Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Kiintiöiden yksipuolisuus

 • Naisten osuus opiskelijoista, ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista ja yliopistojen opetushenkilökunnasta
  Naisten osuus opiskelijoista, ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneista ja yliopistojen opetushenkilökunnasta

Tasa-arvovaltuutettukin on herännyt ruususen unestaan, kun Tampereen yliopiston johtajistoon valittiin pelkkiä miehiä. Naiseliitin ongelmat tuntuvat olevan sydäntä lähellä.

 • Tasa-arvovaltuutettu aikoo tutkia ensi vuonna sukupuolisen tasa-arvon toteutumista eri yliopistoissa. Suomalaisten opinahjojen 63 dekaanista naisia oli vain 14. Suomalaisista tiedekunnista siis selvästi alle joka neljättä johtaa nainen.

Tampereen yliopistossa sekä rehtori että kansleri ovat kuitenkin naisia.

 • "Usein ulkopuoliset ehkä ajattelevat yliopistoja sivistyksen kehtoina ja että yliopistoissa tasa-arvotilanne olisi erityisen hyvä, mutta näin ei suinkaan ole. Meillä on paljon tutkimustietoa usealta vuosikymmeneltä ja tulokset kertovat siitä, että naisten ura yliopistoissa takkua useista syistä", lataa Johanna Kantola.

Kirjoituksessani Miesten aliedustus korkeakouluissa kerrotaan (muun muassa), että miesten edustus suomalaisissa korkeakouluissa on OECD-maiden pienimpiä. Kuvio kertoo, että naisten osuus on ollut voimakkaassa kasvussa.

 • Hakijoiden joukossa naisia oli noin joka kolmas.

Itse asiassa 30 hakijasta naisia oli 8, eli noin joka neljäs.

 • "Kuulemme mielellämme heidän selvityksensä siitä, miten valinnat kohdistuivat yksinomaan miehiin", toteaa tasa-arvovaltuutettu Mäkinen.

Selvitys on jo valmis. Yliopiston hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo kertoo, että tasa-arvokysymyksestä keskusteltiin valintatilanteessa. "Tällä kertaa meni kuitenkin niin, että ansioituneimmat hakijat olivat miehiä. Tärkein valintakriteeri oli valita paras hakija", Neilimo sanoo. Valinnoissa painotettiin erityisesti hakijoiden johtajakokemusta, joka oli naishakijoilla vähäisempi.

 • Jo 80-luvulla naisopiskelijoiden määrä ylitti yliopistomaailmassa miesopiskelijoiden määrän. Naiset myös väittelevät tohtoreiksi yhä useammin. Siitä huolimatta naisia näkyy edelleen selvästi miehiä niukemmin yliopiston viroissa ja ennen kaikkea johtotehtävissä.

Eli naisten vähyys johtajissa on tasa-arvo-ongelma, mutta miesten vähyys kaikkialla muualla ei ole.

 • "Yliopistossa löytyy hyvin paljon erilaisia syrjiviä rakenteita. Voidaan puhua avoimesta syrjinnästä eli esimerkiksi virantäytössä kriteerit siitä, kuka on paras hakija, saattavat liukua sukupuolen mukaan", sanoo Kantola.

Ahaa, epämääräinen vihjaus naisten syrjinnästä, jonka avulla vaaditaan positiivista syrjintää, eli naisten valitsemista pelkän sukupuolen perusteella.

Ylioppilaskunnan edustajiston kiintiö

Teemu Myllärinen kertoo, kuinka hän tipahti Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajistosta sukupuolensa takia.

 • Hallituksen puheenjohtajan kaavailuissa oli kahdeksan henkinen hallitus, ongelmana oli ettei halukkaita naisia ollut ilmaantunut etsinnästä huolimatta kolmea enempää. Näin ollen hänen oli esitettävä hallituksen kokoonpanoksi 5 miestä ja 3 naista. Koska lain vaatimat 40 % ei täyttynyt (37,5%), ja edustajisto halusi tulkita lakia kirjaimellisesti, tuli puheenjohtajan esitellä kolmen naisen ja neljän miehen hallitus joka sai edustajiston tuen. Minä putosin sukupuoleni takia, vaikka parempiakin syitä pudottaa minut kuin sukupuoleni olisi varmasti löytynyt.

Jaahas, naisista otetaan edustajistoon kaikki halukkaat kyvyistä välittämättä.

Yhteenveto

 1. Yliopistoissa on selvä naisenemmistö - joitakin ylimmän johdon virkoja lukuunottamatta. Feministisen tasa-arvoeliitin mukaan miehillä ei kuitenkaan ole oikeutta tasa-arvoon niillä alueilla, joilla miehiä on vähemmän.
 2. Feministisen tasa-arvoeliitin perustelu on seuraava: koska opiskelijoista ja alemman tason henkilökunnasta suurin osa on naisia, johtajistakin suurempi osa pitää olla naisia.
 3. Feministinen tasa-arvoeliitti huutaa epämääräistä väitettä naisten syrjinnästä ja vaatii positiivista syrjintää naisten suosimiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Henry Laasanen

http://www.talouselama.fi/uutiset/article547689.ece

Aluksi riittäisi yksikin nainen

Tämän päivän Kauppalehdessä todellisuus paljastaa taas kerran karvansa.

Kauppalehden keräämien tietojen mukaan suuri osa yrityksistä ei vaadi naisia ehdolle, kun johtotehtäviin haetaan uusia osaajia.

Sukupuolineutraalius on käsite, jonka taakse on liian helppo piiloutua.

Perustelu on vanha, tuttu ja kulunut fraasi: ”Etsimme parasta osaajaa, emme miestä tai naista”.

Yleensä käsitteen taakse menevät piiloon ihmiset, jotka eivät uskalla myöntää, että sukupuolella on väliä tai että naisten asemassa olisi paljon parannettavaa.

Maximilien Robespierre (nimimerkki)

Hienoa, että Laasanen jaksaa tuoda esiin Suomessa vallitsevan asetelman. Näyttää kuitenkin siltä, että niin kauan kuin naiset ovat päässeet päättäviin elimiin sukupuolikiintiöllä tai ilman, on asiat menneet alamäkeä koko valtion tasolla.

VeliSynkkä (nimimerkki)

ENTISENÄ Sovinistina ja nykyisenä Vulgaari - GONZO - kirjoittajana olen asiasta NOPEASTI seuraavaa mieltä, ainakin:
1. NAISET OVAT LÄHTÖKOHTAISESTI TYHMIÄ!
2. Naiset eivät osaa ajatella
3. Naiset eivät HALUAKAAN pitää puoliaan
4. Naiset ovat ERI ROTUA
5. Naisila on se PERKEELLISEN VAHVA HOIVAVIETTI
6. Naiset hakeutuu ROBOTTITEHTÄVIIN
7. Naisilta puuttuu PYRKY
8. Naiset on LIIAN VASTUUNTUNTOISIA
9. Naiset on LIIAN ARKOJA ( Paitsi kotona )
---------
10. Sairaanhoitajanaisissa ja LÄÄKÄRINAISISSA on kyllä PIRUNMOINEN ERO.
- Huolto pelaa molemmilta,Legurimimmit on helvetisti " kovanäppisempiä " erityisesti PsykiatriMisut. HUHHELIS - PUHHELIS!

VeliSynkkä
Motto: Legurimimmien kanssa ei tarvitse ajatella senkään vertaa! Heheeee... ;-)

Matti J (nimimerkki)

Tänä aamuna bussipysäkillä oli enemmän miehiä kuin naisia. Kai siitäkin saa jonkinlaisen tasa-arvo-ongelman kyhättyä.

Porno-Pete (nimimerkki)

joo kuskit on miehiä ja useun mamuja mut ei koskaan mamunaisia. voisko ne määrätä jollain kiintiöillä sinne duuniin?

Nomen Nescio (nimimerkki)

Kun käyttää sukupuolisensitiivisiä silmälaseja tuo tarkoittaa ilman muuta sitä, että niitä yksinäisiä naisia ahdistellaan bussissa. Tuo viittaa myös siihen että perfomanssidiskurssifenomenologian patriarkaatti on kehittänyt operatiivis-fenomenologisen joukkoliikenteen lähinnä miehiä varten. Naisten vähäinen luku viittaa myös siihen että suomalaiset talebanmiehet ovat pakottaneet naisensa olemaan kotona kuin Pakistanin maaseudulla konsanaan.

Tästä ei ole pitkä matka siihen että suomalaisia naisia kivitetään!

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Helvete elikkäs velisynkät! Oletettavimminkaan tämä ei sovi tuohon teidän sisäpiirileikkiin siitä, kuka on kukin yliopistomaailmassa. "Nää niinku yritti olla niinku ne , jooko hetken!. Tai siis hetki, ketkä ja missä?

Reaalielämää raksajätkän kännisestä näkökulmasta(otanta ei kattava, mutta sitäkin edustavampi):

- Saatana, et se Jamesoni on
- Ai jaa

Siirrymme hieman syvällisempiin aanalyyseihin:

- Äijä on taas runkannu koko yön
- mee sä homo vittuun
- katoitsä eilen mcgyverin?

Tämä keskustelu jatkuu kahdeksan tuntia ja sen ruotiminen olisi puuduttavaa. "Äijä on hankkinu tollaset homobuutsit.

Ni mä vaan sitä, et noi sosiologiset otannat on välillä naurettavia. Kyl se muija kitkee ne nauriit vähemmälläkin, jos on kitkeäkseen. Jos ei, lienet tohveli(en puhu sinusta Henry).

PelleSynkkä (nimimerkki)

Ja Hö ja Hö, mun vikkuveljelle on oltu aina kateellisia kun sillä on se batman kerrasto, sitähän toikin vaan on.

Jorma (nimimerkki)

"Tasa-arvovaltuutettu aikoo tutkia"

Tasa-arvovaltuutetun miesvihamielisyys ja tasa-arvon vastaisuus on tullut jo tutuksi aiemmin, joten tämä ei yllätä yhtään. Koko toimiston pääasiallinen tehtävä tuntuu olevan se, että keksitään erilaisia tekosyitä miehiin kohdistuvan sukupuolisyrjinnän lisäämiseksi tai "perustelemiseksi".

""Tällä kertaa meni kuitenkin niin, että ansioituneimmat hakijat olivat miehiä. Tärkein valintakriteeri oli valita paras hakija", Neilimo sanoo. Valinnoissa painotettiin erityisesti hakijoiden johtajakokemusta, joka oli naishakijoilla vähäisempi."

Jos tämä selitys ei kelpaa, ei ole olemassa mitään syytä, miksei kiintiöajattelua uloteta myös opiskelijavalintoihin. Aloituspaikoista puolet on jatkossa varattava miehille.

Kiintiöajattelulle on itse asiassa paremmat perusteet opiskelija- kuin johtajavalinnoissa, sillä johtajiksi on parasta valita pätevimmät henkilöt, jotta yliopisto pärjäisi. Opiskelijoiden kohdalla on olennaista varmistaa se, että esimerkiksi opettajiksi löytyy riittävässä määrin miehiä, sillä se on koululaisten etu.

Itse en kuitenkaan kaipaa kiintiöitä sinnekään, sillä uskon, että miesopiskelijoiden määrää voitaisiin nostaa toisilla keinoilla, eli lähinnä parantamalla poikien koulumenestystä ja houkuttelemalla miehiä aktiivisesti naisvaltaiusille aloille, kuten opettajakoulutukseen (mm. koulutuksen sisältöä miesystävällisemmäksi viilaamalla).

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Nii juu ja nyt ku ollaan sopivasti "tunnemallisessa olotilassa", voidaan todeta muitakin sosiologisia näkökohtia.

Miehen orgastostatisuus:

Kaikkihan tunnemme peeniksen ja vaginan. Meitä nauruttaa, käytetään kyseisistä sukuelimistä mitä sanaa tahansa. Miksi meitä nauruttaa?

Noh, let me tell. Antakaas Joe-Setä selittää.

Vanhemmat. Selitys tuli siinä.

Joe-Setä oli aikoinaan siirtomaaherrana toisen Joe-Sedän perustamassa opiskelija-asuntolassa. Siellä oli yhteiset suihkut. Voi sitä kihinää. Oli juuri päästy kotoa. Ensin mainittu Joe-Setä oppi kyseisellä reissulla olla ottamatta mitä eteen sattuu, muuten. Tuohon Henryteen viittaan noin yleisesti tässä kohdin.

Asia ei ole sen kummempi kuin luonnollisuus.

Sanokaa mitä sanotte naiset, jos mies nojaa tuoliinsa rennosti,te haluatte sitä. Luontainen vietti on haluta sitä, mitä ei voi saada. Tulkaa vaikka testaamaan. Mr Macho

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Oho. No mä oon kännissä, mies ja renttu.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Koskakohan tasa-arvovaltuutettu suvaitsisi puuttua esimerkiksi oman toimistonsa tai muiden tasa-arvoelimien epätasa-arvoisuuteen? Näissä elimissähän on yleensä joko ainoastaan naisia tai korkeintaan hyvin vähän miehiä. Kummallisesti tähän mennessä tasa-arvovaltuutettu on puolustellut asiaa, väittänyt ettei asia ole ongelma ja kieltäytynyt esimerkiksi laatimasta toimistolleen tasa-arvosuunnitelmaa.

Lisäksi aiempi tasa-arvovaltuuttuhan ei pitänyt minään ongelmana sitä, että jotkut korkeakoulualat, kuten eläinlääkäriksi opiskelevat, ovat muodostuneet lähes 100 prosenttiseksi naisvaltaisiksi, vaan pikemminkin puolusteli tilannetta. Tämä osoittaa hyvin sen, että tasa-arvovaltuutetut ovat pääsääntöisesti vain naisten, eikä minkään tasa-arvon asialla, eikä miesten ole mitään järkeä kannattaa tällaista pelkän naisten edun ajamista.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Tässä esimerkki siitä kuinka tasa-arvovaltuutettu ei pitänyt minään ongelmana eläinlääketieteellisen lähes täydellistä naisettumista, vaan pikemminkin puolusteli sitä:

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2009/11/perhevaki...

Eläinlääketieteellisessä 98 prosenttia aloittavista opiskelijoista on naisia. Käytännössä se tarkoittaa, että 52:n valitun joukossaan on yksi mies...

Mutta onneksi tasa-arvovaltuutettu on ehtinyt lausua painavan sanansa tästäkin:

Onko yhteiskunnallinen ongelma, että eläinlääkäreistä suurin osa on naisia?... On varottava teilaamasta yksipuolisen sukupuolirakenteen aloja jotenkin "huonoiksi" tai "viallisiksi".

Tomm. (nimimerkki)

"Onko yhteiskunnallinen ongelma, että eläinlääkäreistä suurin osa on naisia?"

Ei se ainakaan ole sellainen ongelma kuin opettajakoulutukseen päässeiden sukupuolijakauman epäsuhta. Jos opettajan sukupuolella on merkittävä seikka oppilaiden kasvatustehtävässä, niin silloin sukupuolijakauman epäsuhta on ongelma ja kiintiöt ehkä oikea ratkaisu, koska ajatuksena olisi, että miehiä aivan erityisesti tarvittaisiin siihen tehtävään.

1. Onko eläinlääkärin työ sellaista, että miesten suurempi edustus eläinlääkärien joukossa olisi perusteltua työn kannalta?

2. Ovatko pääsyvaatimukset eläinlääketieteelliseen jotenkin naisia piilevästi suosivia?

"Eläinlääketieteellisessä 98 prosenttia aloittavista opiskelijoista on naisia."

Se että 98% opiskelijoista on naisia ei sinänsä kerro syrjinnästä. Oleellinen tieto on, montako prosenttia hakijoista on miehiä. Onko heitä paljonkin enemmän kuin suhteessa opiskelemaan otettuja miehiä?

Tämän vuoden tilasto: 92,7% hakijoista naisia, 96% hyväksytyistä naisia.
2009: 93,5% hakijoista naisia, 88 % hyväksytyistä naisia.
2008: 91 % hakijoista naisia, 89% % hyväksytyistä naisia.

Tilaston perusteella ei näytä siltä, että opiskelijavalinta suosisi naisia.
http://www.vetmed.helsinki.fi/opiskelu/valinta/til...

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Wikipedia:
"Tasa-arvovaltuutettu valvoo sukupuolten tasa-arvosta annetun lain noudattamista.
Tasa-arvovaltuutetun tehtävänä on:
* valvoa tasa-arvolain noudattamista ja erityisesti syrjintäkiellon ja syrjivän ilmoittelun kiellon noudattamista
* edistää aloitteiden, neuvojen ja ohjeiden avulla lain tarkoituksen toteutumista
* antaa tietoja tasa-arvolaista ja sen soveltamisesta
* seurata naisten ja miesten tasa-arvon toteutumista yhteiskuntaelämän eri aloilla."

Mistä lähtien tasa-arvovaltuutetun tehtäväksi on annettu miesten syrjintä ja feministijärjestöjen agendan ajaminen? Ja kuka sen tehtävän on antanut?

EI KUKAAN?

No miksi tasa-arvovaltuutettu sitten käyttäytyy kuin olisi feministijärjestöjen edustaja?

Toimiiko tasa-arvovaltuutettu virkavastuulla?
Eikö tässä voi nostaa syytettä virkavirheestä?

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Kenestä me puhummekaan:
"Nykyinen tasa-arvovaltuutettu on 1. toukokuuta 2007 tehtävänsä aloittanut Pirkko Mäkinen."

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

Tasa-arvovaltuutettua ei voi syyttää virkavirheestä, sillä hän valvoo tasa-arvolain noudattamista.

Tasa-arvolaki
1 §
Lain tarkoitus
Tämän lain tarkoituksena on estää sukupuoleen perustuva syrjintä ja edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa sekä tässä tarkoituksessa parantaa naisten asemaa erityisesti työelämässä.

Tasa-arvolain tarkoituksena on siis "parantaa naisen asemaa". Ja sitä hän tekee. Miehen aseman parantamisesta laki ei puhu mitään, joten se ei ole hänen virkavelvollisuuksiaan.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)
TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

LOOOOOOOOOOOOOL!

Jorma (nimimerkki)

No, kyllä kai tasa-arvovaltuutetun tulisi tuolla perusteella myös edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa, eikä jatkuvasti vähentää sitä.

Toki laki itsessään on muutoksen tarpeessa, mutta sen soveltamisen on myös muututtava. Siksi tarvitaan aivan uudenlaista tasa-arvoajattelua ja uudenlaista asennetta. Todennäköisesti myös ihan uusia ihmisiä tasa-arvoasioita pyörittämään.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Mutta, mutta.
Tuo voidaan(nko?) myös tulkita siten, että naisten asemaa on tarkoitus parantaa siinä tarkoituksessa, että miesten ja naisten välinen tasa-arvo paranee. Naisten yksipuolinen suosiminen ja silmien ummistaminen siellä, missä naisilla on räikeä yliedustus sekä vaatimukset pätevyyden korvaamisesta naisgeenillä eivät ehkä sittenkään kuulu lain henkeen eikä ehkä kirjaimeenkaan. Lain hengen selkeänä tavoitteena on tasa-arvon edistäminen ja sukupuolen perusteella tapahtuvan syrjinnän estäminen. Tuollainen lain tulkinta ei anna tukea nykyiselle tasa-arvovaltuutetun toiminnalle.

Porno-Pete (nimimerkki)

"Tasa-arvolain tarkoituksena on siis "parantaa naisen asemaa". Ja sitä hän tekee. Miehen aseman parantamisesta laki ei puhu mitään, joten se ei ole hänen virkavelvollisuuksiaan."

ihan sairasta sortoa ja laissa. on tää maa sairas

Suomi, femakkohelvetti (nimimerkki)

Miesten syrjintä on siis kirjattu ihan lakiin asti.

LOL @ Suomi!!!

Kari Hurtta (nimimerkki)

Miesten syrjintä on siis kirjattu ihan lakiin asti.

Voipi tuon niinkin lukea.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Löytääkö kukaan sanasta sanaan olevaa tasa-arvovaltuutetun lausumaa siitä, että miksi naisvaltaisuus tasa-arvovaltuutetun toimistossa ei ole ongelma siksi, että he hoitavat asioita virkavastuulla? Minä löysin tällaisen:

http://ihmissuhteet.blogspot.com/2009/01/positiivi...

"ai niin vielä huomiona tuosta tasa-arvosuunnitelmasta ja siitä, että miksi on OK, että tasa-arvovaltuutetun toimistossa ja TasY:ssa henkilöstö on lähes 100% naisia. Vastaus oli muistaakseni vain sellainen, että he toimivat virkavastuulla. Näin (muistaakseni) perusteli nainen tasa-arvovaltuutetun toimistosta, miksi on OK, että siellä on vain naisia. Tasa-arvosuunnitelmaa en saanut nähtäväkseni tietenkään."

Kummallista, että virkavastuulla toimiminen tms ei ole kuitenkaan kelvannut tasa-arvovaltuutetulle perusteeksi silloin, kun kyse onkin ollut jostain miesvaltaisesta paikasta. Silloin on kipeasti kaivattu naisia saamaan suurempaa palkkaa naisille ja toisaalta tuomaan naisnäkökulmaa, jota miehet eivät hallitse. Kuitenkin ilmeisesti tasa-arvovaltuutettu katsoo toimistonsa naisten kykenevän ajamaan miesten asiaa, vaikka täälläkin esitetyt esimerkit ovat osoittaneet, kuinka toimisto toimii usein suorastaan räikeän miesvastaisesti - joko aivan tahallaan, tai koska on sokea miesnäkökulman puutteen takia. Oma tulkintani on kyllä se, että osa ainakin räikeimmistä miesvastaisuuksista on aivan tahallista, etenkin kun työhönottoperusteena on käytetty feministiseen ideologiaan pohjautuvan naistutkimuksen opiskelemista.

Vieras (nimimerkki)

No tämän "yliopiston rehtorihan on nainen, mitä te vielä valitatte" -logiikan mukaisesti voisi todeta: tasa-arvoministerihän on mies, mitä te miesaktivistit vielä valitatte?

Jorma (nimimerkki)

Älä viitsi esittää tyhmää. Logiikasta on noin huonolla lukutaidolla turha tulla sanomaan mitään.

Kyse on nyt ns. tasa-arvoviranomaisten logiikasta ja moraalista: jos he vaativat kiljuen naisten palkkaamista yliopistojen johtotehtäviin vain siksi että he ovat naisia, ohi tehtävään pätevämpien miesten, on heidän johdonmukaisesti ja tasa-arvoisesti puollettava ja vaadittava saamaa kiintiömentaliteettia joka paikassa, myös naisenemmistöisillä sektoreilla. Näin ollen opiskelijavalintoihin on saatava mieskiintiöt, samoin tasa-arvoviranomaisten omaan rekrytointiin. Se, että he eivät näin tee, todistaa "tasa-arvo"viranomaisten olevan miesvihamielisiä tasa-arvon vastustajia.

On se vaan kumma (nimimerkki)

Nii-in. KAIKKI miehet ovat KAIKKIA naisia pätevämpiä. Ja taas tällä herraköörillä täällä on se suurin viisaus siitä, kuka on pätevä ja mihin.

Kari Hurtta (nimimerkki)
On se vaan kumma:
Nii-in. KAIKKI miehet ovat KAIKKIA naisia pätevämpiä.

Niin. Kaikki naiset ovat kaikkia miehiä pätevämpiä.

Jorma (nimimerkki)

"KAIKKI miehet ovat KAIKKIA naisia pätevämpiä."

Tuo on sitten sinun mielipiteesi, ei meidän.

Tässä tapauksessa kävi vain niin, että mieshakijat todettiin naishakijoita paremmiksi. Ei siinä pitäisi olla mitään ihmeellistä.

Dr.Feelgood (nimimerkki)

"Tämähän soppii, mutta eivätkös laasaslaiset ja muut pesättä jääneet nosta hirmuisen mekkalan? Suomalaista miestä.. äyväyväy..."

Taas ilman munaa jääneet feministit ja muut ovat nostaneet hirmuisen mekkalan, Suomalaista naista ..äyväyväy...

Kumpi tuntuu pahemmalta nainen kommentoimassa miesten tasa-arvo ongelmia tähän tyylin vai kun minä kommentoin feministien omilla argumenteilla.

Vieras (nimimerkki)

Tasa-arvovaltuutetun kanta on selvä: yliopistossa pitäisi olla naisenemmistö SEKÄ opiskelijoissa ETTÄ johdossa.

Jorma (nimimerkki)

"1. Onko eläinlääkärin työ sellaista, että miesten suurempi edustus eläinlääkärien joukossa olisi perusteltua työn kannalta?"

Työn kannalta sikäli, että osassa työtehtäviä vaaditaan fyysistä voimaa, jota miehillä on keskimäärin enemmän kuin naisilla. Alan naisistuminen on tietääkseni ollut osaltaan johtamassa sellaiseen ongelmaan, että maaseudulle, lehmien, sikojen yms. isohkojen tuotantoeläinten kanssa toimimaan (hevosia ehkä lukuunottamatta) ei tahdo löytyä innokkaita eläinlääkäreitä. Mieluummin jädään kaupunkiin lemmikkejä hoivaamaan.

Yhteiskunnalliselta kannalta, mm. palkkatasa-arvon toteuttamista ajatellen, on pidetty olennaisena, etteivät työmarkkinat jakautuisi niin jyrkästi miesten ja naisten aloihin. Siksi on todella ihmeellistä, ettei eläinlääkärikunnan jatkuvaa, ja pian likipitäen täydellistä, naisistumista pidetä tasa-arvoviranomaisten parissa minkäänlaisena ongelmana, kun he sentään ovat usein niin monien muiden alojen mies- tai naisvaltaisuudesta olleet huolissaan. Naisvaltaisuus tuntuu viranomisille olevan ongelma vain silloin kun on kyse pienipalkkaisesta, suorittavasta ja /tai matalan koulutustason työstä. Niihin hommiin haikaillaan miehiä lisää, mutta ei sellaisille kovapalkkaisille naisvaltaisille aloille, kuten eläinlääkäreiksi.

"2. Ovatko pääsyvaatimukset eläinlääketieteelliseen jotenkin naisia piilevästi suosivia?"

Voi olla, asiahan täytyisi selvittää. Kovin todennäköisenä en sitä pitäisi, mutta selvittämisen arvoisena ehdottomasti. Jos meillä olisi vakavasti otettavaa sukupuolen tutkimusta, niin tällaiset asiat olisi selvitetty automaattisesti jo vuosia sitten.

Olennaisempaa on kuitenkin se, että poikien koulumenestys on heikompaa ja se, ettei poikia kannusteta hakeutumaan tälle alalle, jota täysin avoimesti pidetään naisten alana. Näihin asioihin pitäisi saada muutos, jotta eläinlääkärikunnan sukupuolijakauma lähtisi korjaantumaan.

Melko Vieras (nimimerkki)

Voisiko vihdoin luopua käyttämästä näistä väkivaltamonopolin naisasiaviranomaisista tasa-arvoetuliitettä, jos kerran lakikin määrittelee tasa-arvon naisten edun ajamiseksi? Eli esimerkiksi: tasa-arvovaltuutettu -> naisasiavaltuutettu. Muita tulee mieleen: naisasiainneuvottelukunta sekä työ- ja naisasiavaliokunta. Tasa-arvolakia pitäisi kutsua ilmeisesti samaten naisasialaiksi.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Suomen kielen puhtautta vaalivalla kielitoimistolla on tässä tekemätöntä työsarkaa. Jonkinlainen tasa-arvoasiain epäkielen poistamisprojekti pitäisi puskea liikkeelle.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

No kielitoimisto tässä nyt on se, jota vihonviimeiseksi pitää apuun kutsua. Pari vuotta sitten vaativat mm. varusmies-sanan poistamista ja tilalle "varushenkilöä" tai muuta sukupuolineutraalia kammotusta.

Kirjoitin Hesarin yleisönosastossa, että varusmies sopii ihan hyvin suomenkieleen, kun näet kaikki asevelvolliset varusmiehet ovat miehiä.

Vapaaehtoisia naisia voitaisiin kutsua vaikkapa varusnaisiksi, kun heillä vielä sattuu olemaan ihan omat lait ja säännöt palveluksen suorittamisessakin.

Ja paljonko luulet siellä kielitoimistossa olevan miehiä, 10 vai 20 prosenttia henkilökunnasta, onko sitäkään?

Melko Vieras (nimimerkki)

Naisasiavaltuutetun ("tasa-arvovaltuutetun") taktiikka on nostaa kaikenlaisten valitsijoiden tietoisuutta siitä, että naisia pitää nostaa johtoon pätevämpien miesten ohi, tai seuraukset voivat olla maineen kannalta ikäviä. Toivon ja uskon, että suomalaisten ryhti ei hirveästi taivu feministien huutelun edessä. Ulospäin toki ollaan kuin otettaisiin naisasiaviranomaisten tasa-arvon vähentämispyrkimykset tosissaan, omissa piireissä tehdään päätöksen niin kuin ne pitää tehdä.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Toisaalta olisihan tuo huumoria, jos yliopistoja vetäisi samanlaisella enemmistöllä naiset kuin opiskelijatkin. Tämän jälkeen feministien seuraava epä-tasa-arvon ongelma ja ihmettely on se, että miksi ei Nokian johdossa ole pelkästään naisia Lyn kerran yliopistot on nais-yliopistoja.

Tasa-arvovaltuutettu ja tasa-arvoministeri ilmaisevat ongelmaksi sen, että yliopiston naistenvessoihin on jonoa, mutta ei miesten. Paikalle kutsutaan Tampereen naistutkimuslaitoksen huipututkijaryhmä turkimaan asiaa. Vessailmiöön sovelletaan Judith Butcherin performanssidiskurssifenomenologian teoriaa.

Jorma (nimimerkki)

"Vessaongelmaan" on jo naapurissa herätty:

http://www.dn.se/debatt/stockholmsdebatt/infor-kon...

http://ehdokas8blogituusisuomifi.puheenvuoro.uusis...

Meidän nilkit painavat tietenkin suu vaahdossa perässä, onhan se nähty.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Muutama vuosi sitten suomalaisessa yliopistossa oli tosiaan tasa-arvoongelma. Ongelmana, mitä tulee yliopiston vessoihin. Pari profeministimiestä - taidehistorian laitoksen ainoat pojat - raapustivat lapun jossa luki "naisten vessa yläkerrassa" ja pällistelivät sen edessä niin herttaisesti että pääsivät lehden keskiaukemalle. Olisiko ollut Kaleva tai Pohjalainen. Olivat ikään kuin huolissaan naisten tasa-arvosta! Jätkät oli ehdoilla yliopiston vaaleissa, ja tämä oli vaalitempaus. Siis humanistikundit olivat huolissaan naisten vessoista - tasa-arvoongelmana!

Tuo muistutti paljon Vihreiden tilaa, jossa on miesedustajia jopa lähteneet lukemaan naistutkimusta ja kertovat sen olevan "ihanaa". Eli poliittisessa taktikoinnissa vähän sama kuin mielistelisi natseja kun on laskeskellut heidän pääsevän valtaan. Tosin onhan tuo myös realismia, sekä yliopiston että vihreiden naisenemmistö takaa carman tappion, jos lähtee rehellisesti ajamaan molempien sukupuolten tasa-arvoa.

Dr.Feelgood (nimimerkki)

Olipas taas uutisoitu hyvin jos halutaan estää naisiin ja miehiin vähättelevästi suhtautuvien ihmisten pääsy opettajiksi, niin otsikon pitäisi olla: Feministeiltä ja sovinisteilta halutaan estää pääsy opettajankoulutukseen.

Jorma (nimimerkki)

"Työryhmä ehdottaa opettajankoulutuksen opiskelijavalintoihin asenteita mittaavaa osiota, jonka avulla pidettäisiin epätasa-arvoisesti ajattelevat poissa opettajanpöydän takaa."

Eli todellisuudessa opettajiksi eivät pääsisi kuin feministiseen propagandaan uskovat idiootit (tai sellaista teeskentelevät). Tämä heikentäisi entisestään miesten haluja ja mahdollisuuksia hakeutua opettajakoulutukseen.

Tomm. (nimimerkki)

"Työryhmä ehdottaa opettajankoulutuksen opiskelijavalintoihin asenteita mittaavaa osiota, jonka avulla pidettäisiin epätasa-arvoisesti ajattelevat poissa opettajanpöydän takaa."

Paras linkki pitkään aikaan. Työryhmässä on kaavailtu ajatuspoliisin perustamista. Saakohan väärin ajattelevat, jo töissä olevat opettajat yhä pitää virkansa?

Ei pidä vähätellä monia muitakin väärin ajattelun muotoja. Ehkä kaikilla yliopistollisilla aloilla pitäisi ottaa erilaisia testejä käyttöön, joilla voitaisiin tutkia, ettei esimerkiksi sosiologiksi pääsisi yhteiskuntavastaisia ajatuksia kannattavia opiskelijoiksi. Testien luotettavuutta voidaan lisätä käyttämällä valheenpaljastuskonetta ja kidutusta. Testit rahoitettaisiin puoluetuista.

Tomm. (nimimerkki)

Ajatusrikollisuutta pyritään nyt muutenkin pontevasti hallituksen toimesta ehkäisemään.

"... nettilinkin tarjoaminen rasistisille sivuille voisi olla joissakin tapauksissa kiihottamista kansanryhmää vastaan."

"Hallituksen esittämillä uudistuksilla pyritään torjumaan rasistista ja muukalaisvihamielistä propagandaa ..."

Vieläkö ymmärtäisivät kriminalisoida rasistisen materiaalin katselemisen.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/linkitys-rasist...

VeliSynkkä (nimimerkki)

Minkä helvetin takia ne väkisin änkee vapaaottelukehiin jossa ne joka käänteessä saa turpiinsa pienemmän aivokapasiteettinsa ja puuttuvan aggressiopohjaisen hyökkäysvimman takia.

Paitsi tietenkään JULKISEN SEKTORIN TEHTÄVISSÄ JOSSA VOI HÖSSÖTTÄÄ JA SÄHLÄTÄ PÄÄTTÄMÄTTÖMÄNÄ MUITTEN RAHOILLA KUTEN HALUAA!

Lisäksi satun tietämään sekä omasta leipätyöstäni että parinkymmenen ympärillä pyörivän nuoren ja kiusallisen älykkäiden lääkäritytsyjen konsultoimana että NAISJOHTAJIEN:
1. ÄÄNIALA laskee 1/4 tai jopa puoli oktaavia; NE ALKAA MÖRISEMÄÄN
2. Niillä menee hormonitoiminta ja kuukautiskierto solmuun
3. Niillä esiintyy frigiditeettiä ja orgasmiongelmia
4. Niillä on 14 kertaisesti enemmän ulkus mulkusta kuin verrokeilla
( Vatsahavaa )
5. Niillä on yleisesti univaikeuksia
6. Niillä on 4 x enemmän AVIOEROJA kuin normaalimimmeillä

Ai mistäkö erityisesti tiedän? HEH HEH JOO!

Laskin joutessani viime viikonloppuna , et meillä kävi viimevuonna pelkästään Helsingin kodissa yli 40 kpl.erikoistuvia Psykiatreja, niitten opejakin, tsiigaamassa Vaimon uusia sisustusinnovaatioita, meidän Pinkkiä FiFi kultaamme ja mua. Joo mä oon piireissä nähtävyys kun yks Mimmiliigan jäsen ( Vaimo ) omaa perversion isoihin raakalaiskörmyihin jotka soittaa suuta miesten ja naisten välisistä suhteista nii ihanan vapautuneesti. Hehheh.

Joskus niitä on viiskin ja niistä on hauskaa pistää mut SINGERIIN (
Jumankekkala, kun tietäsitte ) ja tehdä musta neulatyyny.

VeliSynkkä
PS. Kaikki Naispsykiatrit ei oo neuroottisia, osa on vaan ihan normaalin epävarmoja naisellisuudestaan! Hehe... ;-)

Kari Hurtta (nimimerkki)

VeliSynkkä:
PS. Kaikki Naispsykiatrit ei oo neuroottisia, osa on vaan ihan normaalin epävarmoja naisellisuudestaan! Hehe... ;-)

Tämäkö oli syys että tuon kirjoitus "Millainen on naisellinen nainen?" aiheutti sellaisen haloon. Että siis on suunnaton tarve olla naisellinen?

Kirjoitin aiemmin:
Ei me olla miehekkäitä miehiä.

Tuo ilmaus ei koskaan ole ollut se, johon olisi identifoitunut.

(X)

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Sitten kun sukupuolineutraalien vessojen hanke menee läpi, seuraava feministinen trendi onkin vaatia sukupuolisensitiivisiä vessoja takaisin. Sama trendihän on jo nähty muualla.

Vieras (nimimerkki)

Luultavasti ne vaativat sitten vain naisten vessoja, koska sukupuolineutraaleissa vessoissa pyörii epäilyttäviä miehiä.

Jorma (nimimerkki)

Tämähän se on kupletin juoni: sukupuolineutraaliutta vaaditaan silloin kun se on naisasia(naisi)lle edullista, sukupuolisensitiivisyyttä taas silloin kun siitä on enemmän hyötyä. Mitään johdonmukaisuutta, saatikka miesten oikeuksien tasapuolista huomioimista, ei ole.

bmad (nimimerkki)

"Tämähän se on kupletin juoni: sukupuolineutraaliutta vaaditaan silloin kun se on naisasia(naisi)lle edullista, sukupuolisensitiivisyyttä taas silloin kun siitä on enemmän hyötyä. Mitään johdonmukaisuutta, saatikka miesten oikeuksien tasapuolista huomioimista, ei ole."

Kannattaa syntyä naiseksi, herkäksi tai kylmäksi naaraskissaksi. Edunajo toimii jopa niin, että ujompia miehiä kuolee altapois.

Nihilisti (nimimerkki)

Ensiksikin, muutamienkin yritysten osakkeenomistajana minua ei kiinnosta paskan vertaa kuka johtaa ja mitä kuhan tulosta tulee. Tämä on vaikeaa eikä se mahdu päähän feministeille. Ei yritysten tehtävä ole toteuttaa "kaikille kivaa" periaatetta. Nyt kun yliopistojakin yksityistetään eikö tarkoitus ole hakea PARASTA hakijaa? Kenen etuja nämä feministit oikein ajavat? Eivät ainakaan niiden pätevien naisten jotka ovat päässet pitkälle ilman mitään positiivista syrjintää.

Ps. Henkalle ja muille terveisiä, "Talous"elämä ja "Talous"sanomat ovat nykyään ihan nolla lehtiä mistä talous asiaa on ehkä noin 1/4 ja loput on jotain mutu-iltapäivälehti hömppää, mikä on sääli koska kummatkin lehdet olivat joskus hyviä lehtiä.

Dr.Feelgood (nimimerkki)

Onko meillä varaa tälläiseen pelleilyyn, minusta ei ja tulevaisuus ei välttämättä ole kovin valoisa jos jatketaan samalla linjalla ja annetaan kaikenmaailman hörhöjen mellastaa, joskus voisi lyödä sen kuuluisan nyrkin pöytään ja sanoa, että jumalauta nyt riittää tämä pelleily.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Herra Trin kanssa SAMAA MIELTÄ ! Satans sing !

NYRKKI tulee paikalle silloin kun IRTISANOMISLAPPUA luetaan hiljaisuuden vallitessa !!

VS

Ingenieur (nimimerkki)

Kiintiöissä ei sinänsä ole mitään pahaa, jos voi olettaa pätevyyden ja hakijamäärien esiintyvän samassa suhteessa ja samoilla säännöillä kuin ilman. Tällöin kiintiöt ovat varsin hyvä tapa puuttua epäreiluun valintamenettelyyn.

Tietenkään ideaalitilannetta ei juuri koskaan tapahdu. Pahimmillaan antidemokraattiset elementit mahdollistavat kaikenlaisen pelailun ja sabotaasin yhteisön kustannuksella. Ei ole yksi tai kaksi havaintoa, jolloin kiintiötä käyttämällä (esim. yritysfuusion jälkeen on myönnetty kiintiömäärä hallituspaikkoja tietyille osastoille) ollaan hyvin tehokkaasti onnistuttu lamauttamaan yhteisön toimintaa vaa'ankielipaikkojen pöydätessä ja vetäessä kriittisiä toimenpiteitä sisäisen valtakahinan kannalta omaan suuntaansa.

Todella usein olen myös ns. "kiintiöläisten" suhtautuvan itsekin omaan virkaansa vähän huolimattomasti. Jos hallitukseen valittu ottaa linjakseen "pysyä poissa tieltä", niin toisinaan tilanteena on muutoin hyvin toimiva hallinto, mutta jolla olisi ilman kiintiötä vielä parin lisätoimijan verran enemmän työkykyä. Totta kai kilpailijat, joille ei moisia keinotekoisia rajoitteita anneta, kiipeävät ohi.

Naiskiintiöistä tosin itselläni ei ole kokemusta. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että ensisijaisena tavoitteena tulee olla kiinnostuneiden ja pätevien kandidaattien hankinta. Jos sellaisia löytyy, niin kyllä ne poikkeuksetta ohjautuvat sinne, missä niille on eniten tarvetta. Kunnes ne sitten erehdytään ylentämään itselleen liian vaikeisiin tehtäviin. Tätä sanotaan "Peterin periaatteeksi" (http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Principle)

Jorma (nimimerkki)

"Ensinnäkin on muistettava, että jokaiselle yksikölle valittiin johtaja erikseen. Yhdeksän paikan haut vain sattuivat olemaan samaan aikaan.

– Hakemuksia tuli miehiltä johtajan paikoille yhteensä 23 ja naisilta 9. Haastatteluihin pääsi miehistä 12 ja naisista 6. Tässä vaiheessa yritimme suosia naisia. Haastateltavista valitsimme pätevimmät ja sopivimmat.

– Olisin toivonut, että johtajan paikoille olisi löytynyt myös naisia. Kyselin sopivia ehdokkaita talon ulkopuolelta ja vielä maanantaina yritin rekrytoida yhtä henkilöä Joensuun yliopistosta, mutta työ ei tuottanut tulosta.

Esititkö hallitukselle yhdenkään naisen valitsemista?

– Ehdotin yhtä naista, mutta naisvoittoinen hallitus teki tällaisen päätöksen kuin teki.

– Jos päteviä naisehdokkaita olisi ollut enemmän, heitä olisi varmasti tullut myös valituksi."

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/11946...

Naisia siis haettiin kissojen ja koirien kanssa ja heitä haluttiin suosia, mutta sekään ei auttanut. Koska vastaavaa hakua ja suosintaa nähdään tasa-arvovaltuutetun toimiston rekrytoinnissa miesten suhteen?

VeliSynkkä (nimimerkki)

NAISISTA JA NAISJOHTAJUUDESTA !

Elämänmittaisen naistenmiehen kokemuksella on kolme ( 3 ) ryhmää naisia joita pitää pelätä:

1. kaikki naiset
( älä käännä yhdellekkään selkääsi äläkä anna valppautesi herpaantua ) !
2. vihamieliset ja neuroottiset telaketjufeministit
3. peltiset ja niklatut kokkeli - kimulit!

Haluaisin erityisesti konsultoida nuorempia veljiäni entisenä naistenmiehenä ja nykyisenä suurena rakakastajana ( vaimolleni, oi niin vaimolleni ) näistä kokoomuksen eli kokkeleitten nk. hyvännäköisistä jääneidoista eli jäähyhmäisistä pakastekanoista seuraavasti!

1. Seksi on näille niklatuille busines naisille vain yksi käyttötyökalu ja tehokkaampi kuin karhunraudat, karriäärin ja yhteiskunnallisen menestyksen rullaportaissa
- ennemmin tai myöhemmin ne imasee sut ja sun genitaalit näihin munan murskaus - rautoihin, jauhaa ne siellä verivaahdokehilloksi ja sylkäsee ulos lähimmän koiran ateriaksi! hyäh! ja yäh!

2.KokkeliKimulit pyllistää vaan äärimmäisen laskelmoivasti ja lähinnä ainoastaan näille toisille laskelmoiville psykopaaatti - narsisti häijyläisille, kuten liikejuristeille.

3. Niitten sydämen paikalla on könttti tykkimetallin tiheätä panssariterästä

4. Perhe ja LAPSET on niille vaan yksi mutta välttämätön nousun väline ja naistenlehtien kotiesittelyyn pääsemisen juttu

5. Ne noudattaa KAIKESSA koko elämänsä KULTAISTA SÄÄNTÖÄ N:O 1
- On äärimmäisen keskeistä miltä sä näytät
- On äärimmäisen keskeistä miltä sä näytät
- On äärimmäisen keskeistä miltä sä näytät

6. Niitten KULTAINEN SÄÄNTÖ N:O 2 sanoo
- Ihmiset on vain käyttöä varten
- Ihmiset on vain käyttöä varten
- Ihmiset on vain käyttöä varten

7. Niitten KULTAINEN SÄÄNTÖ N:O 3 sanoo
- TUNNONTUSKAT on vaan niitä alemman ihmisluokan juttuja
- TUNNONTUSKAT on vaan niitä alemman ihmisluokan juttuja
- TUNNONTUSKAT on vaan niitä alemman ihmisluokan juttuja

8. Niitten KULTAINEN SÄÄNTÖ N:O 4 sanoo
- Tunne vain oikeita ihmisiä, ohita muut
- Tunne vain oikeita ihmisiä, ohita muut
- Tunne vain oikeita ihmisiä, ohita muut

9. Niitten KULTAINEN SÄÄNTÖ N:O 5 sanoo
- Tärkeintä on MEDIAJULKISUUS
- Tärkeintä on MEDIAJULKISUUS
- Tärkeintä on MEDIAJULKISUUS

10. Niitten KULTAINEN SÄÄNTÖ N:O 6 sanoo
- Tärkeintä AUTOISSA on kalleus ja NÄYTTÄVYYS
- Tärkeintä AUTOISSA on kalleus ja NÄYTTÄVYYS
- Tärkeintä AUTOISSA on kalleus ja NÄYTTÄVYYS

nuorempi veljeni, voin kertoa pitkästä elämänmitttaisesta käytännön kokemuksestani että vaikka tämmösellä peltisellä kokkeliherkulla on perse kun jeesuksen uusi tuleminen niin niitten kanssa on kovillakin jätkillä erittäin kovia haasteita sekä stondiksen rakentamisessa että erektion pitävyydessä. jep

VeliSynkkä

Monessakin mielessä VASEMMISTOÄMMÄT on helpompia vaikka ne onkin syvästi tyhmempiä ja lyhytjalkasempia!

Abbsurdistanin KansanDemokraattinen Tasavalta

http://annaleena.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/10/ta...

http://henry2.blogit.uusisuomi.fi/2010/05/10/esime...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset