Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Ammatin vaikutus miehen naismenestykseen

Feministien vuoro -blogin kommenttiosastolla kirjoitellaan miesten ammateista ja niiden yhteydestä miehen naismenestykseen.

Ensinnäkin voidaan todeta, että ei ole olemassa juuri mitään tutkimuksia, joissa miehen ammatin ja naismenestyksen välistä yhteyttä olisi selvitelty. Toisaalta kyse on empiirisesti tutkittavissa olevasta asiasta.

Tutkimusten puuttuessa seuraava pohdiskelu perustuu spekulaatioon (josta osa on toki melko ilmeistä).

Markkina-arvo ja otollinen markkinatilanne

Miehen ammatti vaikuttaa naismenestykseen kahta reittiä: vaikuttamalla markkina-arvoon ja mahdollistamalla pääsyn kalaisille markkinoille.

Rahakkaat korkean statuksen ammatit nostavat miehen markkina-arvoa, kun taas sosiaaliset naisvaltaiset ammatit ja naisten "yläpuolelle" asettuminen lisäävät pääsyä kontakteihin naisten kanssa.

Miesten ammattien 5 luokkaa

1. KORKEAN STATUKSEN JULKKIKSET. Oikeastaan ainut tapa saada erittäin hyvä naismenestys ammatin avulla on hankkia korkea julkkisstatus, kuten rock-tähdllä tai tv-julkkiksilla.

2. ERITTÄIN RAHAKKAAT AMMATIT, KORKEAN STATUKSEN AMMATIT JA ERITTÄIN MASKULIINISET AMMATIT, joissa on edullinen markkinatilanne. Tähän luokkaan kuuluu monenlaisia ammatteja, kuten lääkäreitä, johtajia, poliiseja, palomiehiä, investointipankkiireja, poliitikoita, taiteilijoita.

3. PERUSAMMATIT, JOISSA ON POSITIIVISIA PIIRTEITÄ. Tähän luokkaan kuuluvat opettajat, mieshoitajat, insinöörit ja monet akateemiset ammatit.

4. VÄHÄNKOULUTETUT JA ALHAISEN PALKKATASOT MIEHISET AMMATIT. Tähän luokkaan kuulua ammatit kuten autonkuljettaja, vahtimestari jne.

5. FEMINIINISET ALHAISEN STATUKSEN AMMATIT. Feminiininen ammatti alhaisella statuksella, huonolla palkalla ja huonolla markkinatilanteella on miehelle huonoin vaihtoehto. Esimerkkinä siivoojan työ. Muita ammatteja esimerkiksi keittiöapulainen ja pesulatyöntekijä.

Yhteenveto

Ammattien luokkaan 1 ja 2 asettuville miehille tarjoutuu paljon tilaisuuksia satunnaiseen seksiin. Luokkaan 3 kuuluvat miehet ovat hyvää materiaalia avioliittoihin, mutta eivät erityisen himottavia satunnaisten suhteiden partnereita. Luokassa 4 ATM:n osuus lisääntyy, eikä ammatti auta juuri minkäänlaisten suhteiden hankinnassa. Luokka 5 on suoranainen hidaste: miksi kukaan mies työskentelisi feminiinisella alhaisen statuksen alalla?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Vieras (nimimerkki)

"miksi kukaan mies työskentelisi feminiinisella alhaisen statuksen alalla?"

Tienatakseen elantonsa?

K Veikko

Onko kysymys väärä?

Kysymyksen asettelu kumpuaa siitä väärästä oletuksesta että elämän tarkoitus on työn tekeminen.

Onko elämällä merkitystä jos ei pääse siittämään uusia jälkeläisiä ja sitä kautta edistämään oman suvun ja geeniperimän leviämistä?

Henry Laasanen

"Tienatakseen elantonsa?"

Tuo vastaus tuskin tekee naisiin vaikutusta.

einari (nimimerkki)

Jokaisen piianpampulan unelmamies on insinööri!

Vieras (nimimerkki)

ammatilla ei ole mitään merkitystä jos äijä on muuten ihan toope!

Kari Hurtta (nimimerkki)
Henry Laasanen:
Miehen ammatti vaikuttaa naismenestykseen kahta reittiä: vaikuttamalla markkina-arvoon ja mahdollistamalla pääsyn kalaisille markkinoille.

Tuota kohtaa "mahdollistamalla pääsyn kalaisille markkinoille" et kuitenkaan huomionut mitenkään analyysissä.

Henry Laasanen

On se sillä lailla huomioitu, että nelosluokan miehiset alat ovat tyypillisesti erakkohommia, missä sosiaaliset kontaktit naisiin jäävät pinnallisiksi ja että esim. hoiva-alojen miehet saavat paljon sosiaalisia kontakseja naisiin.

Vieras (nimimerkki)

Työskentelen opintojen ohessa naisvaltaisella, ei miehisellä alalla, mutta silti minulla on vakituinen suhde ihan mukiinmenevän näköisen naisen kanssa. Lisäksi kokemukseni mukaan baarissa ei hirveästi tarvitsisi tehdä että seuraa saisi.

Vahvistaako poikkeus säännön vai mistä on kysymys??

Lihaa syövä heteromis (nimimerkki)

"Minä ja itseni kaltainen kaveripiiri" -osasto ei yleensä anna kovin kattavaa kuvaa mistään ilmiöstä. Oleellista nuoren miehen markkina-arvolle on pyrkimys eteenpäin opintojen kautta. Jos antaisit periksi ja jämähtäisit nykyduuniisi, et olisi enää yhtä kiinnostava tyyppi kuin aikaisemmin.

Saisitkohan nykynaiseltasi seksiä ilman sitoutumista?

Ingenieur (nimimerkki)

Lähinnä naisilla esiintyvä hypergamia tarkoittaa, että sen karkaaminen jonkin mielenkiintoisemman tyypin mukaan on todennäköisempää, kuin jos itse olisit jo ns. "parasta mahdollista" saatavilla olevaa.

Baariskenessä "oon muuten pankkiiri" taitaa olla ainakin Suomessa vähän harvinaisempi pelinavaus. Jos pöytä notkuu shampanjaa ja vaahtokarkkeja lähinnä auttanee vähän tietyntyyppisten (hyvin yleisten) naikkosten kanssa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kallis puku päälle, ja esittele itsesi liha-alan yrityksen toimitusjohtajaksi. Naisia saa vaikka kuinka paljon, näin kirjoitti tositapauksesta aikanaan City-lehti. Liha-alan yritys oli todellisuudessa nakkikioski.

Syltty (nimimerkki)

Jätät nyt kokonaan kirjoituksesi ulkopuolelle syy-seuraussuhteet sekä tuon markkinoillaolemisen.

Usein nimittäin samat ominaisuudet, jotka johtavat rahakkaaseen ammattiin, auttavat myös muilla elämänalueilla ja naismenestyksessä. Eli älykkyys, rohkeus, pitkäjänteisyys, kyky motivoida itseään, kyky asettaa tavoitteita ja saavuttaa ne, johtajaominaisuudet ja muut urakehityksen kannalta hyvät asiat auttavat myös naistenhankinnassa.

Samaten ammatinvalinnassa vaikuttaa rahakkuuden ja statuksen lisäksi naiskontaktien määrä. Astronautti jos mikä on korkean statuksen ammatti, mutta jos suorittaa kolmen vuoden kestävyystehtävää avaruusasemalla, niin eipä siellä pahemmin naisia vokotella. Sensijaan se keskussairaalan kipsari on paljon alhaisemmalla koulutuksella ja pienemmällä vaatimustasolla kokoajan tekemisissä nuorten hoitsujen kanssa.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Kyllähän tuossa mitä sanot, on totta toinen puoli, mutta ainakin rahallisissa status-asioissa ratkaisevaa tuntuu olevan nimenomaan raha. Hyvin rikkaan perinnön saanut nyhverö on yleensä kykenevä saamaan runsaasti naisseuraa, vaikka olisi kaikkea muuta kuin esimerkiksi älykäs, rohkea, pitkäjänteinen, motivoitunut, kyvykäs asettamaan ja saavuttamaan tavoitteita yms ja ulkoinen olemuskaan ei tarvitse olla erityisen häävi.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Vanhanaikainen näkemys varmaan, mutta minuun ei ole koskaan tehnyt vaikutusta miehen varakkuus, asema, valta tms. vaan itse persoona, ulkonäölläkään ei ole ollut merkitystä, pääasia on ollut, että kemiat kohtaa. On toki olemassa varmasti naisia, jotka kristillisen näkemykseni mukaan Raamatun kertomuksen tavoin: "Lootin vaimo katsoi taakseen Lootin ja muiden paetessa Sodoman ja Gomorran hävitystä ja muuttui suolapatsaaksi", eli naisia joille ulkonainen menestys ja turvallisuus on tärkeämpää kuin henkiset asiat, kuten esimerkiksi rakkaus, jonka mukana meneminen ei aina ole välttämättä taloudellisesti niin turvallista.

Ja miehiäkin on, joille on tärkeäpää, että vieressä on kaunis, edustava "kulissinainen", josta kaverit ovat kateellisia, "statussymboli", eikä ole kysymys ollenkaan rakkaudesta. Jos itse etsii rakkautta parisuhteeseen, jättäisin tuollaiset tyypit surutta omaan arvoonsa.Parempi köyhäkin mies tai nainen, kuin rakkaudeton ja onneton parisuhde.

Henry Laasanen

Yksittäisen naisen preferenssi nousee usein esiin, mutta oleellista on miesnäkökulma, eli kuinka paljon miehellä on naismenestystä. Eikä persoonaakaan voi erottaa ammatista. Jos olet seksikkäässä ammatissa, itseluottamuksesi on aivan eri luokkaa kuin sanoessasi, että "olen siivooja".

Ingenieur (nimimerkki)

Itse koen ajatuksen "kulissinaisesta" kaamean tylsänä pidemmän päälle. Ja vähän luulen, että hypergamiassa on kyse vähän samasta asiasta. Ihminen, jonka ambitiot itsensätoteuttamiseen jäävät lähinnä siipan elämän jakamiseen ja perheen pyörittämiseen tuntuu aika mielenkiinnottomalta ratkaisulta. Siksi kynnys vaihtaa mielenkiintoisempaa elämää elävään/tarjoavaan siippaan on matalampi. Todennäköisesti juuri se persoona on kiehtovampi elämäänsä ja ympäristöään kontrolloivalla miehellä.

Tietenkin nämä palkintovaimoja tavoittelevat ajattelevat (kai) eri tavoin. Heille "tylsä" kumppani on ihan ok ja tavoiteltava.

Mutta onko (merkittävästi) naisia, jotka tavoittelevat lähinnä kulissimiestä?

Ps. rakkaudettomat ja onnettomat parisuhteet ja ylipäänsä parisuhteettomuus on nimenomaan päivän sana. Miksiköhän näin?

Mi - Jes (nimimerkki)

"Vanhanaikainen näkemys varmaan, mutta minuun ei ole koskaan tehnyt vaikutusta miehen varakkuus, asema, valta tms. vaan itse persoona, ulkonäölläkään ei ole ollut merkitystä, pääasia on ollut, että kemiat kohtaa."

En ole minäkään alfauros, mutta naisista ei ole ollut pulaa. Naisiahan saa, kun on oma itsensä omalle viiteryhmälleen (viiteryhmällä en tarkoita ulkonäköä vaan lähinnä arvoja ja kiinnostuksen kohteita). Huonosti naisia saavia miehiä yhdistää se, että he näyttelevät muuta kuin ovat ja että he uskovat yleistettävään alfakäsitykseen.

Samalla tavalla minua kiinnostavat naiset, jotka seisovat lujasti ja rohkeasti itsensä kanssa. Ihminen muuttuu kiinnostavaksi, kun hän on avoimesti jotain ja ottaa haavoittumisen riskin. Insinööri-ideologisella mukavuusalueella elävät miehet ja naiset nyt ovat - no - tylsiä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Suurin osa naisista ei voi naida rikkaampaa miestä, koska rikkaiden miesten määrä on rajattu.

Halutuimmista miehistä on kova kilpailu, ja menestyäkseen kilpailussa naisen täytyy olla erityisen kaunis. Näin lähinnä erityisen kauniilla naisilla on mahdollisuus rikastua selvästi pariutumalla itseään selvästi suurituloisemman miehen kanssa.

Toinen mahdollisuus on pariutua varakkaan miehen kanssa pariutumisen toisella kierroksella. On hyvin yleistä, että hyvätuloiset miehet avioeron jälkeen pariutuvat itseään nuoremman naisen kanssa. Naisen nuoruutta vaihdetaan näin miesten tuloihin. Tästä johtuu myös se, että jos aviomiehesi on menestyvä ja hyvätuloinen, niin nuoremmat naiset piirittävät häntä ahkerammin ja ovat valmiita nappaamaan miehesi sinulta. Siitä syystä, jos haluaa pitkän ja kestävän parisuhteen, ei välttämättä kannatakaan yrittää napata mahdollisimman hyvää saalista. Hyvän saaliin ovat nuoremmat naiset valmiit viemään sinulta. Jos valitset alunperin keskitasoisen tai omaa tasoa olevan miehen, niin hän pysyy rinnallasi yhteiseen vanhuuteen asti, koska kukaan kilpailijatar ei ole kiinnostunut hänestä ja kukaan ei yritä tarjoutua miehellesi.

Naiset taas erittäin harvoin pariutuvat itseään pienempituloisten miesten kanssa, koska naiset on kasvatettu siten, että "he eivät ala elättämään miestä". Miehille on aivan luonnollista elättää pienempituloista naista ja yhteisiä lapsia. Elättäjä asenne on sisäistynyt miehiin. Naisiin on taas vastaavasti sisäistynyt elätettävä asenne. Näiden sisäistysten muuttaminen on vaikeaa, ne ovat meitä omasta tahdostamme riippumatta määrääviä sosiaalisia konstruktioita.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Henry, mielestäni itseluottamus ei liity ammattiin, olen korkeasti koulutetumpi kuin mieheni ja ei kyllä häiritse miestäni yhtään, hänellä on hyvä itseluottamus, mieheni tekisi varmasti mieluummin siivoojan/lastenhoitajan hommia, kuin olisi työtön. Yksittäisen naisen näkökulma nousee esiin, mutta on kyllä eri tavalla ajattelevia miehiäkin.
Ja naismenestystä miehelläni riittäisi, jos ei olisi kanssani, ihan varmasti, sen verran ihana, nimenomaan persoonana hän on. Ja on myös naisia, jotka ovat renttujen perään, jotka eivät välttämättä edes tee töitä, eli naisiakin tässä asiassa on joka junaan. :=)
En tiedä , onko Ingeniur, onko merkittävästi naisia, jotka tavoittelevat kulissimiestä, ja harva heistä sitä oikeesti medes yöntää. Kuten myöskään miehet, että "minulle ei ole väliä muulla kuin että nainen on hyvännäköinen, korvien välistä viis.." tarkoittamatta tällä kuitenkaan, etteikö mukava persoona, fiksuus ja kauneus voisi esiintyä samassa yksilössä.:=)

Ingenieur (nimimerkki)

"tarkoittamatta tällä kuitenkaan, etteikö mukava persoona, fiksuus ja kauneus voisi esiintyä samassa yksilössä.:=)"

Onhan se mahdollista, mutta matematiikka pitää huolen, että jokainen kriteeri hyvin radikaalisti harventaa potentiaalisten seuralaisten lukumäärää ja todennäköisyyttä löytää se oikea. Esim. jos vaikka kuvittelee noin puolet naisista olevan riittävän kauniita omalle silmälle ja noin puolen omaavan riittävän aivokapasiteetin, niin se jo tarkoittaa miehen karsineen jo ennakolta 75% (1 - 0,5*0,5 = 0,75) kaikista naisista kriteeriensä ulkopuolelle.

Joskus laskeskelin, että tyypillisen suomalaisen naisen jättämän "kohtuullisen" deitti-ilmoituksen (alkoholiton/kohtuukäyttävä, katseenkestävä, älykäs/koulutettu, jne.) läpäisee jotain 10% Suomen miehistä. Kansainvälisesti vähemmän. Todennäköisyydet toimivan suhteen löytämiseen, jollei "paheita" ja "virheitä" siedä, romahtavat vielä entisestään, kun laskee halutulla kumppanillakin olevan todennäköisesti omat kriteerinsä, joihin pariin huippuprosenttiin kuuluvalla alfalla todellakin on varaa. Jos kaikki hakisivat vain mieleistään puolisoa, kukaan ei pariutuisi.

Tyhjäpäiset kauniit naiset pariutuvat. Eittämättä on paljon miehiä, joille moinen kelpaa. Sen sijaan nimenomaan miehillä on vähemmän parisuhteita ja yksinäisinä syrjäytyvät. Mun mielestä tossa on havaittavissa "vähäinen kysyntä kulissimiehille" ja vastaavan aseman naisille tarjolla oleva strategia selviytyä muksuloukuttamalla miehiä.

Ja korkeakoulutus kuten me kaikki hyvin tiedämme, ei tässä maassa enää tarkoita millään statusta tai osaamista. Yli puolet naisista korkeakoulutetaan. Eli siis korkeakoulutuksen saavat tarvittaessa myös keskimääräistä tyhmemmät ja kyvyttömämmät.

Horny (nimimerkki)
Vierasmies (nimimerkki)

Opiskeluajoilta muistan, että akateemiset naiset olivat kyllä erittäin statustietoisia poikakaverien opiskelusta. Isojako meni pohjalta akateeminen / ei-akateeminen. Mimmit kyllä vaahtosivat ja päivittelivät asiaa, jos jollakulla oli ei-akateeminen poikakaveri.

Lisäksi jääkiekkoilijoita pitivät naiset "hyvinä saaliina", ja näiden mimmien (joilla oli jääkiekkoilijapoika) suhteita käytiin monesti läpi.

Samaten akateemiset naiset vielä päivittelivät miehiä, jotka ottivat sairaanhoitajatyttöystävän. Tyyliin: "miksi se ei ottanut ketään fiksua?"

Kundit taas eivät korvaansa lotkauttaneet sille, että mitä alaa jonkun tyttöystävä opiskeli. Tämä ei ollut kundeilla statusasia.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Samaa mieltä, minä tarkoitan fiksuudella nk."maalaisjärkeä", joka ei ole alaan tai koulutukseen katsovaa. Toki koulutus tuo asiantuntijuutta, mutta mikään edellytys ylipäätään ihmisen pätevyydelle ja maalaisjärjelle se ei ole. Tod.näk. "vierasmies" nämä akateemiset naiset olivat kateellisia mainitsemassasi paikassa näille mukaville sairaanhoitajanaisille, jotka nappasivat "heidän miehensä" nenän edestä. Itse olivat ehkä koulutetumpia, mutta eivät niin mukavia ja maalaisjärkeä enemmän omaavia tarkoittamatta, että sairaanhoitajuus olisi "mukavuuden merkki". Ja edelleen väitän, että näitä "statussymboli" -miehiä on. ja sitten näitä nyrkin ja hellan väliin- naisia sovittavia miehiä. Ääripäitä löytyy niin naisissa kuin miehissäkin. Mielenkiintoinen keskustelu. :=)

Jäppinen. (nimimerkki)

Kuinka tähän Laasasen analyysiin sitten sopii joku Hjallis Harkimo.
Hänellähän on aina ollut naisia aivan kierrätykseen asti - ja kaikki vain harvinaisen komean ulkomuodon takia!!!

Vieras (nimimerkki)

En tunne Hjallis Harkimoa, mutta yhtä seikkaa olen mielessäni pohdiskellut. Hänellä on niin paljon tasokkaita naisia, että mitenkään syy ei voi olla pelkkä raha (ulkonäkö ei tietenkään). Oletan että hänessä on jotakin erityistä charmia ja viehättävyyttä, joka tulee kahdenkeskisessä juttelussa esiin. Hän osannee vedota jollain tavalla. Vetoaahan se Matti Nykänenkin, koukuttaa aina uuden ja uuden naisen ja vuosikausiksi.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Kuinka tähän Laasasen analyysiin sitten sopii joku Hjallis Harkimo.
Hänellähän on aina ollut naisia aivan kierrätykseen asti - ja kaikki vain harvinaisen komean ulkomuodon takia!!!"

Ihan oikeasti ihmettelet, että kaveri, jolla on taustalla vaatimattomasti korkeakoulututkinto + menestyksekäs urheilu-ura + omalla bisneksenteolla hankittu miljoonaomaisuus, saa piparia?

Jäppinen. (nimimerkki)

Opiskelisitko sanan "ironia" merkitystä.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Eikös Harkimonkin omaisuuden takana ole ole ennen kaikkea rikas sukutausta ja perintö? Äiti taisi esimerkiksi olla omaa sukua Hackman. Muistaakseni perintö tai rikas suku selittävät valtaosan Suomenkin rikkaiden rikastumistaustasta.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

http://www.talouselama.fi/uutiset/article169354.ece

Pörssirikkaista rikkaimpien listat täyttyvät tutuista nimistä. Arvopaperilehti selvitti Suomen pörssiomistajien kärjen viime keväänä. Lista ei sisällä yllätysnimiä: Herlin, Erkko, Pentti, Paasikivi, Ehrnrooth, Tallberg... Keisari oli Antti Herlin, joka sai kunnian olla ensimmäinen suomalainen pörssimiljardööri.

Koko kärkijoukon rahat ovat pääosin kiinni perintöomaisuutena siirtyneissä osakkeissa. Vasta sijalta 11 löytyy ensimmäinen varsinainen sijoittaja, jonka liikkeitä moni ensimmäistä miljoonaansa havitteleva seuraakin tarkkaan. Tämä henkilö on Erkki Etola, joka vuosien mittaan on kerännyt monipuolisen osakesalkun. Sen arvo oli viime keväänä lähes 300 miljoonaa euroa.

Tyhjästä Erkki Etolakaan ei ole aloittanut. Hänkin on sijoittanut perheyhtiöstä liienneitä varoja.

Viidenkymmenen suurimman salkun-omistajan joukkoon ei mahdu yhtään kultasormista palkkatulojen sijoittajaa. Vielä sijalla viisikymmentäkin on perijä, Herlinin dynastiaan kuuluva Hanna Nurminen runsaan 40 miljoonan euron salkullaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Ennen yhteiskunnassa olivat tiukat luokkarajat, jotka estivät "suvun rahan valumisen köyhille onnennokkijoille". Rikastuminen naimisiin menemällä oli estetty tehokkaasti.

Mutta toisaalta kun jokaisessa yhteiskuntaluokissa oli yhtä paljon naisia ja miehiä, niin kaikki pääsivät naimisiin. Nykyisin köyhät miehet ja hyvätuloiset koulutetut naiset jäävät ilman puolisoa, kun naiset voivat ilman luokkarajoituksia pariutua itseään selvästi varakkaampien miesten kanssa. Kehitys on aina kehitystä, joskaan ei aina myönteistä.

Pitkäikäinen suku (nimimerkki)

"Eikös Harkimonkin omaisuuden takana ole ole ennen kaikkea rikas sukutausta ja perintö? Äiti taisi esimerkiksi olla omaa sukua Hackman. Muistaakseni perintö tai rikas suku selittävät valtaosan Suomenkin rikkaiden rikastumistaustasta."

Hjalliksesta tuli miljonääri omilla bisneksillään parikymmentä vuotta ennen kuin hän peri mitään. Hänen Hackmannin sukua oleva äitinsä on edelleen hengissä ja kameramies-isä kuoli muutama vuosi sitten.

Sukutaustalla ei turvatun koulu- ja opiskeluajan toimeentulon jälkeen ole ollut merkitystä. Hjallis ei ole ollut sukufirmassa töissä vaan hän on tienannut omat miljoonansa ihan eri liiketoiminta-aleilla kuin millä sukufirma on.

Vieras (nimimerkki)

Hän taisi itse sanoa olevansa ADHD. Ilmeisesti hän on monesta asiasta kiinnostunut, luova tyyppi. Juttelee kenties kivasti, inspiroi kuulijaansa, ehkä hänen seurassaan on hauskaa. Ehkä puhuu ja vannoo vakuuttavasti saattaen toisen pään pyörälle (kuten Matti).

Varjopuolena sitten lienee lyhytjänteisyys ja varmaan krooninen uskottomuus, johon suhteet kariutuvat.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

"Varjopuolena sitten lienee lyhytjänteisyys ja varmaan krooninen uskottomuus, johon suhteet kariutuvat."

Mihin hän yksiavioisia suhteita tarvitsee? Nehän on naisten juttuja.

Vanha demari (nimimerkki)

Notre Damen kellonsoittaja Quasimodo osallistui aina kilpailuun, jossa valittiin maailman rumin mies. hän voitti sen aina kirkkaasti ja palasi tyytyväisenä Notre Dameen. Kerran hän tuli takaisin kiukkuisena ja puhisi: Kuka h---tti on Hjallis Harkimo?

Vestbacka (nimimerkki)

Mihin luokkaan kuuluvat ahtaaja tai paperikoneen käyttäjä? Kumpikaan työ ei vaadi mitään virallista koulutusta, mutta liksa on hyvä.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Meniskö duunarieliitti kolmoseen?

Vieras (nimimerkki)

Melko alhaalle. Kolmivuorotyötä tekeviä duunareita, ihan ilmeisiä lapsenhoidon laistajia. Kun muut valvovat, isin pitäisi nukkua. Ei raha silloin ratkaise, jos miehestä ei ole perheenisäksi. Poliisi sentään on parempi, vaikka onkin huonompipalkkainen. Sillä on univormu, niinkuin palomiehelläkin ja ne ovat molemmat ryhmät niiiiiin miehekkäitä.

pertsa (nimimerkki)

höpö, höpö. kyllä miehisissä duunariammateissa töitä paiskivat menevät heittämällä kolmoseen. yleensä vieläpä joidenkin insinööritoimistoissa homehtuvien ohi, vaikka palkkapussi jäisikin pienemmäksi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tarkennus: pariutuessaan hyvätuloisen miehen kanssa naiset eivät ajattele omaa etuaan, vaan tulevien lapsiensa hyvinvointia. Varakas mies valitaan, jotta yhteisille lapsille turvataan mahdollisimman hyvät kasvuolosuhteet.

Esimerkiksi hyvätuloinen insinöörimies mahdollistaa asunnon ostamisen alueelta, jossa lapsille on tarjolla hyvät koulut, eivätkä lapset joudu opiskelemaan moniongelmaisten häirikkölasten luokkiin slummiutuvien lähiöiden kouluihin.

Enkidu (nimimerkki)

Aikuisten oikeasti naiset on ihmisiä ja ihmisiä kiinnostaa kaikenlaiset ja erilaiset asiat. Mammonakin. Yleistyksiä voi toki tehdä mutta aika hatarasti ne toimisi, jos tehtäisiin vähän hienosyisempää analyysiä. Myyteistä ja legendoista tai kirjallisuudesta laajemmin voi ottaa vinkkiä luokituksiin.

Lihaa syövä heteromies (nimimerkki)

Ei naisten esitetä olevan tietoisesti laskemoivia, vaan että rakkaus on tunteena kaikkea muuta kuin sokea...

Vieras SK (nimimerkki)

Harkimon ja Nykäsenkin(!) menestys selittyy yksinkertaisesti kuuluisuudella.

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

En kehtaa nyt Harkimosta mitään sanoa, mutta muistan nähneeni erään pornolehden ajalta jolloin Matti harrasti strippausta.

Jos Matti hyppäsi pitkälle, niin aika holtittoman kokoinen oli myös pikku hyppymies. Siitä en osaa sanoa miten sitä käyttää.

Skaalausvirhe (nimimerkki)

Normikokoinen meisseli näyttää isolta pienen miehen kädessä.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Julkisuus myös ilmeisesti auttaa paljon:

http://www.talouselama.fi/uutiset/article161852.ece

Sorainen (Harkimo) -ohjelman ensimmäisen jakson purkituksen jälkeen tuli ainakin selväksi se, että Harkimo lienee ainoita suomalaisia yritysjohtajia, jotka eivät voi mennä baariin ilman, että naiset käyvät fyysisesti kiinni.

Ohjelman karonkassa Harkimo ei saanut olla helsinkiläisellä baaritiskillä hetkeäkään rauhassa.

”Joo näin on.”

Ravintolan tarjoilija tulee paikalle ja pyytää anteeksi häiriötä. Hän ojentaa Harkimolle lapun, jossa lukee epäselvillä kirjaimilla lyhyt tervehdys. Alla on puhelinnumero.

Hoh hoijaa (nimimerkki)

Vieläköhän muuten aatelistausta on hyvin naisiin vetoava piirre ja tekee miehestä tavoitellun poikamiehen, niin kuin ennen muinoin?

Vieras (nimimerkki)

Naisille status huomattavasti miehiä tarkeämpää. Huomaa lääkäreissä.

Vieras (nimimerkki)

HL: "1. KORKEAN STATUKSEN JULKKIKSET. Oikeastaan ainut tapa saada erittäin hyvä naismenestys ammatin avulla on hankkia korkea julkkisstatus, kuten rock-tähdllä tai tv-julkkiksilla.
------
------
5. FEMINIINISET ALHAISEN STATUKSEN AMMATIT. Feminiininen ammatti alhaisella statuksella, huonolla palkalla ja huonolla markkinatilanteella on miehelle huonoin vaihtoehto. Esimerkkinä siivoojan työ. Muita ammatteja esimerkiksi keittiöapulainen ja pesulatyöntekijä."

Oletko Henry sitä mieltä, että yksittäinen mies voi valita ryhtyykö hän pesulatyöntekijäksi, lääkäriksi tai rock-tähdeksi, että kysymys on puhtaasta valinnasta?

Johtaja muiden joukossa (nimimerkki)

Muistan nuorena poikana, kun yritin tiedustella naistyökaverilta firman bileissä vaikuttaako miehen haluttavuuteen johtava-asema. Nainen tokaisi silmät pyöreinä, että EI TIETENKÄÄN. Seuraavaksi kysyin, ketkä ovat firman haluttavimmat miehet. Tietenkin puhtaasta sattumasta, nainen nimesi firman kolme miespuolista johtoryhmän jäsentä.

Eipä silti, nyt 10v myöhemmin, itse johtajana naisvaltaisessa yrityksessä voin vahvistaa Henryn luokittelun pitävän paikkansa. Naistyöntekijät yrittävät lähes epätoivoisesti saada minut kiinnostumaan heistä. Firman bileissä he ihan kisaavat siitä, kuka pääsee kanssani petipuuhiin. Kaikki varattuja kolmikymppisiä naisia, suurin osa äitejä. Sääli heidän miehiään.

Näin ohimennen todettuna, entisenä ATM:na saan pientä tyydytystä siitä, kun naiset itkevät minulle katuvansa miesvalintaansa. Kuulemma nuorena ja tyhmänä ainoastaan miehen ulkoisilla tekijöillä oli väliä. (niin, johtava asemahan ei ole ulkoinen tekijä, vai mitä)

MikkoAP (nimimerkki)

"Muistan nuorena poikana, kun yritin tiedustella naistyökaverilta firman bileissä vaikuttaako miehen haluttavuuteen johtava-asema. Nainen tokaisi silmät pyöreinä, että EI TIETENKÄÄN. Seuraavaksi kysyin, ketkä ovat firman haluttavimmat miehet. Tietenkin puhtaasta sattumasta, nainen nimesi firman kolme miespuolista johtoryhmän jäsentä."

Tässä naisten vaatimukset : http://www.youtube.com/watch?v=W7ZrBCY9ipI :D

Noh, oikeasti nuoren, ja vain nuoren, naien ei edes tarvitse kunnolla miettiä, mitkä miehen ominaisuudet oikeasti häntä kiinnostavat.

Kaikenlaisia miehiä tulee tyrkylle jatkuvasti, eikä naisen tarvitse miettiä, MIKSI hän valitsee niitä, joita valitsee. Kunhan vaan valitsee.

Nyky-yhteiskunta on myös naisten kannalta huonompaan suuntaan kehittyvä.

Yhä suurempi osuus nuorten miesten ikäluokista syrjäytyy samalla, kun suurempi osuus naisista keskittyy kouluttautumaan ja luomaan uraa (useat oikeasti vain kouluttautumaan).

Tämä johtaa miesten keskimääräisen statuksen laskuun, mikä vuorostaan tarkoittaa, että kaikki naiset kilpailevat yhä pienenevästä osuudesta kovastatuksisia miehiä.

Ja samalla, että naiset lykkäävät sitoutumista yhä myöhemmäs, jolloin heidän parhaat valttinsa: nuoruus ja kauneus, ovat jo suureksi osaksi mennyttä.

Jolloin yhä pienenevä osuus miehistä on heistä todella kiinnostunut, muuten kuin korkeintaan yhden yön panoihin.

Itsekin ATM (nimimerkki)

Moi johtaja! Voin itsekin vahvistaa, että nuorena miehenä naiset eivät kiinnostuneet minusta pätkääkään, mutta nyt kun kk-palkka on parempi kuin 95%:lla kansalaisista, naiset kiinnostuvat kummasti (kun siis asia tulee ilmi, muuten olen edelleen ATM).

Eihän tästä voi naisia syyttää. Naiset nimittäin loogisesti yrittävät edelleen ylöspäin. Naiset eivät vain nuorena hoksaa, että ne miehet jotka 25 v. ovat täyttä rautaa voivatkin olla naisen silmissä luusereita 35 v. Ja päinvastoin ne nuoret ATM:t voivat olla haluttavampia 35 v. jos palkka on noussut.

Vielä jos suomalainen rikas ATM menee vaikka johonkin kehitysmaahan, niin naisten kiinnostus nouseekin yllättäen eksponentiaalisesti.

bmad (nimimerkki)

"Näin ohimennen todettuna, entisenä ATM:na saan pientä tyydytystä siitä, kun naiset itkevät minulle katuvansa miesvalintaansa. Kuulemma nuorena ja tyhmänä ainoastaan miehen ulkoisilla tekijöillä oli väliä. (niin, johtava asemahan ei ole ulkoinen tekijä, vai mitä)"

Voitko palkata mut kakkosjohtajaksi? Tekisi mieli saada huomenna 10 naista kerralla.

Johtaja muiden joukossa (nimimerkki)

Valitettavasti se yhtäaikaa onnistuu vain rockstaroilla. Johtajan kanssa ollaan haaveesta suhteeseen, kun rockstaran kanssa riittää 'meriittiksi' se oleminen (i.e. pano). Vaikka yhden kimppakiva ehdotuksen olen kyllä saanut. Eräs naisista nosti panostaan muihin nähden antamalla ensin kiimaisen kuolailuesityksen tyttökaverinsa kanssa, jonka päätteeksi yritti saada minua mukaan 'jatkoille'.

Nomen Nescio (nimimerkki)

Korispelaajilta kanssa. Kun tämä Dennis Rodman oli Suomessa, niIn satapäinen pissislauma juoksi perässä. Heistä jotkut pääsivät kytikselle. Rodmanin mielijuttu kuullemma on kun kolme naista ottaa suihin samaan aikaan.

Rollareista ja Motley Cruesta muistuu kyllä mieleen vieläkin hurjempia juttuja. Mikäs siinäkään.

Porno-Pete (nimimerkki)

"Rodmanin mielijuttu kuullemma on kun kolme naista ottaa suihin samaan aikaan."

se on viisasta uusien hoitojen kaa kun vaan about yks kolmesta naisesta ossa ottaa kunnolla päähän

Horny (nimimerkki)

Lukijat kertovat: Tällainen mies on naisten unelma http://www.mtv3.fi/helmi/minisaitit/artikkeli.shtm...

Viva la Revolucion! (nimimerkki)

Pitäisikö luokan 1. ja 2. ammattimiehet asettaa saartoon tai viedä saunan taakse, että tavallinen rehellinen kunnon suomalainen mies pärjäisi.

Vieras (nimimerkki)

Olen muuten huomannut hupaisan asian tuossa feministien vuoro -blogissa. Jos kirjoituksessa kritisoi Tuija Braxia, niin kirjoitus nopeasti häviää kommenteista :-D

Feministien opetus siis on: sinun ei pidä tuija braxia kritisoiman!! Vapaa keskustelu on feministeille vaarallista.....

Vieras Samppa Haapavaara (nimimerkki)

No sittenhän osaat mennä laittamaan tämän kuvan aina välillä feministisiin keskusteluihin

http://haapavaara.wordpress.com/2010/08/03/ala-pur...

Mikko Metsienmies

Mihin luokkaan asettuvat yksityis- ja pienyrittäjät, maanviljelijät, freelancerit, metsätilalliset, treidaajat eli päiväsijoittajat, taiteilijat, pokeriammattilaiset, eli kaikki jollakin tavoin itselliset, ne jotka eivät ole ns. tyypillisiä palkansaajia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset