Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Norja lakkauttaa naistutkimuksen!

Norja lakkauttaa naistutkimuksen 56 miljoonan rahoituksen (1, 2). Suurin syy rahoituksen lopettamiseen piilee Norjan television dokumentissa "Aivopesu" (josta mainitsin jo aikaisemmin). Dokumentti rapautti naistutkimuksen uskottavuuden kollegoiden silmissä.

Harald Eia osoitti dokumentissaan, että norjalaisessa naistutkimuksessa sukupuoliroolien ja seksuaalisen suuntautumisen tarkastelu ovat voimakkaasti politisoituja. Ne ovat ideologian ja biologian pelon ohjaamia - ehkäpä enemmän kuin missään muussa maassa. Tyttöjen ja poikien biologisista eroista puhuminen oli naistutkimuksen tabu.

Norjalainen edistyspuolueen ja parlamentin tutkimuskomitean jäsen Tord Lien on lakkauttamisesta mielissään:

  • Jos naistutkimus on niin hyvää kuin naistutkijat itse väittävät, he kykenevät tuomaan tutkimuksiaan esiin muunkin tieteen joukossa. Dokumentti "Aivopesu" viittaa kuitenkin siihen suuntaan, että kyse on ollut veronmaksajien rahojen tuhlauksesta. Naistutkijat kieltävät perusteettomasti biologian olemassaolon - tarvetta monitieteisyyden lisäämiselle on todellakin olemassa.

Pohjoismainen tasa-arvotiedon keskus lakkautetaan

Pohjoismaiden ministerineuvosto on päättänyt, että Oslon yliopiston yhteydessä toimiva  Pohjoismainen tasa-arvotiedon keskus NIKK lakkautetaan 31 joulukuuta 2011 mennessä.

Tasapuolisesta nimestään huolimatta NIKK on on toiminut feministisen propagandan levittämisen välineenä, jonka suurin saavutus on ollut veronmaksajien rahojen tuhlaaminen.

Suomi perässä?

Suomi on konkurssin partaalla ja eurobondit uhkaavat. Nyt olisi miljoonan dollarin tilaisuus lopettaa tuhlaus Norjan esimerkkiä seuraamalla. Ideologisesti motivoidun naistutkimuksen alas ajolla saisimme aikaan suuret säästöt ilman mainittavia haittoja.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (69 kommenttia)

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Säästöjen "suuruus" suhteessa tulevan konkurssin valtavuuteen lienee aika mitätän, mutta suunta on joka tapauksessa oikea! Kannatetaan vilpittömästi!

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

Eipäs iloita liian aikaisin. Valtionhallinnossa jonkin asian lakkauttaminen tarkoittaa sitä, että sama toiminta kiertyy laajennettuna johonkin toisaalle.

Naistutkimuksen "lakkauttaminen" kertoo siis siitä, että kaikki muu tutkimus muutetaan naistutkimuksen metodologian mukaiseksi, jolloin erillistä tutkimusyksikköä ei enää tarvita.

Lopettamispäätöksestä ja sen aiheuttamasta porusta puolestaan saadaan julkisuuden hyväksymä motiivi naistutkimuksen jatkamiseen ja laajentamiseen kaikissa yliopistojen yksiköissä.

Kaikki muu tutkimus puolestaan sullotaan entiselle biologian laitokselle, joka puolestaan siirretään supistettuna entiseen naistutkimusyksikköön.

Heli Hämäläinen

Nyt J. Sakari itse iloitsi liian aikaisin. Valtiolla perustetaan tutkimusarkkitehtuurityöryhmä, jonka tehtävänä on tutkia naistutkimuksen valtavirtaistamisen mahdollisuuksia kokonaisvaltaisessa viitekehyksessä. Työryhmä antaa hyvin riitaisan loppuraportin, jossa kaikki työryhmän jäsenet esittävät eriäviä mielipiteitään.

Jukka Korhonen

Vihdoinkin!

Järjen ääni voittaa edes jossakin päin maailmaa!

Saurin olisi pitänyt lisätä ulostuloonsa (poliitikkojen puheet saattavat horjuttaa kansalaisten mielenterveyttä), että feminismin vääristämä mieskuva ja kaikkia miehiä syyllistävä agenda saattaa horjuttaa joidenkin miesten mielenterveyttä.

Minimissään feminismi horjuttaa muiden kuin feministien uskoa järkeen ja oikeudenmukaisuuteen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tökkään tähän väliin huomautuksen. Tuo 56 miljoonaa on siis NOK eli euroina +- 6M€.

Markus Lehtipuu

Hyvä ajatus.

Naistutkijat voisi siirtää tasa-arvon nimissä hoitamaan myrskytuhoja öisin, ja kunhan talvi tulee, lumenluomista aamupakkasilla tai ihan vakitöihin satama-ahtaajiksi. Eiköhän se opettaisi naistutkijoille, että biologisia eroja ei ole.

j.olavi heikkinen

minnekäs sitten satamien vakituiset ahtaajamiehet siirretään, kortistoonko?

Markus Lehtipuu

Ne ahtaajamiehet voisi siirtää sisätöihin tekemään nollatutkimusta korkeilla apurahoilla.

Käyttäjän TaruJousia kuva
Taru Jousia

Markus, kiitos kommentistasi. Sitä oli ilo lukea. Tämän kaiken takana onkin siis vain kateus. :-)

j.olavi heikkinen

suomessahan tuota lakkauttamispelkoa ei onneksi ole, sillä sukupuolentutkimus oppiaineena on monitieteistä, jolloin sen politisoituminen tai muuttuminen kapea-alaiseksi ei ole mahdollista.

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

Kommentista paistaa, että et ole tainnut opiskella sukupuolentutkimusta, saati edes katsoa minkään yliopiston sukupuolentutkimuksen opetusohjelmaa. Vai menikö minulta joku huumorin herkkä kukka ohi?

Linkki JYU:n sivuille.
https://www.jyu.fi/ytk/laitokset/yfi/oppiaineet/nao

j.olavi heikkinen

henry laasanen on myös sukupuolentutkija, ytm. tosin tuossa profiilissa täsmentyy titteli sukupuolijärjestelmän tutkijaksi ( sosiaalisen vaihdon teoria ). joka tapauksessa laasanenkin on asemansa vuoksi ja myös näköjään käytännössä puhdasverinen feministi.

sukupuolentutkimuksella on tietenkin historiallinen pohja ( feministisessä ) naistutkimuksessa, mutta aineen sisältö on aikojen saatossa levähtänyt yhden sukupuolen ( naisten ) tutkimuksesta kaikkien sukupuolten tutkimukseksi.

https://weboodi.helsinki.fi/hy/frame.jsp?avattavaS...

j.olavi heikkinen

tarkoitat kenties, että joku yksittäinen ( feministinen ) sukupuolentutkija politisoi tutkimuskohteensa ja -työnsä. siitä ei voi kuitenkaan koko alaa syyllistää, yhteiskuntatieteissä kapea-alaisuus on muutenkin yleistä kuten myös poliittinen vedätys.

historiantutkimus on yhteiskuntatiedettä, ja jokainen historiaa tutkiva jamppa on vakuuttunut oman tutkimuksensa pätevyydestä ja merkittävyydestä. silti yksimielisyyteen väitettyjen tai dokumentoitujenkaan tapahtumien kuluista ei tutkijoiden keskuudessa aina päästä :

http://fi.wikipedia.org/wiki/Huhtiniemen_joukkohaudat

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

"tarkoitat kenties, että joku yksittäinen ( feministinen ) sukupuolentutkija politisoi tutkimuskohteensa ja -työnsä. siitä ei voi kuitenkaan koko alaa syyllistää, yhteiskuntatieteissä kapea-alaisuus on muutenkin yleistä kuten myös poliittinen vedätys."

En tarkoita yksittäisiä tutkijoita. Tarkoitan, että koko sukupuolentutkimus on politisoitunutta ja feminismillä ideologiakyllästettyä. Tarkoitan juuri sitä, mitä löytyy linkkisi takaa HY:n sivuilta:

"... käsitteellinen ajattelu ja metodologiset ratkaisut perustuvat feministisiin kysymyksiin ja teoriaperinteisiin ..."

j.olavi heikkinen

tuo väitetty sukupuolentutkimuksen politisoituminen ei kylläkään näy yhteiskunnassa juurikaan, aikanaan marxilaisten teorioiden vallassa ollessa yliopistoilla tehtiin huomattavasti näkyvympää politiikkaa yhteiskuntatieteiden, sosiaalipoliitikan ja jopa lääketieteen ja muun "kovan tieteen" parissa. opettajista suuri osa tiedostautui taistolaisiksi yliopistoissa opintojensa aikana ja he jatkoivat sitten propagoimista peruskouluissa ja lukioissa.

sukupuolentutkimus itsenäisenä aineena nojautuu tietenkin ensisijassa jo koeteltuun feministiseen naistutkimukseen metodeiltaan, mikäänhän ei tietenkään estä miehiä hakeutumasta sukupuolentutkimuksen laitoksille opiskelijoiksi ja sitä kautta tuottamaan "miesnäkökulmaa" oppiaineen sisälle. jos siis tuo feministisyys on jollekin ongelma.

tieteiden välinen yhteistyö ilmenee tietystikin siinä, että sukupuolentutkimus tunnustaa muiden alojen ( sosiologia, valtio-oppi, yhteiskuntatieteet, biologia, lääketiede, jne.. ) saavutukset ja soveltaa saamaansa tietoa omassa piirissään. aika harva ( jos yksikään ) sukupuolentutkija mm. "kieltää" sukupuolieroa tuottavan biologian tai pitää sukupuolta puhtaasti kulttuurisena ilmiönä.

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

"... sitä kautta tuottamaan "miesnäkökulmaa" oppiaineen sisälle. jos siis tuo feministisyys on jollekin ongelma."

Feminismi pyrkii edistämään naisten asemaa ja kaikissa feministisissä teorioissa on tämä ideologinen pyrkimys taustalla. Sanon jo etukäteen, ennen kuin joku kyökkifeministi yrittää korjata sanomaani, että mainitulla tavalla feministit käsittävät asian. Määritelmän sisältö ei ole minun keksintöäni. Feminismi ei ole puhdasta pyrkimystä sukupuolten tasa-arvoon. Joten "feministisyys" on todellakin ongelma, jos yrittää tehdä sukupuolentutkimuksen sisällä tieteellistä tutkimusta. Feminismi rajaa hyvin tarkasti, mikä on sallittua ja hyväksyttyä sukupuolentutkimusta.

"... tuo väitetty sukupuolentutkimuksen politisoituminen ei kylläkään näy yhteiskunnassa juurikaan, aikanaan marxilaisten teorioiden ..."

Politisoituminen juuri hyvin näkyykin. Kaikki mahdolliset tasa-arvoyksiköt on täytetty naistutkimuksen opinnoilla marinoiduilla naisilla. Yhteiskunnallinen keskustelu tasa-arvosta käydään feministisen diskurssin sisällä, tasa-arvoa koskeva tieto on tuotettu feministisen ideologian opeilla ja standardeilla. Feministinen ideologia on tunkeutunut kaikkialle. Kuten on sanottu, kyseessä on valtiofeminismi.

Aleksi Laine

Heikkinen: "mikäänhän ei tietenkään estä miehiä hakeutumasta sukupuolentutkimuksen laitoksille opiskelijoiksi"

Oletko yrittänyt? Minulle ainakin kerrottiin, että kannattaisi harkita jotain muuta sivuainetta. Myöhemmin sain tietää, että oppiaineen linja oli johdonmukaisesti neuvoa miehiä ovesta ulos. Tämä siis tapahtui Turussa 1990-luvulla.

j.olavi heikkinen

ei tuolla stm:n tasa-arvoyksikössä sukupuolentutkimuksen tutkinto taida olla pakollinen "peruskoulutus" virkaan. pikaisella haulla yksikön henkilöstölle löytyy sellaisia tutkintoja kuin oikeustieteen maisteri, master of theology ja toki osalla on tietenkin pääaineena suoritettu tuo sukupuolentutkimuksen tutkinto.

1990-luvulla voi olla ollutkin miesten vaikeampi päästä opiskelemaan naistutkimusta, koska silloin se vielä pitäytyi kai tiukemmin feministisissä näkemyksissä. 2000-luvulla oppiaine on hakenut laajuutta käytännön syistäkin, tutkimusmateriaali alkaa olla sinänsä loppuun syynättyä. kriittinen miestutkimus esimerkiksi melko uutena alueena tarvitsee miehiä ihan paikanpäälle, kuten queer-teoreettiset tarkastelutkin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

HS Kirja arvostelu : Kuopion yliopiston sosiaalitutkimuksen menetelmien professori Pertti Töttö "Kirjasen parasta antia on tieteensosiologinen havainto, että akateeminen naistutkimus on joutunut sukupuolivähemmistön panttivangiksi. Lesbo- ja pervotutkimus on sepittänyt naistutkimuksen alkuperämyytistä niin voimallisen version, että sitä ei kukaan heimoon kuuluvista uskalla kyseenalaistaa. "

http://www.hs.fi/artikkeli/Naistutkimuksen+koskema...

j.olavi heikkinen

queer-tutkimushan on ollut suppean, mutta sitäkin aktiivisemman, joukon harjoittamaa tutkimusta, jossa on jäsennelty ainakin pornoa ( pornoakatemia! ) ja tutkittu muutenkin erilaisten vaihtoehtoisten seksuaali-ilmentymien kirjoa. esimerkiksi "yrttilaakson" yhteisöstä on mainio väitöskirja ilmestynyt, ainutlaatuista ja autenttista haastattelumateriaaliaan myöten.

tötöllä on hieman kapea-alainen näkemys tieteestä, tutkimuksellinen ote on monesti parempi subjektiivisissa aihepiireissä. tuota pornoakatemiassa etsittyä pornon vaikuttavuutta ja ns. halun kokemusta ei voi mikroskoopeilla mitata eikä tutkimustuloksia saada toisteisina vastaamaan tieteenfilosofian määritelmiä. kertalaatuisia kokemuksia siis, joiden sisältö analysoituu parhaiten haastatteluin ja ilmiön heijastusvaikutuksia kartoittamalla.

joku voi tietysti nyt todeta, että pornoa ei tarvitsekkaan verovaroin tutkia, mutta käsittääkseni ko. viihde on yleisesti kulutettua ja silti erittäin vähän tutkittua.

Heli Hämäläinen

Taitavat mennä Hesariltakin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt sekaisin. Seksuaalivähemmistö on samaa cissukupuolta olevien vähemmistö. Homokysymys on mitä suurimmassa määrin cissukupuolinen asia, sillä sukupuolivähemmistöt eivät kuulu kuin sattumalta seksuaalivähemmistöön. Sukupuolivähemmistöön kuuluvat mm. transvestiitit ja transsukupuoliset. Useat transihmiset eivät koe olevansa homoseksuaalisessa suhteessa vaikka ovat suhteessa itsensä kokemaan sukupuoleen nähden samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Toisaalta pari voi näyttää heteroparilta, mutta suhteen osapuolet tuntevat olevansa edelleen homoseksuaaleja.

Sukupuolivähemmistöt ovat naistutkimukselle suuri haaste sen vuoksi, että joissain feminismin kerrostumissa naiseuden mitta on syntyä vaginan kanssa. Esimerkiksi, minä, jolla on vagina, mutta ei syntymästä saakka, olen tuon määritelmän ulkopuolella. Joku ajaa näitä ihmisiä määrittelemään kollektiivista naiseutta mm. sukupuolirooleista tai kasvatuksesta käsin, kun se transsukupuolisen, siis sukupuolivähemmistön edustajan mielestä on korvien välissä. Tuntuu ettei naisen määritelmää saada kasaan, onko se kasvatusta vai vaginan omistamista tai sen syntymässä saamista, naiseutta ei uskalleta avata vapaaksi, kuten sukupuolivähemmistöt sen aukaisevat, koska enää sitä ei voi määrittää kollektiivisesti, puolueohjelmana vaan se pitää määrittää yksilö yksilöltä. Kollektiivisuudesta luopuminen taas johtaa poliittisen vallan hajoamiseen.

Kertauksena esittelen vielä liput:

Tämä on seksuaalivähemmistöjen lippu, jota mielestäni virheellisesti pidettiin puhujakorokkeen vieressä myös TransHelsinki -tapahtumassa: http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_flag_(LGBT_movement)

Itse en halua lukea T-kirjainta (Trans) homojunaan LGB (Lesbo, Gay, Bi) vaan se on seksuaalisuudesta erillinen sukupuolivähemmistö

http://en.wikipedia.org/wiki/Transgender_Pride_flag

Joten se oli minulle "vieraan maan" lippu.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Ajattelen aika samoin. Turhaa lööperiä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

En nyt tiedä, onko Laasanen aivan perillä suomalaisten yliopistojen rahoituksen käytännöistä ja nykytilasta.

Tiedoksi vain, että uudessa hallitusohjelmassa yliopistosektori menetti jo 85 miljoonaa. Sen lisäksi elämme tätä nykyä jo muutenkin maailmassa, jossa filosofian laitos saatetaan sulkea ikään kuin vain sattumalta kun paikallinen autokauppias on huomauttanut asiasta.

Tuon "naistutkimuksen" sijasta Suomessa on käytetty jo hyvän aikaa enemmänkin "sukupuolentutkimus"-nimitystä. Sikäli kun olen ymmärtänyt, jonkinlaiseksi sukupuolentutkijaksi myös tämä Laasanen on pyrkinyt profiloitumaan. Olenko siis nyt käsittänyt oikein, että hän haluaa lakkauttaa kotimaisista yliopistoista sen oppiaineen, josta hän on oman gradunsa tekaissut?

Henry Laasanen

1. Olen kirjoittanut paljon aiheesta aikaisemmin...

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/6628...

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8811...

2. Naistutkimus = sukupuolentutkimus, vaikka nimi vaihtuikin.

3. Naistutkimuksen laitoksilla ei lueta mitään maskulismiin, miesliikkeeseen, miesten tasa-arvo-ongelmiin, evoluutiopsykologiaan tai pariutumismarkkinoihin liittyvistä asioista - eli asioihin, joista olen itse kiinnostunut. Itse tilasin kaikki kirjat Amazonista.

4. Mielestäni feministiseen ideologiaan lähtökohtaisesti sitoutuneen tutkimuksen voi lopettaa ja siirtyä sen sijaan tasapuoliseen sukupuolentutkimukseen.

5. Minulla on ääneen lausumaton "porttikielto" naistutkimuksen laitoksille, joten niiden lopettaminen ei ainakaan minua haittaa.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Henry Laasanen kirjoittaa:

"Minulla on ääneen lausumaton "porttikielto" naistutkimuksen laitoksille."

Ahaa. Olet siis väärinymmärretty, mutta lahjakas tutkija, jota näkymätön salaliitto vainoaa?

Totta kai. Tähän ikään mennessä olen jo tavannut useammankin vastaavan tapauksen.

Henry Laasanen

Kyllä minut on ymmärretty ihan oikein...

Haluaisin esim. keskustella siitä, millä perusteella naisten aseman väitetään olevan huonompi.

Viimeksi kun ehdotin vertailevaa tutkimusta aiheesta, niin naistutkimuksen professori oli saada sydänkohtauksen.

Feministit eivät halua keskustella miesten tasa-arvo-ongelmista. piste.

Miesten tasa-arvo-ongelmien tarkastelu ei sinällään ole mitään rakettitiedettä, johon tarvittaisiin lahjoja, joten kyse ei ole lahjakkuudesta tai lahjattomuudesta.

kati sinenmaa

Henryllä on lasikatto.
Hän ei pääse nousemaan naistutkijoiden kärkikaartiin :-(

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

No kieltämättä tuo lasikatto-vertaus on kohtalaisen osuva.

Ulkopuolisen silminhän nämä Laasasen kirjoitukset eivät varsinaisesti eroa joidenkin feministien raapustuksista. Sillä erotuksella tietysti, että kohde on eri, koska kirjoittajana on mies, mutta sävy ja sisältö ovat tarkalleen samanlaisia. Sinänsä ei ole hämmästyttävää, että myös ne samat teennäiset selitykset ovat pelissä mukana.

Nojoo. Koska siitä yliopistojen rahoituksen nykytilasta ei Laasaselta mitään kommenttia irronnut, niin eiköhän tämä ollut tässä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Parempi kuin lopettaa naistutkimus olisi alkaa vastapainoksi rahoittaa miestutkimusta ja maskulinisteja. Tällöin saisimme yhteiskuntaan enemmän keskustelua.

Katselin juuri uudestaan vanhoja Isä Camillo -elokuvia, joissa kommunistijohtaja Peppone ja katolisia oikeistolaisia arvoja edustava Isä Camillo ovat jatkuvasti tukkanuottasilla. Mielestäni ääripäitä ei pidä tukahduttaa yhteiskunnasta, vaan parempi on huolehtia siitä, että ei sorruta yksipuolisuuteen, niin kuin nyt on tehty. Nyt tilanne on lähinnä yksi mies vastaan palkattu feministiarmeija, joskin Laasanen pärjää tässä kamppailussa jostain syystä yllättävän hyvin.

Lalli Laaksonen

Kuulostaa tutulta. Minä pätevänä toistaiseksi maisteritasoisena kustannus-hyötyanalyytikkona olen halunnut tehdä tutkimuksen 2-kielistrategiamme taloudellisista seuraamuksista. Tähän Pirkko Nuolijärvi, Kotusin johtaja: "Ei sellaista tarvitse tutkia. Elämä on." Myöhemmin olen alkanut tajuta, ettei tarvitsekaan. Taloudellinen hinta on niin mieletön, ettei edes EU-riisto sitä ylitä. Ja sen tietää tutkimattakin.

Henri Kangas

Jalosen kommentit ovat sitä luokkaa, että jossain Suomi24:ssa tai teinichatissa voi nähdä samanlaista verkkopullistelua. Siinä meillä tutkija.

seppo kirnu

Antakaamme kuitenkin Jaloselle arvoa historiaa hyvin analysoivana ja tuntevana miekkosena -mikä on fakta. (jolla on lisäksi pokkaa pitää viiksiä+)

Ja antakaamme Laasaselle arvoa siinä mitä ei ns. 'mulla on kaikki ihan reilassa'-jannut näe -koska heillä on kaikki tietyin suhtein ihan reilassa.

Pesää ei saa helposti eikä ilman helevetillistä kikkailua, ellei ole jotain ketkua, muovista tai alistuvaa. Nykyään. Se on ongelma. Ja se että moni on niin kutkaisen kimmastuva eto asioista!

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Henrillä ei taida mennä oikein hyvin.

Toiseen kommenttiin mainittakoon, että en minä viiksiä pidä. Minulla on vain tuo yksi valokuva, ja silloin olin jättänyt partani ajamatta. Tuo on siis oikeasti vain rehottava huuliparta, ei mitkään "viikset".

seppo kirnu

Et kai sinäkin nyt närkästynyt? Se on aika in näinä päivinä.

Ja pistä viikset niin olet katu-uskottava.

Atte Virtanen

Mahtavaa, että edes jossain valtiossa osataan tehdä asioita oikeaan suuntaan.

O. Taneli

Kukapa mies ei haluaisi Naisia tutkia?

j.olavi heikkinen

norjan tiedeakatemia ( tiedeneuvosto? ) lakkauttaa nelivuotisen tasa-arvoa ja sukupuolentutkimusta vahvistavan ohjelman vuonna 2012 eikä myönnä sille uutta apurahoitusta :

"A four-year program for Gender Studies was created by the Norwegian Research Council in 2008, with a budget of approximately NOK 56 million for the entire period.

The aim was to strengthen gender research as a separate field of knowledge, and to promote greater knowledge of gender equality.

Previously, Council had applications Gender in Transition (1996 - 2001) and Gender: knowledge, boundaries, change (2001 - 2007).

Now the Division Board for Science decided that there will be no new programming period after 2012.""

eli yhdelle ( 1 ) sukupuolitutkimuksen projektille ei myönnetä lisärahoitusta.

Seppo Hildén

Henry, tiedätkö miksi Norja oikeasti lopettaa naistutkimuksen?

No minä kerron, ja olen päätellyt sen ihan itse, sillä norjalaiset eivät todellista syytä kuitenkaan kehtaa paljastaa.

Syyhän on tietenkin se, että heidän ei tarvitse enää tutkia miten saisi naisesta tehtyä miehen, sillä he ovat saaneet sen prosessin jo loppuun. Todisteena tästä on Marit Björgen, joka on elävä todiste kokeen onistumisesta.

Maaritin ulkoinen olemus kuten myös Rukan viime viikonlopun tulosluettelo todistaa samaa.

Heikki Ojala
Seppo Hildén

Lauri, eivät fanisivuillakaan kehdanneet näyttää kun naamakuvan. Tiedätkö miksi?

Siksi, että kokovartalokuvasta tulisi moni mieshiihtäjäkin kateelliseksi. Vertaapa piruuttasi joskus kisoissa Björgenin reisien paksuutta muiden kilpasiskojen reisiin. Voit tehdä vertailun myös rintojen koon suhteen.

Huomaat että vastaavia reisiä ja rintakokoja löytyy vain miesten sarjasta.

Victor Troska

Kyseisen Aivopesu dokumentin voi nähdä/tai ainakin osan siitä YouTubessa:

http://www.youtube.com/watch?v=r-KbHyJ6rLU

Dokumentti on ainakin ollut myös Vimeossa (englanniksi tekstitettynä) salasanan takana, mutta ilmeisesti salasana on vaihdettu, koska en itse pääse niitä näkemään.

Del 1 – http://vimeo.com/19707588
Del 2 – http://vimeo.com/19893826
Del 3 – http://vimeo.com/19869748
Del 4 – http://vimeo.com/19921232
Del 5 – http://vimeo.com/19921928
Del 6 – http://vimeo.com/19922972
Del 7 – http://vimeo.com/19889788

Lösenord: hjernevask

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

Kyllä tuo "hjernevask" edelleen on toimiva salasana.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Dokumentissa annetaan ymmärtää, että norjalaiset nuoret naiset olisivat kohta yhtä innokkaita tilapäisiin seksisuhteisiin, kuin miehet. Tämä osoittaa sen, että dokumentaristi suhtautuu aiheeseen hyvin pinnallisesti, sillä hän ei ole perehtynyt tilastoihin seksikumppanien määrästä, jotka kertovat, että todellista muutosta naisten tilapäiseen seksiin suhtautumisessa ei ole tapahtunut, sillä lukumäärät jäävät nykyisinkin noin 10 - 15 elinaikaiseen kumppaniin.

Hannu Keränen

Kirjoitus osoittaa, että kirjoittaja on mukana tutkimuksen hiekkalaatikkoleikeissä ja heittää nyt hiekkaa muiden alan tutkijoiden silmille.
Mä seurasin aikoinani näitä eri yliopiston yksikköjen välisiä taistoja ollessani tutkijana 12 vuotta TTY:ssä. Riitelyt olivat suoraa jatkoa hiekkalaatikkoleikeistä ja todellisuudessa kiista oli aina rahasta, eli kuka sitä saa ja mistä. Siinä tieteen puolueellisuus alkoi olla sivuseikka ja tutkimusraportteihin kirjoitettiin ideologisia asioita ei tutkimukseen perustuvia. Tieteen puolueettomuus oli pelkkä vitsi. Nuoria tutkijoita köytettiin isojen poikien riidoissa käsikassareina. TKK:ssa professoreiden riidat eskaloituivat aikoinaan niin, että yksiköiden välisiä ovia naulattiin kiinni, ihan fyysisesti siis.
Musta ei olisi ollenkaan huono ajatus, että yliopistojen yksiköitä karsittaisiin sen mukaan, kuinka vähän niillä on kansanvälistä näyttöä, enkä usko, että naistutkimus olisi sillä listalla ihan alkupäässä.
Hankamäenkin kommentti osoittaa, että hän on osa systeemiä, jossa muuta tutkimusta mollaamalla yritetään nostaa omaa häntää.
Jussi Jalonen on ihan oikeassa, että kuka tahansa saa olla tappamassa tutkimusyksikköjä, jos se ei häntä miellytä. Annetaanko tutkimusdarvinismin toimia, jossa näytöt takaavat sen, että ko. tutkimus saa rahoitusta.
Joissakin tutkimusyksiköissä on yhä vallalla se harha, että yksikkö voi itse määrittää, kuinka hyvä se on, tyyliin muut ovat paskoja ja vain me hyviä. Tällaiset itsevalheeseen perustuvat yksiköt pitäisi ensimmäisenä lakkauttaa. Siis rahaa vain ensisijaisesti tutkimuksen laadun ja toissijaisesti tutkintojen määrän perusteella.
Yksiköiden pienuus ja tutkimuksen hajanaisuus on pienen maan ongelma.
Jos saan vielä sanoa, biologinen sukupuolitutkimus kuulostaa musta vitsiltä. Siinä ihminen on lähennä kone, joka toteuttaa omaa biologista rooliaan.

Henry Laasanen

1. Naistutkimus (feministinen tutkimus) ei edes yritä olla tiedettä siinä mielessä, että sitä kiinnostaisi ensisijaisesti, miten asiat ovat. Tärkeintä sille on se, miten asioiden pitäisi olla ja miten asioista tulisi puhua.

LUE:
http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/6628...

2. Suomessa on virallinen tasa-arvopolitiikka, jonka tulisi edistää naisten ja miesten tasa-arvoa. Rahoitusta naisten tasa-arvon tutkimukselle löytyy 7 laitoksesta 100+ tutkijalle. Miesten tasa-arvo-eongelmien tutkimukselle ei löydy yhtään rahoitusta. Sekö on tasapuolinen tilanne? Miten tasa-arvosta edes voi saada tietoa, jos toisen sukupuolen ongelmia ei tutkita lainkaan?

3. Suuri osa sukupuolia käsittelevästä empiirisestä tutkimuksesta on tehty biologiaan nojaavien tieteiden parissa, kuten evoluutiopsykologiassa. Naistutkimuksessa ei kuitenkaan lueta ollenkaan evoluutiopsykologian parissa tehtyjä empiirisiä tutkimuksia. Ihminen on biologinen olento, eikä konstruktiivinen tutkimus saa olla ristiriidassa biologisen tiedon kanssa. Mitä monitieteisyyttä se on kun sukupuolisuuden kannalta keskeisin tieteenala jätetään pois repertuaarista?

Tapio Vehmaskoski

Hyvä Henry.

Huomaan, että kommentoijasi eivät lue kolumniasi eikä kommenttejasi. Sisältö jää heille ymmärtämättä, kun näkevät nimesi kolumnin vieressä. Useimmilla on mielipide valmiina ennen kuin ovat tutustuneet asiaan.

Mukavaa, että jaksat sitä huolimatta kärsivällisesti vääntää rautalankamallia.

Miesten ja poikien tasa-arvon puutteen esille ottaminen ei ole poliittisesti haluttua taikka suotavaa vaikka n. puolet kansalaisistamme lienevät miespuolisia.

Julkinen tiedottaminen on valjastettu palvelemaan feminismiä jopa niin, että toisinaan on pakko sulkea TV ja radio sekä jättää lehdet tilaamatta.

Joskus tulee kysyttyä itsekseen - miksi?

Tuomas Hako

Naistutkimus on hömppää, uusi uskonto tai sen osa. Se on aivan sieltä ja syvältä, mutta samalla todella korkean Bilderberg-eliitin ase ihmiskuntaa vastaan. Juusi siksi se on niin surkeaa peetä ja juuri siksi sitä ei lakkauteta. Se on tulevien NWO-orjien aivopesu ja uudelleenkasvatusvälineistä yksi viherpiiperöinnin ym. lisäksi. Näillä välineillä ihmisistä tehdään ihme urpoja ja matalaotsaista ja fasistista, kieroutunutta ja neuroottista massaa.

seppo kirnu

NWO johon sinä olet klikkiytynyt = OWO , vanha maailman järjestys , Vanha Liitto, haisevien ja turvonneiden sukujen ikivanha, s.a.m.a vanha lauma , ropelikorvaisine ääliöperijöineen. EI mitään uutta. Vaihda levyä.

Tuomas Hako

Joo, mutta se tiivistää otettaan eli ottaa meitä nyt kurkusta ja murhaa osan jne.

seppo kirnu

Se kyllä tiedetään ja se onkin uudella systeemillä muutettavissa. Ensin pitäisi repiä valta eli varat niiltä turvonneilta suvuilta ja kunkuilta. Ja lopettaa idoloimasta/alistumasta vajaaälyisyydelle, Abrahamismille sekä ladygagoille jne. Yltiöfeminismi kuuluu samaan kategoriaan.

Moro.

Marja S

Tasa-arvoa?
"Toisen tasa-arvopalkinnon sai K-Supermarket Raisio Center, jonka 49 työntekijästä naisia on 41. Yritys on esimerkki siitä, miten myös pienehkö työpaikka voi panostaa tasa-arvon edistämiseen."
http://www.stm.fi/tiedotteet/tiedote/view/1253297

j.olavi heikkinen

palkinto myönnettiin näillä perusteilla :

"Raisio Centerin tasa-arvotyön painopistealueita ovat olleet työhönottopolitiikka, tasapuolinen uralla eteneminen, sijoittuminen organisaation eri tasoille, koulutus, palkkaus ja miesten perhepoliittisten vapaiden käyttäminen. Yritys on myös tehnyt yksityiskohtaiset ohjeet sukupuolisen häirinnän ja ahdistelun varalta"

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Turussa Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011-säätiön työntekijät kiittivät joulukuussa ryhmäkuvansa kautta kaupunkilaisia yhteistyöstä. Kuvassa 21 naista ja 5 miestä. - Tasa-arvovaltuutettu vaikenee.

Aleksi Laine

Muistaakseni STM:n tasa-arvoyksikössä ei ole yhtään tai mitätön määrä miestyötekijöitä, joten se on kai heikäläisten kriteereillä hyvin lähellä täydellistä tasa-arvoa.

Tasa-arvoasianneuvottelukunta taas palkitsi vuosi sitten (?) Jeff Hearnen Miehen työ -palkinnolla. Hearn on julkisuudessa kerta toisensa jälkeen hyvin aggressiivisesti valehdellut miehistä ja erityisesti miesten väkivaltaisuudesta.

j.olavi heikkinen

17 naista töissä tasa-arvoyksikössä. tuo raisiolainen myymälä sai palkintonsa tasa-arvoa edistävien menetelmiensä vuoksi, ei sen takia, että siellä on naisenemmistö.

vähittäistavarakaupoisssa on yleensäkin naisenemmistöinen henkilöstö.

hearnin palkitseminen taisi olla tietoinen provokaatio miesasialiikettä kohtaan. nyt on jo olemassa virallista tilastotietoakin, jolla voi helposti kumota nuo hearnin väitteet.

Aleksi Laine

"17 naista töissä tasa-arvoyksikössä. tuo raisiolainen myymälä sai palkintonsa tasa-arvoa edistävien menetelmiensä vuoksi, ei sen takia, että siellä on naisenemmistö.

vähittäistavarakaupoisssa on yleensäkin naisenemmistöinen henkilöstö."

Tarkoitus oli osoittaa, että kyseistä yksikkö ei kannata ottaa tosissaan eikä uskoa sen näkökulman lähtevän tasa-arvosta. Jos lähtisi, siellä olisi edes muutama huono-osaisemman sukupuolen edustaja töissä.

"hearnin palkitseminen taisi olla tietoinen provokaatio miesasialiikettä kohtaan. nyt on jo olemassa virallista tilastotietoakin, jolla voi helposti kumota nuo hearnin väitteet."

Ensimmäinen suomalainen uhritutkimus, joka kumoaa Hearnin aggressiiviset valheet tehtiin 1970-luvulla. Tai, siis, se on aikaisin tietämäni suomalainen tutkimus, jossa osoitettiin väkivallan jakautuvan parisuhteissa tasaisesti, voihan niitä olla vanhempiakin.

j.olavi heikkinen

tasa-arvoyksikössä työskennellään virkavastuulla, joten sinänsä viranhaltijoiden sukupuolella ei ole merkitystä. keskeisenä tasa-arvoelimenä toivoisi tokikin tasy:n näyttävän esimerkkiä ja aktiivisesti hakevan miehiä virkoihin, esimerkiksi koulutetuista maahanmuuttajamiehistä.

tasa-arvoasiain neuvottelukunnassa miesten edustus on hyvä, puheenjohtajaa myöten.

uhritutkimuksia on suomessa toteutettu 80-luvun lopulta lähtien. kansallisissa poliisin turvallisuustutkimuksissa tosiaan perheväkivalta näyttäytyy tosiasiallisen tasaiselta määrällisesti, niissäkin naisten kokema perheväkivalta on silti kertaluokkaa suurempaa. ensimmäinen miesuhritutkimus, joka kumoaa mm. jeff hearnin näkemykset totaalisesti, valmistui runsas vuosi sitten euroopan kriminaalipolitiikan instituutin toimesta.

Aleksi Laine

"uhritutkimuksia on suomessa toteutettu 80-luvun lopulta lähtien. kansallisissa poliisin turvallisuustutkimuksissa tosiaan perheväkivalta näyttäytyy tosiasiallisen tasaiselta määrällisesti, niissäkin naisten kokema perheväkivalta on silti kertaluokkaa suurempaa. ensimmäinen miesuhritutkimus, joka kumoaa mm. jeff hearnin näkemykset totaalisesti, valmistui runsas vuosi sitten euroopan kriminaalipolitiikan instituutin toimesta."

Se oletettavasti ensimmäinen uhritutkimus tehtiin Suomessa siis 70-luvulla, ei 80-luvulla (voi tosin olla, että tiedot julkaistiin vasta 80-luvun puolella, en muista). Hearnen valheet kumoavia tutkimuksia on tehty ympäri maailmaa vuosikymmenestä toiseen. Tietysti näkyvämpiä ovat olleet "naistutkimukset", joiden mukaan naisten väkivaltaisuus on marginaalista. Huvittavaa - tai huolestuttavaa kai pikemmin - on, että Hearn viittaa Johhn Archeriin väittäessään naisten olevan väkivallattomia paitsi silloin harvoin, kun miehen väkivaltaisuus ajaa heidät väkivaltaisiksi. Archerin katsaukset evät kuitenkaan väitä mitään sinne päinkään.

Aleksi Laine

"tasa-arvoyksikössä työskennellään virkavastuulla, joten sinänsä viranhaltijoiden sukupuolella ei ole merkitystä."

Onko, muuten, virkavastuulla toimivien professoreiden sukupuolella väliä. Minä vähän väittäisin, että on (vaikka en siksi vaadikaan kiintiöitä). STM:n tasa-arvoyksiön sukupuolijakauma on tietysti eri juttu, koska, ian totta, se perustettiin ajamaan naisten tasa-arvoa ei sukupuolten, yleisestä tasa-arvosta puhumattakaan. Esimerkisi tasa-arvoselvitysten ohjeet kannattaa lukea, jos vasten parempaa tietoa epäilee, että tavoite on turvata miesten asemaa.

tourette '

Jepp, Hearn on hyvin sisäsiistiksi koulutettu. En ymmärrä mikä häntä on tuohon uskomattomaan humpuukinsuoltamiseensa ajanut. Kai hän kuvittelee saaneensa jotakin asemaa kesytettynä kiintiö"miestutkijana".

turunen (nimimerkki)

Jos valtion tukemissa kansanopistoissa on opetettu enkeliterapiaa ja astrologiaa, niin miksipä ei sitten opetettaisi yliopistoissa myös sukupuolentutkimusta (ex-naistutkimus)?

Aleksi Laine

Ihan kivasti tehty ohjelma. Vaikka ihan en ymmärrä, miksi naistutkimuksen epätieteellisyydestä tehdään niin iso numero. "Kaikkiahan" on "aina" tiennyt siitä.

Peter Hallberg

Ottamatta kantaa "naistutkimuksen" laatuun pidän otsikossa esitettyä väitettä perin harhaanjohtavana - etenkin kun sen esittää tutkijaksi itseään tituleeraava henkilö. Mikään länsimainen valtio ei voi päätöksellään lakkauttaa jotain tutkimusalaa. Kohderahoitus on asia erikseen.

Aleksi Laine

Tuolta voi lukea tarkemmin:

http://www.aftenposten.no/kultur/Kjnnsforskningen-...

Kyse siis on suurin piirtein niin, jos norjaa riittävästi ymmärrän, että Norjan "tutkimusneuvostolla" (Norges forskningsråd) on valta lopettaa sukupuolen tutkimusohjelman rahoitus ja sen se aikoo nyt tehdä. Opetus kai jatkuu ja tutkimuskin, kunhan rahoitus tulee siis muualta. Oisko toi tutkimusneuvosto sitten kuin Suomen Akatemia, sitä en jaksa ruveta selvittämään.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola
Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Joka Tapauksessa suomalaisen naistutkimuksen "grand old man" Jiri Nieminen voisi kommentoida tätä uutista seuraavasti: "Samalla tavoin kuin Baruch Spinozan avulla hegeliläistä idealismia on mahdollista tulkita materialistisesti sortumatta oikeistohegeliläisittäin abstraktioihin ja universalismiin, voisi tämän Norjan päätöksen Marxin avulla sitoa butlerilaisen performatiivisuuden kansantaloudellisiin realiteetteihin."

Arhi Kuittinen

The five most pathetic female film characters of all time

- The Guardian

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/mar/0...

Nice Asiamies

Henry:
"3. Suuri osa sukupuolia käsittelevästä empiirisestä tutkimuksesta on tehty biologiaan nojaavien tieteiden parissa, kuten evoluutiopsykologiassa."

Empiiristä sukupuolentutkimusta on paljon myös mm. kielitieteissä ja sosiaalipsykologiassa sekä kulttuuriantropologiassa, varmasti n. 20 vuotta vanhaa evoluutiopsykologiaa kauemmin.

"Naistutkimuksessa ei kuitenkaan lueta ollenkaan evoluutiopsykologian parissa tehtyjä empiirisiä tutkimuksia."

Väite osoittaa, ettet seuraa alan kirjallisuutta. Esimerkiksi Oikkonen (2010) ja Irni (2010) ovat käsitelleet biologisia teorioita väitöskirjoissaan varsin laajasti. Edellinen laudaturin arvoisesti. Hit the books, Henry.

" Ihminen on biologinen olento, eikä konstruktiivinen tutkimus saa olla ristiriidassa biologisen tiedon kanssa."

Evoluutiopsykologiasta on kirjoitettu laajoja ja yksityiskohtaisia kritiikkejä, joissa on paljastettu oppialarakennelman järjestelmällinen piittaamattomuus sosiokulttuurisia tekijöitä kohtaan.

Hedelmällisempää olisi molemmin puolin vähentää teoriamagiaa ja siirtyä rohkeammin empiirisempään otteeseen. Oppialojen teilaaminen yhden näkökulman puuttumisen vuoksi ei kuitenkaan edusta koko tiedettä katsoen kuin pienen joukon mölinää "kovan tieteen" prioriteettiajon puolesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset