Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Nuorten seksuaalinen seurusteluväkivalta

 • Seksuaaliset seurusteluväkivallan teot
  Seksuaaliset seurusteluväkivallan teot

Media uutisoi muutama päivä sitten laajasti Jenni Niemen seurusteluväkivaltaa käsitttelevästä raportista, jossa haastateltiin vuoden 2008 tammikuussa 5 775 yhdeksäsluokkalaista ympäri Suomen.

Tutkimus ei kartoittanut seurusteluväkivallan yleisyyttä, sillä nuoria pyydettiin kuvailemaan siinä vain viimeisintä väkivaltakokemustaan. Reilut sata nuorta kertoi kyselyssä seurusteluväkivallasta. Heistä viidesosa oli poikia.

YLE uutisoi tyttöihin kohdistuvasta seurusteluväkivallasta väliotsikolla "Seksuaalinen väkivalta kohdistuu tyttöihin".

Seksuaalisen seurusteluväkivallan määrittely

Jenni Niemen gradussa tytöistä (vain) 20 ilmoitti seksuaalisen seurusteluväkivallan kokemuksista. Seksuaalisen seurusteluväkivallan teot määriteltiin seuraavasti (kuvio s. 67):

 • huijasi tai petkutti
 • käytti hyväksi asemaansa
 • puhui ympäri
 • uhkasi hylkäävänsä
 • piteli kiinni
 • löi tai satutti
 • antoi alkoholia, huumausaineita tai lääkkeitä
 • muu teko

Seksuaalisen väkivallan teoista yleisimmät olivat "puhui ympäri" ja "käytti hyväksi asemaansa". Kolmanneksi yleisin oli "piti kiinni".

Esimerkki: Jos lentokapteeni Tötterström tarjoaa neidille paukun, kertoo olevansa lentokapteeni ja puhuu kuin ruuneperi, hän on ilmeisesti syyllistynyt silloin jo kolmeen seksuaalisen väkivallan tekoon.

Yhteenveto gradusta

 1. Otos oli 5775 oppilasta, josta puolet oli tyttöjä
 2. 20 tyttöä raportoi seksuaalisesta seurusteluväkivallasta.
 3. Yleisimmät seksuaalisen väkivallan muodot olivat "puhui ympäri" ja "käytti hyväksi asemaansa"

Onko tuossa riittävästi aineksia uutisoida tyttöihin kohdistuvasta seksuaalisesta seurusteluväkivallasta?

On myös syytä huomata, että yhdeksäsluokkalaisten seurustelu on sukupuolittunut ilmiö, jossa tytöt seurustelevat paljon useammin itseään selvästi vanhempien poikien kanssa. Yhdeksäsluokkalaiset pojat ja tytöt eivät siten ole suoraan vertailukelpoisia ryhmiä keskenään seurusteluväkivallassa.

Olet todennäköisesti seksuaalisen väkivallan uhri, jos...

(Seuraavassa listassa yllä kuvattu seksuaalisen väkivallan käsite on yhdistetty seksuaalisen häirinnän määrittelyyn.)

 1. Sinut on puhuttu ympäri seksiin
 2. Sinua on huijattu seksiin
 3. Henkilö on käyttänyt hyväkseen asemaansa saadakseen sinulta seksiä
 4. Sinut on uhattu hylätä seksin saamiseksi
 5. Sinulle on tarjottu alkoholia seksin saamiseksi
 6. Sinulle on soitettu säädyttömiä puhelinsoittoja
 7. Vartalostasi on esitetty asiattomia huomautuksia
 8. Sinulle on esitetty härskejä vitsejä
 9. Sinulle on ehdotettu seksiä
 10. Sinua on yritetty lähennellä
 11. Sinua on seurattu ja tarkkailtu
 12. Joku on kävellyt takanasi kaupungilla

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (124 kommenttia)

Nomen Nescio (nimimerkki)

Kiitos selvennyksestä.

Tuo kysymys tosiaan jäi auki, että mitäs poppakonstia tällä kertaa käytettiin - tuohan ei uutisesta selvinnyt. Hieno tutkimus taas, tuo.

Nyt jäämme vain odottamaan että Vihreiden naisliike vaatii tällaisen seksuaalisen väkivallan - kuten ympäripyöreän puhumisen - kriminalisointia, ja yleisen syytteen alaiseksi. Tämä olisi väkivaltatyön eräänlainen täsmä-operaatio.

Vieras (nimimerkki)

Noin se menee."kyllä pojat/miehet ovat pahoja" ....Tutkimus antaa sellaisia vastauksia kuin siltä halutaan. Tuossahan tutkimusasetelema on jo lähtökohtaisesti miesvastainen. Jonkinlainen raati pitäisi olla kun näiden "tutkimusten" julkaisemisesta päätetään. Tätäkin "tutkimusta" ruvetaan siteeraamaan jatkossa totuutena kun miehiä /poikia syyllistetään taas ties mistä.Se siirtyy osaksi tätä "feminististä miestotuutta" ja kyseessä on vain huonosti tehty kyselytytkimus joka on metodologisesti surkea. Luonnontieteissä tälläinen ei mene niin helposti läpi.

Loistavaa Laasanen kun jaksat kirjoittaa näistä asioista.

Vieras (nimimerkki)

Todella hienoa tutkimusta.

Haluaisin nähdä sen miehen joka EI ole koskaan elämänsä aikana tehnyt jotain seuraavista teoista:

- puhunut naista ympäri saadakseen hänet suostumaan seksiin
- uhannut lähteä jos nipotus ei ala loppumaan
- tarjonnut kenellekään drinkkiä myöhemmän seksin toivossa
- kertonut härskiä vitsiä, myös naisseurassa
- ehdottanut kenellekään seksiä
- yrittänyt lähennellä naista
- tarkkaillut naisia, etenkin ravintelissa tai vastaavassa
- kävellyt kenenkään takana kaupungilla

Minä olen tehnyt ne kaikki. Jopa nuornamiesnä jättänyt yhden "tyttöystävän" kun kädestäpitely alkoi kuukausien aikana kyllästyttämään :-)

Jorma (nimimerkki)

Kaikki miehet ovat seksuaaliseen väkivaltaan, häirintään ja hyväksikäyttöön syyllisiä, jos se noin laveasti määritellään. Samaan aikaan naiset sitten itkevät joka paikassa sitä, kuinka suomalaiset miehet ovat niin passiivisia, eivätkä tee tarpeeksi aloitteita saatikka flirttaile. Eihän se mikään ihme ole, kun aloitteellisuudesta ja flirttailusta voi joutua vaikeuksiin.

bmad (nimimerkki)

"Minä olen tehnyt ne kaikki. Jopa nuornamiesnä jättänyt yhden "tyttöystävän" kun kädestäpitely alkoi kuukausien aikana kyllästyttämään :-)"

Rikospoliisi tutkii asiaa.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Rikospoliisi tutkii asiaa."

Onneksi asialla ei ole Supo perheineen...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010120212789836_u...

Henry Laasanen

Listaan voisi lisätä

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/3618...

13. Sinulle on tehty häiritseviä eleitä
14. Sinuun on kohdistettu katseita
15. Olet kuullut vihjailevia kommentteja

Panu Horsmalahti

Salmen (2009) tutkimus sanoo, että poikiin kohdistuu enemmän seurusteluväkivaltaa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Suomalainen mies on maailman väkivaltaisin" - tyyppiset otsikot ja puheenvuorot, joissa viitataan "tieteellisiin" tutkimustuloksiin eivät mielestäni vastaa todellisuutta. Kiitos Henri, että purkaat näitä myyttejä.

Itse olen taustaltani monietninen, työni on vienyt eri maihin ja hyvin erilaisiin kulttuureihin. Suurimman osan elämästäni olen asunut kuitenkin Suomessa. Käsitykset siitä mitä pidetään väkivaltana eri kulttuureissa, poikkeavat valtavasti toisistaan, myöskin yksilötasolla kulttuurin sisällä.

Omien havaintojeni mukaan väkivaltatutkimukset, ainakin Suomessa, ovat usein tavoitehakuisia. Mielestäni suomalainen mies, kuten pohjoisten alueiden miehet, ovat ehdottomsti vähiten väkivaltaisia ja varsinkin seksuaalisen pakottamisen osalta.

Syitä suomalaisen miehen leimaamiseen väkivaltaiseksi voi vain arvailla. Eräänä tekijänä pidän suomalaisen feminismin kallistumista naisten tasa-arvoa ajavasta liikkeestä miesvihaliikkeeksi. Havaitsin tämän ilmiön omakohtaisesti 70- ja 80-lukujen taitteessa.

Toki muitakin tekijöitä on, kuten monikulttuurin markkinointi, jossa toiseutta ihannoidaan vähättelemällä kantaväestöä. Suomessa naisten kritisointi on tabu, siksi kantaväestön halveksunnan kohteeksi on valikoitunut suomalainen mies.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Tuohon voi yhtyä, ja tuskin missään muualla maailmassa on miehet niin hyviä naiselle kuin Pohjoismaissa. Ja ei missään muualla heitä parjata samalla tapaa. Tuskin missän muualla maailmassa, mies seisoo ostoskassien kanssa, kahdenkymmenen asteen pakkasessa, kiltisti odottamassa, kun hänen ylipainoinen, mielialalääkkeitä syövä hormoniotus, on vaateostoksilla.

Tänne tuli pari viikko aistten linkitettyä kirja "Through Finland in Carts". Eli brittinainen kiertelee Suomea siinä 1800-luvun lopulla. Jo tuolloin, ylistettiin suomalaista tasa-arvoa ja kuinka vapaat suomalaiset naiset olivat. Eli hänen mukaan brittien olisi syytä ottaa oppia.

Mikään tuollainen ei tietenkään kelpaa feministeille. He etsivät selektiivisesti tarinoita pahoista miehistä ja tekevät selektiivisiä tutkimuksiaan. On tuo, kertakaikkiaan, kummallista porukkaa. Ruotsissa feministipuolueen puheenjohtaja Schyman vertasi aikoinaan ruotsalaisia miehiä talebaneihin. Hyvin tyypillistä feminismiä.

.... (nimimerkki)

Huomannet, että se mikä pätee yksilötasolla pätee myös yleisesti. Naiset haluavat erilaisia miehiä kuin tiedostavat. Feministinen liike ajaa miehiä asemaan, johon naiset tietoisesti ne haluavat. Valitettavasti tunnetasolla kiltti ja nöyrä mies täydellinen turn-offi seksuaalisesti.

Jos feministejä johtaisivat älykkäät naiset, olisivat he jo huomanneet vastakohdan. Valitettavasti älykkäillä naisilla on parempaakin tekemistä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Yhteiskuntatieteilijät kuitenkin selittävät suomalaisten tasa-arvon sillä, että täällä on oltu niin köyhiä, että naisten on aina ollut pakko tehdä töitä. Suomalainen mieshän valitsi vaimonkin sillä perusteella, että vaimo oli roteva ja "hyvä työihminen". Kun muualla maailmassa 1960-luvulla havahduttiin siihen, että naisetkin voivat olla muutakin kuin kotirouvia, ja osallistua työelämään ja feminismi syntyi, niin Suomessa naiset olivat jo valmiiksi työelämässä, eikä oikeastaan mikään muuttunut.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

10 pistettä jälleen.

Käyttäjän maripalmulehto kuva
Mari Palmulehto

Suurin osa noista tässä mainituista seksuaalisen väkivallan kriteereistä (1-12) ilmaisee lähinnä sitä, että kokija on joutunut sosiaalisen kanssakäymisen uhriksi.

Todella halventavaa niitä kohtaan jotka ovat oikeasti joutuneet kokemaan (seksuaalista) väkivaltaa määrittää väkivallantekoksi jotain niinkin mitätöntä "yritetty lähennellä".

Jorma (nimimerkki)

"Media uutisoi muutama päivä sitten laajasti Jenni Niemen seurusteluväkivaltaa käsitttelevästä raportista"

Uutisainnissa oli tosiaan massivinen ero siihen, miten HEUNIn tutkimus, jossa parisuhdeväkivallan todettiin kohdistuvan yhtä lailla miehiin kuin naisiin, raportoitiin. Sehän lähestulkoon vaiettiin kuoliaaksi, vaikka tulokset olivat todellakin uutisoinnin arvoisia.

Tässä nähdään, miten surkea on Suomen median taso: rohkeus ja kyvyt eivät riitä kriittisyyteen.

Porno-Pete (nimimerkki)

Anteeksi pervous mut mitä nykysin saa kun sanoo naisele et ny mä haluun hyvää suuseksiä tai et ei oo tehty anaalia pitkää aikaan?

Viimeks kun kysyin sain sen mitä pyysin mut ny varmaan tulee linnatuomio

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Jälleen täytyy palata siihen, että eikö näitä tutkimusten tekijöitä ja muita manipuloivia feministejä H-Ä-V-E-T-Ä oma itsensä?

Porno-Pete (nimimerkki)

Ennemmin maa repee kun feministi häpee

Jorma (nimimerkki)

Eivät feministit tunne häpeää. He nauravat koko matkan pankkiin.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Haluaisinpa olla läsnä, kun tällaisen "tutkimuksen" rakennetta suunnitellaan. Joukko feministejä kokoontuu kilpailemaan siitä, kuka keksii uusia kategorioita sanan "väkivalta" alle. Se menee varmaan jotenkin näin:

Anna-Liina: "Hei, mää keksin! Myös monimielinen katse on seksuaalista seurusteluväkivaltaa... ihan totta!... on se!
Feministikollegat: "Hyvä, hyvä, loistavaa!... juuri tällaista uutta ajattelua etsimmekin tähän uuteen tutkimukseemme!... Hyvin keksitty Anna-Liina!

---

Jälleen oli projektirahoitus varmennettu uutta luotaavaa tutkimusta varten.

Ingenieur (nimimerkki)

Hmm... Vaikuttaisi vähän nollatuloksen pelolta. Aika usein tutkimusta tekevä havahtuu jossain vaiheessa siihen, ettei itse tutkittavaa asiaa esiinnykään tai tulos ei sinänsä vastaa intuitiivista hypoteesia (=väkivaltaa on paljon). Kiusaus muuttaa tutkimuskriteerejä epäolennaisemmaksi maineen ja mammonan perässä on helposti suuri, etenkin näiden "vähän vähemmän vakavien" tutkimusten (gradut, di-työt, jne.) ja kokemattomien tutkijoiden toimesta.

Itsellenikin kävi vähän samoin. Sanalla sanoen tuntui, että dippatyöstä oli tullut ihan paska, kun tulokset eivät mätsänneetkään kovin hyvin oletusten kanssa ja tutkimusmenetelmä oli puutteellinen. Käytti luvattomasti aikaa ja vaivaa viritelläkseen menetelmiä paikkaamaan huonoa tulosta, kunnes ammattitaitoinen ohjaaja vähän valisti, että "nollatulos" ei sinänsä vielä tarkoita huonoa tutkimusta. Lopputuloksena työn johtopäätös oli suunnilleen "tämän kaltaista tutkimusmenetelmää ei voi soveltaa ilmiön tarkasteluun". Tuli kiitettävä.

Tietty voi spekuloida ihan äärettömästi, miksi näitä jänniä papruja julkaistaan. Mutta kyseessä on oikeastaan vain gradu. Mokaa nyt hyvin, niin tulee ensi kerralla parempi.

Henry Laasanen

Gradun tekijä toteaa itse sivulla 66 tyttöihin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta: "Näinkin pieni tapausten määrä rajoittaa tuloksista tehtäviä johtopäätöksiä."

Käyttäjän maripalmulehto kuva
Mari Palmulehto

Tuonkin olisi voinut ratkaista sillä, että tutkimuksen tekijä olisi uskaltanut julkaista tuloksen jossa kerrotaan, että nuoret eivät pääosin ole väkivaltaisia seurustelusuhteissaan. Se kertoisi että valistus on mennyt perille ja seuraavaan sukupolveen voidaan luottaa väkivallattomamman kulttuurin saavuttamisessa.
Vai eikö positiivisia tutkimuksia voi julkaista siinä pelossa, vastustamiseen varatut rahat siirretään toisaalle?

Tiedä sitten kuinka luotettavia tuollaiset tutkimukset ylipäätään on. Joku kun näköjään pitää väkivaltana sitä kun kehutaan ulkomuotoa ja jollekin toiselle satunnainen läpsiminen ei ole mitään kun ei tule verta.

Henry Laasanen

"Tuonkin olisi voinut ratkaista sillä, että tutkimuksen tekijä olisi uskaltanut julkaista tuloksen jossa kerrotaan, että nuoret eivät pääosin ole väkivaltaisia seurustelusuhteissaan."

Se tosiaan näyttäisi olevan oleellisin havainto tutkimuksesta. Väkivaltatutkimuksista ei ilmeisesti saa päätyä tuollaisiin epäkorrekteihin johtopäätöksiin.

Otsikko olisi voinut olla: SEKSUAALINEN VÄKIVALTA NUORTEN SEURUSTELUSUHTEISSA OLEMATONTA!

Jorma (nimimerkki)

"Vai eikö positiivisia tutkimuksia voi julkaista siinä pelossa, vastustamiseen varatut rahat siirretään toisaalle?´"

Siitä tässä on nimenomaan kysymys. Jos ongelmaa ei löydy, ei ole tarvetta jatkotutkimuksiin, eikä rahaa virtaa. Siispä ongelmia löydetään, keinolla millä hyvänsä. Sitten voidaan aina esittää, että jatkotutkimukset ovat tarpeen ja että niille on saatava rahoitus. Kierre on valmis.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kyllä huoli rahoituksessa ilmenee muussakin tutkimuksessa. Nykyisin esimerkiksi tietoisuuden filosofian tutkimus saa melko hyvin rahaa, kun nämä filosofit tutkivat kysymystä, voiko tietokoneella olla tietoisuutta. Suuret IT-alan yritykset ovat tietenkin kiinnostuneita rahoittamaan tällaista filosofista tutkimusta. Alan professori kuitenkin totesi kylmästi, että rahoitus vääristää selvästi tutkimusta, ja yritetään kovasti saada tuloksia, joita ei kuitenkaan oikeasti synny.

Hö (nimimerkki)

"Siis uhreja varmasti löytyy, mutta pitääkö niitä hakea kaikuluotaimen kanssa?"

Joskus myös naaraamalla.

Hienoa, että joku ylhäällä epäili, että suomalainen mies ei ehkä olekaan maailman väkivaltaisin olento. Minulla on joskus tullut sama kerettiläinen ajatus mieleen, kun olen katsonut uutisia.

Euroopan sosiaalikyselynkin (European Social Survey, ESS) mukaan suomalainen nainen pelkää selvästi vähiten EU-naisista väkivaltaa arkipäivässään. Tämä pitää toistaa: siis vähiten, ei eniten. Joku voisi kuvitella, että tuossa olisi ollut uutisen aihetta. Mutta ei. Toki tärkeämpi agenda on demonisoida suomalainen mies ja polkea itsetunnon rippeet korkokengällä maanrakoon.

Valtamedia on jossain asioissa niin käsittämättömän huono. Eräässäkin YLE:n ohjelmassa ihmeteltiin brändityöryhmän raportin yhteydessä, miksi ei kirjoitettu perheväkivallasta. Niin tosiaan! Eikö kannattaisi kertoa maailmalle, että Suomi näyttäisi olevan poikkeuksellisen vähäisen perheväkivallan maa? Eiku ymmärsin väärin. Kyse olikin tietty rohkeuden puutteesta. Ei oltu rohjettu rehellisesti kertoa, miten väkivaltainen paska suomalainen mies on.

Onneksi on netti, Laasanen ja pari muuta.

Kuten mies.asia. Jos sivuston ylläpitäjää kiinnostaa, voin etsiä tulokset. Ne täytyy ikävä kyllä kaivaa itse esiin datasta, koska, kuten sanottu, ketään ei asia ole kiinnostanut niin paljon, että olisi julkaissut tietoa

Vieras (nimimerkki)

Joku noheva sukupuolentutkija voisi selvittää, missä päin Eurooppaa miehet pelkäävät eniten naisia...

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tarkkaan ottaen kyseessä ei kuitenkaan ole kyse kansainvälisestä kilpailusta, jossa pitää sijoittua.

On muistettava moraalisääntö, että väärä tekoa ei voi puolustella sillä, että joku toinen tekee vielä pahempaa. "Vieläkö hakkaat vaimoasi". "No joo, mutta ei se mitään, sillä olen kuullut että saksalaiset hakkaavat vielä pahemmin".

Vieras (nimimerkki)

Onneksi löytyy noin fiksuja kuin olet, M.A.

pahka (nimimerkki)

Edes Johanna Korhonen ei keksinyt esimerkkiä VHM rakenteellisesta pahuudesta:
http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Naisten+tuhoa...

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Menepä sanomaan se sinne perässä olevaan keskusteluun, niin huomenaamulla sitä sinun kiihkontoa viestiäsi ei sieltä enää löydy, vaikka se nyt päivällä menisi moderoinnista läpi.

Ko keskustelun eilinen avausviesti näkyy tällä hetkellä enää päivän suositelluimpien viestien listan kärjestä, itse keskustelusta sitä ei enää löydä...

jii (nimimerkki)

niin.. kyllähän se tietynlaiseen tarkoitushakuisuuteen viittaa jos "huijasi tai petkutti" on seksuaalista seurusteluväkivaltaa?

moni valtakunnanpolitiikan kärkinimikin harkitsee nyt varmaan ihan toisella tavalla mitä uskaltaa suustaan päästää ettei napsahda syyte seksuaalisesta väkivallasta..

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Katselin juuri elokuvan "Boys don't cry", jossa nainen vyöttää rintansa, pukeutuu miehen lailla, nimittää itseään Brandoniksi ja iskee miehenä pahaa aavistamattomia tyttöjä. Lopussa tämä tyttö tapetaan, kun hänen huijauksensa paljastuu.

Suomalaisten miesten väkivaltaisuudesta maailmalla paljon puhunut Sofi Oksanen taas muutama vuosi sitten kehui julkisuudessa kirjaa, jossa puolalaiset homot kertoivat, miten he olivat onnistuneet huijaamaan heteromiehiä seksiin kanssaan.

Jos tällainen tutkimus nyt määrittelee huijauksen seksuaaliseksi väkivallaksi, niin olisi mielenkiintoista kysyä Tuja Braxilta, mikä on vihreiden naisten kanta siihen, miten trans-huijaukset tulee tulkita seksuaaliseksi väkivallaksi ja miten ne tulee kriminalisoida?

Vortac (nimimerkki)

"Jälleen täytyy palata siihen, että eikö näitä tutkimusten tekijöitä ja muita manipuloivia feministejä H-Ä-V-E-T-Ä oma itsensä?"

Ja jälleen täytyy vastata, että jos tuollaiset oliot kykenisivät tuntemaan häpeää, tilanne ei olisi koskaan voinut päästä näin pahaksi.

- Vortac

Itä meidän (nimimerkki)
Antti A (nimimerkki)

"
1.Otos oli 5775 oppilasta, josta puolet oli tyttöjä
2.20 tyttöä raportoi seksuaalisesta seurusteluväkivallasta.
"

Eli noin 0,7% haastatelluista tytöistä ilmoitti kokeneensa jotain... Vastaavasti 99,3% ei ollut kokenut mitään...

Joka näillä luvuilla ja tiedoilla pystyy vielä syyllistämään suomalaisia poikia/miehiä, on totisesti tehnyt töitä palkkansa eteen. Sarkasmivaroitus.

Raakio (nimimerkki)

Femakot jaksavat huutaa, että on miesten oma syy, kun ne syrjäytyvät tai alkoholisoituvat. Kun nuoret äidit juovat itsensä ja syntyvät lapsensa tärviölle, heidän auttamisekseen määrätään 2,5 miljoonaa euroa. Naisethan eivät ole itse syypäitä juomiseensa! Joku varmaan pakolla kaataa heidän kitoihinsa viinaa. Euroista kerrottiin uutisissa tänään.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Myönnetyllä määrärahalla saa Alkon hinnoilla 4 puolen litran pulloa Koskenkorvaa jokaiselle raskaana olevalle suomalaisnaiselle.

Kippis!

Itä meidän (nimimerkki)

Vastuuntuntoinen nainen tekisi abortin, jollei pysty kontrolloimaan omaa alkoholin tms käyttöä raskauden aikana. Kuinka moni mies ( tän blogin lukijat, HUOM.) pystyisivät olemaan 42 viikkoa ilman mitään oloa helpottavaa, kärsiä pahoinvoinnista, turpoamisesta ( vatsa, jalat, kädet ja naama) sillä tiedolla, että se tuleva rääkyvä pikkumuksu roikkuu tulevaisuudessa juuri sinussa seuraavat 18 vuotta? Ja sitten se synnytys...

Älkää arvostelko toisten valintoja tilanteessa, joka on biologisista syistä itsellenne mahdoton. Miehet usein ajattelevat, että siellä se pulla on uunissa ja naisten pitää kantaa vastuu, myös niistä lapsista, joita eivät halua, joita kukaan ei halua jne. Ja sitten se mahdollinen abortin tekijä on se lapsenmurhaaja... Älkää itse naiko, jollei sen mahdolliset seuraukset kiinnosta. Tämä on rusinat pullasta -juttu...

Kari Hurtta (nimimerkki)

Itä meidän:
Älkää itse naiko, jollei sen mahdolliset seuraukset kiinnosta.

Milloin muka tulokset eivät olisi kiinostaneet?

Ingenieur (nimimerkki)

2,5milj. on oikeastaan aika vähän. On totta, että Suomi on täynnä kelvottomia mammoja, mutta tässä kannattaisi miettiä myös vähän sitä alkiota. Todennäköisesti aika moni meistäkin on kärsinyt kaikenmoisia väärinkäytöksiä toukkana. Muutama kymmenen vuotta sitten ei edes tajuttu, että tupakointi voisi olla haitallista saati lapsen kehitykseen vaikuttavaa.

Imo. paras tapa auttaa päihdeäitejä ja päihdesikiöitä on kunnon parisuhdekasvatus. Toi koko instituutio taitaa olla sosiobiologisesti suunniteltu lasten kasvatushommia helpottamaan. Mamma ei juo, jos on hyvä olla. Pappa ei hakkaa ja jätä, jos on hyvä olla. Onko tämä selvä?

Itä meidän (nimimerkki)

Se sekä äidin että isän kauhu on yhteistä, kun lapsi syntyy ja näyttää vammaiselta. Itseltäni meni muutama päivä ihan terveellisesti eletyn raskauden jälkeen pelkästään päästä uskomuksesta, ettei lapsi olisi terve. Sen verran ruttuiselta, punaiselta ja kamalalta lapsi näytti aluksi, ettei meinannut uskoa, että se on normaali.Kaikilla ei ole kokemuksia vastasyntyneistä.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Sen verran ruttuiselta, punaiselta ja kamalalta lapsi näytti aluksi, ettei meinannut uskoa, että se on normaali."

Lapset ovat yleensä varsin onnistuneita kun ottaa huomioon millaisilla työkaluilla niitä tehdään.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Alkoholismi on voimakkaasti periytyvä sairaus. Sekä miehillä, että naisilla. Syy on geeneissä, ei ihmisen omissa valinnoissa. Geenien roolista ei vain puhuta, koska jos syyt ovat geeneissä, niin alkoholismi ei parane alkoholijuomia korkeasti verottamalla.

Tomm. (nimimerkki)

Alttius alkoholisoitua on voimakkaasti riippuvainen perimästä, mutta alkoholin juominen on edelleenkin ihmisen oma valinta, eikä syy ole geenien.

On sairaiuksia jotka ovat riippumattomia ihmisen valinnoista, esimerkiksi MS-tautia ei henkilö voi valita tai olla valitsematta. Päihderiippuvuudet ovat erikoisia "sairauksia", koska kyse on henkilön alttiudesta valita väärin. Itse riippuvuus sinänsä ei ole sairaus. Onko alttius alkoholismille sairaus?

pitkäaikais-ATM (nimimerkki)

Vähänkin herkempien tai masennukseen taipuvaisten - aivan kaiken ikäisten - miesten kannattaa välttää syventymistä uutisten maailmaan. Ylen ja Hesarin suoltamaa uutispuuroa voi toki silmäillä tai lueskella kuitenkin muistaen samalla tiedotusvälineiden harjoittaman taitavan mielten manipuloinnin.

Pahimmassa tapauksessa ahdistut kaikesta maailman kurjuudesta ja ennen kaikkea omatuntosi alkaa syyttää sinua siitä, että olet syntynyt mieheksi - "koska mies on paha". Tällöin menetät kykysi lähestyä naisia, kun kuvittelet, että pelkkä hymy on pahimman luokan rikos ja hiuskarvan päässä raiskauksesta. Tällöin olet kroonisesti ATM.

Lopputulos. Päässä alkaa pyöriä väkivaltafantasioita itsemurhasta tai laajennetusta itsemurhasta. Toisin kuin äidit, viisaat sukulaistädit ja mielenterveyden "ammattilaisina" työtään tekevät naiset neuvovat, kiltteydellä ja anteeksi pyytelemällä miehelle käy huonosti. Usein tämän huomaa vasta, kun elämä alkaa olla ohi...

Valitettavasti rehellisiä ja aitoja naisia on vähän.

pitkäaikais-ATM (nimimerkki)

Feministit ovat loppujen lopuksi melko harmittomia, kun ennen pitkää yleisö huomaa heidän typeryytensä. Pahimman luokan tuholainen on ns. hyvinvointibisnes, jossa asiantuntijat kertovat meille, miten meidän kuuluu elää sekä millaista ruokaa ja lääkkeitä syödä.

Mielten muokkaus länsimaissa maailmansotien jälkeisenä aikana:

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=13

Lääketeollisuus:

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=11

Hyvinvointibisneksen pääarkkitehtejä ovat ahneet, vanhat ja jääräpäiset miehet, joiden oikut kiltit kana-aivoiset työläisnaiset toteuttavat...

Jorma (nimimerkki)

Uskomatonta tuubaa. Kai sitä pitää kokeilla sensuurin tiukkutta ainakin kerran.

Ingenieur (nimimerkki)

Höpönlöpöhn. Tervetullutta feminististä jalkautumista ja kyseenalaistusta. Ehkä meillä on toivoa ko. termin korjaamisesta.

Ja vääräleuoille toki kyseessä on jälleen yksi osoitus siitä, miten radikaalimpi miesasialiike on vaikuttanut ja saanut tuloksia aikaan. ;)

Jorma (nimimerkki)

Eipä kestänyt femujen hermo avointa ja vapaata kansalaiskeskustelua tälläkään kertaa. Sensuuri iski heti kovalla kädellä: viestejä poistetaan ja nyt sitten vielä estetään kommentointi kokonaan. Sensuuriin on tietysti pakko turvautua, kun feministien oma argumentaatio on täysin ala-arvoista, valheille ja puolitotuuksille rakennettua soopaa.

Femut ovat nyt kovasti "prosenttikamppailua" vastaan, kun tutkimukset ovat alkaneet tuottaa prosenttilukuja, jotka todistava sukupuolittuneen väkivallanteorian ja sen pohjalta harjoitetun, miehiä syrjivän politiikan järjesttömyyden ja edesvastuuttomuuden.

Feministit eivät halua, että nykyistä, miehiä syrjivää ja syyllistävää poliittista linjaa muutettaisiin millään tavoin. Siksi femakot ovat raivolla puolustamassa sukupuolitetun väkivallan teoriaa, vaikkei se voi tasa-arvoa kunnioittavassa maassa olla tasa-arvopoliittisen toiminnan perusta: myös miehiin kohdistuva väkivalta on otettava huomioon ja aktiivisten yhteiskunnallisten toimien kohteeksi. Naisten väkivaltaisuuden piilottelu on lopetettava.

TasaM (nimimerkki)

Olen suuri fanisi Henry!

Saako tiedustella, missä olet nykyisin töissä? Kuinka väitöskirjasi etenee, missä yliopistossa ajattelit julkaista sen? Minkä arvosanan gradusi sai? :)

Terveisin,
Toivottavasti isona yhtä Laasanen

TasaM (nimimerkki)

Henry miksi nimeäsi ei löydy googlaamalla minkään yliopiston tutkijoiden listalta? Missä yliopistossa pääsisi kuuntelemaan luentojasi?

Vieras (nimimerkki)

Toivottavasti ei löydykään! Minä en veroeurojani tähän hevoseen laita.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Luulet että sulla on jonkinlainen päätösvalta verorahojen käytöön? Bueno!

Vieras (nimimerkki)

Luulet että sulla on jonkinlainen päätösvalta verorahojen käytöön? Bueno!

Itse asiassa onkin! En siis luule vaan se on faktaa.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Itse asiassa onkin! En siis luule vaan se on faktaa."

Eikö olekin hienoa, että netissä kuka tahansa voi olla ihan mikä vaan?

TasaM (nimimerkki)

Vieras: ei saa olla noin tuomitseva. Henryssä moniin "julkisuuden henkilöihin" verrattuna hyvää on esimerkiksi läpinäkyvyys ja tavoitettavuus. Äsken esittämiini kysymyksiin saan varmasti kohta vastauksen: monet poliitikot yms tyypit salailevat taustaansa (varsinainen koulutus, työpaikka jne) mielestäni liikaa.

Torsti Virtanen

Mitä voi sanoa taas toimittajien ammattitaidosta ja -moraalista?

-Epäpäteviä, sanoi kettu Ylen toimittajista.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Täällä ihmeteltiin miksi tuollaisia tutkimuksia tehdään. Onhan tämä nähty. Tutkimukset - ja niiden uutisointi - ovat pitkälle poliittisia luonteeltaan: tarkoitus on heikentää miessukupuolen oikeusvaltiollista oikeusasemaa. Tämä käy myös nimellä "feminismi". Ja feministinen ideologia on tärkeänä osana, eli on tärkeätä ylläpitää myyttiä enkelinaisesta ja pahoilaismiehestä.

Voisi kirjoittaa satiirin, kuinka vaikka Floridassa, paikalliset Puerto-Ricolaiset soluttautuivat Floridan tutkimuslaitoksiin. Sieltä he tutkituttivat kuinka nimenomaan kuubalaiset olivat väkivaltaisia. Vain puerto-ricolaisille lähetettiin kysymyslomakkeita, joissa kysyttiin mm jos "kuubalainen joskus on tuijottanut inhottavasti", ja sitten tuosta leivottiin hienosti uutinen, kuinka kuubalaiset sortavat puerto-ricolaisia kovalla väkivalla. Esimerkkejä olisi pilvein pimein, ja tuosta saisi varmaan hassun tarinan. Etenkin se luku, jossa puerto-ricolaisjärjestö vastustaa ja ihmettelee myös puerto-ricolaisten väkivallan tutkimusta. Heidän edustaja kertoo että tutkimalla vain kuubalaisten tekemään väkivaltaa, niin tässä on tarkoitus eräänlainen pyrkimys tehokkuuteen.

Vieras (nimimerkki)

Eiköhän ole jo kaikille ajatuksenmuodostukseen kykeneville tullut selväksi että, feministin mielestä aina sen oman tämän hetkisen asuinmaan enemmistöä edustava heteromies on maailman väkivaltaisin. Tutkimukset ovat vain hypoteesin todistamista, eivät suinkaan tietoa itseään varten.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jonkin verran näkyy sellaista kehitystä naisten seksuaalisuuden tukahduttamisen uudelleen muotoilussa. Ennen naiset kehottivat toisia naisia pidättäytymään seksistä kertomuksin, joissa seksi kuvattiin synniksi, seksuaalisesti aktiivinen nainen paheelliseksi, ja useille miehille seksiä antanut nainen heikkomieliseksi, alkoholistiksi tai mieleltään järkkyneeksi. Uudet narratiivit joilla naisia ohjataan pidättäytymään seksistä ja tukahduttamaan omaa seksuaalisuuttaan sisältävät paljon näitä kertomuksia hyväksikäytöstä. Peruskertomus on, että nainen tapasi miehen, mies käytti naista seksuaalisesti hyväkseen, nainen sai hyväksikäytöstä psyykkisen trauman ja trauman seurauksena koki masennusta ja psyykkisiä häiriöistä lopun elämäänsä, jos ei purkanut traumaattista hyväksikäyttökokemustaan psykoterapiassa.

Vanhojen narratiivien mukaan nainen koki syyllisyyttä seksistä, koska oli tehnyt vastoin Jumalan tahtoa, tai koki tehneensä jotain likaista ja muiden ihmisten tuomitsemaa. Uusien narratiivien mukaan nainen kokee syyllisyyttä seksistä, koska hän on osittain omaa varomattomuuttaan ja kokemattomuuttaan joutunut miehen hyväksikäytön uhriksi, ja hänen on vaikea tunnustaa toisille naisille omat virheensä luottaessaan liikaa mieheen.

Jorma (nimimerkki)

"Höpönlöpöhn. Tervetullutta feminististä jalkautumista ja kyseenalaistusta. Ehkä meillä on toivoa ko. termin korjaamisesta."

Korjaantumisesta? Miksi olisi?

Eikä tuolla mitään kyseenalaisteta, vaan puolustellaan epätoivoisesti miehiä syrjivää, feminististä politiikkaa.

"Ja vääräleuoille toki kyseessä on jälleen yksi osoitus siitä, miten radikaalimpi miesasialiike on vaikuttanut ja saanut tuloksia aikaan"

Sitähän se juuri on, vaikkei leuassani ole mitään vikaa.

Ingenieur (nimimerkki)

"Korjaantumisesta? Miksi olisi?"

Joskus feminismi oli ihan oikeasti tärkeä, naisroolin epäkohtiin asiallisesti pureutuva liike. Ongelma on siinä, ettei se ole hävinnyt ongelmat korjattuaan, vaan naisasialiike on saavuttanut singulariteetin ja ylläpitää itseään ennalta-arvaamattomin seurauksin. Ilman moraalista tai aatteellista velvoitetta oikeudenmukaisuuteen (ts. myös miesten huomioonottamiseen.) Siitä on tullut teflonhirviö, josta kukin pätemisenhaluinen ryhmäinvidille etsii omaan koktailiinsa sopivat mausteet ja siunaa auktoriteettinsa nollasisältöistä aatetta tunnustavan massan voimalla.

Se on kuin SDP, joka ei ymmärrä lakkauttaa itseään saavutettuaan kaikki tavoitteensa (Forssan julistus), kuin jääkauppias kylmäpumpun keksimisen jälkeen. Paitsi pahempi.

Toki feminismille on tilausta ihan yhtä lailla kuin mieskeskeisellä maskulismillakin. Se vain pitää korjata ensin takaisin oikeasti hyödylliseksi ja rehelliseksi naisasialiikkeeksi. Ihan niin kuin se ennenkin oli.

Ingenieur (nimimerkki)

"Korjaantumisesta? Miksi olisi?"

Joskus feminismi oli ihan oikeasti tärkeä, naisroolin epäkohtiin asiallisesti pureutuva liike. Ongelma on siinä, ettei se ole hävinnyt ongelmat korjattuaan, vaan naisasialiike on saavuttanut singulariteetin ja ylläpitää itseään ennalta-arvaamattomin seurauksin. Ilman moraalista tai aatteellista velvoitetta oikeudenmukaisuuteen (ts. myös miesten huomioonottamiseen.) Siitä on tullut teflonhirviö, josta kukin pätemisenhaluinen ryhmäinvidille etsii omaan koktailiinsa sopivat mausteet ja siunaa auktoriteettinsa nollasisältöistä aatetta tunnustavan massan voimalla.

Se on kuin SDP, joka ei ymmärrä lakkauttaa itseään saavutettuaan kaikki tavoitteensa (Forssan julistus), kuin jääkauppias kylmäpumpun keksimisen jälkeen. Paitsi pahempi.

Toki feminismille on tilausta ihan yhtä lailla kuin mieskeskeisellä maskulismillakin. Se vain pitää korjata ensin takaisin oikeasti hyödylliseksi ja rehelliseksi naisasialiikkeeksi. Ihan niin kuin se ennenkin oli.

Jorma (nimimerkki)

"Joskus feminismi oli ihan oikeasti tärkeä, naisroolin epäkohtiin asiallisesti pureutuva liike."

Ne ajat ovat olleet ja menneet.

"Toki feminismille on tilausta ihan yhtä lailla kuin mieskeskeisellä maskulismillakin. Se vain pitää korjata ensin takaisin oikeasti hyödylliseksi ja rehelliseksi naisasialiikkeeksi."

Olen aivan samaa mieltä.

Hö (nimimerkki)

Feministien vuorossa ei näy olevan ennakkosensuuria. Voiko muka olla?

Ihme propagandapläjäys kummiskin. Tai, no, ei kai se ihme ole, että yritetään jotain selitellä, kun on jäänyt valheesta kiinni.

Jorma (nimimerkki)

"Vastuuntuntoinen nainen tekisi abortin, jollei pysty kontrolloimaan omaa alkoholin tms käyttöä raskauden aikana."

Ei. Vastuuntuntoinen nainen ei edes hankkiutuisi raskaaksi, jos ei voie elää ilman päihteitä.

"Kuinka moni mies ( tän blogin lukijat, HUOM.) pystyisivät olemaan 42 viikkoa ilman mitään oloa helpottavaa, kärsiä pahoinvoinnista, turpoamisesta ( vatsa, jalat, kädet ja naama) sillä tiedolla, että se tuleva rääkyvä pikkumuksu roikkuu tulevaisuudessa juuri sinussa seuraavat 18 vuotta?"

Kevyesti.

"Ja sitten se synnytys..."

Monien naisten mukaan elämän paras kokemus.

"Älkää arvostelko toisten valintoja tilanteessa, joka on biologisista syistä itsellenne mahdoton."

Emme, jos naiset eivät arvostele koskaan meidän valintojamme. Koska niin ei tule koskaan käymään, on meillä oikeus arvostella naisia.

"Ja sitten se mahdollinen abortin tekijä on se lapsenmurhaaja... Älkää itse naiko, jollei sen mahdolliset seuraukset kiinnosta. Tämä on rusinat pullasta -juttu..."

Rusinat pullasta juttu se on lähinnä naisille. Nainen voi sentään itse päättää haluaako äidiksi vai ei. Miehellä ei vastaavaa mahdollisuutta ole esim. tilanteessa, jossa ehkäisy pettää tai jossa nainen huijaa miestä ehkäisyväitteellä. Isyydestä luopuminen on säädettävä lailliseksi mahdollisuudeksi.

Itä meidän (nimimerkki)

Kuinka monta lasta sinulla on jorma? Pitäisikö seksin harrastamiseen automaattisesti liittää se mahdollinen vanhemmuus? Suomalainen ja varsinkin Laasasen hehkuttama baarikulttuuri ja sen välittömät ja välillisset seuraukset myös pitäisi huomioda. Joskus myös se vahinko voi sattua... Ja mitä seurauksia humalaisella naisella on, jos kieltäytyy harrastamasta seksiä,jollei miehellä ole niitä kondomeja tai niitä ei haluta käyttää? Kuinka moni antaa periksi? Ne Norlevot maksavat aika paljon esim.opiskelijalle, eivätkä toimi 100%. Se kumi on huomattavasti helvempi ja parempi.

Porno-Pete (nimimerkki)

Siis ei oo mikiään laki pakko lopettaa sisälle ja hyvä suikki voittaa normi panon

Nihilisti (nimimerkki)

"Onko tuossa riittävästi aineksia uutisoida tyttöihin kohdistuvasta seksuaalisesta seurusteluväkivallasta?"

Ei, noin suuressa otannassa 20 ei ole tilastollisesti merkittävä, mutta eihän tuossa tutkimuksessa tai uutisoinnissa varmasti ollut tarkoitus edes havaita, että "ei perhana, eihän se suomalainen nuorimies/poika olekaan mikään raiskaava/hakkaava hirviö". Vaan lisätä feminististä bullshittiä siitä kuinka huonosti tyttöjä ja naisia täällä kohdellaan.

laasasfani (nimimerkki)

Pitäisikö seksin harrastamiseen automaattisesti liittää se mahdollinen vanhemmuus? Suomalainen ja varsinkin Laasasen hehkuttama baarikulttuuri ja sen välittömät ja välillisset seuraukset myös pitäisi huomioda. Joskus myös se vahinko voi sattua... Ja mitä seurauksia humalaisella naisella on, jos kieltäytyy harrastamasta seksiä,jollei miehellä ole niitä kondomeja tai niitä ei haluta käyttää? Kuinka moni antaa periksi?

Suomalainen baarikulttuuri ja sen seuraukset? Siis..?

Isot pojat ovat minulle kertoneet, että kaukaisissakin maissa käytetään vaikka minkälaisia päihteitä vaikka minkälaisissa yhteyksissä. Suomalaisten ainutlaatuinen humalahakuisuus taitaa olla pitkälti kansallista itseruoskintaa varten kehitetty propagandamyytti. Taas nähdään, ettei kannata lukea liian uskollisesti Helsingin Sanomia ja muuta feministisaastaa.

Kaikenlaisissa kotimaisissa yökerhoissa oleskelleena voin kertoa, että yhdet ovat umpitunnelissa toiset selvinpäin, kolmannet ottavat yhden oluen/siiderin ja neljännet kulkevat keskitietä.

Suomessa on monet tykkäävät ottaa paljon viinaa, mutta monet taas välttelevät päihtymistä juoden baarissa kokista tai jaffaa.

Edelleenkin isot pojat ovat kertoneet, että sängyssä voi tehdä muutakin kuin harjoittaa terveystätien ja psykologien mainostamaa yhdyntää. Niin ollen kondomia voisi pitää suorastaan turhakkeena. Kondomista kovaan ääneen puhuvat (sekä ulkona että netissä) ovat itse asiassa tiukkapipoisia luterilaisia typeryksiä.

MikkoAP (nimimerkki)

Itä meidän: "Kuinka moni mies ( tän blogin lukijat, HUOM.) pystyisivät olemaan 42 viikkoa ilman mitään oloa helpottavaa, kärsiä pahoinvoinnista, turpoamisesta ( vatsa, jalat, kädet ja naama) sillä tiedolla, että se tuleva rääkyvä pikkumuksu roikkuu tulevaisuudessa juuri sinussa seuraavat 18 vuotta? Ja sitten se synnytys..."

Naisten omista valinnoista kyse, joten niitä on voitava arvostella aivan yhtälailla kuin miestenkin valintoja.

Ja, jos syntyvä lapsi ei kerran naiselle ole muuta kuin "roikkuva , rääkyvä pikkumuksu" niin on täysin perusteltua kyseenalaistaa naisen kyky vastuulliseen äitiyteen.

Miksi nainen edes hankki lapsen, joka hänen mielestään on niin vastenmielinen?

Huoltajuus pois sellaisilta naisilta.

Raakio (nimimerkki)

Itä meidän ei jaksa pysyä raittiina, ja se toki on hänen oikeutensa, mutta

Miljoonat äidit ovat odottaneet ja parhaillaan odottavat lasta juomatta viinaa, kiskomatta tupakkaa tai pistämättä itseensä huumeita. Suomalaisista miehistäkin valtaosa on raittiita. Jos selvin päin olo sinulle on 42 viikon ajan mahdotonta, älä ihmeessä laita lasta!

Itä meidän (nimimerkki)

Menehän sinne Thaimaahan vetämään jotain maksullista paskaasyövää lumppua. Minulla on aivan terve lapsi ja onneksi tervejärkisen miehen kanssa. Ehkäpä ne atm:ksi luokitellut olisi parasta kastroida.

Nihilisti (nimimerkki)

No äiti ei taida vaikuttaa ihan terveeltä (onneksi sentään isä on) kun kirjoittelee nettiin noinkin rakentavaa tekstiä. Olisikohan pillerin aika?

Mitä luulet saavuttavis tällä "tunteen purkauksella". Nyt kun pääsin vauhtiin niin mietippä sanomasi asia käännettynä (mies sanoo naiselle) ja sitten ihmettele mikään haloo se siitä tulisi.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Lisäksi tuo nimmari "Itä meidän", on loukkaava ja rasistinen. Siis Idän ihmisiä kohtaan. Nimmarin semantiikka on seksistinen.

Kyseistä nimmaria siis käyttää henkilö, joka oli täällä - ainakin allekirjoittaneet käsityksen ja muistikuvan mukaan - ikään kuin puolustamassa Idän prostituoituja. Näyttää siltä, että henkilö pitää koko "Itää" yhtenä porttolana.

Rasisti ja feministi samassa paketissa.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Lisäksi tuo kirjoittelu "paskaa syövästä lumpusta" jota "vedetään Thaimaassa" täyttänee jo rikoksen merkit.

itä meidän (nimimerkki)

"Olisikohan pillerin aika?"

Eikö se seksinpuute vaikuta elämään niin merkittävästi, että niitä sossulappuja pitäisi jakaa jopa vammaisille ja atm:lle mielenterveyden säilyttämiseksi? Ja eiköhän se tässä blogissa näy ettei niitä pahemmin jaella... Siis pillereitä rouskuttamaan hyvät atm:t! Niillä voitaisiin hoitaa myös se kemiallinen kastraatio ja laasasmiehet olisivat rauhallisia ja kilttejä kuin Arlan lehmät pari pamia poskessaan...

Kari Hurtta (nimimerkki)

itä meidän:
Niillä voitaisiin hoitaa myös se kemiallinen kastraatio ja laasasmiehet olisivat rauhallisia ja kilttejä kuin Arlan lehmät pari pamia poskessaan...

Niin, sitähän te haluatte.

Täysin linjassa.

Itä meidän (nimimerkki)

Siis jos nainen ei halua lasta ja tekee sen abortin, hän on syyllinen, samoin jollei anna sitä seksiä ja kiltit pikku miehet ovat juottaneet aivan turhaan neidin/rouvan humalaan eivätkä saa rahoilleen vastinetta. Jos nainen pitää lapsen, muttei tunne mitään isää kohtaan ja suhtautuu lapsen tuloon vain velvollisuuksien tuplaantumisella, hän on huono äiti? Sitä ei tietenkään mitata teoissa tms... Kaikki lapset ovat luonnostaan enkeleitä joita pillunhimoiset atm:t haluavat saattaa -tuopin tarjoamalla- maailmaan ja vetämällä äitiä? Huomaa, ettette tiedä mitään siitä millaista on kasvattaa lasta... Vauvahan on se palkinto ja suvunjatke sille 4,20e sijoittaneelle miehelle, joka huom. SAA seksiä sen valitun pubiruusun tai vaikkapa neitsyen kanssa, ja on vain oikeudenmukaista, että nainen joutuu kantamaan vastuun aina ja kaikkialla pukeutumisestaan lähtien -ja sen seurauksista-myös siellä oikeusistuimessa? Ja voi voi ja ei ihme jos kukaan ei teille anna...

Kari Hurtta (nimimerkki)

Itä meidän:
Ja voi voi ja ei ihme jos kukaan ei teille anna...

Niin, niinhän se meni.

(Alkaiskohan pikkujoulu kohta?)

Inex (nimimerkki)

Itse en olisi kovin innoissaan kasvattamaan jonkun yhdenillan hoidon lasta ja maksamaan viulut siitä, että tulipa nusastua.
Sentakia käytän aina kondomia huolimatta siitä, että sanooko nainen käyttävänsä e-pillereitä.
Myös meitä miehiä kiinnostaa ja haluamme myös päättää siitä ketä meidän lasten äiti on.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Lasten tekemistä ja kasvattamista useimmat pitävät normaalina elämänä, moni jopa elämän tarkoituksena. Tietääkseni aika harva pitää sitä tuollaisena negatiivisena äärikokemuksena.

Itä meidän (nimimerkki)

Joo, on siinäkin puolensa, mutta lapset osaavat olla aika paskoja halutessaan. Välillä niitä ei vaan jaksa. Kyllä minäkin ajattelin, että se mun muksu olisi erilainen ja osaisi käyttäytyä tai edes oppisi ajan mittaan. Odotankin innolla sen teini-ikää...

Kari Hurtta (nimimerkki)

Itä meidän:
Odotankin innolla sen teini-ikää...

Ei ainaskana halua että kutsutaan söpöksi.

Itä meidän (nimimerkki)

"Ja, jos syntyvä lapsi ei kerran naiselle ole muuta kuin "roikkuva , rääkyvä pikkumuksu" niin on täysin perusteltua kyseenalaistaa naisen kyky vastuulliseen äitiyteen"

Miksipä itse kutsuisit uhmaikäistä lasta, joka järjestää itkupotkuraivarit milloin mistäkin asiasta 3-12 kertaa päivästä? Juu, viekää pois vaan, en minä halua olla äiti...Tai sitten lasken 10-1000, ja rauhoitun ja ajattelen, ettei tälläistä käytöstä jatku kuin vuosi pari. Uhmaikäinen koettelee hermoja koittaessan kokeilla kuinka pitkälle voi mennä. Ei se äitinä oleminen ole mitään taivaan mannaa...

Käyttäjän maripalmulehto kuva
Mari Palmulehto

"Miksipä itse kutsuisit uhmaikäistä lasta, joka järjestää itkupotkuraivarit milloin mistäkin asiasta 3-12 kertaa päivästä?"

Kyllä nuo vaan on ihania pikkupaskiaisia satunnaisesta "kiukuttelusta" huolimatta. Sehän on vaan hyvä kun lapsella on oma tahto, alistuvat lampaat jää sitten isompinakin muiden jalkoihin.

Pena (nimimerkki)

Olenkin aina ollut sitämieltä, että feministit ovat, paitsi huonointa mahdollista nais-seuraa, myös huonoimpia äitejä.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Eihän nämä kullanmurut näin kamalia ole. ☺

Kyllähän sitä suuttua tietysti osataan.

MikkoAP (nimimerkki)

Itä meidän: "Miksipä itse kutsuisit uhmaikäistä lasta, joka järjestää itkupotkuraivarit milloin mistäkin asiasta 3-12 kertaa päivästä? Juu, viekää pois vaan, en minä halua olla äiti...Tai sitten lasken 10-1000, ja rauhoitun ja ajattelen, ettei tälläistä käytöstä jatku kuin vuosi pari."

Miksi sitten yrität uhriutua tuolla tavalla? Tai ylipäätään naiset yrittävät? Jos kerran äitiys on überhypersupermegahelvettiä, niin helppo vaihtoehto olisi olla ryhtymättä äidiksi.

" Uhmaikäinen koettelee hermoja koittaessan kokeilla kuinka pitkälle voi mennä. Ei se äitinä oleminen ole mitään taivaan mannaa..."

Ja edelleen äidiksi ei ole pakko ryhtyä...

Käyttäjän maripalmulehto kuva
Mari Palmulehto

"Miksi sitten yrität uhriutua tuolla tavalla? Tai ylipäätään naiset yrittävät?"

Minun lapset on ainakin tosi kivoja. Koen olevani etuoikeutettu saadessani elää niin mahtavien tyyppien kanssa. Iloa niistä on paljon enemmän kuin riesaa.

Kari Hurtta (nimimerkki)

MikkoAP:
Ja edelleen äidiksi ei ole pakko ryhtyä...

Niin, yhdyntähän ei ollut pakollista.

MikkoAP (nimimerkki)

Itä meidän: "Tai sitten lasken 10-1000, ja rauhoitun ja ajattelen, ettei tälläistä käytöstä jatku kuin vuosi pari. "

Äsken juuri ajattelit, että se jatkuu 18 vuotta.

TasaM (nimimerkki)

Henry: Saako tiedustella, missä olet nykyisin töissä? Kuinka väitöskirjasi etenee, missä yliopistossa ajattelit julkaista sen? Minkä arvosanan gradusi sai?

Miksi nimeäsi ei löydy googlaamalla minkään yliopiston tutkijoiden listalta? Missä yliopistossa pääsisi kuuntelemaan luentojasi?

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi :). Kuvittelenko vain vai katoavatko nämä kysymykset jatkuvasti? Olen ihan oikeasti kiinnostunut tietemään Henryn akateemisesta urasta ja väitöskirjan etenemisestä ja tahtoisin tulla luennoillekin. Miksi tahdot sensuroida täysin asiallisia kysymyksiä?

MissM (nimimerkki)

Mitä oikein horiset? Kyllä ne kyssärisi siellä ovat, ei ole (kai?) yhtäkään sensuroitu. Niiden tarkoitus on kaiketi kyseenalaistaa blogistin uskottavuus sillä, että tämä ei ole yliopiston tutkija -- ikään kuin tutkijaksi pääsy feminismin läpisyövyttämään, nollatutkimuksia suoltavaan, rahoittajien persettä nuolevaan laitokseen olisi jokin suurikin meriitti, joka tekee saavuttajansa lausahduksista Jumalan sanaa.

TasaM (nimimerkki)

Laasanen tekee tietääkseni väitöskirjaa ja kiinnostaisi kyllä ihan oikeasti tietää että mihin yliopistoon. Ja useat väitöskirjojen tekijät ovat yliopistoissa tutkijoina ja eräs puolituttu sanoi istuskelleensa laasasen luennoilla. En tohtinut täysin tuntemattomalta ihmiseltä alkaa tivailemaan että mitä ihmettä, luennoiko laasanen jossain, joten ajattelin kysyä herralta itseltään. Mutta ennakko-oletuksena minulla tässä kyllä on, että luennoi kyllä koska näin olen kuullut. Ja ihminen joka luennoi yliopistossa ja tekee väitöskirjaa on yleensä tutkijana yliopistolla. Tahtoisin tietää onko näin todella.

Näin ollen kommenttini itseasiassa pönkittää laasasen uskottavuutta ainakin tieteellisessä maailmassa. MissM suhtaudut turhan pelokkaasti kaikkeen. Toisin kuin paranoidisti luulet, kaikki eivät ole sinua vastaan.

MissM (nimimerkki)

"MissM suhtaudut turhan pelokkaasti kaikkeen. Toisin kuin paranoidisti luulet, kaikki eivät ole sinua vastaan."

Tuonko oli tarkoitus osua? :D

itä meidän (nimimerkki)

Ja taas mennään...MissM: mielestäni kysymys oli ihan asiallinen, jos kerran Henry esiintyy tutkijana, voisi hän myös kertoa missä yliopistossa ym. Siis sanojen takana on seistävä, vai onko se tutkijan titteli vain hatusta vedetty, ja sen nojalla saa julkaista mitä tahansa asenteellista paskaa, jossa osoitetaan suoraan tai kautta rantain, että naiset on perseestä? Siis käsittäkseni Henkan gradu hylättiin pari kertaa, mutta tätä mies ei itse kerro..

Kari Hurtta (nimimerkki)

TasaM:
Ja useat väitöskirjojen tekijät ovat yliopistoissa tutkijoina ja eräs puolituttu sanoi istuskelleensa laasasen luennoilla. En tohtinut täysin tuntemattomalta ihmiseltä alkaa tivailemaan että mitä ihmettä, luennoiko laasanen jossain, joten ajattelin kysyä herralta itseltään.:

Tuollainen kommentti löytyy:

16.9.2010 11:55 Henry Laasanen

"Oletko Henry tehnyt opetustyötä?"

Huomenna olisi tarkoitus koittaa

http://81.209.16.42/ktt/Default.aspx?id=337876&source=8

17.9.2010 - 12-14 Sali: C203

Aiheena "Pariutumismarkkinat".

Itä meidän (nimimerkki)

MikkoAP ja muut, lapset ovat ihania, mutta myös tuottavat paljon vaivaa, varsinkin kaiketi uhmaikäiset. Esimerkki:lähdetään kauppaan, lapsi pitää pukea, ensimmäinen raivari kaulurin laittamisesta, puri äitiä käteen, heittäytyy veltoksi, ei auta yhtään missään asiassa vaan pistää vastaan koko pienen ruumiinsa edestä, kannan lapsen autoon, laitan turvaistuimeen, on onneksi nyt hiljaa - ei aina, 2 raivaria kaupassa ( karkki ja pallomeri), huutoa koko matka takaisin, heittää ruokaa pöydässä, nuhtelua tästä ja mieletön itkupotkuraivari... Mutta ei aina ole tälläistä kuitenkaan. Joskus on myös ihana herätä viikonloppuisin klo 6, kun armoitettu enkeli kiipee sänkyyn...Siis ihan oikeasti.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Itä meidän:
Joskus on myös ihana herätä viikonloppuisin klo 6, kun armoitettu enkeli kiipee sänkyyn...Siis ihan oikeasti.

Ei tarvi odottaa aamuun että kiipeää sänkyyn. Kun tulen pikkujoulusta (en ihan viimeisellä bussilla), niin kullanmuru on sängyssä. Yöllä pimeässä kannatta tarkistaa että sänky on vapaa. Kullunmurua ei pidä eikä saa litistää. ♥

Omassa sängyssä nukkuminen tahtoo vähän niin ja näin.

(Joo — sitä kanssa soitettiin pikkujouluun, että "Isi, milloin tulet kotiin".)

mikael_schier (nimimerkki)

" 1. Sinut on puhuttu ympäri seksiin
2. Sinua on huijattu seksiin
3. Henkilö on käyttänyt hyväkseen asemaansa saadakseen sinulta seksiä
4. Sinut on uhattu hylätä seksin saamiseksi
5. Sinulle on tarjottu alkoholia seksin saamiseksi
6. Sinulle on soitettu säädyttömiä puhelinsoittoja
7. Vartalostasi on esitetty asiattomia huomautuksia
8. Sinulle on esitetty härskejä vitsejä
9. Sinulle on ehdotettu seksiä
10. Sinua on yritetty lähennellä
11. Sinua on seurattu ja tarkkailtu
12. Joku on kävellyt takanasi kaupungilla "

Mikäli muistan - olen syyllistynyt kaikkiin yllä mainittuihin tekoihin. Toisaalta - kaikkea tuota ovat naiset kohdistaneet minuun. Olenko uhri vai rikollinen? Pitääkö minun ilmoittautua poliisille, vai olisiko parempi kääntyä punaisen ristin puoleen?

Nimimerkki Epätietoinen

Raakio (nimimerkki)

13. Joku on kävellyt edessäsi kaupungilla.
Jumankikka! Niinkin on käynyt. Lähdetäänpäs, Mikael linnaan.

laasasfani (nimimerkki)

Eikö se seksinpuute vaikuta elämään niin merkittävästi, että niitä sossulappuja pitäisi jakaa jopa vammaisille ja atm:lle mielenterveyden säilyttämiseksi? Ja eiköhän se tässä blogissa näy ettei niitä pahemmin jaella... Siis pillereitä rouskuttamaan hyvät atm:t! Niillä voitaisiin hoitaa myös se kemiallinen kastraatio ja laasasmiehet olisivat rauhallisia ja kilttejä kuin Arlan lehmät pari pamia poskessaan...

Setelien jakelu maksullista seksuaalipalvelua varten oli Panu Horsmalahden ajatusrakennelma. Hyvähän se vaan on, että joku keksii uusia tulevaisuuden visioita, joissa on edes hitunen järkeä.

Vai tarkoititko "sossulappujen jakamisella" sitä, että ATM:ien olisi ilman muuta ryhdyttävä lääkitsemään itseään? Otapa huomioon, että reseptilääkkeisiin tarvitaan lääkärikäynti. Yleensähän hoitojen pitäisi olla lääketieteellisesti perusteltuja, vaikka tietysti ylilääkitseminen on aikamme ongelma. En tiedä, voisiko kemiallisen kastraation saada halutessaan. Tiedätkö sinä?

Minähän olen jo rauhallinen ja kiltti valmiiksi, joten kieltäydyn vastaanottamasta minkäänlaisia rohtoja. Toiset taas eivät ole kovin kilttejä. Mikä neuvoksi?

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Setelien jakelu maksullista seksuaalipalvelua varten oli Panu Horsmalahden ajatusrakennelma. Hyvähän se vaan on, että joku keksii uusia tulevaisuuden visioita, joissa on edes hitunen järkeä."

Pidän tuota hyvänä ehdotuksena yhteiskunnan resurssien suuntaamiseksi entistä tasa-arvoisemmin. Ei voi olla ollenkaan kohtuutonta tukea miehiä siinä mitä he pitävät hyvin tärkeänä ja missä moni heistä on selvästi tuen tarpeessa.

bmad (nimimerkki)

"Setelien jakelu maksullista seksuaalipalvelua varten oli Panu Horsmalahden ajatusrakennelma. Hyvähän se vaan on, että joku keksii uusia tulevaisuuden visioita, joissa on edes hitunen järkeä. "

Suomen valtio voisi jakaa vuosittain melkoisen määrän prostuseteleitä sillä rahalla, minkä se nyt satsaa syrjäytyneisyyttä ylläpitäviin hoitoihin ja sosiaalitukiin. Sitä ei pidä myöskään unohtaa, mitä syrjäytyneet jättävät maksamatta veroa sen vuoksi, että he ovat menettäneet työkykynsä- ja halunsa. Osa heistä voisi tehdä enemmänkin rahaa yrityspuolella. Tämä raha ei näytä päättäjille, eikä naisille kelpaavan, toisaalta kitinä alkaa kun pitäisi näkyvällä tasolla tehdä rahansiirtoja pummiksi joutuneille.

Jonkun englantilaisen laskelman mukaan vakavasti syrjäytynyt tuottaisi
miljoonan euron käteistappion veronmaksajille. Jo keskivertomies, jota nainen kohtelee kaltoin aiheuttaa myös syrjäytymistappioita, jos hänen työssä jaksaminen vaikeutuu ja hän vähentää työnteon määrää.
Todellisen syrjäytymisen hintaa on vaikea laskea, mutta se on selvää, ettei näitä tappioita voi sen kummemmin kompensoida esim. alkoholi- tai tupakkaverotuksen avulla. Myös nopea osa-aikaeläkkeelle siirtyminen voi olla syrjäytymisestä aiheutuva vakava ongelma. Lisäksi on huomioitava naisten (joskin paljon vähäisempiä) syrjäytysmistappioita.

Onkin ihmeellistä, että kansa jaksaa valittaa EU-maiden mitättömistä
pelastusrahoista, kun kymmenen kertaa suuremmalla summalla tuetaan sillan alla asuvan Arskan ja hänen seuraajiensa "luksuselämää" kohti täydellistä naisettomuutta.

Tasan eivät käy onnen lahjat.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Myös nopea osa-aikaeläkkeelle siirtyminen voi olla syrjäytymisestä aiheutuva vakava ongelma."

Osa-aikaeläke on julkishallinnon ikääntyvien laiskurien ylimääräinen luksusetu. Ei se liity syrjäytymiseen eikä sen ikäisiä taida enää prostituutiosetelikään virkistää.

bmad (nimimerkki)

"Osa-aikaeläke on julkishallinnon ikääntyvien laiskurien ylimääräinen luksusetu. Ei se liity syrjäytymiseen eikä sen ikäisiä taida enää prostituutiosetelikään virkistää."

Kyllä itse tuntemani osa-aikaeläkeläiset ovat jollain lailla piippuun
ajattuja, sinällään fyysisesti terveitä ihmisiä. He ovat ahneita, itsekkäitä ja haluttomia olemaan mukana yhteiskunnan toiminnoissa. Ei ole kyse (ehkä) ihan parinvalintasyrjinnästä.

Kari Hurtta (nimimerkki)

bmad:
Suomen valtio voisi jakaa vuosittain melkoisen määrän prostuseteleitä sillä rahalla, minkä se nyt satsaa syrjäytyneisyyttä ylläpitäviin hoitoihin ja sosiaalitukiin.

En usko että tämä poistaisi syrjäytyneisyyttä — ainaskaan mitenkään merkittävissä määrin.

Tuo on kannattavaa vain, jos syrjäytyneisyys ja siitä syntyvät kustannukset vähentyvät niin paljon, että se kattaa noi mainitsemasi prostuseteleiden kustannukset.

Vortac (nimimerkki)

"Joskus feminismi oli ihan oikeasti tärkeä, naisroolin epäkohtiin asiallisesti pureutuva liike."

Vai niin. Milloin? Miten perustelet tämän hullunkurisen väitteesi?

Olen tuosta nimittäin täysin eri mieltä. Feminismi luotiin keinotekoisesti nimenomaan juuri sitä tarkoitusta varten, jota se on nykyään suurissa määrin toteuttamassa.

Se ei syntynyt spontaanisti. Mitä epäkohtia "naisroolissa" on koskaan ollut? Naiset ovat aina olleet suojeltuja, ylellisesti miehiin verrattuna elävä laji, jotka eivät koskaan ole voineet tajuta tavallisen miehen taivalten tuskaa ja kärsimyksiä.

Siitä kertoo jo se, että prostituutio on maailman vanhin ammatti.

"Toki feminismille on tilausta ihan yhtä lailla kuin mieskeskeisellä maskulismillakin. Se vain pitää korjata ensin takaisin oikeasti hyödylliseksi ja rehelliseksi naisasialiikkeeksi.""

Ei sille ole yhtään tilausta. Maskulismille on tilausta vain siksi, että feminismi on olemassa, ja poistanut tasa-arvon maailmasta. Kun maskulismi on tehnyt tehtävänsä, feminismiä ei ole, ja silloin maskulismia ei enää tarvita - silloin on vain tasa-arvon kannattajia, ja maailmassa vallitsee tasa-arvo miesten ja naisten kesken, ihmisten kesken, vanhusten ja lasten, nuorten ja aikuisten kesken.

Mutta niin kauan kuin on valtaapitäviä, ja heitä, joihin valtaa käytetään, emme pääse tasa-arvoon asti.

Hyödyllistä ja rehellistä naisasialiikettä ei ole käsitykseni mukaan koskaan ollut olemassa. Ainoa rehellisen oloinen "naisasianainen", jonka tiedän, oli se eukko (jonka nimeä en nyt jaksa kaivaa), joka vaati samaa tuomiota itselleen kuin miehillekin (eli jo silloinkin naiset pääsivät helpommalla tuomioissakin!), tasa-arvon perusteella. Jos feministit olisivat toimineet näin, niin silloin feminismi olisi hyvinkin paikkansa ansainnut liike. Näin vain ei ole.

- Vortac

bmad (nimimerkki)

"Se ei syntynyt spontaanisti. Mitä epäkohtia "naisroolissa" on koskaan ollut? Naiset ovat aina olleet suojeltuja, ylellisesti miehiin verrattuna elävä laji, jotka eivät koskaan ole voineet tajuta tavallisen miehen taivalten tuskaa ja kärsimyksiä."

Naiset maksavat ylellisyytensä siten, ettei heidän tarvitse
tuntea kaikkia elämän olennaisia lainalaisuuksia. Vaikka useimmat naistyperykset onnistuvatkin pitämään julkisivunsa kohtuullisen eleganttina, monien ajattelutoiminta leviää jatkuvan hemmottelun myötä räikeäksi kananlennoksi. Kauheimmallekin kananlennolle silti mystisesti löytyy päättäväinen suojelija, herrasmies.

Nainen alitajuisesti kaipaa miestä vierelle, ei kertomaan
omista haaveistaan, vaan kertomaan millaista elämä oikeasti on. Todellinen maailma on norminaiselle osittain niin vieras, että miehet pystyvät lumoamaan naiset pelkästään kertomalla miten he ovat nostaneet kiviä maasta ja asettaneet ne pöydälle. Norminaiset muodostavat asioille todellisuudesta irtaimia mystisiä merkityksiä, joista ei ole pitämään yllä kovinkaan luottamuksellista ihmissuhdetta.

Nainen ei halua kuulla miehen seksuaalisista fantasioista, vaan ennemmin tietää onko mies nuoruudessaan kuunnellut siekkareita tai käynyt U2:sen keikoilla kultaisella 80-luvulla. Keskivertonaiset maksavat toilailuistaan kovan hinnan. He eivät tajua olevansa typeriä, elämästä tiedottomia miesten kilpailuttajia. Kaikkein pahin uhka keskivertotypykälle on valistunut nainen, joka näyttää kaapin paikan ja sanoo hänelle, että: "ota tyttöpieni vaseliinipullo esiin, tuleva jätkä ja pesänjakajasi on kohta eteisessä." :D

Vieras (nimimerkki)

Itä meidän: "Ja taas mennään...MissM: mielestäni kysymys oli ihan asiallinen, jos kerran Henry esiintyy tutkijana, voisi hän myös kertoa missä yliopistossa ym. Siis sanojen takana on seistävä, vai onko se tutkijan titteli vain hatusta vedetty, ja sen nojalla saa julkaista mitä tahansa asenteellista paskaa, jossa osoitetaan suoraan tai kautta rantain, että naiset on perseestä? Siis käsittäkseni Henkan gradu hylättiin pari kertaa, mutta tätä mies ei itse kerro.."

Ainoa akateeminen maininta, jonka Henrystä löysin, on vuoden 2007 keväältä, jolloin hän esiintyi Jyväskylän yliopiston yhteiskuntaterorian tutkijaseminaarissa. Sosiologian tai naistutkimuksen tohtorikoulutettavien listalla hän ei ole, mikä merkitsee sitä, ettei hän saa ainakaan palkkaa näiden oppiaineiden kautta.

Jottei syntyisi väärinkäsityksiä, korostan, etten halua mitenkään ilkkua Henryn tilannetta. Rahoitusta löytyy vain harvoille ja valituille. Valitettavasti tutkijan nimike ei ole suojattu, joten jokainen saa kutsua itseään tutkijaksi akateemisen maailman ulkopuolella. Yliopistossa tutkijan nimikkeen käyttö onkin sitten vaikeampaa varsinkin, jos et ole väitellyt. Väitöskirjan tekijöitä kutsutaan yleensä tohtorikoulutettaviksi.

Jos Henry olisi julkaissut akateemisilla foorumeilla ja esittänyt papereita akateemisissa konferensseissa, hänellä olisi enemmän pohjaa kutsua itseään tutkijaksi. Käsittääkseni julkaisuja tai konferenssipapereita ei Henryllä ole.

"Tutkija" antaa ymmärtää, että tittelin käyttäjällä on asiantuntemusta, joka on syntynyt akateemisessa yhteisössä tehdystä tutkimuksesta. Jos olen ymmärtänyt oikein, Henryn kohdalla yhteisövaatimus ei täyty. Korjaa Henry, jos olen väärässä.

Yliopistomaailman ulkopuolella toimii paljon tietokirjailijoita ja tutkimustyötä tekeviä. Nämä kutsuvat itseään "vapaiksi tutkijoiksi". Henry voisi ihan hyvin kutsua itseään tällaiseksi.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Edelläkävijä ei voi peesata ketään, vaan hänen täytyy kulkea ihan omaa tietään. Nykyisiä vallankäyttäjiä vastaan toimivalle todenpuhujalle ei jaeta vanhaa toimintatapaa tukemaan korvamerkittyjä resursseja ja huomionosoituksia.

Minusta miesten tasa-arvoasioista loistavan markkinaraon löytäneellä Laasasella on pullat hyvin uunissa ja ennen pitkää hän pääsee nyppimään rusinoita pullasta mahan täydeltä, vaikka onkin nyt vielä ikään kuin "keisarin uusien vaatteiden" totta puhuvan pikkupojan roolissa.

Feministit ovat aikaansaaneet niin valtavan totuusvajeen suomalaiseen tasa-arvotyöhön ja sen mediajulkisuuteen, että ihan pelkkä luetun ymmärtämisen taito riittää kaivamaan joka päivä esiin joko täysin uuden tai pahasti vääristellyn tasa-arvoepäkohdan. Siitä ammentava Laasanen osuu ja upottaa kiihkottomalla ja alatyyliä kaihtavalla esitystavallaan kerta toisensa jälkeen!

bmad (nimimerkki)

"Yliopistomaailman ulkopuolella toimii paljon tietokirjailijoita ja tutkimustyötä tekeviä. Nämä kutsuvat itseään "vapaiksi tutkijoiksi". Henry voisi ihan hyvin kutsua itseään tällaiseksi."

Henry on homohutkija.

bmad (nimimerkki)

"Joo, on siinäkin puolensa, mutta lapset osaavat olla aika paskoja halutessaan. Välillä niitä ei vaan jaksa. Kyllä minäkin ajattelin, että se mun muksu olisi erilainen ja osaisi käyttäytyä tai edes oppisi ajan mittaan. Odotankin innolla sen teini-ikää..."

Perkele kun pistää ukkelia vihaksi.

Inex (nimimerkki)

Nainen on lähes aina passiivinen osapuoli joten miesten on mahdotonta noilla kriteereillä olla harrastamatta " seksuaalista väkivaltaa".

Ja Henry on myös siinä oikeassa, että kun tytöt kehittyvät nopeammin kuin pojat, niin tälläinen tutkimus ei ole vertailukelpoinen poikiin nähden millään tasolla. Kaikkihan me tiedämme kuitenkin mitkä näiden tutkimusten poliittiset motiivit ovat.

Jos naisista tulisi joskus yhtä aktiivisia toimijoita aloitteiden tekijöinä, niin miestenkin kokema seksuaalinen häirintä tulisi lisääntymään räjähdysmäisesti.

bmad (nimimerkki)

"Jos naisista tulisi joskus yhtä aktiivisia toimijoita aloitteiden tekijöinä, niin miestenkin kokema seksuaalinen häirintä tulisi lisääntymään räjähdysmäisesti."

Miehet haluaisivat olla rauhassa ja juoda omia mehujaan. Sitten siihen tulee joku femiininen vänkyrä jagamaan pahanmakuista mehiläispesäänsä, jonka pelkästä nuuhkimisesta saa flunssaoireita. Ei ole silloin muuta mahdollisuutta kuin perustaa

MIESTEN MEHULIITTO.

Inex (nimimerkki)

Oletko bmad huomannut, että naiset kokevat komean ja varakkaan miehen kaksimieliset vitsit flirttailuksi, mutta jos vitsien laukoja tai naisen tuijottelija on ei niin kovin viehättävä mieshenkilö, niin naiset voivat loukkaantua ja kokea tulleensa ahdistelluksi eli seksuaalisen häirinnän kokeminen riippuu myös siitä ketä sitä harjoittaa. Rumien ja persaukisten miesten olisi syytä elää säkki päässä ja vaeltaa koko elämänsä sanomatta naisille sanaakaan.

Ja sitäpaitsi jos miehet eivät harjoittaisi tämänkaltaista "seksuaalista häirintää" niin ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon aika nopeasti, ei naisista meinaan ole aloitteiden tekijöiksi, mutta on kiva jeesustella ja moittia miehiä kun me joudumme niitä aloitteita tekemään.

bmad (nimimerkki)

"Oletko bmad huomannut, että naiset kokevat komean ja varakkaan miehen kaksimieliset vitsit flirttailuksi, mutta jos vitsien laukoja tai naisen tuijottelija on ei niin kovin viehättävä mieshenkilö, niin naiset voivat loukkaantua ja kokea tulleensa ahdistelluksi eli seksuaalisen häirinnän kokeminen riippuu myös siitä ketä sitä harjoittaa."

Tästä "rumuusrangaistuksestahan" puhuttiin Laasasen kirjassa. No, itse en tuohon atm-jaostoon ihan kuulu, mutta kuitenkin: kokemusta riittää.
Sen jälkeen kun löysin ensimmäisen jossain määrin täyspäisen naisen eipä ole ollut kauheasti paineitakaan päteä tavistyttöjen keskuudessa. Mahdollisen avautumisen kuittaan kätevästi omalla kaniansallani. Nainen jää sinne ja minä jatkan matkaani parempien naisten luo.

"Ja sitäpaitsi jos miehet eivät harjoittaisi tämänkaltaista "seksuaalista häirintää" niin ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon aika nopeasti, ei naisista meinaan ole aloitteiden tekijöiksi, mutta on kiva jeesustella ja moittia miehiä kun me joudumme niitä aloitteita tekemään."

Niin, no itse en kyllä tee aloitteita. Voin kyllä jutella naisille
jos tulee sopiva sauma, mutta he saavat itse viedä keskustelun eteenpäin jos niin haluavat. Tosin naiset on ujoja. Aika monet naiset on kuuleman mukaan seurailleet minua pidempään pöksyt märkinä, mutta en ole silti kutsunut kylään. Kyllä se naisen pitää tulla ihan kädestä pitäen sanomaan jos haluaa tällaisen paskiaisen jalkoväliinsä. Ja senkin jälkeen varmasti katsotaan, että miten on. Minua kiinnostaa lähinnä sielujen kemiat ja kyllä minä voin apuakin tarjota, jos saan kunnon ystävän edellisten
rinnalle.

bmad (nimimerkki)

"Oletko bmad huomannut, että naiset kokevat komean ja varakkaan miehen kaksimieliset vitsit flirttailuksi, mutta jos vitsien laukoja tai naisen tuijottelija on ei niin kovin viehättävä mieshenkilö, niin naiset voivat loukkaantua ja kokea tulleensa ahdistelluksi eli seksuaalisen häirinnän kokeminen riippuu myös siitä ketä sitä harjoittaa."

Tästä "rumuusrangaistuksestahan" puhuttiin Laasasen kirjassa. No, itse en tuohon atm-jaostoon ihan kuulu, mutta kuitenkin: kokemusta riittää.
Sen jälkeen kun löysin ensimmäisen jossain määrin täyspäisen naisen eipä ole ollut kauheasti paineitakaan päteä tavistyttöjen keskuudessa. Mahdollisen avautumisen kuittaan kätevästi omalla kaniansallani. Nainen jää sinne ja minä jatkan matkaani parempien naisten luo.

"Ja sitäpaitsi jos miehet eivät harjoittaisi tämänkaltaista "seksuaalista häirintää" niin ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon aika nopeasti, ei naisista meinaan ole aloitteiden tekijöiksi, mutta on kiva jeesustella ja moittia miehiä kun me joudumme niitä aloitteita tekemään."

Niin, no itse en kyllä tee aloitteita. Voin kyllä jutella naisille
jos tulee sopiva sauma, mutta he saavat itse viedä keskustelun eteenpäin jos niin haluavat. Tosin naiset on ujoja. Aika monet naiset on kuuleman mukaan seurailleet minua pidempään pöksyt märkinä, mutta en ole silti kutsunut kylään. Kyllä se naisen pitää tulla ihan kädestä pitäen sanomaan jos haluaa tällaisen paskiaisen jalkoväliinsä. Ja senkin jälkeen varmasti katsotaan, että miten on. Minua kiinnostaa lähinnä sielujen kemiat ja kyllä minä voin apuakin tarjota, jos saan kunnon ystävän edellisten
rinnalle.

Inex (nimimerkki)

"Humiseva harju"

Kun Humiseva harju ensi kertaa julkaistiin Ellis Bellin salanimellä vuonna 1847, kohtasi se ristiriitaisen vastaanoton kriitikoilta ja lukijoilta. Vaikka monet kriitikot pitivät sen tarinankerrontaa voimakkaana ja kirjailijaa itseään taidokkaana, järkytti romaanissa kuvattu intohimoinen rakkaus ja väkivalta useita sen ajan lukijoita ja romaani saikin osakseen runsaasti paheksuntaa.

Koska Humiseva harju julkaistiin alun perin maskuliinisella salanimellä Ellis Bell, johti se useat kriitikot ja lukijat pitämään teoksen kirjailijaa miehenä. Kun selvisi että romaanin takana olikin nainen ilmaisivat monet epäilyksensä siitä voisiko nainen todella olla kirjoittanut niin väkivaltaista ja intohimoista tekstiä.

http://www.youtube.com/watch?v=WChywYrwHBY&feature...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset