Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Naisasialiitto suuntaa kohti militarismia

Naisasialiitto Unioni on Suomen merkittävin feministinen järjestö, joka toimii virallisen asiantuntijan roolissa tasa-arvopolitiikassa. Tulva on Naisasialiitto Unionin lehti.

Olin siinä luulossa, että Naisasialiiton olisi vaikea siirtyä Anne "tulta munille" Moilasta militaristisempaan suuntaan, mutta olin väärässä. Tulvan uudeksi vs. päätoimittajaksi on valittu Atlas "miehet ovat kykenemättömiä sympatiaan" Saarikoski.

Saarikosken CV

Wikistä löytyy Saarikosken sanomisia ja saavutuksia

  1. "Onko murtautuminen ja omaisuuden rikkominen siis ok, jos siihen on hyvä syy?" "Kyllä."

  2. "Haluavatko seksuaalianarkistit hajottaa perinteisen perheinstituution?" Kyllä."

  3. Saarikoski on ylistänyt Mustaa blokkia, joka tunnetaan väkivallastaan poliiseja kohtaan, autojen polttamisesta, polttopulloista, liikkeiden tuhoamisesta, rauhanomaisten mielenosoittajien käyttämisestä ihmiskilpinä ym.

  4. ”Vain 1 % myymälävarkaista jää kiinni. Varasta jotain!”

  5. "Toimia saa ja pitää silloin, kun toiminta on kaikilta kanteilta tarkasteltuna oikein. Eläintensuojelija ja uusnatsi eivät ole vertailukelpoisia." 

  6. Miehet ovat Solanaksen sanoin itsekeskeisiä, kykenemättömiä empatiaan, rakkauteen, ystävyyteen ja huolenpitoon. Miehet ovat sivuseikka. Miesten aika on ohitse. 

  7. jne.

Tietoinen linjavalinta

Kyse voi olla vain tietoisesta askeleesta militaristiseen suuntaan, sillä Saarikosken ansiot journalistina ovat kyseenalaiset: hänen Uuden Suomen kolumninsa ovat maksetuista kolumnisteista kehnoimmat - usein sekavaa ajatustenvirtaa tai anarkistista runoutta, jossa uusliberalismi nimetään syylliseksi kaikkeen mahdolliseen.

Jos Perussuomalaiset valitsisivat lehtensä päätoimittajaksi Seppo Lehdon tai Vihreä lanka valitsisi päätoimittajakseen Pentti Linkolan, kyse olisi samantyyppisestä linjavalinnasta.

Moraalifilosofi Tommi Paalanen toteaa saarikoskelaisesta feminismistä seuraavasti:

  • "Viharetoriikka ja pöhköt iskulauseet ovat tärvelleet jo aika perusteellisesti feminismin arvostuksen ja tehneet hallaa aatteen järkevälle ja perustellulle edistämiselle.

Naisasialiitto on eri mieltä. Sen mielestä on järkevää lähteä yhä voimakkkaampaan taisteluun miehiä vastaan Scum-manifestia ihailevan, rikoksiin kehottavan ja väkivallan hyväksyvän Saarikosken opein.

  • MIES ON BIOLOGINEN ONNETTOMUUS, kävelevä surkastuma, emotionaalisesti rampa, täysin kykenemätön empatiaan. Kaikki mihin mies koskee, muuttuu paskaksi. Mies on epätäydellinen nainen, jota riivaa pillukateus. Miehet eivät ole parannettavissa, vaan heidät tulee tuhota. SCUM taas on joukko itsenäisiä, röyhkeitä naisia, jotka ovat ottaneet asiakseen miesten täydellisen tuhoamisen.

Pelottava tulevaisuus

Jos minkä tahansa muun kuin miehiä vastaavan hyökkäävän järjestön lehden päätoimittajaksi valittaisiin väkivaltaisilla vihapuheilla ilakoiva henkilö, media ja oikeuslaitos tarttuisivat välittömästi toimeen. Suomi ei kuitenkaan ole oikeusvaltio. Vihapuhe miehiä vastaan on sallittua.

Onko syytä huolestua? Moilanen on pelkkä suunsoittaja, mutta Saarikoski on toiminnan nainen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Kuka sitten taas tuomitsee vihapuheesta naisia vastaan? Sekin näyttää olevan sallittua..se, että vaaditaan naisilta kohtuuttomia, esim. ulkonäön suhteen, on selkeää vihapuhetta. Puhutaan, ettei naisille kelpaa miehet, mutta kelpaavatko miehille rumat ja vanhat naiset? Jos ei ole viehättävä nainen ulkonäöllisesti, niin saa heti telaketjufeministin tai lesbon maineen. Pärjää siinä sitten "pariutumismarkkinoilla"..

Henry Laasanen

Maria: "Kuka sitten taas tuomitsee vihapuheesta naisia vastaan? Sekin näyttää olevan sallittua..se, että vaaditaan naisilta kohtuuttomia, esim. ulkonäön suhteen, on selkeää vihapuhetta."

Tuomisiko kukaan Esko Kiesiä, kun hän vertasi humoristisesti naista autoon. Eipä juuri muut kuin koko Suomen media ja työpaikka, josta tuli lähtö.

Entäpä Gustav Hägglund, joka sanoi pitävänsä laihoista naisista. Aiheesta nousi valtava kohu.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

"Entäpä Gustav Hägglund, joka sanoi pitävänsä laihoista naisista. Aiheesta nousi valtava kohu."

- Niin, jos laukoo tuollaista, pitää kantaa tekojensa seuraukset..

Henry Laasanen

Edellisen postauksen kommenttiosastolla sinä kirjoitit:

MARIA: "Ja kun ja jos rupeaa rupsahtamaan, niin [mies] kannattaa suosiolla vaihtaa uuteen..ja sitäkään ei hyväksytä, jos jossain vaihessa rupeaa lihomaan, laihdutuskuurille tai ulos suhteesta. Eihän sitä nyt mielikään tee mitään rumaa ja läskiä, yök"

Miten sinä aiot kantaa vastuusi? :-)

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Älä irrota lauseita asiayhteyksistään..hei, se oli sarkasmia..minäpä en vaadi mieheltä liikoja..ja siksipä en ole yksin jäänytkään.

seppo kirnu

Maria:

Jos siis sanoo laihana miehenä pitävänsä laihoista naisista täytyy olla varsin häpeissään?

Eli jos sanoo närpiön tomaattiviljelijöiden kokouksessa pitävänsä enemmän kaalista tulee myös olla varsin häpeissään?

Mites ne naiset jotka sanovat miehelle että "et ansaitse tarpeeksi, joten mee pois siitä köyhä" ,niin sehän on sitten vain mahtavaa?

Ilkka Kahila

Tässä Esko Kiesi-casessa oli vielä se "huvittava" puoli, että naistoimittaja haastatellessaan Kiesiä PYYSI häntä tekemään rinnastusta ja hakemaan yhtäläisyyksiä autoista ja naisista.

Sitten kun Kiesi näin "erehtyi" tekemään, loka kaatui sadoista tuhansista ämpäreistä hänen niskaansa.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Jos blogistaniin on uskominen, suurin osa miesten eriävistä mielipiteistä on "naisiin kohdistuvaa vihapuhetta". Arvioithan omista blogikirjoituksista puuttuvan positiivisen palautteenkin olevan merkki naisvihasta, jos Taina Lintulaan laittamasi kommentti oli vakavissaan kirjoitettu.

En usko että nainen tarvitsee sen enempää apurattaita kuin mieskään, vaikka välillä usko vastaavien kommenttien osalta onkin koetuksella.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Ei apurattaita, mutta tasapuolisen kohtelun, kuten ne miehetkin saa, joiden blogeja käydään porukalla nuolemassa.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Arvostusta tulee jos kirjoitus on hyvin esitetty ja perustuu faktoihin.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Se ei johdu sukupuolesta, vaikka haluaisit siihen uskoa.

Henry Laasanen

Tottahan se on, että minä saan kommenteistani lähes aina valtavasti plussaa, kun taas naiset eivät saa kommenteista juuri ollenkaan plussaa. Ilmiötä voi selittää 2 eri hypoteesilla.

1. Minä olen vaan niin hyvä.

2. Laasasen fanipojat kyttäävät nettikeskusteluja 24/7 ja he kohtelevat naisia epätasapuolisesti, vaikka naiset ainakin yhtä hyviä kuin minäkin.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Voi olla, että suurimpaan osaan ihmisistä vetoaa asiallinen ja todistettavissa oleva lausunto enemmän kuin mututuntumaan perustuva kiukuttelu.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Kun arvostusta blogeistani tulee päättäjien taholta, joihin niillä on ollut vaikutusta aivan selkeästi, niin "mututuntuma"-juttuja on turha selittää. Kateus voi tietysti olla taustalla, tai se, etten ole alistuva nainen, joka suostuu antamaan kaikille..

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Tarkoitat varmaan eräitä ajatuskukkasiasi, kuten

"Tosiasiat eivät aina tarvitse perusteluja"

tai "Minua ei kiinnosta talous, kunhan matalapalkkaisille naisille saadaan lisää palkkaa", kuten esitit yhdessä palkkatasa-arvokeskustelussa.

Minusta on enemmänkin omituista, jos moisilla lausunnoilla tulee arvostusta edes yhdeltä suunnalta.

krista virta

Niin, se on ne painavat faktapohjaiset mielipiteet, mitkä tässä blogissa sitten merkitsee, aivan kuten siinä yksinäisen miehen adoptiojutussa. Verratkaa vaikka nyt näitä pisteitä:

Laasanen:Käyttäjän henrylaasanen kuva
43 pistettä

Esimerkiksi äidille asetetaan velvollisuus kertoa, kuka on lapsen biologinen isä. Riittävien sanktioiden uhalla. Sanktiona voisi olla vaikkapa lapsen antaminen huostaan yksinäiselle miehelle ja elatusmaksujen laittaminen äidille.

Ja oma kommenttini, jossa kerron, että yksinäisen miehen on yhtä sallittua adoptoida kuin yksinäisen naisenkin, siis lain puitteissa, tulos 10p.

Mutta toki sokea uskollisuus atm-rintamaveljille on tärkeäpi kuin totuus ja varsinkin mahdollisuus näpäyttää naisia tai vaatia vaikka nimimerkin poistoa kiusallisten ja väärien mielipiteiden vuoksi.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Eipä se minua haittaa tämä, ettei mielipiteitäni täällä blogistanissa arvosteta joidenkin tahojen kohdalta, muuten kyllä arvostetaan ja itseasiassa tämä vastustus vaan lisää joidenkin mielenkiintoa, koska miettivät, että taitaa todella olla kiinnostava ihminen kyseessä, kun noin paljon häntä vastustavat. Mari Kiviniemeäkin on sen verran täällä vastustettu, että olen alkanut miettiä, että kyseessä taitaa olla todella hyvä tyyppi. Joillain vastustus näet aiheuttaa päinvastaisen reaktion..

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Maria Rajakari: "Sekin näyttää olevan sallittua..se, että vaaditaan naisilta kohtuuttomia, esim. ulkonäön suhteen, on selkeää vihapuhetta."

Ööhh... onko tämäkin nyt sarkasmia vai tarkoitatko todella sanoa noin? Siis, että on vihapuhetta, jos haluaa kauniin vaimon/tyttöystävän? Epärealistista se yleensä onkin, mahdollisesti myös epätasa-arvoista ja esitystavasta riippuen myös ylimielistä, törkeää ja tyhmää, mutta että vihapuhetta? Haloo?!

Käyttäjän mikkoraatikainen kuva
Mikko Raatikainen

Kaikenlainen vihapuhe on väärin, mutta niin ovat karkeat yleistyksetkin.. Epäiletkö miesten kykyä nähdä ihmistä kokonaisuutena? Rumat ja vanhat naiset? Onko niitä? Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän näen kauniita ja viehättäviä naisia ympärilläni!

Maria Viljamaa

Mielenkiintoinen on ollut seurata transihmisen matkaa naisesta mieheksi. Kun kyseinen henkilö on jossain vaiheessa saanut henkilökortin miehen nimellä ja mennyt täydestä miehenä, on sen jälkeen kohtelu niin kaupoissa kuin virastoissa, huoltoasemilla ja oikeastaan jokapaikassa muuttunut täydellisesti. Palvelu pelaa ihan eri tasolla kun silloin kun kaveri eli naisena. Kuulemma elämä helpottui huomattavasti. Mun mielestä melko suora osoitus miten naisia kohdellaan aivan toisella tavalla miten miehiä.

Henry Laasanen

Olen kirjoittanut transihmisen kokemuksista, kannattaa lukea kokonaan:

http://www.huoltamo.com/blogit/kaikki/henry-laasan...

Miehestä naiseksi

Sukupuolen vaihtamisesta mieheksi oli seuraavia haittoja:

Ennen kuvittelin, että ihmiset ylipäätään ovat kivoja. Mutta kuinka ollakaan, ihmisten kivuus hävisi, kun he kuvittelivat minulle pippelin.

Yleinen kohteliaisuus, kuten ovien avaaminen ja avun tarjoaminen katosivat.

Sain ensimmäisen ylinopeussakon mieheksi tulon jälkeen. Ennen sitä olin saanut vain varoituksia.

Pelkään fyysistä väkivaltaa enemmän miehenä. Roolini vaihtui autettavasta "söpöstä" naisesta hakattavaksi ryöstön kohteeksi.

(Oliko seksin saaminen helpompaa naisena?) Tottakai!

Miehenä saan epäileviä katseita, jos olen lasten lähettyvillä. Kun olin nainen, ihmiset antoivat mielellään minun lähestyä lapsia.

Miehenä olemisen edut

Minut koettiin vakavasti otettavampana.

Ei ole raiskauksen pelkoa.

Ei juurikaan seksuaalista häirintää

Opiskelu- ja ammatillinen ura näyttävät saaneen nostetta. Minua pidetään nyt vakavasti otettavana johtajakandidaattina sen sijaan, että olisin vain potentiaalinen "kahvinkeittäjä".

Muita huomioita

Miehet puhuvat seksistä koko ajan! Luulin, että kyse on typerästä stereotyypistä. Olen ällistynyt, kuinka paljon seksi merkitsee miehille.

Miehet pitävät naisia seksileluina puhuessaan keskenään, mutta kun nainen tulee paikalle, koko keskustelu lakaistaan maton alle.

Vasta mieheksi tulon jälkeen havaitsin seuraavan asian. Mies saattaa puhua tyttöystävälleen puhelimessa: "Olet niin suloinen, rakastan sinua, nähdään illalla", mutta puhelimen sulkemisen jälkeen hän saattaa sanoa, että "Minun pitää päästä tänään panemaan! Tyttöystäväni vanhemmat ovat markoilla, joten hän saattaa suostua siihen". Se kuulostaa karmivalta. Ajattelenkin edelleen seksistä kuten naiset.

Heli Hämäläinen

Älä loukkaannu jos totean jo termivalintasi perusteella sinut asiantuntemattomaksi kirjoittamaan yhtään mitään transihmisten kokemuksista. Toki se voi sinua jossain määrin kiinnostaa ammatillisessa mielessä.

Transihmiseksi ei voi kasvattaa. Transihmiselle sukupuoli on korvien välissä oleva kokemus eikä mikään elämäntapavalinta. Sukupuolta ei voi vaihtaa, mutta ulkoisen ja muille näkyvän sukupuolen ilmaisun voi muuttaa oman, itse kokemansa sukupuolen mukaiseksi. Transsukupuoliset korjaavat kehoaan tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Sukupuoli ei ole kasvatettu rooli eikä sitä voi vaihtaa. Suomessa ei voi vaihtaa edes kunnolla juridista sukupuolta, koska vanha henkilötunnus sekä transsukupuolisuusmerkintä jäävät väestörekisteriin (661/2009 13.1§ 15k). Vaikka avioliitto-oikeus kääntyisi, sukupuoli ei juridisesti vaihdu, vain henkilötunnus, jota käytetään juridisissa yhteyksissä vaihtuu. Kätilön väärinarvaus voidaan väestörekisterilain 661/2009 40.2§:n mukaan luovuttaa yksityiselle taholle, joka tarvitsee tietoa transsukupuolisen suojelemiseksi häneltä kysymättä.

Tarkastele sukupuolta vain roolituksista käsin. Minun identiteettini on naisen, olen fyysisesti vaginan omistaja, mutta perhe-elämäni on kuin kenellä tahansa transvestiittimiehellä, olen sosiaalisesti isä sekä aviopuoliso vaimolleni. En usko, että sinulla on asiasta kokemuksia. Ehkä voisit tulla johonkin transtapaamiseen, jotta oppisit ilmiöstä enemmän?

Henry Laasanen

Lähinnähän minä suomensin kahden transihmisen kokemukset, kun ulkoinen olemus vaihtui naisesta mieheksi.

Miten sukupuolia kohdellaan erilailla.

Lue linkittämäni teksti kokonaan ja kerro oma näkemyksesi asiasta.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Heli Hämäläinen, sinähän voisit ottaa kantaa tuohon Maria Viljamaan väitteeseen siitä, että naiset muka saisivat huonompaa palvelua ja huonompaa kohtelua yleensäkin. Olet vaihtanut sukupuoltasi päinvastoin kuin Viljamaan esimerkkitapaus eli miehestä naiseksi. Onko saamasi palvelu ja kokemasi kohtelu selvästi huonontuntut?

Heli Hämäläinen

Vähemmän kuunnellaan ja suhtaudutaan vähän kuin lapseen. Pakko on antaa tulta munille, jotta saa johtajana jonkinlaisen reviirin. Kyllä muutosta on, mutta en ihan välitä kaikesta. Mutta toki naiseudessa on ilonsa, niin idioottimaisia lehtimyyjiä en tavannut miesmoodissa ja minulle kaupiteltu astiasto nauratti koko päivän. Totesin kultareunoista, että kaupunkiasuntoon partyvarusteet eivät mahdu, ja maalla ne anastetaan savikiekoiksi. Auton huolloista saa nykyisin oikein hyvät selostukset kun ennen tuli vain lista josta saattoi lukea. It's different for the girls.

Huonointa on kilpailu. Ennen kilpaili toisia miehiä vastaan, nyt pitää selvittää ensin naiset, jotta pääsee kilpailemaan miesten kanssa. Kaikki muu on sukupuoliroolitettua kermakakkuhöttöpaskaa.

Paras muutos koskee aivojen toimintaa horkuilla. Nyt on parempi faktojen ja tunteiden tasapaino ja aistin asiat voimakkaammin.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Varmaan yhtä mielenkiintoinen kuin se joku lesbo, joka meikkasi ja pukeutui mieheksi, ja lähti sitten yrittämään tehdä tuttavuutta naisten kanssa (Laasanen muistanee nimen). Hän kirjoitti kokemuksistaan kirjan, jossa toi selvästi esiin hämmästyksensä siitä, miten tylyjä ja julmia naiset olivat.

Henry Laasanen

http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4033...

Naisten deittailu mieheksi tekeytyneenä.

Ajattelin, että naisten deittailu olisi kokeiluni hauskin ja helpoin osa. Miehenä minulle olisi tarjolla paljon suurempi naisten pooli kuin koskaan lesbona. Heteronormatiivisessa ympäristössä kykenisin myös pyytämään naisia ulos ilman, että sitä pidettäisiin loukkauksena.

Valitsin pari yli 20-vuotiasta naista huoneen toisella puolella. Menin heidän pöytänsä luokse ja kysyin lähtisivätkö he meidän pöytäämme drinkille. "Ei kiitos", toinen heistä sanoi, "Lähdemme muutaman minuutin päästä". Yksinkertaista, eikö totta? Kevyt torjunta, ei iso juttu(?) Mutta kun käännyin pois ja palasin pöytäämme, tunsin oloni kuin lapseksi, joka kompastuu tarjottimensa kanssa koko koulun edessä. Kun kömmin nöyryytettynä tuolilleni, ystäväni Curtis sanoi minulle naurahtaen: "Torjunta on arkipäivää miehille. Koita tottua siihen." Kysyin, "Miten torjuntaa pitää käsitellä?" Curtis kertoi vastauksena siihen tarinan: Kouluaikoihin minulla oli kaveri nimeltä Dean. Hänellä oli koko ajan uusia naisia, vaikka hän ei ollut erityisen hyvän näköinen. Mietin, miten hän onnistui iskemään niin paljon naisia. Kysyin asiaa häneltä ja hän sanoi: "Minut torjutaan 90 prosentissa iskukerroista. Se minkä näet, on onnistunut 10 prosenttia." Miehen arkipäivässä torjunta on osa peliä ja sitä osataan odottaa.

Deittailemani, sinkkupiireissä paljon pyörineet naiset, syyttivät alati miehiä suhteidensa kariutumisesta ja psykologisten vahinkojen aiheuttamisesta. Ei ollutkaan yllättävää, että tuollaisessa miessukupuolta syyllistävässä ilmapiirissä tunsin oloni hyökätyksi, arvostelluksi ja aloin puolustautumaan.

Suurin osa deittailemistani naisista hoiti puhumisen itse, jopa passiivisimmat heistä. Kuuntelin heidän puheitaan tuntikausia pienimmistäkin mielen turruttavista yksityiselämänsä yksityiskohdista: miehistä, johon he olivat rakastuneita, miehistä, joista he olivat eronnet, kämppiksistä, työkavereista, joita he vihasivat ja lapsuudesta. Heidän kuuntelemisensa oli kuin hitaan lobotomialeikkauksen läpikäyminen. Eikö ihmisten pitäisi olla parhaimmillaan ensitreffeillä? Eikö heidän pitäisi ainakin teeskennellä kiinnostusta toiseen henkilöön - kohteliaisuudesta, jos ei muuten.

Kontrastin vuoksi menin välillä treffeille naisena miesten kanssa. Miehet eivät odottaneet pitkää persoonan esittelyä, he halusivat treffeille nopeasti, koska he halusivat tietää, miltä näytän. Miesten fantasiat perustuivat pääasiassa ulkonäkööni, eivät mihinkään mitä kirjoitin netissä. Miehet ylistivät treffeillä ulkonäköäni, mitä naiset eivät koskaan tehneet. Jotenkin miesten pinnallinen ulkonäon arvostus tuntui vähemmän tunkeilevalta ja vähemmän ankaralta kuin naisten suosima persoonan korostaminen.

Tapailemani naiset halusivat miehen olevan itsevarma ja halusivat monella tapaa alistua miehelle, tuntemus, jonka tunsin monilla treffeillä. Kyseessä on naisten puhumaton halu tulla johdetuksi. Tunsin oloni miehenä usein pieneksi, kun yhtäkkiä minun piti kantaa koko maailmaa olkapäilläni. Olin myös liian pienikokoinen monille naisille. Vaikka naiset halusivat itsevarman naista johtamaan kykenevän miehen, he halusivat samalla aikaa haavoittuvamman miehen, ilmaisukykyisen ja intuitiivisen. Se oli minun vahvuuteni. Aloin kuitenkin tuntea sympatiaa heteromiehiä kohtaan - Oleminen maailmaa kantavana kolossina on raskasta ja sensitiivisenä new age miehenä oleminen samalla aikaa suorastaan mahdotonta.

Pääteema deittielämässäni olivat naisten odotukset, odotukset ja odotukset.

Jos et ole koskaan ollut seksuaalisesti viehättynyt naisesta, et pysty koskaan ymmärtämään naisten seksuaalisuudessa piilevää monumentaalista valtaa - paitsi välillisesti ja teoriassa. Et pysty myöskään ymmärtämään, miten suuren edun se antaa naisille suhteessa miehiin.

Naisten deittailu mieheksi tekeytyneenä oli oppitunti naisten vallasta ja se teki minusta hetkeksi naistenvihaajan. Se oli paras indikaattori siitä, että kokeiluni oli onnistunut. Näin sukupuoleni toiselta suunnalta ja inhosin naisia irrationaalisesti sen johdosta. Inhosin naisten ylivoimaisuutta, heidän syyttäviä hymyjään, heidän etuoikeuttaan valita tai hylätä minut sormenpään heilautuksella, laiskalla ja vaivattomalla eleellä, joka teki hylkäyksistä tai jopa onnistumisista sietämättömän nöyryyttäviä.

Tyypillinen miesten valta tuntuu naisten valtaan verrattuna tylsältä instrumentilta: se on naurettavan alkeellista verrattuna vahinkoon, jonka nainen voi aiheuttaa yhdellä sanalla "ei".

Maria Viljamaa

JOs naiset eivät ole kiinnostuneita seksistä samaisessa määrin kuin miehet niin kai silloin torjutaankin iskuyrityksiä. Ainako pitäisi suostua ettei miehelle tulisi paha mieli?

seppo kirnu

Voisiko olla että Laasasella on enemmän faktaa kuin mutua?

Itse olen alkanut lukea Laasasen juttuja kun olen huomannut saman kuin moni muukin mies:

Naiset ovat alkaneet käyttäytyä huonommin -ihmeellisesti suorastaan. (en tarkoita vastaan sanomista, sillä siitä minä pidän, oli mies tai nainen kyseessä)

Vaan sitä että kysellään jonninjoutavia asioita mm. jos yrittää lähestyä, ihan vaikka vain tavatakseen uusia ihmisiä ja jutellakseen. Toki joskus myös seksi mielessä, eihän sitä luonnollisena asiana voi kiistääkään.

Kuten: paljonko saat palkkaa, mikä on tittelisi, onko sinulla auto, mitä omistat, onko sinulla iso mulkku jne.

En minä ole koskaan kysellyt naisilta että onko tiukka, osaatko imeä hyvin, mikä on tittelisi tai osaatko heittää voltin vesisängyssä.

Silläkö se tasa-arvo ja arvostus kohenee että alkaa toimimaan kuin junttieinari sovinistiukko? Enpä oikein usko.

----

Tähdennän nyt että myös sellaisia naisia näyttää olevan, jotka ovat ylpeästi naisellisia ja uskaltavat olla alistumatta miehille ja jotka eivät jauha silkkaa paskaa. Mutta heitä on koko ajan vähemmän. Materiaharakat ja sinkkuelämää kalkkunat lisääntyvät.Muutoin kannatettava alistumattomuus ilmenee aika usein haistatteluna ja jatkuvana sotatilana miehiä kohtaan -miehisenä mallina.

Matti Jalagin

Käsittääkseni suurin osa suomalaisista naisista haluaa vielä tulla kohdelluiksi nimenomaan naisina.

Eikä tämä sulje pois vaatimuksia tasa-arvon toteuttamisesta.

Markus Lehtipuu

Nainen: "Ei apurattaita, mutta tasapuolisen kohtelun,"

HAHAHAHAHA

Miehen elämä on rotan elämää. Kilpailua, väkivaltaa, taistelua.

Jos naiset joutuisi TASAPUOLISESTI samaan kuin miehet, ensinnäkin mentäisiin klo 04 yöllä auraaman lumet ja myrsyn jälkeen metsään kaatamaan johtojen päälle kaatuneet puut.

Miehet elävät valtataistelun maailmassa, josta naiset eivät edes tajua mitään.

Mies heitetään vankilaan siinä missä nainen räpsyttelee silmäripsiään ja pääsee varoituksella.

Feminismi on uhka ihmiskunnalle, aikamme fasismi, kommunismi ja natsismi samassa paketissa.

Maria Viljamaa

Miehet taistelee keskenään, en ymmärrä miksi siitä naisia syyllistetään. Ja kyllä, minäkin joudun tekemään omat lumityöni, joka aamu kun on satanut yöllä lunta. Siihen en tarvitse miestä.
Käsittääkseni Suomessa on myös naisvankeja.

Markus Lehtipuu

Miehiä syyllistetään joka hetki, se on elämää. Kilpailua, miesten keskinäistä v--lua.

Jos naiset itkee, kun joku sanoo pahan sanan, HALOO!!! Tervetuloa TASAPUOLISEEN maailmaan.

Miehet ei itke, koska miehet elää testosteroonimaailmassa, jossa haaste otetaan vastaan entistä innokkaammin.

Naisten yritys poimia rusinat pullasta ei tule koskaan toimimaan.

Miehet ja naiset ovat erilaisia, ja sen luonnonlain vastustaminen tulee aina ajautumaan karille.

Tunnustakaa tosiasiat, tyytykää osaanne ja ottakaa ilo irti niistä asioista, joita elämä luonnostaan tarjoaa.

Niin miehetkin tekevät, omalla suunnallaan.

Feminismin taustalla on erilaisia traumoja ja lapsuuden kokemuksia. Rakkauden puute yhteiskunnallistetaan, isäviha yhteiskunnallistetaan, velikateus yhteiskunnallistetaan, vaikka näiden feministien pitäisi mennä terapiaan ja hoitaa ensin oma polla kuntoon.

Henri Kangas

Naiset elävät Suomessa, kuten aina, miesten työn turvin. Ei se ole itsenäisyyttä, jos saa valtiolta suojatyöpaikan.

Jos nyt tulee kunnon taantuma, niin sen ainoa hyvä puoli on siinä, että Suomessakin joudutaan miettimään verorahojen käyttöä. Tämä tarkoittaisi merkittävää tiputusta naisten työllisyystilastoissa.

Valtio aviomiehenä -ajattelu olisi tullut tiensä päähän.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

"Tulva on Naisasialiitto Unionin lehti."

Perustetaas miesasiaunioni nimeltä Siemensyöksy. Mikä on lähtökohtaisesti väärin, kun tasa-arvoa tutkivat pelkästään feministit? You are a woman reading Henry, guess again.

Matti Jalagin

Vaaditaan ensin tuo Tulva vaihdettavaksi Vulvaan, sillä tulva kuvaa paremminkin maskulinistien olemusta?

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Pitäisi perustaa valvova virallinen elin; Vulvira.

seppo kirnu

Kannatetaan!

Ja huumorillinen veljeslehti -Limamikon spemulinko-, joka painottuu miesten seksuaaliongelmiin.

Käyttäjän elinajamsa kuva
Elina Lappalainen

Kirjoitus oli hyvä (kommenteista en voi sanoa samaa). :)

Jokin minullakin tökkii feministiliikkeessä ja feministisanassa. Ehkä juuri tuo jaottelu ja toisen sukupuolen aliarvostaminen. Itse kun koen tasa-arvon tärkeäksi. (Joka oli yksi syy siihen, että intinkin kävin.) Toki on miehiä - kuten on naisiakin - jotka yksilöinä edustavat tyhmempää, huonompaa tai käytökseltään järkyttävämpää osapuolta. Mutta kyse on yksilöistä, ei sukupuolesta.

Tästä syystä en myöskään ole liittynyt mihinkään puolueen naisjärjestöön. Ehkä liityn sitten kun naisjärjestössä on se vähintään 40 prosenttia miesedustajia.

seppo kirnu

Eikö yksilöillä ole sukupuolia?

Aika kollektiivista sekoilua nais-sukupuolen edustajissa on alkanut ilmaantumaan. Siis enemmän kuin aiemmin. Välillä tosiaan tuntuu kuin osa naisista olisi muuttunut naisen näköisiksi jätkiksi.

Mutta se lienee johtuu myös 'kehityksestä'. Ei tarvita välttämättä kumppania, kun ei enää tarvitse aurata peltoa turpa jutisten kuin kyntöruunalla.

Ei sen silti pitäisi mitään kollektiivista kaikki vastaan kaikki sotaa aiheuttaa jos kyse on todellisesta kehityksestä.

Eli onko enemmänkin kyse materiaalisesta kehityksestä?

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Roman Schatz sanoo, että jos ryhdyt bi-seksuaaliksi, potentiaalisten partnereiden määrä tuplaantuu. Minä taas sanon, että kun ryhdyt keski-ikäiseksi lihaa syöväksi heteromieheksi, se puoliintuu. Ei riitäkkään. Tämäkin on niin väärin kuin olla ja voi!

Pertti Metsä

Vaikka olisit keski-ikäinen kasvissyöjä heteromies, niin on potentiaaliset partnerit tiukassa. Paitsi jos olet tohtori. Oikea tai vale.

Matias Gerlich

Mutta oleellisinta tässä on varmaan se ettet vain ryhdy rasistiksi. Sillä valkoisen rasistimiehen osalta potentiaaliset partnerit vähenevät peräti 85%:lla. Ja jotta asia saisi kiinnostavia valoittavia lisäpiirteitä tässä avioliittojen erotilastot USA:sta eri etnisten ryhmien ja seka-avioliittojen osalta (avioerovertailu 10.avioliittovuoden jälkeen)

- Aasialainen mies/Aasialainen nainen 0,45
- Valkoinen mies/Afroamerikkalainen nainen 0,56
- Valkoinen latinomies/valkoinen latinonainen 0,65
- Valkoinen mies/Valkoinen latinonainen 0,95
- Valkoinen mies/Valkoinen nainen 1,00
- Valkoinen mies/Aasialainen nainen 1,04
- Afroamerikkalainen mies/Afroamerikkalainen nainen 1,08
- Valkoinen latinomies/ Valkoinen nainen 1,14
- Aasialainen mies/Valkoinen nainen 1,60
- Afroamerikkalainen mies/Valkoinen nainen 2,08

Tilastoista näemme että valkoisen miehen kannalta ihanteellisin kumppani USA:ssa on ollut (ainakin jos avioerojen vähäisyys on kriteerinä) afroamerikkalainen nainen. Todennäköisyys avioerolle on näissä liitoissa 44% pienempi kuin jos kumppani olisi valkoinen nainen.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-...

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Jaahas, se tais sitten tulla Mosambikin keikka. Aah.

seppo kirnu

Kuulin kerran että Mongolian naiset käy TODELLA kuumana pohjolan poikaan.

Siinä on kuulemma puudutusaineelle käyttöä kun sinne eksyy.

On se nyt helekatti kuitenkin jos täytyy lähteä johonkin ulanbatoriin että saa pekonin läiskettä.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Jortikka alun alkaen helpotti päätöstäni siirtyä Habarovskiin, Suomen EM-joukkueen kapteeni myöntää.

...eli vaikuttais olevan jo Venäjän puolellakin?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tuo kansalaisuus peittää sen, mitä kukaan ei uskalla feministisen painostuksen vuoksi tutkia. Onko niin, että avioeron todennäköisyys riippuu siitä, kuinka paljon enemmän mies ansaitsee, kuin vaimo?

Kuka nyt hyvätuloisesta miehestä eroisi?

seppo kirnu

Ei puoliintumiset riitä tosiaan! -80 %:a on jo lähellä.

Minäkin sanon että VAIKKA olet nuorekas, keski-ikäinen lihaa ja kasviksia sekaisin syövä, itsenäisesti ajatteleva ja toimeen tuleva omintakeinen heteromies, niin pisimmän korren vetää todelllisen luonteensa tehokkaimmin peittävä laumasieluinen kukkoilija ja tasapaksu lusmunaattori.

Se on yhtä käsityöläiselämää täten.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

No woman no pie. Vaalin karjalaista perimääni ja laulan itkuvirsiä.

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

Atlas Saarikoski on Freudin feministinen inkarnaatio, hänen asenteestaan syntyisi kätevästi feminisoitu psykoanalyysi :) Verratkaa Freudin kehityskertomuksia Hansista ja Dorasta Saarikosken teksteihin.

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

Alla Tulvan toimittajakoulun ohjelmaa, joka on osa Unionin Naisten Avointa Korkeakoulua. Kiinnittäkää huomiota kohtaan: "Kuka tahansa voi olla toimittaja".
--
Ohjaajat: toimittajat Laura Koljonen ja Ninni Lehtniemi.
Hinta: 110 e sis. ohjauksen.
Ilm. 10.10. mennessä.

AIKATAULU (suuntaa-antava)
To 13.10.
18-19 Tervetuloa / Kuka tahansa voi olla toimittaja
19-20 Uutis- vs aikakauslehtijournalismi

La 22.10.
10-11 Lehtijutun ideointi
11-12 Jutunteon prosessi. Näin syntyi juttu Ylioppilaslehdessä.
12-13 Lounas
13-14 Haastattelu, tiedonkeruu ja lähdekritiikki
14-15 Tulva & miten sitä tehdään

Su 23.10.
10-11 Näin myyn lehtijutun ja muita käytännön asioita
11-12 Mitä editointi on?
12-13 Lounas
13-14 Kirjoitusharjoituksia
14-15 Henkilökohtaiset juttuklinikat, Q & A
--

Kurssi vaikuttaa erittäin hyvältä. Pieni ongelma ilmenee tässä verovaroin ylläpidetyssä tasa-arvoa edistävässä organisaatiossa, mitä tulee kohtaan "Kaikki voivat olla toimittajia", ei kuitenkaan Tulvan toimittajakoulussa, koska:

"Kurssit ja luennot ovat tarkoitettuja vain naisille, jollei toisin mainita."

Brutaalia syrjintää?

Matias Gerlich

Pidän Saarikosken valintaa Naisasialiitto Unionin puheenjohtajaksi murheellisena. Kuvittelin että järjestö olisi vihdoinkin päässyt irti tällaisesta uskomattomasta musta-valkeasta ajattelusta mitä Saarikoski nimenomaan harjoittaa. Ehkä on siis parempi että hän uutena puheenjohtaja vauhditaa tuon organisaation alamäkeä, sillä suomalaisten naisten enemmistö on sen verran fiksua, että he osaavat hahmottaa naisen aseman Suomessa, Pohjoismaissa ja verrata sitä muualle maailmaan jossa naisten asemassa ei aina ole totisesti kehumista.

Sinänsä ei Saarikoski 100%:sti ole väärässä väitteidensä kanssa. On tunnettu tosiasia, että miesten käyttäytymisessä on naisia useammin havaittavissa itsetuhoisuutta ja jopa suoranaista hulluutta mm. riskien ottamisen kannalta. On kylläkin luultavaa että todellisen tasa-arvon toteutuessa ja feministien hulluttelujen vähetessä (näin nimittäin uskon pitkällä aikavälillä tapahtuvan) niin miehet kuin naisetkin pääsevät vapautumaan menneisyyden painolasteista, joissa osa naisista saatiin uskomaan ettei heistä ole määrättyihin tehtäviin ja miehet pääsevät myös vihdoinkin nousemaan talvisodan juoksuhaudoistaan sisäistettyään ettei hänen maskuliinisuudestaan ei ole mitään kadonnut vaikkei terrorisoi kotiväkeä.

Naisasialiitto Unionin suhteen olisin aika rauhallinen. Se on sittenkin vain järjestö jollaisia on yhteiskunnassa paljon. Ne syntyivät ajamaan tiettyä asiaa vaikka kyseisen asian, ongelman, pahin vaihe oli jo aikoja sitten sivuutettu ja alettu jo marssimaan kohti edistystä, tästä organisaatiosta huolimatta. Unioni elää omaa elämäänsä ja pyrkii luomaan viholliskuvia johtajansa kautta. Harva suomalaisista kuitenkaan ottaa tuollaista järjestöä erityisen vakavasti. Miesten ja naisten vastakkainasettelulle ei löydy todellista yhteiskunnallista perustettua ja siksi tuollainen vastakkainasettelu on niin perin keinotekoista.

Vastoin yleistä luuloa, sekä mies että nainen Suomessa vuonna 2011 voivat paremmin kuin konsanaan koskaan aiemmin. Jos joku väittää että asiat ovat menneet huonompaan suuntaan hän haluaa unohtaa ne ongelmat maassamme joita lakaistiin aiemmin maton alle.

Veikko Penttinen

Pitäisköhän minut laittaa uudestaan koulutettavaksi tai peräti leikattavaksi, koska minulla ei seksi oikein suju kuin helmipyllyisten tai vastaavien kanssa. En selvästi osaa pitää seinäruusuja ja muita pullukoita tasa-arvoisina. Ilmeisesti elän väärään aikaan tai väärässä kulttuurissa.

Värilläkin on väliä. Minusta tuollainen mestitsitasoinen iho on kauneimmillaan, vaaleampikin käy, mutta tummempaan päin mennessä pisteet rapisee. Ai, nyt täytyy lopettaa, minähän olen sittenkin rasisti, vaikka olen pitänyt itseäni tähän asti vain esteetikkona.

Arhi Kuittinen

Tyttö, joka vihaa miehiä sillee, jotka vihaa tyttöjä sillee

video

http://www.funnyordie.com/videos/8c164a81bc/the-gi...

seppo kirnu

Elokuvalyyli.

Onko maailmassa enää muuta kuin elokuvia ja tonttuilijoita?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Yleisestä kommentoijien linjasta poiketen, minä kuitenkin pidän Atlas Sarikoskea esimerkillisenä feministinä. Ongelma naisten asemassa ei enää pitkään aikaan ole ollut järjen äänessä, vaan tunteiden äänessä. Nykypäivänä ei löydy enää ketään järkevää ihmistä, joka älyllisellä tasolla esittäisi, että tasa-arvoa ei pitäisi toteuttaa. Korjattavaa on enää tunnetasolla.

Atlas Saarikoski kirjoittaa sanansa miekalla tunteista. Siksi hän on aito feministi, kun taas muut ovat valjuja jäljitelmiä, wana-be-feministejä. Tulen palaamaan aiheeseen blokissani: Kuinka erottaa aito feministi vale-feminististä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Laasanen on islamisaation keihäänkärki.

seppo kirnu

Eli nyt ollaan islamisaatiota haikailevia äärioikeistolaisia natseja jo miltei?

Hoh. Huutaa -missä hemmetissä on se minun leijonariipus, haisevat citycamohousut, pilottitakki, turbaani ja KORAANI!

Hoh hou jou luu pukkieeeeh is cumming!

Siinäpä vasta aihe esim. täysabsurdille sarjakuvalle:

Sovinistinen turbaanipäinen uusnatsi jolla on kiire hakkaamaan koraanikouluun päitä yhteen poslottavien islamistien kanssa.

Timo Härtsi

Ei pelota yhtään. Asenteet tulevat kovenemaan puolin ja toisin. Mikään siltojen rakentaja Atlas ei ole. Ja sitäpaitsi vihapuhe on sallittua tiettyjä ihmisryhmiä kohtaan ja on aina ollut ja näköjään tulee aina olemaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mut miksi sun pitäisi tykätä feministeistä ja niiden johtajavalinnoista?
Ooksä joku piilofemakko. Kuka niiden olisi pitänyt valita? Halonen? Jousia? Laasanen? Blogisti Eronen tai Palosaari? Jenni Vartiainen?

Arhi Kuittinen

"Tulevassa Psychological Science -lehdessä julkaistaan kuitenkin uusi tutkimus siitä, kuinka yllättäen epäviehättävät miehet uskovat saavansa kauniin naisen varmemmin kuin paremman näköiset toverinsa."

Hyvä itsetunto on abstraktio.

http://www.voice.fi/index.php?mw=tutkimus+seksi+ra...

Timo Härtsi

"Tulevassa Psychological Science -lehdessä julkaistaan kuitenkin uusi tutkimus siitä, kuinka yllättäen epäviehättävät naiset uskovat saavansa korkeasti koulutetun ja rahakkaan miehen"

Sarjassamme itsestäänselvyyksiä joita tutkitaan vain pöhöttyneissä länsimaissa.

Mies luultavasti ja tietääkin jollain alitajuisella tasolla, kun pelimarkat ja eurot on kohdillaan voi hän olla naamaltaan vaikka haulikolla naamaan ammuttu.

Victor Troska

Jos ajattelee työpaikkani pareja, niin eivät ne miehet aina ole mitään mister universumeja ja silti heillä on ihan viehättävän oloiset vaimot.

Puuttuisin kuitenkin hieman tuohon käsitteeseen hyvännäköinen nainen. Olisikohan kuitenkin niin, että se on väljempi käsitetteenä, kuin mitä naiset itse kuvittelevat. Hyvännäköisen naisen kriteereinä eivät toimi naistenlehtien artikkelit kuvituksineen, eivät miss maailma kisojen pitkänhuiskeat mallit tai pornosivustojen muovirintaiset taitelijat. Todellisuudessa melko ns. arkisen näköinen nainen voi/ja on miehen kannalta hauskan näköinen. Tuskin tässä maailmassa olisi niin paljon pareja, jos miesten ns. hyvännäköisyyskriteerit olisivat niin tiukat, kuin mitä osa kuvittelee niiden olevan.

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

"Puuttuisin kuitenkin hieman tuohon käsitteeseen hyvännäköinen nainen. Olisikohan kuitenkin niin, että se on väljempi käsitetteenä, kuin mitä naiset itse kuvittelevat. Hyvännäköisen naisen kriteereinä eivät toimi naistenlehtien artikkelit kuvituksineen, eivät miss maailma kisojen pitkänhuiskeat mallit tai pornosivustojen muovirintaiset taitelijat. Todellisuudessa melko ns. arkisen näköinen nainen voi/ja on miehen kannalta hauskan näköinen. Tuskin tässä maailmassa olisi niin paljon pareja, jos miesten ns. hyvännäköisyyskriteerit olisivat niin tiukat, kuin mitä osa kuvittelee niiden olevan."

- Siis näinhän se Victor joillain fiksuilla miehillä onkin, sitten taas pässeimmissä tapauksissa ulkonäöllä on suuri merkitys, onko missin näköinen tms. On niitä miehiä, jotka haluavat jättää naisen, jos nainen lihoaa, vaikkakin raskauden takia, jossa kyseessä on vielä yhteinen lapsi. Tällaista on. Onneksi oma mieheni ei ole sellainen.

Timo Härtsi

Kauneus on katsojan silmässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset