Henry Laasanen Kirjoituksia miesten tasa-arvosta ja pariutumisesta

Kaikki blogit puheenaiheesta Vanhusten hoito

Kuolleet sielut

Tämän päivän Aamulehdessä kerrotaan, että vanhustenhoidossa työvuorolistoihin kirjataan keksittyjä nimiä, jotta hoitajamitoitus saadaan näyttämään todellisuutta paremmalta. Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin puheenjohtaja Silja Paavola kertoo, että haamuhoitajat ovat ongelma erityisesti yksityisissä hoitolaitoksissa. Liitolle toimitetuissa työvuorolistoissa on työntekijöiksi kirjattu muun muassa sarjakuvahenkilöitä, kuten Jaska Jokunen. On käytetty myös entisiä työntekijöitä, joista osa on ollut kuolleenakin jo pitemmän aikaa.

Itsemääräämisoikeuden rajoittamissääntely vanhustenhoidossa sote-äänestykseen

 

Valiokunnan mietintö PeVM 3/2018 vp─ K 16/2018 vp

Perustuslakivaliokunta

Eduskunnan oikeusasiamiehen kertomus vuodelta 2017

 

JOHDANTO

Vireilletulo

Eduskunnan oikeusasiamiehen kertomus vuodelta 2017 (K 16/2018 vp): Asia on saapunut perustuslakivaliokuntaan mietinnön antamista varten.

 

Asiantuntijat

Valiokunta on kuullut:

Vanhusten oikeuksien valvonta ja edistäminen oikeusasiamiehen erityistehtäväksi?

- - "Eduskunnan puhemies Paula Risikko ehdottaa, että vanhusten oikeuksien valvonta ja edistäminen osoitetaan oikeusasiamiehen erityistehtäväksi (Eduskunnan tiedote 6.10.)

Helsingin kotihoito selvitystilaan

Jälleen tänään saimme järkyttäviä uutisia vanhusten kotihoidosta Helsingistä. Vanhus oli jäänyt ilman apua useiksi päiviksi avainnipun hävittyä eikä vanhuksen tilaa oltu tarkistettu tilaamalla huoltoyhtiötä avaamaan ovea. Helsingin sotevirasto selvittää nyt perin pohjin mitä on tapahtunut ja miksi, se on hyvä asia. Mutta..

Väestön ikääntyminen todellinen aikapommi

Saksassa ollaan julkisuudessa oltu vakavasti ja pitkään huolissaan vanhusten hoidon tilasta ja tulevaisuudesta. Tuoreeltaan on tutkittu merkittävällä otannalla hoidon nykyistä tasoa. Siinä on vakavia puutteita ja laiminlyöntejä merkittävän paljon.

ESPANJAA RUUSUNPUNAISTEN LASIEN LÄPI - VANHUUS.

Kulttuurierot eri maiden välillä ovat usein suuret.

Äskettäin kuulin sivusta, kuinka suomalainen lomalainen viereisessä kahvilan pöydässä päivitteli, että Espanjassa on pakko pitää vanhukset kotona, kun ei ole palvelutaloja. Puutun herkästi tilanteeseen, kuten espanjalaisilla on tapana, mutta tällä kertaa annoin olla. Nyt asia palasi mieleen.

Reilun vuoden Espanjassa asuneena olen perehtynyt espanjalaiseen kulttuuriin espanjalaisten tuttujeni, järjestöjen ja monien muiden kanavien kautta ja minulle on ajat sitten ollut selvää, että,

Valtakunnassa kaikki hyvin - vai onko sittenkään?

Alkajaisiksi kirjailijasta yhteiskunnan nykytilanteen ja erityisesti maahanmuuttopolitiikan johtavaksi asiantuntijaksi kohonneen Jari Tervon mietteet eräässä syksyisessä Pressiklubissa, jonka teema oli Suomen turvapaikkapolitiikan moraali. Muistiinpanot hänen kommenteistaan ovat lojuneet "pöytälaatikossa" siitä lähtien, joten pahoittelen, jos litteraatiossa on puutteita.

Tervo:

Kuinka Te kehtaatte? Ja kyllähän Te kehtaatte

 

Juha Sipilän johtama hallitus on vienyt kansalaisten ja median huomion epäolennaisuuksiin kuten esimerkiksi Guggenheimin valtion rahoituksen eväämiseen (jota kukaan ei ole edes esittänyt) sekä päivähoitomaksujen korotuksen tyrmäämiseen (joka alunperin oli Juha Sipilän hallituksen päätös) ja vienyt samalla eteenpäin tehostetun palveluasumisen ja vanhainkotien hoitajamitoituksien alentamista 0,5:sta 0,4:ään. Tämä on räkäisy suoraan vanhustyön työntekijöiden, sekä vanhusten kasvoille.

 

Kun 112 päivä on joka päivä

Helmikuussa vuosittain järjestettävä 112 päivä on kaikin puolin onnistunut konsepti. Monet paloasemat ovat auki, ihmisiä muistutetaan tarkistamaan palovaroittimensa patterit sekä muistutetaan soittamaan hätänumeroon silloin kun havaitsee hengen, terveyden tai omaisuuden välitöntä vaaraa tai sen uhkaa.

Vanhusten kunto romahtaa hoitopaikoissa

 Vanhusten kunnon romahtaminen hoitopaikoissa on ollut jo pitkään tiedossa omaishoitajilla. Moni kotonaan omaistaan hoitava toteaa, että tilapäisestä muutaman päivän jaksosta kotiutuu aina entistä huonommassa kunnossa oleva vanhus. Siksi omaishoitajat pinnistelevät voimiensa äärirajoille jopa vapaapäiviensä kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä