Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Yksinäiset miehet köyhimpiä

  • Toimeentulotukea saaneet kotitaloudet
    Toimeentulotukea saaneet kotitaloudet

Toimeentulotuki on viimesijainen toimeentuloturvan muoto. Tukea myönnetään yleensä kuukaudeksi kerrallaan, ja se lasketaan asiakkaan välttämättömien menojen mukaan. Toimeentulotukea saa henkilö tai perhe, jonka tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin.

Yksinäiset miehet ovat selvästi suurin toimeentulotukea saava ryhmä. Toimeentulotuki lieneekin miltei ainut valtion tulonsiirto, joka menee suurimmaksi osaksi miehille.

Nuoret toimeentulotuen saajat

Hesari kertoo, että lama pudotti viime vuonna kymmeniätuhansia nuoria toimeentulotuen varaan. Uutinen ei kuitenkaan paljasta sukupuolijakaumaa.

Kuvio kertoo, että yksinäisten toimeentulotukea saavien miesten määrä kasvoi viime vuonna yli 11 000 henkilöllä, kun taas toimeentulotukea saavien yksinäisten naisten määrä kasvoi vain alle 4500 henkilöllä.

Koulutuksesta kieltäytyvältä nuorelta voidaan leikata toimeentulotukea. Eduskunta on hyväksynyt kiistaa herättäneen lainmuutoksen. Lakiuudistus näyttää leikkaavan pääasiassa nuorten miesten tuloja. Osmo Soininvaara ei ole innostunut uudesta laista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (109 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

Saa ihmetellä, maksamme aivan kamalasti veroja ja 7% Suomen kansasta elää köyhyydessä.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Köyhyys on määritelty suhteelliseksi käsitteeksi. Siksi se ei lopu millään, ei vaikka kaikki olisivat miljonäärejä.

Aina tietty prosentti on toisia vähävaraisempia, ellei omistamista kielletä kokonaan.

Nomen Nescio (nimimerkki)

On tullut sanottua aikaisemminkin, mutta täytyypi toistaa: jonkun aikaa sitten uutisoitiin että nuorten miesten työllisyys on laskenut 90-lamavuosista lähtien. Siis jopa 2000-luvun nousussa, meni musta käyrä alaviistoon: nuoret suomalaiset miehet. Työsuojeluviranomaisten mukaan ilmiö oli poikkeuksellinen euroopassa senkin puolesta, että se oli sukupuolittunein.

Huomioonarvoista tässä on se, että sukupuoliasioiden huippupolitiikot, Vihreät, eivät tuota huomanneet vaikka oli Työministeriön salkku, oltiin sukupuoliasioiden huippuasiantuntijoita, oli jonkinlainen "miesliike", ja kerrottiin kuinka juuri Vihreiden feminismiosaaminen osaa ajaa molempien sukupuolten asioita. Silti tuo lakaistiin maton alle - ei sanan sanaa ilmiöstä, ei mainintaakaan Vihreiltä.

(Ja muuten se, että vasemmistoliiton pro-feminismipalkinto menee samalle arkkitehtijuntalle, joka on menneet näitä syrjäytymiskuvioita maalaamaan, on hemmetin ironista. Saad kattoa, jos joku ryhtyy ampumaan pultsareita, jos irtoaa profeminismipalkintoja)

S S

Hakaristitatuointi otsassa ja suomileijona kaulassa ei ole kauheasti tsargoja päästä palveluammatteihin.

Jonne Hakala, TURKU (nimimerkki)

Jaah, sekö oli selitys tälle ilmiölle?

Haista paska!

Vieras (nimimerkki)

Joo, en mäkään palkkaisi mitään Vihreiden tumpeloa työpaikalle hörhöilemään.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Nuorille miehille pitäisi kertoa totuus yhteiskunnasta jo koulussa. Jos et käy koulua kunnolla, et saa kunnon työtä. Jos et saa kunnon työtä, et saa kunnon palkkaa. Jos et saa kunnon palkkaa, et saa naista etkä seksiä elämässäsi.

Nuorille miehille voisi olla motivoituneempaa taistella omaa syrjäytymistä vastaan, jos naisten parinvalintaperusteet kerrottaisiin nuorille rehellisesti. Teininä ostarin kulmilla pyöriessä nuorelle miehelle voi syntyä harhainen kuva, että riittää kun vain näyttää hyvälle ja juo pussikaljaa, niin naisia riittää. Eihän teinitytöt, jotka asuvat kotona poikaystävää valitessaan vielä ajattele pojan varallisuutta, riittää vain kun kundi on tarpeeksi hyvän näköinen. Mutta hieman vanhempana tytöt ja naiset alkavat ajatella miestä perheen perustamisen kannalta, ja silloin työttömänä päivärahoilla elävä, työelämästä syrjäytynyt rastatukka putoaa pois kuviosta. Vasta tällöin, hieman vanhempana nuori mies tajuaa, että hän ei enää elämässään koskaan tule saamaan naista, eikä seksiä naisilta, koska syrjäytynyt mies ei kelpaa kenellekään naiselle.

Tällöin on jo nuoren miehen kannalta liian myöhäistä. Syrjäytyminen, ilman työtä perustulolla eläminen, on kokemusten mukaan peruuttamaton prosessi, ja ikisinkuuteen ja sitä kautta pakkoselibaattiin tuomittu mies alkaa kokea elämän tarkoituksettomana, masentavana, ja ainoana ratkaisuna elämän lohduttomuuteen tulee ratkaisuksi päihteiden ja huumeiden krooninen käyttö.

Jotkut nuoret miehet onnistuvat hetkellisesti katkaisemaan syrjäytymisen kierteen rikollisen elämäntavan valinnalla. Huumekauppa, rikollisjengien jäsenyys tarjoavat hetkellisen menestyksen ja rahan tulon, jonka avulla mies kuitenkin pystyy houkuttelemaan itselleen naisystävän.

spärrä (nimimerkki)

...nuorten miesten on alettava kilpailemaan työpaikoista Suomeen saapuvien työperäisten maahanmuuttajien kanssa,työnantajilta kysytään nyt malttia rekrytointi- ja palkkapolitiikassa,ketään ei saa suosia toisen kustannuksella

http://www.youtube.com/watch?v=A6NrsS4BDs0&feature...

:) (nimimerkki)

Spärrä se julistaa kommunismia ja kieltää yrittäjiltä menestymisen vaatimalla heiltä palkanmaksua työvoimaresursseja kohtaan.

Anonyymi (nimimerkki)

Päinvastoin, nuorille miehille pitäisi korostaa tämän pussikaljoittelun merkitystä nuorena. ATMien ongelma on juuri se, että nuorena he eivät olleet pussikaljoittelemassa ja tutustumassa tyttöihin. Jollei opi näitä sosiaalisia taitoja pussikaljoittelun myötä nuorena, ei sitä vanhempana enää saa kontaktia tyttöihin.

Jossain muissa yhteiskunnissa miehen tuloilla yms. saattaa olla merkitystä, mutta Suomessa yhteiskunnan sosiaaliverkosto ja naisten työssäkäynti tekee näistä asioista toissijaisia.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Anonyymi:
Päinvastoin, nuorille miehille pitäisi korostaa tämän pussikaljoittelun merkitystä nuorena. ATMien ongelma on juuri se, että nuorena he eivät olleet pussikaljoittelemassa ja tutustumassa tyttöihin. Jollei opi näitä sosiaalisia taitoja pussikaljoittelun myötä nuorena, ei sitä vanhempana enää saa kontaktia tyttöihin.

Tässäkin voi olla tiettyä perää.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tarkoitin, että pelkkä pussikaljoittelu ilman koulumenestystä on varma tie selibaattiin.

Uusi tie ikiselibaattiin miehillä on kulttuurihaahuilu. Ei hankita kunnon koulutusta tai ammattia, vaan haahuillaan sosiaalituilla ja vanhempien rahoilla unelmoiden media-alasta, muusikon tai taiteilijan urasta päätyen uussyrjäytyneisyyteen.

Poliitikkomme, esimerkiksi työministeri Sinnemäki, entinen ilmaisulukion kasvatti, ei ole pistänyt stoppia sille, että erilaiset media- ja taideoppilaitokset kouluttavat tuhansia nuoria turhaan kulttuurihaahuiluun ja uussyrjäytymiseen.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mikko Ahola: "Tarkoitin, että pelkkä pussikaljoittelu ilman koulumenestystä on varma tie selibaattiin."

Ei muuten ole.

"Uusi tie ikiselibaattiin miehillä on kulttuurihaahuilu. Ei hankita kunnon koulutusta tai ammattia, vaan haahuillaan sosiaalituilla ja vanhempien rahoilla unelmoiden media-alasta, muusikon tai taiteilijan urasta päätyen uussyrjäytyneisyyteen."

Ei pidä alkuunkaan paikkaansa. "Kulttuurihaahuilu" tuo miehelle suuren naispuolisen ystäväpiirin. Ei se varmaankaan rocktähtien tai miljonäärien flaksia takaa, mutta pitää varmasti vastentahtoisen selibaatin poissa laskuista.

Anonyymi (nimimerkki)

Pussikaljoittelu ilman koulumenestystä ei ole mikään tie pakkoselibaattiin. Sensijaan koulumenestys ilman pussikaljoittelua on monesti sellainen.

Paavo Metsäluoma

Duunikaveri totesi aikoinaan että: "Ei haittaa jos on tyhmä, kunhan on ahkera ja tunnollinen. Töitä kyllä löytyy.. Mutta jos on tyhmä ja laiska.. Sit meneekin jo huonosti".

Ehkä tänäpäivänä ollaan liian "fiksuja" ottamaan niitä "paskaduuneja" vastaan.. Mitä Vihreä ja Vasemmistoliitto ajaa propagandassaan..

Mä olin duunissa it-firmassa 2000-luvun alussa tittelillä "sales manager". Pieni narikka, yritettiin.. Ja tosissaan yritettiinkin..
Sain tosi pientä pohjapalkkaa ja asiakkuuksien luonti vie tosi kauan monimutkaisessa myyntityössä. Mä rupesin sit siivoamaan toimistolla.. Mietinkin kuuratessani paskaraitoja vessoissa aamulla ennenkuin muut tuli duuniin, että ei tää loppupeleissä mitään paskaduunia ole.

Korvalapuilla kuuntelin musaa ja hankasin yksikseni. Ihan kivaa.

Byggalla on ihan sama tilanne.. Pomo vaatii kaatosateessa menemään katolle pyyhkimään harjan ja rikkalapion kanssa pikkurääppeitä timpureilta.. Mutta kontrolli vaatii ja palkkaa maksaa työnantaja riippumatta säästä.. Sama tilanne.. Sadevehkeet niskaan ja ihan ok.

Ei ole paskaduuneja suomalaisilla työehdoilla. Ongelmahan on siinä ettei tunnit täyty (eli viikkoon ei tule edes 35h).

Anonyymi (nimimerkki)

Ehkä Mikko Aholan nuoruudessa asia oli noin, mutta nykyisessä Suomessa sosiaaliturvineen ei miehen palkalla ole paljoa väliä naisten saannin kannalta. Myöskin naisten töissäkäynti on vähentänyt miehen tulojen merkitystä naismenestyksessä. Tietenkin jos tulot ovat Vesa Keskisen tasoa niin asialla alkaa olla jotain merkitystä, mutta ei ole kamalasti väliä onko kadunlakaisija vaiko diplomi-insinööri.

Tuloja paljon tärkeämpää on juuri ulkonäkö ja sosiaaliset taidot. Näitä sosiaalisia taitoja opitaan juuri pussikaljoittelemassa ollessa. On paljon tärkeämpää olla se hauska ja hyvännäköinen kaveri joka osaa juhlia ja juoda kaljaa kuin hiljaa työnsä ääressä ahertava parempipalkkainen mies.

Itseasiassa työttömällä ja satunnaisia töitä tekevällä miehellä on paljon paremmat mahdollisuudet saada naisseuraa mitä vakityössä käyvällä. Hänelle eivät krapula-aamut ole sellaisia haittoja mitä säännöllisessä työssä käyvälle joten hän voi olla useammin baarissa ryyppäämässä ja saada sieltä enemmän naisseuraa. Eikä pidä unohtaa sitäkään, että satunnaisia töitä tekevä mies voi viettää ison osan vuodesta vaikka Thaimaassa jossa naisseuraa riittää. Vakityössä käyvä mies on sidottu olemaan Suomessa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ja sitten heräsit unesta...

Ensimmäinen kysymys naisilta baareissa on vieläkin "Missä olet töissä?"

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Mikko Ahola: "Ensimmäinen kysymys naisilta baareissa on vieläkin "Missä olet töissä?""

Ei todellakaan pidä paikkaansa. Ei varmasti ole ensimmäinen eikä ainakaan yleisin kysymys. Toki jotkut tuota saattavat kysyäkin, mutta kysymyksen tarkoitus tuskin on selvittää miehen tulotasoa, vaan se on pikemminkin yksi satunnaisesti valittu keskustelunaloitus sellaisten fraasien kuin "Mitä harrastat?", "Mistä päin olet kotoisin?" tai "Millaisesta musiikista tykkäät?" joukossa.

Vieras (nimimerkki)

"Nuorille miehille pitäisi kertoa totuus yhteiskunnasta jo koulussa. Jos et käy koulua kunnolla, et saa kunnon työtä. Jos et saa kunnon työtä, et saa kunnon palkkaa. Jos et saa kunnon palkkaa, et saa naista etkä seksiä elämässäsi.

Nuorille miehille voisi olla motivoituneempaa taistella omaa syrjäytymistä vastaan, jos naisten parinvalintaperusteet kerrottaisiin nuorille rehellisesti."

Saatan olla liian suorasanainen, mutta mielestäni asia on suurin piirtein juuri näin keskivertosuomalaisnuorille, joilla ei ole kodin tukea ja vaurautta. Ja huono koulutus on yhtälailla tyttöjen ongelma, mutta tuntuu, etteivät pojat osaa hakea tukea. Kuitenkaan ei hätä ole niin kauhea kuin luulisi, jos toimii ajoissa. Jo ammatillinen tutkinto on parempi kuin ei mitään. Toivoa ei koskaan saisi luovuttaa, vaan nuoria on jaksettava kannustaa ja nuorten täytyy itsekin etsiä syitä, miksi kannattaa yrittää kaikesta huolimatta. Nykyään on myös työkkärin kautta mahdollista saada rahoituksia ja kurssien kautta voi edetä vähitellen kohti parempaa ammattitilannetta.

Kiinnittäisin huomoita myös siihen, että itse pitää kyetä tajuamaan heikko, tilapäisluontoinen asemansa ja oman sisäisen ahdistuksen pitäisi itse kullekin olla merkki siitä, että on parempi juuri nyt lähteä liikkeelle työn perässä. Pitää kysellä, eikä ylpeys tai ujous saa olla siinä asiassa esteenä, vaan kannattaa olla jopa pyrkyri työn perään (niin köyhät ulkomaalaisetkin ovat autellen kotimaan sukujaan mm. näin joululuna).

Ihminen joutuu "nöyrtymään" monesti elämässä, mutta ennen pitkää asiat alkavat järjestyä, vanhempien ihmisten tasapainen lopputulos on 30-50 vuoden saldoa, johan siinä ajassa ehtii paljon tapahtua. Omaa elämää jokainen joutuu "rakentamaan" pala palalta: ensin koulutus, työ, asunto, partneri ja uskoa pitää ehdottomasti koko ajan, vaikka ei millään uskoisi itsekään.

Työtilanteen parantumisen jälkeen, partnereita on varmasti jo helpompi löytää. Melkein jokainen aikuinen on sen kokenut jossain muodossa itse, alle 24 iässä, joten parempi uskoa, jos joku näin sanoo. Jäljelle jää tilanteen korjaus omin aherruksin ja siihen saa apuakin.

Neuvoisin täysin vailla työtä ja ammattia tällä hetkellä olevia hakeutumaan pääkaupunkiseudun keskusliikkeiden varastohommiin tai mihin tahansa töihin, niihin kai työkkäri kouluttaakin. Hoitoaloille on tulossa valtavasti työpaikkoja, tällä hetkellä hoitajia tuodaan mm. Filippiineiltä, miettikää nuoret eikö sekin työ jo kotimaassa olisi kannattavaa. Rahaa tarvitaan elämiseen, individualismia voi harrastaa sitten vapaa-aikanaan, koko nuoruutta ei sen "hypen" takia kannata haaskata. Koulutuksista myös korjausrakentaminen ja lvi-työt lienevät järkeviä "sijoituksia" omasta ajasta ammattiin.

Kyllä sitä ihminen pärjää, jos työn tuntimäärä on noin 37-40t/vko. Suomalaiset miettivät liikaa, kannattaako, maksetaanko, mutta jotkut asiat on parasta kokeilla käytännössä. Ennakkoon vaihtoehtojen pohtiminen, kieltäminen, vähättely ja älyllisyys ei ole tässä suuri kauhean hyve, kun työ on rutiininomaista ja ruumiillista. Monilla aloilla ei ole yhtään korkeampi tuntipalkka (mm. toimistotyö vs. hoitotyö tai siivous) mutta, kun työtä tarjotaan jatkuvasti, kuukausiansio on järkevä.

Kiinteistö- ja monet palvelualojen työt ovat juuri tämän takia vähän huonompia toimeentulon kannalta, kun tunteja joutuu monelta työnantajalta keräämään, ei saa tunteja riittävästi. Mutta on ajateltava asia niin, ettei n. 47-57 vuoden ikäinen ole enää sen kuntoinen raskaisiin töihin kuin nuoret, silloin on liian myöhäistä herätä. Toimia pitää nuorena ja niin paljon kuin vain pystyy. Olen itse tehnyt niin ja tiedän, että parasta vaan pakertaa. Hyvä seuraa myöhemmin ja on itse tyytyväinen tekemiinsä valintoihin siinä huonossa jamassa. Tekemättömyydestä tulee muuten masennusta ja psyyken ongelmia, joten aktiivinen ihminen auttaa samalla itse itseään pysymään paremmin terveenä ja oma-aloitteisena.

Vieras (nimimerkki)

Päinvastoin Osmo Soininvaaran pitäisi olla innoissaan uudesta laista, kun on ollut itse ollut osaltaan vaikuttamassa sen syntyyn (Sata-komitea). Vihreät eivät voi pestä käsiään yksinäisten ja nuorten miesten syrjäyttämisestä.

Vanhat Tavat (nimimerkki)

Eliikkäs eliikkäs, suurin tulevaisuuden työllistäjä maassamme on järjestäytynyt rikollisuus, antaa työtä nuorille ja suojelee kansalaisia yhteiskuntarauhan mentyä lopullisesti... Onneksi ei jaälkikasvun ole ajatellutkaan tänne jäävän...

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Ei auta, jengejä pystyttämään vaan...

Nomen Nescio (nimimerkki)

Kunhan muutama niistä keksii lukratiivisen bisnesidean kaupitella heroiinia epätoivoon, niin johan alkaa olla jekkua ympäristössä. Täytyy vain toivoa että nuo tuuduttaa psyykelääkkeillä, ja että itsemurhat ampaisee nousuun. Toivottavasti STM:n suunnitelmissa on tämäntyyppinen laskelmointi.

Kymmenen vuoden kuluttua Espoon ympäri menee muuri, ja Westendiä, Kuusisaarta ja Kauniaista vartioi yksyityismiliisi kaupunkialueiden sisäänpääsyä. Eirassa tapahtuneet kidnappaukset, lunnasvaatimukset ja väkivaltaiset ryöstöt ovatkin tyhjentäneet alueen puolilleen, ja asuntojen hinnat romahtaneet. Kontulan heroiinimafialle - jonka päämiehet majailevat Pietarissa ja Tallinnassa - joutuu maksamaan suojelurahaa jos viittii edes jättää autonsa parkkiin.

Vieras (nimimerkki)

"Yksinäiset miehet ovat selvästi suurin toimeentulotukea saava ryhmä."

Tämä on taas NIITÄ TUTKIMUKSIA. En vähättele asiaa. Nuorten miesten ongelmat olisi pitänyt nostaa esiin jo aiemmin. Mutta pari muuttujaa lisää nähin tutkimuksiin, ja tulokset saattaisivat antaa myös ratkaisuja.
Otetaan nyt malliksi vaikkapa: koulutustaso, mahdollinen päihteiden käyttö, mielenterveysongelmat tai sijoittuminen aloille, joilla on vähän työtilaisuuksia. ym. ym.

Nämä yhden tai kahden muuttujan tilastotutkimukset työllistävät koulutetuja tutkijoita lööppilehdistön tarpeisiin. Kyllä ne pystyvät parempaankin.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Mikä oli pointtisi?

:) (nimimerkki)

Olikohan tuo jokin tylppä kommentti ilman terävää kärkeä.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

"Eduskunta on hyväksynyt kiistaa herättäneen lainmuutoksen. Lakiuudistus näyttää leikkaavan pääasiassa nuorten miesten tuloja. Osmo Soininvaara ei ole innostunut uudesta laista."

Osmo Soininvaara KEKSI sen lain.

PS: oon myös lähettänyt soininvaaralle sähköpostia tuota paskaa lakia koskien, eikä tyyppi ainakaan kieltänyt olevansa sen isä.

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

PS: se, että saa toimeentulotukea, ei vielä automaattisesti tarkota, että ois köyhin. Kaikki ei hoksaa sitä hakea, vaikka se niille kuuluis. jotkut (kuten mä) ei syystä tai toisesta halua sitä hakea.

Vieras (nimimerkki)

Jos sinulla Kaisa nuorena naisena on asiat niin hienosti, että sinun ei tarvitse maksaa asumisesta ja ruuasta, niin voisitko kertoa miten se sinulta onnistuu?

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Nuori nainen ei rahaa tarvitse. Alle kolmekymppinen nainen pystyy uunottamaan miehen maksamaan menonsa.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Itse asiassa Soininvaaran teksti käsittelee enimmäkseen työmarkkinatukea ja arvostelee sen muotoa. Hänen mielestään on hölmöä, että työmarkkinatuki ei ole korkeampi kuin toimeentulotuki. Jos työmarkkinatuki (saadaan Kelalta jos ollaan kortistossa) olisi korkeampi kuin toimeentulotuki (saadaan sossusta viimeisenä turvana jos ei ole mitään muita tuloja riittävästi), niin se ohjaisi ihmisiä pysymään työmarkkinatuen piirissä ja työkkärissä aktiivisten toimenpiteiden kohteena eli ts. pois sossusta passivoitumasta.

Soininvaara itse asiassa kannattaa nykyisessä tilanteessa toimeentulotuen alentamista, jotta se todellakaan ei olisi korkeampi kuin työmarkkinatuki: "Niin kauan kuin työmarkkinatuen puolella tuo säädös on [säädös tuen alentamisesta, jos kieltäytyy ottamasta vastaan työtä tai koulutusta], sen on oltava myös toimeentulotuen puolella." Tosin hänenkin ensi sijaisena toiveena olisi, että työmarkkinatukea ei leikattaisi koulutuksesta kieltäytyviltä jolloin toimeentulotukeakaan ei tarvitsisi leikata.

Soininvaarahan jopa toteaa:
"Huomattakoon, että toimeentulotuki on alennettunakin korkeampi kuin se opintoraha, jonka nuori saisi, jos hakeutuisi jatkokoulutukseen [jatkokoulutus tässä tarkoittaa työkkärin tarjoamia koulutuksia työttömille, joihin osallistumalla saa korotettua korvausta]."

Anni Loren

Mitä ihmettä on tämä pohdinta "Soininvaara sitä, Soininvaara tätä"..Tuo tontun näköinen kaveri on täys mulkku ja ihan niin kuin Kaisa tuossa aiemmin todisti toimeentulotukea koskevan "uudistuksen" isä. Minä kysyisin Soininvaaralta neuvoa korkeintaan missä kannattaa edullisimmin yöpyä kun pyöräilee Alpeilla?

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Jos tuossa taulukossa omana ryhmänään olevat 28 000 yksinhuoltajaa jaettaisiin sukupuolensa mukaan miesten ja naisten ryhmään, niin ero sossun mies- ja naisasiakkaiden lukumäärissä varmaankin tasoittuisi jonkun verran. Toki miehiä siellä olisi siinäkin tapauksessa enemmän - tietysti.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ei ole helppoa naisillakaan. Köyhyys pakottaa maailmanlaajuisesti naiset miesten seksiorjiksi avioliittoihin. Naimisiin hyvätuloisemman miehen kanssa. Nainen ei voi erotakaan,koska miehen antama taloudellinen tuki loppuisi. Siksi mies saa kohdella naista kuin eläintä, kuin omistettua orjaa, nujertaa naisen tahto psyykkisellä väkivallalla, jatkuvalla nälvimisellä ja haukkumisella. Välillä hakaten naisen mustelmille, siihen asti, kunnes nainen kerran kuolee pahoinpitelyssä.

Näin on ollut, ehkä näin on aina oleva. Muinaisen Egyptin haudoista arkeologien kaivamilla naisilla oli yleisesti jälkiä murtumista käsivarren luissa, kun naiset olivat suojanneet itseään aviomiestensä lyönneiltä.

TP (kirjautunut) (ei kirjautunut) (kirjautunut) (nimimerkki)

Mikko! Olet saanut vaikutteita Johanna Korhoselta.

Feministien likaisten temppujen vakiokalustoonhan kuuluu tuo suomalaisen naisen uhripääoman kasvattaminen kolmannen maailman naisten kärsimysten esiin nostamisella. Naisten kärsimysten määrää saadaan tietysti lisättyä eksponentiaalisesti kun otamme tarkasteluun myös vuosituhansia vanhat vääryydet.

Voi suomalaista naisparkaa!... kun kolmannen maailman naisia kohdellaan tuolla tavalla!... jo vuosituhansia sitten!... Voi suomalaisia Johanna Korhos-parkoja!

Käytännössähän tuo toimii siten, että kirjoitetaan Hesariin artikkeli, jonka yleisaihe on feminismin ajaminen - tosin hienommin ja kierommin sanottuna "suomalaisen naisen kohtaaman epätasa-arvon vähentäminen".

Artikkeli aloitetaan kattavalla ja puistattavalla kerronnalla kolmannen maailman naisten elämän vääryyksistä. Paatosta tehostetaan ottamalla esiin myös satojen ja tuhansien vuosien vääryydet mistä päin maailmaa tahansa. Kun näin on saatu lukija vakuutettua, että nainen on todellakin sorrettu, siirrytään johonkin suomalaisen naisen kohtaamaan epäkohtaan, kuten siihen, että koulujen historiankirjojen Suomen presidenttejä käsittelevien artikkeleiden kuvituksissa on enemmän miehiksi kuin naisiksi tunnistettavia hahmoja.

Tässä vaiheessa lukija on tietysti jo aivan hengästynyt suomalaisen naisen kohtaamasta epätasa-arvosta. Että ihan pakotetaan hunnun taakse piiloon, joutuu korjaamaan sadon karjanhoidon ohessa ja oppikirjatkin kuvitetaan tuolla tavalla!

Eikö kukaan voi tehdä mitään tälle suomalaisen naisen alistamiselle?!!!

mikael_schier (nimimerkki)

Tämä - Mikko Ahola - oli erinomainen tietoisku! Suunnilleen saman asian luin taannoin joko Svenska Dagbladetista tai Expressenistä. Sillä erolla että noissa ruotsalaislehdissä se esitettiin ihan faktana.

VeliSynkkä (nimimerkki)

20 , 80 % Yhteiskunta tulee !

VOISIKO YÖVARTIJAVALTIO OLLA PELASTUKSEMME ?

KANSALLINEN VELKAMME ON JO YLI 800 MRD€ ! ( 5000 Mrd MK )
- Kansantalouden kokonaisvelka on n. 400 MRD eli Valtio, Kunnat, Yritykset, Yksityiset ja Korporaatiot.. Valtion velka on ensivuonna jo 100 MRD kun Kreikka Bailouttaa.
- Kattamattomat eläkevastuut toinen 400 MRD Yhteensä 800 MRD ! HURRAH !

Skenaariomme mukaan Suomi menee konkurssiin, Bailout , ja muutttuu luottokelvottomaksi.ja silloin 20 % tekee vähät duunit ja 80 % PAKKOLOISII !
MINÄ joka olen entinen naistenmies ja nykyinen kanaisvälinen varttuneempi Herasmies - Irstailija olen sitämieltä että kylmän rationaalisesti ajatellen syntyy seuraavat kysymykset, ainakin:
1." RUPUSAKKI " mikä sille nimeksi
- Valtionelätti
- Ylijäämäihmiset
- B- Class or C - Class
- Vapaaluokka
- Epäihmiset
- Hukkaväki
- B – Jengi.
- Muu, mikä
2. Miten Ruput pidetään hengisssä
- Kun rupuja on 80 % väestöstä
- Veropohja on romahtanut
3. Mitä tapahtuu rupujen psyykelle
- Suomalainen yhteiskunta on vihamielinen ja ultraneuroottinen käärmeenpesä
- TYÖ määrää ihmisen arvon Suomessa
- Työttömyys vie ihmisarvon
- Liian pitkälle koulutetut jakkupukukalkkunat pärjää kyllä naisringeillä
- Miehet alkaa dokaan ja tai rikollisiksi kuten Ukrainassa. Tai romahtaa henkisesti vihanneksiksi.
4.Onko ainoa mahdolllisuus Minarkia eli Yövartijavaltio
- Yövartijavaltiossa on toteutettuna ainoastaan väkivaltakoneisto eli poliisi, oikeuslaitos, vankilat ja armeija. Joilla suojellaan valtiota. - Minarkia http://fi.wikipedia.org/wiki/Minarkismi
- Yövartijavaltio http://fi.wikipedia.org/wiki/Y%C3%B6vartijavaltio
5.Kituraha ( KANSALAISPALKKA )
-- Paholaisen Casinon laskelmaet tuottava 120 € kiturahan, Tasaeläkkeenkin
- Tähän liittyy elintarvikejakelut, Jauhoja, Pakastejauhelihaaa, riisiä, jos jne rekoista ostareilla
6. Suomi Yövartijavaltiona
- Suomesta tulee taas P -Euroopan henkinen ja taloudellinen peräsuoli, mitä se on aina ollutkin.
- Väestökato; Kuolleisuuus, sairaudet, nuorten maastamuutto jne, väkiluku 3, 2 miljoonaa
- Virkamies ja vanhushelvetti ja väkivaltarikollisten jengiyhteiskunta, järjestyspartiot.
- Sekaisin 1 500 000 Eläkeläistä., kohta 2 000 000 kpl., , työttömät, opiskelijat, toimeentulo sakki, kajahtaneet, epätoivoyrittäjät, harmaan talouden porukka , jne.
Olisiko oikeampi termi PIENELÄTIT ?
Kirjoitan näitä omassa persoonassani ja hyvin katkerin ja pelokkainkin mielin, tuska sydämessä ! Minä en ehdottomasti halveksi pudonneita olempahan vain tahallisenkin ronski puheissani !
KAIKKI SE ARVOKAS MINKÄ ISÄNI TAISTELI LÄÄKINTÄMIEHENÄ JA VAPAAEHTOISENA SODISSA, ON NYT MENETETTY JA KOHTA MENEE LISÄÄKIN.

Tiivistelmä ! OLEMME ITSE OMAN TUHOMME AIHEUTTANEET KIITOS SOSIAALIFASISTIEN! SAK – SDP – Arvojohtajamme tarjahalonen !

Tehokkain tappaja on työn hinta eli 3000€ kk x 12 x 1.8 = n65 000€ vuodessa.joka on vielä kerrottava 2 - 4 x jotta saadaan tarvittava vuosiliikevaihto, jolla ko. Palkka pystytään maksamaan.
VeliSynkkä
Piru kun veteleekin SYNKÄKSI !
Tulevaisuutta tutkiva Think Tank - Ajattelupaja
http://paholaisencasino.com/
http://paholaisencasino.com/eunrahoituskriisi/

Visitor (nimimerkki)

"VOISIKO YÖVARTIJAVALTIO OLLA PELASTUKSEMME ?"

Yövartijavaltio ei ole pelastus kenellekään, se on rangaistus ;-)

Käyttäjän Kansine kuva
Kaisa Kansine

Anarkiassa sentään ois jotain kivaakin: ainakin kaikilla ois vapaus elättää itsensä niinkun parhaaksi katsoo O_O

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

- Liian pitkälle koulutetut jakkupukukalkkunat pärjää kyllä naisringeillä

Horny (nimimerkki)
Visitor (nimimerkki)

Tuloerot hieman supistuivat, mutta se on tilastoharhaa...

"Pienituloisempien ilo jää vahingoniloksi, mikä näkyy muun muassa toimeentulotuen saajien räjähdysmäisessä kasvussa."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/107566-tuloerot-su...

Vieras (nimimerkki)

Tabu syrjäytymisestä alkaa mennä rikki.

Tabu itsareista alkaa mennä rikki.

Naurettavaa syrjäyttää tabuiksi n. 80% valtaväestöstä, ja olevinaan Kauniit ja Rohkeat ovat vain olemassa mediaseksikkäässä yhteiskunnassamme.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Halonen aikoinaan lanseerasi "tabun". Tai siis tuon termin, ja eikös se nimenomaan ollut poikien koulumenestys. Tämän jälkeen asiasta tosiaan muodostui 12 vuotta pitkä "tabu". Vähän kuin haltijan taikasauvalla sai tuollaisen "tabun" aikaan. Taboo, on samaa sarjaa kuin "Voodoo", ja molemmat termit on Afrikan Itä-sarvesta. Eli suomalaisten nuorten miesten syrjinnässä on ilmeisesti myös hyödynnetty vanhoja Afrikan poppakonsteja. Onneksi astrologia ei ole operatiivinen vallankäytön väline, muuten suomalaisilla miehillä olisi tukalat oltavat.

Vieras (nimimerkki)

Eivät nuo termit ole Helsingin Itä-sarvesta, kunhan rasisteeraat.
Alitajunnanvirtasi paljastaa että neekereillä on rytmi veressä ja suikeampi siitoselin.

Vieras (nimimerkki)

Kotoa tämä lähtee. Kasvatuksesta, arvoista ja lapsen ja nuoren kuuntelemisesta. Elämäntaipaleelle opastamisesta ja elämisen taitojen opettamisesta.

Koulusta kaikki toisekseen lähtee. Siellä pitäisi aloittaa täysremontti, että edes ne nuoret, joilla olisi mahdollisuuksia selvitä kotioloistaan huolimatta, myös todella saisivat koulusta niin hyvät eväät kuin ikinä. Nyt koululaitos kunnostautuu enemmänkin syrjäytymisvaarassa olevien poikien syrjäyttämisessä. On turhauttavaa, kun näkee kuinka nuori putoaa rattailta juuri sen vuoksi, ettei koulu (lähinnä kunta säästöineen) vähääkään viitsi panostaa lapsen/nuoren tukemiseen esimerkiksi järjestämällä tuloksia tuottavaa tukiopetusta. Useimmiten minkäänlaista tukea ei ole saatavissa, vain kauniita puheita ja suunnitelmia.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Tukiopetus on kukkahattuterminologiaa. Turpiin veto toimii paremmin. Ongelman yksi ydin on tosin yksinhuoltaja-armeija, jotka jo omalla esimerkillään näyttävät että ei tartte vetää stressiä tai opetella mitään: leipä tippuu taivaasta. Siihen riittää vaikka että rikkoo baari-illan jälkeisen kondomin. Kun tuleva äiti vielä vetää raskaana röökiä ja vinettoa, niin voisi itse asiassa poistaa koulutuksen osalta kokonaan. Ja kun paha "patriarkaalinen" perhe-instituutio hajoaa samalla kun feministit harjoittavat valtiofeminismiä, ja päälle iskee lama, niin voi käyttää Lipposen sanoja ja puhua Viimeisestä Taistelusta, vai mikä se olikaan, Sodoma ja Gomorra.

Yhteenvetona siis, feministit ja heidän kukkahattutädit, naisopettajineen, ovat ilmiön ongelman ydin. Kyllä muissakin yhteiskunnissa saa räiskintäpelejä, vaan eipä ole ihan vastaavaa.

repe (nimimerkki)

Sossun tantat jakelevat ehkäpä harkinnanvaraiset tuet maahanmuuttajille ja lapsiperheille. Yksin asuvat saavat tyytyä normirahoihin, jos osaavat hakea.

Vieras (nimimerkki)

Maahanmuuttajista en tedä, mutta lapsiperheille ei jaeta harkinnanvaraista edes välttämättömiin menoihin, kuten perheen talvivaatteisiin. Kaikki sisällytetään perusosaan.

Vieras (nimimerkki)

Heh, jos nuoret naiset olisivat joukolla työttömiä, se olisi iso tasa-arvokysymys eduskunnassa. Hesari nostaisi sen esille pääuutisena. Jos heiltä vielä haluttaisiin leikata rahaa, naisjärjestöjen raivo olisi suunnaton.

Mutta kun ne on niitä miehiä, niin feministitkään ei niin välitä ;-)
Muista tahoista puhumattakaan.

Anni Loren

Otapa huomioon että monet nuoret naiset "vetäytyvät" lapsentekoon ja ovat osaksi sen tähden aliedustettuja työttömyystilastoissa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Raskaana olevaa naista ei saa irtisanoa. Miksi lapsen isä unohdetaan, miksi raskaana olevan naisen aviomiehellä ei ole vastaavaa irtisanomissuojaa?

Missä on tasa-arvo, kysyn minä?

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Raskaana olevaa naista ei saa irtisanoa. Miksi lapsen isä unohdetaan, miksi raskaana olevan naisen aviomiehellä ei ole vastaavaa irtisanomissuojaa?

Missä on tasa-arvo, kysyn minä?"

No hei, sinä olet Suomessa, jossa tasa-arvo ei koske miehiä.

Dr.Feelgood (nimimerkki)

Feministit tekevät vain karhunpalveluksen Suomelle, ei tämä maa voi ikuisesti tälläistä kehitystä kestää, puhumattakaan niistä ihmiskohtaloista jotka eivät kiinnosta ketään.

Vieras (nimimerkki)

Ja taas kaikki on feministien syytä:D

Ikinä ei itse miehissä voi olla mitään syytä eikä vikaa;)

Dr.Feelgood (nimimerkki)

Ehkäpä innostuin vähän liikaa sillä inhoan feministejä (tiedän, että joukossa voi olla ihan hyvääkin sakkkia, mutta eiköhän heidän asenteensa ole jo nähty tässä maassa hyvin pitkälti). Ruvetaan me miehet auttamaan toisiamme jos ketään muuta ei kiinnosta.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Ei se kestäkkään !

Mutta koska parasiitilla ei ole moraalia ja psykopaaatilla tunteita, niin ne imee isäntäeläimen kuiviin ja suorittavat sitten hallitun poistumisen RKP - Lahjusrahoilla kun mellakat alkavat !

VS

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Olen miettinyt, että jos itse päädyn syrjäytymiskierteeseen, niin oman seksuaalisuuden tuhoaminen voisi olla yksi keino vapautua ahdistuksesta. Masennushan tulee siitä, että oma sosiaalinen markkina-arvo koetaan alhaiseksi, mutta jos ei ole seksuaalisuutta, sillä ei ole merkitystä.

SSRI-lääkkeet tai vapaaehtoinen kastrointi ovat vaihtoehtoja. Ideana siis luopua sellaisesta halusta, mitä ei voi tyydyttää.

VeliSynkkä (nimimerkki)

But Before That : Pyydä kuitenkin konsultaatiota multa, jookos ?

1. Aina on tyhmiä, lihavia, rumia, uskovaisia, nyrjähtäneitä, hurraaväkeä, anarkisteja ( Niinku toi meidän pikku KAISA NEITI ) jne.

2. Ja lisäksi voin kertoa että semmosia 50 + tapauksia on aivan raivokkaat määrät liikenteessä etsimässä miestä !
Ne on leskiä ja eronneita, osa ihan varakkaitakin ja USKOMATTOMAN KIIMAISIA ! UUUUHHH !!
Niitä on Suomessa satoja tuhansia !

3. Ai niin YHT tietysti !

VS

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola
Anni Loren

Masturbaatio on ilmeisen aliarvostettua.

bmad (nimimerkki)

"Masturbaatio on ilmeisen aliarvostettua."

Kuten myös ATM:ien ruoskiminen. Kokeilkaa. :D

VeliSynkkä (nimimerkki)

NIIN ONKII !

Kaikki mun naisystävät, tutut jne VAIMONKIN kaverit kertoo mulle että parhaitenkin harjoitettu OMA KESKISORMIN ei koskaan pysty korvaamaan örisevän uroon parhaita ponnistuksia !

Miestä se olla pittää !

VS

siviilitarkkailija (nimimerkki)

Veli synkkä, ei sinne sitä keskisormea laiteta...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Masturbaatio ei pönkitä itsetuntoa. Seksillä on sosiaalinen ulottuvuus.

Vieras (nimimerkki)

SSRI-lääkkeet keino vapautua ahdistuksesta.

Kaikki kouluampujat ovat syöneet SSRI-lääkkeitä.

Reservin upseeri (nimimerkki)

"Kaikki kouluampujat ovat syöneet SSRI-lääkkeitä."

Senkö takia ne onnettomat tunarit käyttivät kouluiskuissa työkalunaan heikon tehonsa puolesta joukkotuhoon täysin sopimatonta tarkkusammunta-asetta, jonka tulivoima ei paljoa ilmapistoolista poikkea?

Melkein kaikki Suomen miehet ovat (pakolla) koulutettuja sotilaita, jotka pystyvät niin halutessaan yli 100 uhrin terrori-iskuun kouluun tai mihin vain laitokseen/virastoon. Onneksi eivät halua.

Mikko Niskasaari

Vieras:
"SSRI-lääkkeet keino vapautua ahdistuksesta.
Kaikki kouluampujat ovat syöneet SSRI-lääkkeitä."

Väite on pötyä. Tämä ajatus lanseerattiin v. 2007 Suomessa 2000-luvun toisen joukkomurhan (Jokela, ensimmäinen oli Myyrmannin pommi-isku v. 2002) jälkeen, koska tappaja oli aiemmin ilmeisesti saanut tuollaisen reseptin, joskaan ei ollut kuuria syönyt (olisi ehkä kannattanut).

Alempana viitataan Hannu Lauerman kirjaan pahuudesta, jossa huhu kumotaan.
Matalaksi huhun panee myös Peter Langman kirjassaan "Kouluampujat. Miksi nuori tappaa?" (BTJ Kustannus 2009.).
Langman analysoi 10 kouluampujaa, jotka osallistuivat Yhdysvalloissa 8 attentaattiin, ml. hyvin tunnettu Columbinen joukkomurha.

Vain yksi tappaja oli aiemmin ollut SRI-lääkityksellä, mutta lopettanut sen kauan ennen tekoaan. Ilmeisesti vanhempiensa päätöksellä, koska poika oli lääkityksellä silminnähden tervehtynyt.

Vaikka Langmannin otos on tietenkin pienehkö, sekin joka tapauksessa osaltaan osoittaa, että SRI-lääkkeet joukkomurhien selittäjänä on iltapäivälehdistön sepittämä ja kierrättämä tarina, jossa ei ole perää.

Iltapäivälehtien lööpit ja kohu-uutiset ovat yleensäkin huono tietolähde. Niiden yhtymäkohta todellisuuteen on parhaimmassakin tapauksessa sattumaa.

käyttäjä kertoo (nimimerkki)

Yllä olevaan kommenttiin H. Lauerman kirjasta täsmentäisin, että hän on toiminut vankimielisairaalassa. Kirja on täyttä faktaa, sillä tyyppi ei ole mikään terveyspoliitikko tai kukkahattuilija. Toki kirjassa oli pohdiskelua ja näkökulmia omana lukunaan, mutta reilu tusina lukua käsitteli aina yhtä väkivallan muotoa tapausesimerkkeineen - joitakin rikollisia henkilöitä hän oli itse hoitanut/tutkinut.

Vieras (nimimerkki)

Taas teoriassa toimiva ajatus, ...sopinee nuorille. Ei tuo sinun idea toimi, seksuaalisuus ei häviä kastroimalla. Jopa vanhoilla yli 65-vuotialla on voimakkaat seksuaaliset tarpeet, ilman erektiota tms. Sellainen on kiinni hormoneista ehkä jostain muustakin. Vaikka monilla naisilla hormonitoiminta on jo hiipunut, seksuaalisuus velloo edelleen. Älä tee typeryyksiä. Et sinä joudu syrjäytymiskierteeseen.

Olen vähän hämmästynyt suomalaisten kuvitelmista, miten kehno asema heillä on. Ei tarvitsisi nostattaa kukkoa, mutta ei painua myyrän koloonkaan, ihan tavallinen palkkatyö, asunto, kivaa tekemistä ja elämä maistuu.

Kokeilkaapa lähteä aktiivisesti itse liikkeelle: muutama loppuun asti tehty työsuhde, palkkaa, toimeentuloa, koko ajan tekemistä ja aktiivinen vireys. Tämä "lääke" tankkaa psyyken nykymaailmassa, mutta tv:n katsominen ei. Kun on työ, tuloa, elämää, asiat kunnossa ja itse on terve, hoitaa terveyttä, ei joudu retuperälle, ellei heittäydy väärään porukkaan. Joskus luin jostain, että eräillä heikosti työllistyneillä kavereillakin meni hyvin niin kauan kuin piti kiinni itsensä työssä.

Työssä on se sosiaalinen merkitys ja terveys pysyy paremmin, mutta muutakin ihminen tarvitsee. Nykyiset pätkätyöt eivät paljon statusta anna kenellekään, muttei niistä todellakaan haittaa ole.

Vieras (nimimerkki)

Niin, tästä ei voi olla miettimättä, että onko muiden ongelmien lisäksi puute elämänkumppanista vai työstä ja toimeentulosta. Jos olisi toimeentuloa, kokisit pystyväsi, etkö voisi alkaa katsella "filipiiniläisiä vaimokatalogeja". Me saataisiin hoitajia vanhusten hoitoon ja sinä saisit perheen.

Eikö tässä olisi hyvä "projekti" ensi vuodelle? Mutta pidä vara, ettei "tyttö" ole naimisissa eikä suku vaadi rahaa. Sitä pitäisi jotenkin alkaa nyt vähitellen toteuttaa. Netistä voisi hakea tietoja muiden suomalaismiesten ulkomaalaisvaimon etsimisestä ja kysellä.

Köyhempien maiden naiset eivät aina pärjää, ellei ole elättäjää. Esim. miten veli elättää, jos hänellä on omakin perhe. Luulenpa, että suomalaisvaatimattomuus on turha hyve. Usko viehätysvoimaasi, harrasta jotain, vaikka kuntokävelyä ja ole miellyttävä, niin seuraa tulee.
Toimeton ja tekemätön mies on aika väsyttävä vaihtoehto.

Sinähän sentään osallistut mahtavasti keskusteluun, kyllä naiset keskustelevista miehistä pitävät. Huumori auttaa myös. Arvaa miten suosittuja miehiä ovat nämä usarin toimittajat ja kirjoittajat? Puhuva ja hauska mies on monista naisista mukavaa seuraa.

Jos ymmärsin väärin, tämä sama toimii kyllä monille muillekin konkareille.

vanh. Gonzales (nimimerkki)

Näin niitä tulee. Ei kiinnosta koulu. Ei kiinnosta työ. Ei kykyä kestävään parisuhteeseen. Alkoholi kiinnostaa. Tyhjänpäiväinen ajanviete kiinnostaa. Surkea elämä on ohi 50-55 -vuotiaana.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Narkomaani kuolee keskimäärin 47 vuotiaana.

Alkoholisti keskimäärin 49 vuotiaana.

Vieras (nimimerkki)

Siinä iässä muutama sata vuotta sitten kaikki kuolivat.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Kuulemma ensimmäiset satatuhatta vuotta kivikautisen ihmisen keskimääräinen kuolinikä oli 27 vuotta !

VS

Dr.Feelgood (nimimerkki)

Koululaitos onkin mielenkiintoinen homma ja olisi ihan vakavasti syytä miettiä onko se yksi iso syy syrjäytymiseen, toinen asia miehenmallin puuttuminen voi vaikuttaa ja onhan niitä muitakin syitä varmasti, mutta kuinka paljon rakenteet vaikuttavat ja kuinka paljon on syytä itsessä, pitäisikö asioille tehdä jotain muuta kuin vain voivotella ja haukkua nuoria. Ei siitä mitään hyötyä ole kun haukkuu nuoria miehiä juopoiksi ja ties miksi, en ole ainakaan sen huomannut vaikuttavan mitenkään. Jos hyvinvointivaltiossa autetaan ihmisiä se pitäisi tehdä katsomatta sukupuoleen ja resursseja suunnata sinne mihin niitä tarvitaan kaikista kipeimmin.

VeliSynkkä (nimimerkki)

TUOTA minäkin olen miettinyt; ! " ADHD " Pojille tarjotaan NAISOPETTAJA ja PULPETISSA ISTUMISTA !

HUAH ! Eli Voi HELVETTEN !

VS

Dr.Feelgood (nimimerkki)

Nauran sinulle, koska pelle on pelle ja parempi että lopetat kommentoinnin, sillä olet pelle ja en tykkää pelleistä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Miesten syrjäytymiseen ei ole syynä yhteiskunta, vaan yksilön henkilökohtaiset yksilölliset ominaisuudet, kuten sukupuoli.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Miesten syrjäytymiseen ei ole syynä yhteiskunta, vaan yksilön henkilökohtaiset yksilölliset ominaisuudet, kuten sukupuoli.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Mielenkiintoista, Henry Laasanen on tällä artikkelilla päässyt puheenvuoron nostoihin.

taitaa olla kolmas kerta kun hän on nostoissa.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Käyttäjän timotimakkainen kuva
Timo Timakkainen

Ruotsissa miehet saavat suurempaa toimeentulotukea kuin naiset, koska miesten ruokakulut ovat suuremmat. Katsokaa hakusanalla "riksnormen".
http://www.socialstyrelsen.se/ekonomisktbistand/fo...

Suomessa tasa-arvoisuuden vuoksi molemmat sukupuolet syövät lain mukaan saman verran.

Vieras (nimimerkki)

Sitten 70-luvun aloitettu munasarjoilla politikointi on nyt vienyt maamme konkurssin partaalle. Suomessa on EU:n suurimmat avioeroluvut- johtuen suurimmista yh:lle annettavista tuista. Yli 40 % yh:sta hoidattaa lapsensa "ilmaiseksi" päivähoidossa - suuri osa näistä ei edes käy töissä. Kustannut yhteiskunnalle esim 2 lapsukaisesta YLI 2600 EUROA KUUSSA + LAPSILISÄT + YH-KOROTUKSET JNE JNE. Lopputulema on lisää miehiä vihaavia naisia ja yh-äitiänsä turpaan vetäviä turhautuneitä nuoria miehiä. Viime aikoina on tullut "muotiin" tunkea vielä teini-ikäiset rakkauden hedelmät huostaan (kun ei niiden kanssa "jakseta") - kustannus yhteiskunnalle on 7000 EUROA KUUSSA.

Éi ihme että ollaan liukumassa IMF:n kylmään syleilyyn ...

Vieraantunut (nimimerkki)

Jos vain pääsisi opiskelemaan.

2 kertaa haettu, ensimmäisellä kerralla parin pisteen päässä ja toisella kerralla toimistossa oli mennyt hakupaperit hukkaan.

Sama kai se on, jos ei mua haluta opiskelemaan niin ei haittaa. Veromaksajia saattaa ottaa päähän tämä minun elämisen kustantaminen mutta itseäni ei henkilökohtaisesti kiinnosta.

Syltty (nimimerkki)

"Jos vain pääsisi opiskelemaan.

2 kertaa haettu, ensimmäisellä kerralla parin pisteen päässä ja toisella kerralla toimistossa oli mennyt hakupaperit hukkaan."

Jos on liian tyhmä ja laiska, niin eipä ne opintolaitosten ovet aukea.

"Sama kai se on, jos ei mua haluta opiskelemaan niin ei haittaa. "

Se on oma henkilökohtainen valintoa.

Muistat sitten jatkossa ettet toimeentulotukiluukun asiakkaana vingu ja vongu elämän epäreiluutta kun entinen koulukaveri hurauttaa uudenkarhealla bemarilla ohitse.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"2 kertaa haettu, ensimmäisellä kerralla parin pisteen päässä ja toisella kerralla toimistossa oli mennyt hakupaperit hukkaan."

Oletko soitellut perään kuukausi-kaksi koulutuksen alkamisen jälkeen ja kysynyt onko valittuja opiskelijoita jäänyt tulematta tai lopettanut?

Oppilaitosten rehtoreilla on keinonsa ottaa sisään ihan kenet vaan kaikkien jonojen ja pisteiden ohi, jos niin vain haluavat.

Vieras (nimimerkki)

"Jos vain pääsisi opiskelemaan...
Sama kai se on, jos ei mua haluta opiskelemaan niin ei haittaa. Veromaksajia saattaa ottaa päähän tämä minun elämisen kustantaminen mutta itseäni ei henkilökohtaisesti kiinnosta."

Hei, ei pääsy opiskeluun ole useinkaan henkilökohtaista, vaan numeroita, tilastoja, tiettyjä kysymyksiä ja niihin sopivia vastauksia. Mikset toimisi 3:ntena vuonna eri tavoin? Aloittaisit alemmasta, saman alan koulutuksesta tai työkokemuksesta, tai jopa työkkärin sen alan kurssista. Panostaisit siihen useamman vuoden, yrittäisit sitten taas uudestaan.

Tai, jos tavoitteesi on teorian opiskelu yliopistossa, niillä tutkinoilla on kilpaillut työpaikat, mm. apurahatutkijat. Eikö mikään sen aiheen lähellä oleva toinen tutkinto kelpaisi? Jos esim. haluaisi psykologiksi, eikä pääsisi sisään, voisi opiskella ensin avoimessa sosiaali- tai tavallista psykologiaa mennä hoitoalalle töihin. Aikuisoppilaitoksissa on myös lähihoitajakoulutuksia, eikö sitä kautta voisi edetä sitten amkk:iin jne. Etenisi pienemmästä isompaan.

Yleensä moni ongelmallinen asia alkaa ratketa niin, että vaan toimii edes johonkin suuntaan, hakeutuu vaikka vähäksi aikaa työelämään. Toiset ihmiset herättävät ajatuksia, monet kokemukset tekevät saman ja lopulta alkaa löytää jotain asioita, jotka itseen "kolahtavat". Vähin mitä voisi tuossa tilanteessa tehdä mennä vaikka avoimen yliopiston kurssille, opiskelemaan kirjoittamista, kieliä, taidetta tai kokkausta kansalaisopistoon. Ja kyselemään täytyisi mennä, esim. ammatinvalinnan ohjaajalle. Muiden ihmisten näkeminen avaa silmät, siitä se lähtee ratkeamaan.

Vieras päivähoidon kustannuksista (nimimerkki)

Päivähoidon kustannukset muka 1300 euroa/kk? Edellä kirjoituksesta poimittu luku. Kunnan kustannuslaskenta on ahterista. Jos ynnäämme kaikki kunnan menot siten kuin heidän kustannuslaskentansa osoittaa, pääsemme tuskin puoleen väliin todellisista menoista. Kunnan kirjanpito ja kustannuslaskenta eivät ole sama kuin yritysten, joiden pitää sentään päästä plussalle. Kun katselin kotikuntani päivähoidon kustannuksia, niistä puuttuivat rakennusvelkojen korot, tonttikustannukset, keskushallinnon kustannukset vyörytettyinä kustannuspaikoille (tarkoittaa, että esim. kaupunginjohtaja näyttää olevan ilmainen virkamies), päivähoitokiinteistön osuus vesi-, viemäri-, ja piha-alueiden sekä katuosuuden kustannuksista. Eivätkä kunnan kiinteistöt maksa kiinteistöveroakaan, jolla kustannetaan mm. katuvalot ja tiestön ylläpito- ym. kustannuksia. Joten jokainen kiinteistönomistaja maksaa kiinteistöverossaan kunnan kiinteistöjen kustannuksia. Kyllä yksi lapsi maksaa taatusti enemmän kuin 1300 euroa kuukaudessa kunnan hoidossa. Sitä ei vaan saa sanoa, jotta ei aleta vaatia lisää rahaa kotihoitoon, joka on lääkäreiden mukaan paras vaihtoehto alle 3-vuotiaan lapsen hoidossa. Sekä psyykisesti, että fyysisesti (taudit) lapsen paras paikka on kotihoidossa, muunlaisia tutkimuksia en asiasta ole löytänyt. Paitsi DDR:stä, jossa lapsi otettiin yhteiskunnan huostaan suoraan synnytyslaitoksesta.

- (nimimerkki)

Suomalaisista vanhemmista koulutusputkeen polveutuvat ihmiset ovat huono asia?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kun päiväkodissa perjantaina on vaihdettu vaipat lapselle, tulee hän samoissa vaipoissa maanantaina päivähoitoon.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Mikko Ahola:
Kun päiväkodissa perjantaina on vaihdettu vaipat lapselle, tulee hän samoissa vaipoissa maanantaina päivähoitoon.

Nyt kyllä repäisit pahan.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Kun päiväkodissa perjantaina on vaihdettu vaipat lapselle, tulee hän samoissa vaipoissa maanantaina päivähoitoon."

Missä päiväkodissa käytetään numeroituja vaippoja?

VeliSynkkä (nimimerkki)

YH-äidit koko ajan kiimassa.

YH-äidit koko ajan kiimassa.

Itse olen huomannut, että YH-äidit ovat paras porukka.
Ovat koko ajan kiimassa ja pääsee heti panolle. Ei tarvitse koko iltaa baarissa jauhaa paskaa.

Se tässä on kummallista että ne samat naiset ei ilmeisesti miehilleen anna, kun ukot lähtee kävelemään tai jää kiinni vieraista ja ero tulee. Mikä kumma noihin YH-naisiin oikein iskee sen jälkeen kun se pillua vonkaava ukko on vierestä ensin lempattu?

Eihän kukaan tuollaisia ajettuja äitejä lapsineen riesaksi ota, mutta kiva niitä on panna.
On nielu, vittu ja kakkonen auliisti tarjolla.

http://keskustelu.plaza.fi/ellit/ihmissuhteet/seks...

VS

Mikko Niskasaari

Henry Laasasen sukupuolta luova ja heteronormatiivisuuteen pakottava puhetapa on osoitus patriarkaatin ylivallan dehumanisoivasta vaikutuksesta yhteiskunnassamme. [ Tähän puppuun sain innoituksen Ylen Aristoteleen kantapää -ohjelman opiskelija Katarine Sornovan haastattelusta 17.12.2010 http://areena.yle.fi/audio/1546639 ]

Vakavasti puhuen, taulukon lukuja kannattaa verrata siihen, mikä siinä esiintyvä ryhmä saa median päähuomion. Väitän, tosin näppituntumalta, että ylivoimaisesti eniten otsikoihin nousevat yksinhuoltajat, joita on tuen saajista vain hieman yli kymmenesosa, mutta joista on naisia luokkaa 9/10.

Tämä median valikoivuus ei luonnollisesti ole sukupuolittunutta, ainakaan naistutkimuksen diskurssissa.

- (nimimerkki)

Vakavasti puhuen kahden lapsen isänä minun täytyy todeta asiapohjan vievän resursseja turhaan paskaan pseudotieteilijöille lasten hyvinvoinnista.

!

Kari Hurtta (nimimerkki)
-:
Vakavasti puhuen kahden lapsen isänä minun täytyy todeta asiapohjan vievän resursseja turhaan paskaan pseudotieteilijöille lasten hyvinvoinnista.

Minulle ei oikein selvinnyt mihin tämä kohdistuu.

Tässä blogikirjoituksessa viitataan joihinkin Stakesin tai Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoihin ja muutamaan uutiseen.

Onko Terveyden ja hyvinvoinnin laitos mielestäsi paskaa vai minkä resurrseihin oikein viittaat?

(Oliskohan aamukahvi kohta valmis? ☺)

Jeppe (nimimerkki)

+100.000!

Useimmat tukevasti sivuraiteella elämästä. Ensin sillan alla ja pian mullan alla. Ei uskoisi, että tuohon on varaa. Enemmän, kuin talvi- ja jatkosodan kaatuneet yhteensä. Silloin niin suurta menetystä pidettiin kovana iskuna kansakunnalle.

Mia Waire (nimimerkki)

ALLEKIRJOITA KANTELU EUROOPAN IHMISOIKEUSNEUVOSTOLLE
www.adressit.com
Suomi on hyväksynyt Euroopan ihmisoikeuksien perussopimuksen, joka perustuu vuonna 1948 annettuun yleismaailmalliseen ihmisoikeuksien julistukseen. Sopimuksen neljännessä artiklassa sanotaan: "Ketään ei saa vaatia tekemään pakkotyötä tai muuta pakollista työtä." Toiseksi Suomen perustuslaissa määri...

Kari Hurtta (nimimerkki)
Mia Waire:
ALLEKIRJOITA KANTELU EUROOPAN IHMISOIKEUSNEUVOSTOLLE
www.adressit.com

Tuolla on aika monta nettiadressia…

S-252 (nimimerkki)

Otsikkoon viitaten: kumpi on syy, kumpi seuraus? Eikö voitaisi yhtä hyvin mieltää että köyhimmät miehet ovat yksinäisimpiä - koska heillä on heikoimmat mahdollisuudet pariutumismarkkinoilla?

Kari Hurtta (nimimerkki)
S-252:
Otsikkoon viitaten: kumpi on syy, kumpi seuraus?

Otsikko ei kai kerro syytä vaan korrelaation.

Vaikutustekijöitä voi olla moneen suuntaan.

VeliSynkkä (nimimerkki)

+100.000!

Kun ihmistä tarkastellaan on AINA lähtökohtaisesti kysyttävä !
" MIKÄ ON IHMINEN " !

Vastaus !
Ihminen on ensisijaisesti Murhanhimoinen, Ahne ja Itsekäs Peto joka on erityisesti erikoistunut sadismiin ja kaiken liikkuvan ja kiinteän tuhoamiseen ja äärimmäisen tehokkaaseen lajitoveriensa tappamiseen.

Historia
Viime vuosisadalla tapettiin 500 Miljoonaa ihmistä sodissa ja kansanmurhissa sekä valtioterrorissa.
Eli yli 10 % 1900 luvulla eläneistä ihmisistä !
On odotettavissa äärimmäisen pahuuden ja konnantöiden tuloksia kun kaikki kohta paljastuu! Normali - ihmisellä ei ole mitään sisällä mihin tutustua. Kuten ei edes Identiteettiä ! ( Olen Insinööri ) Heh heh...

Kuolemanhajuiset vietit ja vaistot !

Ja naisilla jotka ovat tunnetusti tunne - eläimiä, tietysti niitten naiivi illuusiomaailma.
Tuhoaako tuleva 20 / 80 yhteiskunta Suomen kun valtaosasta ihmisiä menettää työnsä, sitäkautta ihmisarvonsa, rahallisen positionsa ja sosiaalisen statuksensakin, niin millä MIELEKKÄÄLLÄ tekemisellä se täyttää päivänsä ja mikä sen elämäntavoite ENÄÄN voi olla ?

AIVOT NIMITTÄIN MUUTTUVAT MÄDÄKSI JUUSTOKSI ! ( Lorviessa )

Ihminen adaptoituu ympäristöönsä, esimerkiksi sairaalaan joutunut ihminen on jo TOISELLA VIIKOLLA täysin syötettävä ja ohjelmoitu ääliö !

Ja esimerkiksi vuoden työttömänä ollut ihminen vaatii ERITTÄIN INTENSIIVISEN TYÖKUNTOUTUMIS JAKSON PYSTYÄKSEEN TAAS EDES MINKÄÄNTASOISEEN TYÖN SUORITTAMISEEN.
Aloitekyvytön, huonosti koulutettu, mihinkään motivoitumaton perustomppeli muuttuu kotioloissa syrjäytyneeksi, lihavaksi ja haisevaksi velttohyppelöksi ilman ympäristön perseeseen antamia, riittävän kivulloisia sähköiskuja.

TÄYDELLINEN HARHAKUVA
Että kyseinen tyypillinen rahvaan edustaja olisi kiinnostunut ylipäätään MISTÄÄN älyllisestä toiminnasta !

MIKSI !
1. SE VIHAA AJATTELUA !
2. SE TEKEE IHAN MITÄ TAHANSA VÄLTTYÄKSEEN SILTÄ !
3. SE EI EDES TIEDÄ YLIPÄÄTÄÄN MITÄ AJATTELU ON !
4. SE RAIVOSTUU JOS SILLE TUODAAN MITÄÄN KÄSITTEELLISTÄ ETEEN !
5. SE ON KIINNOSTUNUT AINOASTAAN PERJANTAI PULLOSTA JA LAUANTAI PILLUSTA !
Ai mistäkö tämäntiedämme ?

MENE KATSOMAAN MITÄ LEHTIÄ R - KIOSKI MYY NIILLE.
TAI MITÄ NE KATSOO TELKKARISTA. TAI KUUNTELE NIITTEN BUSSIJUTTUJA ! JEP

20 / 80 yhteiskunta tarkoittaa sitä että meillä on miljoonia tyhjäsilmäisiä, suttuisia, lihavia, sairaita, aloitekyvyttömiä laahustajia ympärillämme.
Motto: Sikakin on virkeämpi kuin kotiintuomittu ihminen !

VeliSynkkä
Tulevaisuutta tutkiva Think Tank - Ajattelupaja
http://paholaisencasino.com/
http://paholaisencasino.com/eunrahoituskriisi/

" Kiinalaiset naamarit " !

"Hyvä ihminen" on sama kuin "Kulissi-ihminen" ja "Paha ihminen" on "Raato-realistinen ihminen".
Hyviksenä esiintyminen on sosiaalisesti yhteisesti määritelty ja sovittu naamioleikki, jossa kaikki pelaavat samoilla säännöillä. Vain sallitut asiat saavat näkyä ja kuulua. Jos ei pelaa sääntöjen mukaan, on paha tai huono ihminen, ehkäpä jopa mielenvikainen. Eli veneenkeikuttaja. Rehellisiä ihmisiä siedetään vain tiettyyn pisteeseen asti, jonka jälkeen heidän rehellisyyteensä peilattuna "hyvikset" alkavat tiedostaa omaa valheellisuuttaan ja siten heidän päivänsä on pilattu. :D Hah.

vieras (nimimerkki)

Ja kaikille muistutuksena että velisynkkä nimimerkillä kirjoittava toimittajakolmikko kirjoittaa siis GONZO journalismia = satuilua itsensä viihdyttämiseksi. Ei kannata tuhlata aikaa lukemiseen jos ei välttämättä halua nauraa huonolle paskanjauhamiselle.

Vieras (nimimerkki)

Köyhät miehet yksinäisimpiä.
Yksinäiset köyhät miehekkäimpiä.

VeliSynkkä (nimimerkki)

Köyhät miehet yksinäisimpiä. TOTTA !

Yksinäiset köyhät miehekkäimpiä. EI TOTTA !

VS

Vierasvieras (nimimerkki)

Yksinäiset miehet suurin toimeentulotukea saava ryhmä - suurin osa kodittomista alkoholeista (sosiaalitukea saavista) on yksinäisiä miehiä. Näillä kahdella asialla on varmaan jokin yhteys... (Siihen, miksi juuri miehet tipahtavat spurguiksi en viitsi puuttua, kun täällä tätä ATM/YTM/"suomalaiset naiset takaisin keittiöön työelämästä" -höpötystä on ihan tarpeeksi.)

Vahva ei kaipaa apua (nimimerkki)

Mitä virkaa on yhteiskunnalla, joka ei tue heikoimipiaan?

käyttäjä kertoo (nimimerkki)

"Kaikki kouluampujat ovat syöneet SSRI-lääkkeitä."

Hyvät herrat, kannattaako keskustella aiheesta, mistä ei ymmärrä yhtään mitään? Teidän puheenne ovat täyttä huhuihin ja vääristeltyihin lehtijuttuihin perustuvaa puppua.

Jokelan ampujan ruumiinavauksessa ei löytynyt jälkiä mistään lääkkeistä. Vankilapsykiatri H. Lauerman kirjassa kerrottiin asia selkeästi. Kirja käsitteli raakoja väkivaltarikoksia tehneiden piirteitä yms.

Lauerma, Hannu
Pahuuden anatomia : pahuus, hulluus, poikkeavuus

Löytynee kirjastosta.

*******

Mielialalääkkeet on alunperin kehitetty todellisten mielen sairauksien hoitoon. Vaikea kuvitella niistä olevan hyötyä terveille tai lievistä ongelmista kärsiville. Henkilökohtaisesti olen käyttänyt 90-luvun lopulla teini-iässä mianseriinia korkealla annustuksella. Minimaalisella annostuksella menee nykyään venlafaksiini & ketiapiini -yhdistelmä.

Ihmettelen suuresti (lähes) terveiden ihmisten ylilääkintää. Suurin kusetus on kolesterolilääkkeet "ennaltaehkäisevästi". En tiedä, ovatko mielialalääkkeet mikään ongelma, sillä eivät niiden sivuvaikutukset ole muita lääkkeitä kummempia. Esim. Antti Heikkilä kertoo kirjassaan, kuinka vanhemmalle miehelle määrätyt kolesterolilääkkeet saivat miehen ajaessa autolla ajattelemaan pakonomaisesti vastaantulevia päin suistumista.

Ainoastaan psykiatrian erikoislääkärit ymmärtävät edes suunnilleen, kuinka lääkkeet toimivat (teoria & käytäntö), ja osaavat säätää sopivat annostukset ja yhdistelmät. Kun joku muu lääkäri alkaa jakelemaan reseptejä, lopputulokset ovat täysin arvaamattomia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset