Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Sukupuolentutkimuksen feministinen sisältö

  • Sukupuolentutkimuksen feministinen sisältö

Naistutkimus vaihtoi nimensä vuonna 2009 sukupuolentutkimukseksi Helsingin yliopistossa. Sukupuolentutkimuksen opinto-opas 2010-2011 kertoo seuraavaa:

  • Tutkimusalan  lähtökohtana  on  kriittinen  suhtautuminen  patriarkaaliseen, heteroseksistiseen ja sukupuolten hierarkkista suhdetta ylläpitävään järjestykseen sekä perinteisiin sukupuolia ja seksuaalisuuksia muodostaviin normeihin.

Patriarkaatin olemassolo on siis sukupuolentutkimuksen lähtökohta, jota ei saa tutkia tai kyseenalaistaa

  • Helsingin  yliopiston  sukupuolentutkimuksen  oppiaineen  tutkimukselliset  painopistealat  ovat  tällä  hetkellä  feministinen  teoria,  feministinen  poliittinen  teoria,  queer-tutkimus  ja  feministinen  kulttuurintutkimus.

Aika houkuttelevia aiheita miesten ongelmista kiinnostuneelle tutkijalle, not.

  • Sukupuolentutkimus on huomattavan itserefeksiivinen ja -kriittinenkin ala. 

Paitsi, että alan omia ideologisia lähtökohtia ei saa kritisoida. Mitä itsereflektiivisyyttä se oikein on?

Vastakarva – sukupuolentutkimuksen ainejärjestö

  • Your local feminist conspiracy! Kaipaatko feminististä vertaistukea maailmanparannukseen? Vastakarva on olemassa sinua varten, hyvä sukupuolentutkimuksen opiskelusta kiinnostunut opiskelija.

Sukupuolentutkimuksen ainejärjestö tarjoaa feminististä vertaistukea. Häh? Sitäkö miestutkija tarvitsee?

Yhteenveto

  1. Sukupuolentutkimus pätevöittää toimimaan muun muassa tasa-arvoelimissä. Voidaakseen pätevöityä, henkilön pitää sitoutua feministiseen ideologiaan ja tunnustaa patriarkaatin olemassaolo.
  2. Tutkijan pitää suhtautua kriittisesti heteroseksistiseen järjestykseen. Entäpä jos tutkija haluaa tutkia heteroseksuaalista järjestystä kritisoimatta sitä?
  3. Opinto-ohjelmassa ei ole ainuttakaan maskulistista miesten tasa-arvo-ongelmia tarkastelevaa kirjaa.
  4. Opinto-ohjelmassa ei ole pariutumista käsittelevää kirjallisuutta.
  5. Opinto-ohjelmassa ei ole evoluutiobiologiaa käsittelevää kirjallisuutta, vaikka sukupuolentutkimus mainostaa itseään monitieteiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Mauro Malossi

Puolitotuus, valhe, feminismi.

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

Henryn on syytä lisätä loppuun, että "PS: Kirjoitus ei sisällä satiiria."

Henry Laasanen

Ai kävikö sinulle niin, että nauroit ensin makeasti "satiirilleni", mutta putosit lopulta tuolilta, kun huomasit, että tällä kertaa kyse olikin todesta. :-)

Seppo Hildén

Veljet, kohta ollaan kusessa, sillä korkeakouluissa on naisopiskelijoita vuosi vuodelta enemmän kun miesopiskelijoita ja kuilu vaan kasvaa.

Nyt näemme tällaisen miesvihaopintokokonaisuuden tuolla nimellä, mutta voimme vain arvailla, minkälaisia uusia miehiä vastaan suunnattuja uusia opinto-ohjelmalinjoja jatkossa korkeakouluihin syntyykään.

Vain naisten kiero ja julma mielikuvitus on rajana.

Onneksi miehille on vielä yksi koulutuspakopaikka, jossa naiset ei enemmistönä hillu.

Amikset, joita turhaan aliarvostetaan. Päinvastoin, sieltä tulee kädentaitoisia ammatti-ihmisiä, joiden osaamisella tätä maata konkreettisesti rakennetaan.

Voimmekin kysyä, kumpaa tämä maa tarvitsee enemmän, osaavaa kirvesmiestä kerrostalotyömaalle, vai naistutkijaa tekemään propagandaraportteja tyyliin naisen euro on 80 senttiä.

Arhi Kuittinen

Niillä kundeilla, jotka pääsevät nyt yliopistoon ja humanistiselle puolelle, on kuulemma... vientiä.

Käyttäjän paulisumanen kuva
Pauli Sumanen

STM:n samapalkkaporukka on teettänyt Apogee Oy:llä 15 minuutin opetusvideon. Se on nähtävissä sivulla:
http://www.apogee.fi/uutiset.php?n=201103080

Erittäin mielenkiintoinen on viimeinen osio Etelä-Tapiolan Lukiosta. Lukion rehtorilla (Harri Rinta-aho) on pallo totaalisesti hukassa.
Rehtorin osuus alkaa noin 10.20 minuutin kohdalta.

1. Seuraava on hänen mielestään tasa-arvo-ongelma: Vaikka opettajien enemmistö on naisia, niin rehtoreiden enemmistö on miehiä. Tasa-arvo vaatii lisää naisrehtoreita!!!!
Tämä rehtori olisi tavalliselle STM:n asiakkaalle voinut kertoa, että naiset eivät hakeudu rehtorin virkoihin, koska niissä on iso vastuu eikä rehtoreilla ole opettajien työaikaa, koska he eivät ole OAJ:ssä vaan ovat tavallisia kunnallisvirkamiehiä. Kunnallisvirkamiesten työaika on 36,25 tuntia viikossa (7 tuntia ja vartti päivässä), mutta toki se on vuosityöajassa paljon, paljon pidempi. Opettajat tekevät 187-190 työpäivää, kunnallisvirkamiehet reilusti yli 200.

2. Tämä viisas rehtori tietää sairaanhoitajien ja insinöörien palkkatasot, vaikka kukaan Suomessa ei ole tehnyt heidän välillään ILO:n normien mukaista palkkavertailua. Kannattaisi vaikkapa tutustua Merja Kinnusen väitöskirjaan, jossa olevasta taulukosta ilmenee, kuinka paljon alhaisempi koulutuaste on sairaanhoitajilla. Insinöörien ja sairaanhoitajien tekemiä vuosityötunteja ei ole tilastoitu jne. Täytyy olla vikaa yläpäässä sillä, joka vertaa insinöörien ja sairaanhoitajien palkkoja keskenään. Ansioissa on toki eroja insinöörien hyväksi, mutta edes tuntipalkkaa ei näille ryhmille voida nykytiedolla laskea.

Kalsa K

Haha, sinänsähän tuo taitaa mennä sarkastisen teknisesti määriteltynä aivan oikein - kyseessä on "sukupuolentutkimus", ei "sukupuolten tutkimus". Ilmeisesti koirasta ei vaan tässä yhteydessä ole määritelty sukupuoleksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset