Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Elatusapumaksuhelvetti

Yle kertoo, että elatusavun raju nousu ajaa isiä b-luokan kansalaisiksi (ks. aamu-tv pätkä).

Elatusvelvollisten liitto moittii, että miehet ovat elatuskiistoissa yhä selvästi alakynnessä, koska vanhoilliset tuomioistuimet lähtevät jopa siitä että lasten henkinen koti on äidin luona.

Elatusvelvollisten liiton mukaan useimmiten perheen isä lähtee kodista henkilökohtaiset tavarat mukanaan huolimatta siitä kumpi asunnon omistaa ja onko avioehtoa vai ei.

Puoliso, jonka luo lapset jäävät, on oikeutettu yhteiskunnan tukiin, kuten lapsilisiin, yksinhuoltajakorotukseen sekä elatustukeen ja -apuun.

Turun Sanomat kertoo, että Kelan saatava menee ulosottoon heti eräpäivän umpeuduttua, eikä minkäänlaisia maksumuistutuksia lähetetä. Näin halutaan turvata lapsen etu. Elatusapuvelkoja on mennyt tänä vuonna ulosottoon huomattavasti viime vuotta enemmän.

Ahti Hurmalaisen haastattelu

  1. Elatusvalvollisen, joka on yleensä isä, on vaikea löytää asuntoa eron jälkeen ilman lasten huoltajuutta. Erityisen vaikea on löytää riittävän isoa asuntoa, johon myös lapset mahtuvat kylään.
  2. Lakiuudistukset ovat tehneet elatusvelvollisista b-luokan kansalaisia.
  3. Elatusmaksut ovat nousseet rajusti.
  4. Elatusmaksu voi olla samassa taloudellisessa tilanteessa 139 euroa tai 500 euroa.
  5. Elatusmaksut ovat kohtuuttomia maksukykyyn verrattuna.
  6. Tuomioistuimet syrjivät miehiä. Hurmalainen on nähnyt sellaisia tuomioita, joissa lapsen henkisen kodin on sanottu olevan äidin luona.
  7. Uusi elatustukilaki on tuhonnut kokonaan työmotivaation.
  8. Saadakseen maksuvapautuksen elatusavuista täytyy olla työtön työnhakija. Silloin ei saa olla minkäänlaista työtä, ei edes pätkätyötä tai pöytälaatikkofirmaa, ei saa hankkia edes 200 euroa kuukaudessa.

Vinkki

Miettikää tarkkaan miehet, jos aiotte perustaa perheen - joudutte kuitenkin lopulta elastusapumaksuhelvettiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (263 kommenttia)

Kalle Kaniini (nimimerkki)

Pitäisi säätää laki, jolla avioliitossa tapahtuva seksi kriminalisoidaan.

Porno-Pete (nimimerkki)

elatusmaksu on se sakko ja iso sakko onkin

käyt'sä usein täällä? (nimimerkki)

"Pitäisi säätää laki, jolla avioliitossa tapahtuva seksi kriminalisoidaan."
=========================

Yllä olevasta kommentista sekä blogisti Henryn viittauksesta "vanhoillisiin tuomioistuimiin", minulle tulee välittömästi mieleen, että myös esiaviollinen seksi on SYNTI.

90-luvun alkupuolella ollessani 16-vuotias lukiolainen, lääkäri-isäni jyrisi minulle, että avioliitto on ainoa hyväksyttävä tapa olla naisen kanssa.

Hiukan yli 20 000 asukkaan kaupungin - kuuluu Itä-Suomen lääniin - lukion uskonnon opettaja julisti totuutena, että ESIAVIOLLINEN SEKSI ON SYNTI. Auktoriteettiin uskova kun olin, pysyttelin kaikki viikonloput kotona, koska olut ja naiset olisivat olleet turmiollisia nuorelle miehelle.

Myöhemmin olen sisäistänyt feministisen aivopesun miessukupuolen pahuudesta. Kiinnostus naisia kohtaan on heidän mukaansa NAISEN ESINEELLISTÄMISTÄ.

Armeijassa järkytyin siitä, että kovilla jätkillä oli paras naismenestys. Öyhöttäjä saa aina naisia. Kiltit ja kohteliaat miehet eivät saa naisia.

On sanomattakin selvää, että kolmekymmentävuotissyntymäpäivä on jo pari vuotta sitten ohitettu neitstyenä vai sanoisinko pikemminkin poikuus säilyttäen.

Lopputulos:

pääsiäisen pyhät yksin kotona tai vanhempien seurassa

vappu yksin kotona tai yksin baarissa (tai poikamieskaverin seurassa)

helluntai yksin kotona tai yksin baarissa (tai poikamieskaverin seurassa)

juhannus yksin kotona (tai poikamieskaverin seurassa)

pyhäinpäivä yksin kotona tai yksin baarissa (tai poikamieskaverin
seurassa)

itsenäisyyspäivä yksin kotona tai yksin baarissa

joulu omien vanhempien seurassa

uusivuosi yksin kotona tai yksin baarissa (tai poikamieskaverin
seurassa)

loppiainen yksin kotona tai yksin baarissa (tai poikamieskaverin
seurassa)

****

Tarinan opetus: jos olet mies - nuori tai vanha - älä usko luterilaisia, feministisiä tai ketään muitakaan auktoriteettejä.

öyhöttäjistä (nimimerkki)

>Öyhöttäjä saa aina naisia.

Olet tehnyt saman havainnon kuin niin monet miehet ennen sinua: naiset tykkäävät yksinkertaisista asioista, n.s. apinoista. Onhan tämä havaittu jo tutkimuksissakin: ovuloivat naiset erityisesti ja hyvin mielellään valitsevat (seksi)kumppaniksi "eläimellisemmän" (kauniimmin sanottuna "miehekkäämmän") uroksen. Ja muina aikoina taas mieluummin n.s. herkän, puhuvan, hoivaavan ja pussaavan runopojan. Maku siis vaihtelee kk-kierron mukana. Tämä tietysti sillä edellytyksellä, etteivät osapuolet käytä keinotekoisia kemikaaleja, Jos niitä on kuviossa mukana, se menee sekaisin ja valinnat ovat mitä sattuu.

Eikä apinoissa toki mitään paha olekaan. Kaikkihan me olemme eläimiä. Erään uskonlahkon (mies)johtajaa lainatakseni: "Die Frau ist das gierigste Tier" (Nainen on himokkain eläin)

Se vain on valitettavaa, että edelleenkin "sivistyneissä" piireissä kielletään tämä ja väitetään vakavalla naamalla, että suunnilleen kaikki ihmisen käyttäytyminen on opittua ja riippuu vain kulttuurista jne. Unohdetaan biologia ja lajityypillisyys (etologia) kokonaan.

käyt'sä usein täällä? (nimimerkki)

"Eikä apinoissa toki mitään paha olekaan. Kaikkihan me olemme eläimiä."

Kiitos kommentista, ystäväni. Olen nähnyt mielipiteitä, joiden mukaan apinamaisuus vallitsee yläaste-iästä johonkin 21-vuotiaasiin asti. On se meikäläiselle ainakin ollut suuri järkytys, kun hyvällä käytöksellä ja kiltteydellä ei saakaan naisia, vaikka kaikki naiset ovat sitä vilpittömästi vakuutelleet. Järkytys on muuttunut lopulta katkeruudeksi ja vihaksi.

Valitettavasti naiset valehtelevat, ja uskovat valheisiinsa itsekin.

Kuitenkin ihminen on enemmän kuin eläin, sillä ihmisen ajattelu on korkeammalla tasolla. Ei apina kykene kehittämään tieteitä, kuten matemaatiikkaa. Apinoiden kielikin on tietääkseni alkeellista.

Ihminen kuuluu ihmiskuntaan.
Apina kuuluu eläinkuntaan.

Ei kukaan mies fantasioi apinoista tai lampaista, vaan naisista.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Se on muuten kumma juttu kun miehet pitävät näitä öyhöäjiä täyspelleinä, mutta naiset menevät tähän samaan retkuun aina ja kyllä heille se totuus valkenee jossain vaiheessa kun he huomaavat, että tämä öyhöttävä miesreppana on juuri niin pelle kuin hänen käytöksestään voisi päätellä, sitten pääsee monilta naisilta itku. Onneksi kaikki naiset eivät ole tälläisiä jotka näiden pellejen matkaan menevät, mutta aika moni siihen halpaan menee.

Vieras (nimimerkki)

"Ei kukaan mies fantasioi apinoista tai lampaista, vaan naisista."

Hellanduudelis. Kukaan mies ei varmaan sitten fantasioi miehistäkään?

käyt'sä usein täällä? (nimimerkki)

QUOTE:
"Ei kukaan mies fantasioi apinoista tai lampaista, vaan naisista."

Hellanduudelis. Kukaan mies ei varmaan sitten fantasioi miehistäkään?
==============

Minun sanomani oli, että ihmiskunnan jäsenet fantasioivat toisista ihmiskunnan jäsenistä, eivät eläinkunnan jäsenistä. Monet fanaatikot, kuten blogisti Simpanssifilosofi väittää ihmisten olevan täydellisesti apinoita, mitä minä en hyväksy.

Muutenkin kyse oli miesten ja naisten välisistä suhteista.

Homoilla ei ole koskaan vaikeuksia saada parittelukumppaneita. Kerran menin homobaari Mann's Streetiin, ja minua yritettiin pokata oikein urakalla. Alkoi ihan hengästyttää. Kolmatta kertaa en enää uskalla. Normaalibaarissa näin ei käy.

Seksin puute koskee nimenomaan heteromiehiä. Puute kiristää pipoa, ja saa aikaan pakonomaista nettiin kirjoittelua ja Henryn fanittamista.

Homoseksuaalisuus ei ole kiinnostavaa.

Vieras (nimimerkki)

Jaa? Minua alkaa aina hengästyttää kun menen mihin tahansa baariin. Aina ovat heteromiehet kimpussa. Seksin puutteesta kärsin vapaaehtoisesti aina kun huvittaa.

Jos mies ei seksiä saa niin kai siihen jokin syy on. Ujous? Ja eikö nyt vaan voi käyttää omaa kättä, mikä vika siinä on, etenkin kun ottaa huomioon että te laasaslaiset ette edes oikeasti välitä naisista ihmisinä. Teitä kiinnostaa fantasioida vaan joistain pallotissi-ihmenaisista joita ei tosielämässä ole edes olemassa. Se muuten taitaa olla se syy, miksi ette naisia saa.

P.S. Naisten tissit ei oikeasti ole palloja eikä rumia greipinpuolikkaita.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

"Jos mies ei seksiä saa niin kai siihen jokin syy on. Ujous?"

No jos ei ole mitään tasorajaa niin eiköhän sitä seksiä saa ketä haluaa. Monilla miehillä ei sitä tasorajaa ole, joten naisille irtoaa aika helposti. Meidän suhtautuminen seksiin on niin erilaista ja seksi on vain seksiä eikä muuta.

Vieras (nimimerkki)

"Meidän (miesten) suhtautuminen seksiin on niin erilaista ja seksi on vain seksiä eikä muuta."

Juuri tuota tarkoitin (vino hymy). TUOSSA ASENTEESSA on se syy miksi sitä pesää ei lohkea teikäläiselle ainakaan toista kertaa.

Onneksi on myös muunlaisia miehiä. Niiden kanssa solmitaan parisuhteita ja mennään naimisiin. Jopa lähes 50% miehistä myös pysyy aviossa:) Suurin osa heistä on juuri noita "muunlaisia" miehiä:

Kari Hurtta (nimimerkki)
käyt'sä usein täällä?:
On sanomattakin selvää, että kolmekymmentävuotissyntymäpäivä on jo pari vuotta sitten ohitettu neitstyenä vai sanoisinko pikemminkin poikuus säilyttäen.

Joo, noinhan se menee. Itse olen täällä kertonut muutamia kertoja että eka kerta™ oli 28 vuotiaana. En siis ole yhtään hämmästynyt.

käyt'sä usein täällä?:

90-luvun alkupuolella ollessani 16-vuotias lukiolainen, lääkäri-isäni jyrisi minulle, että avioliitto on ainoa hyväksyttävä tapa olla naisen kanssa.

Hiukan yli 20 000 asukkaan kaupungin - kuuluu Itä-Suomen lääniin - lukion uskonnon opettaja julisti totuutena, että ESIAVIOLLINEN SEKSI ON SYNTI. Auktoriteettiin uskova kun olin, pysyttelin kaikki viikonloput kotona, koska olut ja naiset olisivat olleet turmiollisia nuorelle miehelle.

Maria Rajakari:
Minusta ratkaisu tähän ongelmaan on perinteinen kristillisen vakaumukseni kannalta. Mennään naimisiin ja sitoudutaan puolisoon. Yhdessä voidaan sitten sopia ne pelisäännöt, millä pelataan.
Maria Rajakari:
Kyllä, siihen tulisi pyrkiä mielestäni, että ensimmäinen yhdyntä olisi vasta naimisissa.

Ehkä tässä näkyvissä, että neuvon kohta "Mennään naimisiin" tuottaa tiettyjä toteutusvaikeuksia.

Toisin sanoen nämä neuvot siis eivät vaikuta kovin hedelmällisiltä (mutta ehkä se onkin tarkoitus…)

Suhteellisen terve (nimimerkki)

"TUOSSA ASENTEESSA on se syy miksi sitä pesää ei lohkea teikäläiselle ainakaan toista kertaa."

Kyllä sitä lohkeaa ihan hyvin vaikka kolmannenkin kerran, parisuhteet ovat asia erikseen ja niitä solmitaan eri naisten kanssa.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Vieras:
Ja eikö nyt vaan voi käyttää omaa kättä,

Toki osataan masturboida.

Vieras:
Teitä kiinnostaa fantasioida vaan joistain pallotissi-ihmenaisista joita ei tosielämässä ole edes olemassa. Se muuten taitaa olla se syy, miksi ette naisia saa.

Ihme teorioita sitä täällä esitetäänkin.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Suhteellisen terve:
No jos ei ole mitään tasorajaa niin eiköhän sitä seksiä saa ketä haluaa. Monilla miehillä ei sitä tasorajaa ole, joten naisille irtoaa aika helposti.

Tämän tasorajan voi mahdollisesti ilmaista myöskin toisin:

Kari Hurtta:

Kyllähän sitä miehelläkin on riskejä. Voit haluta lapsia, mutta välttämättä tätä kumppania äidiksi.

(Nainen voi jättää kertomasta siittäjälle lapsesta, mutta toinsinpäin tämä ei toimi. ☻)

Sukupuolitaudit on yksi mahdollisuus, jonka voi saada vaivoikseen.

Kondomin käyttö vähentää molempien tapahtuminen mahdollisuutta, mutta ei ole täysin varma keino.

Siihen en ota kantaa, että saako helposti.

Vieras (nimimerkki)

Suhteellisen terve: "Kyllä sitä lohkeaa ihan hyvin vaikka kolmannenkin kerran, parisuhteet ovat asia erikseen ja niitä solmitaan eri naisten kanssa."

Etkös tuolla ylempänä juuri valittanut että sitä pesää ei lohkea?

Ja parisuhteet solmitaan eri naisten kanssa kuin miltä saa pesää??? No nyt ymmärrän ongelmasi;) Ei tämän enempiä. Heippa vaan.

Vieras (nimimerkki)

Sori, taisin sekottaa sut toiseen nimimerkkiin. Heippa nyt kuitenkin.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

"Ja parisuhteet solmitaan eri naisten kanssa kuin miltä saa pesää??? No nyt ymmärrän ongelmasi;) Ei tämän enempiä. Heippa vaan."

No kun ei se keneltä sitä seksiä saa ole niin pennin päälle, voi olla vaikka joku puolihullu, mutta pidempään suhteeseen mentäessä naisen pitää olla laadukkaampi ja kyllähän sitä seksiä harrastetaan terveissä parisuhteissa. Näinhän tämä kuvio toimii monien miesten elämässä, jos nyt et ole sattunut huomaamaan, sentakia teille naisille sitä seksiä on tarjolla jatkuvasti.

apinoista (nimimerkki)

>Monet fanaatikot, kuten blogisti Simpanssifilosofi,
>väittää ihmisten olevan täydellisesti apinoita,
>mitä minä en hyväksy.

Kannattais nyt vain kuiteski hyväksyä koska se on kovaa faktaa: monien eläintieteilijöiden mukaan ihmisapinoiden/ihmisten luokittelua täytyy muuttaa koska ovat niin läheisiä lajeja. Siis joko niin, että ihminen kuuluu ihmisapinoihin tai sitten ihmisapinat kuuluvat ihmisiin. Tieteellisemmin: esim. Pan-sukua (simpanssit) ei ole vaan sen molemmat lajit kuuluvatkin Homo-sukuun (ihmisiin). Tai sitten toisinpäin: ihminen kuuluu Pan-sukuun.
Jotkut tutkijat puolestaan ovat vakuuttuneita, että oranki on läheisin elävä sukulaisemme.

Näistä sukulaisista kannattaa ottaa opiksi. Niiden käyttäytyminen valaisee meitä enemmän kuin arvaammekaan. Sen kieltäminen on vain pään tunkemista hiekkaan. Turhaa ylemmyydentuntoa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Uskonlahkoissa on yleensä paljonkin ylimäärää naimattomista naisista. Jos kerran olet omaksunut uskonnolliset siveyskäsitykset, niin kannattaisi harkita uskonlahkoon liittymistä.

Joudut potkimaan rumempia morsiankandidaatteja kauemmaksi.

Naiset ovat uuden tutkimuksen mukaan aina ja kaikkialla maailmassa uskonnollisempia, kuin miehet, joten uskovaisista miehistä on kovasti pulaa. Naiset ovat säilyttäneet itsensä neitsyeinä, ja antavat itsensä ja kehonsa lahjaksi ja palkkioksi uskovaiselle miehelle.

mikael_schier (nimimerkki)

"Pitäisi säätää laki, jolla avioliitossa tapahtuva seksi kriminalisoidaan."

Tarkennus: säädettäköön laki, jolla seksi kriminalisoidaan miehen osalta. Tai miksi tätä kiertelemään - kriminalisoidaan miehet. Heteromiehet.

Originaali (nimimerkki)

Olen jo ryhtynyt lapsentekoabstinenssiin. Valitettavasti yleistyessään tämä merkitsee suomalaisten lasten määrän radikaaliin vähentymiseen. Valitettavasti.

Tynkä-Karjalan Antti (nimimerkki)

Aikoinaan meitä "kapinallisia" kutsuttiin miesasiamiehiksi. Kun Suomi on sukupuolineutralisoitu - niin oikea nimitys lienee nykyisin `henkilöasiahenkilö´. Ja tulokset ovat nähtävissä.

Muuten olen sitä mieltä, että Suomi alkaa perheestä, jolla on koti. - Ja avioerotilanteessa lapsen etu on, että molemmat vanhemmat selviävät eteenpäin.

Kalle Kaniini (nimimerkki)

"Selviäminen eteenpäin" tarkoittanee myös sitä, että ollaan selvin päin.
Muutoin voi kompassissa olla lukemavirhe tai neutralisointivirhe, koska se perhe alkaa usein humalassa ja per*eestä. Alku ja loppu ovat samassa pisteessä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En ymmärrä avioeroja lainkaan. En ymmärrä oikein avioliittoakaan. Perheenperustamista se ei tietenkään ole estänyt. Sen olen perustanut uskolle, että mikä tahansa ongelma on aina ratkaistavissa, kunhan se kuvataan totuudenmukaisesti ja tahtoa riittää.

Olen toki pohtinut myös sitä vaihtoehtoa, että sukset lähtee eri suuntiin ja nähnyt varoittavia esimerkkejä lähipiirissä. Riskinottoahan se on tämä elämä. Kaikki tai ei mitään, uskon, eli painan itsetuhonappia saman tien ihan suosiolla jos minua alkaa valtio ja oikeuslaitos kyykyttää. Kaikki saavat sitten sen mitä tilasivat.

Henry Laasanen

"Riskinottoahan se on tämä elämä..."

...ja riskin kantaa mies.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Riskinotolla on hyvät ja pahat puolensa. Riskinottaja voi voittaa siinä missä hävitä. Toki jonkinlainen riskiarvio on aina hyvä tehdä. On riskejä, joita ei kannata ottaa, jos ei ole ihan masokisti, mutta en minä kadehdi niitä, jotka rakentelevat illuusioita turvasta riskien välttelyllä. Epäilen, että jos riskinotto sälytetään naisille, sitä ei voi enää otoksi sanoa.

Henry Laasanen

Amerikassa elatusapujen maksamatta jättämisestä saa vankilatuomion. Sinne suuntaan ollaan menossa.

http://www.nationalpost.com/opinion/columnists/Deb...

intrigööri (nimimerkki)

Köyhä, työtön ja eronnut isukki linnaan! Järjen riemuvoitto. Siellä äijä olisi valtion elättinä ja samaan aikaan kunta maksaisi lapselle minimielatuksen, sekä yksinhuoltajan perheelle ehkä muutakin sossutukea. Miehen elämä siinä ainakin tuhoutusi, mutta eihän miehillä ole paljon väliä.
Lapsonen saisi kertoa tarhassa, että "meidänpä iskä se on lusimassa ja äippä sanoo, että joutaa ollakin, koska se on alkoholistiluuseri".
Kaikenlaisten kanssa ne naiset pariutuvat ja laittavat lapsia! Kaikkien kannattaisi olla sukupuolineutraaleita ja pysyä omassa sängyssä villahousut jalassa.

Vieras (nimimerkki)

Ameriikan ihmemaassa mies saattaa joissakin osavaltiossa joutua elättämään myös toisen jälkikasvua mikäli on mennyt erehdyksessä ottamaan "isällisen rooli". Eli YH-äitien kanssa ei edes kannata hieroa tuttavuutta. Samaa vaativat varmaan kohta feministit suomeenkin. Taas lisää keinoja naisen elättää lastaan olematta itse työelämässä.

Kuten varmaan osaattekin jo arvata USA:ssa on paljon YH-naisia jotka ovat oivaltaneet käyttää kyseisiä lakeja saavuttaakseen hyvinvoinnin loisimalla.

Pyry Aho

Eikös se Suomessakin mene niin, että jos vuoden tai kahden sisällä lapsen syntymästä ei selvitä isyyttä, niin maksat elatuksen 18 ikävuoteen asti vaikka kävisi myöhemmin ilmi ettei ole oma lapsesi.

Mies.asia-adm (nimimerkki)

Mielenkiintoista tietoa tältä rintamalta.

Anglosaksisen maailman uskomattomat käytännöt erotilanteissa ovat käyneet selville. Mutta ilmeisesti Suomi ei tule kaukana jäljessä, joskin korvaussummat taitavat olla onneksi eri suuruusluokkaa, eikä tulojen puutteesta johtuvasta kykenemättömyydestä maksamiseen joutune vankilaan.

Perheen perustaminen ja luottamus tilanteen pysyvyyteen on luonnollisesti miehelle myös Suomessa riski, joskaan ei sentään puhdasta hulluutta ja mielipuolista riskinottoa, kuten monessa muussa maassa.

Henry Laasanen

Tuossa Aamu-tv pätkässä haastateltu eroisä kertoo, että hänet määrättiin maksamaan tytön ratsastusharrastus takautuvasti vuoden ajalta, vaikka tyttö ei ole käynyt kertaakaan ratsastamassa. Isän mielestä oikeudessa ei ole mitään oikeudenmukaista miesten kannalta.

Mies.asia-adm (nimimerkki)

Vaikuttavaa. No, kyseinen eroisä luultavasti vain takertuu pahasti vanhentuneisiin patriarkaalis-hegemonisiin naisvihamielisiin oikeudenmukaisuuskäsityksiin...

Vieras (nimimerkki)

Tutkijan uskottavuutesi on vaarassa. Ei kai kukaan usko yksipuoliseen väittämään? Jokaisella tarinalla on aina vähintään kaksi puolta. Aina kaksi totuutta. Ai mutta maskulisteillehan on vain miehen totuus ja miehen näkökulma. Sori, unohtui.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Henry, lemppari äyväyväyvääni ja "pesättömien" ylipappi, kerropa meille mitä tehdään?? Kaipa sinulla on ratkaisu, kun olet tarkasti listannut ongelmatkin??

Jorma (nimimerkki)

Mitäpä jos lopetettaisiin tämä törkeä syrjintä? Mitä jos kohtuullistettaisiin elatusmaksut (elatusmaksu ei saa olla kenellekään rikastumiskeino)? Mitä jos jaettaisiin erotilanteessa vanhemmuus puoliksi siten, että ei enää olisi etä- ja lähivanhempia, jolloin elatusmaksuja ei pääsääntöisesti olisi lainkaan? Mitä jos lopetettaisiin loppumaton käräjöinti, joka on taakka lapsille ja tuomioistuimille, ja sovittaisiin asioista?

Keinoja kyllä on. Halua ei vainb näytä löytyvän, mikä ei tietysti yllätä yhtään. Eipä ollut feministien laatimassa tasa-arvoselonteossa mitään tästäkään epäkohdasta.

Maalaismummo (nimimerkki)

Mitäpä jos...

Kyllä niistä asioista voi ihan hyvin myös keskenään sopia!

Niin minä olen tehnyt kahden miehen kanssa, ja kaiken riskin kannoin myös minä.
Ensimmäisessä tapauksessa elatusavut pidätettiin sitten isän ryyppämiseltä jäljelle jääneestä omaisuudesta, eli lapset söivät etukäteen perintöään.
Toisessa tapauksessa isä sai auton ja kaksiorahat minulta, ja minä kitkutin lapsineni 10 vuotta ennen kuin selvisin kaikista niistä seurauksista, mitä yhden lapsen isä oli aiheuttanut.
Kun tämä lapsi sitten tuli raskaaksi, 25-vuotias isä ilmoitti, ettei ole ajatellut vielä ruveta isäksi... Päästimme kuin koiran veräjästä säilyttämään tunnepommiaan piilossa. Suru tulee aina puseroon, kun ajattelee, minkä ihanan tyttösen isovanhemmuuden hänen vanhempansa ovat menettäneet!

Kari Hurtta (nimimerkki)
Maalaismummo:
Kyllä niistä asioista voi ihan hyvin myös keskenään sopia!
Hanna Mäntylä: Isien asema erotilanteessa
Ei myöskään ole tavatonta, että vaikka äiti haluaisi sovinnollisen ja lapsen edun mukaisen ratkaisun, kannustetaan viranomaisten taholta toimimaan toisin.

Viranomaiset eivät ilmeisesti pidä, että/jos asioista yritetään sopia.

Henry Laasanen

Kävisivätkö Hanna Mäntylän ehdotukset?

http://hannamantyla.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56386...

"Ensinnäkin, kun lastenvalvojalle lähdetään tekemään sopimusta lasten asumisesta ja huoltajuudesta, tulisi vanhemmilla olla velvollisuus käydä ohjatussa sovittelussa niin kauan, että lapsi on häntä koskevassa päätöksenteossa keskiössä ja lapsen etu toteutuu varmasti asumis-, huoltajuus- ja tapaamispäätöksissä. Hetkellisesti tällaisen sovittelutoiminnan rakentaminen lisäisi kustannuksia - pitkällä juoksulla uskon, että säästäisi koska oikeuteen saakka päätyvät riidat vähenisivät. Nyt yleinen neuvo on vanhemmille mennä hakemaan ratkaisu oikeudesta. Voidaan miettiä, kuinka paljon valtio korvaa näitä pitkiä riitoja asianajajille oikeusavun muodossa. Uskon myös, että jos ja kun lapsen edun huomioivat ratkaisut lisääntyisivät, lasten henkinen hyvinvointi lisääntyisi muussakin elämässä.

Toiseksi, jos kuitenkin syystä tai toisesta olisi asiat ratkottava oikeudessa, Suomessa tulisi olla perheoikeudet, jotka olisivat erikoistuneet ainoastaan näihin asioihin moniammatillisen henkilöstön voimin. Oikeusprosessin ajaksi lapsille tulisi määrätä puolueeton ”edunvalvoja”, joka olisi vain lapsen tukihenkilö. Hyvin usein oikeudet haluavat olosuhdeselvitykset, joiden laatu on täysin arpapeliä kuntien viranhaltijoiden ammattitaidosta (tai -taidottomuudesta) riippuen. Parasta olisi, jos olosuhdeselvitys olisi mahdollista tehdä siten, että sitä tekemässä olisivat paitsi sosiaalityöntekijät myös lastenpsykiatri. Olosuhdeselvitys on julmaa ja raskasta peliä, erityisesti lapselle josta riidellään. Tämän vuoksi lapsella tulisi olla täysin ulkopuolinen henkilö pitämässä huolta, että myös lapsi tulee kuulluksi ikätasonsa mukaan eikä aivopesua päästä tekemään.

Kolmanneksi, Suomeen tulisi saada sellainen lainsäädäntö, jossa viranomaistoiminnalle on luotu myös sanktiojärjestelmä tilanteisiin, joissa viranomainen toimii vastoin lakia. Useat lait jättävät niin paljon tulkinnan varaa, että puhumalla ja selittämällä selvitään törkeistäkin virheistä. Todistamisen taakka on kuitenkin sillä, jota on kohdeltu väärin. Kuinka moni tajuaa esimerkiksi nauhoittaa keskustelunsa tai vaatia kaikki viranomaisten kanssa puhutut asiat tai palavereissa sovitut jutut HETI kirjallisina ja allekirjoitettuina? Kun viranomaisvastuu on jokaisen viranomaisen oma henkilökohtainen käsitys vastuusta, ei voida luottaa sen tarkoittavan samaa kuin itselle.

Neljänneksi, Suomessa tulisi huomioida etävanhemmuus myös taloudellisesti. Tapaajavanhemmalle pitäisi mahdollistaa lapsen tarpeet huomioiva ja riittävän suuren asunnon hankkiminen eron jälkeen huomioimalla etävanhemmuus asumistuessa. Lapsen tulee voida kokea tulevansa kotiin kun hän tapaa etävanhempaa eikä niin, että lapselle ei ole osoittaa kuin sohva. Ruotsissa on ymmärtääkseni myös ns. jaettu vanhemmuus huomioitu lapsilisässä, joka voidaan tarvittaessa maksaa jaetusti molemmille vanhemmille mikäli lapsi asuu molempien luona. Ruotsissa on samoin käytössä systeemi, jossa elatustukea voidaan maksaa molemmille vanhemmille jos molemmat ovat pienituloisia. Kyseisiä taloudellisia ratkaisuja tulisi pohtia myös Suomeen sovellettaviksi."

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Hyvä Henry, hyvä, alat oppia, että kun meuhkaamisen sijaan halutaan oikeita ratkaisuehdotuksia, niitä tekemään tarvitaan nainen:-)

Tuo Hanna Mäntylän ehdotus kyllä minulle käypi!

Jorma (nimimerkki)

"oikeuteen saakka päätyvät riidat vähenisivät."

Vielä enemmän ne vähenisivät, jos äidillä olisi riski tappiosta kaikkine seuraamuksineen. Silloin alkaisi sovittelu maistua.

"Ruotsissa on ymmärtääkseni myös ns. jaettu vanhemmuus huomioitu lapsilisässä"

Ruotsissa vanhemmuus jaetaan erotilanteessa. Samoin muissa pohjoismaissa. Eli ei synny mitään toisen luokan etä- ja elatusmakuisien syrjittyä ryhmää.

Kaikessa muussa meillä seurataan aina, likipitäen kirjaimellisesti, Ruotsin mallia, mutta eipä vaan tässä yhdessä asiassa. Etenkin feministit ovat kuola suusta valuen hehkuttaneet Ruotsin edistyksellisyyttä tasa-arvoasioissa, mutta tässä kysymyksessä, jossa syrjintä kohdistuu isiin, ei Ruotsin malli sitten kelpaakaan. Pohjoismaista mallia ei esitetä edes selvitettäväksi ja harkintaan tasa-arvoselonteossa.

"Kolmanneksi, Suomeen tulisi saada sellainen lainsäädäntö, jossa viranomaistoiminnalle on luotu myös sanktiojärjestelmä tilanteisiin, joissa viranomainen toimii vastoin lakia."

Erittäin hyvä ehdotus. Mitä virkaa koko laeilla on, kun virkakoneisto voi harkintavaltaansa hyväksikäyttäen tehdä mitä tahansa?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kira Arn: "Hyvä Henry, hyvä, alat oppia, että kun meuhkaamisen sijaan halutaan oikeita ratkaisuehdotuksia, niitä tekemään tarvitaan nainen:-)"

Tuokin on muuten yksi asia, mikä pitäisi korjata. Eli siis se, että myös miehen pitäisi voida tehdä järkeviä ja tasa-arvoisia ehdotuksia. Nythän, jos esimerkiksi Laasanen olisi ehdottanut tuota samaa, niin sinulta ja kaltaisiltasi olisi tullut taas äyväyväyväätä ja "pesättömyyttä" kommenttiketjun täydeltä.

Vanha demari (nimimerkki)

Vasta nyt ollaan laatimassa valtakunnallista ohjeistusta elatusapujen suuruudesta. Tähän asti se on ollut vain joillakin kunnilla. Tämä tarkoittaa sitä, että arvioidaan lapsen kulut ja sitten jyvitetään vanhempien tulojen mukaan, kuinka suuri osa kuluista kummankin kuuluu maksaa. Toki jos yh-äidiltä kysytään, lapsen kulut ovat rajattomat.

Monissa sosiaalilautakunnissa on ollut ns nyrkkisääntönä, että mies maksaa lasta kohti 10 % bruttotuloistaan. Sääntö on lainvastainen, koska lapsenelatuslaissa nimenomaan säädetään, että molemmat vanhemmat ovat elatusvelvollisia eikä kukaan muutenkaan elä bruttotuloilla.

pirjo tamminiemi

Elatusavulle tulee olla katto, joka kattaa ns, välttämättömät menot, loppu on vapaaehtoista. Katto voitaneen asettaa elatustuen kanssa samaan linjaan. Jos halutaan, voidaan velvoitemaksua lisätä siten, että maksaja myös päättää, minkälaisiin lapsen tarpeisiin se resurssi ohjataan, vai ohjataanko minnekään, jolloin resurssi jää säästöön myöhemmin kulutettavaksi. Potin voi käyttää vaikka yhteiseen lomamatkaan etä-vanhemman kanssa tai johonkin suurempaan kertakuluun.

On kornia, että hyvin tienaava vanhempi joutuu luovuttamaan päätösvallan rahojensa käytöstä suhteessa lapseensa. Summa voi olla kovinkin merkittävä.

Jouko Koskinen

Käännetään levyä - mies AINA pääasialliseksi huoltajaksi jos pystyy kävelemään oikeussaliin. Ainakaan huonommin ei voi mennä.
http://joukoakoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/486...

Hiljattain esitettiin TVssä hieno sankaritarina suomalaisesta miehestä joka vuoden ajan työnteli keinosydäntään kärryssä kunnes onnekkaasti löytyi siirrännäinen. Tuskin koskaan pystyy tuottamaan hoitonsa kuluja.

Melko naurettavia puheet "on maamme köyhä" kun köyhyys varmistetaan syrjäyttämällä tahallisesti 10 000 - KYMMENETUHATTA - työkykyistä ja vastuuntuntoista miestä VUODESSA yhteiskunnan ulkopuolelle lopullisesti - vain lottovoitolla tai rikolisesti pimeillä tuloilla voi pitää jonkinlaista suhdetta lapsiinsa.
http://joukoakoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/486...

Poikani äiti vastasi osuvasti kysymykseeni; "mitäs minä sitten teen jos en saa edes tavata" - vastaus" TAPA ITTES!: Se pelasti henkeni 'no sun käskystä en tapakkaan". Ja nainen oli arvostettu uskovainen.

Poika lopetti Mäkelänrinteen lukion kesken eikä ole vielä nelikymppisenä ollut ansiotyössä päivääkään. Siitä sopii repiä henkisiä ja aineellisia rikkauksia oikeudenmukaisesti RAKKAUDELLA koko Euroopalle.

Vinkiksi Kiralle; Bisnestä se on narttumafiakin. Tyhmää tyytyä 85%;iin kun voi saada 200% ja OMIA lapsia.

Maalaismummo (nimimerkki)

"Poika lopetti Mäkelänrinteen lukion kesken eikä ole vielä nelikymppisenä ollut ansiotyössä päivääkään. Siitä sopii repiä henkisiä ja aineellisia rikkauksia oikeudenmukaisesti RAKKAUDELLA koko Euroopalle!.

Oletko vakavasti keskustellut pojan kanssa, mitä isän malli on vaikuttanut?

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Poika lopetti Mäkelänrinteen lukion kesken eikä ole vielä nelikymppisenä ollut ansiotyössä päivääkään."

Olen vuosien varrella palkannut muutaman kymmenen nuorta kesätöihin heidän elämänsä ensimmäiseen työpaikkaan. Moni on ollut töissä useampana kesänä. Muutama heistä on saanut kimmokkeen opiskella alaa, tehnyt töitä opiskelun ohella ja valmistuttuaan jäänyt alan töihin.

Joka ainoan nuoren kohdalla ensimmäinen yhteydenotto on tullut hänen isältään, milloin minkäkin sidosryhmäkytkyn johdattamana. Yhtään ainoaa kertaa nuoren asialla ei ole ollut yksinhuoltajaäiti.

Aika pahaa hallaa lastensa tulevaisuudelle tekevät ne naiset, jotka eivät anna lastensa isän olla mukana lasten elämässä auttamassa lapsiaan eteenpäin.

Vieras (nimimerkki)

"Poika lopetti Mäkelänrinteen lukion kesken eikä ole vielä nelikymppisenä ollut ansiotyössä päivääkään."

No ei ole ollut isästä roolimalliksi näköjään. Isän kommentit kyllä kertovatkin paljon - isästä itsestään.

Vieras (nimimerkki)

Sitä niittää mitä kylvää.

MikkoAP (nimimerkki)

Vieras: "No ei ole ollut isästä roolimalliksi näköjään. Isän kommentit kyllä kertovatkin paljon - isästä itsestään."

Ei ole isästä roolimalliksi, kun äiti valtiovallan avustamana ESTÄÄ häntä toimimasta roolimallina.

Feministien mukaan isän läsnäololla lapsen elämässä ei pitäisi olla merkitystä - paitsi korkeintaan negatiivista.

Jos näin ei olisi, ei olisi isiä syrjivää huoltajuuskäytäntöä, eikä sinkkuäitiyttä olisi nostettu tasavertaiseksi vaihtoehdoksi perinteisen perhemallin rinnalle.

Isien TALOUDELLISISTA velvoitteista kyllä pidetään kiinni, mutta äitien sallitaan häiritä isän ja lasten välistä kanssakäyntiä mielin määrin.

Sitten, kun seurauksena on lasten pahoinvointi ja syrjäytyminen, yritetään syy vierittää isän niskoille.

Jouko Koskinen

Kiitos kiitos! Maalaismummon kaltaisille erityisesti.

Työnteon mallia kyllä lapsille näytin liikaakin. Päivätyön lisäksi tein pientä kiinteistöpalvelua. Jaoin lehtiäkin pitkään aamuisin OTO. Päivätyöstä tuli loparit 46 muun kanssa. Vaihdoin auton vahaan Ladaan ja yritin tehostaa kiinteistöhommia. Lehti-ilmoittelu toikin hommia - jehovalaisuskoon kääntynyt nainen tosin "saarnasi" puhelimessa päivät pitkät. Sanoi kieltäytyvänsä pimeään työhön osallistumisesta.

ILmoitin tulot rehellisesti ja verottaja laittoi minun piikkiin kaikki vastaavat tietoontulleet työt. Myös sen autonvaihdon tuoton.

Vaimo kävi sossussa ja kertoi terveiset 'saat ruokarahaa kun eroat'. Sain töitä mutta sossu ja vaimon juristi eivät olleet enää minun rahalla ostettavissa.

Sanoi suostuvansa tapaamisiin jos en pyydä siitä oikeuden päätöstä. Kun tultiin salista ulos niin juristi alkoi puhumaan siitä tapaamisjärjestelystä. Jolloin nainen polki jalkaa ja julisti isoon ääneen:
"JA KAKAROITAS ET TU SITTEN NÄKEEN".

Auton myynnistä sain vuokrarahat ullakkohuoneen toveriasuntoon. Kiinteistöhommat loppui siihen. Tein pätkätöitä kun ammattini soveltui sellaiseen työnantajien kannalta hyvin.

Yritin pari kertaa yhyttää poikaa koulumatkalta mutta komento oli niin rankka että juoksi karkuun. Eihän sille mitään sitten voinut.

Sain asiani jotenkin kuntoon mutta elatusmaksut jäi rästiin. Nettotulosta jäi käteen sen verran että sillä sai yhden aterian päivässä keskmäärin.

Poika soitti sitten yllättäen lääkärinsä kehoittaessa. Oli ollut vuosia pakkohoidossa skitsofrenian vuoksi. Se on hyvin yleinen tauti jehovalaisten lapsilla. Oli päässyt avohoitoon. Kävin kerran hänen asunnossaan sisällä. Ovi oli monessa takalukossa ja siivo aivan kauhea. Ei juonut mutta kääri sätkiä ja poltti ketjussa. Ainoana viihteenä jatkuva runkkaaminen.

Hankin kaksi huokeaa polkupyörää ja pyöräiltiin lähipolkuja. Uimahalliin vein saunaan kun siinä oli syöpäläisiä. Uimisesta ei tullut mitään 'veteen voi hukkua' oli rakastava äiskä neuvonut. Seisoi napaan saakka altaan päässä ja ajattelin että siitä pikkuhiljaa. Mutta ei, juuri ja juuri uskalsi mennä suihkuun.

Entisöin museoautoa johon tuli arvokas kangasverhoilu. Vein pojalle pesupulveria ja neuvoin pesemään farkkunsa ja pusakkansa jotta voidaan mennä ajelulle. Viikon kuluttua soitin ovikelloa. Levitin jätesäkin istuimelle "on ollut niin kiire etten ole ehtinyt pyykille" !!

Ajatus Tallinnassa käynnistä näytti piristävän. Torilla poika saa idean, tuolla oli parturin mainos, menen parturiin. Kolmisen tuntia siinä odottelin ja tulee vihdoin. Aivan sama hoitamaton kuontalo niskassa. Olivat joutuneet hakemaan erikoisparturin joka suostui hommiin.

Kun sanoin että enpä ole tuollaisessa parturissa käynytkään oli vastaus: 'nii ku sullon niitä naisia' Ihan tottako?

Yli kolme vuotta jaksoin täysin toivotonta puuhaa. Oli muuttanut toiselle puolelle kaupunkia. Yksiö oli pakko laittaa remonttiin. Uuden osoitteen sain mutta en ole käynyt, pelkkä ajatuskin masentaa ja syyllistää tarpeeksi.

Joten ompahan mummoilla aihetta riemuun - kerrankin pari huorapukki - sikasonni - kännikala - tappelijaa on saanut ansionsa mukaan.
-------------
MENIKÖ MUMMOLTA JAUHOT SUUHUN ???

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kira, lemppari jäkäjäkäjäkäjääni ja empatian ylipapitar, tarkoitatko, että jos ei ole selkeää ja varmasti toimivaa ratkaisuehdotusta valmiiksi mietittynä, niin ei saa tuoda esiin mitään ongelmia?

Syltty (nimimerkki)

Kira Arn
"erropa meille mitä tehdään?? "

No aivan ensimmäiseksi viranomaiset varmaan vois vaikka alkaa noudattamaan lakia ja asetuksia.

Perustuslaista olisi hyvä aloittaa, siinä sanotaan että ketään ei saa asettaa pelkän sukupuolensa perusteella eri asemaan.

Feministiasiantuntija (nimimerkki)

Tuodaan naisia lisää ulkomailta.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Kira Arn:
Henry, lemppari äyväyväyvääni …

äyväyväyvääni?

Jorma (nimimerkki)

"Tuomioistuimet syrjivät miehiä."

Yksi keskeinen ongelma on se, ettei äidillä ole käräjöintiin liittyen mitään riskiä. Koska elatusapu on lapsen oikeus, eivät oikeudenkäyntikulut päädy lasta edustavan äidin maksettavaksi edes siinäkään tilanteessa, että elatusmaksukiistassa tulisi tappio. Niinpä äidin kannattaa aina käräjöidä ja aina vaatia lisää, eihän hän voi hävitä mitään. Moni juristi, omia palkkioitaan ajastellen, oikein yllyttää äitiä viemään juttunsa käräjille.

Voittajia tässä farssissa ovat koston- ja rahanhimoiset äidit, ahneet juristit ja häviäjiä isät sekä lapset. Kokonaisuutena arvioiden lapsen etu olisi useimmiten se, että elatuksesta sovittaisiin, eikä loputtomasti käräjöitäisi, ja että elatusmaksut olisivat kohtuullisia, jolloin lapsen ja isän suhde voisi kukoistaa.

Tiedän tapauksia, joissa mies on eron jälkeen perustanut uuden perheen ja saanut uuden puolison kanssa lisää lapsia. Nämä lapset kärsivät suuresti tilanteesta, jossa isää rangaistaan täysin kohtuuttomilla elatusmaksuilla. Isällä ei tällöin ole ollut varaa kustantaa uusperheensä lapsille joitain harrasteita, kun kaikki liikenevät varat ovat kuluneet edellisen perheen lasten elatukseen. Joskus on ollut vieläpä kyse tilanteesta, jossa nämä aiemman liiton lapset ovat viettäneet huomattavasti aikaa isän uusperheen luona. Eli isä on maksanut ensin äidille elatusmaksun ja sitten vielä todellisuudessa elättänyt nämä lapset osan kuusta (ilman mitään hyvitystä).

Vieras (nimimerkki)

Kuule jos ei ole varaa elättää niitä edellisen avioliiton lapsia niin miksi tehdä uusia tänne kärsimään. Ihanko vain masokiivisen luonteen vuoksi. Että pääsee ruikuttamaan epäoikeudenmukaisuksista. Jos lapset tekee, niin myös elättää ja kasvattaa.
Harvassa ovat ne miehet jotka ymmärtävät kasvatusvastuunsa. Rahaa on helppo antaa ja ostaa itsensä ulos kasvatusvastuusta joka on helvetin raskasta työtä jos meinaa jälkikasvustaan rehellisiä ja työtätekeviä kansalaisia.
Ne lapset ovat vielä lapsiasi kun palvlutalossa istut ja ruikutat kun lapset ei käy katsomassa. Miksi eivät käy? Siinäpä aivonystyröille työtä.

Maalaismummo (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)
Vieras (nimimerkki)

Sitä niittää mitä kylvää.

Feministiasiantuntija (nimimerkki)

Elatusmaksu on sovitun maksun perimistä. Mies ja nainen ovat sopineet seksin ostamisesta ja lapsen kasvatuksen rahoittamisesta aiemmin. Ei tällaista sopimusta voi kesken kauden perua.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Kari Hurtta (nimimerkki)

Tuo ehkä kertoo syytä.

Henry Laasanen:
Yle kertoo, että elatusavun raju nousu ajaa isiä b-luokan kansalaisiksi (ks. aamu-tv pätkä).
Hanna Mäntylä: Isien asema erotilanteessa
Ei ole mitenkään tavatonta, että osa äideistä ilmoittaa suoraan haluavansa maksattaa iseillä oman elämänsä ja uuden asuntonsa elatusapujen avulla.

Ei ihmekään että elatusmaksut nousee pilviin, jos sillä pitää maksaa myöskin äidin ja uuden asunnon kustannukset. Eikä pelkästään osa lapsen aiheuttamista kustannuksita (johon se on käsittääkseni tarkoitettu alunperin).

Jorma (nimimerkki)

"Eikä pelkästään osa lapsen aiheuttamista kustannuksita (johon se on käsittääkseni tarkoitettu alunperin)."

Tarkoitettu on, mutta todellisuus on jotain ihan muuta. Isä yritetään lypsää tyhjiin, eikä elatusmaksuissa huomioda edes sitä, että lapset usein asuvat osan kuusta etäisänsä luona ja elätettävinä. Etäisällä ei myöskään ole mitään sanomista lasten hankintoihin tai harrastuksiin. Moni äiti pistää, ihan kostomielessä, lapsensa kalliseen harrastusryhmään ja ostaa miehen kustannuksella kalliit varusteet, harrastipa lapsi sitten oikeasti tai ei.

Vieras (nimimerkki)

"Ei ihmekään että elatusmaksut nousee pilviin, jos sillä pitää maksaa myöskin äidin ja uuden asunnon kustannukset."

Jos noudatetaan ohjetta elatusmaksun suuruuden arvioimiseksi, niin asumiskulut (myös asuntolainan korot ja lyhennykset) otetaan toki huomioon (lähi)vanhemman elatuskykyä laskettettaessa sekä tietenkin (vain) lähivanhemman tapauksessa lapsen asumiskustannuksina. Siis mitä korkeammat asumiskulut lähivanhemman perheellä, niin sitä suurempi tulee ohjeen mukaan olemaan etävanhemman suorittama elatusmaksu.

http://www.om.fi/1182265240526

Eipä juuri naurattanut itseäni, kun tajusin, että epäsuorasti lyhennän exäni asuntovelkaa osalla elatusmaksustani. Hankimme asunnon aikanaan yhdessä (50-50). Menetin käytännössä lisäksi ensiasunnon ostajan veroedun (varainsiirtovero) kokonaisuudessaan.

Jorma (nimimerkki)

"Hyvä Henry, hyvä, alat oppia, että kun meuhkaamisen sijaan halutaan oikeita ratkaisuehdotuksia, niitä tekemään tarvitaan nainen:-)"

Tyhmäkö olet? Samoja asioita miesliike ja elatusvelvolliset (miehiä likipitäen kaikki) ovat esittäneet jo vuosia!

Feministit (kaikki naisia) ewivät vain edelleenkään suostu näitä esityksiä huomioimaan, vaan henkeen ja vereen puolustavart syrjintää, ihmisoikeuksien ja lasten oikeuksien polkemista.

"Tuo Hanna Mäntylän ehdotus kyllä minulle käypi!"

Se ei mene tarpeeksi pitkälle. Ei lähimainkaan.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

"Tyhmäkö olet? Samoja asioita miesliike ja elatusvelvolliset (miehiä likipitäen kaikki) ovat esittäneet jo vuosia!"

Aahh, ja nyt joku nyysi teidän ajatuksenne ja sai siihen heti mielenkiintoa, johon "miesliike ja elatusvelvolliset" eivät ole kyenneet:-) Tarvittiin siis taas nainen;-D

"Se ei mene tarpeeksi pitkälle. Ei lähimainkaan".

Odottelinkin milloin tulee ensimmäinen vaatimus "miesten edun" asettamiseksi lasten edun edelle;-)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kira Arn: "Aahh, ja nyt joku nyysi teidän ajatuksenne ja sai siihen heti mielenkiintoa, johon "miesliike ja elatusvelvolliset" eivät ole kyenneet:-) Tarvittiin siis taas nainen;-D"

Eikö se ole väärin, että ehdotuksen saama mielenkiinto riippuu ehdottajan sukupuolesta?

Henry Laasanen

Ratkaisujen ehdottamisesta...

1. Tämän blogin idea ei ole ratkaisuehdotusten laatiminen. Se on poliitikkojen heiniä. Poliittiset ratkaisut perustuvat yleensä kompromisseihin. Tässä blogissa tuodaan esille miesten ongelmia.

2. En ole erityisemmin perehtynyt huoltajuusasioihin, joten en osaa käsitellä niitä tarkemmin.

Jorma (nimimerkki)

"nyysi teidän ajatuksenne ja sai siihen heti mielenkiintoa, johon "miesliike ja elatusvelvolliset" eivät ole kyenneet"

Mitä mielenkiintoa? Missä sitä on näkynyt? Luuletko, että jokin blogikirjoitus johtaisi mihinkään tasa-arvopolitiikassa? Edes naisen blogikirjoitus? Älä huijaa itseäsi, mikään ei muutu, ennen kuin miehet muuttavat asioita. Naisista ei siihen ole.

Miesliike ja elatusvelvolliset ovat näitä ratkaisuja tarjonneet vuosikausia feministiviranomaisille. Eivät siis ole vain kirjoitelleet blogeja, vaan oikeasti vieneet asiaansa eteenpäin ja viranomaisten tietoon. Asiat eivät vain ole edenneet mihinkään kyseisten feministien miesvihan ja tasa-arvon vastaisuuden vuoksi.

"Tarvittiin siis taas nainen"

Ongelmahan on se, ettei miehiä kuunnella. Se on johtanut kasvaviin ongelmiin lasten ja nuorten elämässä. Kaikessa asetetaan etusijalle naisen asema, muusta vähät välitetään.

""miesten edun" asettamiseksi lasten edun edelle"

Sitä saat odotella edelleen. Tuo esitys ei ole riittävä lasten etujen kannalta. Äidin loputunta käräjöintimahdollisuutta on rajoitettava ja feministiviranomaisten vallan lisäämisen sijasta on siirryttävä sovitteluun ja jaettuun vanhemmuuteen lähtökohtana.

Jorma (nimimerkki)

"Tämän blogin idea ei ole ratkaisuehdotusten laatiminen."

Ei tietenkään. Sitä paitsi, tässäkin tapauksessa ratkaisut ovat suurelta osin aivan ilmeisiä: kohtuuttomia elatusmaksuja on kohtuullistettava jne. Vain feministi voi olla niin tyhmä, ettei tuota tajua.

Tässä asiassa on kyse myös kansainvälisistä säännöistä ja sitoumuksista, joita Suomen ja suomalaisten poliitikkojen on noudatettava. Lasten oikeus vanhempiinsa on taattu mm. YK:n lasten oikeuksien sopimuksessa. Nyt tuo oikeus ei toteudu, kun etävanhemmilta on riistetty syrjinnän kautta edellytykset toimia täysipainoisesti vanhempana. Vallitseva tilanne on siis vastoin niitä sopimuksia, joita Suomi on sitoutunut noudattamaan. Tilanne olisi siis korjattava mitä pikimmin. Tämä on törkeä ihmisoikeus- ja tasa-arvo-ongelma.

Vieras (nimimerkki)

Voi tuota Laasasta. On sinulla mahtanut olla ankera elämä? Kohteliko se sinun eukkosi sinua huonosti? Vai oliko asia kenties niin, että sinä kohtelit ensin häntä huonosti? Olisiko se niin, että teidän miestenkin osalta niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan? Oletko miettinyt tuota puolta asiasta? Ette te miehet mitään syyttömiä kaltoinkohdeltuja ole. Älä höpise iso mies!

Jorma (nimimerkki)

"Oletko miettinyt tuota puolta asiasta?"

Oletko koskaan miettynyt lasten oikeuksia? Et tietenkään, sillä eihän feministi siihen kykene.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tuo nimimerkin "Vieras" kommentti on mainio todiste siitä, että muutosta todellakin tarvitaan. Nykyinen järjestelmä on rakennettu juuri nimimerkin "Vieras" esittämien valheellisten stereotypioiden -- että nainen ei koskaan tee mitään väärin ja jos tekeekin, niin sekin on oikeutettua, koska mies kuitenkin teki ensin häntä kohtaan väärin, ja jos ei tehnytkään, niin ainakin aikoi tehdä -- pohjalta. Asenteita pitäisi muuttaa niin, että jokaiselle olisi selvää, että nainen voi huijata, manipuloida, väärinkäyttää ja olla julma siinä missä mieskin. Itse asiassa en ole missään nähnyt niin kylmää, julmaa ja empatiatonta suhtautumista toisen ihmisen ongelmiin, kuin joidenkin naisten (tai naisena esiintyvien) kommentit tässä blogissa.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Vieras:
Voi tuota Laasasta. On sinulla mahtanut olla ankera elämä? Kohteliko se sinun eukkosi sinua huonosti?
Vieras:
Henry, syy siihen, ettet sinä saa, ei ole se, että markkina-arvosi on alhainen. Sinä et saa siksi, että olet naisvihaaja, ajattelet naiset välineenä oman ja muiden miesten seksuaalisen tyydytyksen hankkimiseen, etkä pysty edes kuvittelemaan rakkauteen perustuvaa tasavertaista suhdetta naisen ja miehen välillä.

Nimimerkki Vieras olet ristriidassa itsesi kanssa. Päättäisit jo.

Maailmanmies (nimimerkki)

Kansanedustajat ovat jo kauan olleet lapsiperheiden ja yksinhuoltajien asialla.
Mistä löytyy se, joka uskaltaa ottaa tämän elatusmaksuasian ajaakseen. Nyt elatusmaksujen verovähennysoikeus on vain 90€ kaikista maksetuista maksuista, ollut sama jo kauan.

Elatusmaksuja ajatellaan edelleen ruokkoina joita on joku vastuuton mies pakotettu maksamaan.

Ja vielä :

Muistakaa miehet, ettette maksa erotilantessa maksuja kerralla 18 ikävuoteen saakka. Voi nimittäin käydä niin, että naisen rahojen loppuessa hän tulee ja pyytää lisää ja saa. Miksi. Siksi, koska kuulemma tuossa katsotaan senhetkinen tilanne, sillä ei ole merkitystä mitä maksoit jos nainen ne rahat tuhlaa.

buuri johannesbuurista

Tuo on hyvä muistutus!

Nimittäin itse tein juuri noin, maksoin etukäteen kaikki. Ja heti, kun silmä vältti (eli lähdin kiertämään muolimaa) meni ex sossuun hakemaan elatustukea - koska mukamas en ollut moneen kuukauteen maksanut.

Sen jälkeen sossu onkin yrittänyt periä multa maksamiaan maksuja. Olen yrittänyt selittää, että olen ne jo kertaalleen maksanut, pitäisikö nyt maksaa toiseen kertaan. Ja vielä siksi, että on huijattu, eikö huijarin pitäisi maksaa, koska väärin perustein haki sossusta tukea.

Mutta ei, kyllä pitäisi iskän eli kävelevän lompakon maksaa toiseen kertaan. Niitä heti eron jälkeen maksettuja ei huomioida, ne oli silloin, nyt on uusi tilanne.

Vieras (nimimerkki)

Niinpä niin maksoit itsesi vapaaksi arkipäivän ongelmista ja kasvatusvelvollisuudesta ja häippäsit itsekäästi kiertämään muolimaa. Olisitpa aatellut kiertää sitä muolimaa ennen kuin niitä lapsia yhteiskunnan elätetäväksi teet.
Sitä niittää mitä kylvää.

buuri johannesbuurista

Tiesin, että tulen saamaan nimimerkki 'Vieras' tapaisen vastauksen - oikein innolla odotin.

Mutta 'Vieras' on täysin väärässä. Niin väärässä kuin vain voi olla.

1) En maksanut itseäni vapaaksi jne. Vaan: Minun ei annettu puuttua arkipäivän ongelmiin, eikä annettu käyttää kasvatunsvelvollisuuttani. Ex ja hänen suku teki kaikkensa estääkseen tapaamiset ja vieroittaakseen lapset minusta. Hän halusi kostaa ja käytti lapsia häikäilemättömästi hyväksi. Se oli jatkuvaa riitaa ja tappelua. Lasten kiusaamista ja painostusta ex:n taholta.

Oli pakko 'paeta' jo lastenkin vuoksi. Mainittakoon vielä, että minun ja lasten välit ovat erittäin hyvät. Olemme pitäneet yhteyttä ja olen osallistunut heidän kasvatukseen. Hämmästyisit, jos tietäisit.

Ex:n kanssa emme vieläkään 15 vuoden jälkeen ole puheväleissä. Hän vieläkin vihaa ja hänen sukulaiset hyppivät seinille minut nähdessään. Mutta eivät enää voi mitään, koska lapset ovat täysi-ikäisiä.

2) Lapset eivät olisi olleet yhteiskunnan elätettävänä, jos olisin saanut heidät elättää. Ja maksoin elatusmaksut, ne 12% bruttopalkasta per lapsi (3) 17 ikävuoteen asti jotka oikeudessa määrättiin. Mistään emme voineet sopia, ex vei kaikki asiat oikeuteen, jossa miehellä on 0 mahdollisuutta.

Se ei ole minun vika jos roistomainen ex petkuttaa sossusta meikki, turkki ja tanssi yms. rahaa. Siinä suvussa on sossusta petkutettu ennenaikaiset sairaseläkkeetkin.

Ne on kostonhaluiset yh- nk. 'äidit' jotka niittävät ja loisina elävät. Kiristävät lasten avulla itselleen aina vaan lisää etuja.

Vieras (nimimerkki)

Niin kohtalojahan on monenlaisia mutta yksin on hyvin vaikea riidellä.
Onhan näitä isiä jotka kuvittelevat että suhteet lapsiin ovat hyviä.
Siis hyvää päivää kirvesvartta tasolla.
Lasteni isä joka viiden vuoden harharetkien jälkeen palasi takaisin kantamaan vastuutaan on yli kaksikymmentä vuotta yrittänyt parantaa aiheuttamiaan arpia lasten sydämissä. Hänelläkin on hyvä suhde lapsiinsa, mutta asioiden kärjistyessä putkahtavat aina lapsuuden ajan menetetyt vuodet esiin. Hän on huomannut että rahalla niitä ei paranneta.

Vieras (nimimerkki)

Erotilanteissa lapsen tai lapsien huoltajuus isälle! Joutuvathan yksinhuoltajaisät lähtemään töistä täsmälleen kun työpäivä loppuu, koska kersat pitää hakea päivähoidosta. Joutuvat myös olemaan poissa töissä korvatulehduksista kärsivien lasten takia. Elatusmaksuja ei kuitenkaan tarvitse maksaa.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Jani Korhonen: "niin sinulta ja kaltaisiltasi olisi tullut taas äyväyväyväätä ja "pesättömyyttä" kommenttiketjun täydeltä".

Mikäli tarkoitat "minun kaltaisillani" ensimmäisen aallon feministejä, niin minä en ollut silloin syntynytkään.

Yleensä, kun perehdytään ongelmiin, niihin tulee mieleen myös ratkaisumalleja:-) Näitä Henryltä kysyin ja hän vastasi, olimme jopa samaa mieltä:-)

Ehdotuksen saama mielenkiinto ei riipu ehdottajan sukupuolesta, vaan osaamisesta tuoda asioita esille, siinä laasaslaisilla on vielä paljon "sarkaa kynnettäväksi":-D

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Jospa aloitetaan ihan ensimmäiseksi siitä, että myönnetään näiden ongelmien olemassaolo. Se kun tuntuu olevan monille naisille ja feministeille ylivoimaisen vaikeaa.

Jorma (nimimerkki)

"Yleensä, kun perehdytään ongelmiin, niihin tulee mieleen myös ratkaisumalleja"

Sinulle ei vain tullut. Ei, vaikka ne ovat täysin ilmeisiä.

"Ehdotuksen saama mielenkiinto ei riipu ehdottajan sukupuolesta, vaan osaamisesta tuoda asioita esille, siinä laasaslaisilla on vielä paljon "sarkaa kynnettäväksi""

Väärin. Ihmisoikeuksia, lakia ja kansainvälisiä sopimuksia on viranomaistoiminnassa kunnioitettava täysin siitä riipumatta, millä tyylillä sorrettu osapuoli asiansa tuo julki. Vain täysin empastiakyvytön ihminen, joka ei ymmärrä oikeusvaltion (jollainen Suomi ei siis ole, kuten tämäkin tilanne todistaa) toiminnan perusperiaatteita lainkaan, voi olla tästä toista mieltä.

Kirjoitat lisäksi asiasta, josta et ilmeisesti tiedä yhtään mitään. Sokea miesvihasi estää sinua ymmärtämästä asian vakavuutta ja tunnustamasta sitä valtavaa työtä, jota tämän kysymyksen parissa on kaltaistesi tasa-arvon vastustajien estelystä huolimatta tehty jo vuosikymmenten ajan.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Jorma: "Sokea miesvihasi estää sinua ymmärtämästä asian vakavuutta.."

Sinä se tässä näytät kirjoittavan asiasta josta et ilmeisesti tiedä yhtään mitään. Automaattileimaaminen "miesvihaajaksi" on säälittävää!

Sitä ja paitsi, nytkin leikin täällä teidän kanssa ihan kiltisti:-)

Suhteellisen terve (nimimerkki)

"Sitä ja paitsi, nytkin leikin täällä teidän kanssa ihan kiltisti:-)"

Naurattaa jo valmiiksi jos satut oikein suuttumaan, hui kauheeta. Sinulle nämä asiat voivat olla vitsejä, mutta niille ihmisille jotka näistä ongelmista kärsivät tässä ei ole mitään hauskaa.

käyt'sä usein täällä? (nimimerkki)

Kehtottaisin sinua pysyttelemään pois täältä. Kannattaa miettiä, mitkä seuraukset on tuollaisella ylimielisellä (lauseiden päättäminen hymiöön) asenteella miessukupuolta kohtaan:

FEMINISTIT OVAT ROMAHDUTTAMASSA VALKOISEN SUOMALAISEN MIEHEN MAANPUOLUSTUSTAHDON

Venäjän hyökkäys Suomeen on erittäin todennäköinen seuraavan kymmenen vuoden aikana. Valtakunnan feministimme Tarja Halonen on ajanut Suomen puolustuksen alas.

1999 Putinin hyväksymän doktriinin mukaan Venäjä pyrkii kasvamaan entisen NL:n mittoihin, ja vielä pidemmällekin. Tämä ei ole mikään salaisuus.

Kaksi vuotta sitten Venäjä tappoi runsaasti siviilejä provokaatiossaan Georgiaa vastaan. Georgia on tosiasiallisesti Venäjän miehittämä tälläkin hetkellä propagandasta huolimatta. Sopimukset ja kauppakumppanuus eivät auttaneet Georgiaa.

Venäjällä on jo olemassa suunnitelmat Suomen varalle, jos Suomi jättää Nato-jäsenyyshakemuksen. "Venäjä on nostanut viimeisen vuoden kuluessa oleellisesti hyökkäysvalmiuttaan ja nostaa sitä parhaillaankin voimakkaasti"

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Venaj...

Venäjä on parhaillaan hankkimassa Ranskalta moderneja taistelulaivoja neljä kappaletta, ja niissä on täysimittainen moderni aseistus. Nämä ovat tuhoisia sotakoneita hyökkäystä varten. Suomen pääkaupunki on täydellisen puolustuskyvytön näitä vastaan. Yllätyshyökkäykset tehdään ilman sodanjulistusta täydellisellä yllätyksellä, esim. seuraavasti:

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/varau...

Venäjä on strategian mestari. Mikä on seuraava: Viro, Suomi vai Georgia (miehitysalueen laajennus)? Riippuu siitä mitä Venäjä tahtoo.

JA MITEN TÄMÄ KAIKKI LIITYY BLOGIN AIHEESEEN? VAIKKA SITEN, ETTÄ TEIDÄN SAATANAN KALKKUNOIDEN JA ILKEIDEN VITTUMAISTEN NAISTEN KANNATTAA MIETTIÄ, MITÄ AIHEUTATTE NUORTEN MIESTEN HALUKKUUDELLE PONNISTELLA SUOMEN HYVÄKSI - MUKAANLUKIEN MAANPUOLUSTUS.

MUTTA VAHINGON ILO ON PARAS ILO! KUN FEMAKKONAISET HUONOLLA JOHTAMISELLAAN ROMAHDUTTAVAT SUOMEN PUOLUSTUSKYVYN, SAAMME TALOON VANHAN TUTUN ISÄNNÄN: VENÄJÄN.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

ROFL Lisäää tälläääiiiiistä!

käyt'sä usein täällä? (nimimerkki)

Tutustu sinäkin vaan noihin linkkeihin, niin loppuu se ilkeämielinen hymyily. Lue niitä vaikkapa illalla.

Keiden toivot puolustavan teitä femakkokalkkunoita tositilanteessa? Vinkki: neekerit eivät ole taistelukykyisiä kylmissä sääoloissa, sillä he ovat sopeutuneet toisenlaiseen ilmastoon. Itä-Afrikan urheat soturitkaan eivät ehkä ole niin urheita pakkassäässä.

Kun Venäjän hyökkäysvaunuprikaati tulee kylään, saavat kaikki psykoanalyyttiset kalkkunatädit ihailla tosielämän penissymboleita.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Hei suuri päällikkö, osaatko sanoa tuovatko venäläiset tänne mukanaan oman inhottavan alhaisen 13% tasaveroprosenttinsa?

Entäpä feministien märän unen kaltaisen eläkejärjestelmänsä, jossa naisten eläkeikä on 5 vuotta alempi kuin miehillä?

OS-5599 (nimimerkki)

Halosen aikana Puolustusvoimien menot ovat pysyneet aika lailla samalla tasolla (osuus BKT:sta) - ja jos muutosta on ollut, niin sitten ylöspäin.

Kansalaisten tuloerojen kasvu ja taloudellinen eriarvoisuus on kylläkin kasvanut Halosen aikana, mutta tuskin sekään edellisen lisäksi on ollut mikään sattuma.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kira Arn: "Mikäli tarkoitat "minun kaltaisillani" ensimmäisen aallon feministejä, niin minä en ollut silloin syntynytkään."

En tarkoita sinun kaltaisillasi niitä urheita naisia, jotka taistelivat itselleen yhdenvertaisuuden lain edessä, samat perintöoikeudet kuin miehillä, äänioikeuden, yms. perusoikeuksia. Tarkoitan kaltaisillasi heitä, joiden mielestä naisilla pitäisi sukupuolensa perusteella olla etuoikeuksia (esimerkiksi lähivanhemmuuteen), jotka miehet joutuvat kustantamaan. Tarkoitan kaltaisillasi heitä, joiden mielestä miesten ongelmilla ei ole merkitystä, niiden ratkaisemiseksi ei tarvitse tehdä ainakaan mitään verovaroin rahoitettua, ja niiden esiin tuominen on "pesättömien" äyväyväyväätä.

"Yleensä, kun perehdytään ongelmiin, niihin tulee mieleen myös ratkaisumalleja:-) Näitä Henryltä kysyin ja hän vastasi, olimme jopa samaa mieltä:-)"

En usko, että Henry on samaa mieltä siitä, että hänen kirjoituksensa ovat äyväyväyväätä.

"Ehdotuksen saama mielenkiinto ei riipu ehdottajan sukupuolesta, vaan osaamisesta tuoda asioita esille, siinä laasaslaisilla on vielä paljon "sarkaa kynnettäväksi":-D"

Tässä en ole samaa mieltä. Hanna Mäntylän ehdotukset olivat toki hyviä, ja asiallisia, mutta ei hän mitenkään erityisen poikkeavan hyvin tuonut niitä esiin. Hyvin kylläkin, mutta ei paremmin eikä huonommin kuin monet muutkaan.

Jouko Koskinen

Eikä siinä kaikki:
http://joukoakoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/484...

Didier Dumas , Willy Barral ja Nina Canault ovat julkaisseet teoksia aiheesta laajojen tukimustensa ja kokemuksensa tuloksena.

Dumas: " Mitä on rikollisuus joka räjähtää lähiöissä – ellei isän puuttumista? Se että vastaanotetaan lapsi ilman isää, on aivan dramaattista ihmisen psyykelle.Aikana jolloin lukuisat naiset haluavat tehdä yksin lapsia, kukaan ei sano heille että se on sama kuin avata helvetin portit selälleen - - - -

. . mutta se on ennenkaikkea tilanne josta ei ole ulospääsyä . . . jos laki antaa naiselle etuoikeuden lapsesta vastuun ottajana . . . tarvitaan vielä toinen laki jotta lapsilla olisi oikeus erota äidistään."

Alanko-Kahiluoto pyrkii eduskuntaan mottonaan OIKEUDENMUKAISUUS - varmaan tämäkin asia tulee kerralla kntoon. (LOL)!!

Jouko Koskinen

Nämä mainitsemani tutkijat Canault, Dumas, Barral löytyy kirjastoista.
Melko halventavaa väittää että minun ja/tai Laasasen tekstit pohjaa katkeruuteen. Toki aihettakin olisi.

Väite osoittaa narttumafian argumentoinnin onttouden ja vastuuntunnon puutteen. Jos vastaisin samalla mitalla niin väittäisin suomalaista oikeudenkäyttöä prostituution laillistajaksi.

http://www.helmet.fi/search~S9*fin/?searchtype=X&s...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Jorma: "Älä huijaa itseäsi, mikään ei muutu, ennen kuin miehet muuttavat asioita. Naisista ei siihen ole".

Älä huijaa itseäsi, mikään ei muutu, sillä ne päätökset joita miehet luulevat tekevänsä, ovat viimekädessä kuitenkin niitä mitä naiset ovat parhaaksi katsoneet ja joiden tekemiseen miehistä ei ole.

Paras totutella, naiset ovat tulevaisuudessa vielä paremmin koulutettuja kuin miehet, vaikka jo nyt tilanne on meidän eduksemme:-)

Tuosta feministisalaliitosta jäin kaipaamaan illuminaatittaria ja pieniä viheriöitä naisia:-D

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Jaa tämä on joku kilpailu, voitaisiinko sitten lähteä samalta viivalta ja lopettaa naisten positiivinen syrjintä ja muut etuoikeudet.

Jorma (nimimerkki)

Niin juuri. Lopetetaan naisten erityiskohtelu ja etuoikeudet saman tien, niin loppuu uhoaminen kuin seinään.

Jouko Koskinen

Justiinsa niin! Akateemisia seisoskelee luukuilla aivan lian vähän vielä. Mutta kyllä se siitä - kunhan viimeinenkin känsäkoura on turhautunut maksumiehen rooliinsa saa Kira opettaa lumilapion käyttöä keinosimennetyille lapsilleen.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Mitääääääh, eikö enää saa tehdä lumitöitä traktorilla:-O

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Ainakin toistaiseksi naisten kouluttautuminen on pääosin sijoittunut muille aloille kuin yhteiskunnan kannalta ehdottoman välttämättömien vientituloja tuottaville aloille. Ilman vientituloja tämä yhteiskunta ei kovin kauaa pyöri humanistien ja dementoituneita mummoja pesevien hoitajien voimin, mitkä ovat yhteiskunnan kannalta lähinnä nettomenoja.

Paljon opiskellut (nimimerkki)

"Paras totutella, naiset ovat tulevaisuudessa vielä paremmin koulutettuja kuin miehet, vaikka jo nyt tilanne on meidän eduksemme:-)"

Miesten puolella pätee, että vain koiria ja sotilaita koulutetaan, muut opiskelee itse.

Kumpia nämä koulutetut naiset ovat vai onko naisilla tässäkin ihan omat säännöt?

Jorma (nimimerkki)

"ne päätökset joita miehet luulevat tekevänsä, ovat viimekädessä kuitenkin niitä mitä naiset ovat parhaaksi katsoneet ja joiden tekemiseen miehistä ei ole."

Naiset eivät oikein osaa itsekään päättää, mitä mieltä ovat. Kaikki tasa-arvoon liittyvät merkittävät ratkaisut ovat esimerkiksi olleet miesten tekemiä Suomessa.

"Paras totutella, naiset ovat tulevaisuudessa vielä paremmin koulutettuja kuin miehet, vaikka jo nyt tilanne on meidän eduksemme"

Pitkä ja hyödytön opiskelu ei ole mikään ylpeilyn aihe. Osaamattomille tyhjäntoimittajille ei jatkossakaan tule olemaan käyttöä.

"feministisalaliitosta"

Feministien vallankäyttö on julkista ja avointa, joten sitä ei voi kutsua salaliitoksi.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

"Kaikki tasa-arvoon liittyvät merkittävät ratkaisut ovat esimerkiksi olleet miesten tekemiä Suomessa".

Yhym, tuota, miesten ongelmiin johtaneet päätökset huoltajuusasioissa ovat siis miesten tekemiä:-O

"Pitkä ja hyödytön opiskelu ei ole mikään ylpeilyn aihe. Osaamattomille tyhjäntoimittajille ei jatkossakaan tule olemaan käyttöä".

Nyt ei taas tiedä mistä puhut, et edes mistä minä puhun:-D

"Feministien vallankäyttö on julkista ja avointa, joten sitä ei voi kutsua salaliitoksi".

Noh, tämän toki tuota kirjoitustasi vasten ymmärrän, ei voi olla feministisalaliittoa, jos miehet ovat tehneet nämä miesten ongelmiin johtaneet päätökset:-)

Jorma (nimimerkki)

"miesten ongelmiin johtaneet päätökset huoltajuusasioissa ovat siis miesten tekemiä"

Osa on, vaikkakin viittasin tasa-arvoa edistäviin päätöksiin. Tasa-arvon esteenä taas ovat feministit, eli naiset, joiden vastustuksen vuoksi tälle huutavalle ongelmalle ei ole koskaan tehty mitään.

"Nyt ei taas tiedä mistä puhut, et edes mistä minä puhun"

Suomessa ongelma on se, että liian monia koulutetaan liian pitkälle. Se on kallista, tarpeetonta ja typerää. Niinpä etenkin naisvaltaisten alojen opiskelupaikkoja tulisi karsia rajulla kädellä. Pidempi koulutus ei ole aina parempaa koulutusta: naistutkimus yms. pseudotieteet eivät valmista ketään mihinkään hyödylliseen, joten sellainen koulutus voitaisiin lopettaa kokonaan. Miehistä suurin osa kouluttautuu yhteiskunnan kannalta hyödyllisiin tehtäviin, ja siihen suuntaan on naisten koulutustakin vietävä.

Perusopetuksessa taas tulisi tähdätä tasa-arvoon, eli tyttöjä suosivien käytäntöjen alasajoon.

"ovat tehneet nämä miesten ongelmiin johtaneet päätökset"

Osin ovatkin. Historialla ei kuitenkaan voi jäädä märehtimään, vaan nyt täytyy pohtia ratkaisuja, jolloin olennaisinta on feministien syökseminen vallasta. Vain siten tasa-arvoa voidaan edistää.

Jorma (nimimerkki)

"Sinä se tässä näytät kirjoittavan asiasta josta et ilmeisesti tiedä yhtään mitään."

Sinun harhaluulojasi tässä on jouduttu oikomaan. Ei minun.

"Automaattileimaaminen "miesvihaajaksi" on säälittävää!"

Totuus sattuu, vai kuinka?

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Kyse on oikeudenmukaisuudesta ja kohtuudesta. Kyllähän miehet kaiken paskan nielevät näköjään mukisematta. Naiset eivät tunne kohtuutta ja oikeuslaitos ei tiedä mitä sanat oikeus, oikeudenmukaisuus, kohtuus ja tasa-arvo edes tarkoittavat.

Näistä lähtökohdista onkin miehen todella mahtava ponnistaa ja kun vielä lisää tähän soppaan yleisen miesvihamielisen ilmapiirin mikä tässä maassa vallitsee niin siinähän sitä sitten ollaan.

Vieras (nimimerkki)

Näistä lähtökohdista onkin _naisen_ todella mahtava ponnistaa ja kun vielä lisää tähän soppaan yleisen _naisvihamielisen ilmapiirin_ mikä tässä maassa vallitsee niin siinähän sitä sitten ollaan repimässä silmiä toistensa päästä.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Olisit laittanut sen naisen tilalle feministin, sillä kyllä tosinaiset ovat ihan eri asia kuin feministit tässä maassa. Eiköhän kaikki naisia rakasta, mutta feministejä tuskin ketään.

Vieras (nimimerkki)

Mitä feministit tähän kuuluvat???

Ettekös te taistele ex-vaimojanne vastaan?

Oletteko menneet feministien kanssa naimisiin? No mutta!

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Feministit ovat tämän maan suurin este tasa-arvon tiellä, siis sen oikean tasa-arvon.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vieras: "Mitä feministit tähän kuuluvat???

Ettekös te taistele ex-vaimojanne vastaan?"

Feministit ovat aikaansaaneet järjestelmät ja käytännöt, joita ne ex-vaimot käyttävät hyväksi.

Vieras (nimimerkki)

Ja sinullako Jani Korhonen on henkilökohtaista kokemusta noista järjestelmistä?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vieras: "Ja sinullako Jani Korhonen on henkilökohtaista kokemusta noista järjestelmistä?"

Mitä sillä on merkitystä? Onko niin, että jos ei ole henkilökohtaista kokemusta jostakin ongelmasta, niin sen korjaamiseksi ei saa tehdä mitään, eikä siitä itse asiassa saisi edes esittää mielipidettä? Jos on, niin päteekö tämä vain miesten ongelmiin, vai koskeeko tuo kaikkia ja kaikkien ongelmia tasapuolisesti? Jos ei, niin miksi kysyt omista kokemuksistani?

Vieras (nimimerkki)

On sillä merkitystä:)

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Suhteellisen terve: Minä en naureskele asialle, olin ihan samaa mieltä Henryn ratkaisuehdotuksesta, jossa hän viittasi Hanna Mäntylän blogiin!

Minä vaan leikin parin pikku sovarin kanssa, kai sinäkin nyt tämän verran pikku Kiralle suot:-)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kira Arn: "Minä vaan leikin parin pikku sovarin kanssa, kai sinäkin nyt tämän verran pikku Kiralle suot:-)"

Toki. Teet hyvää työtä edistääksesi tasa-arvon kannatusta ja miesten naisia kohtaan tuntemaa kunnioitusta ja arvostusta. Jatka samaan malliin. Tsemppiä! Ja äyväyväyväyvää!

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Tosimiesten naisia kohtaan tuntemaan kunnioitukseen ja arvostukseen Minun tekemälläni "hyvällä työllä" ei ole mitään negaatiota.

Sinun kaltaisesi ovat tietysti eri asia, mutta teillä jo vinnillä valot välkkyy, lampun palamisen oireena joten en minä nitään muuta.

Joten teidän pikku sovarien kanssa jatkan samaan malliin, silloin kun se tuottaa minulle hupia.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Kyllä asenteesi on ihan liiankin tuttua, voit toki vitsailla sovareiden kanssa, mutta itseäni lähinnä vituttaa kun ruvetaan keskustelemaan huoltajuuskiistoista missä kärsijöinä ovat miehet ja lapset. Ihmiskohtaloita tuntuu tämä maa olevan pulollaan ja kaipa se naurattaa niinkauan kunnes napsahtaa omalle kohdalleen niin hymy hyytyy aika nopeasti. On se nyt perkele, että aikuisten ihmisten pitää vääntää näinkin yksinkertaisista asioista kuin pikkulapset hiekkalaatikolla, välittämättä tuon taivaallista niistä ihmisistä.

Hänmies (nimimerkki)

Muista Kira, että mitä tahansa teetkin sinä vain nainen. Jo tämän asian johdosta voimme jättää lällättelysi omaan arvoonsa.

Vieras (nimimerkki)

TÄHÄN kommenttiin kiteytyy kaikki laasaslaisuus. Tämä muistetaan.

käyt'sä usein täällä? (nimimerkki)

"TÄHÄN kommenttiin kiteytyy kaikki laasaslaisuus. Tämä muistetaan."

Mieti, keitä huudat apuun sitten, kun näet modernin venäläisen hyökkäysvaunun vai menetkö kenties hurmoksiin tästä penissymbolista?

Jos asut pääkaupungissa, sinulla on mahdollisuus nähdä vilaus ranskalais-venäläisestä Mistral-sotalaivasta, jolla pääkaupungin rannikkopuolustus ja osa ilmapuolustuksesta tuhotaan alle minuutissa. 500 venäläistä eliittijoukon MIESTÄ nousee maihin helikopterien tuella.

Suomen puolustuskyky on ajettu alas punikkien sekä kokoomusneitien toimesta. Feministit poistavat tehokkaasti puolustustahdon.

Pukumiehet, urheilijat, julkkikset ja statusmiehet (5-10 prosenttia) eivät ole tarpeeksi suuri joukko tätä maata puolustamaan. Pelimiehen elkeet eivät silloin auta.

"Mm. Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Georgia ovat esittäneet kaupasta huolestuneisuutensa ja toivoneet, ettei Ranska myisi kyseisiä asejärjestelmiä Venäjälle. On muistettaava, että Venäjä hyökkäsi Georgiaan elokuussa 2008 yrittäen valloittaa koko Georgian. Silloin ryssät ryssivät hyökkäyksensä - jälkikäteen Venäjän merivoimien komentaja totesi, että jos Venäjällä olisi silloin ollut Mistraleja, niin maihinnousu Georgian rannikolle olisi ollut oleellisesti helpompi kuin toteutui."

http://jussina.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56224-rans...

JONAKIN PÄIVÄNÄ TE KALKKUNAT RUKOILETTE MINUA APUUN. UNOHTUU SE VAUVAPALSTAN LUKEMINEN JA NEEKERIN ISO MUNA EDES HETKEKSI.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Vieras: "TÄHÄN kommenttiin kiteytyy kaikki laasaslaisuus. Tämä muistetaan."

Voih. Harmi juttu, mutta Laasasen ei auta kuin tunnustaa tappionsa. Onhan logiikkasi aukoton ja argumenttisi murskaava. Jos Laasasen blogiin kirjoittaa yksikin nimetön kirjoittaja kommentin, joka on oikeasti naisten sortamista/väheksymistä, niin tottakai Laasanen on tästä kommentista henkilökohtaiseti ja arvovallallaan, uskottavuudellaan ja koko elämällään vastuussa. Hän, ja muut laasaslaiset (eli Laasasen blogiin joskus jotain muuta, kuin Laasasta haukkuvia kommentteja kirjoittaneet) ovat ikuisesti tuomitut, murskatut ja uskottavuutensa menettäneet.

Minä kuitenkin keksin ovelan vastaiskun: Kirjoitan tähän, että tummaihoisten henkilöiden lällättelyn voi jättää omaan arvoonsa. Tämä on selvästi rasistinatsipaskainen kommentti, ja koska se on kirjoitettu vastauksena sinun kommenttiisi, niin se tekee sinusta rasistinatsipaskan, jota ei tarvitse ottaa vakavasti koskaan eikä missään, ja joka pitäisi suorastaan luokitella yhteiskunnalle vaaralliseksi henkilöksi. Hähää! Nyt olet joutunut, et nyt ihan Laasasen tasolle (tasa-arvon vaatiminen miehille on toki paljon pahempaa kuin natsismi), mutta melko alhaiseen asemaan kuitenkin. Tämä muistetaan, eikä kommenttejasi oteta enää ikinä vakavasti.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Not jaah, tämä lällättelevä "vain nainen" vie täällä muutamaa sovaria, kuin litran mittaa:-D

Jani Korhonen mikäli yrität puolustaa Henryä, huonosti menee. Henry on jo ihan iso poika ja pärjää ihan ilman sinun apuasi, kun on sentää montakymmentäkertaa fiksumpi sinua:-)

"Minä kuitenkin keksin ovelan vastaiskun.." Et keksinyt:-D

käyt'sä usein täällä?: Isi opetti pikku Kiran ampumaan jo pikkutyttönä. Olen ainoa meidän isin veroinen ampuja meidän sisaruksista ja hänen veroisiaan ei ole montaa, joten kaiken todennäköisyyden mukaan, ammun paremmin kuin sinä:-)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Kira Arn: "Not jaah, tämä lällättelevä "vain nainen" vie täällä muutamaa sovaria, kuin litran mittaa:-D"

Määritelmäkysymys... minun mielestäni ei vie.

"Henry on jo ihan iso poika ja pärjää ihan ilman sinun apuasi, kun on sentää montakymmentäkertaa fiksumpi sinua:-)"

Älä puhu roskaa! Henry on korkeintaan 10 kertaa fiksumpi kuin minä. Ehkä juuri ja juuri kaksikymmentä kertaa, mutta ei taatusti kovin montaakymmentä.

""Minä kuitenkin keksin ovelan vastaiskun.." Et keksinyt:-D"

Damn! Kylläpä sinä olet fiksu ja ovela väittelijä. En minä sinulle pärjää. Nyt, kun tunnustin tappioni, niin voisitko sovinnon eleenä sen verran kertoa, että paljastaisit, mikä tuossa argumentissasi murskaa minun väitteeni? Alun kieltosana, lopun hymiö vai joku muu?

Jouko Koskinen

""Minä vaan leikin parin pikku sovarin kanssa" Sepä hauskaa - eka kerran kuulin että NAINEN on tehnyt itsemurhan eron takia. Oli jäänyt johonkin kytemään kipinä kohtuudesta ja lasten edusta.

Miehiä päätyy itsariin satoja joka vuosi kun ottavat tosissaan narttumafian pikku leikit. Oma vikansa.

Yh-isä (nimimerkki)

ei ole "eka kerta" kun joku päätyy itsemurhaan hoitamattoman mielenterveysongelman vuoksi. Jos sinun mielestäsi tällainen ratkaisu edellyttää "kipinää kohtuullisuudesta", olet vielä enemmän pihalla kuin tuo arvostelemasi naureskelijatyttö.

Have a nice day!

Jouko Koskinen

Ei ollut se hyvä päivä lapsille kun sairas hakkaajaäiti advokaattien palkkionmetsästystä pönkittävien sossunarttujen tuella määrättiin lasten huoltajaksi vastoin omaa tahtoaan. Kuten sitten ilmenikin.

Спасибо, а

puh (nimimerkki)

Poikalapsihan helposti omaksuu isältään hegemonistisen maskuliinisuuden ihannoinnin ja siten muuttuu väkivaltaiseksi. Siksi on tärkeää erottaa mahdollisimman moni poika isästään ja siten maskuliinisuudesta mahdollisimman nuorena. Muuten miesten ja poikien nykyisen kulttuurin keskeisin piirre, väkivaltaisuus naisia, lapsia ja homoja kohtaan, ei lopu koskaan. Tästähän on rohkeasti puhunut muiden feministien tapaan palkittu kirjailijasankarimme Sofi Oksennus.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Onneksi kaikki naiset ovat niin ihania enkeleitä, lähes jumalolentoja, kuten Sofi Oksanen ja kumppanit mitkä ovat itsensä ylentäneet tähän jumalolennon statukseen pelkän sukupuolensa perusteella, millään muulla ei ole sitten väliä kuin sukupuolielimillä.

Jouko Koskinen

Tuo nyt ei ole totta lainkaan. Juuri isän puuttuminen lapsensa elämästä on yhteinen tekijä KAIKILLA viime vuosien ampumisilla ja muilla väkivallanteoilla.
http://joukoakoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/486...

Toimittajatytöntylleröt mainitsivat sen seikan silloin koska se muka sulki pois isän syyllisyyden tapahtumiin. Syynä onkin isän PUUTTUMINEN lapsensa kasvatuksesta. Etäisä esitetään tappelevana juopporenttuna jota kiinnostaa vain se uusi "huoransa".

Parhaimmillaan "isä kun tulee niin kyyllä se sulle . . "

OT (nimimerkki)

Puolet kuluista kuitteja vastaan. Mikä ihme tässä muka on niin vaikeaa?

Vieras (nimimerkki)

Ja kuinkas paljon se etäisä on valmis maksamaan pyykinpesusta, ruoanlaitosta, siistimisestä ynnä muusta ja siitä kasvatustyöstä, joka arkipäivän tuomista tilanteista, ohjauksesta, opetuksesta, lohdutuksesta ym
Paljonkohan se on tällaisen ihmisen palkka kun niitä sitten erilaisissa laitoksissa yritetään huostaanotetuille opettaa. Puhumattakaan psykologien pakeille ohjatuista yhä nuorenevista sukupolvista jotka turvallisuuden ja rakkaudentunteesta paitsi jääneinä oireilevat yhä pahemmin.

Janne_Salonen (nimimerkki)

"Ja kuinkas paljon se etäisä on valmis maksamaan pyykinpesusta, ruoanlaitosta, siistimisestä ynnä muusta ja siitä kasvatustyöstä, joka arkipäivän tuomista tilanteista, ohjauksesta, opetuksesta, lohdutuksesta ym"

Tuo mitä kuvailet on vanhemmuutta jonka äiti on usein viranomaistuella itselleen vaatinut. Paljonko sinulle sitten pitäisi maksaa palkkaa lapsesi lohduttamisesta?

Syltty (nimimerkki)

"Ja kuinkas paljon se etäisä on valmis maksamaan pyykinpesusta, ruoanlaitosta, siistimisestä ynnä muusta ja siitä kasvatustyöstä, joka arkipäivän tuomista tilanteista, ohjauksesta, opetuksesta, lohdutuksesta ym"

Siinä tapauksessa kandee kysyä, josko etäiskä haluaisi tehdä nämä asiat itse eli ottaa lähivanhemmuuden. Moni haluaisi, mutta mitään reaalista mahdollisuutta siihen ei miehellä useimmiten ole.

Janne_Salonen (nimimerkki)

Syltty: "Moni haluaisi, mutta mitään reaalista mahdollisuutta siihen ei miehellä useimmiten ole."

Ja mikä sinun mielestäsi estää ne reaaliset mahdollisuudet? Onko sille muuta estettä kuin viranomaisten ja äitien asenteet? Vai y-kromosomiko se tekee miehestä kelvottoman lähivanhemman?

Vieras (nimimerkki)

Kuulehan minä olen ollut niin ylpeä, että olen halunnut näyttää, että ilman kävelevää lompsaakin voi elättää itsensä ja neljä lasta.
Kun on työtä, asunto, vaatteet päällä ja monipuolinen ravinto, se riittää.
Pyytetön rakkaus, turvallisuus ja toisten huomioon ottaminen ovat olleet elämänohjeina.
Täytyy sanoa että aikuiset lapseni ovat aika hyviä "ihmisiksi" ja saan kyllä huolenpitoni ja uhraukseni satakertaisesti takaisin. Ihan pyytämättä

Nainen ei kykene asiakeskusteluun (nimimerkki)

"Kuulehan minä olen ollut niin ylpeä, että olen halunnut näyttää, että ilman kävelevää lompsaakin voi elättää itsensä ja neljä lasta.
Kun on työtä, asunto, vaatteet päällä ja monipuolinen ravinto, se riittää.
Pyytetön rakkaus, turvallisuus ja toisten huomioon ottaminen ovat olleet elämänohjeina.
Täytyy sanoa että aikuiset lapseni ovat aika hyviä "ihmisiksi" ja saan kyllä huolenpitoni ja uhraukseni satakertaisesti takaisin. Ihan pyytämättä"

Mikä voisi olla kauniimpaa kuin nimimerkin yksisilmäinen minä-minä-minä omakehufantasia?

Vieras (nimimerkki)

Katsos kun on varaa sanoa. Kukas se kissan hännän nostaa jos ei kissa itse.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Itse asiassa etävanhemman pitäisi maksaa jonkin verran alle puolet kuluista, koska kummankin vanhemman maksamien rahojen lisäksi käytettävissä on myös lapsilisä yh-korotuksella, jonka on tarkoitus kattaa osa kuluista.

Vanha demari (nimimerkki)

Lain mukaan vanhempien pitää osallistua KYKYJENSÄ MUKAAN lapsen elatukseen. Suurempituloinen voi maksaa enemmän. Minusta se on aivan oikein, jos ensin arvioidaan lapsen menot ja molempien vanhempien tulot.

Jorma (nimimerkki)

"Tosimiesten naisia kohtaan tuntemaan kunnioitukseen ja arvostukseen Minun tekemälläni "hyvällä työllä" ei ole mitään negaatiota."

Niinhän sinä haluat uskoa. Tosiasiassa teitä feministipellejä ei arvosta, eikä kunnioita kukaan.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Niinhän sinä haluat uskoa. Tosiasiassa teille sovaripelleille ei anna kukaan ja siinä se ongelma onkin, eikö vaan. Tunnusta vaan reilusti, enmä kerrokelleen, eihän se nyt synti ole, pelkkä häpiä vaan.-)

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Sovinistit ja muut kusipäät ovat haluttuja kumppaneita. Usko tai älä.

Vieras (nimimerkki)

Usko tai älä, mutta eivät ole.

Seppo Hildén

Kylä meillä sovinisteilla kysyntää on. Tais juuri mennä äänet muuten 2-1 sovinistien hyväksi joten demokratiassa se tarkoittaa että meidän kanta voitti.

Seppo Hildén
Suhteellisen terve (nimimerkki)

No jotkut kuitenkin, onneksi tässä maassa on paljon naisia mitkä arvostavat meitä miehiä kun olemme vain omia itsejämme, emmekä mitään alfauroksen stereotyyppisiä urpoja, vaan antavat meille miehille tilaa välillä hengittää ja olla meidän sellaisia kuin olemme.

Henri K. (nimimerkki)

Kira, muuten, tarjoan ajatusleikkiä. Poistetaan ihmiskunnan "yhtälöstä" seksi, sekä lisääntymis- että hupimielessä. Lapsia tulee maailmaan jotain muuta kautta eikä ihmisiä enää kiinnosta seksi harrastusmielessä.

Tiedätkö, mitä tapahtuu naisille tällä samaisella sekunnilla?

Aivan, siellähän te olette katuojassa almuja kerjäämässä miehiltä. :D Naiset eivät vaan kykene itsenäisesti rakentamaan elämisen mahdollisuuksia. Ilman seksiä te olette vain sekundamiehiä. ;)

Sori jos hajotin pilvilinnasi.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Seppo Hildén: "Muita sovinisteja paikalla?"

En ole sovinisti, mutta olen kyllä huomannut sen, että kusipäillä, joissa usein myös sovinistisia piirteitä on selvästi nähtävissä, kyllä käy flaksi ainakin keskimääräistä paremmin. Eli 3 - 1 tällä hetkellä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Henri K.: Kuvailemassasi mallissa naiset vain alkaisivat järkevästi muodostaa perhe yksikköjä keskenään. Teistä taas tulisi liekkihotellin liljoja, jotka tappaisitte toisianne kännipäissänne ja örveltäisitte paskathousussa:-)

Suhteellisen terve (nimimerkki)

"jotka tappaisitte toisianne kännipäissänne ja örveltäisitte paskathousussa:-)"

Nykyaikana naiset riehuvat veitsien kanssa paskat housussa siinä missä miehetkin, tai luultavasti aina näin on ollut, mutta nyt näistä asioista on ruvettu keskustelemaan.

kirvesmies (nimimerkki)

Olet varmaan aika pantavan näköinen, Kira?

MikkoAP (nimimerkki)

Kira Arn : "Käyttäjän Kira kuva

Henri K.: Kuvailemassasi mallissa naiset vain alkaisivat järkevästi muodostaa perhe yksikköjä keskenään. Teistä taas tulisi liekkihotellin liljoja, jotka tappaisitte toisianne kännipäissänne ja örveltäisitte paskathousussa:-)"

Tämä kommentti taas osoittaa, etteivät naiset ymmärrä miesten tekemien yhteiskunnan infran kannalta tekemien tuottavien- ja huoltotöiden ja maksamien verojen merkitystä.

Naisetko muka alkaisivat putkimiehiksi jne ja ryntäisivät yksityiselle sektorille verojen nettomaksajiksi? :D :D :D

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

kirvesmies: "Olet varmaan aika pantavan näköinen, Kira?"

Niin olen!

Seppo Hildén

ja tähän väliin jäniskevennys:

Mieleeni on jäänyt aikoinaan omasta huoltajuusoikeudenkäynnistä yksi hauska tilanne.

Olimme ajelemassa valmistelevasta istunnosta asianajajani (vanhempi mies) autolla pois, niin se alkoi purkaa minulle omaa suhdettaan silloiseen tyttöysäväänsä ja kyseli minulta, eronneelta asiakkaaltaan, neuvoa suhteensa hoidossa.

Heh. Tilanne oli aika koominen ja hauska mutta yritin neuvoa ja lohdutella kaveria parhaani mukaan.

Jälkeenpäin tuli mieleen, että olis pitänyt kyllä laskuttaa neuvoista.

Vieras (nimimerkki)

Tämä miesten keskustelu on mielenkiintoista. Aina keskiössä on MIES ja miehen oikeudet. Ei koskaan lapsen oikeudet.

Yksikään mies ei ota huomioon lasta ja hänen hyvinvointiaan.

Kukaan näistä miehistä ei soisi lapselleen kaikkein parasta mitä voi antaa. Kaikki aika, raha ja vaiva joka lapselle joudutaan antamaan on suurta uhrausta ja POIS MINULTA, MIEHELTÄ. Tämän perusteella on pakko todeta, että ei voi olla olemassa itsekkäämpää otusta kuin mies.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Täällä keskustellaan miesten oikeuksista ja tasa-arvo ongelmista, hyvä että olet huomannut tämän seikan.

Vieras (nimimerkki)

Ja tällä kommentilla peset kätesi isän velvollisuuksista? Kiva.

Tärkeintä tietysti on, että saa jotenkin kostetuksi sille ex-vaimolle (jota aikoinaan lupasi rakastaa myös vastoinkäymisissä).
Viis siitä jos oma lapsi jää taistelun tuoksinnassa jalkoihin tai unohtuu kokonaan.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Eihän minulla ole mitään velvollisuuksia kun ei niitä haluta miehille antaa tai no onhan miehillä yksi velvollisuus toimia maksumiehinä tässä maassa, mitään oikeuksia ei näköjään monesti miehillä ole, jos katsellaan meidän surullisen kuuluisia huoltajuuskiistoja.

Eikös se Oksanenkin sen osuvasti kertonut, olemme kaikki väkivaltaisia juoppoja ja hulluja me miehet, joten mitäpä sitä kiistämään, emmehän halua tartuttaa lapsiin tätä väkivaltaisuutta ja hulluutta vai mitä ;)

Tapellaanko (nimimerkki)

Miehiä pännii eniten se, että kaikki se raha, joka lapsiin täytyy pistää on pois viinasta ja tupakasta. Siitä se kenkä puristaa.
Alunperinhän se erokin useimmissa tapauksissa johtui viinasta. Mitä nyt vähän vieraista naisista siinä sivussa.
Itsessä vaan ei voi myöntää olevan mitään vikaa. Kaikki salaiset syyllisyydentunteetkin on projisoitava exään, josta tehdään kaiken pahan alku ja juuri.
Lapset on vaan miehen omien nautintojen tiellä.

MikkoAP (nimimerkki)

Vieras: "Tämä miesten keskustelu on mielenkiintoista. Aina keskiössä on MIES ja miehen oikeudet. Ei koskaan lapsen oikeudet.

Yksikään mies ei ota huomioon lasta ja hänen hyvinvointiaan.

Kukaan näistä miehistä ei soisi lapselleen kaikkein parasta mitä voi antaa. Kaikki aika, raha ja vaiva joka lapselle joudutaan antamaan on suurta uhrausta ja POIS MINULTA, MIEHELTÄ. Tämän perusteella on pakko todeta, että ei voi olla olemassa itsekkäämpää otusta kuin mies."

Naiset harjoittavat lapsiaan kohtaan enemmän väkivaltaa kuin miehet.

"Lapsen etu" on vain synonyymi sille, mitä äidin kulloinkin huvittaa tehdä.

"Lapsen etu" on esimerkiksi se, että äiti jättää lapsen yksin ja menee kapakkaan ryyppäämään.

Feministeiltä riittää loputtomiin sympatiaa tuollaisille naisille, koska "se nainen voisit olla sinä."

Vieras (nimimerkki)

Luetun ymmärtämisessä vaikeuksia?

Kyymyshän oli selvästi lapen oikeuksista.

Vieras (nimimerkki)

Otetaan uusiksi kun tuli noita krijotsuvihreitä:

Kysymyshän oli selvästi lapsen oikeuksista.

MikkoAP (nimimerkki)

Vieras: "Luetun ymmärtämisessä vaikeuksia?"

Sinulla selkeästi niitä on.

"Kysymyshän oli selvästi lapsen oikeuksista."

Ei todellakaan ollut. Jos olisi, ei äitejä, vaikka kuinka huonoja, suosittaisi huoltajuuskiistoissa isien kustannuksella.

Jos isille lasten oikeuksien perusteella asetetaan velvoitteita , tulee heidän oikeuksistaan, mm. tapaamisoikeuksista pitää huolta.

Näin ei kuitenkaan tehdä.

Samoin äitien lapsiin kohdistamasta väkivallasta ei välitetä, eli näin lasten perusoikeuksia laiminlyödään, vaan naispuolisia lasten pahoinpitelijöitä silitellään ja säälitään.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Lisäksi monista maailmalla ja Suomessakin tehdyistä laajoista tutkimuksista tiedetään, että ilman isää kasvaneilla lapsilla on moninkertaisesti erilaisia ongelmia verrattuna normaaleihin perheisiin. Esimerkiksi pojilla on 8-kertainen riski päätyä rikolliselle uralle ja tytöillä on enemmän psyykkisiä ongelmia. Tätä taustaa vasten ylipäätään eron ottaminen ja lähivanhemmuuden myöntäminen lähes poikkeuksetta naiselle ei ole useimmiten lapsen edun mukaista, vaan pikemminkin uhka lapselle.

Vieras (nimimerkki)

Surullista tosiaan tämä keskustelu täällä.
Lapsen hyvinvointi on muuttunut elatusmaksajan oikeuksiksi.
Surullista.

Erään eron tarina (nimimerkki)

Lapsen hyvinvoinnista on vaikea pitää yksin huolta jos toinen osapuoli ei siihen osallistu. Esimerkiksi pitäisikö mielestäsi miehen aina antaa periksi naiselle näissä asioissa? ja suostua kaikkeen miten nainen ja naiset asioista tunneälyllään ajattelevat (80% tunnetta 20% faktaa)? Niin se keskustelemattomuushan nämä asiat selvittää, eikö?. Lapsi ei ole eikä pitäisi olla eroavien aikuisten kiistakapulana. Eräs sosiaalityöntekijä totesi minulle "vaikka olen nainen, on minun pakko tunnustaa, että naiset syyllistyvät hyvin usein käyttämään lasta kiisojen välikappaleena"

"Surullista tosiaan tämä keskustelu täällä."
Vittu mikä vatipää! Tämä loukkaus sallittu koska olet anonyymi, kuten minäkin.

puh (nimimerkki)

"Yksikään mies ei ota huomioon lasta ja hänen hyvinvointiaan."

Se johtuu siitä, että tyypillinen suomalaismies on mykkä lastenhakkaaja. Miten voisi olla lapsen hyvinvointi mielessä, kun ideana on vetää turpiin niin että raikaa? Kaikkihan tämän nyt viimeistään tietävät, kun kansalliskirjailijamme, Sofi Oksennus, sen rohkeasti ulosantoi.

Hienoa siis, että täällä on parikin feministiä kertomassa, mistä on oikeasti kysymys, eivätkä mene tuohon lankaan, että keskustellaan muka keskeisistä ihmisoikeuksista ja oikeusperiaatteista. Lapsen oikeus isään, isän oikeus lapseen! Mikä vitsi! Oikeasti on tärkeää luoda systeemi, jossa lapset mahdollisimman usein ja aikaisin erotetaan isistään. Seuraava askel on pakollinen keinohedelmöitys toisella munasolulla.

Seppo Hildén

"Yksikään mies ei ota huomioon lasta ja hänen hyvinvointiaan."

Kyllähän se on omakohtaisen kokemukseni ja kaveripiirin perusteella nykyään ihan päinvastoin. Ne on ne miehet enemmänkin nykyään jotka niitä lapsia hoitaa ja heidän hyvinvoinnistaan on huolissaan.

Naiset ja lastensuojelu + oikeuslaitos yrittää vaan kovasti pistää tässä asiassa kampoihin ja tukeutuu vanhoihin äitimyytteihin ja äidin ikiaikaiseen ja kirjaamattomaan oikeuteen lapsiinsa.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Heitänpä kysymyksen, että miten isä voi suojella lapsiaan omalta äidiltään, se ei kyllä onnistu tässä maassa kovin helposti.

Ja kaikille kommentoijille voitaisiin tähän laittaa, että kyllähän suurin osa ihmisistä pystyy hoitamaan nämä erot ja huoltajuuskiistat ihan sivistyneesti, mutta nyt keskustellaankin niistä ihmisistä mitkä eivät tähän pysty ja miesten oikeuksien puutteesta jos ja kun niitä ongelmia tulee, eikä pystytä sopimaan asioista järkevästi.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Hyvä kaveripiiri sinulla, jos hoitavat ja huolehtivat lapsistaan. Ihmettelen kyllä mitä sinä moisessa tosimiesten porukassa loisit:-o

Ketkähän sen naisen aseman ja äitimyytin ovat aikanaan luoneet pitääkseen naiset hellan ääressä.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Hellan ääressä, no jokainen olkoot hellan, tietsikan, telkkarin, työn, harrastusten jne ääressä, vapaus valita minkä ääressä viihtyy. Turha siitä on miehiä syyttää, ei naisia kukaan nykyaikana mihinkään pakota no ei ainakaan me miehet.

Seppo Hildén

"Hyvä kaveripiiri sinulla, jos hoitavat ja huolehtivat lapsistaan. Ihmettelen kyllä mitä sinä moisessa tosimiesten porukassa loisit"

Tässä taas tavallinen esimerkki siitä, miksi naisilla on 20 prosenttia vähemmän aivosoluja. Ne eivät ymmärrä edes käyttämiensä sanojen merkitysta. Katohan sanakirjasta mitä loisia tarkoittaa.

ja tosimiehet todella katsovat/yrittävät katsoa jälkeläistensä perään.
Existä ei niin väliä enää.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Seppo Hildén, minähän kehuin sinun kaveripiiriäsi ja sinä vedät bokserit nenään.-O Siehä sälli olet:-O

Seppo Hildén

Älä vaihda huomionkohdetta. Loisia - joko katoit?

Erään eron tarina (nimimerkki)

Esimerkkitapaus elävästä elämästä:

- Mies ja nainen suhteessa n. 5 vuotta, joista n.2 vuotta naimisissa. Isä on äitiä noin 14 vuotta vanhempi .

- Yksi yhteinen lapsi (nyt 3 v).

- Isä jää työttömäksi syksyllä 2009. Isä hoitaa lasta kotona, ja ottaa rennosti pienen poikansa kanssa. Vie välillä aamupäivällä puistoon ja kuntoilee itse ,noin tunnin aamupäivisin, pojan ollessa puistossa. Äiti käy töissä.Äiti on lähihoitaja ja hoitaa lapsia työkseen.

- Isällä on entuudestaan 2 aikuista hyvin pärjännyttä lasta. Isän vanhemmat (aikuiset) lapset käyvät tapaamassa isäänsä ja pikkuveljeään säännöllisesti (Tämä oli äidille rasite).

-Aviopari käynyt muutaman kerran kasvatus- ja perheneuvolassa keskustelemassa erimielisyyksistään arjen pyörittämisessä. Sosiaalityöntekijöiden neuvona on äidille hakeutua terapiaan. Siihen loppuvat käynnit neuvolassa.

- Ero tulee keväällä 2010 johtuen suurista erimielisyyksistä arjen pyörittämisessä (heräämisajat,lounasajat,siivoaminen,miehen harrastukset jne,). Äiti pakkaa kimpsut ja kampsut, vie irtaimiston (neuvottelematta isän kanssa) sekä lapsen. Ensin ei kerrota missä lapsi on. Äiti kieltäytyy itsepintaisesti antamasta lasta isälle Kidnappaus?).

- Tapaaminen lastenvalvojalla n. 3 viikkoa äidin muuton jälkeen. Äiti syyttää tapaamisessa ensi töikseen isää huumeiden käytöstä, lapsen pahoinpitelystä, vääränlaisen ruuan antamisesta, itsensä manipuloinnista ja henkisestä väkivallasta. (mikään väite EI pidä paikkaansa.Tämän todistanevat isän ystävät ja tutut isän luonteesta.) Äiti väittää että isä ei anna lapselle virikkeitä, vaan äiti on joutunut huolehtimaan niistä. Lastenvalvoja kehoittaa äitiä rauhoittumaan lyöden jopa nyrkkiä pöytään, äidin ollessa lähes hysteerinen, ja palaamaan asiaan muutaman viikon kuluttua, kun tilanne on rauhoittunut.

- Isä yhteydessä asioista kasvatus- ja perheneuvolaan, asiaa hoitaneeseen sosiaalityöntekijään, useita kertoja puhelimitse sekä käymällä tapaamisissa. Äitiin ei saada kontaktia sosiaalityöntekijöiden eikä isän toimesta. Viranomaiset eivät voi puuttua asiaan!

- Muutaman viikon kuluttua Isälle tulee haaste käräjäoikeudesta jossa äiti vaatii yksinhuoltajuutta ja isälle suppeita muutaman tunnin tapaamisia yhtenä päivänä viikossa. Isä ei tähän suostu (tietenkään) vaan hankkii oikeusavustajan (josta isälle ja veronmaksajille kuluja). Isä ja oikeusavustaja tekevät sovitteluehdotuksen, mihin äiti EI suostu. Keskustelemaan ei asiasta päästä.

- Isä tekee vastineen jossa tehdään aikaisempaa Isän sovintoehdotusta vastaava vaatimus tapaamisista, sekä myös, jos äiti ei suostu, vaaditaan lapsen asumista isän luona. Molemmissa vaihtoehdoissa isä ajaa yhteishuoltajuutta! Lisäksi isä pyytää oikeudelta nopeaa väliaikaispäätöstä, sekä sosiaaliviranomaisten olosuhdeselvitystä,tilanteen ollessa isälle (ja varmasti
lapselle) kestämätön. Isä ei pääse tapaamaan lastaan.

- Oikeus kokoontuu kesäkuun lopulla, ja tuomari pitää alustavan puheenvuoron, jossa hän kehoittaa osapuolia sopimaan asian. Äidin ja hänen oikeusavustajansa on sovittava asia, ja sopimus menee niin kuin isä on ehdottanut jo alustavissa sopimusehdotuksissaan. Käsittämätöntä tässä on äidin oikeusavustajan rooli, jonka luulisi ohjaavan äitiä jo sovintoon, mieluimmin kuin asioista käräjöimiseen!?!? Lapsen etu!

- Äidillä ei ole oikeudessa esittää mitään syytöksiä eikä todisteita isän käytöksestä , joihin hän väitti lastenvalvojalla isän syyllistyneen (koska eivät olleet totta). Lopputulos oli laajat tapaamiset sekä yhteishuoltajuus. Poika voi olosuhteisiin nähden hyvin ja nauttii varmasti isänsä tapaamisista usein. Äidillä ja isällä
ei vieläkään puhevälejä. Äiti kieltäytyy vieläkin itsepintaiseti neuvottelemasta isän kanssa mistään. Esimerkiksi kun isä ehdotti äidille keskustelua yhteisen lapsen asioista, äiti toimitti isälle ruutuvihon, jossa luki "viestivihko".

- Oikeus ei isän työttömyydestäkään johtuen voinut vahvistaa isälle vapautusta elatusmaksuista, koska ei voi "astua" KELAn varpaille asiassa. Isä koittaa sopia maksuvapautuksesta KELAn kanssa etukäteen.Tämä ei käy KELAlle koska elatusmaksu täytyy ensin LAIMINLYÖDÄ, ja sen jälkeen hakea siihen vapautusta. Isä saa KELAsta selvityspyynnön jossa kysytään onko isä LAIMINLYÖNYT elatusmaksut. Isä ilmoittaa että EI OLE LAIMINLYÖNYT, vaan koittanut sopia asiasta etukäteen äidin ja KELAn kanssa. Mukaan hän liittää maksuvapautushakemuksen. KELA lähettää päätöksen, jossa takautuvaa elatusapuvelkaa on kerääntynyt jo 600 euroa. Ukaasina ulosotto.
Maksuvapautushakemukseen ei vastausta, vaikkakin ilmoitus ja hakemus on lähetetty samaan aikaan!?!?

Perhe asui isän ennen yksin omistamassa asunnossa. Isä antoi äidille asunnosta puolet sillä edellytyksellä että äiti ottaa asuntovelasta puolet vastatakseen. Sopimus tehtiin. Äiti vaatii isältä asunnosta arvioidun pyydettävän myyntiarvon mukaan 17000 €. Ollut äidin puoliomistuksessa vajaat 2 vuotta. Nyt ositusneuvottelut käydään
kolmen lakimiehen "avustamana", äidin vaatimuksesta, koska äiti ei pysty asioista neuvottelemaan. Ei avioehtoa. Asunto pääasiassa pelkkää velkaa. Mahdollinen pieni myyntivoitto hupenee asianajajien palkkioihin. Isä remontoinut asunnon mikä on vaikuttanut asunnon arvon nousuun lähes kokonaan yksin ja lähes omin kustannuksin. Isä
asuu asunnossa maksaen asunnon korko yms. kulut yksin. Isä edelleen työtön. Tuleva näyttää mihin ratkaisuun asiassa päästään.

Lopuksi isän puolesta. Isä EI ole väkivaltainen. Isä on kiltti ja kunnollinen mies. Ollut työelämässä ennen työttömyyttään (tuotannolliset- ja taloudelliset syyt) yli 22 vuotta
yhteen menoon. Toki hänestäkin vikoja löytyy.... kenestäpä ei, mutta tätä tämä isä ei todellakaan ole ansainnut, eikä heidän pieni yhteinen poikansa.

Mikä naisia vaivaa? Ehkä se ettei mies täytäkkään niitä vaatimuksia joita heillä on unelmien prinssistään. Reginassa kun ei sellaista tavallista miestä olekkaan.

Maalaismummo (nimimerkki)

"Mikä naisia vaivaa?"

Koko tässä ketjussa on se ongelma, että yhden tai joidenkin esimerkkien varjolla yleistetään asia koko sukupuolta koskevaksi.

Kusipäitä on naisissa sekä miehissä.

Miesasiamiehet taistelevat oikeasta asiasta siinä mielessä, että tämä maa on siirtymässä noin 2500 vuoden patriarkaatin jälkeen jälleen matriarkaattiin, koska naisilla on nykyisin työtä ja (vanhempiensa avulla) varaa hoitaa lapsi ilman isän osallistumista lainkaan. Jos mies vaikuttaa yhtään epävakaalta/epävarmalta lapsen tultua alulle saatetuksi, naisen kannattaa tarkkaan miettiä, miten tiiviisti ottaa miehen perheeseen.
Alle 28-vuotias suomalainen mies pystyy aikuiseen tasavertaiseen perhevastuuseen vain poikkeustapauksissa. Sitä nuoremmilla naisilla tilanne usein taitaa nykyisin myös olla jonkinlainen sosiaalinen tai biologinen vahinko.
Miesasialiikkeen tärkein tehtävä on siis ruveta kasvattamaan Miehiä. Se ei onnistu naisia/äitejä haukkumalla, koska jokaisella pienellä pojalla on rakas äiti.

Erään eron tarina (nimimerkki)

"Koko tässä ketjussa on se ongelma, että yhden tai joidenkin esimerkkien varjolla yleistetään asia koko sukupuolta koskevaksi.

Kusipäitä on naisissa sekä miehissä."

Totta. Yleensä kyllä huoltajuuskiistoissa enimmäkseen "kusipääksi" osoittautuu nainen, kiristämällä miestä lapsilla. Näin on todennut kasvatus-ja perheneuvolankin naispuolinen sosiaalityöntekijä.

"Miesasialiikkeen tärkein tehtävä on siis ruveta kasvattamaan Miehiä. Se ei onnistu naisia/äitejä haukkumalla, koska jokaisella pienellä pojalla on rakas äiti."

Naisasialiikkeen tärkein tehtävä on siis ruveta kasvattamaan Naisia.Se ei onnistu miehiä/isiä haukkumalla, koska jokaisella pienellä pojalla on rakas ISÄ!

Lt. Blueberry (nimimerkki)

Kyllä taitaisi useimmilla naisilla jäädä lapsi kasvattamatta, jos se täytyisi tehdä omalla rahalla.

Et taida tarkoittaa, että naisilla on "varaa", vaan haluat sanoa, että naisilla on "mahdollisuus" (yhteiskunta sen maksaa).

Näytä minulle suomalainen YH-äiti, joka kustantaa itse lapsensa kasvattamisen, niin minä näytän sinulle rehellisen poliitikon..

bmad (nimimerkki)

"Eihän minulla ole mitään velvollisuuksia kun ei niitä haluta miehille antaa tai no onhan miehillä yksi velvollisuus toimia maksumiehinä tässä maassa, mitään oikeuksia ei näköjään monesti miehillä ole, jos katsellaan meidän surullisen kuuluisia huoltajuuskiistoja. "

Miehellä ei ole oikeutta nykypäivänä missään, koska hänestä on tullut naisen keppihevonen, joka joko tyydyttää naisensa yksipuolisesti tai runkkaa kotonaan pornovideoihin.

Ei miehellä ole arvoa, se on naisilla. Miehet voivat suorituksillaan saada pääsylippuja naisten mehiläisvaha-alueelle muodostamaan kiimaisen katkonaista huohotusta (itse en muuten huohota alastoman naisen edessä, kuin järkensämenettänyt, ennemmin otan vaikka kunnon vaahtokylvyn, kuin rupean läähättämään mirrin edessä...).

Erotilanteet ovat naisten vallankäyttötoiminnan kulmakivi ja miesten todellinen merkityksettömyys niissä saatetaan esiin myös valtion puolelta. Sosiaalivirasto tekee valtion tuella kaikkensa murskatakseen erotetun miehen ja hukuttaakseen hänet laskuihin! Nainen, joka rupeaa verottamaan poispotkimaansa äijää niin pitäisi sillä nyt ainakin
saada seksiä vastineeksi.

"Eikös se Oksanenkin sen osuvasti kertonut, olemme kaikki väkivaltaisia juoppoja ja hulluja me miehet, joten mitäpä sitä kiistämään, emmehän halua tartuttaa lapsiin tätä väkivaltaisuutta ja hulluutta vai mitä ;)"

Sofi ei ole pelkästään typerä ihminen, hän on sykähdyttävä kirjailija ja romantikko.

Ja kyllä jotkut naisetkin on hulluja....

Suhteellisen terve (nimimerkki)

"Sofi ei ole pelkästään typerä ihminen, hän on sykähdyttävä kirjailija ja romantikko."

En tiedä mitään koko ihmisestä, välillä vain tämä ilmiö ärsyttää jos ihminen on julkisuuden henkilö niin hänestä tulee joka alan asiantuntija jonka lausunnot otetaan ikäänkuin totuuksina.

bmad (nimimerkki)

"En tiedä mitään koko ihmisestä, välillä vain tämä ilmiö ärsyttää jos ihminen on julkisuuden henkilö niin hänestä tulee joka alan asiantuntija jonka lausunnot otetaan ikäänkuin totuuksina."

Kuten sanoin, keskivertomies on nykyään keppihevonen: hän
tyydyttää naisen melko yksipuolisesti tai sitten on yksin ja runkkaa.
Jos jotain haluaa sitä varten on tukoiltava. Surullista kyllä miesparat vielä taipuvat tällaiseen osaan. Onneksi on meitä minun kaltaisiani supermiehiä, jotka osaavat vaatia miehelle hyvää kohtelua ja joka saa itse seksiä osoittamalla naista sormella, merkkinä siitä, että nyt olisi aika tyydyttää miehen sairaita tarpeita. :D

Vanha demari (nimimerkki)

Oksanen kunniaksi voidaan sanoa, että hän kommentoi Assangen tapausta niin, että väittämällä tapauksia raiskauksiksi, pilkataan oikeiden raiskausten uhreja.

Ruotsissahan ketä tahansa miestä voidaan syyttää raiskauksesta, jos naiselle vaikka viikkojen päästä tulee mieleen, että ei hän oikeasti halunnutkaan.

Vieras (nimimerkki)

Sofi on ihana sexy- femakko!

bmad (nimimerkki)

"Ja kaikille kommentoijille voitaisiin tähän laittaa, että kyllähän suurin osa ihmisistä pystyy hoitamaan nämä erot ja huoltajuuskiistat ihan sivistyneesti, mutta nyt keskustellaankin niistä ihmisistä mitkä eivät tähän pysty ja miesten oikeuksien puutteesta jos ja kun niitä ongelmia tulee, eikä pystytä sopimaan asioista järkevästi."

75% naisista ottaa eron ja yleensä sen takia, että mies on liian nynny. Ei voi siten olettaa, että erotilanteet hoidettaisiin yleensä kovin hyvin tai yhteisymmärryksessä, kun hädintuskin kyetään ottamaan yhteyttä toinen toiseen.

Alkoholisoituneet äidit, jotka saavat yksinhuoltajuuden pitäisi samantien ruuvata lapseensa kiinni.

Erään eron tarina (nimimerkki)

"75% naisista ottaa eron ja yleensä sen takia, että mies on liian nynny. Ei voi siten olettaa, että erotilanteet hoidettaisiin yleensä kovin hyvin tai yhteisymmärryksessä, kun hädintuskin kyetään ottamaan yhteyttä toinen toiseen."

Väittäisin kuitenkin että 75% naisista ottaa eron, koska mies ei ole nynny, vaan päinvastoin. Riippuu tietysti nynnyn määritelmästä ;)

Hyvän isän exä (nimimerkki)

Oma mieheni maksoi mukisematta lapsensa elatusmaksut ja ylimääräistä aina lapsen käydessä hänen luonaan. Suuren maantieteellisen välimatkan vuoksi olimme yhteistuumin päätyneet minun yksinhuoltajuuteeni. Koska isä tiesi, ettei minulla ollut varaa kustantaa esim. musikaalisen lapsemme soittotunteja, hän pisti aina mukisematta omistaan, koska on paljon suurituloisempi. Hän otti lapsen myös mukaansa ulkomaille lomamatkoille ja sukulaisreissuille ja soitteli ahkerasti.

On eronneissa siis myös kunnon miehiä ja erinomaisia isiä. Eivät kaikki ole lusmuilevia roistoja niin kuin kommentoinnista voisi päätellä. Ihan on sääli, ettei rakkaus välillämme vaan kestänyt. Ajattelen ex-miestäni aina hyvällä ja hän on täysin ansainnut lapsensa rakkauden ja kunnioituksen.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Olen monesti miettinyt mitä ihmiset kuvittelevat saavuttavansa sillä, että riitelevät ja tappelevat eron jälkeen joka asiasta kuin heikkopäiset ja valitettavan usein syynä on äiti, näin olen huomannut joskus toki isäkin. Onko kyse kostosta, en oikein muutakaan selitystä keksi eli halutaan vain kostaa sille toiselle ja lapsia käytetään näissä riidoissa pelinappuloina.

Syltty (nimimerkki)

"Olen monesti miettinyt mitä ihmiset kuvittelevat saavuttavansa sillä, että riitelevät ja tappelevat eron jälkeen joka asiasta kuin heikkopäiset ja valitettavan usein syynä on äiti, näin olen huomannut joskus toki isäkin."

Sehän tietenkin riippuu eron luonteesta. Voin luvata, että jos minusta erotaan lentämällä suoraan toisen syliin, niin kyllä siinä helvetti repeää.

Vieras (nimimerkki)

Yhteiskunnan ja tasa-arvon kannalta olisi parempi, jos huomattavasti useammissa tapauksissa yh-äidin sijaan olisi yh-isä. Miehet lopultakin huomaisivat, ettei isyys ole pelkästään lapsen kanssa leikkimistä ja pojan puolesta soittamista kesätyöpaikasta.Yksinhuoltajuus tarkoittaa sitä, että lapsen elämä säätelee aikatauluasi. Töistä lähdetään ajoissa hakemaan lapsi päivähoidosta ja kotiin jäädään lapsen nuhakuumeen takia. Tämän seurauksena miesten urakehitys hidastuisi, jopa pysähtyisi. Miehen palkkaaminen olisi samanlainen riski kuin nuoren hedelmällisessä iässä olevan naisen. Useammilla naisilla sen sijaan olisi paremmat mahdollisuudet keskittyä uraan, tehdä pidempiä työpäiviä ylennyksen toivossa. Naisten palkkataso nousisi ja tulonsiirrot naisilta miehille kasvaisivat.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Kuinkahan monta prosenttia miehistä on edes tälläisiä uraohjuksia, aika moni mies kyllä on ihan tyytyväinen elämää ilman uraa ja itsensä tappamista työllä, joten lasten sovittaminen elämään ei olisi kovinkaan vaikeaa.

Vieras (nimimerkki)

Tuo on hyvä tietää, että lasten sovittaminen miehen elämään ei olisi vaikeaa. Tosin tässäkin blogissa yleensä valitetaan sitä, että miehet tosiasiassa tekevät pidempiä päiviä kuin naiset. Yh-isien määrää lisäämällä tähänkin miehiä syrjivää epäkohtaa saataisiin korjaus.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Ja kuinkahan monia naisia kiinnostaa joku ura tai olla naimisissa työnsä kanssa ja kuinka monen ihmisen lahjat tai kyvyt edes riittävät mihinkään uraan. Kilpailu on nykyään aivan helvetin kovaa.

Vieras (nimimerkki)

Nyt ei puhuta mistään uraohjushaaveista luopumisesta, vaan siitä, että pienen päivähoidossa olevan lapsen yksinhuoltaja ei voi olla edes 30 min. yliaikaa työpaikalla. Pitkäksi venyvästä kokouksesta on lähdettävä anteeksipyydellen. Jos työkaverit päättävät lähteä työpäivän jälkeen yhdelle oluelle keskustelemaan tulevasta projektisuunnitelmasta, yksinhuoltaja ei lähde mukaan. Kun lapsi yllättäen sairastuu aamuyöstä, työpaikalle ei mennä vaikka kuinka tärkeitä vieraita olisi tulossa aamupalaveriin.

Vieras (nimimerkki)

"Ja kuinkahan monia naisia kiinnostaa joku ura tai olla naimisissa työnsä kanssa ja kuinka monen ihmisen lahjat tai kyvyt edes riittävät mihinkään uraan. Kilpailu on nykyään aivan helvetin kovaa."

Mitä tahdot tällä sanoa? Sitäkö, että olisi sittenkin parempi, jos yksihuoltajuus olisi naisilla?

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Sentakia olisikin hyvä olla molemmat vanhemmat lapsen elämässä ja hyvät suhteet lapsen isään ja äitiin, niin pystyy sitten sopimaan ja keskustelemaan asioista, kun tulee yllättäviä menoja ja kumpikin jeesaa toista puolin ja toisin.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

"Mitä tahdot tällä sanoa? Sitäkö, että olisi sittenkin parempi, jos yksihuoltajuus olisi naisilla?"

No sitä, että 99 prossaa isistä ja äideistä ei estä ura olemasta lapsen elämässä. Joten yleensä näissä huoltajuuskiistoissa kärsijöinä on sellaiset ihmiset jolla olisi sitä aikaa lapselle.

Vieras (nimimerkki)

Hyvä. Toivottavasti mahdollisimman moni isä saa huoltajuuden.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Vieras:
Miehet lopultakin huomaisivat, ettei isyys ole pelkästään lapsen kanssa leikkimistä ja pojan puolesta soittamista kesätyöpaikasta. […] Töistä lähdetään ajoissa hakemaan lapsi päivähoidosta ja kotiin jäädään lapsen nuhakuumeen takia.

Mistä ihmeestä on tämä harhakuvitelma että se on aina äiti, joka jää kotiin kun lapsi on sairas tai että se on aina äiti, joka hakee lapsen päivähoidosta?
(tai iltapäiväkerhosta)

Nainen ei kykene asiakeskusteluun (nimimerkki)

"Miehet lopultakin huomaisivat, ettei isyys ole pelkästään lapsen kanssa leikkimistä ja pojan puolesta soittamista kesätyöpaikasta.Yksinhuoltajuus tarkoittaa sitä, että lapsen elämä säätelee aikatauluasi. Töistä lähdetään ajoissa hakemaan lapsi päivähoidosta ja kotiin jäädään lapsen nuhakuumeen takia."

Reaalimaailmassa tapahtumien ajoitus menee useimmiten niin päin, että päiväkotirumbaa pyöritetään 10 vuotta ennen kesätöitä, ei päinvastoin...

Vieras (nimimerkki)

Älkää jumalauta ruokkiko ilmselviä röllejä.

Miten voi vakavasti vastata henkilölle jonka avatari on jokin anime piirros ja teksti täynnä hymiöitä?

Laasaselle: Hyvä kirjoitus, mutta oletko koskaan lukenut tätä:
http://www.singularity2050.com/2010/01/the-misandr...

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

öp pöp, itse olet rölli, näin sinun telkussa sössivän sen joulunkellotjutskankin, tosin se laulu oli kiva. Laula se meille, laula!

Esko (nimimerkki)

Nuorille miehille pitäisi alkaa järjestää ilmaisia kursseja siitä, miten voi elämä muuttua 25:sen optimistisesta ajatusmaailmasta 40:sen vitutukseen. Tämä on yksi hyvä esimerkki niistä elämän osa-alueista, jossa näin käy. Siittäminen kannattaa toteuttaa mahdollisimman nuorena (=köyhänä), avioliitto on ehdottomasti kiellettyä ja yli 5 vuotta pitkiä asumissuhteita (=avoliitto) on vältettävä viimeiseen asti. Näin voi ehkä selvitä 40:nä nauttimaan elämästä. Jos tämä ei onnistu, niin sitten on vain pakko painaa pitkää päivää ja muistaa Kisun laulun sanat "onnestais on puolet minun", jota lauleskelee ex-wife. Että siihen malliin pojat...

Hippeliini (nimimerkki)

Voisi olla mielenkiintoinen sellainen ratkaisu jossa elatusmaksua ei joudu maksamaan jos olisi halunnut yhteishuoltajuuden eikä sitä saanut (tai halunnut kokonaan eikä saanut edes puoliksi).

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Loistoidea. Tuleehan niitä hyviä ratkaisuehdotuksiakin, kun vaan ensin ongelma myönnetään ongelmaksi ja aletaan keskustella asiasta.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

"Loistoidea" Ei Jani, ei ollut. Eikö sinulla ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa?, onko vihanhegemoniasi todella niin suuri, että se ohittaa terveen järjen?

Jiihoo (nimimerkki)

Ainakin kehittelyn arvoinen idea. Kyllähän silloin jos aidosti huoltajuuden haluaisi ajattelisi myös lapsen parasta ja tukisi tätä taloudellisesti mahdollisuuksien mukaan. Entisen puolison elättäminen niissä elatusmaksuissa eniten sylettää.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Minusta ei myöskään pitäisi sulkea pois sitä, että elatusmaksuista luovuttaisiin kokonaan ja korvattaisiin yhteiskunnan maksamalla elatustuella. Yksinäisten naisten keinohedelmöityshoidothan ajettiin läpi lakiin sillä perusteella, ettei lapsen pystyy kasvattamaan hyvin ilman miehen rahallista tukea ja läsnäoloa - joten luulisi tämän toimivan myös erotilanteissa. Lisäksi eihän kaikissa maissa tällä hetkelläkään saa erotilanteessa mitään elatusmaksuja.

Etenkin tilanteissa, joissa mies on tullut isäksi vasten tahtoaan irtoseksistä, tuntuu kohtuuttomalta vaatia miestä maksamaan käytännössä yhtä vieraasta lapsesta kuin jos lapsi olisi syntynyt spermanluovutuksen kautta. Miksi miehen pitäisi maksaa vieraan perheen lapsesta vain sen takia, että hänellä on puolet lapsen geeneistä mutta ei ole käytetty virallista spermapankkia?

MOTTO (nimimerkki)

Kaikkein surullisinta näissä elatus- huoltajuus ym. kiistoissa on se jos väittelyt ajautuvat "Salomonin tuomiota" kohti 1 Kun.3:25-27

Ja kuninkas sanoi: "Viiltäkää elossa oleva lapsi kahtia, ja antakaa toinen puoli toiselle ja toinen puoli toiselle".

Kysymyshän on ajoituksesta- lapsen todellinen ja oikea äiti Reagoi heti oikealla tavalla, eikä epäselvyyttä jäänyt siitä kuka välittää lapsesta. Niin monet vanhemmat repivät samalla tavoin lapsensa tulevaisuuden rikki, ja siinä samalla omakin elämä saa todella negatiivista kyytiä ja palautetta.

vieras (nimimerkki)

Hieno Laasanen että paljastat elämän ansoja! Tämäkin kirjoitus pelastaa monen nuoren miehen elämän

bmad (nimimerkki)

""Loistoidea" Ei Jani, ei ollut. Eikö sinulla ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa?, onko vihanhegemoniasi todella niin suuri, että se ohittaa terveen järjen?"

Tällä palstalla, tiedoksi vaan, ajetaan perusoikeuksia miehille.

bmad (nimimerkki)

"Hieno Laasanen että paljastat elämän ansoja! Tämäkin kirjoitus pelastaa monen nuoren miehen elämän"

En tiedä pelastaako (hyvä jos niinkin), mutta se tekee valppaammaksi. Kun aikanaan löytää ihanan naisen, ja takertuu siihen kiinni, nai kolme muksua, ja muija lähtee kuin salamanlyömänä kävelemään voi muistella, että tästähän Laasanen varoitti... Seksillä on hintansa ja naiset on siviilissäkin harvinaisen usein juuri niitä huoria. En tietenkään tarkoita poikkeusnaisia, mutta miehillä ei ole kohta enää MITÄÄN mitään muuta kuin leipäläpi jolla louskuttaa. Kaikki arvostus annetaan naiselle. Mies on pelkkä viehkeä kusitahra konepellillä. Eikä edes sitä, jos ei sillä ole statusta!

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

"naiset on siviilissäkin harvinaisen usein juuri niitä huoria"

Voivoi, miksi lähti hän, missä voisi olla syy??????????

"viehkeä kusitahra konepellillä"

Noh, tuota, kauneus on katsojan silmässä, sanotaan, sano:-O

Vieras (nimimerkki)

Läppäs on sellasta, että kehotan pitämän taukoa nautintoaineiden kanssa.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Kuulin hyvän jutun yhdeltä naiselta, tämän kaveri oli ottanut eron kahden viikon naimisissa olon jälkeen. On siinä miehellä ollut ihmettelemistä, lapsi tulossa ja kamat kasaan kohti uusia pettymyksiä, eikös ollutkin ihan oikein, luultavasti joku juoppo väkivaltainen suomalainen mies josta äitikin niin kovasti on varoitellut, joten parempihan siitä on erota mahdollisimman nopeasti :) This is tasa-arvo and we got this thing called reilu meininki.

vieras (nimimerkki)

"""Seksillä on hintansa ja naiset on siviilissäkin harvinaisen usein juuri niitä huoria""" Murphyn lain mukaan, kannattaa odottaa, että pahin todennäköisesti tapahtuu, näin osaa sitten suunnitella/ennakoida omaa toimintaa riskien välttämiseksi. Sitä voi elää helppoa ja mukavaakin elämää miehenä :)

Jouko Koskinen

TYÖNTEKO - rehellisyys on pahin piirre narttumafian silmissä - syytämään pitää päästä.

http://joukoakoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/501...

Työnteon mallia kyllä lapsille näytin liikaakin. Päivätyön lisäksi tein pientä kiinteistöpalvelua. Jaoin lehtiäkin pitkään aamuisin OTO. Päivätyöstä tuli loparit 46 muun kanssa. Vaihdoin auton vahaan Ladaan ja yritin tehostaa kiinteistöhommia. Lehti-ilmoittelu toikin hommia - jehovalaisuskoon kääntynyt nainen tosin "saarnasi" puhelimessa päivät pitkät. Sanoi kieltäytyvänsä pimeään työhön osallistumisesta.

ILmoitin tulot rehellisesti ja verottaja laittoi minun piikkiin kaikki vastaavat tietoontulleet työt. Myös sen autonvaihdon tuoton.

Vaimo kävi sossussa ja kertoi terveiset 'saat ruokarahaa kun eroat'. Sain töitä mutta sossu ja vaimon juristi eivät olleet enää minun rahalla ostettavissa.

Sanoi suostuvansa tapaamisiin jos en pyydä siitä oikeuden päätöstä. Kun tultiin salista ulos niin juristi alkoi puhumaan siitä tapaamisjärjestelystä. Jolloin nainen polki jalkaa ja julisti isoon ääneen:
"JA KAKAROITAS ET TU SITTEN NÄKEEN".

Auton myynnistä sain vuokrarahat ullakkohuoneen toveriasuntoon. Kiinteistöhommat loppui siihen. Tein pätkätöitä kun ammattini soveltui sellaiseen työnantajien kannalta hyvin.

Yritin pari kertaa yhyttää poikaa koulumatkalta mutta komento oli niin rankka että juoksi karkuun. Eihän sille mitään sitten voinut.

Sain asiani jotenkin kuntoon mutta elatusmaksut jäi rästiin. Nettotulosta jäi käteen sen verran että sillä sai yhden aterian päivässä keskmäärin.

Poika soitti sitten yllättäen lääkärinsä kehoittaessa. Oli ollut vuosia pakkohoidossa skitsofrenian vuoksi. Se on hyvin yleinen tauti jehovalaisten lapsilla. Oli päässyt avohoitoon. Kävin kerran hänen asunnossaan sisällä. Ovi oli monessa takalukossa ja siivo aivan kauhea. Ei juonut mutta kääri sätkiä ja poltti ketjussa. Ainoana viihteenä jatkuva runkkaaminen.

Hankin kaksi huokeaa polkupyörää ja pyöräiltiin lähipolkuja. Uimahalliin vein saunaan kun siinä oli syöpäläisiä. Uimisesta ei tullut mitään 'veteen voi hukkua' oli rakastava äiskä neuvonut. Seisoi napaan saakka altaan päässä ja ajattelin että siitä pikkuhiljaa. Mutta ei, juuri ja juuri uskalsi mennä suihkuun.

Entisöin museoautoa johon tuli arvokas kangasverhoilu. Vein pojalle pesupulveria ja neuvoin pesemään farkkunsa ja pusakkansa jotta voidaan mennä ajelulle. Viikon kuluttua soitin ovikelloa. Levitin jätesäkin istuimelle "on ollut niin kiire etten ole ehtinyt pyykille" !!

Ajatus Tallinnassa käynnistä näytti piristävän. Torilla poika saa idean, tuolla oli parturin mainos, menen parturiin. Kolmisen tuntia siinä odottelin ja tulee vihdoin. Aivan sama hoitamaton kuontalo niskassa. Olivat joutuneet hakemaan erikoisparturin joka suostui hommiin.

Kun sanoin että enpä ole tuollaisessa parturissa käynytkään oli vastaus: 'nii ku sullon niitä naisia' Ihan tottako?

Yli kolme vuotta jaksoin täysin toivotonta puuhaa. Oli muuttanut toiselle puolelle kaupunkia. Yksiö oli pakko laittaa remonttiin. Uuden osoitteen sain mutta en ole käynyt, pelkkä ajatuskin masentaa ja syyllistä tarpeeksi.

Joten ompahan mummoilla aihetta riemuun - kerrankin pari huorapukki - sikasonni - kännikala - tappelijaa on saanut ansionsa mukaan.

Nihilisti (nimimerkki)

Eikös tämä kaikki ole ristiriidassa isyysvapaiden ja muiden juttujen kanssa joissa VAADITAAN isän jäävän kotiin, syynä käytetään lähinnä, että lapsi tarvitsee isääkin pienenä. Todellinen syy on lähempänä, että halutaan juridisesti siirtää naisten "taakka" lasten hoitamisesta myös miehille, mutta jos sitä ei kerta virallisesti sanota vaan puhutaan lapsen edusta niin miksei isiä huomioida paremmin myös elatus&huoltajuus kysymyksissä?

Nyt ennen kuin joku vetää sen herneen nenään, niin jokainen NORMAALI isä haluaa viettää lapsensa kanssa aikaa, vaikka se lapsi onkin lähes ekat pari vuotta, huutava, paskova ja syövä häiriötekijä. Enkä sitä kiista etteikö jokainen lapsi antaitse hyvänkodin, mutta joku mättää kun Suomessa voi ajattelematta tehdä tai pitää lapsen kun suhde ei ole edes kunnossa tai rahallisesti ei pysty ehkä huolehtimaan lapsesta kunnolla.

Kyllä lapsen tekemiseen pitäisi nykymaailmassa käyttää vähän suunnittelua ja olla valmis ottamaan vastuuta, millä helvetillä joku nuori kundikin makselee elatusmaksuja?

Suomen yhteisörakenne on kyllä aika valtiokeskeinen, valtiohuolehtii kehdosta hautaan, paitsi että kohta pitää alkaa ottamaan eläkevakuutuksia ja muita kusetuksia myös vastasyntyneille.

Jiihoo (nimimerkki)

Kela laittaa elatusmaksut ulosottoon heti eräpäivän umpeuduttua. Näin se haluaa turvata lasten edun. Toi on kyllä jonkun typeryksen fantasia. Ei se voi olla lapsen etu, että maksukyvytön vanhempi joutuu välittömästi mustalle listalle. Menettää luottotietonsa ja joutuu muutenkin kestämättömään tilanteeseen.
En muuten usko, että tuollainen käytäntö tulisi kyseeseen jos enemmistö elatusvelvollisista olisi naisia.
Monelle elatusvelvolliselle käy kohta niin ettei nimi kelpaa kuin hautakiveen.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Jonkun sietäisi myös tutkia määrättyjen elatusmaksujen suuruutta niissä harvoissa tapauksista, joissa äiti on etävanhempi. Joidenkin tietojen mukaan monasti näissä tapauksissa mies on saanut lähivanhemmuuden vain suostumalla olemaan vaatimatta mitään elatusmaksuja.

Jouko Koskinen

""Kyllä lapsen tekemiseen pitäisi nykymaailmassa käyttää vähän suunnittelua ja olla valmis ottamaan vastuuta, millä helvetillä joku nuori kundikin makselee elatusmaksuja?"

Onhan se aika outoa että IPCCtä palvotaan luetaan jopa arvostellaan.
Laaja kv. tukimusprojekti ihmiskunnan henkisen hyvinvoinnin alkeista voidaan sivuuttaa kevyesti. Kuten mummojen kommenteista voi lukea.

Tästä on hyvä alkaa: http://joukoakoskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/486...

Viime viikkoina on vihdoin medioissa (hesari / TV) nähty asiaa isä/lapsisuhteesta.

Ulkomaalaisen Naisen Mies (nimimerkki)

TUODAAN NAISIA LISÄÄ ULKOMAILTA – kuten nimimerkki FEMINISTIASIANTUNTIJA kommentoi, ei ole ensisijainen ratkaisu ongelmaan.

---

”Suo siellä, vetelä täällä”… Tai: ”Ojasta allikkoon”. Thaimaalainen sanonta, eräs niistä vastaavista, mikä nyt pompsahti mieleeni: ”Nii sya pa tsoorakhee”. Ja japanilainen… äh en enää muista. Miten kuuluukaan venäläinen vastaava sanonta? Englantilainen: Out of the frying pan into the fire…

Elikkäs, suomalaisena kerran suomalaisesta (avio)naisesta eronneena miehenä, mitä nyt ensinnä yritän sanoa, on, että eroavat ne ulkomaalaiset naisetkin suomalaisista miehistä – tilastojen mukaan maakohtaisesti jopa hanakammin kuin suomalaiset.

Toiseksi minun on pakko sanoa, vaikkapa Jani Korhosen lemppari jäkäjäkäjäkä ja empatian ylipapittarelle ja kaltaisilleen, että lähinnä inhoan kaltaisianne myrkynkylväjiä. Minä kannatan rehellistä tasa-arvoa ja EI teistä oikeasti OLE mitään hyötyä ainakaan suomalaisille miehille tai naisille – tai etenkään ulkomaalaisille Suomeen avioituville naisille (lapsista nyt puhumattakaan!). Onneksi kaikki SUOMALAISET NAISET – feministitkään – EIVÄT OLE kaltaisianne TALIBAN FEMINISTEJÄ. Minulla muuten on ystävinäni ulkomaalaisia feministeiksi itseään kutsuvia naisia joista eräälläkin on opintoja feminismistä jopa Suomessa(!) yliopistossa. Ystäväni pitävät useita teistä suomalaisista feministejä lähinnä Talibanin aivopestyihin itsemurhapommittajiin verrattavina tapauksina.

Hupsista… ei ollut tarkoitus näin rajusti antaa hanaa mopolle ja avautua näistä suomalaisista feministeistä… mutta kiitos tilaisuudesta… ja kylläpä helpottikin – puuh, huh, huh - ja tekipä hyvää päästä pitkästä aikaa näin hieman keulittelemaan Honda Monkeylla. Apina putosi, kai, olkapäältä ainakin hetkeksi.

---

> Tuodaan naisia lisää ulkomailta >> ei siis mielestäni ole ensisijainen ratkaisu tähän aloituksessa mainittuun ongelmaan vaikka sillä lyhytaikaisia vaikutuksia ongelmaan varmasti olisi ja vaikka epäilenkin pitkäaikaisempia vaikutuksia.

TÄRKEINTÄ olisi ensiksi alkaa noudattaa lainkirjainta siten kun se on oikeastaan kirjoitettu. SUOMI ON VIELÄ OIKEUSVALTIO vaikka täällä ei tänään tunnu oikeutta jaettavan siten kuin se oikeuden mukaista olisi, etenkään miehille.

TALIBAN FEMINISTIT pitäisikin HETI saada siirrettyä SYRJÄÄN yhteiskuntamme paalupaikoilta joihin he ovat nousseet (mm. DEMLA)huijauksen ja moninaisen puijauksen ansiosta. Tästä olisi sitten hyvä jatkaa eteenpäin todellista tasa-arvoa ja kaikkien suomalaisten ja maahanmuuttajien...

REHELLISTÄ TASA-ARVOA JA HYVINVOINTIA KOHDEN !!!

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Niinpä, joidenkin käsitys oikeudenmukaisuudesta ja tasa-arvosta on aika helvetin kieroutunutta. On jo pidemmän aikaa lähinnä raivostuttanut nämä keskustelut, kun yritetään keskustella niistä ongelmista, niin monta kertaa tulee tämä ääliöiden lauma mölisemään jostain ruikuttavista homoista tai pillun puutteesta kärsivistä luusereista, kun mies yrittää kertoa, että kaikki ei tässä maassa ole ihan kohdillaan mitä tulee miesten tasa-arvo ongelmiin monissa asioissa.

Ulkomaalaisen Naisen Mies (nimimerkki)

Juuri näin. Viljelin noita pilkkuja tuossa omassa kirjoituksessani - ja jätin tarkoituksella viljelemättä, että näillä (korkeasti koulutetuilla ja sivistyneillä lesboilla) Taliban feministeillä olisi edes jokin kohde mitä ”nussia” kommentissani.

Itse asiaahan nämä feministit kuitenkin kiertävät kuin sotsialistlik nahkhiir kunnolla muhinutta homejuustoa.

Homejuustosta kun ei (suoraan) irtoa (suomalaisen miehen) verta.

Vieras mies (nimimerkki)

Olet vain yksi luuseri ruikuttaja muiden kaltaistesi joukossa tässä keskustelussa.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

"Olet vain yksi luuseri ruikuttaja muiden kaltaistesi joukossa tässä keskustelussa."

Niinhän sinä luulet. Tälläiset herrasmiehet mitkä puolustelevat kaikenmaailman kusipäitä täysin varauksettomasti, siinäpä vasta todellinen luuseri onkin.

Vierasmies (nimimerkki)

Esim. lastenvalvoja voi pelotella isää tuomareilla ja siten heitellä kapuloita rattaisiin (tyyliin: et kuitenkaan saa lastasi, tuomarit antavat lapsen aina äidille). Ja valitettavasti tuomareissa näkyy olevan isäviha sen verran vahva, että sieltä suunnasta ei paljoa kannata oikeudenmukaisuutta odottaa.

ELi systeemin logiikka on, että uhrataan isä. Äiti saa lapset ja rahat. Isä saa maksaa ja pärjätköön miten pärjää.

Seppo Hildén

Tuomarit on huoltajuusoikeudenkäyneissä pelkkiä kumileimasimia lastensuojelun suositukselle, joka lain mukaa aina pitää tehdä huoltajuusriidoissa käräjäoikeudelle.

Ja koska raportin tekijät ovat melkein 100% naisia lastensuojelun puolella, ei olekaan mikään yllätys että oikeudelle annetussa suosituksessa suositellaan järjestään lapset äidin luokse asumaan, nimellisesti annetaan yhteishuoltajuus, mutta maksajaksi jää isä ja tapaamiset se normaali kaksi viikonloppua kuukaudessa vakio. Tuomari ei uskalla käydä lastensuojeluviranomaisten raportin suosituksia vastaan, vaan nuijii saman päätöksen sitten läpi.

Mies saa kauniilta ja hienolta vaikuttavan YHTEISHUOLTAJUUDEN, vaikka käytännössä miestä ja lapsia on kusetettu pahasti.

Mitenpä puuttuu tasa-arvovaltuuskunta (joista kaikki jäsenet on kait Suomessa naisia)tähän räikeimpään perheinstitutionaaliseen epätasa-arvoon.

Ei mitenkään.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Missä ongelma, eihän feministit ja monet naiset näe tässä mitään ongelmaa, monista muista asioista nyt puhumattakaan. Lähinnä tämä toiminta rupeaa siinä vaiheessa ottamaan pahasti pattiin kun joudut kärsimään tästä sairaasta tasa-arvo politiikasta missä ei ole mitään järkeä eikä tasa-arvon kanssa mitään tekemistä. Siihen asti moni mies elää kuplassa ja kuvittelee, että eihän minulle näin voi käydä, kyllä juuri sinua mies jos satut lukemaan tämän kommentin voidaan kusta joka asiassa niin pahasti silmään, että et edes itse tajua mitä oikein tapahtui. Sitä kutsutaan tasa-arvoksi tässä maassa.

Jiihoo (nimimerkki)

Tämä STM:n tasa-arvoyksikkö vasta metka politbyroo onkin. Yritin vähän selvittää asioita. Sain vastauksen joka oli suurinpiirtein sen sisältöinen, että yksikkö toimii virkavastuulla joten se on asiantuntija perusteiseti valittu. Yksi mieskin siihen tällä hetkellä kuuluu osa-aikaisesti eli Arto "panssaroitu maskuliinisuus" Jokinen. Koska ryhma koostuu parhaista asiantuntijoista ei siihen mitään miesnäkökulmaa kaivata.

Ulkomaalaisen Naisen Mies (nimimerkki)

”Tuomarit on huoltajuusoikeudenkäyneissä pelkkiä kumileimasimia lastensuojelun suositukselle, joka lain mukaa aina pitää tehdä huoltajuusriidoissa käräjäoikeudelle.”

Kröhöm… mutta onkohan kukaan tutkinut kuinka moni näistä tuomareista on A) demlalaisten suosittelemia ja B) demlalaisia. . ?

Entäs nämä… ööh, lastensuojelijat.. koulutus ja vaikuttimet kuten opit ihannevaltiosta, mikä se nyt olikaan… DDR ?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

DDR oli ehkä valtio, jossa miehet kaikkein helpoimmalla pääsivät eroon isän taloudellisesta vastuusta. Varmaan moni suomalainen mies olisi tyytyväinen systeemiin, jossa valtio maksaa elatusmaksut miesten puolesta.

Eli siis isyyden kustannukset tulisivat kaikkien veronmaksajien maksettaviksi.

Vieras (nimimerkki)

Tuskin lapsettomat miehet suostuisivat siihen, että heidän verorahoillaan kustannettaisiin suoria tukiaisia lapsia lykkineille.

Ulkomaalaisen Naisen Mies (nimimerkki)

Koko tämä juttu menee joskus niin pieleen kuin vai voi mennä.

Minä en tänne kirjoittele joka ikinen päivä, kuten joku Mikko Ahola, en edes lue näitä höpinöitä, "puheen vuoroja", joka ikinen päivä.

Nimimerkki Mikko Ahola on minulle ollut aikaisemmin sellainen henkitorvi, mitä olen seuraillut ja kommenttiensa tarkkuutta ihaillut. Ihminen, mikä edes hieman hörähtelee siitä missä oikeasti mennään. Missä me kaikki mennään.

"Mikko Ahola: DDR oli ehkä valtio, jossa miehet kaikkein helpoimmalla pääsivät eroon isän taloudellisesta vastuusta. Varmaan moni suomalainen mies olisi tyytyväinen systeemiin, jossa valtio maksaa elatusmaksut miesten puolesta".

"Eli siis isyyden kustannukset tulisivat kaikkien veronmaksajien maksettaviksi".

Hooh! Onko se Mikko mielestäsi näin, että köyhyät maksakoon sinun fiksun ja filmaattisen kersat?

Vierasmies (nimimerkki)

Yhteiskunnan miesviha näkyy vielä siinä, että jos elatusmaksut osoittautuvat isälle kohtuuttomiksi elämäntilanteiden muuttuessa, niin yleensä isä ei saa niihin kohtuullistamista. Ennemmin isä ajetaan vararikkoon ja asunnottomuuteen. Eli isän voi viranomainen aina kätevästi uhrata.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Feministi McKinnon on esittänyt ns. "laajan raiskauksen käsitteen", jossa raiskaukseksi katsotaan kaikki seksi, johon nainen suostuu muista syistä, kuin omasta seksuaalisesta halustaan lähtien. Niinpä tilanne, jossa nainen suostuu seksiin sen vuoksi, että pelkää miehen jättävän hänet, jos hän ei suostu seksiin, on "laajan raiskauksen määritelmän" mukaan tulkittava raiskaukseksi.

Entä toisin päin? Jos mies suostuu tekemään lapsen yhdessä naisen kanssa, sen vuoksi, että pelkää naisen jättävän hänet, jos ei suostu naisen tahtoon lapsesta? Onko mies näin pakotettu reproduktiiviseen seksiin? Eikö moraalisesti olisi oikein, että lapsi hankitaan vain, jos molemmat lapsen vanhemmat sitä todella ja vapaaehtoisesti haluavat?

Isyys on sosiaalinen konstruktio.

Voitaisiin yhtä hyvin nähdä yhteiskunnalliseksi ongelmaksi se, että yhteiskuntamme pakottaa miehet reproduktiiviseen seksiin. Ja ongelmana olisi se, että kymmenet tuhannet miehet joutuvat isiksi, vaikka he eivät olisi lainkaan kiinnostuneita oman lapsen hankkimisesta.

Voisimme hylätä heteronormatiivisen konstruktion, jonka mukaan lapsen haluamisen vietti on luonnollinen miehen olemukseen kuuluva osa, emmekä näe isyyttä performatiivisena prosessina, jossa mies näyttelee isän osaa saadakseen seksiä naiselta.

Voisimme ajatella myös muunlaisia isyyden konstruktioita. Lapsen hankkimista voitaisiin ajatella naisen omana projektina, joka korostaa naisen mahdollisuutta itsenäisen ja aktiivisen toimijan rooliin, ja jossa nainen ottaa huolehtiakseen lapsesta itse. Isästä ei siis automaattisesti tulisi velvoitettu elättäjä lapselle, vaan isän elatusvelvollisuus nousisi sopimuksesta, joka tehdään lapsen hankinasta päätettäessä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Niinpä tilanne, jossa nainen suostuu seksiin sen vuoksi, että pelkää miehen jättävän hänet, jos hän ei suostu seksiin, on "laajan raiskauksen määritelmän" mukaan tulkittava raiskaukseksi."

Samoin tilanne, jossa naisen ensisijainen motiivi suostua seksiin on halu saada lapsi.

"Jos mies suostuu tekemään lapsen yhdessä naisen kanssa, sen vuoksi, että pelkää naisen jättävän hänet, jos ei suostu naisen tahtoon lapsesta? Onko mies näin pakotettu reproduktiiviseen seksiin?"

Jos johdonmukaisia halutaan olla, niin kyllä. Silloin yllä mainitsemastani tilanteesta tulisikin muuten melko jännä ennakkotapaus: molemmat osapuolet olisivat syyllistyneet rikokseen! Mies raiskaukseen ja nainen reproduktiviseen seksiin pakottamiseen.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Elatusmaksuissa oli aikanaan se mielenkiintoinen piirre, että mies tuomittiin tuomioistuimessa maksamaan elatusmaksut aina, jos hän ei pystynyt todistamaan, että ei ole lapsen isä. Nykyisinhän asia voidaan todeta geenitesteillä, mutta ennen ainoastaan karkea verikoe oli ainoa keino miehelle todistaa, että hän ei ollut lapsen isä. Jos lapsen äiti väitti miestä lapsensa isäksi, ja mies ja nainen oli jossain nähty yhdessä, niin tämä oli riittävä näyttö elatusmaksuille.

Kyse oli siis miehen kannalta ns. käännetystä todistustaakasta, eli tuomio tuli, jos ei pystynyt todistamaan itseään syyttömäksi. Tällaista käännettyä todistustaakkaahan on pelätty leviävän mm. raiskauslainsäädäntöön.

Vieras (nimimerkki)

Ennen verikokeiden olemassaoloa tuomittiin seuraavasti: jos nainen oli ollut usean miehen kanssa, tuomari määräsi heistä kylän varakkaimman miehen maksajaksi.

Kyseessä oli siis lapsen etu. Tuomari tiesi kuten kaikki muutkin, ettei oikeaa isää saada selville, tai ehkä joskus paljon myöhemmin voitiin jotain päätellä ulkonäöstä. Mutta maksun saamisesta saattoi köyhissä oloissa riippua lapsen henki.

Vieras (nimimerkki)

Kyllä näin oli ennen: jos nainen ilmoitti tietyn miehen isäksi ja heidät oli nähty yhdessä, eikä naista oltu nähty kenenkään muun miehen kanssa, tämä mies tuomittiin isäksi.

Tuomari ei siis päättänyt, että eipäs panna ketään maksamaan, kun ei sitä kerran voi vedenpitävästi todistaa. Kukaanhan ei olisi silloin koskaan missään maksanut mitään. Tärkeintä oli lapsen etu.

Piikatytön osa äpäränsä kanssa ei ollut kaksinen. Ankeaa tietysti jos joutui maksamaan toisen miehen lapsesta, mutta olihan tämäkin mies "temput" tehnyt.

Jouko Koskinen

Kautta historian isättömät koltiaiset ovat tehneet kauheimmat hirmuteot. Voitteko kuvitella isää Stalinille tai Hitlerille ? Kupikin vainoharhaisia psykopaatteja.

Kristikunnan Jeesus oli perusisätön. Loi itselleen Isän kuten miljoonat lapset joutuvat tekemään edelleen. Kaikista isättömistä ei tule tappajia. Ja monet tappavat vain itsensä. Järjestävät kuolemastaan näyttävän performanssin kuten Jeesus, liikenteessä, osoittamalla poliisia vesipistoolilla, huumeilla, viinalla . . . keinoja piisaa.

Dumas: "Ja lapsi loi isän" suomennettu 2009.

Hoooohhhoiiijaah (nimimerkki)

Miehet on typeryksiä, minkäs sille voi. Tyhmyydestä joutuu kuulkaas maksamaan. Teillä on tasan kaksi vaihtoehtoa ja nehän ovat: teette kaiken kuten vaimo haluaa ja näin ette joudu elatusvelvollisen osaan. Ja toinen on se, että ette tee niitä lapsia. Ei luulisi olevan liian vaikeaa edes miehille!

Lapsellista ruikutusta väärällään tämäkin blogi. Tyytykää vaan osaanne, heikompi sukupuoli. Naiset nyt vaan on niin paljon fiksumpia ja osaavat noin yleisesti ottaen hoitaa asiansa miehiä paremmin, niinkuin kaikesta näemme. Täältä blogistahan se kaikki löytyy!

Miehistähän on paljon iloa meille naisille, ilman miehiä olisi elämä ankeaa, mutta säännöt ne on miehillä oltava, ihan niinkuin lapsillakin.

Suhteellisen terve (nimimerkki)

Mitähän ihmettä sinä oikein höpäjät, eiköhän aloiteta ihan ensimmäisenä siitä, että miehiä ja naisia kohdellaan edes lain edessä tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti. Monia naisiahan nämä säännöt ja lait kun ei tunnu koskevan, siinä se suurin ongelma taitaa olla, meillä on täysin eri pelisäännöt ja tasapuolista kohtelua on kai turha miesten odottaa ikinä, mutta yritetään edes.

Jouko Koskinen

Niin justiinsa - minunkin poikani äiti oli niin viisas ja vahva että kumautti poikaa päähän paistipannula kun tämä mainitsi isästään jotain myönteistä.

Hoooohhhoiiijaahlle menestystä valitsemallaan linjalla - lapsia tulee surku. Mikä tietenkin on tarpeetonta pehmoilua. Turpiin vaan.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Kari Hurtta:

Tuon mukaan tämä on tapahtumassa:

beliefnet: How Porn Destroys Lives

Loppujen lopuksi siitähän tuossa on kysymys vaikka tuo ei mainitse suoraan tätä.

Sofian sohva: Haluaisin jo lapsia, mies ei
Mitä ehkäisyä te käytätte? Jos ehkäisy on sinun vastuullasi, lopeta menetelmän käyttö. Kerro miehelle, että se, joka ei halua lapsia, ehkäisee. Kondomiehkäisy onneksi pettää aika helposti ja usein jo vuoden parin sisällä.
Hoooohhhoiiijaah:
Ja toinen on se, että ette tee niitä lapsia. Ei luulisi olevan liian vaikeaa edes miehille!

Ei tarvitse ihmetellä sitten, jos ette saa.

Kari (via proxy) Hurtta (nimimerkki)

Tarjosi Kirjoituksesi on tulkittu roskapostiksi eikä sitä julkaista.

Vieras:
Laasaselle: Hyvä kirjoitus, mutta oletko koskaan lukenut tätä:
http://www.singularity2050.com/2010/01/the-misandry-bubble.html
Kari Hurtta:
Tuon mukaan tämä on tapahtumassa:
beliefnet: How Porn Destroys Lives
Loppujen lopuksi siitähän tuossa on kysymys vaikka tuo ei mainitse suoraan tätä.
Hoooohhhoiiijaah:
Ja toinen on se, että ette tee niitä lapsia. Ei luulisi olevan liian vaikeaa edes miehille!
Kari Hurtta:
Ei tarvitse ihmetellä sitten, jos ette saa.

Tuossa linkitetyssä kirjoituksessa tuo olikin sanottu ehkä vielä paremmin.

The Futurist: The Misandry Bubble

As single men arrive home from work on Friday evening, they will simply default into their VR immersion, giving a whole new meaning to the concept of 'beta testing'. These sequestered men will be conspicuously absent from the bars and nightclubs …

Näköjään tuo ei pidä pitemmästä lainauksesta vaan valittaa postituksen olevan roskapostia. Noin lyhyt lainaus ei kyllä oikein sano tätä.

Ulkomaalaisen Naisen Mies (nimimerkki)

Nyt minun täytynee irtisanoutua tästä keskustekusta lopullisesti ainakin hetkeksi.

Taidan olla vähän u humalassa ja ulkona.

Käytiin tossa vaimon kanssa vähän niinku saunomassa ja löin löylyä parikin kertaa ;)

Höh... ja nyt tolta joltain Suomen TV-kanavalta tulee ihan sekopäistä ohjelmaa... ei helvetti, tähänkö mun verorahat menee?

Huh ja höpö höpö...

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Eräs keino tavoitella nykyistä parempaa oikeudenmukaisuutta voisi olla se, että erotilanteessa ensiksi arvalla valittaisiin yksi vanhemmista määrittelemään mm. elatusmaksujen suuruus ja tapaamisten määrät. Sen jälkeen toinen vanhempi puolestaan saisi päättää, että haluaako hän noilla ehdoilla mieluummin etä- vai lähivanhemmaksi.

Tuo peliteoriasta tuttu menetelmä ei ole täysin ongelmaton, mutta jotain sen kaltaista menetelmää - tai jopa arvalla arpomista - voisi aivan hyvin käyttää nykyisen räikeän naisten suosimisen sijaan, ellei ole selviä todisteita siitä, että toinen vanhemmista ei kertakaikkiaan ole sopiva lähivanhemmaksi.

Viiras (nimimerkki)

Ei teidän minua tarvitse uskoa, mutta ei tässä maassa tätä menoa kovinkaan montaa herrasmiestä tai maksumiestä jää jäljelle. Mitäs me sitten tehdään, täytäähän tälläisen kusetuksen näkyä miesten asenteissa ja valinnoissa. Olisi myös suuri etu naisille jos näille ongelmille tehtäisiin jotain, mutta tuntuu että ei vain kiinnosta, vielä tulee aika jolloin rupeaa kiinnostamaan ja ihmettelette miksi mitään ei tehty. Minä istun silloin mukavasti nojatuolissa ja nauran päin naamaa sille keskustelulle mitä vaikkapa netissä käydään, kun naiset ovat hädissään ja ihmeissään.

Vieras (nimimerkki)

Miksi miehet eivät tahdo maksaa omista lapsistaan?

Kari Hurtta (nimimerkki)
Vieras:
Miksi miehet eivät tahdo maksaa omista lapsistaan?

Ei vaan, että pitäisikö maksaa myöskin äidin elatus?

Vieras (nimimerkki)

Oikeuslaitos määrää elatusmaksut, eli ne perustuvat lakiin.

Sosiaalipuoli ei määrää niitä, he hoitavat käytännön järjestelyjä. Tuomarien aika ei riitä kaikkeen, ja lapsi on heikoin osapuoli, hänelle on turvattava elatus.

Vieras (nimimerkki)

Tämän palstan lukijoista varmaan moni on luikuri-isän lapsi.

Heistä tuntunee niin pahalta, että he mykkinä lukevat näitä juttuja. Kukaan ei kirjoita että "joo, ihan liikaa mun faija joutui maksaan".

Vieras (nimimerkki)

Myös se suuri joukko miehiä, jotka maksavat lapsistaan kunniallisesti, ylikin, ja ilman mutinoita, ovat hiljaa tällä palstalla. Lukevat hämmästyneinä toiveita, ettei tarvitsisi maksaa mitään.

Kari Hurtta (nimimerkki)
Henry Laasanen:
Yle kertoo, että elatusavun raju nousu ajaa isiä b-luokan kansalaisiksi (ks. aamu-tv pätkä)
Hanna Mäntylä: Isien asema erotilanteessa
Ei ole mitenkään tavatonta, että osa äideistä ilmoittaa suoraan haluavansa maksattaa iseillä oman elämänsä ja uuden asuntonsa elatusapujen avulla.
Vieras:
Lukevat hämmästyneinä toiveita, ettei tarvitsisi maksaa mitään.

Nimimerkki Vieras harrastaa valikoivaa lukemista.

Keskustelu on siitä, että maksetaanko tässä myöskin muustakin kuin lapsen elatuksesta ja ovatko lasketut kustannukset kohtuulisia.

bmad (nimimerkki)

"Miehet on typeryksiä, minkäs sille voi."

Ja naiset eivät? Voi jumalauta mikä visva-aivo.

"Tyhmyydestä joutuu kuulkaas maksamaan."

Siitä voi oppia jos nyt edes saa tietää olleensa tyhmä. Naisille (hienohelmoille) sitä ei yleensä paljasteta.

"Teillä on tasan kaksi vaihtoehtoa ja nehän ovat: teette kaiken kuten vaimo haluaa ja näin ette joudu elatusvelvollisen osaan."

Naurettavaa tosiaan, että suuri osa miehistä elää matriarkan ikeen
alla. Itse taas olen viettänyt elämääni naisten kanssa, jotka tietävät antaa tilaa miehilleen. Käsitykseni maailmasta onkin hyvinkin toisenlainen, kuin muilla, koska tiedän miten homma toimii niinpäin, että minä saan olla täysverinen osapuoli suhteessa.

"Ja toinen on se, että ette tee niitä lapsia. Ei luulisi olevan liian vaikeaa edes miehille! "

Me emme tee lapsia tähän yhteiskuntaan, vaan annamme heidän syntyä jonnekin ihan muuanne.

"Lapsellista ruikutusta väärällään tämäkin blogi. Tyytykää vaan osaanne, heikompi sukupuoli."

Emme tyydy, vaan ajamme edelleen perusoikeuksia ja hyvää kohtelua miehille. Sinun pilvilinnojesi kustannuksella, tietty.

"Naiset nyt vaan on niin paljon fiksumpia ja osaavat noin yleisesti ottaen hoitaa asiansa miehiä paremmin, niinkuin kaikesta näemme."

Naiset ehkä selviytyvät joistakin käytännön asioista paremmin, koska he eivät murehdi asemaansa, eivätkä putoile arkipäivän hierarkiassa yhtälailla. Miehen kapasiteetti menee niin paljon statuksen ajatteluun, että hengitys kulkee jo kolmekymppisenä huonommin. Naisilla on siis etuoikeudet katkottomaan hengitykseenkin (paitsi ehkä naidessa, se on yleensä miehillä ja naisilla vika, että hengitys katkoo liikaa jo
toisen alastoman vartalon edessä seistessä). Sinun kaltaisesi ihmiset eivät tajua sitä, miten tyhmiä naiset ovat. Miesten onnettomuuden näet kilometrin päästä, mutta omaa tyhmyyttäsi et edes sentin päästä.

"Täältä blogistahan se kaikki löytyy!
Miehistähän on paljon iloa meille naisille, ilman miehiä olisi elämä ankeaa, mutta säännöt ne on miehillä oltava, ihan niinkuin lapsillakin."

Minä olen vakituisessa hetero suhteessa ilman sääntöjä. Toki saan ruoskaa silloin tällöin. Se on eri juttu.

Vortac (nimimerkki)

"Miettikää tarkkaan miehet, jos aiotte perustaa perheen - joudutte kuitenkin lopulta elastusapumaksuhelvettiin."

En ole lukenut kommentteja vielä, mutta mitä ihmisen psyykeä tunnen, niin olen aika varma, että jotkut huudahtavat tässä kohtaa ainakin mielessään: "That couldn't happen to ME!" ..

- Vortac

Vieras (nimimerkki)

eli miehen pitää aina muistaa vanha suomen ruotsalasen poliisin kommentti perään-ajotilanteessa: se joka rånkki tåisen perä maksa aina.

tilanne on AINA miehelle negatiivinen ,koska yleensä päätäjät pvat naisia

vier-AS (nimimerkki)

Sinähän puhut suoraan sanottuna ihan paskaa..

A) elatusavun MINIMI jota pienituloiset miehet maksavat LAPSISTAAN ja heidän elatuksestaan on vain reilu 130 euroa lakisääteisesti. SE EI KATA MILLÄÄN tavalla lapsesta aiheutuneita kuluja.

B) Todellakin ei kannata survoa sitä munaansa joka paikkaan siitä saattaapi tulla toinen osapuoli raskaaksi ja voipi olla että OMISTA lapsistaan pitää JOPA kertakaikkiaan huolehtia.

C)JA kyllä ELATUSapua täytyy maksaa jos on tuloja onhan se ihan päivänselvää että lapsiensa elatuksesta on maksettava.

Kari Hurtta (nimimerkki)

Turun sanomien artikkelin komenteista:

VIIKONLOPPU ISI:

TONNIN NETTOTULOILLA

on vähän vaikea maksaa vuokra ja elatusmaksut kahdesta lapsesta,mutta vode ei unohda ottaa omiaan.Eli velkahelvetissä ollaan.

Yhteiskuntakriittinen feministi (nimimerkki)

Etävanhempien maksamat elatusavut ovat Suomessa siksi niin pieniä, koska lainsäädäntö kannustaa siihen. Eniten elatusapua tarvitsevat lapsiperheet eivät hyödy mitään etävanhemman pulittamasta elatusavusta. Se raha ei koskaan näy perheen taloudessa, koska se lasketaan osaksi toimeentulotukea - kuten viime päivinä paljon puhuttu lapsilisäkin.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/01/lapsilisat_l...

Sosiaalikoneisto kannustaa siihen, että etävanhempi ei osallistu elatusavun kautta omien lastensa elämään.

Tämä on rakennettu miehiä varten, miesten etua ajatellen. Noiden lapsiperheiden määrä on nimittäin massiivinen, 50 000. Se on mieletön tulonsiirto naisilta ja lapsilta miehille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset