaa jota tässä pyörii, soluttautumista, ja muitakin fakseja. Mutta TANE:n törkeydet ei ole tarkoitus antaa anteeksi, ja nämä käsitellään vielä yksi kaunis päivä. Nämä on tiedossa. On siis "ollut aikaa".

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)
Jaana-Anders (nimimerkki)

Verorahoilla saadaan aikaan mukavia asioita. Mukavista asioista uutisoi kerkeän herkästi Hesari - mikäs muu.

juha34 (nimimerkki)

Olikohan tuossa väitöskirjassa arvioitu tutkimusmenetelmän inhimillisyyttä. Kyseessä on tutkija, joka teeskentelee "neutraalia" tai "työtoveria" mutta samalla salaa listaa ihmisistä kielteisiä asioita. Petosta ja vakoilua siis. Mutta feministin arvoihin sopii tällainen puskista ampuminen ja ansoittaminen.

En ihmettele, että miehet taas pistettiin tässä mataliksi. Mitäpä muutakaan. Tämä on niiiiin tuttua, mutta miesten haukkuminen näyttää olevan se tärkein asia jeff hearnin elämässä.

Tällaiset tutkimukset pitää vain sivuuttaa ja jatkaa eteepäin.

ratski (nimimerkki)

Etnografia on yhteiskuntatieteissä ihan normaali tutkimusmenetelmä johon kuuluu se että tosi paljon mietitään esimerkiksi omaa asemaa tutkimuksen tekijänä suhteessa tutkittavaan ilmiöön tai tutkimuksen kohteena oleviin ihmisiin. Kannattaisko ensin tutustua tän kyseisen väikkärin metodologia-lukuun ennen kuin tekee oletuksia tutkimuksen epäeettisyydestä?

Henry Laasanen

Etnografia on todellakin normaali tutkimusmenetelmä. Voidaan tosin miettiä, millaisia tutkimukset kaukaisten saarten alkuperäisheimoista olisivat olleet, jos etnografeina olisivat olleet feministit.

"Bonga bonga saarella vallitsee patriarkaalinen kulttuuri, naiset eivät pääse metsästämään, eikä naisilla ole äänioikeutta..."

Vieras (nimimerkki)

Ihanko oikeasti tuollainen "tutkimusmentelmä" on yleisesti käytössä?

No ei ihme, että humanistinen tutkimus syytää ulos sellaisen määrän asenteellista ja kritiikitöntä soopaa.

Ei ole mitenkään mahdollista, että yksittäinen ihminen PYSTYISI sulkemaan omat mielipiteensä, etenkin kun ne ovat liki uskonnon kaltaisessa asemassa omassa mielessä, pois tarkkaillessaan ympäristöään.

Tuollainen menetelmä ei voi tuottaa mitään tieteellisesti pätevää, toistettavissa olevaa dataa. Tieteellisen tutkimuksen ensimmäinen kriteeri on, että sen pitää olla toistettavissa toisen tutkijan toimesta samoilla tuloksilla.

Muuten en minä ainakaan suostu tunnustamaan sitä tieteeksi. Tuollainen "tutkimus" jossa on käytetty moisia menetelmiä, on poliittinen tai uskonnollinen pamfletti, ei tiedettä.

Se, että sitä tietyillä "tieteenaloilla" käytetään yleisesti, ei kerro menetelmän tieteellisyydestä mitään, ainoastaan se kertoo surullista tarinaa moisista tieteenaloista.

ratski (nimimerkki)

Niin siis kyseessä ei ole humanististen vaan yhteiskuntatieteellisten tieteiden menetelmä.

"Ei ole mitenkään mahdollista, että yksittäinen ihminen PYSTYISI sulkemaan omat mielipiteensä, etenkin kun ne ovat liki uskonnon kaltaisessa asemassa omassa mielessä, pois tarkkaillessaan ympäristöään."

No ei tietenkään, ja siksi hyvässä tutkimuksessa tutkija itse tuo esiin omat lähtökohtansa ja arvioi niiden vaikutusta tutkimuksen tekemiseen. Kaikki tutkimus on kuitenkin jossain määrin yhden ihmisen suorittaman havainnoinnin ja tarkkailun varassa, ja siksi mainittu oman aseman miettiminen ja tutkimusprosessin tekeminen mahdollisimman läpinäkyväksi ovatkin aika tärkeitä juttuja niin yhteiskuntatieteellisessä kuin vaikka historiantutkimuksessakin. Samoin toisten tutkijoiden kritiikki ja palaute auttavat tutkijaa näkemään omat sokeat pisteensä. Kaikesta tästä on varmasti kerrottu hyvän tutkimuksen metodologialuvussa.

Vieras (nimimerkki)

Feminatsien ei kannattaisi puhua moraalista. Miehen demonisoinnin ja ylevien periaatteiden ristivalotus on sen verran inhayökköä katsottavaa.

Vieras (nimimerkki)

Nimimerkki ratski väitti aiemmin suomalaisten miesten tappavan puolisoitaan muutaman mielipuolen käyttäytymisen perusteella. On huvittavaa, että hän nyt selostaa metodologian etiikkaa. Tai, siis, olisi huvittavaa, jos ei olisi niin pirun pelottavaa, että ymmärrys on niin vähäistä vielä 60 vuotta myöhemmin. Siksi subjektiivisuudelle paljon tilaa antavat metodit pitäisi ainakin näin alkuun kieltää feministeiltä.

Toisaalta huvittaa myös se, kun ihmistieteiden metodologiasta mitään tietämättömät, kertovat mikä pitäisi tieteeksi hyväksyä. Ensi alkuun voisi opetella vaikka luonnontieteen ja sosiaalitieteen eron. Toinen tutkii pelkästään toistuvia ilmiöitä (näennäisesti nyt ainakin) toinen vain osaksi. Nyt, pojat, pitää arvata kumpi on kampi!

(Epäsuoran kysymyslauseen perään ei tule kysymysmerkkiä,vrt. toka vika virke. Kehotuksen perään voi laittaa huutomerkin, vrt vika.)

Bonga bonga (nimimerkki)

"Saarilla" on tehty typeriä "tutkimuksia" typerien "tutkijoiden" toimesta. Ottakaa selvää. Tyynelle valtamerelle on tie käynyt.

ratski (nimimerkki)

Järki käteen nyt ja jotain tolkkua sanomisiin. En ole väittänyt että "suomalainen mies" tappaa. Olen sanonut että koska henkirikosten tekijöistä niin suuri osa on miehiä niin mieheyden ja tämänkaltaisen väkivallan välillä voi olla jokin kytkös jota ois syytä selvittää, kuten Jokinen tekee kun tutkii maskuliinisuutta ja väkivaltaa.

Samaan tapaan voisin todeta että suuri osa anorektikoista on naisia tai tyttöjä, ja tämä merkitsee sitä että naiseuden ja anoreksian välillä on jokin kytkös jota ois syytä selvittää. Tämä ei tietenkään tarkoita että pitäisin kaikkia naisia anorektikkoina.

juha34 (nimimerkki)

Luin sen metodlogiaosan. Mielestäni siinä ei oikein selkeästi pystytty sanomaan, että miten tutkijan asema suhteessa tutkittaviin näkyy kyseisessä tutkimuksessa. Kovasti toki korostettiin vaikeutta ja omien fiilisten vaikutusta.

Joka tapauksessa mielestäni feministinen ja yleensä tällainen nais/miestutkimus on jo ylittänyt rajan, jonka tuolla puolen tutkijan uskottavuus on aina kyseenalainen. Kysymys on politisoitunut, eivätkä tutkijat suinkaan ole syyttömiä tähän. Viattomuuden aika naistutkijan kammiossa on siis ollut ohi jo kauan sitten, eikä tätä näkökulmaa tuotu esiin. Siitä miinuspisteitä.

MK (nimimerkki)

"Viattomuuden aika naistutkijan kammiossa on siis ollut ohi jo kauan sitten, eikä tätä näkökulmaa tuotu esiin."

http://en.wikipedia.org/wiki/Critical_theory

Näissä keskusteluissa tulee varsin harvoin esille se, että sukupuolentutkimus ei ole mikään omassa kammiossaan sijaitseva eristetty tieteenala. Kriittisen tutkimuksen osana sukupuolentutkimuksessa on nimenomaan purettu ajatusta tieteen ja tutkimuksen viattomuudesta. Oletus siitä, että viattomuuden aika olisi ohitse, on varsin erikoinen, koska koko tutkimusperinteen keskiössä on julki tuotu ajatus siitä, että viattomuutta ei inhimillisesti katsoen juurikaan voida harjoittaa. Ja tätä jos jotakin näkökulmaa sukupuolentutkimuksessa on tuotu esiin.

Sitä voidaan sitten yhdessä miettiä, että kumpaa tutkimusta voidaan pitää rehdimpänä: sitä, jossa lähtökohdat tuodaan reilusti esille (kuten kriittisessä tutkimuksessa tyypillisesti tehdään) vai sitä, jossa lähtökohtia ei tuoda laajalti esille vaan esitetään, että tutkimus on objektiivinen ja ikään kuin tyhjästä ilmestyvä. (Kärjistän nyt vähän jotta ajatuksesta saa kiinni.)

Usein tuntuu siltä, että vaikka kommenteissa hyökätään nimenomaan nimettyä nais- tai sukupuolentutkimusta vastaan, oikeasti vastassa on koko kriittinen teoriaperinne ja toisinaan koko ihmistieteellinen tutkimus. Tämän laajemman keskustelun käyminen yksinomaan sukupuolentutkimusta koskevaa esimerkkiä käyttäen (ja myös perusteettomasti loaten) on mielestäni melko kyseenalainen strategia, vaikka itse en sukupuoentutkija olekaan.

Henry Laasanen

"Usein tuntuu siltä, että vaikka kommenteissa hyökätään nimenomaan nimettyä nais- tai sukupuolentutkimusta vastaan, oikeasti vastassa on koko kriittinen teoriaperinne ja toisinaan koko ihmistieteellinen tutkimus."

Se kannattaa kuitenkin huomioida, että feministinen tasa-arvotutkimus ei näytä juuri koskaan tiedostavan feministisen ideologian mukaista positiotaan tasa-arvon suhteen. Sen sijaan se esittelee oman ideologisen käsityksensä tasa-arvosta universaalina totuutena.

Juha34 (nimimerkki)

Feministeillä ja profeministeillä on poliittisesti oikeaoppinen agenda, ihan kuin kommareillakin oli aikoinaan poliittisesti oikeaoppinen agenda. En minä suinkaan ole ensimmäinen joka tästä huomauttaa.

Femisnitit mielellään näkevät itsensä "uuden tiedon tuottajina" jotka huomaavat asioita, joita valtavirta tieteessä ei näe. Mutta mikä on feministisen maailmankatsomuksen panos tutkimukseen? Mikä olisi tulos samasta tutkimuksesta ilman feministisiä silmälaseja? Kuten tiedämme samasta aineistosta eri tutkijat voivat tehdä aivan eri tutkimuksen. Nämä kysymykset ovat feministeille myrkkyä. Eikä niitä tässäkään osattu tuoda esiin mitenkään merkityksellisesti. Tutkimustulos siis helposti kapenee yhden feministin oikeaoppiseksi mielipiteeksi eikä sitä pitäisi lukea sen enempänä.

Poliitikot ja journalistit mielellään ottavat tutkimsutuloksia tukemaan omaa agendaansa. Ja varsinkaan tiedettä popularisoitaessa ei kannata olla sinisilmäinen tutkijoiden hiljaisille lähtökohdille (jotka voidaan toki parhain päin selittää metodologiassa). Joten oikea suhtautumistapa feministisen tutkimuksen uutisointiin on: "en usko ennenkuin muutkin todistavat" Odota ensin 50 vuotta. Muuten sinua juksataan. Ja jos feminististä tutkimusta käytetään poliittisessa väännössä, niin oikea suhtautumistapa on: älä usko mitään! Kyynisyys feminismin suhteen nousee kokemuksista.

Vieras (nimimerkki)

Taas noitavaino alkakoon. Kivittäkää ne perkeleet!

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ei niitä kivittää tarvitse. Kunhan vain lakattaisiin syytämästä niille verorahaa.

Vieras (nimimerkki)

Ei mitään rahoja naisille. Laasaselle paljon ja vaikkapa oikeauskoisille = maskulinistit,kaikki loput. Naiset eivät veroja maksa. Eivät tee vaarallisia töitä, saavat nelospalkkaa kuten opiskelijatkin, ovat tyhmiä, rumia, lihavia, vievat koulutuspaikat ja kaiken vallan. Niin ja tappavat lapset ja hakkaavat miehet verille. Näin se menee ja sille nördelle pitää antaa sitä pimppaa. Kaikki muu on niiiin VÄÄRIN!

Jari Kauppila

Millä tavalla se, että naiset maksavat veroja, liittyy feminismin vastustamiseen?

Ei mitenkään. Siksi nämä Vieras (ei kirjautunut) trollaukset menevät aika hukkaan.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Enpä olisi ikinä uskonut, mutta kun katsoo tuolla "Vieras" nimimerkillä tänne kirjoittavien kommentteja, niin alkaa tuntua siltä, että voisin siirtyä Pekka Siikalan linjoille nimettömien kommenttien suhteen. Tuollaisen häiriköinnin voi tietysti tulkita myös positiivisesti, koska sehän tarkoittaa vain sitä, että sanoma on huomattu, ja se on mennyt perille, eikä oikein asiallista vasta-argumenttiakaan tahdo löytyä. Toisaalta, kun katsoo tuotakin Hertta Niemen väitöskirjaa, niin pelottaa kyllä, että nuo vieraiden "argumentit" saattavat joillekin mennä läpikin. Pakkohan niiden on ainakin joillekin olla mennyt läpi. Miksi muuten moista pseudotiedettä yliopistoissamme harjoitettaisiin?

Nomen Nescio (nimimerkki)

Miten niin taas?

Suomessa noitavainot kohdistui lähinnä miehiin.

Tämä olisikin mielenkiintoinen aihe tutkia sukupuolitutkimuksessa: Suomen noitavainot. Harmi vaan, että "sukupuolitutkimus" on feministinen, maksetaan meidän verorahoilla, ja siinä miestutkimuksessa ei tutkita tuollaisen feministisen ideologian lähtökohdista kuin "homososiaalisuutta" ja "panssaroitua maskuliinisuutta", ja muuta jekkua. Harmittaa tosiaan ylläpitää tuollaista jekkua verorahoilla. Pitäiskö nuo viellä työllistää verorahoilla?

Tästä on jo vuosia, ja varmaan ei keltanokat kaikkea tiedäkkään, mutta joskus tuollaiset 10 vuotta sitten, oli kyllä huumoria kun kattoi mikä oli miestutkimuksen approbatuurin, ja muun tutkimusideologian kirjallisuus: 100% homopelkoa ja 100% hakkaamista! Black and White, koko tenttauskirjallisuus! Oli vissiin Arto Jokisen luoma "akateeminen" projekti. Heidän Profeetta - "kukaan ei ole profeetta malla maallan" - Mr. Jeff, oli varmaan kertonut että tällain tehdään miestutkimusta. Tai tiedä sitten, oliko mikä oli homososiaalisuuden sukupuolisidonnainen vaikutus.

Vieras (nimimerkki)

Tietääkseni kaikki 7 ensimmästä Turussa mestattua olivat kaikki naisia. Miehiä teloitettiin myös samalla, mutta eläimiin sekaantumisesta, ei noituudesta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Verorahoista ollaan huolissaan. Tosiasiassa muidenkin alojen tutkimuksesta valtaosa ei johda koskaan mihinkään tieteen edistymiseen. Tutkimuksessa on vain se puoli, että aina syntyy nollatuloksia ja raportteja, joita etenkin erikoisaloilla lukee joskus vain viisi ihmistä maailmassa,ja hekin toteavat, että eihän tässä oikeastaan ollut mitään varteenotettavaa.

Sama juttu on teollisuuden tuotekehittelyssä. Joku on väittänyt, että siinäkin 90 % kaikesta kehittelytyöstä ei koskaan johda kaupalliseen hyödyntämiseen.

Teme (nimimerkki)

Ainakin vikipeedian mukaan 70% tuomituosta oli mehiä. En tiedä tosin kuinka moni heitti henkensä.

-Teme-

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Mikko, analogia hieman ontuu näissä eri tutkimusten vertailuissasi.

Tieteellisessä tutkimuksessa lienee tarkoituksena tutkia ilmiötä ja sen perusteella saada joku loppupäätös aikaiseksi, mikä se sitten lieneekään. Yrityspuolella jokainen kehitysprojekti yritetään viedä johonkin onnistuneeseen lopputulokseen, vaikka useimmin näin ei kävisikään.

Sen sijaan feministisessä tutkimuksessa ideologia - uskonto, jos niin haluat - tietää jo lopputuloksen. Tutkimus suoritetaan vain sen takia, että saadaan jotain tekstiä paperiin ennen sitä lopputulosta. Siis sitä lopputulosta, jossa mies on sarjakyykyttäjä ja nainen suuruhri. Sen lisäksi tutkimuksella on toinenkin tärkeä tehtävä täytettävänään: feministin työllistäminen. Hyvällä onnella jopa useamman.

Mitä muita työllistymisen mahdollisuuksia feministillä on kuin valtion virkamiehenä yliopistossa tai apurahatutkijana? Kun työpaikat ovat tuossa mainitut, niin A) on pakko tutkia ja B) mutta tutkimuksen lopputuloksen määrää ideologia.

Vieras (nimimerkki)

Ja seuraavaksi tälle tohtorille pitää yhteiskunnan järjestää suojatyöpaikka, jossa hänen palkkansa on oltava 2-3 kertaa roskakuskin palkan suuruinen, sillä roskakuski ei ole korkeasti koulutettu niinkuin hän. Mistä näitä pseudotohtoreita oikein tulee??????

Beebo (nimimerkki)

Jos "tohtori" olisi julkifeministi, niin suojatyöpaikka ja moninkertainen palkka olisi perusteltua maksaa verovaroista.

Jorma (nimimerkki)

"Teemaa lähestyttiin eri useilla eri metodeilla. Etnografia koostui tarkkailusta, haastatteluista, käytävillä kävelystä, lounaista, kahvittelusta, kollegoille juttelusta ja kokouksiin osallistumisesta"

Tutkimus perustuu siis juoruiluun eduskunnan käytävillä ja kuppiloissa.

Fiksu ihminen tietysti tajuaa heti, että poliitikot ja nousevat poliittiset broilerit käyttävät häikäilemättä moista tilaisuutta hyväkseen ja puukottava surutta selkään niin poliittisia vastustajiaan kuin kilpailijoitaankin.

Poliitikot ovat henkisiä savolaisia: kun he avaavat suunsa, siirtyy vastuu kuuntelijoille.

No, feministeistä ei tietenkään vastuunkantajiksi ole, etenkään kun he voivat käyttää tätä puskista ampumista ja mustamaalausta oman agendansa edistämiseen.

Vieras (nimimerkki)

No,no, eikös se Henkan väitöskirja koostunut jostain suomi24-palstan höröilystä? Lähdekritiikkiä ei tarvitse kun nostaa hypen joka haastattelulla,blogissa jne että naiset ovat tyhmiä epämoraalisia pikkupiruja ja feministit näiden ominaisuuksien summa... Minäkin voin kirjoittaa siitä esim. läskin ukon naisfantasiat... No niin miehet jalot, peppu piukkana, oikea jalka,vasen jalka,jaksaa,jaksaa,kivittäkää tai mielummin TUHOTKAA feminismi. Kaikki keinot sallittuja...

Vieras (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Onpa. Mun sanassa oli enenmmän kirjaimia, se on tärkeämpi. Kerropa sitten minulle tyhmyri miten laasaslainen teoria sai lähtönsä? Teekkaripilasta tiedettä...

Tomm. (nimimerkki)

Koska taas väkivalta aihe tuli sivusta esiin Hearn &al viitaten, niin tässä linkki aiheeseen "TUHANSIEN ISKUJEN MAA, Miesten kokema väkivalta Suomessa"

http://www.heuni.fi/Etusivu/Publications/128499037...

Tätä tutkimusta voisi tässä blogissakin vähän tarkemmin pohtia, jos Henry intoutuu aiheesta postaamaan.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Mielenkiintoinen tutkimus tältä vuodelta.

TUHANSIEN ISKUJEN MAA
Miesten kokema väkivalta Suomessa

Otteita tiivistelmästä:

15–74-vuotiaista miehistä 55 prosenttia oli joutunut väkivallan tai uhkailun kohteeksi 15 vuotta täytettyään. Viimeisten 12 kuukauden ajalta väkivaltaa tai uhkailua oli kokenut 16 prosenttia miehistä.
...
Parisuhteessa olevista miehistä 16 prosenttia oli joutunut joskus kumppaninsa tekemän väkivallan tai uhkailun kohteeksi, kuusi prosenttia viimeisen vuoden aikana.
...
Kaikkiaan miehet ja naiset olivat kokeneet yhtä usein väkivaltaa.
...
Kymmenen prosenttia miehistä oli kokenut seksuaalista häirintää ja ahdistelua viimeisten 12 kuukauden aikana, ja 26 prosenttia täytettyään 15 vuotta.

Jorma (nimimerkki)

"Kaikkiaan miehet ja naiset olivat kokeneet yhtä usein väkivaltaa."

Mielenkiintoista tosiaan on.

Etenkin kun ottaa huomioon, miten "hienosti" tämä tosiasia on suomalaisessa tasa-arvopolitiikassa huomioitu: Vain naisiin kohdistuvaa väkivaltaa pidetään ihmisoikeus- ja tasa-arvo-ongelmana. Miehiin kohdistuva väkivalta on sivuutettu olankohautuksella ja lakaistu maton alle piiloon, jotta on taas voitu aloittaa suomalaisten miesten kollektiivinen syyllistäminen naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Tutkimuksen mukaan 16 prosenttia miehistä on kokenut väkivaltaa tai uhkailua nykyisessä parisuhteessaan, ja 22 prosenttia entisessä parisuhteessa."

Heh, eikö tällaisten kiellettyjen totuuksien julkituominen ole apurahamielessä vahingollista?

dorka (nimimerkki)

Miten tätä sitten olisi pitänyt tutkia, jos ei kerran paikan päällä sovi tarkkailla?

Mua tympii tuo tutkijan aliarviointi ja syyllistäminen. Mitä jos puhuttaisiin vain asiasta? Henk koht vaikuttaisi TARPEELLISELTA väikkäriltä, näin niinkuin vaihteeksi.

Jorma (nimimerkki)

"Miten tätä sitten olisi pitänyt tutkia, jos ei kerran paikan päällä sovi tarkkailla?"

Tietysti sopii tutkia paikan päällä. Mutta kriittinen täytyy olla. Eihän yksikään aikuinen (siis sellainen, joka pelaa täysillä pattereilla) purematta niele politiikoiden puheita. Joten miksi sitten uskotaan sellaisenaan nimettömänä esitettäviä syytöksiä seksuaalisesta häirinnästä? Täytyisi tässä tilanteessa jo hälytyskellojen soida.

dorka (nimimerkki)

Miten tätä sitten olisi pitänyt tutkia, jos ei kerran paikan päällä sovi tarkkailla?

Mua tympii tuo tutkijan aliarviointi ja syyllistäminen. Mitä jos puhuttaisiin vain asiasta? Henk koht vaikuttaisi TARPEELLISELTA väikkäriltä, näin niinkuin vaihteeksi.

Vieras (nimimerkki)

Äitisi teki huonon teon puskiessaan sut ulos pillustaan. Varmasti hävettää.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Olipas Vieras eilen kovin kohteliaalla päällä.

Jotain vaikeuksia?

(Ja nyt perinteiselle aamukahville.)

Vieras (nimimerkki)

Näin niitä kuuluu hoidehttp://www.youtube.com/watch?v=JhJxK-_QwVglla. Pillumagneetti

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Uskooko kukaan ihan tosissaan, että jos feministi tekee väikkärin työyhteisöstä tarkastellen tätä sukupuolikysymyksen kautta ja työn ohjaajana toimii radikaalifeministi, että tuloksena voisi ikinä olla mitään muuta kuin löydös patriarkaatista ja miesten hallitsemasta maailmasta?

Siis voisiko ihan oikeasti tuollainen väikkäri päätyä siihen lopputulokseen, että "ei, mitään sukupuolieroja ei löytynyt"?
Sinä päivänä lehmätkin lentäisi, jos tuo tapahtuisi.

Haluttu lopputulos varmistetaan sillä, että miesten dominanssi ja naisten alistaminen "todistetaan" tapahtuvan "epävirallisen, ei-muodollisen hierarkian avulla". Tällainen abstrakti hierarkiahan on aivan pakko keksiä kun niitä näkyviä muotoja ei ole tarjolla.

Edellisen kummallisuuden lisäksi voisi myös ihmetellä, että kuinka surkeilla kyvyillä naiset ovatkaan varustettuja, kun he eivät ilmeisesti missään pysty pitämään puoliaan? Oletteko koskaan kuulleet, että olisi missään tutkimuksessa tultu siihen tulokseen, että "naiset hallitsevat hyväsiskoverkoston avulla"?
Pakosta tulee mieleen kysymys, että kuinka avuttomia ja kyvyttömiä naiset ovat.
Eduskunnasta kun on puhe, niin on hyvä myös muistaa, että äänestysikäisistä yli puolet on naisia.

Jorma (nimimerkki)

"Haluttu lopputulos varmistetaan sillä, että miesten dominanssi ja naisten alistaminen "todistetaan" tapahtuvan "epävirallisen, ei-muodollisen hierarkian avulla"."

Juuri näin. Väännetään tikusta asiaa, omien ennakkoluulojen mukaan.

Jos mies avaa naiselle oven, on se selvä todiste patriarkaatin naisia alistavasta vallasta, sillä ovenavausperformanssillaan mies tekee tiettäväksi, että hän pitää naista heikompana asiana, joka ei edes saa ovea omin voimin auki.

Jos mies ei avaa naiselle ovea, on mies selvästi misogynistinen sovinistisika, joka universuminlaajuisen partiarkaatti-salaliiton hyvä-veli-alaosaston jäsenenä saa selvästi perverssiä nautintoa naisten kiusaamisesta ja kaltoinkohtelusta.

Jos mies kätellessä katsoo naista silmiin, on kyse selvästi partriarkaattiin kuuluvan misogynistimiehen pyrkimyksestä alistaa nainen katsellaan. Jos mies katsoo kätellessä naista jonnekin muualle kuin silmiin, on kyse partriarkaattiin kuuluvan misogynistimiehen harjoittamasta törkeästä seksuaalisesta häirinnästä. Jos partriarkaattiin kuuluvan misogynistimies naista kätellessään katsoo vain kenkiään, hän ei arvosta naista ja kunnioita tätä.

Ja niin edelleen. Lopputulos on kaikissa tapauksissa ennalta selvä.

simpanssifilosofi (nimimerkki)

Erinomainen analyysi!

Vieras (nimimerkki)

En oo koskaan pitänyt naisista, enkä pidä. Ne ei käyttäydy niin kuin minä haluan.

Ingenieur (nimimerkki)

Erinomaisen hyvä syy.

Samasta syystä olen jättänyt mm. palkkaamatta usean miehen kuin naisenkin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Minäkin lopetin jalkapallon pelaamisen, koska kentällä oli tyyppejä, jotka estivät minua potkimasta palloa maaliin.

Vieras (nimimerkki)

Ja minä lopetin hengittämisen koska minua kiellettiin- ja minä typerä uskoin.(näinhän se menee- eikä oikein enää hymyilytä kun näitä feministien oikeuksia, siis miehiltä pois, yhä enemmän lukee..

Vieras (nimimerkki)

Juu, joku viisas ja fiksu nyt poistamaan se naisten äänioikeus. Vain miehet saavat päättää miten asiat tulee hoitaa. Se Naantalin natsi vaikkapa tai joku sen oppilas. Musut helvettiin, naiset pirttiin ja Laasaselle tuhannen taalan paikka pallon pussittamisessa. Näytä miten Henry tekee maaliin! Ja kansa hurraa. Näin on varmasti paras.

Jorma (nimimerkki)

Puristaako pipo, vai onko hiekkaa vaginassa? Kannattaisi ehkä välillä hengittää syvään ja rauhoittua. Käytä paperipussia, jos meinaat hyperventiloida.

Vieras (nimimerkki)

Ota se kyrpä käteen ja vedä sitä velttoa nahkaa edes taas, tuntuu hyvältä... Kato vaikka kuvaa jostain misusta runkkaamassa vaikka sen jumalaisen audin päällä. Näin tämä homma toimii.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Ota se kyrpä käteen ja vedä sitä velttoa nahkaa edes taas, tuntuu hyvältä...

Ihan hyvä idea.

Paitsi että tämän huoneiston nyt näköjään vallanneet joukko tyttöjä (tyttären kavereita).

(Oliskohan kahvi kohta valmista…)

Vieras (nimimerkki)

Miehet pullistelee ja pullikoi. Jos nainen sanoo jotain se on trolli, se ei ole, että naiset hakkaavat aina, ryöstävät rahat, lentävät blåkullalle pariutumaan paholaisen kanssa, feministit ovat kaikki repineet leipänsä miehen -eli jeesuksen- verisestä selkänahasta jne. Piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii. Ready, aim, fire!

Vieras (nimimerkki)

Sinun jorinasi ovat ihan yhtä tympeän yksisilmäisiä kuin telaketjufeministien, ei mitään eroa. Laita jo välillä vähän sävyä vaahtoamiseesi. Ei elämä ole noin yksioikoista muualla kuin sinun ja muutaman opetuslapsesi päässä.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

”Täydellinen yhdenvertaisuus sukupuolten kesken poistaakseen vastenmielisen teeskentelyn, jota kutsutaan galanteriaksi tai kohteliaisuudeksi naisia kohtaan. Tyttö ei siis vaadi, että poika nousee seisaalleen ja jättää paikkansa, sillä se on orjan alamaisuusmerkki, eikä veljeä saa totuttaa siihen, että sisaret laittavat hänen sijansa tai neulovat hänen paitansa napit; sellaiset työt hän tehköön itse.”

”Naisen halu vapautua on sama kuin miehenkin levoton pyrkimys vapautukseen. Vapauttakaamme vaan siis miehet ennakkoluuloistaan niin naisetkin saavat vapautensa. Mutta meidän tulee työskennellä tätä päämäärää varten yhdessä kuin ystävät eikä kuin viholliset”

August Strindberg

--------------------------

Täydelliseen tasa-arvoon ollaan pääsemässä silloin kun naaras- ja

urosprostituoituja on yhtä paljon.

Siinä tilanteessa ovat arvot ja ammatit, palkat ja työtunnit

saavuttaneet tasa-arvoisuus lakipisteen.

Minulle, ainoa indikaattori on seksuaalinen tasa-arvo, kun se

toteutuu ovat kaikki muut jo toteutuneet.

Elo Kemppainen

Vieras (nimimerkki)
Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Halleluja, kiitos ja ylistys olkoon Vieraitten (ei kirjautuneiden) tykönä nyt ja aina, sekä iänkaikkisesti.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Teemaa lähestyttiin eri useilla eri metodeilla. Etnografia koostui tarkkailusta, haastatteluista, käytävillä kävelystä, lounaista, kahvittelusta, kollegoille juttelusta ja kokouksiin osallistumisesta (s. 71-72)."

Tuo on aika kattava kuvaus siitä mitä teen päivittäin. Ei vain ole käynyt kertaakaan ennen mielessä että olisin feministinen tieteenharjoittaja.

Ei päivää ilman uutta absurdia feminismikokemusta!

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Siis ei ziisus, sehän on VÄITÖSKIRJA!

Kolmas (nimimerkki)

Dziillä olisi vaikeuksia olla pyörimättä haudassaan, jos ei luotettavan tiedon mukaan olisi poistunut aiotusta sijoituspaikastaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Erään lääketieteen väitöskirjan päätulos oli: Itsemurhan tehneet olivat olivat tavalliseen väestöön verrattuna useammin hakeutuneet psykiatristen palvelujen käyttöön.

Tomppeli (nimimerkki)

Hienoa, että tilastokeskus on viimein haistanut ajan hengen ja tilannut uhritutkimuksen puolueettomalta taholta. Todennäköisesti tutkimus uutisoidaan miesten demonisoinnin näkökulmasta, mutta muutoksen tuuli yltyy myrskyksi. Kohta se puhaltaa feminatsien korttitalon nurin ja jättää heidät haisemaan omaan paskaansa kuin edeltäjänsä konsanaan.

Tulipa paljon tuulisia vertauskuvia.

Asiaan, YLE:n uutisen http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/11/enemmisto_mi... perusteella hiukan yli kymmenen prosenttia suomalaisista miehistä on joutunut kapakkatappelun kaltaiseen tilanteeseen tai tarkemmin sanottuna hyökkäyksen kohteeksi vieraan taholta niin, että on tullut fyysisiä tai psyykkisiä seurauksia.

Veikkaan, että määrä olisi kansainvälisessä vertailussa vähäinen.

Ja mitä mahtavat olla psyykkiset seuraukset? Minullekin tuli kerran nuoruudessa känniääliö haastamaan riitaa. Ei raukka huomannut edellä kävelleitä kavereitani. Luikki sitten pakoon ivanaurun saattelemana. Minulle siitä tuli psyykkisiä seurauksia: muistelen vieläkin tapausta nautinnolla.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Eipä taas mikään ihme, että Hesari on ollut aivan vaiti tuosta väkivaltatutkimuksesta, kun sen tulos ei ollutkaan feministi-ideologian mukainen. Tällä hetkellä toimituksessa varmaan pohditaan miten menetellä sen kanssa. Voitaisiinko vaieta asiasta kokonaan - tai sitten nosta joku revittelevä otsikko vain naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja/tai julkaista uutinen mahdollisimman myöhään - ja siirtää se nopeasti pois näkyvistä nettisivuilta ja sulkea kommentointi hyvin nopeasti, niin kuin tuntuu olleen usein modus operandi ennenkin Pravdalla tällaisissa kiusallisissa tilanteissa.

Vieras (nimimerkki)

Feministi tekemässä objektiivisuuteen pyrkivää tutkimusta? Matti Apusen mielipiteet ovat yleistettävissä.

simpanssifilosofi (nimimerkki)

Tuo YLE-uutisten haastattelema HEUNI -tutkija toteaa, että "naiset myös kokevat väkivallan pelkoa miehiä enemmän" ja "naisille aiheutui parisuhdeväkivallasta psyykkisiä seurauksia miehiä enemmän".

Tässähän ei ole mitään ihmeellistä, sillä keskimäärin miehet ja naiset KOKEVAT samanlaisen henkisen väkivallan eri tavalla erilaisen aivovärkkinsä vuoksi. Kun naisille annettaisiin muutama testosteronihoito, niin tasa-arvo saavutettaisiin tässäkin asiassa. Testosteroni onkin syy, miksi tasa-arvohöpötys menee useimmiten (eli lähes aina) harhateille.

Niemen väitöskirja on loistava todistus siitä, miksi yliopistomaailmassa pitäisi panna pystyyn totaalinen uudistus. Yhteiskunnalla ei ole minkäänlaista syytä rahoittaa tällaista nollatutkimusta - tai eihän se ole edes nollatutkimusta, vaan miinusmerkkistä askartelua. On vaarallista, että tällaista propagandaa käytetään surutta hyväksi poliittisessa päätöksenteossa.

Tälläkin palstalla näkyy olevan kommentoijia, jotka eivät ymmärrä toisaalta tieteen ja tutkimuksen ja toisaalta musta-tuntuu-pähkäilyn eroa. Jälkimmäinen ei kuulu yliopistoon, sitä voi jokainen tehdä vessanpöntöllä istuessaan ihan omilla rahoillaan.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Naistutkimuksessa ei taida olla korkeassa kurssissa näkemys, että jokainen tuottaa itse tunteensa ja aikuinen myös vastaa niistä itse?

simpanssifilosofi (nimimerkki)

Niemen väitöskirja on tehty Hankenilla - ei kovin loistava sulka oppilaitoksen hattuun. Mutta ei kai Hankenin maine tieteen kehtona muutoinkaan kummoinen ole ollut.

Vieras (nimimerkki)

MA-teoria on puhdasta yliopistotutkimusta... Luodaan käsite ja vähän sivistyssanoja peräkkäin ja kaikki jotka ovat katsoneet Kauniita ja Rohkeita tajuavat, että näinhän se elämä menee. Mitä korkeampi status, sitä kiimaisemmat ja kauniimmat naiset heittäytyvät urhon eteen. Naiseen vastaava ei tieteenkään päde. Ruma naistohtori saa tyytyä liilaan juoppoon kadunkulmasta, siis jos on nuori, muuten paras olla yksin.

Vieras (nimimerkki)

Saataisiinko myös rahallinen vertauskuva, siitä miten yksi MA-tutkimus on verrattavissa feministien teollisuus-tutkimuksiin?

Hieman _moraalia_ please, vaikka kyseessä olisikin feministien pohjasakka.

Siis, rahallisesti.

Ihan hatusta heitettu veikkaus:

Veronmaksajat MA-tutkimusket. 10.000 EUR
Veronmaksajat Huuhaa/Feministitutkimukset 100.000.000.000 EUR

Per vuosi.

Kiitos

Vieras (nimimerkki)

Äläpä puhu moraalista tässä blogissa. Moraali estää tiedettä kehittymästä. Moraalilla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Tässä blogissa on todettu naisista vaikka mitä. Samoin kuin afrikkalaiset eivät osaa muuta kuin juosta, joten ne ovat tyhmiä jne. Myös naiset ovat lähtökohtaisesti tyhmiä, laiskoja paskoja kun eivät saa sitä johtajan pestiä tms. Siis sitä samaa:lahjakkaat pojat ja ahkerat, mutta tyhmät tytöt -juttua.

Ja feministejä kehotetaan häpeämään. Ne ovat naisia, niiden kuuluu totella ja ne ovat aina tyhmiä. Siis tiskiharja käteen joka akka, tiskikone on miesten varojen tuhlausta. Armoa ei saa edes se kotiäiti, joka ei kouluttaudu, omistaa elämänsä miehensä itsetunnon pönkittämiseen, siivoamiseen ym. Eikä ikinä sano sanaa herraansa vastaan. Sekin hakkaa ja tappaa lapsia ja tod.näk. miestänsä myös. Ja sitten se iso paha susi eli seksuaalinen valta.

Siis herra on herra ja aina parempi kuin rouva, neiti tms. Laasanen vetäytyy tutkijan tittelin taakse kun se palvelee tarkoitusperiä ja muuten vihjailee käyttämällään kielellä, että naiset ovat perseestä.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Tuosta jäi nimmari puuttumaan. Moraali liittyy tähän siten, että luulisi sen olevan aika noloa bashata yhtä tutkimusta, joka ei ole feministisen ideologian mukainen, kun niitä ideologian mukaisia, on kymmeniätuhansia. Ja kymmenissä yliopistoissa täysillä. Vähän kuin Robin Hood vastaan koko Rooman armeija. Tähän liittyy moraalinen aspekti. Etenkin jos tuollaisella arsenaalilla kehtaa tulla jotain valistamaan - ja etenkin kun kysymyksessä on paskaa jauhava poliittinen ideologia.

Nuo arsenaalit on meidän verorahoilla maksettu. Ne ovat epä-demokraattisia, ja niillä on soluttauduttu myös demokraattisiin instituutioihin - vailla mandaattia. Myös tähän liittyy moraali.

Vieras (nimimerkki)

Jyväskylän yliopisto on kansainvälisen tutkimuksen kärjessä... Paljon edellä Helsingin yliopistoa, Harvardia, Cambridgea ja Oxfordia. Ja vain vaivoin läpi mennyt gradu siellä toki vastaa tieteellistä tutkimusta huipussaan. Kuka tarkastaa väitöskirjan? Joku tästä kööristä, vaikka bmad... Mahdolliset korjaukset tekee sitten joku vanhan liiton miesjohtajako?

simpanssifilosofi (nimimerkki)

Tulipa silmäiltyä tuota HEUNI -tutkimusta. Otsikkohan on "Miesten kokema väkivalta Suomessa". Tasa-arvon vuoksi oli tietysti haastateltu myös naisia. Tulokseksi saatiin muun muassa, että "entisessä parisuhteessaan naiset ovat kärsineet väkivallasta kaksi kertaa useammin kuin miehet". Tämä varmaan on haastattelujen tulos, mutta ei se kerro vielä mitään todellisesta tilanteesta. Todennäköisin syy tulokseen on se, että miesten testosteroniaivot ovat panneet vanhat asiat jo "hyllylle".

Samasta syystä naiset kokevat miehiä suurempaa huolestumista asuntomuurron ja päällekarkauksen kohteeksi joutumisen tai perheenjäsenen turvallisuuden vuoksi - vaikka tosiasiassa miehillä on suurempi todennäköisyys joutua väkivallan kohteeksi.

Henry Laasanen

Aiheesta tulee postaus huomenna.

Tomppeli (nimimerkki)

Kannattaa sitten muistaa, että ihmistieteilijöiden ei tarvitse pyytää anteeksi simpanssitieteilijöiltä. Pikemmin on niin, että simpanssitieteilijöiden pitää pyytää anteeksi vähäistä perehtymistään metodologian oppikirjoihin ... jos nyt kenenkään tarvitsee pyytää anteeksi mitään rehdissä keskustelussa.

Vieras (nimimerkki)

Teepä oikea miestutkimus vaikka siitä eliitin miesten naiskokemuksista. Se johtajahan, joka täällä hehkutti laajaa empiiristä kokemusta naisistaan, kertoi myös mm. että esim. lääkärinainen ei kostu johtajan alla, ei myöskään naisjohtaja tms. Siis titteli ei toiminut kiihokkeena tarpeeksi... Vasta se sihteeri tajusi onnensa. Voihan vääntää sen myös niin, että ehkä "johtaja" ei ollutkaan oikea JOHTAJA, vaan vaikka työttömien pilipaliorkesterin johtaja. Sillähän ei ole mitään tekemistä asian kanssa, miltä johtaja näyttää tai kuulostaa -ihan sivuseikkoja. Sen tittelin pitäisi hoitaa koko homma, tai rahan määrän -mutta missään nimessä sen pippelin pituus, miehen ulkonäkö, olemus ja ulosanti ei vaikuta asiaan.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Sen tittelin pitäisi hoitaa koko homma, tai rahan määrän -mutta missään nimessä sen pippelin pituus, miehen ulkonäkö, olemus ja ulosanti ei vaikuta asiaan."

Mikä siinä markkina-arvoteoriassa niin paljon satuttaa, että tulee mieleen alkaa vääristellä sitä?

Vieras (nimimerkki)

Se, että tieteeksi naamioidaan vaikka mitä. Se etteivät naiset juokse pulsujen perässä ja rikkaat miehet haluavat sen trophy-vaimon ei ole tiedettä vaan mielipide. Miten sitten vaikkapa rappiorokkareiden naiskuviot,opiskelijasuhteet & hoitajamiesten kova arvostus - ei miesten keskuudessa toki, se insinöörihän on se mittaava ja pullisteleva ammattinimike, huippuna tietenkin DI, muut "hoiva ja pyllynpyyhkimisalat" ovat idiooteille.

Asenne naisia on yhtä vihamielinen kuin tulva-lehdessä, mutta silti jaksetaan valehdella että naiset ovat ihania, himottavia jne. Tilaa niille ei löydy, täitä miesten tukassa vain. Eihän miehen tarvitse ostaa lehmää, jos maitoa saa kaupasta. Kommunistinen pimppakauppa miehiä varten ja kapitalistinen oikea systeemi vain ja ainoastaan miehille. Minäkin kuule rakastan miehiä, jos ne tottelevat ja ovat hyviä seksissä, muuta käyttöä niille ei ole. Ainakin olen rehellinen.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Asenne naisia on yhtä vihamielinen kuin tulva-lehdessä, mutta silti jaksetaan valehdella että naiset ovat ihania, himottavia jne. Tilaa niille ei löydy, täitä miesten tukassa vain. Eihän miehen tarvitse ostaa lehmää, jos maitoa saa kaupasta. Kommunistinen pimppakauppa miehiä varten ja kapitalistinen oikea systeemi vain ja ainoastaan miehille. Minäkin kuule rakastan miehiä, jos ne tottelevat ja ovat hyviä seksissä, muuta käyttöä niille ei ole. Ainakin olen rehellinen."

Jokainen kaiketi tavoittelee sitä mitä sattuu haluamaan. Se on sitten ihan omasta markkina-arvosta kiinni saako sen. Mies on siinä mielessä paremmassa asemassa pitkällä tähtäimellä, että hän pystyy omilla ponnistuksillaan parantamaan markkina-arvoaan pitkälle keski-ikään, kun naisella prime time on lyhyempi ja laskusuuntainen. Parasta ennen -päivä tulee vastaan ennen kuin 30v synytymäpäivä.

Aitoa naisvihaajaa on vaikea löytää niitten miesten joukosta, jotka saavat pimppaa edes kohtuullisen säännöllisesti. (Siinä kaikille asiasta syvästi huolestuneille vapaasti käytettävissä oleva keino vähentää naisvihaa maailmasta.) Se kun ei ole naisvihaa, että monikaan mies ei naisen tapaan rinnasta tuntemuksia todellisiin tekoihin, vaan pitää sellaista valheellisena vääristelynä.

En muuten usko kovinkaan monen naisen haluavan tottelevaista miestä, vaikka niin sanovatkin. Käyttäytymällä kuin mies saa suhteeseen paljon enemmän hehkua kuin alistumalla naisen pompotteluun. Kokeiltu on.

jiihoo (nimimerkki)

Näistä tutkimuksista tulee mieleen semmoinen, jossa todettiin naisten pelkäävän liikkumista kaupungilla öiseen aikaan. Minun avovaimo pelkää mennä öiseen aikaan kotona kellariinkin.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Näistä tutkimuksista tulee mieleen semmoinen, jossa todettiin naisten pelkäävän liikkumista kaupungilla öiseen aikaan. Minun avovaimo pelkää mennä öiseen aikaan kotona kellariinkin."

Nuorena miehenä tulin usein opiskelun ohessa tekemästäni työstä kotiin puolen yön aikaan raitiovaunulla. Joitakin kertoja kävi niin, että samalla pysäkillä pois jäänyt ja edelläni samaan suuntaan kävelemään lähtenyt nainen pinkaisi juoksuun vaikkei siihen aikaan olisi luullut kellään olevan kiirettä mihinkään.

Muistan ihmetelleeni tuollaista käytöstä, sillä en itse nähnyt tilanteessa mitään pelon aineksia enkä usko oman käytökseni tai ulkoisen habituksenikaan antaneen siihen aihetta. Pelon täytyi olla puhtaasti noiden naisten ikioman fantasiamaailman tuote.

No nyt en enää ole joukkoliikenteen käyttäjä eivätkä naiset voi hyväksikäyttää minua uhrifantasiansa välikappaleena.

Nimettömänä rehvastelua (nimimerkki)

Ehkä sä vähän liioittelet jutussasi Lihaa syövä heteromies (17.44) kuten moni muukin mies tällä keskusteluareenalla. Kyllä tuollaiset satusedät huomataan heti arjessakin kun suunsa avaavat. Niitä on aina tietty mutta onneksi vähäinen määrä väestöstä ja miehistä. Ehkä sä Lihansyöjä olit vaan pahantuulinen ja mulkoileva mies silloin "raitiovaunuaikoinasi". Jotkut naiset saattavat pelästyä kyllä sellaista. Moukan tuuri sulla kyllä on käynyt silloin nuoruudessa. Oletan että olet nyt vanhapoika.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Eikö olekin kivaa käyttää ainutkertaista elämää siihen, että fantasioi mielessään toiselle ihmiselle ominaisuuksia, joita tällä ei ole?

Muutenhan vika ei aina löytyisi miehen teoista tai miehen persoonasta ja maailmankuva menisi ihan sekaisin...

Feministi (nimimerkki)

Herra Laasasenkin pitäisi pohtia älykkäänä miehenä vähän tarkemmin, mitä intohimoja herättää vähemmän älykkäissä lajitovereissaan kirjoittelemalla provosoivia blogeja. Hän ymmärtänee, että sortuu samaan kuin kritisointinsa kohde.

Kritiikkiä voi esittää hienosti, olematta ylimielinen. Ylimielisyys ei johda hyvään.

Tätä maailmaa ei rakenneta sodalla vaan rakkaudella.

T. Feministi

Vieras (nimimerkki)

Laasanen pääsi nippa nappa yliopistoon Jyväskylään. Se ei ole meriitti tai takuu älykkyydestä. Älä siirrä vastuuta idiootille idioottien mielipiteistä, teorioista jne. Käärme tapetaan iskemällä päähän, muu ei auta. Valta syö ne joilla sitä ei ole.

Henry Laasanen

Minähän olen myös shakkimestari, shakin avoimen SM:n kakkonen, Suomen bridgen GP:sarjan voittaja ja maajoukkuepelaaja.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Henkka, ei nuo meriitit paina mitään naistutkimuksessa.

Sen sijaan oppiarvo astrologiassa olisi rautaa.

Entä oletko Tarot-korttien suomenmestari? Veikkaanpa että et ole.

Osaatko H&M:n katalogin ulkoa, häh? På svenska också, va?

Pelkäänpä, että ilman noita avuja sinua ei oteta naisasiassa vakavasti.

Vieras (nimimerkki)

Menepä Kaisaniemen puistoon klo 2 perjantai-iltana humalassa mekko päällä niin ei pelota yhtään. Itse menin, pelotti, mutta mitään ei tapahtunut. Samoin liftata kannattaa aina humalassa ja pienissä vaatteissa. Mitään ei ole toistaiseksi tapahtunut. Silti jos käy niin, että se rekkalesbofemakko hyppää mun päälle ja kuristaa multa kielen ulos suustaan ja tyydyttää itsensä siihen, se on mun oma vika, ei tietenkään sen rekkalesbofemakon.

bmad (nimimerkki)

"Kommunistinen pimppakauppa miehiä varten ja kapitalistinen oikea systeemi vain ja ainoastaan miehille."

Miehet tulee kuules huomioida tasa-arvopolitiikassa sellaisina
kuin ovat: vastakkaisen sukupuolen vastakappaleina, joilla on kohtuu mahdollisuudet saada ns. maksutontakin seksiä.

"Minäkin kuule rakastan miehiä, jos ne tottelevat ja ovat hyviä seksissä, muuta käyttöä niille ei ole. Ainakin olen rehellinen."

Epäilemättä olet tasapainosi kadottanut pirttihirmu, joka elää jatkuvassa verikostoideaalissa mieskuntaa kohtaan.

Vieras (nimimerkki)

Ehkä mä haaveilen susta ja sun ruoskasta ja se tekee mut aivan helevetin hulluksi. Olet niin älykäs ja varmasti taitava mies kaikin tavoin. Saanko kysyä onko tämä seksuaalista häirintää? Kieli on syvällä siellä sun pyllyreiässä. Olen muuten myös entinen malli... Ajatuksissani sua kourin ja se mut villiksi saa... vai saako vain miehet ajatella noin? muiskis ja toinen sun pippelille, t: V for Vendetta

bmad (nimimerkki)

"Olet niin älykäs ja varmasti taitava mies kaikin tavoin. "

Enemmän kuin luulet.

bmad (nimimerkki)

"Kritiikkiä voi esittää hienosti, olematta ylimielinen. Ylimielisyys ei johda hyvään.
Tätä maailmaa ei rakenneta sodalla vaan rakkaudella.
T. Feministi"

Kuulepas femu. Tiukkana pysyminen ei ole ylimielisyyttä. Miehille ei heru tasa-arvoa ilman sinnikästä vaatimista ja epäkohtien osoittelua, jonka on edettävä vähitellen eduskuntaan ja valtiollisiin oppilaitoksiin asti.

Naismassat ei tule meitä tässä asiassa vastaan, joten rakkautta on turha luvata. Naiset ovat yksinkertaisesti vitun pässejä ja heidän aivoja on tiristettävä niin kauan että ne alkavat toimimaan ja kanankoipi-installaatio lehahtaa irralleen.

Siirtymävaiheessa miesasialiittolaisten on tavallaan otettava naisia niskasta kiinni ja ohjattava pimppaloorat kasvamaan henkisesti, jotta tajuavat ehkä jonain päivänä kantaa vastuunsa tästä sukupuolten välille langetetusta yhteiselosta, mikä ei ole helppo tehtävä kenellekään, varsinkaan heille, joiden elämää ohjailee kiimainen vittu.

VisiTor (nimimerkki)

Henry

En ole nyt seurannut keskustelua, onko sitä kautta tullut mitään seuraukaia, positiivisia sellaisia, mutta millaisia mahdollisuuksia on saada valtiolta konkreettista tukea miesten järjestämälle tutkimukselle naisista?
VT

bmad (nimimerkki)

Pelastakaa miehet.

Vieras (nimimerkki)

Pelastakaa miehet itseltään, hyvät naiset! Bmad, koetko olevasi uhri?

bmad (nimimerkki)

"Pelastakaa miehet itseltään, hyvät naiset! Bmad, koetko olevasi uhri?"

Miten niin MINÄ? Minä olen uhri HYVIN VÄHÄN. Minulla on KAKSI
NAISYSTÄVÄÄ, LAMMAS! Silti joudun omasta pussistani maksamaan Euroopassa kasvavia kriisejä, jotka johtuvat (tavallaan) pillunpuutteen aiheuttamasta kulutushysteriasta. Ja jos seksiä olisi yleensä tarjolla ei olisi niitäkään kriisejä tullut, koska silloin olisi ollut porukalla varaa kuluttaa sen minkä haluavat. Nimittäin yhteiskunnassa, jossa naiset antavat pillua KUNNOLLA ja VÄHÄN NYKYISTÄ LAAJEMMIN.......... on kaikilla hyvä olo, kunnon työmotivaatio, kolme kertaa enemmän yritystoimintaa, viisi kertaa enemmän verotuloja jne. MIETIPÄ SITÄ, LAMMAS!

Vieras (nimimerkki)

Nykyinen länsimainen kulutusyhteiskunta pyörii aika paljon naisten kukkarolla -omalla ja lainatulla. We are first of all consumers. Pelatkaa vain sitä sadistisanaalista isänmurhaa ihannoivaa shakkia tai tammea tai bridgeä. Olen minäkin tähän mennessä voittanut joka pelin, mitä olen pelannut - ja miesten kanssa, mutta ei niiden säännöillä. Naiset hiljaa, kun miehet taistelee ja sankarille ja vähän muillekin sitä pimppaa "pitää" jakaa juuri siten kun haluan, juuri silloin kun huvittaa. Joten miksipä en saisi tehdä niin kuin huvittaa. Moraalia turha tuputtaa.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Olen minäkin tähän mennessä voittanut joka pelin, mitä olen pelannut - ja miesten kanssa, mutta ei niiden säännöillä."

Omilla säännöillään pelaavat joutuvat ennemmin ja tai myöhemmin pelaamaan yksinpeliä. Monet sitten vielä ihmettelevät että miksi.

Vieras (nimimerkki)

Hei! Kannatan useita miesten pyrkimyksiä: esimerkiksi mielestäni on väärin että miehet kokevat väkivaltaa usein baari-iltojen aikana (naisten ei tarvitse moista pelätä). Myös suomalaisten miesten alkoholisoituminen huolestuttaa. Sen sijaan maskulistien nostamista "yhyy emme saa seksiä"-väitteistä en juuri pidä, koska ongelman ratkaisut ovat aina kovin naisvihamielisiä. Keskustelu päätyy yleensä siihen että "naiset ovat huoria" tai että "naisten pitäisi olla huoria". Kuinka voisin naisena tukea näitä, selvästi naisia sortavia, pyrkimyksiä? (tasa-arvon kannattajana nyt kuitenkin) Tämä kommentti ei ehkä nyt suoranaisesti liity tähän postaukseen, mutta päätin liittää uusimpaan kirjoitukseesi..

bmad (nimimerkki)

"Sen sijaan maskulistien nostamista "yhyy emme saa seksiä"-väitteistä en juuri pidä, koska ongelman ratkaisut ovat aina kovin naisvihamielisiä. "

Vitut ovat yhtään naisvihamielisiä. Se avuttomus on sun päässäs ja sinne tungetuissa maria-myyteissä. Pelkää ennemmin pimeää, kuin miehiä, jotka ovat omia veljiäsi.

"Keskustelu päätyy yleensä siihen että "naiset ovat huoria" tai että "naisten pitäisi olla huoria". Kuinka voisin naisena tukea näitä, selvästi naisia sortavia, pyrkimyksiä?"

Helposti voisit niitä tukea. Mutta maksullista prostituutiota tulee lisätä ja samalla vähentää prostituutiota normaalista ihmisten välisestä (sukupuolisestakin) kanssakäymisestä.

"(tasa-arvon kannattajana nyt kuitenkin)"

Kannattaisit yleistä tasa-arvoa ja naista miehen vastakappaleena.

Vieras (nimimerkki)

Siis bmad jos sinä ensin... Tiedän monia vanhainkodin yksinäisiä mummoja,joilla on käsi rannetta myöten siellä kaikkein pyhimmässä. Hyvä mieslutka voisi hoitaa homman orgasmitakuulla. Se vain rajoittaa, että naisella ei saisi olla avoimia haluja tms. Mutta suuret ikäluokat ovat kohtis kaikki eläkkeellä. Ehkäpä ääni kellossa muuttuu. Muutama rohkea ja rietas nainen vain tarvitaan antamaan ääni seksinpuutteessa elävien mummojen haluille. Ja todellakin tämä on se ihmisoikeus...

bmad (nimimerkki)

"Muutama rohkea ja rietas nainen vain tarvitaan antamaan ääni seksinpuutteessa elävien mummojen haluille. Ja todellakin tämä on se ihmisoikeus..."

Kuolinvuode ja vanhuus ovat tiloja, joissa ruumis lähentelee
mätänemistään, ja ajatukset saattavat harhailla kaukanakin kotoa. Silloin ei tule kovinkaan moni nainen ajattelemaan nuoria miehiä työntämässä sormea pimppaan mitä nyt ehkä joskus. Nyt on kyse ensisijaisesti valtaväestön pelastamisesta.

Vieras (nimimerkki)

Ne mummot ovat valtaväestöä hyvin pian... Pääset poju hommiin. Ja asiaa ei muuta muu kuin naisten systemaattinen murhaaminen 50-vuoden iässä ja yli. Vanhuksista ei ole mitään hyötyä, ne verorahoilla vasta loisivat. Jo Roomassa tunnettiin ajatus 60-vuotiaat sillalta... Ja tasa-arvon vuoksi myös ne vanhat ukot olisi parasta taivuttaa tekemään itsemurha tai antaa jonkun hellämielisen hoitsun sanoa kollektiivisesti kaikille yli 60- vuotiaille: varat eivät riitä tuottamattomien yksilöiden paapomiseen eikä aika, kuolema korjaa meidät kaikki ja ei kannata sairastua.

Viera-AS (nimimerkki)

Miesten kokema vakava väkivalta on suurimmaksi osaksi miesten itsensä tekemää toisille miehille ja lisäksi naisten kokema väkivalta miesten taholta on USEAMMIN vakavaa kuin misten kokema väkivalta naisten taholta.

Henkka olet joko ihan tyhmä tai et edes seuraa aikaasi tästähän on ihan tuore vasta julkaistu väikkärikin olemassa..vaikka totuushan on että yllä olevan lauseeni voi sanoa ihan terveelle maalaisjärjelläkin varustettu ihminen.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Mitä merkitystä uhrille (ja rikokselle) on sillä mitä sukupuolta pahoinpitelijä on? Onko tässä sama analogia kuin että jos mies ryöstää miehen niin siitä ei tarvitse välittää? On vain oikeastaan oikein uhrille tulla ryöstetyksi koska on itsekin mies?

Kuinka vakavana pahoinpitelynä pidät tappoa/surmaa/murhaa? Miehiähän tapetaan huomattavasti naisia enemmän. Vai onko tälläkin väliä vasta sitten, jos tappajana on nainen? Niin kauan kuin uhri tapetaan miehen toimesta, niin uhri oikeastaan ansaitsi sen ja vähän niinku kerjäsikin sitä koska oli itsekin mies?

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Miesten kokema vakava väkivalta on suurimmaksi osaksi miesten itsensä tekemää toisille miehille ja lisäksi naisten kokema väkivalta miesten taholta on USEAMMIN vakavaa kuin misten kokema väkivalta naisten taholta."

Ei tuo mitenkään mitätöi miesten kokemaa parisuhdeväkivaltaa. En ymmärrä miksi pitäisi ajatella niin.

Vieras (nimimerkki)

Missäs muuten Henry se sun väikkärisi on?

Oletko esitellyt tutkimussuunnitelmaa tai väikkärisi lukuja seminaareissa?

Kuinka monta tieteellistä artikkelia olet tutkimuksestasi julkaissut?

Kuinka monta vuotta siitä onkaan,kun sait maisterin paperit?

Jos Henry ei halua vastata, niin ehkäpä bmad, Jorma tai TP vastaa hänen puolestaan.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Ja mitä merkitystä näillä tiedoilla on törkeään valtiofeminismiin?

Vieras (nimimerkki)

No se merkitys, että mahtaa Henryä harmittaa, kun femakot saavat väikkärinsä valmiiksi ja päälle vielä julkisuutta. Happamia ovat sanoi kettu.

Henryhän on maskulistien virallinen älykkö ja armoitettu tieteilijä, lähes akateemikko. Tutkijan pitäisi kuitenkin tuottaa julkaisuja ollaakseen tutkija. Mutta eihän Henry ehdi julkaista mitään, kun kaiket päivät pitää lurkkia Vauva-lehden ja Suomi 24-keskustelupalstoilla, plarata läpi juorulehdet ja tuutata eetteriin aina se sama postaus, mutta eri otsikolla.

Pena (nimimerkki)

"..mahtaa Henryä harmittaa, kun femakot.... "

Ei ne miehet kaikessa edusta ääripäitä. Nainen voi olla juntti ja kakara enemmän kuin mies.... näemmä.

ratski (nimimerkki)

Täällä kovasti aina hoetaan että don't get mad, get even. Jotta mites nyt sitten näitten tutkimusten kanssa? Sen sijaan että haukkuu täällä lyttyyn milloin minkäkin feministien aikaansaannoksen (tai sellaiseksi epäillyn) niin eikö kannattais keskittyä siihen omaan tutkimukseen jolla sitten haastais ihan siellä tieteen kentällä naistutkimusta?

bmad (nimimerkki)

"Ja mitä merkitystä näillä tiedoilla on törkeään valtiofeminismiin?"

Ehkä Henksukasta tuleekin vielä feministi, kun huomaa, ettei maskulistina saa kuin vatsakatharsiksen ja saavin lapamatoja. ;D

jiihoo (nimimerkki)

Tässä mielessä herrat A. Jokinenen ja M. Soikkeli ovat kyllä Henryä viisaampia.
Saavat päästellä mitä tahansa suttua ja sekundaa tulemaan ja hyvät tulot palkaksi. Henry joutuu jo lähtökohtaisesti eri asemaan verrattuna näihin herroihin.

Vieras (nimimerkki)

Ehkä Pariisi on yhden messun arvoinen... Ja Henry vaihtaa puolta päästäkseen vallan kahvaan. Se sun kaimasi Henry IV myös vaihtoi puolta useaan kertaan ja on Ranskan rakastetuin kuningas kautta aikojen.

Vieras (nimimerkki)

"Ehkä Pariisi on yhden messun arvoinen"

Eiffel ainakin ajatteli niin. Ruma fallos keskellä Pariisia joidenkin maatalousmessujen takia vai mitkä maailmanmessut ne oli. Jos naisilla olisi kykyä hallita maailmaa, he rakentaisivat onkaloita. Eiffel-onkalo, tule tutustumaan! Matkoineen vain kaksi vuotta!

Vortac (nimimerkki)

Juu, minäkin kerran olin aivan kaikessa rauhassa öiseen aikaan käppäilemässä ulkona ja vastaan tuli kaksi naista. Yhtäkkiä toinen heistä lujaan ääneen totesi, miten pelottava olen, kun miehenä yksin kävelen yöllä ulkona.

En vaivautunut edes reagoimaan, jatkoin vain kävelyäni. Mutta sen voin sanoa, että ottipahan tuokin misandristinen yksittäistapaus aika pahasti kupoliin tuolloin.

Ei tulisi mieleenikään sanoa jotain tuollaista toiselle ihmiselle.. naisilla ei ole ihan kaikki kohdallaan, jos pelottavuuteen riittää se, että mies kävelee yksin ulkona yöllä.

- Vortac

Vieras (nimimerkki)

Tuo idea on jo esitetty -tosin vähän eri lailla jo Da vinci -koodissa. Pariisista löytyy kaiketi se pyramidi pystyssä ja nurin, miekka ja malja eller wtf... Ja siellä on katakombit haittaamassa sellaisia mielikuvituksellisia tunkeutumisia maaäidin poveen.

Alexius Manfelt

Siinähän se Louvren pihalla on, siis pyramidi oikeinpäin ja sitten vielä nurinpäin. Kyllä ne fransut vaan osaa olla ihmeellisiä.

jEESUA (nimimerkki)

Jos, perkele, olisin Jumalan poika ... öh ... mitä piti sanomani ...

sb (nimimerkki)

Hyvä naiset! Kiva kun reagoidaan pahimpaan naisvihaan.
Silti: molempi parempi. Molempien sukupuolten tilannetta on hyvä pohtia. Mitä nyt haukkumiselta ehditään.:)

sb (nimimerkki)

hyvä naiset! Kiva kun reagoidaan pahempaan naisvihaan.
Silti molempi parempi. Kummankin sukupuolen tilannetta on hyvä pohtia, mitä nyt haukkumisilta ehditään :)

bmad (nimimerkki)

"Ne mummot ovat valtaväestöä hyvin pian... Pääset poju hommiin."

Sori, mutta tuo termi "poju" kuvaa päättäväisyyttäni ja suhdettani muihin vallan vähän.

"Ja asiaa ei muuta muu kuin naisten systemaattinen murhaaminen 50-vuoden iässä ja yli. Vanhuksista ei ole mitään hyötyä, ne verorahoilla vasta loisivat."

En tokikaan ole vastaan vanhusten seksuaalista tyydyttämistä, avain kysymys on kuitenkin se, miten saadaan kaikki parikymppiset pojat pillun päälle?

Naisten pitää rakentaa itsestänsä käsitys uudelleen, jotta tämä on mahdollista. Miesviha on saatava hyytymään, ja kone toimimaan. Naisen tehtävä universumissa on sittenkin antaa miehille onnea vastineeksi
miehen antamasta onnesta.

"Jo Roomassa tunnettiin ajatus 60-vuotiaat sillalta... Ja tasa-arvon vuoksi myös ne vanhat ukot olisi parasta taivuttaa tekemään itsemurha tai antaa jonkun hellämielisen hoitsun sanoa kollektiivisesti kaikille yli 60- vuotiaille: varat eivät riitä tuottamattomien yksilöiden paapomiseen eikä aika, kuolema korjaa meidät kaikki ja ei kannata sairastua."

Voisimme järjestää palsta-anonyymeille naisille ja jonkinlaisen nimimerkin omaaville miehille lukijamatkan Rooman Colousseumin takaisielle Cirrus Maximus kumpuilevalle ruohokentälle, jossa voimme käynnistää uuden "Rooman" avoimemman seksin merkeissä. Samalla voimme "paneutua" tuleviin vanhuudenhoitokysymyksiin. Mitä muuten itse ajattelit kuolinvuoteella toivoa? Lisää mieshormooneja hengityskoneeseen?

Vieras (nimimerkki)

Itse asiassa pyydän sun lääkärihuoraa pistämään mulle heroiniia, jonka ämmä on vitussaan tod.näk. salakuljettanut. Niin kauan kuin siihen on pitkä aika -vanhuuteen siis - teen juuri niin kuin haluan. Olen jopa hyvä ihminen, ja hyvyyttäni panin jopa sitä atm,mutta vahingossa oksensin päälle. Näin voi käydä jos mies on ruma. Aika monet naiset ovat esteetikkoja.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Henkka tekee hienosti kun ei mene tähän femakoiden pomppumattoon - kun yritetään provosoida. Tuosta on esimerkkejä Ruotsista, jossa Jag Guillou toimii hyvänä esimerkkinä. Feministithän inhosivat häntä, kun hän osoitti näitä heidän törkeyksiään. Mutta Guillou, vastasi paskanheittoon olemalla viileänä kun nämä käärmeet tulevat v-ttuilemaan.

Juonena siis on, että feministien törkeyksiin pitäisi siis ikään kuin mennä kun kävelisi paskalabyrinttiin, ja sitten jäädä sinne paskanheittoon. Loputtomaan kierteeseen. Feministi tavallaan tartuttaa oman likaisuutensa, vähän kuin ruttoa heittäisi. Tämä on varmaan opetettu yliopistolla meidän verorahoilla. Ties, vaikka nämä lähetetään joltain naistutkimuksen laitokselta sottaamaan nettiä. Luulisi että aikaa on, sillä mitään työntekoa siellä tuskin tehdään.

Kun feministit kysyvät, jos haluaisi että oma tyttö olisi prostituoitu, niin olisi tuo kyllä kova kysymys, että olisiko mielummin prosu, vai tuollainen muiden rahoilla työllistetty "tutkija"? Eläisi tyhjää elämää, muiden rahoilla, ja tekisi valheellista tutkimusta: onko mitään moraalittomampaa, joka ei siis ole rikollista?

Vieras (nimimerkki)

Prosu on neutraali termi. Huoriahan kaikki naiset ovat. Jos antaa on huora, jollei on vitun huora. Ja ikineitsyt femakko on superkurahaara huora valtion vihollinen ja paska täti.

bmad (nimimerkki)

"Ties, vaikka nämä lähetetään joltain naistutkimuksen laitokselta sottaamaan nettiä. Luulisi että aikaa on, sillä mitään työntekoa siellä tuskin tehdään. "

Miksi tehtäisiin? Kysehän on fasistisesta hallinnosta, jonka tyhmä kansa on päättänyt rahoittaa.

Feministisen katsantokannan mukaan miehet ovat toisen luokan kansalaisia, joita voidaan korottaa toisiaan ylemmäs tai pudottaa vielä alemmas, ja minkäs muunkaan kuin pillun valtamahdin avulla. Se työ on siinä. Purkaukset, joita tänne tulee yrittävät vedota seksuaalisiin traumoihin, joita miehillä on ennestäänkin.

"Kun feministit kysyvät, jos haluaisi että oma tyttö olisi prostituoitu, niin olisi tuo kyllä kova kysymys, että olisiko mielummin prosu, vai tuollainen muiden rahoilla työllistetty "tutkija"? Eläisi tyhjää elämää, muiden rahoilla, ja tekisi valheellista tutkimusta: onko mitään moraalittomampaa, joka ei siis ole rikollista?"

Noh, minulla itselläni on kummityttö, joka aikoo lähitulevaisuudessa kokeilla niitä prostituoidun töitä.

Vaimoni, joka on aikoinaan toiminut escorttina on luvannut valmentaa hänestä oikean luksushuoran. Naisystäväni omien sanojensa mukaan aikoo myöskin varustaa hänet paksulla filosofiapaketilla, jolla suojaudutaan feministien moraalisaarnoja vastaan. :D

Kari Hurtta (nimimerkki)

bmad:
Vaimoni, joka on aikoinaan toiminut escorttina on luvannut valmentaa hänestä oikean luksushuoran.

En muista nähneeni aiemmin ilmausta "vaimo". Tarkoitaako tämä, että olet mennyt lähiaikoina naimisiin?

Onnitteluni. ☺

Oliko tällä jotain tekemistä tämän nimimerkin Anna kanssa?

bmad (nimimerkki)

"En muista nähneeni aiemmin ilmausta "vaimo". Tarkoitaako tämä, että olet mennyt lähiaikoina naimisiin?"

En käytä, koska en osaa suhtautua vakavasti tuohon vaimoksi kutsumiseen. Olemme naituja. :D

"Onnitteluni. ☺
Oliko tällä jotain tekemistä tämän nimimerkin Anna kanssa?"

Juu.

VierasTyttö (nimimerkki)

Bmad rauhoitu, en tahdo sinulle mitään pahaa.

Yleensäkin omat tasa-arvopyrkimykseni ovat sellaisia, joista aiheutuu etua sorretulle ryhmälle, mutta ei haittaa dominoivalle (ei missään tapauksessa ainakaan dominoivan ryhmän alistamista saa aiheutua, ehkä valta saattaa vähän vähetä).

Kirjoitin:
"Sen sijaan maskulistien nostamista "yhyy emme saa seksiä"-väitteistä en juuri pidä, koska ongelman ratkaisut ovat aina kovin naisvihamielisiä. "

Kirjoitit:
"Vitut ovat yhtään naisvihamielisiä. Se avuttomus on sun päässäs ja sinne tungetuissa maria-myyteissä. Pelkää ennemmin pimeää, kuin miehiä, jotka ovat omia veljiäsi."

Oli mielestäni aika outo vastaus. Varsinkin kun tuon jälkeen jatkoit vihasävyistä kirjoittelua tyyliin:

"Helposti voisit niitä tukea. Mutta maksullista prostituutiota tulee lisätä ja samalla vähentää prostituutiota normaalista ihmisten välisestä (sukupuolisestakin) kanssakäymisestä."
ja
"Kannattaisit yleistä tasa-arvoa ja naista miehen vastakappaleena."
ja
"Naisten pitää rakentaa itsestänsä käsitys uudelleen, jotta tämä on mahdollista. Miesviha on saatava hyytymään, ja kone toimimaan. Naisen tehtävä universumissa on sittenkin antaa miehille onnea vastineeksi miehen antamasta onnesta."

On totta että seksuaalikäytänteissä (varsinkin yhdenillan-juttujen) on mätää: ne perustuvat usein epärehellisyydelle jne. Hyvä kun olette ottaneet näitä epäkohtia esiin. Ei kuitenkaan ole oikein väittää, että vastakkaisen sukupuolen pitää alkaa myymään teille seksiä. Miltä tosiaan itsestänne tuntuisi, jos sanottaisiin että teidän pitää alkaa huolehtia 50-vuotiaiden (huom! ei vielä mummoja) puutteessa olevien naisten seksuaalitarpeista? Huomaat heti, ettei tunnu hyvältä. Ihmisyyttänne sorrettaisiin, teidät halvennettaisiin huoriksi, ei sellainen tunnu hyvältä. Siksi jotkut "feministit" itseni mukaan lukien, eivät pidä seksuaali-vaatimuksistanne, kun ne ovat tuollaisia...

Itse en vihaa miehiä: minulla on veljiä ja useita miehiä myös ystävinä. Lisäksi yksi jonka kanssa seurustelen. Jotkut ystäväni ovat ehdottaneet miesten seksuaali-ongelman ratkaisuksi vapaaehtoista polyamoriaa: kun kaikilla olisi useita rakastettuja ja seksuaalikumppaneja, yhä useampi pääsisi seksistä osalliseksi. Se saattaisi olla jo rakentavampi vaihtoehto.

"Naisen tehtävä universumissa on sittenkin antaa miehille onnea vastineeksi miehen antamasta onnesta."

Oman moraalikäsitykseni mukaan "tee toiselle niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän"-lausahdus toimii tuota paremmin (se on kaiketi toistettu eri muodossa melkein kaikissa moraaliopeissa). En toivo itse joutuvani alisteiseen ja nöyryyttävään huora-asemaan, ja samoin ettei kukaan muukaan joutuu sellaiseen tilanteeseen. Tuskin kukaan mieskään tahtoisi äidistään, pikkusiskostaan, isosiskostaan jne huoria.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Miltä tosiaan itsestänne tuntuisi, jos sanottaisiin että teidän pitää alkaa huolehtia 50-vuotiaiden (huom! ei vielä mummoja) puutteessa olevien naisten seksuaalitarpeista?"

Eihän tuollainen velvoite mikään haaveiden toteutuma olisi, mutta aina se sen voittaa että pitäsi lähteä talvipakkasella metsään konttaamaan ja ryömimään ja ampumaan venäläisiä.

bmad (nimimerkki)

"Bmad rauhoitu, en tahdo sinulle mitään pahaa."

Elämä jatkuu, eikä bmad rauhoitu ennenkuin jokainen feministi on siirretty Irakin maaperälle vastaamaan teoistaan.

"Yleensäkin omat tasa-arvopyrkimykseni ovat sellaisia, joista aiheutuu etua sorretulle ryhmälle, mutta ei haittaa dominoivalle (ei missään tapauksessa ainakaan dominoivan ryhmän alistamista saa aiheutua, ehkä valta saattaa vähän vähetä)."

Minä kannatan todellista sukupuolten tasa-arvoa, jossa ei ole aliryhmiä. Te feministit olette kuuluisia siitä, ettette niin tee, vaan halveksitte miehiä, jotka ovat teille antaneet lähestulkoon koko tämän nykyisen teknologian ja järkikulttuurin. Annostelette ja pihtaatte naiseuttanne ja ajelette pikkuhiljaa koko Euroopan konkurssiin.

"On totta että seksuaalikäytänteissä (varsinkin yhdenillan-juttujen) on mätää: ne perustuvat usein epärehellisyydelle jne. Hyvä kun olette ottaneet näitä epäkohtia esiin. Ei kuitenkaan ole oikein väittää, että vastakkaisen sukupuolen pitää alkaa myymään teille seksiä."

Kyse on enemmänkin naisen oikeudesta ryhtyä prostituoiduksi,
kuin meikäläisen vaatimuksesta. Jos seksin myyminen olisi yleisesti hyväksyttyä ammattinharjoittamista huoratarjonta triplaantuisi ja taso paranisi muun liiketoiminnan tasolle. Tehokkain tulppa prostituution kasvulle ja kehitykselle on naisten vanhoilliset vanhemmat ja sukulaiset, jotka uskovat johonkin jeesus kusimaitoon: älä tee huorin, jottei sinua kuristettaisi.

"Miltä tosiaan itsestänne tuntuisi, jos sanottaisiin että teidän pitää alkaa huolehtia 50-vuotiaiden (huom! ei vielä mummoja) puutteessa olevien naisten seksuaalitarpeista? Huomaat heti, ettei tunnu hyvältä."

Kyllä se on loppupeleissä huolehdittava kaikkien seksuaalitarpeista ja muusta hyvinvoinnista. Mies, joka saa kauniilta naiselta voi joskus käydä rynkyttämässä rumankin naisen onnelliseksi. Ainakin minä voisin, jos valtio niin säätäisi. Mutta samaa tulee edellyttää naisilta, eli
seksiä miehille ENEMMÄN.

"Ihmisyyttänne sorrettaisiin, teidät halvennettaisiin huoriksi, ei sellainen tunnu hyvältä."

Miespuolisille huorille ei ole käytännössä kovin kummoista tarvetta, koska 90% naisista saa kumppanin panemalla ilmoituksen nettiin.

"Siksi jotkut "feministit" itseni mukaan lukien, eivät pidä seksuaali-vaatimuksistanne, kun ne ovat tuollaisia..."

No seksiä ei olla vielä opittu mieltämään perusoikeutena, vaan se on sellainen ansaittava juttu. En minä tuosta ansaitsemispuolesta ole itsekään halukas luopumaan, mutta tiettyjä kompromisseja on pakko tehdä jos aiotaan pelastaa Eurooppa konkurssilta.

"Itse en vihaa miehiä: minulla on veljiä ja useita miehiä myös ystävinä. Lisäksi yksi jonka kanssa seurustelen. Jotkut ystäväni ovat ehdottaneet miesten seksuaali-ongelman ratkaisuksi vapaaehtoista polyamoriaa: kun kaikilla olisi useita rakastettuja ja seksuaalikumppaneja, yhä useampi pääsisi seksistä osalliseksi. Se saattaisi olla jo rakentavampi vaihtoehto."

Itse kannatan ryhmäaviota, eli samaan talouteen voi tunkea vaikkapa neljä miestä ja neljä naista. Samalla myös isojen omakotitalojen rakentaminen (jotka voivat olla komeita) lisääntyisi. :D Mutta sitten sen lisäksi on oltava joku sosiaalinen seksuaaliturvaverkko niille, jotka jäävät toistuvasti vapaaehtoisen seksin ulkopuolelle.

"Oman moraalikäsitykseni mukaan "tee toiselle niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän"-lausahdus toimii tuota paremmin (se on kaiketi toistettu eri muodossa melkein kaikissa moraaliopeissa). En toivo itse joutuvani alisteiseen ja nöyryyttävään huora-asemaan, ja samoin ettei kukaan muukaan joutuu sellaiseen tilanteeseen. Tuskin kukaan mieskään tahtoisi äidistään, pikkusiskostaan, isosiskostaan jne huoria."

No, kasva vähän niin opit näkemään asiat uudessa valossa. Jos koet että miesasiamiehet pakottavat sinut kapiseksi huoraksi niin monta tuikkua on vielä pikku vintilläsi sytyttämättä. :)

Vieras (nimimerkki)

Bmadia harmitta kun huora hankkii pirit pillullaan. Ladies,bmad tän palstan oma kylähullu joka milloin missäkin kuosissa ja paasaa muita naisia ryhtymään huoraksi kun oma panopuu on jakanut pimppaa Amsterdamissa tyylin 10 miestä /pvä 7pvää/viikko kertaa pari vuotta. Että semmoiset 6000 muuta miestä on ehtinyt ennen bmadia vetäsee lutkaa joka reikään. Nyt kaikkien naisten pitäisi olla huoria ettei bmadista tuntuisi pahalta.

bmad (nimimerkki)

"Että semmoiset 6000 muuta miestä on ehtinyt ennen bmadia vetäsee lutkaa joka reikään. Nyt kaikkien naisten pitäisi olla huoria ettei bmadista tuntuisi pahalta."

Pelkästään seurustelusuhteita naisystävälläni oli ennen minua joku 50. :P

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Nyt kaikkien naisten pitäisi olla huoria ettei bmadista tuntuisi pahalta.

Minusta vaikuttaa että sinulla Vieras on jotain vaikeuksia tämän seksityöntekijöiden ammattiryhmän kanssa. Et voi jostain syytä hyväksyä sitä.

VierasTyttö (nimimerkki)

"No, kasva vähän niin opit näkemään asiat uudessa valossa. Jos koet että miesasiamiehet pakottavat sinut kapiseksi huoraksi niin monta tuikkua on vielä pikku vintilläsi sytyttämättä." :)

Esim yllämainittu oli aika alentava kommentti, ja osoittaa hyvin kummat ovat vihamielisiä: maskulistit vai feministit. En nääs itse koe tarvetta heitellä vastaavanlaisia raukkamaisia kommentteja sinulle.

En oleta että naisia sidottaisiin ketjuilla porttoloiden seiniin, mutta yleensä prostituutio kukoistaa oloissa joissa köyhien ihmisten toimeentulo on huonosti turvattu. Jotta suomessa prostituutio kukostaisi nähdäkseni: sosiaaliturvaan pitäisi tehdä tuntuvia huononnuksia tai sitten prostituution pitäisi olla jonkinlainen "pakko" (en tosiaankaan tiedä miten tämä toteutettaisiin).

Seksuaali lainsäädäntö... oletko siitä perillä? Wikipedian mukaan:

"Eduskunnan lakivaliokunta muotoili rajatumman esityksen, jossa kielto rajoitettiin vain parituksen ja ihmiskaupan uhreilta ostetun seksin kieltoon.[1][2] Valiokunnan muotoilu hyväksyttiin eduskunnan äänestyksessä." (2006)

Eli seksin myyminen/ostaminen on ilmeisesti sallittua, kunhan kyseessä ei ole paritus tai ihmiskauppa. Jos asiat kerran ovat näin, mitä parannuksia oikein peräänkuulutatte?

bmad (nimimerkki)

"Esim yllämainittu oli aika alentava kommentti, ja osoittaa hyvin kummat ovat vihamielisiä: maskulistit vai feministit. En nääs itse koe tarvetta heitellä vastaavanlaisia raukkamaisia kommentteja sinulle."

Heitit jo. Ja se oli minun valaiseva kommentti siihen.

"En oleta että naisia sidottaisiin ketjuilla porttoloiden seiniin, mutta yleensä prostituutio kukoistaa oloissa joissa köyhien ihmisten toimeentulo on huonosti turvattu."

Onhan se totta, mutta se ei ole high standard-prostituutiota, jossa pyritään antamaan asiakkaille parasta mahdollista palvelua liiketoiminnan lainalaisuuksien mukaan määräytyvää maksua vastaan. High stanrdard-prostituutiota ei itse asiassa olekaan kuin pieniä määriä ja esteenä sen syntymiselle on vanhoilliset asenteet ja myytit naisen turmeltumisesta mikäli seksiä lähtee rahaa vastaan tarjoamaan.

"Jotta suomessa prostituutio kukostaisi nähdäkseni: sosiaaliturvaan pitäisi tehdä tuntuvia huononnuksia tai sitten prostituution pitäisi olla jonkinlainen "pakko" (en tosiaankaan tiedä miten tämä toteutettaisiin). "

Nimenomaan olet väärässä. Jos prostituutio halutaan saada kukoistamaan sen pitää lähteä laadukkaista yhteiskuntaoltavista, sillä hyväksikäytettyä vastentahtoista, köyhää muijaa ei kukaan täysjärkinen osta kahta kertaa. Prostituutio sanan voisi sinällään jo korvata muulla, koska se tuo mieleen niin paljon rikollisuutta.

"Seksuaali lainsäädäntö... oletko siitä perillä?"

Olen.

"Eli seksin myyminen/ostaminen on ilmeisesti sallittua, kunhan kyseessä ei ole paritus tai ihmiskauppa. Jos asiat kerran ovat näin, mitä parannuksia oikein peräänkuulutatte?"

Seksialan oppilaitoksia, yleistä hyväksyntää. Nythän on niin, että naiset eivät valitse eroottista kauppaa, vaan häpeän pelossa tekee ennemmin vaikka siivoojan tai huoltamokassan tehtäviä.

Ingenieur (nimimerkki)

Sosiaalisen stigman poistaminen. Huorittelu on rumaa. Itse ainakin arvostan kovin suuresti itsenäisiä ammatinharjoittajia alasta riippumatta, jollei ihan uhkailu- ja kiristysbisnestä lasketa. Prostituutio on kukoistanut aina ja kaikkialla missä sitä vastaan ei ole tehty aktiivista hävitystyötä. Myös hyvin sosiaaliturvatuissa ja vakaissa maissa. Ja tyypillisesti itsensä myymisellä pääsee todella huimasti keskielintasoa suurempiin ansioihin. Tosiasiallisesti kyseessä on todella tehokas yleistä elintasoa tasaava bisnes. Esim. Hollanti on kuulemma tosi huonon elintason ja sosiaaliturvan maa...

Lähinnä suhteellinen moraali ja myyntiartikkelin voimakas inflaatio on elinkeinon ongelmana. Kyllä kuka tahansa on nelikymppisenä ongelmissa, jos parhaat opiskelu- ja itsensä kehittämisvuodet menee tilapäisammatin harjoittamiseen.

Samat ammatinharjoitusvapaudet prostituoiduille missä muillekin. Oikeus ostaa turvallisuuspalveluita (Suomessa laillisten turvallisuuspalveluiden tarjonnasta on muutoinkin säädetty lailla. Lakia kyllä pitänee hieman laajentaa.), oikeus palkata muutakin työvoimaa ja järjestäytyä.

bmad (nimimerkki)

"Kyllä kuka tahansa on nelikymppisenä ongelmissa, jos parhaat opiskelu- ja itsensä kehittämisvuodet menee tilapäisammatin harjoittamiseen."

Nelikymppisetkin naiset saa usein itsensä ihan hyvin myytyä. Periaatteessa jo yksi asiakas päivässä riittää pitämään yllä normaalia hyvinvoipaa taloutta.

Ingenieur (nimimerkki)

bmad: tilanteessa, jossa prostituutio olisi sosiaalisesti hyväksyttyä ja ns. ammatti missä muutkin, vanhemmalla ammatinharjoittajalla lienee vähän eri kilpailutilanne kuin nyt myyjän markkinoilla. Vaikea nähdä itsensä myymistä "urana", jota tekee eläköitymisikään.

Sinänsä lyhyttä työikää voi kompensoida vaikkapa suuremmilla työeläkemaksuilla, jotka mahdollistavat merkittävästi aiemman eläköitymisen. Nykytaksoilla ei olisi edes vaikeaa.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Nelikymppisetkin naiset saa usein itsensä ihan hyvin myytyä. Periaatteessa jo yksi asiakas päivässä riittää pitämään yllä normaalia hyvinvoipaa taloutta."

Niin pystyy tämän päivän markkinoiden kysyntä-tarjontatilanteessa. Mutta jos tarjonta lisääntyy, niin hinta joustaa alaspäin. 20 euron kertahinnalla joutuisi tekemään jo täyttä päivää.

Kari Hurtta (nimimerkki)

VierasTyttö:
Eli seksin myyminen/ostaminen on ilmeisesti sallittua,

Tämä sama aihe on ollut täällä esillä aika monta kertaa. Olen lainannut lainsäädäntöä muutamaan otteeseen:

Aihetta sivuaa:

(Oliskohan sauna jo kuuma?)

Kari Hurtta (nimimerkki)

Tuossa komenttissa lainasin relevantit lainkohdat.

VierasTyttö (nimimerkki)

Haluaisin edellämainittuihin kommentteihini myös Henry Laasasen mielipiteen.

Mitä mieltä Henry olet siitä että monet feministit kannattavat muita maskulistien pyrkimyksiä paitsi seksuaalisuuteen liittyviä, sikäli kun niihin tarjotut ratkaisut nähdään muita sortaviksi? Mitä ratkaisuja (moraalisesti mahdollisimman vähän epäilyttäviä) itselläsi olisi tarjota miesten seksuaalisuus-ongelmiin?

Henry Laasanen

Niin no, feministithän eivät kannata mitään nollasummaluonteisia tasa-arvoistuksia, joissa naisten asemaa pitäisi huonontaa tasa-arvon saavuttamiseksi...

Feministit (ja monet muut) eivät myöskään kannata idean tasolla sitä ajatusta, että naisten ja miesten seksuaalisuudesta tehtäisiin "yhtä halpaa". Kyse ei siten ole vain menetelmien vastustamisesta, vaan koko idean vastustamisesta.

Naisia "epäsortavia" seksuaalisen puutteen ratkaisumalleja ovat mm.

1. Lukumääräsuhteen muuttaminen naisvoittoiseksi ottamalla Suomeen lähes pelkästään naismaahanmuuttajia esim. aasiasta.
2. YTM:n haareminpidon rajoittaminen jollakin mekanismilla, mikä on käytännössä vaikeaa.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"1. Lukumääräsuhteen muuttaminen naisvoittoiseksi ottamalla Suomeen lähes pelkästään naismaahanmuuttajia esim. aasiasta."

Jos tuota halutaan, niin pitää toimia nopeasti: Kiinan valtion yhden lapsen poliitikan aiheuttama mies-naislukumääräsuhteen tasapainohäiriö yhdistettynä kiinalaisten vaurastumiseen tulee vaikuttamaan suuresti paitsi Aasian, niin ehkä koko maailmankin sukupuolitasapainoon.

Ja siinä voittavat ne naiset, joiden on annettu kasvaa aikuisiksi asti. Häviäjiä ovat - ylläri ylläri - kolmannen maailman ATM:t.

VierasTyttö (nimimerkki)

Laasanen: näyttäisi kyllä siltä, että vastustus on nimenomaan menetelmien vastustuksessa kuin idean sinänsä. Periaatteenahan olisi hienoa, jos seksuaalisuus olisi tasavertaisempaa (esim polyamorioiden ja moni-isyyden kautta vaikkapa: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Moni-is%C3%A4i...)... Mutta ehdottamissanne menetelmissä on tosiaankin ongelmia. Alla mainitsemasi menetelmät tosin ovat "rauhanomaisimpia" mitä nyt olen kuullut, mutta liittyy niihinkin runsaasti ongelmia.

Yhteiskunta on monimutkainen asia, ja jos seksuaalisuuden kannalta olisikin järkevää, että Suomen lukumääräsuhde muutettaisiin naisvoittoiseksi, se saattaisi vaikuttaa negatiivisesti muilla elämän alueilla. Toisaalta myöskään maahanmuuttajamiehiä kohtaan ei olisi reilua, että heidän hakemustaan syrjittäisiin sukupuolen perusteella...

Ja tosiaan YTM-haareminpidon rajoittaminen olisi varmasti kovin vaikeaa. Se olisi sikäli myös naisten kannalta järkevää, että en usko naistenkaan nauttivan näistä haaremeista.

bmad (nimimerkki)

"Toisaalta myöskään maahanmuuttajamiehiä kohtaan ei olisi reilua, että heidän hakemustaan syrjittäisiin sukupuolen perusteella..."

Jos sairaanhoitajapula yltyy niin saatetaan niitä ryhtyä kouluttamaan tänne kaukomaissa enemmänkin. Vaan onhan se eri asia, ryhdytäänkö oikeasti, koska feministithän voivat ruveta samalla vaatimaan, ettei viinamäen miehiä enää hoidettaisikaan verovaroilla, niin silloin voitaisiin pysyä nykyisessä naiskannassa.

"Ja tosiaan YTM-haareminpidon rajoittaminen olisi varmasti kovin vaikeaa. Se olisi sikäli myös naisten kannalta järkevää, että en usko naistenkaan nauttivan näistä haaremeista."

Nykyajan naiset vaan ovat tietyiltä osin velttoja ja laiskoja ja mieluummin tutustutuvat perjantai-illan actionpakkauksiin, kuin lähtevät oman kauneutensa ja hehkeytensä kustannuksella rakentelemaan suhteita epämääräisempiin miehiin. :/

VierasTyttö (nimimerkki)

"Jos sairaanhoitajapula yltyy niin saatetaan niitä ryhtyä kouluttamaan tänne kaukomaissa enemmänkin."

Onko tuosta lauseesta luettavissa, että ainoastaan naiset kelpaavat sairaanhoitajiksi? Käsittääkseni ko. ammattiin voivat kouluttautua miehetkin.

Ingenieur (nimimerkki)

Suomen tulee kouluttaa enemmän veronmaksajia, jotta ylipäänsä julkinen sairaanhoito on mahdollista. Parinkymmenen prosentin nuorisotyöttömyydellä edes nykyisten hoitajien kestävä työllistäminen on mahdoton yhtälö.

Vaihtoehdot: 1) Tuntuva palkanalennus julkiselle sektorille. 2) Tuntuvat veronkorotukset, jotka maagisesti eivät vähennä työllisyyttä ja yrittelijäisyyttä. 3) Julkisen terveydenhuollon heikentäminen ts. potkut tosi monelle hoitajalle. 4) Vaihdetaan kalliit hoitajat halvempiin (aasialaisiin).

Jotenkin tämä yhteiskunta on rikki, kun naiset eivät yleisesti ottaen vain kouluttaudu veronmaksajiksi. Feminismi on rikki vaatiessaan nettoveronsaajien elintason kohottamista veronmaksajien tasolle. Sen sijaan sen pitäisi muuntaa mahdollisimman moni verotuksesta hyötyvä sen maksajaksi.

Yksinkertaisesti samaan tulotasoon pääseminen insinööriltä ja sairaanhoitajalta vaatisi sen insinöörin palkan täysimääräisen ulosmittaamiseen verotuksessa ja sen luovuttamista sairaanhoitajalle palkkana. Eikä tämä ole edes vitsi. Tällä hetkellä julkisella sektorilla on töissä 27% työvoimasta ja lähitulevaisuudessa meillä on tilanne, jolloin noin 10-20% työvoimasta on työttömänä ts. myös julkisen verorahan varassa. Lisäksi kaikki valtion muut hilut, kuten maatalouden tukeminen ja lainan lyhtentäminen...

Realistisesti julkisen sektorin nettopalkat voisivat ylipäänsä olla ehkä neljänneksen tai kolmanneksen yksityisen puolen vastaavista. Todennäköisesti ei edes sitäkään.

Sairaanhoitajaksi opiskeleva: olet kusessa.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Sairaanhoitajaksi opiskeleva: olet kusessa"

Olisin enemmän huolissani niistä ihmisistä, jotka saavat toimeentulonsa yhteiskunnan tuella jostain muusta kuin turvallisuudesta, terveydenhoidosta tai koulutuksesta.

Sairastamista tulee aina riittämään ja siitä saa leivän. Se on varma uranvalinta. Tosin töitä voi siinäkin joutua tekemään tosissaan.

Julkinen sektori itsessään on käännekohdassa. Jatkuva menojen kasvattaminen ei enää käy, kun työssä käyvä väki vähenee verrattuna siivellä eläjiin. Syömävelan saanti loppuu ennen pitkää ja velkavedolla elävä julkinen sektori joutuu siirtymään niukkaan suu säkkiä myöten -talouteen. Silloin ei enää jää liiemmälti voimavaroja muuhun kuin turvallisuuteen, terveydenhoitoon ja koulutukseen.

VierasTyttö (nimimerkki)

Panu Horsmalahti: kerro toki omat ehdotuksesi siitä, kuinka miesten seksin saamista voitaisiin parantaa?

bmad (nimimerkki)

"bmad: tilanteessa, jossa prostituutio olisi sosiaalisesti hyväksyttyä ja ns. ammatti missä muutkin, vanhemmalla ammatinharjoittajalla lienee vähän eri kilpailutilanne kuin nyt myyjän markkinoilla. Vaikea nähdä itsensä myymistä "urana", jota tekee eläköitymisikään."

Olet oikeassa siinä. Minä olen jo aiemmin ehdottanut, että
naisille tarjottaisiin ns. elinikäistä viihdyttäjän uraa, joka alkaisi kattavalla koulutuksella, alkaen escort-painotteisesti
ja päätyisi sitten iän myötä enenevästi muuhun viihdyttämiseen, esimerkiksi teatteriin, elokuviin, risteilyemännöintiin, poliitiikkaan, erilaisten tapahtumien ohjaamiseen tjne.

bmad (nimimerkki)

"Onko tuosta lauseesta luettavissa, että ainoastaan naiset kelpaavat sairaanhoitajiksi?"

Ei, ellei erikseen rajata. Muistaakseni tällainen rekrytointi on Filippiineiltä jo tehty. Ellen aivan väärin muista, kyse oli naisista.

"kerro toki omat ehdotuksesi siitä, kuinka miesten seksin saamista voitaisiin parantaa?"

No minun mielipiteeni on se, että keskitasoisten miesten
seksinsaantia voidaan parantaa muokkaamalla yhteiskunnan rakenteita ja arvoja siten, että mies saisi vahvemman perusarvostuksen. Mieheltä edellytetään nykyisin heteroseksin vastineeksi liikaa suoritusarvoja tai hän ei ole ikäänkuin sen arvoinen. Toisaalta ei kannata mennä siihenkään, että seksi tulisi automaattisesti tai ilman minkäänlaista parinmuodostamisen jännitystä. Joka tapauksessa miesten mahdollisuuksia päteä omana itsenään voitaisiin parantaa paljonkin.

Mitä tulee alempitasoiset miehet -ryhmään, niin kyllä heistä
puolet on siinä ryhmässä kroonisesti, eikä luotaantyöntävän ja melkein kehitysvammaisen kehon saanut voi olla seksuaalisesti miellyttävä. Se on tosiasia, jota pitää osata katsoa silmiin. Silloin ainoa mahdollisuus on talkoot tai prostituution lisääminen (esim. prostituutio kupongit) jolloin molemmin puolisen hyödyn tunnetta voidaan lisätä. Osa alemmantason miehistä on kuitenkin yhteiskunnan kannalta tärkeitä toimijoita, ja osa voi olla jopa tärkeitä tieteen kehityksessä, joten seksin puutteen takia osasta tulee sairaalakamaa ei sekään ole hyvä asia. Tietysti myös aina pitää tutkia mahdollisuutta elää ilman seksiä, mutta se taito on yksilöllinen.

Vieras (nimimerkki)

Onko bmad ja panu horsmalahti sama henkilö kun vastaatte toisillenne esitettyihin kysymyksiin?

bmad (nimimerkki)

"Onko bmad ja panu horsmalahti sama henkilö kun vastaatte toisillenne esitettyihin kysymyksiin?"

OLEMME ERI HENKILÖ.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Vieras:
Onko bmad ja panu horsmalahti sama henkilö

Minusta kyllä näiden kirjoitustapa on kovasti erilainen.

bmad (nimimerkki)

"Niin pystyy tämän päivän markkinoiden kysyntä-tarjontatilanteessa. Mutta jos tarjonta lisääntyy, niin hinta joustaa alaspäin. 20 euron kertahinnalla joutuisi tekemään jo täyttä päivää."

Minulle on kertynyt varsin paljon sisäpiiritietoja noista
markkinoista ja aika vähän on riskejä näkyvissä sille, että hinnat tulisivat noin alas. Nykyiset 200 euron tuntitaksat tietenkään eivät enää päde silloin kun alalla on kolminkertainen määrä toimijoita, mutta kovista palkoista puhutaan edelleen.

Levottomat jalat (nimimerkki)

Jos haluatte ikkunan miesten rumimpaan sielunmaailmaan, vierailkaa Laasasen blogin kommenttisektioissa.

Sieltä löytyy kaikki tarvittavat syyt vuosituhansia järjestelmällisesti alistetun naissukupuolen vastarintaliikkeille.

Mikään määrä puutteessa elävien, riittämättömyyden tunteesta kärsivien, naista pelkäävien ja vihaavien ressukkamiesten retoriikkaa ei riitä muuntamaan todellisuutta.

Kyseessä on ihan tyypillinen rakenteeltaan yllätyksetön propaganda, johon on sekoitettu hieman totuutta mustavalkoisen todellisuuden voimaistamiseksi ja marginaalisen ryhmän inhimillisten ongelmien suurenteluksi.

Esitetään erään vähemmistön angsti jonain laajana yhteiskunnallisena ongelmana, jonka syntipukki on koko naissukupuoli.

Riippumatta siitä mikä osa Laasasen väittämistä on totta ja tarkastelun arvoisia, virinnyt Laasaslaisuus on määriteltävissä joksikin ihan muuksi kuin mitä virallisesti väitetään edustettavan.

Laasaslaisuus on käsitteellinen viitekehys ressukka- ja luuserimiesten alitajuisen naisen arvostelun kohteeksi joutumisen pelon sekä heikon itsetunnon ulkoistamiseksi laajoiksi yhteiskunnallisiksi ongelmiksi, joista valittaminen on paljon vähemmän noloa kuin "akkamainen" kitiseminen ihmissuhteista yksilötasolla, sekä siunaus ressukoiden itsensä pelkäämän kaltaisen arvostelun harjoittamiseen pelkonsa kohteeseen.

Riippumatta siitä voisiko se sellaistakin olla, ei kyseessä ole tasa-arvoliike, vaan terapiakerho Internetissä toisensa löytäneille pornoaddikteille.

bmad (nimimerkki)

"Jos haluatte ikkunan miesten rumimpaan sielunmaailmaan, vierailkaa Laasasen blogin kommenttisektioissa."

Sielunmaisema on täällä huomattavasti parempaa, kuin vaalimissasi herrasmies- ja kommunistipiireissä. Mutta tietenkin olet osittain ihan oikeassa.

"Mikään määrä puutteessa elävien, riittämättömyyden tunteesta kärsivien, naista pelkäävien ja vihaavien ressukkamiesten retoriikkaa ei riitä muuntamaan todellisuutta."

Jo vain syrjäytyneemmillä miehillä on oikeus puuttua ympäröivän todellisuuden analysointimalleihin, koska elämme demokratiassa. Sehän ei kommunisteja miellytä.

Mitä tulee puutteessa eläviin tällä palstalla on muitakin, ja paljon saaviakin.

Riittämättömyyden tunteesta kärsiviä on kaikissa sosioekonomisissa ryhmissä. Sosiaalisessa kanssakäymisessä oleellista on se, kuinka moni antaa SINULLE tunnustusta. Ei ihminen, joka saa koko ajan kehuja yleensä tule miettineeksi omaa riittävyyttään.

Naisten pelkääminen liene mm. ujouskysymys. Sen kummempaan naisvihaan en ole tälläkään palstalla törmännyt.

"Kyseessä on ihan tyypillinen rakenteeltaan yllätyksetön propaganda, johon on sekoitettu hieman totuutta mustavalkoisen todellisuuden voimaistamiseksi ja marginaalisen ryhmän inhimillisten ongelmien suurenteluksi."

Miten joku voi ollakin näin PIHALLA.

Miesten tasa-arvoasiat koskettavat kaikkia miehiä. Liioittelu
on (valitettavasti) aika vähäistä. Sinä esimerkiksi joudut olemaan peluri ja herrasmies, mutta et kyseenalaista sitä, koska se on sinun
selviämiskeinosi. Et huomaisi mitään ongelmaa, vaikka joutuisit liaanin varassa kiipeämään yläkerran parvekkeelle joka aamu tehdäksesi harmahtavan naisen onnelliseksi. Kaltaisillesi on pääasia, että se nainen siellä yläkerrassa odottaa sinua ja sanoo jes.

"Esitetään erään vähemmistön angsti jonain laajana yhteiskunnallisena ongelmana, jonka syntipukki on koko naissukupuoli."

Kyse ei ole vähemmistöstä, vaan siitä miten me miehet suhtaudumme naisiin ja mikä on naisen asema kehittyvässä maailmassa. Miesaktivistit haluavat hyvää miehille ja naisille.

Naisten vapauttaminen on yksi päätavoitteemme.

"Riippumatta siitä mikä osa Laasasen väittämistä on totta ja tarkastelun arvoisia, virinnyt Laasaslaisuus on määriteltävissä joksikin ihan muuksi kuin mitä virallisesti väitetään edustettavan."

Tosi rakentavaa analyysiä.

"Laasaslaisuus on käsitteellinen viitekehys ressukka- ja luuserimiesten alitajuisen naisen arvostelun kohteeksi joutumisen pelon sekä heikon itsetunnon ulkoistamiseksi laajoiksi yhteiskunnallisiksi ongelmiksi, joista valittaminen on paljon vähemmän noloa kuin "akkamainen" kitiseminen ihmissuhteista yksilötasolla, sekä siunaus ressukoiden itsensä pelkäämän kaltaisen arvostelun harjoittamiseen pelkonsa kohteeseen."

Millä ihmeen oikeudella nimittelet nuoria, terveitä miehiä saamattomiksi ressukoiksi? Luuletko menestyväsi jossain kilpailussa? No ole sitten pelinappula.

"Riippumatta siitä voisiko se sellaistakin olla, ei kyseessä ole tasa-arvoliike, vaan terapiakerho Internetissä toisensa löytäneille pornoaddikteille."

En ole löytänyt internetistä vielä hyvää pornoa. Muuten kyseinen addiktiolaji kyllä kiinnostaisi.

VierasTyttö (nimimerkki)

Levottomat jalat <3. En osaa ilmaista itseäni yhtä hyvin, mutta olen niiin samaa mieltä.

Näitä "maskulisteja" kuvaa tosiaan hyvin mainitsemasi asiat. Tärkeää "liikkeessä" on ilmeisesti myös se, että "feministeistä" ja heidän mielipiteistä kehitellään kaikenlaisia teorioita, ottamatta asioista sen kummemmin selvää. Vain omia stereotypioita tukevaa tietoa haalitaan: muu jätetään huomiotta, jotta voidaan sitten huudella ettei esim naistutkimus aja lainkaan tasa-arvoa vaan naisten mielivaltaista ylivaltaa.

Erittäin mielenkiintoista on myös se, että seksuaali-ongelmiin ei kukaan vaikuta keksivän (onkohan edes yritetty miettiä?) mitään rakentavia ratkaisuja. Pääasia on ilmeisesti, että saadaan valittaa ja kitistä siitä kuinka yllättävästi valkoihoinen mies onkin nyt se sorrettu hahmo. Hassua, että kun ensimmäistä kertaa historiassa naisilla on sellainen itsemääräämisoikeus, että saavat itse päättää siitä kenen kanssa makaavat, niin se nostetaan hirveäksi tasa-arvo-ongelmaksi. Mielestäni maskulismissa miesten keskeiseksi (joskin peitellyksi) oikeudeksi nähdään ei oikeus seksiin kuten väitetään, vaan oikeus naisiin. Naisilla vastaavaa oikeutta miehiin ei ole, mutta ei näköjään pitäisi olla myöskään itsemääräämisoikeutta.

Myöskin outoa on, että seksuaalisuus nostetaan ihmisen tärkeimmäksi tarpeeksi yli muiden (jolloin on "perusteltua" oman asiansa nimissä esim muuttaa yhteiskunnan lukumääräsuhteet naisvoittoisiksi kuten herra laasanen ehdotti yhtenä "parhaimmista" ratkaisuvaihtoehdoistaan).

Silti vielä lisäisin, että muut kuin seksuaalisuuteen liittyvät pyrkimykset ovat maskulisteilla paremmin oikeutettuja eikä itselläni ole mitään niitä vastaan.

Henry Laasanen

Täältä löytyy miesten tasa-arvo ry:n lausunto.

Kannanotto STM:n selontekoon hallituksen tasa-arvopolitiikasta

http://miestentasaarvory.wordpress.com/miesten-tas...

Miesten tasa-arvo ry:tä voidaan pitää maskulistisena järjestönä ja sen esittämät vaatimukset edustavat maskulismin valtavirtaa.

Mitä tähän blogiin ja minuun tulee, niin esitän teorioita pariutumismarkkinoista. Sen sijaan en esitä vaatimuksia pariutumismarkkinoiden muuttamisesta.

Ingenieur (nimimerkki)

Aiheellista kritiikkiä. Seksuaalikysymykset kieltämättä ovat aika kaukana yhteiskunnallisista tasa-arvopyrkimyksistä, mutta toisaalta ihan arvokasta, että näitäkin "ukkojen juoruja" voi anonyymisti jossain purkaa. Missään työpaikan kahvipöydässä ei oikein voi alkaa puhumaan omista sukupuolielämän ongelmistaan. Vaikken itsekään "pidä" tai usko moniin itse blogistin tai kommentoijien muodostamista yleistyksistä, on silti tärkeää, että näillekin ajatuksille on omat purkautumis/turhautumiskanavansa. Tuolla todella on paljon ihmisiä, jotka ajattelevat asioista noin. Jos todella haluaa vaikuttaa mielipiteisiin ja normeihin, niin ensiarvoisen tärkeätä on tuntea mitä muut ajattelevat ja sen kautta pohtia, mitä niille voitaisiin tehdä.

Ja asiavirheisiin: Naisilla on kyllä ollut itsemääräämisoikeus omaan kehoonsa melkolailla koko läntisen sivistyksen ajan. Jo muinaiset roomalaiset sallivat kansalaisilleen sukupuolesta riippumatta oikeuden samaan lakiin, omistukseen, avioeroon jne. Huoltajuuskysymykset tosin ratkottiin tuolloin miesvoittoisesti ja vain miehillä oli pääsy poliittiseen päätöksentekoon. Sikäli kun keisarivallassa tai hyvin epätasaisessa tasavallassa mitään poliittista valtaa edes oli. Historian saatossa esimerkiksi hyvin yleinen kurtisaanin ammatti lienee ollut aika mahdoton, ellei nainen hallitsisi omaa parinvalintaansa. Suomessa ollaan yleensä oltu vähän jälkijunassa, joten tänne junttiböndelään naisen oikeus ruumiiseensa, omaisuuteensa jne. tuli lailla vasta 1280...

Noin yleisesti naisia syrjivät rakenteet ovat lähes poikkeuksetta olleet uskonnollisia tai taloudellisia (lähinnä rajoitteet ammatteihin ja aiemmin miehiä suosinut omaisuuskäytäntö naimatilanteissa). Tilanteissa, joissa naiset on vanhempien toimesta käytännössä pakkonaitettu, myös miehet ovat käytännössä olleet samassa tilanteessa. Läntisessä sivilisaatiossa järjestetyt avioliitot ovat olleet pitkälti vain säätyjen hyvia. Suurin osa sorretuista on aina kuksinut miten lystää.

Seksuaalinen vapautuminen ei ole ollut ilmaisuistasi huolimatta mikään epäsymmetrisen tasa-arvo ongelman ratkaisu (samoin kuin yleinen äänioikeuskaan Suomessa ei ole identifioitavissa erityisesti feminismin voitoksi), vaan ihan yleinen ihmisoikeusjuttu.

bmad (nimimerkki)

"Seksuaalikysymykset kieltämättä ovat aika kaukana yhteiskunnallisista tasa-arvopyrkimyksistä, mutta toisaalta ihan arvokasta, että näitäkin "ukkojen juoruja" voi anonyymisti jossain purkaa. Missään työpaikan kahvipöydässä ei oikein voi alkaa puhumaan omista sukupuolielämän ongelmistaan."

Ei asia ole niin, että ihmiset puhuvat vain omista ongelmistaan,
jos puhuvat seksiin liittyvistä yleisistä ongelmista. Vähän sama kun jos ruvetaan väittämään ettei ihminen voi valitella runsasta työttömyyttä jos käy itse töissä.

Tämä int... nimimerkki on muuten aivan varmasti työtön!

bmad (nimimerkki)

"Tärkeää "liikkeessä" on ilmeisesti myös se, että "feministeistä" ja heidän mielipiteistä kehitellään kaikenlaisia teorioita, ottamatta asioista sen kummemmin selvää."

Kaipa enimmäkseen on ihan kommentoitu siihen mitä on sanottu. No, poikkeuksia varmasti on. Kyllähän tälle palstalle tulee aika typeriäkin möläytyksiä maskulismin nimissä.

"Vain omia stereotypioita tukevaa tietoa haalitaan: muu jätetään huomiotta, jotta voidaan sitten huudella ettei esim naistutkimus aja lainkaan tasa-arvoa vaan naisten mielivaltaista ylivaltaa."

Kyllä länsimainen feminismi on auttanut naista modernisoitumaan ja vapautumaan siitä, mistä eläkeläisnaiset kärsivät yhäkin. Mutta se, että nykynainen olisi jotenkin erityisen itsenäinen ja vapaa individualisti on valitettavan harhaanjohtava olettamus, jota viljellään. Nykynainen vieraantuu luomuelämästä ja miehistä. Ei hyvä.

"Erittäin mielenkiintoista on myös se, että seksuaali-ongelmiin ei kukaan vaikuta keksivän (onkohan edes yritetty miettiä?) mitään rakentavia ratkaisuja. Pääasia on ilmeisesti, että saadaan valittaa ja kitistä siitä kuinka yllättävästi valkoihoinen mies onkin nyt se sorrettu hahmo."

No listaamasi polyamorian olen esittänyt joskus itse aiemminkin.
Mutta toisaalta en itse (edelleenkään) kannata sitä, että seksiä saisi kuka vain automaattisesti. Eikä naisen seksuaalista valtaa kannata lopettaa. Mutta tasa-arvoon, sivistykseen ja yleiseen huolenpitoon kuuluu se, että heikommistakin huolehditaan. Jos naiset näkevät tämän pelkkänä hyväksikäytön kysymyksenä, tuloksia ei synny.

"Hassua, että kun ensimmäistä kertaa historiassa naisilla on sellainen itsemääräämisoikeus, että saavat itse päättää siitä kenen kanssa makaavat, niin se nostetaan hirveäksi tasa-arvo-ongelmaksi."

En minä nostaisi sitä tasa-arvo-ongelmaksi, mutta en toisaalta allekirjoita myöskään sitä, että naiset päättäisivät ihan itsenäisesti. Tämä on näitä nykyajan harhaolettamuksia, että meillä olisi itsenäinen ja liki täydellinen nainen prototyyppinä. On vahvoja viitteitä siihen, että naisten parinvalinta (osin) rajoittuu edelleen vanhanaikaisesti ja keinotekoisesti, mutta saako sitä edes tutkia?

"Mielestäni maskulismissa miesten keskeiseksi (joskin peitellyksi) oikeudeksi nähdään ei oikeus seksiin kuten väitetään, vaan oikeus naisiin."

Juu, no minä melkeinpä sanoisin, että miehellä tulee olla oikeus naiseen. Tavallaan.

"Naisilla vastaavaa oikeutta miehiin ei ole, mutta ei näköjään pitäisi olla myöskään itsemääräämisoikeutta."

Kyllä naisilla pitää olla vastaava oikeus. Itsemääräämisoikeutta naisilla, kuten sanoin, tuskin on vieläkään.

"Myöskin outoa on, että seksuaalisuus nostetaan ihmisen tärkeimmäksi tarpeeksi yli muiden (jolloin on "perusteltua" oman asiansa nimissä esim muuttaa yhteiskunnan lukumääräsuhteet naisvoittoisiksi kuten herra laasanen ehdotti yhtenä "parhaimmista" ratkaisuvaihtoehdoistaan)."

Seksuaalisuudella on vaikutuksia koko yhteiskuntaan, joten ei sitä voi vähätellä tarpeenakaan. Äärimmäinen toimenpide olisi tietenkin koko seksin kieltäminen nyky-yhteiskunnasta, jolloin todennäköisesti koko yhteiskunta muuttuisi toisenlaiseksi.

"Silti vielä lisäisin, että muut kuin seksuaalisuuteen liittyvät pyrkimykset ovat maskulisteilla paremmin oikeutettuja eikä itselläni ole mitään niitä vastaan."

Naisena olet seksuaalisesti alikehittyneempi, joten seksiasioihin kohdistuvat individualismit pelottavat.

Vieras (nimimerkki)

Avioliitossa raiskaus oli sallittu vielä 90-luvulla.

Ingenieur (nimimerkki)

Ja sukupuolisegrekoitunut orjuus on käytössä vielä 2000-luvulla.

Naisten oikeus partnerivalintaan ei alkanut parisuhdeväkivallan muuttuessa yleisen syytteen alaiseksi rikokseksi. Eikä raiskaus ole ollut sen laillisempaa ennen sitä.

Vai puhutaanko nyt jostain eri jutuista?

Vieras (nimimerkki)

Jos nyt sitten lukee tarkemmin tuon väitöskirjan, siinä on aika vähän feminististä painoa. Jotenkin tuntuu turhalta ja pinnalliselta ruoskia Hertta Niemeä näistä syistä. Niemi on itse asiassa saanut lyhyessä ajassa hyvin paljon oleellisia huomioita irti ulkopuolisille hyvin vaikeasti lähestyttävästä organisaatiosta. Jos lukisitte miehet tätä vähän tarkemmin, niin ehkä tulisi lisää valoa asioihin, joilla saattaa olla naisasiaa yleisempää merkitystä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset